Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μητροπολίτης Άνθιμος: Λέει πολιτικές κουταμάρες - Πειραιώς Σεραφείμ: Αυτές οι απόψεις είναι αφελείς και ασταθείς!

Αντιδράσεις τόσο του πολιτικού κόσμου, όσο και της Εκκλησίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη για την επιβολή ενός είδους φόρου πίστης με την φορολογική μας δήλωση.
Δυο από τους πιο επιφανείς μητροπολίτες, ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και ο Πειραιώς Σεραφείμ εκφράστηκαν απαξιωτικά για τον κ. Κουράκη, ενώ νωρίτερα ξέσπασε αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει τα ίδια!
«Αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι' αυτό προσπάθησε να το μαζέψει» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, o Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
«Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουράκη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς».
Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού. «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας» πρόσθεσε
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί «ούτε χρυσή ελπίδα ούτε μαύρη νύχτα».
«Προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει» είπε ο σεβασμιότατος, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες».

newsit.gr
 

Κυβέρνηση: Προς ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων σε τέσσερα Ταμεία

Ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων σε τέσσερα κεντρικά ταμεία επιδιώκει η κυβέρνηση. Συνεδριάζει αύριο για πρώτη φορά η ειδική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας

Πιάνει δουλειά από αύριο, Τρίτη, η ειδική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με τις νέες αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, με απώτερο στόχο να ενοποιηθούν οι κλάδοι της Ασφάλισης, κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου ποικίλες αντιδράσεις. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο, και στόχος της θα είναι μέχρι και το τέλος της άνοιξης να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ).
Αύριο Τρίτη, υπό τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για το συντονισμό του έργου, η οποία θα προετοιμάσει τις προτάσεις των αλλαγών με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να έχει διαμορφωθεί και ψηφισθεί ως το τέλος του έτους.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο καθηγητής και πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου, οι διοικητές των έξι ταμείων κύριας ασφάλισης, ο διευθύνων σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) κ. Χρήστος Χάλαρης, οι γενικές διευθύντριες του υπουργείου Εργασίας και Κοινω¬νικής Ασφάλισης κ. Αρτεμις Δεδούλη και κ. Ματθούλα Τριανταφύλλου και η πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής κ. Ευφροσύνη Κουσκουνά
Επίσης θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), καθηγητής κ. Απόστολος Ρεφενές, με αναπληρώτρια την Β’ αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΤΕ, επίκουρη καθηγήτρια κυρία Ελένη Βρέντζου.
Το υπουργείο Εργασίας έχει ως στόχο το να δημιουργηθούν συνολικά τέσσερα Ταμεία, που θα αφορούν τους αντίστοιχους τομείς απασχόλησης. Θα υπάρχει δηλαδή ένα ταμείο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ένα για τους αγρότες, ένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ένα για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι προτάσεις της Επιτροπής, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου με τους ασφαλιστικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαρμογές που θα αποφασιστούν πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2014 και μετά.
Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κεντρικά όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και να διαπιστώνει με ευκολία την πιθανότητα εμφάνισης ελλειμμάτων ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης να αναλάβει το σκέλος της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για όλα τα ταμεία.
Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ προχωρά από σήμερα στην αντικατάσταση των χειρόγραφων εντολών πληρωμής των συντάξεων με ηλεκτρονικές και όλα τα εντάλματα που εκδίδονταν με χειρόγραφη διαδικασία θα εκδίδονται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω των του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.). Επιδίωξη της διοίκησης του Ιδρύματος, είναι να καταστεί εφικτός ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συνόλου των πληρωμών.

eklogika.gr

Ανέστειλαν την απεργία στα μέσα μεταφοράς, στους δρόμους οι αγρότες

Ανεστάλη η απεργία στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ, τεχνικών ΟΑΣΑ


Ανεστάλη η απεργία στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ, τεχνικών ΟΑΣΑΤην αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ, αλλά και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ. Έτσι, τα τρόλεϊ έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν, ενώ σταδιακά αποκαθίστανται και τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Οι οδηγοί των λεωφορείων, πάντως, εξακολουθούν να απεργούν και θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις σε γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο, Τρίτη. Για «αντεργατικό παραλήρημα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία έχει κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο, ενώ η διοίκηση της ΟΣΥ προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, παρέμβαση υπήρξε και από...
 

Στους δρόμους οι αγρότες - Συνάντηση με Φ. Κουβέλη και δεσμεύσεις

 
Στους δρόμους οι αγρότες -  Συνάντηση με Φ. Κουβέλη και δεσμεύσειςΠριν ακόμη λυθεί το θέμα με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ένα νέο πρόβλημα από κινητοποιήσεις έρχεται να φέρει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση. Οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν από το πρωί στους δρόμους, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Εκτός από τις κινητοποιήσεις οι διαπραγματεύσεις των αγροτών συνεχίζονται και σε πολιτικό επίπεδο. Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα, αλλά και εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Κουβέλης, σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συναντήσεις, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τους αγρότες και την αγροτική οικονο μία και δεσμεύτηκε πως...
 
eklogika.gr

Στο στόχαστρο ιδιοκτήτες ακινήτων

Αντικειμενικές αξίες & διατάξεις για την α΄ κατοικία στο στόχαστρο της τρόικας


Αντικειμενικές αξίες & διατάξεις για την α΄ κατοικία στο στόχαστρο της τρόικαςΤην κατάργηση του συστήματος αντικειμενικών αξιών, αλλά και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην αγορά της πρώτης κατοικίας φαίνεται πως έχει ζητήσει η τρόικα, εγείροντας ζητήματα που συνιστούν ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος στη φορολόγηση των ακινήτων. Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί το θέμα της φορολογίας των ακινήτων, όπου...


Ιδιοκτήτες ακινήτων: Κάθε μήνας & δόση - 1 στους 2 αδυνατεί να πληρώσει...

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Κάθε μήνας & δόση - 1 στους 2 αδυνατεί να πληρώσει...Από μία δόση φόρου κάθε μήνα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013. Μέχρι την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο από τις τρεις δόσεις όσοι έλαβαν ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010 στο τέλος Δεκεμβρίου, με την τρίτη δόση να πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο η ΓΓΠΣ θα αποστείλει τα αντίστοιχα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011, επίσης σε τρεις δόσεις, ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η αποστολή...
 
eklogika.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ


- 42% μειωμένο τιμολόγιο για: άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη
- Ειδικη τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των πολιτών
- Τι χρειάζεται για να υποβάλλεται αίτηση και να υπαχθείτε στην ρύθμιση της ΔΕΗ

H ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη.
Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς, Δευτέρα έως Παρασκευή 7 πμ- 10 μμ και Σάββατο 7 πμ- 3 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).
3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν- δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.
Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

newsit.gr

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων στο Δημόσιο - Επικουρικές ανάλογα με την δυνατότητα του κάθε Ταμείου


- Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε σήμερα σε διαβούλευση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
- Δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί θα παίρνουν το 50% της σύνταξης για 8 μήνες
- Κληρικοί που είναι και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διαλέγουν μια από τις δυο συντάξεις
- Από 01/01/2014 το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται μετά το 65ο έτος της ηλικίας

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής

dertilis
Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής.
Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για «λόγους αρχής», όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο,μετά από το θάνατο του γιού του Βασίλη.
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του
ysterografa.gr

ΠΑΣΟΚ: Να μη φοβούνται οι ιερείς για τον μισθό τους

pasokara1
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι ιερείς δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μισθοδοσία τους, ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει το διάλογο της Πολιτείας με την Εκκλησία, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Το πρώτο και βασικό μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι επίσης γνωστοί οι κανόνες που ισχύουν για την πλήρωση των κενούμενων εφημεριακών θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα προσαρμογής.
Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μη διαχωρίζονται και να μην καταχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!
Στο πλαίσιο των διακριτών θεσμικών ρόλων κράτους και εκκλησίας και με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον διαρκή διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Αυτός είναι ο διάλογος που έχει σημασία και όχι ο διάλογος με επιμέρους πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να δημιουργήσει την παρεξήγηση είτε προνομιακών σχέσεων είτε επίδειξης προσέγγισης για τη δημιουργία φευγαλέων -όπως αποδεικνύεται- εντυπώσεων».

ydsterografa.gr

Οι Αυστριακοί βγάζουν… χολή για τον Παπανδρέου

George-Papandreou-France
Χολή” κατά του Γιώργου Παπανδρέου βγάζει το αυστριακό περιοδικό “Προφίλ”, κάνοντας λόγο για τις “απόψεις ενός χρεοκοπημένου”, αναφορικά με τις θέσεις που κατά διαστήματα διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο διεθνών ομιλιών και διαλέξεών του.
Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι το ίδιο περιοδικό είχε ανακηρύξει τον Γιώργο Παπανδρέου “άνθρωπο της χρονιάς” για το 2011, αυτή τη φορά ωστόσο εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν.
Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.
Επί δύο χρόνια, ο γόνος της -«ξοφλημένης» πλέον πολιτικά- δυναστείας, βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους. Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου είναι περιζήτητος τώρα.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.
Ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του”, καταλήγει το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού.
 
ysterografa.gr

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην εφημερίδα «Νίκη της Κυριακής»

 
«Το κυβερνητικό σχήμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε κενό»
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλάει στη «Ν» και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης
Συνέντευξη οτον Χρ. Κιουπη
Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτηρίζει πολιτικά αυτιστικό και ετερόκλητο το κυβερνητικό σχήμα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε κενό, θύμα των άγριων και βάρβαρων επιλογών του, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει επίσης απάντηση σε όσους ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και την ανομία, λέγοντας ότι θα υπάρξει σύγκρουση με αυτούς που τρομοκρατούν την κοινωνία.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Κείμενο για υπογραφές

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Το κυβερνητικό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει την πρωτόφαντη αντιλαϊκή πολιτική του είναι αποφασισμένο να συνθλίψει με κάθε μέσο κάθε αντίδραση, που στοχεύει στην υπεράσπιση των στοιχειωδών κατακτήσεων των εργαζομένων και εν προκειμένω των συλλογικών τους συμβάσεων, κάθε εναντίωση στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες , κάθε άρνηση υποταγής στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί σαφή αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβερνητικής συντεχνίας, πλήττει ολόκληρη την κοινωνία . Η επιστράτευση αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της κυβέρνησης, η οποία όσο με τα μέτρα που παίρνει θα αποδυναμώνει τη συναίνεση προς το κυρίαρχο σύστημα που εκπροσωπεί, τόσο θα καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.
Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του Μετρό και στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, να τους συγχαρούμε για την άρνηση τους να υποταχθούν στην στρατιωτικοποίηση της ζωής μας, να τους συγχαρούμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Να τους συγχαρούμε για την απόφαση τους να μην γονατίσουνε αλλά να σηκώσουνε άλλον πύργο ατίθασο απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας . Οποιος συμφωνεί να μπει το όνομα του ας μου το δηλώσει με mail ή τηλεφωνικώς . Αν μπορείτε να το διακινήσετε ακόμη καλύτερα .
Συντροφικά
Γ.Ρούσης
grousis@ath.forthnet.gr

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
denpaeiallo-xylok.blogspot.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-1-2013


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και η Γραμματεία, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση, με κεντρικό μήνυμα: ‘’Μαζί μπορούμε να κοιτάμε μπροστά’’, την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013, στις 18.00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει κοπή πίτας.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩ​Ν ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009


Με νέα Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και το έλλειμμα του 2009, επανέρχεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και μάλιστα αυτές τις μέρες που λαμβάνει χώρα η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από τους οικονομικούς Εισαγγελείς κκ Μουζακίτη και Πεπόνη, του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
 
Η Ερώτηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της απάντησης που έστειλε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών στον Τέρενς Κουίκ ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, σε προηγούμενη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας, η οποία ήταν βασισμένη στην τελευταία έκθεση, με νέα πολύ σοβαρά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά μέσω του attikanea.blogspot.com.

Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να μένει σιωπηλός ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, γι’ αυτό και τον ερωτά, εάν αποδέχεται ναι ή όχι το περιεχόμενο της απάντησης που έστειλε ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στον Τέρενς Κουίκ, με ό, τι αυτό σημαίνει για τον ίδιο τον Υπουργό, καθώς η υπόθεση έχει πάρει πλέον ποινικές διαστάσεις.
Στην ίδια Ερώτηση ο Τέρενς Κουίκ εκφράζει την απορία του προς τον κ. Στουρνάρα για ποιο λόγο το Υπουργείο του μπλοκάρισε για πάνω από δύο μήνες την απάντηση που είχε ετοιμάσει ο Ανδρέας Γεωργίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του νομού Φθιώτιδας για την περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας, που πληρώνει και αυτό τις ανάλγητες επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης για περαιτέρω «αναδιοργάνωση» των Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με την Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Βασιλική Δημητράντζου, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τόσο δραματικές», που «ορισμένα τμήματα του νοσοκομείου όπως το μαιευτικό, σταματούν να λειτουργούν το μεσημέρι» ενώ «εάν προκύψει επείγον περιστατικό ή τοκετός, οι ασθενείς προωθούνται σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτό της Λάρισας!».
Με οριστικό κλείσιμο όμως κινδυνεύει και η «πρότυπη» μονάδα εντατικής θεραπείας, που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Διευθυντή της κ. Σφύρα για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ουσιαστικά εισπράττει από την Ελληνική Πολιτεία μία απέραντη σιωπή.
Και ενώ η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, στερώντας τη δυνατότητα διάσωσης και άλλων θυμάτων τροχαίων στην Εθνική οδό, το νοσοκομείο Λιβαδειάς πρόσφατα εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δημιουργίας αντίστοιχου τμήματος με αυτό της Λαμίας!
«Πότε θα εκταμιευθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την άμεση αγορά ή και συντήρηση όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά μία ξεκάθαρη απάντηση για το ένα αληθεύει το γεγονός ότι «ο πραγματικός λόγος ένταξης της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Λιβαδειάς στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, είναι η κοινή καταγωγή του Περιφερειάρχη με το Διευθυντή του νοσοκομείου».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Την απαράδεκτη αύξηση των ενσήμων του ΙΚΑ που απαιτούνται προκειμένου οι ασφαλισμένοι να τύχουν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «για το έτος 2009 ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων ήταν 50 ημέρες εργασίας, τις οποίες ο ασφαλισμένος είχε πραγματοποιήσει είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά τους τελευταίους 15 μήνες, οι ημέρες αυτές, προσαυξανόμενες κατά 10 ανά έτος, κατάφεραν να φθάσουν τις 100 για το έτος 2013!».
«Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης για τον ελληνικό λαό, που η οικοδομή έχει εξαφανισθεί, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη ακολουθούμενη από το ντόμινο της ανεργίας και η εξεύρεση εργασίας αποτελεί «σκανδαλώδη» εύνοια της τύχης, με απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα ένσημα αυξήθηκαν από 50 σε 100!» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «τι προτίθεται να πράξει ώστε να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για όλους τους Έλληνες».

