Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δερβενιώτικο καρναβάλι - Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013
Πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Φυσικά το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Κορινθίας αποτελεί το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής , εδώ και χρόνια , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου. Το καρναβάλι διοργανώνουν η Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου και φέτος στο Δερβένι την Κυριακή 17 Μαρτίου. σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας που μας έχουν οδηγήσει
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά, θα παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι. Συμμετέχουν 400 καρναβαλιστές.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την κεντρική πλατεία του Δερβενίου.
Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία, θα ακολουθήσει γλέντι και το κρασί θα ρέει άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές!!
Συνδημότες και επισκέπτες της Ευρωστίνης, δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι και ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί στους τρελούς ρυθμούς της Αποκριάς. Και το βράδυ της Κυριακής μετά από το καρναβάλι του Δερβενίου θ΄ ανηφορήσουμε γιά τον Άνω Αιγιαλό όπου στις 8μιση το βραδυ, στην πλατεία του χωριού, το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Και μήν ξεχνάμε την Καθαρά Δευτέρα τα κούλουμα στα Μαυρα Λιθάρια, στη Ζάχολη και στο Δερβένι.
Στις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, την αυλαία ανοίγει αύριο
η Καρναβαλική Επιτροπή Καμαρίου με το ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ μασκέ, στις 9 το βραδυ στο κέντρο «ΡΙΚΙΑ» Μιχάλη Σταματούλη στο Καμάρι. Είσοδος 15 ευρώ με φαγητό και κλήρωση με πλούσια δώρα , ενώ την Κυριακή στις 3 το απόγευμα διοργανώνει για δέκατη ένατη χρονιά το καρναβάλι του Καμαρίου
Καρναβάλι 2013 στη Ρίζα ΚορινθίαςΤοΣάββατο στις 3,30το απόγευμα καρναβάλι στο Μελλίσι διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού, ενώ να μην ξεχάσουμε και το καρναβάλι της Ρίζας την Κυριακή που θα ξεκινήσει στις 1 το μεσημέρι..
Την Καθαρά Δευτέρα δεν λείπουν από το Δήμο και τα πατροπαράδοτα Κούλουμα από τις 11 το πρωι στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά. Πατροπαράδοτα Κούλουμα στη Μάννας Κορινθίας διοργανώνει στηνπλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, και στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Μελλισίου διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού.

ΑΟ Ξυλοκάστρου - Δημιουργία τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ - πονγκ)

ΑΟ Ξυλοκάστρου - Δημιουργία τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ - πονγκ)

Δημοσκοπήσεις: Ντέρμπι η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ

Δημοσκοπήσεις: Ντέρμπι η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, αλλά ανεβαίνει ο Τσίπρας
Το ντέρμπι για την πρωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» από την εταιρεία «Μetrisi» που δίνει στη ΝΔ προβάδισμα 0,3% , έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,9%. Στο 21,7% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 32,2% έναντι 30,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς «ψηφίζεται» από το 43,7% των ερωτηθέντων ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας αυτής, το 48,7% τάσσεται κατά της εξάντλησης της τετραετίας και το 52,9% υπέρ ανασχηματισμού
 

Ορίστηκε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

elas200
Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ορίστηκε ο Αστυνόμος Β’ Χρήστος Παρθένης ύστερα από απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.
Ο Χρήστος Παρθένης ,μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ως Αξιωματικός Εγκληματολογικών Πληροφοριών στην Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) στη Λυών Γαλλίας.
Κατά την θητεία του στην INTERPOL ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την διεύθυνση του Προγράμματος «Ροζ Πάνθηρες», το οποίο αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα την υποστήριξη διεθνών ερευνών αναφορικά με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Επίσης διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος-εμπειρογνώμονας στον Αναλυτικό Φάκελο Εργασίας της EUROPOL.
Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ έχει εκπαιδευτεί σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκλήματος, στη διερεύνηση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτης, πλαστογραφίας και νόθευσης αποδεικτικών εγγράφων και τις διασυνοριακές οικονομικές έρευνες.

ysterografa.gr

Αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις στο Βραχάτι

astynomikoi
 
Δέκα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (14-3-2013), από το πρωί έως το μεσημέρι  για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Βραχάτι ., η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Στην διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι άνδρες της αστυνομίας έλεγξαν 110 άτομα εκ των οποίων 57 ήταν Έλληνες και 53 αλλοδαποί, καθώς και 65 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα δύο (72) άτομα, από τα οποία σαράντα τρεις (43) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.
Οι δέκα συλληφθέντες είναι Ρομά, ενώ οι οκτώ από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο σε βάρος του ενός εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Μάλιστα ένας Ρομά συνελήφθη καθώς εκκρεμεί εις βάρος του καταδικαστική απόφαση.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 

Μπάγερν – Γιούβε στους “8″ του Champions League

Juve_1539793c
Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Γιουβέντους είναι το πιο… εμπορικό που ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Μπάγερν – Γιουβέντους
Μάλαγα – Ντόρτμουντ
Ρεάλ Μ. – Γαλατασαράι
Παρί Σ.Ζ. – Μπαρτσελόνα

Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθούν 2-3 Απριλίου και οι επαναληπτικοί 9-10 Απριλίου.
Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για την ημιτελική φάση. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 23-24 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 30 Απριλίου - 1 Μαΐου.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!

greek troika
Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.
Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας.
Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.
Ομοίως δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Economist για την οικονομία της Ελλάδας. Μετά την ύφεση ύψους 6,4% το 2012, προβλέπει περαιτέρω μείωση της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Εν συνεχεία, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.
Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Το 2014 οι απολύσεις στο Δημόσιο

Στην επιβεβαίωση ότι μέσα στο 2014 θα απομακρυνθούν – απολυθούν από το Δημόσιο «όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι, κοπανατζήδες, ή έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία», προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να κρατούν εκτός Δημοσίου «άξιους ανθρώπους που έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ και δεν προσλαμβάνονται». Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να μας κάνουν κριτική γιατί αργούμε και όχι γιατί το κάνουμε».
Ο πρωθυπουργός τόνισε όλα αυτά θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων στο Δημόσιο («θέσεων που πρέπει να υπάρχουν και εργαζομένων που εργάζονται σε αυτές») από την οποία εντός του 2014 θα προκύψει ποιες θέσεις θα καταργηθούν με βάση το δίπτυχο «λειτουργικότητα και δικαιοσύνη.»

aftodioikisi.gr

Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα

 
Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται σχεδόν καθημερινά σε σχολεία της Πάτρας. Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς, όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.
Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας.
Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού , οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.

aftodioikisi.gr

Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» στο Ελσίνκι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη


 
«Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και τη συμφωνία με τον Έλληνα Πρέσβη στη Φιλανδία κ. Χρήστο Κοντοβουνήσιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας τους την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Φιλανδία, μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, αφού το ενδιαφέρον των Φιλανδών είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την Ελλάδα» δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι, όχι μόνο για τη  προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των Πελοποννησιακών προϊόντων. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το «Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» όπου οι Φιλανδοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να γευτούν παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές.

 

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

P1060434
Σημαντική εξαγγελία έκανε στον Διευθυντή του sfedona.gr , Λάκη Γιαννιδάκη ο συμπατριώτης μας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης.
Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο Κορίνθιος Γενικός αποφάσισαν μαζί με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο να ξεκινήσει η εφαρμογή του “βάουτσερς Υγείας” από τέλος Μαρτίου το πολύ αρχές Απριλίου.
Αυτό θα αφορά ανασφάλιστους πολίτες και άνεργους που δεν έχουν σε ισχύ ασφαλιστικό βιβλιάριο.
Εκατό χιλιάδες βάουτσερς υγείας θα διατεθούν το 2013 και άλλες εκατό χιλιάδες το 2014 !
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας “στοχεύουμε να ικανοποιήσουμε σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που εχουν την ανάγκη μας.”
Όπως εξήγησε οι κάτοχοι αυτών των βάουτσερς υγείας δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ τόσο στον γιατρό ακόμα και εξειδικευμένο που θα τους εξετάσει όσο και στο Νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιούν όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται.
Σε άλλο σημείο της ενδιαφέρουσας συζήτησης ο Γενικός αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας και τα οποία ικανοποίησαν απόλυτα τους απεσταλμένους της Τρόικας που ήρθαν στο Υπουργείο Υγείας για έλεγχο σε τέτοιο σημείο ώστε να πουν ότι πολύ πιθανόν δεν θα χρειαστεί να ξανάρθουν.

Τέτοια σημαντικά αποτελέσματα υπήρξαν με την δραστική μείωση των συνταγογραφήσεων και της διάθεσης φαρμάκων της συγχώνευσης Νοσοκομείων και της δημιουργίας και οργάνωσης του ΕΟΟΠΥ .
Στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης όπως τόνισε ο Γ.Γ του Υγείας το 2009 ανήλθε στα 5,6 δις , το 2012 ήταν 2,8 δις, ενώ για το 2013 αναμένεται να ανέλθει στα 2,4 δις !

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις σημαντικές εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα Υγείας στο sfedona.gr

Απόσυρση της ΚΥΑ για τους αιγιαλούς ζητεί η ΚΕΔΕ

Την ανάκληση της υπό έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στην απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους για τo 2013, την παράταση ισχύος της προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης μέχρι 31 Δεκεμβρίου, και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή της ΚΕΔΕ για την έκδοση νέας ΚΥΑ, ζητεί η ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί ότι η υπό έκδοση ΚΥΑ δεν έχει σχέση με την προηγούμενη αφενός, ενώ ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για την εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων είναι η 31η Μαΐου. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τότε ανακαλείται η παραχώρηση των αιγιαλών στους δήμους.
«Με δεδομένου, δε, ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η υπουργική απόφαση, αποκλείεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες μέχρι 31 Μαΐου. Επομένως, το ζήτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο το υπουργείο Οικονομικών θέλει όντως να παραχωρήσει τις παραλίες στους δήμους, ή, αντίθετα αποσκοπεί στο να πάρει πίσω αυτήν την αρμοδιότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.
Σε κάθε περίπτωση, η ΚΕΔΕ ζητεί απόσυρση της υπό έκδοση υπουργικής απόφασης και διαβούλευση πριν την έκδοσή της. Επίσης σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να μην υπάρχει ο χρονικός περιορισμός της 31ης Μαΐου. Ο χρόνος παραχώρησης να οριστεί τουλάχιστον στη διετία και να πιστοποιούνται τα έσοδα με βάση αντικειμενικά στοιχεία.
Με δήλωσή του για το θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τονίζει ότι «η ΚΕΔΕ θεωρεί απαράδεκτη τη διαδικασία έκδοσης της ΚΥΑ για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους, δεδομένου ότι, αν και ξεκίνησε με πρωτοβουλία της, δεν υπήρξε η παραμικρή θεσμική ευαισθησία εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών για ένα, έστω, στοιχειώδη διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλει δε να πιστεύει ότι δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα η παράλειψη αυτή».

aftodioikisi.gr

Υποψήφια για δήμαρχος Αθηναίων η Τρέμη;

Η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, που εκτός απροόπτου θα γίνουν το 2014, έχει ήδη ανοίξει από τώρα, με ένα λαμπερό, τηλεοπτικό όνομα της δημοσιογραφίας να πέφτει στο «τραπέζι» ή για την ακρίβεια στο… δρόμο για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας: αυτό της Όλγας Τρέμη.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και όπως αναφέρει το σενάριο έχει αρχίσει να συζητείται εντόνως χωρίς η άνκοργουμαν του Mega να έχει αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία προς χάριν της αυτοδιοίκησης.
Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υποστηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καμίνης, καθώς θεωρείται ότι δε θα έχει καμία απολύτως τύχη απέναντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

aftodioikisi.gr

Α2 Kορινθίας: Μάχη στο Κιάτο η Αναγέννηση κόντρα στον Αετό Κρυονερίου

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κοριθίας, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.
Αύριο  Σάββατο (16/3) τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει ο αγώνας της Αναγέννησης Κιάτου με τον Αετό Κρυονερίου, στο Στάδιο του Κιάτου. Ο πρωτοπόρος Κύψελος υποδέχεται στον Συνοικισμό τον ΑΟ Λεχαίου, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού δοκιμάζεται στο Σολωμό κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο Αετός φιλοξενεί τον Άρη Κορίνθου.
Οι αγώνες συνεχίζονται την Κυριακή  όπου στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι θα υποδεχθούν τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στην Αρχαία Κόρινθο, κοντράρονται ο Άρης με τον Σολωμό, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί τον Ισθμιακό και τέλος στην Αλμυρή, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Άρη Βοχαϊκού.
 
25η αγωνιστική
16-3-13
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.
17-3-13
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
 

Η μάχη του τίτλου στην Α1 Κορινθίας κρίνεται σε Λουτράκι και Χιλιομόδι

Α. Ο. Λουτρακίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΠΑΣ Κλένια
 
 
Σε Λουτράκι και Χιλιομόδι επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 26ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, Κορινθίας καθώς εκει  διεξάγονται αύριο τα δύο ντέρμπι, που ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Στο Θώδειο διεξάγεται  το Λουτρακιώτικο ντερμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ Λουτράκι με τον Ολυμπιακό Λουτακίου, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου. Οι «οράνιε» του Νίκου Μεσσολόγγη  θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στο ρετιρέ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Γαλανη μπορεί να μην διεκδικούν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή  σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν δώρο στον ΑΟΛ τους τρεις βαθμούς. Το αντίθετο μάλιστα, θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς, για να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν.
Με την ευκαιρία του μεγάλου ντέρμπι , ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού “Προμηθέας”, θα βραβεύσει δύο διακεκριμένους αθλητές του , δύο μεγάλες μορφές του κορινθιακού ποδοσφαίρου, και συγκεκριμένα τους Σωκράτη ΠΕΤΡΟΥ και Παντελή ΚΟΛΛΙΑΚΟ , για την συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την πολυετή διάκριση τους σε όλες της εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Την ίδια ώρα στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο άλλο ντέρμπι την γειτονική ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Ακόμα ένα δύσκολο ματς, όπου η Κλένια είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, αν θέλει να παραμείνει κοντά στην 1η θέση, ποντάροντας και σε κάποιο «στραβοπάτημα» του ΑΟ Λουτρακίου, κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Ο Γιώργος Οικονόμου μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει  τον Χρήστο Γεώργαρη, για να δει αν θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του, ενώ εκτός μάχης, έχει τεθεί και ο Γιώργος Σκούρτης, ο οποίος ίσως και δύσκολα να προλάβει κάποιο ματς της φετινής περιόδου\.
Στη μάχη για την παραμονή, ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου. Οι παίκτες του Παντελή Κουρούπη, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2, αλλά η Ελλάς Βέλου, αν και δεν έχει κάποιο κίνητρο, εκτός από μια καλύτερη βαθμολογική θέση, σίγουρα θα επιδιώξει τους τρεις βαθμούς. Μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Χρήστος Βελέντζας έχει στη διάθεσή του, όλους τους παίκτες του, εκτός από τον μόνιμα τραυματία Ιατρού.
 
Ο Εθνικός Ξυλοκέριζας δοκιμάζεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι κόντρα στον Αστέρα, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Παννεμεατικό. Ο Δημήτρης Δημόπουλος  θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές ρεζέρβες προκειμένου αυτοί να πάρουν χρόνο συμμετοχής και αφαιτέρου να προφυλάξει βασικούς παίκτες του από τυχόν τραυματισμό ή τιμωρία, ωστε αυτοί να ειναι  ξεκούραστοι - πανέτοιμοι , ενόψει  του τελικού Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου.
Τέλος, στα παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Θύελλα θα υποδεχθεί στο Πετρί τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Ξυλόκαστρο θα αναμετρηθούν ο Πανκαμαριακός με τον Πανσολυγειακό.
Η σέντρα όλων των αναμετρήσεων θα γίνει στις 16:00.
 
26η αγωνιστική
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ    3 - 0 α.α.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡ​ΙΑΣ ΓΡΑΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΔΡ. ΤΕΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Η αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τη συμμετοχή της σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με θέμα «Βία στα σχολεία, Σχολικός εκφοβισμός (bullying)» εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
«Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying), έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη χώρα μας. Σοκάρουν τα στοιχεία ερευνών για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία.
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΨΥΠΕ στα δημοτικά σχολεία της χώρας, το 16% των μαθητών εκφοβίζονται και το 6% εκφοβίζουν.
Επίσης, Ευρωπαϊκή Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 167 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε δείγμα 4.098 μαθητών, κατέδειξε ότι το 32% των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαρτυρίες των παιδιών που υφίστανται τη βία και τον εκφοβισμό μέσα στα σχολεία, οδηγούν στην ανάγκη αφύπνισης της κοινωνίας, των γονέων και των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα τώρα που η βία στην κοινωνία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού.
Η αξία της υιοθέτησης μιας σωστής αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του bullying είναι επιτακτική με προγράμματα πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου.
Ωστόσο, κανένα πρόγραμμα δεν θα αποδώσει καρπούς, εάν όλοι οι θεσμοί που εμπλέκονται στην κοινωνικοποίηση των νέων δεν επιδιώξουν να εμπνεύσουν στα παιδιά ήθος, ποιότητα στις σχέσεις, στην επικοινωνία, στην αισθητική, καθώς και το σεβασμό στην ύπαρξη του άλλου.
Η νεολαία της χώρας ζητάει αγάπη, ενδιαφέρον, ασφάλεια και το δικαίωμα να ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, φτώχεια, ανεργία και βία, έναν κόσμο με εξασφαλισμένη Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΤΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥ ΑΘΕΝΣ

Ο Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Σκανδαλάκης, για την απώλεια του Άντριου Άθενς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας μεγάλος Έλληνας, ένα άξιο τέκνο της Πατρίδας, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του. Ο Άντριου Άθενς υπήρξε ένας ανιδιοτελής Έλληνας, που αγωνίστηκε για τον Οικουμενικό Ελληνισμό ως πρώτος πρόεδρος του ΣΑΕ, και ως σημαντικός παράγοντας της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού, και κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δράσης του, αγωνίστηκε για να υλοποιήσει το όνειρό του, που ήταν να παραμείνει ο Ελληνισμός ενωμένος για την στήριξη και την ανόρθωση της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης εμπλοκής του με τον Απόδημο Ελληνισμό, ο Άντριου Άθενς, έδωσε σκληρούς αγώνες για την προβολή των ελληνικών ζητημάτων, για την Ορθοδοξία και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Κυπριακού, του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και των τουρκικών απειλών στο Αιγαίο. Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ μαζί του τόσο ως αρμόδιος Υπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό, όσο και ως Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, για την ανιδιοτέλειά του, τον πατριωτισμό του, και την άδολη αγάπη για κάθε τι Ελληνικό. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου άνωθεν του Πολυϊατρείου της Δημοτικής Κοινότητας) την

21η Μαρτίου 2013 ,ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30 μ.μ. για Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη των παρακάτω θεμάτων.:

1)  Γνωμοδότηση επί του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού 
      Κολυμβητηρίου Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων
2) Αδεια ή μη εγκατάστασης καμπίνας τηλεπικοινωνιών.                                        
             3) Μεταφορά επιτόνου με επίτονο κεφαλής λόγω επικινδυνότητας.

         Συνημμένα σας αποστέλλουμε το Σχέδιο Κανονισμού λειτουργίας
          για ενημέρωσή σας.

                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                     ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

                                                           ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ   ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Κοκορομαχίες... με φόντο τη ζωή μας!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως βρισκόμαστε ως Χώρα σε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο! Οι Έλληνες πολίτες δυσκολεύονται πλέον να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες φορολογικές απαιτήσεις, ενώ συγχρόνως βλέπουν να μειώνονται δραστικά οι αποδοχές τους.

Οι επιχειρήσεις στενάζουν και δυσκολεύονται να κρατηθούν ζωντανές, ενώ όλοι προσβλέπουν σε καλύτερες ημέρες.

Η κρίση έδειξε, πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που με υπομονή και θέληση επιθυμεί διακαώς να ξανασταθεί στα πόδια του, πως περιμένει πολλά από τους Κυβερνώντες, πως επιθυμεί να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη , διαφάνεια, εντιμότητα πολιτικών στελεχών, αλλά και τιμωρία των επιόρκων .

Υπομένει τις δυσκολίες, αλλά με μία προϋπόθεση!

Αλλού τρως και πίνεις…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ειλικρινά, όση προσπάθεια κι’ αν κατέβαλα, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ τι εννοεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (ου μην αλλά και της ΠΑΣΚΕ)όταν υποστηρίζει ότι «η ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί βραχίονα κάποιου κόμματος, Κυβέρνησης, εργοδότη ή μηχανισμού».

Το είπε την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη.

Και όχι μόνο αυτό!

Είπε επίσης πως «η ΠΑΣΚΕ θα εργασθεί για τη συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής δύναμης σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς», κατηγορώντας παράλληλα την Αυτόνομη Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ, καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν παρατάξεις που λειτουργούν σαν κόμματα και κόμματα που λειτουργούν σαν παρατάξεις».

Αλλά ούτε μόνο αυτό!

Άνοιξε η «πόρτα» της εξόδου για 5.000 δημόσιους υπαλλήλους

Μπορεί επισήμως και δημοσίως η λέξη «απόλυση» να είναι «κόκκινο πανί» για τους υπουργούς της κυβέρνησης, και να αντικαθιστάται από άλλες, όπως «κινητικότητα» ή «διαθεσιμότητα», ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα φέρουν την κυβέρνηση να έχει προτείνει συγκεκριμένο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων προς απόλυση: για πρώτη φορά φαίνεται πως δόθηκε στην τρόικα από την κυβέρνηση πλάνο με απόλυση 5.000 ατόμων μέχρι το τέλος του 2014.
Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, εάν μέσα σε αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους υπάρχουν κοπανατζήδες, «κατά φαντασίαν ασθενείς», πτυχιούχοι – μαϊμού και φυσικά επίορκοι.
Από την πλευρά της η τρόικα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν σχολίασε το σχετικό πλάνο και ζήτησε χρόνο για να το μελετήσει. Όμως, επέμεινε ότι θα πρέπει να προκύψουν και υπάλληλοι προς απόλυση και από τη διαθεσιμότητα, από τους 25.000 που θα πρέπει να βρεθούν εκτός φέτος, σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση.
Οι «μεταρρυθμιστικές» προϋποθέσεις για τη δόση
Πέραν αυτού, των απολύσεων δηλαδή μέσα στο 2014, οι δανειστές βάζουν άλλες δύο προϋποθέσεις για να εκταμιευθεί η δόση των 2.8 δισ. ευρώ, και μάλιστα το χρονικά πλαίσιο στενεύουν αισθητά, καθώς επιστρέφουν στις αρχές Απριλίου για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Ζητεί α) να είναι έτοιμα τα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου και β) συγκεκριμένο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων ανά φορέα που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.
Ο μόνος σίγουρος αριθμός για τα άτομα που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχεται από τα οργανογράμματα των υπουργείων, καθώς για τα υπόλοιπα μόνον εικασίες γίνονται· όπως άγνωστο είναι και το πότε θα μπουν οι υπάλληλοι, όσοι μπουν, σε πρόγραμμα κινητικότητας.
Με πληροφορίες από «Καθημερινή»
 
aftodioikisi.gr

Βόμβα: “Η Ελλάδα ζητάει χαλάρωση του Μνημονίου”!

Antonis-Samaras
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με δημοσίευμά της που φέρει την ένδειξη «αποκλειστικό», αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητάει να χαλαρώσει το ζωνάρι του επιβληθέντος προγράμματος. Βάση της απαίτησης αυτής είναι κείμενο επτά σελίδων που εμφανίζει τις επιτυχίες κατά την εφαρμογή του.
Αναφέρονται τα εξής:
«Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τις πρώτες επιτυχίες στον αγώνα κατά της βαριάς οικονομικής κρίσης. Έχει μπει ο θεμέλιος λίθος ώστε «να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και της ύφεσης», αναφέρεται σε έγγραφο του ελληνικού υπουργείου οικονομικών, που βρίσκεται στα χέρια της Handelsblatt. Σε επτά σελίδες παρατίθενται αριθμοί, που φέρονται να αποδεικνύουν βελτίωση, όπως στην προσαρμογή των δημοσιονομικών. Έτσι, γίνεται παραπομπή στο γεγονός, ότι το κράτος πέτυχε κατά τον Ιανουάριο πρωτογενές πλεόνασμα 415 εκ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πληρωμή των τόκων.
Και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας φέρεται να βελτιώνεται, όπως λέγεται στο έγγραφο. Η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας αυξάνεται. Μόνο τον Δεκέμβριο ανέβηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά έξι δισ. ευρώ.
Ενόψει των θετικών αυτών σημαδιών, η ελληνική κυβέρνηση πιέζει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την χαλάρωση ορισμένων όρων του προγράμματος βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η Αθήνα πρότεινε την προσωρινή δραστική μείωση του φόρου στα τρόφιμα. Αυτό υποτίθεται ότι θα στηρίξει τον τουριστικό κλάδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Επιπλέον, θα ήταν ένα μήνυμα προς τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια υποφέρει λόγω λιτότητας.
Η τρόικα φέρεται να απορρίπτει μεγάλες παραχωρήσεις. Η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν περιλαμβάνει κανένα περιθώριο παρέκκλισης, σύμφωνα με κύκλους των πιστωτών. Η τρόικα βρέθηκε τις περασμένες δύο εβδομάδες στην Αθήνα, ώστε να ελέγξει, εάν οι όροι της καταβολής της επόμενης δόσης έχουν εκπληρωθεί. Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν και θα συνεχισθούν στις αρχές Απριλίου».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ/ ysterografa.gr

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».


2Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΚΑΙ
          Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                 
ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Σας καλούμε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ.

στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

να παρακολουθήσετε από την


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΕΔΔΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

την ομιλία με θέμα:

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:

v Ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κος Αντωνόπουλος Αγγελής

v Η ειδική Παιδαγωγός κα Γεωργίου Νατάσα

v Η ψυχολόγος κα Γαλάνη Παναγούλα

v Η κοινωνική Λειτουργός κα Τούσσα Εύη
Θα ακολουθήσει προβολή, παρουσίαση και συζήτηση  σχετική με το θέμα.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ΘΕΜΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ                                Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 
 

Μπαρόζο: Η ανεργία στην Ευρώπη… δεν υποφέρεται

Jose-Barroso
Έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθούν αναπτυξιακές δράσεις στην οικονομία, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση του ευρώ, κυρίως όμως με τη σκέψη στραμμένη στα εκατομμύρια των ανέργων που υπάρχουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προχώρησε στη σύνοψη των σημπερασμάτων από τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
“Είχαμε μια καλή συζήτηση, και νομίζω ότι ήταν η πιο ουσιαστική που κάναμε εδώ και πολύ καιρό. Τα ισορροπημένα συμπεράσματα στα οποία φτάσαμε, δείχνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε πλήρως με την Ετήσια Έκθεση Ανάπτυξης της Κομισιόν, δηλαδή τις βασικές οικονομικές προτεραιότητες που θα πρέπει να αναδείξουμε για το 2013.
Πράγματι, χρειάζεται να προωθήσουμε δράσεις ανάπτυξης, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να περιοριστούν οι αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, σε συνδυασμό με την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς χρηματοδότησης της οικονομίας.
Θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στη στρατηγική που έχουμε ξεκινήσει, καθώς ήδη φέρνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Σε σύγκριση με το τι συνέβαινε πριν από έναν χρόνο, το ευρώ είναι περισσότερο σταθερό, και υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η εμπιστοσύνη των αγορών αρχίζει να επιστρέφει, με τα spreads και τα επιτόκια να μειώνονται.
Είναι αλήθεια όμως ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης. Κατέθεσα μια πλήρη πρόταση, με σειρά συγκεκριμένων μέτρων και παρεμβάσεων, προκειμένου να άρουμε και τις επιβαρύνσεις σε όσους δραστηριοποιούνται και προσπαθούν να ανακάμψουν.
Το πιο σημαντικό όμως είναι το θέμα της ανεργίας, ο δείκτης της οποίας βρίσκεται σε απαράδεκτα ύψη. Η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη, ειδικά για τους πολίτες των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι θυσίες που κάνουν, πιάνουν τόπο.
Πρέπει να βοηθήσουμε κυρίως τους νέους ανθρώπους, με συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί, χώρα με χώρα, τομέας με τομέα, για να δούμε πως μπορούμε να ξαναδώσουμε δουλειά στους πολίτες”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

ysterografa.gr

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια από σήμερα - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός, ο μεγαλύτερος μασκαράς όλων των εποχών θα τρελαθεί στις μεταμφιέσεις.
Πιο αναλυτικά:

George Carlin Το Αμερικανικό όνειρο (ελληνικοί υπότιτλοι)



Coffee & Sugar
http://coffee-and-sugar.com

google.com

Βόνιτσα: Αλιευτικό χτυπήθηκε από κεραυνό- Νεκρός ο ψαράς


Ένας 37χρονος ιχθυέμπορος έχασε την ζωή του και ένας υπάλληλος στην επιχείρηση του τραυματίστηκε στο ένα μάτι, χθες στις 9.30 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρασκευής Βόνιτσας, στον Αμβρακικό κόλπο, όταν το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν επλήγη από κεραυνό.

Ο άτυχος ιχθυέμπορος μαζί με τον συνεργάτη του είχαν πάει για να ψαρέψουν. Στην Βόνιτσα εκείνη την ώρα, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Η μικρή κοινωνία της Βόνιτσας, έχει υποστεί σοκ από την είδηση του τραγικού συμβάντος.

Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας.
e-typos.com

“Αναστολή για το σχέδιο Αθηνά”

sxedio-Athina
Την αναστολή εφαρμογής του σχεδίου “Αθηνά” στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε η ΠΟΣΔΕΠ, υποστηρίζοντας ότι δεν οδηγεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού χάρτη, αλλά στην υποβάθμιση των σπουδών και των πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών.
Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει “ουσιαστικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας”, για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο που θα είναι αποδεκτό, και θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία

Antonis-Samaras-Synodos-Koryfis
“Η έλλειψη ανάπτυξης είναι το νουμερο ένα πρόβλημα για την Ευρώπη” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως στην Ελλάδα υποφέρουμε από την ανεργία, καθώς όπως είπε “έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους” και χαρακτήρισε για αυτό το λόγο πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση που ξεκινά αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”… τραυμάτισε τον Βενιζέλο!

Evangelos-Venizelos
Μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο αξίωμα του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έχοντας απέναντι… λευκά, άκυρα και αποχές, ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Πολιτικού Συμβουλίου.
Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατεβάσει “συμπαγή” πρόταση και για τα 13 μέλη, τρία εκ των οποίων όμως δεν κατάφεραν να εκλεγούν, καθώς ηττήθηκαν από τρία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που είχαν αυτοπροταθεί. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Αντώνης Σαουλίδης κατάφερε να έρθει πρώτος με 61 ψήφους! Αντιθέτως, μεταξύ εκείνων που ηττήθηκαν και δεν εξελέγησαν ήταν η Συλβάνα Ράπτη, ένα στέλεχος με απευθείας αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, βάσει των σταυρών που συγκέντρωσαν τα στελέχη, έχει ως εξής:

Ανθρακας το Δημόσιο, χρυσός ο Μπόμπολας



Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της «ΑΚΤΩΡ». Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της «Ακτωρ», του Δημήτρη Κούτρα, της «European Goldfields» (EG) και της «Global Mineral Resources» (GMR).
Ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της «EG» είναι ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Φρανκ Τίμις, ο οποίος ελέγχει και την «GMR». Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση. Κι αυτό γιατί στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία «TVX Hellas» (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία της στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».