Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Ερυθρόλευκο»... εξάσφαιρο! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-2

«Ερυθρόλευκο»... εξάσφαιρο!
Το αγωνιστικό «ξέσπασμα» που έψαχνε ο Ολυμπιακός, ως «βάλσαμο» για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του, ήρθε. Εστω και με καθυστέρηση 45λεπτών.
Οι πρωταθλητές συνέτριψαν 6-2 τον Πανθρακικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της μεθεπόμενης Κυριακής (28/4).
Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 11', με το αυτογκόλ του Μελίσση στο 4' (κόντρα σε σουτ του Φουστέρ που πήγαινε άουτ) και το ωραίο γκολ του Ιμπαγάσα στο 11', αλλά ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις.
Εστω και αν οι πρωταθλητές είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (75% - 25%), η πρωτοβουλία ήταν «φλύαρη», έχοντας ευτυχήσει να αξιοποιήσουν τις πρώτες δύο καλές στιγμές τους, ενώ στη συνέχεια, ως το 45', είχαν άλλες δύο ευκαιρίες με Μήτρογλου (27') και Φουστέρ (37').
Αντίθετα, ο Πανθρακικός είχε την πρώτη μεγάλη φάση για γκολ, μόλις στο 3' με τον Τζάνη, ευκαιρία για άμεση ισοφάριση στο 6' με τον ίδιο παίκτη και τελικά μείωσε σε 2-1 στην τρίτη, εντυπωσιακή, προσπάθειά του στο 19'. Το ματς ήταν ανοικτό, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν επιθετικά και ισοφάρισαν στο 32' με πολύ ωραίο γκολ του Λουσέρο
Ωστόσο, o Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε το προβάδισμα με τον Μήτρογλου στο 48' και ξέσπασε. Μέσα σε 7 λεπτά πέτυχε συνολικά 4 γκολ, καθώς ακολούθησαν άλλα τρία: Ένα πραγματικά εντυπωσιακό από τον Φετφατζίδη, α λα Μέσι, στο 51' (απέφυγε 4 αντιπάλους), άλλο ένα του Μήτρογλου στο 53' Φουστέρ στο 55' και «καπάκι» του Φουστέρ στο 55'!
Το σκορ «εκτοξεύθηκε» στο 6-2, ο Χολέμπας λίγο έλειψε αμέσως να το κάνει 7-2 στο 56', όπως και ο Φέισα στο 61'! Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκρηκτικός ρυθμός μετριάστηκε, αν και ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προσπάθειες για νέο γκολ (82' Φετφατζίδης, 90'+2' Μανιάτης), σαν το ματς να ήταν ισόπαλο. Ο Μίτσελ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Ιωαννίδη (αντί του Μήτρογλου), έβαλε και τον Μανιάτη αντί του Φουστέρ, με τον Ιμπαγάσα να παίζει όλο το 90λεπτο.
Οσο για τον Πανθρακικό; Όπως ήταν αναμενόμενο με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν μπόρεσε να αντέξει στο «εφιαλτικό» 7λεπτο. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Δερμιτζάκη να βάζει στο παιχνίδι Παπαδόπουλο και Μπαϊκαρά στο 61', αλλά πέρα από το σουτ του Λουσέρο στο 73', ουδέποτε «ανησύχησε» τον Κάρολ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μοντέστο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (76' Μανιάτης), Βλαχοδήμος (42' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (69' Ιωαννίδης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Στάθης, Ντιόγκο, Μελίσσης, Σερφά, Καστσελάν, Μακρυδημήτρης, Μίνγκας (84' Καθάριος), Λουσέρο, Μουνάφο (61' Μπαϊκαρά), Τζάνης (61' Παπαδόπουλος).

500 Αλβανοί κρατούμενοι… επαναπροωθούνται στην Αλβανία

fylakes-Korydallou
Την… επαναπροώθηση Αλβανών κρατουμένων οι οποίοι κρατούνται σε ελληνικές φυλακές, σε φυλακές της Αλβανίας, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.
Οι δυο χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να καθοριστεί το πλαίσιο και οι όροι με τους οποίους οι Αλβανοί κρατούμενοι που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα και κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας, θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές της πατρίδας τους.
Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, περίπου 500 Αλβανοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για πράξεις βαριάς εγκληματικότητας, θα προωθηθούν με τη διαδικασία αυτή σε φυλακές της Αλβανίας.

ysterografa.gr

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο! Μιλάει από το νοσοκομείο ο Νίκος, ξένος εργάτης στις ματοβαμμένες φράουλες της Μανολάδας-αφηγείται τις στιγμές που έζησε αυτός και οι συμπατριώτες του

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακοπουλου



«Φοβάμαι πολύ κι εγώ και οι φίλοι μου. Επειδή ζητήσαμε τα λεφτά μας που μας χρωστάνε εδώ και 7 μήνες μας έδιωξαν. Όταν είδαν ότι δεν φεύγαμε και επιμέναμε για τα δεδουλευμένα μας…μας γάζωσαν με σφαίρες»…Αυτά είναι τα λόγια του «Νίκου» (σ.σ όπως είναι το όνομα του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα) λίγες ώρες μετά το περιστατικό που φέρνει την Ελλάδα αιώνες πίσω και την κατατάσσει στο Μεσαίωνα. Ο Νίκος τραυματίστηκε ελαφρά και βρήκε τη δύναμη να στηρίξει τους συμπατριώτες του και να τους μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο της περιοχής.

Η αποκλειστική μαρτυρία του στο eirinika.gr συγκλονιστική και ταυτόχρονα πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική. Μας αποκαλύπτει πως εδώ και 7 μήνες δουλεύουν ήλιο με ήλιο και δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ. Στο παρελθόν όσοι είχαν ζητήσει τα χρήματα τους, τα «σκληροτράχηλα» αφεντικά τους…τους είχαν φιλοδωρήσει με ξύλο προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Η λέξη φοβάμαι είναι συνεχώς κολλημένη στο στόμα του Νίκου, αλλά κανείς δεν ξέρει πως οι σφαίρες από τις καραμπίνες ,σκίασαν τη ζωή τους. «Ήταν δύο που πυροβολούσαν», μας λέει. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί και σε λίγο πιο αναλυτικό ρεπορτάζ από την πεδιάδα βαμμένη με αίμα
eirinika.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο eirinika.gr: «Σώθηκαν οι μετανάστες της Μανολάδας γιατί τα σκάγια ήταν μικρού διαμετρήματος» – Τι αποκαλύπτει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πατρών όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες



Ο ίδιος πριν μας πει για την κατάσταση της υγείας των εννέα ασθενών (που διακομιστήκαν  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας), υπογραμμίζει, «αυτό που τους έκαναν ήταν αποτρόπαιο. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Τώρα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας τους από τους εννιά οι έξι πήραν εξιτήριο ενώ οι άλλοι τρεις θα το πάρουν αύριο το πρωί. Σωματικά είναι καλά.
Όταν ήρθαν στο Νοσοκομείο ένιωθαν φοβισμένοι για αυτό που τους συνέβη και όταν τους περιποιηθήκαμε τα τραύματα μας εξομολογήθηκαν πως τώρα πια νιώθουν ασφαλείς.  Τα σκάγια που αφαιρέσαμε ήταν από το θωρακικό τοίχωμα, από την κοιλιακή χώρα και από την κνήμη. Εύχομαι η Οδύσσεια των ανθρώπων αυτών να λήξει εδώ».


Ο κ. Τσολάκης τονίζει πως η επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών ήταν δύσκολη επειδή οι τελευταίοι δεν ήξεραν τη γλώσσα και ουσιαστικά η συνεννόηση γινόταν με χειρονομίες.

eirinika.gr

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Μανολάδας στο eirinika.gr- βίντεο λίγο μετά τους πυροβολισμούς

Δύο κάτοικοι της περιοχής της Μανολάδας ξεσπούν στο eirinika.gr για το παραλίγο μακελειό στα βαμμένα με αίμα κτήματα με τις φράουλες.
Ο Νικόλας Σαφαρής ο οποίος είναι καθηγητής Γαλλικών αλλά και ο Στάθης Πουλιάσης δημοσιογράφος του patrisnews.gr κάνουν λόγο για ένα γεγονός που ξεπερνά κάθε ίχνος ανθρώπινης λογικής αλλά με κοινό παρονομαστή το δουλικό καθεστώς που παραπέμπει σε Μεσαίωνα.

Η φωτογραφία της ημέρας από τη Μήλο

 
Για να ξεφύγουμε από την γκρίζα μας καθημερινότητα ο αναγνώστης του Πινακίου από τη Μήλο Μιχάλης Κυρίτσης μας έστειλε τη φωτογραφία με τις πάπιες δίπλα από τη θάλασσα να μην τολμούν ακόμη να μπουν στα νερά.... Σε ευχαριστούμε πολύ Μιχάλη
 

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ. ΠΩΣ Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.


Επειδή πολύς λόγος γίνεται τώρα που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ του Ελληνικού πρωταθλήματος για τις πιθανότητες που θα έχει ο ΠΑΟΚ αν βγει δεύτερος να αντιμετωπίσει βατούς αντιπάλους στην πρώτη του κλήρωση του Ιουλίου για τα προκριματικά του Ιουλίου σας παραθέτουμε την ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ με το ranking των ομάδων.
Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ είναι στους ισχυρούς στον 3ο προκριματικό του τσάμπιονς λιγκ καθώς βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 10 πιθανών ομάδων.

Αναλυτικά:

ΛΙΟΝ 95.800
ΖΕΝΙΤ 70.766
METAΛΙΣΤ 62.451
ΦΕΝΕΡ 44.320
ΠΑΟΚ 28.800
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 28.075
ΓΚΕΝΚ 26.880
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ 12.640
ΦΙΤΕΣΕ 9.945
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ 7.285

Για να παραμείνει σε αυτή τη θέση ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ και τους φίλους του δύο κυρίως πρωταθλήματα στα οποία η μάχη ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κι ανάλογα ποιος θα βγει 2ος μπορεί να αλλάξει τη σειρά του ΠΑΟΚ και να τον εκτοπίσει στους αδύνατους. Τα πρωταθλήματα αυτά είναι του Βελγίου και της Ολλανδίας. Στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας αυτή τη στιγμή 2η είναι η Φίτεσε με 61 βαθμούς ενώ μόλις 1 βαθμό πίσω στους 60 είναι η ιστορικές Αιντχόφεν και Φέγενορντ. Απομένουν 4 αγωνιστικές κι ο ΠΑΟΚ έχει καλές πιθανότητες καθώς υπερτερεί τόσο της Φίτεσε όσο και της Φέγενορντ στην ειδική βαθμολογία, ενώ απεύχεται το ενδεχόμενο επικράτησης της Αιντχόφεν καθώς θα τον ρίξει στους αδύνατους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο πρωτάθλημα του Βελγίου όπου απομένουν 6 παιχνίδια για να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε καν για τον πρωταθλητή με την Άντερλεχτ να έχει. βέβαια μικρό προβάδισμα για να πάρει τον τίτλο. Για τη δεύτερη θέση γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ Βάρεγκεμ που έχει κι ένα ματς λιγότερο(απόψε το βράδυ στη Μπριζ) ,Γκενκ , Σταντάρ Λιέγης αλλά και Μπριζ αν κερδίσει απόψε. Αν δεν κερδίσει η Μπριζ απόψε τότε πάλι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί των Βάρεγκεμ και Γκενκ και απεύχεται μόνο την περίπτωση να τερματίσει δεύτερη η Σταντάρ Λιέγης. 

Ένα ακόμη πρωτάθλημα που ενδιαφέρει είναι η Ελβετία όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ελπίζει να στεφθεί πρωταθλήτρια η πρωτοπόρος και λογικό φαβορί Βασιλεία και η Γκρασχόπερς να παραμείνει στη 2η θέση.
Περισσότερα στα logia-starata.blogspot.gr/

Πρόβλεψη-σοκ για την κρίση στην ευρωζώνη

Mario-Draghi
Η φυσιογνωμία του Γενς Βάιντμαν με τα… γυαλάκια και την ευγενική συμπεριφορά εύκολα ξεγελάει κάποιον που δεν γνωρίζει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας είναι πιθανότατα σήμερα ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην ευρωζώνη, σε νομισματικό επίπεδο. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Βάιντμαν αποτελεί προσωπική επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ για το αξίωμα του διοικητή της Bundesbank, μιας και διετέλεσε μέχρι τη στιγμή της προαγωγής του κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Για πολλούς, είναι… η αιτία του κακού για την ακραία και τυφλή λιτότητα στην οποία έχει υποχρεωθεί σήμερα από το Βερολίνο το σύνολο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι δηλαδή μονάχα οι χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων καλει τα μέλη του, ο Πρόεδρός του, Σπυρίδων Νικολάου ,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 19η Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρv δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης:
      
1.Υποβολή προτάσεων για ένταξη και χρηματοδότησή τους από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015”, άξονες προτεραιότητας 2 ”Αναβάθμιση αστικών υποδομών”, 3 “Προστασία και ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος” και 4 “Ενίσχυση ελκυστικότητας πόλεων”, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 20/2013 πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ & εξουσιοδότηση του Δημάρχου, καθότι στις 22/4/2013 λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.
2.Εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας – Σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση αναβάθμισης οδοφωτισμού με χρηματοδότηση μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού «ΤΖΕΣΙΚΑ» & εξουσιοδότηση του Δημάρχου, καθότι η 30/4/2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και ενδεχομένως το Δημοτικό Συμβούλιο να μη συνεδριάσει τακτικά έως τότε.

Σαμαράς: Δεν χωράει το χθες στο δικό σας αύριο

samarasonned
(Photo: Eurokinissi)
Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει άμεση ανατροπή νοοτροπιών και στερεοτύπων.
Μιλώντας σε μέλη της νεολαίας του κόμματος, στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψω όλα».
Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τα μέλη της για τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών, λέγοντας πως για τον ίδιο, «η παράταξη κέρδισε τη μάχη των ιδεών, κέρδισε η ποιότητα στην παιδεία, κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, κέρδισε το στοίχημα της νέας γενιάς».
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές επισημαίνοντας πως οι νέοι δίνουν τη φλόγα και τη δύναμη και «εμείς δίνουμε τη σταθερότητα».
Αναλυτικά, η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά είχε ως εξής:
«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Για εμένα κέρδισε η Παράταξή μας τη μάχη των ιδεών στα Πανεπιστήμια. Κέρδισε η ποιότητα στην Παιδεία. Κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Κέρδισε καθαρά, αλλά και με μία απροσδόκητα πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων. Πιστεύω ότι κερδίσατε το στοίχημα της νέας γενιάς για όλους μας. Για όλους εκείνους που προσδοκούν από εσάς το καινούργιο.
Εγώ αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, ότι είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψουμε όλα. Γιατί, πια, δεν χωράει το χθες στο δικό σας το αύριο.
Προχωράμε μαζί, μας δίνετε τη δική σας φλόγα, τη δική σας δύναμη και εμείς σας δίνουμε τη σταθερότητα που απαιτείται, στο διάβα του χρόνου, να πετύχετε εκείνα που θέλετε και τα οποία σχετίζονται με μία λέξη που λέγεται ποιότητα σε μία καινούργια Ελλάδα. Αυτό το αποδείξατε με τους αγώνες, με τις μάχες ιδεών που κερδίσατε. Εγώ σαν απλός Έλληνας θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί έναν ολόκληρο κόσμο τον συγκινήσατε.
Καλή δύναμη να έχετε και στο Αύριο».

ysterografa.gr

Συνελήφθη ένας από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου

panagopoulos
Αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για ένα διάστημα υπήρξε συνεργάτης του διαβόητου ποινικού Μιχάλη Μακρυγιάννη, συνελήφθη μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος, εκτός των άλλων για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες.
Πρόκειται για έναν 34χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι.
Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:
- Μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας βόμβας από κοινού και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή.
- Τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από τον Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Τρίπολη, και Κορινθία, από τις οποίες είχε αποκομίσει πάνω από 250.000 ευρώ.
Επίσης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με τον Μακρυγιάννη και έναν ακόμα ποινικό κρατούμενο, δραπέτη, αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια.
Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή TAZER, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

ysterografa.gr

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :«... ο κ. Τσίπρας...αποφάσισε, για σήμερα ...όχι να σκίσει, ούτε να ακυρώσει, ούτε καν να αναστείλει το μνημόνιο, αλλά να το αντικαταστήσει...».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του κ. Α. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας και αφού οι “σύντροφοί” του Λαφαζάνης, Βούτσης, Βίτσας, Τσουκαλάς, του “τράβηξαν το αυτί”, αποφάσισε, για σήμερα επαναλαμβάνουμε, όχι να σκίσει, ούτε να ακυρώσει, ούτε καν να αναστείλει το μνημόνιο, αλλά να το αντικαταστήσει...
Σήμερα... γιατί αύριο ξημερώνει μία άλλη, νέα ημέρα».

Στη Λεωφόρο για πέντε χρόνια κατεβαίνει ο ΠΑΟ

pao-gipedo-660_600_273
Την απόφαση για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία πήρε το ΔΣ της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Μουσάραφ: Αν χάσω την έφεση, θα παραδοθώ

Pervez-Musharraf-flees-from-court
Μετά την επεισοδιακή “απόδρασή” του από το δικαστήριο το πρωί, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μετά την απόφαση της έδρας να ανακαλέσει την εγγύησή του, και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με διεθνή ΜΜΕ, ότι στην περίπτωση που η έφεση την οποία θα καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, απορριφθεί, ο ίδιος θα παραδοθεί μόνος του στις αρχές.
“Πρόκειται για βεντέτα”, σχολίασε με νόημα ο Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος διέφυγε μέσα από το δικαστήριο χάρη στους σωματοφύλακές του, και φυγαδεύτηκε στο θωρακισμένο τζιπ με το οποίο μετακινείται παντού, την ώρα που ένας από τους σωματοφύλακές του κρεμόταν από την πόρτα του οχήματος, για να… πυροβολήσει, αν χρειαζόταν, όσους τους καταδίωκαν.

ysterografa.gr

Η Φωτεινή Πιπιλή , για τα γεγονότα στη Μανωλάδα : Καμία ανοχή στη ρατσιστική βία, αλλά και την πάσης φύσεως εκμετάλλευση εργαζομένων και καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Η Γραμματέας της Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, για τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, εκφράζοντας και τον αποτροπιασμό μας, τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας.
Καμία ανοχή σε αυτού του είδους τα περιστατικά, που εκθέτουν συνολικά τη χώρα και τους πολίτες.
Καμία ανοχή στη ρατσιστική βία, αλλά και την πάσης φύσεως εκμετάλλευση εργαζομένων και καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 Η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, αλλά και η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, να αποδώσει με αυστηρότητα τις ευθύνες και σε όλες τις τοπικές αρχές που, αν και “γνώριζαν”, σιωπούσαν.

Το “παραμύθι” των αιρετών στην Περιφέρεια και στην Αυτοδιοίκηση ότι δήθεν δεν είναι δική τους αρμοδιότητα τα του Οίκου τους και πως για όλα φταίει το …Κράτος, να σταματήσει αμέσως!
Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι αγνοούν τις θεμελιώδεις διατάξεις του Ν. 3852/2010 - Καλλικράτη και ειδικότερα τα κάτωθι άρθρα:

Άρθρο 58 §1

Άρθρο 73 §Αi και Αii

Άρθρο 78

Άρθρο 82 §2εδ.η

Άρθρο 85

Άρθρο 159 §1

Άρθρο 186 §ΙΙ – Δ εδ. 3,4,6

Και ο νοών νοείτω!».

Δένδιας: Καταδικαστέα η απόπειρα δολοφονίας στη Μανωλάδα
«Στην Ελληνική Δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή και χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως και η διαβίωσή τους σε απαράδεκτες συνθήκες. Πόσω μάλλον η απόπειρα δολοφονίας τους», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, για το ειδεχθές περιστατικό στη Νέα Μανωλάδα, όπου «μπράβος» κτηματία πυροβόλησε και τραυμάτισε 28 μετανάστες, οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Στην δήλωσή του ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την ενεργό συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νομοταγών πολιτών της Ηλείας και των τοπικών φορέων» και κατάληξε:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω ότι η τήρηση του νόμου είναι όχι μόνο αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, αλλά και αναγκαίος όρος για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας».
 
 

Η αποτελεσματική χρήση των πόρων της Ε.Ε. είναι το κλειδί για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
 
Η δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων είναι το κλειδί για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αυτό είναι που ζητούν οι λαοί
της Ευρώπης και στο βορρά και στο νότο. Δεν μπορεί επί 18 χρόνια το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει αρνητική εισήγηση για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια κι "εμείς να στρουθοκαμηλίζουμε". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της ΚΕ της Δράσης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 
Η παρέμβαση έγινε στη διάρκεια της συζήτησης για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θέμα στο οποίο ο Θόδωρος Σκυλακάκης ήταν σκιώδης εισηγητής εκ μέρους των ευρωπαίων Φιλελεύθερων, ως μέλος της Επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Θ. Σκυλακάκης στη διάρκεια της παρέμβασής του, ζήτησε γίνει μεγαλύτερος έλεγχος στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να σταματήσει η νοοτροπία της αγνόησης του προβλήματος, που παρατηρείται ακόμη και από τους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Υπογράμμισε επίσης ότι "η δημοσιονομική και νομισματική ένωση, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με 1% του ΑΕΠ ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, όμως για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιοποιηθεί πραγματικά και πολύ αποτελεσματικότερα, από ότι σήμερα".  

Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ, εντός της ημέρας η απόφαση

«Η ΑΕΚ δεν ζητά χάρες, απαιτεί ισονομία» | onsports.gr

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την οδό Αστροναυτών αποκλεισμένη από κλούβες της αστυνομίας και τους 600 οπαδούς της ΑΕΚ να περιορίζονται αρκετά μέτρα μακριά από τα γραφεία της Super League διεξήχθη η ακροαματική όπου η ΑΕΚ έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής , καθώς απολογήθηκε για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Πανθρακικό στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Συνελήφθη πρώην μέλος χρηματιστηριακής για χρέη 6,4 δισ. ευρώ

syllhpseis xreh
Συνελήφθη από την αστυνομία, ένας 68χρονος πρώην μέλος ΔΣ Χρηματιστηριακής Ανώνυμης Εταιρείας, καθώς έχει χρέη στο Δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 6.388.681.939,10 ευρώ!
Ο 68χρονος συνελήφθη το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Ανείπωτη τραγωδία στο Τέξας – Για 5 έως 15 νεκρούς και πάνω από 160 τραυματίες μιλάει η Αστυνομία (video)

Texas-fertilizer-plant-explosion
Για 70 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και περίπου 200 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μετά από έκρηξη που συνέβη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι αρχές χρειάστηκαν περίπου τρείς ώρες για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά κτίρια και ζητήθηκε από τους κατοίκους να αποφεύγουν την κίνησή τους στην περιοχή.
Νεώτερη ανακοίνωση των αρχών κάνει λόγο για εκκένωση της περιοχής, λόγω του φόβου για μεγαλύτερη έκρηξη.
Το μεσημέρι, η Αστυνομία του Τέξας έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 5 και 15, ενώ περισσότεροι από 160 είναι οι τραυματίες.

Video



ysterografa.gr

Συγχασρτήρια Μαν. Κεφαλογιάννη για τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω από την καρδιά μου τις νέες και τους νέους της Παράταξής μας, τους ΔΑΠίτες και τις ΔΑΠίτισσες, για τη νέα μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές. Για μια ακόμη χρονιά, απέδειξαν ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την αναβάθμιση των σπουδών, την εφαρμογή του νόμου για το άσυλο, τη συνάρτηση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων. Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές διαψεύδει τις Κασσάνδρες και η μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνιστά δυναμική απάντηση στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα, τα άκρα και τις ακρότητες».

Πέτρος Τατούλης: Οι Βουλευτές της Πελοποννήσου να καταψηφίσουν τη μείωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού - Casus Belli η μονομερής απόφαση του Υπουργείου.

«Οποιαδήποτε μονομερής απόφαση της ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων για περιορισμό του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα αποτελεί casus belli για εμάς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ηλεία» του Cosmos TV και στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη ευθύνη των Πελοποννησίων βουλευτών τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαι σίγουρος ότι οι βουλευτές, ιδίως αυτοί της Πελοποννήσου, όταν θα κληθούν να ψηφίσουν την όποια αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσουν το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών». 
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη μη ολοκληρωμένη υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού μεγάλο βαρίδι στη συνολική προσπάθεια ανάπτυξης της Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σημείωσε ότι «επ’ ουδενί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού δεν μπορεί να σταματήσει στην Πάτρα».
Η αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, δεν είναι μια απλή διαδικασία όπως θέλουν να την εμφανίσουν, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, αφενός έχει κυρωθεί με νόμο από την Ελληνική Βουλή, αφετέρου, αποτελεί διευρωπαϊκό δίκτυο, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους, οι οποίοι είναι επιλέξιμοι μόνο όταν ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενό του, δηλαδή μέχρι την Τσακώνα και τη σύνδεσή του με τον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα».
Στην απόφασή του αυτή το Υπουργείο θα μας βρει απέναντι, ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κινηθεί νομικά και προς τις ηγεσίες των Υπουργείων και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί έχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνες για την αποδοχή της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης.

ΠΑΕ Νέα Κορινθος : κύριοι της Προοδευτικής αφήστε την υποκρισία...


Από την διοικούσα επιτροπή ΠΑΕ Νέα Κορινθος αναφέρεται σε σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε και στα ΜΜΕ:
«Το αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης των ανθρώπων της Προοδευτικής, ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν για τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν στην ΚΟΡΙΝΘΟ. Πέτρες και νεράντζια, προπηλακισμοί παικτών και φιλάθλων (ακόμα και γυναικών και παιδιών), φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές να φεύγουν 2 ώρες μετά το τέλος του αγώνα, σας θυμίζουν τίποτα <κύριοι> της Προοδευτικής;
Οι 10 μόνο αστυνομικοί στην έδρα σας, που απλά είχαν έρθει να τελειώσουν τη βάρδια τους, σας θυμίζει τίποτα; ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ. Γιατί στην Κόρινθο παρέλασαν 4 διμοιρίες Ματ; Γιατί άραγε ζητήσατε επιπλέον προστασία, όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και προσωπική προστασία, όπως εσείς ο ίδιος λέτε κύριε <πρόεδρε> της Προοδευτικής, νομίζω κύριος Μαρουδιάς το όνομά σας;
Όταν λέτε είχατε φέρει προσωπική προστασία τι άτομα εννοείτε; Επειδή μας φερθήκατε άψογα στην έδρα σας γι” αυτό λοιπόν η επιπλέον προστασία; Φροντιστή ποιον εννοείτε τον εύσωμο <κύριο> που γύριζε και έβριζε προκλητικά την κερκίδα; Ο προπονητής σας που αν και τιμωρήθηκε από τον διαιτητή εξακολουθούσε να κάθεται στον αγωνιστικό χώρο; (σκεφτείτε να είχε γίνει αυτό στην έδρα σας)
Γιατί άραγε καμία άλλη ομάδα δε διαμαρτυρήθηκε για την φιλοξενία μας; Αφήστε λοιπόν την υποκρισία, εσείς και αυτοί που φιλοξενούν τις δηλώσεις σας. Φιλοξενείστε όπως η Κόρινθος, γιατί η μονή ιστορία της ομάδας σας είναι <ΜΑΥΡΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ>. Όσο για το “τρίποντο” που δεν πήρατε, αυτό αφήστε να το πούμε εμείς, γιατί ο σκοπός της προκλητικότητάς σας αυτός ήταν, γιατί η ΟΜΑΔΑ μας εκείνη την ώρα υπερτερούσε.
Η Κόρινθος έχει μεγάλη ιστορία και δε δέχεται από τέτοιες ομάδες σαν την δική σας, συκοφαντίες».

Το Νέο Κράτος θα μας οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα

Γράφει ο
Βασίλης Οικονόμου-
 
Ένας από τους λόγους, όχι βέβαια ο κυριότερος αλλά ούτε και αμελητέος, που οδήγησαν την χώρα στην πρωτόγνωρη αυτή οικονομική κρίση είναι και το μέγεθος του ελληνικού δημοσίου. Είναι σαφές και κοινά αποδεκτό, ακόμα και πριν από την κρίση, ότι στη χώρα μας αναπτύχθηκε ένας υπερτροφικός και υδροκέφαλος δημόσιος τομέας, ο οποίος πέρα από το κόστος συντήρησής του ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα αναποτελεσματικός και αντιπαραγωγικός.

Το κράτος, το σύνολο των δομών του κράτους, χρειάζεται αναμόρφωση, εκσυγχρονισμό και κατάλληλη αναδιάρθρωση του στελεχιακού δυναμικού ώστε αυτό να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύνολο των αναγκών των πολιτών. Παράλληλα πρέπει να μειωθεί άμεσα το κόστος συντήρησης αυτού του μηχανισμού όχι με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις εν γένει απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν νομίζω ότι μπορούν να περικοπούν άλλο ειδικά στα χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια. Αυτό προϋποθέτει μεταξύ άλλων κινήσεων εξορθολογισμού και την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατάργηση, αντικατάσταση, αναστολή: Μα τι σας πιάνει και πιάνεστε από τις λέξεις;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, είδηση δεν αποτελεί η πληροφορία πως «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο», αλλά αν… άνθρωπος δαγκώσει σκύλο – έτσι όπως πάμε, βέβαια, σε λίγο ούτε κι’ αυτό θα αποτελεί είδηση!

Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι τον θόρυβο γύρω από τα όσα είπε στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Είδηση θα ήταν αν ο κ. Τσίπρας έλεγε στο «ιεροεξεταστήριο» του Economist, όσα είπε μόλις την προηγουμένη σε άλλες εμφανίσεις του (στο ΤΕΙ της Λάρισας, για παράδειγμα) ή μόλις το προηγούμενο σαββατοκύριακο, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματός του.

Τι δηλαδή; Πρέπει να σηκωθεί ο κόσμος στο πόδι επειδή με τόσο μεγάλη άνεση περνά (από τη μια στιγμή στην άλλη, από το ένα ακροατήριο στο άλλο και από την μια ήπειρο στην άλλη) από την «κατάργηση του μνημονίου, που είναι νεκρό», στην «κατάργηση του μνημονίου, αλλά όχι της δανειακής σύμβασης», στην «αντικατάσταση του μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο» και τέλος, στην «αναστολή» του, όπως είναι η τελευταία (αλά Economist) εκδοχή.

Oρισμός συντονιστών τομέων στη Νέα Δημοκρατία


Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ορίζονται:

-          Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Χρήστος Κουρούσης, συντονιστής του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων.
-          Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σταμάτης Μαύρος, συντονιστής του Τομέα Οικονομικών.
-          Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Κουλιζάκος, συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης.

Έχουν, ήδη, οριστεί σε θέσεις Γραμματειών του Κόμματος:

Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ως αναπληρωτής Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και
ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Οικονόμου, ως αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.

Τον Ιούλιο οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο

Fotis-Kouvelis-Antonis-Manitakis
(Photo: Eurokinissi)
Τον Ιούλιο αναμένεται να πάρουν… την άγουσα από το δημόσιο οι πρώτοι υπάλληλοι που θα χάσουν τη θέση τους και θα προστεθούν στον πίνακα των ανέργων, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για απολύσεις 4.000 ως το τέλος του 2013.
Όπως δημοσιεύει σήμερα το “Έθνος”, η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε μέχρι τα τέλη Μαϊου να έχουν κλείσει οι πρώτοι 10 οργανισμοί και φορείς του δημοσίου, οι υπάλληλοι των οποίων θα απολυθούν.
Και την ίδια ώρα, να δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε να επικαιροποιηθεί ο φάκελός τους, να καταγραφούν τα προσόντα τους και να κριθεί αν θα αποτελέσουν δυνητικά “θύματα” ενός μελλοντικού νέου ρεύματος διαθεσιμότητας, ώστε να βρεθούν με τη σειρά τους μια ανάσα από την απόλυση.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι θα ισχύσουν εξειδικευμένα κριτήρια ανά φορέα, καθώς και ότι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο αποτελεί παράμετρο της συμφωνίας με την τρόικα για απολύσεις, θα ενταχθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

ysterografa.gr

«Κολλάει» η κατάργηση των β΄ βάθμιων πειθαρχικών

Προβληματισμό στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν η κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων μπορεί να γίνει αναδρομικά, δηλαδή, να ισχύσει  για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Αυτό προέκυψε από δίωρη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τον πρόεδρο  του Γʼ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  Δημοσθένη Πετρούλια για το θέμα της κατάργησης των  δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων αλλά και για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις που βρίσκονται στο ΣτΕ.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για 100 πειθαρχικές υποθέσεις για τις οποίες ο κ. Μανιτάκης ζήτησε να επισπευστεί η εκδίκασή τους.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα συνήθη παραπτώματα για τα οποία έχουν εκδοθεί αποφάσεις των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων είναι η απιστία στην υπηρεσία και η παράβαση καθήκοντος, η αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, οι ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος, – που σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις υπάρχει και η διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων – , η αδικαιολόγητη αποχή από την υπηρεσία, η άσκηση άλλης, δεύτερης, εργασίας με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια, κ.λπ.
Πάντως, σε περίπτωση που η κατάργηση δεν ισχύσει για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επίορκοι δεν πρόκειται να απομακρυνθούν άμεσα από το δημόσιο.

aftodioikisi.gr

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2013 στην Κόρινθο

Image

Τελικά αποτελέσματα από τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο.
68,4 %
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Ψήφισαν 144  




 Άκυρα 5  
 Λευκά 6  
    
  Ψήφοι ΈδρεςΠοσοστό
 ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 91 5 68,4 %
 ΠΑΣΠ 42 2 31,6 %
 ΚΡΑ (Ανεξ.) 0 0 9,6 %
 

 
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

 

 
Ψήφισαν
96
 
 




Άκυρα
7
 
 
Λευκά
2
 
 
 
 
 
 
 
Ψήφοι

Ποσοστό
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
18

 20,7 %
ΠΑΣΠ
25

 28,7 %
ΦΑΚ (Ανεξ.)
39

 44,8 %
ΠΚΣ
5

  5,7 %

Δήλωση Γ.Ρούκη για τις φοιτητικές εκλογές

ImageΣτις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απριλίου, υπήρχε η επιλογή:
της πρότασης ή της αντίδρασης
της πραγματικής πολιτικής ή της επαναστατικής γυμναστικής
των ανοιχτών σχολών ή της κατάληψης
του μέλλοντος ή του χθες.
Η απάντηση των φοιτητών ήταν ξεκάθαρη. Για 27η συνεχόμενη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων φοιτητών.
Η πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην πόλη της Κορίνθου ιδιαίτερα, μας κάνει διπλά περήφανους. Νέα παιδιά με τα οποία παλεύουμε πλαί – πλάι, χρόνια τώρα, ανέδειξαν τις προτάσεις, το ενδιαφέρον, το όραμα, την αισιοδοξία και την αγάπη τους για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.
Τους συγχαίρω θερμά. Αποτελούν το φάρο κάθε πρωτοπόρας νεανικής προσπάθειας, φέρουν τη φλόγα που πρέπει να μεταλαμπαδευτεί στην επόμενη γενιά.
Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου απέδειξαν ότι μπορούμε να ελπίζουμε στην επανάσταση του αυτονόητου. Αξίζουμε περισσότερα.

Γιώργος Ρούκης Πρόεδρος
Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Ληξιπρόθεσμα: Στα ταμεία 30 δήμων 70 εκατ. ευρώ

Περίπου 70 εκατ. ευρώ έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το πρώτο 15θημερο στα ταμεία σε 30 δήμων για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς ιδιώτες.
Να σημειωθεί ότι προ 15νθημέρου από στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκουρας προέκυπτε ότι μόλις 9 εκατ. από τα συνολικά 343,93 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε δήμους, περιφέρειες και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών έχουν φτάσει στους δικαιούχους τους.
Γι’ αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών σ’ αυτό το διάστημα «βρήκαν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ταχύτητα και τη διαφάνεια» και κατάφεραν να εκταμιεύσουν τα χρήματα αυτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος του ΥΠΕΣ είναι η εκταμίευση 140 εκατ. ευρώ κάθε μήνα προκειμένου εντός του 2013 να εξοφληθεί πλήρως το περίπου 1 δισ. ευρώ που οφείλουν δήμοι και περιφέρειες σε ιδιώτες.
Μάλιστα, αύριο Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα θα συναντηθεί με δημάρχους της Αττικής για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών

Βρέθηκε ο δράστης των εκρήξεων στη Βοστώνη!

boston
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN, οι έρευνες του FBI απέδωσαν καρπούς και βρέθηκε η ταυτότητα του δράστη των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης! Λίγο αργότερα το αμερικανικό δίκτυο αποκάλυψε πως ο δράστης συνελήφθη! Το CNN ακολούθησαν το FOX και το Αssociated Press, ωστόσο, το FBI διέψευσε την είδηση.
Πάντως, ο δράστης έχει εντοπιστεί.
Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πληροφορίες πως υπήρχαν σημαντικά ευρήματα και στη συνέχεια ήρθε στη δημοσιότητα η πληροφορία πως πιθανόν βρέθηκε ο δράστης και οι Αρχές των ΗΠΑ γνωρίζουν την ταυτότητά του!
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές ταυτοποίησαν το δράστη από φωτογραφίες και βίντεο, που εμφανίζουν έναν άνδρα να αποθέτει τσάντα σε σημείο της διαδρομής όπου σημειώθηκε η μία εκ των δύο εκρήξεων και στη συνέχεια να αποχωρεί.
Τις επόμενες ώρες το FBI αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις.
Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως στάλθηκε φάκελος με δηλητηριώδη ουσία στον πρόεδρο Ομπάμα.

ysterografa.gr

“Συλλέκτρια” ρεκόρ η ΔΑΠ

dap
Ο… υπεδεκαετής περίπατος της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές συνεχίστηκε και φέτος, καθώς η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να πέτυχε ακόμη μια άνετη πρωτιά, όπως δείχνει η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.
Ως συνήθως, στις φοιτητικές εκλογές οι παρατάξεις… δυσκολεύονται να συμφωνήσουν σε κοινά αποτελέσματα, από τη σύγκριση των στοιχείων ωστόσο προκύπτει ότι το ποσοστό της ΔΑΠ κινείται άνω του 40%.
Την πρωτά εξασσφαλίζει η ΔΑΠ και στην κάλπη των ΤΕΙ.
Μικρή πτώση της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι, πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με τις φοιτητικές παρατάξεις να αδυνατούν για ακόμη μια χρονιά να δώσουν κοινά αποτελέσματα.
Στις κάλπες προσήλθε περίπου το 50% των ενεργών φοιτητών, περίπου 100.000 σε απόλυτους αριθμούς από 130.000 που είχαν ψηφίσει πέρυσι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέσπασε το 42% των ψήφων (41,8% πέρυσι), ενώ ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 15% (από 25%), η Πανσπουδαστική με 14,5% (12%)), τα ΕΑΑΚ με 9,5% (8,75%) και ΑΡΕΝ, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 5,5% όσο είχε αποσπάσει και στις περυσινές εκλογές.
Διαφορετική είναι η εικόνα της ΠΑΣΠ που δίνει στη ΔΑΠ την πρώτη θέση αλλά με 31% (36% πέρυσι), 20% στην δική της παράταξη (από 23%), 13% στα ΕΑΑΚ (12%) και 8% στην ΑΡΕΝ (8% πέρυσι).
Ακόμη μικρότερο ποσοστό δίνει στην ΔΑΠ (29,16% από 28,6%) η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ ανεβάζει την ίδια στην δεύτερη θέση με 20,07% (17,84% πέρυσι) αφήνοντας στην τρίτη την ΠΑΣΠ με 11,78% από 15,01%. Ακολουθούν τα ΕΑΑΚ με 12,1% και η ΑΡΕΝ με 7,91%.
Τα αποτελέσματα αυτά δόθηκαν με καταμετρημένες τις ψήφους 94 από τους 2002 συλλόγους.
Την παρθενική τους εμφάνιση στις εκλογές των φοιτητών έκαναν και παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ χωρίς όμως να είναι δυνατή η καταγραφή του ποσοστού καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα.

Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται


Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου
για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών:


Αθήνα, 17 Απριλίου 2013

papamimikos            Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:
Όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, σήμερα πήραν μια ηχηρή απάντηση. Διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. Πάνω από 100.000 νέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ συμμετείχαν στην πιο ουσιαστική πολιτική διαδικασία δίνοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και επιβραβεύοντας τη στρατηγική της πολιτικοποίησης που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια.

            Η πρότασή μας για συνάρτηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολόγησή τους, η επιμονή μας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, η οριστική εφαρμογή του νόμου για το άσυλο και η ιδέα μας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών.

            Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαϊκισμό και τη μιζέρια.
            Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ως προσκεκλημένος της λέσχης   Bab-I Ali, παραχώρησε συνέντευξη στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANADOLU.
 
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως δημοσιεύθηκε στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύει πως η χώρα του και η Τουρκία είναι συνέταιροι εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και ότι μπορεί να αποτελέσουν το παράδειγμα του 21ου αιώνα, όμοιο με εκείνο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας κάνουν εχθρούς τα λάθη του παρελθόντος.