Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αμερικανικά ΜΜΕ: "Σπάνια απόφαση" η καταδίκη επιφανούς πολιτικού


Με εκτενή ρεπορτάζ τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου να στείλει στη φυλακή τoν Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Με ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρονται στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια «αυστηρή και σπάνια» απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα.

Από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, πρώτη φορά «κρίνεται ένοχος» για διαφθορά ένας «επιφανής πολιτικός», εν μέσω της λαϊκής οργής για τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα και στην πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
«Σπάνιες» είναι οι διώξεις κατά δημόσιων αξιωματούχων στην Ελλάδα, τονίζεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι δίκες για τον πρώην υπουργό Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και διάφορους Έλληνες επιχειρηματίες, που κατηγορούνται για «ξέπλυμα» χρήματος, ενώ Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν τη σύγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για «ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Για «σπάνια καταδίκη» με θέμα την πολιτική διαφθορά κάνει λόγο και η Νιου Γιορκ Τάιμς. Στην ανταπόκριση συμπεριλαμβάνονται, επίσης, οι δηλώσεις των καταδικασθέντων, που αρνήθηκαν την ενοχή τους, ενώ επισημαίνεται η εκτενής κάλυψη που είχε από τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω και της «πρωτοφανούς σκληρότητας της απόφασης».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα είναι σπάνια η άσκηση δίωξης κατά πολιτικών για διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που ηγείται της κυβερνητικής συμμαχίας, έχει δηλώσει, ωστόσο, ότι θα πατάξει τη «βαθιά ριζωμένη διαφθορά» μεταξύ της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ, που προκαλεί την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, όπως σημειώνεται.

newsit.gr

Ο Πάπας έφυγε με ελικόπτερο. To τελευταίο tweet… (video)

Pope-Benedict
Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, ο Βενέδικτος 16ος ανέβηκε στο ελικόπτερο με το οποίο αποχώρησε από την πόλη του Βατικανού, αφήνοντας και επισήμως κενή την Αγία Έδρα.
Ο Επίτιμος Πάπας, όπως θα ονομάζεται πλέον, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης χαιρέτισε νωρίτερα τους 114 Καρδιναλίους που είχαν συγκεντρωθεί στο Βατικανό για να τον ασπαστούν, ενώ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επιφωνήματα από κόσμο και υπαλλήλους.
Ανέβηκε στο ελικόπτερο από όπου έκανε το χαρακτηριστικό νεύμα του, και… πέταξε.
Νωρίτερα, είχε στείλει το τελευταίο μήνυμα από το Twitter: “Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Μακάρι να βιώνετε πάντα τη χαρά, έχοντας στο κέντρο της ζωής σας τον Χριστό”.

Video



ysterografa.gr

Έκθεση τρόικας: Δεν μαζεύει φόρους το Δημόσιο - Άρχισε όμως να πληρώνει οφειλές!

Έκθεση τρόικας: Δεν μαζεύει φόρους το Δημόσιο - Άρχισε όμως να πληρώνει οφειλές!Δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
που συντάχθηκε τον Ιανουάριο και αποκαλύφθηκε από τους συνδικαλιστές εφοριακούς προκειμένου να πείσουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε λάθος δρόμο... Ωστόσο, η ύπαρξη της έκθεσης επιβεβαιώνει τον φαύλο κύκλο του προβλήματος, καθώς οι εταίροι της τρόικας θεωρούν «παρωχημένο» ηλικιακά και σε ικανότητες το προσωπικό των εφοριών, ταυτοχρόνως όμως διαπιστώνουν ότι λόγω απουσίας κινήτρων υπάρχει απροθυμία για νέα στελέχη. Τι αναφέρει και τι υποδεικνύει η έκθεση Κομισιόν-ΔΝΤ. Και μπορεί μεν το Δημόσιο να μην εισπράττει αλλά άρχισε τουλάχιστον να καταβάλλει χρήματα. Στα 2,26 δισ. ευρώ φτάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει αποπληρώσει το δημόσιο κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου 2012- Φεβρουαρίου 2013, ενώ στη παρούσα φάση βρίσκονται σε αξιολόγηση οφειλές υπουργείων και φορέων ύψους 1,41 δισ. ευρώ που θα αποπληρωθούν εντός...

Δαμανάκη: Συζητήθηκε στην Κομισιόν η μείωση του κατώτερου μισθού

Δαμανάκη: Συζητήθηκε στην Κομισιόν η μείωση  του κατώτερου μισθούΕμμένει η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη στην άποψή της ότι για την Κομισιόν εξακολουθεί να είναι ανοιχτό το θέμα της μείωσης του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα. «Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» τόνισε η κ. Δαμανάκη με νέες δηλώσεις και διευκρίνισε: «Δεν είπα ότι αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια. Αυτό το οποίο είπα, είναι ότι δεν αποκλείεται». Τα κόμματα της Αριστεράς της ασκούν κριτική ότι προλειαίνει με δηλώσεις της το έδαφος για αποφάσεις που θα επιβληθούν στην Ελλάδα...

Νέο Ευρωπαϊκό χαστούκι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γ. Λεβαντόφσκι: (video)


· Σπουδαία η διαπραγμάτευση του Αντώνη Σαμαρά
· Είναι από τους πιο επιτυχημένους Πρωθυπουργούς
· Έκανε ένα δώρο στην πατρίδα του

O κ. Lewandovski μιλά για τον Πρωθυπουργό:
(Ανεπίσημη Μετάφραση)
“Ωστόσο για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Σαμαρά, ο οποίος ήταν και πρώην συνάδελφός μου στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οφείλω να πω ότι έφτασε σε σπουδαία επιτυχία την τελευταία βραδιά (εννοεί του προϋπολογισμού) με τις διαπραγματεύσεις του, επειδή την τελευταία στιγμή έκανε ένα δώρο στην πατρίδα του. Ο Πρωθυπουργός σας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους, φυσικά και ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας”.

 Blogs@nd.gr

Ν.Δ.: Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα η Κωνσταντοπούλου


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρωτοφανή στα χρονικά πολιτική δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα πολιτικά χρονικά, απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, μέσω της κας Κωνσταντοπούλου, ένα κόμμα, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που δεν τους άρεσε.

Και επειδή προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια, ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εξής:

1) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των μελών της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”;
2) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια ήταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων μελών της “17 Νοέμβρη”;
3) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου για βιασμούς γυναικών επιδιώκοντας συνεχείς αναβολές επί 7 χρόνια;
4) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι είναι οι γονείς καταζητούμενου ληστή-τρομοκράτη μέλους των “Πυρήνων της Φωτιάς”;
5) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος είναι ο πατέρας καταδικασμένου για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος;
6) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής;
Για να τους βοηθήσουμε, η κοινή συνισταμένη όλων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτική η κα Κωνσταντοπούλου όταν κουνά το δάχτυλο και ας βρει άλλους τρόπους να καταφέρει να γίνει “Τσίπρας στη θέση του κ. Τσίπρα”».

Eκδήλωση-σ​υζήτηση της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-​Ευρωστίνης στον Πύργο Κορινθίας

556168_162787087185276_968001610_n.jpg

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα, 25 Φεβρυαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης στον Πύργο Κορινθίας. Στην πρωτοβουλία αυτή παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάς, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης, Βλάσης Αδρακτάς, αγρότης, συντονιστής της Τ.Ο. Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης και Γιώργος Ψυχογιός, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στις τελευταίες εκλογές. Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα σε ένα γεμάτο καφενείο του όμορφου αυτού χωριού της Δυτικής Κορινθίας, ξεκίνησε με την παρουσίαση των ενεργειών και στόχων της Τ.Ο. Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης, καθώς και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Γιώργο Ψυχογιό με έμφαση στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στον βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Ζαχαριά, ο οποίος μετά εικοσιπέντε περίπου χρόνια υπηρεσίας ως γιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως κλήθηκε να υπηρετήσει την περιοχή του και ως βουλευτής. Η τοποθέτηση του τελευταίου περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: την κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα  της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, τέλος, τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών των πόλεων και της υπαίθρου. Στην παρουσίασή του, ο βουλευτής Αρκαδίας, τόνισε κυρίως την άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών με πρωτοφανή επιβάρυνση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση που έχει ως αποτέλεσμα τη μη αξιοποίηση των οικονομικών, ενεργειακών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως των νέων, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρείται η εκποίηση νευραλγικών τομέων της δημόσιας διοίκησης και περιουσίας. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι τα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμάτων και του νερού σε ιδιώτες, αλλά και η απαξίωση δομών και υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως τα δημόσια Νοσοκομεία και συγκεκριμένες περιφερειακές διοικητικές υπηρεσίες παραπέμπουν σε συνθήκες Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ).
Τέλος, ο Βλάσης Αδρακτάς, ανέπτυξε τις προτάσεις του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εκτενή αναφορά στις πρόσφατες μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις του Νομού μας που συνοδεύτηκαν από μέτρα πρωτοφανούς καταστολής και προσαγωγές αγροτών, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρωτοβουλία ίδρυσης Αγροτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με στόχο την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων των αγροτών στα πλαίσια ενός αυτόνομου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων.          

26.02.2013
 Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης

Το ξέσπασμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Zoi-Konstantopoulou

ysterografa.gr

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας… και όχι μόνο, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μακροσκελή ανακοίνωσή της.
Η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει τα εξής:
“12 + 2 Ερωτήματα προς τον ανωνυμογράφο του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
 
Η Ν.Δ. με Δελτίο Τύπου δικαιολόγησε την μέχρι χθες διατήρηση του κ. Παπαγεωργόπουλου στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος, και την εκ μέρους του Πρωθυπουργού απόλυτη πολιτική κάλυψη προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τα έργα και τις ημέρες του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την εξής, ανεκδιήγητη, περικοπή:

ΑΡΝΗΣΗ (ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ



(Arnhsh - Grigoris Bithikotsis)
Στίχοι: Γιώργος Σεφέρης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Άλλες ερμηνείες: Κώστας Σμοκοβίτης || Αλέξια & Μίλβα ( Ντουέτο )

Στο περιγιάλι το κρυφό
κι άσπρο σαν περιστέρι
διψάσαμε το μεσημέρι•
μα το νερό γλυφό.

Πάνω στην άμμο την ξανθή
γράψαμε τ' όνομά της•
Ωραία που φύσηξε ο μπάτης
και σβήστηκε η γραφή .

Με τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος
πήραμε τη ζωή μας· λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της Χ. Α. Χρήστος Παππάς ξεμπρόστιασε το ΚΚΕ



Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη Γ. Διευθυντή Νέας Δημοκρατίας στο rightnews.gr

Τσιμαρας - Σαρουκου 2

Θυμάμαι έντονα την ημέρα ανακοίνωσης του ονόματος του Κώστα Τσιμάρα στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Από τους διαδρόμους της Συγγρού έως τις τηλεφωνικές ενημερώσεις μεταξύ στελεχών, χαμόγελα, επιφωνήματα χαράς, δηλώσεις συμπάθειας. Κάθε στέλεχος το ένιωσε ως προσωπική του νίκη. Μια ηθική δικαίωση των αναρίθμητων, αφανών ηρώων της παράταξης. Ο Κώστας Τσιμάρας με όπλα του το ήθος, τον πολιτικό του λόγο, την σεμνότητα και την αγάπη του για την Ν.Δ, ξεκινά το 1975 από την ΟΝΝΕΔ για να φτάσει μερικές δεκαετίες αργότερα να αναλάβει Γενικός Διευθυντής της.
Ανάμεσα στα πολυάριθμα καθήκοντά του και στη δυσκολότερη ίσως συγκυρία, επωμίζεται το βάρος της διαχείρισης και επίλυσης “άχαρων” ζητημάτων οικονομικής λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος. Προχωρά σε εξορθολογισμό των εξόδων, σε επανακαθορισμό των αναγκών, σε μάχες με κατεστημένες νοοτροπίες.
Κάνει όμως ένα διάλλειμα να μας μιλήσει πολιτικά, αλλά και ανθρώπινα…
- Κύριε Τσιμάρα, επικρατεί η άποψη στον κόσμο ότι «Όλοι είναι ίδιοι». Αφορά τόσο στα κόμματα, όσο και στα πρόσωπα. Τι απαντάτε;
Περισσότερα στο rightnews.gr

DERVENI KORINTH GREECE {LIVE)

Ο Καραμανλής “μίλησε”

Kostas-Karamanlis-Alexis-Tsipras
Σαφές μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους διακινούν “γκρίζα” σενάρια αναφορικά με το πως βλέπει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στέλνει ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει σε συνομιλητές του πως “στηρίζει την παράταξη και πιστεύει ότι η ΝΔ είναι η μόνη λύση και ο μόνος δρόμος, για να καταφέρει η χώρα να γυρίσει σελίδα”, καλώντας όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα της πραγματικότητας, “να μην ψαρεύουν σε θολά νερά”.
Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή έρχεται ενόψει και της εκδήλωσης του Ιδρύματος Καραμανλή, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να είναι εκ των ομιλητών, μια εξέλιξη που πυροδότησε παρασκηνιακά σενάρια και σχόλια.

ysterografa.gr

Τεχνόπολις: Ανοίγουν το φάκελο υπεξαίρεσης τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου

Εντός Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ξεκινάει από την ανακρίτρια Σιδέρη η διαδικασία της τακτικής ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Ο συγκεκριμένος φάκελος που περιέχει την προανάκριση που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με βάση την οποία ασκήθηκε από το εισαγγελέα ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τέως προέδρου της Τεχνόπολης και «δεξιού» χεριού του Ν. Κακλαμάνη, Φ. Ιγνατίου, βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας πάνω από τέσσερις μήνες αλλά δεν έχει ανοίξει λόγω απεργιών των δικαστικών και μεγάλου φόρτου εργασίας.
Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις και στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ανακρίτρια πρόκειται να ξεκινήσει να καλεί τους πρώτους μάρτυρες ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να αποφασίσει:

Άνοιγμα στη Σκανδιναβική αγορά η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Όσλο.


Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τη ´´Μυθική Πελοπόννησο´´ δήλωσε η Περιφερειάρχης του Όσλο και Άκερσχας κα Valgerd Svarstad Haugland κατά την συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στο Όσλο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2013.
Παλαιοί γνώριμοι οι δύο Περιφερειάρχες από τη θητεία τους ως Υπουργοί Πολιτισμού των χωρών τους, μετά την πρότερη συνεργασία τους, έρχονται τώρα να ξεκινήσουν μια νέα συνεργασία.
Κατά την συνάντηση τους ο κ. Τατούλης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνή προορισμό και πρότεινε στην ομόλογο του την απευθείας συνεργασία των δυο περιφερειών.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε επίσης και το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας και με άλλες περιφέρειες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δίκτυο περιφερειών ευνοώντας τις στοχευμένες και αποδοτικές συνέργειες.Η Περιφερειάρχης του Όσλο βρήκε εξαιρετική την πρόταση του κ. Τατούλη και συμφώνησε  για τη δημιουργία ατζέντας θεμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας αυτής.
Συμφώνησαν επίσης οι δύο Περιφερειάρχες στην τουριστική συνεργασία των δυο περιφερειών μέσω της προώθησης, συγκεκριμένα, του οικογενειακού τουρισμού, της παραθεριστικές κατοικίας και του σχολικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η δημιουργία από την περιφέρεια Πελοποννήσου μιας εκδήλωσης το Σεπτέμβριο αφιερωμένης σε Πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία κ. Αντώνης Βλαβιανός, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη με τον οποίο συζήτησε εκτενώς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στη Νορβηγία, αλλά και γενικότερα ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, και δήλωσε την απόλυτη στήριξη του στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι «μετά τη Νορβηγία θα επεκτείνουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ισλανδία, με απώτερο στόχο να επιτύχουμε την ανάπτυξη συνεργειών και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στο σύνολο των Σκανδιναβικών χωρών».

Eκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Σε έκτακτη συνεδρίαση καλεί το Δ. Σ. Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ο πρόεδρός του Σπ. Νικολάου
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 28η   Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Λήψη Απόφασης επί των υποβληθεισών αιτήσεων για χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, βάσει του Ν. 2323/95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για το έτος 2013. 
2.Λήψη Απόφασης επί των υποβληθεισών αιτήσεων για α) χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριων πλανόδιων εμπορικών δραστηριοτήτων και β) ανανέωση αδειών πλανόδιου εμπορίου, βάσει του Ν. 2323/95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Π.Δ. 254/05, για το έτος 2013, καθότι στις 28/2/2013 εκπνέει η τασσομένη εκ του Νόμου προθεσμία για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων επί των υποβληθεισών αιτήσεων.


Παράλληλα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Δημαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων  Κ. Λογοθέτης καλει τα μέλη της επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 του Ν.3852/2010 την 28η Φεβρουαρίου 2013 , ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00 σε έκτακτη συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα  κατωτέρω θέματα  της ημερήσιας διάταξης:

1.      Γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έτους 2013.
2.      Γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έτους 2013 , καθότι θα πρέπει άμεσα να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου έτους 2013.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη ημέρα  01/03/2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα ανωτέρω σχετικά προσχέδια σας έχουν ήδη αποσταλεί με mail.

 



 

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Δελτίο Τύπου
 
Κόρινθος, 28 Φεβρουαρίου 2013
Εδώ και δυο χρόνια στις Σκουριές Χαλκιδικής, παίζεται ένα έργο τρόμου με πρωταγωνιστές το αρχέγονο δάσος που στέκεται εκεί από την αρχή του χρόνου, τους «επενδυτές» και τους κατοίκους οι οποίοι ζητάνε ν’ ακουστούν, διαδηλώνουν, χτυπιούνται βάρβαρα από τα ΜΑΤ, σύρονται σαν εγκληματίες στα δικαστήρια και πάλι διαδηλώνουν. Ο λόγος: το βουνό, το νερό, το αρχέγονο δάσος, το πραγματικό χρυσάφι του τόπου που η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει.
Η ιστορία έχει ως εξής:

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και οι «εργατοπατέρες»

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Ελλάς, Χώρα των απεργιών και των μπλόκων!

Έτσι μας έχουν χαρακτηρίσει σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που θα έπρεπε πολιτικοί και λαός να έχουμε σκύψει το κεφάλι και να πασχίζουμε να σηκωθούμε ξανά όρθιοι.

Αντί αυτού, η ακόρεστη δίψα για εξουσία πολιτικών και συνδικαλιστών, ωθεί το λαό σε αυτοδιάλυση του κοινωνικού του ιστού.

Θα πει κάποιος να μην υπάρχει αντίδραση; Να μη διεκδικηθούν δικαιώματα; Να μην υπάρξουν αγώνες για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων;

Στον καιρό των Μπέπε Γκρίλλο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί στην Ιταλία, δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αν δεν πηγαίναμε εγκαίρως σε εκλογές κι’ αν τα μέτρα δεν είχαν ληφθεί από μια εκλεγμένη κυβέρνηση – έστω και με τον τρόπο που εξελέγη ο κ. Παπανδρέου και ας λέει ό,τι θέλει η κ. Γεννηματά, που κάνει πως ξεχνά ότι ο Γιώργος υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και πως «δεν θα πληρώσουν οι ασθενέστεροι» και πως λεφτά υπήρχαν και αυτός θα τα έβρισκε, αλλά δεν τα βρήκε πουθενά αλλού πλην του μηχανισμού.

Σχεδόν ξυστά πέρασε η Ελλάδα από τον κίνδυνο, όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δήθεν τεχνοκρατική, από την οποία δεν στάθηκε δυνατόν να αφαιρεθεί ούτε ένας υπουργός (ου μην αλλά και υφυπουργός) από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και τα πράγματα εδώ θα ήσαν χειρότερα, διότι εμείς ούτε βιομηχανικό Βορρά διαθέτουμε, ούτε τη Φίατ, ούτε βέσπες πουλάμε, ούτε υψηλή μόδα.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε μέτρα χωρίς να χρειαστεί να τα εφαρμόσει.

Αν τα εφάρμοζε, ενώ δεν ήταν προϊόν εκλογικής διαδικασίας, θα γινόταν μύλος.

“Βόμβες” Σκοπούλη για το αίμα στην Ελλάδα

Fotini-Skopouli
“Ρουκέτες” που δημιουργούν μείζον θέμα για την κυβέρνηση, έριξε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με την εμφάνισή της στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Η κα Σκοπούλη, η οποία εντάχθηκε στην κυβέρνηση μετά από σχετική πρόταση του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε μια σειρά από αποκαλύψεις για το αίμα στην Ελλάδα, τη διακίνησή του, τις τιμές και τα κόστη που υποχρεούται να καταβάλλει το δημόσιο.
Στην Ελλάδα πληρώνουμε ακριβά το αίμα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κας Σκοπούλη, η οποία έκανε λόγο ακόμη για “συγκεκριμένο σύστημα” και “συμφέροντα”, για “κακοδιαχείριση” του παρελθόντος καθώς και για “απουσία πολιτικής βούλησης”, ενώ αξίζει να σημειωθούν και οι αιχμές της κατά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τον οποίο οι σχέσεις της κάθε άλλο παρά καλές είναι, όπως έχουν καταγράψει πολλές φορές σε σχετικά ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες.
Η Φωτεινή Σκοπούλη υποστήριξε ότι γίνεται, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το Κέντρο Αιμοδοσίας, μια μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος, τόσο στο σκέλος των τιμών ελέγχου του αίματος, όσο και στην οργάνωση της διακίνησής του στον ελληνικό πληθυσμό.

ysterografa.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 
Ο Δήμος μας, ως τέως Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας ήδη από τον Ιούλιο του 2007, υλοποιούσε Πρόγραμμα προστασίας της δημόσιας υγείας από την μετάδοση ζωοανθρωπονόσων λόγω της κυκλοφορίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Στα πλαίσια του Προγράμματος είχε υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθηνών-Πειραιά και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σε αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις. Μετά την σύσταση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, υπογράφηκε νέα Προγραμματική Σύμβαση, με έναρξη ισχύος τον Ιούλιο του 2011, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, βάσει των διατάξεων του Ν. 3170/2003 και του νέου ισχύοντος Ν. 4039/2012. Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνεται η καταγραφή, η ηλεκτρονική σήμανση, η εξέταση, η στείρωση, ο εμβολιασμός για ζωοανθρωπονόσους, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας και η αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων που περισυνελλέγονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας (Λουτράκι, Άγ. Θεόδωροι, Καλαμάκι, Ίσθμια, Κυρά-Βρύση, Περαχώρα, Λ. Βουλιαγμένη, «Άσπρα Χώματα», «Νεράϊδα» κλπ).
 Έχουμε συστήσει δύο (2) Ομάδες Περισυλλογής, Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων, στις οποίες συμμετέχουν αδειοδοτημένο κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο και εθελοντές φιλόζωοι. Έχουν καθοριστεί δύο (2) ημέρες περισυλλογής τον μήνα, μία (1) για την Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου (Λουτράκι, Περαχώρα, Ίσθμια, Καλαμάκι, Κυρά Βρύση, Πίσσια, Σχοίνος) και μία (1) για την Δημοτική Ενότητα των Αγ. Θεοδώρων. Παράλληλα είμαστε σε συνεργασία με τα δύο (2) τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία, «Φίλοι των ζώων» Αγ. Θεοδώρων και το νέο συσταθέν Φιλοζωϊκό Σωματείο «Αδέσποτη πνοή» Λουτρακίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί στη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στην περιοχή μας. Από τον Ιούλιο του 2007 έως και σήμερα έχουν περισυλλεγεί, καταγραφεί, σημανθεί και παρασχεθεί κτηνιατρικές υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού, και αποπαρασίτωσης σε 416 αδέσποτα ζώα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επανατοποθετηθεί, υγιή, στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον, όπου κάτοικοι φιλόζωοι, αλλά και τα φιλοζωϊκά Σωματεία ασχολούνται με την φροντίδα τους, ενώ κάποια έχουν υϊοθετηθεί. Το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών προέρχεται εξ΄ολοκλήρου από πόρους του Δήμου, χωρίς καμία επιχορήγηση. Το Πρόγραμμα παρακολουθεί πενταμελής Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν Κτηνίατροι του Κτηνιατρικού Κέντρου και εκπρόσωποι του Δήμου, των τοπικών φιλοζωϊκών Σωματείων και του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου, ως ο Ν. 4039/2012 ορίζει. Στόχος και σκοπός των προσπαθειών του Δήμου μας είναι κατά πρώτο λόγο η προστασία της υγείας των κατοίκων και παραθεριστών, μέσω της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4039/2012, για την κυκλοφορία αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε ότι τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου. Ας τα σεβαστούμε ! Αν δεν έχετε ήδη σκύλο και θέλετε να αποκτήσετε, σκεφτείτε ότι μεγαλύτερη ανάγκη για μια οικογένεια έχει ένας σκύλος αδέσποτος, τον οποίον μπορείτε να υϊοθετήσετε, με μια απλή Δήλωση Υϊοθεσίας στον Δήμο. Ένας σκύλος έχει ανάγκη από φαγητό, νερό, στέγη για να κοιμηθεί, τον κτηνίατρό του, πολλή παρέα με την οικογένεια και χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του. Εμβολιάζετε τον σκύλο σας και ελέγχετε την υγεία του με επισκέψεις στον κτηνίατρό του, για να είναι και αυτός υγιής, αλλά και να προφυλάξετε τους ανθρώπους γύρω του από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων. Ο σκύλος σας θα αποτελεί μέλος της οικογένειάς σας και δεν θα είναι απλά φιλοξενούμενός σας, ώστε όταν τον βαρεθείτε να τον εγκαταλείψετε στον δρόμο. Θα εγκαταλείπατε ποτέ έναν φίλο σας στον δρόμο; Τον σκύλο σας γιατί; Πρέπει να γνωρίζετε ότι θα είστε υπεύθυνοι απέναντί του για τουλάχιστον 10-12 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση γνώμονας της συμπεριφοράς όλων μας πρέπει να είναι η αγάπη και ο σεβασμός των συνανθρώπων μας και των τετράποδων φίλων μας! Μόνο έτσι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα!


Γραφείο Περιβάλλοντος

   
Α) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΚΑΤΟΧΩΝ, ΣΥΝΟΔΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ15/Α/2-2-2012

            Ο ιδιοκτήτης, ο κάτοχος, ο φύλακας ή ο συνοδός ζώου ή ζώων συντροφιάς ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ :
1. Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας
2.Να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέταση του ζώου
3.Να τηρεί τους κανόνες ευζωϊας του ζώου
4.Να μην εγκαταλείπει το ζώο του
5. Να μεριμνά για τον άμεση καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας
6.Να μεριμνά για τη στείρωσή του, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει  σε νέους ιδιοκτήτες
7.Να μεριμνά ο περίπατος  του σκύλου να γίνεται πάντα με συνοδό
8. Να μεριμνά ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.


Β) ΕΠΙΒΑΛΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 21 ΤΟΥ Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ15/Α/2-2-2012)

1. Παράλειψη σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς:    300 €
2.Παράλειψη κτηνιατρικής εξέτασης του ζώου :                              300 €
3.Εγκατάλειψη του ζώου:                                                                300 €
4.Παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα
   περιττώματα του ζώου:                                                                100 €
5. Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωϊας, υγειονομικών και
   Αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας για τα ζώα
   συντροφιάς σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα :                         300 € ανά ζώο
6. Διατήρηση ζώου σε κοινόχρηστο χώρο ή σε κήπο
  Πολυκατοικίας :                                                                             300 € ανά ζώο
7.Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο
  του σκύλου:                                                                                                 300 €
8.Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου         30.000 € ανά

                                                                                                         ζώο & περιστατικ
9. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο                              300 €
10. Διατήρηση ζώου σε τσίρκο                                                           20.000 € ανά
                                                                                                                                  ζώο
11. Εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώου
    σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας                                                 10.000 € ανά
                                                                                                                                  ζώο
12.Εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς
   για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια                                           3.000 €

Γ) ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ


          
 
 
 
   ΔΗΜΟΣ                                                                                     

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΡ/ΣΜΟΥ, ΚΟΙΝ. ΠΟΛ/ΚΗΣ & ΠΛ/ΚΗΣ

 
  Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλους Δήμους της Πελοποννήσου διεξάγει Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο φυσικό, αστικό και περιαστικό περιβάλλον του Δήμου μας ήδη από το έτος 2012.

            Τα κουνούπια αποτελούν έναν σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο μολυσματικών ασθενειών των οποίων είναι φορείς (ελονοσία, ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος Πυρετός) μέσω των τσιμπημάτων, αλλά και της οικονομίας των περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς, λόγω των προβλημάτων όχλησης που δημιουργούν στους κατοίκους των περιοχών αυτών, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

            Η εμφάνιση, τα τελευταία χρόνια, αυξημένων περιστατικών μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας, σε περιοχές της Χώρας, καταδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης και έγκαιρης εφαρμογής προληπτικών Προγραμμάτων καταπολέμησης των εντόμων αυτών.

            Οι σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής τους είναι τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι όχθες των ποταμών και των λιμνών, τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια, οι ορυζώνες, το γκαζόν, οι δεξαμενές, οι πισίνες, οι βόθροι, τα φρεάτια, οι γλάστρες,  δοχεία και άλλα αντικείμενα που κατακρατούν το νερό της βροχής, τα άχρηστα ελαστικά, οι ποτίστρες ζώων, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια κλπ.

            Η αντιμετώπιση των κουνουπιών θα πρέπει, για να είναι αποτελεσματική, να στηρίζεται στην καταπολέμηση των προνυμφών τους, νωρίς την άνοιξη ( από τα μέσα Μαρτίου) και συμπληρωματικά στην καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων όταν αυτό απαιτηθεί.

            Για την επιτυχία του Προγράμματος είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας.

            Πολλά από το κουνούπια  που μας ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών μας.

 
Όπου υπάρχουν κουνούπια υπάρχουν στάσιμα νερά !


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

·         Απομάκρυνε παλιά λάστιχα που συσσωρεύουν βρόχινο νερό από την αυλή σου
·         Καθάριζε από τα φύλλα τα λούκια της βροχής,  φρεάτια και αυλάκια
·         Κάλυψε με σίτες τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων
·         Απομάκρυνε το στάσιμο νερό από τα πιατάκια των γλαστρών και των βάζων
·         Άδειαζε κάθε 4-5- ημέρες τα δοχεία με λιμνάζοντα νερά (βαρέλια, κουβάδες, λεκάνες, καροτσάκια)
·         Διάνοιξε οπές αποστράγγισης σε δοχεία τα οποία συλλέγουν νερό και δεν μπορούν να αδειάσουν
·         Φύλαξε τα δοχεία νερού που δεν χρησιμοποιούνται γυρισμένα ανάποδα
·         Κούρευε τακτικά το γκαζόν στον κήπο
·         Καθάριζε τακτικά τον κήπο από τα ξερά κλαδιά και τα άγρια χόρτα
·         Επιδιόρθωσε υδροσωλήνες που έχουν διαρροή νερού
·         Καθάριζε τακτικά το νερό στις ποτίστρες των ζώων
·         Καθάριζε συχνά τους σταύλους των ζώων

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Πώς να αποφύγω τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
·         Με τη χρήση εντομοαπωθητικών στο δέρμα και εντομοκτόνων στον αέρα
·         Με χρήση ανεμιστήρων οροφής ή κλιματιστικών
·         Με τη χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων
·         Με την ένδυση με ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα, που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα
·         Αποφύγετε, εάν είναι εφικτό, να εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους, τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια (από το σούρουπο έως το ξημέρωμα)

 

 

Πηγές : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΛΠΝΟ

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο Α. Ο. ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2007

Την Παρασκευή 22-2-2013 ο Α.Ο. Στρατηλάτης έκοψε την βασιλόπιτα του ομίλου στο café Boga.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κάτωθι : ο Δήμαρχος κ.Κων/νος Λογοθέτης , ο αντιδήμαρχος κ.Κακούρης Ιωάννης , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Λέζου Σταυρούλα ,κ.Σπύρος Ράτης , οι τοπικοί σύμβουλοι κ.Παντούδη Αικατερίνη, κ.Νικολάου Παναγιώτης , κ.Σταμάτης  Δημήτρης ,κ.Βλαστάρη Ρούλα, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικιστών ο κ.Βαφειάς Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο Λουτρακίου  κ. Καναβός Θωμάς , εκπρόσωπος  του Ποσειδών   Λουτρακίου από το τμήμα του handball, ο κ. Μαργαρίτης Γεώργιος (ΕΚΑΝ Α.Ε) και άλλοι φορείς του δήμου μας.
IMG_9718.JPG
Έγινε απονομή αναμνηστικών πλακετών στην πρώτη ομάδα κορασίδων πετοσφαίρισης  του ομίλου μας που έλαβε μέρος στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα (Ζαχαράτου Αικατερίνη, Κομνηνού Μαρία, Χριστακοπούλου Χριστίνα, Μποζίκη Χρυσούλα, Κιόσσια Αναστασία,Βουζουναρά Μυρτώ,Παπαζαφειρίου Βασιλική, Ψυχογιού Ασημίνα,Δανέση Αγγελική, Γεωργακοπούλου Φωτεινή, Βαρβαρέσου Δήμητρα). Επίσης δόθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Χριστακόπουλο Παναγιώτη, προπονητή του τμήματος πετοσφαίρισης , για την προσφορά του στο τμήμα πετοσφαίρισης από τη σύστασή του έως σήμερα. Πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση ενός ποδηλάτου στους παρευρισκόμενους αθλητές του ομίλου καθώς και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τους φορείς που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας .

Ευχαριστούμε τους μικρούς αθλητές/τριές μας που δίνουν τους καλύτερους εαυτούς τους, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες που συμμετέχουν.

 

 

                                                                   Εκ του Δ.Σ.

                                            Η Πρόεδρος

                                                                Θεώνη Μαυροματίδου