Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δόμνα Σαμίου - Πώς το τρίβουν το πιπέρι - Domna Samiou



Το πασίγνωστο αυτό τραγούδι, σήμα κατατεθέν κάθε αποκριάτικου γλεντιού, συνδυάζει τέλεια το μαγικό με το κωμικό στοιχείο, προκαλώντας άφθονο γέλιο και κέφι. Το τραγούδι συνοδεύει αργό αντρικό χορό «στα τρία», όπου τα βήματα εναλλάσσονται με ομαδικές μιμητικές τελετουργικές κινήσεις.

Απόσπασμα από τη συναυλία «Τα Αποκριάτικα με τη Δόμνα Σαμίου» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2003. Τη Δόμνα Σαμίου συνοδεύει η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Χορεύει ο Χορευτικός Όμιλος «Περπερούνα».
Συνοδεύουν οι μουσικοί Νίκος Φιλιππίδης, κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης, βιολί, Σωκράτης Σινόπουλος, λάφτα, Κώστας Φιλιππίδης, λαούτο, Ανδρέας Παππάς, νταούλι.

Πάτρα: Καρναβάλι με τη «Μέρκελ και τα μυρμήγκια»

Περισσότεροι από 35.000 καρναβαλιστές αναμένεται να πάρουν μέρος στις δύο μεγάλες παρελάσεις, αύριο και την Κυριακή, με τις οποίες ολοκληρώνονται οι φετινές εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι. Παρά την κρίση, φέτος καταγράφεται αύξηση των πληρωμάτων που θα παρελάσουν, αφού φθάνουν τα 147, ενώ πέρυσι ήταν 125. Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού. Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, αναμένεται να δώσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 2.30 μετά το μεσημέρι, θα είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της σάτιρας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης. Επικεφαλής θα είναι τα άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.
Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, ο οποίος αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, τρομακτικός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση σε πολλά μέρη του, με τεράστια μύτη- καρότο, κοφτερά δόντια, μακριά ουρά και πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα πάνω στο άρμα του, που ονομάζεται «Το Τέρας της Κρίσης».
Καλλιτεχνικό και πολύχρωμο αναμένεται να είναι και το άρμα της βασίλισσας, που θα κάθεται στον χρυσό θρόνο της, ένα λειτουργικό σιντριβάνι που θα αναβλύζει νερό, πλαισιωμένη από κύκνους και πεταλούδες. Επίσης θα παρελάσουν ο «Γάτος», «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» ,«Το χαράτσι της ΔΕΗ», το «Greek Σουβλάκι», «Η τούρτα των προβλημάτων» και το «Μουσικό Άρμα».
Ακόμη θα παρελάσουν και τα άρματα του καρναβαλιού των λιλιπούτειων καρναβαλιστών «Πειρατικό Καράβι», «Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα» και η «Μπάντα». Θα ακολουθήσουν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού», αρκετά από τα οποία θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές. Οι καρναβαλιστές δίνουν πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες στολές, αλλά και τα πρωτότυπα θέματα, προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στη μεγάλη παρέλαση.
Στην παρέλαση θα συμμετάσχει αποστολή από το καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του πατρινού καρναβαλιού με καρναβάλια του εξωτερικού. Ακόμη στην παρέλαση θα πάρουν μέρος σκαλωτά άρματα, καθώς και τρία άρματα σοκολατοριχτών που τηρούν το έθιμο του σοκολατοπολέμου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

aftodioikisi

Υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας ο Νίκος Δένδιας;

Πολύ πιθανό τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για το Δήμο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, εκτιμούν, ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ. Με αυτό το δεδομένο μόνο έκπληξη δεν θεωρείται ότι σε κάποια από τις συζητήσεις στο τραπέζι έπεσε το όνομα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.
Η λογική της πρότασης έχει, όμως, ως προϋπόθεση τη συνέχιση θετικού έργου από την πλευρά του υπουργού στο σημερινό του «πόστο». Αν αυτό επιτευχθεί για πολλούς ο κ. Δένδιας μπορεί να αποτελέσει μια «πολύ καλή υποψηφιότητα» για το Δήμο Αθηναίων.
Η συζήτηση για το Δήμο της Αθήνας, άνοιξε με την ανακοίνωση του τέως δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη για την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ακόμα και ως ανεξάρτητος. Ωστόσο, πολλά στελέχη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους με την κίνηση του κ. Κακλαμάνη, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που έχασε από τον Καμίνη, δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία και θεωρούν οτι για τον κ. Κακλαμάνη έχει κλείσει ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης. Από τα ίδια στελέχη υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Κακλαμάνης ακολούθησε την ίδια τακτική και για τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, όπου κατέβηκε υποψήφιος κόντρα στην επιλογή Σαμαρά.
Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η κίνηση του κ. Κακλαμάνη χαρακτηρίζεται ως «άκαιρη», «βιαστική» και αδιέξοδη.
Άλλοι βουλευτές κινούμενοι επίσης μακριά από το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κακλαμάνη, τάσσονται υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας χωρίς «βαρίδια» από το παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο στο «τραπέζι» έχουν πέσει τα ονόματα του κ. Βορίδη αλλά και της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη. Επίσης επιθυμία για τον δημαρχιακό θώκο των Αθηνών φέρεται να έχει εκφράσει και ο βουλευτής Α΄Αθηνών Α. Ψυχάρης, χωρίς ωστόσο η υποψηφιότητα του να συγκεντρώνει πιθανότητες.
Με πληροφορίες από το «Παρόν της Κυριακής »
aftodioikisi.gr 

Παπαμιμίκο​ς κατά "κωμικών" και... τεχνοκρατώ​ν

Andreas-Papamimikos
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με πιλότο το πρόσφατο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, υπογράφει στο σημερινό “Πρώτο Θέμα” ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που φαντάζει… στοίχημα με σίγουρη απόδοση για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μετά το Συνέδριο της Κεντροδεξιάς το καλοκαίρι, αναφέρεται στο φαινόμενο Μπέπε Γκρίλο, που ήδη αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού, μελέτης και προβληματισμού για τους πολιτικούς ανάλυτες αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή ωστόσο “φωτογραφίζει” ως ανάλογη στρέβλωση των σύγχρονων Δημοκρατιών την ανάδειξη τεχνοκρατών στο αξίωμα του πρωθυπουργού, χωρίς την έγκριση της κοινωνίας την οποία καλείται το συγκεκριμένο πρόσωπο να υπηρετήσει.
Όπως συνέβη δηλαδή στην Ιταλία με τον Μάριο Μόντι, τα ποσοστά του οποίου στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές έδειξαν ότι η ιταλική κοινωνία τον είδε, τον έκρινε, και επέλεξε να τον παραμερίσει, τοποθετώντας τον στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ή διαπραγματευτικών ελιγμών.
“Κωμικοί ή τεχνοκράτες ίσως να είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, δείγμα πως η πολιτική δεν είναι επιστημονικό πείραμα για να προσπαθήσεις να καθορίσεις το αποτέλεσμά του in vitro, με σταθερές συνταγές και εμμονές στη λιτότητα.
Όσο ριψοκίνδυνο είναι για μια χώρα το φαινόμενο Γκρίλο, άλλο τόσο είναι και το φαινόμενο Μόντι. Και κάθε φορά που θα επιβάλλεται το ένα, τότε το άλλο είναι θέμα χρόνου να έρθει”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Πρώτο Θέμα” ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

ysterografa.gr

Συμφωνία “θρίλερ” για την Κύπρο! Σοκ για τους Έλληνες με καταθέσεις στην Κύπρο

anastasiadis
Έπειτα από μία «θυελλώδη» συνεδρίαση, διάρκειας 10 ωρών, στην οποία ο Νίκος Αναστασιάδης απείλησε ακόμη και με αποχώρηση, είχαμε συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.
Στην πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup, η χρηματοδότηση έκλεισε στα 10 δις. ευρώ, ενώ θα επιβληθεί εφάπαξ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (κούρεμα) 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% σε καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Η εισφορά δεν θα επιβληθεί στις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό δίκτυο, ενώ οι καταθέτες θα λάβουν μετοχές των τραπεζών, αξίας ίσης με το ποσό που θα κουρευτεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Στιγμές ιδιαίτερης έντασης επικράτησαν στο Eurogroup, καθώς η διαδικασία βρέθηκε στον αέρα όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απείλησε με αποχώρηση από το Συμβούλιο, λόγω των απαιτήσεων του ΔΝΤ για μεγάλο κούρεμα καταθέσεων.
Αντικείμενο διαμάχης ήταν το ύψος της υπό συζήτηση επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης στο κεφάλαιο των τραπεζικών καταθέσεων στα τραπεζικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
Τελικά, η…

