Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κόρινθος: Τον συνέλαβαν για τη φωτιά στην οποία κάηκε η γυναίκα του!


Ο σύζυγος της 55χρονης γυναίκας που κάηκε χθες τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Καλλιθέα της Κορίνθου, συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έκανε προανάκριση και φέρεται να είναι ο δράστης της φωτιάς που στάθηκε αφορμή να καεί η γυναίκα!
Ο 65χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα σε άνθρωπο και τον παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Κορίνθου.

Μέσω του δικηγόρου του, ο 65χρονος ζήτησε και έλαβε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Η φωτιά στο σπίτι εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα και όταν έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, εντόπισε νεκρή την ηλικιωμένη, η ταυτότητά της οποίας μάλιστα, βεβαιώθηκε από τον 65χρονο σύζυγό της.

newsit.gr

Ταμείο Μολυβιάτη: Το «μπαλάκι» στους δήμους για τα 24,7 εκατ. ευρώ



Από την ετοιμότητα των πυρόπληκτων δήμων θα κριθεί πλέον η απορρόφηση των πιστώσεων ύψους 24,7 εκατ. ευρώ που διατίθενται από το καταργημένο «Ταμείο Μολυβιάτη». Η ουσία, στο θέμα αυτό, είναι ότι το «Ταμείο Μολυβιάτη» έχει καταργηθεί και τυπικά από τις 18/12/12 με κοινή υπουργική απόφαση. Στην ίδια υπουργική απόφαση, ρητά αναφέρεται ότι οι πυρόπληκτοι δήμοι θα πρέπει σε προθεσμία τριών μηνών να υποβάλουν ώριμες μελέτες ώστε να εκτελέσουν τα έργα για τα οποία θα χρηματοδοτηθούν. Η προθεσμία λήγει στις 18 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα) και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να παραταθεί γιατί απαιτείται πράξη νομοθετικού περιεχομένου γι’ αυτό. Ενδεχόμενη άτυπη παράταση μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα από τη στιγμή που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν προσφυγή οι δήμοι που θα έχουν ώριμες μελέτες και θα θελήσουν τα χρήματα για τα έργα.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των χρημάτων υπάρχει μια άτυπη αλλά ουσιαστική δέσμευση της Περιφέρειας να πάρουν τη «μερίδα του λέοντος» οι δήμοι που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές. Στην Ηλεία είναι οι δήμοι Ζαχάρως, Κρεστένων-Ανδρίτσαινας και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σημαντικά κονδύλια θα αφορούν την Ήλιδα (κυρίως για την Πηνεία) και Πύργου (κυρίως για τον τ. δήμο Ωλένης). Από εκεί και πέρα υπάρχει ο δήμος Πηνειού (για τρία χωριά) και Ανδραβίδας-Κυλλήνης (για χωριά της Βουπρασίας).
Πέραν αυτών είναι ακόμη ένας δήμος από την Αιτωλοακαρνανία και από την Αχαΐα οι δήμοι Αιγιαλείας και Αροανίας. Άρα το βάρος τώρα πλέον πέφτει στους δημάρχους για να παρουσιάσουν ώριμες μελέτες, διαφορετικά τα χρήματα θα χαθούν. Στην περίπτωση που παρουσιαστεί έστω κι ένας δήμος με μελέτες, τότε -ελλείψει άλλων- θα μπορέσει να πάρει όλα τα χρήματα.

patrisnews.com

Ο Ελληνισμός θρηνεί τον Άντριου Άθενς

Andrew-Athens
Την απώλεια του πρώτου προέδρου του ΣΑΕ Άντριου Άθενς θρηνεί ο Ελληνισμός, καθώς ο σπουδαίος παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας “έφυγε” σήμερα από τη ζωή στο Σικάγο, σε ηλικία 91 ετών.
Ο Άντριου Άθενς είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ, ενώ υπήρξε εκ των εμπνευστών της προσπάθειας να ενώσουν δυνάμεις οι Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι διακρίνονταν και μεγαλουργούσαν στις χώρες όπου ζούσαν.
Στο επίσημο βιογραφικό του, αναφέρονται τα εξής:
Ο Ανδρέας Α. ‘Αθενς (Ανδρέας Αθανασούλας, του Αριστείδη) γεννήθηκε το 1922 στο Σικάγο των ΗΠΑ από γονείς Έλληνες μετανάστες. Ο Ανδρέας Αθανάσουλας καταγόταν από την Ηλεία και το χωριό Κακόβατος της Ζαχάρως και διατηρούσε τους δεσμούς με την περιοχή, ενώ είχε έλθει να βρεθεί στο πλευρό των συμπατριωτών του μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.
 Το πλούσιο σε προσφορά έργο του προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία επάξια τον κατατάσσει στις εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες του Ελληνισμού της Διασποράς.
Διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από την ίδρυσή του (1995) μέχρι το Δεκέμβριο του 2006, όταν η 6η Παγκόσμια Συνέλευση τον ανακήρυξε ομόφωνα επίτιμο πρόεδρο.

ΣΔΟΕ: «Φύλλο και φτερό» τα πόθεν έσχες αιρετών της τελευταίας 10ετίας

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ μπαίνουν με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες και επιθεωρητές συγκεκριμένων υπουργείων της τελευταίας δεκαετίας. Στόχος να ελεγχθούν πρόσωπα που είχαν την ευθύνη διαχείρισης δημόσιου χρήματος.
Πιο συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ πρόκειται να διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών Μεταφορών, Υγείας, Εργασίας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διεξαχθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος των υπό διερεύνηση προσώπων, ενώ έχει δοθεί σαφής εντολή για άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων. Στην περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ με βάση την εισαγγελική εντολή βρίσκονται :
- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Η έρευνα του αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από μεγάλους δήμους και Περιφέρειες, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί από τους εισαγγελείς στο ΣΔΟΕ τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων προσώπων που πρόκειται να ελεγχθούν.

aftodioikisi.gr

Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε στο Ελσίνκι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

φωτογραφία-1.JPG
Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Δήμαρχο του Ελσίνκι κ. Jussi Pajunen και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διεθνούς ετήσιας έκθεσης στη Φιλανδία “Matka” κ. Chirster Haglund κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Φιλανδία.

«Η Πελοπόννησος αποτελεί ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή τόπο, αλλά και προσφιλή προορισμό για τους Φιλανδούς πολίτες» ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου της πρωτεύουσας του Ελσίνκι, όπου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τατούλη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της, αλλά και τεχνική συζήτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Δήμαρχος του Ελσίνκι δήλωσε γοητευμένος από το φυσικό κάλλος της Πελοποννήσου και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Φιλανδών τουριστών για διακοπές στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα.   

Στη συνάντηση με τον κ. Haglund, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της έκθεσης, η οποία αποτελεί ιδιωτικό φορέα ως προϊόν σύμπραξης 200 εταιρειών πριν από 100 χρόνια, λειτουργεί κερδοφόρα, με τζίρο 60 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κρατική επιχορήγηση και συγκεντρώνει πάνων  από 1,1, εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και εξέφρασε τη βούληση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης των αγροτικών προϊόντων και της ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών των δύο πλευρών.  

N. Δ.: Διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης με δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης με δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 200 άτομα στο πλαίσιο των δράσεων της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με το θέμα αυτό η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής ήταν η πρόληψη και η προστασία της υγείας όλων μας από τη γνωστή ασθένεια της οστεοπόρωσης που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς “σιωπηλή επιδημία”. Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης πρέπει να είναι συνεχείς και να φθάνουν απευθείας στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν συνεργαζόμαστε και με φορείς της κοινωνίας, όπως ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση που έθεσε τις υπηρεσίες του στη διάθεσή μας. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη δράση αυτή είμαστε πάντα πρόθυμοι να το επαναλάβουμε».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του διημέρου, χαιρετισμό απηύθηνε ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Κώστας Ζωντανός, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, η αναπληρώτρια Γραμματέας κ. Τέτα Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μέμη Τσεκούρα. Σημαντική παρουσία και ρόλο είχε ο κ. Γεράσιμος Βανδώρος Ιατρός Ορθοπεδικός και η κ. Βάσια Μανίκα, διατροφολόγος που ενημέρωσαν λεπτομερώς τους συμμετέχοντες και μίλησαν κατ’ ιδίαν μαζί τους. Τέλος σημαντική και ελπιδοφόρα ήταν και η συμμετοχή νέων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να καθίσει στον θρόνο!

Pope-Francis-cardinals
Οι πρώτες πληροφορίες από το Κονκλάβιο που εξέλεξε χθες τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αγία Έδρα, είναι άκρως αποκαλυπτικές της προσωπικότητας του νέου Ποντίφικα.
Όπως λοιπόν αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσευχηθεί, μετά την εκλογή του δεν κάθισε στον ειδικά διαμορφωμένο θρόνο της Cappella Sistina.
Επέστρεψε στη θέση του, δίπλα στους άλλους Καρδιναλίους οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν εκεί τα σέβη τους, κάτι που σύμφωνα με ρεπόρτερ εξειδικευμένους στα θέματα του Βατικανού, συμβαίνει πιθανότατα για πρώτη φορά.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε ακόμη τη μεγάλη ζώνη που του προσέφεραν για να φορέσει, πριν βγει στο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τα πλήθη τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ προτίμησε να κρατήσει τον μάλλον ταπεινό σταυρό που φορούσε στο λαιμό του, ως Καρδινάλιος, και όχι έναν μεγαλύτερο και περισσότερο “πομπώδη”.
Στο Βατικανό εκτιμούν ότι η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου θα ανοίξει μια καινούρια σελίδα και στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με τις γυναίκες, ίσως όχι φτάνοντας στην “απόλυτη επανάσταση” να υπάρξουν γυναίκες ιερείς, πιθανόν ωστόσο να ανοίξει τον δρόμο για γυναίκες σε θέσεις διακόνων.

ysterografa.gr

diastixo.g​r | 14.03.2013 | Το ηλεκτρονικ​ό περιοδικό για το ΒΙΒΛΙΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

 

Μεταμεσονύκτιος τρόμος για δύο αδερφές στο Μούλκι μετά από νυχτερινή διασκέδαση



Στιγμές που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουν.... έζησαν  δύο νεαρές αδερφές, στο Μούλκι Κορινθίας 
Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι που μένουν  όπου είχαν φτάσει , μετά από νυχτερινή διασκέδαση και έψαχναν τα κλειδιά στις τσάντες τους, για να ανοίξουν την πόρτα.
Χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν αντιμέτωπες με δύο άγνωστους άντρες που φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Οι δράστες τις ακινητοποίησαν και τις απείλησαν πως αν φωνάξουν θα τις σκοτώσουν.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι ληστές βούτηξαν 2.500€ που υπήρχαν στις τσάντες τους, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα χρυσό ρολόι που φορούσε η μία γυναίκα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

Στο μεταξύ συνελήφθησαν, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις τσιγγάνοι, ηλικίας 54, 31 και 24 ετών για κλοπή πάνελ από εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε από την έρευνα, ότι οι τρεις τσιγγάνοι, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, είχαν κλέψει από εργοστάσιο ιδιοκτησίας 38χρονου, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία, συνολικά 80 μονωτικά πάνελ, 7 μέτρων μήκους και πλάτους ενός μέτρου, η αξία των οποίων αγγίζει τις 22.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους.
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκαν οι τρεις μέσα φορτηγό, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και συνελήφθησαν.
Κατά τον έλεγχο που έγινε στο φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 μονωτικά πάνελ, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Αστρο... λαμπρό για τελικό! Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 3 - 1

Πανηγυρικά στα ημιτελικά ο Αστέρας
Ο Αστέρας κέρδισε τον Πλατανιά στην Τρίπολη 3-1, διπλασίασε τις νίκες του, και πέρασε πανηγυρικά για τρίτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τον περιμένει ο ΠΑΟΚ.
Η ομάδα της Αρκαδίας θα βρεθεί για 3η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2009 και το 2012, και στις τάξεις της ομάδας θέλουν στην τρίτη και φαρμακερή απέναντι στον ΠΑΟΚ, να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο Αστέρας Τρίπολης, είχε το προβάδισμα απέναντι στον Πλατανιά, μετά τη νίκη του στην Κρήτη με 2-1, όμως ουσιαστικά ένιωσε ήρεμος μετά το 65', όταν ο Ντε Μπλάσις έκανε το 2-1.
Μέχρι τότε ο Πλατανιάς, που δεν είχε τίποτα να χάσει, ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Ο όμορφος συνδυασμός των Καλαντζή και Ντε Μπλάσις και η κάθετη πάσα του δεύτερου έχρισε σκόρερ τον Ουσέρο στο 38', για το 1-0, αλλά ο Πλατανιάς απάντησε άμεσα.
Ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Γικαουμάκη και ο Μιρστέτα με πέναλτι στο 41', ισοφάρισε 1-1.
Η κεφαλιά του κοντορεβυθούλη Ντε Μπλάσις, στο 65' για το 2-1, έπειτα από σέντρα του Ναβάρο, διέλυσε κάθε σύννεφο πρόκρισης, που είχε δημιουργηθεί στη βροχερή Τρίπολη.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με τον Καλαντζή να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 88' Ο φορ του Αστέρα έφυγε στον κενό χώρο, πέρασε τον Κηπουρό και με αριστερό πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1
Aστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπατής, Γιαλούσης (72' Κοντοές), Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Χουανίτο, Έγκον (57' Εγκον), Ντε Μπλάσις, Κάφα (57' Ράγιο), Καλαντζής.
Πλατανιάς (Αγγελος Αναστασιάδης):Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62' Τοσντάκης), Τζανής, Ποτουρίδης Κουρτεσιώτης, Στόλερ, Δέντσας, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης (68' Λαμπάρθε), Γιάννου (75' Μαρτσάκης), Ονιέμα

Διπλωματική νίκη της Ελλάδος: η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Μια σπουδαία, για την Ελλάδα, απόφαση πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή. Μετά από έντονο παρασκήνιο και αντιδράσεις για την καταψήφιση των δυο άρθρων που αφορούσαν τις ελληνικές θέσεις, τελικά το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «πέρασε» την έκθεση για την ελληνική ΑΟΖ με ψήφους 505 υπέρ και 91 κατά.

Υιοθετώντας την έκθεση για τον ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050, η Ευρωβουλή εντάσσει την ελληνική ΑΟΖ στην ευρωπαϊκή και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να οριοθετήσει τις ΑΟΖ των χωρών μελών με τις σχετικές τρίτες χώρες.
Σημειώνεται όμως ότι αυτό δε σημαίνει ότι παραχωρούνται δικαιώματα, καθώς η αξιοποίηση των κοιτασμάτων θα παραμείνει εθνική υπόθεση.

Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται επισήμως σε επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο η σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της περιοχής μας.

Η εισηγήτρια της έκθεσης, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ως ευρωπαϊκού προμηθευτή και παραγωγού.
newsit.gr

Συνταγές για να υποδεχθείς τη Σαρακοστή! Νηστίσιμα με λιγότερες από 300 θερμίδες


Οι διαιτολόγοι προτείνουν έξυπνα παντρέματα για να πάρεις όλη την απαραίτητη πρωτεΐνη, χωρίς το κρέας! Εμείς πάλι, τα εκμεταλλευόμαστε για τις πιο νόστιμες συνταγές!
Λίγες μέρες έμειναν πριν "κάψουμε" τον Βασιλιά Καρνάβαλο! Υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή με ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές που θα γεμίσουν διαφορετικές γεύσεις το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Πιάτα που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες η μερίδα.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό σε ένα νηστίσιμο τραπέζι; Να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς. Οι διαιτολόγοι λοιπόν προτείνουν έξυπνα παντρέματα για να πάρεις όλη την απαραίτητη πρωτεΐνη, χωρίς το κρέας! Εμείς τα εκμεταλλευόμαστε για τις πιο νόστιμες συνταγές!

Δες όλες τις συνταγές στο TLIFE

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΣΙ​ΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Φ. ΤΑΥΡΗ ΜΕ ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Μετά από αίτημα της ΔΑΚΕ Ι.Τ. πραγματοποιήθηκε, χθες, συνάντηση των μελών της στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππο Ταυρή.
Στη συνάντηση αύτη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και εστιάζονται στα ζητήματα των ΣΣΕ, των Συντάξεων και των μειώσεων που αυτές υπέστησαν, τη φορολογία, καθώς επίσης και την ανεργία, τα οποία και αποτελούν μείζονα θέματα εν’ όψει και του επικείμενου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.
Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις και απόψεις της ΔΑΚΕ στα αρμόδια για τις πολιτικές αυτές όργανα του Κόμματος και τόνισε ότι, σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η συντονισμένη συλλογική προσπάθεια με προτάσεις και λύσεις για να βγει η χώρα και οι εργαζόμενοι από την ύφεση και αυτό απαιτεί δυνατό και υπεύθυνο κίνημα που μέσα από διάλογο, με όλους τους φορείς, μπορεί και οφείλει να είναι παρεμβατικό αλλά και χρήσιμο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΔ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Εκδήλωση με θέμα «Προϋπολογίζοντας τη κρίση» διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνης Μπέζας καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά κ.Δημήτριος Μαθιός, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων κ. Νίκος Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης, η Πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής κα. Μαρία Ζιάγκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής κ.Γεώργιος Μασσαλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) κ. Αντώνης Μακρής, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή, ενώ παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Παρατηρητήριο του Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας ουσιαστικά την Ελληνική οικογένεια και το εισόδημά της.
Το μήνυμα που έστειλε η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι ο καταναλωτής είναι ο κύριος παράγοντας, που έχει τη δύναμη αλλάζοντας απλές καθημερινές του συνήθειες και κάνοντας διαφορετικές επιλογές, να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της αγοράς, διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Κόλαφος για Δήμο και ΦΟΔΣΑ η ΚΥΑ


Κόλαφος για όσους με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία είναι η χθεσινή Υγειονομική Διάταξη  του Υπουργού Υγείας  για την επείγουσα αποκομιδή απορριμμάτων στους Δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδος, στην οποία διαπιστώνεται ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και αποφασίζεται η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τους παραπάνω Δήμους.

Στην ίδια απόφαση εξουσιοδοτείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο  «να διενεργούν ανά τακτά διαστήματα ελέγχους και να επιβάλλουν κυρώσεις στους ρυπαντές ή σε όσους με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος».

Για την άμεση επίλυση του προβλήματος της διάθεσης των απορριμμάτων εκδόθηκε ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής, με την  οποία οι δύο Δήμοι υποχρεώνονται στη νόμιμη διάθεση των απορριμμάτων τους σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ της Αττικής καταβάλλοντας το ισχύον σήμερα τέλος χρήσης

Επίσης, υποχρεώνονται ο μεν Δήμος Τρίπολης «να μεριμνήσει για την επίσπευση της εγκατάστασης και έναρξης λειτουργίας του σταθμού μεταβατικής διαχείρισης», ο δε Δήμος Ερμιονίδος «να μεριμνήσει για την διευθέτηση της περιοχής της εγκατάστασης δεματοποίησης στην θέση «Δίδυμα», προκειμένου να μπορεί να επαναλειτουργήσει για δεματοποίηση υπολειμμάτων».

Στην ίδια ΚΥΑ ο καθένας Δήμοι υποχρεώνεται «να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. της περιοχής ευθύνης του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος των έργων».

Τέλος, στην ΚΥΑ επιβεβαιώνεται η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου «για την ταχεία υλοποίηση της πράξης που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και αναβάθμιση έργων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» και ειδικότερα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει, προκειμένου να είναι δυνατόν να τεθούν σε λειτουργία το ταχύτερο, το αργότερο εντός 6μήνου, οι υποδομές μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων που προβλέπονται στην ως άνω πράξη», δηλαδή ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και οι όποιες υποδομές περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη πράξη (κομποστοποιητές προδιαλεγμένου οργανικού, κάδοι συλλογής οργανικού, 2 δεματοποιητές, κλπ)

Κωνσταντοπούλου: Χυδαίος ο Μαρκογιαννάκης

Zoi-Konstantopoulou
Νέο “χοντρό” επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αποκαλεί “χυδαίο” τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, και να τον προειδοποιεί ότι θα κληθεί να απολογηθεί δημοσίως για όσα λέει και κάνει.
Ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε στη διακοπή των εργασιών της Προανακριτικής, και εκ των πραγμάτων στη διακοπή της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξηγούσε αργότερα σε δημοσιογράφους στη Βουλή ότι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης τη διέκοπτε από την πρώτη στιγμή που είχε ξεκινήσει να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες.
Η κόντρα ξεκίνησε για τον χρόνο που διαρκούσε η απολογία του Ιωάννη Καπελέρη.

ysterografa.gr

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης ο Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέχεια της απόφασης που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Δράση στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού, κεντρώου,μεταρρυθμιστικού φορέα, που θα εκφράζει πολιτικά τους παραγωγικούς έλληνες, είναι πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης. Το σχετικό δελτίο τύπου της Δράσης έχει ως ακολούθως:
«Πιστή στο πνεύμα της ιδρυτικής της διακήρυξης που μιλάει για σύνθεση ανθρώπων οι οποίοι ξεκινούν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, η Δράση σταθερά επιδιώκει τη συνύπαρξη και συνεργασία πολιτών που προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι στον τόπο, παράγοντας πολιτική και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Ο στόχος στον οποίον είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι είναι η συσπείρωση ανθρώπων, ομάδων και κινήσεων με κοινές αξίες και πίστη στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτό το πνεύμα και εκτελώντας τις αποφάσεις του Ανοικτού Συνεδρίου του περασμένου Δεκεμβρίου, η Δράση ανακοινώνει τη διεύρυνση της Κεντρικής της Επιτροπής με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και την εκλογή των Κωνσταντίνου Αλεξάκου, Γιάννη Ανδρουλάκη, Λενιώς Μυριβήλη, Γιώργου Παπασπυρόπουλου και Βασίλη Τσιατσιάμη. Παράλληλα, ανακοινώνει την εκλογή της Μιράντας Ξαφά στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος.

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης προκηρύσσει συνέδριο για την 25η και 26η Μαΐου 2013. Για τις τεχνικές λεπτομέρειες του Συνεδρίου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση στις επόμενες μέρες.»

Μελαγχολία



"Μπορώ να γράψω το πιο μελαγχολικό ποίημα απ' όλα απόψε.."
 

Η ΕΞΑΡΑ (video)

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


DSC_0595.JPG
Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2012, η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα, κα. Nurdan Altuntas, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, στο Γραφείο του στην  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνοδευόμενη από τη Γενική Διευθύντρια των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines στην Ελλάδα, κα Gulay Ozturk.

         Σκοπός αυτής της πρώτης αναγνωριστικής συνάντησης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και της Γενικής Προξένου, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ίδιας, ήταν να διερευνηθούν οι πιθανές δυνατότητες εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στο Νομό Κορινθίας.

         Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε κι ευχαρίστησε την πρόξενο για το ενδιαφέρον της και παρουσίασε τη γενικότερη εικόνα του Νομού μας, τις αναπτυξιακές του προοπτικές και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στους τομείς της πιθανής συνεργασίας. Ο κ. Δέδες ανέδειξε μεταξύ άλλων την εγγύτητα της Κορινθίας με την Πρωτεύουσα και την Πάτρα, την ιδιαίτερης σημασίας γεωγραφική της θέση ως πύλη της Πελοποννήσου και μονοπάτι προς την ενδοχώρα της Περιφέρειας, με βάση τα υπάρχοντα σύγχρονα δίκτυα υποδομών του Νομού, καθώς και τις μικρές αποστάσεις προς τα κυριότερα αεροδρόμια και λιμάνια της Χώρας.

         Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη, η κα. Altuntas, πρότεινε εκ νέου συνάντηση με τη συμμετοχή του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα και επιτελείο συνεργατών της, ώστε να εξειδικευτεί το πλαίσιο της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και δράσεις. Ο κ. Δέδες ανέλαβε την υποχρέωση της ενημέρωσης και πρόσκλησης στην προσεχή συνάντηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, φορέων του Νομού και επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού και του εμπορίου, προκειμένου οι φορείς να θέσουν επί τάπητος τις απόψεις τους και να καθορίσουν από κοινού το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις της διμερούς συνεργασίας.

         Πριν την αποχώρησή τους, η Διευθύντρια της αεροπορικής εταιρείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την έλευση στην Κορινθία ομάδας τουριστικών πρακτόρων τον προσεχή Μάιο, η κα. Πρόξενος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρώτη  συνάντησή τους και την ανταλλαγή απόψεων, και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία ανταλλαγής δώρων τοπικού χαρακτήρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡINΘΙΑΣ

Τέρμα, όχι άλλη Κατοχή

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, σε αυτό το «τριήμερο της φωτιάς», θα ιδούμε κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει να σηκώνει κεφάλι και να κερδίζει μάχες από τους ξένους «προστάτες» (διάβαζε «κατακτητές») στα νύχια των οποίων έριξαν τη δόλια πατρίδα οι προκάτοχοί του, με κορυφαίο ένοχο τον Γεώργιο Παπανδρέου…

Ο Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύεται με τους εδώ τροϊκανούς που επιμένουν στις απαράδεκτες θέσεις τους για απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων και παράταση του «χαρατσιού» μέχρι τέλους του 2013.

Σήμερα και αύριο θα δώσει μικρές ή μεγάλες μάχες στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών για γενναίο κούρεμα του δημοσίου χρέους και για ειδική μεταχείριση της Ελλάδας όπως συνέβη με την υπερχρεωμένη Γερμανία στη δεκαετία του 1950.Πολύ περισσότερο που στην καμπούρα της έγιναν λανθασμένα πειράματα, με αποτέλεσμα τη σημερινή θανατερή εικόνα της.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάει στο άντρο των δανειστών μας όχι ως «Νενέκος» αλλά ως ηγέτης που εκφράζει τον πόθο ΟΛΩΝ των Ελλήνων για λύτρωση από την ξένη .Και στο αεροπλάνο ας ξεφυλλίσει την ιστορία για να θυμηθεί ότι σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου του 1947,η Αμερική παρελάμβανε από την εξαντλημένη Βρετανία τον «έλεγχο» (διάβαζε την «κατοχή») της αιματοκυλισμένης Ελλάδας. Ήταν η μέρα που ο τότε πρόεδρος Χάρι Τρούμαν εξήγγειλε το ομώνυμο δόγμα του με το οποίο «αγόραζε» την Ελλάδα αντί 300.000.000 δολαρίων, με στόχο να την αποσπάσει από την υπαγωγή της στο σταλινικό μπλοκ…

Ήταν η πρώτη μέρα του ψυχρού πολέμου που κράτησε 42 χρόνια. Και που εκπέμπει στον πρωθυπουργό και σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία μας την πανελλήνια επιταγή: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΟΧΗ !...


(Από τη Real News)

Ch.Passalaris@hotmail.com

Κάτω τα χέρια από τα μουσεία, κύριοι συνδικαλιστές. Δεν είναι δικά σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορούμε να πληροφορηθούμε τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού οι τουρίστες που κάνουν ένα μακρινό ταξίδι – από την Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, αλλά και την Ευρώπη – για να δουν την Ακρόπολη και το Μουσείο της, τη Βεργίνα και τους θησαυρούς της, τις Μυκήνες, την Κνωσό, το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου και όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας;

Και όμως. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο (το… οργανόγραμμα) στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς μας χώρους μπήκε λουκέτο την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ενώ αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις (με κλείσιμο των μουσείων) να συνεχιστεί μέχρι τις… 19 Μαρτίου.

Μετά, ανακοινώθηκε επισήμως ότι την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι ήσαν ανοικτά.

Την ίδια μέρα (την περασμένη Τετάρτη), πληροφορηθήκαμε πως «κάποια από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα μείνουν κλειστά ως τις 19 Μαρτίου.

Δηλαδή, τι θα γίνει τώρα; Θα παίρνουν οι τουρίστες… δελτίο λειτουργίας των μουσείων πότε από το υπουργείο και πότε από τους συνδικαλιστές του;

Ο ηλεκτροφωτισμός του ναού Απόλλωνος στην Αρχαία Κόρινθο « Ex korinthum lux »


Φωτ.1.jpg
Ο ηλεκτροφωτισμός του ναού Απόλλωνος στην Αρχαία Κόρινθο, τον Ιανουάριο του 2013, βοήθησε στην ανάδειξη του μνημείου, προεκτείνοντας αυτή, και τη νύχτα. Φωτισμός σωστά σχεδιασμένος, ο οποίος προβάλλει το μνημείο χωρίς να του επιβάλλεται. Προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δομής αυτού. Συγχρόνως όμως δημιουργεί σκέψεις και προβληματισμούς για το μνημείο αυτό. Ένας ναός αφιερωμένος κατά πάσα πιθανότητα στον Απόλλωνα, έργο μνημειακής αρχιτεκτονικής, το οποίο αποδίδεται στον Περίανδρο, μια κατασκευή περίπου του 525 π.Χ. (υψόμετρο δαπέδου του ναού + 82,00μ., από το επίπεδο της θάλασσας).

Δημόσιο: Σύνταξη στα 50, για 250.000 μητέρες ανηλίκων

Μια άλλη κατηγορία ασφαλισμένων, οι μητέρες ανηλίκων, μπορούν να αποφύγουν το όριο των 67 ετών για τη σύνταξη, εάν αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ασφαλιστικών διατάξεων, και να βγουν σε σύνταξη στα 50 έτη. Προϋπόθεση η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, ενώ η εξαγορά πλασματικών ετών μπορεί να επισπεύσει τη συνταξιοδότηση. Η ευνοϊκή ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 250.000 γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα (Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ – τραπεζών και ΙΚΑ).
Οι προϋποθέσεις για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξεις είναι δύο: α) η συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης (που διαφοροποιούνται ανά Ταμείο) και β) η ανηλικότητα του τέκνου. Έτσι, ακόμα και αν τη στιγμή της θεμελίωσης δεν έχει το όριο ηλικίας, «κλειδώνει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορεί να αποχωρήσει όποτε γίνει 50 ετών (χωρίς στο ενδιάμεσο να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό).
Υπενθυμίζεται πως στις ασφαλισμένες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι και το 2010 καταβάλλεται στα 50 πλήρης σύνταξη από το Δημόσιο και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στο ΙΚΑ, καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη (καθώς για την πλήρη πρέπει να συμπληρωθεί το 55ο έτος) με το πέναλτι να φτάνει το 30% για όσες ασφαλισμένες ανοίγουν την πόρτα εξόδου στα 50.
Ωστόσο, παρατηρούνται διαφοροποιήσεις και στα έτη ασφάλισης που απαιτούνται για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε ηλικία 50 ετών. Συγκεκριμένα, στο Δημόσιο και στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών απαιτείται η συμπλήρωση 25ετίας, ενώ στο ΙΚΑ αρκούν 5.500 ημέρες ασφάλισης (ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά Ταμεία).
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στο Δημόσιο ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων ανάπηρων τέκνων. Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και το ποσοστό αναπηρίας του τέκνου μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταβληθεί σύνταξη σε ηλικία 50 ετών.
Πηγή: «Έθνος»
 
aftodioikisi.gr

Δερβενιώτικο καρναβάλι - Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013
Πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Φυσικά το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Κορινθίας αποτελεί το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής , εδώ και χρόνια , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου. Το καρναβάλι διοργανώνουν η Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου και φέτος στο Δερβένι την Κυριακή 17 Μαρτίου. σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας που μας έχουν οδηγήσει 
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά, θα παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι. Συμμετέχουν 400 καρναβαλιστές.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την κεντρική πλατεία του Δερβενίου.
Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία, θα ακολουθήσει γλέντι και το κρασί θα ρέει άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές!!
Συνδημότες και επισκέπτες της Ευρωστίνης, δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι και ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί στους τρελούς ρυθμούς της Αποκριάς. Και το βράδυ της Κυριακής μετά από το καρναβάλι του Δερβενίου θ΄ ανηφορήσουμε γιά τον Άνω Αιγιαλό όπου στις 8μιση το βραδυ, στην πλατεία του χωριού, το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Και μήν ξεχνάμε την Καθαρά Δευτέρα τα κούλουμα στα Μαυρα Λιθάρια, στη Ζάχολη και στο Δερβένι.
Στις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, την αυλαία ανοίγει αύριο
η Καρναβαλική Επιτροπή Καμαρίου με το ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ μασκέ, στις 9 το βραδυ στο κέντρο «ΡΙΚΙΑ» Μιχάλη Σταματούλη στο Καμάρι. Είσοδος 15 ευρώ με φαγητό και κλήρωση με πλούσια δώρα , ενώ την Κυριακή  στις 3 το απόγευμα διοργανώνει για δέκατη ένατη χρονιά το καρναβάλι του Καμαρίου
Καρναβάλι 2013 στη Ρίζα ΚορινθίαςΤο Σάββατο στις 3,30 το απόγευμα καρναβάλι στο Μελλίσι διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού, ενώ να μην ξεχάσουμε και το καρναβάλι της Ρίζας την Κυριακή που θα ξεκινήσει  στις 1 το μεσημέρι..
Την Καθαρά Δευτέρα δεν λείπουν από το Δήμο και τα πατροπαράδοτα Κούλουμα από τις 11 το πρωι στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά. Πατροπαράδοτα Κούλουμα στη Μάννας Κορινθίας διοργανώνει στην πλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, και στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Μελλισίου διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού.


Το απίστευτο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror για τον νέο Πάπα

Hand-of-God
“Το νέο χέρι του Θεού”… Αυτός είναι ο ευρηματικός τίτλος που εμπνεύστηκε η Daily Mirror για το πρωτοσέλιδό της, προκειμένου να περιγράψει την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου στη θέση του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.
Η συσχέτιση με το ποδόσφαιρο… προφανής. Η έκφραση “το χέρι του Θεού” έμεινε ιστορικά χαραγμένη στη μνήμη των Βρετανών, για το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα με το χέρι μπροστά από τον Πίτερ Σίλτον, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό, στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Αργεντινή.

ysterografa.gr

Σαν σήμερα 192 χρόνια πριν ( 14 Μαρτίου 1821) η εξέγερση στη Ζάχολη (Επανάσταση του 1821)



Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – 1824 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1832), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους από την Πύλη, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832.

Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο "επανάσταση του 21", και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος

Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη , από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου , ο ηγούμενος Γερμανός ,όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου,υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλiκής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες. Στό Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε γιά να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων Αρναούτογλου . Η 25η Μαρτίου είναι εθνική εορτή, καθώς είχε οριστεί με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα στις 15 Μαρτίου του 1838 ως επέτειος της έναρξης της Επανάστασης, μάλλον με την έννοια της συμπύκνωσης στην ημέρα αυτή των επαναστατικών γεγονότων των ημερών.

Για το τί έγινε εκείνες τις ημέρες υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με την παράδοση στις 25 Μαρτίου του 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε μία ελληνική σημαία και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Όμως, η Ελληνική Επανάσταση είχε ήδη ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Ιάσιο. Ο ίδιος ο Γερμανός δεν αναφέρει απολύτως τίποτα σχετικό στα απομνημονεύματά του, για την ημέρα εκείνη, αλλά αντιθέτως ότι δε βρισκόταν στη Λαύρα.[3] Παρ'ολα αυτά το γεγονός οτι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός άφησε ανολοκλήρωτα απομνημονεύματα δεν μας αφήνει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. [1]

Οι περισσότεροι ιστορικοί, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ήταν της άποψης που αναφέρεται στα απομνημονεύματα του Παλαιού Πατρών Γερμανού, δηλαδή, "οι δε συγκεντρωθέντες αποφάσισαν να μην δώσουν αιτίαν τινά, αλλά ως φοβισμένοι να παραμερίσωσι εις ασφαλή μέρη". Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο πυρήνας της όλης ιστορίας διασώζει κάποια ιστορική αλήθεια, βασιζόμενοι σε προσωπικά αρχεία αγωνιστών και ιεραρχών του 1821, που ισχυρίζονται ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τέλεσε δοξολογία στις 17 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, ύψωσε το λάβαρο και όρκισε ορισμένους κοτζαμπάσηδες και επισκόπους του Μωριά, που βρίσκονταν εκεί για τον εορτασμό του Αγίου Αλεξίου. [2] Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συγκεντρωμένοι έφυγαν από την Αγία Λαύρα έχοντας γνώση της επικείμενης έναρξης επανάστασης.

Στην Στερεά Ελλάδα κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη της επανάστασης στις 27 Μαρτίου, στη μονή οσίου Λουκά κοντά στη Λιβαδειά, με παρόντες τους οπλαρχηγούς Αθανάσιο Διάκο και Βασίλη Μπούσγο και προκρίτους της περιοχής.

Η επανάσταση επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη την Πελοπόννησο και Ανατολική Στερεά και είχε μεγάλη επιτυχία αφού πέρασαν στον έλεγχο των επαναστατών πολύ σύντομα, Ζάχολη (14 Μαρτίου), Καλαμάτα (23 Μαρτίου), Αίγιο (23 Μαρτίου), Καλάβρυτα (26 Μαρτίου), Άργος, Καρύταινα, Μεθώνη, Νεόκαστρο, Φανάρι, Γαστούνη, Ναύπλιο στην Πελοπόννησο και Σάλωνα (Πανουργιάς, 27 Μαρτίου), Γαλαξίδι (Γκούρας, 28 Μαρτίου), Λιδωρίκι (Σκαλτζάς, 28 Μαρτίου), Μαλανδρίνο (Σκαλτζάς, 30 Μαρτίου), Λιβαδειά (Διάκος, 31 Μαρτίου), Θήβα (Μπούσγος, 3 Απριλίου), Αταλάντη στη Στερεά Ελλάδα.

Έγραψε ιστορία η Μάλαγα, πρόκριση και για Μπάγερν

malaga
Στην προημιτελική φάση του Champions League προκρίθηκαν Μάλαγα και Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας εκτός συνέχειας Πόρτο και Αρσεναλ, αντίστοιχα.
Περισσότερα στο sport.gr

Πάπας Φραγκίσκος (ο 1ος) (video)

Pope-Francis-waves
Ο Καρδινάλιος του Μπουένος Άιρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ανακοινώθηκε ως ο νέος Ποντίφικας, με το όνομα Πάπας Φραγκίσκος ο 1ος. Σε ηλικία 76 ετών, είναι ο πρώτος Πάπας από τη Νότια Αμερική.
“Το Κονκλάβιο έπρεπε να επιλέξει τον νέο Επίσκοπο Ρώμης, και διάλεξε κάποιον από… πολύ μακριά”, ήταν τα πρώτα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου του 1ου, ο οποίος όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, συνήθιζε να μαγειρεύει μόνος του, και να χρησιμοποιεί λεωφορείο για τις μετακινήσεις του, αντί για λιμουζίνα.
Στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Πάπα Βενέδικτο 16ο, Πάπα Επίτιμο πλέον, και κάλεσε τους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να προσευχηθούν για όλη την ανθρωπότητα.

Σε τέσσερις «δεξαμενές» τα ονόματα των 25.000 «διαθέσιμων»

Η τρόικα αναχωρεί σήμερα για να επιστρέψει στα τέλη του μήνα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε όλα» και «μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά» και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν αρχίσει να (ξανα) ψάχνουν τα… ονόματα των 25.000 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Για την ακρίβεια αναζητούν τις θέσεις που πρόκειται να καταργηθούν, από τις οποίες θα προέλθουν οι βασικές «δεξαμενές» των 25.000 υπαλλήλων που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα. Μέχρι στιγμής στη Βασιλίσσης Σοφίας έχουν:
- Τις περίπου 2000 καταργούμενες θέσεις στα υπουργεία,
- Τις 3.300 από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών
- Άγνωστό αριθμό από την αξιολόγηση των φορέων της Γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ κλπ) που θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.
- Άγνωστο αριθμό από τις συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις εντός του 2013.
Αριθμός ανά κατηγορία και ανά φορέα
Αν και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζουν αισιοδοξία ότι οι δύο από τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα προκύψουν περισσότερες από τις 20.000 θέσεις που απαιτούνται ώστε να συμπληρωθούν οι 25.000, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία.
Τι ζητούν; Ακριβή αριθμό υπό κατάργηση θέσεων ανά κατηγορία και ανά φορέα. Τέτοιος όμως αριθμός αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο υπουργείο. Μένει να αποδειχθεί αν θα έχει βρεθεί όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επανέλθουν (δριμύτεροι;) στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου.
Πίεση για τα πειθαρχικά
Αναφορικά με τους 7000 επίορκους, πηγές του υπουργείου τόνιζαν ότι δεν υπάρχει πίεση από την τρόικα, καθώς «γνωρίζουν και από τις χώρες τους τις διαδικασίες που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη». Ωστόσο, η πίεση ασκείται για να λειτουργήσουν επιτέλους τα πειθαρχικά συμβούλια και όσοι πρέπει να βρεθούν άμεσα εκτός Δημοσίου.

aftodioikisi.gr

Ομιλία Χρ. Δήμα στα εγκαίνια του δεύτερου ετήσιου «Μοντέλου Ευρωκοινοβ​ουλίου»


Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Παλαιά Βουλή τα εγκαίνια του δεύτερου ετήσιου «Μοντέλου Ευρωκοινοβουλίου» (EuroSimulation), δηλαδή του συνεδρίου προσομοίωσης των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων κοινοτικών οργάνων.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. (Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων) και αποτελεί πρωτοβουλία φοιτητών από σχολές νομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών.
Στην έναρξη των εργασιών μίλησαν οι βουλευτές Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Μαρίνος και Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαιώαννου, καθηγητές πανεπιστημίου και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.
Ο Χρίστος Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Από το 1957, η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει αλλάξει πρόσωπο, χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα 56 χρόνια ζωής, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα όπως: Η διασφάλιση της ειρήνης Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη Η προώθηση της ελεύθερης αγοράς Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Η ενίσχυση της γεωργικής οικονομίας Η χάραξη και εφαρμογή πρωτοπόρας περιβαλλοντικής πολιτικής και πολλά ακόμη. Για να γίνουν όμως όλα τα παραπάνω έπρεπε να υπάρχουν ισχυροί, δίκαιοι και αμοιβαία αποδεκτοί ευρωπαϊκοί θεσμοί. Εάν δεν υπήρχαν, τότε το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να αποκτήσει σάρκα και οστά. Σκεφτείτε όμως, πόσο εκπληκτικό είναι το γεγονός πως οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταφέρει να ενώσουν τόσες πολλές χώρες και τόσες διαφορετικές ιδεολογίες για τόσα πολλά χρόνια. Τόσα χρόνια η επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζεται στις διαπραγματεύσεις, στο διάλογο και τη συναίνεση. Χωρίς αυτά θα είχε αποτύχει. Χωρίς αυτά δεν θα έχει μέλλον».
 

Η Formula 1 επιστρέφει στην ΕΡΤ

f1
Η Formula 1 επιστρέφει στην ΕΡΤ, που απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τα επόμενα δύο χρόνια.
Περισσότερα στο sport.gr

Θύελλα στη ΝΔ για τα «όχι» στην άρση βουλευτικής ασυλίας του Η. Κασιδιάρη!

Θύελλα στη ΝΔ για τα «όχι» στην άρση βουλευτικής ασυλίας του Η. Κασιδιάρη!Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τη χειροδικία του κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, αλλά και του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλου, για οικονομική υπόθεση, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, 205 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, τρεις ψήφισαν κατά, και ένας ψήφισε παρών. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα: Διότι και οι τρεις βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης του Η. Κασιδιάρη ήταν όλοι ΝΔ! Όταν μάλιστα η ΝΔ επισήμως είναι υπέρ της άρσης της ασυλίας, τότε πώς εξηγείται ο Γραμματέας του κόμματος να ψηφίζει κατά; Ποιοι είναι και τι δήλωσαν οι τρεις μετά την ψήφο τους, ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών»...
περισσότερα  eklogika.gr

 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται, από την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερά. Σκοπός μου δεν ήταν να δώσω άφεση αμαρτιών σε κανένα. Θεώρησα ότι έπρεπε, σε αυτή την ακραία πράξη, να δώσω στον κ. Κασιδιάρη μια ευκαιρία να καταλάβει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό. Η θέση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που είναι και εκπεφρασμένη θέση του κόμματος, δεσμεύει όλους μας».

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων στη Βουλή με 12-14 βουλευτές

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων στη Βουλή με 12-14 βουλευτές
          
Τελικά ιδρύθηκε και επισήμως ένα ακόμη “κόμμα” στη Βουλή, αυτό των Ανεξάρτητων βουλευτών. Οι ανεξάρτητοι, έχοντας κατά πολύ περάσει το «φράγμα» των 10 βουλευτών που είναι το όριο για να συστήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποφάσισαν να ομονοήσουν προκειμένου να μπορούν να εκφράζονται κοινοβουλευτικά με ίσα δικαιώματα με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων και κυρίως να αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέτουν επίκαιρες ερωτήσεις, να εισηγούνται σχέδια νόμου ή να δικαιούνται τον χρόνο ομιλίας που παρέχεται στους εισηγητές των κομμάτων αλλά όχι στους αυτόνομους ανεξάρτητους.
Με έγγραφό τους στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, αλλά διαφώνησαν με το 3ο Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό και διαγράφηκαν, ανακοίνωσαν ότι συστήνουν την 8η κοινοβουλευτική ομάδα.
Πρόκειται για τους βουλευτές:
-Ανδρέας Λοβέρδος, Β' Αθηνών, (ΠΑΣΟΚ) και δημιουργός του Κινήματος ΡΙΚΣΣΥ
-Mίμης Ανδρουλάκης, Β' Αθηνών, (ΠΑΣΟΚ)
-Οδυσσέας- Νίκος Βουδούρης, Β' Αθηνών (ΔΗΜΑΡ)
-Νίκος Νικολόπουλος, Αχαΐας (ΝΔ)
-Χρήστος Αηδόνης, Δράμας (ΠΑΣΟΚ)
-Ιωάννης Μιχελογιαννάκης ,Ηρακλείου (ΔΗΜΑΡ)
-Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς (ΠΑΣΟΚ)
-Γιώργος Κασσαπίδης, Κοζάνης, ΝΔ
-Πάρις Μουτσινάς, Μαγνησίας, ΔΗΜΑΡ
-Ιωάννης Κουράκος, Β΄ Πειραιώς, ΑΝΕΛ
-Μάρκος Μπόλαρης, Σερρών, ΠΑΣΟΚ
-Νίκος Σταυρογιάννης, Φθιώτιδα, ΝΔ
Επίσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που επιφυλάχθηκαν να συμμετέχουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι βρίσκονται σε διεργασίες για μεταπήδηση και επιστροφή στην Κ.Ο της ΝΔ
-Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Ευβοίας ( ΑΝΕΛ )
-Θεόδωρος Σολδάτος, Λευκάδος (ΝΔ)
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Παραστατίδης συμφώνησε με τους ανεξαρτήτους συναδέλφους του να τεθεί επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά να μη συμμετέχει στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια. Και αυτό διότι ο κάθε βουλευτής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτήθηκε εκφράζει τις ιδιαίτερες απόψεις του, αφού οι βουλευτές προέρχονται από διαφορετικά κόμματα.

eklogika.gr

Τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές με οδηγία της ΕΕ

Τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές με οδηγία της ΕΕΣυγκεκριμένα χρονικά περιθώρια για την εξόφληση χρεών δίνει οδηγία της ΕΕ η οποία θα αποκτήσει νομική ισχύ από το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με την οδηγία, έπειτα από την παρέλευση των χρονικών ορίων, θα επιβάλλονται αυτόματα τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα! Πιο συγκεκριμένα, για τα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες θα δίνεται περιθώριο...

 

Τεχνική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας


Τεχνική συνεργασία στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του εκπροσώπου της εταιρείας Zenit, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της συνεργασίας εκ μέρους του Κρατιδίου, κ. Juan Carmona-Schneider, εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, εκπροσώπου της αναπτυξιακής εταιρείας Πελοπόννησος και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση στην Anuga, τον Οκτώβριο του 2013, όπου θα έχει διακριτή παρουσία και συμφωνήθηκε η οργάνωση απευθείας συναντήσεων επιχειρηματικών φορέων της Πελοποννήσου με αντίστοιχους της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία με σημείο αναφοράς και τιμώμενη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου και εκεί θα πραγματοποιηθούν απευθείας επαφές επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο και το Γερμανικό Κρατίδιο.

Ο κ. CarmonaSchneider συνεχάρη επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βράβευσή της στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου, δηλώνοντας ότι η βράβευση αυτή έχει την ιδιαίτερη σημασία του, εφόσον η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη για τον τουρισμό για το 2013.  

Συμφωνήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Green Week στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 2014, η οργάνωση εκατέρωθεν επιχειρηματικών αποστολών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Η τεχνική αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 14 Μαρτίου, από κοινού με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το οποίο λειτουργεί συντονιστικά και για τα υπόλοιπα Επιμελητήρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου