Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νεώτερα - Tρείς νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες στο μαραθώνιο της Βοστώνης ( LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

photo-4
Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βοστώνη, καθώς δύο εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου που διεξάγεται στην πόλη των ΗΠΑ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν τερματίσουν όλοι οι αθλητές, κάτι που σημαίνει πως στην περιοχή βρισκόταν σίγουρα αρκετός κόσμος.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στα αμερικανικά δίκτυα πως είδαν ανθρώπους με αίματα κοντά στο σημείο. Το CNN μεταδίδει πως τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ τέσσερα από αυτά είναι σοβαρά κι έχουν μεταφερθεί στην εντατική.
Οσο για τα αίτια της έκρηξης είναι άγνωστα, με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ να μεταδίδουν σενάρια ακόμη για τρομοκρατικό χτύπημα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox  υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί, ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.
Η Αστυνομία της Βοστώνης απ’ την άλλη, ενημερώνει επίσημα για δυο νεκρούς και 22 τραυματίες.
Αυτόπτες μάρτυρες μεταφέρουν ότι είδαν ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη γύρω τους, μετά τις εκρήξεις.
Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις. Και μία μέσα στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου. Υπάρουν 6 βαριά τραυματίες ενώ σύμφωνα με το κανάλι FOX υπάρχουν 12 νεκροί!
Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.
Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.
Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/25211-ekrixi-nekroi-boston
Αμέσως ενημερώθηκε για την τραγωδία στη Βοστώνη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε από τις αρχές και τις κρατικές υπηρεσίες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Οι Μυστικές Υπηρεσίες, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του Προέδρου, έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το πεζοδρόμιο μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον δήμαρχο της Βοστώνης και τον Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, ενώ οι Ειδικές ΔΥνάμεις που έφτασαν στο σημείο των εκρήξεων, βρήκαν άλλους δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς.. Η αστυνομία της Βοστόνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι οι δώδεκα Έλληνες δρομείς, που μετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν σοκαριστεί.
Στις πρώτες αφηγήσεις τους ανέφεραν ότι άκουσαν πολλές και δυνατές εκρήξεις και περιέγραψαν εικόνες... πολέμου, στο συγκεκριμένο σημείο.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


Live stream by Ustream

APE

Δύο ισχυρές εκρήξεις και αρκετοι τραυματίες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης !

boston1

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βοστώνη, καθώς δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λιγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου που διεξάγεται στην πόλη των ΗΠΑ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν τερματίσουν όλοι οι αθλητές, κάτι που σημαίνει πως στην περιοχή βρισκόταν σίγουρα αρκετός κόσμος.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός.  Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά .Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το από που προέρχονταν οι εκρήξεις. Πάντως, κυκλοφορούν σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Βοστόνη επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ήταν δύο και σημειώθηκαν στη λεωφόρο Μπόιλστον, κοντά στη γραμμή τερματισμό του μαραθωνίου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των θεατών. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό τραυματιών, ωστόσο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες που δέχονταν τις πρώτες βοήθειες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ενας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Ολοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.
Εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη των σωστικών συνεργείων παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε αριθμό τραυματιών.

APE
 

Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς : "Η Θράκη είναι δική μας"! Αντίδραση ΥΕΘΑ


 
Ελληνοβουλγαρική σύγκρουση με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς Βούλγαρων επιτελών ότι η Θράκη είναι δική τους. Οι Βούλγαροι παρουσίασαν μάλιστα και σχετικό χάρτη,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.


Η υπόθεση έχει ως εξής:

Στις 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.

Κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη στη Σόφια, παρουσιάστηκαν από την Βουλγαρική πλευρά βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης. Με αφορμή την παρουσίαση των εν λόγω στοιχείων, έγινε αναφορά και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, με την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, τόνισε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής προκειμένου να συμμετάσχει η Ελληνική Π.Α.

Ο Υποπτέραρχος Constantin Popov, με την από 15η Απριλίου 2013 επιστολή του, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή του, υπογραμμίζοντας την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι σχετικά με τον ιστορικό χάρτη έχουν ήδη γίνει διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.
 
onalert.gr

Ο Παμβοχαϊκός έκανε την έκπληξη με τον Ολυμπιακό Επικράτησε με 3-0 σετ στο κλειστό του Ρέντη!

Ο Παμβοχαϊκός έκανε την έκπληξη με τον Ολυμπιακό (pics)!

Στο πρώτο ματς των τελικών των playoffs, ο Παμβοχαϊκός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη! Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιδράσει, αρχής γενομένης από τον δεύτερο τελικό, της Τρίτης, που θα γίνει στις 19:00 στο ίδιο κλειστό.
Η Βραχατιώτικη ομάδα του Νίκου Ζαλμά, μετά από καταπληκτική εμφάνιση υποχρέωσε τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν και γνώρισε την αποθέωση από 50 περίπου οπαδούς του που βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη.
Ο Παμβοχαϊκός είχε σε εκπληκτική μέρα τον Θάνο Τερζή, ο οποίος μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι (εξ ου και το 58% στην επίθεση που είχαν οι φιλοξενούμενοι), ενώ κυριάρχησε πλήρως πάνω στο φιλέ έχοντας 16 μπλοκ (6 ο εξαιρετικός Καραγιάννης) και μπόρεσε με το σερβίς του να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υποδοχή των ερυθρόλευκων.

Σώζεται από την 29η αγωνιστική η ΑΕΚ

Σώζεται από την 29η αγωνιστική η ΑΕΚ
Δύο «τελικοί» ή μήπως ένας; Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του χιτσκοκικού φινάλε για την ΑΕΚ στη φετινή Super League, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παραμονή τους από την 29η αγωνιστική και να επισκεφτούν στο τέλος το Περιστέρι χωρίς να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους η δαμόκλειος σπάθη του υποβιβασμού.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να κερδίσει η Ενωση τον Πανθρακικό την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Αν μάλιστα καταφέρει να επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά (υπερκαλύπτοντας την ήττα 1-0 που γνώρισε στην Κομοτηνή), τότε θα αισθάνεται 100% ασφαλής.
Σε διαφορετική περίπτωση -αν νικήσει δηλαδή σημειώνοντας ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο- ενδέχεται να κριθεί η τύχη σε αγώνα μπαράζ. Για να συμβεί πάντως αυτό θα πρέπει στο τέλος να ισοβαθμήσει μόνο με τον Πανθρακικό στους 33 βαθμούς (και εφόσον τους έχει προσπεράσει και τους δύο ο Αρης). Γιατί σε κάθε άλλη πιθανή πολλαπλή ισοβαθμία στους 33 βαθμούς η ΑΕΚ σώζεται. Και στα 16 σενάρια (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχει επικρατήσει του Πανθρακικού) τα οποία υπάρχουν οι «κιτρινόμαυροι» επιβιώνουν. Και μιλάμε για μία ενδεχόμενη εξαπλή ισοβαθμία (με ΑΕΚ, Πανθρακικό, Πλατανιά, ΟΦΗ, Βέροια και Αρη), τέσσερις πενταπλές, έξι τετραπλές, τέσσερις τριπλές και μία διπλή, οι οποίες μπορεί να προκύψουν (όπως βλέπετε στους πίνακες).

Η ΑΕΚ έχει ουσιαστικά το πάνω χέρι (ή μάλλον θα το αποκτήσει αν λυγίσει τον Πανθρακικό), επειδή μετράει τουλάχιστον μία νίκη απέναντι σε όλους του υποψήφιους για ισοβαθμία αντιπάλους, πλην του Αρη, από τον οποίον όμως δεν ηττήθηκε (δύο ισοπαλίες). Οπότε στη... σούμα (πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια και δεύτερο τα γκολ) δεν βγαίνει ποτέ τελευταία.

Περισσότερα στο sentragoal.gr/

Πεντάδυμες ζούσαν ως πειραματόζωα κι ως αξιοθέατα

Ήταν πανομοιότυπες χωρίς καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους
Συνήθως στα δίδυμα, μεγαλώνοντας υπάρχει ένα σημείο κατά το οποίο μπορεί η μητέρα ή οικογένεια μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορετικότητα από το άλλο.
Στην περίπτωση όμως αυτών των πεντάδυμων κοριτσιών από τον Καναδά δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημείο!

Η Annette, η Cecile, η Emilie, η Marie και η Yvonne όταν έγιναν εννέα μηνών, η πολιτεία του Καναδά τις πήρε από τους γονείς τους και τις έθεσε υπό την προστασία του κράτους, παρέχοντάς τους κατάλυμα, το λεγόμενο Quintland, στο οποίο παρακολουθούνταν διαρκώς με ιατρικές εξετάσεις και μεγάλωναν ουσιαστικά σαν πειραματόζωα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο ή με τους γονείς τους, παρά μόνο με το νοσηλευτικό προσωπικό.
Όταν τα κορίτσια έφτασαν σε ηλικία εννέα ετών κατάφεραν να επιστρέψουν στο σπίτι τους όπως οι γονείς τις χρησιμοποίησαν μόνο ως «αξιοθέατα» προκειμένου να κερδίσουν χτήματα.
Οι ίδιες σήμερα υποστηρίζουν πως δεν έχουν κερδίσει από όλο αυτό ούτε ένα δολάριο ενώ όμως αναφέρουν τα ξένα Μέσα οι τρεις από αυτές ζουν απομονωμένες στο Μόντρεαλ.
diadromi.gr

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 19/4/2013

Συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του , Περικλή Μενούνου , την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 & ΩΡΑ 20:00 το Δημοτικό Συμβούλο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Έγκριση μελέτης με αρ 30/2011 Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
  2. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» μέτρο 2.1 «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»- Έγκριση μελέτης.
  3. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» της πράξης «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ) Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας 3 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» μέτρο 3.3 «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»-Έγκριση μελέτης.
  4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ στις Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ», μέτρο 2.2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» -Έγκριση μελέτης.
  5. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» μέτρο 2.2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» Έγκριση μελέτης.
  6. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΟΥ ΣΑΡΩΘΡΟΥ» στον άξονα προτεραιότητας 3 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» μέτρο 3.3 «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»- Έγκριση μελέτης.
  7. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» του έργου «ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στον άξονα προτεραιότητας 4 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ» μέτρο 4.2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ» - Έγκριση μελέτης.
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την καλύτερη αξιοποίηση του παραλιακού δρόμου στο Ξυλόκαστρο (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  9. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαχείρισης Πρασίνου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με την «ΑΛΦΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ ΕΛΛΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»- Ορισμός εκπροσώπου.
  10. Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το έτος 2012.
  11. Αίτημα για αναγνώριση οδών ως Δημοτικών στην Τ.Κ. Κ. Λουτρού.
  12. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης δύο στύλων στην Τ.Κ. Ευρωστίνης-Ροζενών.
  13. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός στύλου στην Τ.Κ. Πύργου.
  14. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη μετατόπισης στύλου στην Τ.Κ. Στομίου.
  15. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη ηλεκτροφωτισμού περιβάλλοντος χώρου Αγ. Γεωργίου Ζάχολης στην Τ.Κ. Ευρωστίνης-Ροζενών.
  16. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων στην Τ.Κ. Ευρωστίνης – Ροζενών.
  17. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη ηλεκτροδότησης πλατείας στην Τ.Κ. Σαρανταπήχου.
  18. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου:« ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» (αριθμ. μελ. 18/2012).
  19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας στο έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (αριθμ.μελ.13/2012).
 

Ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγύης το Σάββατο 20-4-2013 στο Ξυλόκαστρο

Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης το Σάββατο 20/4/2013
από 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου
Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας
Συμμετέχουμε στο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Φέρνετε τρόφιμα και παίρνετε ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά κ.α.
Τα τρόφιμα θα μοιραστούν στους 130 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ στις Αιγές

Σαμαράς: Δεν παλεύουμε πια μέσα στα ερείπια

Antonis-Samaras
Με ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε και επισήμως τη συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επισημαίνοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, και τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
“Δεν παλεύουμε πια μέσα στα ερείπια. Χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι ενώ η Ελλάδα ήταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό παράδειγμα προς αποφυγή για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα άλλες χώρες είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ η δική μας είναι θωρακισμένη.

Η Μέρκελ διέψευσε ότι θα αποχωρήσει από την Καγκελαρία

Angela-Merkel
Οι μεγάλες αποχωρήσεις δεν προαναγγέλλονται. Αντιθέτως, προηγούνται της πραγματοποίησής τους ηχηρές διαψεύσεις, που έρχονται να υπηρετήουν την ανάγκη της στιγμής και της συγκυρίας. Και μετά ξεχνιούνται.
Η έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος περί πρόθεσης της Άνγκελα Μέρκελ να αποχωρήσει από την Καγκελαρία το 2015, στο μέσο της επόμενης θητείας της δηλαδή, εφόσον φυσικά κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, “φούντωσε” μετά από σχετικό δημοσίευμα της Bild.
Έτσι, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφαν Σάιμπερτ αναγκάστηκε σήμερα να προχωρήσει στην αναμενόμενη, όσο και αυτονόητη διάψευση. “Η Καγκελάριος θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για μια πλήρη θητεία τεσσάρων ετών”, σχολίασε ο Στέφαν Σάιμπερτ.
Το σενάριο περί της αποχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ από την Καγκελαρία το 2015, εδράζεται σε παλαιότερες εκμυστηρεύσεις που φέρεται να έχει κάνει η ίδια, περί της επιθυμίας της να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή όταν θα έχει συμπληρώσει 10 χρόνια στην εξουσία, ένα χρονικό ορόσημο που συμπληρώνεται το 2015, όταν θα είναι πλέον 60 ετών.
Ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου για τη Μπούντεσταγκ, η “Άντζι” μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο, καθώς η υποψηφιότητα του Πέερ Στάινμπρουκ από την πλευρά του SPD δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να συσπειρώσει επαρκή κοινωνική δυναμική εναντίον της, ώστε να οδηγήσει σε μια μεγάλη, και εν πολλοίς απρόσμενη ανατροπή.
Το ερώτημα ωστόσο είναι αν πράγματι η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να… κατέβει από την Καγκελαρία μετά από δυο χρόνια, όχι για να αποχωρήσει από την πολιτική, αλλά για να ασχοληθεί με την… Ευρώπη. Και ενδεχομένως να διεκδικήσει το αξίωμα της πρώτης εκλεγμένης από τους λαούς Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον φυσικά έχει προηγηθεί η απαραίτητη αλλαγή στις ευρωπαϊκές Συνθήκες.

ysterografa.gr

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και μέρους του Ταμείου Μολυβιάτη πρότεινε ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου Πέτρος Τατούλης για τις υποδομές της Πυροσβεστι​κής


Οι αιρετές Περιφέρειες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στο συντονισμό της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, λόγω της εγγύτητάς τους και της καλύτερης γνώσης των τοπικών συνθηκών και προβλημάτων, αν είχαν την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του για την κατάρτιση ενός παράλληλου προγράμματος ένταξης των υποδομών του πυροσβεστικού σώματος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεδομένης της άμεσης συνάφειας των παρεχόμενων υπηρεσιών της πυροσβεστικής με τους στόχους της Συνθήκης της Λισαβόνας, για αλληλεγγύη και της εδαφική συνοχή. Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης την αξιοποίηση μέρους των διαθέσιμων χρημάτων από το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο συστήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, για ενίσχυση των υποδομών της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον τομέα των υποδομών και πρόπερσι και πέρυσι, συνέδραμε οικονομικά, όπως άλλωστε θα πράξει και τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και οι Δήμοι θα πρέπει να κινηθούν ανάλογα, σημειώνοντας το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Η Πελοπόννησος πλήττεται ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο και αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος για το περιβάλλον, για τις περιουσίες και για το ζωικό κεφάλαιο, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές όπως έγινε το 2007» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόταξε την ανάγκη για εθελοντές και όχι μόνο ενεργούς πολίτες.
Στη συνάντηση συμμετείχε η ηγεσία του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος της Πελοποννήσου, Δήμαρχοι, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, ο Διοικητής της Μεραρχίας, εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τέλος να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του συστήματος πυροπροστασίας, που είχαν προμηθευτεί οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα οποία παρέμειναν ανενεργά, στον εθνικό σχεδιασμό για το σύστημα πρόβλεψης σε επίπεδο επικράτειας.

H Νέα Δημοκρατία συγχαίρει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την εκλογή του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, συγχαίρω τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του για το καλό του Ελληνικού Λαού και τα συμφέροντα της Πατρίδας μας».

Το ΠΑΜΕ σε τροχιά… αποχώρησης από το ΚΚΕ

PAME-poreia
Οι παραδοσιακές δομές του ΚΚΕ, βοήθησαν το Κόμμα να διατηρήσει σε βάθος χρόνου την ιστορική παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, με παρεμβατικό ρόλο και δράση που το έφερνε πάντα κοντά στο λαϊκό κίνημα.
Κεντρικό ρόλο σε αυτή την πολιτική πραγματικότητα για το ΚΚΕ διαδραμάτισε πάντοτε ο συνδικαλιστικός βραχίονάς του, που ειδικά τα τελευταία χρόνια, ως ΠΑΜΕ, κατάφερε να παραμερίσει την “πράσινη” διοίκηση της ΓΣΕΕ, και να αποτελεί την πιο αυθεντική έκφραση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, ειδικά στα χρόνια του Μνημονίου.
Στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα, με την Αλέκα Παπαρήγα να αποχωρεί μετά από 22 χρόνια, η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής δείχνει μια γεύση του… τι έρχεται για τον Περισσό.
Είναι λοιπόν εξαιρετικά χαρακτηριστική, έως εκκωφαντική η απουσία του Γιώργου Μαυρίκου, της “ψυχής” του ΠΑΜΕ από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, μια εξέλιξη που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οι οποίοι κατανοούν το γίγνεσθαι στον χώρο της Αριστεράς, ενδεχομένως και να σηματοδοτεί την απαρχή μιας εσωτερικής ρήξης, που θα επιτρέψει στον συνδικαλιστικό βραχίονα του ΚΚΕ να αυτονομηθεί, και έτσι να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων την επόμενη μέρα.
Η… “αποχώρηση” του ΠΑΜΕ από το ΚΚΕ λοιπόν, έρχεται τη στιγμή που η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ αποτελεί ήδη μειοψηφία, καθώς ο Γιάννης Παναγόπουλος εξελέγη πρόεδρος μονάχα μεταξύ των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μιας και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη του Νίκου Φωτόπουλου επέλεξαν να απέχουν από τη σύνθεση της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ.

ysterografa.gr

«16η Γιορτή των Σπόρων»

 
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και δια μέσου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν τη «16η Γιορτή  των Σπόρων». Η γιορτή, εκτός από τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο βαθμίδων, απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της Κορινθίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει γνωστές τις δράσεις του Δικτύου «Σχολικός Κήπος» που υλοποιούνται  τα δύο τελευταία χρόνια στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, με υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας «Ο Κήπος της Αφθονίας». Επίσης φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αυτάρκεια αλλά και την καλλιέργεια στο σπίτι στους εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό, που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους  την Εκδήλωση, παρέχοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
Η «16η Γιορτή  των Σπόρων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (Κυριακή των Βαΐων) και ώρες 10.45 – 14:15 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου (Περιοχή Αγίου Γεωργίου).
 
Το Πρόγραμμα της «16ης Γιορτής  των Σπόρων» περιλαμβάνει:
·         10:45-11:00:   Προσέλευση
·         11:00-11:15:   Χαιρετισμοί
·         11:15-11:30:   Δίκτυο «Σχολικός Κήπος»
Τσοχαντάρης Φώτης Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης           
·         11:30-11:45: Υποστηρικτικό υλικό Δικτύου «Σχολικός Κήπος»   Καλογεροπούλου Αριστέα Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης
·         11:45-12:00: Παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Σικυωνίων Ματσούκα Γεωργία  Γεωπόνος, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Σικυωνίων
Εισηγήσεις:
·         12:00-12:30: Παραδοσιακοί Σπόροι, Μαυραγάνης Δημήτριος – Γεωπόνος
·         12:30-13:00: Σπιτικός Κήπος, Σταματόπουλος Παναγιώτης - Γεωπόνος
·         13:00-13:30: Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα, Ηλίας Άρης - Γεωπόνος
       13:30-14:15:  Παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια

·         Οικιακή μελισσοκομία: Τενής Δημήτριος – Μελισσοκόμος
·         Κλαδέματα – Εμβολιασμοί: Κωνσταντίνου Γεώργιος – Τεχνολόγος Γεωπόνος 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου
·         Σπιτικά Γλυκά:   Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων
·         Σπιτικά Ηδύποτα:  Φιλοπούλου Αικατερίνη – Νηπιαγωγός Νηπιαγωγείου Μεσινού
 
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μετά από 3 χρόνια μνημόνιο δέησαν να καταργήσουν σωρεία επιδόματων που καρπώνονταν εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Την περασμένη μόλις εβδομάδα, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού και της διοίκησης της ΔΕΗ καταργήθηκαν ορισμένα από τα εξοργιστικά επιδόματα που απολάμβαναν όσοι είχαν την τύχη και τον κατάλληλο βουλευτή να τους τοποθετήσει ως εργαζομένους στη ΔΕΗ. Μια ματιά μόνο σε μερικά από τα 35(!!!) αναχρονιστικά επιδόματα που καταργήθηκαν δείχνει γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ.
Μεταξύ πολλών άλλων ,λοιπόν, μάθαμε ότι κόβονται πλέον τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων(!!!) ιατρών, δυτών, επιφυλαξής κατ οίκον(!!!), διαχειριστικών λαθών και ουκ έστι τέλος....
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο οι Έλληνες είμαστε...εξαιρετικά εφευρετικοί όταν πρόκειται να...απομυζήσουμε το δημόσιο. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για να σταματήσει το φαγοπότι και η σπατάλη στο δημόσιο τομέα που έχει οδηγήσει σε κραχ τον ιδιωτικό τομέα με υπερφορολόγηση και 1.500.000 ανέργους για να λυμαίνονται τη χώρα κομματικοί κηφήνες που μπόρεσαν να...τρουπώσουν όπως έλεγε ο Βουτσάς στην παλιά ελληνική ταινία και να μοιράζονται τα λάφυρα με τους πολιτικούς τους προστάτες και ορισμένους κρατικοδίαιτους ιδιώτες
3 χρόνια μνημόνιο και αυτά τα επιδόματα καταργήθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες...Υπάρχει δρόμος ακόμα δυστυχώς για να γίνει η Ελλάδα κράτος με στοιχεία σοβαρότητας....

Γερμανικές Αποζημιώσεις: Να πάνε σε ειδικό Ταμείο υπέρ των επομένων γενεών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η πρώτη δήλωση Σόιμπλε – «εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα λάθη των Ελλήνων» - έγινε (νωρίς – νωρίς) στα τέλη Δεκεμβρίου του 2009.

Η απάντηση ήλθε με αυτό που έγινε γνωστό ως «Κείμενο των 66» (τα ονόματά τους στο τέλος του κειμένου), με το οποίο οι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης αποκαλούσαν τη δήλωση Σόιμπλε «απαράδεκτη και αλαζονική», δήλωναν πως ούτε και οι Έλληνες μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν «τα πολύ μεγάλα λάθη-εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών», καθώς η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να καταβάλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δις δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938, που επιδίκασε στην Ελλάδα η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί) και το αναγκαστικό δάνειο των 3,5 δις δολαρίων (επίσης αγοραστικής αξίας 1938).

Τότε, οι «66» σκέφθηκαν να «διευκολύνουν» την κυβέρνηση του κ. Σόιμπλε, ώστε, αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, να το αφαιρέσει από τα δάνεια της Ελλάδας προς τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, η πρόταση αυτή έχει βελτιωθεί.

Μια γενιά που δυναμώνει, μια εποχή που ανατρέπεται


Δήλωση του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Αθήνα, 15 Απριλίου 2013

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αυτοί που προωθούν τη βία ως ιδεολογία και επενδύουν στη μιζέρια και το λαϊκισμό, είναι οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Είναι οι ίδιοι που θα καλοέβλεπαν τη διάλυση των φοιτητικών εκλογών, γιατί πολύ απλά είτε δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, είτε δεν κατόρθωσαν να βρουν πεδίο έκφρασης.

            Διότι, στη μόνη ζωντανή κάλπη της νεολαίας, που συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 φοιτητές, δεν έμαθαν ποτέ να νικούν την ψυχή, το πάθος και κυρίως τις ιδέες νέων ανθρώπων, που διαχρονικά ζητούν τομές και σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση. Από τους αγώνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για φιλελεύθερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών της δεκαετίας του 80’, τις μάχες για αλλαγή του νόμου-πλαισίου και υποτροφίες τη δεκαετία του 90’, έως και σήμερα, με την κατάργηση του ασύλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

            Στις 17 Απριλίου αποφασίζουμε μεταρρυθμίσεις, για μια γενιά που δυναμώνει και μια εποχή που ανατρέπεται.

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

KOUIK LAIKES.JPG
Στη Γενική Συνέλευση των Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου, παραβρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Η Γενική Συνέλευση έγινε καθώς όλοι οι φορείς των λαϊκών αγορών αντιδρούν στο εξοντωτικό νομοσχέδιο που επιμένει να φέρει στη Βουλή το Υπουργείο «Ανάπτυξης» της μνημονιακής συγκυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις όλων εκείνων που δεκαετίες τώρα προσφέρουν απρόσκοπτα από τους πάγκους τους στις γειτονιές όλης της Ελλάδας τα φρέσκα και φθηνά προϊόντα τους.
Στην παρέμβασή του, ο βραβευθείς πριν λίγα χρόνια από Ενώσεις παραγωγών λαϊκών αγορών για τα δεκάδες ρεπορτάζ που έκανε στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές του και σήμερα Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπορεί να μας εξηγήσει η κυβέρνηση για ποιο λόγο θέλει να περάσει τις αρμοδιότητες των λαϊκών αγορών στους Δήμους, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν είναι απλά καλλικρατικά προβληματικοί, αλλά είναι στην κορυφή του πίνακα των κρατικών υπηρεσιών με μεγάλους δείκτες διαφοράς και πελατειακών-κομματικών σχέσεων;
Όλοι εκείνοι που σχεδίασαν αυτό το άθλιο νομοθέτημα μέσα σε κάποια γραφεία, έχουν πάει στο σπίτι ενός παραγωγού, όπως του φίλου μου Σπύρου Κούσουλα από το Άργος, για να δει με πόσες γεμάτες κλούβες αγροτικών προϊόντων που δεν μπόρεσε να πουλήσει, γυρίζει πίσω στο χωράφι του, αφού έχει πληρώσει 1,80 το λίτρο τη βενζίνη ή 1,60 το λίτρο το πετρέλαιο για 300 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, συν τα διόδια, συν το χαράτσι (με τα σημερινά δεδομένα) του πάγκου του;
Θα συνεννοηθώ με την αρμόδια Τομεάρχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνάδελφο Ραχήλ Μακρή να καταθέσουμε, όταν έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συνόλου, για να δούμε με όνομα και επίθετο ποιοι από τους 300 Βουλευτές θα πουν ΝΑΙ στην εξόντωση των λαϊκών αγορών.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των Βουλευτών που δήθεν ενδιαφέρονται για τις λαϊκές αγορές, πρέπει να τελειώνουν. Αλλά να τελειώνουν από ποιους; Να τελειώνουν από εκείνους τους Βουλευτές που εμφανίζονται με μπιλιετάκια και φυλλάδια στις λαϊκές αγορές μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο;»

Το Βατικανό… ανακάλυψε τη μεσαία τάξη!

Pope-Francis
Μια ακόμη ομιλία που… αξίζει να ξαναδιαβάσει κανείς, έκανε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος έξω από τα τείχη του Βατικανού, αγκαλιάζοντας τους προσκυνητές, και επιχειρώντας και πάλι να κατεβάσει την Καθολική Εκκλησία από τον θρόνο της, ώστε να τη φέρει πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Ο Ποντίφικας μίλησε για την ανάγκη να τηρούν οι ιερείς τον λόγο του Θεού στην καθημερινότητά τους, και να μην τον προδίδουν, προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουν από τη θέση στην οποία βρίσκονται, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Καθολικής Εκκλησίας.
“Εκείνοι που μας ακούνε και μας παρατηρούν, πρέπει να βλέπουν στις πράξεις μας όσα ακούνε από τα χείλη μας. Και έτσι, να δοξάζουν τον Θεό”, ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος στη συνέχεια έκανε ένα πρωτοφανές άνοιγμα στη μεσαία τάξη.
“Υπάρχουν οι άγιοι της καθημερινότητας. Εκείνοι που με τις καθημερινές πράξεις τους φτάνουν σε επίπεδο αγιότητας. Είναι οι κρυμμένοι άγιοι, μια μεσαία τάξη αγιότητας, στην οποία μπορούμε να ανήκουμε όλοι”, πρόσθεσε ο Πάπας.
Το πολιτικό μήνυμα προφανές. Το Βατικανό “φλερτάρει” με τη μεσαία τάξη, κατανοώντας ότι αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του μέλλοντος.

ysterografa.gr

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μια γενιά που δυναμώνει

Image



Σήμερα, που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τη βία ιδεολογία, εμείς απαντούμε με τη δράση μας.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 2013 - 17 Απριλίου Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές

onned-korinthias.gr

Έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λουτράκι



                                                                                                                                Τρίπολη, 15/04/2013

ΠΡΟΣ: κο Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Κε Πρόεδρε,

Η παράταξή μας, έχει καταθέσει δύο επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με θέμα την έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην ιστορική λουτρόπολη της Περιφέρειας μας: το Λουτράκι (21.11.2011 και 28.12.2012).
Ζητάμε την ένταξη του Θέματος: «Έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λουτράκι» εντός της Ημερήσιας Διάταξης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου με στόχο, την  άμεση υλοποίηση του Δελτίου Τύπου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (07.08.2012)  όπου σχετικά αναφέρεται:

«Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου του Λουτρακίου, απευθείας από την Αθήνα, μέσα από δίκτυο κανονικού εύρους και με ηλεκτροκίνηση, μέχρι την οδό Αιγαίου και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να επισπευστεί η εκπόνηση των μελετών από τον ΟΣΕ με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ».

Την πρωτοβουλία μας για ένταξη του ανωτέρω θέματος, στην Ημερήσια Διάταξη, στηρίζουν και οι Περιφερειακές Παρατάξεις:
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου / Επικεφαλής κος Νίκος Πατσαρίνος και
Δυνατή Πελοπόννησος / Επικεφαλής κος Δημήτρης Δράκος

Με εκτίμηση,
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά
κιν.: 6944764651

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη σε όσους τον αποδοκίμασαν

Vaggelis-Marinakis
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι αποδοκίμασαν με συνθήματα τον πρόεδρο της ΠΑΕ, εκνευρισμένοι από την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας τους, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που με συνθήματά τους θυμήθηκαν τον… Σωκράτη Κόκκαλη.
Οι αποδοκιμασίες στράφηκαν τόσο κατά των παικτών, όσο και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ υπήρχαν και συνθήματα, που μνημόνευσαν τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη.
“Εκανες τον Θρύλο… μαγαζάκι, Μαρινάκη”, “Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό…”, “Πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από δω” ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα, που ακούστηκαν στο Καραϊσκάκη, ενώ ακούστηκε και το “που `σαι Σωκράτη, οέο που `σαι Σωκράτη”.
Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τα βέλη τους στον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο και κάλεσαν να συμμορφωθεί και να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο χρειάζεται επενδύσεις και όχι εκστρατείες λάσπης.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού από την πλευρά της, έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
“Η ομάδα μας απόψε δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Το πάθος και η δύναμη έλειπαν από τους ποδοσφαιριστές μας. Πλέον, τους λείπουν και οι δικαιολογίες.
Τους παρέχονται τα πάντα για να μας δίνουν χαρά και όχι να μας απογοητεύουν.
Ότι χρειάζεται να γίνει για την ομάδα θα γίνει και οι φίλαθλοι μας μπορούν να είναι βέβαιοι για αυτό.
Όσο για κάποιες ακραίες αποδοκιμασίες, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η αχαριστία περισσεύει. Προφανώς, οι λίγοι που προβαίνουν σε αυτές τις ακραίες αποδοκιμασίες δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω μας. Εκτός αν αυτό που ονειρεύονται είναι μια… «Ολυμπιακή Συμμαχία».
Όσον αφορά στον κ. Αλαφούζο, πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά σε μια κωμική παράσταση, διαμαρτυρόμενος για ένα διαιτητή που ακύρωσε (καλώς) νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού και χαρίστηκε (κακώς) στους προπηλακισμούς των παικτών του ΠΑΟ στον βοηθό του, μετά από ένα κανονικότατο γκολ.
Ο κ. Αλαφούζος με την συμπεριφορά του από την στιγμή που έφτασε στο γήπεδο, με τα tweets την ώρα του αγώνα, με τα μυθεύματα των Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας του, είχε σκοπό να δυναμιτίσει το κλίμα.
Καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να συμμορφωθεί και να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο θέλει επενδύσεις και σοβαρότητα και όχι εκστρατείες λάσπης.
Όσο δεν το καταλαβαίνει, θα πανηγυρίζει, βράδια που η ομάδα του μένει εκτός Ευρώπης, σπάζοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ, 37 βαθμούς κάτω από την κορυφή”.
 Πηγή: sport.gr

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού στα σχολεία της Πάτρας

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού, στα σχολεία του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου.
Για το θέμα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέας Φίλιας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας –Πάτρας  κ. Θανάση Μαργαλιά, και τον Διοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, κ. Γιάννη Πετρούτσο, που θα είναι και υπεύθυνος από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άσκηση.
Σκοπός της άσκησης ετοιμότητας είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων (Πολιτική Προστασία Δήμου, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, ΕΕΣ και ΔΕΗ), για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κατ’ αρχήν ο κ. Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου της οποίας προΐσταται έχει εκπονήσει σχέδιο διαχείρισης κρίσης, ενώ συμμετέχει και στην άσκηση στα σχολεία του Δήμου. Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει, για να μην προκληθεί ανησυχία στους πολίτες, ότι δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για επικείμενο σεισμό, αλλά ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση.
Ο κ. Φίλιας στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για ζητήματα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση, σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης, με γνώμονα την ανάγκη συντονισμού όλων των υπηρεσιών.
Ο κώδικας συντονισμού Δήμου και σχολείων, θα είναι τα SMS  που θα λάβουν όλοι οι διευθυντές ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρτης στις 9.30, που θα σημάνει και την έναρξη της άσκησης, με εκκένωση των αιθουσών, συγκέντρωση και καταγραφή μαθητών στο προαύλιο.
Μετά από 20 λεπτά, οι διευθυντές θα λάβουν ένα δεύτερο SMS, που θα δηλώνει το τέλος της άσκησης.
Η άσκηση θα συνεχιστεί στο 3ο Λύκειο, όπου θα διεξαχθεί εκτεταμένη άσκηση αντιμετώπισης των περιστατικών που έχουν παρουσιαστεί, λόγω του σεισμού, με τη συμμετοχή των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, του ΕΚΑΒ, της Π.Υ., της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής τέλος, το σενάριο της άσκησης στο 3ο Λύκειο, προβλέπει κατάρρευση εσωτερικής τοιχοποιίας και απεγκλωβισμός μαθητή, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και διάσωση μαθητών από την ταράτσα, στην οποία επίσης έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

aftodioikisi.gr

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Από 73 φορείς – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί από το τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε προταθεί η κατάργησή τους θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι απολύσεις των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014.
Αν και η λίστα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται , κυρίως,  για μικρά Ινστιτούτα, αθλητικά κέντρα κλπ  για πολλά από τα οποία πάντως υπάρχουν ενστάσεις από τα αρμόδια υπουργεία και γι’ αυτό θα γίνει και πάλι αξιολόγηση – εξπρές σκοπιμότητας της ύπαρξής τους.
«Λουκέτο» σε διψήφιο αριθμό φορέων έως τον Ιούνιο
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr «είναι θέμα των υπουργείων και γενικότερα της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποια ΝΠΙΔ θα καταργηθούν, καθώς δεν ανήκουν σ’ εμάς».
Στόχος πάντως, είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τον Ιούνιο που θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχει κλείσει διψήφιος αριθμός φορέων και να έχουν οδηγηθεί είτε σε απόλυση με αποζημίωση είτε σε εθελούσια έξοδο με την εξαγορά τριών πλασματικών ετών, οι υπάλληλοί τους.
Δημόσιο: «Κλείνει» και τυπικά στη συνάντηση Στουρνάρα – Τόμσεν
Το θέμα του δημοσίου που αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να «κλείσει» και τυπικά κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής της τριμερούς Π. Τόμσεν.

Δυναμώνει το κόμμα που θέλει να βγάλει τη Γερμανία από το ευρώ

Alternative-for-Germany-party-Congress
Όταν το “αντι-ευρωπαϊκό” κόμμα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην πολιτική ζωή της Γερμανίας, τα παραδοσιακά κόμματα προσπάθησαν να το στριμώξουν στο περιθώριο, και να το καταγράψουν ως ένα ακραίο και φοβικό μόρφωμα, που πιθανότατα θα διαλυόταν προτού προλάβει να φτάσει στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Το πρώτο Συνέδριο του κόμματος της “Εναλλακτικής λύσης για τη Γερμανία” ωστόσο θα πρέπει να τους ανησύχησε, καθώς δείχνει να δυναμώνει όσο περνάει ο καιρός, και να επηρεάζει μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων.
Περίπου 1.500 υποστηρικτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν για να εκλέξουν την ηγεσία του και να εγκρίνουν τη στρατηγική, όσο και την ατζέντα που θα ακολουθήσει η νεότευκτη παράταξη το επόμενο διάστημα.
Και τα ΜΜΕ στη Γερμανία εκτιμούν ότι όσοι υποτίμησαν το κόμμα που θέλει να βγάλει το Βερολίνο από την ευρωζώνη, έκαναν μεγάλο λάθος.

ysterografa.gr

Πιό δύσκολη η άνοδος για τη Λυκοποριά

Β2΄ Κατηγορια
Στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής η Λυκοποριά έχασε έδαφος μετά το εντός έδρας 2 - 2  κόντρα στον Ασπρόκαμπο και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΑΟ Ζευγολατιού με 3 - 0 επί της Λαύκας, η υπόθεση άνοδος, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Ο ΑΟΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κανακάρη (20’), ομώς ο Ασπρόκαμπος ισοφάρισε με  τον Μαυρονάσιο, πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
Η ομάδα της Λυκοποριάς στην επανάληψη πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Παλαιολόγου (65’), όμως ο Μπελίσης διαμόρφωσε το τελικό 2-2, αν και οι παίκτες του Γιάννη Δορμπαράκη πίεσαν για τη νίκη, με τον Τσουμάνη να βρίσκεται σε καλή μέρα..
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ: Ντρέτσα, Μάργαζης (46’ Κάσσιος), Κανακάρης, Παπαμεντζελόπουλος Α.Σ. (78’ Κεκερής), Λύρας, Κασκαράς, Παλαιολόγου, Τοτόνης, Σταύρου, Παπαμεντζελόπουλος Α.Γ., Μούγιος
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ: Τσουμάνης, Τσιόγκας, Μακρής, Σπυρίδων, Μπελίτσης Κ., Κανέλλος, Κωστούρος, Ξενόπουλος, Σαρασέλι, Μαυρονάσιος, Μπίζιος. Έπαιξαν και οι: Ράλλης, Τσαμαδός, Λίγκας
Στους άλλους αγώνες ο Ολυμπιακός Άσσου σάρωσε με 6 - 0 την Δάφνη Πουλίτσας , ενώ  οι Νεοι Στιμάγκας επικρατησαν με 3 - 0 επι του Απέσσα.
26η αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3-0 α.α
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 6-0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3-0 α.α
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 3-0
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 3-0 α.α
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ 3-0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 2 - 2 
ΡΕΠΟ ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός Άσσου με 63 βαθμούς και ακολουθούν ο Α. Ο. Ζευγολατιού με 56 β. και η Λυκοπορία με 51 βαθμούς...


Β1΄ Κατηγορια  
Η Κόρινθος' 06 δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη (2 - 2) κόντρα στον Αγιάννη, αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, με τον Σκλία και τον Μπρίτσα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές με τον Γκότση και τον Στέφη .
Όλο και πιο κοντά στην άνοδο στην Α2 βρίσκεται η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, η οποία επικράτησε εύκολα με 0-3 επί του Αστέρα Κορίνθου με τέρματα  των Κουτσούκου (35’) , Κλάρου και Κοντογιώργου (75’), .

26η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0-1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 2-2
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 2-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. 0-3
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 0-0
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 0-3 α. α
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΣΟΦΙΚΟ '05 4-1
  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2-2

Στη βαθμολογία προηγείται η Κόρινθος '06 με 69 βαθμούς και ακολουθούν η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου με 64 β. και η Δάφνη Εξαμιλίων με 54 βαθμούς...

Ττίποντο παραμονής για Ισθμιακό, αγωνία για τρεις

Στα πλαίσια της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορίνθίας, και σε αγώνα ντέρμπι ο Αετός Κρυονερίου, επικράτησε με 3-2 της Θύελλας Κάτω Διμηνιού, η οποία  διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του  Φραντζή, καθώς δεν τις εδωσε πέναλτι σε ανατροπή πάνω στον Λέντερη, ενώ θεωρεί ότι χάρισε 2η κίτρινη σε Ψυχογιό και Δάνη και τονίζει ότι , ο διαιτητής, σφύριξε αρκετά νωρίτερα τη λήξη της αναμέτρησης (83’). .
Η Θύελλα , προηγήθηκε με τον  Ζακούρα, για να φέρει το ματς στα ίσια ο Θανάσης Δάνης, ενώ ο Τζιτζίκος και ο Παπαγεωργίου έδωαν προβάδισμα  3-1 στο Αετό. Η ομάδα του Κ. Διμηνιού
διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με τον Λέντερη, πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Λάκόβ (Αετού) και Μιχαλόπουλου (Θύελλας) με απευθείας κόκκινη, για εξύβριση. Ο μεν πρώτος προς τους αντιπάλους μετά την απέκρουση πέναλτι του Πρίφτη και ο δεύτερος για εξύβριση προς τους φιλάθλους.
Τρίποντο παραμονής σημείωσε στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" , ο Ισθμιακός που νίκησε με σκορ 5 - 2 τον Α. Ο. Λεχαίου , που έχει ελπίδες παραμονής  στη κατηγορία, μόνο αν ο Α. Ο Λουτρακίου κερδίσει άνοδο στη Γ' Εθνική μέσα από τα μπαράζ. Νικηφόρα πέρασε από την  Αλμυρή με 0 - 3 ο Πανευρωστινιακός , ενώ ο "καταδικασμένος" με υποβιβασμό Άρης Κορίνθου έχασε στο Συνοικισμό  με 3 - 6 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
 Ο ήδη πρωταθλητής  Κύψελος Κορίνθου έμεινε στο ισόπαλο 0 - 0, στο Αγγελόκαστρο με τον τοπικό Αετό, να αναζητεί το τρίποντο που θα του εξασφαλίση την παραμονή του στην κατηγορία, την τελευταία αγωνιστική όπως και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου που επικράτησε με 2 - 1 επί του Τενεάτη Αθηκίων. Στο Σολομό η τοπική ομάδα και ο ουραγός Άρης Βοχαϊκού έμεινα στο 0 - 0, ενώ τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Αναγέννηση επεβλήθηκε με 5 - 2  επί των  Γαλάζιων Νέων.
Α2 Κατηγορία
29η αγωνιστική
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ   0-0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   3-6
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ   3-2
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 2-1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ   0-0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 5-2
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ   5-2

  Η Βαθμολογία
( Επί 29 αγώνων)
1 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ              74    79-13
2 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  69     69-24
3 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.      68   118-38
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.         51     61-45
5 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝ.    51    77-48
6 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 46   58-44
7 ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ  43    60-55
8 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ              40   44-45
9 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                  36   57-47
10 Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ          36   38-63
11 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.        35   27-38
12 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.     33   44-61
13 Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ           32   40-59
14 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ        16   33-89
15 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ     13   21-72
16 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ      3   20-105