Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ 12 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE «Χ» στο ντέρμπι, ασταμάτητος ο Ηρακλής Ψαχνών! «Καναρίνια» με... ρόπαλα, 3-0 τον Ηρακλή

«Καναρίνια» με... ρόπαλα, 3-0 τον Ηρακλή | onsports.gr
Ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Ηρακλή και έφτασε τους 30 βαθμούς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Μπόγιοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (10’, 45+2’), ενώ το τρίτο τέρμα πέτυχε με αυτογκόλ του Τάι υπό την πίεση του Τζούνιορ στο 60’. Ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι στο πρώτο λεπτό σε ανατροπή του Σουλίδη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Παναιτωλικός: Τακίδης, Αραμπατζής, Ιωάννου, Κούσας, Δάρλας (84’ Γκόλιας), Σφακιανάκης, Τζούνιορ, Φαβάλι, Σίσιτς, Μπελόν, Μπόγιοβιτς (68’ Κουτσοσπύρος)
Ηρακλής: Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Νατσούρας (30’ Σαββίδης), Παπαστεριανός, Τσερκέζος, Φερνάντεζ, Τάι, Σουλίδης (57’ Γεωργίου), Ισάακ (65’ Σιατραβάνης), Στεφανίδης, Κιρόφσκι
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στην Football League, καθώς Εργοτέλης και Νίκη Βόλου έμειναν στο 0-0 στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο. Παρά την απώλεια, οι Κρητικοί παρέμειναν μόνοι πρώτοι φτάνοντας τους 41 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Βόλου έχει πλέον 33.
Εκείνος ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος είναι ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος κέρδισε και τον Θρασύβουλο με 2-0 (64' Σέγκος, 82' Χαϊκάλης), φτάνοντας έτσι τους 38 βαθμούς, απέχοντας μόνο ένα «τρίποντο» από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη.
 Ηρακλής Ψαχνών: Γ. Σικαλιάς, Ρεπετσάς, Δήμου, Βανγκελί (69' Αμέντολα), Ρούτσης, Μπακομήτρος (46' Σέγκος), Ζουλιώτης, Α. Σικαλιάς (74' Πλάτανος), Γέσιτς, Ογιαρμπίντε, Χαϊκάλης.
Θρασύβουλος: Σταυριανός, Σύρος, Αρκουμάνης, Καλογιάννης (77' Παπανίκου), Σταυροθανασόπουλος, Πλαβούκος, Σερέπας, Πάνος, Αγκόλι, Σκαματζούρας, Καλαμιώτης
Κερδισμένος της αγωνιστικής και ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος μετά το 2-1 (10' Φαρινόλα, 64' Μανιάς / 42' Βοσκόπουλος) επί της Παναχαϊκής «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση και μπήκε γερά στο παιχνίδι της ανόδου.
Απόλλων Σμύρνης: Γουμάγιας, Κιάσσος, Χιντζίδης (46' Διαμάντης), Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Φαρινόλα, Μανιάς (91' Κατσίκης), Μπάρκογλου (77' Τσιλιγκίρης), Καραμαλίκης, Ιασωνίδης.
Παναχαϊκή: Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Λίτσης (70' Κωνσταντινίδης), Τέλλος, Βοσκόπουλος, Φατιόν, Σαλαμαστράκης, Βάντερσον (75' Καραμανλής), Κοκκίνης, Γ. Κοιλιάρης (90' Χοτζάλι), Ν' Τζιοντό.
«Εμφραγμα» για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος αν και φαινόταν ότι θα κέρδιζε την Καλλονή, τελικά ισοφαρίστηκε στο 90', χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πλασαριστεί ακόμη ψηλότερα μετά και την τεράστια νίκη του επί του Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική.
Η Λάρισα, πήρε σημαντικό «διπλό» στο «Ελ Πάσο» επικρατώντας 1-0 της Καλλιθέας με το πέναλτι του Χασομέρηστο 74΄.
Παράλληλα, σημαντική νίκη που τον βάζει σε τροχιά play offs πέτυχε ο Πανσερραϊκός μια και επιβλήθηκε 2-1 του Φωκικού, ενώ η Καβάλα έφυγε με το «διπλό» από τα Γιαννιτσά, νικώντας 2-0 την Αναγέννηση. Τέλος, στο... ντέρμπι της ουράς, η Αναγέννηση Επανομής παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) στον Βύζαντα Μεγάρων.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Αναγέννηση Επανομής - Βύζας Μεγάρων 0-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Καβάλα 0-2
Απόλλων Σμύρνης - Παναχαϊκή 2-1
Εργοτέλης - Νίκη Βόλου 0-0
Ηρακλής Ψαχνών - Θρασύβουλος 2-0
Καλλιθέα - ΑΕΛ 0-1
Ολυμπιακός Βόλου - Καλλονή 1-1
Πανσερραϊκός - Φωκικός 2-1
Πιερικός - Εθνικός Γαζώρου 1-0
Παναιτωλικός - Ηρακλής 3-0
 Ρεπό η Δόξα Δράμας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εργοτέλης
21-12
41
2. Ηρακλής Ψαχνών
23-13
38
3. Απόλλων
20-14
34
4. Λάρισα
23-11
33
5. Νίκη Βόλου
22-14
33
6. Ολυμπιακός Βόλου
21-11
32
7. Πανσερραϊκός
19-17
31
8. Καλλονή
16-13
30
9. Παναιτωλικός
23-13
30
10. ΑΕΠ Ηρακλής
21-16
29
11. Καβάλα
17-14
28
12. Δόξα Δράμας
18-16
27
13. Eθνικός Γαζώρου
18-15
27
14. Πιερικός
15-24
24
15. Καλλιθέα
21-24
23
16. Αναγέν. Γιαννιτσών
18-29
21
17. Φωκικός
14-24
19
18. Παναχαϊκή 2005
15-20
18
19. Θρασύβουλος
9-18
17
20. Βύζας Μεγάρων
10-25
11
21. Αναγέν. Επανωμής
11-32
11

Ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος;


Αφού καταλάγιασε το σοκ από την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, άρχισε η διαδοχολογία. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα και λίστες που ήδη κυκλοφόρησαν, όχι μόνο στο Βατικανό, το φαβορί είναι ένας Καρδινάλιος από την Γκάνα, ο οποίος είναι μαύρος.
Tις λίστες, κυκλοφόρησαν πρώτα τα γραφεία στοιχημάτων.
Όπως γράφουν οι εφημερίδες, Telegraph και Guardian, φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία Paddy Power και Ladbrokes είναι ο Πήτερ Κόντουο Απάϊα Τούρκσον, Καρδινάλιος από την Γκάνα.
Ακολουθούν οι Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία, ο Μάρκ Ουελέ από τον Καναδά, ο Αντζελο Σκόλα από την Ιταλία και ο Οντίλο Σερέρ από την Βραζιλία.

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΑΡΙΝΖΕΤο φαβορί, ο 64χρονος Τούρκσον, θεωρείται νεος, χαρισματικός επικοινωνιακά και ιδιαίτερα δημοφιλής.
Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, το όνομα του Νιγηριανού Αρίνζε είχε ακουστεί και το 2005 όμως ο Βενέδεικτος τότε ήταν πολύ ισχυρός.
Ωστόσο, ας μην ξεχνάει κανείς ότι τα ονόματα ακούγονται πολλές φορές και για να "καούν".....

newsit.gr

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ


Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλειος Δεσποτόπουλος συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί στο σπίτι του στη Φιλοθέη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 578.727 ευρώ.

Επίσης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 58χρονο για χρέη ύψους 10.577.295 ευρώ.

Ένας 52χρονοςστο Αιγάλεω για χρέη ύψους 2.404.528 ευρώ.

Στη Ν. Ερυθραία ένας 44χρονος ημεδαπός, Νόμιμος Εκπρόσωπος Εταιρείας Διανομής Οχημάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 436.001 ευρώ.

newsit.gr

Ξεκίνησαν τα "ραβασάκια" για όσους χρωστούν στην εφορία - Στο δεύτερο ειδοποιητήριο θα ξεκινούν οι κατασχέσεις - Τι αποφάσισαν στο ΥΠΟΙΚ

Έρχεται η λυπητερή με την αποστολή ειδοποιητηρίων έως τα μέσα Μαρτίου σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που έχουν χρέη προς το δημόσιο, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτά τα ειδοποιητήρια ο κάθε οφειλέτης θα ενημερώνεται για το ύψος του χρέους του προς τις εφορίες και εν συνεχεία θα καλείται είτε να εξοφλήσει το χρέος του είτε να μεταβεί στην εφορία, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του με τμηματική εξόφληση.

Εν συνεχεία εάν οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο πρώτο ειδοποιητήριο, τότε θα αποστέλλεται άλλο ένα σε πιο έντονο ύφος και με αυτό το κράτος θα προειδοποιεί τον οφειλέτη πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων είτε κινητών είτε ακινήτων, αλλά και η κατάσχεση ακόμα και μέρους του μισθού τους.
Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, θα κατάσχονται οι μισθοί στο κομμάτι που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και μόνο εάν δεν υπάρξουν άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων τότε θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο κατάσχεσης σε μισθούς και συντάξεις από το ποσό των 600 ευρώ και πάνω.
Μαζί με τα ειδοποιητήρια οι οφειλέτες προς το δημόσιο θα λαμβάνουν και έναν ειδικό κωδικό, προκειμένου να είναι εφικτή η εξόφληση της οφειλής τους μέσω των τραπεζών, μιας και από τις αρχές του καλοκαιριού τα ταμεία στις εφορίες κλείνουν.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη υπό τον κ. Θεοχάρη, στόχος του κράτους είναι να εισπραχθούν μέχρι τέλος του χρόνου μέχρι 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ληξιπρόθεσμενες οφειλές.

Πάντως, η φημολογούμενη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικώννα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δημιουργεί μία καθυστέρηση μιας και οι πολίτες θεωρούν πως η νέα ρύθμιση θα είναι πιο ευνοϊκή, οπότε δεν σπεύδουν ακόμα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την υφιστάμενη ρύθμιση που ισχύει.

newsit.gr

Σ. Σακοράφα: Επίθεση σε Τσίπρα - «Ιδεολογικό έλλειμμα» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ιδεολογικό έλλειμμα» στο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η Σ. Σακοράφα – Επίθεση σε Τσίπρα σε ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
Σημαντικό εσωκομματικό πρόβλημα προέκυψε στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής Β' Αθηνών του κόμματος Σ. Σακοράφα, σε ομιλία της εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του Μνημονίου και ότι επέδειξε «θρησκευτική λατρεία» προς τον Ομπάμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «ιδεολογικό έλλειμμα» και «έλλειψη αξιοπιστίας» στο κόμμα της Αριστεράς! Συγκεκριμένα, σε ομιλία της από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Σακοράφα είπε ότι...

Λήγουν 42 κλαδικές συμβάσεις και -30% στους μισθούς

Μειώσεις μισθών έως και 30% με τη λήξη 42 κλαδικών συμβάσεων εργασίας!Μπροστά σε μειώσεις των μισθών τους που θα φτάνουν ακόμη και στο 30% βρίσκονται περίπου 600.000 υπάλληλοι, καθώς την επόμενη Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, λήγουν 42 κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις, αλλά και το ζήτημα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων, εφόσον δεν υπάρξει υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων μέχρι και τις 14 Μαΐου όταν λήγει και η μετενέργεια των τωρινών συμβάσεων. Σημειώνεται ότι στο τέλος Μαρτίου λήγει επίσης η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), κάτι που θα οδηγήσει αυτόματα περίπου 350.000 ανειδίκευτους εργάτες σε ατομικές συμβάσεις. Συγκεκριμένα...

Π. Τατούλης: Πολιτικός εργολάβος στην λεηλασία του τόπου ο Τσίπρας


O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στεριώσει στην Πελοπόννησο. Με αυτό το πολιτικό μήνυμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στα δημόσια έργα και τα έργα υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε: «Εσείς, οι του ΣΥΡΙΖΑ, είστε απλώς μια χίμαιρα που στηρίζεται πάνω στα πιο ακραία πολιτικά φαινόμενα που συντάραξαν την χώρα. Ο Γκέμπελς πέθανε, αλλά ο γκεμπελισμός ζει και εκφράζεται από τους πολιτικούς ερμαφρόδιτους του συστήματος, τα βαρίδια του συστήματος, που απλά δεν θέλουν να γίνει τίποτε απολύτως, γιατί φοβούνται τη δημιουργία και την πρόοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που στηρίζεται στις πιο ακραίες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Τα δύο άκρα ταυτίζονται σε αυτό: και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατέληξε: «Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εδώ με ένα μόνο ενδιαφέρον: να σας «κάτσει» η εξουσία για να την λεηλατήσετε. Δεν είστε τίποτε καινούριο. Είστε απλά και μόνο το παλιό. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε δημιουργικό για την χώρα. Διότι είστε βαθιά χωμένοι κάτω από το τραπέζι. Και είστε απόλυτα μπερδεμένοι. Δεν σας ξέρουν ακόμη οι πολίτες. Αλλά στην Πελοπόννησο δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτε. Κι αυτό σας τρομάζει. Σας ακούω συχνά πυκνά να μιλάτε για τα δημόσια έργα. Ευθέως σας το λέω: εσείς είστε πίσω από τα συμφέροντα των εργολάβων και των τραπεζιτών. Και σας ακούμε να λέτε για τις εκπτώσεις που δίνονται στα δημόσια έργα και που είναι δυσβάσταχτες για τους εργολάβους. Ε, για αυτούς κόπτεστε, εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι πολίτες».

Τέλος, ο κ. Τατούλης απέδωσε για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα την προσωπική επίθεση εναντίον του, με την οποία στοχοποιήθηκαν τα παιδιά του, αναρωτήθηκε αν οι διάφοροι εκδότες που κατασκευάζουν τα ψέματα δεν έχουν τα δικά τους παιδιά και αν τέλος το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ήταν «ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ» όταν πριν από μερικούς μήνες έγραφε για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του κ. Τσίπρα. «Σήμερα ως τι το επικαλείστε κ. εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ  το πρώτο θέμα, ως μεγάλη αλήθεια ή ως μεγάλο ψέμα; Πλανάσθε πλάνην οικτρά αν νομίζετε ότι μπορείτε να στεριωθείτε στα γνωστά ξύλινα ποδάρια του συστήματος. Αυτό είναι παλιά συνταγή που απέτυχε, αλλά κυρίως κατέληξε να ζει σήμερα η χώρα τη σημερινή της τραγωδία. Και σε αυτήν την τραγωδία αναφέρεστε συχνά. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο κινηθήκατε στο παρελθόν, σας επιτρέπει απλώς να κάνετε τη διαπίστωση χωρίς καθόλου να τη νιώθετε στο πετσί σας, όπως οι Έλληνες πολίτες για τους οποίους δήθεν κόπτεστε».

Έκπληξη με Μπόατενγκ στο Λιμάνι!

boateng
Στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, που σύμφωνα με το Skysports περνάει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει στον Ολυμπιακό.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Αργία στη Στυμφαλία η εορτή του εξ Ιχθύος Κορινθίας Αγίου Νικολάου στις 14 Φεβρουαρίου



Ο Στυμφάλιος “Αγιος Νικόλαος ο εξ Ιχθύος της Κορινθίας μετά από 458 χρόνια από την θυσία του αποκαταστάθηκε ιστορικά από την πολιτεία, ως ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ, και η εορτή εις ανάμνησιν της θυσίας του αυτής, για του Χριστού την πίστην την αγίαν και της πατρίδος την γλυκειάν ελευθερίαν, αποτελεί αργία για όλη τη δημοτική ενότητα Στυμφαλίας του Καλλικρατικού Δήμου Σικιυωνίων.
Εφέτος είναι η πρώτη χρονιά, μετά την αναγνώριση αυτή από την Πολιτεία – εν προκειμένω τον καλλικρατικό Δήμο Σικυωνίων, σχετική απόφαση επισυνάπτεται – και αναμένεται η εορτή να τελεσθεί, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. “Ανθιμου, εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΤΙΛΕΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ !

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τον γύρω της Ελλάδας μέσω διαδικτύου κανει εδώ και λίγη ώρα η είδηση που έφεραν στο φως της δημοσιότητας δύο από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εφημερίδες. Το ΕΘΝΟΣ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Συγκεκριμένα η είδηση που θα προκαλέσει ΣΟΚ στην Κορινθία αναφέρει ότι μετά από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών στην Αθήνα , γωνία Ιερά οδός και Καραισκάκη,οι αστυνομικοί έβγαλαν “λαβράκι”!
Στην κατοχή δύο νεαρών 18 και 26 χρόνων μελών της Χρυσής Αυγής Κορίνθου βρέθηκαν οπλισμός, κουκούλες και κράνη!
Δείτε αναλυτικά τα δύο δημοσιεύματα στο sfedona.gr
 

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ορεινή Κορινθία

Ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνον με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Α.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- Από το 1χλμ εως το 17χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Δερβενίου.
- Από το 1χλμ εως το 19χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Κιάτου.
- Από το 1χλμ εως το 19χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Λυκουριάς

Αχαΐα: Μετά το μπλόκα, αγρότες και φοιτητές, τράβηξαν... χειρόφρενο στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τις 3:00 το απόγευμα οι δρόμοι στα σημεία που οι αγρότες της Αχαΐας πραγματοποιούσαν τους συμοβολικούς αποκλεισμούς τους από τις 2:00 έως τις 3:00 την Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐα καθώς και την 111 στη θέση Κουρλαμπά
Παράλληλα από τις 4:00 το απόγευμα οι αγρότες του Νομού  πραγματοποίουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας..Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά». Τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς , οι πρόεδροι των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, οι βουλευτές των τριών νομών, οι δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
.
 

Ιόνιο: "Ναυμαχία" για την απόκτηση του μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού στην Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας

Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης
Ιόνιο: "Ναυμαχία" για την απόκτηση του  μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού στην Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας   Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης

Ακριβά θα πληρώσουν οι μνηστήρες προκειμένου να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού της Ελλάδας, όπου παλαιά διέμεναν οι μνηστήρες της Πηνελόπης. Το νησί ονομάζεται Δουλίχιο και βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος. Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εκεί κατάγονταν οι περισσότεροι από τους μνηστήρες της βασίλισσας της Ιθάκης και συζύγου του ξακουστού Οδυσσέα.
Η αγγελία πώλησης του νησιού έχει ήδη αναρτηθεί στο πιο διάσημο site του κόσμου, το Private Island Online, μέσω του οποίου ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να ενημερωθεί για όλα τα ιδιόκτητα κομμάτια γης, από κάθε σημείο του πλανήτη, που μελλοντικά θα αλλάξουν χέρια. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και πολλά από τα ιδιωτικά νησιά της χώρας μας, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει την απόφαση να τα πουλήσουν έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πρώτο στη λίστα και πιο ακριβό απ’ όλα είναι το ξακουστό από την ομηρική εποχή Δουλίχιο, το οποίο όπως διαβάζουμε στην espresso πωλείται 40 εκατ. ευρώ.
Το νησί είναι ένα από τα κομμάτια του συμπλέγματος των Εχινάδων νήσων, τα οποία γεωγραφικά βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος, απέναντι ακριβώς από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την espresso, διαθέτει 4.000 ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση, ενώ εντύπωση προκαλούν το κόκκινο χρώμα του εδάφους και οι μεγάλοι βράχοι. Σε κάθε πλευρά του νησιού έχουν σχηματιστεί μικρές φυσικές παραλίες, ενώ το χρώμα της θάλασσας είναι γαλαζοπράσινο.

thebest.gr

H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του Apopsi24.gr : MVP 21ης αγωνιστικής





Έναρξη
2013-02-11 12:14:28
Λήξη
2013-02-18 12:14:28

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δ. Σ. Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων


Συνεδριάζει την 14η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ  για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε συνέχεια της από 1 Φεβρουαρίου 2013 διακοπείσας συνεδρίασης:

1.Λήψη Απόφασης για συνεργασία του Δήμου με εξουσιοδοτημένο Κέντρο Ανακύκλωσης Οχημάτων (ΟΤΚΖ).
2.Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας («ΜΕΡΙΜΝΑ»)”.
3.Συμμετοχή ή μη του Δήμου στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου ελιάς, για το έτος 2013.
4.Γνωμοδότηση για εκμίσθωση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως στο Λουτράκι.
5.Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 357/2012 Α.Δ.Σ., περί διαγραφής ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π., ετών 2000-2008, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
6.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, έτους 2011, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.  
7.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης και νεκροταφείου στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
8.Συγχώνευση 6ης δόσης του αριθμ. 475/2006 χρηματικού καταλόγου, διαγραφή 1ης δόσης από τον αριθμ. 195/2004 χρηματικό κατάλογο και επαναβεβαίωση ως 10η δόση για την ιδιοκτησία (8) της 6/1998 Πράξης Αναλογισμού στους Αγ. Θεοδώρους.
9.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λίμνης Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (τμήμα Β’ και τμήμα Δ’)” (αρ. μελ. 169/2003). 
        10.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Φεβρουάριος 2013).

Ο άστεγος της πιάτσας


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Δεν περίμενε για ταξί...Άλλωστε δεν είχε να πάει κάπου...Τουλάχιστον το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν κρύο εκεί στο υγρό παγκάκι της πιάτσας που διάλεξε να περάσει τη νύχτα του. Η μόνη του προστασία μια παλιά κουβέρτα και δύο χαρτόκουτα διπλωμένα το μαξιλάρι του. Στις 8 το πρωί της Κυριακής που τον αντίκρισα κοιμόταν βαθιά και ίσως ονειρευόταν έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο, πιο ζεστό, ίσως ονειρευόταν και ένα μικρό ζεστό δωμάτιο. Ποιος ξέρει; Πίσω από το παγκάκι της πιάτσας έστεκε ο Άγιος Αντώνιος και πολλοί από αυτούς που πήγαιναν στην λειτουργία κουνούσαν το κεφάλι τους. Ίσως από λύπηση, ίσως από στεναχώρια...αυτός κάτω από την κουβέρτα του δεν μπορούσε να τους δει, να τους αισθανθεί ήθελε μόνο να ξεκουράσει το κορμί του στην υγρή τάβλα της πιάτσας.
Κι αυτός ένας από τους πολλούς που τα έχασαν όλα...Την ίδια ώρα το ΕΣΡ απαγορεύει τις εικόνες εξαθλίωσης, δηλαδή την πραγματικότητα που απέχει λίγα μέτρα από το σπίτι μας, γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται αρνητικό κλίμα...Τα συμπεράσματα δικά σας.


pinakio.blogspot.gr)

Παρασκήνιο στο ΥΠΟΙΚ για θέση Γενικού Διευθυντή Εσόδων


ypoyrgeio-OikonomikonΈντονο παρασκήνιο φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών, για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ελέγχου και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Μετά τη συνταξιοδότηση του Γενικού Διευθυντή Αντώνη Δανόπουλου, η θέση θα καλυφθεί προσωρινά από έναν εκ των πέντε υπαρχόντων Διευθυντών (Ελέγχων, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Πολιτικής Εισπράξεων, Νομικών Υποθέσεων, Συμμόρφωσης) με υπουργική απόφαση, και καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.
Βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, τα κριτήρια για την επιλογή προκύπτουν σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, την εμπειρία στο αντικείμενο και τα μόρια, που είναι στοιχεία γνωστά για το Γραφείο Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών.

ysterografa.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ​Υ ΜΟΛΑΩΝ


Την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τροίκας, στηλιτεύει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή Λακωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη  Μηνόγιαννη, στις πληροφορίες της οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «τα χρήματα, οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το βοηθητικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν δυο νοσοκομεία. Το ένα πρέπει να πεθάνει. Και μαζί του, όσοι κάτοικοι της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, τύχει να έχουν άμεση ανάγκη από ιατρική βοήθεια».
 
«Βασικός στόχος των νέων μέτρων, είναι η μεταφορά του δυσβάστακτου κόστους της υγειονομικής περίθαλψης στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού η πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Υγείας θα είναι άνιση και θα κοστίζει ακριβά», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το «εάν είναι έτοιμος να αναλάβει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις του, λόγω θανάτων που θα οφείλονται στη μειωμένη παροχή υγείας».

Διαψεύδεται ότι ο Πάπας πάσχει από κατάθλιψη

Pope-Benedict-waves
Το Βατικανό διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ο Πάπας Βενέδικτος οδηγείται στην παραίτηση επειδή πάσχει από κατάθλιψη. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του “Spiegel”, οι γιατροί τον είχαν συμβουλεύσει να αποφεύγει τα υπερατλαντικά ταξίδια το τελευταίο διάστημα, ενώ ο αδελφός του υποστηρίζει ότι γνώριζε εδώ και αρκετούς μήνες για την πρόθεση του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας να παραιτηθεί.
Αναφορικά με την εκλογή του διαδόχου του Πάπα Βενέδικτου στην Αγία Έδρα, το Βατικανό εκτιμά ότι μέχρι το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα των Καθολικών, τον Μάρτιο, θα υπάρχει νέος Ποντίφικας.

REPORTER

Εγκαταλείπει τα καθήκοντά του ο Πάπας Βενέδικτος! (video)

pope
Ρεπορτάζ από την Ιταλία και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA κάνουν λόγο για παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου!
Σύμφωνα με το ANSA, o Πάπας θα ανακοινώσει την παραίτησή του για λόγους υγείας στις 28 Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος του Βατικανού, αλλά και ο ίδιος ο Ποντίφικας σε εμφάνισή του στη Ρώμη, επιβεβαίωσαν τελικά την είδηση!

Το Ξυλόκαστρο τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο.

Γιορτάζει σήμερα ο Πολιούχος του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος.
Μετά τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεια Λειτουργία θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου και η περιφορά στους δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με την συμμετοχή των Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη και άλλων παραγόντων, με κύρια θέματα την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Ξυλόκαστρο και την επέκτασητου αποχετευτικού προς το Δυτικό τμήμα του Δήμου, έργο που τέθηκε πρόσφατα εκτός χρηματοδότησης και θα συζητηθεί επίσης στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Δερβένι στις 7 το βράδυστην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη.

Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) στο Δερβένι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) στο Δερβένι, που θα φιλοξενηθεί στο ΚΕΠ Δερβενίου.»

Αιρετοί στον… προθάλαμο της αργίας

Ένας εν ενεργεία δήμαρχος και δύο ακόμη αιρετοί οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ” εξακολούθησε ο ένας και για βαριές κακουργηματικές πράξεις οι άλλοι δύο, που αφορούν σε ζημία εις βάρος δημοτικής επιχείρησης, με σκοπό την εξυπηρέτηση «ημετέρων».
Αναλυτικότερα:

Πειθαρχικά: «Μπλόκο» υπουργών, δικαστικών στη διαθεσιμότητα

 
aytodioikisi.gr
 
Δικαστικοί και υπουργοί είναι ένας από τους κύριους λόγους που προχωρούν με… βήματα χελώνας οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων, μέσω των οποίων τίθενται σε αργία οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, και ως εκ τούτου -σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο- σε διαθεσιμότητα.
Αν και ο νέος νόμος για τα Πειθαρχικά, στα οποία οι δικαστικοί έχουν την πλειοψηφία, έχει ψηφιστεί και έχει τεθεί εν ισχύι εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τις 14 Μαρτίου 2012 (ΦΕΚ 54/Α’/14-03-2012), ωστόσο, το ίδιο το Δημόσιο «μποϊκοτάρει» τον εαυτό του, καθώς πολλοί υπουργοί δεν έχουν προχωρήσει στη συγκρότησή τους (σ.σ.: το υπουργείο Εσωτερικών το έχει ήδη πράξει).
Πέραν του… «αυτο-μποϊκοτάζ», μπλόκο στις ποινές στους επίορκους υπαλλήλους αλλά και στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, βάζουν και οι ίδιοι οι δικαστικοί (όπως προαναφέρθηκε έχουν την πλειοψηφία μαζί με μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), επικαλούμενοι φόρτο εργασίας αλλά και την «απουσία» αποζημίωσης για την επιπρόσθετη ενασχόλησή τους στο Δημόσιο.
Ρακιντζής: «Πλυντήριο» αθωωτικών αποφάσεων τα παλαιά Πειθαρχικά

Συγγνώμη, αλλά είναι τοκογλύφοι δανειστές ή όχι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός αποτελεί πλέον συνήθη καθημερινή πρακτική.

Αλλά το να προσπαθεί κανείς να εκμεταλλευτεί στην εσωτερική σκηνή μια Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, είναι καθαρή ανοησία.

Όπως καθαρή ανοησία είναι να συγκρίνεις τα κονδύλια που εξασφάλισε η Ελλάδα σε καιρό χρεοκοπίας, μνημονίου, εν μέσω κινδύνου εξόδου από το ευρώ και ενώ η Ευρώπη παρουσιάζει τον πιο σφιχτό προϋπολογισμό της των τελευταίων έξι δεκαετιών, με τα κονδύλια που προσφέρονταν ή εξασφαλίζονταν τον καιρό της (ευρωπαϊκής και ελληνικής) αμεριμνησίας.

Είναι ακατανόητο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του κόμματος μπαίνουν στη λογική τέτοιων συγκρίσεων.

Δυσφορία στο Μαξίμου για τους αγρότες

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την έντονη δυσφορία τους για την απόφαση των αγροτών να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και αυτό γιατί θεωρούν πως στο μέτρο του δυνατού έχουν ικανοποιήσει πολλά από τα αιτήματά τους. Σημειώνεται ότι οι αγρότες αποφάσισαν να κλείνουν καθημερινά τους δρόμους για μια ώρα, συμβολικά, και ζήτησαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι… δεν μπορούν να συνεννοηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν να πυροδοτήσουν την ένταση είναι σαφές πως θεωρούν πως πίσω από τις κινητοποιήσεις αυτές βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο βαθμό αλλά και το ΚΚΕ, με στόχο να δυναμιτιστεί το κλίμα στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να δημιουργηθούν προβλήματα στην κοινωνία και ήδη σε αυτή τη λογική κινήθηκε με την άμεση παρέμβαση των ΜΑΤ.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό και την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και σε αυτή τη λογική εκτιμά πως θα ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα και στο επίπεδο της κοινωνίας. Για τον Πρωθυπουργό εξάλλου η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη προυπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση για αυτό και από τη μια θέλει να εμφανίζεται η κυβέρνηση αποφασιστική χωρίς όμως να είναι αυτή που θα τραβάει το σχοινί.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους υπουργούς του να προχωρήσουν άμεσα στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τη δημόσια παραδοχή του ΔΝΤ πως το μνημόνιο βασίστηκε σε λάνθασμένες εκτιμήσεις έτσι ώστε να χαλαρώσει κάπως η πίεση από τους τροικανούς. Ο Φεβρουάριος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τη χώρα καθώς στο τέλος του μήνα καταφθάνει η τρόικα για τη νέα αξιολογηση και ήδη οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν ζητήσει να προχωρήσει άμεσα το μέτρο της διαθεσιμότητας για 25 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Παράλληλα ζητουν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις για να καλυφθεί το ποσό των 2,5 δισ. που προβλέπεται στο μνημόνιο ενώ θέλουν να δουν και ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε διαφορετική περίπτωση υπενθυμίζουν τις αυτόματες ρήτρες , δηλαδή τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν άμεσα σε περίπτωση αποκλίσεων.
Το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει λοιπόν να τρέξει το κυβερνητικό έργο και σε πρώτη φάση σε διαθεσιμότητα θα μπουν οι επίορκοι και οι ανεπαρκείς δημόσιοι υπαλληλοι. Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο μέγιστο και τα καινούργια κονδύλια αλλά και τα 8 περίπου δισ. που μένουν αναξιοποίητα από το παρόν ΕΣΠΑ με στόχο και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr