Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνέντευξη με την Ιουλία Βουλέλη, τη φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών που έλαβε το 1ο βραβείο ρητορείας στον κόσμο-Η 20χρονη μιλάει για τη ζωή της και τους στόχους της



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Αναμφισβήτητα η πιο ευχάριστη είδηση της εβδομάδας δεν ήταν άλλη από την πρωτιά των Ελλήνων φοιτητών της Νομικής σε διαγωνισμό στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition).

«Αντίπαλοι» τους οι συνάδελφοι τους από τα πανεπιστήμια  της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.
Στο eirinika.gr μιλά η  Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη μέλος της χρυσής ομάδας της Νομικής αλλά και η κορυφαία ρήτορας αφού έλαβε την 1η θέση στο διαγωνισμό.

Η Ιουλία μας μιλά για τον διαγωνισμό, για τη δουλειά και την πίστη της ομάδας στο project αλλά και την συμβολή των καθηγητών της.  Μας λέει χαρακτηριστικά πως η δική τους η διάκριση μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα τείχη της κρίσης.
Δεν παραλείπει να μιλήσει για την κατάσταση της Παιδείας στην Ελλάδα και πως οι νέοι έχουν όνειρα τα οποία δεν μπορεί να τους τα βλάψει κανείς καθώς με αυτά θα αγγίξουν τα άστρα και θα απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός από τρόικες, μνημόνια και Κυβερνήσεις που δεν ανταπεξέρχονται στα «θέλω» του λαού τους.
«Δεν υπάρχει χώρος για εμάς στην Ελλάδα»
Ωστόσο το μέλλον της δεν το βλέπει στην Ελλάδα και όπως μας αποκαλύπτει σκέφτεται μετά τις σπουδές της, να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. «Αν επικρατεί η ίδια νοσηρή κατάσταση ακόμη και όταν έχω τελειώσει και με το μεταπτυχιακό σίγουρα δεν θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει χώρος».
Υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες
Σε ερώτηση μας αν έχει πρότυπο ή αν παρακολουθεί με ιδιαίτερη αφοσίωση κάποιον κορυφαίο νομικό στο εξωτερικό, εκείνη μας απάντησε πως η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες όπως ο Ποταμίτης, ο Καρατζάς κ.α
Οι γονείς
Η οικογενειακή της ζωή είναι αυτή που αντανακλά στην επιτυχία της . Όπως μας λέει οι γονείς της ήταν πάντα στο πλευρό της. «Και όταν πέρασα στις πανελλήνιες και τώρα με τη διάκριση η πρώτη αντίδραση των γονιών μου είναι να…κλάψουν. Από συγκίνηση. Εγώ είμαι πολύ περήφανη για εκείνους και ευγνώμον για ό,τι έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν για εμένα».
Ένα κορίτσι…20 χρονών
Η Ιουλία είναι 20 χρονών και δεν είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ με ένα βιβλίο στο χέρι…Αλλά είναι πραγματικά μια κοπέλα  της ηλικίας της. Δεν το παίζει ντίβα –μετά τη διάκριση της- και με τις παρέες της βγαίνει σε clubs αλλά και για ρακόμελα. Τα ρούχα της απλά και καθημερινά, τζιν, φουστίτες και γενικότερα έχει υιοθετήσει ένα casual νεανικό στυλ.
Ακούστε εδώ ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:


eirinika.gr

Σόιμπλε: Να μειώσει η ΕΚΤ τη ρευστότητα στην ευρωζώνη

soible
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.
«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.
«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

ysterografa.gr

Oi συναντήσει​ς του Χρίστου Δήμα με τους πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας κ. John KITTMER και της Ρωσίας κ. Vladimir I. CHKHIKVISHVILI, στην Ελλάδα, πραγματοποιήσε ο Bουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας συζήτησε και με τους δύο πρέσβεις θέματα που αφορούν τις Ελληνοβρετανικές και Ελληνορωσικές σχέσεις αντίστοιχα. Ειδική αναφορά έγινε και στις δύο συναντήσεις για τα θέματα του τουρισμού όπου συζήτησαν πως θα μπορέσει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ροή τουριστών από τις δύο χώρες στην Ελλάδα, ενώ και οι δύο πρέσβεις τόνισαν πως φέτος θα υπάρξει αύξηση τόσο των Βρετανών (περίπου 10%) όσο και των Ρώσων (από 10%-20%) τουριστών κατά την διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου. Εκτός από τα θέματα τουρισμού συζητήθηκαν και θέματα οικονομικής ανάπτυξης, ενέργειας, εμπορικών σχέσεων αλλά και οι εξελίξεις στην παγκόσμια και Ευρωπαϊκή πολιτικη. Τέλος ο κ. Δήμας απηύθηνε πρόσκληση στους δύο πρέσβεις να επισκεφθούν σύντομα την Κορινθία.

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το διαρκές έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια από συγκεκριμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης της «μαύρης» εργασίας μεταναστών στη Μανωλάδα, κορυφώθηκε με την αποτρόπαιη πράξη των εν ψυχρώ πυροβολισμών εναντίον ανθρώπων που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν παραπέμπουν στις σκοτεινότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, είναι απλώς η πιο σοκαριστική. Έχουν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά με τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς, με δημόσιο λιντσάρισμα, με βιαιοπραγίες εναντίον δημοσιογράφου που προσπαθούσε να καταγράψει τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών κλπ. Όλα αυτά τα χρόνια, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι καμια τοπική αρχή, καμια αρμόδια υπηρεσία, κανένας φορέας δεν ήξερε τι συμβαίνει. Απλά επικρατούσε μια συνωμοσία σιωπής, ενδεχομένως υπό το κράτος του φόβου για την τοπική κοινωνία.
Αυτό που μας προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ έχει θεσμοθετηθεί ή δυνατότητα να απασχολεί κανείς νόμιμα με πολύ χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές ανθρώπους για αγροτικές εργασίες, το καθεστώς της «μαύρης» εργασίας μεταναστών με όρους συχνά καταναγκαστικούς συνεχίζεται από κάποιους παραγωγούς στη Μανωλάδα, με πλήρη ανοχή του κράτους εδώ και χρόνια. Ο λόγος  που το κράτος δεν λειτουργεί και σ' αυτή και σε άλλες περιπτώσεις είναι απλός. Τόσο η αστυνομία, αλλά και πολλές ακόμα υπηρεσίες έχουν μάθει να εφαρμόζουν τους νόμους επιλεκτικά, ανάλογα με τις εκάστοτε εντολές των πολιτικών προϊσταμένων και υπό την επιρροή των τοπικών κομματικών παραγόντων. Έτσι η ατιμωρησία οδηγεί στις ακρότητες και οι ακρότητες στην προκειμένη περίπτωση σε διασυρμό της Ελλάδας στο εξωτερικό, που κάνει ακόμα χειρότερη την ήδη πολύ κακή διεθνή μας θέση. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι όσο θα βασιλεύει η κομματοκρατία στη διοίκηση. Και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή (του 4-2-1) κάθε άλλο παρά έχει διάθεση να απομακρύνει τα κόμματα (στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προστέθηκε τώρα η ΔΗΜΑΡ), από το κράτος.

Τελευταία προπόνηση της σαιζόν την Κυριακή για τον Αστέρα Δερβενίου


Η κυριακάτικη προπόνηση την Κυριακή 21 Απριλίου , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, για τον Αστέρα  αποτελεί και την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2012 -13. Ο Στέφανος Μεϊμάρογλου θα πραγματοποιήσει την τελευταία προπόνηση για φέτος στην ιστορική ομάδα της Δυτικής Κορινθίας , ενώ στο γήπεδο θα βρεθούν η ανδρική ομάδα καθώς και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο στο φίλαθλο κοινό του Δερβενίου όσο και στη διοίκηση του Αστέρα, άπαντες είναι ευχαριστημένοι από το καλό "φίνις της ομάδας καθώς και από το καλό βαθμολογικό της  πλασάρισμα στην πρώτη 5άδα στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας.

"ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013" στις 27-4-2013 στον Πύργο Κορινθίας - Διεξαγωγή αγώνα ανώμαλου δρόμου

O Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,τον εικοστό πέμπτο αγώνα ανώμαλου δρόμου «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013» προς τιμήν του Βαλκανιονίκη και νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον Πύργο Κορινθίας στις 27 Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00 το πρωί.
Σας περιμένουμε!
Δείτε κατωτέρω το Πρόγραμμα του Αγώνα, όπου αναγράφονται – μεταξύ άλλων – χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές κ.α.




2. ΑΠΟΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές έχουν οριστεί για όλες τις κατηγορίες των αθλητών – αθλητριών
περίπου 400μ., 700μ., 1.500μ., 5.000μ.
3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΠΑΘΛΑ
Στον αγώνα ισχύει ελεύθερη συμμετοχή για αθλητές και αθλήτριες και
ανεξάρτητους φιλάθλους. Στους τρεις (3) πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα
δοθούν έπαθλα και διπλώματα.
4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
α) έως 6 ετών
β) 7 έως 12 ετών
γ) 13 έως 16 ετών
δ) 17 έως 25 ετών
ε) 26 έως 35 ετών
στ) 36 έως 45 ετών
ζ) 46 έως 55 ετών
η) 56 και άνω
5. ΓΕΝΙΚΑ
Στους αγώνες ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη όσον αφορά την υγεία
του
6. Θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ υπό την επίβλεψη κριτών.
7. ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ
8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Θα γίνονται δεκτές στα τηλ. 6973254521 & whats up 6987051099 μέχρι τις 25
Απριλίου 2013.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ                    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ


 
Την Κυριακή 21- 4 - 2013 από της 9.00 ώρα το πρωι εως και της 13.00 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο  του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Να είμαστε όλοι εκεί.

Φωτογραφία - σοκ..Ο αδίστακτος βομβιστής δίπλα στον 8χρονο Μάρτιν

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, απεικονίζει τον 19χρονο Τσετσένο βομβιστή Τζοχάρ Τσαρνάεφ να βρίσκεται μέσα στο πλήθος, που περιμένει να παρακολουθήσει με ενθουσιασμό τον Μαραθώνιο, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από το ένα εκ των τριών θυμάτων της αιματηρής επίθεσης.
Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία, ο 8χρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ είναι ανεβασμένος στο κιγκλίδωμα, ίσως για να δει πιο καλά τον πατέρα του που έτρεχε στον Μαραθώνιο, από πίσω του φαίνεται ο 19χρονος Τσαρνάεφ με το χαρακτηριστικό λευκό καπέλο, να περπατά και ακουμπισμένο στο πεζοδρόμιο βρίσκεται ένα σακίδιο που προφανώς περιέχει την χύτρα-βόμβα.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από την λήψη, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σκορπώντας το θάνατο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο 8χρονος Μάρτιν: 'Ενα αγγελούδι που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η χαρά για την συμμετοχή του πατέρα του θα γινόταν κομμάτια λόγω του μίσους και της μανίας δύο αδίστακτων Τσετσένων. Το γεγονός ότι ο 19χρονος Τσετσένος άφησε το σακίδιο με τη βόμβα δίπλα στον άτυχο Μάρτιν αλλά και σε πολλά ακόμη παιδιά που όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακολουθούσαν αμέριμνα τον Μαραθώνιο αγώνα αποδεικνύει ότι οι αδελφοί βομβιστές λειτούργησαν με την τυφλή μανία του δολοφόνου που θέλει να σκοτώσει, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των ειδεχθών πράξεών τους...
 
protothema.gr

Φινάλε αύριο στο πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας - Αγωνία για τρεις

Τα "φώτα της ράμπας" σβήνουν αυριο το απόγευμα (17:00) και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, με τη διεξαγωγή και των 8 αγώνων της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής.
Κύψελος, Αετός Κρυονερίου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου έχουν κερδίσει την άνοδο στην Α1 Κορινθίας, ενώ Άρης Βοχαϊκού, Άρης Κορίνθου και Γαλάζιοι Νέοι υποβιβάστηκαν. Πλέον, τα βλέμματα  έχευν στραφεί στη μάχη για την αποφυγή της 13ης θέσης, που θα οδηγήσει στον υποβιβασμό, αν ο ΠΑΟ Λουτράκι δεν ανέβει στη Γ' Εθνική. Άρης Αρχαίας Κορίνθου, Αετός Αγγελοκάστρου και ΑΟ Λεχαίου είναι οι τρεις ομάδες που παλεύουν για να την αποφύγουν. Ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου αντιμετωπίζει στον Συνοικισμό τον Κύψελο, ο Αετός υποδέχεται στο Αγγελοκάστρο την Αλμυρή, ενώ ο ΑΟ Λεχαίου παίζει στο Ξυλόκαστρο με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Απο εκει και πέρα στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου, ενω η Θύελλα Κάτω Δμηνιού υποδέχεται τον Ισθμιακό.
Στο Βραχάτι θα γίνη το ντέρμπι των ουραγών, ανάμεσα στον Άρη Βοιχαϊκού και στον Άρη Κορίνθου, ενώ τέλος οι Γαλάζιοι Νέοι μάχονται με τον Σολομό

Η  30η (τελευταία) αγωνιστική:

ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΣΟΛΩΜΟΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Συνεδριάζει απόψε στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Τη δημιουργία νέου χρηματοδοτ​ικού εργαλείου με τη μορφή fund ανακοίνωσε ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου Πέτρος Τατούλης


Πιλότο της χώρας στην προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης για την προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση “Peloponnese: Open for Business” που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και τον Οργανισμό Invest in Greece την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρέσβεις της Αργεντινής, της Κροατίας και των Φιλιππίνων, εμπορικοί ακόλουθοι και εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Εσθονίας, της Πολωνίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Σερβίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ταϊπέι, της Νότιας Αφρικής, της Ινδονησίας, της Μολδαβίας, της Ιορδανίας, του Μεξικό, της Ισπανίας, της Κύπρου, του Ιράκ, του Καζακστάν, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Θα παίξουν για 2 λεπτά ποδοσφαιρο τα Ταρσινά με το Ζευγολατιό

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κορινθίας αποφάσισε τη συνέχεια του αγώνα  Ταρσινά '97 - ΑΟ Ζευγολατιού, από το 88ο λεπτό, στο οποίο διακόπηκε και ενώ ο διαιτητής Καρακάσης δέχθηκε πέτρα στον αυχένα. Η Επιτροπή έκρινε πως δεν υπάρχει υπαιτιότητα και όρισε τη διεξαγωγή των υπολοίπων λεπτών της αναμέτρησης για την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) στις 18:00 στο γήπεδο της Πουλίτσας, με τους ίδιους διαιτητές. Σημεώνουμε πως το σκορ την ώρα της διακοπής ήταν ισόπαλο με σκορ 1-1, ενώ οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολών και έτσι θα συνεχίσουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΔΥΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μολονότι ο Απρίλιος είναι ο κατεξοχήν μήνας της άνοιξης, έρχεται στη μνήμη όσων γνωρίζουν ιστορία, ο μαύρος Απρίλιος του 1941, όταν οι Γερμανοί του Ναζιστικού Γ΄ Ράιχ εισέβαλαν στην Πατρίδα μας, την 6η Απριλίου 1941. Την ημερομηνία δηλαδή που απετέλεσε την απαρχή της φρικιαστικής περιόδου της Κατοχής, η οποία διήρκεσε ως γνωστόν έως την 12η Οκτωβρίου 1944.

          Σήμερα, στα χρόνια της Τρόικα και του Μνημονίου, κατά τα οποία η Γερμανία της Μέρκελ προσπαθεί μάταια να εγκαινιάσει το Δ΄ Ράιχ, οι απάνθρωπες και μαύρες εικόνες της Κατοχής γίνονται επίκαιρες, περισσότερο από ποτέ.

Σύσταση αγροδιατρο​φικής Σύμπραξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου


Στις 14:00 μμ σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 επραγματοποιήθει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου»
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβληθούν τα οφέλη (Ποιοτικά, ποσοτικά και οικονομικά ) για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα οποία μπορούν να προκύψουν από τη λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς επίσης και οι δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Βράβ​ευση μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Βέλου Κορινθίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμο​ύ "Juvenes Translator​es" και ενημέρωση των συμμαθητών της από τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Δ/νσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Επιτροπής διοργανώνει κάθε χρόνο το διαγωνισμό «Juvenes Translatores» («Νεαροί Μεταφραστές» στα λατινικά). Απευθύνεται σε μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 17 ετών και πραγματοποιείται το Νοέμβριο, την ίδια μέρα σε όλα τα σχολεία που επιλέχθηκαν στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός είναι μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μεταφραστική πράξη και να θέσουν σε δοκιμασία τις γλωσσικές γνώσεις που αποκόμισαν στο σχολείο.
Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο πιο δημοφιλής. Στον τελευταίο διαγωνισμό, ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν σε όλη την ΕΕ υπερέβη τους 3.000.
Νικήτρια από την Ελλάδα αναδείχθηκε η Μ. Δεδεμπίλη από την τάξη της καθηγήτριας  Ε. Κραβαρίτη από το Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας. Η Μ. Δεδεμπίλη βραβεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες μαζί με τους 26 άλλους νικητές του ευρωπαϊκού αυτού διαγωνισμού.
Σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου ο εκπρόσωπος της Γ.Δ. Μετάφρασης της Επιτροπής,  Σ. Μεϊντανόπουλος επισκέφθηκε το λύκειο της νικήτριας και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία των ξένων γλωσσών και για τα επαγγέλματα του μεταφραστή και του διερμηνέα: τις δεξιότητες που απαιτούν τα επαγγέλματα αυτά, τις σχετικές σπουδές και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν.
Περισσότερες πληροφορίες:
Δικτυακός τόπος του διαγωνισμού 
Facebook: facebook.com/translatores - Twitter: @translatores
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Μετάφρασης  - Γραφείο Αθηνών ΓΔ Μετάφρασης
 
 
 
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
 
 
                                                                                                                   
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο, '  2752 362141, 7  27520 25048, : europedirect@argolida.gr . Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Στα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ σε Κορινθία και Αιγιαλεία, ο Πρόεδρος Κώστας Σπηλιόπουλος

«Τέλος Μαΐου η εργολαβία σκούπα…»
Αποκλειστικές δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου στον Κ. Ρόζο

Την πρώτη του αυτοψία στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου Κιάτου – Αιγίου πραγματοποίησε σήμερα (19-4-2013) ο νέος Πρόεδρος -Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και τα επιτελεία των κατασκευαστικών εταιρειών, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί τις επισκέψεις στα εργοτάξια της δυτικής Κορινθίας και στις 12,30 το μεσημέρι έφθασε στην Αιγείρα όπου ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης από την περσινή  πλημμύρα του Θολοποτάμου.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραθίου, η ολοκλήρωση του οποίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Κατά την αναχώρηση από τον σταθμό, ο Πρόεδρος  κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο «Φ», εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη απρόσκοπτη συνέχιση των έργων στον άξονα Κιάτου – Πάτρας, ενώ στη ερώτησή μας πότε θα επανεκινηθούν  τα έργα της διαλυθείσας προ εννιαμήνου εργολαβίας Κιάτου – Ροδοδάφνης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι στα τέλη Μαΐου θα προκηρυχθεί η εργολαβία «σκούπα» μέχρι τη Ροδοδάφνη.

Ύστερα, από την απάντηση αυτή, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αν κυλήσουν ομαλά όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού αυτού, τηρουμένων όλων των νομίμων προθεσμιών, ο ανάδοχος ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων και της τοποθέτησης των σιδηροτροχιών, θα ξεκινήσει εργασίες περί τα τέλη τού 2013.

Επόμενη στάση τού κ. Σπηλιόπουλου ήταν στις σήραγγες Πλατάνου – Τράπεζας, καθώς και στο Διακοπτό όπου εκτελείται ένα από τα σημαντικότερα έργα και αφορά την υπογειοποίηση μεγάλου τμήματος της γραμμής μέσα στον οικιστικό ιστό του Διακοπτού…
 
froyros.blogspot.gr

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΡΟΔΑΚΗΣ : Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Μια μικρή αναφορά στη προσωπικότητα και το έργο του Περικλή Ροδάκη ( που έφυγε για το νέο μεγάλο του ταξίδι) έκανε ο Βασίλης Αντωνίου. Δανείζομαι από το κείμενό του:
Σε όλη τη ζωή του ( ο Περικλής Ροδάκης) υπήρξε ένας ακέραιος πολίτης, ένας μαχητής της εθνικής αντίστασης που έκανε «τις ιδέες του πράξη και την πράξη αίρεση βίου σφυρηλατημένη στα πέτρινα χρόνια του λαού μας στα κελιά της εθνικής υποτέλειας και υποκρισίας» όπως είπε σε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του από τον Ποντιακό ελληνισμό, πριν ένα χρόνο ο συγγραφέας Κ. Χατζηαντωνίου, Ιστορικός, δοκιμιογράφος και πεζογράφος.

Το Μαξίμου διαψεύδει τον ανασχηματισμό

Megaro-Maximou
Κατηγορηματικά διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο Πρωθυπουργός προτίθεται  να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που εξάλλου επισημαίνει και ο ίδιος σε συνομιλιτές του.
Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για ανασχηματισμό είχαν πυροδοτηθεί και πάλι μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης με την οποία προβλέπεται να συσταθούν άμεσα έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών.
Σύμφωνα με την απόφαση δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης δημιουργείται μία ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας-Πολιτισμού.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία.
” Με την απόφαση αυτή δεν σημαίνει πως θα καλυφθούν και οι θέσεις αυτές, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει καθώς προωθούνται οι θεσμικές αλλαγές στις δομές των υπουργείων, σύμφωνα με τη συμφωνία και με την τρόικα” δηλώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ /  ysterografa.gr

Νέο «καπέλο» Σαμαρά στο Μανιτάκη

Και τρίτο πρόσωπο – «καπέλο» στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη τοποθετεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ενόψει τη εφαρμογής της συμφωνίας με την τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο.
Έτσι μετά το γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του που συνδιαχειρίζονται με τον κ. Μανιτάκη, το θέμα των απολύσεων και των καταργήσεων οργανισμών, τοποθετεί και αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αυτό προβλέπεται  σε απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία  προχωρά στη σύσταση θέσεων πέντε αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού σε έξι υπουργεία  στα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν.
Πρόκειται για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μιας νέας θέσης υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.
Δεν νιώθει άνετα ο Μανιτάκης
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ δεν είναι γνωστό αν η απόφαση του πρωθυπουργού  είναι σε γνώση των εταίρων του στην κυβέρνηση (σ.σ. οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι) ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο κ. Μανιτάκης που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις «σαμαρικούς (πλην των κυρίων Σταμάτη και Βαρτζόπουλου και του υφυπουργού Μ. Βολουδάκη) με τους οποίους διατηρεί σχέσεις  που κινούνται ανάμεσα στις «αποστάσεις ασφαλείας» (Σταμάτης, Βαρτζόπουλος) και «ρήξης» (Βολουδάκης), δεν θα νιώθει καθόλου άνετα.
«Μυρίζει» ανασχηματισμός;
Πάντως, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από το Μέγαρο Μαξίμου που κάνει λόγο για «τεχνικό ζήτημα», ώστε όλα τα υπουργεία να έχουν ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν, η απόφαση του πρωθυπουργού θεωρείται προάγγελος ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται για μετά το Πάσχα.
Άλλωστε, αφενός οι πιέσεις του Β. Βενιζέλου είναι ασφυκτικές αφετέρου ο Φ. Κουβέλης φαίνεται να κάμπτεται υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν στη θέση τους Α. Μανιτάκης και Α. Ρουπακιώτης, ενώ και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς διαπιστώνει, πλέον,   τις εμφανείς δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του.

aftodioikisi.gr

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 5o ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙ​Ο ΤΗΣ ΝΔ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, στο Νομό Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Προσυνέδριο του κόμματος. 

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί θεματική συζήτηση με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και των επιστημών για θέματα διαφάνειας.

Αύριο Σάββατο, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού.

Επίσης, το Σάββατο, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Προσυνέδριο του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  
Ταυτόχρονα, κλιμάκια του κόμματος, με επικεφαλής βουλευτές πραγματοποιούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και το Βόλο.

Στη Μανωλάδα δεν υπάρχουν αθώοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα αιματηρά γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας καταδικάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από τους πάντες.

Φυσικά, εκ των υστέρων.

Κι’ όταν λέμε «εκ των υστέρων», εννοούμε πραγματικά εκ των υστέρων.

Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται μια ακόμη εκστρατεία δυσφήμησης της Ελλάδας, αλλά και δυσφήμησης ενός εξαιρετικού ελληνικού προϊόντος, της φράουλας, που φέρνει έσοδα στη χώρα.

Εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις, έχουν προκαλέσει ένα μποϊκοτάζ κατά της ελληνικής φράουλας, καθώς τον γύρο του κόσμου κάνουν μηνύματα που καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ελληνικές φράουλες που «είναι βαμμένες με αίμα»!

Μια εξαιρετικά προσοδοφόρα καλλιέργεια απειλείται με απόλυτη καταστροφή.

Τροϊκανά Πάθη

Γράφει ο Παύλος Σιτές

Δεν μπορώ να ησυχάσω σαν ανοίξω την ΤιΒι λες μας έχουν βάλει άχτι να μας κλείσουν φυλακή.
Αν πια φόρο δεν πληρώσεις κι ας μην έχεις μια δεκάρα τα μνημόνια σε δένουν
και σε πάνε για κρεμάλα.
Τα κατάφεραν ωραία όλοι οι πολιτικοί μας κατάντησαν ζητιάνους που δεν έχουν προκοπή.
Μας φορτώνουνε τους φόρους που ζητούν οι τροϊκανοί πρόβατα απολωλότα π' οδηγούνται στη σφαγή.
Θα μας πάρουνε τα σπίτια κόβουνε και τους μισθούς κι όλα πια μας τα γυρεύουν είναι να σου φεύγει ο νους. 
Οι άρχοντες τα θαλάσσωσαν και τόριξαν στις μίζες και οι πτωχοί πια Έλληνες θα τρώνε τώρα μύγες. Η μίζα και η διαπλοκή είναι πάντα ενωμένη κι η δυστυχής πατρίδα μας τα πάνδει να υπομένει.         Οι τράπεζες φαλίρισαν δεν έχουνε πια χρήμα κι' ο δυστυχής ο Έλληνας πληρώνει κι ειν’ το θύμα. Κουρέματα τ' ονόμασαν τα βάλαν στη σειρά κι όλοι μαζί οι Έλληνες βαδίζουν στην πυρά.
Οι φίλοι μας οι Γερμανοί εισπράττουνε τα πάντα δάνεια πολλά μας δίνουνε μας έβαλαν στη φάκα.
Τα βάρη οι πολιτικοί τα φόρτωσαν στον κόσμο μα εκείνοι απαλλάχτηκαν φτιάξαν δικό τους νόμο.
Ψέματα μας φορτώνουνε χωρίς να έχουν μπέσα και συνεχώς αλλάζουνε γνώμες και νιτερέσα
Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι συνυφασμένα με ανεργία άφθονη στα ύψη ανεβασμένα.
Τίποτε πια δε λειτουργεί σε τούτη δω τη χώρα κι όλοι μαζί βαδίζου με αυτή τη κατηφόρα.
Οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν ζητούνε τα νησιά θέλουνε τα πετρέλαια θα χτίσουν και τζαμιά.
Το μέλλον είναι ζοφερό γι όλη την Ελλάδα κι Έλληνες πια απάτριδες πέφτουνε στον Καιάδα.
Ξυπνήστε πια ω Έλληνες κι ελάτε στα καλά σας βάλτε μπροστά τα στήθια σας και ρίξτε την κλωτσιά σας.
Κι όλοι μαζί σαν μια ψυχή αρχίστε απ την αρχή με πίστη και αφοσίωση κερδίστε τη ζωή.
 Πότε θα γεννηθεί ξανά η δόλια μας Ελλάδα να κυβερνιέται άξιαμε δίχως αφεντάδα.
Κι οι Έλληνες ν' αλλάξουνε να είναι πιο σωστοί τίμιοι και φιλότιμοι και πάντα γελαστοί.

elzoni.gr

7 R χωρίς… συνέπειες, “κούνησαν” Ιαπωνία και Ρωσία

earthquake
Χωρίς να υπάρξουν ζημιές, ή τουλάχιστον να καταγραφούν και να ανακοινωθούν, πέρασε ο μεγάλος σεισμός των 7 R που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και έγινε αισθητός στη Βόρεια Ιαπωνία και την Ανατολική Ρωσία.
Οι αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας διατύπωσαν την εκτίμηση ότι θα υπήρχαν ενδεχομένως μεταβολές στη θάλασσα, δεν έφτασαν ωστόσο στο σημείο να προχωρήσουν στην έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι.

Νέος πανικός στη Βοστώνη, μετά από φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ

BIMaul1CcAAzkmr.png-large
Δεν έχουν τέλος οι ειδήσεις γεμάτες αίμα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες εξέπνευσε αστυνομικός ο οποίος είχε πυροβοληθεί νωρίτερα μέσα στους χώρους του διάσημου Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.
Ο αστυνομικός ο οποίος ανήκε στην ασφάλεια του Πανεπιστημίου, πήγε να ερευνήσει ένα συμβάν που καταγράφηκε, για να πέσει θύμα πολλαπλών πυροβολισμών.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ την ίδια ώρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου είχαν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στις αίθουσες του κτιρίου, και να μην κάνουν βόλτες στους διαδρόμους ή τους εξωτερικούς χώρους.
Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, και δυο ύποπτοι που εντοπίστηκαν συνελήφθησαν, αφού πρώτα είχαν “επιτάξει” ένα αυτοκίνητο και κρατούσαν όμηρο το οδηγό του, στην περιοχή Watertown. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς και εκρήξεις, ενώ οι αρχές της Βοστώνης έδωσαν εντολή να “κατέβει” το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, φοβούμενοι ότι κάποιος θα μπορούσε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό.
Μετά τη σύλληψη των δυο υπόπτων, οι αστυνομικοί τους έγδυσαν, φοβούμενοι ότι μπορεί να κουβαλούν εκρηκτικά. Νεώτερες ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συλληφθείς είναι ένας, και ότι ο συνεργός καταδιώκεται.
Στην περιοχή επιχειρούν το FBI και η Εθνική Φρουρά, ενώ υπάρχει και ρομποτικό μηχάνημα της Αστυνομίας, για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.
Όπως ανακοίνωσαν αργότερα οι αρχές, ο συλληφθείς εκτιμάται ότι είναι ο ένας από τους υπόπτους για το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, και αργότερα μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο, χωρίς να επιβεβαιωθούν επισήμως.
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος σύμφωνα με το CNN συνελήφθη, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε στη συνέχεια.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα ονόματα των δυο υπόπτων για το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι Mike Mulugeta και Sunil Tripathi, με τον δεύτερο να είναι αγνοούμενος φοιτητής της περιοχής.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν, και η Αστυνομία της Βοστώνης συνέστησε στους κατοίκους της Watertown να μείνουν στα σπίτια τους, και να ανοίγουν την πόρτα μονάχα αν τους επιδειχθεί αστυνομικό σήμα.
ysterografa.gr

Το FBI δημοσίευσε φωτογραφίες και video των υπόπτων της Βοστώνης (video)

BIKemibCIAAOJEC
Το FBI έδωσε απόψε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των υπόπτων για το φονικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια πολιτών που ενδεχομένως βρέθηκαν κοντά τους, προκειμένου να τους αναγνωρίσουν, ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για δυο άτομα οπλισμένα και άκρως επικίνδυνα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται κάθε επαφή μαζί τους.

Video



 ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ: «Προμελετημένο έγκλημα του συστήματος»

Super League: «Ταφόπλακα» υποβιβασμού στην ΑΕΚ | onsports.gr
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής, οι «κιτρινόμαυροι» εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζουν την απόφαση ως «προμελετημένο έγκλημα του διεφθαρμένου συστήματος». Παράλληλα, αφήνουν αιχμές κατά άλλων ομάδων για χρησιμοποίηση Υπουργών για την επίτευξη των στόχων τους, ενώ «καρφώνουν» την ΚΕΔ αλλά και τη Nova.
Τέλος, καθιστούν σαφές ότι, όπως αναμενόταν, θα καταθέσουν έφεση στη Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία πιστεύει ότι θα δικαιωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το διεφθαρμένο "σύστημα" υπέδειξε στη 1.12!! την ΑΕΚ ένοχη.
Προμελετημένο το έγκλημα με φυσικούς αυτουργούς καταρχήν τον Τριτσώνη και την επιτροπή των κ.κ. Χαρίλαου Κλουκίνα, Στέφανου Στεφανόπουλου, Γιώργου Στεφανάκη και ηθικούς αυτουργούς τους διοικούντες του "συστήματος" της σήψης.
Στο παρελθόν έχουμε δει πολλά σε βάρος μας. Μεταξύ άλλων, αφαίρεση πρωταθλήματος με αλλαγή νόμου (1988), ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες μας όταν η ΑΕΚ έχασε σε κάποιες δικαστικές αίθουσες (2008) τον τίτλο του πρωταθλήματος που κέρδισε πανάξια μέσα στο γήπεδο.
Σήμερα το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να της αφαιρέσει, πάλι στα χαρτιά, το δικαίωμα να παλέψει για τη σωτηρία της.
Η ΑΕΚ δεν παραδίδει τα όπλα γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέλους. Αρχής γενομένης από την Κυριακή στο Περιστέρι και στη συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα στο Εφετείο όπου πιστεύουμε επιτέλους να δικαιωθούμε.
ΥΓ1 : Η ΑΕΚ δεν παρακάλεσε ούτε χρησιμοποίησε ποτέ πλάτες Υπουργών για να πετύχει "στόχους".
ΥΓ2 : Για να μην ξεχνιόμαστε. Υπεύθυνη για τον ορισμό του κάθε Τριτσώνη στο πιο ...συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, ιδαίτερα των τελευταίων αγωνιστικών, ε'ιναι η ΚΕΔ του κ. Καραμελίδη.
ΥΓ3 : Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας δεν θα ξεχάσουν τη σημερινή νύχτα. Τους καλούμε να αρχίσουν να βλέπουν την ομάδα μας σε αυτό το ...καθαρό πρωτάθλημα μόνο από το γήπεδο και να αφήσουν τους αποκωδικοποιητές της NOVA στους κάδους ανακύκλωσης».

«Ταφόπλακα» υποβιβασμού στην ΑΕΚ. -3 βαθμοί τώρα και -2 στο επόμενο πρωτάθλημα



Την χαριστική... βολή στην Ένωση έδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή  της Σούπερ Λίγκα αφού απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ κι έτσι η ιστορική ομάδα πληρώνει τα αίσχη εκατοντάδων κάφρων που έχει για οπαδούς και πλέον υποβιβάζεται στην Σούπερ Λίγκα! Μείον 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο ενώ κατοχύρωσε υπέρ του Πανθρακικού το ματς της Κυριακής!

Παρηγοριά στον... άρρωστο το σχεδόν μηδαμινό πρόστιμο που υποβλήθηκε στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Πάντως, ο «Δικέφαλος» έχει το δικαίωμα της έφεση στην Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».
Συνεκδικάζει την πειθαρχική δίωξη, την ένσταση και τις παραπάνω πρόσθετες παρεμβάσεις.
Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.
Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).
Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500)».

ΥΠΕΣ: Δίνει άδεια παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας

Στην χορήγηση άδειας  παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας, προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Γ. Ιωαννίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης, με αφορμή ένα ακόμη επεισόδιο που έκανε το γύρο του κόσμου εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας, είναι να δείξει την επιμονή και αποφασιστικότητα στο σχέδιο «νόμος και τάξη». Αυτό συμβολίζει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια στη Μανωλάδα.
Το δεύτερο βήμα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει, μέσω της Δικαιοσύνης, στην επιβολή κυρώσεων. Για το σκοπό αυτό, σκοπεύει να παραχωρήσει άδεια παραμονής στα θύματα τα οποία βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Το επιτρέπει ο νόμος 3386/05. Σύμφωνα με αυτόν τα θύματα εμπορίας, ρατσιστικής βίας κλπ μπορούν να αιτηθούν άδεια παραμονής για ειδικούς λόγους, αρκεί όπως αναγράφεται σε μια από τις προϋποθέσεις να «προσκομίσουν έγγραφο της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέλεση εγκληματικής πράξης, προβλεπόμενης από τις διατάξεις των άρθρων 1και 2 του ν.927/1979 και της παραγράφου 1του άρθρου 16 του ν. 3304/2005, κατά υπηκόου τρίτης χώρας.»
Η κυβέρνηση στην πρόθεση της αυτή έχει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλόγη και δεδομένη θεωρείται η στάση της ΔΗΜΑΡ. Ήδη, το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου του κάλεσε σε «λήψη μέτρων για την προστασία των θυμάτων που είναι ουσιώδεις μάρτυρες για τη δίκη που θα ακολουθήσει» διευκρινίζοντας: « αυτό αφορά και αυτούς που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Στην περίπτωση της Νέας Μανωλάδας δεν πρέπει να γίνουν δεύτερη φορά θύματα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα. Ο Υπουργός έχει υποχρέωση, κατ εξαίρεση, να στείλει κλιμάκιο στην περιοχή που επί τόπου θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο της απόδοσης ευθυνών εκεί που αναλογούν θα παραμείνει ημιτελές».

aftodioikisi.gr

Ήττα από «Μπάρτσα» και τελικός στη Βαρκελώνη για ΠΑΟ 60-70

«Λύγισε» από την πίεση, «πνίγηκε» στη ζώνη!
 Mπορεί να θεωρείται αντι-μπασκετικό, μπορεί να θεωρείται ανορθόδοξο, αλλά το παράλογο είναι αυτό που φέρνει την σειρά στο 2-2 και αφαιρεί από τον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα και μειώνει τις ελπίδες του για φάιναλ φορ της Euroleague. Πλέον, την Πέμπτη , μέσω… Βαρκελώνης οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί, γνωρίζοντας βεβαίως πως οι πιθανότητες , για το Λονδίνο, δεν είναι με το μέρος τους, καθώς ηττήθηκε 60-70 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στο κορυφαίο καρέ της διοργάνωσης.
Η «ζώνη» του Πασκουάλ, μια άμυνα που χρησιμοποιήθηκε επί 40 ολόκληρα λεπτά, κάτι σπάνιο στο σύγχρονο μπάσκετ, ήταν αυτή που «λύγισε» τους «πράσινους» (70-60) επιβεβαιώνοντας όσους εκτιμούσαν πως το τρικ του γ' 10λεπτου στον τρίτο προημιτελικό θα εφαρμοζόταν από τον Ισπανό τεχνικό στο τέταρτο παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν προσπάθησε, όσο κι αν ήθελε, όσο κι σπρώχθηκε από 25.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα, δεν είχε το αντίδοτο στην έμπνευση του Πασκουάλ και στην ουσία παραδόθηκε από τον πρώτο ημίχρονο.
Και μπορεί το 27-31 να μην το αποδεικνύει, αλλά η συνολική εικόνα του παιχνιδιού, ο τρόπος που προσπαθούσαν οι «πράσινοι» να διασπάσουν την ζώνη, έδειχνε πως το «διπλό» της Μπαρτσελόνα ήταν θέμα χρόνου.
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-31, 38-51, 60-70
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 15 (4), Ματσιούλις 11 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Γκιστ 4, Ξανθόπουλος 4, Σχορτσανίτης 13.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10 (2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 17 (3), Γιασικεβίτσιους 5 (1), Ουάλας, ίνγκλες 5 (1), Λόρμπεκ 8 (2), Τζαουάι 7, Τόμιτς 16.