Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

samarasvartholomaios
Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το amen.gr υποδέχθηκαν στην είσοδο του Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου καθώς και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέμενε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Πατριαρχικό Γραφείο όπου και ακολούθησε η συνάντησή τους, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Πρέσβη Νικολάου Ματθιουδάκη, των Μητροπολιτών Γέροντα Νικαίας Κωνσταντίνου, Γαλλίας Εμμανουήλ και του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.Βαρθολομαίου.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Η ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης

Antonis-Samaras-Tayyip-Erdogan-greeting
Θετική ήταν η αποτίμηση που έκαναν στη σημερινή συνάντησή τους και την κοινή συνεδρίαση υπουργών από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών έκαναν την καθιερωμένη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, ενώ απάντησαν και σε μια ερώτηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες φέρνουν τις δυο χώρες πιο κοντά, βοηθούν να αμβλυνθούν ιστορικές διαφορές, και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον και για τις δυο πλευρές του Αιγαίου, συμβάλλοντας παράλληλα στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στα ορεινά της Κορινθίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά στα παρακάτω οδικά δίκτυα:
- Από το 13χλμ εως το 17χλμ της ε.ο. Γκούρας-Δερβενίου.
- Από το 22χλμ και άνω της ε.ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας.
- Από το 1χλμ και άνω της ε.ο. Τρικάλων-Καρυάς

Αιμοδοσία στις 10/03/13 και 13/03/13 στο Ξυλόκαστρο

Πρόσκληση σε Αιμοδοσία στις 10/03/13 και 13/03/13

‘ Το αίμα είναι ζωή ‘
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20

Η Κομισιόν μας διασύρει με προαναγγελία... νεκρών σε προβοκατόρ​ικο email

Σάλος από την προβοκάτσια με προαναγγελία... νεκρών, σε email της Κομισιόν!Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής επιτροπής κινδυνεύουν στην Ελλάδα, όπου το Μάρτη θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και θα έχουμε... νεκρούς! Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολιτική αστάθεια, με επικινδυνότητα,
με αναρχία όπως αυτή που έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες! Αυτή είναι η εικόνα με την οποία παρουσιάζει τη χώρα μας το email που αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τους υπαλλήλους της προειδοποιητικά, πριν να επισκεφθούν την Ελλάδα! Ο πρωτοφανής αυτός διασυρμός της Ελλάδας από τις εσωτερικές υπηρεσίες της Ε.Ε, αποκαλύφθηκε από email που δημοσίευσε το Vima.gr. «Αποικιακή νοοτροπία έναντι της Ελλάδας δείχνει η ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε στην Ελλάδα λέει ότι το προβοκατόρικο απόσπασμα με τους νεκρούς που θα... υπάρξουν, δεν περιλαμβάνεται εντός εισαγωγικών στην οδηγία, έντονο διάβημα προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο έκανε χθες η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, ενώ κατατέθηκε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την ευρωβουλευτή, Μαριλ ένα Κοππά. Η οδηγία για την Ελλάδα με τα «μάτια» της Ε.Ε!...

Τρόικα: Τρεις «κίτρινες κάρτες» για διαθεσιμότητα

Ενστάσεις σε τρία θέματα διατύπωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσης η τρόικα, κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης για το θέμα της διαθεσιμότητας των 25.000 δημόσιων υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό οι Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και ο βοηθός του Πολ Τόμσεν, Μαρκ Φλάναγκαν, πήραν μαζί τους τα στοιχεία που τους έδωσαν ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης και ο γ.γ. Δ. Στεφάνου και μαζί με τον ίδιο τον ο Π. Τόμσεν ο οποίος φθάνει στην Αθήνα αύριο Τρίτη, πρόκειται να επανακάμψουν (δριμύτεροι;) στη Βασιλίσσης Σοφίας τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μετά την Πέμπτη οπότε και θα γίνει η νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τα οργανογράμματα των υπόλοιπων τεσσάρων υπουργείων (Παιδείας, Οικονομικών, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα ζήτησε ...aftodioikisi.gr

H Δικαιοσύνη στρέφει και πάλι τα «45άρια» κατά των Ψωμιάδηδων

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται και πάλι οι Παναγιώτης Ψωμιάδης και Διονύσης Ψωμιάδης, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε σήμερα νέες διώξεις εναντίον τους για τα «45άρια». Κατηγορούνται, με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (με τον οποίο καταδικάστηκε σε ισόβια ο Β. Παπαγεωργόπουλος), σε βαθμό κακουργήματος: για απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου από κοινού και κατ” εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία για την ψευδή βεβαίωση.
Η υπόθεση αφορά, την περίοδο 2016-2010 (νομαρχία Π. Ψωμιάδη), και 456 έργα που δόθηκαν με τη μέθοδο των «45αριών» (μεγάλα έργα «σπάζονταν» και δίδονταν με πρόχειρο διαγωνισμό, μέχρι του ποσού των 45.000 ευρώ). Από την υπόθεση αυτή, το Δημόσιο υπολογίζεται ότι έχασε 4,1 εκατ. ευρώ.
Οπως κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, τα μεγάλα έργα «έσπαγαν» σε 45άρια με τρεις κυρίως μεθόδους:
- Αρχικά εγκρίνονταν έργα με υψηλούς προϋπολογισμούς, για τα οποία όμως, αντί να συνταχθούν μελέτες και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης, συντάσσονταν μελέτες για προϋπολογισμούς έργων ύψους 45.000 ευρώ, που είχαν τους ίδιους κωδικούς των μεγάλων έργων.
- Σε άλλες περιπτώσεις έργων με υψηλούς προϋπολογισμούς συντάσσονταν μελέτες των 45.000 ευρώ, αντί να προκηρυχτούν ανοιχτές δημοπρασίες όπου παρέχονται μεγάλες εκπτώσεις από τους εργολάβους (25% έως 40%). Με τη μέθοδο του «σπασίματος» του έργου οι εκπτώσεις ήταν 2% έως 4%.
- Τέλος, διαπιστώθηκε ότι εγκρίθηκαν αυτοτελή έργα ύψους 45.000 ευρώ, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, το φυσικό τους αντικείμενο αποτελούσε τμήμα έργου με προϋπολογισμό πολλαπλάσιο των 45.000 ευρώ.

aytodioikisi.gr

Πώς να απορροφήσετε κονδύλια του ΕΣΠΑ για την επιχείρηση σας






 
Σε μια χρονική συγκυρία όπου το μέλλον των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα φαντάζει αβέβαιο από τις λίγες σανίδες σωτηρίας -χωρίς υπερβολή είναι τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πως μπορεί όμως να απορροφήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση τη χρηματοδότηση που δικαιούται για να σταθεί όρθια, την ώρα που όλα γύρω καταρρέουν. Η παραπάνω ενότητα, αλλά και άλλες χρήσιμες συμβουλές θα τεθούν επί τάπητος σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο του Ίλιον, στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης για τα προγράμματα των ΕΣΠΑ της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες είναι:
-Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ιλίου
-Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου
-Σύνδεσμος Βιοτεχνών Δυτικής Αθήνας
-Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου
-Αν. Σύμπραξη «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ»
-Κοιν. Συν. ΕΠ «ΚΟΙΝ.ΣΥΝ.ΔΡΑΣΗ»
-Κοιν. Συνεταιρισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Web Radio “THIS IS RADIO”
BlogSpot “PINAKIO” http://pinakio.blogspot.gr/
Ειδησεογραφικό site: http://www.itabloid.gr/

Φυλάκιση και δήμευση περιουσίας για τον Άκη!

Akis-Tsoxatzopoulos
Μετά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, η καμπάνα της Δικαιοσύνης ήχησε βαριά και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση περιουσίας και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τέσσερα χρόνια, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”. Η δήμευση περιουσίας αφορά στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Επειδή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακες Κορυδαλλού, ενώ παράλληλα είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού, θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006 και συγκεκριμένα καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε και στην παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ, καθώς και στην παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν και υποστήριξε ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, καθώς και ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.
Αυστηρά μέτρα για τη μεταγωγή Τσοχατζόπουλου
Το πρωί, η αστυνομία έλαβε αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του κ. Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου. Η μεταγωγή έγινε λίγο πριν τις 09:00 και ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση.

ysterografa.gr -eklogika.gr

Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Άσσου 9 - 1 στο παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας

 2ος όμιλος   

Σωστό "πολυβόλο" έχει αποδειχτεί η παιδική ομάδα του Αστέρα Δερβενίου. Οι "πιτσηρικάδες" του Χρήστου Παπασταμόπουλου στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας στην κυριολεξία "γάζωσαν" με το αστρονομικό 9 - 1 τον Ολυμπιακό Άσσου . Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε και η Ελλάδα Βέλλου επικρατώντας με 0 - 7 επί του Απέσσα Χαλκίου. Στο ντέρμπι του Λεχαίου ανάμεσα  στην Ακαδημία και στον Ηρακλή την νίκη κατέκτησε με σκορ 2 - 4 η ομάδα του Ηρακλή που εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος του ομίλου Ηρακλής Ξυλοκάστρου κέρδισε στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου , ενώ ο Πέλοπας Κιάτου και η Κόρινθος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 5 - 5.
 16η αγωνιστική
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 5 - 5
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 0 - 7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 9 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 - 3 α.α.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2 - 4


H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 15 αγώνες)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 43   63-10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ             35  50 -18
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ          32   64 -24
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ              29   54 -15
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               29   58- 29
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ             22    42- 39
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ               22    45- 49
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ        10     27- 72
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                  10    31- 86
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ         -6      4- 96


1ος όμιλος

Το απόλυτο έχει στον 1ο όμιλο η παιδική ομάδα του Α.Ο Λουτρακίου που κέρδισε στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα με τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου, ενω ισοπαλοι με τέρματα 3 - 3 αναδείχτηκαν. Εκτός έδρας σημείωσε με σκορ 3 - 6 και ο ΠΑΣ Κλένια επί του Παννεμεατικού, ενώ τέλος Κόρινθος'06 και Άγιοι Θεόδωροι. Δάφνη Εξαμιλίων και Πανσολυγειακός νίκησαν με σκορ 3 - 0 και 2 - 1 Ατρόμητο Χιλιομοδίου και ΠΑΣ Κύψελο αντίστοιχα.

17η αγωνιστική
ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 3 - 3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 2 -1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ- ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0 -3 α.α
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 3 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 3-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ        17 51 75 - 8
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ       17 41 46 -16
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06             17 32 49 -28
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ              16 29 49- 40
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 17 28 47- 20
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.     15 20 23- 36
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 16 19 36 - 42
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         17 12 26- 57
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ   17 12 20- 61
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝ.     17 -6   4- 67

Αποκατάσταση Δυτικής Πτέρυγας και Διαβατικού Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο)

IMSotiros

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αποκατάσταση Δυτικής Πτέρυγας και Διαβατικού Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο)» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.200.000,00 €.

Η διώροφη πτέρυγα κελιών στην οποία έχει προσαρτηθεί ο ΝΔ πύργος και το διαβατικό της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (Ανδρομονάστηρο), αποτελούν αξιόλογο δείγμα της μεταβυζαντινής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής και χρονολογούνται από το 17ο - 18ο αιώνα.
Στα πλαίσια του παρόντος έργου προβλέπονται τα παρακάτω:

Α) Εργασίες πεδίου:

  • Οργάνωση εργοταξίου, καθαρισμοί, περιμετρική στεγάνωση με διάνοιξη αυλακιού κατά μήκος βόρειας δυτικής και νότιας πλευράς.
Β) Εργασίες προστασίας ανάδειξης μνημείου:

  • Εργασίες στερέωσης και μορφολογικής αποκατάστασης.
  • Αφαίρεση σαθρών κονιαμάτων, (αφού κρατηθούν μάρτυρες).
  • Λιθοσυμπληρώσεις, τοπικές επισκευές, αποκαταστάσεις τοιχοποιίας, διανοίξεις ανοιγμάτων, τοποθέτηση ελκυστήρων.
  • Αρμολογήματα και εφαρμογή ενεμάτων όπου απαιτείται.
  • Κατασκευή νέων δαπέδων.
  • Αποκατάσταση τζακιών.
  • Αφαίρεση της επικεράμωσης και διαλογή κεράμων.
  • Εξυγίανση θόλων δυτικής πτέρυγας, διαμόρφωση των κλίσεων με χρήση αδρανών, επάλειψη των θόλων με ειδικής σύστασης κονία,
  • στεγανοποίηση και επικεράμωση με κοίλα ημικολυμβητά βυζαντινά κεραμίδια.
  • Κατασκευή ξύλινης στέγης στο Διαβατικό και επικεράμωση.
  • Τοποθέτηση νέων ξύλινων κουφωμάτων.
  • Κατασκευή ξύλινου στέγαστρου, στον εξώστη του Α΄ ορόφου του κτιρίου των κελιών.
  • Συντήρηση κονιαμάτων
  • Κατασκευή χώρων υγιεινής και αποχέτευσης λυμάτων.
Γ) Έρευνα - Τεκμηρίωση - Πληροφόρηση

  • Αρχαιολογική τεκμηρίωση καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
  • Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας και έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου.
Δ) Λοιπές Εργασίες

  • Οργάνωση εργοταξίου, λογιστική παρακολούθηση και επίβλεψη έργου.

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας 2013 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών
Τηλ. 210 777 99 01

 


          Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας 2013


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, η 6η Μαρτίου κάθε έτους, θεσμοθετήθηκε από το CPLOL (την Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ως μια ευκαιρία για τη διευρυμένη δημόσια επικοινωνία των επιστημόνων λογοπεδικών με  το  ευρύτερο κοινό.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και των άλλων ειδικών, για τις ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία και για τα δικαιώματά τους. Εκείνη τη μέρα, σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται δραστηριότητες από τα μέλη του CPLOL, για να ενημερωθεί το κοινό για τις διαταραχές του λόγου και τις επικοινωνίας, καθώς και για την πρόληψη, τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση τους. Μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες αναδεικνύεται και ο ρόλος του λογοπεδικού, η επιστημονική του κατάρτιση και η συμβολή του στην πρόληψη και παρέμβαση αυτών των διαταραχών.

Η Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL-LCSTL, www.cplol.eu) αποτελείται από τους συλλόγους των λογοπεδικών – λογοθεραπευτών – λογοπαθολόγων* των κρατών-μελών της ΕΕ. Την Ελλάδα εκπροσωπεί  στο CPLOL ο Πανελλήνιος  Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.
* Οι όροι αυτοί είναι συνώνυμοι.

Στην επιστήμη της λογοθεραπείας η πρόληψη ασκείται σε πολλά επίπεδα: το πρώτο επίπεδο αποτελεί η ενημέρωση του κοινού, αλλά και ατόμων που έχουν μια σημαντική θέση στην ανατροφή των παιδιών (δάσκαλοι, παιδίατροι, κ.ά) για την ανάπτυξη του λόγου και της επικοινωνίας και για τις καλύτερες συνθήκες για να γίνει αυτή χωρίς αρνητικές συνέπειες. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η πρόληψη σημαίνει τον έγκαιρο εντοπισμό των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας, μέσα από διερευνητικές διαδικασίες όπως σταθμισμένα ερωτηματολόγια ή ανιχνευτικά εργαλεία. Στη συνέχεια, σε ένα τρίτο επίπεδο, οι δυσκολίες που έχουν εντοπισθεί θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για να αποφευχθούν βλαβερές συνέπειες στο μέλλον. Η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να προλάβει αυτές τις δευτερογενείς επιπτώσεις.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών  οργανώνει για το 2013 δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην υλοποίηση αυτών των δράσεων  εμπλέκονται επιστήμονες λογοθεραπευτές εντελώς δωρεάν και όλες οι δράσεις γίνονται σε Δημόσιους χώρους και όχι στα γραφεία τους, αποδεικνύοντας έτσι την ανιδιοτελή φύση της παρεχόμενης Υπηρεσίας. Οι παραπομπές για περαιτέρω αξιολόγηση  όταν  χρειάζεται γίνονται μόνο σε δημόσιους φορείς. Σε πολλές περιοχές οι Δήμοι δείχνοντας την ευαισθησία τους ενισχύουν τις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας και παραπέμπουμε στο site μας: (www.logopedists.gr)  για να κατεβάσετε την αφίσα μας, το δίπτυχο και τον πίνακα των δράσεων μας με πληροφορίες  και λεπτομέρειες για  όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά 2107779901 και μέσω Email: info@logopedists.gr.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών και τα ΚΕΔΔΥ Κορινθίας, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Δυσκολίες στη λεκτική επικοινωνία και μάθηση - Ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI) το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στις 10:00 στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι αρχές που προδώσαμε.

Καυστικό άρθρο του Γ.Δεληκούρα για τη Δημιουργία Ξανά



"Την Πέμπτη 28/2/2013 το Πολιτικό Συμβούλιο της «δημιουργία, ξανά!» πήρε μια γενναία απόφαση. Απομάκρυνε τον ιδρυτή του κόμματος και υποψήφιο για την θέση του Προέδρου στο επερχόμενο συνέδριο Θάνο Τζήμερο, από τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας. Στη θέση αυτή είχε διορίσει ο ίδιος τον εαυτό του ακριβώς πριν παραιτηθεί. Ο λόγος της απομάκρυνσης ήταν η κατάχρηση της κομματικής εξουσίας που του δόθηκε (διέγραψε εκλεγμένα μέλη χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου από facebook group)."

του Γιώργου Δεληκούρα

Ή ανάρτηση του Γιώργου Δεληκούρα διαγράφηκε και ο ίδιος αποκλείστηκε από το group δημιουργία, ξανά! - Μέλη.
"Αυτό το ανόητο παιχνίδι πρέπει να σταματήσει και σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε."
Με τέτοιες λιτές ανακοινώσεις ο Αουγκούστο Πινοσέτ ενημέρωνε τους κολλητούς του, έτσι ενημερώνονται και τα ... logia-starata.blogspot.gr

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΣ - ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΟΥΛΙ



Στίχοι: Γιώργος Αρμένης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Μπαγιώκης
Άλλες ερμηνείες: Παντελής Θαλασσινός

Ξενιτεμένο μου πουλί
εκεί στα ξένα που 'σαι
σου στέλνω μήλο σέπεται
κυδώνι μαραγκιάζει

Σου στέλνω και το δάκρυ μου
σ' ένα μικρό μαντίλι
το δάκρυ μου είναι καφτερό
και καίει το μαντίλι

Ξενιτεμένο μου πουλί
εκεί στα ξένα που 'σαι
ξένοι σου πλένουν τα σκουτιά
ξένοι στα σαπουνίζουν

Στα πλένουν μια στα πλένουν δυο
στα πλένουν τρεις και πέντε
κι από τις πέντε κι ύστερα
τα ρίχνουν στο σοκάκι

Πάρε ξένε μ' τα ρούχα σου
πάρε και τα σκουτιά σου
και σύρε στην πατρίδα σου
σε καρτερεί η φαμελιά σου

O AΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ


Το Κονκλάβιο εκλέγει τον νέο Πάπα

papal-conclave
Πίσω από κλειστές πόρτες, το Κολέγιο των Καρδιναλίων του Βατικανού ξεκινά από σήμερα τις διαβουλεύσεις για την εκλογή του νέου Πάπα, με την προσδοκία ο διάδοχος του Βενέδικτου 16ου στην Αγία Έδρα να έχει εκλεγεί την επόμενη εβδομάδα και να τοποθετηθεί στη θέση του αμέσως μετά, ώστε να βρίσκεται στον Άγιο Πέτρο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας εκλογής του νέου Ποντίφικα περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές συσκέψεις των Καρδιναλίων, αρχικά για να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει εκείνος ο οποίος θα κληθεί να ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας, και στη συνέχεια να συνθέσουν μια λίστα με υποψηφίους.
Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τους Καρδιναλίους, ξεχωρίζει η διαχείριση των σεξουαλικών σκανδάλων, και για τον λόγο αυτό το Κονκλάβιο αναμένεται να ενημερωθεί με ειδικές αναφορές για το πως έχει η κατάσταση, ποιά έκταση εντοπίζεται στο πρόβλημα, και ποιοί τρόποι προτείνονται για να ανακτήσει η Καθολική Εκκλησία το κύρος της.

ysterografa.gr

Αναγκαία η κοινή δράση όλων των αρμοδίων για την παραμονή του ΤΕΙ Αιγίου

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης
 
Η πρωτοφανής και μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αιγιωτών με το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού με αφορμή την κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» κατέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το σχέδιο «Αθηνά» που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κινούμενο στο πλαίσιο της πολιτικής της μεζούρας, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και σημαντικές αστοχίες με σωρεία «παράπλευρων απωλειών» για τις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί πολιτικάντικα συμφέροντα ευνοώντας Νομούς και «ρίχνοντας» άλλους Νομούς που δεν διαθέτουν «μεγάλο δόντι» πολιτικής εξουσίας.

Το Αίγιο δεν πρέπει να «απογυμνωθεί» από την ανώτατη εκπαίδευση, καταργώντας και στερώντας του το ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό θα στοιχίσει δραματικά στην τοπική αγορά. Οι φοιτητές προσφέρουν σημαντικά στην Αχαΐα που έχει υποστεί γερά πλήγματα από την οικονομική κρίση και την λιτότητα!

Στο πλαίσιο των δυσάρεστων εξελίξεων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αχαΐας είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθεί μια άτυπη Επιτροπή Συντονισμού που θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι Βουλευτές όλων των κομμάτων, οι Δήμαρχοι του Νομού και συλλήβδην όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς με σκοπό την ενιαία δράση και τον κοινό προσανατολισμό για την δίκαιη απαίτηση της παραμονής του ΤΕΙ Αιγίου!

Η Αιγιαλεία μίλησε με δυναμικές κινητοποίησες σε αυτούς που επιδιώκουν τον «μαρασμό» των τοπικών κοινωνιών της Αχαΐας! Ενωμένη όλη η Αχαΐα πρέπει να σταθεί απέναντι στην κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου, αλλά και σε οποιαδήποτε κατάργηση τμήματος της ευρύτερης περιοχής! Όχι άλλα λόγια, η τοπική κοινωνία περιμένει πράξεις από τους τοπικούς αρμόδιους! Πέρα από κάθε κομματικό συμφέρον πάνω από όλα βρίσκεται το συμφέρον της Αχαΐας!

elzoni.gr

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα: Η επιτομή του Ιησουιτισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το αλαλούμ που επικρατεί και οι αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα με τις συνιστώσες.

Οφείλεται στην δεινή πραγματικότητα και στην προσπάθεια που καταβάλλεται να πειστεί ο λαός πως υπάρχουν άλλες λύσεις για την αντιμετώπισή της, που όμως τελικά αποδεικνύεται πως προσομοιάζουν στις παρούσες.

Κι’ όταν αυτό αποκαλύπτεται, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μιλούν για «χαλκεία», «ανωνυμογράφους» και «ομάδες λάσπης».

Πάρτε παράδειγμα τα του κατώτατου μισθού που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα επαναφέρει στα προ των εκλογών του 2009 επίπεδα.

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ και στον Μανόλη Κοττάκη, ο κ. Δραγασάκης είπε πως αυτό θα συμβεί, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως «όσο θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, και αυτός ο στόχος θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί».

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεθώνη στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 270.000

Η πράξη αφορά στην ανέγερση ενός νέου ισογείου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το «Περιφερειακό Ιατρείο» της Μεθώνης Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το νέο κτίριο είναι εμβαδού 75.96m2 και όγκου 361,33m3. Η κεντρική είσοδος έχει τοποθετηθεί σε ημιυπαίθριο χώρο εμβ. 10,55 m2. Στο χώρο αυτό υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο Εμβ.:306,26μ2 μέσα στο σχέδιο πόλης Μεθώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Εσωτερικά το κτίριο αποτελείται από τρεις χώρους: τα δύο εξετάστηρια – Γραφεία Ιατρών και την Αναμονή των ασθενών με λουτρό ΑΜΕΑ. Το κτίριο θα έχει τετράριχτη στέγη και ξύλινο στέγαστρο με επικάλυψη από κεραμίδια. Στο οικόπεδο θα τοποθετηθεί περίφραξη με στηθαίο από μπετόν και κάγκελα. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι καλυμμένος με πλάκες πεζοδρομίου έκτος από τα σημεία στα οποία προβλέπεται φύτευση δέντρων. Το Περιφερειακό Ιατρείο θα ανήκει στο Κ.Υ. Πύλου.

Το μεγάλο παζάρι του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 786 ευρώ

Σκουρλέτης: (το ξανασκέφτεται σε άλλη εκπομπή 2 ώρες μετά και πέφτει λίγο) :

Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ

Τσακαλώτος: Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ

Μηλιός: Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ

Τσίπρας: Θα πάμε τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν με ένα νόμο και ένα άρθρο

Μπαλάφας: (Καλά τα λέει ο αρχηγός) Θα πάμε τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν
με ένα νόμο και ένα άρθρο

Νικητής του παζαριού
αναδεικνύεται ο κ. Σκουρλέτης με αρχική προσφορά στα
786 ευρώ.



onned-korinthias.gr

Αποτελέσματα Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ. Ποιοι εκλέγονται

Εντελώς ανανεωμένη φαίνεται να είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αφού κυριάρχησαν ονόματα υποψηφίων που δεν είναι ευρύτατα γνωστά και δεν έχουν εμπλακεί σε θέσεις ευθύνης στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ
Σε μια πρώτη ανάγνωση των ονομάτων ξεχωρίζουν αυτά αξιόλογων νέων στελέχων όπως των Αγνής Σμπόνια , Χρήστου Γατσέλη, Πάνου Αναστασιάδη κ.ά.
Το νέο όργανο αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από 130 εκλεγμένα μέλη και 40 αριστήνδην, σύνολο 170 άτομα. Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Για την ανάδειξη της νέας κεντρικής επιτροπής ψήφισαν 3293 σύνεδροι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πρώτοι 130 σε ψήφους είναι:
 
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΕΛΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
...

Ποιός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που "σάρωσε" σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καθώς σε 3.525 έγκυρα ψηφοδέλτα έλαβε 1.158 ψήφους.
Είναι μόλις 33 ετών και πέτυχε την πρωτιά σε σταυρούς για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προέρχεται από τη νεολαία και είναι χρόνια στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος ο οποίος σε ηλικία μόλις 28 ετών, στήριξε τον Βενιζέλο στην αναμέτρησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας.
Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και διδάσκει ως ωρομίσθιος στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.
Από το 1997 συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης και στο προεδρείο του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών. Το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης, ενώ το 2000- 2002 είναι και μέλος της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.
Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά: Το 2001, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., και συμμετέχει στο Γραφείο Σπουδάζουσας Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι.. Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Το 2007, εκλέγεται μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το 2008, στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη αφού εξελέγη Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου στη δεύτερη θέση πίσω από την Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας 807 ψήφους.
Τη πρώτη δεκάδα κλείνουν οι: Α. Σπυρόπουλος, Δ. Ρέππας, Μ. Βουράκης, Γρ. Φελώνης, Α. Σαουλίδης, Κ. Μπελτεγρής, Κ. Πανταζής, Μ. Τζελέπης κια Π. Αλαμάνος.
Να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές της ΚΟ του 2009 που ήταν υποψήφιοι εξελέγησαν με πρώτους τους: Γ. Πεταλωτή, Τ. Αντωνίου, Β. Αργύρης, Π. Γερουλάνος, Ν. Σαλαγιάννης, Π. Οικονόμου, Γ. Κουτρουμάνης και Κ. Μπατζελή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ιπποκράτους η ανανέωση είναι πολύ μεγάλη στο νέο όργανο. Όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων οι "βενιζελικοί" συμπεριλαμβανόμενης της ομάδας "Ανδρουλάκη" έχουν την πλειοψηφία με 70%-75% και η "αντιπολίτευση" (ομάδες Παναγιωτακόπουλου, Καρχιμάκη, Υφυπουργών κ.α) περίπου 30%

Δείτε τα αποτελέσματα

Το τρένο φεύγει στις οκτώ ♫♫ Μαρία Δημητριάδη



Όταν αναφέρομαι σε "λίγους φίλους και καλούς" το εννοώ. Κάποιες "ξεχωριστές" σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και μπορούμε πλέον να τις χαρακτηρίζουμε ΦΙΛΙΕΣ.
Αφιερωμένο στον Αλέκο από το Μεσσολόγγι και για όλους εσάς τους ΦΙΛΟΥΣ!
ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Το τρένο φεύγει στις οχτώ
ταξίδι για την Κατερίνη
Νοέμβρης μήνας δε θα μείνει
να μη θυμάσαι στις οχτώ
να μη θυμάσαι στις οχτώ
το τρένο για την Κατερίνη
Νοέμβρης μήνας δε θα μείνει

Σε βρήκα πάλι ξαφνικά
να πίνεις ούζο στου Λευτέρη
νύχτα δε θα 'ρθει σ' άλλα μέρη
να 'χεις δικά σου μυστικά
να 'χεις δικά σου μυστικά
και να θυμάσαι ποιος τα ξέρει
νύχτα δε θα 'ρθει σ' άλλα μέρη

Το τρένο φεύγει στις οχτώ
μα εσύ μονάχος σου έχεις μείνει
σκοπιά φυλάς στην Κατερίνη
μεσ' στην ομίχλη πέντε οχτώ
μεσ' στην ομίχλη πέντε οχτώ
μαχαίρι στη καρδιά σου εγίνει
σκοπιά φυλάς στην Κατερίνη

Δικάζoνται Άκης και Κασιδιάρης

Στο εδώλιο του κατηγορουμενου κάθονται σήμερα Δευτέρα , σε διαφορετικές δίκες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσόχατζόπουλος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης...


 Ο Άκης Τσοχατζόπουλος,  κάθεται σήμερα στο εδώλιο  για πρώτη φορά καθώς ξεκινά η πρώτη δίκη του για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την περίοδο 2006 - 2009.
Στην σημεριννή δίκη ο πρώην υπουργός καλείται να δικαιολογήσει τις διαφορές που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες του. Κομβικό σημείο στην υπόθεση είναι το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου εξαιτίας του οποίου ξεκίνησε η εισαγγελική ερευνα για να αποκαλυφθούν στη συνέχεια οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Tα αποτελέσματα από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την καταμέτρηση των ψήφων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη στη ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 3.570 σύνεδροι.
Να σημειωθεί ότι είχαν εκλεγεί 4.201 σύνεδροι και μέχρι χθες το βράδυ είχαν διαπιστευθεί 3.700 περίπου.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 130 εκλεγμένα μέλη και περίπου 45 αριστίνδην μέλη εκ των οποίων οι 36 είναι οι νυν βουλευτές (28) συν τους βουλευτές που εξελέγησαν τον Μάιο του 2012 και δεν επανεξελέγησαν τον Ιούνιο (8).
Να σημειωθεί ότι την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει εναλάβει ιδιωτική τεχνική εταιρεία γεγονός που δημιουργεί έντονες επιφυλάξεις σε υποψηφίους του "αντιβενιζελικού" μπλοκ.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την καταμέτρηση

newsit.gr

Ερντογάν: Να βάλουμε τέλος στα… κουτσομπολιά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

Tayyip-Erdogan-Antonis-Samaras
Λίγο πριν υποδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά και το… μισό υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου, η οποία θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας.
Σε αποσπάσματα της συνέντευξης, που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση με δελτίο Τύπου, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Έντονη διαμαρτυρία σε Βενιζέλο από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

ben700
Δυσφορία για το γεγονός ότι «με το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος, από την Κεντρική Επιτροπή», εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους τέσσερις ευρωβουλευτές του Κινήματος, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για απόφαση «θεσμικά απαράδεκτη», καθώς επίσης και «ακατανόητη», ιδιαίτερα, όπως τόνισαν, «σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα, να συμμετάσχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην αλλαγή του σημερινού συντηρητικού συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη».
Αναλυτικά η κοινή δήλωση των 4 ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

Απολύσεις: Η «καυτή πατάτα» στη συνάντηση Μανιτάκη – τρόικας

Το κατώφλι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περνά σήμερα, στις 10 το πρωί, η τρόικα, μετά τη χθεσινή της επίσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως όμως -όπως σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου- «ναι μεν τέθηκαν οι απολύσεις τέθηκαν, δε συζητήθηκαν ωστόσο». Έτσι, την «καυτή πατάτα» των απολύσεων θα κληθεί να την κρατήσει το πρωί ο Αντώνης Μανιτάκης, .

Χειροβομβίδες εντοπίστηκαν στον Υμηττό!


XEIROBOMBIDA Μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων βρήκαν αστυνομικοί στον Υμηττό, ύστερα από τηλεφώνημα κατοίκων.
Συγκεκριμένα αυτές εντοπίστηκαν στην περιοχή Καλοπούλα, λίγο μετά την Μονή Καισαριανής και τις βρήκαν πρώτα κάτοικοι που τηλεφώνησαν άμεσα στην αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, όπου διαπίστωσαν ότι είναι εύχρηστες και πλέον αναζητείται η προέλευσή τους.

ysterografa.gr

Χειροκροτήσατε τις δεκάδες αυτοκτονίες, τους εκατοντάδες άστεγους και τους χιλιάδες άνεργους - Φωτό και Βίντεο


Καλά-καλά δεν έχουν «κοπάσει» οι αναθυμιάσεις που προκάλεσαν τον θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα και ο έμμεσα υπαίτιος ξανά στον τόπο του εγκλήματος, στην αποικία του Νότου...την Ελλάδα. Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εδώ, χωρίς ίχνος μετάνοιας. Με περίσσιο θράσος έφτασε στη χώρα και βρέθηκε στο Συνέδριο που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ (ναι, υπάρχει ακόμη).

Ωστόσο αυτό δεν είναι η είδηση -το θράσος ουδέποτε ήταν- αλλά αυτή (η είδηση) εντοπίζεται στο γεγονός ότι μέλη του ΠΑΣΟΚ αποθέωσαν τον Παπανδρέου κατά την είσοδο του στο συνέδριο. Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την ημέρα που το ΠΙΝΑΚΙΟ παρουσίασε τον «άστεγο της πιάτσας» έναν από τους πολλούς, κι υπάρχει κόσμος που ξεσπά σε χειροκροτήματα μόλις αντικρίζει τον άνθρωπο που παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και έφυγε αφού δάνεισε στον Τραπεζίτη Παπαδήμο την καρέκλα της εξουσίας...Ντροπή σας, σε όλους εσάς που τον χειροκροτήσατε απόψε.

Τελικά ο λαός δεν είναι ευκολόπιστος, όπως αναφέρει ο Διονύσιος Σολωμός, προδωμένος όμως ναι και δυστυχώς υπάρχουν και οι μακάκες (ναι, μαλάκες εννοώ) που χειροκροτάνε τον κάθε δοσίλογο γιατί τους πέταξε μερικά ευρώ στη λάσπη...Δείτε τα χαλια εννοώ φωτογραφίες και βίντεο...στο

Τα όνειρα τους...στον «κόφτη»


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τα φανάρια κόκκινα, ενώ στον ήχο των άγριων μηχανών πρασινίζουν από το φόβο τους και ένας εκκωφαντικός θόρυβος δίνει τη θέση του στην απόλυτη ηρεμία. Φανταστείτε αυτή την εικόνα μικρότερη σε κλίμακα, να μην εξελίσσεται σε κάποιον δρόμο ή κάποια πίστα αλλά σε μια ξύλινη πλατφόρμα και τα αυτοκίνητα να είναι κατασκευασμένα από μαθητές οι οποίοι ερμήνευσαν το κεφάλαιο της μηχανικής στη φυσική με το πιο αποδοτικό τρόπο...

Το Πινάκιο βρέθηκε στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέας-Λιναρδάτου στο Περιστέρι και έχει την τιμή να παρουσιάζει την ομάδα (μαθητών) Extreme-Racing.

Πρόκειται για τα παιδιά που κατασκευάζουν το μοντέλο της φόρμουλας μέσω της οποίας θα διεκδικήσουν το ελληνικό πρωτάθλημα στους μαθητικούς αγώνες, ενώ έχουν βλέψεις ακόμη και για το εξωτερικό.

Ας αφήσουμε τα παιδιά στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες που ακολουθούν να μας παρουσιάσουν καλύτερα τη δημιουργία τους.

Πριν κλείσουμε το εισαγωγικό κομμάτι της συνέντευξης, θα πρέπει να επισημάνουμε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα παιδιά, οι οικογένειες τους, αλλά και τα εκπαιδευτήρια της Αυγουλέας-Λιναρδάτου καθώς σε καιρούς κρίσης επενδύουν στα όνειρα.

Εσείς πριν δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ μπορείτε να κάνετε ένα like εδώ για να τους ενδυναμώσετε και να τους δώσετε ...
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr
 

Χρυσή (ξανά) η Ειρήνη ! Μπράβο!




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Πριν από δύο μήνες περίπου το Πινάκιο είχε παρουσιάσει την Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας, όταν ο σύλλογος είχε κατέβει Αθήνα και είχε σαρώσει τα μετάλλια.
Πέρα από τον προπονητή Χρήστο Χρηστίδη οι αθλητές καταβάλουν μεγάλες και επίπονες προσπάθειες, αλλά πέρα από το μέταλλο του πρωταθλητή έχουν και την ευλογία του Θεού. Τρανή απόδειξη η Ειρήνη Μπουράκη που πριν λίγες ώρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Σερβία σε διεθνείς αγώνες. Ευχόμαστε στην Ειρήνη Μπουράκη πάντα χρυσά και στην Εορδαϊκή Δύναμη να συνεχίζει με αμείωτη ένταση να φτιάχνει τους πρωταθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, να σημειώσουμε πως τις ημέρες που προσπαθούν να μας επιβάλουν κατοχή, οι άνθρωποι που σηκώνουν ψηλά την γαλανόλευκη είναι οι ήρωες που πρέπει να στηριζόμαστε εμείς οι υπόλοιποι και να αντλούμε δύναμη. Ξανά μπράβο στην Ειρήνη, την οικογένεια της και στον προπονητή της Χρήστο Χρηστίδη. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, αλλά πρώτα διαβάστε τον επόμενο σύνδεσμο...

Να ποιοι κρατούν την Ελλάδα όρθια...



pinakio.blogspot.gr

Φρικιαστική αποκάλυψη για το Ολοκαύτωμα

Holocaust-Museum
Η ιστορική τραγωδία του Ολοκαυτώματος, μια στιγμή διαρκούς ντροπής που μέχρι και σήμερα στιγματίζει την εθνική διαδρομή μιας Γερμανίας που θέλει να ξεχάσει την περίοδο του ναζισμού, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ερευνητών του Μουσείου Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των ΗΠΑ, ότι από το 1933 μέχρι το 1945, οι Ναζί είχαν δημιουργήσει περισσότερα από 40.000 γκέτο.
Το εύρημα προκάλεσε αίσθηση στη διεθνή κοινότητα, ιδίως την επιστημονική, που μελετά σε βάθος χρόνου εδώ και πολλές δεκαετίες το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα της περιόδου του Αδόλφου Χίτλερ. Ο αριθμός των 40.000 γκέτο ωστόσο, ξεπερνά κάθε φανταστία, πολύ περισσότερο κάθε προηγούμενη πρόβλεψη και εκτίμηση.
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη που εμφανίζει τις πόλεις σε όλη την Ευρώπη όπου είχε δημιουργήσει γκέτο το χιτλερικό καθεστώς, με παράλληλες αναφορές στις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και κατά περίσταση τους νεκρούς που άφησε πίσω της η λαίλαπα αυτή.
Ο αριθμός που έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτός από την επιστημονική κοινότητα είναι αυτός των 15-20 εκατομμυρίων ανθρώπων, που φυλακίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, με τους Εβραίους νεκρούς να υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια, μετά την τελευταία ανακάλυψη ωστόσο, η καταμέτρηση ξεκινάει από την αρχή.
ysterografa.gr

Η Ανθή της ΕΡΤ με το… δύσκολο επώνυμο

Anthi-Salagoudi
Η Ανθή Σαλαγκούδη είναι ένα από το πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, που απασχόλησαν την επικαιρότητα πρώιμα, και χωρίς να έχουν δώσει δείγμα γραφής της παρουσίας τους.
Η νεαρή δημοσιογράφος, βρέθηκε από πολύ νωρίς στο επίκεντρο σκληρής και ενίοτε απαξιωτικής κριτικής, σε συνδυασμό με καυστικά σχόλια και αιχμές, που δεν είχαν ως αφετηρία τη δική της παρουσία, τα προσόντα και τις ικανότητές της, αλλά το… επώνυμό της, καθώς είναι κόρη του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Σαλαγκούδη.
Η ίδια, υπέμεινε και περίμενε, και πλέον μέσα από την εκπομπή “136″ της τηλεόρασης της ΝΕΤ, μαζί με τον Γιάννη Δάρρα, δίνει τον καθημερινό αγώνα της καταξίωσης. Γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά της δρόμο, μέχρι να καταφέρει να αφήσει πίσω τις κριτικές και την αμφισβήτηση.
“Αρκετές φορές με έπιασε το παράπονο. Δεν είμαι τόσο χοντρόπετση ώστε να μη με επηρεάζουν όλα αυτά που γράφονται, ειδικά όταν δεν ευσταθούν και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Είμαι ανοιχτή στην κριτική, και έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Στη δική μου περίπτωση όμως, θεωρώ ότι ξεπέρασε τα όρια και κατέληξε να γίνει εμμονή.
Όλοι κρινόμαστε από τη δουλειά μας, και κι εγώ ζητάω να κριθώ γι’ αυτό, όχι για το όνομά μου. Διάβασα διάφορα δημοσιεύματα που δεν είχαν καμία σχέση με μένα, αλλά με άλλα θέματα της ΕΡΤ, και έβλεπα δίπλα τη φωτογραφία μου. Ίσως επειδή πουλάει περισσότερο”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της Ανθής Σαλαγκούδη, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχωρεί στο ένθετο “Real Life”, της εφημερίδας “Real News”.

ysterografa.gr

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 0: Ο Μυργιώτης είχε ...κέφια . Έβαλε γκολ, έχασε ευκαιρίες και στο τέλος ... αποβλήθηκε !

Με μόλις 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, αλλά με νέο προπονητή,τον  Στέφανο Μεϊμάρογλου,  ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε δίκαια στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" τους  Άγιους Θεοδώρους με σκορ 1 – 0 με σκόρερ τον Μυργιώτη.
Οι απουσίες των Ρούτση, Γιαννόπουλου, Μετεβελή, Αντωνόπουλου, που παίζουν κυρίως στο χώρο της άμυνας, ανάγκασε  τον νέο προπονητή του Αστέρα, να παρουσιάσει στο γήπεδο σχήματα και συστήματα που δεν έχουν εμφανιστεί άλλη φορά στη φετινή περίοδο. Παρ’ όλα αυτά η αγωνιστικότητα των παικτών που έπαιξαν, ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι να φανεί απειλητικός στο γήπεδο και η νίκη ήρθε μάλλον φυσιολογικά για τον Αστέρα. .
Στο α’ μέρος, με ευνοϊκό τον άνεμο, ο Αστέρας είχε την υπεροχή με συνεχείς επιθέσεις προς την εστία των Αγίων Θεοδώρων.  Στο 11’  χάθηκε ευκαιρία καθώς ο Μυργιώτης, που αν και βρέθηκε απέναντι στον Σταμέλο από πλάγια δεξιά, σούταρε άουτ και στο 32’ ένα μονοκόμματο σουτ του Παπαδημητρίου, που πήγε όμως πάνω στον τερματοφύλακα στο κέντρο της εστίας του. Στο 42’ ο Μερκούρης “χόρεψε” τον Δασσινό κοντά στο δεξί σημαιάκι του κόρνερ και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μυργιώτης πέτυχε με κεφαλιά το 1 – 0. Σ’ όλο το α’ μέρος, οι  φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στην εστία του Κολιμάδη, που έμεινε θεατής του αγώνα.
Στο β’ μέρος, με εις βάρος του το σκορ και ευνοϊκό τον άνεμο, ο ΑΣ Άγιοι Θεόδωροι αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοικτά. Έτσι ο Αστέρας “μαζεύτηκε” λίγο, αλλά και πάλι οι παίκτες του εξακολουθούσαν να είναι  απειλητικοί, ενώ έχασε στο 81’ στην κόντρα μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μυργιώτη, που σούταρε από δεξιά ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι και δημιούργησε νωρίτερα μια φάση με τον Κουτρούλη που ενώ έφυγε μόνος του από το κέντρο του γηπέδου, σταμάτησε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έτσι τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Και οι Άγιοι Θεόδωροι είχε την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν στο 78’ ο Μερκούρης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή του τέρματος έδιωξε την μπάλα σε χτύπημα κόρνερ. Το μόνο μελανό σημείο του αγώνα ήταν η απερίσκεπτη ενέργεια του Μυργιώτη, που στο 89’ για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε στο κέντρο του γηπέδου, απεκάλεσε τον διαιτητή “μεγάλο κορόιδο” και αποβλήθηκε δικαίως. Η ανόητη αυτή ενέργεια του Μυργιώτη άφησε τους φίλους του Αστέρα με πικρή γεύση στο τέλος του αγώνα και δεν χάρηκαν το επιτυχημένο ντεμπούτο του νέου προπονητή και την εξαιρετική προσπάθεια του συνόλου των παικτών της ομάδας τους
Ο διαιτητής κ. Π. Κακριδής δεν έκανε το μεγάλο λάθος και είχε κατά κανόνα σωστά σφυρίγματα. Τον βοήθησαν σ’ αυτό οι βοηθοί του κ.κ. Μπάρτζης και Γκουρβέλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Πεθαίνος, Γιαννακόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος, Φωλιάς, Παπαδημητρίου, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Μυργιώτης, Καραγιαννίδης (79’ Πρίφτης).