Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV

Δείτε τις πιο επεισοδιακές ιστορικές αποχωρήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελληνική τηλεόραση μέσα σε ένα βίντεο 20 λέπτών…

.kaltsa.gr

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην Αθήνα, λόγω καταιγίδας - Χαλάζι και ανεμοστρόβηλος επληξαν την Αιτωλοακαρνανία

aytokinhta-vroxi
Η κακοκαιρία ήδη χτυπάει όλη τη χώρα και την περιοχή της Αττικής, κάτι που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.
Οριακές καταστάσεις προκλήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας μετά την ξαφνική και έντονη καταιγίδα που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Νέα Ιωνία.
Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, δημιουργήθηκε το… αδιαχώρητο στο κυκλοφοριακό με ουρές αυτοκινήτων, ενώ στα νότια προάστια σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.
Σε όλα τα βόρεια προάστια η βροχή είναι καταρρακτώδης, ενώ σε όλη την ανατολική Αττική η βροχή έχει μετατρέψει σε ορμητικούς χειμάρους τους δρόμους.στην οδό Τατοΐου, στη Χαλκηδόνα και στην Ηλιούπολη, όπου οι άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν για να απομακρύνουν κορμούς δέντρων από το δρόμο, Παρόμοια κατάσταση και στο Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες, όπου ο αέρας παρασέρνει κάδους απορριμμάτων, ενώ η Λεωφόρος Καραμανλή είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστη.
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ηλεκτρικού, καθώς εξαιτίας κεραυνού έπεσε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ταύρου και Καλλιθέας.
Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά στο τμήμα Κηφισιά-Θησείο και Πειραιάς-Ταύρος.
 Ισχυρότατοι άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ, προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα με την Πυροσβεστική να έχει ήδη δεχθεί 25 κλήσεις για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων, 
Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό και Σαρωνικό έχουν «δέσει» τα πλοία στο Λαύριο και στη Ραφήνα και στον Πειραιά για Αργοσαρωνικό, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί πως βρίσκεται σε ισχύ μερικό απαγορευτικό από το λιμάνι του Πειραιά.
Στην υπόλοιπη χώρα χιόνια πέφτουν στα ορεινά, αλλά και σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση
Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες, καθώς τα φαινόμενα είναι έντονα και η ορατότητα περιορισμένη. Θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζόπτωση πλήττουν τις παράκτιες περιοχές του Νομού Ηλείας, καθώς και την περιοχή της Τριφυλίας στην Μεσσηνία, κυρίως την περιοχή από την Κυπαρισσία μέχρι και τα Φιλιατρά.
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι πλήττουν από το πρωί την Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα, στο Μεσολόγγι κυριολεκτικά «το έστρωσε», αφού το χαλάζι έπεφτε πυκνό προκαλώντας μικρές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ τον Άγιο Ηλία Σταμνάς Μεσολογγίου έπληξε ισχυρός ανεμοστρόβιλος.
Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης το μεσημέρι στο Αγρίνιο, στην παλιά εθνική οδό, μεταξύ του κόμβου του Πολυκλαδικού και των Διαμαντεϊκων, από την καταρρακτώδη βροχή και τα νερά που μετέτρεψαν το δρομο σε ποτάμι.
ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ - ΕΥΒΟΙΑ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΧΑΝΙΑ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΡΟΔΟΠΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ - ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ

Σαμαράς: Στόχος η ανάπτυξη και η ανάκαμψη

Antonis-Samaras-in-Brussels
Κλειδί για την ανάπτυξη χαρακτήρισε τα διαρθωτικά ταμεία ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ενώ τόνισε πως η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα.
“Η Ελλάδα προχωρεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στόχος μας είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Οι πόροι που μπορεί να διατεθούν από τα κοινοτικά ταμεία για τις υποδομές έχουν κεντρική σημασία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Τις επόμενες ώρες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει μάχη για να μην υπάρξει μεγάλη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας για την περίοδο 2014-2020. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προτάσεις η Αθήνα αναμένεται να λάβει 14 δις ευρώ, 6,4 δις λιγότερα από όσα είχε λάβει την περίοδο 2007-2013.
Σε κάθε περιπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει την κρισιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και των κοινοτικών κονδυλίων για τους αγρότες.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Κάποιοι επενδύουν ακόμη στο σενάριο καταστροφής


Evangelos-VenizelosΗ συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφορούσε τις θεσμικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τον εξοβελισμό της Χρυσής Αυγής από την πολιτική ζωή του τόπου, όπως αναμενόταν ωστόσο ο πρόεδρος του Κινήματος μίλησε για το σύνολο της πολιτικής επικαιρότητας.
Από τις απεργίες και το αιτιολογημένο της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων του Μετρό και της ΠΝΟ, μέχρι την πίεση που ασκείται προς τον Γιάννη Στουρνάρα για να… μην κάνει λάθος με τον φόρο ακινήτων, τη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει έμμεση επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με νόημα ότι “ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επενδύουν στο αρνητικό σενάριο”, πρόσθεσε ωστόσο ότι “η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τη στροφή προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση”, σε πείσμα των δυνάμεων αυτών.

Οι πέντε υπουργοί που φεύγουν, σύμφωνα με το “Έθνος”

ypourgiko-symvoulio-orkomosia
Με τη συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης να κορυφώνεται, καθώς όπως έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα” ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, περιμένοντας ενδεχομένως μόνο την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Μαρτίου, οι πληροφορίες και το παρασκήνιο… χορεύουν.
Στο σημερινό “Έθνος” λοιπόν, και σε ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Σαραντάκος, καταγράφονται οι περιπτώσεις πέντε υπουργών που σύμφωνα με την εφημερίδα θα πρέπει να θεωρούνται ήδη παρελθόν για την κυβέρνηση.
Πρόκειται ...

Με σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός, 85-63 τον Ίκαρο

proponisi2
Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 85-63 του Ικαρου Καλλιθέας στο ΣΕΦ, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α1.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Εντοπίστηκε νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης! Δεν μπορεί να “δέσει” πλοίο

limani
Πρωτοφανές περιστατικό έχει προκύψει στην Κυλλήνη, καθώς από χθες εντοπίστηκε μέσα στο λιμάνι νάρκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να “δέσει” πλοίο το οποίο είχε προορισμό τη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός “ΣΚΑΪ, οι βατραχάνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να την αποσύρουν από το λιμάνι, δεν τα κατάφεραν, επειδή έσπασε η αλυσίδα που χρησιμοποίησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

REPORTER

Βρήκε "θησαυρό" κατά λάθος σε σπηλιά στο Δερβένι



Η λατρεία για το moto cross και την άγρια φύση έσωσε έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό από τα χέρια αρχαιοκαπήλων. Ο 29χρονος Γιάννης Δενδρινέλης "όργωνε" τα βουνά στο Δερβένι Κορινθίας όταν κατά τη διάρκεια στάσης του για να θαυμάσει σπάνιας ομορφιάς σπηλιά ανακάλυψε μια θαμμένη τσάντα που σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί τι περιέχει.
Τρομαγμένος την άνοιξε και αντίκρισε αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που τα εξέτασαν, στους ρωμαϊκούς χρόνους (27 π.χ.-476 μ.χ.): ένα πήλινο αντρικό ειδώλιο, μία γυναικεία κεφαλή, δύο τμήματα γυναικείου ειδωλίου, ένα τμήμα κεφαλής αντρικού ειδωλίου, ένα πήλινο μυροδοχείο, ένα λυχνάρι, τμήμα από λυχνάρι και δύο χάλκινα
Βρήκε θησαυρό κατά λάθος

«Επικίνδυνη αποστολή» Σαμαρά στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής

«Επικίνδυνη αποστολή» Σαμαρά στις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για τον καθορισμό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020
          
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διεξάγεται με αντικείμενο τον καθορισμό του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μέχρι και το 2020. Ο κ. Σαμαράς, σε ό,τι έχει να κάνει με τα της Ελλάδας στη συγκεκριμένη Σύνοδο, έχει δύσκολη αποστολή, καθώς θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο μερίδιο για τη χώρα μας από τον προϋπολογισμό, την ώρα που για πρώτη φορά θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές σε σχέση με τον τρέχοντα προϋπολογισμό, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Στοιχεία σοκ για την επιβίωση: 7 στους 10 κόβουν βασικά είδη διατροφής, αλλά οι τιμές στα ύψη!

Στοιχεία σοκ: 7 στους 10 κόβουν βασικά είδη διατροφής, αλλά οι τιμές στα ύψη!Άλλες δύο έρευνες έρχονται να αποδείξουν με ατράνταχτα στοιχεία το τραγικό σημείο στο οποίο βρίσκεται
η πραγματική οικονομία της Ελλάδας και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών η λιτότητα που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί στο μισό, ενώ, όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της Δ. Ασημακόπουλος, περίπου 7 στους 10 έχουν περιορίσει ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής προκειμένου να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα! Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης, στην ελληνική αγορά παρατηρήθηκε μεν αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο αυτή είναι τελείως οριακή (0,5%) και άρα χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην καθημερινότητα όλων μας!...

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στο Kontra Channel - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην εκπομπή ''Επί Του Πιεστηρίου'' στο Κontrachannel
 

ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ να μην είναι φετίχ, αλλά σίγουρα είναι ταμπού. Καλό είναι να μην το αγγίζει.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη δήλωσή της ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τώρα που η Ελλάδα κατοχύρωσε οριστικά την παραμονή της στο ευρώ και κανείς πλέον ξένος δεν το αμφισβητεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς εξακολουθεί να το θέτει. Η βουλευτής του Ευαγγελία Αμμανατίδου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, επαναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ να μην είναι φετίχ, αλλά σίγουρα είναι ταμπού. Καλό είναι να μην το αγγίζει.

Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα».

To τεράστιο ευχαριστώ των Ισπανών στην Ελλάδα: Gracias Grecia - ΒΙΝΤΕΟ


Είναι ίσως από τα πιο συγκινητικά βίντεο που μας κάνει περήφανους γιατί είμαστε Έλληνες. Το ετοίμασαν μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές στην Ισπανία και για να το παρακολουθήσετε δεν χρειάζεται καν να ξέρετε ισπανικά. Αποθεώνει την Ελλάδα.
Το βίντεο έχει τίτλο Gracias Grecia Nuestra herencia, που σημαίνει: Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας. Μέσα σε 7 λεπτά τα παιδιά και οι καθηγητές τους δείχνουν τον πλούτο που χάρισε η χώρα μας σε όλη την γη.



newsit.gr

Χρυσή Αυγή: “Εκτός νόμου να τεθεί το ΠΑΣΟΚ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές συνεντεύξεις Τύπου. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος

Η μανία καταδίωξης των Συριζαίων: ανακάλυψαν​... “απειλές” από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Οι Συριζαίοι φαίνεται πως εκτός από αγγλικά δεν ξέρουν ούτε ελληνικά. Πάσχουν από μανία καταδίωξης και διαδίδουν και πάλι ψευδώς ότι τους απειλούμε. Οι δικαστικές αρχές να καλέσουν άμεσα τον Τσίπρα για να τους υποδείξει τις δολοφονίες που διαπράττει η Χρυσή Αυγή καθημερινά, σύμφωνα με δήλωσή του στη ΝΕΤ. Η Χρυσή Αυγή δεν διατύπωσε καμία απειλή έναντι οιουδήποτε, αντιθέτως καταδίκασε κάθε ενέργεια η οποία θα δημιουργούσε οξύτητα και θα προκαλέσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
28/01/2013 Τσίπρας στην Στάη: "Η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική συμμορία που καθημερινά δολοφονεί ανθρώπους".

LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ( ΜΑΡΚΑΣΙ) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΔΕΣΦΑ:ΑΓΩ​ΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                  
                                                 ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
                                  (ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ)


Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας ενημερώνει ότι ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ενημερωτικής συγκέντρωσης –ανοιχτής συζήτησης, προς τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων από όπου θα διέλθει ο Αγωγός Φυσικού Αερίου, στα πλαίσια της έναρξης εργασιών της κατασκευής του έργου στο Νομό Κορινθίας.

Το τμήμα στο οποίο θα αρχίσουν οι εργασίες περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Αγίων Θεοδώρων, και Λουτρακίου – Περαχώρας (κοινότητες Αγίων Θεοδώρων,Ισθμίας, Λουτρακίου – Περαχώρας) Νομού Κορινθίας.
Σκοπός των ενημερωτικών συγκεντρώσεων είναι να γνωστοποιηθεί το νομικό πλαίσιο του έργου, ο τρόπος κατασκευής του και η διαδικασία αποζημιώσεων.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στους Αγίους Θεοδώρους,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 13/02/2013και ώρα 18:00.
 
Γραφείο Τύπου Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
 


OI ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. Σ. ΘΗΣΕΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

image001.jpg
 
Α.Σ.ΘΗΣΕΑΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Θησέας, έκλεισε με 7μετάλλια και 4 εντάξεις στην Εθνική Ομάδα ΚΑΡΑΤΕ παίδων – κορασίδων, τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων που έγινε το Σαββατοκύριακο 02-03 Φεβρουαρίου 2013 στο αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ στο Μαρούσι.

Μια τεράστια συμμετοχή 1.100 αθλητών από όλη την Ελλάδα, ήταν η αιτία της μεγάλης δυσκολίας των αγώνων καθώς τα αποτελέσματα αυτού του πρωταθλήματος θα έκρινε ποιοι αθλητές θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα παίδων – κορασίδων, που θα εκπροσωπήσει σε 1 μήνα περίπου την Ελλάδα στους Βαλκανικούς αγώνες στη Σερβία.

Για την Ιστορία οι θέσεις και οι διακρίσεις των αθλητών ήταν οι κάτωθι :

1.ΓΚΟΓΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ( ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ )
  1. ΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ3ΘΕΣΗ ΚΟΥΜΙΤΕ(ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ)
  2. ΠΡΕΣΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ2ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ(ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ)
  3. ΜΠΡΑΙΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ(ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ)
  4. ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ3ΘΕΣΗ ΚΟΥΜΙΤΕ( ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ )
  5. ΤΣΑΟΥΣΗΣΟΦΙΑ3ΘΕΣΗ ΚΟΥΜΙΤΕ( ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ )
  6. ΠΕΝΤΡΙΝΙ ΑΝΤΡΕΑΣ3ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ( ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ )
Στους τελικούς ρεπασάζ έφθασαν οι : Νικολούδης Σπύρος ( KATA-KUMITE ) και Πρέσσης Παναγιώτης (Κάτα), ενώ αξιόλογη εμφάνισηχωρίς μετάλλιο είχαν οι αθλητέςΣτάμου Ιωάννης, Μάτου Φαίδρα,Χριστακοπούλου Μαρία-Αθανασία, Πιπέρου Μαρία, Τσαούση Αγελική, Τσαούσης Χρήστος.

Α.Σ. ΘΗΣΕΑΣ


Γραφείο Τύπου Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

 

 

Θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-PASOK
Σε κάθε Συνέδριο, τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας, ακόμη κι αν δεν… στήνονται κάλπες, είχε διαπιστώσει πριν από λίγο καιρό ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και η άποψη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα συναντήσει την πολιτική επιβεβαίωσή της, στο επερχόμενο Συνέδριο του Κινήματος.
Θέμα ηγεσίας, θεωρητικά τουλάχιστον δεν είναι εφικτό να τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, σε παρασκηνιακό επίπεδο οι περισσότεροι από όσους αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο… μετρούν κουκιά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα περιθώρια για το… κάτι παραπάνω.
Από την πλευρά της ηγετικής ομάδας θεωρούν ότι το Συνέδριο είναι “κλειδωμένο”, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απειλείται από κανέναν, ακόμη όμως και μια μειοψηφική εκδήλωση ευθείας αμφισβήτησης του imperium του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αρκεί για να βυθίσει το Κίνημα σε μια νέα εσωστρέφεια, από την οποία εξαιρετικά δύσκολα θα ανακάμψει.
Το σκηνικό σύγκρουσης επιβεβαιώνεται και από την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, και όχι μόνο της στήριξής της, τη στιγμή που άλλα κορυφαία στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει ευθέως την αποχώρηση του Κινήματος από το κυβερνητικό σχήμα.

ysterografa.gr

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙ​ΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

XANIA EKDILOSI.JPG


«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στα Ίμια παραμένει ανοικτός. Το ίδιο ισχύει και για το φάκελο της δολοφονίας του Κώστα Ηλιάκη από τον Τούρκο, στα Καρπάθια νερά».

Αυτή τη δήλωση έκαναν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής στις ομιλίες τους, στα Χανιά, στην εκδήλωση για τα Ίμια που οργάνωσε η τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος.
Ο Πτέραρχος (Ι.) ε.α. Γιώργος Νταβρής έδωσε την πολιτικοστρατιωτική διάσταση των γεγονότων της δραματικής νύχτας των Ιμίων όπου βρήκαν το θάνατο οι τρεις ήρωες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Τέρενς Κουίκ αφηγήθηκε τη δημοσιογραφική του εμπειρία, καθώς εκείνο το βράδυ διαχειριζόταν την κρίση στο κανάλι που εργαζόταν, τον ΑΝΤ1.
Επέκτεινε επίσης την ομιλία του, στην εξέλιξη των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η οποία τα τελευταία χρόνια και κυρίως τώρα «μπάζει από παντού», όπως είπε. Τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στα θέματα που αφορούν στα Σκόπια, την Αλβανία, την ΑΟΖ, αλλά και τη δραματική διείσδυση της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.

TAFOI VENIZELON.JPGΑποκαλυπτική, με πολλά νέα στοιχεία που ακούστηκαν στην αίθουσα, ήταν και η ομιλία του Πολιτευτή Χανίων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νεκτάριου Μεταξάκη, ο οποίος έδρασε επιχειρησιακά τη νύχτα εκείνη στα Ίμια, ως χειριστής του δεύτερου ελικοπτέρου που είχε απονηωθεί.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο αδελφός του αείμνηστου Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τους δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς Πολιτευτών του Κινήματος τόσο από τα Χανιά όσο και από το Ρέθυμνο.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου.
Πριν την αναχώρησή τους από τα Χανιά, ο Τέρενς Κουίκ και ο Γι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛ​ΟΥ

Aνευρέθησαν και διασώθηκαν απο την Π. Υ. Κιάτου 2 Αθηναίοι που είχαν αποκλειστεί στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας στη Ζήρια

Με δελτίο τύπου από την Π. Υ. ΚΙΑΤΟΥ μας ενημερώνουν τα εξής:
Σήμερα 07-02-2013 και περί Ω/00:58΄ ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας ( ΑΤ Ξυλοκάστρου) για αναζήτηση δύο ατόμων, έναν άντρα Λ.Ν. ετών 33 και μία γυναίκα Μ.Α.  ετών 26 κάτοικοι Αθηνών, στην περιοχή Φλαμπουρίτσα Μικρής Ζήρειας.

 Αμέσως η Υπηρεσία μας μετέβη με τρία οχήματα, έχοντας πλήρη διασωστικό εξοπλισμό και εννέα (9) πυροσβεστικούς υπαλλήλους με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχο Σωτηράκο Παναγιώτη. Επίσης ειδοποιήθηκε η εθελοντική ομάδα Ζήρειας η οποία συνέδραμε με πέντε άντρες και δύο οχήματα. Φθάνοντας στο Σαλέ του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης των αγνοουμένων ατόμων. Τη στιγμή εκείνη επικρατούσε έντονη χιονοθύελλα και χαμηλή θερμοκρασία σε υψόμετρο 2.150 μέτρων.

Η εθελοντική ομάδα Ζήρειας με τα μηχανάκια χιονιού που διαθέτει ανέλαβε την αναζήτηση στο νότιο τμήμα της οροσειράς ενώ στο βόρειο τμήμα αναπτύχθηκε ομάδα πέντε αντρών προς το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας. Περί Ω/ 04:30 εντοπίστηκε το νεαρό ζευγάρι σε ένα πρόχειρο  κατάλυμα όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο και το χιόνι καθώς άρχιζε να νυχτώνει και η επιστροφή τους ήταν αδύνατη.

Παρελήφθησαν από την ομάδα μας και με ασφάλεια οδηγήθηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων ελαφρώς σοκαρισμένοι αλλά ήταν καλά στην υγεία τους.

Περί Ω/08:30 η επιχείρηση διάσωσης είχε αίσιο τέλος. Ακόμη μια φορά υπήρξε επιτυχής η όλη επιχείρηση ένεκα τη άψογης συνεργασίας των κρατικών φορέων Πυροσβεστική – Αστυνομία - ΕΚΑΒ και της Εθελοντική ομάδας του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την όλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συντόνισε ο  Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχος Σωτηράκος Παναγιώτης. 

Ο  Διοικητής
Τ.Σ.Υ.
Παναγιώτης  Σ.  Σωτηράκος
Πύραρχος

Πως ξεχαστήκαμ​ε μονάχοι εδώ πέρα ... (Οι Έλληνες)..​.

Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki).jpgΆρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σερραϊκόν Θάρρος Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών

Τ
ελικά είμαστε …για κλάματα! Ξεχάσαμε τη θέση μας στον κόσμο και ψάχνουμε το βηματισμό μας μέσα στην τεχνογνωσία λαθεμένων συνταγών, όλοι αυτοί πήραν τα ελληνικά πρότυπα, έκαναν πολιτισμό και τώρα μας δίνουν συμβουλές «πολιτικής στρατηγικής. Γιατί; Διότι δεν κρατάμε… χαρακτήρα κι αλλάζουμε κάθε λίγο γνώμη. Δεν έχουμε «εθνικό σχεδιασμό», δεν έχουμε κοινή στρατηγική, ούτε συνθέτουμε απόψεις. Αυτοκαταργούμαστε, αυτοαναιρούμαστε και συγκαλύπτουμε τα λάθη μας.

Ελεγκτικό: Τζιπ, πούρα και «χρυσές» κηδείες στους ΟΤΑ

Για μία ακόμη φορά οι ΟΤΑ αναδεικνύονται σε… πρωταθλητές της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2010, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως αποδεικνύεται από την Έκθεση, παρά το ότι το μνημόνιο είχε κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας και στις τσέπες των πολιτών, ωστόσο, στους ΟΤΑ η διαφθορά και η κακοδιαχείριση καλά… κρατούσε!
Τι περιλαμβάνει το μενού, σύμφωνα με την Έκθεση του Ελεγκτικού; Τζιπ 4Χ4, «χρυσή» κηδεία περίπου 37.000 ευρώ στη Γλυφάδα, πούρα πολυτελείας, γιορτές και φιέστες για προβολή, αναμνηστικά δώρα κτλ. Από τα 1.984.957 χρηματικά εντάλματα, συνολικού ποσού άνω των 122.094.389.193 ευρώ, που εκδόθηκαν το 2010, τα 591.909, συνολικής αξίας 3.666.608.343, είχαν εκδώσει οι δήμοι και οι περιφέρειες. Επιστράφησαν άμεσα 8.991 εντάλματα, συνολικής αξίας 95.512.031 ευρώ.(συνολικά, στο Δημόσιο, επιστράφησαν αθεώρητα 19.041 εντάλματα, συνολικού ποσού 346.281.200 ευρώ).
Αναλυτικότερα  aftodioikisi.gr

Πλήγμα για την Αχαΐα η δρομολογημένη κατάργηση τμημάτων των ΤΕΙ

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης
 τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας
 
Οι δρομολογημένες καταργήσεις των Τμημάτων της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Λογιστικής και των Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ της Πάτρας και η κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου που προβλέπει το προωθούμενο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας θα δώσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στην ήδη «πληγωμένη» από την οικονομική κρίση Αχαΐα.

Τουλάχιστον 6.000 φοιτητές από την Πάτρα και 1.000 από το Αίγιο θα χρειαστεί να «μεταναστεύσουν» στις πόλεις που θα μεταφερθούν οι σχολές τους, επιβαρύνοντας τον ήδη μειωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και ενδεχομένως κάποιοι να αναγκαστούν να διακόψουν την φοίτησή τους, εφόσον οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

Παράλληλα, το γεγονός αυτό θα στοιχίσει δραματικά στην τοπική αγορά της Αχαΐας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους σπουδαστές. Η φοιτητική κοινότητα ενισχύει την τοπική οικονομία, αποτελεί ανάσα για την τοπική αγορά που πλήττεται από την οικονομική κρίση και την λιτότητα..

Οι Βουλευτές, η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας και όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν εμπόδιο και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανεξετάσει το Υπουργείο Παιδείας την δρομολογημένη κατάργηση και μετακίνηση των τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας και του ΤΕΙ Αιγίου!

Η Αχαΐα δεν αντέχει άλλα πλήγματα και ιδιαίτερα πλήγματα που στοιχίζουν στην τοπική οικονομία!

elzoni.gr

Υπηρέτης δυο αφεντάδων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η εκστρατεία του κ. Τσίπρα στην αυλή των «τοκογλύφων δανειστών» αποσκοπούσε στην «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος.

Πρόκειται για κάτι που δεν πιστεύει κανείς, αφού προφανώς το ελληνικό πρόβλημα είναι διεθνοποιημένο από πάσης πλευράς.

Στο εξωτερικό δεν προλαβαίνεις να δηλώσεις πως έρχεσαι από την Ελλάδα για να σε κοιτάξουν όλοι με συμπόνια και κατανόηση, συγκεντρώνοντας αρκετές φορές και υποτιμητικά ή απαξιωτικά σχόλια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως άλλη ήταν η πολιτική στόχευση αυτών των επισκέψεων.

Η στροφή του κ. Τσίπρα προς την realpolitik στόχευε σε δύο μέτωπα:

Κώστας Κόλλιας: «Ψηφίστηκαν οι ευεργετικές διατάξεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά»

Ψηφίστηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της το Βουλής νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με τις ευεργετικές διατάξεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο αίτημά μου να τακτοποιηθούν οι περιπτώσεις αγροτών, οι οποίοι το 2011 συμμετείχαν στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, πλην όμως κινδύνευαν να χάσουν την τιμή αναφοράς που είχαν συμφωνήσει, εξαιτίας των καθυστερήσεων στη δανειοδότησή τους.

Οι βελτιώσεις που είχα προτείνει κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή έγιναν δεκτές και η νέα διατύπωση που έφερε το Υπουργείο διευθετεί οριστικά και πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας το θέμα. Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η διάταξη για τους αγρότες που ήταν από τους πρώτους που είχαν υπογράψει συμβάσεις πώλησης τον Ιούλιο του 2011. Οι συμβάσεις τους έληγαν στα τέλη Ιανουαρίου 2013, όμως πολλοί δεν είχαν συνδεθεί με το δίκτυο, επειδή οι επενδύσεις τους δεν είχαν ολοκληρωθεί εξαιτίας της συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με την Πειραιώς και τις καθυστερήσεις στην έγκριση και εκταμίευση των δανείων τους.

Εάν δεν γινόταν η ρύθμιση, όλοι αυτοί οι αγρότες θα έχαναν την τιμή πώλησης που είχαν συμφωνήσει και η επένδυσή τους θα έχανε σημαντικότατο μέρος της αξίας τους. Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση διασφάλισε την τιμή και επανόρθωσε μία μεγάλη αδικία που κινδύνευαν να υποστούν εκατοντάδες μικροεπενδυτές.

Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών δεν μπορεί να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Ο λόγος είναι ότι το 2010, όταν η τότε Κυβέρνηση προκήρυξε το πρόγραμμα, δεν έκανε καμία μελέτη. Δεν είχε γίνει καμία συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προσδιοριστούν ορθολογικά οι δυνατότητες του δικτύου και το οικονομικό κόστος από την εγκατάσταση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το είχα επισημάνει τότε, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και είχα τονίσει ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Σήμερα η Κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τις επιπτώσεις αυτής της ατυχούς διαχείρισης. Η τιμή πώλησης του ρεύματος πρέπει να εξορθολογιστεί, διαφορετικά είτε το κόστος για τον καταναλωτή από την αναγκαστική αύξηση του ειδικού τέλους ΑΠΕ θα είναι δυσβάσταχτο είτε η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει. Αυτός όμως ο εξορθολογισμός δεν μπορεί να αφορά τους παλαιότερους μικροεπενδυτές, που σύναψαν συμβάσεις πώλησης σε μία συγκεκριμένη τιμή.

Θεωρώ ότι σε μία δύσκολη συγκυρία για τους αγρότες, έγινε ένα θετικό βήμα που ανακούφισε χιλιάδες οικογένειες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες της Κορινθίας ότι παραμένω στο πλευρό τους και δεσμεύομαι ότι θα εισηγούμαι και θα υπερασπίζομαι, όπου και όποτε μπορώ, κάθε πρόταση που επανορθώνει αδικίες, στηρίζει το αγροτικό εισόδημα και ενισχύει τον Έλληνα παραγωγό.»

Επίσημη επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη το Ισραήλ

IMG00062-20130206-1249.jpg
Την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πόλεων του Ισραήλ, Χάιφα και Άκκο (Άκρα), συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση να τις επισκεφθεί στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακού Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.
Στη συνάντησή με τον Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων της Χάιφα και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Haifa Economic Corporation κ. Eleizer Kulas, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας πάνω στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης.
Στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρουσιάστηκε το μοντέλο καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας που λειτουργεί στην πόλη της Χάιφα στα πλαίσια της θερμοκοιτίδας Haifa High Tech Acceleration Center, ενώ με τη σειρά του ο κ. Τατούλης παρουσίασε την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη Τεχνολογικού Πάρκου στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών πάνω στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τουρισμό, καθώς η Χάιφα αποτελεί διαχρονικά σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Ισραήλ στο χώρο της Μεσογείου. 
Την πολιτιστική σύνδεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την πόλη του Άκκο συμφώνησε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά την επίσκεψή του και τη συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο κ. Simon Lakri, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου στο Δημαρχείο της πόλης.
Ο κ. Τατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του πολιτισμού για ανάπτυξη ανταλλαγών και κοινών δράσεων στο μέλλον, ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νέων προγραμμάτων για το χώρο της Μεσογείου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την ιστορική σημασία του λιμανιού και του κάστρου της πόλης του Άκκο πρότεινε την ιστορική διασύνδεσή τους με τα λιμάνια και τα κάστρα της Πελοποννήσου στα πλαίσια του δικτύου που προτίθεται να αναπτύξει η Περιφέρεια στο χώρο της Μεσογείου.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο χώρο της έκθεσης, σε ξεχωριστές εκδηλώσεις, στην πρώτη για τους δημοσιογράφους του τουρισμού και στη δεύτερη για τους επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, ξενοδόχους, ταξιδιωτικά γραφεία και θεσμικούς φορείς.
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη συνοδεύουν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης κ. Θεοφάνης Στεφανόπουλος καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αριστοτέλης Γκανάς. 

Έσπασε το στούντιο του Real FM o Tράγκας!

 
03fa721110d38ef8a6f71ae91a1dc371 XL 300x225 Έσπασε το στούντιο του Real FM o Tράγκας!
Ο γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής έγινε έξαλλος κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο Real FM.
Αιτία της έκρηξης του κ. Τράγκας ήταν η απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει στα κανάλια να δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης από την Ελλάδα.
«Γ@$% την ψυχή σας, γ@$% τα υπουργεία σας», ακούστηκε να λέει από την συχνότητα του ραδιοφώνου, την ώρα που κυριολεκτικά έσπαγε από τα νεύρα του ό,τι υπήρχε μπροστά του στο στούντιο.
troktiko.eu

Το απόγευμα τα… χειρότερα για τον καιρό

vroxes
Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέχρι και το Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας
Το απόγευμα αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή στην Αττική η επιδείνωση του καιρού, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι βροχές και τοπικές καταιγίδες, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων.
Η ΕΜΥ πάντως δεν εκτιμά ότι θα υπάρχουν ακραία φαινόμενα, που να προκαλέσουν έντονα προβλήματα στο λεκανοπέδιο.

Ο Πούτιν σκέφτεται να διώξει τον Μεντβέντεφ

Vladimir-Putin-Dmtry-Medvedev
Το τέλος μιας σχέσης, το γυαλί στην οποία έχει προ πολλού ραγίσει; Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, με πρόσχημα τις όχι και τόσο ικανοποιητικές επιδόσεις της ρωσικής κυβέρνησης στην οικονομία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει έτοιμος να… απολύσει τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ από τη θέση του πρωθυπουργού. Και ουσιαστικά, να γκρεμίσει την “πυραμίδα διαδοχής” που μεθοδικά οικοδομείται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, με τον σημερινό πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο, να χτίζει συμμαχίες και να διαμορφώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε, όταν έρθει η στιγμή της… κανονικής διαδοχής του Βλαντιμίρ Πούτιν, να παίζει μόνος, χωρίς αντίπαλο.

Πέντε αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια

Έτοιμο από το Σεπτέμβριο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, το οποίο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα, στηρίζεται στην Προγραμματική Συμφωνία των τριών. Ήδη, μετά και την εντολή Σαμαρά, αναμένεται να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατάθεσή του, έπειτα από την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο Ραγκούση.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - La légende des sciences (video)


Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Michel Serres ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ -6 ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ -4 ΑΙΩΝΑ
ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΟΜΗΡΟΣ, ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ,Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ , Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, Ο ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ , Ο ΕΥΔΟΞΟΣ, Ο ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ,ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΤΟΠΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο
Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΠΗΛΕΥΣ




Πηγή: .parakato.gr

Στο Δερβένι , συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιά την επέκταση του αποχετευτικού παρουσία βουλευτών και του περιφεριάρχη Π. Τατούλη.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης "ο προϋπολογισμός & το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου , έτους 2013" ύψους 17 εκ. ευρώ περίπου, Η ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν το μοναδικό θέμα προς συζήτηση στην ημερησία διάταξη, της χθεσινής συνεδρίασης.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα πραγματοποιηθεί στο Δερβένι, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βλασίου, παρουσία Βουλευτών του Νομού, Περιφερειάρχη και λοιπών παραγόντων . Κυρίαρχο θέμα συζήτησης της συνεδρίασης του Δερβενίου η επέκτασητου αποχετευτικού προς το Δυτικό τμήμα του Δήμου, έργο που τέθηκε πρόσφατα εκτόςχρηματοδότησης.

Με μοναδικό θέμα την"Ψήφιση προϋπολογισμού & ετήσιου προγράμματος δράσηςέτους 2013"στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»

Συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με ημερησία διάταξη τα παρακάτω 20 θέματα :
1.Ψήφιση πίστωσης για αποζημίωση υπερωριακής εργασίας προσωπικού αορίστου χρόνου. 2.Ψήφιση πίστωσης για εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ αορίστου.
3.Ψήφιση πίστωσης για τόκους δανείων εσωτερικού.
4.Ψήφιση πίστωσης για αμοιβές και προμήθειες τραπεζών.
5.Ψήφιση πίστωσης για χρεολύσια δανείων εσωτερικού
6.Ψήφιση πίστωσης για δικαιώματα τρίτων (ΔΕΗ κλπ) από την είσπραξη τελών και φόρων. 7.Ψήφιση πίστωσης για φωτισμό και κίνηση (με ηλεκτρισμό ή φωταέριο) για δικές τους υπηρεσίες. 8.Ψήφιση πίστωσης για εισφορά υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων 15% ΤΑΠ.
9.Ψήφιση πίστωσης για λοιπές παροχές σε είδος (γάλα εργατοτεχνικού προσωπικού) - συνεχιζόμενο.
10.Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων - συνεχιζόμενο.
11.Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για λοιπές ανάγκες - συνεχιζόμενο. 12.Ψήφιση πίστωσης για ετήσια εισφορά στο ΤΕΑΔΥ-ΤΠΔΥ
13.Ψήφιση πίστωσης για ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ και Κουνατίδη Χαράλαμπο (Πράσινο Ταμείο). 14.Ψήφιση πίστωσης για τόκους δανείων εσωτερικού Δήμου.
15.Ψήφιση πίστωσης για τόκους δανείων εσωτερικού ΔΗΚΕΞΕ
16.Ψήφιση πίστωσης για τόκους δανείων εσωτερικού ΔΕΥΑΞΕ.
17.Ψήφιση πίστωσης για χρεολύσια δανείων εσωτερικού ΔΗΚΕΞΕ.
18.Ψήφιση πίστωσης για χρεολύσια δανείων εσωτερικού ΔΕΥΑΞΕ.
19.Ορισμός επιτροπής.
20.Αποδοχή δωρεάς οδοστρωτήρα.

Προτάσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες - “Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα”, λένε οι αγρότες


tsaftarisΤο θέμα των αγροτών είναι ένα από αυτά που συζητείται στη Σύσκεψη των Πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την Κυβέρνηση, στην οποία έδωσε το παρών και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσαυτάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στο θέμα των αγροτών και τα τρακτέρ θα φύγουν από τους δρόμους.
“Λύθηκε το πρόβλημα με τους ροδακινοπαραγωγούς. Βρέθηκε κάποια λύση με την επιστροφή του ΦΠΑ”, τόνισε ο κ. Τσαυτάρης.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες στηρίζονται στα εξής: καθιέρωση φτηνού νυχτερινού ρεύματος, διευθέτηση «κόκκινων» δανείων και επιστροφή ΦΠΑ προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αγροτών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλύεται το πρόβλημα της συνταξιοδότησης των αγροτών που είναι γεννημένοι το 1948 και επεκτείνεται για δύο χρόνια, ικανοποιείται το αίτημα επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, το οποίο οι αγρότες ζητούσαν να είναι ύψους 160 εκατ ευρώ, όπως επίσης προτείνονται λύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα των κτηνοτρόφων των βαμβακοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών.
Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναρτηθούν μέχρι την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Αρνητική φαίνεται πως είναι η πρώτη αντίδραση των αγροτών, μετά τη δέσμη μέτρων που πρότεινε η Κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
agrotesΟι αγρότες χαρακτηρίζουν ως «σταγόνα στον ωκεανό» τη νέα δέσμη μέτρων που προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, λίγο μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως δεν προέκυψε κάτι καινούριο σε σχέση με όσα τους είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων.
Οσο για τη νέα δέσμευση για χορήγηση νυχτερινού ρεύματος χαρακτηρίζεται «σταγόνα στον ωκεανό» με δεδομένο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις αρδευτικές ανάγκες στα χωράφια τις ώρες που ισχύει το φθηνό τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος.
Θεωρούν πως οι συγκεκριμένες προτάσεις της Κυβέρνησης αποτελούν επικοινωνιακό τέχνασμα και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Άδωνις - Είμαστε η πιο δεξιά Κυβέρνηση

Δύο μέρες πριν -και-την επίταξη των ναυτεργατών ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε σε ομιλία του, πως η παρούσα κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά των 40 τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.
Λίγες ώρες μετά από το δελτίο του Mega ο κ. Τσίμας υποστήριζε πως τα 2/3 των Ελλήνων είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί...
 
pinakio.blogspot.gr

Χορηγών...Δημόσια σχολεία - Το πάρτυ των πολυεθνικών στα σχολεία

Της Andi Tasou




Εταιρείς εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία του κράτους και στήνουν πάρτυ μέσα στα δημόσια σχολεία με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας τους...Όμως στην ελληνική Παιδεία δεν χωράνε Χορηγοί


« Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» .Η λαϊκή μας θυμοσοφία εκφράζεται και συμφωνεί απόλυτα με τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο χώρο της παιδείας .

Φαινόμενο των καιρών η εισβολή των Αγιοβασίληδων ιδιωτών στο συγκεκριμένο χώρο ή καλοστημένη εφαρμογή πολιτικών επιδιώξεων και εκμετάλλευση των διαμορφούμενων συγκυριών;

Από τη μία μεριά παρατηρούμε εδώ και χρόνια ένα κράτος αποποιούμενο το ρόλο του αρωγού στο χώρο της εκπαίδευσης.Παρατηρούμε σχολεία παρατημένα στο έλεος των ΟΤΑ και βασισμένα πολλές φορές στο πενιχρό εισόδημα των γονέων. Σε έναν τομέα ύψιστης εθνικής και πολιτικής σημασίας παρατηρούμε ανικανότητα διαχείρισης .

Όλα αυτά ... pinakio.blogspot.gr

«Βαρετό» 0-0 για την Ελλάδα στο φιλικό με την Ελβετία

ellada
Στο τελευταίο τεστ ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας ματς με τη Βοσνία στις 22 Μαρτίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, η Εθνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα  με την Ελβετία παρουσία… συγγενών και φίλων στο Καραϊσκάκη. Κάκιστο παιχνίδι, μηδέν θέαμα, καμία φάση, σ’ ένα… ανούσιο, όπως αποδείχθηκε φιλικό ματς.
Δυο κεφαλιές του Μήτρογλου (4', 16') που έφυγαν άουτ από σέντρες του Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη κι ένα σουτ του Χολέμπας που κόντραρε και έφυγε κόρνερ ήταν οι... κάτι σαν φάσεις της γαλανόλευκης στο πρώτο 45λεπτο.
Από την πλευρά της η Ελβετία είχε ένα γκολ του Ντζουρού με κεφαλιά στο 34ο λεπτό, το οποίο, όμως ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ πάνω στον Τοροσίδη στην προσπάθειά του να σηκωθεί για την κεφαλιά.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε καλύτερη κάπως η εικόνα της Εθνικής, όχι όμως σπουδαία πράγματα
Η καλύτερη στιγμή του ματς ήρθε στο 81' με το δυνατό σουτ του Ροντρίγκες που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης, που ήταν σε ετοιμότητα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (86' Μαυρίας), Καραγκούνης (57' Ταχτσίδης), Μανιάτης (46' Τζιόλης), Χολέμπας (57' Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70' Κονέ), Μήτρογλου (70' Αθανασιάδης).
ΕΛΒΕΤΙΑ:Ζόμερ, Λιχστάινερ (30' Μοργκανέλα), Ροντρίγκες, Τζουρού (46' Κλόζε), Βον Μπέργκεν (75' Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπεχράμι (46' Ινλέρ), Ξάκα, Μπαρνέτα (46' Στόκερ), Μεχμέντι, Γκαβράνοβιτς (69' Σεφέροβιτς).

 

Ο Τσίπρας “τελείωσε” τον Θεοδωρίδη


Alexis-TsiprasΣκληρή και αποφασιστική στάση από τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα που προέκυψε με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Θεοδωρίδη και τις δηλώσεις του για τα Ίμια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την «παύση» του κ. Θεοδωρίδη από τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής.
Την απόφαση μετέφερε στον Θεοδωρίδη ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης.
Ασφαλώς, με την κίνησή του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας… προειδοποίησε ουσιαστικά και άλλα στελέχη να σταματήσουν τις διαφοροποιήσεις σε θέματα που έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από το κόμμα.
Η ανακοίνωση
«Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής».

ysterografa.gr

Ένταση μεταξύ Γρηγοράκου – Κωνσταντοπούλου


zoi1Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούσε… επίμονα από τον αντιπρόεδρο Λεωνίδα Γρηγοράκο να της δώσει το λόγο κι αυτός αρνιόταν.
Συγκεκριμένα την ώρα που μιλούσε ο Μάκης Βορίδης ανέβηκε η Κωνσταντοπούλου πάνω στο προεδρείο (!) και ζήτησε από τον Γρηγοράκο να της δώσει το λόγο.
“Ήρθε η σειρά σας και δεν ήσασταν εδώ” της είπε ο κ. Γρηγοράκος παρακαλώντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει από το προεδρείο.
Στη συνέχεια ήρθε η έκρηξη του κ. Γρηγοράκου, ο οποίος δεν άντεξε και της είπε: “Έλεος σεβαστείτε το κοινοβούλιο. Δεν μπορείτε να παίρνετε το λόγο όποτε θέλετε. Μπείτε στην οικογένεια του κοινοβουλίου”, συνέχισε, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να επιμένει να της δώσει το λόγο.
“Δεν σας τον δίνω, δεν τον δικαιούστε”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος επεσήμανε ότι δεν γίνεται να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά και ζήτησε να δοθεί ο λόγος στην κυρία Κωνσταντοπούλου, όπως δόθηκε χθες στον Γεωργιάδη κατ’ εξαίρεση επειδή μετέχει στην προανακριτική επιτροπή.



reporter

“Δεν είναι μέλη μας”, λένε οι «Πυρήνες» για τους 4


Pyrines-FotiasΤην αλληλεγγύη τους στους 4 νεαρούς προφυλακισθέντες για την υπόθεση στο Βελβεντό Κοζάνης εκφράζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με κείμενό τους στον δικτυακό τόπο του Ιndymedia, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι μέλη τους.

Περισσότερα ... ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ​Σ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖ​ΕΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη, που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκικό έδαφος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα.
Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!
Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα.
Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας.
Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει».

Επισυνάπτονται το ΦΕΚ διορισμού τουεκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και οι αναρτήσεις του στο Facebook: