Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Φτωχότερη έγινε η αθλητική δημοσιογραφία -“Έφυγε” στα 51 η Αγγελική Τζιρμάκη

aggeliki tzirmaki
Φτωχότερη έγινε η αθλητική δημοσιογραφία, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 51 ετών η Αγγελική Τζιρμάκη, ενώ ο θάνατος της προήλθε από ανακοπή καρδιάς.
Η Αγγελική ήταν για πάνω από 20χρόνια μάχιμη ρεπόρτερ και από τα ενεργά στελέχη του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ.
Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 15.30 από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την οδύνη της για την απώλεια της εκλεκτής συναδέλφου Αγγελικής Τζιρμάκη, που πέθανε αιφνιδίως χθες, σε ηλικία 51 ετών.
«Η Αγγελική Τζιρμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μετά από σπουδές σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα της το 1982 στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», δίπλα σε καταξιωμένους αθλητικούς δημοσιογράφους που τις εμφύσησαν το πάθος για το αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ στην επαγγελματική της πορεία.
Τον Αύγουστο του 1991 μεταπήδησε στην εφημερίδα «Ώρα για Σπορ» όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη» και στις δύο εκδόσεις της καθώς και σε πολλά γραφεία τύπου μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.
Την περίοδο 2003-2004 συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών από το 1990. Η Αγγελική Τζιρμάκη ήταν ιδιαίτερα γλυκός και σεμνός άνθρωπος και αφήνει τις πιο ζεστές αναμνήσεις σε όσους την γνώρισαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά την άξια συνάδελφο που με εντιμότητα, επάρκεια και συνέπεια υπηρέτησε τη δημοσιογραφία. Η κηδεία της Αγγελικής Τζιρμάκη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 στις 15.30’ στο Νεκροταφείο Βύρωνα».
Καλό ταξίδι Αγγελική

Habemus Papam! Λευκός ο καπνός από το Βατικανό! (live video)

new-Pope
Η απάντηση στο ερώτημα που βασάνιζε τους Ρωμαιοκαθολικούς και όχι μόνο αυτού του κόσμου για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του οικειοθελώς αποχωρήσαντος Βενέδικτου φθάνει επιτέλους στο τέλος του.
Ο καπνός που αναδύθηκε από την περίφημη καμινάδα του Βατικανού ήταν λευκός, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο εκλεκτός έλαβε τις πολυπόθητες 77 ψήφους των Καρδιναλίων, στο Κονκλάβιο που συνεδρίασε στην Cappella Sistina.
Η εικόνα του λευκού καπνού προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στα πλήθη των Καθολικών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ενώ η είδηση της εκλογής νέου Ποντίφικα ο οποίος θα καθίσει στην Αγία Έδρα πριν το Πάσχα των Καθολικών, σήμανε… συναγερμό, και έφερε περισσότερο κόσμο στην πλατεία.
Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, ενώ όλα τα διεθνή ΜΜΕ διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους, για να μεταδώσουν τις ιστορικές στιγμές, με την εικόνα καρφωμένη στην καμινάδα από την οποία βγήκε ο λευκός καπνός της Cappella Sistina.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο νέος Ποντίφικας προσευχήθηκε στην Cappella Sistina.
Ο Καρδινάλιος Τουράν ήταν εκείνος που επιφορτίστηκε με το καθήκον να κάνει την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Πάπα από το μπαλκόνι, ενώ η Ελβετική Φρουρά πήρε τη θέση της ακριβώς από κάτω, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Ποντίφικας εξελέγη στην πέμπτη ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των Καρδιναλίων του Κονκλαβίου στην Cappella Sistina, ενώ ο Βενέδικτος 16ος είχε εκλεγεί στην έκτη ψηφοφορία.
Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Πάπα, ο λογαριασμός του Ποντίφικα στο Twitter άλλαξε, και διεγράφη η ένδειξη “Κενή Έδρα”.
Την πρώτη νύχτα, ο νέος Πάπας θα κοιμηθεί σε ένα απλό δωμάτιο, και όχι στα παπικά διαμερίσματα, στα οποία άλλωστε δεν επιτρεπόταν να κινηθεί καν, μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά του.

Broadcasting live with Ustream
ysterografa.gr

Άστρο ανόδου για τον Απόλλωνα, 13 χρόνια μετά ( Η 27Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Άστρο ανόδου για τον Απόλλωνα, 13 χρόνια μετά (pics)
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηρακλής… σταμάτησε τον Εργοτέλη (1-1). Ο Απόλλων μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς
Αποφασιστικό βήμα για την απευθείας άνοδο πέτυχε ο Απόλλων, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Δόξας Δράμας, 1-0 και σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών της Λάρισας και του Ηρακλή Ψαχνών, εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και το όνειρο επιστροφής στη Super League, έπειτα από 13 χρόνια, πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Με αγγαρεία στους «4» - Με αγγαρεία στους «4»

Με αγγαρεία στους «4»
Αγγαρεία έκαναν Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του 1-0 των «Ζωσιμάδων» υπέρ των «ερυθρόλευκων», που νίκησαν με 2-0 στο «Καραϊσκάκης» και πήραν την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας εκεί που τους περιμένει ο Πανθρακικός.
Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν ελάχιστα καλά διαστήματα σκόραραν με τον Μανιάτη στο 63' και με τον Αμπντούν στο 90+3' και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο ΠΑΣ που κατέβηκε με 11άδα «ρεζερβών» ως επί το πλείστον φωνάζει δικαίως για τη φάση του 30'  κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κόρνερ, με αρκετούς παίκτες να προωθούνται, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν άμυνα και βγήκαν στην κόντρα με τον β' βοηθό του Ιωαννίδη, Καρατζίκα να κόβει λανθασμένα τον Βίλα που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Κάρολ
 Στο 63' ο Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΠΑΣ, αυτή έφτασε στα αριστερά, με τον Χολέμπας να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Γιάννης Μανιάτης με καλοζυγισμένη κεφαλιά έκανε το 1-0 και κλείδωσε το εισιτήριο για τους «4».
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δυο ομάδες να κάνουν... αγγαρεία και να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του Ιωαννίδη, το οποίο ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αμπντούν να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα έπειτα από ασίστ του Φετφατζίδη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου (75' Ντιακιτέ), Κοντρέρας, Σιόβας, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο (61' Φουστέρ), Βλαχοδήμος (61' Φετφατζίδης), Μήτρογλου, Αμπντούν
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (68' Βίλα), Ντε Βινσέντι (68' Πάντος), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' λ.τ. Κοροβέσης), Αυγενικού.

Αγωνία για τον Γιώργο Παπαστάμκο- Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του. (video)

Giorgos-Papastamkos
Αγωνία επικρατεί στις Βρυξέλλες και φυσικά στην Αθήνα για τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Παπαστάμκο, ο οποίος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τo νοσοκομείο του Στρασβούργου,  στo οποίo μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η στιγμή της λιποθυμίας


"Δεν μπορώ ακόμη να σας ανακοινώσω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάστασή του είναι σοβαρή", δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μόλις ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση, μιάμιση ώρα μετά τη λιποθυμία του Έλληνα καθηγητή.

Ο 58χρονος Γιώργος Παπαστάμκος αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ προήδρευε μιας διαδικασίας ψηφοφορίας, γύρω στις 14:35 (τοπική ώρα).
Είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση των εκατοντάδων τροποποιήσεων που είχαν κατατεθεί για τη μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ευρωβουλευτές θα συνέχιζαν τη συνεδρίαση με τα άλλα θέματα που ήταν στην ατζέντα της ημέρα. Τότε ο προεδρεύων είπε από μικροφώνου ότι "για προσωπικούς λόγους διακόπτει τη συνεδρίαση για τρία λεπτά", σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.

Τρεις ευρωβουλευτές, γιατροί στο επάγγελμα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον Γιώργο Παπαστάμκο ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης

Πρώτο θέμα στη Γερμανία οι απεργίες που κρατούν κλειστά τα ελληνικά μουσεία!

the-Acropolis-museum
Σημαντική έκταση έχει πέρα στα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα των απεργιών στα ελληνικά μουσεία και ειδικά σε αυτό της Ακρόπολης. Δίνεται έμφαση στην μεγάλη διάρκεια των απεργιών, στα αίτιά της, αλλά και αφήνονται σαφή υπονοούμενα για τις επιπτώσεις τους στο ταξιδιωτικό πρόγραμμα των τουριστών.
Την αρχή έκανε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa και η είδηση αναμεταδίδεται σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες. Ειδικό κομμάτι έχει αφιερώσει μάλιστα και η μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

ysterografa.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας (ΕΦΑΜΠ), πραγματοποίησε εκδήλωσητο Σάββατο, 9/3/2013, με θέμα «Δραστηριότητες της Ένωσης και εξελίξεις σε σχέση με την επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Περαχώρας». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, την οποία παραχώρησε ο Διευθυντής κ. Μ. Κατρακούλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αιδεσιμότατοι πατέρες Αγησίλαος Ρίζος και Τσαμπίκος Πετρόπουλος(ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου), ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χ. Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτης, οι πρώην Δήμαρχοι Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Γ. Γιωτάκηςκαι κ. Γ. Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Γ. Γλυκοφρύδης, κ. Γ. Δέδες, κ. Θ. Μουζάκης και κ. Γ.Κακούρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κ.Δόσχορης, κ. Ν. Λόης, κ. Μ. Πρωτοπαππά, κ. Σ. Πέρρας και κ. Γ.Πετρίτσης, καθώς και πλήθος εκπροσώπων, τοπικών – και όχι μόνο- φορέων.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπλακ-άουτ σε πολλές περιοχές της Αθήνας



Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Αθήνας, λόγω βλάβης στο κέντρο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στη λίμνη Κουμουνδούρου.
Λόγω της πτώσης του ρεύματος, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στα νότια προάστια. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και πολλοί σηματοδότες.
Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν οι περιοχές: Ταύρος, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Παλαιό Φάληρο, Κερατσίνι και Μοσχάτο , Κουκάκι, Νεός Κόσμος .


 

Μαύρος ο καπνός ξανά από το Βατικανό

extra omnes
Η λύση στο μυστήριο παγκοσμίων διαστάσεων γύρω από το πρόσωπο του νέου πάπα ούτε σήμερα το πρωί βρέθηκε. Γύρω στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας εικάζεται ότι ξεκίνησε η δεύτερη ψηφοφορία των Καρδιναλίων και αμέσως μετά η τρίτη. Ο μαύρος καπνός που και πάλι, όπως και χθες το βράδυ, αναδύθηκε από το Βατικανό φανερώνει ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 77 ψήφων. Λεπτομέρειες δεν πρόκειται ποτέ να μαθευτούν λόγω του ιερού όρκου εχεμύθειας.
Οι Καρδινάλιοι επιστρέφουν το απόγευμα στην Cappella Sistina μετά το μεσημεριανό τους γεύμα και λίγο πριν τις 6 θα ακολουθήσουν οι δύο ακόμα προγραμματισμένες ψηφοφορίες. Καπνός, ανεξαρτήτως χρώματος, αναμένεται να βγει και πάλι γύρω στις 20.00. Πάντως, το γεγονός ότι το αποτέλεσμα των δύο πρωινών ψηφοφοριών γνωστοποιήθηκε νωρίτερα του αναμενομένου εκλαμβάνεται από πολλούς ως δείγμα ότι σύντομα θα μάθουμε το πρόσωπο του νέου Πάπα.

ysterografa.gr

Βασίλης Αυλωνίτης, «έφυγε» στις 10 Μαρτίου 1970, ο άνθρωπος που σκορπούσε απλόχερα το γέλιο στον κινηματογράφο και το θέατρο

Από τους σημαντικότερους κωμικούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1904. Η σκηνή τον έλκυε από παιδί και το ταλέντο του ήταν πηγαίο. Ωστόσο, δεν σπούδασε υποκριτική και η πρώτη εμφάνισή του ως ηθοποιός ήταν μάλλον τυχαία.
Αφού τελείωσε το σχολείο και απολύθηκε από το στρατό, έπιασε δουλειά στο θέατρο «Έντεν» του Θησείου ως βοηθός στα σκηνικά. Τα βράδια, μετά την παράσταση, ακολουθούσε τους ηθοποιούς σ’ ένα γειτονικό ταβερνάκι και όταν ερχόταν στο κέφι διασκέδαζε με τα καμώματά του τους θεατρίνους και τους θαμώνες.


Ένα από εκείνα τα βράδια του 1924, τον σπρώξανε ξαφνικά για «πλάκα» και βγήκε στη σκηνή. Στην αρχή τα ’χασε, αμέσως όμως και με το πρώτο γέλιο της πλάκας συνήλθε κι άρχισε να χορεύει, κουνώντας τα χέρια και τα πόδια του κωμικά, κάνοντας διάφορες γκριμάτσες. Ο κόσμος τρελάθηκε στο γέλιο και το χειροκρότημα που για πρώτη φορά εισέπραξε ήταν ενθουσιώδες. Εκείνο το βράδυ, στο θέατρο «Έντεν» του Θησείου, γεννήθηκε ένας μεγάλος κωμικός.


Το επίσημο ντεμπούτο του έγινε λίγους μήνες αργότερα, με το θίασο της Ελένης Ζαφειρίου, στο έργο «Ερωτικές Γκάφες». Ακολούθησαν πολλές οπερέτες και κωμωδίες έως το 1928, οπότε συγκρότησε δικό του θίασο και ασχολήθηκε με την επιθεώρηση. Το καλοκαίρι του 1960 συνεργάστηκε με τους Νίκο Ρίζο, Γιάννη Γκιωνάκη, Τάκη Μηλιάδη και Ρένα Βλαχοπούλου, στο θέατρο «Μετροπόλιταν», στο έργο του Γ. Γιαννακόπουλου «Κάθε καρυδιάς καρύδι».
Την επόμενη χρονιά δημιουργήθηκε η θιασαρχική τριάδα «Βασίλης Αυλωνίτης - Γεωργία Βασιλειάδου - Νίκος Ρίζος», που διατηρήθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, έως το 1965, παρουσιάζοντας διάφορες κωμωδίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία για τους μετανάστες.
 Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1929, στην ταινία «Μαρία η Πενταγιώτισσα» του Αχιλλέα Μαδρά. Ακολούθησαν άλλες ογδόντα, από τις οποίες ξεχωρίζουν «Η ωραία των Αθηνών» (1954), «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» (1955), «Το Αμαξάκι» (1957), «Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο» (1957), «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» (1959), «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός» (1960), «Η Χιονάτη και τα 7 Γεροντοπαλίκαρα» (1960), «Η Κυρία Δήμαρχος» (1960), «Τέρμα τα Δίφραγκα» (1962), «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» (1962), «Κορόιδο Γαμπρέ» (1962), «Ο Παράς κι ο Φουκαράς» (1964), «Η Σοφερίνα» (1964), «Ησαΐα χόρευε» (1966), «Ο Πεθερόπληκτος» (1968), «Κάθε Κατεργάρης στον Πάγκο του» (1969).
Για τελευταία φορά εμφανίστηκε στην ταινία «Η Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης» το 1970. Λίγες μέρες αφότου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, στις 10 Μαρτίου, πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Περισσότερα στο eirinika.gr
 

Κορνήλιος Καστοριάδης: ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20 αιώνα φιλόσοφος και ψυχαναλυτής- Αφιέρωμα με σπάνιο αρχειακό υλικό

Φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής, ο Καστοριάδης έδρασε και δημιούργησε στη Γαλλία.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαρτίου 1922 και λίγο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή βρέθηκε στην Αθήνα με την οικογένειά του.
Από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα, συνένωσε στο έργο του την πολιτική, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Αποκλήθηκε «φιλόσοφος της αυτονομίας», υπήρξε συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και συνιδρυτής του περιοδικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα».



Περισσότερα στο .eirinika.gr

 

21 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Ζαμπέτα - τα τραγούδια και το μπρίο του συνδέθηκαν με μία Ελλάδα πιο ξέγνοιαστη, πιο φίνα (VIDEO)


Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι. Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Στη δισκογραφία μπήκε το 1953.


Το 1959 ο Μάνος Χατζιδάκις τον έκανε «σολίστ» στις συνθέσεις του. Τα επόμενα χρόνια, ο Γιώργος Ζαμπέτας «κέντησε» με τις ξεχωριστές πενιές του τις εισαγωγές και τα τραγούδια των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Μαρκόπουλου, Μαρκέα, Καπνίση και πολλών άλλων συνθετών.
Έγραψε ακόμα τραγούδια με τους Πυθαγόρα, Καγιάντα, Πρετεντέρη, Παπαδόπουλο, Τζεφρώνη, Μπακογιάννη και Παπαγιαννοπούλου, ενώ συνεργάστηκε στενά με τον κορυφαίο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη - Τσάντα, τον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου και τον Αλέκο Σακελλάριο.

Γιούρι Γκαγκάριν: Κοιτάζω την γη και είναι τόσο όμορφη - Ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε στο διάστημα! - Αφιέρωμα (φωτό - βίντεο)‏


«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα. Εκπρόσωπός του, ο Γιούρι Γκαγκάριν (Yuri Gagarin), ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
 Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934 σ' ένα μικρό χωριό, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο, το 1950, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, με σκοπό να γίνει μεταλλουργός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου. Ο εκπαιδευτής του διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου διακρίθηκε για τις πτητικές του ικανότητες, την ... περισσότερα στο .eirinika.gr

Οι 40 ωραιότερες γυναίκες του σινεμά (video)

Απλά μοναδικό: Μέριλιν, Σοφία Λόρεν, Γκέρις Κέλυ, Λώρυν Μπάκολ: Οι 40 ωραιότερες γυναίκες του σινεμά σε ένα εξαιρετικά μονταρισμένο βίντεο ρετρό - Απολαύστε το!




eirinika.gr

Μην χάσετε το εκπληκτικό βίντεο - δημιουργία Ελληνοαμερικανών με αληθινούς πρωταγωνιστές μεγάλους και μικρούς Έλληνες που μιλούν με πάθος, φλόγα για την πατρίδα τους! (just unique)




eirinika.gr

Ξεκινούν τα Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας από την Χρυσή Αυγή



Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «Η Αλήθεια για το ‘21»Ημερίδα Εθνικής Αφύπνισης - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Παρουσίαση Μορφωτικού Ιδρύματος Α.Ι.Γ.Ι.Σ.»
Χρήστος Παππάς – Βουλευτής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Το κρυφό σχολειό»
Ειρήνη Δημοπούλου – Ιστορικός
 
«Η αρχή του Αγώνα. Λησμονημένες στιγμές. Ανεξαρτησία»
Ηλίας Κασιδιάρης – Βουλευτής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες του Ελληνισμού»
Νικόλαος Λεμοντζής – Παιδαγωγός

«Συγκαλύψεις και ψεύδη περί την τουρκοκρατία»
Αθανάσιος Κωνσταντίνου - Ιατρός
«Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας»
Χρήστος Μπολώσης – Υποστράτηγος ε.α., τ. Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας Σ.Σ.Ε.

«Το 1821 Σήμερα»
Νικόλαος Μιχαλολιάκος - Γενικός Γραμματέας ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 19.30
Ξενοδοχείο President, Λεωφ. Κηφισίας 43
Είσοδος Ελεύθερη

Κώστας Κόλλιας: «Άποφασισμένη η Κυβέρνηση να πατάξει


Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή το συνεχιζόμενο φαινόμενο των κλοπών και καταστροφών σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Σχετικά με το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:

«Έχω επανειλημμένα φέρει στο κοινοβούλιο, τόσο με ομιλίες και παρεμβάσεις, όσο και με ερωτήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία, το θέμα των ολοένα αυξανόμενων κρουσμάτων κλοπών και λεηλασιών σε δημόσιες υποδομές, αλλά και ιδιωτικές περιουσίες, με σκοπό την απόσπαση μετάλλων.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, το φαινόμενο έχει πάρει όχι απλά ανησυχητικές, αλλά καταστροφικές διαστάσεις, καθώς κοστίζει τεράστια ποσά, τόσο στην Επιχείρηση, όσο και στον Έλληνα φορολογούμενο. Είχα την ευκαιρία να εκθέσω εκ νέου το πρόβλημα, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού και εκπροσώπων της ΔΕΗ, παρουσιάζοντας μάλιστα τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Νομό μας: συγκεκριμένα τους ενημέρωσα ότι μέσα στο 2012, μόνο στην περιοχή της Κορίνθου, καταστράφηκαν 280 μετασχηματιστές, περίπου το 10% των εγκατεστημένων. Εάν κάνουμε μία αναγωγή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, είμαι βέβαιος ότι το κόστος είναι δεκάδες εκατομμύρια.

Όπως έχω επισημάνει και στο παρελθόν, η λύση δεν μπορεί να είναι η αστυνόμευση, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να επιτηρούνται αναρίθμητοι στόχοι και να καταδιώκονται αναρίθμητοι κλέφτες. Έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες επανέλαβα στην Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι το κλειδί στη λύση του προβλήματος είναι η ιχνηλασιμότητα των ακριβών μετάλλων, σε όλο το εύρος διακίνησης, από τον κλέφτη μέχρι το παράνομο χυτήριο. Η διακίνηση γίνεται είτε με εικονικά είτε χωρίς τιμολόγια, παραλαμβάνεται από τους κλεπταποδόχους, τα επονομαζόμενα σκραπάδικα, και στη συνέχεια τα μέταλλα πάνε στα παράνομα χυτήρια, όπου εκεί χάνονται όλα τα ίχνη.

Ζήτησα από τον Υπουργό την επαναλειτουργία της υπηρεσίας που είχε συσταθεί ειδικά για την παρακολούθηση των παράνομων χυτηρίων, καθώς και την αυστηροποίηση των ποινών, προκειμένου να εξαρθρωθεί το σύνολο του κυκλώματος.

Τόσο ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός με ενημέρωσαν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νομοθετική πρωτοβουλία, που ελέγχει το κύκλωμα διακίνησης από τους κλέφτες στις μάντρες συγκέντρωσης, μέχρι τα παράνομα χυτήρια. Όπως με διαβεβαίωσαν, προβλέπεται η σύσταση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού ελέγχου, αλλά και αυστηροποίησης των ποινών, που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε όλο του το φάσμα.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος και έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων θα δοθεί οριστική και σφαιρική λύση σε αυτή τη μάστιγα, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία.»

Η Βουλγαρία κατήγγειλε (ξανά) τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Bulgarian-Parliament
Για δεύτερη φορά, μετά την ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας, το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας προχώρησε στην καταγγελία της συμφωνίας με την Ελλάδα και τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Υπέρ της καταγγελίας του έργου ψήφισαν 96 βουλευτές, κατά 27, και ένας απείχε.

ysterografa.gr

Τα κοιτάσματα είναι ευρωπαϊκά και ο τυχοδιωκτισμός ανθελληνικός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως τα πετρέλαια της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά.

Και με κάθε ευκαιρία, διάφοροι καιροσκόποι, κραυγάζουν πως τα πετρέλαια δεν είναι ευρωπαϊκά, αλλά ελληνικά!

Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση.

Άλλωστε, και οι κραυγάζοντες δεν «διευκρινίζουν», απλώς λαϊκίζουν και παραπληροφορούν, κρούοντας δήθεν τον κώδωνα του κινδύνου προς τον λαό (στον οποίο επιμένουν να πωλούν προστασία) και αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας απειλείται – οπότε καλό είναι να τους καλέσουμε να… τον σώσουν!

Προφανώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι ΑΟΖ αποτελούν εθνικές οντότητες και επομένως ανήκουν στις χώρες που τις ανακηρύσσουν.

Και προφανώς αυτό το γνωρίζουν και αυτοί στους οποίους αποστέλλεται το μήνυμα – ότι δηλαδή η ΕΕ δεν μπορεί, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, να έχει ΑΟΖ.

Το μήνυμα έχει γεωστρατηγική και πολιτική αξία – όχι νομική.

Η Φώφη διάδοχος του Λυκουρέντζου (;)

Fofi-Gennimata
Δεδομένο πρώτο: Το όνομα του Ανδρέα Λυκουρέντζου φιγουράρει σε κάθε δημοσίευμα, που στηρίζεται φυσικά σε πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, ως εκ των πρώτων υποψηφίων προς αποχώρηση, στον επικείμενο ανασχηματισμό.
Δεδομένο δεύτερο: Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της Υγείας είναι εξαιρετικά βαριά και επιδεινώνεται, με τους φορείς και τις ομάδες εργαζομένων να διαδηλώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, κατά της πολιτικής ηγεσίας της οδού Αριστοτέλους.
Δεδομένο τρίτο: Το υπουργείο Υγείας είναι ένα από τα υπουργεία που θα επιθυμούσε να αποκτήσει υπό τον έλεγχό του το ΠΑΣΟΚ, σε αντιστάθμισμα της στρατηγικής επιλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου να εντάξει πολιτικά στελέχη του στην επόμενη κυβέρνηση και να αναλάβει έτσι μεγαλύτερο κόστος από την άσκηση της καθημερινής κυβερνητικής πολιτικής.
Δεδομένο τέταρτο: Η Φώφη Γεννηματά, που δεν πέτυχε καλό πλασάρισμα στην ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο Συνέδριο, φέρεται διατεθειμένη να αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ιπποκράτους.
Δεδομένο πέμπτο: Η Φώφη Γεννηματά, παραμένει μια από τις δημοφιλέστερους πολιτικούς όλων των κομμάτων, κουβαλά την βαριά κληρονομιά κοινωνικής ευαισθησίας του πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά, και έχει εμπειρία από τον χώρο του υπουργείου Υγείας, στο οποίο βρέθηκε ως υφυπουργός της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Ο σημερινός “Μικροπολιτικός” των “Νέων” αποκαλύπτει ότι το όνομα της Φώφης Γεννηματά ακούγεται στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, ως μια εξαιρετική λύση για το υπουργείο Υγείας, στη θέση του Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βέβαια, θα προτιμούσε πιθανότατα τη Συλβάνα Ράπτη για τη θέση της Υπουργού Υγείας, προφανώς όμως και δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να στηρίξει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά.
Για να δούμε, λοιπόν…
υ

Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013

Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013

Μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
Σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας που μας έχουν οδηγήσει, διοργανώνουμε και φέτος στο Δερβένι το ωραιότερο Καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου.
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά, θα παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι. Συμμετέχουν 400 καρναβαλιστές.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την κεντρική πλατεία του Δερβενίου.
Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία, θα ακολουθήσει γλέντι και το κρασί θα ρέει άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές!!
Συνδημότες και επισκέπτες της Ευρωστίνης, δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι και ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί στους τρελούς ρυθμούς της Αποκριάς.
Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου
Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου

To Ελσίνκι της Φιλανδίας γνωρίζει την Πελοπόννησο


φωτογραφία.JPG

Με τη συμμετοχή πλήθος tour operator, αλλά και φορέων της Φινλανδίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013,  στο Ελσίνκι η παρουσίαση του προορισμού της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε σε ιστορικό χώρο της φινλανδικής πρωτεύουσας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέλυσε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, καθώς και τα διακριτά χαρακτηριστικά του μαζί με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση των προσβάσεων και των υποδομών του προορισμού της Πελοποννήσου, ενώ δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες συγκρότησης τουριστικών πακέτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδική αναφορά πραγματοποιήθηκε για τον τομέα της γαστρονομίας, την Πελοποννησιακή Μεσογειακή διατροφή και το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά.

φωτογραφία-2.JPGΟ κ. Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τους νέους προορισμούς που θα εξυπηρετεί μετά τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις μαρίνες της, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συνεχώς αναπτύσσονται και στις value for money υπηρεσίες που παρέχονται.

Στην παρουσίαση συμμετείχε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φιλανδία κ. Χρήστος Κοντοβουνήσιος, ο οποίος προλόγισε την ομιλία του Περιφερειάρχη, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αριστοτέλης Γκανάς.

 

ΟΑΕΔ: Εργασία σε δήμους για χιλιάδες ανέργους με 427 ευρώ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα υφιστάμενα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα για τις περίπου 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, κάνοντας στην ουσία πράξη την παλιότερη «εξαγγελία» του Γ. Παπανδρεόυ ότι κάθε οικογένεια θα έχει έναν εργαζόμενο*.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα είναι πεντάμηνης διάρκειας και θα αφορά αποκλειστικά εργασία στους δήμους σε μικρά δημοτικά έργα. Θα προσφέρει δε μισθό 490 ευρώ καθαρά για τους δικαιούχους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, με ασφάλιση υγείας, ενώ δεν έχει καθοριστεί αν θα καλύπτεται η ασφάλιση για σύνταξη.
Το πρόγραμμα είναι ήδη έτοιμο από τον ΟΑΕΔ και θα αρχίσει να «τρέχει» όταν εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, ενώ η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης θα γίνει με μοριοδότηση.
Κριτήρια θα είναι η διάρκεια της ανεργίας του ενδιαφερομένου, η οικογενειακή του κατάσταση (η απασχόληση προσφέρεται μόνο σε ένα μέλος κάθε οικογένειας) και το οικογενειακό του εισόδημα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος άνεργος να ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
*«Βασικός μου στόχος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα», είχε πει στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 ο τότε πρωθυπουργός.
Σχετικά
Κάνει πραγματικότητα το … όραμα Παπανδρέου

aftodioikisi.gr

Η Τουρκία... τραβάει το σχοινί για υφαλοκρηπί​δα και ΑΟΖ

samaras111111111111111111111111111111111
Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό πως «ενημερώθηκε ότι η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.
Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.
Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο».

ysterografa.gr

Πρωτοδικείο Ξάνθης: Προθάλαμος απολύσεων η διαθεσιμότητα

Αντίθετη με τα συνταγματικά δικαιώματα δύο εργαζομένων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης τους οποίους και δικαίωσε, διατάζοντας να επιστρέψουν στις θέσεις τους, έκρινε με την υπ’ αριθμόν 90/2013 το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης.
Πρόκειται για την τρίτη απόφαση Πρωτοδικείου μετά από αυτές της Αθήνας και της Λαμίας, που κρίνει αντισυνταγματική τη διαθεσιμότητα και έρχεται ως συνέχεια της σχετικής απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εφεδρεία. Μάλιστα στην απόφαση, η διαθεσιμότητα, στην ουσία χαρακτηρίζεται προθάλαμος απολύσεων, καθώς, όπως αναφέρεται, «πιθανολογείται βάσιμα πως θα επιφέρει την οριστική απώλεια της θέσης εργασίας αυτών»
Σύμφωνα με την... aftodioikisi.gr

Σε αργία ο αντιδήμαρχος Πύργου για μη επιβολή προστίμων

Σε αργία έθεσε με απόφασή του τον αντιδήμαρχο Πύργου Λ. Δημουλιά ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μ. Αγγελάκας μετά τις δύο καταδίκες για παράβαση καθήκοντος.
Συγκεκριμένα ο κ, Δημούλιας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου σε 12 μήνες φυλάκιση και από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε οκτώ γιατί ως αντινομάρχης από το 2005 έως το 2006 παρέλειψε να επιβάλλει τις αναγκαίες κυρώσεις κατά τριών επιχειρήσεων παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

aytodioikisi.gr

Κι όμως, το… γύρισε η Μπαρτσελόνα!

barcelona
Ποτέ ως τώρα στην ιστορία του Champions League δεν είχε κατορθώσει μια ομάδα να γυρίσει παιχνίδι στην ρεβάνς, έχοντας χάσει στο πρώτο με δύο τέρματα διαφορά και χωρίς να έχει πετύχει εκτός έδρας γκολ. Ομως η Μπαρτσελόνα του Λιονέν Μέσι το κατάφερε κι αυτό.
Οι Καταλανοί με δύο γκολ του Αργεντίνου και από ένα των Βίγια και Αλμπα νικησαν με 4-0 την Μίλαν και πήραν το εισιτήριο για τους “8″ της διοργάνωσης. Δοκάρι στο 1-0 με Νιάνγκ οι ροσονέρι.
Περισσότερα στο sport.gr

Τσέκου: Εγκληματικός ο ρόλος του Θέμου

tsekou
Η αδιαφορία του Χρήστου Ζαχόπουλου για την επαγγελματική της αποκατάσταση αλλά και «οι ψίθυροι για μια άλλη ερωτική του σχέση με μία συμβασιούχο» ήταν η αιτία που ώθησαν την Εύη Τσέκου να καταγράψει μια ερωτική τους συνεύρεση και να τον «ενοχλήσει» με το υλικό, όπως υποστήριξε σήμερα απολογούμενη στο Τριμελές Εφετείο για την υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τον Δεκέμβριο του 2007.
Η Τσέκου, συμβασιούχος υπάλληλος στο ΥΠΠΟ την επίμαχη περίοδο, δήλωσε μετανιωμένη για όσα έκανε και χαρακτήρισε απερισκεψία της την βιντεοσκόπηση της ερωτικής συνάντησής της με τον τότε προϊστάμενο και επί δύο χρόνια εραστή της, ωστόσο, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, αυτό που οδήγησε τον Ζαχόπουλο στην απόπειρα αυτοκτονίας ήταν η συμπεριφορά του συγκατηγορουμένου της στην υπόθεση, εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.
Στην υπόθεση πλην της Τσέκου και του εκδότη είναι κατηγορούμενος και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος. Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ενώ η γυναίκα αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορία για απόπειρα εκβίασης.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

jace
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου οι υποψηφιότητες για τα φετινά της βραβεία. Ανάμεσα στις 17 ταινίες μυθοπλασίας που κατατέθηκαν στην Ακαδημία ξεχώρισαν δυο φιλμ με διαφορετικό περιεχόμενο και ύφος.
Πιο συγκεκριμένα, το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες –11 στο σύνολο. Σε κοντινή απόσταση με 9 υποψηφιότητες βρίσκεται «Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, μια ρεαλιστική καταγραφή της κρίσης μέσα από τα μάτια μιας 14χρονης κοπέλας, η οποία μάλιστα βρέθηκε στην πρόσφατη Μπερλινάλε.
Η ταινία «Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, το κινηματογραφικό πορτραίτο ενός νέου που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του σήμερα συγκέντρωσε 5 υποψηφιότητες.
Πέντε βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα διεκδικήσει και το αλληγορικό δράμα «L» του Μπάμπη Μακρίδη, το οποίο όμως δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών της χρονιάς. Τέλος, τέσσερις υποψηφιότητες μάζεψε και το «Αν…» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που έσπασε φέτος τα ταμεία, κόβοντας περισσότερα από 500.000 εισιτήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το νέο-νουάρ «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά έφτασε τις τρεις υποψηφιότητες, όπως και οι ταινίες «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου και «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» του Κώστα Χαραλάμπους.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

ysterografa.gr