Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Πανευρωστινιακός λύγισε 2 - 1 τον ΑΟ Λεχαίου



O πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου νίκησε στο ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο του Συνοικισμού με 2 - 1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής στην Α2΄ Κατηγορίας Κορινθίας, και διατήρησε το +2 από τον Αετό Κρυονερίου, που επικράτησε με 1 - 0, εκτός έδρας του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο Ξυλόκαστρο η Αναγγένηση Κιάτου επικράτησε με 3 - 0 επί του Άρη Κορίνθου, ενώ στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός λύγισε με 2 - 1 τον ΑΟ Λεχαίου.
Στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι έπαθαν συντριβή με 1 – 5 από την Θύελλά Κάτω Διμηνιού. ενώ σε ενδιαφέροντα αγώνα ο ΑΟ Σολομού νίκησε με 1 – 0 τον ΑΟ Αλμυρής. Νίκη εκτός έδρας με 2 – 0 πέτυχε και ο Τενεάτης Αθικίων επί του ουραγού Άρη Βοχαϊκού, ενώ τέλος στο Αγγελόκαστρο ο τοπικός Αετός επικράτησε με 1 – 0 επί του Ισθμιακού.

Η 18η αγωνιστική

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 2 - 1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0 - 2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ  2 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ - ΝΕΟΙ ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ 1 - 5
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  3 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 0 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 1 - 0


Η βαθμολογία
( Σε 18 αγώνες)

1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
     51-13
     43
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
39-13
41
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
68-26
37
4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
38-28
34
5
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
51-34
32
6
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
33- 22
28
7
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
35-33
27
8
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
25-30
27
9
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
33-30
25
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
17-21
23
11
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
35-28
19
12
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
27-43
18
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
21-42
14
14
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
     19-49
     13
15
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
13-40
12
16
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
12
1

 

Γλίτωσε στο παρά...τέσσερα - Ο Κοντρέρας "ζέστανε" τον Ολυμπιακό. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά κακός  δεν έπαιξε μπάλα και προσπάθησε με σέντρες να «κλέψει» το ματς στην παγωμένη Κομοτηνή από τον καλοστημένο Πανθρακικό και τελικά τα κατάφερε με το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ του Κοντρέρας στο 86ο λεπτό (1-0). Οι Πειραιώτες αύξησαν την διαφορά τους στους 16 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και στους 14 από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης.
Στην αναμέτρηση που έγινε μία ημέρα μετά, λόγω του χθεσινού χιονιά, οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να κάνουν παιχνίδι στον κακό αγωνιστικό χώρο και στην ουσία δεν απείλησαν στιγμή τους γηπεδούχους, παρότι είχαν κατοχή, πολλά κόρνερ και κερδισμένα φάουλ γύρω από την περιοχή του Κουτσόπουλου.
Ο πορτιέρο του Πανθρακικού ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Μόνο στη φάση του γκολ έδειχνε να τα χάνει, με τον -προσφάτως για τρίτη φορά πατέρα- Κοντρέρας να τον νικά με μια ωραία κεφαλιά.

Ο Χιλιανός λύτρωσε λοιπόν τους Ολυμπιακούς, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά παρότι η διαφορά από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης πλέον (σ.σ. μετά την ήττα του ΠΑΟΚ) είναι στους 14 βαθμούς, το πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» παραμένει το θέαμα...

Στο πρώτο ημίχρονο κάποια σουτ και μια κεφαλιά του Μοντέστο ήταν ό,τι είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Πανθρακικό που είχε στηθεί καλά πίσω, πίεζε για το κλέψιμο για να φύγει στην αντεπίθεση και είχε δοκάρι στο 23' με το πλασαριστό σουτ του Μουνάφο από το ύψος της περιοχής.

Τα ίδια... χάλια από τον Ολυμπιακό και στην επανάληψη. Χωρίς οργανωμένες προσπάθειες, με δικαιολογία τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο Κουτσόπουλος, αλλά από την άλλη και ο Μέγερι, έμοιαζαν θεατές... Ο Νικοπολίδης ξεκίνησε τις αλλαγές, με τους Μήτρογλου, Φέισα και Φετφατζίδη, με τον πρώτο να κάνει αισθητή την παρουσία του, στο ματς στο 58΄, ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και  έγινε πιο επικίνδυνος.
Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε λύση... κλασικά από στημένη φάση. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Κοντρέρας πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού για το 1-0 που φυσικά δεν άλλαξε στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Παπαδόπουλος, Σερφά, Χρήστου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο (76' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (83' Φετφατζίδης).

Πάρτι... στα Περιβόλια – «Καταιγίδα» ο Αστέρας Τρίπολης, μόνος στην 2η θέση!!


Σε... υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Αστέρας Τρίπολης το "πέρασμα" του από την έδρα του Πλατανιά και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Παραδίδοντας απλά μαθήματα ποδοσφαίρου, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 3-0 
Η υπέροχη περιπέτεια του Αστέρα Τρίπολης αγωνιστική με την αγωνιστική γίνεται ολοένα και ομορφότερη, μοιάζει σαν ένα παραμύθι για την ομάδα της Αρκαδίας, αλλά μόνο παραμύθι δεν είναι τα όσα βγάζουν οι παίκτες της στους αγωνιστικούς χώρους της Super League.
Και πιο τρανταχτό παράδειγμα τα όσα είδαν οι φίλαθλοι του Πλατανιά και όσοι αποφάσισαν να δουν τον αγώνα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Ο Αστέρας για ένα τουλάχιστον ημίχρονο, το πρώτο, ήταν χάρμα οφθαλμών. Εκμεταλλευόμενος τέλεια του κενούς χώρους και στηριζόμενος στο τρίγωνο των Πάμπλο Ντε Μπλάσις, Τσίμο Ναβάρο και Εμανουέλ Περόνε είχε κάνει το σκορ 3-0 από το 35΄, τελειώνοντας τόσο νωρίς τον αγώνα.
Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο ματς είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 11' με τον Περόνε, αλλά ένα λεπτό αργότερα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Σανκαρέ. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι μπόρεσαν και κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα.
Τα πράγματα... απλουστεύτηκαν ακόμα περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 33' ο Ναβάρο και στο 35' ο Περόνε ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος -φυσιολογικά- έπεσε, με τον Αστέρα να κυνηγά κάποιο τέρμα μόνο με αντεπιθέσεις και την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να μην μπορεί να πετύχει το γκολ της τιμής.
Πλέον, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πέτυχε μια νίκη που είναι η 11η συνολικά στο πρωτάθλημα και η 3η εκτός έδρας, που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, φέρνει τον Αστέρα να «λάμπει» από τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, την στιγμή που ο Πλατανιάς "μπλέκει" για τα καλά. Εκεί, όπου η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες θα μπορούσαν να ονειρεύονται στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά στο πάμπτωχο ελληνικό πρωτάθλημα, η πορεία του Αστέρα αντικατοπτρίζει απόλυτα την υγιή λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Κάστελς (64’ Στόλερ), Κανακούδης, Μιρτσέτα (46’ Ονιέμα), Αναστασάκος, Καλάιτζιτς, Ναζλίδης, Δέντσας (46’ Μαραγκουδάκης), Τετέ.
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ (82’ Κάστελς), Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες, Ράγιος (68’ Φραγκουλάκης), Ναβάρο (75’ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Περόνε.

O ΠΑΣ ολοταχώς για... Ευρώπη - “Άλωσε” την Τούμπα η Ξάνθη


Ο Ντε Βινσέντι δημιουργούσε, ο Ίλιτς έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και οι δυο τους οδήγησαν τον ΠΑΣ στην εντός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 2-0. Ένα βαθμό πριν την πέμπτη θέση πλέον οι Γιαννιώτες – Μεγαλώνει το άγχος για τη “βασίλισσα του Βορρά”, που έμεινε στη προτελευταία θέση
Οι Γιαννιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24' με το τέρμα του Ίλιτς. Παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Ντε Βινσέντι (34') και Ίλιτς (44') για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.
Απ' την άλλη η Βέροια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, αφού δυσκολευόταν αρκετά να φτάσει στα καρέ του Φεγκρούς. Μοναδική καλή της στιγμή στο πρώτο μέρος για τη “Βασίλισσα του Βορρά” η κεφαλιά του Πέρεθ στο 43' που πέρασε μόλις άουτ.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 53', με το έκτο τέρμα του Ίλιτς στο πρωτάθλημα (και αυτό το γκολ, όπως και το πρώτο δημιουργία του Ντε Βινσέντι). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να μπουν ξανά στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (84’ Κεϊτά), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (72’ Βίλα), Ίλιτς
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Καλί, Μπάρμπας, Καφές (84’ Καλτσάς), Καλογέρης, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Ιωάννου (66’ Μπαργκάν)

Πρώτο...διπλό για τους Ακρίτες
Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπεσε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα (0-1) του από την Ξάνθη στην Τούμπα και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά.
Λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε και πάλι, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων κι έτσι έχασε από τους μαχητικούς "Ακρίτες", που πήραν βαθμολογική... ανάσα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να φτιάξει παιχνίδι, αφού η Ξάνθη είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 23', όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.
Οι Ακρίτες ισορρόπησαν στην συνέχεια το ματς, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 39', στο δοκάρι του Μάνταλου, αλλά ο Νιγηριανός “μίλησε” στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, νικώντας τον Γλύκο και επιβεβαιώνοντας την καλύτερη παρουσία της ομάδας του στην Τούμπα.
Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, αλλά η Ξάνθη ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε καθόλου χώρους στους γηπεδούχους. Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δώνης (πέρασε τους Λίνο και Γκαρσία στη θέση των Σταφυλλίδη και Κάτσε), η Ξάνθη ήταν αυτή που κρατούσε τον ρυθμό στα μέτρα της. Οι Θεσσαλονικείς εξαπέλυσαν τελικά την... επίθεση τους για το βαθμό από το 70' και μετά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές στιγμές, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε βρήκαν μπροστά τους τον Λοντίγκιν.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης ( 62’ Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (82' Φωτάκης), Κάτσε (62’ Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79’ Πρίττας), Φλίσκας (59’ Βασιλακάκης), Σμίθ (83’ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι



 

 

Πόρισμα - βόμβα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις καταπατήσεις στην καμένη Ηλεία - Ένας πρώην δασάρχης και ένας δασολόγος εισηγήθηκαν τους αποχαρακτηρισμούς

Πόρισμα - βόμβα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις καταπατήσεις στην καμένη Ηλεία Ένας πρώην δασάρχης και ένας δασολόγος εισηγήθηκαν τους αποχαρακτηρισμούς
Σοκ προκαλεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και τον χαρακτηρισμό τους ως γεωργικών στις εκτάσεις που είχαν καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που είχαν αφήσει πίσω τους 47 νεκρούς.
Σύμφωνα με το πόρισμα - βόμβα, που αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και το οποίο διαβιβάσθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο πρώην δασάρχης (έως το 2011) και ένας δασολόγος του δασαρχείου του Πύργου φέρονται να εισηγήθηκαν και ενέκριναν το 2011 με επτά πράξεις τους τον αποχαρακτηρισμό ως γεωργικής, δημόσιας και αναδασωτέας λόγω των πυρκαγιών δασικής έκτασης 47,5 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Δούκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι Επιθεωρητές προτείνουν την πειθαρχική δίωξη του πρώην δασάρχη και του δασολόγου αλλά και την ανάκληση των επτά πράξεων αποχαρακτηρισμού για τα 47,5 στρέμματα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Το πόρισμα αναφέρει:

"Επεσε" για περίπου 50 λεπτά η πόλη το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης στην Πάτρα


