Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων -Χιόνια στην Κορινθία

Από το βράδυ του Σαββάτου και από τα δυτικά χαλάει ο καιρός σύμφωνα το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το βράδυ του Σαββάτου και από τα δυτικά έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά. (διαβάστε την είδηση εδώ)

Αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες αύριο Σάββατο (2-3-13) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο οι οποίες βαθμιαία μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3-3-2013) θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης και της Αττικής), την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

2. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο (2-3-2013) αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο ενώ την Κυριακή (3-3-2013) και από τα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

3. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου (2-3-2013) στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής (3-3-2013) στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

newsit.gr

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε την ίδρυση του… νέου ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-omilia
Το Συνέδριο ενός κόμματος που από τον ίδιο τον πρόεδρό του χαρακτηρίζεται “συντακτικό”, εκ των πραγμάτων γεννά προσδοκίες μεγάλων αλλαγών, τομών και ρήξεων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, μια ομιλία… επί παντός του επιστητού, που κράτησε μια ώρα και ένα τέταρτο, ανακοίνωσε ουσιαστικά την ίδρυση ενός καινούριου κόμματος: Του… νέου ΠΑΣΟΚ.
Κάνοντας αυτοκριτική για τα λάθη που προηγήθηκαν, αλλά και τονίζοντας τη θετική συμβουλή του ΠΑΣΟΚ στην πορεία του τόπου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για τη συγκρότηση μιας μεγάλης Κεντροαριστεράς, προτείνοντας στα κόμματα του κοινού ιδεολογικού και πολιτικού χώρου τα οποία θα ανταποκριθούν, κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές. Όχι απλώς εκ των υστέρων συνεργασία, ή προεκλογική, προγραμματική συμφωνία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ysterografa.gr

Παπαγεωργόπουλος: Είχα χειρότερη αντιμετώπιση κι από τον Κοσκωτά

papagewrgopoulos
Δεκατρία ερωτήματα θέτει ο φυλακισμένος πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ ζητάει δημοσίως ένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχειό εναντίον του.
Επειδή πολλά λέγονται τελευταίες μέρες τις ημέρες εναντίον μου και τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα θέλω να δηλώσω:
  1. Όποιος έχει το παραμικρό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ ΔΕΝ θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήρικτη απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον μου!
  2. Επί 10 χρόνια και μέχρι την αποκάλυψη από εμένα σε συνέντευξη Τύπου της υπεξαίρεσης, όλα τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα ((Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ. Οικονομικών , Π.Κ.Μ., Ορκωτοί Ελεγκταί κ.λ.π.) αλλά και η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία βεβαίωναν εγγράφως ότι λειτουργεί άψογα Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης!
  3. Κατηγορούμαι για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεσεις που πραγματοποίησε ο Σαξώνης όταν εγώ δεν τον γνώριζα μέχρι την αποκάλυψή του, όπως δεν γνώριζα το 98% των 5.000 υπαλλήλων του Δ.Θ.!

Σε διάλυση ο ΛΑΟΣ & γεννητούρι​α

Την παραίτηση τους από τον ΛΑΟΣ ανακοίνωσαν οι πρώην βουλευτές Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, Αστέριος Ροντούλης (και Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ) , Δημήτρης Σαρατσιώτης πρώην πρόεδρος Ιδρύματος Ίων Δραγούμης και Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Σε διάλυση ο ΛΑ.Ο.Σ- Σε νέο «πατριωτικό αντιμνημονιακό» κόμμα οι αποχωρούντεςΣε νέο κόμμα που θα φέρει την «ενότητα και την συμπαράταξη των Δημοκρατικών Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων» και το οποίο δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, προχώρησαν σχεδόν όλοι οι πρώην βουλευτές και κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ. «Αδειάζουν» με βαρύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη. Αποκαλύπτουν ότι απέρριψαν πρόταση συνεργασίας ΛΑΟΣ με ΝΔ για νέο κόμμα που θα μετονομαστεί σε... «Ευρωπαϊκό Συναγερμό». Ο ΛΑΟΣ απαντά στην επίθεση προαναγγέλλοντας ότι οι αποχωρούντες θα προσχωρήσουν σε νέα κόμματα που «κατευθύνονται από ξένες πρεσβείες και άνομα συμφέροντα»! Tι καταγγέλλουν εκατέρωθεν...

Σήμερα έως Κυριακή, το 1ο -μετά μνημόνιο- κρίσιμο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα έως Κυριακή, το 1ο -μετά μνημόνιο- κρίσιμο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ«Παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος», είπε ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος και ξαναπρότεινε στην ΔΗΜΑΡ να συνεργαστούν, μιλώντας από το βήμα του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος που μόλις ξεκίνησε και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Συμμετέχουν πάνω από 3.100 σύνεδροι. Ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, κατέθεσε 8 προτάσεις. Χαρακτηρίζει «αναγκαστική» την πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά θεωρεί «αναπόφευκτη» την αναθεώρηση του Μνημονίου, καθώς «η εφαρμοζόμενη συνταγή αποδεικνύεται αλυσιτελής και η τυχοδιωκτική στάση της μονομερούς καταγγελίας βάζει σε τεράστια περιπέτεια τη χώρα». Υπάρχουν και άλλες «πλατφόρμες» προτάσεων που θα εκφραστούν στο συνέδριο. Η πρωτομιλία του κ. Βενιζέλου, οι χαιρετισμοί των κομμάτων, το πρόγραμμα...

Σαμαράς: Μια απόδειξη ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα- Ψήφος εμπιστοσύνης οι επενδύσεις

Σαμαράς: Προσπάθεια να τονώσει το ηθικό - Ψήφος εμπιστοσύνης οι επενδύσειςΣε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των βουλευτών του επιδόθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χθες σε δείπνο με βουλευτές της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η περίοδος που ακολουθεί θα είναι εξίσου δύσκολη με αυτή που διανύουμε εδώ και καιρό, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Τι τους είπε.


Σήμερα ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής εταιρείας διαμετακομιστικού εμπορίου COSCO και της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Hewlett Packard .
Antonis-Samaras-Peiraias-Cosco-Hewlett-Packard
Την έκδηλη ικανοποίησή του για την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις εταιρείες Cosco και Hewlett Packard για το λιμάνι του Πειραιά, εξωτερίκευσε ο Αντώνης Σαμαράς, με τον σύντομο χαιρετισμό του στη σχετική εκδήλωση.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις πρόσθετες διαστάσεις και θετικές παραμέτρους για την Ελλάδα, από το συγκεκριμένο εγχείρημα, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση.
“Τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία εισπράττει ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι μια απόδειξη ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρασ, δίνοντας το δικαίωμα της αισιοδοξίας κυρίως στα νέα παιδιά.
Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας στην αντιμετώπιση της ανεργίας.
Ο Πειραιάς εδραιώνεται στον διεθνή χάρτη των παγκοσμίων μεταφορών.
Χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ δυο ιδιωτικών εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς, Cosco και HP.
Η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα υποδομών που επιτρέπουν και απελευθερώνουν επενδύσεις.
Το λιμάνι του Πειραιά διασφάλισε στο παρελθόν την ανάπτυξη της Αθήνας, τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Όχημα ανάπτυξης και σήμερα”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Αντώνη Σαμαρά.

Ολιγόωρη ομηρία Πανεπιστημιακών από φοιτητές

Image
Ομάδα ακροαριστερών φοιτητών διέκοψε την συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και κράτησε για λίγες ώρες ομήρους τα μέλη του, κλεισμένους σε αίθουσα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.
Τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών επρόκειτο να συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ που συμμετέχουν στη διοίκηση του ιδρύματος. Τα μέλη του Συμβουλίου βρίσκονταν στην αίθουσα του κτιρίου «Ηλεκτρονικών Δικτύων» και οι φοιτητές δήλωναν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να φύγουν, μέχρι τη ματαίωση της συνεδρίασης και την αποχώρηση του Συμβουλίου.
Ωστόσο πείστηκαν να αποχωρήσουν και η τηλεδιάσκεψη των καθηγητών θα γίνει με χρονική καθυστέρηση.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Μηδενική ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές που μονοπωλούσαν μέχρι πρόσφατα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

«Μηδενική ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές που μονοπωλούσαν μέχρι πρόσφατα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» διεμήνυσε στους εμπλεκόμενους φορείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013, αναφερόμενος στα σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος που βιώνουν περιοχές της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση αυτή έχει οξυνθεί, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, εξαιτίας των «αλλοθικών συμπεριφορών των Δημοτικών Αρχών απέναντι στην αρμοδιότητά και την ευθύνη τους για την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

ΔΗΜΑΡ: Δεν μπορεί να παριστάνει την πατριωτική δύναμη η Χρυσή Αυγή

dimar2
Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η Χρυσή Αυγή, που συναγελάζεται με ναζιστές και διαδίδει την ιδεολογία που οδήγησε στο αιματοκύλισμα την ανθρωπότητα, πάει πολύ να παριστάνει την πατριωτική δύναμη», αναφέρει αρχικά και συμπληρώνει:
«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανασύροντας μνήμες εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων, θέλουν να κρύψουν ότι είναι οι συνεχιστές των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της Κατοχής.
Το φασιστικό χέρι που υψώνουν προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα που πολέμησε το ναζισμό».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θάνατο σπουδαστών στη Λάρισα


Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους με τεράστιο κόστος, καθώς οι φοιτητικές Εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση.
Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές

Επίσης σε σχόλιο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά σχετικά με την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αναφέρεται ότι:
Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η ελληνική κυβέρνηση θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό. Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στην ευρύτερη περιοχή το λιμανιού του Πειραιά και οι αυτοαπασχολούμενοι με κλείσιμο μαγαζιών.
Η ικανοποίηση των σύγχρονων συνδυασμένων λαϊκών αναγκών για φθηνές, ασφαλείς, γρήγορες, ποιοτικές θαλάσσιες μεταφορές που να καλύπτουν το σύνολο της νησιωτικής χώρας, η φιλολαϊκή αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και των δυνατοτήτων που ανοίγει στο εξωτερικό εμπόριο απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτεί την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα λιμάνια, τα πλοία, όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα κρατικοποιήσει το εξωτερικό εμπόριο, θα οργανώσει τη παραγωγή με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Σε αυτές τις συνθήκες, ο αποκλειστικά κρατικός ενιαίος φορέας μεταφορών θα οργανώσει και τις ακτοπλοϊκές μεταφορές με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης με κατεύθυνση την αποδέσμευση απ' την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

NEA ΔHMOKΡATIA: Aντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το φόρο ακινήτων - να καταργηθεί, δεν θα καταργηθεί..


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το φόρο ακινήτων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μία ακόμη φορά, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη... ενιαία... μία και μόνη...ανάλογα, πάντα, με το ποιος μιλάει...
Αυτή τη φορά, το λεγόμενο “χαράτσι”, σύμφωνα με:
1.    Τον κ. Δραγασάκη, στη ΝΕΤ, στις 23/02/2013, δεν θα καταργηθεί, παρά μόνο για ειδικές κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι.
2.    Τον κ. Σταθάκη, στο ΒΗΜΑ FM, στις 9/5/2012, πρέπει να καταργηθεί.
3.    Τον κ. Σταθάκη και πάλι στις 28/02/2013 σε συνέντευξη Τύπου, θα ενσωματωθεί σε ενιαίο φόρο που θα επιβάλλεται σε όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
4.    Τον κ. Μηλιό, στο ΑΠΕ, στις 28/02/2013, θα καταργηθεί από μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
5.    Και, τέλος, τον κ. Τσίπρα, την 01/10/2011, στην ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο οποίος δήλωσε ότι θα δώσει τα λεφτά που οφείλει από το “χαράτσι” στο “ΚΕΘΕΑ” και λίγες ημέρες πριν, στις 9/2/2013, ξεκαθάριζε ότι δεν το πληρώνει για παραδειγματισμό.
Ένα είναι βέβαιο: Ότι η αναμέτρηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει άφθονο γέλιο στον Ελληνικό Λαό».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία COSCO - Hewlett-Packard - ΤραινΟΣΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Κατά τη συνήθη πρακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά μία ακόμα μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και ονειρεύεται κρατικοποιήσεις και δημεύσεις τύπου Βόρειας Κορέας.
Είναι σαφές πως για την Κουμουνδούρου “λεφτά υπάρχουν”, αρκεί να μην είναι σε ευρώ. Θα τα προτιμούσαν σε δραχμές ή έστω σε βορειοκορεάτικα γουόν».

ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΣΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε, μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων, Ισθμίας και Αθικίων σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Αθικίων, για την μεταφορά μαθητών της περιοχής Αλμυρής στο Γυμνάσιο Ισθμίας, επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα εξής:
Μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση (01/03/2013) της αρμόδιας Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και  παράλληλα Πρόεδρο της Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής και της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Ιωάννη Κακούρο, σε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη με τον Διευθυντή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Βασίλειο Σαμαρά για το σχετικό ζήτημα (τον οποίο και ευχαριστούμε), εκφράστηκε η θέση της Δημοτικής Αρχής, στην κατεύθυνση της συνέχισης της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων των Δήμων.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν παιδεία καθώς και την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση των μαθητών, θεωρεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες, θα πρέπει να είναι ανοιχτές και λειτουργικές, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, τις δυνατότητες των υποδομών του Γυμνασίου Ισθμίας, το οποίο ήδη υποδέχεται τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των δύο περιοχών, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συμφωνεί με την άποψη της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει την ελεύθερη επιλογή του σχολείου από τους γονείς σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

 Γραφείο Τύπου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ : ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

KOLLIAS111
ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !
”Βροχή” φτάνουν τα μηνύματα συμπαράστασης στο Λάκη Γιαννιδάκη .
Τα μηνύματα αυτά ταυτόχτρονα με την έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον διευθυντή της sfedona.gr , καταδικάζουν και αποδικομάζουν ταυτόχρονα την προσπάθεια του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση , αλλά και να στραφεί ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Συντάγματος .
Καταπέλτης για τον δήμαρχο Κορινθίων είναι το μήνυμα που λάβαμε απο τον Βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κόλλια .
Ο Βουλευτής που εχει δεχθεί και από εμάς και από πολλά άλλα τοπικά ΜΜΕ επανειλημένα σκληρή κριτική για πολιτικές θέσεις και απόψεις του, χωρίς ποτέ να αντιδράσει όχι με βιομηχανία μηνύσεων όπως ο δήμαρχος Κορινθίων αλλά έστω και μια αράδα διαμαρτυρίας , αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει ήθος , άριστη πολιτική κουλτούρα και απόλυτο σεβασμό στην Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Στο ολιγόλογο αλλά μεστό από δημοκρατικές απόψεις και θέσεις μήνυμά του τονίζει :


“Κάθε δημόσιο πρόσωπο γνωρίζει ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνώνυμη με την έκθεση στη δημοσιότητα. Ιδιαίτερα όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, έχουμε επανειλημμένα βρεθεί στο επίκεντρο δημοσιογραφικής έρευνας, στο στόχαστρο σκληρής κριτικής και παραπολιτικού σχολιασμού, έχουμε γίνει αντικείμενο καυστικής σάτιρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιες φορές, όταν η δημοσιογραφία γίνεται μέσο συκοφάντησης, αυτή η έκθεση έχει δυσάρεστες συνέπειες. Όταν όμως η δημοσιογραφία υπηρετεί την ενημέρωση, όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε την ελευθερία της πληροφόρησης, της γνώμης και της κριτικής.
Παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια τη δημοσιογραφική πορεία του Λάκη Γιαννιδάκη, στη διάρκεια της οποίας έχω και εγώ δεχθεί τις κριτικές του για πολιτικές μου επιλογές. Μπορεί να μην συμφωνώ πάντα με τα γραφόμενά του, δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να του καταλογίσω ιδιοτέλεια ή υστεροβουλία. Θεωρώ ότι πρόθεσή του είναι να υπηρετεί τη δημοσιογραφία και τον αναγνώστη, ασκώντας έλεγχο και κριτική στην εξουσία. Αταλάντευτη θέση μου είναι ότι όταν η δημοσιογραφία υπηρετεί την αλήθεια, η ποινικοποίησή της δεν υπηρετεί τη δημοκρατία. Ως εκ τούτου, κάθε ενέργεια που έχει μοναδικό στόχο τη φίμωση του τύπου και τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των εκπροσώπων του με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο. Όπως επίσης πεποίθησή μου είναι ότι, στην εποχή της αμφισβήτησης και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα οφείλουν να δίνουν απαντήσεις, να διαλύουν τις ανησυχίες και να ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους άρχοντες και τους θεσμούς.
Περισσότερα στο sfedona.gr





 

H δραστηριότητες της σβούρας για τον μήνα Μάρτιο



Εκδηλώσεις
  • Την Κυριακή 17/3 στις 6.00μ.μ.  Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ
Εργαστήρια αυτομόρφωσης
  • Την Τετάρτη 6/3 στις 6.00μ.μ. Εργαστήριο κατασκευής μάσκας από γυψόγαζα με την Χριστίνα Σακελλαράκη στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.
  • Το Σάββατο 9/3 στις 5.00μ.μ. θα γίνει μάθημα τεχνικών αυτοάμυνας για κάθε είδους επίθεση στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.
  • Την Τετάρτη 13/3 στις 6.00μ.μ. Εργαστήριο κατασκευής μάσκας από γυψόγαζα με την Χριστίνα Σακελλαράκη στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.
  • Την Τετάρτη 20/3 στις 5.00μ.μ. τα μαθήματα αυτοάμυνας  Νinjutsu συνεχίζονται στο Κέντρο Νέων Κορίνθου.
  • Την Τετάρτη 20/3 στις 7.00μ.μ.  συνεχίζουμε να μαθαίνουμε για τα βότανα μέσα από ένα ακόμη εργαστήριο βοτάνων με την Ευσταθία Δούκα.
  • Το Σάββατο 23/3 στις 6.00μ.μ. Εργαστήριο κοσμήματος από χαρτοπολτό με την Ξένια Καραγιάννη
  • Το Σάββατο 23/3 στις 6.00μ.μ. Εργαστήριο κοσμήματος από χαρτοπολτό με την Ξένια Καραγιάννη
Προβολές
  • Δευτέρα 4/3  " Δευτέρες με λιακάδα "
  • Δευτέρα 11/3  " Ψυχώ "
  • Δευτέρα 18/3  " Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες "
  • Πέμπτη 21/3  «Ακόμα και η βροχή»
  • Δευτέρα 25/3  " Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο "
             Ώρα έναρξης προβολών: 8.45 μ.μ.
Συνελεύσεις
Τέλος, κάθε Τρίτη στις 9.30 μ.μ. λαμβάνουν χώρα στη σβούρα συνελεύσεις:
  • 5/3 & 19/3  Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «περιβολάκια»
  • 12/3 & 26/3  Διαχειριστική συνέλευση  του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου «σβούρα»
Μπορείτε να προωθήσετε το παρόν μήνυμα σε φίλους και γνωστούς που θα τους ενδιέφερε
Σας ευχαριστούμε για την έως τώρα υποστήριξή σας και σας υποσχόμαστε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο μέλλον!
Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6μμ, εκτός από τα Σαββατοκύριακα !!!!
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

http://svourakorinthos.espivblogs.net

Εισηγητής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας - Τουρκίας ο Κώστας Κόλλιας


Διμερή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας – Τουρκίας ITGI εισηγείται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας, η Ελλάδα επιδιώκει τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών, οι οποίες θα ενισχύσουν το ρόλο της χώρας μας στον νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνεται στην Ευρώπη. Μία από τις αυτές συμφωνίες εισηγούμαι την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορά την υλοποίηση του διασυνδετήριου αγωγού Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου.

Πρόκειται για τον επονομαζόμενο αγωγό ITGI, μέρος του οποίου μπήκε σε λειτουργία επί Κυβέρνησης Καραμανλή, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά φυσικού αερίου στη χώρα μας από την Κασπία. Η συνέχεια του αγωγού αυτού αποσκοπεί να συνδέσει την Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας με ήδη γνωστά, αλλά ενδεχομένως και νέα κοιτάσματα της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής. Η πρόταση για τον αγωγό είναι μία από τις παλαιότερες και ωριμότερες από όσες έχουν κατατεθεί, έχοντας μάλιστα συμπεριληφθεί από το 2006 στα Έργα Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος ως έργο υψηλής προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο αυτός ο αγωγός είναι μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα, προκειμένου να κατοχυρώσει τη θέση της στον νέο ενεργειακό χάρτη. Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, με πολλά μέτωπα, στον οποίο συμμετέχουν δεκάδες χώρες και εταιρείες, με τεράστιες οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Για το λόγο αυτό, η χώρα μας αναζητά συνεργασίες και διασφαλισμένες εναλλακτικές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και μία σημαντική συνεργασία που υπεγράφη πρόσφατα με την Αλβανία και την Ιταλία για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ. Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση, η οποία επίσης έχει άμεση σχέση με την προμήθεια αερίου μέσω του Τουρκικού δικτύου και του Ελληνοτουρκικού αγωγού. Επιπλέον, ο Σάουθ Στριμ, η προς νότο διακλάδωση του ρωσικού αγωγού, είναι ακόμα μια πρόταση στην οποία η Ελλάδα έχει ενεργό συμμετοχή και την οποία θα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει εάν και εφόσον προχωρήσει το έργο. Και φυσικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον αναφορικά με τη μεταφορά αερίου από τα, όπως φαίνεται, τεράστια κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου.
Κάθε πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της θέσης μας στους νέους ενεργειακούς δρόμους που ανοίγονται είναι θετική και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε με καίριες, στρατηγικές επιλογές, την ιδανική γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν, οι οικονομικές συνθήκες διαφοροποιούνται, μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν νέα κοιτάσματα, να ανοίξουν νέες ευκαιρίες. Η χώρα μας πρέπει να είναι έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε μία από αυτές τις ευκαιρίες, να κρατά ανοιχτές τις πόρτες στις συνεργασίες, ώστε να καταστεί ενεργειακός κόμβος, αλλά κυρίως να διασφαλίσει από τώρα και για το μέλλον φθηνή και επαρκή ενέργεια για τον Έλληνα πολίτη».

Θόδωρος Σκυλακάκης: Για τη διαφάνεια στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η υπόθεση της μονίμως αποσυρόμενης τροπολογίας
για τη διαφάνεια στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, εν όψει της αποκρατικοποίησής του
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Η τροπολογία που αποσύρθηκε για μια ακόμα φορά χθες, που προβλέπει τη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ να λάβουν γνώση των απόρρητων συμβάσεων που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, θα απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE). Η τροπολογία θέτει το σοβαρό πρόβλημα διαφάνειας στην εξέλιξη της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, λόγω των εμποδίων που μπαίνουν στην πρόσβαση των ενδιαφερομένων που έχουν προκριθεί, να εξετάσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, μέσω της διαδικασίας της “αίθουσας πληροφοριών” (data room)που τους παρέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης , με αφορμή την απόσυρση σχετικής τροπολογίας από την ελληνική Βουλή, απευθύνει το ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, η εφαρμογή του οποίου παρακολουθείται από την ΕΕ. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά:
«Χωρίς πλήρη και έγκαιρη πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΟΠΑΠ, δεν μπορεί να διαμορφωθεί η βέλτιστη τιμή για τον διαγωνισμό αυτό και δημιουργείται έτσι ένα πολύ σοβαρό θέμα διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.»
Αναλυτικά στην ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη, αναφέρονται τα εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ελληνικό Τύπο σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, "τα σχήματα που έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση έχουν κληθεί να προχωρήσουν σε έλεγχο της εταιρείας μέσω διαδικασίας αίθουσας πληροφοριών (data room). Καθώς, όπως αποδείχθηκε, στους ενδιαφερόμενους δεν δόθηκε το σύνολο των στοιχείων αναφορικά με κρίσιμες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο Οργανισμός, όπως για παράδειγμα αυτή για την ανάληψη των Κρατικών Λαχείων..., διατυπώθηκαν προς το ΤΑΙΠΕΔ έντονες αντιδράσεις."
Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά σχετική τροπολογία η οποία θα "παρείχε στο ΤΑΙΠΕΔ τη δυνατότητα , να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, «όλες εν γένει τις πληροφορίες,συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης»."
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την πρόοδο στην εφαρμογή των εν λόγω πολιτικών κατά την τακτική εξέταση που διενεργείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, ότι τα σχετικά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δημόσιου χρέους που αφορά πλέον κατά κύριο λόγο τον επίσημο τομέα και ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνεχίζεται χωρίς τη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία, θεωρεί η Επιτροπή ότι μπορεί να γίνει σωστά η αποτίμηση και να βελτιστοποιηθεί συνεπώς η τιμή του ΟΠΑΠ, χωρίς πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα σχετικά στοιχεία

X. A.: Απάντηση στην ψευτοαριστ​ερά του μνημονίου και της τουρκολαγν​είας

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Καλύτερα να μη λέει λέξη για την Χρυσή Αυγή το απόκομμα της Ρεπούση, που προσβάλει τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας και δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του Ελληνισμού από τους τούρκους. Να μη μιλάνε για πατριωτισμό οι λάτρεις των λαθρομεταναστών, οι ψευτοαριστεροί του μνημονίου, που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό.


Με αφορμή το δραματικό γεγονός της Λάρισας, όπου δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα τρία χαροπαλεύουν η Χρυσή Αυγή σε δελτίο τυπου αναφέρει.
Έλληνες πεθαίνουν για να συλλέγει φόρους ο Στουρνάρας και να τους αποδίδει στη Μέρκελ. Χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που καίγονται από ξυλόσομπες και σκάνε από αναθυμιάσεις. Η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής ισοδυναμεί με έγκλημα και προδο

Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο ο Βορίδης


Makis-VoridisΥπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τάχθηκε σήμερα ο Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, δημιουργώντας έτσι νέο θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ο λόγος του Μάκη Βορίδη έχει πρόσθετη βαρύτητα, μιας και δεν είναι απλός βουλευτής αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της θέσεώς του δηλαδή εκφράζει περισσότερο πειστικά την κεντρική πολιτική γραμμή της Συγγρού.
Δική μου θέση είναι ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού. Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση, η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του”, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε ότι εκείνοι που δεν είναι απαραίτητοι, ουσιαστικά επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Ο Μάκης Βορίδης είχε βρεθεί άλλες δυο φορές πρόσφατα στο επίκεντρο… επεισοδίων: Την πρώτη με τις δηλώσεις του κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, και τη δεύτερη λόγω του μετώπου που άνοιξε με τον “ΣΥΡΙΖΑ”, επιλέγοντας να εκπροσωπήσει ως δικηγόρος την εφημερίδα “Παραπολιτικά” στην κόντρα της με την “Αυγή”.

ysterografa.gr

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σχεδιασμέν​η δήμευση ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων


Η έννοια της μεταρρύθμισης όταν εμπεριέχει κάτι κοινωνικά ωφέλιμο τότε και μόνον τότε είναι ευρέως αποδεκτή.
Η χώρα «σώθηκε» -κατά δήλωση Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, αφού ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει εκλείψει- και μένει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση, ειδάλλως θα χρειαστεί πάλι νέα «διάσωση».
Η εντεινόμενη επίθεση όμως στην ακίνητη περιουσία --μέχρι δήμευσης- για την εξεύρεση 3,2 δις ευρώ, που λείπουν από τα κρατικά ταμεία εκτός από παράλογη είναι και ανήθικη και δεν είναι μεταρρύθμιση, όταν μάλιστα την ίδια ώρα με απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης μειώνονται μισθοί και συντάξεις.
Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και δόσεις αφού πλήττονται από την ανεργία, από τις περικοπές και τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και που μαζί τους καταργούνται ή αυτόματα αφαιρούνται βίαια αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία είναι παράλογη και για ένα επί πλέον λόγο. Εάν αποφασίσει κανείς να πουλήσει όσο-όσο, δεδομένης της διατήρησης των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν πριν από τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση-, δεν θα βρει αγοραστές. Άρα είσπραξη φόρων μέσω αγοραπωλησιών και πάλι δεν επιτυγχάνεται. Όπως δεν θα επιτευχθεί είσπραξη φόρων και από ιδιοκτήτες που έχουν υποθηκεύσει και χρωστούν το ακίνητο τους στην τράπεζα, αφού τους επιβάλλεται να πληρώσουν τρεις φορές την πραγματική τους αξία, λόγω της φούσκας των ακινήτων, «καπέλο» λόγω ληστρικών τραπεζικών επιτοκίων, «καπέλο» λόγω της φορολόγησης. Που θα τα βρουν;
Η επίθεση είναι και ανήθικη, διότι δεν αφήνει στον ιδιοκτήτη κανένα περιθώριο επιλογής, πέραν της υποχρεωτικής εκχώρησης της περιουσίας του στις τράπεζες ή στο Δημόσιο.
Οι Έλληνες πολίτες έντρομοι αναρωτιούνται, τι είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή που θα αυξήσει τον αριθμό των αστέγων και θα προσφέρει σε κράτος και τράπεζες άδεια ακίνητα;
Όλα αυτά για κάποιους είναι αδιάφορα μπροστά στο μεγάλο στόχο, για μια μεγάλη Γερμανία.
Τι κι αν στην χώρα μας ματώνουμε, τι κι αν το μέλλον μας (έως το Σεπτέμβριο) φαντάζει ζοφερό, τι και αν παλεύουμε για να επιβιώσουμε... Οι εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα δεν νοιάζονται . . . προχωρούν σε κατασχέσεις και σε μία ανήθικη σχεδιασμένη δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.
Όμως οι Έλληνες δεν θα μείνουν σιωπηλοί για να μην χάσει τις Γερμανικές εκλογές η «φίλη» του Πρωθυπουργού, δεν θα γίνουν οι κομματάρχες της κ. Μέρκελ... θα υπερασπιστούν το σπίτι και τις οικογένειές τους.
Εάν ο κ. Σαμαράς έχει διαλέξει το ρόλο αυτό, έ τότε είναι για λύπηση...
Ο Πρωθυπουργός είναι «διάκονος και υπηρέτης» αλλά μόνον του λαού του...
 
nikolopoulos2nikos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Στουρνάρας: Που φυλάσσονται τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδoς


Στα 4,74 δις ευρώ υπολογίζονται τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας, τα οποία φυλάσσονται στην Τράπεζα της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, την Αγγλία και την Ελβετία απαντά ο Γ. Στουρνάρας σε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Στις 3.760 χιλιάδες ουγγιές έφθαναν τα αποθέματα φυσικού χρυσού στις 31.12.2012, σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Με αυτό το έγγραφο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, στην ερώτηση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος την περίοδο της κατοχής και τα σημερινά αποθέματα χρυσού της χώρας μας.
Όπως ενημερώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία».
Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι «το απόθεμα σε χρυσό της ΤτΕ, το οποίο πράγματι είχε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταφερθεί τελικά προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, επαναπατρίσθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956. Πληροφόρηση για το όλο θέμα περιέχεται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έτη 1941-46, σε εκείνη για το έτος 1950 και σε μεταγενέστερες».

newsit.gr

Κι αν ο επόμενος Πάπας ακούει… Amy Winehouse;

cardinal-Gianfranco-Ravasi
Με το Κονκλάβιο να… προσυνεδριάζει σήμερα, και να αναμένεται από Δευτέρα να ξεκινήσει, κεκλεισμένων πλέον των θυρών, τη διαδικασία επιλογής του επόμενου Πάπα, τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν πιθανούς υποψηφίους.
‘Ενας τέτοιος υποψήφιος είναι ο Καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάζι, υπουργός Πολιτισμού του Βατικανού, που θα μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή της Αγίας Έδρας, στην περίπτωση που το Κονκλάβιο αποφασίσει να “βγάλει μπροστά” έναν Ιταλό Επίσκοπο.
Ο Ραβάζι φαντάζει χαρισματική προσωπικότητα. Γράφει ο ίδιος τα tweets που ανεβάζει στον προσωπικό λογαριασμό του, θεωρείται “ανοιχτό πνεύμα” σε μια Καθολική Εκκλησία που βυθίστηκε στη συντήρηση και τον δογματισμό.
Ο ίδιος, ακούει και… επικαλείται στις ομιλίες του την… Amy Winehouse, καθώς και τον Αριστοτέλη. Την τελευταία εβδομάδα, που ήταν η τελευταία εβδομάδα του Βενέδικτου 16ου στην ηγεσία του Βατικανού, ο Ραβάζι είχε επιφορτιστεί από τον Επίτιμο Πάπα με την εκφώνηση προσευχών και μηνυμάτων, που μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αγίας Έδρας, και πολλοί… υποψιάστηκαν ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία.
Είναι μάλιστα διάσημος για την ευχέρεια με την οποία ομιλεί πολλές γλώσσες, από αρχαία ελληνικά μέχρι εβραϊκά και αραβικά, ένα προτέρημα το οποίο θυμίζει σε πολλούς τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.

ysterografa.gr

Oι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ
Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αρχή έγινε με τις κρίσεις των Αντιστρατήγων.
Ο Αρχηγός του Σώματος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Υπαρχηγός Αδαμάντιος Σταματάκης, παρέμειναν στην θέση τους, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ παρέμεινε και ο μέχρι πρότινος  Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Δημήτριος Τσακνάκης, ο οποίος μετακομίζει στη Βόρεια Ελλάδα
Αντίθετα ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Φλήρης και ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτριος Παπαδόπουλος, αποστρατεύθηκαν. Τις θέσεις των δύο αποστρατευθέντων θα καταλάβουν οι προαχθέντες Ιωάννης Δικόπουλος και Σπύρος Παπασπύρου. Τελικά τη θέση του Αττικάρχη που «χηρεύει», πολύ πιθανόν καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Γιώργος Σαλαμούρας με «βοηθό» τον σημερινό Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών Κώστα Μιχαιρίνα .
Το πρόσωπο για τη θέση του της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν έχει «κλείσει» ακόμη. Στη διοίκηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αναμένονται αλλαγές έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Με αυτό το δεδομένο οι τωρινές κρίσεις θα αναδείξουν μεταβατική ηγεσία για επτά μήνες και θα υπάρξουν νέες και βαθιές αλλαγές το φθινόπωρο του 2013. Παράλληλα σε αυτό το 7μηνο αναμένεται να έχουν συνταχθεί και όλα τα προεδρικά διατάγματα για τον «ανασχηματισμό» της Ελληνικής Αστυνομίας με το νέο οργανόγραμμα, τις «συγχωνεύσεις» υπηρεσιών και δημιουργίας υπερ-διοικήσεων...
Στην επετηρίδα των ταξιαρχών το αριθμητικό… βάθος τους πολύ πιθανόν να φθάσει έως και τον 20ο και αντίστοιχα λίγο πάνω από το διπλάσιο στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

 

Μπορούμε να φανταστούμε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη… Χρυσή Αυγή;

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κυριακή πρωί (η προηγούμενη) και στην Εκκλησία των Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως, ένα πλήθος ανθρώπων στεκόταν μπροστά στον τάφο του Πόντιου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, ατενίζοντας την γαλήνια μορφή του πάνω στο νεκρικό κρεβάτι.

Γύρω τριγύρω, ο κόσμος σταματούσε την πρωινή του βόλτα, μερικοί και το πρωινό τζόκινγκ.

Η Ένωση Αποστράτων Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με επικεφαλής τον βετεράνο και αειθαλή Γιώργο Τσαλουχίδη, τιμούσε όπως κάθε χρόνο τον φλογερό πατριώτη, τον αριστοκράτη που εγκατέλειψε πλούτη και μια άνετη ζωή και αξιώματα και την εύνοια του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, για να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρίας ως Γενικός Έφορος, να ανάψει την φωτιά της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, να δημιουργήσει τον Ιερό Λόχο, να χάσει το χέρι του στη μάχη και στο τέλος τη ζωή του.

« Όρια και Παιδί »


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση στην πρώτη συνάντηση «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ»του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων, με θέμα « Όρια και Παιδί »

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα όπως: η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, οι διαφυλικές σχέσεις, η συνεργασία εκπαιδευτικών & οικογένειας κ.α.
Η συνάντηση  πραγματοποιείται σε συνεργασία  με τον Σύλλογο Γονέων και Kηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων, την Παρασκευή 1η  Μαρτίου 2013 και ώρα 5:30 μ.μ.
Η σχολή γονέων συμβάλλει στην στήριξη της οικογένειας με απώτερο σκοπό την σωστή αντιμετώπιση καταστάσεων που προβληματίζουν τους γονείς. Επιπλέον, με τη λειτουργία του τμήματος αυτού στο σχολείο, ισχυροποιείται ο συνδετικός κρίκος σχολείου-οικογένειας.
Τα μαθήματα είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ και είναι δωρεάν για τους γονείς.
Πρόσκληση-page-001.jpg

Η “γραμμή άμυνας” της κυβέρνησης απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις για απολύσεις

Antonis-Samaras

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ
Το καυτό ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο θα απασχολήσει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εν όψει και των κρίσιμων επαφών που θα έχει το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με την Τρόικα όλη την επόμενη εβδομάδα.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο όπου και ξεκίνησε να προετοιμάζεται η “γραμμή άμυνας” που θα κρατήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιμείνουν στην ανάγκη απομάκρυνσης 25 χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο.
Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση δεν προέρχεται μόνο από το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση αλλά και από το γεγονός ότι σαφώς και θα δημιουργηθεί ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας με δεδομένη την ξεκάθαρη θέση που έχει κρατήσει για το θέμα ο Φώτης Κουβέλης.
Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν όλα τα σενάρια, με επικρατέστερο αυτό της απομάκρυνσης των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12,5 χιλιάδων που πρέπει να βρουν μέχρι τον Ιούνιο και άλλων 12,5 χιλιάδων μέχρι τον Δεκέμβριο.
Η χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί συγκεκριμένο νούμερο απολύσεων και πως όλα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στον τομέα των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και κυρίως στην αποτελεσματικότητα που θα δείξει στην είσπραξη φόρων κινητοποιεί το κυβερνητικό επιτελείο που θα πρέπει άμεσα να βρει τρόπους και να αυξήσει τα έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Το θέμα της βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του Προισταμένου του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου, στελέχη του οικονομικού επιτελείου όμως διέψευδαν τις πληροφορίες πως αποφασίστηκαν ουσιαστικές αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.
 
ysterografa.gr

Αποκλειστικό “Sun”: Τι θα κάνει ο “σερ Άλεξ” μετά τη Μάντσεστερ

Alex-Ferguson
Είναι πλέον 71 ετών, και μετράει… δεκαετίες στον πάγκο της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατανοεί ότι η στιγμή πoυ θα αποχωρήσει από τους πάγκους πλησιάζει, έστω κι αν αντίστοιχος συναγερμός είχε ακουστεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας “Sun”, ο προπονητής των “κόκκινων διαβόλων” επιθυμεί να συνεχίσει στον σύλλογο με τον οποίο ταυτίστηκε, και μετά τη λήξη της καριέρας του ως τεχνικός, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Διευθυντή.
Και όταν ο σερ Άλεξ μιλάει για καθήκοντα Διευθυντή, εννοεί τον πλήρη έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και τονίζει ότι η τελική απόφαση ανήκει στη διοίκηση του συλλόγου

ysterografa.gr

Ομπράντοβιτς: Άλλαξα γνώμη για το NBA


ZELIKOΟ πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 της Μαδρίτης, τόνισε ότι μετά την εμπειρία του στο Ντιτρόιτ, άλλαξε γνώμη για το NBA και θα αποδεχόταν μία καλή πρόταση από τις ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Βόλος: 10 μήνες φυλακή σε δημοτικό σύμβουλο της Ζέττας Μακρή

Άλλος ένας αιρετός της ΝΔ, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, με το ψηφοδέλτιο της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίσης γενικής γραμματέως Ισότητας Ζέττας Μακρή, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή, την περασμένη Τετάρτη, για παράβαση καθήκοντος κατ” εξακολούθηση. Απέκρυπτε από το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και την άλλη του ιδιότητα, αυτής δηλαδή του δημόσιου υπάλληλου (υπηρετούσε ταυτόχρονα και στο Δημόσιο και ήταν πρόεδρος του Επιμελητήριου – παλαιότερα ήταν διοικητής του ΓΝ Βόλου).
Οι αποκαλύψεις για τις… ιδιότητές του έγιναν από το τοπικό blog Voliotaki, εξαιτίας των οποίων το Επιμελητήριο Μαγνησίας κατέθεσε μήνυση κατά του Γ. Σπηλιώπουλου. Βασίστηκε σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ασυμβίβαστο, στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην διαπιστωτική πράξη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, που τον έπαυσε από τη θέση του προέδρου στα τέλη του 2010.

aftodioikisi.gr

Α1 Κορινθίας: Μάχες για τίτλο σε Λουτράκι και Νεμέα - Ντέρμπι στο Σολομό


ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο , Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 Κοριθίας. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στον Σαρωνικό ο Παντελής Κουρούπης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Αράπογλου, αλλά και στον μόνιμα τραυματία Γιάννη Ροθώνη, αλλά θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, τους Αναργύρου και Βλάσση, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Αμφιβολοι είναι είναι οι στρατευμένοι Καζής και Κωσντανταράκης, οι οποίοι αναμένεται να εξασφαλίσουν άδεια από την μονάδα τους. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός ανιμετωπίζεί την ομάδα της Κλένιας που θέλει πάση θυσία το τρίποντο που θα τις εξασφαλίσει την διατήρηση των στόχων της γιά τίτλο καθώς βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Α. Ο. Λουτρακίου.
Η πιό ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας θα γίνει στο Σολωμό ανάμεσα στον Α.Ο Σπαθοβουνίου και την Ελλάδα Βέλου. Γιά τους γηπεδούχους του Σπύρου Αργυρόπουλου, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Βελέντζα καθώς δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Πέμπτης λόγω πυρετού και πλέον, αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί ή όχι . Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και στο Σπαθοβούνι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Μετά την ήττα από τον ΑΟ Λουτρακίου η ομάδα έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου και πλέον, στόχος είναι να διατηρηθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, για να κλείσει πετυχημένα τη σεζόν. Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα Βέλου που έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου, ο Χρήστος Βελέντζας θα δώσει και πάλι χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές , κάποιοι εκ των οποίων έκαναν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο νικηφόρο αγώνα με την Θύελλα Πετρίου.
Στο Δερβένι ο Αστέρας με νέο τεχνικό στον πάγκο του , τον Στέφανο Μεϊμάρογλου και με στόχο τη νίκη υποδέχεται στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, Αισιοδοξία επικρατεί στο συγκρότημα του Αστέρα, καθώς, παρά τα πολλά προβλήματα απο απουσίες βασικών παικτών του, η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της, θα επιδιώξει την καλή εμφάνισει και την νίκη. Τιμωρημένοι είναι και εκτίουν την ποινή τους οι Γιώργος Γιαννόπουλος και Βασίλης, Μουτεβέλης ενώ τραυματίες είναι οι Θεόδωρος Φραντζής , Θεόδωρος Καπούς και Σπύρος Αντωνόπουλος . Απαντές δεν υπολογίζονται για τις ανάγκες του αγώνος πονοκεφαλιάζοντας τον νεό τεχνικό τους, ο οποίος συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον μάτς με τους Αγιούς Θεοδώρους, τους : Παπαδημητρίου , Μαστρογιαννόπουλο , Βαέλ Ρούτσι , Νίκο Κολιμάδη, Αναγνωστόπουλο, Γιαννακόπουλο, Φωλιά, Πεθαίνο, Αγγελο Μερκούρη, Καραγιαννίδη, Ψαρρός , Νίκο Καλλιτέρη , Τόνυ Τάφα, Κουτρούλη, και Μάκη Μυριώτη. Ο Στέφανος Μεϊμάρογλου δήλωσε σχετικά με την εν λόγω αναμέτρηση κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους:
''Εκτιμώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, και θα έχει επιτυχημένη έκβαση ο αγώνας για την ομάδα μας, χωρίς να παραγνωρίζουμε τίς δυσκολίες του αγώνος. Καλώ όλους τους φίλους του Αστέρα Δερβενίου, να στηρίξουν με την παρουσία τους, και το χειροκρότημα τους τις προσπάθειες τών παικτών μας, και αυτοι με τήν σειρά τους θα τους ανταμείψουν με την καλή απόδοση τους''. Επίσης ο νέος τεχνικός του Αστέρα γιά την έναρξη συνεργασίας του με την ομάδα του Δερβενίου έκανε την εξής δήλωση: ''Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τό σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου, της ομάδος ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, για την τιμή που μου έκανε, και μου ανέθεσε την τεχνική ηγεσία της ομάδος. Η στόχευση μου απο σήμερα, είναι να δώσω τόν καλύτερο μου εαυτό, ώστε να οδηγηθει η ομάδα, μέχρι την λήξη του πρωτθλήματος, στην καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, και να τερματίσει όσο πιό ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στίς δυνάμεις, και πιστεύω ότι και στην συνεργασία μου με τον ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, όλα θα πάνε καλά. Τα υπόλοιπα στό γήπεδο''.
Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κόντρα στον Πανσολυγειακό.
Ο Χρήστος Αρδίζογλου θα έχει στη διάθεσή του, τον Χατζηνικολή που εξέτισε την ποινή του, αλλά όχι και τους τραυματίες Μίχα και Μπαλή. Εκτός ομάδας στα τελευταία ματς, είναι οι Χόντια και Μαρτίνος. Στην ομάδα του Σοφικού ο Τάσος Πέρρας θα στερηθεί , των υπηρεσίων του τιμωρημένου Νίκου Καρβούνη , ο οποίος θα λείψει από τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Εκτός θα είναι και ο Παναγιώτης Ρωτίδης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ανεβασμένοι είναι οι Μουρατίδης Ι. και Σταθογιαννόπουλος
Ο Εθνικός Ξυλοκερίζης αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και θέλει την νίκη για να παραμείνη στην κατηγορία, ενώ η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει τον Πανκαμαριακό.. Τέλος ο Ηρακλής Λεχαίου , στο ντέρμπι της ουράς, θα πάρει τρίποντο στα "χαρτιά" από την γειτονική ομάδα της Προοδευτικής Περιγιαλίου η οποία έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

24η αγωνιστική
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΕΒΕΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0 α.α.

Τρόικα: Τα νέα οργανογράμματα φέρνουν… προσαρμογές

Σε… κρύο ντους εξελίσσεται για τους δημόσιους υπάλληλους η υπόθεση της διαθεσιμότητας – κινητικότητας – απολύσεων. Ενώ στην Ελλάδα η λέξη «απόλυση» είναι απαγορευμένη τουλάχιστον στη Βασιλίσσης Σοφίας όπου εδρεύει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ τα μηνύματα είναι… διαφορετικά: Εκεί οι δανειστές μας χρησιμοποιούν όλες τις πιθανές ή απίθανες λέξεις για να περιγράψουν τις απολύσεις. Αυτή τη φορά η νέα ορολογία που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ήταν.. aftodioikisi.gr

Με… σβηστές μηχανές «καθάρισε» ο Ολυμπιακός στην Πόλη!

besiktasoly
Την 5η συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για την 2η προνομιούχο θέση του 6ου ομίλου, πέτυχε ο Ολυμπιακός στην αγαπημένη του… Πόλη, κερδίζοντας 79-60 την Μπεσίκτας. Με… σβηστές μηχανές οι πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστή τον Τζος Πάουελ!
Είναι παιχνίδια που αν ο αντίπαλος είναι κακός τότε μπορεί να σε παρασύρει. Κάπως έτσι «προσπάθησε» και η Μπεσίκτας να πάρει την πρώτη της νίκη, ωστόσο ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν κερδίζοντας με 79-60.
Οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον είναι στο 6-3, μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες μετά από την εντός έδρας ήττα από τη Σιένα και πλέον περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.
Παρότι το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει λόγους να είναι χαρούμενος, πέρα φυσικά από τη νίκη. Αρχικά είδε τον Τζος Πάουελ να κάνει καλό παιχνίδι και να δείχνει πως προσαρμόζεται στα «θέλω» και τις ανάγκες του Ολυμπιακού.
Παράλληλα είδε τους παίκτες του κατά διαστήματα να παίζουν καλή άμυνα, να τρέχουν σωστά και να βρίσκουν τρόπους ώστε να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να είναι απειλητικοί.
Εκείνο που σίγουρα δεν είδε είναι τις βοήθειες από τον Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός στο ντεμπούτο του υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ και ουσιαστικά δεν πρόλαβε να παίξει. Πάντως όση ώρα ήταν στο παρκέ ήταν μέρος συστήματος με τρεις «κοντούς», που εκείνη τη στιγμή δοκίμαζε ο Μπαρτζώκας.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να χτυπήσει στα μις ματς και να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Ωστόσο με εξαίρεση τον Τζος Πάουελ δε βρήκε λύσεις με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν ένα γρήγορο προβάδισμα με 8-3.
Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση ισορροπώντας το παιχνίδι, αλλά και πάλι δε μπορούσε, τουλάχιστον, στο ξεκίνημα να επιβάλει το παιχνίδι του, «παγιδευμένος» στο ρυθμό της Μπεσίκτας,
Η είσοδος του Σλούκα, έδωσε μία σημαντική λύση στην περιφέρεια και ο Ολυμπιακός άρχισε να... ρολάρει. Πήρε κεφάλι στο σκορ και μάλιστα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Παπανικολάου με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 10 πόντων (26-36).
Από το τέλος κιόλας του πρώτου ημιχρόνου το ποιος θα πάρει το παιχνίδι έμοιαζε... ξεκάθαρο. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν κίνητρο να παίξουν απέναντι σε μία πραγματικά κακή ομάδα.
Η Μπεσίκτας είναι σίγουρα, με βάση αυτό που δείχνει στο παρκέ, η χειρότερη ομάδα του Top-16 ενώ το πρόσωπο που έχει τώρα την κατατάσσουν στις χειρότερες της φετινής Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο είχε παγιώσει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους ενώ παρά το χαλάρωμα στο τέλος του δεκαλέπτου, δεν κινδύνεψε.

Στην τελευταία περίοδο το μόνο που παρουσίαζε ενδιαφέρον ήταν η τελική διαφορά. Ο Χάινς στο 38' έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 (58-78) για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 60-79.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-38, 51-60, 60-79
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Κουντέρ): Γκιουλέρ 1, Οζμιζράκ, Ακίν 4, Ατσίκ, Βίντμαρ 13, Φάλκερ 11, Μάρκοτα 2, Κρίστοφερ 13 (2), Μινάρντ 11, Χερσέκ , Οζέρ 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Αντιτς 2, Σπανούλης 9 (1τρ., 8ασ.), Περπερογλου 8, Σερμαντίντι 1, Σλούκας 7 (1), Πάουελ 16, Πέρκινς Πρίντεζης 9 (1τρ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (3).