Νέο "χτύπημα" από Κολλά


Andreas-KollasΟι δηλώσεις του γνωστού συνδικαλιστή των μέσων μεταφορών Ανδρέα Κολλά στο “Πρώτο Θέμα”, προκάλεσαν αίσθηση και… ξύπνησαν μνήμες από ένα παρελθόν που οι περισσότεροι θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ο κ. Κολλάς ωστόσο, προφανώς δεν ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία, και με νεώτερες δηλώσεις του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″… χτύπησε και πάλι.
“Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να γίνεται ό, τι θέλουν οι τράπεζες. Δεν μπορούν οι συγκοινωνίες να είναι κερδοφόρες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θέατρο. Δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει κάπου ο διάλογος, από τη στιγμή που το ενιαίο μισθολόγιο έχει περάσει. Παίζουν με τη νοημοσύνη των εργαζομένων στις συγκοινωνίες”, ήταν τα λόγια του Ανδρέα Κολλά.
Ο γνωστός συνδικαλιστής, ο οποίος βρίσκεται στον στενό πυρήνα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, επανέλαβε και τα λόγια… αποθέως που είχε αφιερώσει στον Αλέξη Τσίπρα, με τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”:
“Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να αντισταθούν. Μακάρι να έρθει ο Τσίπρας, του έχω εμπιστοσύνη. Το Μνημόνιο δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο Ανδρέας Κολλάς.

ysrerografa.gr

Σπαρταριστή συνέντευξη Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή (video)


Στην εκπομπή «Αυτοψία», του Αντώνη Σρόιτερ, έδωσε συνέντευξη ο κ. Τσοχατζόπουλος και ανέφερε: «Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική» Στην ερώτηση αν θα έπρεπε πολιτικοί να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν.» Για δικαιοσύνη χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά με διαφάνεια και εξουσία, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει, χωρίς να υπάρχουν οι απαράδεκτες προφυλακίσεις, μίλησε ο κ. Τσοχατζόπουλος, τις όποιες χαρακτήρισε «έγκλημα». Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, «Ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο, το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση.» Για την πτέρυγα VIP δήλωσε: « Η πτέρυγα VIP είναι καλαμπούρι. Είναι ψευδέστατο»
Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή:

parakato.gr

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Κουράκη

siggrou100
Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με την οποία απαντά σε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις απόψεις του Τάσου Κουράκη για τη φορολόγηση των Χριστιανών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, “αδειάζει” άλλο ένα στέλεχός του, τον κ. Κουράκη, χαρακτηρίζοντας “προσωπικές απόψεις” τα όσα είπε περί θέσπισης “ειδικού φόρου ΣΥΡΙΖΑ”, αποκλειστικά για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους.
Ο κ. Κουράκης τυγχάνει τομεάρχης Παιδείας, οπότε οι δρόμοι για τον κ. Τσίπρα είναι δύο: ή τον απομακρύνει από τη θέση του ή δηλώνει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του τομεάρχη του.
Και κάτι ακόμα: Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων, να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως, το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση».

Ο Κουράκης και η… βίλα Αγίου Σπυρίδωνα


Tasos-KourakisΕίμαι πραγματικά σοκαρισμένος από τις δηλώσεις Κουράκη για το φόρο στους Χριστιανούς. Αλλά από μεγάλο άνθρωπο και δη βουλευτή, που έχει αλογοουρά, τι να περιμένει κανείς;
Μπορεί η κυβέρνηση να κρατάει χαμηλούς τόνους, καθώς δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και να δημιουργήσει εμφυλιακό κλίμα, αλλά δεν μπορούμε να κρατάμε για πάντα το στόμα μας κλειστό… Καλή – καλή η κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν και όρια.
Είναι προφανές πλέον το οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να εξαθλιώσει κάθε έλληνα Χριστιανό. Τελικός τους στόχος είναι να επιβιώσουν στην Ελλάδα μόνο τα αναρχοκομμούνια, οι σατανιστές, οι χεβιμεταλάδες και οι μετανάστες! Επίσης, υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, που αναφέρουν πως όλοι αυτοί οι αιρετικοί σχεδιάζουν καταλήψεις σε εκκλησίες!

Κάνουν όνειρα για Βίλες Αγίου Σπυρίδωνα και τα ρέστα…

Επεσαν, όμως, οι μάσκες και δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως κι αυτός ο Σταματόπουλος του Μετρό δεν πάει στην εκκλησία ούτε το Πάσχα για να πάρει το Αγιο Φως πριν φάει μαγειρίτσα. Δεν τον χάλασε, όμως, που πλέον οι απεργίες απαγορεύτηκαν στην Ελλάδα και η πλειοψηφία του κόσμου είναι περήφανη γι` αυτό. Μιλάμε για ζόμπι…

Το πώς και γιατί αλλαξοπίστησαν οι αγρότες, που ξεσηκώνονται τώρα, δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα το μάθουμε σύντομα κι αυτό. Λογικά τούς έχουν κάνει μάγια.

Ν` αγιάσει λοιπόν το στόμα του ευσεβή Βορίδη, ο οποίος επιμένει στην άκρως χριστιανική άποψη να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή. Απορώ μάλστα γιατί τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τη συγκεκριμένη δήλωση του σύντροφου, Μάκη. Προφανώς, προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή της λογικής και προβάλλουν μόνο τις ακόλαστες προτάσεις περί διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας.

Δεν θα τους περάσει, όμως… Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, όχι στο φασισμό των απεργών!

Σπύρος Πολυχρονόπουλος/ ysterografa       

Κόρινθος ΄06 και Ολυμπιακός Άσσου οδηγούν την κούρσα σε Β1 και Β2 Κορινθίας

Β1΄ Κατηγορια
  16η αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 5-1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΣΟΦΙΚΟ '05 3-3
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 0-5
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 0-3 α.α.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. 1-3
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0-3
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 5-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. 4-0

Η Βαθμολογία
( Σε 16 αγώνες)
1 (1) ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 44
2 (2) ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 37
3 (3) Α.Ο ΜΑΨΟΥ 36
4 (6) ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 31
5 (4) ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 30
6 (5) ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 29
7 (7) ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 28
8 (8) ΣΟΦΙΚΟ '05 23
9 (12) ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 22
10 (9) ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 21
11 (10) ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 20
12 (11) ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20
13 (13) ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 12
14 (14) ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 8
15 (15) ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 7
16 (16) ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -10

Β2΄ Κατηγορια
 
16η αγωνιστική
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΡΑΤΟΣ 4-2
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ -  ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 0-3 α.α.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 0-3 α.α.
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 1-1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 0-0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0-3
ΡΕΠΟ ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ

  H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 (1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 15 39
2 (2) Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 15 34
3 (3) Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 14 31
4 (4) ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 14 27
5 (5) ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 15 27
6 (7) ΤΑΡΣΙΝΑ '97 15 27
7 (6) ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 15 26
8 (8) ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 15 19
9 (9) ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 14 18
10 (10) ΑΡΑΤΟΣ 15 15
11 (11) ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 15 14
12 (12) Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 14 9
13 (13) Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 14 0
14 (14) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 14 -2
15 (15) ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 14 -8

Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Νέας Δημοκρατίας!

{images:title}
Έτος συνεδρίου το 2013 για την Νέα Δημοκρατία και είναι κοινό μυστικό πως σε αυτό είναι πάρα πολύ πιθανόν να γίνει και αλλαγή ονόματος , η οποία θα εκφράζει τα νέα δεδομένα της εποχής.
Το επιτελείο μάλιστα της ΝΔ ψάχνει πυρετωδώς ένα όνομα που θα κάνει πάταγο. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και φαίνεται πως επικρατεί , μέχρι νεωτέρας είναι αυτό του "Ευρωπαϊκού Συναγερμού".
Το "Ευρωπαικός", σύμφωνα με τους υποστηρικτές,πιάνει τον παλμό της εποχής, που το μείζον είναι η παραμονή στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια ισχυρή Ευρώπη, όπως άλλοτε, ενώ ο "Συναγερμός" εκφράζει όχι τον δυναμισμό που αρέσει στον Σαμαρά, αλλά συνειρμικά ενώνει την δεξιά διαχρονικά , αφού παραπέμπει στο πρόδρομο της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας, τον "Ελληνικό Συναγερμό" του Παπάγου, δημιουργώντας ένα κράμα της παλιάς δεξιάς και των σύγχρονων ευρωπαικών απαιτήσεων.
Μάλιστα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης δημιούργησαν και σελίδα στο facebook για το επερχόμενο συνέδριο της ΝΔ, που "διαφημίζουν" εμμέσως το νέο όνομα αφού γράφουν
"Με Νέους Ανθρώπους & Νέες Ιδέες για τον Ευρωπαϊκό Συναγερμό!"

Φονική παγίδα η Αθηνών-Πατρών


Της Λινας Γιανναρου

Το όνομα Αχέροντας κατά μία εκτίμηση προέρχεται από τη λέξη «άχος». Τον ποταμό της θλίψης, σύμφωνα με τον μύθο, διέπλεε ο Ερμής, παραδίδοντας τις ψυχές στο βασίλειο του Αδη. Οσοι κινούνται τακτικά στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, τον μόνο δρόμο από τον οποίο μπορεί κανείς να φτάσει στον Αχέροντα, χρειάζεται να διαλύουν μακάβριες σκέψεις που συνδέουν το σήμερα με τη μυθολογία. Ομως γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε πρόσφατα ο διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχος Ι. Ορφανός, στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Αθηνών-Πατρών, μήκους 216 χλμ., καταγράφηκαν το οκτάμηνο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Αυγούστου 2012, 11 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Εντεκα τέτοια συμβάντα καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα και στην Εγνατία Οδό (μήκους 670 χλμ.), 12 στην Αθήνας-Θεσσαλονίκης (515 χλμ.) και 7 στα 310 χλμ. του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης. Τα στοιχεία ανέλαβαν να «αποκρυπτογραφήσουν» τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα (η οργάνωση που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από συγγενείς θυμάτων τροχαίων), συσχετίζοντας το μήκος των δρόμων με τα καταγεγραμμένα θανατηφόρα τροχαία. Οπως προκύπτει, όσοι κυκλοφορούν στην Αθηνών-Πατρών έχουν πάνω από τριπλάσια πιθανότητα εμπλοκής σε θανατηφόρο τροχαίο σε σχέση με αυτούς που κυκλοφορούν στην Εγνατία (Ηγουμενίτσα-Κήποι Εβρου) και πάνω από διπλάσια πιθανότητα απ’ όσους κυκλοφορούν στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Αυξημένη πιθανότητα εμπλοκής σε τροχαίο έχουν και οι χρήστες του ΒΟΑ Κρήτης, «που όμως δεν συγκρίνεται μ’ αυτό που συμβαίνει στην Αθηνών-Πατρών».

Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση στο sostegr.wordpress.com, εάν οι στατιστικές απομόνωναν το ιδιαιτέρως προβληματικό τμήμα Κορίνθου-Πατρών (τα 141 από τα 216 χιλιόμετρα), όπου δεν υπάρχει καν διαχωριστική νησίδα, οι πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο θα εκτινάσσονταν ακόμα πιο ψηλά. «Οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να κάνουν συχνά αυτή τη διαδρομή συμμετέχουν σε μια ελληνική εκδοχή ρώσικης ρουλέτας», αναφέρουν. Οι επιγραφές που τους θυμίζουν ότι «στα επόμενα 3 χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα τροχαία» προσθέτουν ακόμη μια μακάβρια νότα στο θλιβερό σκηνικό.

Και όμως, η συγκεκριμένη οδός είναι για πολλούς η μόνη επιλογή. Η Πάτρα είναι η μόνη μεγάλη πόλη της χώρας που δεν συνδέεται με άλλο τρόπο με την πρωτεύουσα. Το έργο του προαστιακού ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ σε υπολειτουργία βρίσκεται και το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, η ίδια η κατασκευή της Πατρών-Κορίνθου έχει παγώσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ τα διόδια καταβάλλονται κανονικά.

Οπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού (Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα), οι εργασίες έχουν σταματήσει από τον Ιούνιο του 2010. Το Δημόσιο έχει καταβάλει έως σήμερα 242 εκατ. ευρώ, το 30% του συνόλου, χωρίς να έχει παραδοθεί νέο τμήμα. Επίσης το Δημόσιο έχει καταβάλει 91,1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την καθυστέρηση στην έναρξη της παραχώρησης του έργου, 1,6 εκατ. ευρώ ως τόκους υπερημερίας, 9,1 εκατ. ευρώ για αρχαιολογικές εργασίες. Από διόδια, η κοινοπραξία έχει εισπράξει 366,8 εκατ. ευρώ.

kathimerini.gr

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης




 
 Φωτορεπορτάζ: Κατερίνα Μάρα

Σίγουρα ακόμη και πιο ευφάνταστος και ταλαντούχος ζωγράφος όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει την εικόνα της Ξάνθης.
Μια παλιά πόλη που ξεπήδησε από πίνακα, μια σύγχρονη γεμάτη νέους και ζωή, γαστρονομία που βάζει Δύση και Ανατολή σε ένα τραπέζι, τοπία διάσημα πέρα από την Ελλάδα και ονειρικές διαδρομές που διέσχισε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Είναι απλά η Ξάνθη...
Στην αυτοβιογραφία του ο Μάνος Χατζιδάκις κάνει λόγο για δύο Ξάνθες: τη διατηρητέα, όπου γεννήθηκε, και την άλλη, τη «φριχτή» όπως την περιγράφει, που χτίστηκε μεταγενέστερα. Σήμερα στο Πινάκιο η Κατερίνα Μάρα αποτύπωσε με το φωτογραφικό της φακό την παλιά πόλη, αυτή που σαγηνεύει ακόμη και τους πιο δύσπιστους κριτές των πόλεων.
Ταξιδέψτε μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν... pinakio.blogspot.gr

Με τον Χριστόδουλο θα ήταν… αλλιώς

Xristodoulos

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μάνος ΟικονομίδηςΠροφανώς και η Ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί με “αν”, η δύναμη του υποθετικού συνδέσμου ωστόσο έχει πολλαπλασιαστικό περιεχόμενο. Επειδή επιτρέπει στη σκέψη να αναρωτηθεί, να φανταστεί, να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό σενάριο, σε σχέση με το… τρέχον. Αυτό που ζήσαμε, ή αυτό που έρχεται.
Ένα τέτοιο, μεγάλο και εκκωφαντικό “αν”, αφορά φυσικά την παρουσία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκείνου που “έφυγε” σαν σήμερα στις 28 Ιανουαρίου του 2008. Δημιουργώντας ένα κενό ογκώδες και δυσαναπλήρωτο, που διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στην περαιτέρω διολίσθηση της Ελλάδας στο χείλος του γκρεμού.
Ο Χριστόδουλος ήταν ένα διαφορετικό πρότυπο Ιεράρχη. Πίστευε και πορεύτηκε για μια Εκκλησία ομιλούσα και όχι βουβή ή σιωπηλή. Μια Εκκλησία που αντιλαμβανόταν πλήρως τον ρόλο της για την ελληνική κοινωνία, έναν ρόλο που έχει διαχρονικές διαστάσεις και κοινωνικές παραμέτρους. Μια Εκκλησία με λόγο και ρόλο.

Άνθιμος: Πολιτική κουταμάρα αυτό που είπε ο Κουράκης

anthimos_114943202
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε ότι θα πρέπει να πληρώνουν ειδικό φόρο όσοι δηλώνουν ορθόδοξοι, ώστε να πληρώνονται μέσω αυτού οι ιερείς.
«Αυτό που λέει ο Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα», σχολίασε αρχικά ο Άνθιμος μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως.
Είμαστε χωρισμένοι σε όλα και μας κρατάει κατά κανόνα η Εκκλησία», τόνισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

ysterografa.gr

Απάντηση της Χρυσής Αυγής στις δηλώσεις Κουράκη για τους μισθούς των κληρικών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους.

Άμεση ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών και της πρωτογενού​ς παραγωγής

Όταν οι τυχοδιώκτες διακτινίζονται στην Α΄ Εθνική!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η εκστρατεία Τσίπρα στην αυλή των «τοκογλύφων δανειστών», η άνεση με την οποία εμφανίζεται ως φυσιολογικό να μην βλέπει τους Φούχτελ και Τόμσεν στην Αθήνα, αλλά να τους βλέπει στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον, η ευκολία με την οποία υποστηρίζει πως το ενδιαφέρον του για «διεθνοποίηση» του ελληνικού προβλήματος και η ανάγκη του για απόκτηση «νέων εμπειριών», τον έβαλε να κινείται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των περονιστών της Αργεντινής και της «κοιλιάς του κήτους», υποδηλώνουν έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό που όμοιό του έχει να ζήσει η Ελλάδα από τον καιρό του Δηλιγιάννη.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, τη διγλωσσία και την διπροσωπία που αφυπνίζουν και τον πλέον αποκοιμισμένο, αλλά και μετά την «γκάφα» περί 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και την άτσαλη «διόρθωσή» της από την Κουμουνδούρου – και επειδή ως γνωστόν η διόρθωση είναι χειροτέρα του λάθους – μπορούμε πια να αποκρυπτογραφήσουμε το πρωτοφανές αυτό τυχοδιωκτικό φαινόμενο.

Ας υποθέσουμε πως οι μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κλπ), έχουν τιμωρηθεί και αποκλείονται για ένα διάστημα από το πρωτάθλημα.

Συντάξεις Δημοσίου: Ποιοι πάνε στα 65, ποιοι στα 67

Με τους μεγάλους χαμένους τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν στο Δημόσιο από το 1987 και μετά, και δε συμπληρώνουν 25ετία (μέχρι 31/12/12), ο δημοσιεύονται σήμερα οι πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα νέα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Ουσιαστικά, οι παραπάνω υπάλληλοι που δεν κατοχυρώνουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα* πάνε για πλήρη σύνταξη στα 67 ή μειωμένη στα 62. Αυτό σημαίνει, ότι είτε στη μια περίπτωση, της πλήρους σύνταξης, είτε στην άλλη περίπτωση, της μειωμένης, θα πρέπει να δουλέψουν επιπλέον δύο χρόνια, αφού τα όρια έχουν αυξηθεί λόγω μνημονίου ΙΙΙ από τα 65 στα 67 και από τα 60 στα 62 αντίστοιχα.
Στις χαμένες κατηγορίες των υπαλλήλων, τέλος, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά και οι τρίτεκνοι, για τους οποίους καταργούνται οι ευνοϊκές διατάξεις. Για παράδειγμα, οι γονείς ανηλίκων αντί του 55ου έτους θα συνταξιοδοτηθούν στο 67ο εάν μέχρι 31/12/12 δεν έχουν 23 έτη στο Δημόσιο.
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επηρεάζονται
Στους… κερδισμένους, σε αυτούς δηλαδή που δεν επηρεάζονται από τα νέα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιοι, οι εργαζόμενοι που διορίστηκαν από 1/1/1983 και μέχρι 31/12/1993· δεν επηρεάζονται αφού συμπλήρωσαν 25ετία το 2010. Το αυτό συμβαίνει για τις μητέρες ανήλικων τέκνων που μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 50.
Τέλος, στα 60 με μειωμένη σύνταξη και στα 64 με πλήρη, μπορούν να βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία μεταξύ του 1988 και του 2005.
Όσοι δεν συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι τα τέλη του 2010, όσοι δηλαδή συμπλήρωσαν την 25ετία μετά την 1/1/2011 επηρεάζεται από την αύξηση των ετών, και έτσι για πλήρη σύνταξη πρέπει να συμπληρώσουν τα 67 έτη ή τα 62 έτη για πλήρη και πρόωρη σύνταξη αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ: «Ελεύθερος Τύπος»

* Κατοχυρωμένο δικαίωμα θεωρείται όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει συγκεκριμένο, κατά περίπτωση, χρόνο ασφάλισης, με βάση τον οποίο «κλειδώνει» ορισμένο συνδυασμό απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και απαιτούμενου ορίου ηλικίας, προκειμένου να λάβει σε σύνταξη γήρατος.

aytodioikisi.gr

Νεοταξικός ρατσισμός κατά των Ελλήνων - Κωνσταντίνου: "Είμαστε όλοι Πακιστανοί"... (video)

Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σου και στο Πακιστάν ισλαμοεκτοξευτήρα.
Αφού αισθάνεται Πακιστανός ο Πέτρος και τα μέλη του κόμματος και των διαφόρων ΜΚΟ που έχει στήσει,γιατί δεν πάνε στο Πακιστάν και να μας αφήσουν ήσυχους, να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε σαν χώρα?
Ο λαθρολάγνος και μόνιμος υβριστής της αστυνομίας.. Πέτρος Κωνσταντίνου δίνει "ρέστα" από το μικρόφωνο, προτρέποντας Έλληνες και αλλοδαπούς να φωνάξουν ότι είναι όλοι Πακιστανοί.
Σαν καλός νεοταξικός και πολυπολιτισμικός "αριστερός" ο Πέτρος (κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ) μας προειδοποιεί τι έρχεται.. Μετά τους μισθούς Βουλγαρίας και την τριτοκοσμική ποιότητα ζωής και υγείας,που μας πρόσφεραν "απλόχερα" οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά,το επόμενο βήμα από τις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. αν κυβερνήσουν θα είναι να μας κάνουν όλους πακιστανούς. "Δοξάστε τον"...

eglimatikotita.gr

Πώς θα “δημευθούν” οι αδρανείς καταθέσεις


Xristos-StaikourasΚαταθέσεις ύψους 3 δισ. ευρώ εκτιμούν τραπεζικά στελέχη ότι μπορεί να καταλήξουν στα ταμεία του Δημοσίου, μετά τη “δήμευση” στις αδρανείς καταθέσεις (χωρίς καμία κίνηση για 20 έτη), που προβλέπεται στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, το οποίο δίνει σήμερα για διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται αυτοματοποιημένο σύστημα για “την παραγραφή υπέρ του ελληνικού Δημοσίου” των αδρανών καταθέσεων με την παρέλευση της 20ετίας.
Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο τα ποσά θα μπαίνουν “σε ειδικό κωδικό και θα διατίθενται για ειδικούς σκοπούς στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα θέματα υγείας, εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης”.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να ειδοποιούν τρεις φορές τους καταθέτες των οποίων οι λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση εφόσον το υπόλοιπο τους είναι μεγαλύτερο των 100 ευρώ.
Η πρώτη ειδοποίηση θα γίνεται με την παρέλευση πέντε χρόνων από την ημερομηνία που ανοίχθηκε ο λογαριασμός η δεύτερη στην 10ετία και η τρίτη στην 15ετία.
Μετά από 20 χρόνια ακινησίας τα ποσά θεωρούνται έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.
Πιο αναλυτικά με το νομοσχέδιο συγκεκριμενοποιείται και αυτοματοποιείται η διαδικασία που αφορά στην αντιμετώπιση και το χειρισμό του ζητήματος των αδρανών καταθετικών λογαριασμών, και αντικαθίσταται τα απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο του 1942.
Όπως σημειώνουν στο υπουργείο Οικονομικών αυτό ήταν απολύτως αναγκαίο να γίνει με δεδομένο ότι εντοπίζεται αδυναμία να ελεγχθεί η πληρότητα εφαρμογής του υφιστάμενου, παρωχημένου, νομοθετικού πλαισίου και κατά συνέπεια είναι αδύνατον να εντοπιστεί σε απόλυτο βαθμό το ύψος του ποσού που έχει αποδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο από αυτή την αιτία.
Επίσης δεν μπορεί να προσδιορισθούν και τα ποσά που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που τα δικαιώματα του Δημοσίου παραγράφηκαν μετά την παρέλευση δεκαετίας από τη λήξη της προθεσμίας για την απόδοση των εν λόγω ποσών, καθώς και να διαπιστωθεί το ύψος των καταβολών ανά τράπεζα.
Στο πλαίσιο αυτό στη σχετική διάταξη ορίζεται με σαφήνεια ότι το υπόλοιπο αδρανούς καταθετικού λογαριασμού παραγράφεται υπέρ του ελληνικού Δημοσίου μετά την παρέλευση εικοσαετίας,
Κάθε τράπεζα οφείλει αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου της εικοσαετίας να αποδίδει στο Δημόσιο συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων, πλέον αναλογούντων τόκων που έκλεισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, καταθέτοντας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα σχετικά ποσά σε ειδικό λογαριασμό.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Δύο σεισμικές δονήσεις με το "καλημέρα" στο Αίγιο

Δύο σεισμικές δονήσεις το πρωί ταρακούνησαν την Αιγιαλεία.
Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 6.14 και είχε ένταση 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ εστιακό βάθος ενώ το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίζετα 8 χλμ ΒΑ του Αιγίου, 31 χλμ. από τα Καλάβρυτα , 144 χλμ. από την Αθήνα και 29 χλμ ανατολικά της Πάτρας.
Στις 07.04 το πρωί σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δονηση ήταν εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με το εστιασκό βάθος τα 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο προσδιορίζεται 5 χλμ βόρεια του Αιγίου και 32 χλμ ανατολικά της Πάτρας.
 

Αυτοί είναι οι 49 επιχειρηματίες που θα συνοδεύσουν τον Σαμαρά στο Κατάρ


Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις….Αλλά 59 θα είναι οι επιχειρηματίες που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη στο Κατάρ.
Σκοπός του να αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να διασκεδάσει την κακή εικόνα που έχουν σχηματίσει για τη χώρα μας οι πάμπλουτοι σεϊχηδες μετά τα αμφιλεγόμενα ταξίδια και τις υποσχέσεις Θόδωρου Πάγκαλου, Χάρη Παμπούκη και Νίκου Παπανδρέου επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου.
Με αυτό το ταξίδι ο πρωθυπουργός ανοίγει τη αυλαία των ταξιδιών του σε χώρες εκτός ΕΕ, θα ακολουθήσει η Ρωσία και στη διήμερη επίσκεψη του στο Κατάρ θα συναντήσει τον εμίρη Σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani και τον πρωθυπουργό Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani. Θα τον συνοδεύουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Ν. Μηταράκη αντίστοιχα, ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλος και ομάδα 49 Ελλήνων επιχειρηματιών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντως σύμφωνα με πληροφορίες επισκέπτεται το Κατάρ κρατώντας μικρό καλάθι και στο πλαίσιο μιας αποστολής καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα σε πρώτη φάση, καθώς γνωρίζει ότι οι Καταριναοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, γεγονός το οποίο φάνηκε με την περιβόητη επένδυση στο Ελληνικό γα την οποία ζητούσαν διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και στήριξη για ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης, επιδότηση για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και την πλήρη κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30%!

Η λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό είναι:

Απίστευτο! Ενδείξεις λειτουργίας στον εγκέφαλο του Αριέλ Σαρόν

Ariel-Sharon
Η είδηση φαντάζει απίστευτη στο άκουσμα της. Μετά από 7 χρόνια που βρίσκεται σε κώμα, ο άλλοτε πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν εμφάνισε τις τελευταίες μέρες “εγκεφαλική δραστηριότητα”, σύμφωνα με την ομάδα των γιατρών που εξακολουθεί να τον παρακολουθεί.
Το άλλοτε “γεράκι” του ισραηλινού στρατού, που είχε παραδεχθεί ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του ήταν ότι, δεν ισοπέδωσε το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ, όταν βρέθηκε έξω από αυτά με άρματα μάχης, βρίσκεται σε κώμα τα τελευταία 7 χρόνια, και παρά την απρόσμενη εγκεφαλική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, οι γιατροί του δεν μπορούν να προδικάσουν ότι θα υπάρξει ένα “θαύμα”, ώστε να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

ysterografa.gr

«Βόμβα» αποχώρησης Σπανού από τον Ατρόμητο!

spanos
Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός πήγε στην συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυανόλευκη ΠΑΕ το καλοκαίρι!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Στην πόρτα της εξόδου ο Τζιμπούρ! Σε απολογία ο Πίνο

djebour_600_325
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του Ράφικ Τζιμπούρ με τους ερυθρολεύκους να διαμηνύουν στην πλευρά του Αλγερινού να φέρει πρόταση και να φύγει από τώρα
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

pino_600_319
Σε απολογία από τη διοίκηση του Ολυμπιακού θα κληθεί ο Πίνο, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Ο Kολομβιανός μέσος, ο οποίος παρότι δεν είχε δώσει δικαιώματα αν και ιδιόρρυθμος ως χαρακτήρας, ταξίδεψε στην Κομοτηνή με την υπόλοιπη αποστολή, πήρε την εντολή από τον Αντώνη Νικοπολίδη να επιστρέψει στην Αθήνα, όπως κι έγινε.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Ο Σημίτης (εξακολουθεί να) αποθεώνει… το έργο του

Kostas-Simitis-Lukas-Papademos
Η Ιστορία… ξεκίνησε να γράφει ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν η πολιτική “βαλβίδα” του εκσυγχρονισμού που είχε ανάγκη η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, όταν διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία και στη συνέχεια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο μέχρι τότε επικεφαλής της “ομάδας των τεσσάρων” εξέφραζε μια άλλη άποψη, μια διαφορετική προσέγγιση για τα πράγματα. Που έμοιαζε… λυτρωτική για την κοινωνική βάση αλλά και τους Mediaκούς βραχίονες του λεγόμενου “συστήματος ΠΑΣΟΚ”, ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία. Όπως και έγινε.
Για οκτώ συναπτά έτη, από το 1996 μέχρι το 2004, ένα ΠΑΣΟΚ που στην πραγματικότητα δεν είχε αλλάξει… καθόλου, συνέχισε να ασκεί την εξουσία, έχοντας μάλιστα πολιτική νομιμοποίηση λόγω της επικράτησής του στις εκλογές του 1996 και του 2000.
Φυσικά, η Ιστορία δεν επρόκειτο να είναι τόσο γενναιόδωρη με τον πρώην πρωθυπουργό. Η κατάληξη της πρωθυπουργίας του συνοδεύτηκε από γενική απαξία, και από μια εκκωφαντική ήττα την 7η Μαρτίου του 2004. Μια ήττα με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα μπορούσε να… παρκάρει το ΠΑΣΟΚ μόνιμα σε περιφερειακό ρόλο στο πολιτικό σύστημα, αν δεν είχε μεσολαβήσει η αναμέτρηση του “λεφτά υπάρχουν”, το 2009.
Σήμερα, ο Κώστας Σημίτης εξακολουθεί να υπερασπίζεται το έργο εκείνης της περιόδου, τουλάχιστον το έργο που ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε. Απολύτως θεμιτό για έναν πολιτικό ηγέτη, πόσο μάλλον για έναν πρωθυπουργό οκταετίας. Η ενόχληση ξεκινά όταν η υπεράσπιση μετατρέπεται σε… (αυτο)αποθέωση.
Στο σημερινό “Έθνος της Κυριακής”, ο Κώστας Σημίτης χρειάστηκε δυο (!) σελίδες για να περιγράψει σε άρθρο του τη δική του προσέγγιση για τα παγιωμένα προβλήματα του τόπου, και για το τι πρέπει να γίνει.
Ένας πολιτικός με την εμπειρία και τη διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού, προφανώς και έχει πολλά και χρήσιμα να πει. Παραμένει ωστόσο το λάθος “μέσο-μήνυμα” των όποιων θετικών ψηφίδων μπορεί να προσθέσει στο νέο εθνικό μωσαϊκό.
Στο άρθρο του, ο Κώστας Σημίτης… αποθεώνει την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον ίδιο. Μιλάει για “μια χώρα που παρουσίαζε στις αρχές της δεκαετίας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έλεγχε τα δημοσιονομικά της θέματα κατά τρόπο πιο ικανοποιητικό από ό, τι οποιαδήποτε άλλη φορά τα προηγούμενα σαράντα χρόνια, βρέθηκε σε πέντε περίπου χρόνια, το 2009, σε κατάσταση χρεοκοπίας. Την ελπίδα για το μέλλον αντικατέστησε ο φόβος”. Και, φυσικά, επιρρίπτει τις ευθύνες στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή.
Η χώρα για την οποία μιλάει ο Κώστας Σημίτης, η… λεγόμενη “ισχυρή Ελλάδα”, δεν υπήρξε την περίοδο στην οποία αναφέρεται εκείνος. Δεν υπήρξε στην περίοδο της πρωθυπουργίας του. Και σίγουρα δεν υπήρξε ως απόρροια των δικών του πολιτικών.
Η οκταετία 1996-2004 ήταν η μοιραία οκταετία για την Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας μπήκαν οι βάσεις για το διαρκές φλερτ με την εθνική χρεοκοπία, που κληρονομήσαμε στις μέρες μας.
Η οκταετία 1996-2004 ήταν η οκταετία στη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα γνώρισε ακρωτηριασμούς. Στη διάρκεια της οποίας οικοδομήθηκε η νοοοτροπία του δήθεν και της αρπαχτής, περισσότερο από κάθε άλλη φορά “τα τελευταία σαράντα χρόνια”, για να επικαλεστούμε τη σχετική αποστροφή του Κώστα Σημίτη.
Η οκταετία 1996-2004 άλλαξε με τελεσίδικο τρόπο το dna των Ελλήνων, στο οποίο είχε ήδη προλάβει να παρέμβει με… βαρβαρότητα το ΠΑΣΟΚ από το 1981.
Όσο για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στους οποίους αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός, είναι αυταπόδεικτο ότι αδικεί τον εαυτό του, όταν… παραγνωρίζει τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, όχι χάρη στη δική του πρωθυπουργία ή τις εμπνευσμένες πολιτικές των υπουργών του (που όλοι καταδικάστηκαν στις εκλογές του 2004), αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Για τη διοργάνωση των οποίων η δική του κυβέρνηση κάθε άλλο παρά βοήθησε ουσιαστικά την Οργανωτική Επιτροπή και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο Κώστας Σημίτης διετέλεσε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός, και σχεδόν 15 κορυφαίος υπουργός. Είχε μια διαδρομή στα δημόσια πράγματα, σε κορυφαίους ρόλους και δυνατότητα παρεμβάσεων, που ξεπέρασε τα τριάντα χρόνια. Τρεις δεκαετίες. Δηλαδή… πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να αφήσει το αποτύπωμά του στη δουλειά που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας; Ακόμη κι αν το αποτύπωμα αυτό είναι… μακέτο;

MΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ  / ysterografa.gr

Οι αγρότες παραλύουν όλη την Ελλάδα. Μπλόκα παντού

bloka
Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, Πιερίας.
Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως μας είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ysterografa,gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:

Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που  οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση  των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων,  όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους. 

Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών. 
Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;»

Διαθεσιμότητα: Λήγει η προθεσμία για το… μηχανογραφικό

Σήμερα λήγει, σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για περίπου 2000 υπαλλήλους που καλούνται να συμπληρώσουν ένα έντυπο τύπου μηχανογραφικού λυκείου για τη σειρά της κενής θέση θέλουν να μεταταχθούν.
Όπως αναφέρεται στην ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, «εντός προθεσμίας είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης (σ.σ.: ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης 8/1), οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.
»Μαζί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει, εντός της εικοσαήμερης προθεσμίας, κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για την αξιολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν δεν περιλαμβάνεται ήδη στο προσωπικό του μητρώο».
Όπως πάντως λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και «η μη υποβολή Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης από τον υπάλληλο δεν επιδρά στο κύρος και την εξέλιξη της διαδικασίας μετάταξης», ωστόσο, για τον ίδιο τον εργαζόμενο σε διαθεσιμότητα ΙΔΑΧ ΔΕ μπορεί να είναι… μοιραίο, καθώς «η αίτηση αυτή καθορίζει τη σειρά προτίμησης του προς μετάταξη υπαλλήλου στους Φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού».

αaytodioikisi.gr

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο επαφών με Αυτοδιοικητικούς φορείς και σε επίπεδο δράσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Μεσσηνία (Σάββατο) και τη Λακωνία (Κυριακή).
Ο Τέρενς Κουίκ είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Σπάρτης και με τους Αντιπεριφερειάρχες των δύο νομών, όπως επίσης και με τους δύο Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μονεμβασίας-Σπάρτης. Σε ό, τι αφορά στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρες συσκέψεις και στις δύο Εκλογικές Περιφέρειες με Πολιτευτές και πυρήνες του Κινήματος, με τη συμμετοχή και της συνδέσμου-συντονίστριας εκ μέρους του κοινοβουλευτικού του γραφείου με τη Νότιο Πελοπόννησο Λουκία Αποστολίδου, οι οποίες απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα: *Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκε η πρώτη τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες με τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων στην Καλαμάτα. *Στη Λακωνία επαναδραστηριοποιήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή, με νέα διευρυμένη σύνθεση, καθώς κατεγράφησαν πολλές και σημαντικές προσχωρήσεις στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση της νέας διευρυμένης Συντονιστικής θα γίνει επίσης σε λίγες μέρες, με τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος που έχουν ήδη εξευρεθεί για ενοικίαση στο κέντρο της Σπάρτης.
Σε ό, τι αφορά στους φακέλους των προβλημάτων που κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ από τις επαφές του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και στους δύο νομούς, είναι οι εξής:
1.Η επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού σε εκπλήρωση της σύμβασης κατασκευής του έργου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Κοινοβούλιο. (Το θέμα έχει «κολλήσει» σε αδυναμία χρηματοδότησης από πλευρά της κοινοπραξίας των τραπεζών που ανέλαβαν το έργο).
2.Η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των προβλεπομένων διαδικασιών για το μουσείο της Σπάρτης. Σημειώνεται, για παράδειγμα, ότι χιλιόμετρα ψηφιδωτών βρίσκονται στοιβαγμένα σε αποθήκες.
3.Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου τόσο μεταξύ Σκούρα-Πυρί όσο και μεταξύ Αγίου Φωκά-Νεάπολης.
4.Η αποτροπή της όποιας σκέψης να αλλοιωθεί η υφιστάμενη υποδομή σε επίπεδο ΑΕΙ και ΤΕΙ του νομού Λακωνίας.
Σημαντικότατη ήταν και η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι η μαρίνα της πόλης του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και με την πιο κατηγορηματική δέσμευση να αλλάξει διαχειριστικό καθεστώς και πόσο μάλλον να περάσει στα χέρια τουρκικής εταιρίας όπως συνέβη στη Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Αττική. Σημαντική ήταν επίσης και η διαβεβαίωση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ντίας Τζανετέα οτι η Ελαφόνησος, με ευρωπαϊκά προγράμματα γίνεται «πράσινο νησί», ώστε να σωθεί από εκείνους που την οικοδοποιούν με καταστροφικές συνέπειες. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα για να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των Συντονιστικών του ΒΑ Τομέα της Β’ Αθηνών του Κινήματος και του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων Αττικής. Τη Δευτέρα (29.01.2013), ο Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί τη Σύρο όπου κατ’ αρχήν θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Ναυπηγείου του Νεώριου και στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος για την προσυνεδριακή εκδήλωση που θα γίνει στις Κυκλάδες 6 και 7 Απριλίου με θέμα τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική.