Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Λάλος Χρήστος: Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων

Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων
Από τις Εκδόσεις Bookstars - Γιωγγαράςκυκλοφόρισε το βιβλίο του συμπολίτη μας (κατάγεται από το Δερβένι) Χρήστου Λάλου "Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων" .

Οπως καταγράγει ο συγγραφέας στο 200σέλιδο βιβλίο του,  η παρούσα εργασία μελετά τους λόγους επιτυχίας και αποτυχίας των έργων πληροφοριακών συστημάτων. Οι παράγοντες αποτελούν πάντοτε μία ουσιαστική και σημαντική πτυχή για τη δομή, την εύρωστη λειτουργία και την ανοδική πορεία των παραγόμενων υπηρεσιών και προϊόντων του οργανισμού. Επίσης, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωση που αφορά στη μελέτη των παραγόντων επιτυχίας της εγκατάστασης του ΠΣ στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας
1η έκδ. - Αθήνα : Bookstars - Γιωγγαράς, 2013. - 210σ. · 25x17εκ.

ISBN 978-618-5015-51-0 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
€ 35,00 (Τελ. ενημ: 21/3/2013) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%


Xristos LalosΟ Χρήστος Λάλος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα , (κατάγεται από το Δερβένι). Το 2005 εισήχθη στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία στο ΤΕΙ Πατρών όπου το τελείωσε το 2010. Το 2010 εισηχθη στο ΠΜΣ Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου τελείωσε το 2012. Σήμερα πραγματοποιεί το δεύτερό του μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας με αντικείμενο την Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Παράλληλα από το 2005 έως και σήμερα εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες και δημόσιους φορείς ( 3 έτη σε συμβολαιογραφείο, 3 έτη στο χώρο της υγείας ως διοικητικός υπάλληλος και ως τραυματιοφορέας, 2 έτη ως προγραμματιστής, web development, εκπονητής διαφόρων εργασιών και μελετών με αντικείμενο την διοίκηση, την οικονομία και την πληροφορική, ως εκπαιδευτικός κατ' οίκον ( με άδεια του Υπουργείου Παιδείας)).
Η αφορμή για την συγγραφή του παρόντος βιβλίου ήταν η συλλογή εμπειριών σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο χώρο των Πληροφοριακών συστημάτων και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας, με στόχο την δημοσίευση αυτών, ώστε να αποτελέσουν έναυσμα για μελλοντικές ερευνες.

Στο YouTube το κανάλι της Βουλής

vouli3
Στο πλαίσιο του ενημερωτικού κι επιμορφωτικού του ρόλου, το κανάλι της Βουλής εγκαινιάζει την Τετάρτη, την είσοδό του στο χώρο των κοινωνικών μέσων καθώς τίθεται σε λειτουργία το κανάλι στο YouTube.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Η Βουλή – Τηλεόραση, στo πλαίσιο του ενημερωτικού κι επιμορφωτικού της ρόλου, εγκαινιάζει την είσοδό της στο χώρο των κοινωνικών μέσων (social media). Από την Τετάρτη 27/3/2013 τίθεται σε λειτουργία επισήμως ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων «ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» στο Youtube. Σημαντικές συνεδριάσεις στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενημερωτικές εκπομπές, ειδικά θεματικά αφιερώματα κλπ θα είναι πλέον διαθέσιμα στους χρήστες του διαδικτύου και μέσω της διεύθυνσης http://www.youtube.com/user/hellenicparliamenttv”.

Έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου

ekriksi-vomvas
Έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος σημειώθηκε γύρω στις 20.30 έξω από το σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου, απέναντι από το Ηρώδειο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακούλα.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και γι’ αυτό το λόγο η αστυνομία είχε προλάβει να αποκλείσει την περιοχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τραυματισμοί πιθανών περαστικών.
ysterografa.gr

Σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ανατολική Αχαΐα

Ήρθαν στο φώς λόγω των σιδηροδρομικών και οδικών έργων


Κείμενο: Δρ Ερωφίλη Κόλια -
Προϊσταμένη της ΣΤ΄ Εφορείας
Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πατρών

ΠΗΓΗ: froyros.blogspot.gr

Η κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων στην Αχαΐα τα τελευταία πέντε χρόνια, της Ολυμπίας Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθηνών-Πατρών (τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη) είχε ως επακόλουθο τη διενέργεια εκτεταμένων ανασκαφών. Αρχικά διανοίχθηκαν εκατοντάδες δοκιμαστικές τομές στην πορεία του νέου οδικού άξονα που σε γενικές γραμμές ακολουθεί την υφιστάμενη Εθνική Οδό και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής, σε αρκετές από τις οποίες εντοπίστηκαν αρχαία κατάλοιπα. Οι περισσότερες θέσεις με αρχαία εντοπίστηκαν στο ανατολικό τμήμα της Αχαΐας, στην Αιγιάλεια. Η παραλιακή ζώνη από τα σημερινά σύνορα της Αχαΐας με την Κορινθία ως το Αίγιο παρουσιάζει πυκνή και συνεχή κατοίκηση από τη Νεολιθική εποχή ως τις μέρες μας. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην Αιγιάλεια είναι ιδιατέρως σημαντικά, μεταβάλλοντας στην κυριολεξία την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για την περιοχή, με τον εντοπισμό νέων, άγνωστων θέσεων που χρονολογούνται από την Πρωτοελλαδική εποχή έως τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Εδώ θα παρουσιαστούν με συντομία οι σημαντικότερες ανασκαφές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη:
 

Τέλος το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο για μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα

Τέλος το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο για μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέαΜεγάλες μειώσεις της τάξης του 10% θα έχουν από τον Απρίλιο οι έγγαμοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς από την 1η Απριλίου σταματά η καταβολή του επιδόματος γάμου. Η ανατροπή με το επίδομα γάμου έρχεται ως συνέπεια της λήξης (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό...

3η στη φτώχια μεταξύ των 27 στην ΕΕ η Ελλάδα σύμφωνα με γερμανική έρευνα

Τρίτη πιο φτωχή χώρα στην ΕΕ των 27 η Ελλάδα σύμφωνα με γερμανική έρευναΤο τραγικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η πραγματική οικονομία της Ελλάδας έρχεται να καταδείξει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται πραγματικά στον πάτο, καθώς είναι η τρίτη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία! Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκριτικής έρευνας του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχεια στις «27» χώρες της ΕΕ, η Γερμανία βρίσκεται στην 7η πιο πλούσια θέση, ενώ στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται επίσης η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην 25η θέση της κατάταξης, ενώ στις δύο τελευταίες βρίσκονται η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Η έρευνα του IW προσδιόρισε τη φτώχεια βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς δείκτες: Τη σχετική εισοδηματική φτώχεια, η οποία πλήττει όσους διαθέτουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, την υποκειμενική εισοδηματική φτώχεια, που βασίζεται στην ατομική εκτίμηση, τον λεγόμενο παράγοντα της στέρησης (χαμηλό επίπεδο διαβίωσης) και τέλος την οικονομική στενότητα, η οποία δείχνει το βαθμό επάρκειας του εισοδήματος ενός νοικοκυριού.
Βάσει της έρευνας πιο έντονο είναι το πρόβλημα της φτώχειας στις νεότερες χώρες-μέλη της ΕΕ, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία, στις οποίες έρχεται να προστεθεί η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία πολύ σημαντική μέθοδος καταπολέμησης του φαινομένου της φτώχειας είναι η λήψη μέτρων στον εργασιακό τομέα, αλλά και η κοινωνική στήριξη ομάδων όπως, για παράδειγμα, οι ανύπαντροι γονείς, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία πλήρη απασχόληση.
  eklogika.gr

Χρήστος Παππάς: Δεν πάω στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής!


 Αρνείται να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, για το περιστατικό έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega όπου φέρεται να ούρησε στην πόρτα του καναλιού.
Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να κληθεί ο βουλευτής αλλά εκείνος απάντησε σε έντονο ύφος πριν από λίγο στην Βουλή:

"Για κάποιους ευπαθείς και υποκριτές, να δώσω εξηγήσεις στην επιτροπή δεοντολογίας για την διαμαρτυρία στο ΜΕΓΚΑ; Δεν πάω πουθενά, τέρμα ως εδώ! Να κάνω χατίρια, των σφουγγοκωλάριων της Μέρκελ και των τοκογλύφων; Λογαριασμό μόνο στη Δικαιοσύνη, εμείς λογαριασμό δίνουμε στο λαό", είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Και συνέχισε: "Δεν προσκυνάμε και στο Μπόμπολα αφού τα χαρίσατε όλα, τώρα και μεταλλεία και ελληνικό χρυσό, να κάνετε το δικηγόρο του Μπόμπολα, δεν έχετε εντολέα το λαό αλλά το Μπόμπολα, κάθε καναλάρχη που έχει τουρκοκάναλο και τσοντοκάναλο."

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για χυδαιότητα και για εκμαυλιστές λαού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΘ κ. Δ. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την καταγγελία του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κεσίσογλου για τραμπουκισμούς εναντίον του από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει, αλλά δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στην επιστολή του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Κεσίσογλου, που καταγγέλλει τραμπουκισμούς εναντίον του από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στάση του αυτή δείχνει ότι όχι μόνο συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και τις υποθάλπει.
Αναρωτιόμαστε, ποια είναι η διαφορά του εντέλει από αντίστοιχες ενέργειες της Χρυσής Αυγής;».

Μπούκουρας: Πήγα γιατί με προσκάλεσε ο «άχρηστος και επικίνδυνος» δήμαρχος

Εξηγήσεις και αποκάλυψη σοκ έκανε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας για την παρουσία του και τα επεισόδια στο Λουτράκι την 25η Μαρτίου. Όπως είπε, στον τηλεοπτικό σταθμό «Axion TV», την πρόσκληση για την παρουσία του στην εκδήλωση την έστειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης. Μάλιστα, πέραν αυτού, όπως είπε, πρόσκληση έστειλε και στη νομαρχιακή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, «αφού έστειλε πρόσκληση στην τοπική οργάνωση, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση όσοι φίλοι της Χρυσής Αυγής ήθελαν».
Αφού χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «ηθικό αυτουργό, επικίνδυνο και άχρηστο δήμαρχο» τον Κ. Λογοθέτη, μιλώνας σε τρίτο ενικό συμπλήρωσε: «ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων την ώρα που διαβεβαίωνε τον κ. Τετράδη (σ.σ.: ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος που τέθηκε σε διαθεσιμότητα) ότι δε θα στείλει πρόσκληση στον κ. Μπούκουρα, στο νόμιμα εκλεγμένο δημοκρατικά βουλευτή του νομού, την ίδια στιγμή είχε στείλει πρόσκληση, όχι μόνο στον κ. βουλευτή αλλά και στη νομαρχιακή επιτροπή της Χρυσής Αυγής».
Κατήγγειλε, δε, σχολιάζοντας τα έκτροπα στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ότι «ο κ. Λογοθέτης είχε επισκέψεις στο γραφείο του από αριστερούς, για να συνεννοηθεί πώς θα γίνει η εκδήλωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της πρόσκλησης του χρυσαυγίτη βουλευτή συζητήθηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων στο δ.σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όταν ετέθη από παριστάμενο πολίτη, μέλος του ΚΚΕ. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν απάντησε.

 Εδώ το σχετικό βίντεο (στο 51:30 η αποκάλυψη του Σ. Μπούκουρα).



aftodioikisi.gr

ΕΛ.ΑΣ: Στην Αυτοδιοίκηση τα «σκήπτρα» της διαφθοράς το 2012

Η μάστιγα της διαφθοράς φαίνεται πως δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Ελλάδα, αφού στη χώρα μας παρά την κρίση τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και όπως δείχνουν τα στοιχεία σχεδόν διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες και οι έρευνες για διαφθορά δημόσιων υπαλλήλων. Ποιας κατηγορίας εξ αυτών κατέχει τα «πρωτεία»; Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για το 2012, που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι δημοτικοί – περιφερειακοί υπάλληλοι.
Αναλυτικότερα:
Από το σύνολο των 535 καταγγελιών, όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, οι 152 αφορούν τους ΟΤΑ, 63 τις περιφέρειες, 62 οικονομικές υπηρεσίες, 60 υπηρεσίες υγείας και 43 εργαζομένους σε υπουργεία. Σε σχέση με το 2011, οι καταγγελίες εις βάρος υπαλλήλων της περιφέρειας κατέγραψαν αύξηση 959%, εις βάρος εργαζομένων δημοσίων επιχειρήσεων αύξηση 766%, εις βάρος υπαλλήλων των τελωνείων 111% και σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης κατά 100%.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, το 2012 διαχειρίστηκε συνολικά 1.060 υποθέσεις καταγγελιών διαφθοράς, 263 περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή αύξηση 33%.
Από τις 1.060 υποθέσεις, οι 710 (66,9%) αφορούν αστυνομικό προσωπικό, 260 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 67 ιδιώτες. Σε σύγκριση με το 2011, οι έρευνες σε βάρος αστυνομικών παρουσίασαν το 2012 αύξηση 21,5%.
Με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνελήφθησαν την περασμένη χρονιά 51 άτομα, εκ των οποίων 20 αστυνομικοί, 12 δημόσιοι υπάλληλοι και 19 ιδιώτες.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 53.980 αστυνομικών, ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων που το 2012 υπηρετούσαν στην ΕΛ.ΑΣ., 876 δεν υπέβαλαν -ως όφειλαν- δήλωση «πόθεν έσχες». Οι 1.226 υπέβαλαν δήλωση εκπρόθεσμα, με τον αρμόδιο εισαγγελέα σε 116 από αυτές τις περιπτώσεις να έχει ασκήσει ποινικές διώξεις.

aytodioikisi.gr

ΥΠΕΣ: Κατάργηση 926 οργανικών θέσεων σε 26 αυτοδιοικητικούς φορείς

Στην κατάργηση συνολικά 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 αυτοδιοικητικούς φορείς προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με την υπογραφή από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη 26 κοινών υπουργικών αποφάσεων, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει. Αναλυτικότερα:
Πρόκειται για δύο περιφέρειες, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, εννέα δήμους και δεκαπέντε ΝΠΔΔ. Επί των ανωτέρω 26 συνολικά αποφάσεων το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 59% αφού καταργούνται 926 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται στους οικείους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ εποπτείας τους, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 41% καθότι διατηρούνται 640 θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.
Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

aytodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΒΕΛ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη Βαβέλ δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παγκόσμια ημέρα θεάτρου η σημερινή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν να το γιορτάσουν.
Ο Γιάννης Μηλιός μιλά για λύση εντός ευρώ, αλλά εκτός Ευρώπης...
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά επανεξέταση των θέσεων (;) του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη.
Ο Γιάννης Τόλιος θέλει επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα πρώην εθνικά τους νομίσματα.
Ο Χρήστος Κατσούλας υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στους Κυπρίους, επειδή δεν έφυγαν από την Ευρωζώνη.
Δεκαεννιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “τραβούν το αυτί” του κυρίου Μηλιού και του υπενθυμίζουν πως θέση του κόμματος είναι ότι: “η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα”.
Η Βαβέλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τι θα ζούσαν οι Έλληνες, αν εφαρμοζόταν το “πρόγραμμά” τους, έστω και για μία ώρα.
Στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο εκπρόσωπος της Βαβέλ κ. Σκουρλέτης, δηλώνει πως δεν αποκαλύπτει το “πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην το μάθει η κυρία Μέρκελ... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός ούτε βλέπει ούτε ακούει...».

Επισυνάπτονται τα links



Λαφαζάνης
Κατσούλας
19 στελέχη
Μηλιός
 Τόλιος
Σκουρλέτης
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64411

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ 2008



Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη προκειμένου να αρθεί η εργασιακή ομηρία των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ 2008, που από το 2010,  αναμένουν την απορρόφησή τους στις θέσεις για τις οποίες το ίδιο το Κράτος τους έκρινε κατάλληλους, ζητά με Ερώτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Άνθρωποι πτυχιούχοι με εξειδίκευση στο αντικείμενό τους περιμένουν στωικά πότε θα υπάρξει κάποιος που θα αναγνωρίσει την αδικία και πάνω από όλα την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτής της αναμονής» υπογραμμίζουν οι 6Κ και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:

«Την ίδια στιγμή που επίορκοι, πολιτικά βύσματα και ρουσφέτια, άνθρωποι αδαείς ως προς τις θέσεις που κατέχουν, άνθρωποι που μπήκαν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα και υπεράνω κάθε αξιολόγησης, εξακολουθούν να βρίσκονται στην μισθοδοσία του ελληνικού δημοσίου, εμείς οι άξια επιτυχόντες και γνώστες αντικειμένων όπως γραφίστες, σχεδιαστές, ηλεκτρονικοί κ.λ.π. περιμένουμε... και περιμένουμε... και περιμένουμε...!!!»

«Δεν νομίζετε ότι η εν λόγω προκήρυξη έχει υποστεί  άδικη μεταχείριση έναντι των άλλων αφού σημειώθηκε καθυστέρηση από τον ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ενώ διοριστέοι από νεότερες προκηρύξεις έχουν πλέον τοποθετηθεί στις θέσεις τους;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση απορρόφηση των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ του 2008.




Στις 3 Απριλίου η σύνταξη του ΟΓΑ

oga
Η σύνταξη του μηνός Απριλίου 2013, θα καταβληθεί στους 755.195 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), την Τετάρτη 3 Απριλίου, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.
Για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.
Όσον αφορά τους 5.306 συνταξιούχους που έχουν επιλέξει υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, για να πιστώνεται η σύνταξή τους, ο ΟΓΑ με ανακοίνωση του ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα καταβληθεί κανονικά η σύνταξή τους.

ysterografa.gr

Προφυλακίστηκαν οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής

kourisΟι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκ ευρώ για το ALTER.

Moody’s: Η ευρωζώνη κινδυνεύει με μόλυνση από την Κύπρο

cyprus bailout 2
Σύμφωνα με τον Bart Oosterveld, υψηλόβαθμο στέλεχος της Moody’s, οι ηγέτες της ευρωζώνης μπορεί να ξεγελούν τον εαυτό τους, αν θεωρούν ότι απέτρεψαν με το κυπριακό πακέτο διάσωσης την πρόκληση ζημίας σε άλλες χώρες.
Ο Oosterveld, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών υπερτιμούν την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Τα σημαντικότερα από όσα είπε ήταν τα εξής:
«Οι διαμορφωτές της πολιτικής εμφανίζονται πολύ σίγουροι ότι οι συνθήκες στις αγορές είναι αρκετά καλές και ότι διαθέτουν τα εργαλεία ώστε να αποφύγουν την μόλυνση σε άλλες οικονομίες της περιφέρειας και τα τραπεζικά τους συστήματα. Θεωρούμε ότι η αυτοπεποίθηση αυτή μπορεί να είναι κάλλιστα υπερβολική».
Έως τώρα πάντως, οι ανησυχίες της Moody’s δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από την στάση των αγορών, ενώ και η πτώση του ευρώ προκαλεί αντιθέτως ευφορία σε χώρες με μεγάλη εξαγωγική δύναμη.

ysterografa.gr

Πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου GuardEn



Στις 14 & 15 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου "GuardEn" στην Περιφέρεια του Veneto της Ιταλίας, συγκεντρώνοντας 25 εκπροσώπους από τους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Συνεργασίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη» και έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και στην πιλοτική εφαρμογή ενός πλαισίου στρατηγικών περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για την πρόληψη περιβαλλοντικών κινδύνων σχετιζόμενων με τη μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. Σκοπός είναι η βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και η κατεύθυνση τους προς την υιοθέτηση πρακτικών κοινωνικής ευθύνης μέσω ενός νέου προτύπου που θα σχεδιαστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς και μέσω της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών (clusters & network) .
            Η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης φιλοξενήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία για την Πρόληψη και Προστασία του Περιβάλλοντος της Περιφέρειας του Veneto(ARPAV) στην Πάδοβα όπου συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου  και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες για την ορθή υλοποίησή του. Συγκεκριμένα ορίστηκαν οι περιοχές –στόχοι οι οποίες θα εξεταστούν στα πλαίσια των ερευνών που προβλέπονται από το σχέδιο, καθώς και ο τρόπος έρευνας της στάσης της αγροδιατροφικών επιχειρήσεων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. 
           
Τη δεύτερη ημέρα, εκτός από τα συμπεράσματα σχετικά με το συντονισμό του έργου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια βιώσιμη γεωργική επιχείρηση που είναι μία από τις καλές πρακτικές στην περιοχή Veneto. Το Πειραματικό αγρόκτημα του Vallevechia βρίσκεται κατά μήκος της Αδριατικής παραλιακής ζώνης ανάμεσα στα θέρετρα της Caorle και Bibione.
Η Vallevecchia έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη ειδικής προστασίας και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000 της ΕΕ. Σε αυτήν την αγροτική επιχείρηση έχουν δοκιμαστεί καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα καλλιέργειας και προωθείται η μεταφορά καινοτομίας σε άλλες φάρμες. Λόγω του ισχυρού νατουραλιστικού χαρακτηριστικού του εδάφους όπου πραγματοποιούνται οι γεωργικές δραστηριότητες, ο κύριος στόχος του κτήματος Vallevecchia είναι να αξιολογήσει πώς μια προηγμένη, βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση μπορεί να συνυπάρχει με ένα υψηλού επιπέδου και διαφοροποιημένο περιβάλλον όπως είναι οι περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το ρόλο που διαδραματίζει ως επικεφαλής εταίρος, συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και το συντονισμό του προγράμματος. Η ομάδα εργασίας καταρτίζει ένα Στρατηγικό Σχέδιο  Υλοποίησης του Προγράμματος και ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εφαρμογής που ξεκινά από την αποτύπωση της υφισταμένης κατάστασης στη χωρική ενότητα. Παράλληλα καταρτίζει το σχέδιο μόχλευσης της εταιρικής ευθύνης και ενημέρωσης των εμπλεκομένων στους στόχους του προγράμματος και δημιουργεί τη Βάση των Γεωχωρικών Δεδομένων τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για τη γοργή εφαρμογή της τεχνογνωσίας που θα αποκτηθεί από τις συνέργιες των εταίρων. Επιπλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προετοιμάσει και σύντομα θα προχωρήσει στη Διακήρυξη των Δημόσιων Διαγωνισμών που αφορούν στη Διαχείριση και στη Δημοσιότητα του Προγράμματος.  
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη Σόφια της Βουλγαρίας.