Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ιράν: Ο σεισμός ήταν 7,5 ρίχτερ και δεν έχουμε ούτε ένα νεκρό - 30 οι νεκροί στο Πακιστάν


Ο εφιάλτης επιστρέφει στο Ιράν. Νέος ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τη χώρα το μεσημέρι της Τρίτης. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις στις 15:14 τοπική ώρα (13:44 ώρα Ελλάδος), εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαραβάν και ήταν επιφανειακός, αφού το εστιακό του βάθος είναι μόλις 18 χιλιόμετρα. Αρχικά, το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS μετέδωσε πως ο σεισμός ήταν 8 βαθμών αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε και «έδωσε» ισχύ 7,8 Ρίχτερ, αλλά 7,5R σύμφωνα με την Τεχεράνη . Σύμφωνα με το USGS ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν σε μια περιοχή με βουνά και έρημο, ενώ είχε εστιακό βάθος 15,2 χιλιομέτρων.

Ο νέος ισχυρός σεισμός έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά από εκείνον των 6,1 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του 37 νεκρούς. Ήταν τέτοια η ισχύς του που έγινε αισθητός μέχρι την Ινδία, τις χώρες του Κόλπου και τη Μέση Ανατολή!
Στο Νέο Δελχί, στα ψηλά κτίρια της πόλης μάλιστα , οι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν τόσο που βγήκαν στους δρόμους. Το ίδιο στο Ισλαμαμπάντ και στο Αμπου Ντάμπι. Ο σεισμός, έγινε επίσης αισθητός μέχρι το Κατάρ και το Ντουμπάι, όπου επίσης ο κόσμος βγήκε πανικοβλημένος στους δρόμους.
Ιρανικά μέσα μεταδίδουν πως πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Στην περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα, δεν υπάρχουν επικοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής ιρανικής επαρχίας Σιστάν και Μπαλουτσιστάν
 Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, η πόλη Σαραβάν, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.
Πέντε σωστικά συνεργεία εστάλησαν στις πόλεις Σαραβάν και Χας για να κάνουν μια αποτίμηση των ζημιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρανικού Ερυθρού Σταυρού Μαχμούντ Μοζαφάρ, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Την ίδια ώρα η Ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (Rosatom) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πυρηνικός σταθμός που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στο Μπουσέρ, στο Ιράν, δεν υπέστη καμία ζημιά από τον σημερινό ισχυρό σεισμό και ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής»..
Ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ, το μόνο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα, βρίσκεται κοντά στην ακτή του Κόλπου στο δυτικό Ιράν, ενώ ο σεισμός σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν.
Ο σταθμός αυτός βρίσκεται σε απόσταση 950 χιλιομέτρων δυτικά της Χας, πόλης που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού, ο οποίος ήταν μεγέθους, σύμφωνα με τις ιρανικές υπηρεσίες, 7,5 βαθμών.
 "Ένας αξιωματούχος που βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι στην περιοχή δεν έγιναν καν αισθητές οι δονήσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosatom Σεργκέι Νοβίκοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δεν υπάρχουν νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στο Ιράν σε περιοχή κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσε Ιρανός επαρχιακός αξιωματούχος.
"Ευτυχώς, ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απώλεια", δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Χατάμ Ναρουγί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.
Αντίθετα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σήμερα στην νοτιοδυτική μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο γειτονικό Ιράν.
"Μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 200 έχουν τραυματιστεί στην Μάσκελ", δήλωσε ο Σάιφουρ Ρέχμαν, αξιωματούχος της Επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών στην Κουέτα του Πακιστάν.
Ο αξιωματούχος αυτός πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να φτάσουν στις χειρότερα πληγείσες από τον σεισμό ζώνες της περιοχής Ουασούκ του Μπαλουτσιστάν.
Περισσότερα από 250 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε επίσης ο Ρέχμαν, σημειώνοντας ότι ο στρατός έχει σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και παροχής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

newsit.gr

Σαμαράς: Δεν θα ζούμε πάντα με μνημόνια

samaras
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει “θωρακιστεί” και δεν είναι πια η Ιφιγένεια της Ευρωζώνης.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως με τις προσπάθειες της κυβέρνησης «Αρχίζουμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά Δεν ξεπεράσαμε ακόμη την κρίση, αλλά αρχίζει και φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ».
Μάλιστα υπογράμμισε πως “…δεν θα ζούμε πάντα με μνημόνια. Δεν θα ζούμε πάντα με δανεικά”!
Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ακόμη πως «…η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την ομαλή της χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια. Πιάνει τους στόχους της και προβλέπεται επιτάχυνση στην ανταγωνιστικότητά μας».
Σημείωσε ακόμη πως είναι σημαντικό ότι «Οι οφειλές του κράτους αποπληρώνονται».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης με νόημα πως «Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα θεωρούνταν ο αδύναμος κρίκος ή η Ιφιγένεια της ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη».
Για το θέμα του Δημοσίου σχολίασε πως: «Μειώνουμε το προσωπικό του Δημοσίου σταδιακά και ομαλά, με τον κανόνα μία νέα πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις».
Ακόμη πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για αλλαγές: «Θα συγκρουστούμε με αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, εμείς θα τα αλλάξουμε όλα».
Αναλυτικά η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

Τα αυθαίρετα.​.. πάνε διαβούλευσ​η. - Νόμιμα με 500 ευρώ τα αυθαίρετα.

aftaireta
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο από το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο δίνει πλέον τη δυνατότητα νομιμοποίησης σημαντικού αριθμού αυθαιρέτων.
Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, είναι η κατηγοριοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων, η διαφοροποίηση των προστίμων ανάλογα το μέγεθος της παράβασης και με βάση κοινωνικά κριτήρια.
Επιπλέον, «ενισχύεται και θωρακίζεται η «κόκκινη γραμμή» του Ιουλίου του 2011, ώστε να αποτραπεί οριστικά η δημιουργία μίας νέας γενιάς αυθαιρέτων και η έμφαση στο περιβαλλοντολογικό ισοζύγιο, ιδιαίτερα όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε αναλυτικά ο κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, γενικός γραμματέας χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία των αυθαιρέτων τα οποία έχουν τη δυνατότητα νομιμοποίησης, ανήκουν όσα έχουν κατασκευαστεί πριν τον Ιούνιο του 1975 και δηλώνονται με ένα εφάπαξ ποσό της τάξης των 500 ευρώ, σύν το κόστος της τεχνικής έκθεσης.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσα έχουν κτισθεί από το 1975 ως το 1983 και για τη νομιμοποίησή τους θα πληρώνεται πλέον το αντίστοιχο παράβολο, το τέλος του ειδικού προστίμου και το κόστος της τεχνικής έκθεσης, χωρίς ωστόσο να απαιτείται πλέον η κατάθεση σχεδίων του κτιρίου.
Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν τα αυθαίρετα με μικρές παραβάσεις (π.χ. πέργκολες, μπάρμεκιου, αύξηση διάστασης εξώστη) τα οποία θα νομιμοποιούνται πλέον με την καταβολή 500 ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένων επίσης χρημάτων που απαιτούνται για το κόστος του προστίμου και της τεχνικής έκθεσης.
Δυνατότητα νομιμοποίησης θα έχουν επίσης αυθαίρετες κατασκευές, όπως ημιυπαίθριοι, δώμα, κλειστά μπαλκόνια, εφόσον δεν παραβιάζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% το πολεοδομικό μέγεθος της δόμησης και σε ποσοστό 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους, μετά την συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου.
Για πολύ μεγάλες παραβάσεις, όπως επίσης και για τα εξ ολοκλήρου αυθαίρετα, προβλέπεται εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 χρόνια, ύστερα από την καταβολή των ανάλογων προστίμων.
Καμία δυνατότητα νομιμοποίησης δεν έχουν οι αυθαίρετες κατασκευές σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση και αιγιαλούς, όπως επίσης και όσες κατασκευάστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011.
Σχετικά με τα εξ αδιαιρέτου, που δεν μπορούσαν να υπαχθούν στο νόμο, νομικά επιτρέπεται η σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών και δίνεται το δικαίωμα να υπάγονται στο νόμο με την καταβολή του 30% του προστίμου.
Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα καταβολής 60 μηνιαίων ή 10 εξαμηνιαίων δόσεων, ενώ το ελάχιστο ποσό πληρωμής είναι το 5% της κάθε δόσης, προκειμένου να διατηρείται εντός της ρύθμισης.
Για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προβλέπονται ειδικές εκπτώσεις στα πρόστιμα. Πολίτες με 80% αναπηρία έχουν έκπτωση 85%, με 67% αναπηρία και ατομικό εισόδημα έως 8.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 12.000 έχουν έκπτωση 80%, οι πολύτεκνοι 80%, ενώ τρίτεκνοι με εισόδημα 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, έκπτωση 70%.
Όσοι έχουν ήδη μπει στη διαδικασία τακτοποίησης, μπορούν πλέον να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις χωρίς επιπλέον κόστος, συνυπολογίζοντας τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλει. Ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις αυθαιρέτων που ήδη έχουν υπαχθεί στον 4014, προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων.
Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καλαφάτης με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται ο ρόλος της υπηρεσίας κατεδάφισης, προσφέροντας έτσι τα όπλα που χρειάζονται οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στις οποίες ανήκει και η εκτελεστική αρμοδιότητα των κατεδαφίσεων, ενώ στόχος επίσης είναι η αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας των κατεδαφίσεων.
Επιπλέον, το 2,5% των χρημάτων που εισπράττονται από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα επιστρέφονται για έργα στην ίδια περιοχή, έτσι ώστε και ο πολίτης που δεν αυθαιρετεί να μπορεί να ικανοποιηθεί με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή του.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 έχουν ολοκληρωθεί 310.000 υπαγωγές στον 4014, ενώ άλλες 137.000 δηλώσεις βρίσκονται σε επεξεργασία. Έχουν εισπραχθεί 801.649 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο των δόσεων που εκκρεμούν ανέρχεται στα 600 εκ. και οι υπό επεξεργασία αιτήσεις φθάνουν στο ποσό του 1,319 δισ.

ysterografa.gr

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Παμβοχαϊκό ,πήρε το αίμα του πίσω!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Παμβοχαϊκό
Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε πριν από λίγο ο Παμβοχαϊκός στον 2οτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.
Μετά την ήττα στον πρώτο τελικό, τα περιθώρια είχαν στενέψει για τον Ολυμπιακό, και έτσι ισοφάρισε σε 1-1  τη σειρά των τελικών στη Volley League, η οποία μεταφέρεται πλέον στο Βραχάτι, την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο, κι αν χρειαστεί και 5ος τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι ομάδες θα επιστρέψουν στο «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη (24/4).
Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την ήττα της Δευτέρας (15/4) με 3-0, από την αρχή πίεσε την ομάδα της Κορινθίας, πήρε εύκολα σε 50 λεπτά τα δύο πρώτα σετ (25-19, 25-19), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη και την ισοφάριση.
Ο Παμβοχαϊκός αντέδρασε στο 3ο σετ, όμως κάποια ατομικά λάθη των παικτών του, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να το πάρουν με 31-29 και να πάρουν τη νίκη.
Πλέον η σειρά μεταφέρεται την Παρασκευή (19/4, 19:00) και το Σάββατο (20/4, 19:00) κι αν χρειαστεί και 5ος τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι ομάδες θα επιστρέψουν στο «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη (24/4).

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 17π., 3 άσους, 5 άμυνες, και 67% στην υποδοχή κέρδισε τον τίτλο του πολυτμότερου παίκτη στο δεύτερο τελικό.
«Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα μπήκαμε καλύτερα, πιέσαμε το σερβίς μας και καταφέραμε να σπάσουμε την υποδοχή του Παμβοχαϊκού» είπε ο Μενέλαος Κοκκινάκης και συμπλήρωσε. «Είμαστε μεγάλη ομάδα και αντιδράσαμε άμεσα. Τώρα θα πάμε στο Βραχάτι για να “σπάσουμε” την έδρα του Παμβοαχαϊκού.
Τα σετ: 25-19, 25-19, 31-29
Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 49 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού: 3 άσσοι, 42 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8π. (6/10, 1 μπλοκ, 1 άσσο, 68% υποδοχή), Γιούρισιτς 7 (4/6, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσσοι, 1/1επ.), Κοκκινάκης 16 (13/27, 3 άσσοι, 63% υπ.), Γιορντάνοφ 21 (19/25, 2 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (6/9, 3 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. - 56% υπ., 56% άριστες), Μαρούλης, Ποτόσνικ.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 9π. (7/17, 2 άσσοι, 15% υπ.), Καλντέιρα 10 (8/16, 2 μπλοκ, 50% υπ.), Τερζής 2 (2/2), Καραγιάννης 7 (4/8, 3 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 14 (13/27, 1 μπλοκ), Πανταλέων 5 (3/8, 2 μπλοκ) / Δημητρακόπουλος (λ. - 59% υπ., 41% άριστες), Μπεκιάρης, Δρογκάρης, Κατσανεβάκης, Μπάκας 6 (5/8, 1 άσσος).

Πέθανε ο Γιώργος Κασιμάτης, πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Απεβίωσε ο Γιώργος Κασιμάτης, πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε ηλικία 62 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η νεκρώσιμη ακολουθία του επίτιμου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρώην προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργου Κασιμάτη, θα τελεστεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, και ώρα 15:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά και ακολούθως η ταφή στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως Κερατσινίου. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά (αριθ. λογ. 072/297001-53 Εθνική Τράπεζα). Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γεώργιου Κασιμάτη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με ανακοίνωσή του. «Ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες, πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και τις ιδέες του την παράταξή μας. Που με τίμησε με τη φιλία του», σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Ενός σπουδαίου Έλληνα που κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό όλων. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου». www.kathimerini.gr  

Βγενόπουλος: Η φυγή μου οδήγησε την Κύπρο στην καταστροφή (video)


Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας στην εκπομπή 60 λεπτά του SigmaLive.
vgeno12Ο Mr MIG επιτέθηκε στις διοικήσεις της Λαϊκής Τράπεζας, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνες για το «Βατερλό» της κυπριακής οικονομίας, ενώ απάντησε σε θέματα όπως την παραχώρηση δανείων στην Ελλάδα και την αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Αναφερόμενος στο θέμα της παραχώρησης δανείων από την Λαϊκή Τράπεζα σε τράπεζες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και ελληνικές τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια διοχέτευαν τη ρευστότητα τους στην Marfin Εγνατία, είπε ότι αυτό είναι γεγονός. Παρόλα αυτά, υποστήριξε, ορθός γινόταν αυτή η πρακτική, νοουμένου ότι υπήρχαν ανταγωνιστικοί όροι. Παράλληλα η πρακτική αυτή γινόταν υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Προσπαθώντας να αποδείξει ότι αυτό δεν γινόταν μόνο από πλευράς της Λαϊκής, είπε ότι τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Λαϊκή, ανέρχονταν στα 12,2 δις σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου της οποίας ανέρχονταν στα 9,5 δις. Η μικρή αυτή διαφορά προήλθε, είπε, από το γεγονός ότι η τράπεζα ήταν αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο ελληνικών τραπεζών από τη Λαϊκή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του επίτιμου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργου Κασιμάτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Γ. Κασιμάτης υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς και προσφοράς. Άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, με ήθος, ευγένεια. Ξεχωριστός και γενναιόδωρος. Ένας δημιουργός, που κέρδισε την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων. Ένας Έλληνας, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

η έκθεση των Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών όσο και η έκθεση Τεχνολογίας των Γυμνασίων της Κορινθίας


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 13 Απριλίου 2013, διοργανώθηκαν στο Κιάτο τόσο η έκθεση των Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών όσο και η έκθεση Τεχνολογίας των Γυμνασίων της Κορινθίας.
Μετά την επιτυχημένη αυτή παρουσία των Σχολείων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε: τους μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν, τους κ.κ. Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σ. Σταματόπουλο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ. Τ. Λεονάρδο. Ευχαριστίες επίσης απευθύνουμε προς τα ΜΜΕ της Κορινθίας που κάλυψαν τις εκδηλώσεις και τα Σχολεία που φιλοξένησαν τις δραστηριότητες.
Τέλος, συγχαίρουμε τις υπευθύνους του ΚΕΣΥΠ κ.κ. Κοιλάδη και Σμυρνή και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Καλογεροπούλου, για την άρτια διοργάνωση των εκθέσεων.    
          Ευελπιστούμε, με τη βοήθεια όλων, σε μια μελλοντική παρόμοια συνέχεια.

                                        Ο Δ/ντής Δευτ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας

                                               Δρ. Βασίλειος Χρ. Σαμαράς

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ-​ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ​Σ ΙΕΡΕΩΝ



Tο έγκλημα του επικείμενου αφανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τις μνημονιακές επιλογές και νομοθετικές ρυθμίσεις της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, επισημαίνει  με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όταν πριν από ελάχιστους μήνες, ο Τέρενς Κουίκ υπερψήφισε την γνωστή τροπολογία για τους Ιμάμηδες στη Θράκη, ζήτησε την ίδια μέρα από τον Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προωθηθούν  όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της χειροτονίας των ιερέων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κυβερνητική κινητικότητα για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες μνημονιακές Διατάξεις, προκειμένου να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει πλέον να έχουν απομακρυνθεί είτε συνταξιοδοτούμενοι είτε οικειοθελώς τουλάχιστον 10!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ελάχιστα χρόνια οι εκκλησίες δεν θα έχουν ιερείς, όχι μόνο για να τελούν γάμους, βαφτίσια και κηδείες ή να λειτουργούν, αλλά ούτε για να χτυπούν…τις καμπάνες!

Και βεβαίως το πρόβλημα, με εθνικά εγκληματικές προεκτάσεις, γίνεται μεγαλύτερο σε μικρότερα νησιά και ορεινές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το πρόβλημα είναι έντονο σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, όπου ήδη καταγράφονται απίστευτες ελλείψεις ιερέων», την ώρα που στη Θράκη «οι ορθόδοξες εκκλησίες σιωπούν, ενώ ΟΛΑ τα τζαμιά λειτουργούν κανονικότατα!»
«Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων των ιερέων σε κάθε Μητρόπολη.

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Τις μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας φορέων του δημοσίου που είχαν καταρτιστεί επί υπουργίας Θ. Πάγκαλου, «ξεσκονίζουν» στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μια προσπάθεια να συνδυαστούν με τη «λίστα Βολουδάκη» των 73 φορέων, ώστε να προκύψει η short list των πρώτων 30 προς κατάργηση ΝΠΙΔ (κυρίως) και ΝΠΔΔ του δημοσίου.
Όπως γράφει το «Έθνος» στη «λίστα Πάγκαλου είχε προταθεί η κατάργηση φορέων που δεν εξυπηρετούσαν άμεσες ανάγκες του Δημοσίου όπως είναι:
-Το Eθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»,
-η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας του υπουργείου Πολιτισμού,
-το Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου με έδρα τα Χανιά,
-το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και το Ναυτικού Δικαίου που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης,
-το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς,
-το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών του υπουργείου Υποδομών με μεταφορά μερικών αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση
-η κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
-η κατάργηση του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και του Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο αρμόδιο υπουργείο.
Επίσης σε στάδιο αξιολόγησης θα τεθούν οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για κατάργησή τους στην ίδια μελέτη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση και είναι: Το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών με μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας με μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και
Στην ίδια μελέτη προτείνεται επίσης η κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ή η αναδιάρθρωσή του με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων καθώς και η κατάργηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. και η μεταφορά επιλεγμένων αρμοδιοτήτων στον ΕΟΠΥΥ.

aftodioikisi.gr

Η Ανασκόπηση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας περίοδος 2012 - 13

 
Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α1’ κατηγορίας Κορινθίας έληξε. Οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" με αφορμή της λήξης του πρώτου τη τάξη κορινθιακού πρωταθλήματος παρουσιάζουν την ανασκόπηση της ποδοσαιρικής χρονιάς που το περασμένο Σάββατο έπεσε η αυλαία της.
Μετά από ένα "μαραθώνιο" 30 αγωνιστικών ημερών , που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των Κορινθίων φιλάθλων , τα "φώτα της ράμπας" στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας , έσβησαν.
Τη 'μάχη" κέρδισε ο Α. Ο. Λουτρακίου πού πρωτος αυτός έκοψε το "νήμα" , κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Κορινθίας γιά την περίοδο 2012 -13, με 72 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους άλλους διεκδικητές τίτλου όπως τον ΠΑΣ Κλένια , το Σπαθοβούνι, τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και την Ελλάδα Βέλου.
Ο Α. Ο. Λουτρακίου εκτός από Πρωταθλητής , κέρδισε και το Κύπελλο Κορινθίας , κάνοντας νταμπλ.
Οι "ορανιέ" , στο πρωτάθλημα, τερμάτισαν πρώτοι με 72 βαθμούς πετυχαίνοντας 22 νίκες , 6 ισοπαλίες ενώ ηττήθηκε 2 φορές , έχωντας ενεργητικό 75 τερμάτων  ( η καλήτερη επίθεση του πρωταθλήματος και παθητικό 22 ( το καλήτερο στην κατηγορία). Τα περισσότερα τέρματα του Α. Ο. Λουτρακίου ( όχι του πρωταθληματος ) πέτυχαν ο Χρυσαφίδης (19) και ο Αποστολάκης ( 16) που κατέλαβαν στη γενική κατάταξη των σκόρερς στην κατηγορία την 2η και 6η θέση αντίστοιχα, και πολύ μακρά  πίσω από την πρώτη θέση από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθληματος το Μάκη Μυργιώτη του Αστέρα Δερβενίου με 27 τέρματα.
Στη δεύτερη θέση, 8 βαθμούς πίσω από τον Α. Ο. Λουτρακίου τερμάτισε ο  ΠΑΣ Κλένια με 68 βαθμούς. Η ομάδα της Κλένιας , έκανε δυναμιή παρουσία στο πρωτάθλημα και διεκδίκησε μέχρις τέλους και αυτή τον τίτλο. Πέτυχε 19 νίκες , 7 ισοπαλίες , ενώ ηττήθηκε 4 φορές, με ενεργητικό 64 τερμάτων ( 3η καλύτερη του πρωταθήματος) και παθητικό 33. Τα περισσότερα τέρματα της ομάδας πέτυχαν ο Μπαλτζής ( 19) και ο Θ. Γεώργαρης (9).
 Την 3η κα 4η  θέση στο πρωτάθλημα κατέλαβαν οι ΑΟ Σπαθοβουνίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου με 61 και 58 βαθμούς αντίστοιχα. Η ομάδα του Σπαθοβούνίου αποτέλεσε την έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς κατόρθωσε , αν και "νεοφώτιστη" στη κατηγορία να τερματίσει στην 3 θέση ( 19 νίκες , 4 ισοπαλίες και 7 ήττες), με ενεργητικό 51 τερμάτων και παθητικό 27 ( το 2ο καλύτερο στην κατηγορία. Τα περισσότερα τέρματα της ομάδας σημείωσαν από 11 έκαστος , ο Ντεβό και ο Πίτερ.
Αξιόλογη εμφάνηση έκανε και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου που κατετάγη 4ος ( 18 νίκες, 4 ισοπαλίές και 8 ήττες) και τέρματα 68 υπέρ (2η καλύτερη επίθεση)  έναντι 37  κατά. Τα περισσότερα τέρματα των "ερυθρολεύκων" σημείωσαν ο Μπεκάι ( 14), ο Παντελής Κολλιάκος (11), ο Φραγκάκης (9) και ο Παπαδημητρίου (8)
Ο Αστέρας Δερβενίου τερμάτισε στην 5η θέση καθώς συγκέντρωσε  50 βαθμούς με 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες με ενεργητικό 58 τερμάτων ( 5η επίθεση του πρωταθλήματος) έναντι 31 (3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος). Εντός έδρας, στο γήπεδο «Κώστας Βυζάς», ο απολογισμός ήταν 32 βαθμοί με 9 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα και 33-13 τέρματα. Μακριά από το Δερβένι, μάζεψε 18 βαθμούς με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες και απολογισμό τερμάτων 25-18.
Τα περισσότερα τέρματα για τον Αστέρα αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα, έχει πέτυχε ο Μάκης Μυργιώτης (27), ενώ ακολουθούν οι Αναγνωστόπουλος (5) και Γιαννόπουλος (4). Τις περισσότερες συμμετοχές είχε ο Άρης Γιαννακόπουλος (28), ενώ τον ακολούθησαν οι Χρήστος Κουτρούλης (27) και Βασίλης Μετεβελής (26). Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 24 ποδοσφαιριστές στους αγώνες πρωταθλήματος.
Ισόβαθμός του Αστέρα (κατετάγη 6ος) ο Παννεμεατικός με 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες με ενεργητικό 47 τερμάτων και παθητικό 32. Τα περισσότερα τέρματα για τα "λιοντάρια" της Νεμέας σημείωσαν ο Μπασιώτης (12) και από 8 , έκαστος ο Παπουτσής και ο Σαίσανάς.
Ελλάς Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου αν και διεκδίκησαν τον τίτλο , τελικά κατέλαβαν την 7η και 8η θέση, με 49 και 43 βαθμούς αντίστοιχα. Η ομάδα του Βέλου ( 14 νίκες , 7 ισοπαλίες , 9 ήττες ) και τέρματα 45 - 35 , ανέδειξε πρώτο σκόρερ με 10 τέρματα τον Κοσκολέτο. Για την ομάδα του Χιλιομοδίου ( 13 νίκες , 6 ισοπαλίες , 11 ήττες ) και τέρματα 61 - 42 , τα περισσότερα τέρματα σημείωσαν οι Λεπεντζής (14), Αμπαδιωτάκης (11) και Μαρτίνος (8).
Τις θέσεις από την 9η έως και την 13η κατέλαβαν οι ομάδες  Πανσολυγειακός   ( 12 νίκες , 6 ισοπαλίες , 12 ήττες και τέρματα 55 - 43, πρώτοι σκόρερ Μουρατίδης (19),και Π. Ρωτίδης (8)), Πανκαμαριακός  ( 12 νίκες , 6 ισοπαλίες , 12 ήττες και τέρματα 56 - 44, πρώτος σκόρερ  Ν. Τσιπάς (10)). Θύελλα Πετρίου ( 12 νίκες , 5 ισοπαλίες , 13 ήττες και τέρματα 57 - 60, πρώτος σκόρερ  Κοσμάς (19)), Άγιοι Θεόδωροι (35β.  9 νίκες , 8 ισοπαλίες , 13 ήττες και τέρματα 44 - 53) και Σαρωνικός Γαλατακίου (28 β.  8 νίκες , 4 ισοπαλίες , 18 ήττες και τέρματα 31 - 65).
Στην μάχη που έγινε στην ουρά της βαθμολογίας, ο Ηρακλής Λεχαίου ( 5 νίκες, 3 ισοπαλίες , 22 ήττες και τέρματα 33 - 75),  ήταν τελικά η ομάδα που ακολουθεί τη Προοδευτική Περιγιαλίου στην Α2 καθώς τερμάτισε στην 15η θέση με 18 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός Ξυλοκέριζας με 23 βαθμούς (7 νίκες, 2 ισοπαλίες , 21 ήττες και τέρματα 32 - 88), θα περιμένει τα αποτελέσματα των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική για να δει αν θα μείνει στη κατηγορία. Σημειώνουμε ότι η Προοδευτική Περιγιαλίου είχε παραιτηθεί από το πρωτάθλημα.
     
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ
 

O ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΟΝΝΕΔ, με τη δράση της, εδώ και πολλά χρόνια, πρωτοπορεί στην κοινωνία.
Η ΔΑΠ κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια.
Σε έναν αγώνα ιδεολογικό και πολιτικό. Σε έναν αγώνα για τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία. Σε έναν αγώνα, που αφορά στα σύγχρονα προβλήματα της Παιδείας, που είναι το άσυλο, η ασφάλεια μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Όλα αυτά τα χρόνια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η παράταξη εκείνη που δίνει το στίγμα της Ελλάδας του μέλλοντος.
Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές θα δείξει ότι η νέα γενιά πρωτοπορεί και σε αυτή τη δύσκολη φάση, στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, στις εξελίξεις.
Δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς τη νέα γενιά.
Η Νέα Δημοκρατία κάνει μια συμμαχία με τη νέα γενιά να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Ελληνικό Δημόσιο: Η πληγή είναι πολύ πιο βαθιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εθελούσιες έξοδοι με «χρυσά μπόνους», μισθοί διπλάσιοι από τον μέσο εθνικό μισθό, αναδιοργανώσεις που δεν γίνονται ποτέ, αναδιαρθρώσεις που μένουν στα χαρτιά, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών που κρίθηκαν αναγκαίες από το 1990 και ουδέποτε τις είδαμε, μετακινήσεις  υπαλλήλων από τις εταιρίες που έβαλαν λουκέτο ή πουλήθηκαν σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους και ένα σωρό διαφορετικές απαντήσεις επί του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, που κατέληξε να είναι το «μεγάλο μυστικό» επί δεκαετίες επί δεκαετιών.

Αυτά, προ μνημονίου.

Μετά το μνημόνιο, άρχισε νέο γαϊτανάκι:

Εφεδρείες, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, αξιολόγηση, κυβερνητικά συμβούλια μεταρρύθμισης του κράτους…

Η Ελλάδα ζει στον ρυθμό του (αναποτελεσματικού, αντιπαραγωγικού, πελατειακού) δημόσιο τομέας από καταβολής του ελληνικού κράτους.

Κώστας Κόλλιας: «Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς»


Σύσκεψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων συγκάλεσε ως επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες και τον σκεπτικισμό μας για τον νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που πέρασε το 2011. Το θεσμικό πλαίσιο που εγκαθίδρυε, ιδιαίτερα σχετικά με τις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, είχαμε επισημάνει ότι δεν επρόκειτο να αποδώσει, αντιθέτως, θα δημιουργούσε κενά στη λειτουργία των συνεταιρισμών και πρόσθετα προβλήματα στους αγρότες και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Σήμερα έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για την αναθεώρηση του νόμου, στα πλαίσια του οποίου συγκάλεσα σύσκεψη στα γραφεία της παράταξης, προκειμένου σε συνεργασία με στελέχη και εκπροσώπους από τον αγροτικό κόσμο, να διατυπώσουμε προτάσεις ρεαλιστικές που θα δώσουν νέα δυναμική στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα.

Στη σύσκεψη ανέδειξα τα σημεία στα οποία χρειάζεται αναθεώρηση ο νόμος 4015 του 2011 και πρότεινα συγκεκριμένες αλλαγές. Ιδιαίτερα στο θέμα των συγχωνεύσεων, επεσήμανα ότι η υποχρεωτικότητα πρέπει να αποσυρθεί από τις διατάξεις. Δεν είναι ρόλος του κράτους να υπαγορεύει το πώς θα συνεταιρίζονται οι αγρότες, είναι άλλωστε δεδομένο ότι το συνεταιρίζεσθε έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

Αυτό που οφείλει ωστόσο να κάνει η πολιτεία είναι να εγκαθιδρύσει το θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τη λειτουργία των αγροτικών οργανώσεων, αλλά και θα διασφαλίσει παράλληλα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Μένω σταθερός στη θέση μου ότι οι ανενεργοί συνεταιρισμοί πρέπει να κλείσουν οριστικά, και να δώσουν τη θέση τους σε οργανώσεις υγιείς, ενεργές, με μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και, ως εκ τούτου, πιο αποτελεσματικές στη συγκέντρωση, διαχείριση, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Για το σκοπό αυτό, ως επικεφαλής του Τομέα, κατέθεσα προτάσεις, τόσο για την οργάνωση και τη διαβάθμιση του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου, όσο και για τη διάλυση ανενεργών οργανώσεων, ενώ επανέλαβα την πάγια θέση μου για ενθάρρυνση του κλαδικού χαρακτήρα του συνεταιριστικού  κινήματος. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι όταν οι παραγωγοί, αγρότες ή κτηνοτρόφοι, ξεπερνούν τα στεγανά και συνεργάζονται σε ευρεία κλίμακα για την προώθηση των προϊόντων τους, επιτυγχάνουν αποτελέσματα που ανταγωνίζονται ακόμα και μεγάλες πολυεθνικές.

Αυτός είναι ο στόχος και ο γνώμονας με τον οποίο θέλουμε να χαράξουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όπου ο Έλληνας αγρότης θα είναι ανταγωνιστικός, όπου τα οφέλη από την παραγωγή του θα επιστρέφουν στον ίδιο και θα επενδύονται εκ νέου, ώστε και το αγροτικό εισόδημα να φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά και ο καταναλωτής να απολαμβάνει προσιτά, ποιοτικά και υγιεινά ελληνικά προϊόντα».

Ο Σαμαράς βλέπει ήδη την “επόμενη μέρα”

Antonis-Samaras-Greek-prime-minister
Ο Αντώνης Σαμαράς με την ολοκλήρωση της συμφωνίας επέλεξε να απευθυνθεί ο ίδιος στον ελληνικό λαό για να επισημάνει πως την ώρα που η αβεβαιότητα και η ανησυχία κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο , η Ελλάδα σταθεροποιείται και η οικονομία μας θωρακίζεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εδώ και καιρό θέσει ως βασικό του στόχο να βγει η Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
Την ίδια ώρα  επεδίωκε τη διασφάλιση της εκταμίευσης των δύο επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δις , ενώ παράλληλα οι διευκολύνσεις στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες θα βοηθούσαν και στην κοινωνική συνοχή, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί προυπόθεση για την ομαλή έξοδο από την κρίση. Στο διάγγελμά του έθεσε μάλιστα τους στόχους του  που είναι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και η άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο.
“Τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, για ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για μείωση της ανεργίας” δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι για  πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως συμβαίνει με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας η οποία από το 2014 θα είναι ανεξάρτητη από τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά προανήγγελε και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση , η οποία θα εξεταστεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου. Σημαντικό βήμα για την ανακούφιση των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων είναι το γεγονός πως πλεόν προβλέπονται  νέες διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενώ προβλέπονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Στην κυβέρνηση ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στη συμφωνία για την απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014,  από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουτργό αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν.
Για τον Αντώνη Σαμαρά όμως το σημαντικό, είναι ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσος αριθμός – ένας προς ένα – νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Συνετρίβη αμερικανικό Black Hawk στα σύνορα Βόρειας – Νότιας Κορέας


060605-F-5964B-099Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου ένα αμερικανικό Black Hawk συνετρίβη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας.
 Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής, παρά μόνο ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

 

Η Αστυνομία ερευνά διαμέρισμα σε προάστιο της Βοστώνης

boston marathno
Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός WBZ-TV, έρευνα διεξάγουν οι Αρχές σε διαμέρισμα σε προάστιο της Βοστώνης, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα αίτια και τους δράστες της χθεσινής διπλής έκρηξης που προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τραυματισμούς στα πλαίσια του διάσημου μαραθωνίου της πόλης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαμέρισμα στην πόλη Revere. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση και πρόσθεσε την πληροφορία ότι έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα έρευνας. Τα αποτελέσματα της ανάκρισης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Boston Herald”, ανάμεσα στους διεξάγοντες την προανάκριση βρίσκονται και πράκτορες του Υπουργείου για την Εσωτερική Ασφάλεια (Homeland Security).

ysterografa.gr

Ο Σταμάτης συντονιστής για τις απολύσεις

Dimitris-Stamatis
Στον Υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρη Σταμάτη ανέθεσαν ο Πρωθυπουργός και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης την ευθύνη της εποπτείας του εγχειρήματος… ελάφρυνσης του δημοσίου από υπαλλήλους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα για 15.000 απολύσεις.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει σήμερα ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, που υποστηρίζει ότι ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ανέλαβε να φέρει εις πέρας ακόμη μια δύσκολη αποστολή, συνηθισμένος ωστόσο σε αντίστοιχες καταστάσεις, και ενώ έχει την εμπιστοσύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλαίσιο της αποστολής που ανέλαβε, ο Δημήτρης Σταμάτης δεν θα μιλάει μόνο με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, αλλά και με σειρά από άλλα μέλη της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Ομπάμα: Θα βρούμε ποιοί το έκαναν. Και θα πληρώσουν (video)


Barack-ObamaΜε το διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό για το μακελειό στη Βοστώνη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ακόμη όλα τα στοιχεία για το ποιός ευθύνεται, και γιατί το έκανε, έδωσε ωστόσο μια ξεκάθαρη διαβεβαίωση: “Θα βρούμε ποιοί το έκαναν. Και θα πληρώσουν για την πράξη τους”, ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα.
” Όλες οι υπηρεσίες έχουν διατεθεί για την περίθαλψη των τραυματιών στη Βοστώνη. Χαιρετίζουμε όσους ανταποκρίθηκαν τόοσ γρήγορα και αποτελεσματικά. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιός και γιατί το έκανε. Και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της Βοστώνης θα ανασυγκροτηθούν, θα φροντίσουν ο ένας τον αλλο, και θα προχωρήσουν. Να μην έχετε καμία αμφιβολί: Θα βρούμε ποιοί το έκαναν. Και θα τους κάνουμε να πληρώσουν για την πράξη τους”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Υποβιβάστηκε στην Α2 βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

paovolley
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη με την ομάδα βόλεϊ των ανδρών του Παναθηναϊκού να υποβιβάζεται και μαθηματικά στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Νίκη Αιγινίου πήρε δύο σετ και κατόπιν νίκησε στο (αδιάφορο πλέον) τάι μπρέικ με 3-2. Ετσι, οι πράσινοι πήραν το δρόμο για την χαμηλότερη κατηγορία με τον Ηρακλή να μένει στην Α1, δίχως να χρειαστεί να γίνουν επί της ουσίας τα υπόλοιπα ματς των πλέι άουτ.
Περισσότερα στο sport.gr

Short list 30 προς κατάργηση οργανισμών

Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση ποιοι θα είναι οι πρώτοι από τους 73 μικρούς οργανισμούς της «λίστας Βολουδάκη», που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.  Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του ίδιου πρωθυπουργού επαναξιολογούνται οι συγκεκριμένοι αλλά και ακόμη 628 φορείς από τους 700 του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είχαν επιλεγεί για κατάργηση ή συγχώνευση, από τους συνολικά 1500.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη short list βρίσκονται περί τους 30 οργανισμούς  που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο και έχουν μικρό αριθμό υπαλλήλων ή λειτουργούν με αποσπάσεις .   Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από το δημόσιο, ωστόσο υπολογίζονται σε λίγες εκατοντάδες.
Ακόμη δεν έχουν στείλει όλα τα στοιχεία
Οι  ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει τάχιστα σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει άμεση εμπλοκή του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Μ. Βολουδάκη πιέζει τα υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να μην παρουσιάζουν προσκόμματα.  Ως προς αυτό, είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα υπουργεία δεν έχουν ακόμη αποστείλει πλήρη στοιχεία σε σχέση με τους φορείς που εποπτεύουν!

aftodioikisi.gr

Η ερώτηση-φωτιά του Μιχάλη Ιγνατίου για την Κύπρο

 Mixalis-Ignatiou
“Ο γιός του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου, εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που απέσυρε από τις τράπεζες εκατομμύρια ευρώ πριν το Eurogroup;”. Αυτό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε προς… τους αρμοδίους, ο Μιχάλης Ιγνατίου, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
Ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, ο οποίος διακρίνεται για τη μάχιμη αρθρογραφία και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του, έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πρόσφατη οικονομική τραγωδία της Κύπρου, πτυχές που έμεναν κρυφές, ή που δεν τους είχε δοθεί η δέουσα σημασία.

ysterografa.gr

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Active Trip στην Πάτρα

active 1.JPG
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην  Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Active Trip το χρονικό διάστημα 12-14 Απριλίου 2013 στην Πάτρα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μυθική Πελοπόννησο καθώς και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος, κυρίως  όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού, μέσα από το εξειδικευμένο έντυπο που διανεμήθηκε.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχευση να αποτελέσει κομβικό πόλο έλξης στο κομμάτι των ειδικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να αναπτύξει στοχευμένα τον τουρισμό της, έχει προσεγγίσει το προϊόν αυτό, με τη δημιουργία συγκεκριμένων εμπειριών, τη δημιουργία εξειδικευμένου φυλλαδίου, καθώς και με το portal www.mythicalpeloponnese.gr, αλλά και των 2 εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τιμήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ουσιαστική προβολή του προορισμού  της Πελοποννήσου καθώς και για τη διεθνή επιτυχία που είχε με την βράβευση παρουσίασης του νέου brand στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η αρμόδια για θέματα ανάπτυξης θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία κατά την βράβευση αναφέρθηκε  στις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη καθώς και στις δράσεις που έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της και στην προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Η κα. Νικολάκου επεσήμανε την ανάγκη απελευθέρωσης και συσπείρωσης όλων υγιών δυνάμεων της κοινωνίας για την δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης τονίζοντας, ότι οι Αιρετές Περιφέρειες αποτελούν σημαντική παράμετρο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Το θεματικό περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου αποτέλεσε το επίκεντρο των επίσημων προσκεκλημένων της έκθεσης, μεταξύ των οποίων αρκετοί δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τους παρουσιάστηκε το νέο διαδραστικό λεύκωμα «Πελοπόννησος».
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου το μεσημέρι με την παρουσία του πρέσβη της Σλοβακίας Πέτερ Μίχαλκο ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την παρουσία της Περιφέρειας και εκδήλωσε την πρόθεση του για ανάπτυξη πολύπλευρης συνεργασίας με τις δομές της Πελοποννήσου.
Η έκθεση έλαβε χώρα στην αίθουσα Αίγλη, στο Δήμο Πατρέων και κατά τη διάρκειά της έλαβαν μέρος αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε έμπρακτα και συμμετείχε στη μοναδική έκθεση τουρισμού που λαμβάνει μέρος εντός των γεωγραφικών της ορίων.

«Ανάδειξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και το Invest in Greece


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και τον Οργανισμό Invest in Greece, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών με βασικούς στόχους: την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των υποδομών, την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας, την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων και, εν γένει, τη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης του Καναδά κ. Ρ. Πεκ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Invest in Greece κ. Α. Συγγρός και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Κατσίγιαννης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.
Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις περιπτώσεων επιτυχημένων επενδυτικών πρωτοβουλιών. 
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι Πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων χωρών στην Ελλάδα, όλοι οι παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στις 13:30 στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος), στην αίθουσα Ιφιγένεια 2.

17 Απριλίου - Φοιτητικές Εκλογές

Image
Δήλωση του Ανδρέα Παπαμιμίκου  για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Αυτοί που προωθούν τη βία ως ιδεολογία και επενδύουν στη μιζέρια και το λαϊκισμό, είναι οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Είναι οι ίδιοι που θα καλοέβλεπαν τη διάλυση των φοιτητικών εκλογών, γιατί πολύ απλά είτε δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, είτε δεν κατόρθωσαν να βρουν πεδίο έκφρασης.
Διότι, στη μόνη ζωντανή κάλπη της νεολαίας, που συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 φοιτητές, δεν έμαθαν ποτέ να νικούν την ψυχή, το πάθος και κυρίως τις ιδέες νέων ανθρώπων, που διαχρονικά ζητούν τομές και σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση.
Από τους αγώνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για φιλελεύθερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών της δεκαετίας του '80, τις μάχες για αλλαγή του νόμου-πλαισίου και υποτροφίες τη δεκαετία του '90, έως και σήμερα, με την κατάργηση του ασύλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Στις 17 Απριλίου αποφασίζουμε μεταρρυθμίσεις, για μια γενιά που δυναμώνει και μια εποχή που ανατρέπεται.
Από το Γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Υποβολή αιτήσεων εξαγοράς κατεχόμενω​ν ακινήτων αρμοδιότητ​ας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Α' 66/22-3-2012),όποιος κατέχει ακίνητο, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπορεί να υποβάλλει αίτηση εξαγοράς του στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της Περιφέρειας, εφόσον αποδεικνύει κατοχή αυτού πριν την 5.6.1993 και η επιφάνεια του δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέυυατα. Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες.

Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο περιγράφει το κατεχόμενο ακίνητο κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.

Για την κατοχή του ακινήτου θα προσκομίζονται πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, ιδιωτικά συμφωνητικά με βέβαιη χρονολογία και έκθεση γεωπόνου που βεβαιώνει την ηλικία των δένδρων σε πολυετείς καλλιέργειες. Οι ένορκες βεβαιώσεις δεν λαμβάνονται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο για την απόδειξη κατοχής του ακινήτου.
Αν στο ακίνητο έχει ανεγερθεί αυθαίρετο κτίσμα, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών τη βεβαίωση του μηχανικού.

Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σ' αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών και στην ταχυδρομική διεύθυνση : Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη
Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων εξαγοράς από τους ενδιαφερόμενους, λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας,  στα τηλέφωνα 2710222617 και 2710225342 καθώς και στα

Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για Π Ε Αργολίδας στο τηλέφωνο : 2752360254 Για ΠΕ Αρκαδίας στο τηλέφωνο:    2710233981 Για ΠΕ Κορινθίας στο τηλέφωνο:   2741081018 Για ΠΕ Λακωνίας στο τηλέφωνο:   2731363315

Για ΠΕ Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και 2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).

Casus Belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μείωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού


Αδιαπραγμάτευτη παραμένει η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση στο σύνολο της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά τις ανακοινώσεις ότι η συμφωνία παραχώρησης, στην οποία κατέληξε το Υπουργείο, προβλέπει την κατασκευή της μέχρι την Πάτρα, μεταθέτοντας την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα για αργότερα.
Έγκαιρα είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις και είχαμε διατυπώσει την πρόθεσή μας να κινηθούμε ακόμα και νομικά στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουμε την τήρηση της σύμβασης παραχώρησης, όπως αυτή ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.
Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί αναμφισβήτητα καταλύτη για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής και της Πελοποννήσου, όπως επίσης για την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της.
Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο οδικός αυτός άξονας έχει χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό δίκτυο, ακριβώς λόγω της σύνδεσής του με τον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα στην Τσακώνα, και ως τέτοιος έχει αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί. Η πρόσφατη αυτή απόφαση αναιρεί ουσιαστικά το χαρακτηρισμό αυτό, στερώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη νομιμοποίηση χρηματοδότησής του.
Θα υπερασπίσουμε σταθερά το δικαίωμά μας για την εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί ο οδικός αυτός άξονας, αλλά και τη σύνδεση της Περιφέρειάς μας με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα.