Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η φιέστα των πρωταθλητών γιoρτάζουν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1


Ο Ολυμπιακός έκλεισε με νίκη τον φετινό του κύκλο στη Σούπερ Λίγκα, καθώς επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου στο "Γ.Καραϊσκάκης" για την 30η αγωνιστική. Ο Μήτρογλου στο 12΄ και ο Παπαδόπουλος στο 72΄ πέτυχαν τα γκολ των "ερυθρόλευκων", που μετά το ματς γιόρτασαν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Ο Σάμαρης είχε ισοφαρίσει στο 20΄ για τους Νεοσμυρνιώες.

Ωραίο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στους περίπου 30.000 φιλάθλους που γέμισαν το "Καραϊσκάκη". Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με δυνατό σουτ του Κώστα Μήτρογλου στο 12΄, ενώ ισοφάρισε ένας... μελλοντικός "ερυθρόλευκος", ο Αντρέας Σάμαρης στο 20΄. Ο μέσος του Πανιωνίου αποχαιρέτησε με γκολ τη Νέα Σμύρνη, καθώς από τη νέα σεζόν θα ανήκει στον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες, απαλλαγμένες από το "βαθμοθηρικό" άγχος, έπαιξαν επιθετικά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα, οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού έδωσαν ξεχωριστή λάμψη, παρουσιάζοντας τα συνολικά πέντε τρόπαια που κατέκτησαν φέτος και ασφαλώς αποθεώθηκαν.

Οι παίκτες του Μίτσελ δεν ήθελαν να χαλάσουν τη φιέστα κι έτσι βγήκαν επιθετικά στο β΄ ημίχρονο. Η τύχη όμως τους γύρισε την πλάτη στο 64΄ όταν Ιμπαγάσα-Φετφατζίδης συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Λίγο αργότερα (71΄) ο Μήτρογλου προσπαθησε να περάσει και τον Ανέστη και βρέθηκε στο έδαφος (μόνος του, όπως φάνηκε από το ριπλέι) και εν τέλει το... γόρδιο δεσμό έλυσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στο 72΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο διεθνής αμυντικός έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας με νίκη την σεζόν για την ομάδα του.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (69΄ Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Τζεμπούρ (76΄ Παπάζογλου), Βλαχοδήμος (46΄ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης, Μήτρογλου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Μπούζας (51΄ Μενδρινός), Σάμαρης (78΄ Τόσκας), Ντούνης (72΄ Οκόγιε), Κούρντι, Παναγιωτούδης



 

Έπεσε η αυλαία στην Σούπερ Λιγκ - «Αντίο» ΑΕΚ, φιέστα Ολυμπιακού με +4 στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Οριστικά η ΑΕΚ στην Football League! 

Είναι, πλέον, οριστικό… Η ΑΕΚ, πλέον, είναι και με τη βούλα στη Football League ή τέλος πάντων σε όποια κατηγορία της επιτρέψουν οι διοικητικές της εξελίξεις καθώς ηττήθηκε 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, με γκολ του Γιαννούλη στο 92' . Ετσι ο "Δικέφαλος" του Νότου αποχαιρέτησε οριστικά και αμετάκλητα την Σούπερ Λιγκ, αφού πλέον, δεν θα διεκδικήσει καν την έφεση της ποινής της στην ΕΠΟ για το ματς με τον Πανθρακικό.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Σουμπίνιο (75' Καραγκούνης), Ουντότζι (86' Μπάλλας), Ναπολεόνι (68' Καραμάνος).
ΑΕΚ: Aραμπατζής, Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80' Κατσικοκέρης), Φούντας, Γκερέιρο (73' Αναστασόπουλος), Καραλής, Πετρόπουλος (64' Τσίτας).

Τη χρονιά έσωσαν ο Αρης που έφυγε αήττητος από τα Πηγάδια (Ξάνθη - Αρης 0-0), ο Πανθρακικός (Πανθρακικός - Κέρκυρα 2-1), ο Πλατανιάς (Πλατανιάς - Λεβαδειακός 2-0) και  η Βέροια παρά την ήττα της στο ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2)
Η αποτυχημένη σεζόν για τον Παναθηναϊκό έκλεισε με το κεφάλι ψηλά. Νίκησε 3-2 την Βέροια στο ΟΑΚΑ, για την 30ή αγωνιστική και δεν έδωσε «τροφή» για… σενάρια και ψιθύρους.
Οι «πράσινοι» μένουν εκτός πλέι οφ και Ευρώπης, ισοβαθμούν στην 6η θέση με την Ξάνθη (δεν υπερισχύει καμία ομάδα) εκτός αν υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ. πέρυσι δεν πήρε άδεια, αλλά φέτος δείχνει ότι θα τα καταφέρει)). Σε αυτό το σενάριο, που λογικά θα προκύψει προς το τέλος των πλέι οφ (ή και μετά τους αγώνες κατάταξης), θα υπάρξει μπαράζ Παναθηναϊκού - Ξάνθης.
Από την άλλη πλευρά, η Βέροια σώθηκε οριστικά και… αμετάκλητα, παλεύοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επιστρέφοντας από το εις βάρος της 2-0 (έπαιζε με 10 παίκτες από το 6', πριν μείνει και ο Παναθηναϊκός με 10 στη φάση του 2-1) για να ηττηθεί στο τέλος.
Το πρώτο ημίχρονο, αλλά ουσιαστικά και όλη η εικόνα του αγώνα, καθορίστηκε εν πολλοίς από τη φάση του 5ου λεπτού, με την ανατροπή-πέναλτι του Γεωργιάδη στον Βιτόλο. Ο παίκτης της Βέροιας αποβλήθηκε, ο Ισπανός ευστόχησε στην εκτέλεση και από το 6' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 1-0. Στο 32' ήρθε το 2-0 με το ωραίο σουτ του Σισοκό. στο 56' η ανατροπή του Σπυρόπουλου στον Καλτσά έφερε πέναλτι για την Βέροια και αποβολή του αμυντικού του Παναθηναϊκού.
Ο Κόστλι ευστόχησε στην εκτέλεση (2-1) και έτσι οι φιλοξενούμενοι «μπήκαν και πάλι» στο ματς, με τις αριθμητικές ισορροπίες να έχουν αποκατασταθεί (10 εναντίον 10) και τους «πράσινους» να παίζουν με 3άδα στην άμυνα (ο Τριανταφυλλόπουλος «τραβήχτηκε» προς τα δεξιά).
Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Φιγκερόα στο 65' αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του Κόστλι στο 67'!
Λίγο πριν ο Βονόρτας πέρασε τον Λαγό αντί του Καζιγιάμα, για να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία και πλέον, μετά το 2-2, έβαλε τον Ντίνα αντί του Μπαρμπαρούση. Ο Παναθηναϊκός πίεσε, απείλησε με τον Σισοκό στο 73' και πήρε το προβάδισμα και πάλι στο 77' με το 2ο προσωπικό γκολ του Βιτόλο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σο, Βιτόλο, Καζιγιάμα (64' Λαγός), Σισοκό, Μπαρμπαρούσης (74' Ντίνας), Φιγκερόα (89' Τοτσέ)
ΒΕΡΟΙΑ: Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες, Καλογέρης (90'+1' Μοκάκε), Γεωργέας, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο (45' Καλτσάς), Ιωάννου (10' Μπερτέν), Κόστλι.

Με δυο πανομοιότυπα γκολ ο Μπακασέτας έκανε την ολική ανατροπή για τον Αστέρα και η ομάδα της Τρίπολης πήρε την νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 13΄με τον Μακρή και ο Μπακασέτας που μπήκε σαν αλλαγή στο 72΄άνοιξε το σκορ στο 81΄και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Τα δυο γκολ προήλθαν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναβάρο.
 ΑΣΤΕΡΑΣ: Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης (46΄Ουρτάδο), Κοντοές, Ρούσσης, Κούρμπελης, Φορμίκα, Κάφα (72΄Μπακασέτας), Ναβάρο, Ράγιος, Καλαντζής, Έγκον (46΄Λέντσε)
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Ζορμπάς, Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Βερόν , Μακρής, Μπανούσης (54΄Μπούρμπος), Κανούλας (75΄Καμπουράνης), Περογαμβράκης, Βιτώρος ( 83΄Κυζιρίδης)

 Με τέσσερις βαθμούς μπαίνει στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον ΠΑΣ (ΠΑΟΚ - ΠΑΣ 2-0), ενώ ακολουθούν με 2 ο Αστέρας και από 0 ΠΑΣ και Ατρόμητος.
Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη φιέστα μετά τη δύσκολη νίκη επί του Πανιωνίου (Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-1).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός3024-5-164-1677
2. ΠΑΟΚ3018-8-446-1962
3. Αστέρας Τρίπολης3017-5-841-2556
4. Ατρόμητος3011-13-626-2246
5. ΠΑΣ Γιάννενα3012-8-1028-2444
6. Παναθηναϊκός3010-12-832-3040
7. Ξάνθη3010-10-1028-2640
8. Πανιώνιος3011-3-1635-4236
9. Πλατανιάς3010-6-1429-4236
10. Λεβαδειακός309-7-1421-3534
11. Βέροια308-9-1330-3533
12. Πανθρακικός299-6-1427-3333
13. Αρης 307-12-1132-4033
14. ΟΦΗ308-8-1433-4632
15. ΑΕΚ298-6-1521-3327
16. Κέρκυρα304-8-1816-4120

Η «κα Πόπη», η δικτατορία και η ανάπτυξη.

Η κα Πόπη.
Σχεδόν όλοι μας έχουμε ζήσει σκηνές απείρου κάλλους κατά τη διάρκεια συναλλαγών μας σε Δημόσιες Υπηρεσίες.
Αντικρουόμενοι Νόμοι ,καθημερινές εγκύκλιοι,διοικητικές διαδικασίες και γραφειοκρατία είναι συνεχώς απέναντί μας σε κάθε μας βήμα στις υπηρεσίες αυτές.
Τρανό και συνάμα τραγικό παράδειγμα η κα Πόπη.
Η κα Πόπη είναι προϊσταμένη σε τμήμα Μητρώου μιας από τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ της χώρας. Δημόσιος Υπάλληλος Π.Ε (λειτουργός) με μεγάλη εμπειρία και πάνω από 25 έτη προϋπηρεσία.
Είναι Παρασκευή 12.00 το μεσημέρι.Στο τμήμα Μητρώου ουρά μεγάλη από λογιστές και φορολογούμενους(επιτηδευματίες), οι οποίοι περιμένουν τη σειρά τους προκειμένου να θεωρήσουν φορολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών,όλες οι Δ.Ο.Υ της χώρας είναι υποχρεωμένες να δέχονται και να εξυπηρετούν τους φορολογούμενους έως τις 14.30.
Ένας φορολογούμενος που μόλις έχει κάνει έναρξη εργασιών προσέρχεται και ζητά να τον ενημερώσουν σχετικά με το ποια στοιχεία και βεβαιώσεις χρειάζεται,για να προχωρήσει στη πρώτη θεώρηση φορολογικών στοιχείων της επιχείρησής του.
Όσοι αναμένουν στη σειρά του δίνουν προτεραιότητα αναγνωρίζοντας πως πρόκειται μόνον για μια ερώτηση.
Ξαφνικά ακούγεται η φωνή της κας Πόπης.«Όσοι περιμένετε, να έλθετε τη Δευτέρα για θεώρηση, το τμήμα κλείνει.Επίσης όσοι είστε από λογιστικά γραφεία να πείτε στους εργοδότες σας να μη σας ξαναστείλουν Παρασκευή μετά τις 12.00,δε θα εξυπηρετούμε στο εξής.»
Ορισμένοι τολμούν να ψελλίσουν κάποιες κουβέντες που μοιάζουν με παράπονο ενώ οι περισσότεροι φεύγουν άπρακτοι.Ο φορολογούμενος που θέλει να κάνει την ερώτηση επιμένει.«Σας παρακαλώ πείτε μου τουλάχιστον τι δικαιολογητικά να φέρω τη Δευτέρα ».
Η κα Πόπη ατάραχη απαντά.«Τι δεν καταλαβαίνεις ανθρωπέ μου;Είπαμε τη Δευτέρα».Μόλις αποχωρεί και αυτός ακούγεται πάλι η κα Πόπη.«Άντε στο διάβολο ένας ένας Παρασκευγιάτικα.Σε λίγο πρέπει να φύγω ,έχω και ψώνια να κάνω».
Μόλις φεύγουν οι φορολογούμενοι η κα Πόπη εξαφανίζεται για τα ψώνια της και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του τμήματος πάνε για τσιγάρο και καφέ στο κυλικείο.Βλέπετε αυτοί για να φύγουν θέλουν άδεια από τη προϊσταμένη ή τον Διευθυντή.Οι άδειες δίνονται καθημερινά και με άτυπες διαδικασίες αλλά με φειδώ ούτως ώστε τουλάχιστον να λειτουργούν τα τμήματα έστω τυπικά και έτσι να μην φαίνονται οι απουσίες.Εννοείται βέβαια πως οι ολιγοήμερες ή ολιγόωρες άδειες αυτές δεν εμφανίζονται στις μισθοδοτικές καταστάσεις .Η πολιτεία πληρώνει κανονικά.

Η δικτατορία του δημοσιο-υπαλληλικού προλεταριάτου της κας Πόπης.

Η κα Πόπη είναι ένας από τους 850.000 υπαλλήλους του στενού Δημόσιου τομέα
στη χώρα μας. Είναι ένας από τους μικρούς αυτούς κρίκους μιας αλυσίδας η οποία υπάρχει κυρίως για την εφαρμογή φορολογικών διατάξεων που έχουν άμεση σχέση με την είσπραξη εσόδων από τη πολιτεία και τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με αυτές τις διατάξεις.
Οφείλει τη θέση και την εξουσία της σε μία «σοσιαλιστική» οικονομική θεώρηση που είχαν οι πολιτικά κρατούντες τα τελευταία τριάντα χρόνια για το ρόλο ,το σκοπό και το μέγεθος του Δημόσιου τομέα στη χώρα μας.
Η δικτατορία του δημοσιο-υπαλληλικού προλεταριάτου εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται επί δεκαετίες στη χώρα με το εξής σκεπτικό .
Το πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό μπορεί να γίνει "οργανικά", "αυθόρμητα", λόγω εξελίξεων μέσα στον ίδιο τον καπιταλισμό ως τρόπο παραγωγής (όπως η αριθμητική διόγκωση του προλεταριάτου ή η συγκεντροποίηση και κολλεκτιβοποίηση της παραγωγής), τότε είναι επόμενο να απορρίψει κάθε αναγκαιότητα βίαιης ανατροπής της αστικής εξουσίας, να συνταχθεί με την ιδέα ότι το πέρασμα από τον ένα τρόπο παραγωγής στον άλλο θα έρθει "ειρηνικά", σχεδόν ανεπαίσθητα.
Και έτσι έγινε,αθόρυβα και ανεπαίσθητα.Αργά αλλά σταθερά χρόνο με το χρόνο(ειδικά τις προεκλογικές χρονιές) μέχρις ότου το ένα τρίτο σχεδόν του ενεργού πληθυσμού έφτασε να απασχολείται στο Δημόσιο.
Βέβαια μη ξεχνάμε πως και εμείς με τη ψήφο η με την ανοχή μας βοηθήσαμε σε αυτό το οικοδόμημα. Διότι υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό.Ο δεύτερος δεν μπορεί να εδραιωθεί πρώτα στο πεδίο της οικονομίας και μετά να κατακτήσει και την πολιτική εξουσία, αλλά πρέπει να κατακτήσει πρώτα την πολιτική εξουσία για να μπορέσει να αποπειραθεί να εδραιωθεί στο πεδίο της οικονομίας.
Και έτσι έγινε. Βοηθήσαμε στην εδραίωσή του πρώτα πολιτικά και τώρα απολαμβάνουμε τους οικονομικούς καρπούς του. Η «σοσιαλιστική» αυτή νοοτροπία και πρακτική διαπότισε όλη τη κοινωνία,δαιμονοποιώντας την επιχειρηματικότητα και το κέρδος,μεγαλώνοντας ολόκληρες γενιές νεοελλήνων οι οποίες έχουν ως πρότυπο επιτυχίας τη κατάκτηση μιας θέσης στο δημόσιο ,με οποιοδήποτε κόστος και με οποιοδήποτε μέσον.
Φταίει ο «σοσιαλισμός» για αυτό? Όχι βέβαια. Η ελληνική όμως εκδοχή του και ο τρόπος που εφαρμόστηκε στη χώρα μας, δίνει αυτά τα αποτελέσματα σήμερα.
Η κα Πόπη και η ανάπτυξη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ;
Ως οικονομική μεγέθυνση ορίζεται η ποσοστιαία ετήσια μεταβολή του παραγόμενου προϊόντος μιας οικονομίας. Ο όρος οικονομική μεγέθυνση χρησιμοποιείται συχνά έναντι του όρου οικονομική ανάπτυξη και το αντίστροφο. Γενικότερα, ως μεγέθυνση ορίζεται η ετήσια ποσοστιαία μεταβολή μιας μεταβλητής (στη συγκεκριμένη περίπτωση του εισοδήματος ή του παραγόμενου προϊόντος) και συνεπώς αποτελεί έναν ποσοτικό δείκτη. O όρος οικονομική ανάπτυξη είναι ένας (κυρίως) ποιοτικός δείκτης, ο οποίος σχετίζεται με τις δυνατότητες ικανοποίησης των ατομικών και κοινωνικών αναγκών.
Το περιεχόμενο των δύο όρων είναι, κυρίως, συμπληρωματικό, καθώς η οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει την οικονομική μεγέθυνση. Eνδέχεται, όμως, η εφαρμογή κάποιων πολιτικών μεγέθυνσης να περιορίζουν τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης
ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ;
Το επίπεδο του δυνητικού προϊόντος (potential output) μιας οικονομίας αντιστοιχεί στο επίπεδο προϊόντος που παράγεται, όταν απασχολούνται πλήρως οι ποσότητες όλων των παραγωγικών της συντελεστών (Κεφάλαιο, Εργασία, Γη, Πρώτες Ύλες, Τεχνική Γνώση) δεδομένης της τεχνολογίας.
Όπως προκύπτει από τη συνάρτηση παραγωγής, η αύξηση του δυνητικού προϊόντος μπορεί να προέλθει είτε από την αύξηση των ποσοτήτων των παραγωγικών συντελεστών είτε από τη βελτίωση της τεχνολογίας. Η συνάρτηση παραγωγής δίνει τη μέγιστη ποσότητα προϊόντος που μπορεί να παραχθεί για κάθε ποσότητα των παραγωγικών συντελεστών. Αν οι παραγωγικοί συντελεστές είναι μόνο η εργασία (L) και το κεφάλαιο (K), τότε η συνάρτηση παραγωγής είναι της μορφής :Y=f(K,L) Σημαντικό για την αναπτυξιακή πορεία μιας οικονομίας θεωρείται το οριακό προϊόν κάθε παραγωγικού συντελεστή, το οποίο, στη βραχυχρόνια περίοδο είναι (συνήθως) φθίνων, ενώ μακροχρόνια οι μεταβολές των παραγωγικών συντελεστών κατά ένα ποσοστό δεν οδηγούν απαραίτητα σε αναλογική αύξηση του παραγόμενου προϊόντος.
Πως επηρέασε η κα Πόπη με την απόφασή της την οικονομική μεγέθυνση-ανάπτυξη?
Με την απόφασή της για διακοπή η δυνητικά παραγόμενη υπηρεσία από αυτήν αλλά και τους υπαλλήλους του τμήματός της μηδένισε. Οι εργατώρες αυτές χάθηκαν όπως χάθηκε και ο χρόνος όλων αυτών που περίμεναν.Οι ατομικές ή κοινωνικές ανάγκες όλων όσων συμμετείχαν στο περιστατικό δεν ικανοποιήθηκαν.Αύξηση του παραγόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας δε μπορεί να υπολογιστεί.Παράπλευρες απώλειες όπως αδυναμία επιχειρήσεων να λειτουργήσουν απρόσκοπτα λόγω έλλειψης φορολογικών παραστατικών είναι πιθανό να σημειωθούν. Πιθανή μείωση φορολογικών εσόδων λόγω έλλειψης παραστατικών επίσης μπορεί να υπάρξει.
Ακούγονται απλά όλα αυτά και χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Έχουμε τόσες δεκαετίες συνηθίσει να ανεχόμαστε αυτές τις λογικές και πρακτικές. Μα είναι τώρα δυνατόν η κα Πόπη και η συμπεριφορά της να φταίει γιατί δεν έχουμε ανάπτυξη? Να οφείλετε σε αυτή πως δεν έχουμε μεγέθυνση του παραγόμενου προϊόντος;
Η απάντηση βρίσκεται όταν αναλογιστούμε το μέγεθος του προβλήματος. Πόσες κες Πόπες υπάρχουν γύρω μας; Μήπως είναι εκατοντάδες χιλιάδες;Μήπως πλέον είναι ανάγκη να πάψουμε να ανεχόμαστε ή ακόμη και να επικροτούμε τέτοιες πρακτικές;Μήπως ήλθε επιτέλους η ώρα να κατανοήσουμε την πραγματική έννοια του όρου «Δημόσιος λειτουργός», τις ευθύνες τους , τις υποχρεώσεις τους αλλά ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων μας που ανεχόμαστε και πολλές φορές σιγοντάρουμε αυτές τις νοοτροπίες; Μήπως ήλθε επιτέλους η ώρα να καταλάβουμε και να κάνουμε σαφές σε όλες αυτές τις κες Πόπες πως ο μισθός τους προέρχεται από τους φόρους μας;
Το πιο τραγικό από όλα. Η κα Πόπη αμείβεται κατά 50% τουλάχιστον περισσότερο από τους υπόλοιπους συναδέλφους της και ειδικά τους νεοδιοριζόμενους,οι οποίοι κατά κοινή ομολογία εργάζονται πολύ πιο σκληρά και ευσυνείδητα.Επίσης την ώρα της τιμητικής αποστρατείας θα εισπράξει εφάπαξ πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ,αν δεν αποφασίσει να αποχωρήσει οικειοθελώς με αντάλλαγμα μια πολύ παχυλή σύνταξη,την οποία θα τη πληρώνουμε όλοι εμείς.
Εναπομένει λοιπόν σε όλους μας να περάσουμε το μήνυμα στη κοινωνία αλλά κυρίως στους πολιτικούς μας όλων των παρατάξεων.Ευχαριστούμε κύριοι αλλά δε θέλουμε να προσλάβετε άλλες σαν τη κα Πόπη.Ευχαριστούμε αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι,ούτε να ανεχτούμε άλλους διορισμούς,oύτε τέτοιες συμπεριφορές.Σας ευχαριστούμε αλλά αν συνεχίσετε τις πρακτικές αυτές δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις της κάθε κας Πόπης.Και επειδή καθημερινά μας εκφοβίζετε και μας απειλείτε με φυλακίσεις και άλλα μέτρα αν δεν συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια που συνεχώς μας επιβάλετε, με μόνο σκοπό τη συντήρηση των εκατοντάδων χιλιάδων κυρίων σαν τη κα Πόπη που εσείς βολέψατε σας δηλώνουμε πως έχουμε πολύ μεγάλη υπομονή.Δε θα ξεχυθούμε στους δρόμους αλαλάζοντας ούτε θα κλείσουμε εθνικές οδούς,ούτε θα μας βρείτε σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.Θα χρησιμοποιήσουμε μόνον τη πραγματική μοναδική δύναμη που διαθέτουμε,τη μοναδική δύναμη που πραγματικά τρέμετε.Τη ψήφο μας στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν και θα σας στείλουμε όσο μπορούμε πιο ηχηρό το μήνυμα:
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΚΑΣ ΠΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΑΛΙΩΤΗΣ
 

Ο Κέρι παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ… ελέγχουν τον Ερντογάν

John-Kerry-Ahmet-Davutoglou
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση των Φίλων της Συρίας, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι παραδέχτηκε ότι η Ουάσινγκτον… ελέγχει τον Ταγίπ Ερντογάν. Ή έστω, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον Τούρκο πρωθυπουργό, ώστε να τον αναγκάσει να αλλάξει το πρόγραμμά του.
“Εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει το ταξίδι του στη Γάζα, περιμένοντας για τις κατάλληλες συνθήκες”, σημείωσε με νόημα ο Τζον Κέρι.
Το ταξίδι του Ερντογάν στη Γάζα, που θα έχει ιστορικές διαστάσεις και αναμένεται να επιδράσει καθοριστικά στην ψυχολογία το αραβικού κόσμου, καθώς και στις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, αλλά τελικά μετατέθηκε για τον Μάιο.

ysterografa.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ

Πριν από λίγες ημέρες τελείωσε η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Θεωρείτε επιτυχία το γεγονός ότι συμφωνήσαμε; Ρωτώ γιατί διατυπώνεται η κατηγορία ότι ουσιαστικά υπέκυψε η κυβέρνηση στις πιέσεις των πιστωτών.
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα γιατί παίζουμε άμυνα στο προφανές. Τονα σπαταλάς διαπραγματευτικά όπλα και να ξοδεύεις πολιτικό κεφάλαιο για να καθυστερήσεις κάτι το οποίο αναγνωρίζεις ότι είναι αυτονόητο, εμένα μου είναι πολύ δύσκολα κατανοητό.Η Ελλάδα σήμερα είναι βέβαιον ότι χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές κυρίως στο δημόσιο. Όμως οι αλλαγές είναι αργές και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δείχνει να παθαίνει αλλεργία όταν έρχεται η ώρα να τις κάνει. Κάθε μέρα χάνουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, κατά μέσο όρο 800 άνθρωποι. Πως φαντάζεστε ότι βλέπουν όλη αυτή τη διελκυστίνδα με τους επίορκους και κοπανατζήδες του δημοσίου που ταλαιπωρεί μήνες τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση;
Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε δραματικά;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέπτεται από σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου 2013 την Κίνα, στο πλαίσιο της διάσκεψης του 4th China – Europe high-level political parties Forum. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα πραγματοποιήσει, επίσης, σειρά συναντήσεων και επαφών με στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης και εκπροσώπους μεγάλων Κινεζικών επιχειρήσεων.
  Σήμερα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας συναντάται στη Σαγκάη με τον πρόεδρο της China Shipping (Group) Company κ. Li Shaote. Αύριο, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στο Suzhou για την έναρξη του 4th China – Europe high-level political parties Forum, στο οποίο θα μιλήσει την Τρίτη 23 Απριλίου, ενώ την ίδια ημέρα, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό του διεθνούς τμήματος του Communist Party China κ. Li Jianjun. Την Τετάρτη 24 Απριλίου, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στο Πεκίνο και θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της China Development Bank κ. Yuanli. Την Πέμπτη 25 Απριλίου, θα έχει επαφές με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ομίλου Cosco Capt. Wei. Τέλος, την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπρόσωπο του Πολιτικού Γραφείου του CPC. Τον κ. Κεφαλογιάννη συνοδεύει ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Σμυρλής.

Ποιοί… ζητούν τα ρέστα από τη Γιάννα

Gianna-Aggelopoulou-Bill-Clinton
Στην επιστήμη της επικοινωνίας, που φυσικά διδάσκεται σε πανεπιστημιακά έδρανα και δεν αποτελεί… κληρονομικό χάρισμα, η ικανότητα κάποιου να προσδιορίσει το μικρό όνομά του ως “brand”, αποτελεί την αποτελεσματικότερη μεθοδολογία για να ξεχωρίσει. Από τη γενιά του, από τους γύρω του, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και από την εποχή του.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ένα εξαιρετικά χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα. Όταν όλοι έλεγαν “Ανδρέας”, όλοι επίσης καταλάβαιναν… ποιόν εννοούσαν. Γι΄αυτό και όσοι έκτοτε προσπάθησαν να μιμηθούν το παράδειγμα, περισσότερο θυμηδία προκαλούν, παρά αποτέλεσμα έχουν.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


KOUIK GENOKTONIA ARMENION.JPGΣτην πολιτική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί (21/4/2013) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τελείωσε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Πρόσφατα βρέθηκα στο Ερεβάν και εναπόθεσα εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο εκεί μνημείο της Γενοκτονίας που κρατά άσβεστη τη φλόγα της μνήμης για τις θηριωδίες των Τούρκων σε βάρος των Αρμενίων.
Σήμερα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, βρέθηκα κοντά στους αδερφούς μας τους Αρμένιους, με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικά και όχι μόνο, πολλά κοινά σημεία. Και πάνω απ’ όλα το γιαταγάνι του Τούρκου που έπεσε βαρύ επάνω στους Αρμένιους, αλλά και στους Πόντιους, αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως αργότερα με πιο σύγχρονα όπλα στους Κωνσταντινοπολίτες και μετά στους Κύπριους. Για να μην ξεχνάμε και τις μεθοδεύσεις στην Ίμβρο και τη Τένεδο, αλλά και τις σφαγές των Κούρδων.
Παρακολούθησα με πολλή προσοχή το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην εκδήλωση. Είναι σαφές ότι τα καραβάνια των ξεριζωμένων Αρμενίων στην έρημο προς τη Συρία δεν περίμεναν κάποια… λεωφορεία για να τους παραλάβουν, όπως ακριβώς δεν περίμεναν και οι Μικρασιάτες Έλληνες τα πλοία στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου σύμφωνα με ορισμένες σύγχρονες «γραφίδες», συνωστίζονταν στην προκυμαία.
Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και των Ποντίων, παραδεχόμενη ταυτόχρονα και όλο το αίμα που έχει προκαλέσει σκορπώντας νεκρούς και πόνο.
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε αυτά τα ζητήματα έναντι της Τουρκίας είμαστε σαφείς, κατηγορηματικοί και ανυποχώρητοι. Και βεβαίως εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε όπως κάποιοι Έλληνες πολιτικοί που ασκούν διπλωματία με ζεϊμπεκιές στα πόδια των Τούρκων ομολόγων τους».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

antifasistiki-protovoylia-korinthou.jpg
Την Πέμπτη 18 Απριλίου 6 κρατούμενοι του παλαιού στρατοπέδου της Κορίνθου προσπάθησαν να θέσουν τέλος στις ζωές τους, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους.
Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους κρατουμένους πήδηξε κυριολεκτικά στο κενό με αποτέλεσμα  να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό και δεν προσγειώθηκε σε κανένα  «μαλακό στρώμα» που είχε τοποθετήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως κάποιοι προβάλλουν τις τελευταίες μέρες ενώ ένας δεύτερος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης μας το λιγότερο απάνθρωπες μπορούν να χαρακτηριστούν.  Άνθρωποι στοιβαγμένοι, κλεισμένοι για μήνες, με ελάχιστες ποσότητες φαγητού, με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς τη στοιχειώδη υγιεινή κρατούνται μόνο και μόνο γιατί ήρθαν «παράνομα» στην Ελλάδα, κρατούνται γιατί τόλμησαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, μια αξιοπρεπή ζωή.
Το μαρτύριό τους όμως δεν σταματά εκεί. Οι κρατούμενοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την βίαιη καταστολή των υπαλλήλων του κ. Δένδια , με την αλόγιστη χρήση χημικών ακόμη και μέσα στους θαλάμους τους, με τους ξυλοδαρμούς απέναντι σε κάθε είδους διαμαρτυρία. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό τους παρέπεμψαν στις εισαγγελικές αρχές με ψευδείς κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αντίστασης κατά της αρχής.
Ως  Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παρανόμως κρατουμένων μεταναστών. Εναντιωνόμαστε και απαντάμε στην ακατάπαυστη προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Καλούμε την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση απέναντι στην αποτρόπαια και διεθνώς κατακριτέα μεταχείριση αυτών των ανθρώπων.

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Ζωή Κωνσταντοπ​ούλου: Ύποπτος για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπανδρέου

Zoi-Konstantopoulou
Τον Γιώργο Παπανδρέου βάζει στο κάδρο των ευθυνών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενω την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει την άποψή της ότι έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε παραλάβει το “επίμαχο” υλικό από τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν τοποθετήθηκε σε θέση υπουργού Οικονομικών, το καλοκαίρι του 2011.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισημαίνει με νόημα ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, μαζί φυσικά με εκείνους του ΠΑΣΟΚ, παρέχουν “ασυλία” στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και κατηγορεί για όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή κατάθεσή του.
Από το βέλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ξεφεύγουν ούτε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά ούτε και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, και σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν… εκκρεμότητες με την υπόθεση.
Μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Γιώργο Παπανδρέου, και την τακτική που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει τις απόψεις του μέσω υπομνήματος, αντί να προσέλθει ο ίδιος και να καταθέσει στην Επιτροπή, όπως του ζητήθηκε δυο φορές.
“Την τακτική του υπομνήματος την επιλέγουν όσοι είναι ύποπτοι. Ουσιαστικά δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι είναι ύποπτος για την υπόθεση αυτή”, είναι το σχετικό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή για σταθερή προσπάθεια να μην υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ysterografa.gr

Ο Αχαρναϊκός έμεινε όρθιος στην Κόρινθο

Κόρινθος-Αχαρναϊκός: Όλα Χ στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου | onsports.gr
Στον πρώτο όμιλο η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν η Προοδευτική η οποία κατάφερε να νικήσει τον Παναιγιάλειο με 2-1, η οποία μπήκε δυνατά στο κόλπο της ανόδου. Στο 21' ο Παναγιωτόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην «Προο» με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 50' με τον Γκοτσούλια για να έρθει στο 81' ο Τούρλος να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα του ματς, στο οποίο οι Αιγιώτες είχαν δυο δοκάρια με τους Γκοτσούλια (5') και Σανδραβέλη. 
Την ίδια ώρα  ο Αχαρναϊκός παρέμενε στην κορυφή μετά το 1-1 στην Κόρινθο, Η τοπική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 13' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαρίτου, η χαρά της κράτησε τρία λεπτά, αφού στο 16' ο Ραχίμ ισοφάρισε γιά την ομδα του Μενιδίου σε 1-1.
Κόρινθος (Νούλας-Μιχαηλίδης): Αρχοντάκης, Κοτσόκολος (75' Αμπαδιωτάκης), Πεχλιβανόπουλος, Νικολόπουλος (60' Μακρής), Σπυρόπουλος, Λουμπαρδέας, Αράπογλου, Παπαευθυμίου, Γκάτσης, Χαρίτος (65' Λούβρης), Ντατσόπουλος.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Αναστασίου, Γκέζος, Νεόφυτος (79' Αθανασόπουλος), Κούμπρογλου, Ραχίμ, Νιάρος, Μαγγίνας, Χριστόπουλος (85' Βεστάκης), Μωυσιάδης, Καλογερόπουλος (70' Μακρυγιάννης).

Ο Φωστήρας αν και προηγήθηκε στο 32'με σουτ του Τσώνη, στα Χανιά οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν έκαναν ολικη ανατροπή καθώς ισοφάρισαν με τον Σαντριά σε 1-1, στο 34' και πήραν τη νίκη, στο 80' με σουτ του Δουμάνη. Μία νίκη που φέρνει την ομάδα των Χανίων μια ανάσα από την πρώτη εξάδα.
Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Καμπλιώνης (67' Τσάτσος), Παπαζούδης, Τσατσαρής, Ψυχουντάκης, Κορτσινίδης, Σαντριάς, Δουμάνης, Ζντράβκοβιτς (46' Γωνιωτάκης), Μποχώνης, Πάγκαλος.
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Τσούκης, Μπούκουρης, Τσώνης, Πεταυράκης, Μπούμπας, Τσαγκαράκης, Δωροβίνης, Βαβάτσικος, Πάλλας (64' Βλάχος), Κάμπας
Με γκολ του Σωτηρόπουλου στο 56' ο Πανηλειακός έφυγε όρθιος από την Κρήτη με το πολύτιμο ίσως και χρυσό βαθμό της ισοπαλίας, στο κυνήγι της ανόδου στη Β΄Εθνική.
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο 45λεπτο στο γήπεδο της Επισκοπής, με ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Ο Πανηλειακός απείλησε με τον Σωτηρόπουλο στο 9' και το Σταματέα στο 14'. Απάντησε η ομάδα του Ρεθύμνου, με την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Με δοκάρι μετά απο προβολή του Τζέκου.
Η Επισκοπή προηγήθηκε στο 47' με τον Τριανταφύλλου, αλλά ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 56' με το Σωτηρόπουλο. Από το 63' η Επισκοπή έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αργυράκη.
Επισκοπή (Γιώτης Σταματόπουλος): Καλογεράκης, Μαραθιανός, Ρουμπάκης, Φραντζεσκάκης, Δελήμπασης, Τζέκος, Κοζανίδης, Τριανταφύλλου, Αργυράκης, Ψωμάς, Ταχμαζίδης.
Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Αποστολόπουλος, Κολόκας, Σταματέας (37' Γκριντζάπης), Κυριακίδης, Ζαγκούρσκας, Σπανός (60' Αλ. Καραχάλιος), Σωτηρόπουλος, Μπιταξής

Αυτοκτονία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο έχασε ο Αστέρας Μαγούλας ένα δικό του παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, αφού στο 12' προηγήθηκαν με σουτ του Ιακωβάκη. Τα τέρματα διπλασίασε για του παίκτες του Αντώνη Πριόνα ο Έβερετ με πέναλτι και όλα έδειχναν πως οι "μπλε" θα πάρουν ένα εύκολο τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, αφού αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κορδονούρη στο 76' και του Παντελή στο 84' πήραν ανέλπιστα τον βαθμό της ισοπαλίας από το Δημοτικό στάδιο της Ελευσίνας.
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μπαλασάκης, Μπιμπίρης, Χάλαρης, Γαρουφαλιάς (74' Ιατρού), Τριάντος, Έβερετ (61' Κορνελάτος), Χρυσάφης, Στρατομήτρος (79' Παγώνης), Μαρίνου, Δημητριάδης, Ιακωβάκης.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Λυράκης, Κεφαλούκος, Ανυφαντάκης, Γούτσιος (67' Χατζησάββας), Κίτσος, Κορδονούρης, Μουρατίδης, Παντελής, Αντωνάκης (58' Λυκούδης), Βάσος (67' Έκελμανς), Φουκαράκης.

Η 22η αγωνιστική
Εθνικός Αστέρας – Καλαμάτα 0-3 α.α.
Κόρινθος – Αχαρναϊκός 1-1
Χανιά – Φωστήρας 2-1
Προοδευτική – Παναιγιάλειος 2-1
Αστέρας Μ. – Ρούβας 2-2
Επισκοπή – Πανηλειακός 1-1
Ρεπό:  η Γλυφάδα 

Η Βαθμολογία

1. Αχαρναϊκός
21
31-17
39
2. Φωστήρας
20
25-11
36
3. Αστέρας Μαγούλας
20
26-20
35
4. Επισκοπή
20
29-20
35
5. Παναιγιάλειος
21
30-18
35
6. Γλυφάδα
20
27-28
29
7. Χανιά
20
24-21
28
8. Προοδευτική
21
27-24
27
7. Πανηλειακός
20
26-23
27
9. Κόρινθος
21
22-18
26
11. Ρουβάς
20
21-23
24
12. Καλαμάτα
20
15-19
18
13. Εθνικός Αστέρας
29
0-60
-2

“Πωλητήριο” και για το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ERT-Radiomegaro
Ακόμη και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να το συμπεριλάβει σε εκείνα τα οποία θα… εκποιηθούν, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει κόστη το ελληνικό δημόσιο, και την ίδια στιγμή να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Όπως δημοσιεύει το “Παρόν της Κυριακής” στη στήλη “Τυπολογίες”, εκτός από το κεντρικό κτίριο της ΕΡΤ στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, “πωλητήριο” μπαίνει για τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα κτίρια που διατηρεί η δημόσια τηλεόραση στην Κατεχάκη και στην οδό Μουρούζη, δίπλα στην οικία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Βόμβα: Απολύονται και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι!

greek-troika-members
Αποκάλυψη-βόμβα από τον “Τύπο της Κυριακής”, που θέτει ζήτημα κατάργησης στην πράξη της πρόνοιας του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας περί της προστασίας της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς… διασθαλτικές ερμηνείες, με τη δημοσίευση αποσπάσματος από την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τη σχετική παράγραφο, “εργαζόμενοι που θα περιληφθούν στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, θα προέλθουν από αυτούς που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση (εξαιρούνται 16 κρατικές επιχειρήσεις) με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους δεν θα έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Υποχρεωτική αποχώρηση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εγκαταλείπει το δημόσιο σε μη εθελοντική βάση”.
Από την παραπάνω παράγραφο προκύπτει μείζον θέμα, και φυσικά ερωτηματικά: Ποιοί είναι οι 16 κρατικές επιχειρήσεις που εξαιρούνται των υποχρεωτικών απολύσεων; Και φυσικά, δημιουργείται θέμα με τη διατύπωση περί “αποχωρήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα”, από τη στιγμή που είναι περίπου βέβαιο ότι με την ανεργία στα ύψη στην ιδιωτική οικονομία, και τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να σταθούν στα πόδια τους, οι αποχωρήσεις γίνονται προς τις… λίστες ανέργων.

ysterografa.gr

Έγραψε Ιστορία ο Ναπολιτάνο. Έγινε ο πρώτος που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία για δεύτερη φορά

Giorgio-Napolitano
Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έγραψε σήμερα Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος πολιτικός στην Ιταλία που εξελέγη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια δεύτερη θητεία, και μάλιστα με 73,9% των ψήφων, συνολικά 741.
Από το πρωί είχε φανεί ότι τα κόμματα προσανατολίζονταν σε μια νέα θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, στο περιθώριο του αδιεξόδου που έχει προκύψει με την εκλογή του διαδόχου του.
Τη σχετική πρόταση κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά το χθεσινό πατατράκ της ψηφοφορίας για τον Ρομάνο Πρόντι και την συνεπακόλουθη παραίτηση του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι από την ηγεσία του, και η Λέγκα του Βορρά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί.
Ο ίδιος ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανακοίνωσε αργότερα επίσημα ότι αποδέχεται την πρόταση, και στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, επανεξελέγη στην Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.
ysterografa.gr

Η Ντόρα αφήνει αιχμές και διαφοροποιείται…

Dora-Bakoyanni
Μια συνέντευξη γεμάτη σαφείς πολιτικές αιχμές παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο “Βήμα της Κυριακής”. Η άλλοτε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που ηττήθηκε το 2009 στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, και στις τελευταίες εκλογές του 2012 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Συγγρού, σχολιάζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ από την κριτική της δεν ξεφεύγει ούτε η τρόικα, την οποία η κα Μπακογιάννη εγκαλεί για αθέτηση των συμφωνηθέντων.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει με νόημα ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, σπατάλησε διαπραγματευτικά όπλα και ξόδεψε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο.
Για την τρόικα από την άλλη, αφήνει υπονοούμενα για τη στάση την οποία κράτησαν οι δανειστές στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, που οδήγησε σε ναυάγιο την όλη προσπάθεια.
Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει να γίνει υπουργός, ενώ επιλέγει να διαφοροποιηθεί και από τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί η κυβέρνηση.

ysterografa.gr

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ



 


Σήμερα Κυριακή 21- 4 - 2013 από τiς 10.00 ώρα το πρωι εως και τiς 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Να είμαστε όλοι εκεί.

Τέλείωσε το πρωτάθλημα στην Α2 Κορινθίας, αλλά η αγωνία στο Λέχαιο παραμένει


Τα "φώτα της ράμπας" έσβησανν  και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, με τη διεξαγωγή και της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής.
Κύψελος, Αετός Κρυονερίου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου που πέτυχαν την άνοδο στην Α1 Κορινθίας αποχαιρέτισαν με νίκες  την κατγορία με σκορ 4 - 0, 1 - 3 και 3 - 1 επί Άρης Αρχαίας Κορίνθου, Τενεάτη Αθικίων και Α. Ο. Λεχαίου, αντίστοιχα.  .
Τελικά την 13η θέση ο ΑΟ Λεχαίου δεν την απέφυγε και έτσι η παραμονή του θα εξαρτηθεί αν ο ΠΑΟ Λουτράκι  ανέβει στη Γ' Εθνική, ενώ ο Αετός  Αγγελοκάστρου παρέμεινε στη κατηγοριά καθως νίκησε με 2 - 0 την Αλμυρή.
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός έχασε με σκορ 2 - 3 από την Αναγέννηση Κιάτου, ενω η Θύελλα Κάτω Δμηνιού σάρωσε με 6 - 0 τον Ισθμιακό.
Στο Βραχάτι στο ντέρμπι των ουραγών, ο Άρης Βοιχαϊκού επικράτησε με 2 - 1 επί του Άρη Κορίνθου, ενώ τέλος ανεδείχθησαν ισόπαλοι με σκορ 3 - 3  οι Γαλάζιοι Νέοι με τον Σολομό.
Άρης Βοχαϊκού, Άρης Κορίνθου και Γαλάζιοι Νέοι υποβιβάστηκαν

Η 30η (τελευταία) αγωνιστική:

ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                 4 - 0
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                      2 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ            3 - 1
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ            2 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ              6 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ        1 - 3
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ  2 - 3
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΣΟΛΩΜΟΣ                                    3 - 3

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 (1) ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                          77     83 - 13
2 (2) ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ               72    72 - 25
3 (3) ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     71   121 - 39
---------------------------------------------------------------
4 (4) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ           54     64 - 47
5 (5) ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ     54    83 - 48
6 (6) ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ              46    60 -  47
7 (7) ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ               43     61 - 58
8 (8) ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                           41     47- 48
9 (12) ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   36     46 - 61
10 (9) ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                             36     57 - 53
11 (10) Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ                     36     38 - 65
12 (11) ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ       35     27 - 42
--------------------------------------------------------------
13 (13) Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ                      32     41 - 62
---------------------------------------------------------------
14 (14) ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                    17     36 - 92
15 (15) ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                 13     22 - 74
16 (16) ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                  6     22 - 106