Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο Σόμπολος νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ

Panos-Sompolos
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος είναι… και με τη βούλα από απόψε ο νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, στις εκλογές του οποίου είχε πρωτεύσει σε αριθμό ψήφων.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 12ης και 13ης Μαρτίου, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάνος Σόμπολος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Νεστορίδης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Καρούτζος
ΤΑΜΙΑΣ: Γιώργος Χριστόπουλος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΥΠ : Πόπη Χριστοδουλίδου
ΜΕΛΗ: Γιάννης Αγγέλης, Ελένη Σπανοπούλου, Ειρήνη Ζαφειροπούλου & Σίμος Καταϊφτσής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου είναι πλέον απλό μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ στις εκλογές καταποντίστηκαν και δεν εξελέγησαν μέλη της προηγούμενης διοίκησης, που πλήρωσαν το κόστος της θύελλας που προκλήθηκε στον Οργανισμό μετά το “κούρεμα” της κυβέρνησης Παπαδήμου.

ysterografa.gr

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της αδερφής της πρώην συζύγου του Άκη


akis1000Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, εξέδωσε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, για εμπλοκή της σε διακίνηση παράνομων χρημάτων του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού.
Το ένταλμα, που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν αφορά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ανακριτικό γραφείο για ποσό 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της. Μάλιστα στον επίμαχο λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν άλλο ένα πρόσωπο, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό στις δικαστικές αρχές, σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό φέρονται να ξεκίνησαν από λογαριασμό της εταιρείας ΜΙΕ, που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, ακολούθως να κατατέθηκαν σε λογαριασμό του γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia, Οράτιου Μελά, και τελικώς να κατέληξαν στον λογαριασμό της Ελ. Στοφρέγκεν.

ysterografa.gr

Επεισόδια στην Κύπρο από πληροφορία περί "λουκέτου" της Λαϊκής Τράπεζας

laiki-bank
Το θρίλερ που από το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη για την τύχη της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, κορυφώθηκε νωρίς το απόγευμα με δραματικό τρόπο, καθώς ο αρμόδιος φορέας των υπαλλήλων της Κύπρου ενημερώθηκε επισήμως ότι η Λαϊκή Τράπεζα κλείνει, με πρακτικό αποτέλεσμα την άμεση απόλυση 500 εργαζομένων.
Από το πρωί υπήρχε σε εξέλιξη ένα θρίλερ, με τις πληροφορίες να μιλούν από την πρώτη στιγμή για “λουκέτο”, αλλά αρμόδιες πηγές να το διαψεύδουν, και να μιλούν για αναδιάθρωση, που θα οδηγούσε στο διαχωρισμό του τραπεζικού ιδρύματος σε “καλή” και “κακή” τράπεζα.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι Κύπριοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, ενώ πολλοί συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, όπου και προκλήθηκαν επεισόδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης απο τους διαδηλωτές, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Βουλή.
Λίγο αργότερα ωστόσο, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, με τηλεφωνική παρέμβασή της στο ΡΙΚ διέψευσε την πληροφορία περί απολύσεων 500 εργαζομένων, καθώς και το “λουκέτο” στη Λαϊκή Τράπεζα, μιλώντας για “αναδιάρθρωση”, όπως δηλαδή γινόταν λόγος από το πρωί.
Δεν δίστασε μάλιστα να επιρρίψει την ευθύνη για τη διαρροή της είδησης στους συνδικαλιστές των τραπεζών.
Τ0 σχέδιο που προωθείται αφορά στο “σπάσιμο” της Λαϊκής Τράπεζας σε “καλή” και “κακή”, με τις καταθέσεις μέχρι 100.000 να περνούν στην “καλή”, και επομένως να είναι ουσιαστικά εγγυημένες.
Παράλληλα, τίθεται πλαφόν αναλήψεων από τα ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας στα 260 ευρώ

Video



Ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη Διάσκεψη CPMR στην Ιταλία


Φωτ.2.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη και την περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στη  Διάσκεψη του πολιτικού γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου περιφερειακών και παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που έλαβε χώρα στην Ιταλία(Φλωρεντία), από 14/3/2013 έως 16/3/2013.

Μανιτάκης VS Ρακιντζή για τους επίορκους

Αιχμές κατά του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη θεσμοθέτηση ασφαλιστικών δικλείδων για την διακρίβωση των πραγματικά επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από όλους όσοι παραπέμπονται για ήσσονος σημασίας ζητήματα. Όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός, ο Λ. Ρακιντζής είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι έχουν κολλήσει 1.900 περιπτώσεις υπαλλήλων στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές από το 2007.

Die Linke η στάση του αδερφού κόμματος του κ. Τσίπρα στο θέμα της Κύπρου


Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν να διαψεύσουν οτιδήποτε, απλώς τα κάνουν χειρότερα.
Το τελευταίο κατόρθωμά τους αφορά το «αδελφό» κόμμα τους στην Γερμανία Die Linke και τη θέση του για την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ,το κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το site «left.gr» φιλοξένησε «για να μην υπάρχουν παρερμηνείες» τη θέση του «αδερφού» κόμματός του κ. Τσίπρα στην Γερμανία, το οποίο:
· Αποκαλύπτει ότι οι θέσεις της Αριστεράς είναι«η καθιέρωση παντού στην Ε.Ε. ενιαίας ελάχιστης φορολόγησης των καταθέσεων, ώστε να μην δημιουργούνται φορολογικοί παράδεισοι».
· Ζητά τη χρεοκοπία της Κύπρου, όπως συνέβη στην Ισλανδία.
· Και ζητά ευθέως από την Κύπρο «να βάλει χέρι στους ανώνυμους λογαριασμούς ξένων μεγαλοκαταθετών».
Ο πολιτικός γυρολόγος ακραίων ιδεολογημάτων κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει την ταύτιση απόψεών του με το Die Linke, να διαδηλώνει μαζί τους, να δίνει συνεντεύξεις Τύπου και να φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία με τα στελέχη του, που ευθέως ζητούν το θάνατο της οικονομίας της Κύπρου.
Αυτές ακριβώς τις θέσεις απορρίπτουν με πείσμα οι Κύπριοι τις τελευταίες μέρες!
Για όσους, λοιπόν,προβληματίζονταν αν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων αποτελούν προσωπικές απόψεις των στελεχών του ή άλλη μια φαντασίωση των ΜΜΕ,σας παραθέτουμε το Link από την επίσημη σελίδα του Κομματικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ:

Blogs@nd.gr
 
 
 
 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
«Δεν μας εξέπληξε το πρόσφατο παραλήρημα του κ. Τσίπρα.

Ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο…

Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ευρώπη…
Κι ασκεί “πολιτική”, τέτοιες κρίσιμες ώρες, για τέτοια κρίσιμα ζητήματα,  εξαπολύοντας καταγγελίες και ύβρεις κατά της Ελληνικής κυβέρνησης!

--Ο ίδιος δεν έχει πολιτική! Αφού δεν προτείνει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, ούτε για την Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.
--Δεν έχει ντροπή! Προσπαθεί να αποκρύψει ότι αυτό που καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε στην Κύπρο – η φορολόγηση καταθέσεων - στελέχη του κόμματός του (και το ίδιο το πρόγραμμά του) το πρότειναν να συμβεί και στην Ελλάδα!
--Δεν έχει μνήμη! Μιλάει πολύ για “αντίσταση”, αλλά ξεχνάει ότι το κόμμα του είχε υποστηρίξει ολόθερμα το Σχέδιο Ανάν.
--Δεν έχει καν υπομονή! Και μιλάει πολύ, πριν ακόμα αποφασίσουν οι Κύπριοι για το πώς θα βγουν από την κρίση.

Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει την Κύπρο από την αρχή ως το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Αυτό είναι στάση ευθύνης. Τα λόγια του αέρα και τα πυροτεχνήματα είναι παράκρουση  ανευθυνότητας!

Το “Σχέδιο Β”, η εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα, όπως αποκάλυψε σήμερα,  είναι μόνιμος εκβιασμός προς πάσα κατεύθυνση.
Το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται με “παχιά λόγια”, ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών…
Όταν διαχειρίζεσαι τις τύχες του λαού σου, σκέφτεσαι όλες τις εναλλακτικές λύσεις και όλα τα επόμενα βήματα, δεν προτείνεις “αποθανέτω η ψυχή μου”, ούτε “γαία πυρί μειχθήτω”
Είναι αληθινά ντροπή, οι αμετανόητοι υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα, να το παίζουν σήμερα …”αντιστασιακοί”!
Ούτε τότε κατάλαβαν τίποτε, ούτε σήμερα καταλαβαίνουν…».

ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι», μόνο εκβιασμοί...

ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι», μόνο εκβιασμοίΕπίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ΕΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, καθώς, όπως υποστήριξε, το γεγονός πως συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις καταδεικνύει «με σαφήνεια και αναντίλεκτα πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η τρικομματική κυβέρνηση είναι διπλά έκθετη, αφενός επειδή «με την ψήφο της στο Eurogroup συμμετείχε στον εκβιασμό του κυπριακού λαού» και αφετέρου επειδή «στις τελευταίες εκλογές εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και έκτοτε συνεχίζει να τον εξαπατά μέχρι σήμερα είτε...

Ταμείο Αλληλεγγύης, η λύση που προκρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί για την Κύπρο

Ταμείο Αλληλεγγύης, η λύση που προκρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί για την ΚύπροΗ δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης προκρίνεται ομόφωνα ως λύση στην Κύπρο. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής προέδρους του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την έξοδό του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τόσο ο κ. Νεοφύτου όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, τονίζοντας ότι στόχος είναι η σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη, παρά μόνο ζήτησαν ενότητα από τον Κυπριακό λαό. Ο κ. Νεoφύτου είπε, ότι ήδη η Νομική Υπηρεσία του κράτους και η Γενική Εισαγγελία επεξεργάζονται τις σχετικές λεπτομέρειες και σημείωσε ότι το εν λόγω ταμείο μπορεί να συσταθεί υπό τη μορφή Κρατικής Εταιρείας Ιδιωτικού Δικαίου, με τη στήριξη της κυβέρνησης...

Κύπρος: Όχι στο κούρεμα από το 91%, έξοδο από την Ευρωζώνη λένε 7 στους 10

Κύπρος: Όχι στο κούρεμα από το 91%, έξοδο από την Ευρωζώνη λένε 7 στους 10Καθολικό είναι το «όχι» που λένε οι Κύπριοι στο κούρεμα των καταθέσεών τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prime Consulting στην Κύπρο για λογαριασμό του Sigma. Συγκεκριμένα, το 91% των ερωτηθέντων είναι αρνητικό στο κούρεμα των καταθέσεων, ενώ το 67,3% γυρίζει την πλάτη στην Ευρωζώνη. Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου η πλειοψηφία επέρριψε ευθύνες στη νυν κυβέρνηση και τον πρόεδρο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,4%, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 24,8%. Το 23,7% επέρριψε ευθύνες στην...

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) 

 Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
http://www.newsit.gr/files/Image/2012/11/08/resized/METANASTHS_333_355.jpg
ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είθισται να λέγεται πως είναι μέρες αγάπης και βοήθειας προς τους αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη χωρίς να γίνεται διάκριση σε χρώμα, φύλο, γένος, πατρίδα ή θρησκεία. Το πανανθρώπινο μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο από αυτή τη συγκυρία, αφού τώρα έχουμε όλοι την μοναδική ευκαιρία να υπερβούμε τον εαυτό μας και παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας. Ωστόσο είμαστε πραγματικά έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

Κουτόχορτο δεν τρώμε, πάμε για δράση.....​ραντεβού στην πράξη!

Mε δελτίο τύπου η Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου, ανακοινώνει ότι μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της την 19/3/2013 έστειλε την παρακάτω επιστολή/απάντηση προς το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ θα συμμετέχει στο κάλεσμα συλλογής τροφίμων-ρούχων της 23/3/2013.Η επιστολή   πρωτοκολλήθηκε σήμερα 21/3/2013 στο δήμο Κορινθίων.

 
Ανοικτή συνέλευση πλατείας "Περιβολάκια"www.perivolakia.gr

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Δερβένι

Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 22-03-2013 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2013, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2013
Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2013
ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την καθηγήτρια κα Χρυσούλα Γκολφινοπούλου.

Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η   Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ   Σ Τ Η Ν   Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, η Ειρηνοδίκης, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.

Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Για την τήρηση του προγράμματος ορίζεται η καθηγήτρια κα Γκολφινοπούλου Χρυσούλα.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καϊτσας Κωνσταντίνος.

ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο

 Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο

Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 22-03-2013 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2013, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2013
Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2013
 Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό ώρα 18:30 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2013
ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου".
ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων.
ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
  1. Κατάθεση στεφάνων
  2. Προσκλητήριο πεσόντων
  3. Ενός λεπτού σιγή
  4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
  5. Λήξη τελετής.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.
25-03-2013 ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ. Βλασίου.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Φιλιππάκη Σοφία και Βασίλειος Παρίδης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ 

ΔΕΡΒΕΝΙ: «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ»

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»
Παρουσιάζει το έργο του
Ρόμπερτ Φίσερ
«Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ»
Μετάφραση – Διασκευή : Τερέζα Λουίζου
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια : Νίκος Σταύρου
Σχεδιασμός σκηνικών : Ελένη Σταύρου
Σκηνική επιμέλεια : Ελένη Σταύρου– Έφη Καίτσα
Διδασκαλία: Τερέζα Λουίζου – Γιώργος Κορδούλης
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 6.00 μ.μ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Μέτρηση οστικής πυκνότητας στο ΚΑΠΗ Δερβενίου

 Mέτρηση οστικής πυκνότητας. διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου με επιτυχία στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, στους χώρους του ΚΑΠΗ Δερβενίου, από την οποία ωφελείται μεγάλος αριθμός δημοτών. Μέτρηση οστικής πυκνότητας έγινε χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και  στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου όπου εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες εκατό περίπου άτομα .

Ρόδος: Κατέρρευσε μαθήτρια Γυμνασίου από την ασιτία

Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και της τρόικας εξαπολύσει η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με αφορμή περιστατικό υποσιτιζόμενης μαθήτριας Γυμνασίου της Ρόδου που λιποθύμησε από την ασιτία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τις προηγούμενες ημέρες μαθήτριά μας σε σχολείο της Ρόδου λιποθύμησε και σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση η λιποθυμία οφειλόταν σε ανεπαρκή σίτιση του παιδιού!!!».

Η μέρα που ο Καραμανλής "ήρθε σαν αστραπή"

Kostas-Karamanlis-potreto

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η 21η Μαρτίου είναι μια μέρα γεμάτη συμβολισμούς. Εκτός από πλήθος… παγκόσμιων ημερών που γιορτάζονται σήμερα, με πλέον χαρακτηριστική ίσως εκείνη της ποίησης, για όσους διατηρούν εφεδρείες ρομαντισμού μέσα τους, παρά τη δύσκολη και εκκωφαντική καθημερινότητα της κρίσης που ζούμε, είναι και η μέρα που, επισήμως, “μπαίνει η Άνοιξη”.
Η πιο αισιόδοξη εποχή του έτους, μια εποχή που γεννά ελπίδες και προσδοκίες, αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στον “σκοτεινό” χειμώνα και το υπερβολικά “φωτεινό” καλοκαίρι, προσφέρεται για να ξαποστάσει το μυαλό και κυρίως η καρδιά, επιτρέπει στα όνειρα και τις προσδοκίες να απαλλαγούν από τη συμβατικότητα του ρεαλισμού που συνοδεύει την πραγματικότητα, όσο δύσκολη κι αν είναι η τελευταία κάθε φορά.
Την 21η Μαρτίου του 1997, δηλαδή στην καρδιά μιας τόσο συμβολικής μέρας, η ελληνική Κεντροδεξιά επέλεγε να αλλάξει ταχύτητα. Αφού πρώτα άλλαζε γενιά. Η Νέα Δημοκρατία, ο πολιτικός φορέας στο dna του οποίου καρφιτσώθηκε από την τότε επελαύνουσα Κεντροαριστερά η απαξιωτική ταυτότητα της “συντήρησης”, εξέλεγε αρχηγό από την επόμενη γενιά. Τη γενιά των 40άρηδων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε γίνει μόδα μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Μπιλ Κλίντον, και στη Μεγάλη Βρετανία με τον Τόνι Μπλερ.
Ο Κώστας Καραμανλής “ήρθε σαν αστραπή”, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, που ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε ως ηχητική είσοδο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Ο “Τρίτος Δρόμος”, για να επικαλεστούμε την ιδεολογική ορολογία της Κεντροαριστεράς, ανάμεσα στον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Γιώργο Σουφλιά, που προκρίθηκε από ιστορικά στελέχη όπως τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, και υποστηρίχτηκε από τη νεώτερη γενιά, περίπου ως λυτρωτική επιλογή.
Απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που προσέθετε στα συστημικά γνωρίσματά του την απόπειρα εκσυγχρονισμού της φυσιογνωμίας του, υπό την ηγεσία πλέον του Κώστα Σημίτη, ο Καραμανλής κλήθηκε να ενώσει την Κεντροδεξιά και να απλώσει τα… σύνορά της, ώστε να καταστεί και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Τα πρώτα πατήματα ήταν δύσκολα. Περιείχαν αμφισβήτηση, συγκρούσεις, διαγραφές. Στις εκλογές του 2000, εκείνη την… περίεργη αναμέτρηση που επρόκειτο να καθορίσει εν πολλοίς την τύχη της χώρας μέχρι και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή έφτασε στο… παρά κάτι. Και ουσιαστικά, έθεσε τις βάσεις για την επόμενη εκλογή.
Αυτή ήρθε στις 7 Μαρτίου του 2004, με τη νίκη της “πολιτικής αλλαγής”, την επάνοδο στην εξουσία για το “άλλο μισό” της ελληνικής κοινωνίας, και την εδραίωση μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, πολύ ευρύτερης της εκλογικής, ποσοστιαίας καταγραφής της πολιτικής δυναμικής της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως ήρθε ακόμη μια νίκη, στις εκλογές του 2007, τις εκλογές της ανείπωτης τραγωδίας των πυρκαγιών, όπου η Ελλάδα θρήνησε ακόμη και νεκρούς. Για να ακολουθήσει η τραυματική διετία 2007-2009, η ήττα στις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ του τελευταίου των Παπανδρέου, και η παραίτηση.
Ανεξαρτήτως της αποτίμησης της διαδρομής του Κώστα Καραμανλή, που προφανώς δεν μπορεί να είναι αντικειμενική, είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με την αφετηρία από την οποία ξεκινά η ανάλυση καθώς και τα… συναισθήματα του καθενός, η 21η Μαρτίου του 1997 παραμένει σημείο αναφοράς.
Ήταν μια στιγμή που… πάγωσε ο χρόνος, και το δυσκίνητο όσο και αρτηριοσκληρωτικό πολιτικό σύστημα του τόπου, επέλεξε να ξεβολευτεί από τις παραδοσιακές επιλογές του. Κοίταξε γύρω του, έψαξε στη νεώτερη γενιά (έστω και με ονοματεπώνυμο εκκωφαντικό σαν Ιστορία), έκανε την επιλογή του και τη στήριξε.
Σε κάθε περίπτωση τόλμησε. Ισως και να ονειρευτεί…

ysterografa.gr

Δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Κυπελλούχος Κορινθίας Α. Ο. Λουτρακίου



Το Κύπελλο Ερασιτεχνών  επιστρέφει πάλι φέτος μετά από την περσινή χρονιά όπου η Ε.Π.Ο λόγω της οικονομικής κρίσης είχε αναστείλει το θεσμό. Βασική διαφορά της φετινής διοργάνωσης είναι ότι οι Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τη συμμετοχή τους.

Ο Κυπελλούχος Κορινθίας ΠΑΟ Λουτράκι δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, όπως αναφέρει με ανακοινωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του aoloutraki.gr , αφού η σύνθεση του ρόστερ του καθώς και κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες δεν το επιτρέπουν. Το ρόστερ των οράνιε αποτελείται από 16 μαθητές, ένα φοιτητή, έναν ποδοσφαιριστή που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και 10 ακόμη αθλητές – εργαζόμενους. Από τους μικρούς, πέντε ποδοσφαιριστές είναι βασικά στελέχη της Μικτής ομάδας της Ε.Π.Σ Κορινθίας. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα κάποιοι εξ αυτών να συμμετάσχουν με την ομάδα της Περιφέρειας στο πρωτάθλημα Good League της Ε.Π.Ο. Παράλληλα, οι σχολικές τους υποχρεώσεις από εδώ και πέρα θα αυξάνονται συνεχώς αφού κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν και οι εξετάσεις. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ποδοσφιαιρστές που εργάζονται αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουν αλλάξει ...άπειρες φορές το εργασιακό τους πρόγραμμα και ήδη έχουν κάνει πολλές θυσίες με σκοπό να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της ομάδας.
Οι οράνιε κυνηγούν και τον τίτλο του Πρωταθλητή στην Α1 και αν καταφέρουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα τότε θα έχουν μπροστά τους και 6 αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική.
Το σύνολο αυτών των υποχρεώσεων απαιτεί μια «επαγγελματική» ομάδα. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα ή πληροφόρηση σχετικά με ποιόν αντίπαλο και από ποιά περιοχή της χώρας θα αντιμετωπίσουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οι οράνιε δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής.

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΣΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:

 Η ΛΥΣΣΑ είναι ιογενής ασθένεια κυρίως των σαρκοφάγων ζώων (σκύλο, γάτα, αλεπού, λύκο, τσακάλι, καθώς και ποντίκια, νυχτερίδες και άλλων άγριας πανίδας ζώων). Επίσης και των παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίροι, αγριόχοιροι, άλογα), ακόμα και των σαρκοφάγων πτηνών.
Τα ζώα που έχουν προσβληθεί από λύσσα, ανάλογα με το χρονικό στάδιο της μόλυνσης, παρουσιάζουν συμπτώματα αρχικά αδιαφορίας,  απομόνωσης, επιθετικότητας, διαταραχή συμπεριφοράς, αγωνιώδη έκφραση, αδυναμία κίνησης και τέλος θάνατο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:     σε ζώα αναίτιου θανάτου και
        σε ζώα που ήρθαν σε επαφή με μολυσμένα ζώα.

Για προστασία απαιτείται:

: Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε στον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

φωτογραφία-7.JPG
Το τουριστικό προϊόν της «Μυθικής Πελοποννήσου» σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και την Πελοποννησιακή – Μεσογειακή Διατροφή παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας κ. Sergey P. Shpilko, τον Γενικό Πρόξενο της Ελληνικής πρεσβείας στη Ρωσία κ. Ιωάννη Πλιώτα και τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της διεθνούς έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ 2013.
Ο Υπουργός Τουρισμού της Μόσχας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, κατέθεσε την αμέριστη στήριξή του για την προώθηση της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για τη Ρωσική αγορά και σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συγκεκριμένη έκθεση για τους Ρώσους πολίτες και επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο κ. Shpilko στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μόσχας, όπως τώρα αναπτύσσεται, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη τη μετάδοση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας, που διαθέτει από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ως Υφυπουργός Πολιτισμού, για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 από τη Ρωσία.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρωσία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και το ενδιαφέρον της Ρωσικής αγοράς για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει το προξενείο για την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο ειδικότερα, με την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας.
Μέσα από την παρουσίαση του Περιφερειάρχη, οι τουριστικοί πράκτορες «ξεναγήθηκαν» στις ομορφιές και την ιστορία της Πελοποννήσου και δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση MITT 201

Έκτακτο δελτίο καιρού – Έρχονται καταιγίδες

kairos (2)
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στη χωρά με κυρία χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις άνεμους (8-10 μποφόρ) και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Αναλυτικότερα, οι νότιοι άνεμοι οι όποιοι σήμερα πέμπτη στο αιγαίο φθίνουν τα 8 με 9 μποφόρ από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της παρασκευής.
Από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χωρά.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βράδυνες ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Η ευρωζώνη συζήτησε την αποπομπή της Κύπρου!

EuroWorkingGroup
Ακόμα και την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη συζήτησαν ανοικτά χθες τα μέλη του Euro Working Group κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιέγραψαν την κατάσταση ως «μπάχαλο», ενώ παραδέχονται ότι τα πνεύματα ανέβηκαν πάρα πολύ κατά την διάρκεια της συνομιλίας. Αυτό απέτρεψε και την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων.
Η Κύπρος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που από τους συμμετέχοντες εκλήφθηκε ως δείγμα της ευρύτερης σύγχυσης γύρω από την τύχη της Μεγαλονήσου.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος συμμετέχων ανέφερε ότι οι Κύπριοι βουλευτές έχουν καταληφθεί από τα συναισθήματά τους και δεν μπορούν να λάβουν καμία απόφαση, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα» την απουσία του εκπροσώπου της.
«Δεν το έχουμε ξαναδεί», είπε.
Ο Γερμανός ομόλογός του αναφέρθηκε από τη μεριά του στην ανάγκη να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την σύνδεση κεφαλαίων μεταξύ Κύπρου, Ρωσίας και Μ. Βρετανίας και τόνισε την ετοιμότητα να εξευρεθεί άμεσα λύση αμέσως μόλις γίνουν σεβαστοί οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup.

ysterografa.gr

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ M. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙ​Ο ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου,  κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη,  μεταβαίνει, αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου, στη Ρόδο, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο  Προσυνέδριο του κόμματος. 

Αύριο Παρασκευή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και κορυφαία  στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το Σάββατο, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου, το πρώτο Προσυνέδριο του κόμματος. Θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η νησιωτική Ελλάδα. Θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  
Στο Συνέδριο θα μετέχουν κλιμάκια του κόμματος, που πραγματοποίησαν, τις τελευταίες ημέρες, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στις Κυκλάδες και την Κω.

Στο μεταξύ ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Κώστας Ζωντανός, πραγματοποίησαν επαφές με διεθνείς αντιπροσωπείες κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και συζήτησαν για το νέο επενδυτικό νόμο και θέματα τουρισμού.
Συναντήθηκαν, επίσης, με αντιπροσωπεία από το Nagorno-Karabakh με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης κ. Ashot Ghoulian. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας.
Είχαν ακόμη συνάντηση με αντιπροσωπεία από τη Βόρειο Ήπειρο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην αγροτική σύνταξη των Βορειοηπειρωτών

Ντάισελμπλ​ουμ: Να ξεχάσει τη βοήθεια της Ρωσίας η Κύπρος

Jeroen-Dijsselbloem
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας “συστημικό κίνδυνο” για την ευρωζώνη το θέμα της Μεγαλονήσου.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος θα πρέπει να ξεχάσει τη βοήθεια της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του ήταν τα εξής:
- Ο κίνδυνος της Κύπρου, όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, είναι συστημικός.
- Αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη, ως Πρόεδρος του Eurogroup, για την φορολόγηση των καταθέσεων κάτω από τις 100.000 ευρώ.
- Η λύση για την Κύπρο διήρκησε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Θα πρέπει να μειωθεί το μέγεθος των κυπριακών τραπεζών.
- Η τελική απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε κάποια μορφή φορολόγησης των καταθέσεων.
- Η λύση για την Κύπρο θα μπορούσε να ήταν πιο δίκαιη και το βάρος πρέπει να μετατεθεί στους μεγάλους καταθέτες.
- Η Ρωσία δεν ήταν πρόθυμη να παράσχει μεγαλύτερο δάνειο στην Κύπρο ή να αγοράσει τις τράπεζές της.
- Η επικοινωνιακή διαχείριση των αποφάσεων θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Θα έπρεπε να είχε ξεκαθαριστεί ευκρινέστερα η διαφορά μεταξύ φορολόγησης και εγγύησης των καταθέσεων.
- Το πακέτο διάσωσης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τα 10 δισ. ευρώ.
- Οι μικροί καταθέτες θα πρέπει να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης σε σύγκριση με τους μεγάλους.
- Εναπόκειται στις κυπριακές Αρχές να εκπονήσουν εναλλακτικό σχέδιο.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση Ευρωβουλευτή, ο οποίος παρατήρησε ότι η Ρωσία εξευτελίζει την ευρωζώνη, χειροκροτήθηκε από την αίθουσα.

ysterografa.gr

Κωνσταντίνος Λογοθέτης: Το Λουτρακιώτικο Καρναβάλι γίνεται κάθε χρόνο ...καλύτερο


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Κωνσταντίνος Λογοθέτης  μετά το πέρας των τριήμερων εκδηλώσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, δήλωσε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στο Δήμο μας, τους εθελοντές, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Καρναβαλιστές, τους υπαλλήλους του Δήμου, τον ΔΟΚΟΠΑΠ, την Αστυνομία και όλους τους Δημότες και επισκέπτες .
Όλοι μαζί δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα ώστε οι εκδηλώσεις να διεξαχθούν άψογα και μάλιστα όταν υποδεχθήκαμε ως Δήμος πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών , οι οποίοι απεκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την όλη διοργάνωση.
Το Λουτρακιώτικο Καρναβάλι για άλλη μια φορά απέδειξε ότι προχωρά σταθερά μέσα στο χρόνο και γίνεται κάθε χρόνο και  ότι καλύτερο.
Συγχαρητήρια σε όλους."

Πού είναι ένας επαναστάτης να σώσει την πατρίδα!

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
«Σταθείτε όρθιοι στις επάλξεις σας! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΑΚΑΜΨΗ! .Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει. Για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει!...»

Είναι το τελευταίο δημόσιο μήνυμα του αξέχαστου Χριστόδουλου που θα γιόρταζε σήμερα αν δεν είχε αναγκάσει εαυτόν να παραιτηθεί από τη μάχη κατά της επάρατης, όπως το ήθελαν εκείνοι ενοχλούντο από τα ανατρεπτικά μηνύματά του…

Πανάξιοι ηγέτες, όπως ο Χριστόδουλος ή ο Καποδίστριας φεύγουν δυστυχώς επάνω στην ακμή τους, με βίαιο τρόπο και όποτε γίνονται ενοχλητικοί στους ξένους «προστάτες» ή στους ντόπιους υπηρέτες τους. Άλλοι πάλι, φεύγουν σχεδόν ξεχασμένοι στην ξενιτιά ή στη φτώχια, όπως ο Τρικούπης, ο Πλαστήρας, ο Βενιζέλος....

Τέτοιες μέρες, στις 18 Μαρτίου του 1936, άφησε την τελευταία του πνοή, αποσυρμένος στην ξενιτιά, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός που διπλασίασε την Ελλάδα αλλά και που «μαυρίστηκε» το 1920 και δεν βγήκε ούτε βουλευτής, όπως και ο Τρικούπης, ο δημιουργός της σύγχρονης δημοκρατίας, που επίσης «μαυρίστηκε» και δεν βγήκε ούτε βουλευτής, ενώ ο Πλαστήρας ,ο τιμωρός των ΕΞΗ στο Γουδί, πέθανε πάμπτωχος και με ήσυχη τη συνείδησή του ότι αρνήθηκε την εκτέλεση του Μπελογιάννη…

Η καλή μοίρα της πατρίδας το θέλει ώστε όλα ανεξαιρέτως τα άξια τέκνα της να είναι, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. Ανατροπέας του τότε κατεστημένου ήταν ο Καποδίστριας που τα έβαλε με τους φοροφυγάδες Μαυρομιχαλαίους, τους μετέπειτα δολοφόνους του. Πολιτικός επαναστάτης ήταν ο Τρικούπης που τα έβαλε με το θρόνο γράφοντας εκείνο το περίφημο άρθρο του ΤΙΣ ΠTAIEI!.. .Επαναστάτης και ο Πλαστήρας που μαζί με τον Γονατά γκρέμισαν το κατεστημένο του 1922, υπεύθυνο για τη μικρασιατική καταστροφή…

Επαναστάτης, μεγαλύτερος όλων όμως, ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που πυροδότησε τον ξεσηκωμό του Θερίσου στην Κρήτη, έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Κρητικής πολιτείας, κλήθηκε από την επανάσταση του Ζορμπά το 1909 να κυβερνήσει την Ελλάδα, έγινε επτά φορές πρωθυπουργός και οδήγησε την πατρίδα του σε δύο νικηφόρους πολέμους. Παρόλα αυτά υπέστη δύο δολοφονικές επιθέσεις, αναθεματίστηκε από τους αντιπάλους του που έκαψαν το ομοίωμά του στο πεδίον του Άρεως, καταδικάστηκε σε θάνατο και εν τέλει πέθανε αυτοεξόριστος στο Παρίσι.

Όλα αυτά τα άξια τέκνα του ο λαός τα έκλαψε πολύ μετά θάνατον. Σήμερα τα αγάλματά τους κοσμούν δημόσιους χώρους και τα ονόματά τους φέρουν μεγάλοι δρόμοι, πλατείες, πανεπιστήμια και αεροδρόμια. Τα σχολικά βιβλία αφιερώνουν πολλές σελίδες, αλλά..

Αλλά το παράδειγμά τους, τις ιδέες τους, την επαναστατική σκέψη τους κανένας, μα κανένας από τους σημερινούς εν ενεργεία πολιτικούς δεν έχει την τόλμη να ακολουθήσει.

Η δόλια πατρίδα, με το βρώμικο, σκωληκόβρωτο κράτος της, είναι ώριμη και έτοιμη για μια επαναστατική αλλαγή, όπως εκείνες του 1909 και του 1922, αλλά μήτε Ζορμπάς υπάρχει, μήτε Πλαστήρας ακούγεται. Οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα, αλλά και αυτοί που τους αντιπολιτεύονται, εξαπολύουν, ακίνδυνες και αναίμακτες ρητορικές επαναστάσεις, οι «τηλεπερσόνες» της τετάρτης εξουσίας παίζουν και αυτοί θέατρο ενώ στην πραγματικότητα όλοι πασκίζουν να περισώσουν το σημερινό κατεστημένο, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ανατίναξη εκ θεμελίων ώστε να καταλάβει τη θέση του το νέο αίμα.

Φαίνεται όμως ότι το αίμα του λαού μας δεν βράζει ακόμη ως το σημείο του μεγάλου ξεσηκωμού, αφού και στην πλατεία Συντάγματος ελάχιστοι πια κατεβαίνουν.
Ακόμη και τα παιδιά που φώναζαν κάποτε στον ρασοφόρο επαναστάτη: «Σε πάμε Χριστόδουλε!» απουσιάζουν, αφού βρίσκουν πιο ακίνδυνο το… πιθηκοειδές «Χάρλεμ σέικ» ή το ανούσιο κουβεντολόι στο face book ή την αποχαύνωση στα καμώματα του… Σουλεϊμάν!...

Τέτοιες μέρες, το 1941, επί γερμανικής κατοχής, τα παιδιά της Ελλάδας έγραφαν στους τοίχους, έβγαζαν τη νύχτα χωνί, έπεφταν νεκρά στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, για τη λεφτεριά της πατρίδας. Το ίδιο έκαναν αργότερα και τα παιδιά της Κύπρου, όπως ο Παληκαρίδης που απαγχονίστηκε τέτοιες μέρες το 1956 από τους Άγγλους κατακτητές . Το ίδιο και τα παιδιά του Πολυτεχνείου και της Νομικής επί χούντας, το 1973.

Στις μέρες μας ο λαός αδρανεί, παραδίδεται αμαχητί στους αφέντες του, επαφίεται στην κούφια ρητορική καραγκιόζηδων της πολιτικής και των καναλιών. Περιμένει κάποιον σαν εκείνα τα άξια τέκνα που βλέπει στα αγάλματα, να βγει μπροστά, να τον ξυπνήσει, να τον οδηγήσει στην επαναστατική αλλαγή. Όχι να συναλλάσσεται παρακλητικά με τους υπηρέτες των ξένων δανειστών.

Η ιστορία λέει ότι η Ελλάδα γεννοβολάει συνεχώς επαναστάτες. Ίσως υπάρχουν και σήμερα και δεν τους βλέπουμε… Ίσως κελαϊδάνε και δεν τους ακούμε… Ίσως…

Ch.Passalaris@hotmail.com

Η αποκάλυψη του ρόλου της γερμανικής αριστεράς: Σε τι ακριβώς διαψεύσθηκα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Θα ήταν πραγματικά μεγάλη η χάρη μου, αλλά τελικά ήταν πολύ προπαγανδιστικό για να είναι αληθινό.

Χθες το βράδυ, κατά την ενημέρωση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών περί τις εξελίξεις στην Κύπρο και τα διαμειφθέντα στο Eurogroup από τον υπουργού των Οικονομικών, διατυπώθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα «τίνος ήταν η ιδέα;» - για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στη μεγαλόνησο.

Έλαβα, λοιπόν, τον λόγο για να εξηγήσω το αυτονόητο:

Το πρόβλημα της Κύπρου ΔΕΝ είναι το κούρεμα των καταθέσεων των μικροκαταθετών.

Αν ήταν μόνο αυτό, το κακό θα ήταν μικρό.

Θα το έπαιρνε απόφαση ο κάθε Κύπριος να συνεισφέρει ένα εφάπαξ ποσό – για παράδειγμα 700 ευρώ επί μιας κατάθεσης της τάξης των 10.000 ευρώ – και θα τελείωνε το θέμα.

Rally Acropolis: Εμπειρία ζωής, γίνε εθελοντής!


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φιλοξενία, φιλικότητα, φιλότιμο είναι αρετές που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο εθελοντής με την ανιδιοτελή προσφορά του και την αφοσίωσή του γίνεται πρότυπο ζωής. Με την κατάθεση ψυχής συμβάλει στο να γίνει η εμπειρία των θεατών μοναδική!
Θεατές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου συγκεντρώνονται στη διαδρομή του Αγώνα για να απολαύσουν ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Την ίδια στιγμή, η επαφή τους με το Ράλλυ Ακρόπολις τους φέρνει στην καρδιά της ελληνικής φύσης. Εκεί όπου επί 59 συναπτά έτη φιλοξενείται ο ελληνικός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Γίνε ένας από όσους θα υποδεχτούν τους θεατές του Ράλλυ Ακρόπολις στις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου. Βοήθησε στην ανάδειξη του τόπου σου και γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας του Αγώνα και εκπρόσωπος ακόμα μιας καλής πλευράς της χώρας μας στο εξωτερικό. Το Ράλλυ Ακρόπολις μπορεί και πρέπει να πρεσβεύει μια δυναμική Ελλάδα!

Mε εκτίμηση,
Χριστίνα Νικολοπούλου
Υπεύθυνη τμήματος Εθελοντισμού

Acropolis Rally 2013
Fax: 210 6818599

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου τιμά την επέτειο της "25ης Μαρτϊου"

 
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί στο δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ Έβρου, έκανε τις εξής δηλώσεις για τα γεγονότα στη Κύπρο και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα.

ΕΡ: Τί επιπτώσεις εκτιμάτε ότι θα έχει για την Ελλάδα η κρίση στη Κύπρο;

ΑΠ: Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δεν θα σταθεί μετά τα γεγονότα στη Κύπρο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα φύγουν κακήν κακώς και η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.
Μονά - ζυγά οι Μνημονιακοί είναι χαμένοι.
Το μέγα ζήτημα είναι να σώσουμε την Ελλάδα. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του πατριωτικού μετώπου που μπορεί χωρίς τη μπότα της Μέρκελ, να ξαναδώσει προοπτική ευημερίας στην κάθε ελληνική οικογένεια. Στον κάθε Έλληνα επαγγελματία.

ΕΡ: Γιατί λέτε μονά - ζυγά η συγκυβέρνηση θα είναι χαμένη;

ΑΠ: Χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, άκουσα με πάρα πολλή προσοχή από το συνάδελφό μου τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, να λέει φανερά ανήσυχος ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προάσπιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε σχέση με αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κύπρο.
Αυτό σημαίνει κυβερνητική παραδοχή ότι εάν δεν της βγει της Κύπρου στους χειρισμούς που έκανε και κάνει, μην αμφιβάλλετε ότι το τσουνάμι θα πιάσει και μας και τους Ισπανούς και όλο το Νότο. Η σχετική ανάλυση που έκανε οικονομικός συνεργάτης του BBC πριν από δύο μέρες, αυτό ακριβώς περιέγραφε.
Εάν, πάλι, της βγει της Κύπρου σε αυτό που κάνει, εάν πετύχει η Κύπρος στους χειρισμούς της, δεν θα μπορεί η συγκυβέρνηση να σταθεί απέναντι στα μάτια των Ελλήνων. Γιατί οι Έλληνες θα της πουν πολύ λογικά: Οι Κύπριοι με αποφασιστικότητα απέναντι στη Μέρκελ και τους άλλους εκβιαστές τα κατάφεραν και εσείς με τα Μνημόνια που  προσκυνήσατε από την πρώτη στιγμή, μας οδηγήσατε στην εξαθλίωση. Φύγετε τώρα...

Ο πάντα επίκαιρος “Τρελαντώνης”

Trelantonis

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΑΡΡΑ

O «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, το θρυλικό βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, το αγαπημένο ανάγνωσμα πολλών ελληνικών γενεών, ανεβαίνει φέτος στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11). Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, μιας από τις κυριότερες εκπροσώπους του παιδικού μυθιστορήματος στη χώρα μας, που μέσα από τη μοναδική της γραφή κατάφερε να ΄΄μιλήσει΄΄ στις καρδιές χιλιάδες μικρών βιβλιόφιλων αλλά και να ΄΄εισβάλει΄΄ στην μαγική τους φαντασία.
Με μοντέρνο βλέμμα και νοσταλγική διάθεση, η διαχρονική ιστορία του ζωηρού ήρωα μεταφέρεται στο σανίδι, μέσα από μία μεγάλη θεατρική παραγωγή, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Σοφία Σπυράτου. Η ίδια σημειώνει για την παράσταση : «Ο Τρελαντώνης, το αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας, η πιο προσφιλής μορφή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας , συναντιέται και πάλι με τους μικρούς φίλους του, στο θέατρο Ακροπόλ».
Την πρωτότυπη μουσική, που εκτελείται ζωντανά επί σκηνής, συνέθεσε ο νεαρός Απόλλων Ρέτσος, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια, που ΄΄ζωντανεύουν΄΄ μια ολόκληρη εποχή, σχεδίασε ο διεθνούς φήμης σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νούσης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κατερίνα Γερονικολού, Κατερίνα Πατσιάνη, κ.α. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο (3 μ.μ. ) και Κυριακή (11.30 π.μ. & 3 μ.μ.) και έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί έως τις 28 Απριλίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ (ενήλικες) και 10 ευρώ (παιδικό).

ysterografa.gr

“Στέγνωσαν” από ρευστό οι Κύπριοι

Cyprus-banks
Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά στην Κύπρο, καθώς λόγω του θρίλερ που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup και το ζητούμενο “κούρεμα” καταθέσεων από την πλευρά της τρόικας, η πλειοψηφία των πολιτών έχει μείνει από ρευστό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα στην καθημερινότητά της.
Σχετικά ρεπορτάζ έχουν απασχολήσει τα κυπριακά ΜΜΕ, ενώ η πραγματικότητα που διαμορφώνεται, με τα περιθώρια να στενεύουν, δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση, και πολλαπλασιάζει την πίεση προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τους πολιτικούς αρχηγούς, για να καταλήξουν στην εξεύρεση λύσης.
To πρόβλημα… ξέφυγε από τη στιγμή που οι τράπεζες είναι κλειστές και οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τις στοιχειώδεις συναλλαγές, ενώ σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, αν η αργία στη λειτουργία των τραπεζών παραταθεί, ενδεχομένως θα υπάρξει δυσκολία στην καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι επιταγές ετοιμάζονται κάποιες μέρες πριν το τέλος του μήνα.

ysterografa.gr

Τρίτος Παγκόσμιος - Βασίλης Παπακωνσταντίνου



Από τη συναυλία στο Ηρώδειο (2005). "Τρίτος Παγκόσμιος", σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική του Μάνου Λοΐζου.

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν στο Φίσερ στον Κράφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστ

Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ' τα τανκς

ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ.

 

Ο Μπράουν, ο Φισερ και η … Μέρκελ



Άρης Χατζηστεφάνου

Οι μεγαλύτερες γερμανικές βιομηχανίες απαιτούν πρόσβαση σε πρώτες ύλες ακόμη και αν απαιτηθεί προσφυγή στα όπλα.Ίσως τελικά η πιο ανησυχητική πτυχή αυτής της ιστορία να μας έρχεται και πάλι από εκείνο το τραγούδι για τον Μπραουν, τον Φισερ και τον Κραφτ – και συγκεκριμένα από τον τίτλο του: Τρίτος Παγκόσμιος.
«Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τραστ» τραγουδούσε πριν από χρόνια ο Βασίλης Παπακωνστατίνου, σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική του Μάνου Λοϊζου. Και όπως όλα δείχνουν το τραγούδι της δεκαετίας του ’60 βρίσκει νέο νόημα στη Γερμανία του 2013.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο οι ισχυρότερες βιομηχανίες της Γερμνίας ίδρυσαν την περίφημη Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες (Rohstoffallianz) με στόχο, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, «να ανοίξει νέους δρόμους για την παροχή πρώτων υλών στη γερμανική βιομηχανία». Ανάμεσα στους πρώτους πυλώνες της συμμαχίας συναντά κανείς μεγαθήρια της γερμανικής οικονομίας όπως ...  aristeroblog.gr
 

Σύλληψη 45χρονου με βαρύ οπλισμό στη Μάνη

sillipsi
Ένας 45χρονος συνελήφθη σε χωριό της Μάνης, όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου εντοπίστηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με σιγαστήρα και γεμιστήρα που περιείχε 10 φυσίγγια. Δύο περίστροφα, διακόσια τρία φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ογδόντα τρεις κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τέσσερα μαχαίρια, ένα ξιφίδιο με μήκος λάμας 15 εκατοστών, μία σπάθα μήκους 24 εκατοστών και μία θήκη περιστρόφου.
Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
ysterogrfa.gr

Το “μεγάλο αφεντικό” δεν ανησυχεί για την Κύπρο

Ben Bernanke
Η Fed παρακολουθεί την κρίση στην Κύπρο, όμως μέχρι στιγμής δεν θεωρείται σημαντικός κίνδυνος για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι.
«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε σημαντικό κίνδυνο για το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα ή για την αμερικανική οικονομία» από την Κύπρο, ανέφερε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.
Ο κ. Μπερνάνκι χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στην Κύπρο, καθώς, όπως είπε, η χώρα αντιμετωπίζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και πολιτικές εντάσεις.
Η κατάσταση αυτή «έχει κάποια επίπτωση» σημείωσε, πρόσθεσε όμως πως αν και η κυπριακή Βουλή καταψήφισε την απόφαση του Eurogroup οι αγορές σήμερα κινούνται ανοδικά, «οπότε δεν νομίζω πως ο αντίκτυπος είναι τεράστιος».

ysterografa.gr

Ομπάμα: Ιερή υποχρέωση των ΗΠΑ η ασφάλεια του Ισραήλ

Barack-Obama-visits-Israel
Για «ιερή υποχρέωση» των ΗΠΑ σε σχέση με την ασφάλεια του Ισραήλ έκανε λόγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Ασφαλώς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του Ιράν.
Ο κ. Ομπάμα έκανε λόγο για συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ σε μια σειρά τομέων, μεταξύ αυτών και στην αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ με την ενίσχυση του συστήματος «Iron Dome» («Σιδηρούς Θόλος»).
Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για ανάγκη του να απευθυνθεί εκ του σύνεγγυς στον ισραηλινό λαό, τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ οι Ισραηλινοί πρέπει να βλέπουν έναν αληθινό συμπαραστάτη και φίλο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν εάν και κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία, και πρόσθεσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ θα λογοδοτήσει σε περίπτωση που χρησιμοποιήθηκαν αυτά.
“Έχουμε ήδη καταστήσει σαφές ότι η χρήση χημικών όπλων κατά του συριακού λαού θα είναι ένα σοβαρό, τραγικό λάθος”, δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
“Το καθεστώς Άσαντ πρέπει να καταλάβει ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνο για τη χρήση των χημικών όπλων ή την μεταβίβασή τους στους τρομοκράτες”, τόνισε.
Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ θα “αρχίσουν συνομιλίες” για την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας και πέραν του 2017. Είπε επίσης ότι παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες στην Ουάσιγκτον, η αμερικανική χρηματοδότηση του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος, που κατασκευάζεται από το Ισραήλ, δεν θα διακοπεί.
Αναφερόμενος στο Ιράν, τόνισε ότι “δεν έχει χυθεί άπλετο φως” σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις των συμμάχων για την κατάσταση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας αυτής.
“Κάθε χώρα πρέπει να λάβει τις δικές της αποφάσεις, όταν πρόκειται για την δύσκολη απόφαση να συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική δράση. Και το Ισραήλ βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από ότι οι ΗΠΑ”, σημείωσε ο Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει από το Ισραήλ να βασιστεί στην Ουάσιγκτον σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής κατά του Ιράν. “Δεν περιμένω ότι ο πρωθυπουργός (Νετανιάχου) θα λάβει μια απόφαση σχετικά με την ασφάλεια της χώρας του και θα βασιστεί για αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα”, τόνισε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι “απολύτως πεπεισμένος” ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Συμφώνησε μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ ότι το Ιράν χρειάζεται περίπου ένα χρόνο για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, και επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν θέλει να δει το Ιράν να αυξάνει τα αποθέματά του εμπλουτισμένου ουρανίου του, ανεξάρτητα από το κατά πόσο η Ισλαμική Δημοκρατία είχε αποφασίσει να προχωρήσει και να κατασκευάσει ατομική βόμβα.
“Εάν το Ιράν αποφασίσει να προχωρήσει για την κατασκευή πυρηνικού όπλου. . . τότε θα πάρει περίπου ένα χρόνο” υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνους ο Νετανιάχου είπε ότι η χώρα του συνεχίζει να υποστηρίζει τη λύση των “δύο κρατών για δύο λαούς”.
“Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στη λύση των δύο κρατών για δύο λαούς”, διαβεβαίωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

ysterografa.gr