Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Μόνο για φέτος στη ΔΕΗ ο ενιαίος φόρος

Giannis-Stournaras
Τη διαβεβαίωση ότι μόνο για φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ ο ενιαίος φόρος, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  αποφασίστηκε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει στην τρόικα κοινή πρόταση αντικατάστασης του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο ακινήτων.
«Προερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας.
Σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως “θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε”.
ysterografa.gr

Έκανε ανασχηματισμό ο Μπερίσα

berisha
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κινήματος ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα, με το οποίο συγκυβερνούσε από το 2009.
Το κόμμα του Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε το απόγευμα την παραίτηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό και την προσχώρησή του στον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό, υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.
Ο κ. Μπερίσα έκανε γνωστό ότι ο μέχρι τώρα υπουργός Πολιτισμού, Άλντο Μπούμτσι, αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, ο συγγραφέας Βισάρ Ζίτι, αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, υπουργός Υγείας ορίστηκε ο Χαλίμ Κοσόβα, και στο υπουργείο Οικονομικών ο Φλόριον Μίμα
ysterografa.gr

Βενιζέλος: Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού

N
Για έναν ενιαίο φόρο ακινήτων, με προοδευτικό χαρακτήρα, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη.
«Οι προτάσεις μας έπιασαν τόπο, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
«Πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ στον ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο νέος φόρος θα εισπραχτεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ ενώ από το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού στη σύσκεψη.
“Είναι αστείο και προσβλητικό να τίθεται θέμα δικής μου συμμετοχής στην κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός είναι τυπικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό”, τόνισε.
Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ισχύει η απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο και πρόσθεσε ότι «αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ».
Αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι η υπόθεση της Μεγαλονήσου απέδειξε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ενώ πρόσθεσε ότι το βίωμα της Κύπρου αντιτάσσεται στο βίωμα της Ελλάδας και ο Έλληνας πολίτης μπορεί να σκεφθεί τι ζει και τι απέφυγε.

ysterografa.gr

Κουβέλης: Κοινή πρόταση στην τρόικα για αντικατάσταση του τέλους ακινήτων από ενιαίο φόρο

kouvelis
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει στην τρόικα κοινή πρόταση αντικατάστασης του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο ακινήτων.
“Συζητήσαμε το ειδικό τέλος και εισηγηθήκαμε αντικατάσταση με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Προσερχόμαστε με κοινή θέση να αντικατασταθεί το ΕΕΤΗΔΕ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων με προοδευτικό χαρακτήρα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνέχισε:
“Θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ, αλλά με αποδέσμευση από τις άλλες υποχρεώσεις των χρηστών του ηλεκτρικού ρεύματος”.
Παράλληλα ανέφερε ότι «θα υπάρξει ελάφρυνση στον φόρο στα ακίνητα», ενώ σημείωσε ότι «δεν συζητήσαμε για τις απολύσεις στο Δημόσιο και για ανασχηματισμό».
Ουσιαστικά πάντως, δεν αλλάζει κάτι σημαντικό στη διαδικασία είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ για το 2013.

ysterografa.gr

Με... κάμερες η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτ​ική! - Μαρκογιαννάκης καλεί Παπανδρέου!

markogiannakis
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής εξέφρασε την πρόθεσή του να βάλει κάμερες στην κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (4/4).
Μετά τις τελευταίες κόντρες του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μαρκογιαννάκης θεωρεί πως θα ήταν προτιμότερο να καλυφθεί τηλεοπτικά η συνεδρίαση, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (3/4) πως ζήτησε να γίνει η εξαίρεση την Πέμπτη (4/4) και να μπουν στην αίθουσα κάμερες και δημοσιογράφοι.
Σύντομα θα μάθουμε αν θα έχουμε εικόνα από την κατάθεση Βενιζέλου ή αν θα περιοριστούμε στα πρακτικά και τις διαρροές…

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει αύριο ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Προανακριτική, αν χρειαστεί, να παραδώσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα, καθώς όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της αν τα μέλη της δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, διαχειρίστρια του οποίου εμφανίζεται η Μαρία Παντελή, στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», το διέψευσε.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Παπασταύρου υποστήριξε ότι είχε διαχειριστεί μόνον ένα λογαριασμό, ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων, ως πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί.
Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Παπασταύρου, με τον κ. Μιονί τον συνέδεε παιδική φιλία και ήταν δικηγόρος του από το 2005, και κάποια στιγμή που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον έκανε πληρεξούσιο δικηγόρο του στο λογαριασμό ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων, προκειμένου αν χρειαστεί, να μπορέσει να τον διαχειριστεί.
Με το λογαριασμό αυτό σταμάτησα να έχω σχέση το 2011 όταν ο κ. Μιονί ξεπέρασε τα προβλήματα και μετέφερε το ποσό στον προσωπικό του λογαριασμό, φέρεται να είπε ο κ. Παπασταύρου.

ysterografa.gr

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική αγορά του Κιάτου και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κύριος Δήμας άκουσε προσεκτικά τους εμπόρους της περιοχής και συζήτησαν δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δήλωσε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: Εμείς αποφασίζουμε



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

                                                     Εμείς αποφασίζουμε
                             17 Απριλίου Φοιτητικές και Σπουδαστικές εκλογές

                                                                                                            Αθήνα, 3 Απριλίου 2013

Σήμερα, με την κοινωνία να αλλάζει και τις μεταρρυθμίσεις να δημιουργούν προσδοκίες για μία σύγχρονη χώρα, τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αλλαγών.
            Στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, το μήνυμα πρέπει να είναι καθολικό και ξεκάθαρο. Ναι στη δημιουργία μίας σύγχρονης ανώτατης εκπαίδευσης συνδεδεμένης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ναι σε Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών, που θα είναι χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ναι σε μια νεολαία που δουλεύει, προτείνει και διεκδικεί μια Ελλάδα με ευκαιρίες.
            Στην προσπάθεια μας αυτή δεν αναζητούμε εχθρούς. Αναζητούμε συμμάχους με κοινό όραμα να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που να αξίζει σε νέους ανθρώπους με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους.

            Στις 17 Απριλίου λοιπόν,
            αποφασίζουμε για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, ανοιχτά στην ιδιωτική χρηματοδότηση και δύναμη τους την αξιολόγηση
            αποφασίζουμε και κάνουμε ισχυρή τη δική μας γενιά κόντρα στη μιζέρια και το λαϊκισμό. 

Στις 17 Απριλίου αποφασίζουμε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Οριζόντια μείωση στις συντάξεις των €220 για να κλείσει η τρύπα στον ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα!

Οριζόντια μείωση στις συντάξεις των €220 για να κλείσει η τρύπα στον ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα! ΠΟια άλλα δύο σενάρια συζητούνται
                    
Πρόταση για οριζόντια μείωση στις βασικές συντάξεις των 220 ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει η τρόικα ώστε να κλείσει η «τρύπα» των 600 εκατ. ευρώ (150 εκατ. ευρώ το 2013 και 450 εκατ. ευρώ το 2014) που υπάρχει στον ΟΑΕΕ και η οποία προέκυψε από την ακύρωση του μέτρου της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων! Η σοκαριστική πραγματικά πρόταση σε περίπτωση που περάσει θα φέρει μειώσεις ύψους 40 έως και 50 ευρώ στις ήδη πενιχρές συντάξεις που χορηγεί το ταμείο σε όσους συνταξιούχους προέρχονται και συνταξιοδοτούνται από το πρώην ΤΕΒΕ.
Η πρόταση στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ είναι οι μόνοι που παίρνουν αυτή την προνοιακή σύνταξη, καθώς παρόμοιο καθεστώς δεν εφαρμόζεται ούτε για τους ασφαλισμένους του ΤΑΕ ούτε του ΤΣΑ. Πρόκειται για μία διάταξη που θεσπίστηκε για μια κατηγορία συνταξιούχων και όχι για το σύνολο όσων είναι σήμερα στον ΟΑΕΕ. Επίσης, η βασική αυτή σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική, δηλαδή καταβάλλεται χωρίς να έχουν πληρωθεί εισφορές για το ποσό των 220 ευρώ, και προστίθεται στο ποσό της σύνταξης που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες μειώσεις, ωστόσο είχε προϋπολογιστεί ως έσοδο του Οργανισμού για το 2013 και για το 2014 την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό είναι ένα από τα τρία σενάρια που συζητούνται για να κλείσει η συγκεκριμένη τρύπα. Το δεύτερο σενάριο, έχει να κάνει με την κάλυψη μέρους της φετινής απόκλισης (150 εκατ. ευρώ) με εξοικονόμηση δαπανών από τις μαϊμού και τις «αναπόγραφες» συντάξεις του ΟΑΕΕ. Εκτιμάται ότι σε μόνιμη βάση μπορεί να εξοικονομηθούν περί τα 50 εκατ. ευρώ.
Το τρίτο σενάριο είναι η αύξηση των εισπράξεων με τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών. Το όφελος δεν μπορεί, ωστόσο, να προσδιοριστεί αφού θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο η ρύθμιση θα είναι ευνοϊκή ώστε το ταμείο να εισπράξει περισσότερα έσοδα και πάντως τα 150 εκατ. ευρώ φέτος και τα 450 εκατ. ευρώ του 2014.

eklogika.gr

Διεκδικούν το δικαίωμα στην ελευθερία


Με την αφορμή του θανάτου του Μίσα ο οποίος γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής.

©Γιώργος Μουτάφης/Αρχείο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η φωτογραφία είναι από το Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης
pinakio.blogspot.gr

Σπάσε τη TV, να αρχίσει η ζωή


Πολλές φορές τα συνθήματα στους τοίχους είναι αυτά που λένε την αλήθεια. Οι ανώνυμοι συγγραφείς που θα μπορούσαν άνετα να είναι αυτοί που θα έβαζαν τους τίτλους στις εφημερίδες αφού μετουσιώνουν σε λίγες λέξεις όλη την επικαιρότητα και την αλήθεια.

Ίσως οι τίτλοι οι δικοί τους είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα παρά αυτοί που φιγουράρουν κάτω από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Αυτό το σύνθημα που φωτογραφίσαμε στο Περιστέρι, λέει όλη την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Όλοι πλέον ζούμε μπροστά από μια οθόνη και δε ζούμε το τώρα. Έχουμε ερεθίσματα μόνο από την τηλεόραση και το facebook. Μήπως πρέπει να κλείσουμε την οθόνη και να αρχίζουμε να ζούμε ξανά;
 
pinakio.blogspot.gr

Ο Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo (video)

Ο Αλέξανδρος Λιώκης ποζάρει με το αμάξι που σχεδίασε 

Ο 24χρονος  Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στην Κοζάνη, έφυγε για master στο Τορίνο στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.

Του Σωκράτη Μουτίδη

Απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Gloria Αλέξανδρος Λιώκης. Ο 24χρονος  Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στην Κοζάνη, έφυγε για master στο Τορίνο στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.

Δίωξη στον Ολυμπιακό για επίθεση σε δημοσιογράφο

dioksi
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Περισσότερα στο sport.gr

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ, ΓΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ


Με μία ιδιαιτέρα σημαντική απόφαση για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από το Περιφερειακό Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 1 Απριλίου 2013, δρομολογείται  η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, Φροντίδας και Περίθαλψης του Νομού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου για την  αναβάθμιση δύο Κέντρων Υγείας κι ενός πολυδύναμου Ιατρείου στην περιοχή της Κορινθίας και την προώθηση για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη.
            Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, στην εισήγησή του η οποία έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσίασε εκτεταμένα την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και λειτουργική αναβάθμιση κτιριακών υποδομών κι εγκαταστάσεων Κέντρων Υγείας του Νομού, ύστερα από αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με άξονα αναφοράς την αναβάθμιση και των παρελκόμενων υπηρεσιών υγείας εντός των μονάδων αυτών.
            Πιο χαρακτηριστικά, ο κ. Δέδες εισηγήθηκε την Προγραμματική Σύμβαση για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Εκσυγχρονισμός και λειτουργική Αναβάθμιση» του Κέντρου Υγείας Κιάτου (συνολικού προϋπολογισμού για την εκτέλεση του Έργου 340.000,00 €), του Κέντρου Υγείας Γκούρας  (συνολικού προϋπολογισμού για την εκτέλεση του Έργου 237.000,00) και του Πολυδύναμου Ιατρείου των Καλλιάνων (συνολικού προϋπολογισμού για την εκτέλεση του Έργου 310.000,00 €), ενώ επισήμανε πως οι απαιτούμενες μελέτες εκπονήθηκαν πλήρως και στο σύνολό τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Συγκεκριμένα, τα παραπάνω έργα αφορούν στον εκσυγχρονισμό και λειτουργική αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών – εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας, καθώς και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.
            Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η λειτουργική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Υγείας Γκούρας και του Πολυδύναμου Ιατρείου Καλλιάνων, λόγω της εξυπηρέτησης των κατοίκων της ορεινής αυτής περιοχής, σε ζητήματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενώ με τον εκσυγχρονισμό του αστικού Κέντρου Υγείας Κιάτου θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας ευρύτερα στην κεντρική και δυτική Κορινθία.
Ολοκληρώνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κατέστησε γνωστό πως στον άμεσο σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, περιλαμβάνονται ανάλογες παρεμβάσεις για τα Κέντρα Υγείας Ξυλοκάστρου, Λουτρακίου και Νεμέας και συντάσσονται στην παρούσα φάση οι μελέτες που θα οδηγήσουν στο δρόμο ένταξης και αυτών των Πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας στο ΕΣΠΑ.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

perifereiako.JPG
Αφετηρία μιας μεγάλης παρέμβασης που θα αλλάξει το τοπίο στην Πρωτεύουσα του  Νομού Κορινθίας και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 1ης Απριλίου 2012 με την έγκριση της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.» για την Υλοποίηση της Πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τίτλο : «Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής Κόρινθος – Κόμβος Λέχαιου (Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών) και τμήμα οδού σύνδεσης Αρχαίας Κορίνθου (Ε.Ο. Κόρινθος-Αρχαία Κόρινθος), με έμφαση στην ενίσχυση της προσπελασιμότητας, την αναβάθμιση του Αστικού τοπίου & την Ανάπτυξη».

Τρίπολη¨Ολοκληρώθη​κε επιτυχώς η άσκηση αντισεισμι​κής προστασίας "Εγκέλαδος 2013"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας "Εγκέλαδος 2013" η οποία περιλάμβανε 
όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Αρκαδίας (Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Μορέας Α.Ε., Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Αρκαδίας, ΔΕΗ ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Μεγαλόπολης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Τομέας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Αχαΐας, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης Πελοποννήσου-Ηπείρου-Ιονίων Νήσων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/παράρτημα Αρκαδίας και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Τρίπολης).

            Μετά την άσκηση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχου κ. Γιόβα Κωνσταντίνου, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την άσκηση και οι τρόποι που μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν στην εκδήλωση πραγματικού συμβάντος. Στη συζήτηση διατυπώθηκαν από όλους τους φορείς εύστοχες παρατηρήσεις, οι οποίες ανέδειξαν τις όποιες ελλείψεις στον υπάρχοντα σχεδιασμό και κατέδειξαν τη σημασία πραγματοποίησης παρόμοιων ασκήσεων.

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν επίδομα 2.700 ευρώ - Από τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν επίδομα 2.700 ευρώ
Την είσοδο στην αγορά εργασίας 35.000 νέων προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Θα μισθοδοτηθούν για 5 μήνες κατάρτισης και θα έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις, σύμφωνα με το «Έθνος».
Κατάρτιση και πρακτική άσκηση με προοπτική πρόσληψης αποτελούν το τρίπτυχο του νέου φιλόδοξου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους».
Το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» φιλοδοξεί να δώσει ευκαιρίες σε νέους 18 έως 29 ετών, οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί.
Μέσω του προγράμματος, 35.000 νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο, μπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.

Με μπαστούνι ο Κωνσταντίνος στο Τρισάγιο μνήμης των Βασιλέων Γεωργίου Α' και Γεωργίου Β'


Φούντωσαν ξανά οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση πριν από 2 ημέρες, σε Τρισάγιο στα βασιλικά μνήματα του Τατοϊου,  έκανε αίσθηση το γεγονός οτι κρατούσε μπαστούνι και υποβασταζόταν από την σύζυγό του, Αννα Μαρία. Παλαιότερα είχε γραφτεί ότι ο Κωνσταντίνος είχε πάθει εγκεφαλικό, αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί.
Το Τρισάγιο έγινε στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοϊου την Δευτέρα,  στη μνήμη των Βασιλέων  Γεωργίου Α', με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και Γεωργίου Β', ο οποίος απεβίωσε την 1η Απριλίου  1947, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση για τους αείμνηστους Βασιλείς Παύλο και Φρειδερίκη . Χοροστάτησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος που ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου, βοηθούμενος από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και από τον υπεύθυνο εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Πατρίκιο Κoλεώδη, ο οποίος υπήρξε εφημέριος των ανακτόρων.



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: greekroyalfamily.gr

Kεδίκογλου: Ο Τσίπρας ακροβατεί μεταξύ Λαφαζάνη και Αλαβάνου

Simos-Kedikoglou
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε:
“Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: «Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα».

Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το «μεγάλο του σχέδιο» είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη.

Φαίνεται ότι από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα.

Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί”.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση… έχει καταργηθεί

Alexis-Tsipras-interview
Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να ορθώσει ένα πολιτικό και επικοινωνιακό ανάχωμα, τόσο απέναντι στην αποψινή σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, όσο και σε σχέση με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση… έχει καταργηθεί, και αντί να κυβερνά, ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεσμεύτηκε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα συνθηκολογήσει με τα Μνημόνια, και δεν θα συναινέσει στη διάλυση της κοινωνίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του και κατά της τρόικας, κάνοντας λόγο για “συμμορία με κοστούμια”, τόνισε ότι “το νόμισμα δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής, αλλά το αν θα έχουμε λιτότητα ή όχι”, πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα σώσουμε το ευρώ, αλλά την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, και άφησε αιχμές για όσους χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Κύπρου ως αντιπαράδειγμα, λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Λευκωσία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι από την κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρείται να “φορτωθούν” τα πάντα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας για τη συγκρότηση κυβέρνηση, και με πολιτικές δυνάμεις που δεν κινούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Video


ysterografa.gr

Βενιζέλος: Δηλαδή, να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά;

Evangelos-Venizelos
Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμάται ότι θα είναι από τις πιο κρίσιμες, όσο και… ακανθώδεις. Τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και κυρίως το ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στο κοινό τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας συγκεκριμένη ατζέντα εκκρεμοτήτων, προτεραιοτήτων και απαιτήσεων.
Κομβικής σημασίας αναμένεται να είναι η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και όσα θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μια πρόγευση των οποίων έδωσε στον δημοσιογράφο των “Νέων” Γιώργο Παπαχρήστου, με τον οποίο συνομίλησε, και εκείνος δημοσιεύει σήμερα στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη… μνημειώδεις αποστροφές.
“Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει. Με ψυχραιμία θα πρέπει να βάλουμε όλα τα θέματα. Έχουμε μπροστά μας ως τις ευρωεκλογές 50 εβδομάδες ωφέλιμο χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μια μέρα.
Το θέμα δεν είναι ο ανασχηματισμός. Και σε ό, τι με αφορά, αυτή μπορεί να είναι η επιδίωξή μου; Να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά; Έλεος. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία. Παίζουμε με όρους ιστορικούς, πως να το πω.
Ο ανασχηματισμός είναι δευτερεύον ζήτημα. Οι υπουργοί έχουν περιορισμένο ρόλο σε αυτή τη φάση. Οι αποφάσεις παίρνονται από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων. Άρα, αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η προσέγγιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Και προμηνύει… σκάκι στρατηγικής και ισορροπιών με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

ysterografa.gr

Τι… λαβράκια εντόπισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ


sdoe2
ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ

Το ΣΔΟΕ συνέχισε με αμείωτη ένταση τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο του 2013, στα πλαίσια της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.
Όσον αφορά στη φοροδιαφυγή, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εντόπισαν επιχειρήσεις που εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια, επιχειρήσεις που δεν εξέδωσαν κανένα φορολογικό στοιχείο και επιχειρήσεις που έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία. Επίσης μετά από έλεγχο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας διαπιστώθηκε η απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών διεξάγεται έλεγχος για αδικαιολόγητο πλουτισμό 21 γιατρών (στις δύο περιπτώσεις που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος βρέθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση). Να σημειωθεί πως μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εντοπίστηκε ιδιώτης ο οποίος δήλωνε ανεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα, ωστόσο βρέθηκε στην κατοχή του σημαντική περιουσία και συμβολαιογραφική πράξη με την οποία δώριζε ασθενοφόρο αξίας 81.000 ευρώ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του. Η συγκεκριμένη έρευνα συνεχίζεται με σοβαρές υπόνοιες για τοκογλυφία.
Στο πεδίο του λαθρεμπορίου, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.  Μάλιστα, σε μια περίπτωση επρόκειτο για 586.000 πακέτα με αναλογούντες δασμούς και φόρους 1.929.000 ευρώ. Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη αλλοδαπός 39 ετών γιατί κατείχε πλαστογραφημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων και 9.100 ευρώ.
Αναφορικά με τους ειδικούς ελέγχους, διεξάγονται έρευνες σε πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες, βάσει Εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εισαγγελικές δραστηριότητες ( λίστα Ελλήνων καταθετών στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης(Λίστα Λαγκάρντ), ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή, καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από Τράπεζες προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα). Επίσης συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες OFF SHORE, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από OFF SHORE εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

ysterografa.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Ο Νικήτας κατά της ανέγερσης τζαμιού στον Βοτανικό

Nikitas-Kaklamanis
Με αφορμή τις πληροφορίες του Τύπου περί έγκρισης της δημοπράτησης του τζαμιού στην περιοχή του Ελαιώνα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ,  Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δημιουργία τζαμιού προβλέπεται από νόμο του κράτους και ο Δήμος Αθηναίων εμπλέκεται στην εφαρμογή του, καθώς η κατασκευή του χωροθετείται σε έκταση που προορίζεται για χώρο πρασίνου του Δήμου, στο Βοτανικό.
Υπενθυμίζω ότι η πρώτη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων -το 2009 επί δημαρχίας μου- ήταν ως προς το μέγεθος του τζαμιού, το οποίο μειώθηκε από 2.000 τμ, περίπου σε 850 τμ, με παράλληλη μείωση του ύψους του.
Ταυτόχρονα και με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη ενός τζαμιού μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη αστική-χριστιανική περιοχή, έθεσα ως θέμα την ανάγκη να δημιουργηθεί άλλο τζαμί, σε διαφορετικό χώρο, εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.
Ως προϋπόθεση είχα θέσει την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της άρσης του χαρακτηρισμού του Ναυτικού Οχυρού, στο σύνολο της έκτασής του και της απόδοσής του στο Δήμο Αθηναίων ως χώρου πρασίνου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα/95 του Ελαιώνα.
Η απόδοση του χώρου στο Δήμο Αθηναίων είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί ο συντελεστής δόμησης (0,1) με κάλυψη 5%, που έχει ο Δήμος στο Κοινόχρηστο Πράσινο του Ελαιώνα, μπορεί να αξιοποιηθεί για κάλυψη κοινωφελών αναγκών (πολιτιστικά κτίρια, κτίρια εκπαίδευσης, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας) ή για χρήσεις που αποφέρουν έσοδα στο Δήμο (εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι συνάθροισης κοινού).
Με την ανέγερση του τζαμιού ο Δήμος στην ουσία χάνει συντελεστή και εκτάσεις για χρήση, που δεν αποτελεί αρμοδιότητά του.
Μέχρι σήμερα που ξεκινάει η ανέγερση το τμήμα της έκτασης του Ναυτικού Οχυρού, το οποίο προορίζεται για το τζαμί, δεν παραχωρείται στο Δήμο Αθηναίων και δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης του Ναυτικού Οχυρού και την παραχώρησή του στο Δήμο.
Εκτιμώ ότι υπάρχουν καταλληλότεροι χώροι, όπου οι διαμένοντες στη χώρα μας μουσουλμάνοι μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια τάξη, κάτι που φοβάμαι ότι θα συμβεί αν το τζαμί ανεγερθεί στην περιοχή του Ελαιώνα»

ysterografa.gr
Επιβεβαιώνει, μέσω ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παλαιότερη ανάρτηση της aftodioikisi.gr για μισθούς διαθεσιμότητας στους δικαιωμένους ΙΔΑΧ ΔΕ από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, και μάλιστα δημοσιοποιεί Γνωμοδοτικό Σημείωμα από τη δικηγόρο Αθηνών και νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, σύμφωνα με το οποίο: .aftodioikisi.gr/

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων καλεί τα μέλη του ο Πρόεδρός του, Σπυρίδων Νικολάου , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την  Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00 μ.μ.   για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 1.Εξέταση αιτήματος δημοτικών συμβούλων για συζήτηση και λήψη Απόφασης επί του θέματος “Αντικατάσταση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου καθώς και διαγραφή του από Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και ανάκληση όλων των παρασχεθεισών σε αυτόν σχετικών εξουσιών”,
καθότι υπάρχουν καθυστερήσεις και εκκρεμότητες που ανάγονται στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου  και πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του.


Χρυσή Αυγή: Άθλιοι συκοφάντες ανακυκλώνουν ψεύδη της Guardian

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η ανθελληνική βρετανική φυλλάδα Guardian ανακάλυψε στήριξη της Χρυσής Αυγής από... εφοπλιστές! Τα ψέμματα και τις αθλιότητες των άγγλων αναπαρήγαγαν όλα τα ξεφτλισμένα μέσα και κόμματα του συστήματος (από το Έθνος, τον Δ.Ο. Λαμπράκη μέχρι τον Ριζοσπάστη του κκε). Η Χρυσή Αυγή τους προειδοποιεί και τους προκαλεί: πείτε ένα και μόνο όνομα ενός εφοπλιστή ή κεφαλαιοκράτη ή πλούσιου ή οποιουδήποτε άλλου κερατά που μας έδωσε έστω και ένα ευρώ! Πείτε ένα όνομα ειδάλλως βουλώστε το ξεφτιλισμένοι καραγκιόζηδες και συκοφάντες. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο καθαρό πολιτικό Κίνημα, που βασίζεται στον Αγώνα και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων της. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι ραγδαία, γι' αυτό και έχει ενώσει ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εναντίον της. Από Μπόμπολα και Λαμπράκη μέχρι σύριζα και κκε. Όλοι τους ουραγοί των ανθελλήνων της guardian, ανδρείκελα και φερέφωνα των ξένων που έχουν διαλύσει την Πατρίδα μας.

Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους

Μια θεσμική αλλαγή στη μισθοδοσία των επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο αμείβονται με το 1/3 ή το 1/4 των αποδοχών τους, πρόκειται να εισάγει σύντομα η κυβέρνηση, τροποποιώντας το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα: την πλήρη διακοπή του μισθού όλων εκείνων των υπαλλήλων που θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά – κακουργηματικά αδικήματα (πλαστογραφία, απάτη, δωροδοκία, κλοπή, υπεξαίρεση και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας).
Απαραίτητη προϋπόθεση η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα. Στην τροπολογία, θα υπάρξει η πρόβλεψη αναδρομικής επιστροφής των μισθών σε αυτούς που θα αθωωθούν από τη Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα.
Κεδίκογλου: 2.000 οι υπάλληλοι με κακουργηματικές πράξεις

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

sgouros
Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της πρόσληψης 1500 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.
Όπως είπε «οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση και οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής».
Θα ακολουθηθούν τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση της διαδικασίας από το Κράτος.
Το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς (όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς) και εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς σε θέματα απασχόλησης (όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικοί φορείς όπως ο ΟΑΕΔ) προκειμένου το έκτακτο σχέδιο που θα διαμορφωθεί να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τις πιθανές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.
Ακόμη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα προωθήσει όλα τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις, με πρώτο απ’ όλα τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. «Τα εργοστάσια που τόσο πολεμούνται και αμαυρώνονται δεν θα λύσουν μόνο το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Αποτελούν μία μεγάλη επένδυση, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μάλιστα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα» τόνισε ο κ. Σγουρός.
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 500 εργαζόμενοι), στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για την Αττική (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 5.000 άτομα) και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007 – 2013» (που έχει ήδη δημιουργήσει 3.709 θέσεις εργασίας και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 30.000). Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (έχουν εγκριθεί 10.580 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης) και υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

ysterografa.gr

Le Monde: Κύπρος, καταραμένη Αφροδίτη

lemonde
Ένα δισέλιδο αφιερωμένο στις εξελίξεις που οδήγησαν στη συμφωνία ανάμεσα στη Λευκωσία και στους διεθνείς πιστωτές δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Le Monde, υπό τον τίτλο «Κύπρος: Καταραμένη Αφροδίτη».
Το δημοσίευμα διανθίζεται με φωτογραφίες που απαθανατίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Άλλη μια φωτογραφία εικονίζει Κύπριους διαδηλωτές οι οποίοι κρατούν πλακάτ που γράφουν «έξω η τρόικα από την Κύπρο».

Διδάγματα από την κυπριακή τραγωδία

Γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Αποτελεί «δευτέρα πλάνην», η οποία σίγουρα θ’ αποδειχθεί «χείρων της πρώτης», η θέση των οικονομικών ταγών της Ευρωζώνης ότι το τραπεζικό «Βατερλώ» της Κύπρου –που, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της ιδιοσυστασίας της, εξελίχθηκε σε δομικό και, κατά συνέπεια, συστημικό πρόβλημα όλης της κυπριακής οικονομίας- περιορίζεται intra muros. Η αλήθεια είναι –και θα φανεί εξαιρετικά σύντομα- ότι η τραπεζική τραγωδία στη Κύπρο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε παγκόσμια κλίμακα, ακριβώς λόγω του ότι η παγκοσμιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι ολιστική.  Και για την Ευρωζώνη  ο ήχος αυτός θα είναι εκκωφαντικός.

Χωρίς θυσίες για το ευρώ και χωρίς αυταπάτες για τη δραχμή, μήπως να πάμε στο… μπολιβάρ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή»;

Σε ποιο νόμισμα δηλαδή πρέπει να πάμε, ώστε ούτε θυσίες να κάνουμε, ούτε αυταπάτες να έχουμε;

Μήπως στο… μπολιβάρ της Βενεζουέλας ή έστω στο μπολιβάρ φουέρτε (ισχυρό μπολιβάρ);

Αφού, όπως μας λένε πως ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή είναι ταμπού και φετίχ;

Διότι, αν καλώς αντιλαμβανόμεθα, εγκαταλείφθηκε το δόγμα που ο κ. Τρίπρας είχε διατυπώσει στην πρόσφατη εκστρατεία του στην αυλή των «τοκογλύφων-δανειστών», όταν το είχε ξεκόψει: «Το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα».

Μανιτάκης: «Άρνηση για απολύσεις καλύπτει τους επίορκους»


Τη «μέση λύση» ανάμεσα στις αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο και την κατηγορηματική άρνηση «γενικά των απολύσεων», επιχείρησε να διατυπώσει  κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Πέρα από το μικρό ή το μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για μια αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.


Συμμετοχή της Χρ.Γεωργαντοπούλου σε Ομαδική Έκθεση Αγιογραφίας στην Gallery AUDITORIUM

Συμμετοχή της Χρ.Γεωργαντοπούλου σε Ομαδική Έκθεση Αγιογραφίας. Σίνα 2-4- Gallery AUDITORIUM [κοντά στην Πανεπιστημίου]
Εγκαίνια Τετάρτη 13 Απριλ. 18μμ-21μμ.//Διάρκεια 13-16 Απριλίου/ Ωρες >15-21μμ & Σάββατο 10πμ-14μμ & 17-21μμ

Το Δερβένι στο ΑΛ - ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

Άκαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας στο Σοφικό για τον εντοπισμό των κακοποιών.

 
Όπως μεταδίδει το korinthostv.blogspot.gr, Άκαρπη απέβει η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή Ειδικών Δυνάμεων και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.που έγινε χθες το βράδυ , στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στο Σοφικό και τον Κόρφο, όπου είχαν εντοπιστεί οι κακοποιοί που εμπλέκονται σε ένοπλη ληστεία σε ταβέρνα στην Π.Ε.Ο.  Αθηνών - Θηβών και στην επακόλουθη καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου σκοτώθηκε η 25χρονη. Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, έχουν βαρύ οπλισμό....