Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Fox News:Ο Παπανδρέου έριξε την Ελλάδα στα βράχια και τώρα έρχεται να διδάξει στο Κολούμπια

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό εξαπολύει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News. Με ειρωνικά σχόλια αποδοκιμάζει το πανεπιστήμιο που κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να “διδάξει τους φοιτητές πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή”.
Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο το αμερικανικό δίκτυο Fox News χλευάζει τον πρωην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που καλείται από το School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να διδάξει για την οικονομική κρίση.

"Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή" είναι η υποσημείωση τους άρθρου με τίτλο “Ελληνική Τραγωδία; Ο Παπανδρέου καλείται να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!”

Νικάμε την κρίση...διαβάζοντας



Σε μια εποχή που η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας εκπέμπουν  σήματα κινδύνου και τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν κατακλυστεί από τούρκικες σειρές και τρομοκρατικές ειδήσεις, η απάντηση έρχεται μέσω της γνώσης και της φιλαναγνωσίας.
Ειδικά τώρα που εκμηδενίζουν την Παιδεία με απώτερο σκοπό οι νέες γενιές που θα έρθουν στο προσκήνιο να μην μπορούν να αντιδράσουν στα θελήματα και τα καπρίτσια των δανειστών η μοναδική αντίσταση κρύβεται μέσα στα βιβλία.
Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά τα εκπαιδευτήρια Χατζήβεη στην Φιλαδέλφεια τα οποία και οργανώνουν μια διαδραστική Συνάντηση Φιλαναγνωσίας, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:00 έως 20:00 στις εγκαταστάσεις της Σχολής  στην οδό Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια.
Πρόκειται για την δεύτερη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση  και θα γίνει με την συνεργασία εκδοτικών οίκων, συγγραφέων κ.α., που οι δράσεις τους σχετίζονται με το βιβλίο και τους ενδιαφέρει να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία.


Οι δράσεις

Διαθεσιμότητα: Το ΦΕΚ, οι θέσεις και τα κριτήρια για τους 1.891 ΙΔΑΧ ΔΕ

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 η απόφαση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη για τη κινητικότητα των 1.891 ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τις 2.043 κενές θέσεις του Δημοσίου. Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού-Προσωπικού, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησής τους.
Στη συνέχεια, συνοπτικά, τα επόμενα βήματα είναι να ελεγχθούν τα στοιχεία τους από τους φορείς προέλευσης, να εκδοθεί πίνακας βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ και να εκδοθεί απόφαση για τη μετάταξή τους από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη γνωμοδότηση του τριμελούς συμβουλίου (απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
Στο επισυναπτόμενο ΦΕΚ 386Β/21-2-2012 ο ενδιαφερόμενος θα βρει την υπουργική απόφαση για τη σύνταξη πινάκων, την αίτηση-δήλωση προτίμησης θέσεων, τον αριθμό υπαλλήλων ανά φορέα καθώς και τα κριτήρια κατάταξης σε προσωπικό ΔΕ διοικητικών κλάδων.
ΦΕΚ 386Β/21-2-2012

aytodioikisi.gr

Τι έμαθε ο Τσίπρας για το Μνημόνιο (και δεν το λέει);

Alexis-Tsipras
Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τη δημόσια ρητορική την οποία αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, δύσκολα δεν θα παρατηρήσουν ότι, εκτός από την πολιτική “διόρθωση” προς τον ρεαλισμό, που σηματοδότησαν οι επαφές σε ΗΠΑ και Γερμανία και η συνολική στρατηγική στο εσωτερικό της χώρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταφέρει σε θεσμικό επίπεδο την… ιστορία του Μνημονίου.
Είναι σαν… να ξέρει ή να έχει μάθει κάτι, και να μην το λέει. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη σπουδή συγκρότησης της Επιτροπής Σοφών για το Σύνταγμα και τις αλλαγές στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.
Διαβάζοντας κανείς “μεταξύ των γραμμών” της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να καταλήξει σε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για “κρίση Δημοκρατίας” και υποψιάζεται ότι “οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να… συνταγματοποιήσουν το Μνημόνιο”.
Η αποστροφή Τσίπρα έχει βάθος, ουσία και περιεχόμενο, με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα έχει μπροστά του, κάθε άλλο παρά στο… απώτερο μέλλον, μια Συνταγματική Αναθεώρηση. Στην Κουμουνδούρου ανησυχούν ότι εκεί, και με πρόσχημα τις δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, θα επιχειρηθεί να περάσουν στο νέο Σύνταγμα μέτρα και πρόνοιες που ουσιαστικά θα έχει υπαγορεύσει, αν όχι… επιβάλλει η τρόικα.
Γι’ αυτό και η επιλογή των προσώπων που απαρτίζουν την Επιτροπή Σοφών έγινε εξαιρετικά προσεκτικά. Και η επιλογή του Νίκου Κωνσταντόπουλου ως προέδρου της ήταν… περίπου αυτονόητη.
ysterografa.gr

“Το ΠΑΣΟΚ καταβάλει δυσανάλογα μεγάλο κόστος”

Evangelos-Venizelos-PASOK
Η επιστροφή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ των βουλευτών που είχαν διαγραφεί λόγω της στάσης του στο Μνημόνιο, Άντζελας Γκερέκου, Μιχάλη Κασσή, Γιάννη Κουτσούκου και Κώστα Σκανδαλίδη, χαιρετίστηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την ακόλουθη δήλωση:
“Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί η επιστροφή τεσσάρων βουλευτών στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενδυναμώνει την κοινοβουλευτική μας παρουσία και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας. Υποδέχομαι με χαρά τους συναδέλφους που έχουν πλήρη συνείδηση της πολιτικής και θεσμικής σημασίας της εξέλιξης αυτής.
Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος για την εφαρμογή της μόνης υπεύθυνης και εφικτής στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Μιας στρατηγικής εξαιρετικά επώδυνης για τον ελληνικό λαό, αλλά ασύγκριτα καλύτερης από την πραγματική εναλλακτική επιλογή της απόλυτης καταστροφής, απαξίωσης και απομόνωσης.
Τμήμα του κόστους που κατέβαλε το ΠΑΣΟΚ ήταν και η διαγραφή από την Κ.Ο. των τεσσάρων βουλευτών μας μετά την ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που οδήγησαν στην συμφωνία του Δεκεμβρίου, την εκταμίευση των δόσεων, την αλλαγή της διεθνούς ρητορικής για την Ελλάδα. Στην κρίσιμη αυτή ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εκφράστηκε με ομοιόμορφο τρόπο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να προστατεύσουν την ύπαρξη της δεδηλωμένης πλειοψηφίας της κυβέρνησης.
Το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα του επιτρέψει να λειτουργήσει ακόμη πιο αποφασιστικά ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας του Έθνους που είναι η πρώτη και θεμελιώδης προϋπόθεση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Η επάνοδος συνεπώς των συναδέλφων στην κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι ένας θετικός οιωνός για την επιτυχία του συνεδρίου, οι στόχοι του οποίου είναι παραταξιακοί, αλλά και εθνικοί.
Τώρα που με αφορμή τη συζήτηση για τα περιβόητα «λάθη» του ΔΝΤ γίνεται πια από όλους αντιληπτή η σημασία της ρήτρας «βαθύτερης ύφεσης» που, όπως λέγαμε τους πέντε μήνες (Ιούλιος-Νοέμβριος) της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προβλέφθηκε στη δεύτερη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 ως μηχανισμός αναθεώρησης της σύμβασης,
Τώρα που είναι προφανές για όλους ότι η Ελλάδα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα,
Τώρα που όλοι βλέπουν την ανάγκη το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να λειτουργήσει ως προγραμματική βάση της κυβερνητικής συνεργασίας για να υπάρχουν γρήγορα, απτά και ασφαλή αποτελέσματα μέσα από την προστασία της κοινωνικής συνοχής και την έμπρακτη στήριξη της ανάπτυξης,
Το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζοντας ότι η δική του ενότητα και ανανέωση θα λειτουργήσει ως καταλύτης και για την συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς που είναι άξια του ονόματος της όταν είναι εθνικά υπεύθυνη και φιλοευρωπαϊκή, μέσα στην προοπτική της δικής μας προοδευτικής αντίληψης περί Ευρώπης”.
ysterografa.gr

Το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας ξανά στο φως

Αρχίζουν εργασίες για την πλήρη αποκάλυψη και την αναστήλωσή του
Το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας ξανά στο φως
Θαμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του μέσα στο χώμα, που επικάθισε στο μνημείο στην διάρκεια αιώνων είναι το αρχαίο θέατρο της Σικυώνος, στο οποίο πρόκειται να αρχίσουν σύντομα εργασίες για την πλήρη αποκάλυψη και την αναστήλωσή του.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Σικυωνίων αναλαμβάνουν την πρώτη φάση του έργου καταβάλλοντας 200.000 ευρώ συνολικά ενώ το σωματείο «Διάζωμα» θα προσφέρει 10.000 ευρώ προωθώντας όμως παράλληλα την ανεύρεση χορηγιών και δωρεών.
Στη συνέχεια ωστόσο και για την ολοκλήρωσή του το έργο θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Τα ανωτέρω συζητήθηκαν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε και τη σχετική μελέτη, την οποία παρουσίασε ομάδα εργασίας της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορινθίας υπό τον προϊστάμενό της κ. Κωνσταντίνο Κίσσα.

Με χωρητικότητα 10.000 θεατών, το θέατρο στης Σικυώνας είχε κατασκευασθεί περί τα τέλη του 4ου με αρχές του 3ου π. Χ. αιώνα στις υπώρειες της ακρόπολης της αρχαίας πόλης στο φυσικό κοίλο του λόφου και στα δυτικά της αρχαίας Αγοράς. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει το γεγονός, ότι κατά την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν δύο τεχνικές δόμησης, η μία με εγχώριο πωρόλιθο και η άλλη με λάξευση στον φυσικό βράχο. Μετά το 146 π. Χ. εξάλλου, κατά τη Ρωμαϊκή εποχή δηλαδή υπέστη ανακατασκευή.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει όλο το κοίλο του θεάτρου, που έχει διάμετρο 125 μέτρα αλλά ένα μικρό μόνον τμήμα του κατώτερου διαζώματος. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ωστόσο στο θέατρο υπάρχουν 16 κλιμακωτοί διάδρομοι, που ορίζουν 15 κερκίδες (εδώλια).
Συνολικά πρέπει να υπήρχαν εξήντα σειρές εδωλίων. Ορατή όμως και μάλιστα αναστηλωμένη είναι η ανατολική θολωτή δίοδος του θεάτρου _έργο που έχει εκτελεστεί με χρηματοδότηση από το Γ΄ Κ. Π. Σ κατά τα έτη 2006 - 2007_ ενώ υποστυλωμένη προσωρινά είναι και η δυτική θολωτή δίοδος.

Για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και γενικότερα σημασία έχει τέλος, ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου, όποτε συντελεστεί αυτή, το θέατρο πιθανότατα θα μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου.
 
tovima.gr

“Καμπάνα” σε Δ. Γιαννακόπουλο – Δυο μήνες εκτός παρκέ!

Με δίμηνο αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους, για τα όσα είπε μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ είχε κληθεί σε απολογία μετά τη συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ καθώς φέρεται να είχε πει στους διαιτητές «Αυτό που κάνατε είναι αλητεία και την αλητεία την έχω εφεύρει εγώ! Θα με βρείτε μπροστά σας, να το ξέρετε... Στο φύλλο αγώνα γράψτε ό,τι θέλετε”.

Έτσι ο αθλητικός δικαστής:
"Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για δυσφήμιση του αθλήματος από τον Πρόεδρο της, κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόστιμο 5.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 4-2-2013 και στον Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο για δυσφήμιση του αθλήματος, απαγόρευση εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους προσωρινά για 2 μήνες από την έκδοση και ανακοίνωση της παρούσας απόφασης, για τον ως άνω αγώνα".

Κινδυνεύουμε με πρόστιμο 71.000€ την ημέρα γιατί δεν κλείσαμε τους παράνομους ΧΥΤΑ!

Τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την επιβολή προστίμου ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί η χώρα μας δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του 2005 για κλείσιμο των παράνομων χωματερών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει για δεύτερη φορά την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η χώρα μας δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου όσον αφορά τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων.

Το 2005, το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των παράνομων ΧΥΤΑ, που ήταν εκατοντάδες σε όλη τη χώρα.

Φοβερό τό ναυάγιο τού ΕΟΠΥΥ στο Αιγαίο !



Βούλιαξε νύχτα ο ΕΟΠΥΥ στό Αιγαίο από κάποια ανόητα μυαλά... Πού βάλανε σε νησιώτικη λειτουργία ένα σύστημα πού "βουλιάζει" ακόμη καί στήν στεριά ! 
Πολλές φορές τό σκέφτηκα, και δεν το κρύβω αυτό, να πάρω των οματιών μου και να φύγω απ΄ αυτή την βρώμικη και ακαταλαβίστικη πολιτεία πού από χρόνια ζώ, και να πάω να κατοικήσω σε μια σπηλιά με συντροφιά τα άγρια θηρία…
Αν υπάρχουν βέβαια κι΄ αυτά, μια και ο άνθρωπος της εποχής μας αφού ξεπάστρεψε τα ζώα βάζοντας χέρι με φόλες αλλά και καραμπίνες ακόμη σε σκύλους, γάτες, και οικιακά, τώρα ασχολείται με το ξεπάστρεμα και των άλλων ανθρώπων…
Καθημερινά διαβάζουμε λοιπόν, πολλά και διάφορα εγκλήματα πρωτοφανή για άλλες εποχές και περιττό είναι νομίζω ότι αυτή η τακτική του ανθρώπου της εποχής μας να χρειάζεται και περαιτέρω ανάλυση…
Μια φωτογραφία πού είδα προχθές από μία διαμαρτυρία ενός αγρότη από την Λίνδο πού κάποιοι είχαν φάει τά 2 πόδια ενός γαϊδάρου από τους ώμους του, δείχνει το άκρον άωτο της αναλγησίας κάποιων υπανθρώπων – κτηνών και αποβρασμάτων της κοινωνίας πού τα τελευταία χρόνια με Κρατική ανοχή εισέβαλαν στην χώρα μας φέρνοντας εδώ και την Ασιατική κουλτούρα τους πού όλα τα σφάζει και όλα τα τρώει «πλήν χοιρινού» προς τιμή τού Μωάμεθ τους !!!
Αυτή η «νηστεία χοιρινού» τους μάρανε τώρα και θα τους εξαγνίσει απέναντι του Αλλάχ τους, μέσα από τα εκατοντάδες άλλα εγκλήματα πού διαπράττουν στην δύστυχη πατρίδα μας λόγω της Ασιατικής, ή και Αφρικανικής «κουλτούρας» τους…
Και βέβαια δεν μιλάμε για όλους τους εδώ μετανάστες. Γιατί υπάρχουν και οι καλοί, σωστοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι, αλλά άντε τώρα όπως γίνανε τα πράγματα άντε να βρής εσύ τους σωστούς και τους δίκαιους να τους εμπιστευτείς και να τους ξεχωρίσεις…
Ένα από τα αριστουργήματα τής κλασσικής λογοτεχνίας πού σήμερα έχουν αντικατασταθεί από κάθε είδους γελιότητες, καί γιατί όχι καί αθλιότητες... Δύσκολα θα ήταν λοιπόν να πάω σε σπηλιά, άς τ΄ αφήσουμε αυτό για μια άλλη εποχή ( πού όπως πάμε ίσως σύντομα έρχεται…), αλλά τουλάχιστον άς πήγαινα και σ΄ ένα νησί, ίσως και ξερονήσι καλύτερα...
Ε
νθυμούμενος εκεί, τον
Ροβινσόνα Κρούσο καί τον Παρασκευά, εκείνου του ασύγκριτου συγγραφέως Δανιήλ Ντεφόε πού τόσες γενεές και γενεές μικρών και μεγάλων έτερψαν διαβάζοντας τις περιπέτειές του…

Διαβάστε περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.4 «ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται:

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».

Περιοχές εφαρμογής των μέτρων είναι οι Νομοί Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Δικαιούχοι μπορούν να κριθούν αγρότες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει, το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις παραπάνω περιοχές εφαρμογής και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 8/3/2013.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 2710226967) και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων εφαρμογής των δράσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το βιβλίο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης με τίτλο : «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Πρόκειται για μία έκδοση που επιχειρεί να καταγράψει το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993, «με την ελπίδα ότι η εμπειρία εκείνης της εποχής μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε αυτούς που έχουν σήμερα την ευθύνη να βγάλουν τον τόπο από την κρίση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον πρόλογο ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασάς, ο Νίκος Μαραντζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομικής Ιστορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκ μέρους του εκδοτικού οίκου Εστία ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.
Το «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:30 πμ στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη (αίθουσα συνεδριάσεων) με θέματα:
·        Ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρειας Πελοποννήσου,
·        Αποτελέσματα της επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn και νέες προοπτικές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαθεσιμότητα: Ξεκινάει η προθεσμία των 20 ημερών

Εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη για τη κινητικότητα των 1.891 ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τις 2.043 κενές θέσεις του Δημοσίου. Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Υπενθυμίζεται ότι εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης σε ΦΕΚ, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.

Η NASA ανακοίνωσε ότι ο “Κόκκινος Πλανήτης” είναι… γκρι

mars-curiosity-sharp-size
Η αποστολή του Curiosity στον Άρη συνεχίζεται, και η NASA ανακοινώνει κατά διαστήματα τα ευρήματα που εντοπίζονται, προσπαθώντας να τα προσθέσει στο μωσαϊκό όσων ήδη γνωρίζουμε για τον “Κόκκινο Πλανήτη”. Το τελευταίο εύρημα λοιπόν δείχνει ότι στο εσωτερικό της επιφάνειάς του, ο “Κόκκινος Πλανήτης”… φλερτάρει με το γκρι χρώμα.
Το Curiosity, το οποίο κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη τον Αύγουστο, και ολοκληρώνει δοκιμές οργάνων, που στοχεύουν στο να ανακαλύψουν αν υπήρξαν στο παρελθόν συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής. Ή, ακόμη καλύτερα, αν υπάρχουν σήμερα.

ysterografa,gr

Μια απεργία και ένα ρεπορτάζ (από το μέλλον)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα: Όταν οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, ψηφίζουν και για μια σειρά άλλα θέματα, όπως η έγκριση του απολογισμού και του προϋπολογισμού και η παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. για κήρυξη απεργίας.

Η εξουσιοδότηση αυτή παρέχεται πάντοτε με συντριπτική πλειοψηφία και επομένως εγκρίνονται και οι κυρώσεις κατά ενδεχόμενων απεργοσπαστών – πειθαρχικές διώξεις, διαγραφές από το σωματείο κλπ.

Και τα σκυλιά δεμένα, δηλαδή.

Η συμμετοχή στις απεργίες που κηρύσσει η εκάστοτε συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων είναι μαζική και αυτονόητη για όλους.

Η μη συμμετοχή στην απεργία αποτελεί για τους δημοσιογράφους έγκλημα καθοσιώσεως.

“Φλερτάρει” με… πλημμέλημα ο Παπακωνσταντίνου!

Giorgos-Papaconstantinou
Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύπτονται από τις έρευνες των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που κατάθεσαν στην προανακριτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, το cd άνοιξε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 από τις 12.30 έως τη 01:00 τη νύχτα, είτε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είτε από κάποιον συνεργάτη του.
Όπως, διαπιστώθηκε με το άνοιγμα της λίστας έγινε αναζήτηση αρχικά για το όνομα «Παπανδρέου». Μάλιστα πληκτρολογήθηκε δύο φορές και ως «Παπανδρέου» και ως «Γιώργος Παπανδρέου». Από την αναζήτηση βρέθηκαν τρεις καταθέτες.
Μετά, πληκτρολογήθηκε το όνομα «Παπακωνσταντίνου» και βρέθηκε ένας καταθέτης με αυτό το όνομα. Στη συνέχεια έγινε αναζήτηση για το όνομα «Οικονόμου» και βρέθηκαν δύο καταθέτες και τέλος πληκτρολογήθηκε η λέξη «Κοζάνη», περιοχή στην οποία εκλεγόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Πρέπει να τονίσουμε, πάντως, πως, μέλη της επιτροπής λένε πως με τα παραπάνω ευρήματα είναι πιθανόν να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της αλλοίωσης έγγραφου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φοβούνται όμως ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλημμέλημα εάν δεν προκύψει δόλος και κίνητρο οικονομικό.

ysterografa.gr

Μίλαν για πρόκριση, 2-0 την Μπαρτσελόνα - Τον πρώτο λόγο η Σάλκε 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

 «Βαριά» η φανέλα με τα 7 αστέρια! (vds)
Η Μίλαν απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Champions League, αφού μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 της Μπαρτσελόνα στο Τζιουζέπε Μεάτσα.
Στο 57' οι ροσονέριι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ. Μετά από δυνατό σουτ του Μοντολίβο, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα, στρώθηκε στον Μπόατενγκ, ο οποίος με ωραίο αριστερό σουτ νίκησε τον Βαλντές και έκανε το 1-0 .
Οι ισπανοί απείλησαν στο 76', με το μακρινό σουτ του Ινιέστα να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα η Μίλαν... ξαναχτύπησε και διπλασίασε το προβάδισμα της.
  Στο 81', μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Νιάνγκ-Ελ Σαραουί-Μουντάρι, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Βαλντές και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 !
  Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Ρόουρα, το συγκρότημα του Αλέγκρι κράτησε το υπέρ του 2-0 μέχρι το τέλος και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού του Καμπ Νου.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Ζαπάτα, Κονστάντ, Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Μουντάρι, Μπόατενγκ, Πατσίνι (75' Νιάνγκ), Ελ Σαραάουι (87' Τραορέ).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ (88' Μαστσεράνο), Αλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (62' Αλέξις Σάντσες), Πέδρο, Μέσι, Ινιέστα.

Προβάδισμα και για την Σάλκε, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση στο Αλί Σαμί Γεν και μόλις στο 12' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από λάθος του Νοϊστάντερ, ο Ινάν βρήκε τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος ξεπέρασε εντυπωσιακά τον Χέβεντες, πλάσαρε τον Χίλντεμπραντ και έκανε το 1-0 για την Γαλατά.
Η ομάδα του Τερίμ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 18... άγγιξε το 2-0, όταν ο Χίλντεμπραντ έδιωξε το πλασέ του Ντρογκμπά και στην επαναφορά, ο Αλτιντοπ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σάλκε!
Παρά την υπεροχή των τούρκων, η γερμανική ομάδα βρήκε τον τρόπο στο 45' να ισοφαρίσει και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με το σκορ ισόπαλο στο 1-1. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Φαρφάν βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τζόουνς, ο οποίος πλάσαρε τον Μουσλέρα και έφερε το ματς στα ίσια.
Ετσι, το 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες έμεινε μέχρι το τέλος, με την Σάλκε να έχει το πάνω χέρι, ενόψει του επαναληπτικού του Βέλτινς Αρίνα.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ : Μουσλέρα, Σαμπρί (84΄Μπουλούτ), Καϊα, Νουνκέου, Αλτιντοπ (66' Εμπουε), Φελίπε Μέλο, Ριέρα, Ινάν, Ντρογκμπά, Σνάιντερ (46' Αμραμπάτ), Γιλμάζ
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, ΧέβΕντεζ, Μάτιπ, Κολάσινατς, Τζόουνς, Μπάστος, Νεουστάντερ, Χόγκερ, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Χούντελαρ (75' Πούκι), Φαρφά

ΣτΕ: «Μήνυμα» αντισυνταγματικότητας για τη διαθεσιμότητα

Μήνυμα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα και τον τρόπο εφαρμογής της στέλνουν με απόφαση για την πρώτη εφεδρεία οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματική και παράνομη την εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

΄΄ Είμαστε σε …κώμα ΄΄!!!

Απίστευτο  και όμως αληθινό …Δεν πίστευαν ακόμα και οι διοργανωτές στα μάτια τους!!!Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Κόρινθο κατάφεραν να γεμίσουν την αίθουσα του θεάτρου στο Δημαρχείο σε εκδήλωση, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου , με ομιλήτρια την Εύη Χριστοφιλοπούλου … Η ατάκα της βραδιάς ήρθε από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Νίκο Πετρόπουλο .΄΄ Είμαστε το κόμμα ΄΄ ήθελε να πει  που από   λάθος έγινε  ΄΄ είμαστε σε   …κώμα ΄΄!!! Γλώσσα λανθάνουσα ..έσπευσαν αν σχολιάσουν  από το ακροατήριο για να απαντήσει όμως λίγο αργότερα η Ευη Χριστοφιλοπούλου και να συμπληρώσει  ΄΄ είμαστε όμως ακόμα ζωντανοί ΄΄
Απίστευτο και όμως αληθινό …Δεν πίστευαν ακόμα και οι διοργανωτές στα μάτια τους!!!Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Κόρινθο κατάφεραν να γεμίσουν την αίθουσα του θεάτρου στο Δημαρχείο σε εκδήλωση, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου , με ομιλήτρια την Εύη Χριστοφιλοπούλου … Η ατάκα της βραδιάς ήρθε από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Νίκο Πετρόπουλο .΄΄ Είμαστε το κόμμα ΄΄ ήθελε να πει που από λάθος έγινε ΄΄ είμαστε σε …κώμα ΄΄!!! Γλώσσα λανθάνουσα ..έσπευσαν αν σχολιάσουν από το ακροατήριο για να απαντήσει όμως λίγο αργότερα η Ευη Χριστοφιλοπούλου και να συμπληρώσει ΄΄ είμαστε όμως ακόμα ζωντανοί ΄΄

Οι “σοφοί” του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόβα εξουσίας του Τσίπρα

Alexis-Tsiparas
Επιφανείς προσωπικότητες του δημόσιου βίου συμμετέχουν στην Επιτροπή Εργασίας που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα για να μελετήσει και να κάνει εισηγήσεις για αλλαγές στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.
Η Επιτροπή Εργασίας, που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά πλαίσια θα είναι ανοιχτή και σε νέες συμμετοχές και θα συνεδριάσει αύριο για πρώτη φορά δημόσια στη βουλή. Στην Επιτροπή θα μπορούν να κάνουν προτάσεις επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, ομάδες επιστημόνων, ακόμη και πολιτών που θα θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Ενδεικτικά, οι θεματικοί κύκλοι είναι:

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Nα παραιτηθούν οι διορισμένοι υβριστές

pasokar
Σε νέες καταγγελίες προχωρά η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το σημερινό επεισόδιο στην Ιπποκράτους. Μάλιστα, ζητάει να παραιτηθούν οι “διορισμένοι υβριστές”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αφού μετέτρεψαν μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα.
Αφού επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας…
Αφού διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστείνδην» κατά πως βολεύει…
Αφού αναιρούν μέχρι και σήμερα εγκυκλίους με νέες εγκυκλίους…
Αφού μέχρι και σήμερα, πλην επιλεκτικών διαρροών, για να πετύχουν τη σωστή «προετοιμασία» δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν…
Αφού το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις…
Αφού ευτέλισαν τις οργανώσεις του εξωτερικού…
Σήμερα προχώρησαν και σε πρωτοφανείς, απολίτικες και προσωπικές επιθέσεις.
Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα, με την προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ. Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Ν.Ε. του Λεκανοπεδίου, απαιτούμε την άμεση παραίτηση των 4 διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών.
Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν, την ίδια στιγμή που έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ότι ανέλαβαν.
Ότι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα «κατορθώματα» τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση δεν θα τη γλυτώσουν».

ysterografa.gr

Ο Π. Τατούλης ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κινητικότη​τα του ΕΣΠΑ και τα μεγάλα αναπτυξιακ​ά έργα της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου - Οι Βουλευτές του Σύριζα ενάντια στην Πελοπόννησ​ο














Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και την κινητικότητα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία, στην ειδική μόνιμη επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γιαννούση, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς και του αρμόδιου Υφυπουργού για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Ικανοποίηση για Τατούλη για την προσωρινή διαταγή Πρωτοδικείου Τρίπολης για παραμονή υπαλλήλων στην εργασία τους


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την είδηση της χορήγησης της προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρίπολης για την παραμονή στην εργασία τους, με το σύνολο των αποδοχών τους, των δύο υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφυγαν  κατά της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητάς τους.
Η Περιφέρεια, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παραστάθηκε στο δικαστήριο με δικό της δικηγόρο υποστηρίζοντας τη γραμμή υπεράσπισης των υπαλλήλων, ενώ καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης ήταν η παρέμβασή της.
Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη παρούσα στην εκδίκαση της υπόθεσης προς υποστήριξη των υπαλλήλων ήταν και η Διευθύντρια Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.