Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Βενεζουέλα αποχαιρέτησε τον “Γιο της Επανάστασης” (videos)

funeral
Παρουσία πλήθους κόσμου (περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες) και τουλάχιστον 55 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τελέστηκε η κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα.

Τι θα πει ο Σαμαράς στα κομματικά όργανα

Antonis-Samaras-ND
Ξεκινά και επίσημα η πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο καθώς αύριο συνεδριάζουν υπό τον Αντώνη Σαμαρά τόσο η Εκτελεστική Γραμματεία όσο και η Πολιτική Επιτροπή στα γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στις παρεμβάσεις του ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των στελεχών στον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και την ανάγκη συμμετοχής τους στον προσυνεδριακό διάλογο που ξεκινά.
Στις ομιλίες του ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση προτάσσοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη με παράλληλες δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Μαργαρίτα Παπανδρέου κατά Βήματος και Πρώτου Θέματος

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Παπανδρέου, ανακοίνωσε με επιστολή της πως θα μηνύσει το Βήμα της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα, οι οποίες την ενέπλεξαν με το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ.
Η επιστολή της εστάλη στην αγγλική έκδοση της Ελευθεροτυπίας EnetEnglish. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση με τον λογαριασμό των 500 εκατ. δολαρίων και υποστήριξε πως αν τα είχε αυτά τα χρήματα θα τα πρόσφερε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο προς όφελος της Ελλάδας. Η ίδια δηλώνει ουσιαστικά πως διαφωνεί με τους όρους υπό τους οποίους η Ελλάδα, υπό την πρωθυπουργία του γιου της Γιώργου Παπανδρέου, σύναψε το Μνημόνιο και τονίζει πως τάσσεται κατά της πολιτικής της λιτότητας. Oλόκληρη η επιστολή: tvxs.gr

Κυψελός και Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζουν " Αρειανούς"

Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2΄  Κατηγορία Κορινθία. Αύριο Σάββατο στη κοινή τους έδρα , το γήπεδο του Συνοικισμού, ο πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου (τυπικά φιλοξενούμενος) αντιμετωπίζει τον τυπίκα γηπεδούχο Άρη Κορίνθου, ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου υποδέχεται τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού. Στο Κιάτο  η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετωπίζει την ομάδα της Αλμυρής, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης αντμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου. Στο Λέχαιο η τοπικός Α. Ο. θα επιδιώξει το τρίποντο της νίκης κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων, για να βελτιώση βαθμολογικά τη θέση παραμονής του.
Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί την Κυριακή με τους υπόλοιπους αγώνες της αγωνιστικής. Στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός θα επιδιώξει πάση θυσία την νίκη απέναντι στον Πανευρωστινιακό, ελπίζωντας σε παραπάτημα του Κύψελου και να τον πλησιάσει στον πόντο. Στο Σολομό η τοπίκη ομάδα αντιμετωπίζει τον Αετό Αγγελοκάστρου, ενω τέλος στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός υποδέχεται τους Γαλάζιους Νέους Εξαμιλίων

24η αγωνιστική
  9.3.13 15.00
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.- ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ
10.3.13 15.00
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Στον Εισαγγελέα γιατροί λόγω επίσχεσης εργασίας

hospital_front3
Ενώπιον του Εισαγγελέα Σερρών βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι επτά ειδικοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, λόγω της επίσχεσης εργασίας που κάνουν από την περασμένη Τρίτη, ως αντίδραση στη μη καταβολή των εφημεριών τους τελευταίους οχτώ μήνες.
Οι γιατροί κλήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα μετά από καταγγελία του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, για την παράνομη, όπως την χαρακτήρισε, επίσχεση εργασίας τους.
Ο Γενικός Γραμματέας των Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, Ευάγγελος Παπαμιχάλης, δήλωσε πως «Πρόκειται για έναν εκφοβισμό εκ μέρους του διοικητή του Νοσοκομείου και της κυβέρνησης».
Έπειτα από σύσταση που έγινε στους επτά γιατρούς από τον εισαγγελέα για να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας, οι επτά γιατροί αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Ελεγκτικό: Δε μετέχουμε στα Πειθαρχικά, δε μας ρωτήσατε

Μπορεί τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έλεγαν χθες πως είναι έτοιμα να νέα Πειθαρχικά, και μάλιστα με τη συμμετοχή δικαστών, ωστόσο, μάλλον τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά: οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ δε θα συμμετέχουν, σύμφωνα με απόφαση που πήραν από τις 28 Φεβρουαρίου.
Αυτό σημαίνει αμέσως αμέσως πως δημιουργείται ένα εμπλοκή, δεύτερη, στα σχέδια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διώξει τους επίορκους από το Δημόσιο, κάτι που απαιτεί η τρόικα για να μη γίνουν οριζόντιες απολύσεις, και μάλιστα για αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει εμπλοκή (την πρώτη) στις διαπραγματεύσεις για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Ψήφισμα για μη συμμετοχή των επιτρόπων Ελεγκτικού στα Πειθαρχικά
Τους λόγους τους εξηγούν σε ψήφισμά που εξέδωσαν, σχετικά με τη συμμετοχή των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα Πειθαρχικά:
«Οι διατάξεις των άρθρων 146Α και 146Β του ν.4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» (Α΄ 54), που αφορούν στη λειτουργία, σύσταση και συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των νπδδ, δεν εναρμονίζονται με τις διατάξεις των άρθρων 87-89 και 91 του Συντάγματος διότι:
Α) Κατά παράβαση της καθιερούμενης από το άρθρο 87 παρ. 1 του Συντάγματος αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας, ελάχιστη εγγύηση της οποίας αποτελεί πρωτίστως η συγκατάθεση του Δικαστή στην ανάληψη διοικητικών καθηκόντων (βλ. ΣτΕ 5203/1987), κατά την ακολουθηθείσα διαδικασία στελέχωσης των ως άνω πειθαρχικών συμβουλίων, δεν εξασφαλίστηκε από τη Διοίκηση η σχετική συγκατάθεση των Δικαστικών Λειτουργών της Ένωσης μας για την ανάθεση σε αυτούς των ως άνω διοικητικών καθηκόντων.
Β) Δεν είναι νοητή η απειλή πειθαρχικών διώξεων σε Δικαστικούς Λειτουργούς για την εκτέλεση μη δικαστικών καθηκόντων.
Γ) Δεν είναι επιτρεπτό η κρίση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, εκφερόμενη υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, να ελέγχεται σε δεύτερο βαθμό από δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπό την προεδρία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

