Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το φιλέ... βάφτηκε κόκκινο – Θρύλος με τα όλα του!


O Oλυμπιακός πανηγυρίζει στη Σαντορίνη το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. 3-1 σετ την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. MVP η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, που κέρδισε στο... νήμα την περσινή πολυτιμότερη, Σοφία Κοσμά.
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και προηγήθηκε με 4-0, αλλά τα σερβίς της Μέντεζ ανέτραψαν το σκορ (4-7), ενώ με την Τζανακάκη να πιέζει επίσης την ερυθρόλευκη υποδοχή, η ΑΕΚ ξέφυγε με 12-5. Η Λούκοβιτς μπήκε αντί της αρνητικής Κοσμά, αλλά η Ένωση με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερες λύσεις (καθώς Μέντεζ και Παπαγεωργίου βοήθησαν και στην επίθεση) είχε το πάνω χέρι.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πλησιάσει στους 2 (14-16) με τρεις άμυνες της Λούκοβιτς σε μία φάση και δύο τελειώματα από την Χριστοδούλου, αλλά ως εκεί. Τα μπλοκ των Μέντεζ, Παπαγεωργίου και Τζανακάκη αποτελείωσαν τον Ολυμπιακό που έμεινε ζωντανός ως το 20-23 (δύο πόντοι της Τρατς), αλλά η Μποροβίνσεκ με δυο επιθέσεις "καθάρισε" (25-23).
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξέφυγε αρχικά με +6 (9-3), με την Χριστοδούλου να έχει έναν άσο, την Κοσμά να είναι ξανά στο παρκέ αντί της Λούκοβιτς, την Γιακουμή να τελειώνει τις εύκολες φάσεις πάνω στο φιλέ και την Τένεβα να έχει δύο συνεχόμενα μπλοκ πάνω στις Κις και Μέντεζ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει άμυνες, η Μέντεζ θύμισε τον παλιό... κακό εαυτό της και η Κωνσταντίνου έκανε το 12-5.
Με τρεις πόντους της Κις η ΑΕΚ πλησίασε (14-11), αλλά δύο σερί λάθος επιθέσεις της Παπαγεωργίου έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος (18-12). Στη συνέχεια, από το σερβίς ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-1 με έναν άσο της Γιακουμή (22-15) και δύο συνεχόμενους στο φινάλε από την Κοσμά (25-16).
Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό και στο τρίτο σετ. Με δύο άσους της Κωνσταντίνου ξέφυγε με 4-1 και με δύο "καρφιά" της Τένεβα έφτασε στο 7-2, απέναντι σε μια μπλοκαρισμένη ΑΕΚ. Βρίσκοντας όμως λύσεις επιθετικά από την Κις, με καλά σερβίς της Μέντεζ και εκμεταλλευόμενη κάποια ερυθρόλευκα λάθη, η Ένωση πέρασε μπροστά με 14-13, με τον Σωτήρχο να κάνει την... γνωστή διπλή αλλαγη βάζοντας στο ματς της Τέζα και Λούκοβιτς.
Η Σέρβα αποδείχθηκε καθοριστική καθώς με δύο δικές της επιθέσεις -κι ενώ είχε προηγηθεί άσος της Κωνσταντίνου- ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 17-14. Η Τσοχατζή μπήκε για σερβίς, πήρε άσο, δυσκόλεψε τις ερυθρόλευκες και η ΑΕΚ ισοφάρισε (20-20). Η Γιακουμή, που νωρίτερα χρεώθηκε (μάλλον υπερβολικά με διπλή μπαλιά) έκανε μπλοκ στην Μποροβίνσεκ για το 22-21, στο κρίσιμο σημείο η Μέντεζ πλάσαρε... άουτ (24-22) και η Κοσμά με νέο άσο έγραψε το 25-22 και το 2-1 στα σετ!
Η Κοσμά ξεκίνησε το τέταρτο σετ όπως τελείωσε το προηγούμενο και με τρεις συνεχόμενους ασους εκανε το 4-0 για τον Ολυμπιακό, που ήταν μπροστα ως το 9-6. Ακολούθησε ένα σερί 5-0 για την ΑΕΚ για το 11-9, με την Γιακουμή να χρεώνεται ξανά διπλή μπαλιά και να βλέπει και την κίτρινη κάρτα της Μουλά. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο πόντους της Κωνσταντίνου και ενδιάμεσα άσο της Τένεβα για το 12-11 και το σετ πήρε... φωτιά.
Η Κύπρια ακραια του Ολυμπιακού πήρε κι άλλο πόντο και το σκορ έγινε 16-12, με την ΑΕΚ να πλησιάζει στους δύο (17-15 με Κις και Τζανακάκη), αλλά τις πρωταθλήτριες Ελλάδας να απαντούν με δυο πόντους της Τρατς και έναν της Γιακουμή και να διατηρούνται στο +4 (20-16). Η ΑΕΚ έφτασε στον πόντο (21-20) με την Κις, αλλά η Τένεβα απάντησε γρήγορα (22-20), η Κωνσταντίνου έκανε το 23-21 και η MVP Κοσμά τελείωσε με επίθεση για το 25-22!
Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 17 (11/23 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ, 36% υπ. – 24% άριστες), Κοσμά 14 (7/28 επ., 7 άσοι, 47% υπ. – 20% άριστες), Τρατς 10 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Γιακουμή 9 (4/17, 1 άσο, 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 9 (3/6 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Τένεβα 14 (10/31 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 50% υπ. - 30% άριστες), Κονόμη –λ (80% υπ. – 60% άριστες) / Λούκοβιτς 4 (4/9 επ.), Τέζα
ΑΕΚ (Οικονόμου): Παπαγεωργίου 5 (3/12 επ., 2 μπλοκ, 30% υπ. - 10% άριστες), Κις 25 (22/56 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Τζανακάκη 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 11 (10/17 επ., 1 μπλοκ), Μέντεζ 9 (7/29 επ., 1 μπλοκ, 30% υπ. – 27% άριστες), Παπαφωτίου 2, Ρόγκα –λ (40% υπ. – 25% άριστες) / Γκούζου 1, Τσοχατζή 1 (1 άσος)

sentragoal.gr

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

Σε συμφωνία για απολύσεις αλλά με… μέτρο των υπόλοιπων υπαλλήλων πλην των επίορκων κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηριζουν την κυβέρνηση μετά την συνάντηση διάρκειας περίπου τρισίμιση ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις των δύο εκ των τριών, οι Α. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης συμφώνησαν καταρχήν για την απόλυση των επίορκων χωρίς όμως το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου αλλά με ορίζοντα τα τέλη του χρόνου, ενώ για τους υπόλοιπους οι απολύσεις με… μέτρο μέχρι τα τέλη του 2014,  θα γίνουν στη βάση της αξιολόγησης και παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας του Α. Μανιτάκη, ο οποίος κλήθηκε και συμμετείχε στο τελευταίο μέρος της συνάντησης.

Ο Άκης αποφάσισε να “δώσει” το ΠΑΣΟΚ!

Akis-Tsoxatzopoulos
(Photo: Eurokinissi)
Από την πρώτη στιγμή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στη φυλακή, η… μεγάλη απορία ήταν αν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και… παρ’ ολίγον πρωθυπουργός το 1996, θα επέλεγε να μιλήσει με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Κοινώς, “να δώσει” άλλους που ενδεχομένως έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε μια σκανδαλώδη διακυβέρνηση, την οποία διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News” (την εφημερίδα του Ομίλου Χατζηνικολάου-Κουρή που συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου) που κυκλοφορεί αύριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται ότι αποφάσισε να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και να αρχίσει να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένος.
“Δεν μπορούσα να αγοράζω υποβρύχια μόνος μου”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του, που εμπλουτίζεται με την επισήμανση ότι στις σχετικές, κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ στις οποίες αποφασίστηκαν οι εξοπλιστικές προμήθειες για τις οποίες διώκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συμμετείχαν τόσο ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, όσο και άλλοι, κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, και “δείχνει” τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι κάποια θέλουν να τον κάνουν “σύγχρονη Ιφιγέναια”, στο βωμό της λαϊκής αντίδρασης για την οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διαχρονικά, για χάρη του οποίου το Κίνημα έφτασε μια ανάσα από τη διάσπαση το 1990, με τα περίφημα γεγονότα του Πεντελικού, παραδέχεται ότι ήταν λάθος του να αγοράσει το διαμέρισμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και τονίζει ότι τον εκβιάζουν με την προφυλάκιση της γυναίκας του, Βίκυς Σταμάτη.

ysterografa.gr

Το ΚΚΕ απάντησε… καταλλήλως στον Τσίπρα

KKE-19o-Synedrio   Τη δική του απάντηση στο προσκλητήριο ενότητας της Αριστεράς που απηύθυνε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με απευθείας αναφορά στο ΚΚΕ, έστειλε ο Περισσός, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος:
“Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα και μόνο στόχο: να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση φορτώνοντας τα βάρη στο λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο.
Η αγωνία του λαού είναι να γλιτώσει από αυτά τα βάρη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων.
Σε αυτήν την προοπτική πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οικοδομώντας τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία.
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα και θα συμβάλλει ακόμη πιο αποφασιστικά με οδηγό τις αποφάσεις του 19ου Συνέδριου”, επισημαίνει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

ysterografa.gr

Σταϊκούρας: 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο – Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώνεται η συμφωνία

Xristos-Staikouras
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκαν 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τα έτη 2013-2014, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αντικατέστησε στη σύσκεψη τον απόντα στο Eurogroup Γιάννη Στουρνάρα, προανήγγειλε… 15.000 προσλήψεις.
“Έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο με αξιοκρατία νέων παιδιών.
Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η Κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές. Σας ευχαριστώ πολύ”, ήταν η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα.

ysterografa.gr

Η 26η αγωνιστική στη Β1 & Β2 Κορινθίας

Β1΄ Κατηγορια
26η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.- ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 0-3 α. α.
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΣΟΦΙΚΟ '05
 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β2΄ Κατηγορία
  26η αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3 - 0 α. α.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3 - 0 α. α
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 3 - 0 α. α.
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΡΕΠΟ ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Νίκησαν Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Αετός Κρυονερίου


Στα πλαίσια της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορίνθίας, σήμερα ο "καταδικασμένος" με υποβιβασμό Άρης Κορίνθου έχασε στο Συνοικισμό  με 3 - 6 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο ντέρμπι της ημέρας στο Κρυονέρι ο Αετός επικρατησε με 3 - 2 επί της  Θύελλας Κάτω Διμηνιού.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή, όπου στο πιό ενδιαφέροντα αγώνα της ημέρας ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λεχαίου , με τους δύο αντίπαλους να αναζητούν το τρίποντο για την παραμονή τους στη κατηγορία, όπως τρίποντο παραμονής ζητάει και η Αλμυρή κόντρα στον Πανευρωστινιακό.
Ο ήδη πρωταθλητής  Κύψελος Κορίνθου αντιμεπίζει αύριο , στο Αγγελόκαστρο τον τοπικό Αετό, που αναζητεί το τρίποντο που θα του εξασφαλίση την παραμονή του στην κατηγορία, όπως και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου κόντρα στον Τενεάτη Αθηκίων. Στο Σολομό η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού, ενώ τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Αναγέννηση υποδέχεται τους Γαλάζιους Νέους.

29η αγωνιστική 

Η σημερινοί αγώνες
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   3 - 6
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ  3 - 2
   Οι αγώνες της Κυριακής
 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ  

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας, Πρωταθλητής ο Α. Ο. Λουτρακίου, Υπεβιβάστηκαν ο Ηρακλής Λεχαίου και η Προοδευτική Περιγιαλίου


Τα "φώτα της ράμπας" έσβησαν , στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας,  με τη διεξαγωγή και της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής.
Στο φινάλε του πρωταθλήματος ο νταμπλούχος Α. Ο. Λουτρακίου επικράτησε με 0 -2 στο Πετρί επι της τοπικής Θύελλα, και τερμάτισε με +8 βαθμούς από την ομάδα του  ΠΑΣ Κλένια που έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας ( 1 - 1) από τους Αγίους Θεοδώρους .
Τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Κλένια το Σπαθοβούνι που  στο γειτονικό ντέρμπι , στο γήπεδο του Σολομού, νίκησε  με 2 - 1 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Στο "Θώδειο" Στάδιο , ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, επεβλήθηκε με 4 - 2 της  Ελλάδος Βέλου.
Ο Αστέρας Δερβενίου τερμάτισε στην 5η θέση,καθώς επεβλήθηκε με το ευρύ 1 - 4 στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας  επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, ισόβαθμος  του Παννεμεατικού που κέρδισε εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" από την υποβιβασθήσα Προοδευτική Περιγιαλίου, η οποία δεν μετείχε του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός επικράτησε με 1 - 0 του  Ηρακλή Λεχαίου,που υπεβιβάσθηκε, ενώ στο Σοφικό , ο Πανσολυγειακός σάρωσε με 7 - 1 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, του οποίου η παραμονή στην κατηγορία ή μη, θα έξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρει στα μπαράζ γιά την άνοδό του στη Γ' Εθνική, κατηγορία, ο πρωταθλητής Α. Ο. Λουτρακίου , με τους πρωταθλητές της ΕΠΣ ΑΝ Α, της ΕΠΣ Δ Α και της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Η τελευταία (30η) αγωνιστική
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 4 - 2
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 1 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ   7 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 4
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0 - 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 3 α.α.

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1  ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                  72   75 - 22 
------------------------------------
2  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                       64   64 - 33 
3  ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ        61   51 - 27 
4  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.   58    68 - 37 
5  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ     50   58 - 31 
6  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ           50   47 - 32 
7  ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ        49    45 - 35 
8  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜ.   43    61 - 42   
9  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ        42   55 - 43 
10 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ        42   56 - 44 
11 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ        41   57 - 60 
12 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ           35   44 - 53 
13 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ.          28   31 - 65 
------------------------------------
14 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ.         23   32 - 88 
------------------------------------
15 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ    18   33 - 75 
16 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.   0    0 - 90

Ανακοίνωσαν κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ


Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, επισημαίνει ο επίτροπος για την εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung».

«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στην συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες», τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ΕΜΣ θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

Όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα, ο επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. «Η σπουδή είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου, σημειώνει.

newsit.gr

'Επιασαν τον πρόεδρο της NEOSET και τον εκδότη της “Σούπερ Κατερίνας” και του "Μικρού Ήρωα”.

Για χρέη στο δημόσιο συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα το τελευταίο τριήμερο.

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν για χρέη προς το Δημόσιο τις τελευυταίες τρεις ημερες.
Ανάμεσά τους είναι ο Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης, 69χρόνων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NEOSΕΤ ο οποίος συνελήφθη για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 526.840,07 ευρώ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι επίσης και ο Γιώργος Ανεμοδουράς, 64χρόνων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εκδίδει τα περιοδικά “Σούπερ Κατερίνα”, “Μπλέικ” και "Μικρός Ήρωας”. Οι οφειλές του προς το Δημόσιο αγγίζουν τις 98.614,55 ευρώ.
Συνελήφθησαν επισης γνωστός κομμωτής, για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 158.195,28 ευρώ, ενώ για χρέος προς το δημόσιο ύψους 14.655.485 ευρώ, συνελήφθη στο Χολαργό 69χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

newsit.gr

Το Reuters… ανακοίνωσε συμφωνία Ελλάδας-τρόικας

greek-troika-members
Το… τέλος της διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ανακοίνωσε το πρακτορείο Reuters, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επικυρωθούν οι άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται το Reuters, η συμφωνία επήλθε το βράδυ της Παρασκευής, στη διαπραγμάτευση των επικεφαλής της τρόικας με τον Χρήστο Σταϊκούρα και το οικονομικό επιτελείο, απόντος δηλαδή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Eurogroup στο Δουβλίνο.
Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας της Ελλάδας με την τρόικα, θα ακολουθήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης που έχει λαμβάνειν η Αθήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μνημονίου.

ysterografa.gr

Αιφνιδιαστική ανατροπή στο Συνέδριο του ΚΚΕ

Aleka-Papariga-KKE
Μια απρόσμενη εξέλιξη στις παραδοσιακά… αργόσυρτες διαδικασίες στο ΚΚΕ, είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει κύμα φημών και παρασκηνίου. Την ώρα λοιπόν που ο Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, και ενώ το Reuters έχει ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στο ΚΚΕ, ο Περισσός αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες, και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος απόψε, και όχι αύριο όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζει στην εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν, καθώς από τη στιγμή που οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών θα επιβεβαιωθούν, η συγκεκριμένη Κεντρική Επιτροπή θα προχωρήσει στη συνέχεια στη εκλογή νέας ηγεσίας, με την Αλέκα Παπαρήγα να αποχωρεί από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, μετά από 22 χρόνια.
Η… βιασύνη του ΚΚΕ δείχνει ότι ο Περισσός θέλει να κλείσει άμεσα το εσωκομματικό ζήτημα, και να είναι πολιτικά και οργανωτικά έτοιμο το Κόμμα για ραγδαίες εξελίξεις.

ystgerografa.gr

Τσίπρας: Είμαστε Αριστεροί. Δεν είμαστε ανόητοι…


Alexis-Tsipras-eklogiko-kentroΤο… προσκλητήριο της Μεγάλης Αριστεράς, που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, παραδόθηκε… live από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ, καθώς στο πλαίσιο της ομιλίας του στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην πιο ηχηρή μέχρι σήμερα πρόταση συνεργασίας προς το ΚΚΕ, το Συνέδριο του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, με ανοιχτό το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί ως “η δύναμη που έρχεται”, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, για τις επιπτώσεις από την πολιτική του Μνημονίου, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ακόμη και το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, που έφερε στο προσκήνιο το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για “δειλία και συστολή”, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Κόρινθος - Προοδευτική στο ματς της χρονιάς . Με νίκη η "Μπάρτσα" ελπίζει για άνοδο.

Mε τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται  αύριο, το πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου στην Football League 2.
Η Κόρινθος δίνει την Κυριακή το ματς της χρονιάς κόντρα στην Προοδευτική και μοναδικός στόχος είναι η νίκη, ώστε να διατηρηθούν οι ελπίδες για άνοδο. Το πάθος και η πίστη ξεχειλίζει και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, για την έκβαση του αποτελέσματος. Στόχος επίσης είναι να γίνει ρεκόρ προσέλευσης για τη φετινή σεζόν στο Δημοτικό Στάδιο. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι της Λέσχης Φίλων Κορίνθου Θύρα 3 μοίρασαν την Παρασκευή 1.000 προσκλήσεις σε σχολεία της Κορίνθου, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στις Ακαδημίες της Αθλούπολης και του Κύψελου.
Η πρωτοβουλία που πήρε η Θύρα 3 είναι σημαντική, προκειμένου η «Μπάρτσα» να έχει τη στήριξη του κόσμου στο κρίσιμο ματς. Πέρα από τις 1.000 προσκλήσεις, η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη, ενώ το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5 ευρώ.
 Ο Παναιγιάλειος στο Αίγιο αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Γλυφάδας .
Το πρωί (11) της Κυριακής θα αναχωρήσει η αποστολή του ΑΟ Γλυφάδας για το Αίγιο. Ο Δημήτρης Δημακόπουλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Γλυφάδας λίγο πριν την αναχώρηση θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα στελεχώσουν την αποστολή. Να σημειωθεί ότι εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σκάρος και ο τραυματίας Καρλιάμπας.
Ο Αχαρναικός , στο Μενίδι υποδέχεται την ομάδα των Χανίων. Εκτός αποστολής, από την Κρητική ομάδα έμειναν ο τιμωρημένος Μποχώνης , ο τραυματίας  Σαντριάςόπως και και για αγωνιστικούς λόγους οι Γύπαρης και Ψαράκης ενώ ο Χρήστος Βουρβαχάκης θα δώσει κανονικά το "παρών"  .
 Ο Ρούβας δίνει κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι της Κυριακής στο Τυμπάκι κόντρα στην Επισκοπή. Ο Αλέκος Κούρτογλου κατά τη διάρκεια του προγράμματος τόνισε στους παίκτες του την σπουδαιότητα της αναμέτρησης. Από κει και πέρα, αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στο στρατόπεδο της ομάδας από τη Γέργερη.  Να σημειωθεί ότι η 18αδα θα ανακοινωθεί από την τεχνική ηγεσία λίγη ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα. Απο τη άλλη πλευρά , στην Επισκοπή ο  Γιώτης Σταματόπουλος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, θεωρεί πως η αλλαγή έδρας δεν θα επηρεάσει την ομάδα του, η οποία είναι έτοιμη να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στην Football League.
Στην Καλαμάτα κόντρα στην τοπική ομάδα αγωνίζεται ο Αστέρας Μαγούλας , ενώ ο Φωστήρας παίρνει στα "χαρτιά" τον εντός έδρας αγώνα του με τον Εθνικό Αστέρα καθώς ο τελευταίος έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Τέλος ρεπό έχει ο Πανηλειακός

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αχαρναϊκός - Χανιά
Κόρινθος - Προοδευτική 
Φωστήρας - Εθνικός Αστέρας  3-0 α.α.
Παναιγιάλειος - Γλυφάδα   
Καλαμάτα - Αστέρας Μαγούλας   
Ρούβας - Επισκοπή   
 Ρεπό: Πανηλειακός
 

Κυριακή 21 - 4 - 13 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Δερβένι



Την Κυριακή 21 - 4 - 13 και από ώρα 9.00 εως και 13.00 θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο  του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου.

ΤΟ OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΗΛΕΚΤΡΑ" TV ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στο  Χελυδόρι θα σας ταξιδεύψει σήμερα Σάββατο , στις 1.00 το μεσημέρι  μέσα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" ο φακός της "ΗΛΕΚΤΡΑ" TV Κορίνθου . όπου θα παρουσίάσει τήν ιστορία του Χωριού όπως τα αφηγήται στην κάμερα του σταθμού ο άλλοτε γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορίου κ.  Χρήστος Α. Λάλος. Η εκπομπή παρουσιάζει μιά ξενάγηση στο Ορεινό Χελυδόρι όπου θα  περιηγηθεί την τοποθεσία που ήταν το αρχοντικό των Μαμωνάδων, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Την ιστορία της  Ιεράς Μονής Ζαχόλης παρουσιάζει ο κ. Δημήτριος Ευσταθίου Κάσσιος.


Στην συνέχεια η ξενάγηση παρουσίαζει τά Μεντουργιάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου , όπου οι μοναχές εκεί παρουσιάζουν και παρασκευάζουν Πρόσφορο, ενώ στο τέλος οι κ.κ Νίκος Μπούζας και Χρήστος Λάλος μας ξεναγούν στο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως που είναι ο ενοριακός Ναός των Μεντουριανίκων.

Οι απολύσεις παίρνουν… υπογραφή αρχηγών

Megaro-Maximou
Προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που φαίνεται πως υπάρχει με την τρόικα όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο θα καταβάλλει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ κάλεσε τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη για σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το κλιμα στο Eurogroup για την Ελλάδα δεν ήταν και το καλύτερο με τους εταίρους να πιέζουν άγρια τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος και αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει το μήνυμα των Ευρωπαίων: ” Προχωρείστε σε απολύσεις ή αλλιώς ξεχάστε τη δόση” ήταν πολύ απλά η ξεκάθαρη απειλή των εταίρων οι οποίοι και εξέφρασαν την απορία τους για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων και οργανισμών αλλλά και για το γεγονός ότι το κράτος δεν έχει κάνει τιποτα ακόμα όσον αφορά τους επίορκους.
Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήδη έχει φροντίσει με τη συνέντευξή του στην “Ημερησία” να ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει σε απολύσεις αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει προς τους κυβερνητικούς εταίρους τη θέση του και να τους διαμηνύσει πως οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν.
Ειναι σαφές πως το μπαλάκι περνάει πλέον στον Φώτη Κουβέλη ο οποίος και καλείται να διαχειριστεί τον Αντώνη Μανιτάκη η στάση του οποίου παραμένει άγνωστη.
Το σίγουρο πάντως είναι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αν η Αθήνα θέλει να προλάβει τις ημερομηνίες και να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ/ ysterografa.gr

«Πολύ κοντά», πλέον, στις απολύσεις

Με το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων περίπου 7.000 επίορκων να είναι λιγότερο ασφυκτικό και από τον Ιούνιο να πηγαίνει προς το φθινόπωρο (για τους πρώτους 2000) και το τέλος του χρόνου (τους υπόλοιπους), φαίνεται να κλείνει το πρώτο σκέλος του «αγκαθιού» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, που λέγεται δημόσιο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φαίνεται ότι έχουν πεισθεί σ’ αυτό το θέμα για τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και, ειδικότερα, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δίνουν τον απαραίτητο χρόνο «ανάσα»  για να προχωρήσουν οι διαδικασίες των πειθαρχικών.
Τριμηνιαίοι στόχοι – ανάσα
Παράλληλα,  πρόοδος υπάρχει και στο θέμα των απολύσεων 20.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, καθώς με τους τριμηνιαίους στόχους που ζητά η τρόικα, στην ουσία δίνεται χρόνος για την εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.
Ενδεικτικό του ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις είναι ότι αφενός δεν χρειάστηκε κατά τη σημερινή 6ωρη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, η παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη και αφετέρου  η αισιοδοξία στελέχους του οικονομικού επιτελείου ότι «ελπίζω να κλείσουμε αύριο».
Πιέσεις σε Στουρνάρα
Είναι σαφές ότι μετά και τις ασφυκτικές πιέσεις που φέρεται ότι δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά το άτυπο Eurogroup στο Δουβλίνο και για το θέμα του δημοσίου που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τίθεται ως προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 δισ., η κυβέρνηση θέλει να «κλείσει» το θέμα εδώ και τώρα.

aftodioikisi.gr

Από το Περιστέρι στη γειτονιά των αγγέλων… ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ 1922-2005

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 μμ  στο θέατρο «Πολιτών» ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει αφιέρωμα με τη μουσική παράταση της Άννας Μπιθικώτση: «Από το Περιστέρι στη γειτονιά των αγγέλων… ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ 1922-2005».
Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του μεγάλου ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης καθώς στις  7 Απριλίου συμπληρώθηκαν οχτώ χρόνια από το θάνατο του. Αντί αντιτίμου εισιτηρίου παρακαλείται το κοινό να προσφέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Από Καρδιάς» του Δήμου Περιστερίου
.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ.ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ.

Με ιδιωτικό συμφωνητικό(!) και 350 εκατομ. βάζουν μπροστά τις μπουλντόζες στους αυτοκινητόδρομους


Mέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά στα εργοτάξια οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση των τεσσάρων βαλτωμένων οδικών αξόνων.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης οι κ/ξ στα έργα Ιόνια Οδός, Άξονας Κεντρικής Ελλάδος, Μαλιακός- Κλειδί και Αθήνα- Κόρινθος-Πάτρα υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με το ελληνικό δημόσιο.
Τα συμφωνητικά προβλέπουν ότι οι κατασκευαστές θα λάβουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ και παραιτούνται από κάθε άλλη διεκδίκηση μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται πως οι συνολικές απαιτήσεις των εργολάβων ανέρχονταν σε 719 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος μηχανικός τις περιόριζε στα 473 εκατ.
Παράλληλα με την έναρξη των έργων το υπουργείο προχωρά τις διαπραγματεύσεις με την κομισιόν, τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για τις αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης, οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή.
Η βιασύνη του υπουργείου συνδέεται με το γεγονός ότι τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει κονδύλια εκατοντάδες εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ
Για την επανεκκίνηση των έργων αναμένεται να δημιουργηθούν σταδιακά 25.000 θέσεις εργασίας όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: ypodomes.com - froyros.blogspot.gr

Σε αναμονή υπογραφής σύμβασης η διπλή Σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος.


Στις αρχές καλοκαιριού θα έχουν υπογραφεί τα έργα 1 δις της ΕΡΓΟΣΕ που περιμένουν στον ..θάλαμο δημοπράτησης εδώ και πολύ καιρό. Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 μεγάλα έργα που περιμένουν να ξεκινήσουν και αφορούν την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Σιδηρόδρομου.
Mεταξύ των εργων είναι και η διπλή Σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος.
 Το έργο έχει δημοπρατηθεί εδώ και ένα έτος αλλά οι ρυθμοί σιέστας το έφτασαν μέχρι σήμερα να παραμένει σε αναμονή υπογραφής σύμβασης. Αφορά την αναβάθμιση του τμήματος από την Ροδοδάφνη (Αίγιο) μέχρι τον Ψαθόπυργο. Το μήκος του έργου είναι 17χλμ. Το κόστος του έργου είναι 315εκ.ευρώ και το έργο έχει αναλάβει η ΚΞ Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-J&P –ΙΝΤΡΑΚΑΤ με έκπτωση 5,29%. Ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες.

ypodomes.com

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 71-53

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ! Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 2-0 στην προημιτελική σειρά με την Εφές, επικρατώντας με 71-53 στο ΣΕΦ και πλέον πάει την ερχόμενη εβδομάδα στην Πόλη για να καθαρίσει την πρόκριση!