Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το βράδυ που (ξανα) κέρδισε ο Σημίτης. Και (μάλλον) άρχισαν όλα…

Kostas-Simitis-ekloges-2000

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
  
Το 2000 ήταν η πιο περίεργη χρονιά στη σύγχρονη κοινοβουλευτική Δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο μέχρι τότε Αντιπρόεδρος του Μπιλ Κλίντον Αλ Γκορ επικράτησε του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και γιού του Τζορτζ Μπους (που είχε ηττηθεί από τον Κλίντον το 1992), Τζορτζ Μπους του νεώτερου με διαφορά σχεδόν 500.000 ψήφων (50.999.897 έναντι 50.456.002) και ποσοστό 48,4% έναντι 47,9%.
Και όμως, δεν έγινε ποτέ Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το ίδιο βράδυ, η στρέβλωση του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ… έκανε πάρτυ στη Φλόριντα, την Πολιτεία όπου ήταν Κυβερνήτης ένας άλλος Μπους, ο Τζεμπ, αδελφός του Τζορτζ Μπους του νεώτερου. Η Φλόριντα, με… περίεργο τρόπο κατέληξε στα χέρια των Ρεπουμπλικανών, και οι εκλέκτορές της ανέτρεψαν τη λαϊκή ψήφο, δίνοντας στον Μπους προβάδισμα στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων (που εκλέγει και τον Πρόεδρο) με 271-266.
Φυσικά, ο Γκορ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, πέτυχε να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση, όλα έδειχναν ότι κάποιο αόρατο χέρι είχε παρέμβει, η επανακαταμέτρηση όμως τελείωσε λόγω… έλλειψης χρόνου, και το Ανώτατο Δικαστήριο εξέλεξε ως Πρόεδρο εκείνον που χρειάστηκε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και δυο αχρείαστους πολέμους, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, για να εδραιώσει την πολιτική ηγεμονία του.
Μερικούς μήνες νωρίτερα από τον Νοέμβριο του 2000, τον Απρίλιο, στις 9 Απριλίου, σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια δηλαδή, η Ελλάδα ζούσε με τη σειρά της τις πιο… περίεργες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Επειδή ήταν οι πιο οριακές, και επομένως έδωσαν το έναυσμα και αποτέλεσαν το ερέθισμα για συζητήσεις, σχόλια, μισόλογα, σενάρια συνωμοσίας.

Άγγιξε το break, αλλά λύγισε στην παράταση ο Παναθηναϊκός


paobar11Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το break στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά λύγισε στην παράταση. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ηττήθηκε 70-72, έχασε “χρυσή” ευκαιρία να σπάσει την έδρα των Καταλανών, ωστόσο έδειξε ότι όχι απλώς και μόνο μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια, αλλά και να τους αφήσει εκτός final four… Εξαιρετικός, αλλά μοιραίος στο φινάλε ο Τζέιμς Γκιστ.
Περισσότερα στο sport.gr

Βρούτσης: Καμία παρέμβαση στα ασφαλιστικά ταμεία

vroutsis
«Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την συμμετοχή των ασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.
«Ως Κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέα και των ασφαλισμένων του» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
Οι συνταξιούχοι που έχουν πρόβλημα με ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ θα μπορούν από αύριο να απευθύνονται στα ασφαλιστικά Ταμεία για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη και να μην διακοπεί η σύνταξή τους. «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ταυτοποιηθεί και το τελευταίο ΑΜΚΑ και το τελευταίο ΑΦΜ» σημείωσε με έμφαση απόψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι η όποια διαδικασία θα επιλεγεί σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι το πολύ έως το τέλος του μήνα η Ελλάδα θα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα στην Ευρώπη για την καταγραφή και τον έλεγχο των παροχών κοινωνικής ασφάλισης.
Από το απόγευμα κλείνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους στις ιστοσελίδες του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) και της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε (www.idika.gr).
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, από το σύνολο των συνταξιούχων 16 χιλιάδες δεν διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ και περί τους 350 χιλιάδες έχουν κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους 2 αριθμούς.

ysterografa.gr

H ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τον Τράγκα για τη Χρυσή Αυγή

ESIEA
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.
Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.
Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα.
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης νεοναζιστικών αντιλήψεων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού.

ysterografa.gr

Χωρίς σύνταξη στις 29/4 χιλιάδες συνταξιούχοι λόγω λαθών σε ΑΜΚΑ-ΑΦΜ!

Χωρίς σύνταξη στις 29/4 χιλιάδες συνταξιούχοι λόγω λαθών σε ΑΜΚΑ -ΑΦΜ!Χωρίς σύνταξη θα μείνουν στις 29 Απριλίου περίπου 95.000 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά τα σωστά στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που τους ζήτησαν τα Ταμεία και πλέον θα υποχρεωθούν να στηθούν στις ουρές της ταλαιπωρίας για να πάρουν τη σύνταξη τους μετά τις 29 του μήνα. Η προθεσμία που είχαν στη διάθεση τους οι συνταξιούχοι για να συμπληρώσουν μέσω διαδικτύου τα στοιχεία τους έληξε χθες για όλα τα Ταμεία και σήμερα λήγει για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Σε αυτή τη διαδικασία μπήκαν 328.000 συνταξιούχοι για...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΥΣ ΑΧΕΠΑΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την κυοφορούμενη από την συγκυβέρνηση Σαμαρά, σύνθετη ονομασία γιά τα Σκόπια. Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο ελληνική.
Κυρίως στη δεκαετία του '90, τόσο εδώ στην πατρίδα μας, όσο και η Ομογένεια σε όλο τον κόσμο, διατρανώσαμε αυτή την ανυποχώρητη ΕΘΝΙΚΑ θέση, με κάθε τρόπο. Με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε λύση που θα ακυρώσει αυτούς τους αγώνες. Εμείς δεν γινόμαστε επίορκοι».
Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, στη συνάντηση που είχε σήμερα (09.04.2013) η Επιτροπή με το Προεδρείο και μέλη των ΑΧΕΠΑΝΣ.
Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την μεγάλη ανησυχία και άρνηση που εξέφρασαν οι ΑΧΕΠΑΝΣ στο ορατό ενδεχόμενο να εκχωρηθεί η διπλή ονομασία στους Σκοπιανούς.   

Ο Τέρενς Κουίκ, παρουσίασε επίσης τις θέσεις του Κινήματος για τη Θράκη, το Αιγαίο, την ΑΟΖ, την Κύπρο και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κόρινθο

Φωτογραφία
Απο αύριο το πρωί οπαδοί της ομάδας μας μαζί με παίχτες θα μοιράζουν προσκλήσεις για τον Κυριακάτικο παιχνίδι σε όλα τα σχολεία της πόλης.Ακομα στα 100 πρωτα παιδια που θα ερθουν στο γήπεδο τη Κυριακή θα τους κάνουμε ΔΩΡΟ ένα κασκόλ της ομάδας μας
Korinthos FC

Το Περιβάλλον μας ενώνει! Περιφέρεια – Δήμοι – Εθελοντές πολίτες όλοι μαζί! Πελοπόννησος 14 Απριλίου 2013


Φέτος, για δεύτερη συνεχή φορά, φιλοξενούμε στη χώρα μας το Lets Do It, τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7.000.000 εθελοντών, που αφορά τον εθελοντικό συμβολικό καθαρισμό των συμμετεχόντων χωρών σε μια συγκεκριμένη μέρα.
Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.
 
Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’, τον Απρίλιο του  2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Lets Do It από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνια δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα Ομορφότερη και Καθαρότερη. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν.
Για το 2013 έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες στην Περιφέρεια μας. Προβλέπεται πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία δράσης “Let's Do It Greece 2013” για την Κυριακή 14 Απριλίου.

Kαλούμε τους Δήμους, όλα τα μέλη του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και κάθε πολίτη να λάβει μέρος στις τοπικές εκδηλώσεις των 26 Πελοποννησιακών Δήμων την ερχόμενη Κυριακή.
Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα την επιτυχή πραγματοποίησή μιας τέτοιας δράσης, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια με την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στην δράση.
Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα μας να ξεχωρίσει διεθνώς ανάμεσα σε 96 χώρες αναδεικνύοντας το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα των Ελλήνων για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά τους.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ             Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
  ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ                                      ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛ​Η ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΟΥ ALPHA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη, στο ραδιόφωνο του Alpha για τις ελληνικές τράπεζες, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, για μία ακόμη φορά, τους Έλληνες καταθέτες, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Παπαδημούλη, απαιτεί απροκάλυπτα οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές!
Μιλώντας στο ρ/σ ALPHA, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει για τις τράπεζες: “Για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά”.
Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στην Κύπρο! Το σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι ένα: Να τρομοκρατήσει τους πολίτες, για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ώστε να καταρρεύσει η οικονομία, για να μπορεί να πανηγυρίζει μετά πάνω στα ερείπια και να οδηγήσει τη χώρα στη αγαπημένη του δραχμή μήπως και προλάβει τον κ. Αλαβάνο.
Αυτό δεν θα του το επιτρέψει ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει άμεσα εάν ταυτίζεται με τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου. Αν όχι, τότε η διαγραφή του κ. Παπαδημούλη είναι η μόνη έντιμη απάντηση».

  (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΕ - «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον ALPHA 989» 09/04/2012, 13:01)

Απαλλαγή ευθυνών για τα κομματικά «θαλασσοδά​νεια»!

Απάλλαξαν από ευθύνες τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!Τροπολογία - σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5' από τη Βουλή και απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, νομοθετώντας ότι δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δ. Παπαδημούλης τονίζει ότι κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης και «όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία...

Επιπλέον ευχάριστα νέα για τον 15χρονο μαθητή από την Πάτρα

hannover
Σε θάλαμο της κλινικής του Ανόβερο μεταφέρθηκε το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου.
Ο μαθητής νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, όταν δηλαδή ολοκληρώθηκε η πολύωρη χειρουργική επέμβαση στη μονάδα ανάνηψης της κλινικής. Όμως μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο 15χρονος, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσε να μεταφερθεί σε θάλαμο, αφού τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν ως θετικά.
Σχετικά με τον χρόνο που θα παραμείνει στην κλινική ο 15χρονος, οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα πάντα με την πορεία της υγείας του μαθητή, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση με φυσικοθεραπεία.
Στο μεταξύ με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν στην Πάτρα συγγενείς, φίλοι, καθηγητές και συμμαθητές του 15χρονου τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης και τώρα περιμένουν να επιστρέψει κοντά τους.

ysterografa.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Έρχονται χειρότερες μέρες

ariepiskopos kyprou
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, προειδοποίησε σήμερα με δηλώσεις του ότι έρχονται χειρότερες μέρες.
Σύμφωνα με το sigmalive.gr, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί όλων, διότι δε θα αντέξει ούτε το κράτος, ούτε ο ιδιωτικός τομέας.
Ο Μακαριότατος, για τα συνδικάτα είπε ότι πρέπει να προσγειωθούν και να μη ζητούν αυξήσεις, ούτε απεργίες.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Eκυκλοφόρησε ... Χρήστος Λάλος: "Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων"

Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων
Από τις Εκδόσεις Bookstars - Γιωγγαράςκυκλοφόρισε το βιβλίο του συμπολίτη μας (κατάγεται από το Δερβένι) Χρήστου Λάλου "Επιτυχία ή αποτυχία έργων πληροφοριακών συστημάτων" .

Οπως καταγράγει ο συγγραφέας στο 200σέλιδο βιβλίο του,  η παρούσα εργασία μελετά τους λόγους επιτυχίας και αποτυχίας των έργων πληροφοριακών συστημάτων. Οι παράγοντες αποτελούν πάντοτε μία ουσιαστική και σημαντική πτυχή για τη δομή, την εύρωστη λειτουργία και την ανοδική πορεία των παραγόμενων υπηρεσιών και προϊόντων του οργανισμού. Επίσης, παρουσιάζεται μια μελέτη περίπτωση που αφορά στη μελέτη των παραγόντων επιτυχίας της εγκατάστασης του ΠΣ στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας
1η έκδ. - Αθήνα : Bookstars - Γιωγγαράς, 2013. - 210σ. · 25x17εκ.

ISBN 978-618-5015-51-0 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
€ 35,00 (Τελ. ενημ: 21/3/2013) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%


Xristos LalosΟ Χρήστος Λάλος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα , (κατάγεται από το Δερβένι). Το 2005 εισήχθη στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία στο ΤΕΙ Πατρών όπου το τελείωσε το 2010. Το 2010 εισηχθη στο ΠΜΣ Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου τελείωσε το 2012. Σήμερα πραγματοποιεί το δεύτερό του μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας με αντικείμενο την Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Παράλληλα από το 2005 έως και σήμερα εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες και δημόσιους φορείς ( 3 έτη σε συμβολαιογραφείο, 3 έτη στο χώρο της υγείας ως διοικητικός υπάλληλος και ως τραυματιοφορέας, 2 έτη ως προγραμματιστής, web development, εκπονητής διαφόρων εργασιών και μελετών με αντικείμενο την διοίκηση, την οικονομία και την πληροφορική, ως εκπαιδευτικός κατ' οίκον ( με άδεια του Υπουργείου Παιδείας)).
Η αφορμή για την συγγραφή του παρόντος βιβλίου ήταν η συλλογή εμπειριών σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο χώρο των Πληροφοριακών συστημάτων και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας, με στόχο την δημοσίευση αυτών, ώστε να αποτελέσουν έναυσμα για μελλοντικές ερευνες.

Η Χρυσή Αυγή έκανε "έφοδο" στο νοσοκομείο Καλαμάτας...


Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας».
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».

e-typos.com

Υστατο χαίρε στον ηρωϊκό ναύαρχο Νίκο Παππά

Υστατο χαίρε στον ηρωϊκό ναύαρχο
Το τελευταίο αντίο είπαν στενοί συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και απλοί πολίτες στον ναύαρχο Νίκο Παππά.
«Ήρθαμε να αποχαιρετήσουμε σήμερα τον καπετάνιο μας. Έναν πραγματικό Έλληνα, έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος άφησε το στίγμα του χωρίς να εξαργυρώσει τις δάφνες που του επισύναψε η πατρίδα για την ηρωική του πράξη να αντισταθεί στη χούντα και να υπερασπιστεί τον όρκο του για Δημοκρατία και ελευθερία στην Ελλάδα. Το συγκινητικό σήμερα είναι ότι εδώ δεν βρίσκονται μόνο, μόνιμοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του, βρίσκονται στρατευμένα παιδιά από το '60, άνθρωποι με άσπρα μαλλιά, που ήρθαν να τιμήσουν τον αγνό αξιωματικό, τον πατέρα τους τον επαγγελματικό, τον αγνό Έλληνα», δήλωσε ο απόστρατος ναύαρχος, Κωστής Γκορτζής.
Ο ναύαρχος ε.α., Διονύσης Χατζηδάκης, δήλωσε για τον εκλιπόντα ναύαρχο: "Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που δίδαξε τι είναι αρετή, τι είναι τόλμη και τι πρέπει να κάνουμε για να στηρίζουμε τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές. Ο ναύαρχος Παπάς είναι μέσα στο μυαλό μας, μέσα στην ψυχή μας. Είχα την τύχη να τον έχω διοικητή και αρχηγό του ναυτικού. Τέτοιοι άνθρωποι δεν εμφανίζονται συνεχώς. Ήταν κάτι το σπάνιο".
«Η απώλεια του κυβερνήτη μας είναι η στέρηση μιας προσωπικότητας, που όχι μόνο σε δύσκολη και δραματική στιγμή έδειξε το μεγαλείο των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά ήταν και ο καθοδηγητής, ήταν ο κυβερνήτης που σε οδηγεί στην ειρήνη και τον πόλεμο για να επιτελέσεις το καθήκον σου", δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α., Νίκος Αρτεμάκης
Ο ναύαρχος ε.α., Διονύσης Χατζηδάκης, δήλωσε για τον εκλιπόντα ναύαρχο: "Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που δίδαξε τι είναι αρετή, τι είναι τόλμη και τι πρέπει να κάνουμε για να στηρίζουμε τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές. Ο ναύαρχος Παπάς είναι μέσα στο μυαλό μας, μέσα στην ψυχή μας. Είχα την τύχη να τον έχω διοικητή και αρχηγό του ναυτικού. Τέτοιοι άνθρωποι δεν εμφανίζονται συνεχώς. Ήταν κάτι το σπάνιο".
«Η απώλεια του κυβερνήτη μας είναι η στέρηση μιας προσωπικότητας, που όχι μόνο σε δύσκολη και δραματική στιγμή έδειξε το μεγαλείο των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά ήταν και ο καθοδηγητής, ήταν ο κυβερνήτης που σε οδηγεί στην ειρήνη και τον πόλεμο για να επιτελέσεις το καθήκον σου", δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α., Νίκος Αρτεμάκης
Αμέσως μετά την τελετή η πομπή πέρασε από το Φάληρο, όπου το πλήρωμα του αντιτορπιλικού "Βέλος", το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα, απέδωσε τιμές στον αιώνιο κυβερνήτη του. Η ταφή του ναυάρχου Παππά θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύμη Ευβοίας.
  • Στην εξόδιο ακολουθία, που πραγματοποιήθηκε στο Α΄Νεκροταφείο από την πλευρά της Πολιτείας παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Ναυτιλιας, Κ. Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι δύο υφυπουργοί Άμυνας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Ν. Βαλαβάνη. Παρόντες επίσης ήταν απόστρατοι αξιωματικοί, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν υπηρετήσει υπό τις εντολές του ηρωικού ναυάρχου, αλλά και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, που συνδέονταν με στενή φιλία με τον εκλιπόντα ναύαρχο, όπως ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα.
ethnos.gr

Νεαρός ποδοσφαιριστής και φίλος του νεκροί σε τροχαίο στην Ανάβυσσό

Νεαρός ποδοσφαιριστής και φίλος του νεκροί σε τροχαίο
Ενας 20χρονος αθλητής και ο αδερφός ενός συναθλητή του ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμια του αυτοκινήτου, μετά από σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην Λεωφόρο Αναβύσσου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε κολώνα .
Οπως γράφει στην ιστοσελίδα της η Ροδιακή, νεκρός είναι ο 20χρονος Φίλιππος Δελαπόρτας, ποδοσφαιριστής του συλλόγου του νησιού «Φοιβος Κρεμαστής», καθώς και ο αδελφός του ποδοσφαιριστή Ευτύχη Τζιβίλογου, Γιάννης, οδηγός του αυτοκινήτου. Οι δύο νεαροί συμμετείχαν στην αποστολή του Φοίβου Κρεμαστής και επρόκειτο αύριο να αγωνιστουν για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος στην Ικαρία.
Το μοιραίο αυτοκίνητο φαίνεται ότι έφυγε με μεγάλη ταχύτητα απο τον δρόμο και χτύπησε στη συνέχεια σε κολώνα της ΔΕΗ. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών, ανασύρθηκαν νεκρά τα δύο παλικάρια, ενώ ο άλλος ποδοσφαιριστής του συλλόγου και αδερφός του οδηγού, Ευτυχής Τζιβίλογου, ευτυχώς δεν έπαθε κάτι.
Οι τρις νεαροί μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας, ωστόσο για τα 2 παλικάρια ήταν ήδη αργά.
Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι παρά την άδεια που δόθηκε από την ΕΠΟ για την αναβολή της αυριανής αναμέτρησης του Φοίβου με τον Ικαρο Σάμου, για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά για να τιμήσουν τη μνήμη του συμπαίκτη και φίλου τους, αλλά και του αδερφού του Ευτύχη Τζιβίλογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ πρότεινε την αναβολή του αυριανού παιχνιδιού, κάτι που ο Φοίβος δεν δέχτηκε αφού αποφάσισε να συμμετέχει κανονικά
Τραγική φιγούρα ο πρόεδρος του Φοίβου και πατέρας του Φίλιππα, ο οποίος έδωσε εντολή να αναχωρήσει κανονικά η ομάδα για τη Ικαρία, ενώ όλα δείχνουν ότι κόντρα στον Ικαρο  η ομάδα της Ρόδου θα παραταχθεί με δέκα παίκτες και τον Φίλιππα Δελαπόρτα να είναι ο 11ος που θα δηλωθεί στο φύλλο αγώνα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι   ο Φοίβος Κρεμαστής ειναι πρωταθλήτης Δωδεκανήσου και μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Δυτικής και Ανατολικής Αττικής  θα αντιμετωπίσουν  τον πρωταθλητή Κορινθίας  Α.Ο. Λουτράκιου στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Ημερίδα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ», διοργανώνει στις 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 6 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:
«ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ»
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Εισήγηση:
  1. Κόλλια – Κοντογιάννη Φωτεινή, Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Ν. Κορινθίας,
  2. Ταγαρά Σοφία, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος,
  3. Παπαγιαννοπούλου Ιωάννα, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.
Μετά το τέλος της ημερίδας θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου και θα διανεμηθούν δωρεάν μηχανήματα μέτρησης και έντυπο ενημερωτικό υλικό

O "Γιατρός με το ζόρι" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Κ. Αγγελίδη το Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο

Μολιέρου "Γιατρός με το ζόρι" σε σκηνοθεσία Κ. Αγγελίδη

Και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω σκουπιδιών η Τρίπολη

Να κηρυχτεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει για μία ακόμη φορά στο απροχώρητο ζητά το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.
Κι αυτό γιατί παρά την ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για τη μεταφορά των σκουπιδιών Τρίπολης και Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής η όλη προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε καθώς δεν υπάρχει αδειοδοτημένος σταθμός (ΣΜΑ) για να μεταφόρτωση τους.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να σταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ακολούθως στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να κυρηχτεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό που προβλέπεται στη συνέχεια είναι η διαδικασία αδειοδότησης σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) ώστε τα σκουπίδια να μεταφερθούν στην Αττική, χωρίς να προκύπτει κάποιο νέο γραφειοκρατικό κώλυμα.
aftodioikisi.gr

Άμεσες απολύσεις από τις ΔΕΚΟ ζητά τώρα η τρόικα.- Βενιζέλος: «Το Δημόσιο, το μεγάλο αγκάθι με την τρόικα»

Ως πιθανή δεξαμενή απολύσεων εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ Β΄ Βαθμού), που είναι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, φαίνεται ότι έχει υποδείξει η τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών μας διαβλέπουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για την εφαρμογή του σχεδίου Μανιτάκη για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο.
Όπως αναφέρει η Καθημερινη το σκεπτικό είναι ότι οι συγκεκριμένα εταιρείες είναι ιδιωτικού δικαίου και απασχολούν υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τη μονιμότητα και, συνεπώς, θα μπορούσαν να απομακρυνθούν με αποζημίωση απόλυσης.
Στο μεταξύ ...

Ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων γιά το νερό του Σχίνου


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΡΟ ΣΧΙΝΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Περαχώρας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π), σας ενημερώνουν ότι:

Σχετικά με το δημοσίευμα της 7/4/2013 της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»,

τόσο ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος συνδέουν με παραπλανητικό τρόπο την έκθεση του ΙΓΜΕ για το Σχίνο με τον Υδροφόρο Ορίζοντα του αναγνωρισμένου Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου για τον οποίο ουδέποτε έχει παρατηρηθεί πρόβλημα υποβάθμισης της ποιότητας του, σύμφωνα με τις μελέτες διαχρονικής παρακολούθησής του εδώ και δεκαετίες.
Η επιχειρούμενη σύνδεση της πρόσφατης έρευνας στο Σχίνο με ζητήματα εμφιάλωσης και εμπορίας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου έρχεται να προστεθεί στις από διετίας προσπάθειες σπίλωσης της φήμης του, που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες στο μερίδιο της αντίστοιχης αγοράς.

Aξιέπαινη ανταπόκριση στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων είναι στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, συμπλήρωσε ήδη 8 μήνες συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας.
Δικαιούχες οικογένειες βρίσκονται σε όλες τις ενότητες του Δήμου (Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια, Πίσια), οι οποίες ενισχύονται εβδομαδιαίως.
Έχουν διατεθεί 13.486 τεμάχια ειδών διατροφής, μετά από 35 διανομές σε 78 οικογένειες ανά εβδομάδα, κατά το διάστημα 13/8/2012-8/4/2013.
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την έμπρακτη υποστήριξή τους, όλους εκείνους που με την προσφορά τους (εταιρείες, δημότες, ιδιώτες κλπ), αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση του Δήμου προς όφελος των συνανθρώπων μας και έκαναν πραγματικότητα τους στόχους και τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η διανομή τροφίμων συνεχίζεται κάθε Τρίτη και για όλο το έτος 2013.
 
Παρατίθεται αναλυτικός πίνακας διανομών:

Ένοπλος σκότωσε 13 άτομα (μεταξύ τους και ένα μωρό) στη Σερβία!

serbianpolice
Ένοπλος στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα στο δήμο Μλαντένοβατς της Σερβίας άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί και σκότωσε 13 ανθρώπους.
Ο 60χρονος Λιούμπισα Μπ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σερβική αστυνομία, σκότωσε έξι άνδρες, έξι γυναίκες και ένα μωρό και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του και να αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του δράστη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ysterografa.gr

Άρχισαν οι χρεώσεις στο Facebook…

facebook11
Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από ότι φαίνεται άρχισε να χρεώνει τους χρήστες της ακόμη και στα μηνύματα!
Όπως αναφέρει ο “Guardian” το Facebook έχει ενεργοποιήσει πιλοτικά την λειτουργία αποστολής μηνυμάτων σε άλλους, που δεν είναι «φίλοι» σας, αλλά με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο. Βέβαια όσο πιο γνωστός είναι αυτός που θέλετε να του στείλετε μήνυμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η χρέωση.
Η λειτουργία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 36 χώρες.
Όταν θες να στείλεις μήνυμα σε κάποιον που δεν είστε «συνδεδεμένοι» τότε το μήνυμά σου θα πάει στην κατηγορία «Άλλα» και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το διαβάσει ο άλλος ποτέ. Τώρα το Facebook, δίνει την δυνατότητα το μήνυμα σου να πάει κατευθείαν στα «Εισερχόμενα», όταν δεν έχεις κάποιον φίλο, ωστόσο με μια μικρή χρέωση.
Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του“Guardian”,  χαμηλότερη χρέωση έχουν τα μηνύματα με παραλήπτες άτομα όπως ο δημοσιογράφοι, ωστόσο η χρέωση ανεβαίνει στα celebrity.
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στον Guardian πως «η  λειτουργία ενεργοποιήθηκε πιλοτικά σε ένα ποσοστό χρηστών. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε καν για την επέκτασή της σε όλους τους χρήστες σε αυτές τις 36 χώρες, κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι εντυπώσεις θα αφήσει».
Ωστόσο η συγκεκριμένη λειτουργία ενδεχομένως να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς μπορεί να αρχίσουν οι χρεώσεις για πιο βασικές λειτουργίες των χρηστών.

ysterografa.gr

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Νότια Κορέα!

N_korea_2527834bΗ Πιονγκγιανγκ προειδοποιεί τους ξένους που βρίσκονται στο έδαφος της Ν. Κορέας να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνση τους σε περίπτωση πολέμου, κλιμακώνοντας έτσι τις απειλές προς την Σεούλ.
«Δεν επιθυμούμε το κακό των ξένων στη Νότια Κορέα σε περίπτωση πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της βορειοκορεατικής «Επιτροπής Ειρήνης Ασίας – Ειρηνικού».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικά σημεία πόλεων της Νότιας Κορέας έχουν τοποθετηθεί πύραυλοι Patriot, με σκοπό να αναχαιτίσουν τυχόν επίθεση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

yserografa.gr

Πώς η «Αβρούπα» γίνεται «Αφρίκα»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καλά καταλαβαίνουμε το ΑΚΕΛ, αφού στις 23 του περασμένου Νοεμβρίου συμφώνησε επί του προσχεδίου μνημονίου, που προέβλεπε όχι μόνο τη διάλυση των μη βιώσιμων τραπεζών, αλλά και των συνεργατικών ιδρυμάτων, τώρα, κατόπιν εορτής, δηλώνει πως επεξεργάζεται μια «ολοκληρωμένη πρόταση» προκειμένου η κυπριακή οικονομία να βγει από το αδιέξοδο.

Προς τούτο, «επιστράτευσε», λέει, τον Γερμανό καθηγητή και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Χάισε Φλάσπε και τον Έλληνα Κώστα Λαπαβίτσα.

Για τον πρώτο, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μας λένε πως… άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας.

Ο δεύτερος, είναι γνωστό πως βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και «συμβουλεύει» ομοϊδεάτες του και μη να οδηγήσουν την μεγαλόνησο εκτός ευρώ, κάτι που κατά τη γνώμη του έχει συμβεί ήδη.

Επιτυχής η εγχείρηση του 15χρονου από την Πάτρα

surgery
«Έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής, σήμερα ξύπνησε και είναι πολύ καλά, ευδιάθετος και με καλή κινητικότητα», όπως δήλωσε ο γιατρός του 15χρονου από την Πάτρα που εγχειρίστηκε χτες στη Γερμανία, όπου μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Μιλώντας στον Antenna, ο γιατρός Βασίλης Παναγιωτόπουλος είπε πως «η βλάβη αφαιρέθηκε οριστικά». Το παιδί θα παραμείνει στη Γερμανία για 3 ή 4 εβδομάδες για φυσιοθεραπεία και μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει στην υπόθεση Εθνικής-Eurobank!

Grigoris-Peponis-Spyros-Mouzakitis
Έντονη είναι η φημολογία στο παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες ότι επίκειται παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα της ακύρωσης του deal ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, όχι φυσικά στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στο γιατί υπήρξε εμπλοκή στη διαδικασία της συγχώνευσης, αλλά στις… κινήσεις που παρατηρήθηκαν στο Χρηματιστήριο.
Όπως γράφουν τα “Νέα”, την Πέμπτη και την Παρασκευή, δηλαδή μερικά μόλις 24ωρα πριν από τη… μοιραία Κυριακή, όταν και αποφασίστηκε η ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δυο τραπεζών, στη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, παρατηρήθηκε “σπρώξιμο” μετοχών στο Χρηματιστήριο, με… υποψίες εσωτερικής πληροφόρησης.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα” προτρέπει ουσιαστικά τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να παρέμβει, και να διευρευνήσει αν υπάρχει “κάτι” σκοτεινό σε αυτή την ιστορία, επικαλούμενος συζητήσεις… στο Κολωνάκι περί “κονόμας”.

ysterografa.gr

Διακόπτεται η σύνδεση στο τμήμα του Προαστιακού Κιάτο- Αεροδρόμιο– Κιάτο


Ταλαιπωρία περιμένει για τις επόμενες εννιά μέρες τους επιβάτες του προαστιακού καθώς λόγω εργασιών αναβάθμισης στις γραμμές θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Προαστιακού Κιάτο- Αεροδρόμιο– Κιάτο.
Συγκεκριμένα διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των σταθμών Σκα – Μεταμόρφωση – Σκα. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Κιάτο με προορισμό το αεροδρόμιο θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία από το σταθμό ΣΚΑ μέχρι τον σταθμό του Ηρακλείου και αντίστροφα.
 
korinthostv.blogspot.gr

Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΠΟ!

sarris
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των στημένων πινάκων διαιτησίας και θα πάει στο εισαγγελέα εντός των ημερών. Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε λόγο “καλοστημένη σκευωρία που σύντομα θα ξεσκεπαστεί”.
Περισσότερα στο sport.gr

Επεισόδια αντιεξουσιαστών - Χρυσής Αυγής τη νύχτα στην Πάτρα

Μάχες μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ψηλαλώνια της Πάτρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε κατάστημα που είναι στέκι της Χρυσής Αυγής.
Ακολούθησε πετροπόλεμος και δημιουργία οδοφραγμμάτων στους γύρω δόμους και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συμπλεκόμενους.
Στην συνέχεια αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη οδό Κορίνθου, προς την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.
Σε δεκαπέντε προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκρυθμης νύχτας. Πρόκειται για έναν 30χρονο. Από τον πετροπόλεμο μάλιστα προέκυψαν ζημιές σε δύο ,όπως έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, αυτοκίνητα. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη και τα χημικά και οι φωτιές έκαναν την ατμόσφαιρα στην Γούναρη και τη γύρω περιοχή, ιδιαίτερα αποπνικτική. Η Γούναρη δόθηκε στην κυκλοφορία στις 2.24 τα ξημερώματα.
Πρωταρχικός στόχος της αστυνομίας ήταν, όπως αναφέρεται, να μην υπάρξουν τραυματισμοί και φθορές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αν και οι ζημιές σε ΙΧ δεν έλειψαν.
Τα "σημάδια" από όσα εκτυλίχθηκσαν χθες βράδυ στην περιοχή ήταν ορατά νωρίς το πρωί. Πολλές πέτρες διάσπαρτες στο δρόμο, σπασμένα μπουκάλια και καμμένοι κάδοι...

Η Αθηνά Ωνάση πούλησε το μυθικό νησί του Σκορπιού σε Ρώσο μεγιστάνα!

skorpios island greece1 600x272 Η Αθηνά Ωνάση πούλησε το μυθικό νησί του Σκορπιού σε Ρώσο μεγιστάνα!
Ενα νησί μυθικό – κυρίως εξαιτίας των ιδιοκτητών του- ο Σκορπιός φαίνεται πως μετά από μακρά περίοδο σιγής θα επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, αφού πουλήθηκε σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο.
“Οπως αποκαλύπτει η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος.Ήδη μάλιστα ετοιμάζονται τα συμβόλαια της πώλησης, . «Τα συμβόλαια πώλησης ετοιμάζονται από δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Το ένα βρίσκεται στην Γενεύη και το άλλο στην Αθήνα. Το δεύτερο εκπροσωπούν μία πασίγνωστη γυναίκα δικηγόρος που ειδικεύεται στο Αστικό Δίκαιο και διαπρεπής άνδρας συνάδελφός της.»
troktiko.eu

Δημόσιο: «Παράθυρο» για άμεσες απολύσεις και μη επίορκων

Την επέκταση του κανόνα 1 προς 1 (μία απόλυση – μία πρόσληψη) και στους υπόλοιπους πλην των επίορκων υπαλλήλων συζητούν πλέον κυβέρνηση και τρόικα. Αν και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν άγνοια για το θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων της τρόικας σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, κάτι που επιθυμεί σφόδρα η τριμερής.
Σύμφωνα με το σχέδιο οι υπάλληλοι που θα απολύονται, είτε αφού πρώτα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είτε και απευθείας (;) θα αντικαθίστανται από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Πέραν της ικανοποίησης της απαίτησης της τρόικας για «αίμα», τα βασικά επιχειρήματα  είναι δύο:
-          Πρώτον,  ότι με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο θα αναβαθμίσει το επίπεδο του προσωπικού του, καθώς όσοι θα απολύονται θα είναι χαμηλότερων προσόντων από όσους θα προσλαμβάνονται
-          Δεύτερον, ότι θα υπηρετήσουν στο Δημόσιο υπάλληλοι που έχουν περάσει με αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και όχι με άλλες αμφιβόλου ποιότητας (σ.σ. κοινώς «ρουσφέτια»

aftodioikisi.gr

Σεισμός κοντά στα 5R στη Λακωνία!

seismos
Σεισμός μεγέθους 4,9R σημειώθηκε στις 6.36 το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο την περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., ενώ υπάρχει μετασεισμικοί ακολουθία.
Στις 08:12 π.μ., σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,0R. 8 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών με εστιακό βάθος τα 10 χλμ
 Μεχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Στέλλα Χριστοδούλου: «Κούπα και στη Σαντορίνη»


Στα... ουράνια όλος ο Ολυμπιακός και η συμπολίτισσά μας ( κατάγεται από τα Ροζενά) πασαδόρος της ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου μετά το πρωτάθλημα ονειρεύεται και το Κύπελλο!
«Μπήκαμε στους τελικούς των πλέι οφ για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, αφού γνωρίζαμε εξ αρχής ότι μία ήττα θα σήμανε αυτομάτως το τέλος της προσπάθειάς μας. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ μετρούσε τρεις νίκες στη σειρά, σε Σούπερ Καπ και πρωτάθλημα δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας.
Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός τόσο καιρό δεν είχε πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του και παρά το γεγονός ότι ξέραμε τις δυνατότητες που είχε η ομάδα δεν είχαμε καταφέρει να το βγάλουμε αυτό στο γήπεδο στην κανονική περίοδο. Στα πλέι οφ, όμως, παίξαμε σαν ομάδα, η μία για την άλλη και δείξαμε το αληθινό μας πρόσωπο» είπε αρχικά για την κατάκτηση του τίτλου.
Όσο για το κλειδί του αγώνα, τόνισε: «Η συγκέντρωση, η ψυχή και το καλό σέρβις ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τελευταίο τελικό, μας χάρισαν διαφορές στο σκορ και τελικά μας έδωσαν τη νίκη. Ξέραμε τι μας περίμενε στην καυτή έδρα της ΑΕΚ, αλλά δεν χάσαμε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια τη συγκέντρωσή μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, στον προπονητή μας, στη διοίκηση και σε όλο το τιμ».
Στη συνέχεια, η διεθνής πασαδόρος του Ολυμπιακού, έστειλε το μήνυμά της και για το final four του Κυπέλλου:«Σήμερα πανηγυρίζουμε, αλλά από αύριο τα κεφάλια μέσα και το βλέμμα στο Κύπελλο. Πολλοί μιλούν για μια νέα μάχη Ολυμπιακού - ΑΕΚ, αλλά εμείς πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Ηρακλή Κηφισιάς και μετά να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Διαθέτουμε ανεβασμένη ψυχολογία από τις νίκες επί της ΑΕΚ, το θέλουμε και πάμε στη Σαντορίνη για να πάρουμε την κούπα».

sentragoal.gr
 

Ποίοι παίζουν για... Δήμαρχοι

Μπορεί οι δηµοτικές εκλογές να απέχουν δεκαπέντε µήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δηµόσια συζήτηση για το ενδεχόµενο αναβολής τους κατά έναν χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες ανά την επικράτεια, αλλά και στα κοµµατικά επιτελεία όλων των αποχρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει.
Μόνο που αυτή τη φορά το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει δηµιουργηθεί, λόγω της τρικοµµατικής κυβέρνησης, έχει αλλάξει τα δεδοµένα και στα αυτοδιοικητικά πράγµατα της χώρας, καθώς φαίνεται πως έχει αρχίσει να υποχωρεί η λογική των χρισµάτων και να υπερισχύουν οι ευρύτερες τοπικές συνεργασίες, πάνω και πέρα από κόµµατα..
Η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ακτινογραφόντας τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας αποκαλύπτει  ονόµατα που συζητούνται ή διεκδικούν ρόλο στις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές...

Στην Κόρινθο θα διεκδικήσει ξανά τον δήµο ο Αλ. Πνευµατικός, έχοντας απέναντι τους Κ. Γιώτη (Ν.∆.) και Μπ. Κασίµη (ΣΥΡΙΖΑ).
Στο Ναύπλιο αναµένεται να ξανακατέβει ο νυν δήµαρχος, ∆. Κωστούρος, την ώρα που υποψηφιότητα θα καταθέσουν οι Χρ. Γραµµατικόπουλος (Ν.∆.) και Τ. Σαλεσιώτης (ΠΑΣΟΚ), καθώς και ο Γ. Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ)
Στην Τρίπολη, φαβορί είναι ο νυν «γαλάζιος» δήµαρχος, Γ. Σµυρνιώτης, όταν από το ΠΑΣΟΚ, εκτός του ∆. Παυλή, ακούγεται το όνοµα του Κ. Τζούµη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταλήγει στην ηθοποιό Αντ. Γιαννούλη.
Στη Σπάρτη, νέα θητεία θα διεκδικήσει ο Στ. Αργειτάκος, ενώ το σκέφτεται ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
Στην Καλαµάτα  το χρίσµα αναµένεται να λάβει από τη Ν.∆. ο νυν δήµαρχος , Π. Νίκας. Ενδιαφέρον προβλέπεται να εκφράσουν ο βουλευτής ∆. Σαµπαζιώτης και ο πρόεδρος της ΝΟ∆Ε, Π. Μαντάς. Από το ΠΑΣΟΚ συζητείται η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το όνοµα του βουλευτή Θ. Πετράκου.
Στον Πύργο ενδιαφέρον δείχνουν ο Αντώνης Καράµπελας (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.) και ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου, Κώστας Νικολούτσος (Ν.∆.).
 Στην Πάτρα, ο Γιάννης ∆ηµαράς (∆ΗΜ.ΑΡ.) θα έχει απέναντί του ξανά τον «γαλάζιο» Κώστα Χριστόπουλο.
Στη Ζάκυνθο ακούγεται το όνοµα του πρ. νοµάρχη ∆. Γάσπαρου.
Στην Κεφαλλονιά ο Αλ. Παρίσης (Ν.∆.) θέλει να ανανεώσει τη θητεία του
Στο Μεσολόγγι, ο Π. Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ) θα έχει απέναντί του τον πρώην δήµαρχο, Γιώργο Πρεβεζάνο (Ν.∆.).
Στο Αγρίνιο, ο νυν δήµαρχος, Παύλος Μοσχολιός (ΠΑΣΟΚ), διεκδικεί στήριξη από τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά το σκέφτεται και ο Γιώργος Παπαναστασίου (Ν.∆.).
Τώρα όσο αφορά την Αθήνα ακούγονται έντονα τα ονόµατα των Μάκη Βορίδη, Ανδρέα Ψυχάρη, Βασίλη Κικίλια και Ολγας Κεφαλογιάννη, παρόλο που η ίδια το αρνείται. Κάποιοι όµως υποστηρίζουν πως η Νέα ∆ηµοκρατία αναζητά πρόσωπο-έκπληξη, που θα µπορεί να στηριχθεί και από τους κυβερνητικούς εταίρους. Πάντως, ο Νικήτας Κακλαµάνης έχει δηλώσει ήδη πως προτίθεται να διεκδικήσει τον δήµο ως ανεξάρτητος απέναντι στον Γιώργο Καµίνη.
Στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήµο, ενώ συζητείται εντόνως πως ο Μίµης Ανδρουλάκης θα µπορούσε να συσπειρώσει την ευρύτερη Κεντροαριστερά. 
Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επιθυµεί να συνεχίσει τη θητεία του στον ∆ήµο Περιστερίου, όπως και ο ∆ηµήτρης Μαραβέλιας στο Χαϊδάρι.  Στο Μαρούσι, ο Γιώργος Πατούλης, αν και έκανε δεύτερες σκέψεις, θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί, την ώρα που στην Κηφισιά ο Νίκος Χιωτάκης επιθυµεί να συνεχίσει, αν και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε µεγάλη µερίδα δηµοτών.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Χάρης Τοµπούλογλου θέλει να ξαναδοκιµάσει την τύχη του, στο Π. Φάληρο ο ∆ιονύσης Χατζηδάκης παραµένει σταθερή αξία. Οσον αφορά τη Γλυφάδα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόµα τις προθέσεις του για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήµο.
Στα Ιωάννινα, ο Φ. Φίλιος (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.) θέλει να συνεχίσει, ενώ και ο πρώην δήµαρχος Νίκος Γκόντας, από τη Ν∆, θέλει να επιστρέψει. Σκέφτεται να κατέβει και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς
Στη Λάρισα ο Κ. Τζανακούλης θέλει να συνεχίσει, ενώ στον Βόλο η Ζέττα Μακρή δεν εγκαταλείπει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µε αποτέλεσµα κάποιοι να επιµένουν πως θα κατέβει εναντίον του νυν δηµάρχου, Π. Σκοτεινιώτη (∆ΗΜ.ΑΡ.).
Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Γκιουλέκας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του κόντρα στον Γ. Μπουτάρη, ενώ ακούγεται το όνοµα του Στ. Καλαφάτη και ενδιαφέρεται ο Κ. Βελόπουλος.
Στη ∆ράµα ο Θ. Μαργαρίτης επιθυµεί να πάρει ρεβάνς από τον Κ. Χαρακίδη (ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜ.ΑΡ.), αλλά ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο πρ. βουλευτής της Ν.∆. Μ. Τζίµας. Στην Ξάνθη ακούγεται το όνοµα του πρ. υπουργού Αλ. Κοντού. Στην Κοζάνη, απέναντι στον Λ. Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ) φαίνεται ότι θα πάρει θέση ο Γ. Κασαπίδης.
Ο Γ. Τρεπεκλής (Ν.∆.) στην Κέρκυρα θέλει να ανανεώσει τη θητεία του
Στη Ρόδο η Ν.∆. προσανατολίζεται στον πρ. πρόεδρο του Επιµελητηρίου Γ. Χατζηµάρκο, ενώ βλέψεις έχει ο Στ. Καρίκης µε τις ευλογίες των Παυλίδη και Κόνσολα.
Στη Μυτιλήνη από τη Ν.∆. ακούγονται τα ονόµατα των Θ. Βαλσαµίδη, Στρ. Τζιµή και Κ. Μουτζούρη.
Υποψηφιότητα που θα µπορεί να στηριχθεί από ΠΑΣΟΚ και ∆ΗΜ.ΑΡ. αναζητά στο Ηράκλειο η Ν.∆. Ωστόσο, ο νυν δήµαρχος, Γ. Κουράκης, θα διεκδικήσει ξανά τον δήµο. Τέλος στα Χανιά την έκπληξη αναµένεται να κάνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Ελ. Σκουλάκης.

Πληροφορίες από εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Τραγικός απολογισμός- 1000 στρέμματα κάηκαν στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τραγικός είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή το μεσημέρι στην περιοχή των Τρικάλων Ξυλοκάστρου. 1000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αποτεφρώθηκαν από τη μανία της, που δεν έλεγε να σταματήσει και να δαμαστεί λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Το μόνο θετικό ήταν, ότι δεν κάηκε δασική έκταση και κυρίως δεν κινδύνευσαν ζωές και περιουσίες πολιτών. Αυτό επετεύχθη χάρη στην υπερπροσπάθεια όλης της δύναμης της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έδωσε μια μεγάλη και άνιση μάχη και τελικά υπερίσχυσε. Τουλάχιστον 30 οχήματα και 60 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα από την Τρίπολη και δύο αεροσκάφη πήραν μέρος στη μαραθώνια αυτή προσπάθεια και για πάνω από 48 ώρες πάλευαν με τους ανέμους – θεριά.
http://korinthostv.blogspot.gr/2013/04/1000.html

Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην δήμαρχος που συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Κόρινθο

Ελεύθερος αφέθηκε  πρώην δήμαρχος τέως Δήμου της Κορινθίας που συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Κόρινθο,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 68χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -604.532,56- ευρώ..

Τσίπρας: Γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας

Alexis-Tsipras
Την ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της θέσης της χώρας, ώστε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη, στελέχους του κόμματος, με τίτλο «Ο Λαμπράκης και το κίνημα ειρήνης».
Μετά από μια μακρά αναφορά στο κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από την δικτατορία του ΄67 και την δράση του κινήματος Λαμπράκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι οι αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μέσα στο πλαίσιο του αγώνα για έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, παλεύουν και για ειρηνικές λύσεις στα διεθνή προβλήματα.