aftodioikisi.gr

Κυβέρνηση: «Χρόνια πολλά γυναίκες» με κατάργηση Γραμματείας Ισότητας Φύλων

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, που καθιερώθηκε προς τιμήν του «ασθενούς» φύλου, με σκοπό να αναδείξει τα προβλήματά τους και τις ίσες ευκαιρίες σε μια… ανδροκρατούμενη κοινωνία, με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να το έχει «λησμονήσει» αυτό. Προτείνει την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και την αντικατάστασή της από μία Διεύθυνση Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών, περικόπτοντας περίπου το 80% των οργανικών μονάδων της., όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓΙΦ.
Και όλα αυτήν, την ώρα που από την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών-CEDAW, το κείμενο των καταληκτικών παρατηρήσεων (1η Μαρτίου 2013), στο οποίο Η Επιτροπή προτρέπει το κράτος – μέλος:
(α) Να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και να της παρέχει επαρκείς ανθρώπινους, οικονομικούς και τεχνικούς πόρους έτσι ώστε αυτή να μπορεί να συντονίζει και ναι εργάζεται αποτελεσματικά για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ένταξη της οπτικής της ισότητας των φύλων σε όλες τις πολιτικές, και να επανενεργοποιήσει την Εθνική Επιτροπή για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών
(β) Να παρέχει κατάρτιση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών στις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται στον εθνικό μηχανισμό για την πρόοδο των γυναικών, και
(γ) να ενδυναμώσει τους μηχανισμούς εκτίμησης επιπτώσεων έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων παρακολουθούνται και αποτιμώνται και η εφαρμογή τους αξιολογείται κατάλληλα.
«Περιμένουμε την έμπρακτη απάντηση της τρικομματικής Κυβέρνησης στην παραπάνω σύσταση της Επιτροπής του ΟΗΕ, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ του προτεινόμενου σχεδίου και η διατήρηση και ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓΙΦ.
 
aftodioikisi.gr

Όλο το παρασκήνιο στη Δημιουργία Ξανά με ονόματα και ημερομηνίες


Του Γιώργου Δεληκούρα


Ημερολόγιο εκλογών 2012 σε 3 επεισόδια

Μια περιληπτική χρονολογική καταγραφή των γεγονότων των Εθνικών εκλογών του Απριλίου 2012 από τον τ. Γραμματέα του κόμματος "Δημιουργία Ξανά

logia-starata.blogspot.gr/
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΑΡΑΖ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓ​ΙΩΝ" ΤΟΥ κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΥΓΗ" ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το σημερινό μπαράζ “δικαιολογιών” του κ. Σκουρλέτη για την προώθηση από την “ΑΥΓΗ” της επένδυσης Χρυσού στη Χαλκιδική, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι σημερινές απίστευτες δικαιολογίες Σκουρλέτη, για την αποκάλυψη ότι το κομματικό τους όργανο “ΑΥΓΗ” προωθούσε την επένδυση στις Σκουριές, μέχρι -για άγνωστους λόγους- να κάνει στροφή 180΄, είναι τουλάχιστον γραφικές.
Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η “ΑΥΓΗ” δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βασικός μέτοχος της εφημερίδας.
Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την “ΑΥΓΗ”, γι αυτό προσέφυγε στην εταιρία Ελ. Χρυσός.
Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο.
Ακούσαμε ότι άλλο η (μετέπειτα) πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μια απλή προβολή της επένδυσης.

Αντί για όλες αυτές τις αστειότητες, θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν παραδειγματιστεί από τη στάση αντίστοιχου κομματικού Οργάνου, του “Ριζοσπάστη”, για να μην αναγκάζονται σήμερα να αναμασούν αστείες δικαιολογίες.
Και κάτι ακόμα. Δεν θα σχολιάσουμε τη φρασεολογία  πεζοδρομίου του κ. Σκουρλέτη, που μιλά για “μπάτσους”, “μάγκα Πρωθυπουργό”, “ντίλερς της Εταιρίας” κλπ. Προφανώς, εντάσσονται στην πρόσφατη ανακάλυψη από τον κ. Τσίπρα του αστικού πολιτικού πολιτισμού της Φιλελεύθερης Παράταξης…“».

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.3.2013: ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΛΙΜΝΗ
ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Η ηλεκτρονική  εφημερίδα sfedona.gr δημιουργεί έναν νέο πρωτοποριακό θεσμό για την ανάδειξη και προβολή της αγαπημένης μας Κορινθίας.
Μετά την τεράστια ανταπόκριση που είχε η ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη των 10 δημοφιλέστερων προορισμών της Κορινθίας για το 2012 , πραγματοποιούμε ειδική τιμητική εκδήλωση-ημερίδα την ερχόμενη Κυριακή 10.3.2013 , για να παρουσιάσουμε τους 10 προορισμούς του νομού μας που επιλέχτηκαν από 12.582 επισκέπτες που πήραν μέρος στην ψηφοφορία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην “έδρα” του πρώτου δημοφιλέστερου προορισμού που είναι ο ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ.
Έτσι λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή το πρωί στις 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΘΕΑ στην Γκούρα , στην σημαντική αυτή εκδήλωση με ελεύθερη την είσοδο, έχουν προσκληθεί να βρίσκονται οι βουλευτές του Νομού Κορινθίας καθώς και βουλευτές από γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου, οι δήμαρχοι των βραβευμένων προορισμών, θεσμικοί φορείς της Κορινθίας και οι πολίτες του τόπου μας -ειδικότερα του Φενεού.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλο , θα είναι οι βασικοί εισηγητές της ημερίδας.
Σύντομοι χαιρετισμοί θα υπάρξουν και από τους άλλους θεσμικούς παράγοντες που θα παραβρεθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση για θέματα του Φενεού αλλά και επίκαιρα θέματα για την ανάδειξη και προβολή όλης της Κορινθίας.
Τιμητικές πλακέτες θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους δημοφιλέστερους προορισμούς που είναι κατά σειρά Φενεός-Λίμνη Δόξα , Λουτράκι , Βραχάτι αλλά και στις επιχειρήσεις-υποστηρικτές του νέου αυτού θεσμού που είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου , η Μότορ Όϊλ , η Σουλφούρ Ελλάς , ο Όμιλος Λαρσινού και ο Γιώργος Πάτερης Μπετόν-Λατομεία .
Την ημερίδα θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Διευθυντής μας Λάκης Γιαννιδάκης.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δοθεί ως δώρο cd με μια ξεχωριστά όμορφη παρουσίαση των 10 δημοφιλέστερων προορισμών.
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς της Κορινθίας για το 2012 όπως αναδείχθηκαν από την ψήφο 12.582 επισκεπτών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.
  1. ΦΕΝΕΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ
  2. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
  3. ΒΡΑΧΑΤΙ
  4. ΤΡΙΚΑΛΑ
  5. ΝΕΜΕΑ-ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
  6. ΣΥΚΙΑ -ΜΕΛΙΣΣΙ
  7. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  8. ΑΛΜΥΡΗ-ΛΟΥΤΡΑ
  9. ΚΙΑΤΟ
  10. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

 

Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του Φ. Κουβέλη;

Φώτης Κουβέλης
 
rightnews.gr
 
Σας είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο ότι η τελευταία γιάφκα της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς στα Τουρκοβούνια, έκρυβε πολλά μυστικά.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία έχουν δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι η επιλογή των περιοχών από τους νεαρούς τρομοκράτες.
Η σύγχρονη γενιά της τρομοκρατίας και το νεαρό της ηλικίας, έχει άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα από αυτά που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα. Εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες αλλά και έλλειψη επιχειρησιακής εμπειρίας. Την έλλειψη επιχειρησιακής εμπειρίας, τα στελέχη της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς, την πλήρωσαν με την αποτυχημένη «επιχείρηση» τους στο Βελβενδό Κοζάνης.

“Στην Ελλάδα σώσαμε (μόνο) τις τράπεζες. Οι άνθρωποι δυστυχούν”…

Dirk-Muller
Εμφανιζόμενος χθες το βράδυ στην εκπομπή πολιτικού περιεχομένου της Maybritt Illner, η οποία παρουσιάζεται από τη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, ο γνωστός «γκουρού» των αγορών Dirk Müller αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από την γερμανική πολιτική στα πλαίσια του χειρισμού της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Και ο Dirk Müller, όπως και ο Oscar Lafontaine, απέρριψαν την άποψη ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην πολιτική που ακολουθείται. Ακολουθώντας το σχόλιο του τελευταίου, ότι παλαιότερα βοηθιούνταν οι φτωχοί και σήμερα διασώζουν εκείνοι τις τράπεζες, ο διάσημος επενδυτής υπερθεμάτισε λέγοντας:
«Μόνο τις τράπεζες σώσαμε. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν μέσα στη δυστυχία».
Επιπλέον, προχώρησε και σε αξιολόγηση της πολιτικής φάσης που διέρχεται η χώρα μας:
«Η Ελλάδα είναι μπροστά σε εξελίξεις ανάλογες με της Βαϊμάρης!».
Τέλος, σε ένα γενικότερό του σχόλιο, διατύπωσε την άποψη ότι ήταν λάθος να εισαχθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με τον συγκεκριμένο τρόπο που συνέβη.

ysterografafa.gr

Ο ΠΑΣ Κλένια κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου

Mε τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας με τον πρωτοπόρο Α.Ο. Λουτρακίου να παίρνει στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα του με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει παραιτηθεί  του πρωταθλήματος.
Κατά τα άλλα η αγωνιστική περιλαμβάνει και τον ενδιαφέροντα αγώνα , στο γήπεδο του Σολομού , ανάμεσα στον ΠΑΣ Κλένια και τον Αστέρα Δερβενίου. Η ομάδα της Κλένιας θέλει την νίκη ώστε να διατηρήσει τις μαθηματικές τις ελπίδες για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Ο Γιώργος Οικονόμου, για την σαββατιάτικη αναμέτρηση,  δεν υπολογίζει τους τραυματίες Χ. Γεώργαρη και Σκούρτης, ενώ  αμφίβολοι είναι ο Π. Μπαλάφας καθώς και ο Σπύρος Γεώργαρης.


Από την άλλη πλευρά, στον Αστέρα Δερβενίου, ο αγώνας με την Κλένια μόνο εύκολος δεν είναι. .
Ο  τεχνικός της ομάδας της Δυτικής Κορινθίας , Στέφανος Μεϊμάρογλου,δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μάκη Μυργιώτη, αλλά έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες του στη διάθεσή του.
''Έχουμε αναμφίβολα, μία πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά μας. Ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα, και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μία πολύ καλή εμφάνιση και θα είμαστε ένας ανταγωνιστικός αντίπαλος. Σεβόμαστε όλα τα αντίπαλα σωματεία, όμως δεν φοβόμαστε κανέναν, και δημιουργούμε μία ομάδα που θα είναι σε θέση να αναζήτηση βαθμό ή βαθμούς, κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Πατάμε γερά στα πόδια μας, και πιστεύω ότι, καλύτερες μέρες προσμένουν τον Αστέρα Δερβενίου. Ο φίλαθλος κόσμος του Δερβενίου, ας στηρίξει αυτά τα παιδιά, δηλώνω απερίφραστα, ότι το αξίζουν'', ήταν τα λόγια του κ. Μεϊμάρογλου, λίγο πριν το ματς του Σαββάτου.
Η αποστολή του Αστέρα Δερβενίου για το εκτός έδρας ματς με τον Π.Α.Σ. Κλένια, αποτελείται από τους ποδοσφαιριστές: Αντωνόπουλο, Μαστρογιαννόπουλο, Γιαννόπουλο,  Κουτρούλη, Παπαδημητρίου , Μετεβελή, Φραντζή , Μούγιο , Καπού, Ρούτσι Βαέλ, Κολιμάδη, Αναγνωστόπουλο, Φωλιά, Πεθαίνο, Καραγιαννίδη, Γιαννακόπουλο, Μερκούρη και Πρίφτη.
Στο "Θωδειο" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες , αντιμετοπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, του Χρήστου Αρδίζογλου, ο οποίος δεν θα έχει στην αποστολή του τους τραυματίες Μπαλή και Μίχα, αλλά και τον τιμωρημένο Τζαναβάρα. Με ελείψεις θα παραταχθεί και η Ελλάς Βέλου στην εντός έδρας αναμέτρησή της με τον Πανκαμαριακό. Ο Χρήστος Βελέντζας, δεν μπορεί να υπολογίζει τον τραυματία Τάσο Βράκα , τον τιμωρημένο Αντρέα, τον  μόνιμα τραυματίας Ιατρού, αλλά και τον Νίκος Κοσκολέτος που παρακολουθεί μαθήματα προπονητικής για το δίπλωμα UEFA B’ και φυσικά δεν θα μπορέσει να δώσει το παρόν. Στην έδρα του ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Εθνικό Ξυλοκερίζης ενώ ο Σαρωνικός Γαλατακίου, τους τρεις βαθμούς της νίκης θέλει μόνο στην πολύ δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στο Σπαθοβούνι. Ο Παντελής Κουρούπης, δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο  Αναργύρου, αλλά και τον τραυματία Ροθώνη. Τέλος χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ειναι η αναμέτρηση του Πανσολυγειακού με την Θύελλα Πετρίου, καθώς οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.Ο Τάσος Πέρρας, θα στερηθεί των υπηρεσιών του βασικού δίδυμου των «πρασίνων» στην αμυντική γραμμή, Γκεζερλή και Καρβούνη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.
 25η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -   ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.- ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ     0-3 α.α.
 



 
 

Ο Α.Ο. Λουτρακίου και ο Παννεμεατικός στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας στις 20 Μαρτίου στην Κόρινθο


Ισόπαλο (0-0) έληξε ο επαναληπτικός αγώνας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κορινθίας, ανάμεσα στον Α.Ο Λουτρακίου και τον Αετό Κρυονερίου με τους ''οράνιε'' να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πανεμεατικό, καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-6), τους είχε δώσει ουσιαστικά την πρόκριση.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Νικολόπουλος, Σπέτσης (63' Γιαννακούλης), Βουτσινάς, Μπάρμπας (63' Σπηλιώτης), Ζερβός, Παυλάτος, Μαυρέλης, Αποστολάκης (46' Γεώργαρης), Καλλάς, Παινέσης, Δημάκης
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: Λακόβ, Παπαγεωργίου, Μπατζής, Ψυχογιός, Πετούμενος, Δάνης, Ζάρκος (58' Φίλης Δ.), Τσιτσίκος, Αναγνωστόπουλος

 Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Α Ο Λουτρακίου πήρε την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παννεμεατικό, που ''έβγαλε'' εκτός Κυπέλλου  τον Πέλοπα, Κιάτου καθώς, επικράτησε στον επαναληπτικό της Νεμέας με 1-0 με τέρμα που σημείωσε ο  Μπασιώτη στο 70' .
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Κωστούρος, Σγούρος, Μαρινός, Παλυβός, Τζίνης, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι, Σαϊσανάς Ν., Τζας (92’ Κυριάκος), Μπασιώτης (88’ Μαντζώρος)
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Κουρούμαλης, Ντερτιλής (46’ Χουσελάς), Παπαϊωάννου, Αντωνόπουλος (46’ Μιχαλόπουλος), Βελέντζας, Μπούκης, Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος, Λυμπερόπουλος, Λίλιος
O Tελικός θα γίνει στις 20 Μαρτίου, στο  Εθνικό Στάδιο Κορίνθου με την ομάδα των «οράνιε» να είναι οι τυπικά γηπεδούχοι μετά από κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας..Ο λόγος που γίνεται αρκετά γρήγορα ο τελικός, είναι γιατί η ΕΠΟ έχει δώσει εντολή μέχρι τις 20/3 να έχουν δηλωθεί όλες οι νικήτριες ομάδες από τις εκάστοτε Ε.Π.Σ, δίνοντας όμως η ΕΠΟ τη δυνατότητα στις ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή, λόγω των αρκετών οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

 
 


Παραπέμπεται σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Akis-Tsoxatzopoulos
Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μαζί με άλλα 18 άτομα, όπως αποφάσισε με βούλευμά της η Δικαιοσύνη, μετά την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αφορά τις “μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη, δήμευση περιουσίας, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο, για αναληθές πόθεν έσχες.
Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους άλλους 18 κατηγορουμένους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

ysterografa.gr

8 Μαρτίου 2013. Οι εξωτερικοί αντιπερισπασμοί (πάλι)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άλλη μια Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα.

Σχετικώς, υπάρχουν και καλά και κακά νέα, καθώς πολύ νερό έχει τρέξει κάτω από τις γέφυρες του κόσμου από εκείνη την 8η Μαρτίου 1857, τότε που οι εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ίση μισθολογική αντιμετώπιση με τους άνδρες.

Προς το παρόν, δεν έχει ακόμη δικαιωθεί η ρήση σύμφωνα με την οποία «αν ο 20ός αιώνας ήταν ο αιώνας που άλλαξε τις γυναίκες, ο 21ος θα είναι ο αιώνας που οι γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο».

Τα καλά νέα είναι ότι οι γυναίκες έχουν παντού κατακτήσει ανώτατα αξιώματα – πρόεδροι, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, υπουργοί σε σημαντικά υπουργεία, πρόεδροι κοινοβουλίων, πρόεδροι κομμάτων, η πρώτη υπουργός των Εξωτερικών της ΕΕ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, πρόεδροι μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως το ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, πρόεδροι μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων, ακόμη και η Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας είναι γυναίκα, ενώ γυναίκες διευθύνουν τις μεγάλες εφημερίδες Λε Μοντ, Νιου Γιορκ Τάιμς και Ουνιτά και το ΝΑΤΟ απέκτησε προσφάτως την πρώτη γυναίκα εκπρόσωπο στην άνω των 60 χρόνων ιστορία του.

Η 8η Μαρτίου και οι γυναίκες

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Άλλη μία παγκόσμια ημέρα μέσα στις τόσες πολλές και σημαντικές! Η ημέρα της γυναίκας!

Το 1910 στην Κοπεγχάγη στη Διεθνή διάσκεψη Σοσιαλιστριών καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η 8η Μαρτίου και στη συνέχεια ο ΟΗΕ, την καθιέρωσε ως ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μία ημέρα που μας υπενθυμίζει αγώνες γυναικών, ανισότητες, διακρίσεις, προσπάθειες, αποκλεισμούς αλλά και επιτυχίες στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και εφαρμογή πολιτικών ισότητας.

Εν έτει όμως 2013, ενώ άπαντες θα περιμέναμε πως όσα δύσκολα βίωσαν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι γυναίκες και τις ώθησαν να αγωνισθούν για να πετύχουν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, θα είχαν επιλυθεί και σήμερα θα απολαμβάναμε συνθήκες ισότητας, δικαιοσύνης, δημιουργίας και ευκαιριών, βλέπουμε πως πισωγυρίζουμε, χάνοντας πολλές από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Ημέρα της Γυναίκας: Να κρατήσουμε τα θετικά

Γράφει η Ζέττα Μακρή
Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων
 
Η Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου αλλά στην πραγματικότητα δεν περνά ούτε μια ημέρα του έτους που να μην έχει η γυναίκα την τιμητική της.
Καθημερινά η γυναίκα γιορτάζει ως μητέρα, ως σύζυγος, σύντροφος, γιορτάζει ως εργαζόμενη και ως δημιουργικό άτομο. Πέρασαν οι εποχές κατά τις οποίες η γυναίκα ήταν υποδεέστερο ον, προορισμένο για τα του οίκου. Η γυναίκα του 21ου αιώνα διεκδικεί και πετυχαίνει κάθε ημέρα του χρόνου να είναι δική της.

Θα εθελοτυφλούσαμε εάν λέγαμε ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της ισότητας. Παρά την πρόοδο που σημειώνεται στον δυτικό κόσμο, υπάρχει μια οπισθοδρόμηση σε πολλά σημεία του πλανήτη. Ας μιλήσουμε λοιπόν, με αφορμή την επέτειο, για τα καθ΄ ημάς. Η Ελληνίδα του 21ου αιώνα έχει τεράστιες επιτυχίες στα ζητήματα ισονομίας, συγκρίνοντας με τις γενιές των γιαγιάδων της. Η νομοθεσία προσαρμόστηκε στα αιτήματα της κοινωνίας, σημειώθηκε πρόοδος στη συμμετοχή στην επιχειρηματικότητα, διευρύνθηκε η συμμετοχή στην διακυβέρνηση.

Θα διαφωνήσουν ορισμένοι, λέγοντας ότι η γυναίκα είναι πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σχέση με τον άνδρα. Προτιμούμε να κρατήσουμε τα θετικά επιτεύγματα. Η γυναίκα έχει κάνει θεαματικά βήματα μέσα σε μισόν αιώνα. Εκλέγει και εκλέγεται, δημιουργεί θεσμούς που επιτρέπουν να κινείται έξω από τα όρια της οικογένειας, μάχεται στο πεδίο του συνδικαλισμού, αποδίδει ως στέλεχος επιχειρήσεων, μορφώνεται και εξειδικεύεται.

Αυτό λοιπόν που θέλουμε να υπογραμμίσουμε για την Ημέρα της Γυναίκας είναι ότι υπάρχει μια δυναμική προς τα εμπρός που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
Έχει γίνει η αρχή για την Ισότητα των δυο φύλων, βλέπουμε την πρόοδο και αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Είναι πολιτική απόφαση να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα και ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας μόνο συμβολικά μπορεί να λειτουργεί.

elzoni.gr

Η φοβερά αίρεσις των Πεντηκοστιανών

Γράφει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
 
Αδελφοί μου και παιδιά μου,

Μεταξύ των συγχρόνων αιρέσεων, που δραστηριοποιούνται έντονα στην Ελλάδα και στην πόλη μας, είναι η αίρεση των Πεντηκοστιανών. Επειδή και αυτοί, όπως όλοι οι αιρετικοί, κατά τον άγιο Χρυσόστομο, «συσκοτίζουν την αλήθεια» , και «πάντοτε σε αυτήν προσκολλούν ύπουλα την πλάνη, βάφοντας εξωτερικά τα πολλά κίβδηλα ομοιώματα της αληθείας, ώστε με ευχέρεια να παίρνουν με το μέρος τους όσους εύκολα εξαπατώνται», θεωρούμε επιβεβλημένη την οφειλή να ενημερώσουμε τα πιστά τέκνα της Ιεράς μας Μητροπόλεως για τις βασικές πλάνες των Πεντηκοστιανών, ώστε αυτά μεν να τα προφυλάξουμε, τα δε θύματα της αιρέσεως να τα προβληματίσουμε.

Η ιστορική τους αφετηρία αρχίζει στις αρχές του 20ού αιώνα στις ΗΠΑ και γρήγορα διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μια από τις πλέον πολυάριθμες αιρετικές κινήσεις του 20ού αιώνα, η οποία έχει βασικό γνώρισμά της, εκτός από την πολυδιάσπαση, και έντονα ενθουσιαστικά και εκστατικά στοιχεία, τα οποία εμπεριέχονται στη διδασκαλία της και τη λατρεία της.

Στη «γραμμή ΣΥΡΙΖΑ» για επίορκους και η ΑΔΕΔΥ, προετοιμάζει «πόλεμο»

Για «απολύτως απαράδεκτη καταστρατήγηση κάθε έννοιας και κανόνα Δικαίου μέσω των νέων δρακόντειων διατάξεων που προωθούνται για την πειθαρχική διαδικασία», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την επιμονή της τρόικας για απολύσεις επίορκων και τη σπουδή της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις βουλές της.
Όπως υπογραμμίζει, «οι νέες ρυθμίσεις όμως του Ν. 4093/2012 “περί επίορκων” είναι απαράδεκτες και μοναδικό στόχο έχουν να αποτελέσουν το άλλοθι για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη και η ίδια η Δημοκρατία!»,
Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι απαιτείται πάταξη της παραβατικότητας σε κάθε περίπτωση που έχει αποδειχθεί μέσα από την ολοκλήρωση της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία πρέπει να συντελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι αδιανόητο, συνεχίζει, «το γεγονός ότι τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, εκείνα δηλαδή που χρήζουν άμεσης εκδίκασης και επιβολής ακόμα και της αυστηρότερης των ποινών (απόλυση), να εξισώνονται με ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται με αυθαίρετες, αναιτιολόγητες και αναπόδεικτες παραπομπές δημοσίων υπαλλήλων στα Πειθαρχικά Συμβούλια».
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. αποφάσισε:
1. Να εισηγηθεί στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών δράσης, με κεντρικούς στόχους την απόκρουση των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο τομέα και την αντιμετώπιση της κυβερνητικής αυθαιρεσίας σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.
2. Να καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) για να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες, απαξιώνει τα κοινωνικά αγαθά και οδηγεί στο περιθώριο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

αφτοδιοικισι.γρ

Ευχές στις γυναίκες όλου του κόσμου, από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, εύχεται στις γυναίκες όλου του κόσμου, Χρόνια Πολλά, με την αισιοδοξία ότι τα δικαιώματα των γυναικών που επιτεύχθηκαν, δεν θα εξαντληθούν στις ιστορικές αναδρομές, αλλά θα αποτελέσουν το έναυσμα της εξάλειψης ανισοτήτων σε όλα τα Κράτη, μέσα από την εφαρμογή τους.

Γραφείο Τύπου

Αναβλήθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις… απολύσεις

Megaro-Maximou
Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οδηγήθηκε ωστόσο σε αναβολή, και ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, για τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Η νέα συνεδρίαση θα είχε έκτακτο χαρακτήρα, και αποκαλύπτει το δύσκολο σημείο στο οποίο έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, λόγω της επιμονής των εκπροσώπων των δανειστών για απολύσεις με… ονοματεπώνυμο στο ελληνικό δημόσιο.
Το θέμα άλλωστε έχει προκαλέσει έντονες ενδοκυβερνητικούς τρυγμούς, με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Μανιτάκη να αναλίσκονται σε εκατέρωθεν “καρφώματα”.

ysterografa.gr

Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ ΚΑΡΑNTΑΣΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ GREEN CAMP

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας volley από το 2006-2011 Νίκος Ρουμελιώτης, έχει αγωνιστεί στην Κάλιαρι, στον Ολυμπιακό, στον Άρη, στην Παναχαϊκή, στην Ε.Α. Πατρών και με την Εθνική μας ομάδα έχει πάνω από 300 συμμετοχές, το καλοκαίρι θα βρίσκετε στην παιδική κατασκήνωση GREEN CAMP και θα έχει υπό την επιτήρηση του το άθλημα του volley.

Επίσης η μοναδική Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που αγωνίστηκε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και πήρε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές συμπαίκτριες, Βάσω Καραντάσιου θα έχει υπό την επιτήρηση της το beach volley .
Με αυτόν τον τρόπο οι δυο αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν στους μικρούς φίλους, τα μυστικά, την αθλητική παιδεία και τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύουν τα αθλήματα που αγαπούν. Έτσι οι κατασκηνωτές θα χαρούν την μαγεία του volley και του beach volley, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν και πάνω από όλα θα νοιώσουν την χαρά του αθλητισμού δίπλα σε αυτές τις δυο μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες
Tο Green Camp ιδρύθηκε το 1995 στα Λεχαινά Ηλείας, σε ένα καταπράσινο χώρο 55 στρεμμάτων που αγγίζει τη θάλασσα. Δημιουργήθηκε μία σύγχρονη παιδική εξοχή, με πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και κάθε καλοκαίρι περιβάλλει το παιδί με αγάπη εστιάζοντας στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του μέσα από την ομαδική ζωή, την άθληση, την ψυχαγωγία. Η ανταπόκριση των παιδιών και βέβαια των γονέων επιβραβεύουν την προσπάθειά που γίνετε και έχουν δημιουργήσει την ευθύνη να παρέχετε κάθε χρόνο υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.
Ανανεωμένη η πράσινη κατασκήνωση και φέτος είναι έτοιμη να προσφέρει στους κατασκηνωτές του μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες διακοπές. Οι βασικές της αξίες είναι ο σεβασμός της ατομικότητας του κάθε παιδιού και η ικανοποίηση της ανάγκης του για εκτόνωση, χαλάρωση και διασκέδαση. Στο Green Camp το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαιτερότητές του. Στόχος του κατασκηνωτικού μας προγράμματος είναι η δημιουργία νέων εμπειριών που θα το ακολουθούν στην υπόλοιπη ζωή του.
 
Γιωργος Κουλουρας

Φτιάχνουν… μαυσωλείο για τον Τσάβες!

Hugo-Chavez-body
Το θρήνος της Βενεζουέλας για τον χαμό του Ούγκο Τσάβες αποκτά ιστορικές διαστάσεις. Όπως ανακοίνωσε απόψε ο εκτελών χρέη Προέδρου μέχρι τις εκλογές, Νικολά Μαντούρο, θα υπάρξει εθνικό πένθος για άλλες επτά μέρες, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το σώμα του Ούγκο Τσάβες θα υποστεί την κατάλληλη… επεξεργασία, ώστε να διατηρηθεί και να εκτίθεται μόνιμα στο στρατιωτικό μουσείο της χώρας.
Από χθες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας έχουν φτάσει για το ύστατο χαίρε στον ηγέτη τους, και οι σκηνές λατρείας θυμίζουν αντίστοιχες μεγάλων ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης σαν του Βλαντιμίρ Λένιν, που επίσης το σώμα του τοποθετήθηκε σε μαυσωλείο.
Το σώμα του Ούγκο Τσάβες, θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί σε φέρετρο με γυαλί στο Μουσείο της Επανάσταση, “ώστε οι πολίτες να τον έχουν πάντα κοντά τους”, όπως δήλωσε ο Νικολά Μαντούρο.

ysterografa.gr

Δυτική Ελλάδα: Υπό κατασκευή φωτεινοί σηματοδότες σε Πάτρα και Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου

Τρεις φωτεινοί σηματοδότες σε σημαντικούς οδικούς κόμβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατασκευάζονται ή βρίσκονται υπό κατασκευή αυτή την περίοδο, μετά από σχετικές αποφάσεις του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκου Υφαντή. Η πρώτη φωτεινή σηματοδότηση που βρίσκεται υπό ολοκλήρωση είναι στον κόμβο Κ-142 στα Δεμένικα με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και ανάδοχο του έργου τον Κ. Παπαχριστόπουλο.
Η δεύτερη φωτεινή σηματοδότηση που επίσης βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται στη διασταύρωση της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου με την επαρχιακή οδό Ανδραβίδας-Τραγανού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και ανάδοχο του έργου τον Γ. Ξηροπόταμο.
Tέλος την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου με την επαρχιακή οδό προς Βούναργο. Και αυτό το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και κατασκευάζεται από τον ανάδοχο Γ. Ξηροπόταμο.

aftodioikisi.gr

Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τα πειθαρχικά ορίσθηκαν, τώρα «τρέχουμε»

Με ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Μανιτάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του με το Γιάννη Στουρνάρα και ότι μαζί σχεδιάζουν «την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί», ήτοι για τη διαθεσιμότητα των 25.000 δημόσιων υπαλλήλων, ανάμεσα στους οποίους και οι επίορκοι.
Και εδώ είναι το «νέο»: πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού χαρακτηρίζουν χωρίς βάση τον αριθμό 7.000 επίορκοι που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα, υποστηρίζουν πως τα νέα Πειθαρχικά Συμβούλια είναι γεγονός, και μάλιστα με τη συμμετοχή δικαστών.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, άμεσα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για τους πειθαρχικούς ελέγχους και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Όπως υπογραμμίζουν, δε, για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, κάτι που εξάλλου έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σε «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της, επανερχόμενη η ΔΗΜΑΡ, με δήλωση του εκπροσώπου της, ζήτησε την απομάκρυνση των επίορκων, και μάλιστα τόνισε ότι έπρεπε να είχε γίνει… χθες. Σημειώνεται πως στη λεγόμενη λίστα με τους 12.700 υποψήφιους «διαθέσιμους» μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, υπάρχουν και… επίορκοι.
Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως ολόκληρο το 2012 μπήκαν στη διαθεσιμότητα μόνον 884 επίορκοι από τα Πειθαρχικά, τα οποία αποτελούνταν από τρεις εργαζομένους και δύο αιρετούς.

aftodioikisi.gr

Το γαϊδούρι που μιλάει ( VIDEO))



Το γαϊδούρι που μιλάει

“Εξέγερση” κατά της έλευσης Τράγκα στον ΣΚΑΪ

Giorgos-Tragas
Κάθε άλλο παρά με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Γιώργο Τράγκα, ώστε να αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος την παρουσίαση εκπομπής στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, τουλάχιστον στο σκέλος των σχολίων που συνοδεύουν την ανάρτηση της σχετικής είδησης στο site skai.gr.
Μέχρι σήμερα το πρωί, η σχετική είδηση είχε προκαλέσει περισσότερα από 37o σχόλια αναγνωστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άκρως αρνητική για τον Γιώργο Τράγκα, και για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην επαγγελματική σταδιοδρομία του, επιστρέφοντας στο Νέο Φάληρο, εκεί όπου “έχτισε” το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό όνομά του, την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη 1990-93, την οποία και “γκρέμιζε” καθημερινά με τα φαρμακερά σχόλιά του.

ysterografa.gr

Κακός ο Ολυμπιακός, έχασε στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα

olybarc
Στο… κρας τεστ με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και γνώρισε βαριά ήττα με 90-77, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Τοp 16 της Ευρωλίγκα.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Η Κωνσταντοπούλου και οι… τζάμπα μαγκιές

zoi1
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… εξερράγη από το βήμα της Βουλής με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Ιερισσό.
«Στις Σκουριές συντελείται ένα οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα και εσχάτως ένα έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών», τόνισε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Οι Σκουριές Χαλκιδικής είναι υπόθεση η οποία ανατρέχει στη δεκαετία του ’90 και την παρακολουθεί από κάθε θέση ο κ. Πάχτας. Είναι μία από τις τελευταίες πράξεις του. Άλλο ο νόμος και η τάξη κύριοι της κυβέρνησης και άλλο ο τσαμπουκάς του τζάμπα μάγκα απέναντι στους αδύναμους», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συμπράξετε στο έγκλημα. Το έγκλημα στις Σκουριές δεν είναι απλώς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας».

Την παραίτηση ή την αποπομπή του Δένδια ζητά ο Καμμένος

kammenos522Την παραίτηση ή την αποπομπή του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Δένδια, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ιερισσό.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο με σκοπό τη σύγκρουση με τους πολίτες και την κοινωνία» και αναφέρθηκε στα σημερινά γεγονότα, καθώς και σε πρόσφατα όπου προσήχθησαν -όπως είπε- και μέλη του κόμματός του, προσθέτοντας ότι «έπεσαν οι μάσκες αυτού του καθεστώτος βίας και αυταρχισμού.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης και στον τοπικό αστυνομικό διευθυντή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «καλύπτουν έναν επίορκο αξιωματικό, τον γενικό διευθυντή Γιώργο Παπουτσάνη, ο οποίος παρά την αντίθεση του εισαγγελέα, διέταξε τις προσαγωγές των μελών μας, ενώ οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, κατά παράβαση των νόμων και του Συντάγματος, δεν έφεραν πάνω τους διακριτικά και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους – ανκαι τους ζητήθηκαν».
Και καταλήγει ο κ. Καμμένος:
«Απαιτούμε την παραίτηση ή την αποπομπή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Είναι τόσο ακραίος και επικίνδυνος που μπορεί από μόνος του να προκαλέσει τεράστια κοινωνική ανάφλεξη. Για καθετί άλλο που μπορεί να συμβεί από εδώ και εμπρός, την ευθύνη έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός».


ysterografa.gr

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

Μπορεί ο τελευταίος "ασήμαντος" άντρας να πει την ώρα που κλείνει τα μάτια του ότι σε αυτή τη ζωή, οι κόποι και οι θυσίες, τα χτυπήματα και οι δυσκολίες, οι πίκρες και οι αδικίες, η μονότονη και σκληρή πραγματικότητα δεν μετράνε γιατί έθρεψε με το αίμα του και τάισε με το γάλα του ένα νέο άνθρωπο;
Κανένας άντρας δεν θα παραδεχτεί ποτέ αυτή την αποκλειστική γυναικεία αλήθεια σου συνενοχικά και ήρεμα μοιραζόμαστε όλες εμείς μεταξύ μας.
Και αυτή η μυστηριώδης πληρότητα, η τόσο γνωστή σε μας από μια ηλικία και μετά, είναι και η πραγματική γυναικεία "εξουσία".
Τέσσα - diadromi.gr

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας


sansimera.gr