Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η ετήσια συνεστίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας "H MOΦΚΙΤΣΑ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών «Η Μοφκίτσα», προσκαλεί όλους τους συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου μας στην ετήσια συνεστίαση του, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.00 Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μεζεδοπωλείο «‘Ωρα Ελλάδος» Τάκη 14, στου Ψυρρή, προσφέροντας διασκέδαση με πλούσιο πρόγραμμα από (έντεχνα ρεμπέτικα, λαϊκά, ελαφρολαϊκά) και καλό φαγητό.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας.
Σας περιμένουμε με χαρά και φιλόξενη διάθεση, για να περάσουμε λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, σε έναν ευχάριστο, ζεστό και ήσυχο χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, μαζί με όλους τους πατριώτες και φίλους του χωριού μας. Τηλ. 210-3251.632

Menu
ΣΑΛΑΤΕΣ (Ανά 4 άτομα)
• ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Μαρούλι γαλλικό, μάνγκο, κοτόπουλο, λευκή σάλτσα)
• ΡΟΚΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ( Σάλτσα, λάδι, βααλσάμικο)

ΟΡΕΚΤΙΚΑ (Ανά 4 άτομα)
• ΠΑΤΑΤΑ Σ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ
• ΠΗΛΙΟΡΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ (Λουκάνικα, πιπεριές και πικάντικη σάλτσα)
• ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΗΣ ΩΡΑΣ (Δικής μας επιλογής)
• ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
• ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ 4 ΤΥΡΙΑ
• ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
• ΜΠΡΙΖΟΛΙΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ (Μπριζολάκια από χοιρινό – γλυκόξινη σάλτσα)
• ΜΠΙΦΤΕΚΙ

 ΚΡΑΣΙ
• ΛΕΥΚΟ – ΚΟΚΚΙΝΟ (Απεριόριστη κατανάλωση)

ΓΛΥΚΟ

(Τιμή πρόσκλησης 25€)

Η Βαλκανική Ένωση Φιλίας και η χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Γιουρούκου


Παρασκευή 1/3/2013 ,, στο νυκτερινό κέντρο <ΤΑΧΕΙΑ> ..Μαζί μας & ο εξαίρετος ΗΛ. ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ..!!!!! . .




Η Βαλκανική Ένωση Φιλίας και η χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Γιουρούκου,
Σας προσκαλούν ..
Στην Ετήσια Συνεστίαση τους, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο
¨ΤΑΧΕΙΑ¨ επί της οδού Λεωφ.Βουλιαγμένης και Δωδεκανήσων 37
(όρια Δήμου Αγ. Δημητρίου,Αλίμου) ..
... Την Παρασκευή 1η Μαρτίου και ώρα 9.30μμ.
Συμετέχουν οι καλλιτέχνες
ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ .. (καλλιτεχνική επιμέλεια - ακορντεόν & σαντούρι) ,, ,, Τραγουδούν..Θεοδ.Στίγκα,Φάνης Μεζίνης , Παν.Λάλεζας,Ελένη Φιλίνη,,Χαρ.Ντάνου και Γιάννης Μάντης.,,,,.Φιλική συμμετοχή .. ΗΛ. ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ -- Γ. ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ ..!
Πλούσιο μενού και ποτά - αναψυκτικά ελεύθερη κατανάλωση ,, Τιμή πρόσκλησης 20 Ε.

Για την Βαλκανική Ένωσή Φιλίας .. Παν Μιχαλακάκος
..... Για τη χορωδία .. Ηλίας Γιουρούκος , , , , , ΔΙΟΡΓΩΝΕΤΕΣ .. Βαλκανική Ένωση Φιλίας & Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Ηλ. Γιουρούκου

Δείτε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδή DA14 ξυστά από τη Γη

Ζωντανά από την τηλεόραση της NASA η διέλευση του αστεροειδή 2012 DA14

Λίγες ώρες μετά την πτώση μετεωριτών στη Ρωσία που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη άλλος ένας αστεροειδής σκορπίζει τον τρόμο, καθώς αναμένεται να περάσει ξυστά από τη Γη έχοντας το μέγεθος ενός οικοδομικού τετραγώνου.

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει.

H μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος  και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του NASA TV από τα τηλεσκόπια στην Αυστραλία και την Ευρώπη.


ΔΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ NASA


Stream videos at Ustream
Ο DA14 πρόκειται να περάσει σε απόσταση περίπου 27.650 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ θα είναι ορατός με τη βοήθεια μικρού τηλεσκοπίου, σε ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου, δήλωσαν επιστήμονες της NASA.

Ο αστεροειδής κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που θα έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.

newsit.gr

Αστέρας Δερβρενίου - Πανκαμαριακός στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας - Κόντρα στο Λουτράκι , ο ΑΟΛ εναντίον Ελλάδος Βέλου

Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο , στις 3 το απόγευμα , το πρωτάθλήμα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας.
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι, ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας τον Πανκαμαριακό. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αστέρα ,Νίκος Κολιμάδης, δεν υπολογίζει τους τραυματίες Καπού, Κουτρούλη και Ρούτση, αλλά έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Χρήστο Αναγνωστόπουλο. Από εκεί και πέρα, η ψυχολογία είναι ανεβασμένη, καθώς έχουν προηγηθεί δύο νικηφόρα αποτελέσματα και μάλιστα με καλή εμφάνιση, αλλά το ντέρμπι με το Καμάρι σίγουρα κρύβει κινδύνους. Στο "στρατόπεδο" του Πανκαμαριακού τον Νίκο Δεσποτέλη θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γιώργος Καρυώτης, για να δει αν θα μπορέσει να δώσει κανονικά το παρόν στην δύσκολη αναμέτρηση του Δερβενίου. Εκτός αποστολής θα είναι και ο τιμωρημένος Τσιπάς, με τον Γιώργο Καρυώτη όμως να δίνει στα τελευταία ματς και ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ιδιαίτερα φέτος (Κουρούμαλης, Κουμούσης, Καφαντάρης, Κλουτσινιώτης Ν., Μακρής, Τσάκας), θέλοντας να έχει όλους τους παίκτες του «ετοιμοπόλεμους
Η αγωνιστική περιλαμβάνει και τον αγώνα ντέρμπι , στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο , ανάμεσα στον πρωτοπόρο Α. Ο. Λουτρακίου που έχει στόχο το τρίποντο και την Ελλάδα Βέλου η οποία με ήττα θα χάσει την παραμικρή ελπίδα της γιά τιτλο και άνοδο.
Για ακόμα μια φορά ο κ. Μεσολλόγης δεν θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του, όλους τους ποδοσφαιριστές του.Ο τεχνικός των «οράνιε» δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σπέτση και Τσουμάνη, στον Σέγγα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση  αλλά και στον τιμωρημένο Αποστολάκη, ενώ επιστρέφουν οι Γεώργαρης και Παυλάτος, οι οποίοι τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.
Στην ομάδα του Βέλου ο Χρήστος Βελέντζας, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νίκο Κοσκολέτο (ταλαιπωρείται από  φλεγμονή), τους τιμωρημένους Ρούπα και Αντρέα, τον μόνιμο τραυματία Ιατρού, αλλά πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του τον Γεωργόπουλο.
Από εκεί και πέρα, η Ελλάς Βέλου  σίγουρα δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου και φυσικά να βάλει και πάλι «φωτιά» στο πρωτάθλημα.
Την πρωτοπόρο ομάδα του Λουτρακίου ακολουθεί στο πόντο ο ΠΑΣ Κλένια που κερδίζει στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγαλίου , καθως η τελευταία έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος
 Στην Αρχαία Κόρινθο , ο Ηρακλής Λεχαίου θα προσπαθήσει πάση θυσία να πάρει την νίκη απέναντι στη δυναμική ομάδα του Α. Ο Σπαθοβουνίου , καθως κάθε βαθμός του είναι απαραίτητος για να διατηρηθει στην κατηγορία.
Στους Αγίους Θεοδώρους , κόντα στην τοπική ομάδα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, ο οποίος θα παραταχθεί με απουσίες θέλει την νίκη για να διατηρηθεί κοντά στο στόχο του, την κατάκτηση της 1ης θέσης. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Κορδαλή και Μαυρέλη ενώ επιστρέφει ο Βαραβέρης. Από εκεί και πέρα, ευελπιστούν και σε «στραβοπάτημα» των πρωτοπόρων ώστε να πλησιάσουν στην κορυφή.
Στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, φαίνετε περισσότερο σοβαρός από ότι αρχικά είχε φανεί ο τραυματισμός του Γιάννη Μίχα, από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Δερβενίου. Ο νεαρός μέσος, ίσως χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς το χτύπημα στο γόνατο λίγο έλειψε να του δημιουργήσει πρόβλημα στον χιαστό, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε, αλλά χρειάζεται αποθεραπεία και προσοχή για να μπορέσει να επιστρέψει υγιείς στα γήπεδα. Από εκεί και πέρα, το μυαλό είναι στην αναμέτρηση με τη Θύελλα Πετρίου, όπου θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κώστας Αμπαδιωτάκης, ενώο Χρήστος Αρδίζογλου σκοπεύει να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ και κυρίως τους νεαρούς. Από την άλλη πλευρά η Θύελλα Πετρίου μετά την εντός έδρας ήττα με το «βαρύ» 0-3 από τον Αστέρα Δερβενίου, ευελπιστεί να καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Χιλιομόδι. Ο Θοδωρής Λεκουσιώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώστα Τσουμάνη, αλλά επιστρέφουν ο Ηλίας Κοσμάς και ο Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης όπως δείχνουν τα πράγματα. Μαθηματικά η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί, οπότε κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός για τη Θύελλα Πετρίου. Σίγουρα ο Ατρόμητος είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά η ομάδα του Πετρίου έχει δείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει.
Χωρίς τον τραυματία Ρουστέμ Ραπουσάι θα παραταχθεί ο Παννεμεατικος , στο Σοφικό , στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσολυγειακό, ενώ στη διάθεση του τεχνικού Δημήτρη Δημόπουλου είναι ο Μπασιώτης,  ο Τσιάκος, που εξέτισε την ποινή του, ο Τζίνης, ο Κυριάκος όπως και ο Τζας που είχε λείψει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από το ματς κόντρα στον Πανκαμαριακό.
Τέλος στη κοινή τους έδρα , στο γήπεδο Ξυλοκέριζας, ο Εθνικός Ξυλοκέριζας αντιμετωπίζει ως φιλοξενούμενος , τον Σαρωνικός Γαλατακίου του Παντελή Κουρούπη. Και οι ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο τεχνικός του Σαρωνικού δεν υπολογίζει στους μόνιμα τραυματίες Παππά και Ροθώνη, ενώ αμφίβολοι ειναι ο Δημαράκης όπως και οι στρατευμένοι Καζής και Κωνστανταράκης.

Η 22η αγωνιστική
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΣΤEΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ 3-0 α.α.