 Χωρίς... τηλεοπτικά κανάλια έμεινε ξαφνικά στις 5 περίπου μ.μ. η Πάτρα!
Mετά από μία διακοπή δευτερολέπτων στο ηλεκτρικό ρεύμα, χάθηκε το σήμα όλων των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν ψηφιακά. Έτσι τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (αθηναϊκά και τοπικά) όσο και τα κρατικά χάθηκαν αφήνοντας χιλιάδες πολίτες χωρίς τηλεόραση.
Επανήλθε πριν από λίγο το σήμα των ψηφιακών καναλιών στην πόλη της Πάτρας. Πάντως για την ώρα η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί για τα τοπικά κανάλια (εκτός του LEPANTO). Η διακοπή διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και σύμφωνα με τεχνικούς της DIGEA οφειλόταν σε διακοπή του ρεύματος και πρόβλημα στην γεννήτρια. 
To thebest.gr επικοινώνησε με την DIGEA τεχνικοί της οποίας έχουν λάβει γνώστη του προβλήματος και προσπαθούν να το αποκαταστήσουν. Όπως απάντησαν στο σχετικό μας ερώτημα αρχικά υπήρξε διακοπή και στην συνέχεια πρόβλημα με την γεννήτρια. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η διακοπή.

thebest.gr 

"Το Ιράν σχεδιάζει ένα νέο Ολοκαύτωμα"


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι σχεδιάζει ένα νέο Ολοκαύτωμα κατά τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
"Η άρνηση του Ολοκαυτώματος συνεχίζεται συστηματικά από μία χώρα στον κόσμο", είπε στο υπουργικό του συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ.
"Όχι από οργανώσεις, όχι από μεμονωμένα άτομα, όχι από περιθωριακά στοιχεία. Αλλά από το Ιράν, οι ηγέτες του οποίου σε καθημερινή βάση και στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους οργανισμούς αρνούνται ότι υπήρξε το Ολοκαύτωμα, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζουν αυτό που θεωρούν ότι θα είναι ένα επιπλέον Ολοκαύτωμα: την καταστροφή του εβραϊκού κράτους".
Το Ισραήλ, είπε, δεν θα διαπράξει το λάθος να υποτιμήσει την απειλή και η πρώτη και κυριότερη αποστολή της κυβέρνησής του παραμένει να εμποδίσει την Τεχεράνη από το να γίνει πυρηνική δύναμη.

newsit.gr

«Περίεργη» εισβολή στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη καταγγέλλει το ΚΚΕ


Άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημέρωμα της Κυριακής στο σπίτι της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, περιστατικό που έγινε γνωστό από το ίδιο το Κόμμα.
Το Κομμουνιστικό κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για προειδοποιητική εισβολή, με πολιτικό μήνυμα, που εκτός της ληστείας είχε κι άλλους στόχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του ισογείου και μπήκαν στο σπίτι της κας Κανέλλη.
Πήραν 800 ευρώ, χρυσαφικά άγνωστης αξίας και τα κλειδιά του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία το πρωί της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το Κόμμα μας.
Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς. Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
newsit.gr

Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ - Απειλούν με μπλόκα παντού οι αγρότες - Αποφασίζουν τη Δευτέρα



Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας.
Ο Βαγγελης Μπούτας μιλώντας στο NewsIt τόνισε πως οι αγρότες σκοπεύουν να παρατάξουν από τη Δευτέρα τα τρακτέρ στις βοηθητικές λωρίδες κατα μήκος του εθνικού δικτύου. Τα συμβολικά μπλόκα θα στηθούν στον Κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο Νίκαιας, στην Αργολίδα, σε κατά τόπους επαρχιακές οδούς αλλά και στην Κρήτη.
Αν όμως μετά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και την πολιτική ηγεσία, δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, οι αγρότες σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με μπλόκα σε όλόκληρη την επικράτεια.

