Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Πανιώνιος... φρέναρε τον Αστέρα και "σώθηκε"

 Ο Σάμαρης έβαλε... φρένο στον Αστέρα Τρίπολης! | onsports.gr
Με σκόρερ τον Ανδρέα Σάμαρη (11,' 64') ο Πανιώνιος κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του. Ο Αστέρας μείωσε με τον Ντε Μπλάσις (68'). Ο Αστέρας Τρίπολης μετρούσε 5 συνεχόμενες νίκες αλλά ο Πανιώνιος ήθελε το τρίποντο για να μην έχει άγχος στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
 Σε ένα πλούσιο σε θέμα, σε σχέση με τα υπόλοιπα της 27ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος είχε την ουσία στο παιχνίδι του, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, οι παίκτες του οποίου είχαν περισσότερα λεπτά την μπάλα στα πόδια τους, έφτιαξαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους, αλλά στο τέλος δεν πήραν κάτι.
 Με αυτή τη νίκη, την 8η στην έδρα της, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέβηκε στους 34β και σκαρφάλωσε στην 8η θέση, παίρνοντας διαφορά οκτώ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αρχίζουν να κοιτούν και για πιο ψηλά, καθώς απέχουν τέσσερις βαθμούς από την 5η θέση και τα πλέι οφ.
 Από την άλλη ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να πάρει, έστω, τον βαθμό της ισοπαλίας και να μείνει μόνος στην 2η θέση. 
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό όταν ο Αραβίδης άδειασε τον Σανκαρέ από τα αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Σάμαρης με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 25' και άγγιξαν το 1-1 στο 35' με τον Ναβάρο να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννακόπουλο.Οι παίκτες του Αστέρα είχαν δοκάρι με τον Ράγιος, στο 36΄
Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος στηρίχτηκε στις αντεπιθέσεις και σε μία εξ αυτών στο 61',ο Κολοβός μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το σουτ, ο Μπαντής απέκρουσε την μπάλα ασταθώς, και ο Σάμαρης που καιροφυλακτούσε, πήρε το ριμπάουντ και με δεξί πλασέ έκανε το 2-0.
Ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα, στο 66', ο Ράγιος εκτέλεσε κόρνερ κι ο Ντε Μπλάσις με κοντινό πλασέ, μείωσε σε 2-1.
Οι παίκτες του Αστέρα είχαν πολύ χρόνο για να ισοφαρίσουν μετά το 2-1, αλλά αποδείχθηκαν φλύαροι. Παίζοντας με δύο καθαρά φορ από το 60' και μετά (Καλανζτής, Περόνε), έδωσαν την ευκαιρία να κλείσει τους χώρους και να κυνηγά το τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά η Αρκαδική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη και έχει, πλέον, συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (78' Τόσκας), Σάμαρης, Κολοβός (67' Οκόγιε), Γουνδουλάκης (87' Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Μενδρινός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Κοντοές, Φορμίκα, Σανκαρέ (46' Καλαντζής), Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Αλβάρεζ (82' Κάφα), Λέντσε (60' Περόνε), Ράγιος, Ναβάρ
 

Χαλάει ο καιρός την Τρίτη


Καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν την Τρίτη και πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Σχετική βελτίωση από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 03-04-2013 Άστατος καιρός με παροδικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πέμπτη 04-04-2013
Καιρός: στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, οι όποιοι από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 05-04-2013
Καιρός: στα κεντρικά και βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Σάββατο 06-04-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 07-04-2013
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Λευκό Volkswagen Transporter αναζητά τώρα η Αστυνομία στην Κόρινθο (ΚΡΕ-7760)

{images:title}
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η κλοπή ενός λευκού βαν από το χωριό του Άσσου Κορινθίας, εικάζεται ότι σχετίζεται με τη φυγή των Αλβανών δραπετών και το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το όχημα είναι ένα άσπρο βαν VW Transporter με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ – 7760
Ο Αλβανός υπήκοος με το όνομα Λίτα ή Ντρεμπάτα, δραπέτης και αυτός από τις φυλακές Τρικάλων συμμετείχε στην ένοπλη καταδίωξη στα Ίσθμια Κορινθίας που στοίχισε τη ζωή της 25χρονης Ελληνίδας που έπασχε από λευχαιμία. Την ταυτότητα του Λίτα «προδίδει» αποτύπωμα που βρέθηκε στο τζάμι του πίσω αριστερού παραθύρου του οχήματος που βρέθηκε στο Σολομό Κορινθίας.
iwthmos.gr

Nτυμένη νύφη στην τελευταία πράξη της τραγωδίας Θρήνος στην κηδεία της 25χρονης Κατερίνας που "έσβησε" από τα πυρά των κακοποιών... (video)


Tο τελευταίο αντίο στην Κατερίνα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα...

Ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθεία, στο κοιμητήριο της Κορίνθου, πλημμύρισε από κόσμο. Η κοπέλα πήγε στην τελευταία της κατοικία, ντυμένη νύφη...
Εκτός από την οικογένεια της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη, βρέθηκαν εκεί πολλοί κάτοικοι της Κορίνθου, για να πουν το τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα...



 korinthostv.blogspot.gr

Ψάρεψαν καρχαρία 2 μέτρων κοντά στη Ναύπακτο

Πιθανότητα πρόκειται για έναν καρχαρία που ξέφυγε από την πορεία του ακολουθώντας κάποιο πλοίο.

Συνέβη σήμερα το πρωί στη Κάτω Βασιλική σύμφωνα με τo nafpaktianews.gr ,όταν έκπληκτοι οι ψαράδες αντίκρισαν στα δίκτυα τους το καρχαριoειδές που βλέπετε στη φωτογραφία το οποίο είχε μήκος 2 μέτρα και ζύγιζε 80 κιλά.

Σύμφωνα με τους ψαράδες το είδος δεν θεωρείτε επικίνδυνο και πιθανόν να ακολούθησε κάποιο πλοίο και έφτασε ως εκεί άλλωστε δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στη συγκεκριμένη περιοχή.

newsit.gr

Υπ. Εργασίας: Όροι, προϋποθέσεις, προθεσμίες για απασχόληση 35.000 νέων

Υπ. Εργασίας: Όροι, προϋποθέσεις, προθεσμίες για απασχόληση 35.000 νέων«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους» ονομάζει τη συγκεκριμένη δράση το υπουργείο Εργασίας, την οποία ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να προσφέρει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην απασχόληση για 35.000 χιλιάδες νέους που σήμερα είναι ανενεργοί. Συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, η οποία λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο. Πότε ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, οι φάσεις του προγράμματος και το κείμενο της πρόσκλησης...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Όροι και προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματος

Ελεύθεροι επαγγελματίες:  Όροι και προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματοςΣτα 360 ευρώ το μήνα καθορίζεται το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους, το οποίο θα καταβάλλεται για τρεις τουλάχιστον μήνες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, στην οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή του. Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩ​Ν ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Την πλήρη απελευθέρωση του δικαιώματος εργασίας των Αποστράτων Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, που πληρώνουν τις απαράδεκτες παλινδρομήσεις της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν φρόντισε να επιλύσει το πρόβλημα, αλλά εισήγαγε διάταξη δυσμενέστερη των ισχυουσών για τον ιδιωτικό τομέα, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας Γιάννης Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, που απεστάλει ηλεκτρονικά στο Γραφείο του Τέρενς Κουίκ, «είναι παρανοϊκό, ένα «ευρωπαϊκό» Κράτος που ήδη μείωσε τα εισοδήματα των συνταξιούχων Ε.Δ. και Σ.Α. άνω του 60% και έχει έτοιμες νέες περικοπές για το 2013 και το 2014 να παρακρατεί ήδη άνω του 70% (!!!)  του εισοδήματος από τυχόν εργασία συνταξιούχου, πλέον των έμμεσων φόρων και των εξόδων».
«Δεν θα έπρεπε επιτέλους να ψηφιστεί ένας νόμος που να αποδεσμεύει πλήρως το δικαίωμα των συντάξεων από το συνταγματικό δικαίωμα της Εργασίας, και το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την επέκταση των διατάξεων περί μειωμένου ωραρίου εργασίας στους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους του Δημοσίου...

Νέα Δημοκρατία: "...ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες της ανευθυνότητάς του, επιτέλους να σιωπήσουν".

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις νέες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Σύριζα θέλει να φορολογήσει τις καταθέσεις, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή.
Οι δικοί του άνθρωποι λένε:
Γιάννης Μηλιός: Υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον Αντ1: «Θα φορολογήσουμε τις καταθέσεις ως εισόδημα…
Θα φορολογήσουμε την περιουσία από περίπου 500.000 ευρώ και πάνω (σύνολο ακίνητης και κινητής περιουσίας, δηλαδή, συνολική αξία καταθέσεων, σπιτιών, χρεογράφων, έργων τέχνης κλπ)». Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Εμείς θα κάνουμε εθνικοποίηση των τραπεζών».
Γιάννης Τόλιος, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM: «Είναι ώρα για εθνικό νόμισμα»… «Το εθνικό νόμισμα είναι η μόνη επιλογή και ο καλύτερος δρόμος»… «Η ακύρωση του Μνημονίου συνεπάγεται αποδέσμευση από την ευρωζώνη»…
Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»: «Ο κόσμος της Αριστεράς πιο μπροστά από τις ηγεσίες της».
Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες της ανευθυνότητάς του, επιτέλους να σιωπήσουν. Ή προτού μιλήσουν, να αναλογίζονται τις συνέπειες των δηλώσεών τους, που προκαλούν φόβο στους Έλληνες πολίτες και τραύμα στην αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας. Εκτός εάν αυτός είναι ο σκοπός τους…».

Ο Τσίπρας έχει μάθει κάτι για την τρόικα, και ανησυχεί…

Alexis-Tsipras
Κάτι… πίσω από προσκήνιο υπεννόησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι γνωρίζει ή ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας φτάνουν την Τετάρτη στην Αθήνα, προκειμένου να επαναλάβουν τις συζητήσεις τους με τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς που έχουν ακόμη… εκκρεμότητες.
Μιλώντας σήμερα σε εργαζομένους του τραπεζικού τομέα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η έλευση της τρόικας ενέχει τον κίνδυνο να εγκυμονεί “νέους εκβιασμούς” από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι “η χώρα έχει πέσει στα βράχια και χρειάζεται αλλαγή πορείας”.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, τα δυο “πατήματα” που έχει η τρόικα προκειμένου να εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και η “μαύρη τρύπα” που ήδη έχει εμφανιστεί στα έσοδα του προϋπολογισμού, σε αυτούς τους πρώτους μήνες εκτέλεσής του.
Οι ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα έρχονται μερικές μόλις ώρες μετά το ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο αποκάλυψαν χθες τα “Υστερόγραφα”, σχετικά με την εμπλοκή στη διαδικασία συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank. 

ysterografa.gr

Έκθεση ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ στο Κιάτο


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Κορίνθου και των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ της Π.Ε. Κορινθίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας οργανώνει έκθεση με τίτλο

« Η Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Κορινθία. Δρόμοι και Προοπτικές»

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2013 στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου στο Κιάτο.
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη απόγευμα: 15.30 έως 20.00
Πέμπτη και Παρασκευή: πρωί 08.30 έως 15.00
                                         απόγευμα 15.30 έως 20.00.

Η έκθεση παρουσιάζει τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών της Κορινθίας με δημιουργήματα των μαθητών των αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τα εργαστήρια, την έκθεση τεχνικών βιβλίων και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες των μαθητών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18.00 το απόγευμα.

                                                                        Από τη Διεύθυνση 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Νίκησε τη λευχαιμία, τη σκότωσαν οι ληστές – Η απίστευτη ιστορία της 25χρονης από την Κόρινθο

- Γεννήθηκε με λευχαιμία όμως πάλεψε και νίκησε
- Η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων μετά τη γέννηση του αδελφού της, της χάρισε τη ζωή
- Όμως η μοίρα, είχε τα δικά της σχέδια για την 25χρονη Κατερίνα από την Κόρινθο και της έκοψε το νήμα ένα βράδυ, στα Ίσθμια
- Της έμελλέ να "πέσει" πάνω σε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών και κακοποιών
- Σήμερα στις 18.00 φίλοι και συγγενείς της λένε το τελευταίο αντίο
Η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Δεν ήταν ποτέ γενναία με εκείνη όμως. Η ιστορία της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη, της άτυχης κοπέλας που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε κακοποιούς και αστυνομικούς στην Κόρινθο, είναι συγκλονιστική.

Ο θάνατος της έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα. Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή, η ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Η έκκλησή της στον φίλο της με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο: «είμαι γεμάτη αίματα, έλα να με πάρεις», του είπε.

Η 25χρονη δούλευε σε ξενοδοχείο στις Κεχριές ως βοηθός λογίστρια. Τη μοιραία στιγμή, το βράδυ της Παρασκευής γύριζε σπίτι της. Η μοίρα της είχε στήσει καρτέρι στο δρόμο, στο ύψος των Ισθμίων. Η σφαίρα από το καλάσνικοφ του ενός από τους δραπέτες χτύπησε στο έδαφος, τρύπησε το πίσω κάθισμα και σφηνώθηκε στο στήθος της.

Εκείνη που είχε νικήσει τον καρκίνο, έχασε τη ζωή της από την καραμπόλα μιας σφαίρας. Είπαμε, η μοίρα δεν ήταν καλή μαζί της. Αλλά εκείνη είχε τη δύναμη να ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Η Κατερίνα γεννήθηκε με λευχαιμία, γράφει σήμερα το Έθνος. Νοσοκομεία, θεραπείες, ταλαιπωρία, επισκέψεις σε γιατρούς. Οι αγρότες γονείς της ήταν πάντα στο πλευρό της. Ξεπέρασαν κι εκείνοι πολλά προβλήματα για να βοηθήσουν τον άγγελό τους, ο πατέρας της έκανε για πολλά χρόνια αιμοκάθαρση.

Την έσωσε από τη λευχαιμία η γέννηση του αδελφού της. Η Κατερίνα ήταν 10 ετών όταν ήρθε στη ζωή ο αδελφός της. Οι γιατροί πήραν βλαστοκύτταρα από το νεογέννητο και έκαναν μεταμόσχευση στην Κατερίνα, σώζοντάς της τη ζωή.

Άριστη μαθήτρια, πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, σπούδασε και έπιασε δουλειά ως βοηθός λογίστρια σε ξενοδοχείο κοντά στο πατρικό της. Όλοι μιλούν για ένα γλυκό και καλό κορίτσι.

«Η Κατερίνα είναι μια γλυκιά, δυναμική κοπέλα, που κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία αλλά όχι τις σφαίρες των ληστών. Ερχόταν συχνά στην εκκλησία, ήταν πάντα ευγενική και γελαστή» είπε στο Έθνος ο πατέρας Παύλος Στρούμπας, ιερέας του Αγίου Γεωργίου.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα, στις 18:00, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Συγγενείς και φίλοι θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία από το σπίτι της.

newsit.gr

Η 24η αγωνιστική σε Β2 & Β1 Κορινθίας

Β2 Κατηγορία
 24η αγωνιστική
 ΑΡΑΤΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ  3 - 0 α. α.
 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ 97  3 - 3
 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ    3 - 0 α.α.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ    3 - 2
 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ  3 - 0 α.α.
 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ   4 - 6
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ    3 - 0
ΡΕΠΟ H  ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑ 

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

1  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ   57
2  Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ   53
3  Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ  50
4   ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ   41
5  ΤΑΡΣΙΝΑ '97   41
6  ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ  40
7  ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 40
8   ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ   30 
9   ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ  28
10   ΑΡΑΤΟΣ   27
11  ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ   24
12    Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ   20
13   Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ 19
14  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ  -2
15  ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ   -8  


Β1΄ Κατηγορια
24η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3-1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.- ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 0-2
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 4-1
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 1-2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.- ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 1-3
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 αα
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. 2-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 24 αγώνες)
1  ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06    65
2  2  ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.  58
3  2  Α.Ο ΜΑΨΟΥ          49
4  4  ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  48  
5  5  ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ    48
6  6  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   42
7  7  ΣΟΦΙΚΟ '05    38
8  8  ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ    37
9  9  ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ    37
10  10  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ   34
11  11  ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ  32
12  12  ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ  20
13  13  ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ   16
14  14  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ          15  
15  15  ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.    13  
16  16  ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ         -10  

Το Game of Thrones… ξεκίνησε ξανά (video)

Daenerys-Targaryen

Η τρίτη σεζόν του “Game of Thrones” ξεκίνησε ήδη στην Αμερική, και στην Ελλάδα θα προβληθεί αύριο, με το πρώτο επεισόδιο να προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.
Οι μάχες για τον Σιδερένιο Θρόνο συνεχίζονται, με τους Οίκους να παλεύουν στα πεδία των μαχών αλλά και στο παρασκήνιο, προκειμένου να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή.
Μετά τη διάσωση του King’s Landing, οι Lannisters προσπαθούν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους, με τον βασιλιά Joffrey  να έχει πλέον στο πλευρό του την Margaery, αντί της Sansa Stark, τη μητέρα του Cersei να συνεχίζει να κινείται στο παρασκήνιο, και τον παππού του, Tywin να έχει αναλάβει καθήκοντα “Νο2″, την ώρα που ο Tyrion προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μετά τον τραυματισμό του και την απομάκρυνσή του από το παλάτι.
Στον Βορρά, ο Robb Stark συνεχίζει αήττητος, αν και στο στρατόπεδό του παρατηρούνται διαλυτικές τάσεις, ενώ οι Άγριοι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση κατά του Τείχους, και να λεηλατήσουν ότι βρουν στον δρόμο τους, μέχρι τον Νότο.
Οι πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις καταγράφονται στην Ανατολή, όπου η Daenerys Targaryen κατάφερε να βρει έναν στρατό από 8.000 στρατιώτες, κυρίως όμως βλέπει τους… μικρούς δράκους της να μεγαλώνουν.

Video


ysterografa.gr
 

ΔΕΡΒΕΝΙ: Επιτυχία της παράστασης «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ»

 


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση που παρουσίασε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου το Παιδικό Εργαστήρι της θεατρικής ομάδας Ευρωστίνης "Πειραματιστές". Οι μικροί "Πειραματιστές" παρουσίασαν το έργο του Ρόμπερτ Φίσερ «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ» και απέδωσαν με εξαιρετικό ζήλο το ρόλο τους και κταχειροκρτήθηκαν από το κοινό.

Το έργο «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ» την  Μετάφραση – Διασκευή και Σκηνοθεσία έκανε η Τερέζα Λουίζου, η διδασκαλία ήταν της ίδιας και του Γιώργου Κορδούλη η μουσική επιμέλεια ήταν του Νίκου Σταύρου, ο σχεδιασμός, ο σχεδιασμός σκηνικών ηταν της Ελένης Σταύρου, η σκηνική επιμέλεια της Ελένης Σταύρου & της Έφης Καϊτσα.
Η θεατική παράσταση που ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Αντώνης Κλαδούχος, ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς και πλήθος κόσμου. Η παράσταση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή.
 

Άρχισε τη λειτουργεία του το ΚΕΦ Δερβενίου

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2013, στο ΚΕΠ Δερβενίου άρχισε την λειτουργεία του το  Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) Δερβενίου, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.

Στα «χέρια» της τρόικας σχέδιο για απομάκρυνση 12.500 υπαλλήλων

Από την «κρησάρα» της τρόικας περνά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες το πρώτο ολοκληρωμένο κυβερνητικό πλάνο για τη διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων: περιλαμβάνει περί τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα βγουν, όπως είχε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτησή της η aftodioikisi.gr, σε διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο και θα λαμβάνει μισθό διαθεσιμότητας, ήτοι το 75% του μισθού.
Πώς προκύπτουν οι «διαθέσιμοι» μέχρι τον Ιούνιο

Απολογισμός της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

                                                                                                                                           

Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το κοινό της Αργολίδας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Η μετάδοση της συζήτησης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, στην πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο. Παράλληλα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω της ΕΡΤ3 από τον τηλεοπτικό σταθμό DRTV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Harvard καθηγ. Ιωάννης Πετρόπουλος.

Αυτό ονειρευόμασταν για την Κύπρο όταν ιδρώναμε να την εντάξουμε στην ΕΕ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εν μέσω καταιγιστικών αποκαλύψεων σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και την πολιτική εξάρτηση και τις διασυνδέσεις του, την ώρα που στη μεγαλόνησο ξεκινούν οι έρευνες από επιτροπή αποτελούμενη από δικαστικούς – όχι σαν αυτές που στήνονται κάθε τόσο εδώ – στην Ελλάδα συνεχίζεται η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης των τελευταίων δραματικών γεγονότων.

Και σα να μη φθάνουν όλες οι τυχοδιωκτικές και δηλητηριώδεις ανοησίες που εκτοξεύονται καθημερινά από διάφορους όψιμους υπερπατριώτες, επιδιώκεται και… εξαγωγή δηλητηρίου στην παραζαλισμένη και χειμαζόμενη Κύπρο.

Δεν πρόλαβαν να συναντηθούν Τσίπρας και Καμμένος και άρχισαν τα ταξίδια στη Λευκωσία.

Μόλις επέστρεψε ο Τσίπρας, στο νησί εκστρατεύει από χθες ο Καμμένος.

Υπερβολές και αλήθειες από την αποτίμηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Η Πελοπόννησος είναι ένας δυναμικός τουριστικός προορισμός, που έστω και με καθυστέρηση, βγήκε ενιαία και με το απαιτούμενο BRANDING στις τουριστικές αγορές και αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε όλοι, ευελπιστώντας για τουριστική άνοδο.

Η πολυπόθητη αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας  θεωρείται φέτος αναμενόμενη, μετά και από τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η ΙΤΒ, ήταν σημείο συνάντησης για περισσότερους από 100 Υπουργούς και Υφυπουργούς όλων των χωρών, ενώ περίπου 6.000 δημοσιογράφοι και 250 blogger από 80 χώρες, κάλυψαν δημοσιογραφικά όλα τα θέματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις των εκθετών

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας


Πρόσκληση σε συνεδρίαση απέστειλε προς τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, ο Πρόεδρος της, Παναγιώτης Σπανός που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ισθμίας στις  02 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30  για συζήτηση και λήψη απόφασης, για το παρακάτω θέμα  της ημερήσιας διάταξης:
1)    Γνωμοδότηση για την άδεια εγκατάστασης καμπίνας τηλεπικοινωνιών της HOL HELLAS ON LINE στην Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας.

Ο Βενιζέλος προβάρει κοστούμι υπουργού

Evangelos-Venizelos-Jena-Claude-Juncker

Η κινητικότητα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρασκηνιακό επίπεδο, προαναγγέλλει ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είναι μακριά. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει “λόγο και ρόλο” στη διαδικασία επιλογής των νέων υπουργών. Και φυσικά, ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Η σπουδή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ξαναφορέσει κοστούμι υπουργού έχει σαφή στρατηγική, πολιτική στόχευση. Το Κίνημα “έβαλε πλάτη” στα δύσκολα, όπως υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους, και θεωρεί σήμερα ότι ήρθε η ώρα να “εισπράξει”, και μάλιστα με τόκο.
Ο “τόκος” αφορά την αυξημένη πολιτικά και σημειολογικά συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Δηλαδή, τα στελέχη του που θα επιλεγούν, αλλά και τα υπουργεία που θα δοθούν στο ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές το ειδικό βάρος που θα είχε για το Κίνημα μια παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στο “κάδρο” της εθνικής διαπραγμάτευσης, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Όπως διαφορετικά θα είναι και τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν αν το ΠΑΣΟΚ πάρει τα ηνία ενός υπουργείου όπως το Υγείας, πολύ περισσότερο αν τη θέση του Ανδρέα Λυκουρέντζου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποχωρεί, πάρει ένα στέλεχος με το βαρύ επώνυμο της Φώφης Γεννηματά.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει ότι οι χειρισμοί που θα ακολουθηθούν θα πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτοί, ώστε να μην διαταραχθεί η σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλωστε αναγνωρίζει το πολιτικό προβάδισμα που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, και το γεγονός ότι η δημοφιλία του Αντώνη Σαμαρά λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως “ασπίδα” για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

ysterografa.gr

Η παγίδα που στήνουν στη Χίλαρι… για να γίνει Πρόεδρος

Barack-Obama-Hillary-Clinton 
Πριν από τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο μύθος έλεγε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να αντέξουν έναν 40αρη Πρόεδρο.
Πριν από τον Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα, ο μύθος έλεγε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να αντέξουν έναν Αφροαμερικανό Πρόεδρο.
Το 2016, το συναρπαστικό ερώτημα που θα τεθεί… ή όχι, είναι αν οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να αντέξουν μια γυναίκα Πρόεδρο.
Όπου γυναίκα φυσικά, βάλτε εσείς το ονοματεπώνυμο της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, εκείνης που “έπρεπε” να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2008, για να νικήσει δια περιπάτου τον Τζον ΜακΚέιν, και να θέσει τέλος στην οκταετή παραμονή των Ρεπουμπλικανών στον Λευκό Οίκο, μετά από δυο θητείες του Τζορτζ Μπους του νεώτερου.

Ερώτηση 50 Βουλευτών για την προσέλκυση ξένων χειμερινών τουριστών στην Ελλάδα και την αποτελεσματικότερη προβολή της Ελλάδας και ως χειμερινού τουριστικού προορισμού.

Ερώτηση με θέμα την προσέλκυση ξένων χειμερινών τουριστών στην Ελλάδα και την αποτελεσματικότερη διεθνή προβολή της και ως χειμερινού τουριστικού προορισμού κατέθεσαν 50 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ( μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Χρίστος Δήμας (φωτογραγία) και Νίκος Ταγαράς)στην Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Φέτος, ναι μεν αναμένεται η καλύτερη θερινή τουριστική περίοδος όμως πρέπει από τώρα να επανασχεδιάσουμε την επόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο.
 
Η ερώτηση πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
 

Εμπλοκή με τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank!

National-Bank-of-Greece
Ένα άκρως ανησυχητικό ρεπορτάζ για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα δημοσιεύει το πρακτορείο “Reuters”, επικαλούμενο τραπεζίτες που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση της συγχώνευσης-μαμούθ, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και τη  Εurobank.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ζητήσει από την Αθήνα να καθυστερήσει τις διαδικασίες για τη συγχώνευση, επειδή ανησυχούν ότι η νέα τράπεζα που θα προκύψει θα είναι πολύ μεγάλη για να την… αντέξει η ελληνική οικονομία, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία λόγω της κρίσης.
Οι ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχονται μάλλον απρόσμενα, καθώς η διαδικασία της συγχώνευσης των δυο μεγάλων τραπεζών έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, πολύ πριν δηλαδή οριστικοποιηθεί η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της σχετικής απόφασης του Eurogroup  τον Δεκέμβριο του 2012.
Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters επισημαίνει ότι οι ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας προέκυψαν μετά την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Κύπρου, λόγω της αδυναμίας της Λευκωσίας να “σηκώσει” το μέγεθος των τραπεζών της, και εστιάζουν στο γεγονός ότι η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, θα έχει αποθεματικά 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που το ΑΕΠ της Ελλάδας υπολογίζεται σε 190 δισεκατομμύρια ευρώ.

ysterografa.gr

“Έφυγε” ο Βύρων Μακρίδης


Vyron-MakridisΤην απώλεια του Βύρωνα Μακρίδη θρηνεί το ελληνικό θέατρο, καθώς ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος “έφυγε” από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 76 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Πέραν από την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία, ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υπογράψει περισσότερες από 120 θεατρικές κωμωδίες και επιθεωρήσεις, καθώς και κινηματογραφικά σενάρια, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Είχε δυο γιούς, τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή Μίλτο Μακρίδη και τον μουσικό και συνθέτη Ηλία Μακρίδη.

ysterografa.gr

Ο Κουβέλης φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-Fotis-Kouvelis
Η κρίση στην Κύπρο και η αναστάτωση που προκάλεσε στην ευρωζώνη, αν όχι σε επίπεδο ουσίας, μετά βεβαιότητας σε επίπεδο διαδικασιών, αποφάσεων και χρονοδιαγραμμάτων, έφερε πίσω τον σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
Η τρόικα… έρχεται, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει έρθει και να έχει φύγει, κάτι που σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου πήγε λίγο πιο μακριά το χρονοδιάγραμα των αλλαγών στην κυβέρνηση, ώστε να προκύψει ένα νέο σχήμα μάχης, που θα αναλάβει να “περπατήσει” τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το ορόσημο των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Η περίοδος του Πάσχα προκρίνεται από όλους ως η πλέον ενδεικτική για τις αλλαγές, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση δέχεται πλέον εσωτερική πίεση, από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φώτη Κουβέλη.
Το “όχι” του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο “χαράτσι” της ΔΕΗ και για το 2013, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες αποστάσεις που παίρνει η “αριστερή συνιστώσα” της κυβέρνησης Σαμαρά από κεντρικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, είναι στοιχεία που συνθέτουν μωσαϊκό πολιτικής… ασφυξίας.
Ο καθαρός αέρας λοιπόν θα προκύψει μονάχα μετά από έναν ανασχηματισμό, ο οποίος ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε εκπλήξεις και ανατροπές. ‘Οπως, στην έξοδο των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς από το κυβερνητικό σχήμα, και τη μη αντικατάστασή τους από άλλους, ώστε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, να μην έχει ωστόσο εμπλοκή και συμμετοχή στην καθημερινή άσκηση της εξουσίας, επομένως και στην καταγραφή της φθοράς.
Απ΄την άλλη, ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει η Δημοκρατική Αριστερά, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση της πολιτικής συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ακόμη και με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως και με άλλα σημαντικά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ysterograg.gr

Μήνυμα για ειρήνη και αγάπη από τον Πάπα Φραγκίσκο

pope2
Διακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών.
«Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, που μετατρέπει τον θάνατο σε ζωή, να μετατρέψει το μίσος σε αγάπη, την εκδίκηση σε συγγνώμη, τον πόλεμο σε ειρήνη», τόνισε ο Ποντίφικας.
Ο Πάπας ευχήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, «με θάρρος και θετική διάθεση, για να τεθεί τέρμα σε μια πολεμική διαμάχη που διαρκεί εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».
Στην έκκλησή του υπέρ της ειρήνης ο Αργεντινός Πάπας ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει κάθε πράξη βίας στο Ιράκ» και «να υπερισχύσει η ειρήνη στην Συρία, όπου οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την πολεμική σύγκρουση και οι πρόσφυγες περιμένουν βοήθεια και παρηγοριά».
Ο πνευματικός ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών ευχήθηκε, επίσης, να τερματισθούν οι αιματηρές συγκρούσεις και βιαιότητες στην Αφρική, με αναφορά στο Μαλί, στην Νιγηρία, στην Δημοκρατία του Κονγκό και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Κορέα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε και πάλι σεβασμό για το περιβάλλον, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να «φυλάσσουμε και να διατηρούμε όλα όσα μας δώρισε και συνεχίζει να μας δωρίζει ο Κύριος» ενώ, παράλληλα, καταδίκασε την απληστία και τον εγωισμό « που συνεχίζει να ελέγχει το δουλεμπόριο, την πιο εκτεταμένη μορφή σκλαβιάς του 21ου αιώνα», όπως τόνισε.
Οι πιστοί άκουσαν το μήνυμα του Ποντίφικα, που ολοκληρώθηκε με μια σαφή καταδίκη «της βίας που συνδέεται με την διακίνηση ναρκωτικών και την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων» τηρώντας απόλυτη σιωπή, σε ένδειξη σεβασμού.
Ο Πάπας, στο τέλος της ομιλίας του, έδωσε την καθιερωμένη ευλογία Urbi et Orbi, προς την πόλη της Ρώμης και ολόκληρο τον κόσμο.

ysterografa.gr

Τέλος ο Φάμπρι από Παναθηναϊκό, αναλαμβάνει ο Βονόρτας

 Τέλος ο Φάμπρι, αναλαμβάνει ο Βονόρτας
Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Φάμπρι και τον συνεργάτη του και παράλληλα γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Βονόρτα.
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Fabriciano Gonzalez και τον βοηθό του Ferreira King. Ευχαριστεί αμφότερους για τη βοήθειά τους σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το σύλλογο και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Νέος τεχνικός αναλαμβάνει, ως τη λήξη της σεζόν, ο Γιάννης Βονόρτας» αναφέρε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Το απόγευμα ο Φάμπρι, συνοδευόμενος από τον Κινγκ, πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ, συναντήθηκε με τον Παναγόπουλο κι εν συνεχεία με τον Αλαφούζο και αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας. Αμέσως μετά στα γραφεία πήγε ο Βονόρτας, ο οποίος πήρε το χρίσμα και την Δευτέρα το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση.

Το... μαρτύριο τελείωσε με «γιούχα»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0 - 0

Το... μαρτύριο τελείωσε με «γιούχα» (pics)
Τι να σκεφτόταν άραγε ο Καντονά βλέποντας το κάκιστο θέαμα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι που έληξε με 0-0, που δεν είχε ούτε μία ευκαιρία και στο φινάλε ακούστηκαν «ουυυυυ»;
Οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος προσέφεραν φτωχό θέαμα και... ξενέρωσαν τους οπαδούς που γέμισαν το Καραϊσκάκη μετά το απογοητευτικό 0-0 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά που δεν θα έβλεπε την ώρα να αποχωρήσει από το κακής ποιότητας θέαμα που παρακολούθησε...
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή, προσπάθησε να επιτεθεί -εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που κατέβηκε στο Φάληρο για να μην χάσει, παρά το επιθετικογενές σχήμα του Δώνη- ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» κι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Και ο Μέγερι είπε τα δικά του «όχι» όποτε χρειάστηκε, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είδαμε ένα ντέρμπι χωρίς κλασική ευκαιρία.
Παρότι και οι δυο ομάδες είχαν γρήγορα εξτρέμ με καλή κατάρτιση που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, δεν είδαμε πολλές φάσεις από τα «φτερά», αλλά ούτε κι από τον άξονα, που παρατηρήθηκε... συνωστισμός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι φάσεις και κυρίως του ΠΑΟΚ ήρθαν από προσπάθειες εκτός περιοχής.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο «δικέφαλος» έβγαλε... αναίμακτα το πρώτο τέταρτο, καθώς τα σουτ των Αμπντούν (5'), Βλαχοδήμου (9'), Χολέμπας (13') δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ κι εν συνεχεία προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο.
Το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 23' από τον Ολίσε, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 32' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Σάλπι από δεξιά, ο οποίος σέντραρε συρτά στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο Κλάους με χλιαρό πλασέ και υπό την πίεση του Μανωλά δεν ανησύχησε τον Μέγερι.
Τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήταν στο 39΄όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ κι ο Ιτάνζ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα 6 σουτ που πήγαν προς τα μέσα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Κάπως έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μένουν χωρίς γκολ στα πρώτα 45' λεπτά.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο και είχε κάποια σουτ εκτός περιοχής τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με τον Μέγερι να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 65' ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς... τιμονιέρη, καθώς ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Δώνη από τον πάγκο του «δικέφαλου», καθώς ο Ελληνας προπονητής, νευριασμένος για μια απόφαση του ρέφερι κλώτσησε μια μπάλα.
Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ με τον Μασάντο στο 68', το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ιτάνζ.
Άλλη φάση δεν είδαμε με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει δικαίως για μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Καμαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα κι ενώ έφευγε μόνος του. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και το Καραϊσκάκης να αποδοκιμάζει (ξανά) στο φινάλε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μασάντο (70' Φουστέρ), Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (79' Μήτρογλου)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης), Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Ολίσε (77' Βούκιτς), Καμαρά (90+4' Ρομπέρ)