Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αιμοδοσία στο Δερβένι


Την Κυριακή 21 - 4 - 13 και από ώρα 9.00 εως και 13.00 θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο  του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου.

Τσίπρας: Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου


tsipras2001«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης».
Τα παραπάνω επεσήμανε σε δηλώσεις του από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 110 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Πολεμική Μοίρα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την χώρα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
« Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το «ναι» σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της χώρας».
Εξάλλου, αναφερόμενος στα προβλήματα των ένστολων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα. Εξήρε δε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται.

ysterografa.gr

Συμφωνία αρχηγών: Ενιαίος φόρος ακινήτων αντί για χαράτσι η πρόταση στην τρόικα

Συμφωνία αρχηγών: Ενιαίος φόρος ακινήτων αντί για  χαράτσι η πρόταση στην τρόικα
Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης των αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Τι αποφάσισαν, τι δήλωσαν αμέσως μετά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Κατά 10%-15% χαμηλότερος θα είναι μεσοσταθμικά ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Εξήγησε ότι το κενό της μείωσης του φόρου, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από τη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης των ακινήτων. Οι δηλώσεις του. Ωστόσο, η αίσθηση αμφισβήτησης ότι στην πράξη κάτι άλλαξε για του ς φορολογούμενους εντείνεται. Αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη να προβεί σε νέα, γραπτή διευκρινιστική δήλωση για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την κοινή θέση με την οποία η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα...

Τι ισχύει για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Πώς θα διαμορφωθεί ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα – Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ. Σημαντικές οι ελαφρύνσεις στα ακίνητα μικρής και μεσαίας αξίας σε σύγκριση με το χαράτσι        
Στις €30.000-€50.000 θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το αφορολόγητο όριο επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, για το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος φόρος, θα διαμορφώνεται κλιμακωτά με βάση 6-8 κλιμάκια πάνω από την αξία του αφορολόγητου ορίου. Οι συντελεστές φόρου αναμένεται ότι θα ξεκινούν από το 0,1% και ενδεχομένως να αγγίζουν το 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες. Οι λεπτομέρειες, πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με την προοδευτικότητα του φόρου και τις κλίμακες, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο στόχος του νέου φόρου, ο οποίος αντικαθιστά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2013, αλλά θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έχει ως στόχο να φέρει στα ταμεία του κράτους έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι παράλληλα εντός του έτους θα εισπραχθούν και οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 , 2011 και 2012, καθώς και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ του 2012.

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (VIDEO)

Οδοιπορικό στο Χελιδόρι Κορινθίας μέσα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού .
Η εκπομπή παρουσιάζει μιά ξενάγηση στο Ορεινό Χελυδόρι , στην ιστορiκή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Την ιστορία του Χελυδορίου και της Ιεράς Μονής Ζαχόλης παρουσίαζούν ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο κ. Δημήτριος Ευσταθίου Κάσσιος.
Στην συνέχεια η ξενάγηση παρουσίαζει τά Μεντουργιάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου , όπου οι μοναχές εκεί παρουσιάζουν και παρασκευάζουν Πρόσφορο, ενώ στο τέλος οι κ.κ Νίκος Μπούζας και Χρήστος Λάλος μας ξεναγούν στο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως που είναι ο ενοριακός Ναός των Μεντουριανίκων.

Ολά αυτά στα παρακάτω VIDEO


 


 

 

Ο Παπούλιας αρνήθηκε να δει τον Ζώη

zois
Ύστερα από την αρνητική απάντηση που έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στο αίτημα του Χρήστου Ζώη, προέδρου του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», για συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης, εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για το γεγονός.
«Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης, στην προσπάθειά του να ξεκινήσει θεσμικά τις επαφές του στη χώρα μας, ζήτησε δια του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, Νίκου Θεοχάρη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, προκειμένου να ενημερώσει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας για το όραμα του κόμματος, αλλά και τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στον πολιτικό στίβο του τόπου.
Ο διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Μπίτσιος, αγνοώντας ότι το κόμμα εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά από δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στηριζόμενος στο γράμμα του κανονισμού της Βουλής, απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κοινοβουλευτική ομάδα», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γιαννάκης.
«Θυμίζουμε στον κ. Μπίτσιο, ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν διαφορετική η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλο μη κοινοβουλευτικό κόμμα κατά τον κανονισμό της Βουλής. Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την κοντή μνήμη και τις επιλεκτικές τυπολατρίες που υιοθετεί η διεύθυνση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να τις καταγγείλουμε ως ενδεχομένως υποβολιμαίες. Δεν το κάνουμε όμως», προσθέτει ο κ. Γιαννάκης.
Η δήλωση, τέλος, σημειώνει: «Επισημαίνουμε απλώς το γεγονός, ως οφείλουμε προς τον ελληνικό λαό που μας ανέχεται όλους και εκφράζουμε την έκπληξη μας, αλλά και τη λύπη μας γι’ αυτή την αρνητική απάντηση».

ysterografa.ghr

Ο Κασιδιάρης έκανε… ροντέο την Προανακριτική – Πρόταση μομφής κατά Μαρκογιαννάκη

Zoi-Konstantopoulou
Το… ασφαλές στοίχημα με το οποίο έμοιαζε η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, λόγω της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, άρχισε να αποδίδει από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές, καθώς για άλλη μια φορά η συνεδρίαση αποπροσανατολίστηκε, και αντί για την αναζήτηση της αλήθειας επικράτησαν οι εντυπωσιασμοί.
“Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνεης. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδροκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής, ή το αντίθετο”, ήταν η… φαρμακερή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου για όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα, μετά από μια διακοπή της συνεδρίασης λόγω της έντασης που είχε επικρατήσει.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είχε κατηγορήσει ευθέως τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη ότι με την τακτική που ακολουθεί προσπαθεί να διευκολύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, περιορίστηκε στο να σχολιάσει με νόημα στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης, καθώς ως μάρτυρας… μπαινοβγαίνει στην αίθουσα της Προανακριτικής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του, είχε επεισόδιο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον αποκάλεσε γελοίο και χοντρό (!) και όταν προσπάθησε ο Μαρκογιαννάκης να τον επαναφέρει στην τάξη άρχισε να πετάει ποτήρια και μικρόφωνα. Το  αποτέλεσμα ήταν, βέβαια,  να… αποβληθεί από τη συνεδρίαση.
Λίγο αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή επισήμανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ότι δέχτηκε επίθεση από ένα «πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
«Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία», υπογράμμισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στο μεταξύ πρόταση μομφής κατέθεσε ο Κασιδιάρης κατά του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με αφορμή την αποβολή του από την Επιτροπή.
Βενιζέλος σε Ζωή: Είσαι ένας θηλυκός Ιαβέρης
Μετά την αναταραχή που σημειώθηκε στην Προανακριτική συνεχίστηκε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε λεκτική διαμάχη και πάλι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή με τη συνεχώς… επαναλαμβανόμενη ερώτηση που υπέβαλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του.
«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανισμό. Εσείς επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις, με βασανίζετε, είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος πάντως φρόντισε να «καρφώσει» τον Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την ανταλλαγή e-mails με τον Διώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι πίσω από την πλάτη μου, αγνοώντας με, κανόνιζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας».

ysterografa.gr

Άνθιμος σε Παπαγεωργόπουλο: Υπομονή ως το Σεπτέμβριο

Να κάνει υπομονή έως το Σεπτέμβριο οπότε και εκδικάζεται η έφεσή του, ζήτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε στις φυλακές Διαβατών.
Στη συνάντηση που διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και έγινε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μετά τα παράνομα που εξέφρασε ο κ. Παπαγεωργόπουλους πως εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας στη φυλακή δεν εκκλησιάζεται σωστά έως καθόλου, ο κ. Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάνε υπομονή έως το Σεπτέμβριο που ερκδικάζεται η έφεσή σου. Από τη στιγμή που, όπως λες, είσαι αθώος ο Θεό και η Δικαιοσύνη θα του το αναγνωρίσουν».
Να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, με αθλητική περιβολή και επανέλαβε ότι βρίσκεται στη φυλακή χωρίς η απόφαση να στηρίζεται πουθενά ούτε σε μαρτυρικές καταθέσεις ούτε σε κάποια αποδεικτικά στοιχεία.

aftodioikisi.gr

Ο Π. Κουρουμπλή​ς στον Εισαγγελέα Εφετών για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής κλήθηκε και κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών κ. Ι. Ντογιάκο για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 7/12/2012, ο Π. Κουρουμπλής είχε επισκεφθεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε στον οποίο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων και  την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών. 
Ο Π. Κουρουμπλής στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι πολυεθνικές του φαρμάκου δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας μπροστά στην εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Η δε εκ μέρους τους τεχνητώς προκληθείσα έλλειψη φαρμάκων δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς – βυθίζοντάς τους στη βάσανο της ανασφάλειας- αλλά παραβιάζει προκλητικά την υποχρέωσή τους που απορρέει από την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακευτικές υποχρεούνται να παρέχουν πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών στα φαρμακεία, στους φαρμακεμπόρους και στους συνεταιρισμούς και να διοχετεύουν στην αγορά ποσότητες μεγαλύτερες τουλάχιστον κατά 25% από την τρέχουσα συνταγογραφική ανάγκη».
Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «οι εν λόγω εταιρείες -που, σημειωτέον, δεν παράγουν στην Ελλάδα αλλά απλώς διακινούν πρωτότυπα κυρίως  φάρμακα-  ενώ έχουν τζίρο στην Ελλάδα πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, όλως παραδόξως παρουσιάζουν ζημιές στην πλειοψηφία τους. Πού είναι άραγε το ΣΔΟΕ; Έτσι παρουσιάζει έλλειμμα ο προϋπολογισμός. Και ενώ οι συγκεκριμένες εταιρείες, παραβιάζοντας τον υγιή ανταγωνισμό, επιβάλλουν στο ελληνικό κράτος τη μη λειτουργία του θεσμού της παράλληλης εισαγωγής και εξαγωγής φαρμάκου, την ίδια στιγμή παρατηρείται πρόβλημα στη διάθεση φαρμάκων ακόμα και αυτών που έχει απαγορευτεί η εξαγωγή τους».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πρόσθεσε ότι «για το θέμα αυτό ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας κ. Γ. Χατζημαρκάκης έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ το γραφείο του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ από τις 25 Μαρτίου έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν προκύπτει ζήτημα αθέμιτου  ανταγωνισμού και παρεμπόδισης της ελεύθερης ενδοκοινοτικής διακίνησης. Ποιους άραγε προστατεύει η μη λειτουργία του θεσμού της παράλληλης εισαγωγής και εξαγωγής φαρμάκου; Την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία ή εκείνους που ορίζουν τις τιμές στο επίπεδο που επιθυμούν γιατί με τον τρόπο αυτό και περισσότερα κερδίζουν και οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες επηρεάζονται, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς; Γα ποιο λόγο ο ΕΟΦ στην ιστοσελίδα του έκανε ειδική μνεία για την “αυτοεξαίρεση” της Ελλάδας από το παγκόσμιο σύστημα των τιμών αναφοράς;
Χαρακτηριστικά, ο Π. Κουρουμπλής ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση φαρμάκου που στην Ελλάδα κοστίζει 21,86 ευρώ και με τη διαδικασία παράλληλης  εισαγωγής φαρμάκου μπορεί να εισαχθεί με 8,5 ευρώ. «Γιατί άραγε ο ΕΟΦ δεν διευκολύνει τη διαδικασία αρνούμενος κατ' ουσίαν να δώσει τιμή στο προϊόν και να διεκδικήσει ως μεγαλύτερο rebate (ποσοστό επιστροφής στα ασφαλιστικά ταμεία) κατά το γερμανικό πρότυπο; Από μια τέτοια διαδικασία θα ωφεληθεί ή όχι το ελληνικό κράτος;» πρόσθεσε.

