Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αγριεύει ο καιρός την Πέμπτη - Χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα

Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και τα χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές  θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΤΕΡΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣΝεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά kυρίως των βορειότερων περιοχών. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 

O Λεωνίδας Μπαλάφας στην σκηνή του Intro Art Cafe στο Ξυλόκαστρο!

 
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ,ο Λεωνίδας Μπαλάφας θα βρεθεί στην σκηνή του Intro Art Cafe, στο Ξυλόκαστρο με ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Ας ρίχνει και χαλάζι», αλλά και αγαπημένα μας τραγούδια από τους δύο προηγούμενους «Ανοιξιάτικη μέρα» και «Ταξίδι για να σε βρω».
Το πρόγραμμά περιλαμβάνει και διασκευές σε τραγούδια που ο ίδιος έχει επιλέξει, χωρίς να λείπουν οι αυτοσχεδιαστικές στιγμές ακόμα και σε δικά του τραγούδια.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20/2/13


Το συνδικάτο ενέργειας στους νομούς της Πελοποννήσου καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρους στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη. Είναι επιτακτική ανάγκη να νεκρώσουν τα πάντα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι επιτακτική ανάγκη να βγει όλος ο κόσμος στο δρόμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 
            Το συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια στους νομούς της Πελοποννήσου, εκφράζει την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Χαιρετίζουμε τους αγρότες που κλιμακώνουν τον αγώνα τους στον κόμβο της Αχαγιάς, στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία, στον κόμβο στο Ανυφί στην παλιά Εθνική Ναυπλίου - Μυκηνών  στον κόμβο των Καρυών Λακωνίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας στη θέση Κουρλαμπά και Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης στον κόμβο της Νεστάνης, στη διασταύρωση για Βούρβουρα στην  Εθνική οδό Τρίπολης Σπάρτης καθώς και στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης, κατόπιν συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που βάζουν πλάτη στην υλοποίησή τους, αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές  βιώνουν τη χειρότερη οικονομική αφαίμαξη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους με τη στέρηση βασικών κατακτήσεων, φοροληστείας και συνεχόμενων χαρατσιών.

            Στην Πελοπόννησο, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, οι φτωχοί αγρότες, οι φτωχοί κτηνοτρόφοι στενάζουν και βρίσκονται σε απόγνωση από την πολιτική της Ε.Ε., την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, και της Ε.Ε. Η ΚΑΠ και ο ΠΟΕ έχουν οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση και τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Από την άλλη το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ’ αυτό συνέβαλε και η αύξηση συντελεστή Φ.Π.Α., ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, κ.α.

Σ’ αυτή την πολιτική είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου επιδιώκει την επίσπευση της εφαρμογής της νέας πολιτικής της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. Έχουν στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγους καπιταλιστές αγρότες με ταυτόχρονο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Παραδίδουν την παραγωγή και εμπορία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους εμποροβιομήχανους που ήδη κατέχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, συσκευαστήρια και εκμεταλλεύονται εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες.

Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική βιώνουμε και στον τομέα της ενέργειας. Η μείωση και η απαξίωση του προσωπικού, η μείωση των μισθών, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε δυσμενή θέση και έχει ανατρέψει όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό.

 Η απελευθέρωση-παράδοση της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας σε μονοπωλιακούς ομίλους έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ρεύματος με συνέπειες για όλη την κοινωνία.  

Πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε την κοινωνική συμμαχία μας, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, για εμάς και τις οικογένειές μας και την τελική νίκη με την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια χωρίς ανισότητες και αδικίες.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - O Κορίνθιος Γιάννης Σμυρλής Γραμματέας της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων

Image
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  • Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται, ως επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επόμενο Συνέδριο του κόμματος, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππος Ταυρής.
  • Με άλλη απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίζεται ως Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Κώστας Ζωντανός.
  • Με άλλη απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίζονται ως επικεφαλής Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας, τα ακόλουθα στελέχη του Κόμματος:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ:
Γραμματέας  η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Αναπληρωτές, ο κ. Μενέλαος Δασκαλάκης και ο κ. Πέτρος Μποτσαράκος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:
Γραμματέας ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. 
Αναπληρωτές, ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, και ο κ. Δημήτριος Γαλαμάτης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ:
Γραμματέας  ο κ. Γεώργιος Λουλουδάκης. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ:
Γραμματέας, ο κ. Ξενοφών Βεργίνης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
Γραμματέας ο κ. Ιωάννης Σμυρλής.

  • Με άλλη απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ιδρύεται Γραμματεία Θεσμών και Μεταρρυθμίσεων. Την εποπτεία της Γραμματείας αναλαμβάνει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Αναπληρωτές ορίζονται, ο κ. Στέλιος Πυλιώτης και η κα Κλεοπάτρα Αγγελίδου.

  • Με άλλη απόφαση του Προέδρου ορίζονται ως: Διευθυντής του Γραφείου του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Ηλίας Φιλιππακόπουλος.
Διευθυντής του Διαγραμματειακού και Υπεύθυνος Κινητοποίησης του Κόμματος, ο κ. Αλέκος Κόκκαλης.
Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν στις Γραμματείες, αναπληρωτές από τη νέα γενιά.

Η υπόλοιπη οργανωτική δομή παραμένει ως έχει.

 

Τέσσερα τα ίχνη στο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ

stikaki
Στα χέρια του προέδρου της προανακριτικής, Χρηστο Μαρκογιαννάκη, βρίσκεται η πραγματογνωμοσύνη που διεξήγε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με αυτήν έχουν βρεθεί τέσσερα ηλεκτρονικά ίχνη στο στικάκι από τις 8 Ιουλίου του 2011, ημέρα που το δημιούργησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πάντως αν πρόκειται για 4 χρήστες ή για 4 κομπιούτερ στα οποία ανοίχτηκε το στικάκι.
Όπως αναφέρουν, πάντως, οι πρώτες πληροφορίες σε 4 κομπιούτερ, που έχουν εντοπιστεί οι κωδικοί τους, έχουν ανοιχτεί 58 φάκελοι, στους οποίους έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους αυτοί που είδαν το στικάκι.

ysterografa.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε σήμερα (13/2/2013) το μεσημέρι, την εξής παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Η κυβέρνηση μέσω της Βουλής, φέρνει τροπολογία προκειμένου να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη (14.02.2013), με την οποία ζητάει παράταση της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μία σαφή τοποθέτηση. Και θα ήθελα να εστιάσω την τοποθέτησή μου ειδικότερα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Έχει καταντήσει επικίνδυνο πλέον, αντισυνταγματικά πλέον, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με αλλεπάλληλες παρατάσεις.
Κοντεύει να γίνει Ελ Σιντ ο Πρόεδρός του, ο κ. Λασκαρίδης.
Ο κ. Λασκαρίδης, ο οποίος με δημοσιογράφους μέσα στο ΕΣΡ - και ομολογώ απορώ για τη δική τους συμμετοχή σε τέτοιες αποφάσεις - δίνει εντολές εν είδη απριλιανού λογοκριτή στα Μέσα Ενημέρωσης, για να μην μεταδίδουν εικόνες που δείχνουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού!
Με το απριλιανό πραξικόπημα,τότε που πρωτοδούλευα στο Έθνος με το Γιάννη Καψή και το Σεραφείμ Φυντανίδη,  πήγαινα τα βρεγμένα δοκίμια των σελίδων στη λογοκρισία, για να πάρουμε τη σφραγίδα για να εκδοθεί την άλλη μέρα η εφημερίδα.
Είναι δυνατόν, σήμερα, σε καθεστώς Δημοκρατίας, να έχουμε απριλιανή συμπεριφορά του κάθε κ. Λασκαρίδη και της κάθε κας Δεμίρη;
Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αντίθετοι στο να τους δώσουμε έστω και μία μέρα παράταση.
Και έχω ζητήσει από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα Περιφερειακά, να συνομιλήσουν με τους τοπικούς Βουλευτές τους και να τους εξηγήσουν ότι αυτό το καθεστώς Λασκαρίδη, ο οποίος δεν ασχολείται, για παράδειγμα, για το αν παίζουν τα κανάλια τούρκικα (αλλά γιατί να ασχολείται ο ίδιος αφού εκείνος είναι «ο Λασκαρίδης ο Μεγαλοπρεπής»), να τους πουν ότι στα χέρια αυτής της παρέας εκεί μέσα στο ΕΣΡ, έχουν όχι απλώς υποφέρει, όχι απλώς έχουν λιώσει και όχι απλώς έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα για αστεία πράγματα.
Και αναρωτιέμαι:
Οι συνάδελφοι της συγκυβέρνησης ή οι συνάδελφοι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συμφωνήσουν έστω και για μία μέρα παράταση αυτού του καθεστώτος;
Διότι το ΕΣΡ υπό  Λασκαρίδη και Δεμίρη είναι ένα καθεστώς κ. Πρόεδρε!
Συνεπώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε από τώρα όχι στη δίμηνη παράταση την οποία ζητά η κυβέρνηση διά της Βουλής για τις Ανεξάρτητες Αρχές».

 

Οι σκόρερ της Α1 Κορινθίας μετά από 21 αγώνες

Οι σκόρερ της Α1 Κατηγορίας μετά από 21 αγώνες
23 γκολ
Μυργιώτης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)

14 γκολ
Αποστολάκης (ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)

13 γκολ
Χρυσαφίδης (ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ)

12 γκολ
Μπαλτζής (ΚΛΕΝΙΑ)

10 γκολ
Αμπαδιωτάκης Κ. (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ), Κοσκολέτος (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ), Μπεκιάι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)

9 γκολ
Γεώργαρης Θ. (ΚΛΕΝΙΑ), Λέπεντζης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ), Κολλιάκος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)

8 γκολ
Μπασιώτης (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)

7 γκολ
Κοσμάς (ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ), Μούτσος (ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ), Ντεβό (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ), Ρωτίδης Π. (ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ), Τσιπάς Ν. (ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ)

6 γκολ
Αντωνίου (ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ), Αντωνόπουλος Π. (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ), Κατσιάπης, Παπαδημητρίου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ), Μαρτίνος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ), Ουάμο (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ)

5 γκολ
Γεωργακόπουλος Ν. (ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ), Μπαλάφας Π.Μ. (ΚΛΕΝΙΑ), Παπουτσής, Σαϊσανάς Ν. (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ), Πιλιαφάς (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ), Φραγκάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)

30χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα στη γέφυρα της Ποσειδωνίας

Στις 11 η ώρα το πρωί ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ισθμίων από την αστυνομία για πτώμα νεαρής κοπέλας (Ελληνίδας) που επέπλεε στη θάλασσα, κοντά στη βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας.... Από πληροφορίες πρόκειται για μία κοπέλα περίπου 30 ετών, κάτοικος Αθηνών με καταγωγή από την Αρκαδία, η οποία ήταν αγνοούμενη και αναζητούνταν από την οικογένειά της το τελευταίο διάστημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου και στη συνέχεια θα γίνει νεκροψία. Την προανάκριση έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Ισθμίων.

Φέρυ μπόουτ έπεσε πάνω στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου προσέκρουσε το Ε/Γ-Ο/Γ «Αντζελα», όταν... κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου, κόπηκαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι κάβοι πρόσδεσης.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβαίνοντες και επτά φορτηγά οχήματα.
 Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας.

korinthostv.blogspot.gr

Ε. Μπούκουρας: «Δεν προκάλεσα εγώ το επεισόδιο - Β. Νικολακόπουλος: «Ανακάλεσα τους χαρακτηρισμούς μου »


Σχετικά με το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ε. Μπούκουρα και του φυτωριούχου κ. Βασίλη Νικολακόπουλου στο Ξυλόκαστρο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε δήλωση στην korinthiannews.gr  αναφέρει:
«... Δεν είμαι εγώ που προκάλεσα το φραστικό επεισόδιο με τον φυτωριούχο Βασίλη Νικολακόπουλο. Ο ίδιος μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μου ότι: «με τραμπούκους και δολοφόνους της Χρυσής Αυγής δεν θέλω να έχω καμία επαφή.
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν θα μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι. Του ζήτησα να ανακαλέσει αυτά που είπε διαφορετικά θα προβώ σε μηνύσεις. Στη συνέχεια ο κ. Νικολακόπουλος μου ζήτησε συγνώμη και ανακάλεσε αυτά τα οποία είπε. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι και η κάμερα που κατέγραφε τα γεγονότα.
... Έχω δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα των φυτωριούχων. Έχω προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να γίνουν συναντήσεις με τον υπουργό για τα προβλήματα που απασχολούν τους φυτωριούχους. Ενδιαφέρομαι και τρέχω για τους φυτωριούχους».

Σε επικοινωνία της korinthiannews.gr με τον φυτωριούχο Βασίλη Νικολακόπουλο, ο ίδιος  ανέφερε: «Υπήρξε μία ένταση μεταξύ εμένα και του βουλευτή. Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποίησα κάποιους χαρακτηρισμούς κατά της Χρυσής Αυγής τους οποίους και ανακάλεσα για να συνεχιστεί με ηρεμία η συζήτηση».
 

Βρέθηκαν σώοι οι αγνοούμενοι Γερμανοί στον Σελινούντα

images
Πρίν από λίγο εντοπίστηκαν σώοι οι Γερμανοί τουρίστες, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας στον ποταμό Σελινούντα στην Αιγιάλεια .
Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν στο σημείο έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διάσωσής, σύμφωνα με το patrisnews.gr.
Οι δύο Γερμανοί είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι από την περιπέτεια τους αλλά είναι καλά στην υγεία τους.
ysterografa.gr

Κυριάκος: Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της

Kyriakos-Mitsotakis
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 παραχώρησε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα βασικά θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ενώ “άδειασε” τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, για τη χθεσινή δήλωσή του περί του κατώτατου μισθού, που προκάλεσε πολιτική θύελλα.
“Οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι εφικτοί υπό την προϋπόθεση ότι το κράτος θα εξασφαλίσει έσοδα για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, των ανοίκιαστων διαμερισμάτων και άλλα. Το θέμα επανεξετάζεται. Αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα το να πληρώνεις φόρο για ένα ακίνητο το οποίο δεν προσφέρει εισόδημα.
Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, είναι αδύνατο να συζητάμε για οποιαδήποτε φορολογική αύξηση. Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, το θέμα είναι λήξαν, ήταν μια αστοχία του κ. Μέργου”, δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ysterografa.gr

Η βία δεν έχει χρώμα. Σταμάτα να την ανέχεσαι


Βίντεο ευαισθητοποίησης ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «η βία δεν έχει χρώμα»

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013

            Ξύλο, μολότοφ, σπασμένες βιτρίνες, μαχαιρώματα, τρομοκρατικές επιθέσεις,  προπηλακισμοί. Όψεις του ίδιου νομίσματος, που ωθούν την κοινωνία στην αποσύνθεση. Η βία εξαπλώνεται με εξαιρετικά επικίνδυνους ρυθμούς την ώρα που τμήματα της κοινωνίας αλλά και του πολιτικού συστήματος στέκουν αμήχανα μπροστά της, αναζητώντας άλλοθι για τους εμπλεκόμενους. Ως νέοι άνθρωποι, το λέμε ξεκάθαρα.

 
Σημασία δεν έχει ο πρωταγωνιστής. 

Η βία είναι πάντα βία και δεν έχει χρώμα. Σταμάτα να την ανέχεσαι

Δείτε το βίντεο από εδώ
 


Από το Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚ​Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ​Υ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μία παραληρηματική ανακοίνωση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε “ξεσηκωμό”, για να “ρίξει” την Κυβέρνηση, να “κρατικοποιήσει” τις Τράπεζες και να “αναστείλει” τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι συνιστώσες του αποζητούν τον κρατισμό, αποθεώνοντας το λαϊκισμό.
Είναι σαφές πλέον, πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να χτυπήσει, με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα.
Να είναι σίγουρος πως οι μπολσεβικικού τύπου πρακτικές του, δεν θα περάσουν».

Δημιουργία Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών στο Νοσοκομείο Σπάρτης


Στρατηγικής σημασίας για το σύνολο της Λακωνίας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης μετά τη δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέας, του διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Κουφού και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Σπάρτης κ. Καλογεράκος εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

«Η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών θα αποτελέσει το εχέγγυο για την απροβλημάτιστη και σύντομη υλοποίηση του έργου, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε μια περιοχή ξεχασμένη μέχρι χθες, στην ανάπτυξη της οποίας συστηματικά επενδύουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των δομών υγείας σε μια τόσο δύσκολη χρονική περίοδο κρίσης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και δημοπράτησής του, μετά και την πρόσφατη απόφαση αλλαγής του φορέα υλοποίησης του έργου από το Υπουργείο Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

 

"Η Ανάδυση του Παγόβουνου: Τα προβλήματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση των κρατών - μελών της Ε.Ε"

130213_ekdilosi_diafthora.jpg
Ο Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Θόδωρος Σκυλακάκης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA (Βασ.Γεωργίου Α' - 2, Πλατεία Συντάγματος) με θέμα:

"Η Ανάδυση του Παγόβουνου: Τα προβλήματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση των κρατών - μελών της Ε.Ε"

Παρουσίαση Ειδικής Θετικής Έκθεσης του Ευρωβουλευτή κ. Θόδωρου Σκυλακάκη

Ομιλητές:

Θόδωρος Σκυλακάκης, Ευρωβουλευτής

Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος

Κώστας Στούπας, δημοσιογράφος

Από την κοπή της πίτας στον Αστέρα Δερβενίου (φωτο)

“Ρουκέτες” Σημίτη κατά Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ


Kostas-Simitis-Evangelos-VenizelosΕυθείες βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει ο Κώστας Σημίτης, με δηλώσεις του στον δημοσιογράφο των “Νέων” Γιώργο Παπαχρήστο, τις οποίες περιλαμβάνει ο τελευταίος σε σχετικό ρεπορτάζ του.
Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα να παραστεί στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την πολιτική στρατηγική που εφαρμόζει ο σημερινός πρόεδρος του Κινήματος.
“Δεν θα παραστώ στο Συνέδριο. Για ποιόν λόγο άλλωστε; Να κάθομαι στην πρώτη σειρά για τις φωτογραφίες; Θεωρώ ότι δεν έχω να προσφέρω κάτι με την παρουσία μου, και για να είμαι ειλικρινής δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα από αυτά που γίνονται.
Στη Συνδιάσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι πήγα, γιατί ήθελα με την παρουσία μου να τονίσω την ανάγκη για συνεργασία όλων των δυνάμεων, για να διασωθεί η χώρα”, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.
Όπως μάλιστα επισημαίνει ο Γιώργος Παπαχρήστος, όταν τον ρώτησε ποιές είναι οι ενστάσεις του για τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης του επεσήμανε “την ανυπαρξία μιας νέας πολιτικής πρότασης, η οποία θα οριοθετήσει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και θα δώσει στον κόσμο την εντύπωση ότι το κόμμα έχει κάτι να πει, στις καινούργιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί”.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, ο Κώστας Σημίτης προτείνει μορατόριουμ δυο ετών ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και κορυφαία στελέχη όπως τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ώστε να στηριχτεί ο σημερινός πρόεδρος του Κινήματος, και μετά την παρέλευση αυτών των δυο ετών, να υπάρξει εκλογή νέας ηγεσίας.

ysterografa.gr

Να κατεβάσουν τους τόνους ο Σημίτης και η παρέα του!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σα να μην έφθαναν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι, προφυλαγμένοι από την ασφαλή απόσταση που τους έχει προσφέρει ο (δυστυχώς όχι πανδαμάτωρ, για την περίπτωσή μας, πλην όμως επικοινωνιακά χρήσιμος για τους ενδιαφερόμενους) χρόνος, προσπαθούν κάτι να μας πουν.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο οποίος αρθρογραφεί και δίνει συνεντεύξεις (πάντα σε ξένα έντυπα για το αναγκαίο… βούκινο) ως απλός παρατηρητής που περιγράφει την κατάσταση.
Τις προάλλες, έδωσε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», όπου υποστήριξε ότι «τα αίτια της ελληνικής κρίσης βρίσκονται στη λαϊκιστική πολιτική παροχών» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2004!

Υποστηρίζει δηλαδή πως όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα δημιουργήθηκαν ξαφνικά μετά το 2004 – οπότε για… πρώτη φορά έγιναν διορισμοί και για πρώτη φορά εκτινάχθηκε το χρέος!

Όποιος (Γερμανός) διαβάσει την συνέντευξη είναι πιθανόν να πειστεί.

Ο κ. Σημίτης λέει στους Γερμανούς αυτά που δεν μπορεί να πει στους Έλληνες – οι οποίοι τουλάχιστον γνωρίζουν πως οι πελατειακές σχέσεις υπάρχουν από συστάσεως ελληνικού κράτους και έγιναν εργαλείο χειραγώγησης συνειδήσεων και ψήφων μετά το 1981.

Παραλείπει, βέβαια, μερικές «λεπτομέρειες» της δικής του οκταετούς θητείας.

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν έξω από τον κύκλο του μίσους

Image

Ολοκλήρωση της εκδήλωσης για τη σχολική βία  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "η βία δεν έχει χρώμα"


Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στην ελληνική κοινωνία", η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "η βία δεν έχει χρώμα".
Το "παρών" έδωσαν και μίλησαν οι κ.κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος (ευρωβουλευτής), Ιωάννης Τσιάντης (αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Παν.Αθηνών - Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ), Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Πρόεδρος Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Αντωνοπούλου και το παρόν έδωσαν γονείς και μαθητές ενώ κατά τη διάρκεια της αναλύθηκε το φαινόμενο καθώς και τα αίτια περιστατικών βίας που έχουν καταγραφεί πρόσφατα στα ελληνικά σχολεία. Κατά την ομιλία του ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε την ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό των δράσεων ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και παράλληλα παρουσίασε την εξέλιξη της πρωτοβουλίας που ο ίδιος ανέλαβε για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και η οποία υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του ο αναπλ.Καθηγητής κ.Ι.Τσιάντης επεσήμανε από την επιστημονική σκοπιά τους βασικούς κινδύνους του bullying ενώ ο κ. Ι.Φωστηρόπουλος παρουσίασε τα μηνύματα που λαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα από την εξάπλωση του φαινομένου. Παράλληλα, η δημοσιογράφος κ. Κατερίνα Αντωνοπούλου έδωσε βασικά στοιχεία από την έρευνα της για το σχολικό εκφοβισμό, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη σειρά εκπομπών που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό.
Στην τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει, μέσα στο γενικότερο κλίμα βίας και κοινωνικής έντασης που επικρατεί στην κοινωνία, να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα σχολεία. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνουν έξω από τον κύκλο μίσους που έχουν ανοίξει ακραίες πολιτικές φωνές, διότι η εφηβική ορμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί βορά στις διαθέσεις ακραίων καθοδηγητών. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να αποκτήσει το bullying μία ακόμα πτυχή, με ιδεολογικά χαρακτηριστικά και δυστυχώς πολλαπλές συνέπειες».
 
onned korinthias

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩ​Ν

Γραφείο Τύπου Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΡΓΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Μπήκαμε στη δεύτερη μέρα των δηλώσεών του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του.
Ο ίδιος παρά τις αστείες απόπειρες «επανόρθωσης» δεν αντιλαμβάνεται ότι στην πολιτική υπάρχει η ευθιξία και το φιλότιμο της παραίτησης.
Από την άλλη πλευρά, η συγκυβέρνηση δεν τον έχει απομακρύνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες του κόσμου με βάση το γνωστό γνωμικό για «τη λανθάνουσα γλώσσα».
Βεβαίως υπάρχει και μία άλλη λύση:
Ο κ. Μέργος να δεχθεί να λαμβάνει ως μισθό τα 300 έως 500 ευρώ που φαντάζομαι ότι είναι αρκετά για να μην φαίνονται ως υψηλός και τη διαφορά  να την καταθέσει στα κοινωνικά συσσίτια για εκείνους που ελέω της δικής του πολιτικής δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.)

Εξηγήσεις για την επαπειλούμενη κατάργηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι κοινωνικές δομές των ΚΔΑΠ προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην εξωσχολική απασχόληση των παιδιών από 5 έως 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα το πρωί, για όλο το χρόνο εντελώς δωρεάν».
Δυστυχώς, μετά από απόφαση του Υπουργού Εργασίας, ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών από 16.000 μειώθηκε περίπου στο ήμισυ ενώ η επιδότηση για κάθε παιδί υπέστη και αυτή αδικαιολόγητη μείωση 50%, από 2.800 σε 1.400 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου, προσλαμβάνονται στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αμείβονται από τα κοινοτικά κονδύλια (Γ΄ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ) με συμβάσεις «ανανεούμενες κατ’ έτος μέχρι τη λήξη του προγράμματος».
«Επειδή το ΕΣΠΑ 2007-2013, λήγει τον Αύγουστο του 2013, αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και κατ’ επέκταση τα Κέντρα απειλούνται με κλείσιμο», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για το εάν «σκοπεύουν να επιδιώξουν παράταση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την περίοδο 2013-2015 και να συμπεριλάβουν στην παράταση αυτή τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΚΔΑΠ ούτως ώστε αυτά να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».


Σε εφεδρεία εξελίσσεται η διαθεσιμότητα

Νέα… εφεδρεία τείνει να γίνει η διαθεσιμότητα, καθώς ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα δικαστικά μπλόκα στη διαθεσιμότητα (με πρώτο εκείνο του Πρωτοδικείου Χίου που διέταξε να επιστρέψουν οριστικά στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, απειλώντας μάλιστα το δήμο με πρόστιμο κάθε ημέρα που δε θα τους δέχεται) είναι ένας από τους λόγους που έχουν… κολλήσει τη διαδικασία. Οι άλλοι δύο είναι η μη συγκρότηση των νέων Πειθαρχικών (μπλόκο από δικαστικούς και… υπουργούς)
Όπως γραφειο το Έθνος, από τους περίπου 2.000 ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (περίπου 500 από τους δήμους), έχουν επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις – προσωρινές διαταγές κανονικά στις υπηρεσίες, και μάλιστα όχι με το 75% του μισθού τους, αλλά με πλήρη αμοιβή.
Από τους υπόλοιπους, κάποιοι βρίσκονται σε αναμονή και καλούν τον Αντώνη Μανιτάκη να αποδείξει τα περί αντιθέτου που λέει το μνημόνιο (λέει για υποχρεωτικές αποχωρήσεις): ότι δηλαδή διαθεσιμότητα δεν είναι απόλυση.
Με βάση την ελληνική μετάφραση του μνημονίου 3, όπου η χώρα μας έχει βάλει την υπογραφή της για 25.000 «διαθέσιμους» μέσα στο 2013 (αλλιώς… υποχρεωτικές αποχωρήσεις), ήτοι 6.250 «διαθεσίμους» ανά τρίμηνο, αλλά και με το δεδομένο την κάλυψη των επιόρκων από τα παλαιά Πειθαρχικά Συμβούλια (σύνθεση τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο αιρετοί), και παρά τις προθέσεις Μανιτάκη – Ρακιντζή να κάνουν αυστηρό έλεγχο στις αθωωτικές αποφάσεις, φαίνεται πως η διαθεσιμότητα βαίνει σε… φιάσκο. Και ίσως δεν είναι μακριά η ημέρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πει ό,τι και κάποτε ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας: ότι «η διαθεσιμότητα ολοκλήρωσε τον κύκλο της».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη στιγμή που η τρόικα πιέζει για διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων μέσα στο τρέχον έτος και για «ελάφρυνση» του Δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το 2015, δεν πρέπει να θεωρούνται πλέον «ταμπού» οι… υποχρεωτικές αποχωρήσεις, οι απολύσεις δηλαδή, μιας και ουσιαστικά αυτό ζητεί.
Με πληροφορίες από «Έθνος»
 
aytodioikisi.gr

ΙΔΑΧ ΔΕ: Μανιτάκη, απόδειξε ότι διαθεσιμότητα δεν είναι απόλυση

Επιστολή προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη απέστειλαν οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ, ζητώντας του να αποδείξει «ότι η διαθεσιμότητα είναι μετακίνηση και όχι απόλυση» (σ.σ.: υπενθυμίζεται πως η ελληνική μετάφραση του μνημονίου 3 μιλά για διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων μέσα στο 2013 και για… υποχρεωτικές αποχωρήσεις).
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «νιώθουμε βαθιά θλιμένοι και προδωμένοι… Μας πρόδωσε (σ.σ.: το κράτος) γιατί οι περισσότεροι απο εμάς δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και τελικά η επιβράβευση ήταν η απόλυση».
Οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ, στην επιστολή τους την οποία «συνυπογράφουν όχι μόνο όλοι οι συνάδελφοι ΔΕ ΙΔΑΧ αλλά και οι οικογένειές τους που υποφέρουν μαζί τους», οι «διαθέσιμοι» κατηγορούν τον υπουργό, ότι και ουσιαστικά η τρόικα την Ελληνική Κυβέρνηση: ότι δηλαδή τίποτε δεν έχει προχωρήσει στη διαθεσιμότητα: «Λέγατε ότι θα ανακοινωθούν τα κενά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, μετά είπατε τέλη Ιανουαρίου, έπειτα ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης την άνοιξη. Τίποτε ακόμη όμως δεν βλέπουμε να προχωράει», του λένε και του υπογραμμίζουν:
«Όσο και να προσπαθείσατε, κ . υπουργέ, να μας καθυσηχάσετε δυστυχώς δεν το καταφέρατε. Και δεν το καταφέρατε, γιατί απλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα πέραν κάποιων εγκυκλίων – οδηγιών προς τις υπηρεσίες και τίποτε παραπάνω».
«Μπλακάουτ» σε ευαίσθητες υπηρεσίες

ΕΝΠΕ: Την Πέμπτη, το 1ο Τακτικό Συνέδριο – Όλο το πρόγραμμα

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» το διήμερο, 1ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ. Στα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους περιφερειάρχες, η παράταση της θητείας των αιρετών, η περιφερειακή ανάπτυξη, η λειτουργία του δευτεροβάθμιου βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι πόροι, το χωροταξικό κτλ. Σύνθημα του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ; «Δημιουργούμε ισχυρές Περιφέρειες εξασφαλίζουμε το αύριο της Ελλάδας».

Δ. Λουτρακίου: Διαψεύδει το κλείσιμο του spa

 


 

Τζούλια Αλεξανδράτου: Έξαλλη η πορνοστάρ βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες! στο Facebook!

 Τι έπαθε το κορίτσι αυτό που έχει φάει ψωμί από την Ελλάδα; Έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό με την επιλογή της να παίξει σε τσόντα; Έχει γεμίσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της και τώρα το παίζει Πολίτης της Αυστρίας;
Εγώ καταλαβαίνω πώς επιδιώκει να ξεχάσει όσα έκανε πριν λίγους ...

Read onlineFouska.net

Μέργος: Είναι προσωπικές μου απόψεις

mergos
Διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.
Ο κ. Μέργος τονίζει πως όσα είπε είναι προσωπικές του απόψεις, ενώ θεωρεί πως απομονώθηκε συγκεκριμένο κομμάτι της δήλωσής του κι έτσι παρερμηνεύθηκε το νόημα των λεγόμενών του:
“Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης”, αναφέρει ο κ. Μέργος και συνεχίζει:
“Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις”.

ysterografa.gr

Η διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού χάρτη σε Β' και Γ' Εθνική τη σεζόν 2013-14

Ενίσχυση με Στεπάνοβιτς ο Ηρακλής Ψαχνών
Τις οριστικές αποφάσεις για την αναδιάθρωση των κατηγοριών πήραν ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. 11 ομάδες θα ανέβουν από τη Γ' στη Β' Εθνική, ενώ η νέα Γ' Εθνική Ερασιτεχνική (τωρινή Δ' Εθνική), θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την Τρίτη (12/2) υπήρξε συνάντηση κορυφής των προέδρων της ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Γιώργου Σαρρή και Σπύρου Καλογιάνη, οι οποίοι συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού χάρτη τη σεζόν 2013-14.
Απ' τη φετινή Β' Εθνική θα υποβιβαστούν 2 και όχι 3 ομάδες, ενώ από τη Γ' Εθνική θα ανέβουν 11 συνολικά ομάδες. Η αρχική σκέψη ήταν να ανέβουν 6 από τον Νότιο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει η Κόρινθος και 5 απ' τον Βόρειο. Ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε να ανέβουν οι 5 πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ οι έκτοι των δύο ομίλων, αναμένεται να δώσουν αγώνα μπαράζ για το 11ο εισιτήριο. Έτσι, τη νέα σεζόν η Β' Εθνική θα αποτελείται από 2 ομίλους των 14 ομάδων. Στη Β' Εθνική από την μέχρι στιγμής βαθμολογική κατάταξη παραμένουν οι ομάδες  Απόλλων , Λάρισα , Νίκη Βόλου , Ολυμπιακός Βόλου , Πανσερραϊκός ,. Καλλονή , Παναιτωλικός , ΑΕΠ Ηρακλής , Καβάλα , Δόξα Δράμας , Eθνικός Γαζώρου ,. Πιερικός , Καλλιθέα , Αναγέν. Γιαννιτσών , Φωκικός , Παναχαϊκή 2005 και. Θρασύβουλος , ενώ προβιβάζωνται στην Α΄Εθνική με βάση την μέχρι στιγμής βαθμολογική κατάταξη ο Εργοτέλης και ο Ηρακλής Ψαχνών, ενώ υποβιβάζονται στη Γ΄' Εθνική οι ομάδες του Βύζαντα Μεγάρων και της Αναγέννηης Επανωμής.
Μέχρι στιγμής ( 12η αγωνιστική ) στο νότιο όμιλο πρωπορεύονται ο Παναιγιάλειος 25, ο Αστέρας Μαγούλας 23, ο Αχαρναϊκός 23, η Επισκοπή 21, ο Φωστήρας 19 και ο Πανηλειακός 16.
Η Κόρινθος βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς στο -5 απ' την 5η θέση και στο -2 από την 6η. Τίποτα δεν έχει χαθεί, όμως, το μόνο βέβαιο πως η Μπάρτσα θα πρέπει να ανακάμψει άμεσα, για να παραμείνει μέσα στο στόχο της.
Στο βόρειο όμιλο (12η αγωνιστική) μέχρι στιγμής, πρωπορεύονται ο Απόλλων Καλαμαριάς 27, η. Αναγέν. Καρδίτσας 22, ο Α.Ο Κασσιόπης 21, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου 19, ο. Βατανιακός 18 και η Ακαδημία Πλαταμώνα 17.
Αναφορικά, με τη Δ' Εθνική που καταργείται και θα μετονομαστεί σε Γ' Εθνική Ερασιτεχνική, θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων. Απ' τον φετινό 7ο όμιλο, στον οποίο παίρνει μέρος ο Πέλοπας θα υποβιβαστούν στα τοπικά οι 4 τελευταίες ομάδες. Η ομάδα του Κιάτου με 21 βαθμούς στην 5η θέση, έχει αέρα 9 βαθμών από τον 8ο Παρνασσό και σε μεγάλο βαθμό, έχει κλειδώσει την παραμονή της. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι το τυπικό της συγγραφής της νέας προκήρυξης.
Οι ομάδες του 6ου και του 7ου όμιλου στη κατηγορία αυτή θα μετέχουν, και σύμφωνα με την μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη ο ΠΦΟ Πανόπουλου, ο Ατρόμητος Λάππα, ο Παναρκαδικός. ο Εθνικός Σαγέικων, ο Εθνικός Μελιγαλά, η Ενωση Ερμιονίδας, ο Πανελευσινιακός, ο Μανδραϊκός, ο Παναργειακός και ο Πέλοπας Κιάτου .
Από τους υπόλοιπους ομίλους στη νέα κατηγορία θα μετέχουν, και σύμφωνα με την μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη η Δόξα Πετρούσας, ο Αρης Ακροπόταμου, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, η Προσοτσάνη, ο Ορφέας Ελευθερούπολης, ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Καμπανιακός, ο Διγενής Λακκώματος, ο Αχιλλέας Τριανδρίας, ο Αγροτικός Αστέρας, η Κοζάνη , η Ενωση Αποστόλου Παύλου, η Νάουσα, ο ΑΜΕΣ Αχιλλέας, τα Λευκάδια Ημαθίας, η Λαμία, η Καρδίτσα, ο Πυργετός, ο Δωτιέας Αγιάς, ο Αμπελωνιακός, το Μεσολόγγι, τα Τρίκαλα, ο Κεραυνός Θεσπρωτικού, ο Ολυμπος Κέρκυρας, ο Αετός Διασέλλου, η Κηφισιά, ο Ατρόμητος Πειραιά, ο Ηλυσιακός, η Πεύκη, ο Ιάσων, ο Ιωνικός, το Αιγάλεω, ο Πανναξιακός, ο Αστέρας Βάρης, ο Περαμαϊκός, o Ατσαλένιος, o Ερμής Ζωνιανών, o Ηρόδοτος, o Κισσαμικός και ο Γιούχτας .

Νίκος Κολιμάδης: Συγχαρητηρια για τη σπουδαια νικη στο Πετρί ...O Αστέρας Δερβενιου θα έχει συντομα την βαθμολογική θέση που του αξίζει!

Φωτογραφία
O υπηρεσιακός τεχνικός και ποδοσφαιριστής του Αστέρα Δερβενίου , Νίκος Κολιμάδης , μετά και την νέα νίκη της ομάδας του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Συγχαρητηρια για τη σπουδαια νικη στο Πετρί. Η ομαδα μας δειχνει ενα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, βαζοντας γερα θεμελια για το μελλον μας .Καλός ο ενθουσιασμο μας, ειναι μια ικανοποιηση που μας κανει να θελουμε να επαναλάβουμε τις καλες εμφανισεις μας παιζοντας 'ομορφη' μπαλα αλλα πρεπει να ειμαστε προπαντως συγκεντρωμενοι κ συγκρατημενοι. Τιποτα δεν τελειωσε, έχουμε δυσκολη συνεχεια αλλά ολα με μέτρο και ο Αστέρας Δερβενιου θα έχει συντομα την βαθμολογική θέση που του αξίζει!"

Ηλεία: Καίρια χτυπήματα της Αστυνομίας στη μάχη με τους κυνηγούς του χαλκού

skrap.JPG
Τρεις σημαντικές επιτυχίες στη μάχη απέναντι στους κυνηγούς του χαλκού και γενικότερα των μετάλλων, καταγράφει το τελευταίο διήμερο η Αστυνομία στην Ηλεία. Πέντε συλλήψεις για κλοπή σκραπ, μια εξιχνίαση κλεμμένου μηχανήματος για παλιοσίδερα και ο εντοπισμός ενάμιση τόνου χαλκού σε μάντρα, συνθέτουν το «σκηνικό της επιτυχίας».

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας σε επιχείρηση που έκαναν οι Αρχές στην περιοχή του κάμπου, εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, σε μάντρα στα Λεχαινά, ενάμιση τόνο χαλκού. Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή της συγκεκριμένης ποσότητας με τις Αρχές να εκτιμούν πως πιθανότατα πρόκειται για υλικό που άφησαν προς πώληση «κυνηγοί του χαλκού» προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα.

Στα Ροδινά άγνωστοι έκλεψαν έναν ισοπεδωτή – μαχαίρι από τρακτέρ αξίας 900 ευρώ, ένα πολύ βαρύ μηχάνημα με σημαντική επίσης αξίας ως μέταλλο. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών το μηχάνημα εντοπίστηκε σε μάντρα παλιοσίδερων στον Πύργο, όπου οι δύο δράστες που νωρίτερα προσήχθησαν είχαν πουλήσει έναντι του ποσού των 50 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος κλήθηκε και αναγνώρισε το «μαχαίρι» του τρακτέρ, αυτό κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και του αποδόθηκε.

Τέλος σε άλλη περίπτωση στην περιοχή των Καβασίλων πενταμελής ομάδα ΡΟΜΑ αποτελούμενη από δύο άντρες, μια γυναίκα και δύο ανήλικους, εντοπίστηκε να έχουν κλέψει τετρακόσια κιλά σκραπ προερχόμενα σύμφωνα με πληροφορίες από το εγκαταλελειμμένα τροχαίο υλικό του ΟΣΕ στην ανενεργή γραμμή Καβασίλων – Κυλλήνης.

Οι δράστες είχαν ξηλώσει μεταλλικά εξαρτήματα από τον εξαερισμό των βαγονιών αξίας 1500 ευρώ – σύμφωνα με τους υπευθύνους του οργανισμού και τα είχαν αφήσει σε παρακείμενο χωματόδρομο έτοιμοι να τα φορτώσουν στο φορτηγάκι τους, αλλά εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω.

Για δεύτερη νύχτα στο κρύο οι αγνοούμενοι Γερμανοί στο ποτάμι του Σελινούντα, στο Αίγιο

Αχαϊα: Για δεύτερη νύχτα στο κρύο οι αγνοούμενοι Γερμανοί- Αγωνία για την τύχη τους- Η ομίχλη εμπόδισε το Σούπερ Πούμα  Η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν πήγαν να κάνουν καγιάκ στο ποτάμι του Αιγίου

Για δεύτερη βραδιά κινδυνεύουν να μείνουν έξω στο κρύο οι δύο αγνοούμενοι Γερμανοί που είχαν πάει για καγιάκ στον Σελινούντα καθώς από την ώρα που έπεσε το σκοτάδι σταμάτησαν οι εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Το ελικόπτερο Super Puma θα πετάξει ξανά με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι αρχές εμφανίζονται αισιόδοξες για τον τελικό εντοπισμό των δύο αγνοουμένων, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί στον ώμο.
Το ελικόπτερο θα πετάξει ξανά πάνω από τις πιο δύσβατες περιοχές, όπου δεν είναι δυνατόν να περάσει κάποιος με τα πόδια καθώς όλη η περιοχή έχει στην κυριολεξία "χτενιστεί" σπιθαμή προς σπιθαμή από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από κατοίκους και πυροσβέστες καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το σούπερ πούμα δεν μπόρεσε να πετάξει και να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές έρευνες το απόγευμα της Τρίτης λόγω της έντονης ομίχλης, καθώς η χαράδρα στην περιοχή μεταξύ Παλιάς Κουνινάς και Πετσάκων όπου χάθηκαν οι δύο Γερμανοί, είναι πολύ δύσβατη.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως οι δύο αγνοούμενοι είναι τραυματισμένοι αλλά ζωντανοί, μόνο που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν γιατί έχουν βραχεί οι συσκευές GPS που διαθέτουν. Λόγω του τσουχτερού κρύου ωστόσο εκφράζεται έντονη ανησυχία για την τύχη των αγνοούμενων και τις αντοχές τους ενώ από αύριο το πρωί αναμένεται επιδείνωση του καιρού, γεγονός που μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις έρευνες.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης , όταν πυροσβεστική και αστυνομία ενημερώθηκαν αρχικά για έναν αγνοούμενο Γερμανό, που μαζί με άλλους ομοεθνής του έκανε καγιάκ στο ποτάμι.
Ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε πληροφορία πως αγνοούνταν άλλοι δύο, τρία δηλαδή συνολικά άτομα από τη Γερμανία, όπως τουλάχιστον ενημέρωσαν οι άλλοι τρεις Γερμανοί που βρίσκονται στο σημείο και τους αναζητούν.
Η ομάδα των Γερμανών αποτελείτο συνολικά από 6 άτομα και ξεκίνησαν τη διαδρομή με τα καγιάκ τους από τους Πετσάκους. Τέσσερα περίπου χλμ. πιο κάτω, τα καγιάκ ανατράπηκαν. Οι τρεις σώθηκαν. Mέσω gps έδωσαν στίγμα
Το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, καλά στην υγεία του, σε δύσβατη περιοχή ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους Γερμανούς.

Νέα στοιχεία "καίνε" τη "σατανική" παπαδιά - Γιατί πήγε πάλι στον Πύργο με τον "εραστή"

Πέντε μήνες μετά το στυγερό έγκλημα στους Κρουνούς Ηλείας, με θύμα τον ιερέα Αθανάσιο Αυγερόπουλο, νέα στοιχεία έφεραν το «σατανικό» ζευγάρι, το οποίο κατηγορείται
για το φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, πίσω στον… τόπο του εγκλήματος. Η 45χρονη σύζυγος του θύματος Θεοδώρα Καρβελά και ο 41χρονος εραστής της Νίκος Παναγόπουλος που τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο ιερέα, βρέθηκαν στον Πύργο και συγκεκριμένα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας για συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

"Φλέγεται" το Ιόνιο

941kkal

Ιδιαίτερα έντονη είναι η μετωπική, ηλεκτρική, δραστηριότητα που παρατηρείται το βράδυ της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου ανοιχτά του Ιονίου, από το βαρομετρικό χαμηλό
που μας επηρεάζει, η οποία κινείται ανατολικά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 13/2 θα επηρεάσει όλη την Δυτική Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.

Οι άνεμοι στα παράκτια της Ηλείας έχουν ενισχυθεί περαιτέρω με τις ριπές να φτάνουν τα 9 μποφόρ. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λιμάνι του Κατακόλου καταγράφει ανέμους στα 85km/hr.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του συστήματος ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης
Πηγή: ilialive.gr

metopoo

ΟΙ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!! .. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΚΥΛΑΣ & ΠΡΙΣΚΙΛΛΑ ...!!!


Γράφει ο Ηλίας Γιουρούκος

Θα το χαλασω σε κάποιους .. αλλά η αλήθεια ειναι , ότι σαν ορθόδοξοι, σήμερα εορτάζουν .. όσοι βέβαια είναι ερωτευμένοι ..!!! ..
Στις 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τιμά η ορθόδοξη εκκλησία τους δικούς της αποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλλα, που θεωρούνται ή ορθόδοξη απάντηση στον καθολικό Βαλεντίνο. Ένα αγαπημένο ζευγάρι Ιουδαίων που μαρτύρησαν την εποχή του Νέρωνα και η μνήμη τους γιορτάζεται στις 13 Φεβρουάριου
Όταν εκδιώχθηκαν από την Ρώμη όλοι οι Ιουδαίοι, λόγω των αναταραχών που γινόντουσαν μεταξύ τους στις συναγωγές για τον Ιησού, ο Ακύλας, που ήταν σκηνοποιός στο επάγγελμα και η γυναίκα του Πρίσκιλλα αναγκάστηκαν και αυτοί να φύγουν για την Κόρινθο. Το κανονικό όνομα της Πρίσκιλλας ήταν Πρίσκα που στα λατινικά θα πει Εκλεκτή (priscus = εκλεκτός).
Στην Κόρινθο τους συναντάει ο Απόστολος Παύλος και όπως αναφέρεται στις Πράξεις ΙΗ: ..."... Αχώρησε από την Αθήνα και ήρθε στην Κόρινθο. Και βρήκε κάποιον Ιουδαίο με το όνομα Ακύλας, Πόντιος στο γένος, που είχε έρθει πρόσφατα από την Ιταλία, και την Πρίσκιλλα τη γυναίκα του, γιατί είχε διατάξει ο Κλαύδιος να αναχωρήσουν όλοι οι Ιουδαίοι από τη Ρώμη, και προσήλθε σ αυτούς. Και επειδή ήταν ομότεχνος, έμενε κοντά τους και εργαζόταν, γιατί ήταν σκηνοποιοί στην τέχνη ...»

Ο Απόστολος Παύλος μένει τους για 16 μήνες και τους διδάσκει Τον λόγο Του Ιησού. Στη συνέχεια τον ακολουθούν στην Έφεσο της Μικράς Ασίας όπου ο Ακύλας και η Πρίσκιλλα αγαπημένοι και ευσεβείς, διαδίδουν τον Χριστιανισμό. Από εκεί επιστρέφουν στη Ρώμη για να συνεχίσουν να διδάσκουν τον λόγο του θεού, μέχρι τον μαρτυρικό τους θάνατο .

Ο Ακύλας και η Πρίσκιλα έμειναν ενωμένοι και αγαπημένοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αφού σύμφωνα με την Ακολουθία του Όρθρου όταν ο Ακύλας είδε την γυναίκα του να αποκεφαλίζεται και να μαρτυρεί είπε : "Μπορώ να μην φανώ άνδρας εγώ, ανάλογα προς την γυναίκα μου ανδρείος και πρόθυμος για αποκεφαλισμό για την Πίστη του Χριστού;" και την ακολούθησε στον θάνατο! .. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ! ! !

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Ύφεση από το βράδυ.
Άνεμοι : Νότιοι 7-9 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 8-15 βαθμούς. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια 7 με 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς.
ΑττικήΤοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση  Θερμοκρασία: από 8 μέχρι 14 βαθμούς