Τσίπρας: Επαναδιαπρ​αγμάτευση της δανειακής σύμβασης

tsipra
Ομιλία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύθηκε πως μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και θα παγώσει άμεσα τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων.
«Η λιτότητα δημιουργεί ένα φαύλο σπιράλ λιτότητας, ύφεσης και χρέους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.
Επανέλαβε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητα θα είναι το πάγωμα όλων των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα.
Μάλιστα, όπως είπε, αυτό είναι κάτι που αποτελεί προϋπόθεση εξόδου από την κρίση.

ysterografa.gr

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης Μανιτάκης, Στυλιανίδη​ς

Το δρόμο για τα… αποδυτήρια φαίνεται ότι παίρνουν οριστικά οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο πρώτος παρά τη στήριξη του Φ. Κουβέλη αναμένεται να «πληρώσει» τις αστοχίες στο θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο και ο δεύτερος το γεγονός ότι το ΥΠΕΣ έχει «καπαρώσει» εδώ και αρκετό καιρό το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έχοντας στο νου του το «κόμμα των πράσινων δημάρχων», θέλει να τοποθετήσει εκεί το «δεξί» του χέρι, Πάρι Κουκουλόπουλο αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του «καραμανλικού» στρατοπέδου στη ΝΔ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός κυβέρνησης τοποθετεί τους δύο προαναφερόμενους υπουργούς και πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής, το οποίο, παρά το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς χθες από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι: «δεν είναι μέσα στον άμεσο προγραμματισμό του. Και δεν πιστεύει στους συχνούς ανασχηματισμούς. Όποτε χρειαστεί θα γίνει», επιμένει ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται επί θύραις.

aftodioikisi.gr

Παπαγεωργόπουλος: Γράμμα από τη φυλακή

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέσα στη φυλακή αλλά και την ψυχική του κατάσταση περιγράφει σε γράμμα του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και νυν ισοβίτης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος εξακολουθεί να διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ, ενώ νιώθει την ανάγκη να αναφερθεί και στο έργο που άφησε ως τοπικός άρχοντας.
Περισσότερα στο Nooz.gr

Σπάρτη: Οδηγός απείλησε με λοστό φοιτητές



Σπάρτη: Άγρια συμπλοκή σε πορεία φοιτητών

Εργασίες στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου


O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, κλείνω ένα χρόνο στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μετά από την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος να αναλάβω τότε τη θέση του Εκπροσώπου, τοποθετώντας με παράλληλα, με δική του βούληση, πρώτο στη λίστα Επικρατείας.
Ήταν ένας χρόνος με διπλό εκλογικό αγώνα και με πολλή κοινοβουλευτική δουλειά μέχρι σήμερα, από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και του Τομεάρχη Εξωτερικών, προκειμένου να κρατήσω την υπόσχεσή μου για ανιδιοτελείς αγώνες υπέρ της πατρίδας μου, με οδηγό  την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ  και το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, αλλά και το ειδικότερο πρόγραμμα για την Παιδεία, την πρότασή μας για το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου κλπ που μπορεί ο κάθε πολίτης να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr.
Αισθάνομαι την υποχρέωση, με αυτούς τους 12 μήνες στην πλάτη μου, που έχω διασχίσει με τους θεσμικούς μου ρόλους ατελείωτες φορές όλη την Ελλάδα, να ευχαριστήσω θερμά εκείνους που κρατούν ζωντανό και προωθούν αταλάντευτα το όνειρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δίπλα στον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο και στη δραστήρια και ακούραστη Κοινοβουλευτική μας Ομάδα:
Τους Πολιτευτές, τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών και τους φίλους του Κινήματος σε όλη την Επικράτεια, με τους οποίους και έχω μία εξαιρετική  συνεργασία.
Είναι όλοι εκείνοι που χωρίς να επιζητούν καρέκλες και αξιώματα, πασχίζουν εθελοντικά για να σώσουμε την πατρίδα μας.
Θα συνεχίσω την προσπάθεια, με τη βαθύτατη πεποίθηση ότι σύντομα θα πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω».

Συγχαρτήρια από τον Αστέρα Δερβενίου στον Πέλοπα για την άνοδο του στη Γ΄ Εθνική

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου συγχαίρει τον Πέλοπα Κιάτου για την άνοδο στη νέα Γ' Εθνική και του εύχεται καλή πορεία.

Αν και έχασε στη Χαλκίδα ο Πέλοπας Κιάτου κερδίζει άνοδο στη Γ΄Εθνική

Με τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής συνεχίστικε σήμερατο περιφερειακό πρωτάθλημα στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής. Χωρίς νικήτη , ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Ελευσίνα ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και την πρωτοπόρο ( με ένα βαθμό μπροστά) Ένωση Ερμιονίδας, όπως ισόπαλο με σκορ 2 - 2 έληξε και  στο Ναύπλιο το κλασικό ντέρμπι της Αργολίδας ανάμεσα στον Παναυπλιακό και τον Παναργειακό.
 Παρά την βαρειά ήττα του στην Χαλκίδα με 4 - 0 ο Πέλοπας Κιάτου πανηγυρίζει την άνοδο του στη Γ' Εθνική! Η ήττα αποδείχθηκε ανώδυνη για τους "ερυθρόλευκους" του Βασίλη Τζαλακώστα , καθώς τους ήρθαν βολικά τα άλλα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής, για να "σφραγίσουν" έτσι και μαθηματικά το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Πλέον, ο Πέλοπας θα είναι σίγουρα στην 7αδα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στον επόμενο αγώνα, που ταυτόχρονα αποκτά χαρακτήρα φιέστας με την Ερμιονίδα στο Κιάτο, ενώ Πανναυπλιακός και Παρνασσός πιθανότατα θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου στη μεταξύ τους αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική, στην οποία ο Πέλοπας έχει ρεπό.
Στους άλλους αγώνες στην Αράχωβα ο Παρνασσός ηττήθηκε με 0-3 από  τον Μανδραϊκό, όπως ο ουραγός Πορτοχελιακός στην έδρα του από τα Λουκίσια. Τέλος ρεπό είχε ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου.
 
 
Η 20η αγωνιστική
Χαλκίδα - Πέλοπας 4-0
Πανναυπλιακός - Παναργειακός 2-2
Πορτοχελιακός - Λουκίσια 0-3
Πανελευσινιακός - Εν. Ερμιονίδας 0-0
Παρνασσός - Μανδραϊκός 0-3
Ρεπό: Ευβοϊκός Αγ. Νικ.
 
H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 

Νίκησαν στα ντέρμπι Α.Ο. Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια και ελπίζουν για τον τίτλο

Α. Ο. Λουτρακίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου 2 - 1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΠΑΣ Κλένια 1 - 2

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της  βαθμολογίας  μετά  τα σημερινά αποτελέσματα στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, Κορινθίας , καθώς οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές γιά την κατάκτηση του τίτλου , Α. Ο..Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια , επικράτησαν στα ντέρμπι με το ίδιο σκορ 2 - 1 επί  Ολυμπιακού Λουτρακίου και Ατρομήτου Χιλιομδίου αντίστοιχα.
Στο Θώδειο οι «οράνιε» του Νίκου Μεσσολόγγη πήραν την νίκη με γκολ των Ζερβου και Χρυσαφιδη   και παρεμείναν στο ρετιρέ. Κατά τον αγώνα ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού “Προμηθέας”, εβράβεύσε δύο διακεκριμένους αθλητές του , δύο μεγάλες μορφές του κορινθιακού ποδοσφαίρου, και συγκεκριμένα τους Σωκράτη ΠΕΤΡΟΥ και Παντελή ΚΟΛΛΙΑΚΟ , για την συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την πολυετή διάκριση τους σε όλες της εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Την ίδια ώρα στο Χιλιομόδι, με την εκτός έδρας νίκη του επί του Ατρομήτου, ο ΠΑΣ Κλένια του Γιώργου Οικονόμου διατηρήθηκε στους -3 βαθμούς πίσω από τον ΑΟΛ και αισιοδοξεί ότι στο τέλος θα κατακτήση την πρώτη θέση και τον τίτλο, ποντάροντας και σε κάποιο «στραβοπάτημα» του ΑΟ Λουτρακίου
 
Τρίποντο παραμονής, σημείωσε με σκορ 1 - 0  ο Σαρωνικός του Παντελής Κουρούπης επί της Ελλάδος Βέλου, ενώ αντίθετα ο  Εθνικός Ξυλοκέριζας έχασε με 3 - 1 στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι από τον Αστέρα. Στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου εχασε με 2 - 4 από τον Παννεμεατικό, ο οποίος έπαιξε με αρκετές ρεζέρβες προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής και αφαιτέρου γιά να προφυλάχθούν βασικοί παίκτες του από τυχόν τραυματισμό ή τιμωρία, ωστε αυτοί να ειναι ξεκούραστοι - πανέτοιμοι , ενόψει του τελικού Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου.
Σε  παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Θύελλα νίκησε με 3 - 2 στο Πετρί τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός  και ο Πανσολυγειακός έμειναν στο ισόπαλο 2 - 2. Τέλος, η ομάδα του Σπαθοβουνίου πήρε στα "χαρτιά" τον αγώνα επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου. η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος..
 
26η αγωνιστική
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1 - 0
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 2 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 3 - 2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  2 - 4
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 3 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3 - 0 α.α.

Η Βαθμολογία
( Επί 26 αγώνων)

1
ΠΑO ΛΟΥΤΡΑΚΙ
70-21
62
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
56-26
59
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
45-22
54
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
57-31
49
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
38-26
45
6
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
51-29
43
7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
55-32
42
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
36-30
40
9
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
40-35
35
10
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
47-52
34
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
46-40
32
12
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
37-46
31
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
26-54
25
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
25-71
20
15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
26-62
17
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΓΑΛΙΟΥ
0-78
0

Με ''καρέ'' απουσιών ο Πέλοπας Κιάτου για νίκη στη Χαλκίδα αλλά με το βλέμμα στο Ναύπλιο

Με τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα (16:00) το περιφερειακό πρωτάθλημα στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής. Η αγωνιστική περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Ελευσίνα ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και την πρωτοπόρο ( με ένα βαθμό μπροστά) Ένωση Ερμιονίδας, ενώ  στο Ναύπλιο θα γίνει το κλασικό ντέρμπι της Αργολίδας ανάμεσα στον Παναυπλιακό και τον Παναργειακό.
 Με αρκετές απουσίες θα ταξιδέψει ο Πέλοπας στην Χαλκίδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Η "ερυθρόλευκη" ομάδα του Κιάτου θέλει τη νίκη, για να σφραγίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στο νέα Γ' Εθνική της επόμενης σεζόν. Για τον αγώνα ο  Βασίλης Τζαλακώστας δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μπούκη, Χουσελά, Βελέντζα, Παπαβασιλείου που είναι τιμωρημένοι. Ωστόσο, ο άλλοτε άσος του Αθηναϊκού μπορεί να υπολογίζει στις επιστροφές των Μιχαλόπουλου, Σταύρου και Αντωνόπουλου  που αποθεραπεύτηκαν πλήρως όπως επίσης και του Συρρίγου που ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.   Παρ' όλα αυτά τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση του αγώνα τονίζοντας ότι η συγκέντρωση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Πάντως, σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Κορινθίας αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα τότε θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Πέρα από τη δική του μάχη πάντως, ο Πέλοπας θα έχει το μυαλό του και στον αγώνα ανάμεσα στον Πανναυπλιακό και τον Παναργειακό. Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκη της ομάδας του Άργους, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη Χαλκίδα, η ομάδα του Κιάτου εξασφαλίζει την άνοδο και ταυτόχρονα αποκτά χαρακτήρα φιέστας το επόμενο ματς με την Ερμιoνίδα.
Στους άλλους αγώνες στην Αράχωβα ο Παρνασσός αντιμετωπίζει τον Μανδραϊκό, ενώ ο ουραγός Πορτοχελιακός υποδέχεται τα Λουκίσια. Τέλος ρεπό έχει ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου.</

Η 20η αγωνιστική
Χαλκίδα - Πέλοπας
Πανναυπλιακός - Παναργειακός
Πορτοχελιακός - Λουκίσια
Πανελευσινιακός - Εν. Ερμιονίδας
Παρνασσός - Μανδραϊκός
Ρεπό: Ευβοϊκός Αγ. Νικ.
 
  Ο Ατρόμητος Λάππα στον τελικό Κυπέλλου Αχαϊας
  Στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαϊας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αχαιό,,προκρίθηκε ο Ατρόμητος Λάππα, μετά τη νίκη του στο γήπεδο Προαστείου με 2-0 επί του Κεραυνού Αγ. Βασιλείου,  . Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ν. Γραμματικόπουλος 57', Ντόμας 69'. Είναι η τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που η ομάδα του Χ. Καραπίτσου δίνει το "παρών" στον τελικό της διοργάνωσης.

Α2 Kορινθίας: Μάχη στο Κιάτο η Αναγέννηση κόντρα στον Αετό Κρυονερίου


Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κοριθίας, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.
Σήμερα  Σάββατο (16/3) τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει ο αγώνας της Αναγέννησης Κιάτου με τον Αετό Κρυονερίου, στο Στάδιο του Κιάτου. Ο πρωτοπόρος Κύψελος υποδέχεται στον Συνοικισμό τον ΑΟ Λεχαίου, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού δοκιμάζεται στο Σολωμό κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο Αετός φιλοξενεί τον Άρη Κορίνθου.
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Κυριακή όπου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί τον Ισθμιακό ενώ στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι θα υποδεχθούν τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στην Αρχαία Κόρινθο, κοντράρονται ο Άρης με τον Σολωμό,και τέλος στην Αλμυρή, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Άρη Βοχαϊκού.



25η αγωνιστική
16-3-13

ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.
17-3-13
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Η μάχη του τίτλου στην Α1 Κορινθίας κρίνεται σε Λουτράκι και Χιλιομόδι

Α. Ο. Λουτρακίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΠΑΣ Κλένια
Σε Λουτράκι και Χιλιομόδι επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 26ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, Κορινθίας καθώς εκει διεξάγονται σήμερα  στις 4 το απόγευμα, τα δύο ντέρμπι, που ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Στο Θώδειο διεξάγεται το Λουτρακιώτικο ντερμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ Λουτράκι με τον Ολυμπιακό Λουτακίου, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου. Οι «οράνιε» του Νίκου Μεσσολόγγη θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στο ρετιρέ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Γαλανη μπορεί να μην διεκδικούν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν δώρο στον ΑΟΛ τους τρεις βαθμούς. Το αντίθετο μάλιστα, θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς, για να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν.
Με την ευκαιρία του μεγάλου ντέρμπι , ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού “Προμηθέας”, θα βραβεύσει δύο διακεκριμένους αθλητές του , δύο μεγάλες μορφές του κορινθιακού ποδοσφαίρου, και συγκεκριμένα τους Σωκράτη ΠΕΤΡΟΥ και Παντελή ΚΟΛΛΙΑΚΟ , για την συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την πολυετή διάκριση τους σε όλες της εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Την ίδια ώρα στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο άλλο ντέρμπι την γειτονική ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Ακόμα ένα δύσκολο ματς, όπου η Κλένια είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, αν θέλει να παραμείνει κοντά στην 1η θέση, ποντάροντας και σε κάποιο «στραβοπάτημα» του ΑΟ Λουτρακίου, κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Ο Γιώργος Οικονόμου μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Χρήστο Γεώργαρη, για να δει αν θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του, ενώ εκτός μάχης, έχει τεθεί και ο Γιώργος Σκούρτης, ο οποίος ίσως και δύσκολα να προλάβει κάποιο ματς της φετινής περιόδου\.
Στη μάχη για την παραμονή, ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου. Οι παίκτες του Παντελή Κουρούπη, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2, αλλά η Ελλάς Βέλου, αν και δεν έχει κάποιο κίνητρο, εκτός από μια καλύτερη βαθμολογική θέση, σίγουρα θα επιδιώξει τους τρεις βαθμούς.Μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Χρήστος Βελέντζας έχει στη διάθεσή του, όλους τους παίκτες του, εκτός από τον μόνιμα τραυματία Ιατρού.
Ο Εθνικός Ξυλοκέριζας δοκιμάζεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι κόντρα στον Αστέρα, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Παννεμεατικό. Ο Δημήτρης Δημόπουλος θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές ρεζέρβες προκειμένου αυτοί να πάρουν χρόνο συμμετοχής και αφαιτέρου να προφυλάξει βασικούς παίκτες του από τυχόν τραυματισμό ή τιμωρία, ωστε αυτοί να ειναι ξεκούραστοι - πανέτοιμοι , ενόψει του τελικού Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου.
Τέλος, στα παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Θύελλα θα υποδεχθεί στο Πετρί τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Ξυλόκαστρο θα αναμετρηθούν ο Πανκαμαριακός με τον Πανσολυγειακό. Η ομάδα του Σοφικού θα ενισχηθεί με τους Νίκο Καρβούνη και Παναγιώτη Γκεζερλή οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους και είναι στη διάθεση του Τάσου Πέρρα, που δεν θέ έχει μαζί του τον Παναγιώτη Ρωτίδη, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.
26η αγωνιστική
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3 - 0 α.α.

Τα... βλέμματα στη μάχη για την παραμονή στην Super League


Σημαντικούς αγώνες στην προσπάθεια τους για παραμονή στην Super League δίνουν οι ομάδες που βρίσκονται στις... χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Τα βλέμματα σήμερα, Σάββατο, στρέφονται σε Λιβαδειά, Γιάννενα και ΟΑΚΑ.
  Στη Λιβαδειά ο Λεβαδειακός αντιμετοπίζει τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Βοιωτίας θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, ύστερα από την βαριά ήττα από τον Άρη στην προηγούμενη αγωνιστική. Μπροστά της θα βρει τους Κρητικούς, που αγνοούν τη νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και θέλουν το “τρίποντο” για να ξεφύγουν από πιθανά... σενάρια υποβιβασμού.
Στα Ιωάννινα ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Άρη. Οι Γιαννιώτες έρχονται από τη νίκη μέσα στην Ξάνθη, “αποχαιρέτησαν” το Κύπελλο Ελλάδας την εβδομάδα που μας πέρασε και πλέον συγκεντρώνονται στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια τους για είσοδο στα πλέι – οφ (ισοβαθμούν στην 5η θέση με τον Παναθηναϊκό). Αντίθετα, ο Άρης νίκησε εντός έδρας με 4-0 τον Λεβαδειακό και θα επιχειρήσει να πάρει το πρώτο του “διπλό” μέσα στη χρονιά, ελπίζοντας πως με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων -και αντίθετα των ανταγωνιστών του- μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έρθει η... σωτηρία.
Ματς... τελικός σήμερα στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ μάχεται με την Βέροια!  Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεφύγει από Άρη και Κέρκυρα που είναι σε θέσεις υποβιβασμού, να... βάλει από κάτω την Βέροια και να κάνει έτσι αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της. Στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για την σαββατιάτικη ανμέτρηση με τη Βέροια θα βρίσκεται τόσο ο Αντώνης Πετρόπουλος, όσο και ο Μαυροειδής Μπουγαΐδης, που προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή και μπήκαν στην αποστολή του Γερμανού τεχνικού.
Ο Λίνεν συμπεριέλαβε στην αποστολή για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τον Κατσικοκέρη, ενώ εκτός άφησε τους Καραλή, Σταματή, Φουρτάδο, Τσίτα και τον τραυματία Παυλή.
Συγκεκριμένα η 18αδα της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Βέροια στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αποτελείτε από τους: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Κορδέρο, Κατσικοκέρη, Κατίδη, Γκερέιρο, Ρίκκα, Φούντα, Φέτση, Πετρόπουλο, Τσουμάγκα, Β. Βλάχο, Ανάκογλου, Μπουγαΐδη, Τσούπρο, Μητρόπουλο, Κουτρουμπή, Τσουκαλά.Απ' την μεριά της η Βέροια πηγαίνει με σημαντικές απουσίες στο ΟΑΚΑ (Καλί, Σνάουτσνερ, Μπαργκάν, Γκιγέρμο), αλλά με μοναδική σκέψη να μην ηττηθεί από την Ένωση και έτσι να παραμείνει ένα πόντο μπροστά της.
Η 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Ο.Φ.Η. 17:15
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 17:15
A.E.K. - ΒΕΡΟΙΑ 19:30
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:15
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:30 (NS2)