Σαμαράς: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος, όχι τιμωρός

Μιλώντας το πρωί σε Συνέδριο που οργάνωσαν στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Αντώνης Σαμαράς διατύπωσε την εκτίμηση ότι έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ότι το 2013 είναι έτος καμπής, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.
Το Συνέδριο αφορούσε την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, 2014-2020, που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 36 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων τον Φεβρουάριο.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, ενώ παραδέχτηκε ότι η κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ έχει τραυματίσει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, ειδικά στις χώρες του Νότου.
“Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πρέπει ωστόσο να κάνουμε πολλά ακόμη, ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Περνάμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της Ανάπτυξης”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

 ysterografa.gr

Ν. Δ.: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩ​Ν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩ​Ν

Πραγματοποιήθηκε, χθες, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών (ΚΕ.ΣΥ.Δ.), παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση του δεύτερου Προσυνεδρίου του κόμματος στη Μυτιλήνη, ενώ προγραμματίστηκαν δράσεις που αφορούν στο τρίτο Προσυνέδριο.  
·         Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του δεύτερου Προσυνεδρίου, κλιμάκια, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος, επισκέφθηκαν νησιά του Βορείου Αιγαίου και είχαν διάλογο με εκπροσώπους πενήντα τεσσάρων παραγωγικών φορέων.
·         Η Κεντρική Επιτροπή Συνεδριακών Διαδικασιών συζήτησε, επίσης, οργανωτικά θέματα για την εξόρμηση στελεχών του κόμματος, για το επόμενο Προσυνέδριο, που θα γίνει στις 7 Απριλίου, στην Κέρκυρα. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι το τέταρτο Προσυνέδριο του κόμματος θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών θα πραγματοποιηθούν και θεματικές δράσεις.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Π.Ε. Αρκαδίας

P1010718.JPG
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» για την ενίσχυση της απασχόλησης σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας.

Το πρόγραμμα είχε ως θεματικούς άξονες προτεραιότητας το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Συνοχή, στόχο την αποκατάσταση, συντήρηση και καλή λειτουργία των απαραίτητων δημόσιων και κοινωνικών υποδομών, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αρκαδία ήταν οι εξής:

·         Πρόγραμμα εξοικονόμησης Ενέργειας & Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Αρκαδία

·         Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Αρκαδία

·         Ευαισθητοποίηση των Πολιτών στην Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση Υλικών στην Αρκαδία

·         Υποστήριξη Προγραμμάτων Αντιμετώπισης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στην Αρκαδία

Στα πλαίσια των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των πολιτών, μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και υποστηρίχθηκαν λειτουργικά οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας .

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος ήταν η «Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση» και συμπράττων φορέας η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.».  

Πότε πρέπει να είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πότε πρέπει να είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πώς είναι σωστό να προσεύχεστε

Ερωτήματα που αφορούν το πώς είναι σωστό να εκκλησιάζονται οι πιστοί, έρχονται να απαντηθούν, βάσει ερευνών και αναφορών διαφόρων αγίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του bemary.com, κάθε Ορθόδοξη Χριστιανική Οικογένεια, και γενικότερα κάθε πιστός, πρέπει να εκκλησιάζεται και να συμμετέχει ενσυνείδητα, και όχι τυπολατρικά, στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Κάποτε, οι Χριστιανοί ρώτησαν τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος: Πότε καταλαβαίνουμε ότι η ψυχή είναι άρρωστη; Εκείνος απάντησε: Όταν ο άνθρωπος δεν θέλει να εκκλησιάζεται. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε δικά μας αγαπημένα πρόσωπα που τα αγαπάμε και μας αγαπούν, και όταν τα βλέπουμε στο δρόμο, ούτε τα χαιρετούμε αλλά και ούτε πάμε σπίτι τους να τα επισκεφθούμε.

Τι είδους αγάπη είναι αυτή;

Στις Εκκλησίες μας, η Κυριακάτικη Λατρεία αρχίζει με τον Όρθρο, ο οποίος διαρκεί 1:20 ώρα περίπου. Αμέσως μετά ξεκινά η Θεία Λειτουργία με την εκφώνηση του Ιερέα “Ευλογημένη η βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αει και εις τους αιώνας των αιώνων, Αμήν”. Την στιγμή αυτή όλοι οι πιστοί πρέπει να είναι όρθιοι. Μετά μπορούμε αν θέλουμε να καθίσουμε. Καλό θα ήταν αν δεν ξέρουμε πότε να σηκωνόμαστε και πότε να καθόμαστε, να παρακολουθούμε τους συμπροσευχούμενούς αδελφούς μας.

Σε συντομία, πρέπει να είμαστε όρθιοι στα εξής σημεία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας:

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚ​ΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝ​ΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ


 

Την κραυγή απόγνωσης του Ιωάννη Μαρκατά, διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, που διαμαρτύρεται εντόνως για την εξοντωτική αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ), μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

 

«Ειλικρινά σας μιλώ έχω φτάσει σε απόγνωση και μην ξέροντας τι να κάνω αποφάσισα να σας στείλω αυτό το email μήπως και μπορέσετε με την ευαισθησία που διαθέτετε να μεταφέρετε στους συναδέλφους σας Βουλευτές την απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε εάν αυξηθούν οι εισφορές μας», αναφέρει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ ο Ιωάννης Μαρκατάς και τονίζει πώς  «στη σημερινή εποχή, εάν επιδιώξουμε οποιαδήποτε προσωπική επικοινωνία με τους σεβαστούς εκπροσώπους μας μάλλον θα καταλήξουμε με σοβαρά κατάγματα στο ΚΑΤ».

Υπενθυμίζεται ότι με την κατάργηση και συγχώνευση του ταμείου των πολιτικών μηχανικών με τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και παρά την άρνηση της ηγεσίας του Ταμείου περί μη συμμετοχής στο «κούρεμα» PSI, τα αποθεματικά κεφάλαια του πανίσχυρου μέχρι πρότινος ΤΣΜΕΔΕ εξαφανίστηκαν.
 
Έτσι, οι πολιτικοί μηχανικοί, καλούνται για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα» των εγκληματικών επιλογών της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, αφού η διοίκηση του ΕΤΑΑ παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος γνωρίζει τη μεγαλύτερη σε ένταση και διάρκεια οικονομική και επαγγελματική κρίση, αντί άλλης λύσης, επέλεξε να εφαρμόσει το μνημονιακό νόμο 3986 /2011, για αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών από 1/1/2012, σε ποσοστά που ξεκινούν από 4,53% και φθάνουν, κλιμακωτά, μέχρι 93% (!) ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.


«Με την ύφεση να καλπάζει και τους ασφαλισμένους ήδη να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, το Ταμείο οδηγείται σε μαρασμό και τα μέλη του σε μαζικές διαγραφές», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το «ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του συγκεκριμένου κλάδου, τη στιγμή μάλιστα που το εν λόγω Ταμείο παρουσιάζει ευρωστία, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση».

Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δημου Νότιας Κυνουρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Μια σημαντική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στις 18.00 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη.
Στην ουσία αφορά έναν δημόσιο απολογισμό των έργων και παρεμβάσεων που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην περιοχή τα οποία αποτελούν προϊόν της συνεργασίας Δήμου Νότιας Κυνουρίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι πόροι που έχουν δεσμευτεί μέχρι σήμερα από το ΕΣΠΑ για μια σειρά σημαντικά έργα στην περιοχή φτάνουν τα 40.000.000,00 ευρώ ενώ έργα με ώριμες μελέτες για ένταξη χρηματοδότησης ξεπερνούν τα 15.000.000,00 ευρώ. Επίσης σε στάδιο εκπόνησης τεχνικών μελετών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το 1ο εξάμηνο του 2013 βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός έργων.
Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν συστηματικής και επίπονης προσπάθειας του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως προκύπτει στα αναλυτικά στοιχεία της θεματολογίας της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Ιωάννης Μαρνέρης, δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό.
Η αξιοποίηση, με τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση όλων των μελετών που είχαν εκπονηθεί από τους Δήμους Λεωνιδίου και Τυρού και την Κοινότητα Κοσμά, ο προγραμματισμός και υλοποίηση νέων μελετών με την χρηματοδότηση του Δήμου και της Περιφέρειας καταδεικνύει αφενός το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα και αφετέρου τα αποτελέσματα των Καλλικρατικών θεσμών όταν υπηρετούνται με σχέδιο, γνώση και όραμα.
Σημαντικό εργαλείο αναδεικνύεται η λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, η ενδυνάμωση και ο ενεργός ρόλος της στο σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή με την χρηματοδότηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων.
Εμβληματικά έργα όπως το Κέντρο Προβολής της αγροτικής και οικονομικής ιστορίας της Τσακωνιάς στο προβιομηχανικό κτίριο της Φάμπρικας, το αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, οι αναπλάσεις στον κεντρικό οδικό άξονα Τυρού, Λεωνιδίου, Πλάκας, Πουλήθρων, η Αποχέτευση και ο Βιολογικός Καθαρισμός Λεωνιδίου και Τυρού, οι εκτεταμένοι εκσυγχρονισμοί των Δικτύων Ύδρευσης Τυρού, Λεωνιδίου, Πουλήθρων, ο σχεδιασμός νέων δικτύων σε Φωκιανό, Βασκίνα, Παλαιόχωρα, Αγ.Βασίλειο, το αρδευτικό δίκτυο Λεωνιδίου, το Λιμάνι Λεωνιδίου και Τυρού, η μελέτη προστασίας των ακτών από τη διάβρωση είναι μερικά από τα έργα που θα συζητηθούν αναλυτικά στη συνεδρίαση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2020 εξειδικεύοντάς τον για την περιοχή, μια περιοχή για τα θέματα της οποίας βρίσκεται ο ίδιος στην πρώτη γραμμή για πάνω από 30 χρόνια.

Πάρνωνας ΑΕ

Συνεδρίαση Δ.Σ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Σπυρίδων Νικολάου καλει τα μέλη του Δ. Σ σε συνεδρίαση την 5η   Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ.,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε συνέχεια της από 3-4-2013 διακοπείσας συνεδρίασης:

1.Έναρξη της διαδικασίας σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων ή ορθοφωτοχαρτών κύρωσης του δικτύου κοινοχρήστων χώρων, κατά τα οριζόμενα της παρ. 1 του αρθρ. 35 του ν. 3937/2011 για τον οικισμό Κυρα - Βρύση Δ.Κ. Ισθμίας Δήμου μας.
2.Εξέταση αιτήματος ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» για παραχώρηση πέντε (5) αιθουσών του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου για στέγαση της μουσικής σχολής.
3.Εξέταση αιτήματος ΚΑΤΙΝΑΡΗ Ευαγγελίας για χορήγηση άδειας πώλησης νερού εκτός διοικητικών ορίων Δήμου για το έτος 2013.
4.Γνωμοδότηση για εκμίσθωση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Κανάρη στο Λουτράκι.
5.Αποδοχή ποσού #33.250,00# € από ΣΑΤΑ (γ’ δόση 2013) για επενδυτικές δραστηριότητες και έργα του Δήμου.
6.Έγκριση έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για το έτος 2012.
7.Έγκριση - παραλαβή μελέτης “Δημιουργία φωτογραμμετρικών υποβάθρων (για τον προσδιορισμό κοινοχρήστων οδών) για τις πολεοδομούμενες περιοχές Λουτρακίου - Περαχώρας στα πλαίσια του Γ.Π.Σ.”
8.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, ακαθαρίστων εσόδων & ΤΑΠ στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
9.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης & τελών καθαριότητας νεκροταφείου στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
10.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π., ετών 2001 - 2009, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
11.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ανείσπρακτων εσόδων από πρόστιμα του Κ.Ο.Κ., ετών 2005-2009, ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα.

Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας τη Λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
 
 
       
 
Αν ο σκοπός ήταν να εξατμιστεί κάθε ενδιαφέρον για τη Λίστα Λαγκάρντ και να συγκαλυφθεί ο ρόλος των υπό διερεύνηση προσώπων – όσον αφορά στην απόκρυψη, απώλεια και μη αξιοποίησή της – είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει κι’ αυτό.

Λειτουργώντας στην τυχοδιωκτική λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», από την Κύπρο ως τη Λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τις στενά κομματικές του επιδιώξεις.

Ήταν, βέβαια, από την αρχή σίγουρο πως και αυτή η επιτροπή δεν θα κατέληγε πουθενά – όπως και όλες οι άλλες.

Ποτέ καμιά κοινοβουλευτική επιτροπή δεν πέτυχε οτιδήποτε, αφού κάθε φορά οι κρίνοντες είναι και κρινόμενοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμιά χώρα του κόσμου τα πολιτικά πρόσωπα δεν κρίνονται από πολιτικούς, αλλά οδηγούνται στον φυσικό τους δικαστή – φυσικά με κάποια διαδικασία, ώστε να μην καταργείται η ασυλία, που υπάρχει για να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και όχι οι ενδιαφερόμενοι.

Μανιτάκης: Μέσω Πειθαρχικών, η αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας

Έντονη ήταν η κόντρα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Τάσου Κουράκη, στο πλαίσιο επίκαιρης Ερώτησης για την αυτοδίκαιη αργία του αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με συνέπεια να υφίσταται τη γενική κατακραυγή και ηθική βλάβη, αφού θα καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσής του από τη δικαιοσύνη για να υποστηρίξει την αθωότητά του.
Ο φυσικός δικαστής των δημόσιων υπαλλήλων είναι τα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία δεν λειτουργούσαν, είπε ο υπουργός και σημείωσε πως...aftodioikisi.gr
 

Ανάθεμά σε ♫♫ Παντελής Θαλασσινός



♫♫♫♫ Κλειδώθηκαν οι σκέψεις μου
μες στου μυαλού τα υπόγεια
αχ πόσα θέλω να σου πω
μα δεν υπάρχουν λόγια ♫♫♫♫
♫♫
Στίχοι: Παντελής Θαλασσινός
Μουσική: Παντελής Θαλασσινός

Σ' έχω ώρες ώρες μα το Θεό
τόσο πολλή ανάγκη
που τρέχουν απ' τα μάτια μου
θάλασσες και πελάγη

Στείλε ένα γράμμα μια συλλαβή
αν έχεις το Θεό σου
που κρέμομαι απ' τα χείλη σου
κι είμαι στο έλεός σου

Ανάθεμά σε δε με λυπάσαι
που καίγομαι και λιώνω
που μ' έκανες και σ' αγαπώ
και τώρα μαραζώνω

Κλειδώθηκαν οι σκέψεις μου
μες στου μυαλού τα υπόγεια
αχ πόσα θέλω να σου πω
μα δεν υπάρχουν λόγια

Ανάθεμά σε δε με λυπάσαι
που καίγομαι και λιώνω
που μ' έκανες και σ' αγαπώ
και τώρα μαραζώνω

Ένα κρυμμένο αχ - 1998

CANARY SINGING BEST VIDEO TO TRAINING CANARIES


Χορός από άτομα με κινητική αναπηρία (photos)

HUMAterra PHOTO_2

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ  
Η συνεχής ανατροπή της σωματικής ικανότητας και της σωματικής αναπηρίας είναι ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η παράσταση “HUMAterra”. Μία παράσταση με σώματα που συγκρούονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν μεταξύ τους. Χορευτές με κινητικά προβλήματα και χορευτές χωρίς, συνυπάρχουν επί σκηνής και διερευνούν τα σωματικά τους όρια. Συγχρόνως, καλούν τους θεατές να αντιμετωπίσουν στερεότυπα και ταμπού μέσα από μία διαδραστική διαδικασία. HUman (άνθρωπος), MAterial (υλικό), Terra (γη), το “HUMAterra” εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου τόσο με το χώμα και τη γη, όσο και με τα υλικά ως πρώτη ύλη ή τεχνολογικά επεξεργασμένα, τα οποία μπορούν να γίνουν και προέκταση του σώματος.
humaterra-photo_3Ο Γιώργος Χρηστάκης, δημιούργησε το 2004 μία ομάδα σύγχρονου χορού αποτελούμενη από άτομα με κινητική αναπηρία. Η σύνθεση της ομάδας «Δαγίπολη» είναι πολύπλευρη. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, άντρες και γυναίκες, με ψυχοκοινωνικά και «μη εμφανή» προβλήματα, ασχολούνται με την εξερεύνηση τόσο του σώματος όσο και της ψυχής τους, δημιουργούν με φαντασία και ελευθερία. Έχουν στο ενεργητικό τους πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αν και η αναπηρία υπάρχει και προσδιορίζει το έργο της ομάδας, ωστόσο δεν είναι η συνθήκη του.
humaterra-photo_8Στο συγκεκριμένο εγχείρημα, η μουσική και το τραγούδι έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το «πάντρεμα» διαφορετικών μουσικών ειδών ήταν ένας από τους στόχους των συντελεστών. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στην Ανδριάνα Μπάμπαλη και η σύνθεση στον Κώστα Λειβαδά ενώ η Ελένη Τσαλιγοπούλου ερμηνεύει τα τραγούδια. Σημαντική είναι η συμμετοχή του εμβληματικού Ψαραντώνη, ο οποίος θα παίζει λύρα. Ο Χρηστάκης, έχει την πολύτιμη συνεισφορά του καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ρενάτο Τζανέλλα. Ο ταλαντούχος χορογράφος, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο υλικό του, αποτελούμενο από χορευτές με κινητική αναπηρία αλλά και μη, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες του ανθρώπου, την ανατροπή των ρόλων, αλλά και τη δύναμη της διαφορετικότητας.
humaterra-photo_7Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα συνεχίσει στο θέατρο Κάππα ενώ θα «ταξιδέψει» και στο εξωτερικό, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η ομάδα. Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, πριν την πρεμιέρα, θα δοθεί ημερίδα με θέμα «Το διαφορετικό στην τέχνη», στο Μέγαρο Μουσικής. Η τέχνη ως προνομιακό πεδίο έκφρασης της διαφοράς, οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες που ενσωματώνουν καλλιτέχνες με αναπηρία, οι κονωνικές στάσεις απέναντι στη διαφορά, είναι θέματα που θα συζητηθούν από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καλλιτέχνες και ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
Στη συνέντευξη τύπου, ο Τζανέλλα μίλησε με ενθουσιασμό για την παράσταση αυτή και παραλλήλισε τη διαδικασία προβών με ηφαίστειο το οποίο θα εκραγεί μόνο την ώρα που θα παρουσιαστεί στο κοινό. Δε δίστασε παρ’όλα αυτά να αναφέρει ότι η Αθήνα είναι μία πόλη «αφιλόξενη» ως προς τους ανθρώπους με αναπηρία ενώ οι πολίτες της δεν είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι ως προς το ζήτημα αυτό.

ysterografa.gr

Β. Κορέα: Έχουμε έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ

kim-jong-un-bat-ngo-thi-sat-huan-luyen-khong-quan-3
«Χοντραίνει» το παιχνίδι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, άμεση και άκρως επιθετική ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας στη συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) που θα αναπτύξουν τις επόμενες εβδομάδες οι ΗΠΑ, στο νησί του Γκουάμ. 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP ο στρατός της Βόρειας Κορέας υποστηρίζει ότι έχει την τελική έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ και οι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν δραματικούς τόνους!
Χαρακτηριστικά, ο στρατός της χώρας τόνισε πως “…η στιγμή της έκρηξης πλησιάζει”, ενώ υποστήριξε πως ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ακόμη και αύριο!
Οι Βορειοκορεάτες κάνουν λόγο για χτυπήματα στη Χαβάι και το νησί Γκουάμ, όπου υπάρχουν βάσεις των Αμερικανών, ωστόσο, δεν αποκλείουν και χτύπημα εντός ΗΠΑ!

yserografa.gr

Εκλογές στην ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου της οργάνωσης

Image
Απόφαση Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής
Αθήνα, 2 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής ΕΦορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) με αφορμή την προετοιμασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της οργάνωσής μας.

Δεδομένων των Παραγράφων 2 & 4 του Άρθρου 17 του Κανονισμού Λειτουργίας της Οργάνωσης, η ΚΕΦΕ με ομόφωνη απόφαση των μελών της, καλεί, όποιο μέλος της ΟΝΝΕΔ επιθυμεί, να καταθέσει την υποψηφιότητα του από αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου έως την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ

Η υποβολή υποψηφιοτήτων πρέπει να συνοδεύεται, σε ορθή τήρηση και εφαρμογή της Παραγράφου 2 του Άρθρου 17 του Κανονισμού Λειτουργίας της Οργάνωσης από φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος θα περιέχει:

1. Λίστα συνέδρων αριθμητικώς κατʼ ελάχιστον ίσο με το 10% του αριθμού των Συνέδρων που συμμετείχαν στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς τον Ιούνιο του 2010 και οι οποίοι προτείνουν συγκεκριμένο μέλος για Πρόεδρο της Οργάνωσης.

2. Την υπογραφή κάθε συνέδρου, ο οποίος εμπεριέχεται στην ανωτέρω λίστα σε ξεχωριστό κείμενο πρότασης για υποψηφιότητα του συγκεκριμένου μέλους, ο οποίος προτείνεται για Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, υπεύθυνος για τις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ορίζεται ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βασίλης Αξιώτης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της ΟΝΝΕΔ.

onned-korinthias.gr

«Haircut» στις θέσεις για αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Μέχρι τις 5 Απριλίου, ζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις υπηρεσίες του Δημοσίου και τους ΟΤΑ να του γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους «σε αποφοίτους της 23ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα διατεθούν μετά την αποφοίτησή τους και όχι νωρίτερα από το ημερολογιακό έτος 2015» (AΔΑ:ΒΕΑΚΧ-ΛΝΨ PDF | DOC).
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το υπουργείο προς τους φορείς του Δημοσίου, «καθίσταται απαραίτητος και επιβεβλημένος, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα, ο περιορισμός των αιτημάτων των υπηρεσιών στα απολύτως απαραίτητα στελέχη – αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ με εξειδίκευση διοικητικής και οικονομικής κατεύθυνσης».
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 17 του Π.Δ 57/2007 «Κωδικοποίηση διατάξεων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) (ΦΕΚ 59 Α’), με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πρώην Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι θέσεις των υπηρεσιών, στις οποίες διορίζονται οι απόφοιτοι των Τμημάτων. Οι θέσεις αυτές ανακοινώνονται με την προκήρυξη του διαγωνισμού. Για τον καθορισμό του υπουργείου στο οποίο κάθε απόφοιτος διορίζεται, λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των υπουργείων σε διοικητικά στελέχη, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΚΠΡ/Φ.24/24/6139/88 κοινής απόφασης των υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών που κυρώθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 1810/1988 (ΦΕΚ 223 Α’).

aftodioikisi.gr

Χατζηδάκης: «Ξεπαγώνουν» τον Απρίλιο τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Επανέναρξη των έργων κατασκευής και επισκευής των οδικών αξόνων της χώρας, εκτίμησε πως θα υπάρξει εντός του Απριλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «τα έργα στους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά είμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στον Απρίλιο, στους αυτοκινητόδρομους θα μπουν μπουλντόζες», και προσέθεσε: «Θα δημιουργηθούν 25.000 θέσεις εργασίας, αλλά η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα συμβολίσει και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής απόψε το απόγευμα, με τη στήριξη των κομμάτων της συμπολίτευσης.

aftodioikisi.gr

Ο Παπανδρέου δεν πάει στην Προανακριτική


George-PapandreouΑρνητική θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απάντηση που θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, για να του ζητήσει να προσέλθει στην Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ.
Τη σχετική εκτίμηση επιβεβαιώνει και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, πάντα καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστηρίζει σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του Κινήματος θα επιλέξει να καταθέσει τις απόψεις του μέσω υπομνήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί… θέμα ταμπού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ότι ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να προσέλθει και να καταθέσει ο ίδιος, αντί να απολογηθεί με υπόμνημα.

ysterografa.gr

Ερωτήματα για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου​...

Ερωτήματα για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εγείρονται για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα.
Ρητά και…απόρρητα» του Γιάννη Καψή, ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού.
Ο κ. Καψής διερωτάται σε ένα σημείο του βιβλίου του εάν διαφέρει η τύχη του Ανδρέα Παπανδρέου από εκείνη των Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
 
Συγκεκριμένα ο συγγραφέας γράφει για το εν λόγω θέμα:
 
«Ο Ανδρέας που γνώρισα. Μια μικρή προσφορά στον ιστορικό του μέλλοντος που θα έχει την τύχη να ατενίσει την κορυφή του Έβερεστ. Και τότε θα μπορέσει να γράψει ποια θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν δεν τον είχαν…»δολοφονήσει»,- μια λέξη που θα μπορούσε να γραφεί και χωρίς εισαγωγικά αν θυμηθεί κανείς τα γεμάτα έκπληξη λόγια του Γιακούμπ στον Δ. Κρεμαστινό: «…ούτε η υγεία ενός χοιροβοσκού της Σκοτίας δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, όχι ενός πρωθυπουργού».
Διαφέρει άραγε πολύ η τύχη του από την τύχη δύο άλλων κορυφαίων προσωπικοτήτων του κινήματος των αδεσμεύτων, που είχε πρωτοστατήσει: του Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι. Και οι δύο δολοφονήθηκαν κάτω από ανεξιχνίαστες και ύποπτες συνθήκες. Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
Και συνεχίζει:
 
«Δημήτρη (στον Κρεμαστινό), όταν έλθει η ώρα μου, μη με βάλεις στη Βηθανία σου (την πόλη όπου ο Ιησούς ανέστησε τον Λάζαρο). Άφησέ με να φύγω ήσυχα»…Πικρό το χιούμορ του Σκαλκέα, του διάσημου χειρουργού, που ανεδείχθη και μάγος της επικοινωνίας. Ήθελε να δείξει ότι ο Κρεμαστινός είχε «αναστήσει» τον Ανδρέα. Ποιος όμως τον είχε σκοτώσει;»

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση


Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης για την αναθεώρηση του επενδυτικού πλαισίου. Σχετικά με την ομιλία του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Το 2011, όταν συζητούσαμε τον επενδυτικό νόμο 3908, είχα επισημάνει ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η έλλειψη κινήτρων θα τον καταδίκαζε σε αποτυχία. Πράγματι, το ενδιαφέρον των επενδυτών υπήρξε χαμηλό, με αποτέλεσμα σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ να μείνουν στα αζήτητα. Σήμερα, η Κυβέρνηση αναθεωρεί αυτόν τον νόμο, απλοποιώντας τις διαδικασίες, ενισχύοντας τη ρευστότητα και αναθεωρώντας τα φορολογικά κίνητρα.

Αυτές οι βελτιώσεις είναι βέβαιο ότι θα ενθαρρύνουν και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Πλην όμως, όπως επεσήμανα κατά την ομιλία μου ότι απαιτούνται περισσότερες πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση ιδιαίτερα των μικρών επενδυτικών σχεδίων στον αγροδιατροφικό τομέα. Ζήτησα τη μείωση του ελάχιστου προϋπολογισμού αυτών των επενδύσεων κάτω από τις 100.000 ευρώ, ώστε να μπορεί να εκσυγχρονιστεί μία μικρή γεωργική ή κτηνοτροφική μονάδα. Επιπλέον, τόνισα την ανάγκη αλλαγών στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αγροτικού τομέα.

Σήμερα αυτά τα επενδυτικά σχέδια βαθμολογούνται μαζί με όλα τα άλλα σε μία από τις τρεις κατηγορίες της γενικής επιχειρηματικότητας, της περιφερειακής συνοχής και της τεχνολογικής ανάπτυξης. Πλην, όμως, οι αγροτικές επενδύσεις συχνά δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία και αποκλείονται. Θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία μίας ξεχωριστής κατηγορίας για τα αγροτικά επενδυτικά σχέδια, ή ακόμα και ενός ξεχωριστού αναπτυξιακού νόμου για τον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε να διασφαλιστεί ότι μέρος του προϋπολογισμού θα δεσμευτεί στις επενδύσεις στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μεταποίηση.

Τέλος, επανέλαβα το πάγιο αίτημα για δημιουργία αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο έχει εξαγγελθεί εδώ και τρία χρόνια κι ωστόσο ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ ουσιαστικές ενέργειες, επεσήμανα ωστόσο τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που λαμβάνει πλέον η άμεση έναρξη λειτουργίας του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ για τη ρευστότητα στον αγροτικό τομέα.

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει και μπορεί να στραφεί σε σύγχρονα παραγωγικά μοντέλα, με επιχειρηματικό προσανατολισμό και έμφαση στην ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων. Με το κατάλληλο επενδυτικό πλαίσιο, ο αγροτικός τομέας μπορεί, από την παραγωγή μέχρι τη μεταποίηση, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.»