Στο ίδο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, που επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως είπε ο κ. Λιλιόπουλος.
Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

newsit.gr

«Σφαλιάρα» από Ολυμπιακό Βόλου στον Απόλλωνα

«Σφαλιάρα» από Ολυμπιακό Βόλου στον Απόλλωνα

Συνωστισμό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έφερε η 18η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό Βόλου να συντρίβει με 3 - 0 στο Πανθεσσαλικό στο πιο σημαντικό ματς τον Απόλλωνα Σμύρνης  με τέρματα του Γιενγκά 33΄, του Ανιέτε με πέναλτι στο 65' και του Ογκουνσότο σο 68΄ ο οποίος είχε δοκάρι στο 67΄, όπως και ο Πινδώνης στο 14΄.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Γόγολος, Κωστούλας, Πινδώνης, Μπολάτι (62' Tσιάτσιος), Γιενγκά (57' Ανιέτε), Μπρέσκα, Ογκουνσότο (80' Καπετάνος), Σολάκης.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά (56' Λεοντίου), Φαρινόλα (74' Τσιλιγκίρης), Διαμάντης (46' Μανιάς), Μπάρκογλου, Καραμαλίκης.
Τέσσερις ομάδες βρίσκονται στην κορυφή και στους 31 βαθμούς, καθώς εκτός από τον Απόλλωνα και τον Εργοτέλη, που έχει ένα ματς λιγότερο, σε αυτή τη συγκομιδή βρέθηκε και ο Ηρακλής Ψαχνών μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1. Η ομάδα της Εύβοιας συνέχισε  το αήττητό σερί ηςγια 15η αγωνιστική . Για ένα ακόμα παιχνίδι οι παίκτες των Ψαχνών  εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που είχαν, άνοιξαν το σκορ στο 39΄ με τον Γέσιτς και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκαν στο 57΄ με τον Μπόγιοβιτς κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από το Αγρίνιο με γκολ του Ρούτση στο 66΄. Ντεμπούτο με ήττα έκανε ο Μάκης Χάβος στον πάγκο του Παναιτωλικού.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):Τακίδης, Γκόλιας, Κούσας, Ακουάρο, Αραμπατζής, Πασάς, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (65' Γιάνεφ), Καμαρά, Φαβάλι, Μπόγιοβιτς (69' Μπακάκης).
Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Βαζάκας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Μήτσης (17' λ.τ Λαμπρόπουλος), Ρούτσης, Πέδρο, Λιόσης, Γέσιτς (46' λ.τ Ογιαρμπίντε), Χαϊκάλης, Δήμου, Μπακομήτρος.
Η τέταρτη της παρέας, η Νίκη Βόλου γνώρισε την ήττα στη Φυλή από τον ψυχωμένο Θρασύβουλο των χιλίων μυρίων οικονομικών προβλημάτων , ο οποίος σημείωσε την 3η μόλις νίκη του με 1 - 0, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη, ρίχνοντας σε αυτή την Παναχαϊκή, που είχε ρεπό. Ετσι συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση που  θέλει , την Θεσσαλική ομάδα να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από την Αττική ,για 19η φορά καθώς έχει να κερδίσει στην Αττική από τις 29 Δεκεμβρίου του 2004 και στις 19 επισκέψεις της να μετρά 5 ισοπαλίες και 14 ήττες. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με γκολ του Πάνου στο 13΄. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Σκόνδρας (67' Σιακαβάρας), Πλαβούκος (90' Σκαμαντζούρας), Σερέπας, Προβατίδης, Πάνος (83' Καλογρίδης), Αγκόλι.
Νίκη Βόλου (Στέλιος Μανωλάς): Βούρας, Καρατζάς, Ψιάνος (61' Σκούφαλης), Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Ριζογιάννης (46' Κοντοδήμος), Πουρτουλίδης, Λαλίν (72' Τζιώρας), Κυριάκος, Φλίγκος, Ουέλινγκτον.
Στην πρώτη εξάδα… σκαρφάλωσε η Καλλονή που επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκιού, παίρνοντας το τρίποντο σε έναν αγωνιστικό χώρο-βούρκο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16΄με τον Μανούσο, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη τα «Λίοντάρια» μπήκαν πιο δυναμικά και διαμαρτύρονται έντονα για ακυρωθέν γκολ που πέτυχε ο Μπριλάκης στo 58΄. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στις καθυστερήσεις, ωστόσο το σουτ του Βλαστέλλη σταμάτησε στο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
ΑΕΛ Καλλονής (Μπάμπης Τεννές): Μάππας, Λαμπρόπουλος, Αναστασιάδης, Μαϊστόροβιτς, Χωριανόπουλος, Μανούσος (88'Βλαστέλλης), Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο (66' Γάλας), Λεοζίνιο, Ντιμπαλά (70' Γιόνδης), Κριπιντίρης.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου):Κουτζαβασίλης, Μπριλάκης, Τοντόροφ, Παντελιάδης, Σιάκκας (79' Ράνιτς), Παρασκευαΐδης, Ανάκογλου, Τσούτσης (36' λ.τ Γκουγκουλιάς), Σίμιτς, Ντα Κόστα (64' Κόντος), Στεφανίδης.
Από τα ευκολότερα απογεύματα της σεζόν πέρασε ο Πιερικός που συνέτριψε την Αναγέννηση Γιαννιτσών με 4-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο μέρος. Το σκορ άνοιξε για τους «μελανόλευκους» στο 14΄ με το αυτογκόλ του Χατζόγλου και το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Ντάνι στο 17'. Στην επανάληψη οι «μελανόλευκοι» μπήκαν εξίσου δυναμικά και μέσα σε ένα τετράλεπτο (53'-57') πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με σκόρερ τον Μανίκα. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν το δοκάρι του Σιδηρόπουλου στο 33'.Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Παπατολίκας, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Αποστολίδης (75' λ.τ Νίκου), Ντάνι, Μπελόσεβιτς (37' λ.τ Λαζαρίδης), Ελευθεριάδης, Μανίκας (60' Κόιτς), Καραγκούνης, Φαμπίνιο, Ίτσιος.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Γιάννης Τζιφόπουλος): Λαμπάκης, Χατζόγλου, Σκέμπης, Χαρμάνας (67' Κυριακίδης), Καρακάσογλου, Σπαθάρας, Τσιάμης, Καρπαθάκης, Γιόγιος, Σερέτης, Σιδηρόπουλος.

Η 18η αγωνιστική

Φωκικός-Δόξα Δράμας 0-1
Θρασύβουλος-Νίκη Βόλου 1-0
Καβάλα - Καλλιθέα 1-0
Καλλονή-Πανσερραϊκός 1-0
Παναιτωλικός-Ηρακλής Ψαχνών 1-2
Ηρακλής-Ανεγέννηση Επανομής 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Σμύρνης 3-0
Πιερικός-Ανεγέννηση Γιαννιτσών 4-0
Εθνικός-Γαζώρου-Εργοτέλης (18:00, ΟΤΕ3)
Ρεπό η Παναχαϊκή

Η Βαθμολογία


1. Εργοτέλης
16
18-12
31
2. Νίκη Βόλου
18
21-13
31
3. Απόλλων
17
18-10
31
4. Ηρακλής Ψαχνών
17
19-12
31
5. ΑΕΠ Ηρακλής
17
21-12
28
6. Καλλονή
17
12-10
26
7. Ολυμπιακός Βόλου
17
15-9
25
8. Δόξα Δράμας
18
17-15
25
9. Eθνικός Γαζώρου
16
17-12
24
10. Λάρισα
16
14-11
23
11. Καβάλα
17
11-12
22
12. Πανσερραϊκός
17
14-15
22
13. Καλλιθέα
17
21-23
21
14. Παναιτωλικός
17
14-13
21
15. Πιερικός
17
13-16
21
16. Αναγέν. Γιαννιτσών
17
18-25
20
17. Φωκικός
17
13-17
18
18. Παναχαϊκή 2005
17
13-16
17
19. Θρασύβουλος
18
9-15
17
20. Βύζας Μεγάρων
16
10-21
9
21. Αναγέν. Επανωμής
17
9-28
7