 

Μάχη στο Ξυλόκαστρο , ο Ηρακλής κόντρα στον Αετό Κρυονερίου - Ο Κύψελος αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό

Μέ τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορλιας Κορινθίας
Στους ρυθμούς του μεγάλου Σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Αετό Κρυονερίου κινούνται στο Ξυλόκαστρο. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου βρίσκεται στην 3η θέση με - 4 βαθμούς από τον δεύτερο Αετό και θέλει τη νίκη, για να πλησιάσει στον πόντο, και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Οι "πράσινοι" ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι του Σαββάτου και με όπλα την έδρα τους, αλλά και την επιθετική τους γραμμή, αισιοδοξούν πως θα πάρουν το "τρίποντο". Το ευχάριστο για τον Θανάση Παπασημάκη είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει όλα τα ατού στη διάθεσή του.
Στον Αετό Κρυονερίου ο τεχνικός της ομάδας δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του και ευελπιστεί ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν τη νίκη και ουσιαστικά να εξασφαλίσουν την άνοδο στην Α1. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου βρίσκεται σε ανοδική πορεία, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μιας και θέλει το «τρίποντο» που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο να βρεθεί και αυτός στην Α1 , αλλά γιατί όχι και να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση.
Ο πρωτοπόρος Κύψελος θα αγωνιστεί χωρίς τον Ρουσλάν , στο γήπεδο του Συνοικισμού με τον Πανευρωστινιακό. Η ομάδα της Κορίνθου που παραμένει αήττητος στην έδρα του, θα κυνηγήσει μια ακόμη νίκη, που θα τον φέρει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 κατηγορία.
  Αύριο επίσης θα γίνουν και οι αγώνες του Άρη Βοχαϊκου με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου , στο Βραχάτι , του ΑΟ. Λεχαίου με τον Αρη Κορίνθου και της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον ΑΟ Σολομού.
Η 21η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τους Γαλάζιους Νέους να υποδέχονται τον Αετό Αγγελοκάστρου , τον Τενεάτη να μάχεται με την Αναγέννηση Κιάτου και την Αλμυρή να υποδέχεται τον Ισθμιακό. Α2΄ Κατηγορια

21η αγωνιστική
 16.2.13 15.00
 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
17.2.13 15.00
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

71.000€ σε φοιτητές απο την Μητρόπολη Κορίνθου


Την Κυριακή 17η Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17.00’ σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως – Προικοδοσίας Φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Θα δοθεί το ποσόν των 71.000,00 Ευρώ σε Βιβλιάρια των 1.000,00 ευρώ σε 71 παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Εφέτος για πρώτη φορά θα ενισχυθούν φοιτητές – φοιτήτριες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, αφού οι επιταγές της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως έχουν διαμορφωθεί από την Οικονομική κρίσι που μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν άμεση και όχι μελλοντική στήριξη, όπως οι «Προικοδοτήσεις» που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Η επιλογή των παιδιών – φοιτητών έγινε από τις Ενορίες και τις 13 Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ηθική στήριξη του ιερού θεσμού της οικογενείας και την ανάγκη οικονομικής στηρίξεως, έχοντας την συναίσθηση ότι και δεκαπλάσια να ήσαν τα χρήματα πάλι δεν θα ήταν αρκετά να καλύψουν τις ανάγκες όλων των φοιτητών μας.
Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας θα είναι για μας συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας προσπάθεια για μέριμνα και ενίσχυση στις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και στήριξη των τροφίμων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι έχουν βρει σ’ αυτό την στοργή, την θαλπωρή και την αγάπη που τους αξίζει.
Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ι. Μητρόπολής μας, προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής.
Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, αφού δίνεται η ευκαιρία κατ’ αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθεί και η προτροπή του Αποστόλου μας «καλών έργων προΐστασθαι οι πεπιστευκότες τω Θεώ» (Τιτ. γ’, 8).
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι τρεις από τους τέσσερις συληφθέντες αγρότες στην Κόρινθο


Ελεύθεροι αφέθηκαν και πήραν προθεσμία για να δικαστούν τη Δευτέρα πριν από λίγο οι τρεις από τους τέσσερις συληφθέντες αγρότες.
Στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους αγρότες, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.
 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκληση της EΛ.ΑΣ. για τη δράση δυο μελών της ΧΑ - Ζητά στοιχεία για τα δύο αυτά άτομα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκληση της EΛ.ΑΣ. για τη δράση δυο μελών της ΧΑ
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητας στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίας δύο αντρών, μελών της ΧΑ, που συνελήφθησαν να οπλοφορούν σε τυχαίο έλεγχο στην Ιερά Οδό. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι οι δύο νεαροί έφεραν πάνω τους ένα πιστόλι τύπου Zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα κλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δράκο του Θεοδώρου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1986 στην Κόρινθο και τον Γρηγόριο-Λουκά Χαϊδά του Παναγιώτη και της Ελένης που γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο. Οι φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από διάταξη της εισαγγελέως πρωτοδικών Αθηνών «επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.». Η αστυνομία ζητά από όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα δύο αυτά άτομα να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου ή τη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

e-radio.gr

Κατρακύλα στους ιδιωτικούς μισθούς

Έρχεται κατρακύλα μισθών στον ιδιωτικό τομέα - ΣΥΡΙΖΑ: Μειώσεις έως 50%!Σε ατομικές συμφωνίες με μείωση έως και 50% του μισθού στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να οδηγήσει μέχρι το τέλος του 2013, η χθεσινή λήξη των 42 κλαδικών συμβάσεων εργασίας, εφόσον δεν υπάρξουν νέες συλλογικές συμβάσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες που θα ισχύει η νέα μεταλλαγμένη μετενέργειά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση του εργοδότη καλείται να υπογράψει ατομική σύμβαση με τον κατώτατο βασικό προσαυξημένο μόνο με τα 4 επιδόματα. Καταργούνται όλα τα άλλα κλαδικά επιδόματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ειδική συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή «για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού» κλπ αλλά η κυβέρνηση καθυστερεί από το καλοκαίρι να τη φέρει προς συζήτηση, ενώ ο βουλευτής και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ανέλυσε τις νέες αλλαγές στα εργασιακά...

Ο Αντώνης Σαμαράς όρισε τον Κυριάκο Βιρβιδάκη υφυπουργό για το ΕΣΠΑ

Kyriakos-Virvidakis
Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, με κύριο αντικείμενο ατζέντας το ΕΣΠΑ και τα κονδύλια που θα κληθεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά η Ελλάδα, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας, ενισχύοντας κυρίως δράσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιείχε και… αιφνιδιασμό.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να προσθέσει νέο μέλος στο κυβερνητικό σχήμα, δημιουργώντας θέση υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, την οποία καταλαμβάνει ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, με μακρά θητεία και εμπειρία στον δημόσιο βίο, ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε και Δήμαρχος Χανίων.
Η ορκωμοσία του Κυριάκου Βιρβιδάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

ysterografa.gr

Τατούλης - Χαν, έξι σημεία συμφωνίας για την αναπτυξιακ​ή προοπτική της Πελοποννήσ​ου


Έξι σημεία- κλειδιά συμπεριέλαβε στην ατζέντα του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn σύμφωνα και με τις προτεραιότητες που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια δηλώσεων που απηύθυνε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Συνάντηση Περιφερειά​ρχη Πελοποννήσ​ου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Johannes Hahn

DSC_0278.jpg
Τα βασικά σημεία και τις ανατροπές που θα φέρει στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων της ΕΕ η επόμενη Προγραμματική Περίοδος 2014- 2020 συζητήθηκαν σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες βράδυ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  κ. Πέτρο Τατούλη και θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην ομιλία του ο Ευρωπαίος Επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της περιφερειακής διάστασης των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χαν τα  νέα επιχειρησιακά προγράμματα ενδείκνυται να είναι πολυτομεακά και πολυταμειακά.
Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Γιοχάνες Χαν   ανακοίνωσε ότι προστίθεται στις ήδη δύο υπάρχουσες κατηγορίες των Περιφερειών, Ένταξης και Αναπτυγμένες, μια νέα κατηγορία, αυτή των Περιφερειών Μετάβασης. Η κατηγοριοποίηση αυτή θα συναρτηθεί με την απόφαση για την κατανομή των πόρων, αλλά και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, με κύριο γνώμονα τη βελτίωση αξιοποίησης των επενδύσεων.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ!

1 ΕΞΩ
-ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ !
Αυτό κι αν είναι Ελληνική ψυχή και τόλμη…
Μικροί 15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο , μόλις βρέθηκαν μπροστά στα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρεταννικό Μουσείο ξεδίπλωσαν και σήκωσαν 4 Ελληνικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα :
BRING THEM BACK !

Ταυτόχρονα οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου παρέδωσαν 36 επιστολές γραμμένες στην Αγγλική στον Διευθυντή του Μουσείου μέσα από τις οποίες εξηγούσαν με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής όπως μας το περιγράφουν οι τρεις εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τα παιδιά στο sfedona.gr

“Όχι” από τον Κουβέλη στον Βενιζέλο


Evangelos-Venizelos-Fotis-KouvelisΑρνητική ως προς τους… τύπους αλλά και την ουσία, όπως τουλάχιστον την περιέγραφε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δική του επιστολή, ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με την πρόσκληση συμπόρευσης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και ζυμώσεων ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έστειλε σήμερα την απαντητική επιστολή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία αναφέρει τα εξής:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αισθητός στη Θεσσαλονίκη!

Στην περιοχή της Ουρανούπολης Χαλκιδικής
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αισθητός στη Θεσσαλονίκη!

Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ουρανούπολη / Ιερισσό της Χαλκιδικής σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, άλλα και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Με βάση την πρώτη καταγραφή του τηλεμετρικού συστήματος στον Σεισμολογικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο σεισμός είναι μετρίου μεγέθους, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα

e-radio.gr

το Rally Acropolis, ανήκει στους πολίτες αυτού του τόπου


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/2/2013
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αναφορικά με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Παρέμβασης Πολιτών του κ. Γ. Γκιώνη, σχετικά με το Rally Acropolis, το οποίο αναφέρει ότι «Δείχνει το όραμα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που μας χαρακτήρισαν. Και δεν το χαρίζουμε σε κανένα.», ο κ. Γκιώνης θα έπρεπε καλύτερα από όλους να γνωρίζει ότι, το Rally Acropolis, ανήκει στους πολίτες αυτού του τόπου και όχι στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Άρα, αντί να πραγματεύεται σε ποιόν ανήκει το Rally, θα έπρεπε ήδη να ενημερώνει αντιστοίχως τους πολίτες ότι το Rally θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά στις δύσκολες οικονομικές αυτές συγκυρίες, αναφέροντας τη συμβολή της Παρέμβασης Πολιτών εφόσον το επιθυμούσε, την οποία δεν παραγνώρισε κανένας, αντί να υποβαθμίζει το γεγονός πραγματοποίησης του, εξυπηρετώντας πολιτικές του σκοπιμότητες.

Προφανώς ο κ. Γκιώνης, περιορίστηκε στη σύνταξη-ετοιμολογία του δελτίου τύπου, επιλέγοντας να παραβλέψει το βασικό του άξονα, ο οποίος είναι η ζημία που προκαλεί στην τουριστική κίνηση του τόπου, με δημοσιεύσεις οι οποίες αναπαράγονται σε όλη την Ελλάδα, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, δίχως να δώσει μια ουσιαστική απάντηση στους πολίτες για την παραφιλολογία που χρησιμοποιεί.

Γραφείο Τύπου

Eξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας  ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Νοταρά 123 – Κόρινθος  - 3ος Όροφος ) από 08:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ. αιτήσεις  για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2013)

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΩΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Rhynchophorus ferrugineus (ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΥΓΧΩΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ)


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι σε σχέση με την εξάπλωση του εντόμου Rhynchophorus ferrugineus (Κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι των φοινικοειδών):

Α) Ορίζεται:

- Η περιοχή που καλύπτει  η Δ.Κ. Ξυλοκάστρου σαν μολυσμένη ζώνη.
- Η περιοχή, που ορίζεται από τα όρια της παραπάνω Δ.Κ. και σε απόσταση 10     χιλιομέτρων ,σαν ζώνη απομόνωσης.
Σκοπός της παραπάνω οριοθέτησης είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης, καταστολής και τελικά η εξάλειψη του παραπάνω επιβλαβούς οργανισμού .

Β) Στη μολυσμένη ζώνη  οι κάτοχοι  των προσβεβλημένων φυτών θα πρέπει:

  1. να γνωστοποιούν άμεσα στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κορινθίας κάθε περιστατικό προσβολής .
  2. να  εφαρμόζουν τις εντολές των αρμοδίων φυτοϋγειονομικών ελεγκτών, οι οποίοι    θα    υποδεικνύουν   την    καταλληλότερη    μέθοδο   που   αρμόζει   να   εφαρμοστεί   σε   κάθε  περίπτωση   ( καταστροφή,   μηχανική    εξυγίανση   των    προσβεβλημένων φυτών, κατάλληλη αγωγή κ.λ.π.)
  3. όλοι οι χειρισμοί θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή ,ώστε να αποφεύγεται η διασπορά των εντόμων στον περιβάλλοντα χώρο και να μην βοηθείται η εξάπλωση της προσβολής. Πάντα κατά τη διαδικασία οποιασδήποτε μεταχείρισης, θα πρέπει να συλλέγονται όλες οι μορφές εντόμων (ενήλικα, κουκούλια, προνύμφες) που έχουν διασπαρθεί και να διαχειρίζονται σύμφωνα με την Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία.
Γ) Και στις δύο παραπάνω ζώνες:

  1. απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση φοινικοειδών από τις περιοχές αυτές προς άλλες περιοχές.
  2.  η διακίνηση των  φοινικοειδών θα γίνεται  μετά από έγκριση της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κορινθίας, αφού θα ακολουθείται η διαδικασία :
α) να συνοδεύονται  απαραίτητα  από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.
            β) τα ευπαθή φυτά να είναι για δύο τουλάχιστον έτη πριν την μετακίνηση τους  
            τοποθετημένα σε χώρο με πλήρη φυσική προστασία (δικτυοκήπια με διαστάσεις
            οπών ≤3mm x 3mm, με διπλές εισόδους  και φερομονικές  παγίδες )
            γ)  κατά τις επίσημες επιθεωρήσεις που θα διενεργούνται τουλάχιστον κάθε 3
            μήνες να μην έχουν παρατηρηθεί ενδείξεις παρουσίας του εντόμου .

Δ) Απαγορεύεται η τοποθέτηση παγίδων σε περιοχές όπου δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία του  Rhynchophorus ferrugineus (Κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι των φοινικοειδών), επειδή προσελκύουν το έντομο, εκτός από τις περιπτώσεις όπου τοποθετούνται από τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές για τη διενέργεια επισκοπήσεων.
                                               
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδόθηκε στις 14/01/2013  η Προκήρυξη του Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ"
Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων υπό σύσταση επιχειρήσεων  προκειμένου αυτές  να καταστούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον.
Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται από 25/02/2013 έως 25/04/2013 ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr και σε έντυπη μορφή για τις επιχειρήσεις του Νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
Οι επιχειρήσεις της Κορινθίας  μπορούν να απευθύνονται στο επίσημο σημείο ενημέρωσης για το νομό μας που είναι το : Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 Κόρινθος, τηλ 2741024464
Υπεύθυνοι: κος Κοροβήλος Σωτήριος , κα Πανούση Μαριάντζελα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η βία ως αντίδραση της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα


 

  Εκδήλωση στο πλαίσο της πρωτοβουλίας «η βία δεν έχει χρώμα» Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2013
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας ενάντια στηε βία, πραγματοποιούμε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 1.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων  της Παλαιάς Βουλής(Σταδίου 13) εκδήλωσε με θέαα: "Η βία ως αντίδραση της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα".

Το παρόν θα δώζουν και θα μιλήσουν οι κ.κ.:
 
Νίκος Δένδιηας, Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Αριστεράς
Ευάνδης Χατζηβασιλείου,αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφικής Παν, Αθηνών
Ανδρέας Παπαμμίκος, πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Την εκδήλωση θα  προλογίσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Στέφανος Κασιμάτης

                          Από το γραφείο Τύπου.

Ελαιομάζωμα στη Δυτική Κορινθία

Το μάζεμα της ελιάς στη Δυτική Κορινθίας συνεχίζεται...

«Είμαι Πρωθυπουργός και όχι μαλ…ας!»

Δεν το είπε κανείς από εσάς, δεν το είπε η στήλη. Το είπε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Πότε; Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τους περιφερειάρχες.
Όταν οι περιφερεάρχες του εξέφρασαν το παράπονό τους για τον «Τελικό Διατάκτη» και του είπαν ότι οι υπηρεσίες του Χρηστάκη «τσίου τσίου» παύλα Σταϊκούρα τους βάζουν εμπόδιο, πράγμα που παραδέχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που ήταν παρών, ο Αντώνης έμεινε… κάγκελο (σ.σ: έτσι μένει από τότε που έπιασε κολλητιλίκια με τη κ-Αγκελα…)!
«Φέρτε μου, το Χρηστάκη, τώρα, τώρα τώρα», φαίνεται να είπε με φωνές που ακούγονταν μέχρι το υπερπέραν (λέγε με και Θεό), αλλά… πουθενά ο «τσίου τσίου». Είχε ραντεβού, δουλειά κτλ.
Αντί του Χρηστάκη κατέφθασε στο Μαξίμου μια σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του είπε: «Ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι δύσκολο να γίνει αυτό».
Τι το ήθελε η ανυποψίαστη σύμβουλος να το πει αυτό!
Δεύτερο… κάγκελο ο Πρωθυπουργός Αντώνης. Να λέει κάτι τέτοιο στον Πρωθυπουργό, μπροστά στους «μικρούς πρωθυπουργούς», μια «μικρή» σύμβουλος;
Αφού, λοιπόν, συνήλθε από το εγκεφαλικό, της είπε (υπάρχουν δύο εκδοχές, η στήλη της παραθέτει και τις δύο»:
1. «Εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός και δεν είμαι μαλ…ας. Να το κάνετε άμεσα. Αύριο να έχει λυθεί το θέμα».
2. «Είμαι Πρωθυπουργός και οι περιφερειάρχες δεν είναι μαλ…ες. Να το κάνετε άμεσα. Αύριο να έχει λυθεί το θέμα».

aftodioikisi.gr

Βροχή από μετεωρίτες στη Ρωσία. Πάνω από 400 τραυματίες! (video)

meteor-in-Russia
Οι υπεύθυνοι της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι βροχή μετεωριτών έπεσε στην επαρχία Τσελιασμπίνκ, 130 μίλια ανατολικά της Μόσχας, προκαλώντας εκρήξεις που έσπασαν τζάμια σπιτιών.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ορισμένους ελαφρά τραυματίες σε γειτονικό σχολείο, που βρίσκεται κοντά στα Ουράλια Όρη, όπου και έπεσαν οι μετεωρίτες.
Το όλο σκηνικό προκάλεσε μίνι-πανικό, ενώ πολλοί κάτοικοι άρχισαν τις συνήθεις θεωρίες για… UFO.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν αργότερα τα ρωσικά ΜΜΕ, οι τραυματίες από τη βροχή των μετεωριτών υπολογίζονται σε περισσότερους από 400! Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς αυτούς οφείλονται σε τζάμια από σπασμένα παράθυρα.
Κάτοικοι της περιοχής όπου έπεσε ο μετεωρίτης, υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της τροχιάς σύγκρουσής του, το έδαφος έτρεμε, τα τζάμια των σπιτιών έσπαγαν, και οι συναγερμοί των αυτοκινήτων χτυπούσαν μόνοι τους.

Video



ysterografa.gr

Ο σαματάς στο υαλοπωλείο των δανειστών και το καθάρσιο των τεχνοκρατών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό, αλλά τον Ιούνιο του 2011 είχα δημοσιεύσει άρθρο υπό τον τίτλο «Θα πιούμε και το καθάρσιο των τεχνοκρατών;».

Και είχα προβλέψει μεγάλους κινδύνους στην περίπτωση που την πολιτική των μνημονίων θα ανελάμβαναν να εφαρμόσουν (ου μην αλλά και να προπαγανδίσουν) τεχνοκράτες.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε μπροστά στην απόδειξη.

Και δεν πρόκειται μόνο για τα περί… υψηλότατου κατώτατου μισθού στα οποία με αυθεντικά στυφό τεχνοκρατικό ύφος αναφέρθηκε ο γ.γ. του υπουργείου των Οικονομικών κ. Μέργος.

Πρόκειται και για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας χειρίστηκε το θέμα του «λάθους» του ΔΝΤ.

Βιαστικά, σχεδόν σπασμωδικά, αναφέρθηκε στο θέμα τόσο στο Eurogroup, ενώπιον της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (που, όπως πληροφορηθήκαμε, άκουγε ανέκφραστη), όσο και στο Ecofin, ενώπιον του Επιτρόπου Ρεν, ο οποίος έσπευσε να αντιδράσει.

Αποκαλύψεις στο θρίλερ της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου!


Η μαρτυρία που αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων για την τύχη του αγνοούμενου 26χρονου. Η αγωνιώδης έρευνα στη νύχτα που ακολούθησε, μετά το τέλος της προηγούμενης εκπομπής. Η άμεση ανταπόκριση των τηλεθεατών. Οι έρευνες της αστυνομίας.
Απόψε στις 23:00 στον Alpha..
Η αντίδραση του εγκέφαλου της απαγωγής στην έκκληση της μητέρας του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Τι λέει στην Aγγελική Νικολούλη μέσα από τις φυλακές.
Οι νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τους απαγωγείς που έφτασαν στο «Τούνελ». Στοιχεία που ενώνουν τα κομμάτια του παζλ της πολύκροτης αυτής υπόθεσης

Ο Σγουρός “κάρφωσε” τον Στουρνάρα

Giannis-Sgouros
Την απροθυμία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δεχθεί στο γραφείο του τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, και να συζητήσει μαζί τους τρόπους καλύτερης αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, με στόχο την προώθηση δράσεων ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής εμφανίστηκε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, στην τηλεόραση του Mega, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, όπου “κάρφωσε” τον Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας με νόημα ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν δέχεται να συναντήσει τους 13 Περιφερειάρχες, την ώρα που τους δέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Γιάννης Σγουρός μάλιστα αποκάλυψε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς τους απάντησε “μην μου πατάς τον κάλο”, όταν ο Περιφερειάρχης Αττικής έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της γραφειοκρατίας και της… απροθυμίας άλλων υπουργών να συναντηθούν με τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ysterografa.gr

Δημόσιο: Δείχνουν την έξοδο σε Μανιτάκη, διαθέσιμους

Την έξοδο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Αντώνη Μανιτάκη και από το Δημόσιο στους διαθέσιμους δείχνουν κυβερνητικά και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου με το αιτιολογικό ότι δεν έχει προχωρήσει η διαθεσιμότητα. Τα συγκεκριμένα στελέχη μεταφέρουν δυσαρέσκεια που φτάνει ακόμη και μέχρι τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που (δεν) χειρίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι «έτσι όπως πάει θα μετατραπεί σε μία νέα εφεδρεία.»
Πάμε για μαζικές απολύσεις;
Μάλιστα, σύμφωνα με ένα εξ αυτών των στελεχών που μίλησε στην aftodioikisi.gr, «δεν πάει άλλο. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα στον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.»
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη από τη μια μεριά το γεγονός ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητα δεν προχωράει (είναι χαρακτηριστικό, όπως έλεγαν στην aftodioikisi.gr, ότι «δεν έχει προχωρήσει καμία τοποθέτηση από τους 2.000 υπαλλήλους του πρώτου κύματος της διαθεσιμότητας παρά το γεγονός ότι το υπουργείο μιλούσε για 10.000 κενά») και από την άλλη η ακαμψία του κ. Μανιτάκη στο θέμα των απολύσεων αλλά και το γεγονός ότι δεν λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια, θα «οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που σε καμία περίπτωση δεν θέλει ο υπουργός: στις μαζικές απολύσεις».
Και δυσαρέσκεια Βολουδάκη
Προβλέπουν δε ότι μπορεί λίγο πριν ο υπουργός να κάνει μία «ηρωική έξοδο» αλλά οι μαζικές απολύσεις δεν θα αποφευχθούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι όπως (δεν) προχωράει η διαθεσιμότητα, είναι καλύτερα η έξοδος Μανιτάκη να γίνει τώρα «μπας και σωθούν ορισμένοι από τους δημοσίους υπαλλήλους που οδηγούνται στην έξοδο».
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού του έχει εκφράσει στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος είναι πολύ πιο «προωθημένος» από τον Α. Μανιτάκη στο θέμα των απολύσεων και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία της διαθεσιμότητας. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν ποτέ και οι καλύτερες δυνατές, απλώς το τελευταίο διάστημα η κόντρα τους έχει αναβιώσει. «Η φτώχεια φέρνει γκρίνια», περιγράφει με μία λαϊκή παροιμία, τη σημερινή κατάσταση πρόσωπο που συνομιλεί και με τους δύο…

aytodioikisi.gr

Πρωτοδικείο Ξάνθης: Δεύτερο, οριστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα


Όλο και πιο δύσκολο φαίνεται πως είναι το έργο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δημόσιους υπαλλήλους, προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου 3, καθώς η Δικαιοσύνη άλλα βούλεται.

Μετά το Πρωτοδικείο Χίου, και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης και αφορούσε στη διαθεσιμότητα 14 εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης. Το δικαστήριο υποχρεώνει το Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις που κατείχαν με τον μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλει μόνο το 75% του μισθού τους.

«Η απόφαση είναι πολλή σημαντική. Διότι με τα ασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τους ίδιους όρους. Και πέραν αυτού, τα ασφαλιστικά μέτρα δεν υπόκεινται σε έφεση, παρά μόνο σε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση, διάδικος δεν είναι το Δημόσιο», δήλωσε στην aftodioikisi.gr η συνήγορος των εργαζομένων Λευκή Κιοσσέ – Παυλίδου, η οποία είναι και αυτή που κέρδισε την υπόθεση για τους ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Χίου.
 
aytodsioikisi.gr

Συνέντευξη Τσίπρα στο BBC



Ανεβάζει και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC καταλογίζει στην κυβέρνηση στρατηγική «εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης» και παράλληλα κάνει λόγο για την «πιο δεξιά και ακραία» κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου στην ελληνική κοινωνία» και συμπλήρωσε ότι η πρακτική αυτή στοχεύει στη συσπείρωση των πιο συντηρητικών στοιχείων στην ελληνική κοινωνία ως «βάση» για τις πολιτικές της κυβέρνησης. «Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι «θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» και θα «ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης». Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι νομικές επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουν και οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία «και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που δεν πιστεύω ότι είναι αναρχικές, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη».

Είναι ο Hugh Jackman ομοφυλόφιλος;


Hugh-Jackman-wife-Deborra-Lee-Furness-bioΜα… είναι δυνατόν; Θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, που αποτελούν σύμβολο του sex και αντικείμενο του πόθου για εκατομμύρια θαυμάστριές του σε όλο τον κόσμο.
Ο Αυστραλός ηθοποιός λοιπόν έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με τις σχετικές φήμες, χωρίς προφανή λόγο, και παρά το γεγονός ότι είναι πλέον παντρεμένος, και έχει παιδιά.
Ο Hugh Jackman μάλιστα παραδέχεται ότι το όλο θέμα, που συχνά εμφανίζεται σε κουτσομπολίστικες στήλες tabloids, ενοχλεί τη σύζυγό του, Deborra-Lee Furness, η οποία αγανακτισμένη συνηθίζει να του λέει: “Είναι παντού”.

ysterografa.gr

Ο Βορίδης δικηγόρος του Κουρτάκη στην κόντρα με την “Αυγή”


Giannis-KourtakisΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Μάκης Βορίδης ανέλαβε τη νομική υπεράσπιση της εφημερίδας “Παραπολιτικά” του Γιάννη Κουρτάκη, στην κόντρα διαρκείας που έχει ξεκινήσει με την “Αυγή”, σχετικά με δημοσιεύματα της τελευταίας περί της χρηματοδότησης της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Κρητικού δημοσιογράφου.
Ο Μάκης Βορίδης υπέβαλε για λογαριασμό του Γιάννη Κουρτάκη την αγωγή, με την οποία ο εκδότης των “Παραπολιτικών” διεκδικεί αποζημίωση 300.000 ευρώ από την “Αυγή”.

ysterografa,gr

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Για το μπλόκο των αγροτών στο Κιάτο: Δεν θα περάσει ο φασισμός της συγκυβέρνη​σης! Νίκη στους αγρότες!

antarsyakor.jpg
Σήμερα, Πέμπτη 14/2, ζήσαμε από κοντά και στην Κορινθία το δόγμα "μηδενικής ανοχής" της κατάπτυστης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ζήσαμε τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει την τρομοκρατία στο λαϊκό κίνημα, να εξασφαλίσει με τη βία την "τάξη και ασφάλεια" σε μια κοινωνία που βράζει κάτω από την εξαθλίωση της πολιτικής της Ε.Ε. και των μνημονίων που έφερε η καπιταλιστική κρίση. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, εκατοντάδες αγρότες της Κορινθίας πραγματοποίησαν ειρηνική, συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού στο ύψος του Βέλου, κοντά στο Κιάτο. Πρόβλημα στην κυκλοφορία δεν υπήρξε, καθώς η κινητοποίηση ήταν γνωστή εδώ και μέρες και είχε γίνει παράκαμψη των οχημάτων. Κι όμως, η αστυνομία του ακροδεξιού Δένδια δεν επέτρεψε στους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους να μείνουν ούτε πέντε λεπτά στο δρόμο. Αμέσως άρχισαν να σπρώχνουν, να κλωτσάνε, να βρίζουν και να ρίχνουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ και οι ΟΠΚΕ δεν είναι απλοί εργαζόμενοι, είναι οι φρουροί των μνημονιακών πολιτικών, δουλειά τους είναι να στρέφονται ενάντια στο λαό και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και σήμερα. Η τρικομματική χούντα, επειδή ξέρει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, προσπαθεί να κάμψει κάθε αντίσταση με τη χρήση απρόκλητης και απροκάλυπτης βίας, μήπως έτσι καταφέρουν και κρατηθούν στην εξουσία λίγο καιρό ακόμα... με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, οι τρεις για παρακώλυση και η μία για κακούργημα (!), επειδή, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ο συγκεκριμένος συντοπίτης μας πέταξε μολότοφ! Κανένας από όσους ήταν εκεί δεν είδε μολότοφ. Οι μαρτυρίες των αστυνομικών άλλωστε δεν έχουν ουσιαστικά καμία αξιοπιστία, καθώς όλοι θυμόμαστε την υπόθεση "ζαρντινιέρα" αλλά και εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί "φορτώνουν" κατηγορίες. Στην Κόρινθο άλλωστε ήταν που, λίγα χρόνια πριν, αστυνομικός κατηγορούσε μαθητή με αναπηρία στο χέρι ότι κουβάλησε και πέταξε... κοτρώνα και με τα δύο χέρια. Είναι σαφές ότι προσπαθούν με κάθε να τρομάξουν τον κόσμο για να μην αντιδρά, να μην κατεβαίνει στα μπλόκα, να μην αγωνίζεται για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του. Γι'αυτό και ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μόνο δικός τους αγώνας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να βρεθούμε στο πλευρό τους. Όλοι μαζί να γίνουμε το ορμητικό κύμα που θα σαρώσει μνημόνια, συγκυβέρνηση, χρέος, Ε.Ε. και κεφάλαιο. Κάτω τα χέρια από τους συλληφθέντες! Όλοι την Παρασκευή το μεσημέρι στα δικαστήρια της Κορίνθου. Νίκη στους αγρότες, νίκη στα μπλόκα! Κάτω η τρικομματική χούντα του κεφαλαίου!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας

ΣΟΚ: Στο 27% η ανεργία, θα ξεπεράσει το 30%!

Στο 27% το Νοέμβριο η ανεργία!  - ΚΕΠΕ: Στο σοκαριστικό... 30% το 2013 !Νέο ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώθηκε στο 27% το Νοέμβριο του 2012, από 26,6% που ήταν τον Οκτώβριο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα μόλις χρόνο η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες. Η ύφεση, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, έφτασε στο 6% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Έρχονται όμως πολύ χειρότερα: Στα επίπεδα - σοκ του 30% αναμένεται να εκτιναχθεί η ανεργία για το 2013, με την ύφεση να βρίσκεται πάνω από το 4,1%, όπως προκύπτει από έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η έκθεση του ΚΕΠΕ έχει ανησυχήσει...

Πάνος Μπεγλίτηs: ...απαράδεκτος ο αποκλεισμός δημοσίων κτιρίων για οποιοδήποτε θέμα

 Σε συνέντευξη  του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , ο τ. βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης  στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα» , στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου , δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου ,μεταξύ των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζω την ανησυχία μου και την απόλυτη διαφωνία μου για όλα αυτά τα συνεχιζόμενα επαναστατικά και ακτιβιστικά happenings, στα οποία επιδίδεται μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του με την πολιτική κάλυψη της ηγεσίας. Βλέπουμε μ’ έναν τρόπο επικίνδυνο να  παράγεται μια ιδιόμορφη ενδοαριστερή σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δείξουν προς τα έξω ποιος είναι πιο ευαίσθητος, ποιος είναι ο πιο συγκρουσιακός με την κυβέρνηση. Επί της αρχής είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός δημοσίων κτιρίων για οποιοδήποτε θέμα. Βεβαίως σε μια χώρα δημοκρατική, υπάρχουν όλες οι μορφές διαμαρτυρίας, εκδηλώσεων, έκφρασης, αντιθέσεων, καταδίκης της κυβέρνησης. Πρέπει ως δημοκρατική χώρα να υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα. Όχι όμως με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Αυτές οι διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν έξω από το υπουργείο. Να γίνουν στην πλατεία Συντάγματος. Να κινητοποιηθούν δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια κόσμου, ενάντια στην ανεργία...

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

     Η λαϊκή συσπείρωση καταγγέλλει τον αυταρχισμό, την ωμή βία και τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.
            Κατ’ επανάληψη οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τους αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, στις Σέρρες και άλλα μπλόκα. Χθες με εντολή της κυβέρνησης δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και γκλοπ στους αγρότες της Λαμίας, αποτέλεσμα τραυματισμοί, συλλήψεις, δικαστήρια.
         Σήμερα εξαπέλυσαν βάρβαρη επίθεση στους αγρότες της Κορινθίας στο μπλόκο του Κιάτου, πάλι χημικά, τραυματισμοί, συλλήψεις, δικαστήρια.
        Να είναι βέβαιη η κυβέρνηση, όση βία και αν χρησιμοποιήσει δεν θα λυγίσει τους αγρότες. Οι αγρότες δεν τρομοκρατούνται, οι επιθέσεις τους πεισμώνουν και τους ατσαλώνουν για να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.
       ΖΗΤΑΜΕ την άμεση απελευθέρωση των αγροτών που παλεύουν να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν τα χωράφια τους.
      Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των αγροτών η πάλη θα την σπάσει.

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ KONTA ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του Μοριά  και ολόκληρης της χώρας που συντονισμένα και με ενιαία αγωνιστική δράση και αιτήματα παλεύουν να μείνουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να φροντίζουν τα κοπάδια τους.

Καταγγέλλουμε την άρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών .Φέρεται με υποτιμητικό τρόπο προς τη φτωχή αγροτιά την ίδια στιγμή που  επιδεικνύει μεγάλη εκτίμηση προς την πλουτοκρατία, όπως δείχνουν οι συχνές συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων.