Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

O Σιδηροδρομικός σταθμός Δερβενίου( Φωτο)

ΟΣΕ περασμένων αιώνων

O Σιδηροδρομικός σταθμός Δερβενίου , στις αρχές του περασμένου αιώνα

derveni.eu

ΚΥΣΕΑ: Αλλαγή φρουράς στις Ένοπλες Δυνάμεις - Νέοι αρχηγοί σε Στρατό ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία

Αλλαγές στις στρατιωτικές ηγεσίες με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Με μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.
Ο μόνος που επιβίωσε ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μ. Κωσταράκος. Εντυπωσιάζει πάντως η απόφαση αλλαγής του Α/ΓΕΣ αντιστρατήγου Κ. Γκίνη που είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή πριν από περίπου οκτώ μήνες κατά τις προηγούμενες επεισοδιακές κρίσεις που είχαν οδηγήσει και στην παραίτηση του στρατηγού Ζιαζιά. Στη θέση του Γκίνη τοποθετείται ο Αθ. Τσέλιος, διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.
Από την άλλη πλευρά, ουδεμία έκπληξη δεν αποτελεί η αποχώρηση του αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, ο οποίος είχε ενοχλήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο για την απόφασή του να μιλήσει δημοσίως για τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη θέση του Α/ΓΕΝ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, μέχρι σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Αποστολάκης ήταν υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γ. Παπαντωνίου και είχε επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία επί υπουργίας του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βανιζέλου, αφού είχε δικαιωθεί και έπειτα από προσφυγή.
Όσο για τον πρώην, πλέον Α/ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Δ. Τσαντηράκη, στη θέση του τοποθετείται ο αντιπτέραρχος Ευ. Τουρνάς, σήμερα επικεφαλής του ΑΤΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως ξέρετε, συνεδρίασε πριν από λίγο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θα σας δώσω τη νέα σύνθεση της ηγεσίας υπογραμμίζοντας και τις αλλαγές που έχουν γίνει:
Παραμένει στη θέση του ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι σήμερα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, μέχρι σήμερα Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, που όπως ξέρετε έχει την ευθύνη της ακριτικής περιοχής με έδρα την Ξάνθη-Κομοτηνή-Έβρο.
Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.
Εννοείται ότι η Κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους Αρχηγούς που αποστρατεύονται και να τονίσει τη μεγάλη προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα.
Μιλάω για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χριστίδη και για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Είπατε για φρεγάτες και για τα γνωστά μεταξύ συνεργασίας με τους Γάλλους;
Π. Παναγιωτόπουλος: Όχι, όχι. Το αντικείμενο του σημερινού ΚΥΣΕΑ ήταν οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως συνηθίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος».

Καμίνης: «Γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ στην εγκύκλιο για τους επίορκους

Στο πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με την εγκύκλιο για τους επίορκους, εκφράζοντας την αντίθεσή του.
Όπως υπογράμμισε, η ευρεία ερμηνεία της διάταξης που «περιλαμβάνει κάθε υπάλληλο που κάποια στιγμή ενεπλάκη με την ποινική δικαιοσύνη, είτε αφορά αδίκημα που τελέστηκε εκτός υπηρεσίας, είτε εξαγορασθείσα ποινή», θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός «να στερηθούμε τις υπηρεσίες αυτών των ανθρώπων και οι εναπομείναντες υπάλληλοι θα τρέμουν να βάλουν την υπογραφή τους σε οτιδήποτε» αφετέρου να παραλύσει ο δήμος.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στην αποκάλυψη ότι εξυμνούσε την επένδυση της Χαλκιδικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η σιωπή δεν είναι χρυσός.
Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη ότι εξυμνούσε την επένδυση της Χαλκιδικής πριν λίγο καιρό, αν και τώρα την υπονομεύει λυσσαλέα».

Ντυθήκαμε «Μη χρεοκοπημένοι»! - Συσσίτια, ανεργία, απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗ

Ντυθήκαμε «Μη χρεοκοπημένοι»! -  Συσσίτια, ανεργία, απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗΕυτυχώς που γλιτώσαμε από την χρεοκοπία και έτσι πλήθος κόσμου συνέρευσε από το πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, όχι για να ψωνίσει τα απαραίτητα για το σημερινό τσίκνισμα, αλλά για να εκμεταλλευτεί την προσφορά δωρεάν γεύματος από τους κρεοπώλες. Ένα συσσίτιο, που λόγω αποκριάς, μασκαρεύτηκε σε «προσφορά». Εξάλλου, πατάξαμε και την ανεργία, καθώς για πρώτη φορά μειώθηκε 0,2% από τον προηγούμενο μήνα! Μόλις στο 26,4% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2012, έναντι 26,6% έναν μήνα νωρίτερα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον Δεκέμβρη που πέρασε απασχολούνταν 3.679.074 άτομα, οι άνεργοι ήταν 1.321.236 άτομα και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας μας μόλις... 3.341.863 άτομα. Και επειδή και λεφτά και δουλε ιές υπάρχουν, περισσότεροι από 500.000 είναι σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ενώ οι συνολικές οφειλές, πλησιάζουν το 1,3 δισ. ευρώ. Φέτος στα καρναβάλια η Ελλάδα θα ντυθεί «παραγωγική χώρα»...

Πολεμική ατμόσφαιρα για μεταλλεία Χαλκιδικής - Οι θέσεις των κομμάτων

Πολεμική ατμόσφαιρα για μεταλλεία Χαλκιδικής - Οι θέσεις των κομμάτωνΕκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας για την επένδυση του χρυσού στη θέση Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών μέσα σε σχολείο. Προσαγωγές, λιποθυμίες και καταγγελίες. Έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ , ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Οικολόγους που καυτηριάζουν κυρίως τη στάση της αστυνομίας. Πως τοποθετούνται τα κόμματα σε σχέση με την επένδυση, ποια στοιχεία επικαλείται η ΝΔ καταγγέλλοντας τη «διγλωσσία» της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που έκανε λόγο για «μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα»...

Οι αποκαλύψεις του Ντράγκι για το μέλλον της ευρωζώνης

Mario-Draghi
Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τείνουν να γίνουν… αφόρητα βαρετές το τελευταίο διάστημα. Όλοι κατανοούν ότι η Φρανκφούρτη, που εν πολλοίς διέσωσε την ευρωζώνη μέσα σε αυτή την κρίση χρέους και δανεισμού των περισσότερων οικονομιών του κοινού νομίσματος, δεν σκοπεύει να αλλάξει πολιτική το αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικά όχι σε ό, τι αφορά το επιτόκιο του ευρώ.
Έτσι έγινε και σήμερα. Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,75%, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι είχε διάθεση για αποκαλύψεις. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραδέχτηκε, πιθανότατα για πρώτη φορά, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω το επιτόκιο του ευρώ, αποφασίστηκε ωστόσο να μην γίνει μια τέτοια θεαματική κίνηση. Ο καθένας μπορεί να υποθέσει… να μην γίνει ακόμη.
Με τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, ο Μάριο Ντράγκι ήθελε να στείλει ένα σαφές… υπονοούμενο στις αγορές: Η Φρανκφούρτη δεν θα διστάσει να τις εκπλήξει ευχάριστα, αν θεωρήσει ότι η συγκυρία της δεδομένης στιγμής θα απαιτεί τέτοιου είδους υπερβάσεις.
Απ΄την άλλη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ προέβλεψε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, δηλαδή του τρέχοντος έτους, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του για τη σχέση των αγορών που έχουν… δαιμονοποιηθεί, με την πραγματικότητα, την πολιτική και τη Δημοκρατία, με αφορμή το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ιταλία.
“Οι αγορές καταλαβαίνουν και κατανοούν ότι ζούμε σε Δημοκρατίες. Και στις Δημοκρατίες, οι πολίτες αποφασίζουν”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μάριο Ντράγκι.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Το Μάιο μπαίνουν οι μπουλντόζες στην Ολυμπία ( Κορίνθου - Πατρών)...


Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσαν τα επιτελικά στελέχη της ΕΤΕπ Ν. Σκαναπιέκο και Μ. Τανασέσκου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Αθήνα.
Ανακοίνωσαν, παράλληλα, ότι η ΕΤΕπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας χρηματοδότηση που θα αυξηθεί σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, με προοπτική να ανέβει ακόμη περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστα σχέδια προς χρηματοδότηση», ανέφεραν τα στελέχη της τράπεζας.
Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε έργα υποδομής με έμφαση στους αυτοκινητόδρομους, καθώς υπογράφεται δάνειο 650 εκατ. ευρώ με το δημόσιο για την ΠΑΘΕ και απευθείας δανειοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.
Επίσης, δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την υπογραφή συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ, στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που στηρίζει το διεθνές εμπόριο και η πρώτη πιλοτική του εφαρμογή είναι ειδικά μελετημένη για την Ελλάδα.

froyros.blogspot.gr

Τη δημιουργία «fast track» διαδικασιών για την οριστική διακοπή των ζημιογόνων επιχειρήσεων ζητά o Τέρενς Κουίκ.


Τη δημιουργία «fast track» διαδικασιών για την οριστική διακοπή των ζημιογόνων επιχειρήσεων και την ελάφρυνση των ήδη κατεστραμμένων επαγγελματιών, προκειμένου να αποφευχθεί η ομηρία των ελεύθερων επαγγελματιών που ζημιώνουν τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση τη χώρα, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στην Εκλογική Περιφέρεια της Φθιώτιδας Νίκο Καλτσά, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «είναι απορίας άξιο στην παρούσα συγκυρία βαθιάς οικονομικής ύφεσης, πώς είναι δυνατό ένας μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας να καταφέρει να «κλείσει» οριστικά την επιχείρησή του αφού χωρίς την προηγούμενη αποπληρωμή οφειλομένων προς το Ελληνικό Δημόσιο, αυτό καθίσταται αδύνατο».

«Προτίθεστε να λάβετε κάποιου είδους ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες αυτές των επαγγελματιών, οι οποίοι ζητούν το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, με μόνο στόχο να μην παράγουν χρέη, τα οποία και ανείσπρακτα τελικά θα μείνουν, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να δρα τιμωρητικά απέναντί τους;» ερωτά το Γιάννη Στουρνάρα ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την προσαρμογή των διαδικασιών στις ακραίες επαγγελματικές συνθήκες που σήμερα όλοι βιώνουμε».

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο Κασιδιάρης


Εν μέσω χειροκροτημάτων από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.
kasidiarisΣύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.
Η εμπλοκή του κ.Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε μετά από κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε στην αστυνομία ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
Ο βουλευτής αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν, ως ιατρικός επισκέπτης, σε νοσοκομείο.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Ιερισσό η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει:
«Το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού σε ξένους και στον όμιλο Μπόμπολα να πάψει προτού θρηνήσουμε θύματα. H συγκυβέρνηση της προδοσίας και της εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου μας οδηγεί σε ανέχεια, ανεργία και εμφύλιο πόλεμο».

Σαμαράς: Η ανάκαμψη θα έρθει ως το τέλος του 2013

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Βασικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση που θα πρέπει να υπάρχει στο κρίσιμο θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ και είναι χαρακτηριστικό το ότι σε εκδήλωση του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του. Ο Πρωθυπουργός , αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας εξέφρασε την εκτίμηση πως “μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη” σημειώνοντας πως η χώρα το 2012 “είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες”.
” Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει” δήλωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πάντως πως με τα πρώτα στοιχεία για φέτος φαίνεται πως “θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα”, ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.
Σε κάθε περίπτωση σαφής ήταν ο στόχος του Πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα αυτή τη φορά υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία όταν υπάρχουν αποκλίσεις.
“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων. Για τον Πρωθυπουργό η ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς όπως είπε “οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως”. Παράλληλα μίλησε για “λαϊκιστικές φωνές που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά”, οι οποίες όπως είπε, “είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια”.
Για τον Αντώνη Σαμαρά ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Παράλληλα έμφαση δίνεται και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων . “Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι “red carpet” και όχι “red tape”, δηλαδή γραφειοκρατία” είπε ο κ. Σαμαράς θέτοντας ως στόχο του την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο στόχος σε αυτό τον τομέα θα ξεπεραστεί.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ποδοσφαιριστής έδωσε εντολή να τεμαχίσουν την ερωμένη του και την έδωσε στο σκυλί του


Την κοινή γνώμη της Βραζιλίας έχει συγκλονίσει η ιστορία της δολοφονίας του 25χρονου μοντέλου Ελίζα Σαμούδιο, η οποία έκανε το... λάθος να αποκτήσει παιδί του τερματοφύλακα, Μπρούνο Φερνάντεζ ντε Σόουζα.
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, που το 2010 καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για την απαγωγή του μοντέλου Ελίζα Σαμούδιο, παραδέχτηκε στο δικαστήριο -ξεσπώντας σε κλάματα- πως η πρώην ερωμένη του δολοφονήθηκε, διαμελίστηκε και δόθηκε τροφή στα σκυλιά!

Να τονίσουμε πως η Σαμούδιο, την οποία ο Σάντος γνώρισε σε ένα πάρτι το 2009, γέννησε το παιδί του, αλλά εκείνος ήταν παντρεμένος και θέλησε να προστατεύσει τη φήμη του!

Μέχρι πρότινος, ο πρώην τερματοφύλακας της Φλαμένγκο αρνείτο πως γνώριζε κάτι για το τι συνέβη στην Ελίζα Σαμούδιο, αλλά στη δίκη του για τον φόνο της νεαρής κοπέλας αποκάλυψε πως γνώριζε ότι ο καλύτερος του φίλος, Λουίς Ενρίκε Ρομάο είχε πληρώσει κάποιον για να την σκοτώσει. Παραδέχτηκε ακόμα πως αν και δεν έδωσε εντολή για να γίνει αυτή η αποτρόπαιη πράξη, την είχε δεχθεί.

Ο 27χρονος πορτιέρε φέρεται πως κανόνισε την απαγωγή της Σαμούδιο και την δολοφονία της με άλλους οκτώ. Μέσα σε αυτούς φέρεται να βρίσκονταν η γυναίκα του Νατϊάν, ένας ξάδερφος του και ένας πρώην αστυνομικός.

Οι Αρχές έχουν ισχυριστεί πως ο πρώην αστυνομικός παρακολουθούσε τον Σάντος να βασανίζει τη Σαμούδιο, τον βοήθησε στο διαμελισμό της και στη συνέχεια να δώσουν κάποια μέλη της στο ροντβάιλερ του ποδοσφαιριστή και τα υπόλοιπα να τα θάψουν σε τσιμέντο.

newsit.gr

Παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κοκκωνάκη «ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, πόλεις, μνημεία, μύθοι & ιστορία της Κορινθίας μέσα από τις περιηγήσεις του Παυσανία»

Παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κοκκωνάκη «ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, πόλεις, μνημεία, μύθοι & ιστορία της Κορινθίας μέσα από τις περιηγήσεις του Παυσανία»

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κοκκωνάκη «ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, πόλεις, μνημεία, μύθοι & ιστορία της Κορινθίας μέσα από τις περιηγήσεις του Παυσανία»,
Στις 9 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, 7.00 το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου.
Ομιλητές : Γιάννης Μπάρτζης (Γ.Γ. Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων - τ. Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης - Συγγραφέας)
Ελένη Κυριακοπούλου (Νομικός - Πρόεδρος Κέντρου Ιστορικών Σπουδών Κορινθίας - μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων - Συγγραφέας)
Απαγγελία ποιημάτων από τον κ. Αλέκο Σφακιανό
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Κατασκευή Νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δερβένι (φωτο)

Κατασκευή Νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δερβένι

Διεθνής Διαφάνεια: Η κρίση «χτύπησε» και τα φακελάκια

 
aftodioikisi.gr
 
Η κρίση έφερε και… λιτότητα στα «φακελάκια» που προορίζονταν για δημόσιους υπαλλήλους, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα κατά μέσο όρο τα ποσά μειώθηκαν κατά 12,2% (€1.228 το 2012, έναντι €1.399 το 2011). Σύμφωνα με την Έρευνα, ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να λαμβάνει περισσότερα «φακελάκια» από τον ιδιωτικό, και μάλιστα οι «συνήθεις ύποπτοι», νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες (που ανήκουν πλέον στους δήμους) πρωταγωνιστούν και πάλι στη διαφθορά στο Δημόσιο.
Και φέτος, εντοπίζεται η μαζικής έκτασης τάση οι ερωτώμενοι να εκλαμβάνουν τη μη έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως περιστατικό διαφθοράς. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες (27,3% για το δημόσιο και 31% για τον ιδιωτικό τομέα), δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα ζητηθέντα ποσά (έναντι 25,3% και 21,6% αντίστοιχα για το 2011).
Ταυτότητα της Εθνικής Έρευνας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚ​ΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ


Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 13:30, θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Θα προηγηθεί συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Νέα Δημοκρατία : Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ… Ιδού και οι συνιστώσες του…


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλά, για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τους ύμνους του κ. Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να αποκαλύψουν την προκλητική τους εκτίμηση για το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, «τράβηξε» το αυτί του αρχηγού του, διορθώνοντάς τον και  λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον Καραμανλισμό. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να  χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή “δημιουργό του παρακράτους” και “οικονομικό καταστροφέα”…
Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ… Ιδού και οι συνιστώσες του…».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Από το Γραφείο Τύπου τηςΝέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

prwtoselido_efimeridas.jpg«Ας είναι πιο προσεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για την επένδυση εξόρυξης Χρυσού στην Χαλκιδική,υποκινώντας μάλιστα περιφερόμενους οπαδούς του να επιτίθενται σε εργαζόμενους,που πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις οικογένειές τους.

Τι άραγε άλλαξε για τον Σύριζα και τον Πρόεδρό του, όταν στις 2/5/2010 μέσω του επίσημου κομματικού του εντύπου, της εφημερίδας «Αυγή»,εξυμνούσε με ολοσέλιδη καταχώριση, την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και την επένδυση στις Σκουριές;

Τι άραγε άλλαξε όταν σε ειδικό ένθετο της κομματικής του εφημερίδας «ΑΥΓΗ», με τίτλο «Η απασχόληση στα χρόνια της κρίσης», ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε με καμάρι την επένδυση στη Χαλκιδική, με αναφορές όπως «Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα» - «Με την κοινωνία δίπλα μας»- «προστατεύουμε το περιβάλλον με χειροπιαστές λύσεις»;

Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άγαρμπη στροφή 180’ με στοχοποίηση μίας συγκεκριμένης επένδυσης υποκινώντας μάλιστα και έκνομες ενέργειες;

Μήπως το γεγονός ότι,για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία εξασφάλισης τελών υπέρ του Δημοσίου;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και κινούν βαριές υποψίες.

Τα λαλίστατα στελέχη του κ. Τσίπρα οφείλουν, σήμερα κιόλας, να απαντήσουν.

Πότε έλεγαν αλήθεια;Όταν επισήμως, μέσω του κομματικού τους Οργάνου προέβαλαν την επένδυση ή σήμερα που στοχοποιούν όχι μόνο την επένδυση αλλά τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους;».
Επισυνάπτεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, το πρωτοσέλιδου του ειδικού ενθέτου και η ολοσέλιδη καταχώριση της Εταιρίας.
prwtoselido_enthetou-1.jpgdiselido_egxrwmo.jpgoloselidi_diafimisi.jpg

diselido_tmima.jpg
 

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ THΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΣΗΜΕΡΑ"


 
                                                           Επισκοπή Τεγέας /3/2013
                                                             
                                               

Προς:
 
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΑ»
 

 
 
               Απαντητική Επιστολή
 
 
                           Κύριε Διευθυντά,

Η συκοφαντική δυσφήμιση της Ανώνυμης Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. που είδε το φως της δημοσιότητας σε ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας σας, σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, βασίζεται σε παντελώς ανυπόστατα στοιχεία και αίολους ισχυρισμούς.

Όλα όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα σας, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο και προφανώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τα αρμόδια όργανα της Πελοπόννησος Α.Ε. θα εξετάσουν με ποιο τρόπο η Εταιρεία μας θα προστατεύσει τα συμφέροντα των Μετόχων, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Εργαζομένων της.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 του Άξονα 3: «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές και Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας», υλοποιείται από  την Εταιρεία μας σε συνεργασία με την Εταιρεία Πελοπόννησος Κ.Σ.Σ.Α..
 Η Κοινοπραξία για την «Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» των δύο Εταιρειών, ανέλαβε το Πρόγραμμα με τους όρους της Αναθέτουσας Αρχής (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία, από το τέλος του 2010 μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού. Αναλυτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τα ανυπόστατα των γραφόμενων σας αναφορικά με το Πρόγραμμα, θα δοθούν από τα Αρμόδια Όργανα του Συστήματος Διοίκησης του Προγράμματος.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΖΗΣ

 

Ο Α. Γεωργιάδης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα για το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο του «περιοδικού» Unfollow


Δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδη στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»

Α. Γεωργιάδης :

-          Έχω εδώ ένα περιοδικό της Αριστεράς. Γράφουν όλοι οι μεγάλοι αριστεροί της εποχής, Βαξεβάνης και λοιποί. Μπορεί να έρθει ο φακός λίγο πιο κοντά. Θέλω την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το πράγμα. Προσέξτε τι έχει γίνει…
-          Δείτε τώρα εδώ, εξώφυλλο περιοδικού. Εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Τον έχουν βάλει πυροβολημένο στο κεφάλι. Το μάτι του, το χειρουργημένο, εδώ, του το έχουν βγάλει, τα γυαλιά σπασμένα, και δαρμένος. Αυτός, κυρίες και κύριοι, καλά αναρωτιέμαι, εισαγγελέας δεν υπάρχει; Πραγματικά το λέω…
-          Εάν δεν πάει για αυτό εισαγγελέας, όπου παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας πυροβολημένος στο κεφάλι σαν να λένε στον τρομοκράτη, πήγαινε σκότωσε τον Σαμαρά. Και πάει και του βγάζει το μάτι του, εδώ το χειρουργημένο…
-          Αυτοί οι αισχροί άνθρωποι που δεν σέβονται ούτε την υγεία ενός ανθρώπου. Και πάνε και το κάνουν αυτό οι της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί οι δημοσιογράφοι και καλά εν είδει αντιπολιτευτικής. Ωραία. Καταδικάστε το. Αν μπορείτε. Αν μπορείτε, αφού δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ,  καταδικάστε το…  
-          Αυτός εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας με πυροβολημένο το κεφάλι και με βγαλμένο το μάτι…
-          Αυτό εδώ δεν καταλαβαίνετε τι είναι; Δεν το καταδικάζετε όμως…


·         Ο παριστάμενος στη συζήτηση βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς αρνήθηκε να καταδικάσει την πολιτική αθλιότητα του περιοδικού.  

Ο Ρουσόπουλος, ο Καραχάλιος και η… Αλ Σάλεχ

Nikos-Karaxalios-Theodoros-Rousopoulos
Η χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και επωνύμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων… δεν είχαν δουλειά, ούτε άμεση συνάφεια με την εκδήλωση, βρέθηκαν ωστόσο εκεί, παρόντες, και δεν έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια φωτογραφία, ή μια χειραψία με την πολιτική ηγεσία.
Όσοι γνώριζαν τον ιδιαίτερο ψυχισμό του Εθνάρχη, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι, αν έβλεπε μαζεμένους όσους συγκεντρώθηκαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής, θα… έκανε αναστροφή και θα έφευγε. Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί, στη χειρότερη, θα άρχιζε τα… γαλλικά, όπως σχολίασε για άλλον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα “Νέα” έχουν σήμερα εκτενές ρεπορτάζ για τα παρασκήνια της εκδήλωσης. Για στιγμιότυπα και περιστατικά. Αναφέρονται λοιπόν, για παράδειγμα στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, άλλωστε πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2004, που σύμφωνα με την εφημερίδα “πέρασε απαρατήρητος”.
Αναφέρονται ακόμη και στον “αιώνιο αντίπαλο” του άλλοτε υπουργού Επικρατείας, πρώην Γραμματέα Σχεδιασμού της ΝΔ και επικεφαλής του think tank Forum 2020, Νίκο Καραχάλιο, ο οποίος “κατέβαινε τα σκαλιά προς την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος”, για να πάρει τη θέση του.
Αναφέρονται τέλος και στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, για την οποία η εφημερίδα σχολιάζει ότι “έψαχνε κάποιον”.

ysterografa.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ TΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΑΛΙΚΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Γραφείο Τύπου
Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Ω ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ



ΜΕ ΕΙΠΕ ΧΑΛΒΑ , Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ , VANGEL PAPADO , ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΡΤΑ ,ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ , ΓΥΡΙΣΑΤΕ , ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΔΩ , ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ , ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ , ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΑΝ ΓΑΛΕΟΣ , ΑΜΟΛΑΤΕ ΤΗ , ΜΗΝ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΣΑΙ , ΓΟΥΡΛΟΥ , ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ , ΜΟΥΝΤΖΑ , ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ , Ω ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ , ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ , ΑΣΤΡΑΠΟΒΡΟΝΤΟ , ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΩΜΟΤΗΤΕΣ , ΘΑ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ , ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ , ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ , ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ , ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ , ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΤΩ ΟΛΟΥΘΕ , ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΤΕ , ΑΜΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ , Η ΚΑΜΠΙΑ , Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΡΩΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΡΕ...ΤΑ ΦΑΓΙΑ , ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ...

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - βρέχει στη φτωχογειτονιά



Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Μικρά κι ανήλιαγα στενά
και σπίτια χαμηλά μου
βρέχει στη φτωχογειτονιά
βρέχει και στη καρδιά μου (Δίς)

Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά ω
π' άναψες το καημό μου
είσαι μικρός και δεν χωράς
τον αναστεναγμό μου (Δίς)

Οι συμφορές αμέτρητες
δεν έχει ο κόσμος άλλες
φεύγουν οι μέρες μου βαριά
σαν τις βροχής τις στάλες (Δίς)

Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά ω
π' άναψες το καημό μου
είσαι μικρός και δεν χωράς
τον αναστεναγμό μου(Δίς)

English
My small and sunless alleys
and my low-ceilinged homes
Rain is falling on the slum
Rain is falling on the heart

Liar world, unfair,
you set alight my grief,
you are too small, you have no room
for my tormented sigh

My woes are countless
there are no more in the whole world
My days are passing by heavily
like the drops of rain

Κώστας Κόλλιας: «Άμεσα ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών»


Συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στη διάρκεια της οποίας ο Βουλευτής ζήτησε και έλαβε τη ρητή διαβεβαίωση ότι τα έργα για την ολοκλήρωση της Κορίνθου – Πατρών θα ξεκινήσουν άμεσα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καλογιάννη, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της επί μακρόν αναστολής των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, και ιδιαίτερα του τμήματος Κορίνθου – Πατρών. Έχω επανειλημμένα θίξει το ζήτημα τόσο στη Βουλή, όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τον Νομό μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αν.Υπουργός με διαβεβαίωσε ρητά ότι η συνέχιση των εργασιών θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς το έργο χαρακτηρίζεται ως ύψιστης προτεραιότητας. Όπως με ενημέρωσε, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών είναι το πρώτο από τα μεγάλα οδικά έργα που παίρνει το πράσινο φως για κατασκευή.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, καθώς έχουμε πλέον χειροπιαστές ενδείξεις ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα των εγγυήσεων και της χρηματοδότησης, αλλά διαθέτουμε και τη σαφή δέσμευση του Υπουργείου ότι η Κορίνθου – Πατρών βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής αναπτυξιακής ατζέντας. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόοδος, πλην όμως θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το θέμα μέχρι την επανέναρξη των εργασιών.»

Πέτρος Τατούλης - Η Πελοπόννησος είναι ένα καλάθι τουριστικών προϊόντων


Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM, 2/3/2013 στους δημοσιογράφους κ.κ. Μπαλή και Θεοδωρίδου.


Ερ: Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την Πελοπόννησο και τι είναι αυτό που ουσιαστικά πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Δεν υπάρχει ασφαλώς καμία αντίθεση και καμία διαφορετική προσέγγιση με το brand name Ελλάδα, πρόκειται για μία συμπληρωματική δράση, η οποία λειτουργεί και ανταγωνιστικά παράλληλα. Συμπληρωματικά, από τη μια πλευρά, γιατί συμπληρώνει μέσα από την προβολή ενός τόπου και, από τους κανόνες που βάζει αυτή, την προβολή μιας περιφέρειας και, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί και έναν εσωτερικό ανταγωνισμό στην προσπάθεια για την αξιόπιστη και συνεπή παρουσία της χώρας μας στην διεθνή κοινότητα, και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε

Ήθελα να μείνω στον εσωτερικό ανταγωνισμό γιατί βλέπω εσάς στην Πελοπόννησο που έχετε ξεκινήσει και μπαίνετε δυναμικά ο κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία που θέλει να αναπτύξει και το Θρησκευτικό Τουρισμό, λόγω των Μετεώρων, η Περιφέρεια Μακεδονίας το ίδιο θέλει να κάνει, η Ηπείρου το ίδιο αναπτύσσεται∙ δηλαδή βλέπουμε ένα εσωτερικό ανταγωνισμό, αλλά έναν υγιή ανταγωνισμό, συναγωνισμό, είναι έτσι; πως το αντιλαμβάνεστε;

Ακριβώς έτσι είναι. Άλλωστε να σας πω και κάτι από τη μακροχρόνια εμπειρία μου πάνω στη διαχείριση τω δημοσίων ζητημάτων της χώρας. Εκείνο που έλλειπε ήταν η πολυπλοκότητα και τα πολύπλευρα προϊόντα τα οποία πρέπει να δοθούν στους ξένους επισκέπτες. Η κάθε περιφέρεια προωθεί τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα πάνω στην αξιοποίηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος. Αυτό δημιουργεί μια ισχυρή γκάμα προϊόντων στο επίπεδο της επικράτειας και στην προβολή του τουρισμού ως εθνική υπόθεση. Αυτό το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου; Εσείς τι προϊόντα προωθείτε;

Κοιτάξτε, η Πελοπόννησος δεν είναι ένα τουριστικό προϊόν, είναι ένα καλάθι τουριστικών προϊόντων. Η Πελοπόννησος έχει άμεση σχέση με την προβολή του τουρισμού πάνω στα θέματα του πολιτιστικού υποκειμένου. Είναι πολιτιστικός ο προσανατολισμός της, είναι και εξαιρετικά φυσιολατρικός, υπό την έννοια ότι στην Περιφέρειά μας υπάρχουν οι περισσότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας στο επίπεδο της Natura, αλλά και στο επίπεδο των υπολοίπων προστατευόμενων περιοχών του φυσικού τοπίου. Από την άλλη πλευρά, είναι ο ιαματικός τουρισμός, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, είναι ο τουρισμός που αναπτύσσεται τώρα με σημαντικές μονάδες πάνω στο θέμα της αποκατάστασης, και ενισχύει τον ιατρικό τουρισμό, είναι ο φυσιολατρικός τουρισμός, είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Και βέβαια η μεγάλη μας προσπάθεια είναι για να πάρουμε ένα κομμάτι από την πίτα που λέγεται σχολικός τουρισμός, κάτι στο οποίο ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα μας έχει ατονήσει παντελώς, όταν άλλες νεοεισερχόμενες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, και άλλες χώρες, έχουν πάρει το μεγάλο κομμάτι αυτής της πίτας.

 

Στοιχίζει πολύ πιο φθηνά να πας στο εξωτερικό με τις προσφορές από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, όλο το πακέτο και τη διατροφή, παρά να πας στη Ρόδο ή στην Κέρκυρα για παράδειγμα.

Εδώ υπάρχει μια άλλη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Δεν είμαστε ταγμένοι υπέρ της άποψης, ότι ο έντονος ανταγωνισμός και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας στο επίπεδο της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να δημιουργήσει ένα καθεστώς κατάρρευσης των τιμών, γιατί αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως αντίστοιχη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εμείς θέλουμε να είναι στοχευμένος ο τουρισμός μας, να είναι στοχευμένο το τουριστικό μας προϊόν, να υπερασπίζεται και να υποστηρίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό και όπως είδατε στη δική μας την πρόταση υπάρχει για πρώτη φορά και το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας των προϊόντων μας και των υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού, υπό την έννοια ότι εμείς πάνω απ’ όλα θέλουμε να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε την ποιότητά μας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοίχημα, αλλά είναι και το ζητούμενο. Γιατί, αν αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε στη λογική των μειωμένων τιμών, της κατάρρευσης των τιμών, αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών μας. Εμείς μιλάμε για λογικές τιμές. Δεν μιλάμε ότι στην αγωνία που έχουν οι δικές μας επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν άτακτη υποχώρηση στις τιμές, για να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα ενός μαζικού τουρισμού, ο οποίος κατά τη δική μας την άποψη έχει περισσότερες παρενέργειες και περισσότερο κόστος από τα πιθανολογούμενα έσοδα που μπορεί να προσφέρει. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε στοχευμένοι, συγκεκριμενοποιούμε την πρότασή μας σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλουμε μέσα από τις στοχευμένες λειτουργία μας να έχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για να κάνουμε το δικό μας brand name.

Ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα το επιτρέψουν αυτό το πράγμα; Ποιες ενέργειες θα κάνετε εσείς ως Περιφέρεια;

Πρώτα - πρώτα θέλω να σας πω κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη∙ η βελτίωση των υποδομών μας. Σε λίγο καιρό θα έχουμε το πρώτο καταδυτικό πάρκο, το πρώτο οικογενειακό καταδυτικό πάρκο, το οποίο θα γίνει σε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο καταδυτικός τουρισμός είναι στοχευμένος τουρισμός, αναφέρεται σε συγκεκριμένες δράσεις.
Ένα δεύτερο θέμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό είναι η αξιοποίηση του μεγάλου ενδιαφέροντος και της μεγάλης αγάπης, μιας ομάδας πάνω από 7 εκατομμύρια Ευρωπαίων, η οποία έχει να κάνει με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικός σιδηρόδρομος. Εμείς βρισκόμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία με τα αντίστοιχα υπουργεία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μας, κυρίως προς την κατεύθυνση του τουριστικού μας προϊόντος. Τουριστικό τρένο, συν τα τρενοσπόρ, το τρενοποδήλατο δηλαδή, και άλλες ομοειδείς δράσεις θα είναι ενταγμένες μέσα σε αυτή τη λογική.

Είναι μακρόπνοα σχέδια αυτά;

Κοιτάξτε δεν μπορείς να σχεδιάσεις μια τουριστική πολιτική με σημείο αναφοράς το αύριο. Είναι και το αύριο και το μεθαύριο.
Από την άλλη είναι και η ιστορία των extreme sport. Ήδη, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα επενδυτικό ενδιαφέρον, που λειτουργεί στην περιοχή του Ισθμού, με διάφορα extreme sport πάνω από τον Ισθμό. 
Θέλουμε ουσιαστικά αυτό το καλάθι μας, το καλάθι των τουριστικών μας προϊόντων να το κατευθύνουμε αναζητώντας στοχευμένες κοινωνικές ομάδες.

Ο δρόμος τελειώνει;

Ο δρόμος τελείωσε και η Τρίπολη πλέον είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Πολύ λιγότερο κάνει κάποιος να έρθει στην Τρίπολη, απ’ το να πάει από τη μια άκρη της Αθήνας στο κέντρο. Έχουμε και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στα 5 εκατομμύρια Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή της Αττικής. 

Ευελπιστείτε ότι υπάρχει περίπτωση να γίνουν και άλλες επενδύσεις όπως το Costa Navarino στην Πελοπόννησο;

Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει αντίστοιχη μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Ερμιονίδος, όπου το Αμάν και η αλυσίδα Νίκι επενδύουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις. Σας είπα προηγούμενα για τον ιαματικό τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το Λουτράκι έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού. Είμαστε σε ένα δρόμο, όπου θέλουμε με ολοκληρωμένη πρόταση να διεκδικήσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για να μας επισκεφθούν.

Κλείνοντας θα ήθελα να σχολιάσουμε την παραδοξότητα. Εγώ κατάγομαι από την Αχαΐα. Η Αχαΐα και η Ηλεία να βρίσκονται εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δηλαδή αυτή η κόντρα που διαρκεί χρόνια μεταξύ της Τρίπολης και της Πάτρας ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην Πελοπόννησο θα διαρκέσει στο διηνεκές;

Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Η κακή πολιτική και κομματική συμπεριφορά ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτή την απαράδεκτη διοικητική διαίρεση της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος είναι ένα ενιαίος πολιτικός, ιστορικός, πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος. Εμείς άλλωστε στην προσπάθειά μας έχουμε κοντά μας όλους τους παραγωγικούς φορείς και της υπόλοιπης Πελοποννήσου, και της Ηλείας και της Αχαΐας.

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα ενωθεί διοικητικά η Πελοπόννησος;  

Η εκτίμησή μου είναι ότι στην επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση η πρώτη κίνηση που θα γίνει θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Πριν λίγες μέρες ήμουν στη Νορβηγία. Εμείς στοχεύουμε πάρα πολύ στην Σκανδιναβική αγορά. Όπως και πριν λίγο καιρό βρέθηκα στο Ισραήλ. Έχουμε συγκεκριμένες στοχεύσεις και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και τη δική μου πολιτική εμπειρία στην κινητικότητα των αγορών αυτών.
Παρ’ όλα αυτά, είμαστε μία Περιφέρεια, το παραγωγικό πρότυπο της οποίας είναι πάρα πολύ υψηλό. Και στο επίπεδο της ποσότητας και στο επίπεδο της ποιότητας με ένα καλάθι προϊόντων που θέλουμε ιδιαίτερα να το προβάλλουμε και αυτό κάνουμε. 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

 
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στις 11.45 π.μ., σας καλούμε να παραβρεθείτε στην συνέντευξη τύπου που θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου – Κολοκοτρώνη 17 – για να συζητήσουμε την οργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Νικόλαος Λόης

Πρόεδρος Δ.Σ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Στρατηγική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Επιτέλους μετά 2 χρόνια ακινησίας και ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών, η Πελοπόννησος έκανε στοχευμένα βήματα στην προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Ήταν μία απαραίτητη και επιβεβλημένη κίνηση, διότι η ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα είναι μεγάλη και δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε με το γαϊδουράκι, όταν οι ανταγωνιστές μας κινούνται με Πόρσε!

Επιβεβλημένη η συνολική τουριστική μας στρατηγική, το νέο BRAND, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά, για την αύξηση της επισκεψιμότητας!

Ούτε φυσικά τα ευχολόγια για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο που για να επιτευχθεί, απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στόχευση συγκεκριμένων κατηγοριών τουριστών και όχι απλά έωλη πεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα, που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Επειδή όμως επιβάλλεται να μην προτρέχουμε και ίσως γίνουμε άδικοι ,καλόπιστα θα αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα, διότι όσα μέχρι τώρα είχαν γίνει την προηγούμενη διετία ήσαν επιεικώς… μετέωρα και άνευ στρατηγικής!

έβαια, εκεί που πρέπει να δοθεί βάση για να αλλάξει η επικρατούσα νοοτροπία, είναι πως ανταγωνιστικές δεν είναι οι περιοχές της Πελοποννήσου, διότι ο κάθε τόπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και απευθύνεται σε άλλη τουριστική "πελατεία", ενώ τυχόν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Πελοπόννησο, θα επηρεάσει θετικά όλες τις περιοχές της.

Αυτό που επιβάλλεται είναι να εμπεδωθεί κοινή Πελοποννησιακή συνείδηση και πεποίθηση, πως "η ισχύς εν τη ενώσει", παραδειγματιζόμενοι σ’ αυτό από άλλες πρωτοπόρες τουριστικά περιοχές της πατρίδας μας, που εδώ και πολλά χρόνια είχαν αντιληφθεί τη δύναμη της ενότητας και της τουριστικής συμπόρευσης, όπως είναι η Κρήτη!

Με αυτές τις σκέψεις, ελπίζω για το καλύτερο για την Πελοπόννησο που επιτέλους θα ακολουθήσει μία στοχευμένη τουριστική πολιτική βασιζόμενη στις επιταγές του σύγχρονου μάρκετινγκ!

Η Μεσσηνία αναμένει να λάβει το δικαιωματικό μερίδιο επισκεψιμότητας που της αναλογεί, ενώ οι νέες πτήσεις χαμηλού κόστους που έστω και καθυστερημένα υποστηρίχθηκαν, μπορούν να "εκτοξεύσουν" την ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίαρχα την πόλη της Καλαμάτας σε μοναδικό προορισμό CITY BREAK.

Εκμετάλλευση λοιπόν όλων των δυνατοτήτων του τόπου μας στο έπακρον, διότι ο τουρισμός είναι ίσως η μοναδική πηγή ανάπτυξης που βλέπουμε μπροστά μας αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η πατρίδα μας!

elzoni.gr

Όταν το περιουσιολόγιο καταπίνει τις προτάσεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μεγάλη συζήτηση γίνεται από την προηγούμενη Δευτέρα για τις «προτάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για τον «νέο φορολογικό χάρτη».

Κατ’ αρχήν, το παράδοξο είναι ότι αποφεύγεται η λέξη «πρόγραμμα» και προκρίνεται ο όρος «προτάσεις».

Αυτό σημαίνει πως αν τελικά δεν εφαρμοστούν, τότε οι εμπνευστές (των προτάσεων) με ευκολία θα πουν πως δεν παρουσίασαν παρά προτάσεις, οι οποίες, ως γνωστόν, υπόκεινται σε «αναγκαίες» τροποποιήσεις, όταν… το πρόγραμμα δεν βγαίνει διότι οι προηγούμενοι και τα λοιπά και τα λοιπά…

Με τις «προτάσεις» του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα, αν και με κάπως ασαφή τρόπο όταν πρόκειται για προτεινόμενα νέα φορολογικά βάρη.

Συντάξεις: Εκτός Δημοσίου με 25ετία, 250.000 «τυχεροί» υπάλληλοι

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν πάρει «φωτιά», με βασικό παρανομαστή τις 25.000 απολύσεις που θέλει, μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων που είναι εν ισχύι επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την «έξοδο» περίπου 250.000 υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της συνταξιοδότησης από τα λεγόμενα ειδικά ασφαλιστικά ταμεία, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Και μάλιστα, από 2-17 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν φέτος (σ.σ.: το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη μείωση του δημόσιου τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 έχει υπολογίσει και τις συνταξιοδοτήσεις).
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος», «τυχεροί» είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τη συμπλήρωση της 25ετίας θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας. Στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες) απαιτείται η συμπλήρωση τόσο της 25ετίας όσο και του ορίου συνταξιοδότησης για να θεμελιωθεί δικαίωμα (με εξαίρεση τις μητέρες ανηλίκων).
Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης «κλειδώνουν» ανάλογα με το πότε θεμελιώνεται δικαίωμα στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο· ενώ όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα έως το τέλος του 2012 αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 που είναι από φέτος εν ισχύι.
Διακυμάνσεις στην 25ετία – Παραδείγματα
Για την έξοδο από το Δημόσιο, με σύνταξη και όριο τα 25 χρόνια υπηρεσίας, υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στους όρους. Ενδεικτικά κάποια παραδείγματα:
- Οι μητέρες ανηλίκων που θεμελιώνουν δικαίωμα σε Δημόσιο και ειδικά ταμεία έως το τέλος του 2010 έχουν το πιο ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης. Τη διετία 2011-2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ όσες μητέρες θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 ακολουθούν πλέον τις γενικές διατάξεις.
- Οι άντρες με ανήλικα παιδιά στο Δημόσιο είναι κερδισμένοι, εφόσον κλείνουν την 25ετία τη διετία 2011-2012. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύουν μειωμένα όρια ηλικίας για έξοδο στη σύνταξη (προσοχή καθώς δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).
- Οι γυναίκες στον δημόσιο τομέα που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 έχουν χαμηλότερα όρια ηλικίας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 55 ετών.
- Οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι (που δεν υπάγονται στις διατάξεις για γονείς ανηλίκων) που συμπληρώνουν 25ετία στο Δημόσιο τη διετία 2011-2012 είναι επίσης τυχεροί. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης, τα οποία ισχύουν αποκλειστικά και μόνο στον στενό δημόσιο τομέα.
Με πληροφορίες από «Έθνος»
aftodioikisi.gr


Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Δεν θέλω να πεθάνω - “;Eφυγε”

Venezouelans-mourn
Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας στρατηγός Χοσέ Ορνέγια,  αποκάλυψε στο Associated Press ότι ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έδωσε επί μακρόν άνιση μάχη με τον καρκίνο, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Ο οργανισμός του αποθανόντος Προέδρου της Βενεζουέλας είχε εξασθενήσει σημαντικά λόγω των διαδοχικών επεμβάσεων, της χημειομοθεραπείας και της λοίμωξης του αναπνευστικού που τον ταλαιπώρησε και πάλι τις τελευταίες μέρες της ζωής του. O στρατηγός Ορνέγια, επίσης αναφέρθηκε και στα τελευταία λόγια του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας, την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου.
Hugo-Chavez-supportersΟ Ούγκο Τσάβες βέβαια δεν μπορούσε να μιλήσει, σύμφωνα ωστόσο με τον στρατηγό Ορνέγια “είπε” με τα χείλη του: “Δεν θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ, μην με αφήσετε να πεθάνω”, επειδή αγαπούσε την πατρίδα του, και θυσίασε τελικά τον εαυτό του για τη Βενεζουέλα.
Μέχρι και σήμερα, οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν αποκαλύψει το είδος του καρκίνου από τον οποίο έπασχε ο Ούγκο Τσάβες.