Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση της 17χρονης Γεωργίας Γκιώνη από το Κιάτο

Βρέθηκε η 17χρονη από το Κιάτο !!!
Αίσιο τέλος το πρωί είχε η περιπέτεια της 17χρονης Γεωργίας Γκιώνη, από το Κιάτο  η οποία είχε εξαφανιστεί στις 8/4/2013.
Η νεαρή Γεωργία επέστρεψε στο σπίτι της και είναι πλέον ασφαλής κοντά στην οικογένεια της σύμφωνα με ανακοίνωση του "Χαμόγελου του παιδιού" δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν .
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Γεωργία και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων.



 

ΑΝΑΣΚΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α2’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Μετά από ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών ημερών τα «φώτα της ράμπας» έσβησαν και για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013.
Στο 2ο τη τάξη κορινθιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου συμμετείχαν ( κατά αλφαβτική σειρά) οι ομάδες: 1.ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ , 2.ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, 3.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 4. ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ,   5.ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ, 6ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ, 7.ΑΡHΣ BOXAΪKΟΥ,8.ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ, 9.ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, 10.ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, 11.ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ, 12.ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ, 13.ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ, 14.ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ, 15.ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ, 16.ΤΕΝΕΑΤΗΣ.
Από τις 16 ομάδες που μετείχαν του πρωταθλήματος οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας. Την άνοδο κέρδισαν ο πρωταθλητής της περιόδου 2012-2013 Κύψελος Κορίνθου , ο Αετός Κρυονερίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.
Ο Κύψελος συγκέντρωσε 77 πόντους ( 24 νίκες , 5 ισοπαλίες και μία ήττα και τέρματα 83  - 13) πέντε περισσότερους από τον Αετό Κρυονερίου που τερμάτισε δεύτερος με 72 πόντους ( 23 νίκες , 3 ισοπαλίες και 4 ήττες και τέρματα 72  - 24).
Ο τρίτος της παρέας ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , τερμάτισε έναν βαθμό πίσω αφού συγκέντρωσε 71 πόντους ( 22 νίκες , 5 ισοπαλίες και 3 ήττες και τέρματα 121  - 39). Η ομάδα του Ξυλοκάστρου είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 121 τέρματα και με διαφορά 28 τερμάτων από τον Κύψελο Κορίνθου και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού   με ενεργητικό 83 τερμάτων, έκαστη ομάδα (2η επίθεση του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Ηρακλής είχε την 3η άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 39 τερμάτων , έναντι 25 τερμάτων του Αετού Κρυονερίου και 13 του Κύψελου που είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Δυναμική παρουσία στο πρωτάθλημα  έκαναν η Αναγέννηση Κιάτου με 54 πόντους ( 26 νίκες , 6 ισοπαλίες και 8 ήττες και τέρματα 64  - 47), η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 54 πόντους ( 17 νίκες , 3 ισοπαλίες και 10 ήττες και τέρματα 83  - 48), ο Πανευρωστινιακός με 46 πόντους ( 14 νίκες , 4 ισοπαλίες και 12 ήττες και τέρματα 69  - 47), ο Τενεάτης Αθικίων με 43 πόντους ( 13 νίκες , 4 ισοπαλίες και 13 ήττες και τέρματα 61  - 58) και ο Α. Ο. Σολομού με 51 πόντους ( 11 νίκες , 8 ισοπαλίες και 11 ήττες και τέρματα 47  - 48)
Αντίθετα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία ο Αετός Αγγελοκάστρου με 36  πόντους ( 9 νίκες , 9 ισοπαλίες και 12 ήττες και τέρματα 46  - 61) , ο Ισθμιακός με 36 πόντους ( 12 νίκες , 6 ισοπαλίες και 12 ήττες και τέρματα 57  - 53), ο Α. Ο. Αλμυρής με 36 πόντους ( 11 νίκες , 3 ισοπαλίες και 16 ήττες και τέρματα 38  - 65) και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου με 35 πόντους ( 8 νίκες , 11 ισοπαλίες και 11 ήττες και τέρματα 27  - 42) .
Ο Α. Ο. Λεχαίου με 32 πόντους ( 11 νίκες , 2 ισοπαλίες και 17 ήττες και τέρματα 41  - 62) κατέλαβε την 13η θέση και η παραμονή του στην κατηγορία ή μη , θα εξαρτηθεί από την θέση που θα καταλάβει στους αγώνες μπαράζ ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας  Α.Ο. Λουτρακίου για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία . Αν οι «Ορανιέ» δεν κερδίσουν άνοδο στη Γ’ Εθνική , τότε η ομάδα του Λεχαίου θα ακολουθήσει με υποβιβασμό τις ομάδες των Γαλάζιων Νέων με 37 πόντους ( 3 νίκες , 8 ισοπαλίες και 10 ήττες και τέρματα 41  - 62), του Άρη Κορίνθου με 13 πόντους ( 3 νίκες , 4 ισοπαλίες και 23 ήττες και τέρματα 22  - 74) και του Άρη Βοχαϊκού  με 6 πόντους (1 νίκη , 3 ισοπαλίες και 26 ήττες και τέρματα 22  - 106) στη Β’  Κορινθίας.

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ BLOGGERS


Το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone διοργανώνει εκδήλωση, με καλεσμένο τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τίτλο: «Digibate: Μitsotakis Vs Bloggers. Catch him if you can!».
Ο πρώην Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων bloggers και όλη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του στο facebook (http://facebook.com/Mitsotakis).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 18:00 και θα μεταδοθεί σε ειδικό tab στο fanpage του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (http://on.fb.me/14M3co6) για κάθε ενδιαφερόμενο.
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το Digibate στο website τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παρακάτω embed κώδικα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που ο ίδιος ίδρυσε, τιμά σήμερα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Τον Ηγέτη που χαρακτηρίστηκε ως σιωπηλός αρχιτέκτονας και αναμορφωτής της σύγχρονης Ελλάδας.
Τον Ηγέτη που πρωταγωνίστησε στην ομαλή αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την οριστική επίλυση του Πολιτειακού ζητήματος και την καθιέρωση του πιο προοδευτικού και δημοκρατικού Συντάγματος.
Τον Ηγέτη που, κόντρα στις σειρήνες των καιρών, ενέταξε τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έδωσε στους Έλληνες κοινό όραμα και κοινή προοπτική.
Όλοι οι Έλληνες αναγνωρίζουμε σήμερα την προσφορά του και ευγνωμονούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για το έργο και τις παρακαταθήκες του.
Εμπνεόμαστε, ταυτόχρονα, από το παράδειγμά του και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια καλύτερη Ελλάδα. Την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε».

Συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη


στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM
και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Δημοσιογράφος: Κύριε Λαζαρίδη, καλημέρα σας. Θέλω να ξεκινήσω τη συζήτησή μας από μια δήλωση που κάνατε την Κυριακή. Στη συνέντευξη που παραχωρήσατε στη «Real News» είπατε ότι θα έπρεπε να είχαμε καλύτερους ρυθμούς. Θέλω -σας παρακαλώ- να γίνετε πιο αναλυτικός. Δηλαδή να μου πείτε πού, κατά τη γνώμη σας, η κυβέρνηση τα πάει καλά, πού δεν τα πάει καλά και αν αυτή η συζήτηση -συζήτηση που βλέπω ότι την ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί άκουσα και τον Πρωθυπουργό να κάνει ανάλογες δηλώσεις- σημαίνει ότι είμαστε στο παρά ένα ανασχηματισμού.
Χ. Λαζαρίδης: Όχι, δεν είμαστε. Και αν προσέξετε τη φράση αυτή…
Δημοσιογράφος: Δεν είμαστε λέτε;
Χ. Λαζαρίδης: Όχι, όχι.
Δημοσιογράφος: Διότι στην κοινή γνώμη έχει περάσει ότι είναι θέμα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Εξηγήσεις για την υπερκοστολόγηση των τευχών δημοπράτησης από ορισμένες υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους εργολήπτες, που συν τοις άλλοις προμηθεύονται αντίγραφα αυτών ιδίαις δαπάναις και φροντίδα, ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Κωστή Χατζηδάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως αποκαλύπτει ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Φθιώτιδας Νίκος Καλτσάς, που είναι και Γενικός  Γραμματέας Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε., «τα  παραπάνω έγγραφα, σε συνδυασμό με πληθώρα καταγγελιών εργολάβων Δ.Ε., επιβεβαιώνουν πλήρως ότι σε πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της χώρας η κείμενη νομοθεσία δεν εφαρμόζεται, ενώ το «μαύρο χρήμα» και οι αδιαφανείς όσο και εκβιαστικές πρακτικές πολλών δημόσιων λειτουργών καλά κρατούν».

«Γιατί δεν εκδίδεται για την αγορά τευχών το ανάλογο παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη);» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ανάρτησή τους στην ηλεκτρονική σελίδα που διαθέτει ο κάθε Δήμος ή Περιφέρεια στο διαδίκτυο.

«16η Γιορτή των Σπόρων»


 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν τη «16η Γιορτή  των Σπόρων».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει γνωστές τις δράσεις του Δικτύου «Σχολικός Κήπος» που υλοποιούνται  τα δύο τελευταία χρόνια στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, με υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας «Ο Κήπος της Αφθονίας». Επίσης φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αυτάρκεια αλλά και την καλλιέργεια στο σπίτι στους εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό, που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την Εκδήλωση, παρέχοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
Η «16η Γιορτή  των Σπόρων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (Κυριακή των Βαΐων) και ώρες 10.45 – 14:15 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου (Περιοχή Αγίου Γεωργίου).
Το Πρόγραμμα της «16ης Γιορτής  των Σπόρων» περιλαμβάνει:
·         10:45-11:00:   Προσέλευση
·         11:00-11:15:   Χαιρετισμοί
·         11:15-11:30:   Δίκτυο «Σχολικός Κήπος»
Τσοχαντάρης Φώτης Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης           
·         11:30-11:45: Υποστηρικτικό υλικό Δικτύου «Σχολικός Κήπος»   
       Καλογεροπούλου Αριστέα ,Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης
·         11:45-12:00: Παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Σικυωνίων Ματσούκα Γεωργία  Γεωπόνος, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Σικυωνίων
Εισηγήσεις:
·         12:00-12:30: Παραδοσιακοί Σπόροι, Μαυραγάνης Δημήτριος – Γεωπόνος
·         12:30-13:00: Σπιτικός Κήπος, Σταματόπουλος Παναγιώτης - Γεωπόνος
·         13:00-13:30: Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα, Ηλίας Άρης - Γεωπόνος

       13:30-14:15Παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια
·         Οικιακή μελισσοκομία: Τενής Δημήτριος – Μελισσοκόμος
·         Κλαδέματα – Εμβολιασμοί: Κωνσταντίνου Γεώργιος – Τεχνολόγος Γεωπόνος 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου
·         Σπιτικά Γλυκά:   Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων
·         Σπιτικά Ηδύποτα:  Φιλοπούλου Αικατερίνη – Νηπιαγωγός Νηπιαγωγείου Μεσινού

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Σαμαράς Βασίλειος
Δρ. Μηχανικός

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ A.E. - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α.
Επισκοπή Τεγέας, ΤΚ 22 012
τηλ.: 2710 557058, fax: 2710 557060
e-mail: info@peloponnisos.org
website: www.peloponnisos.org


Επισκοπή Τεγέας 23/4/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που αποτελεί το Μηχανισμό Υποστήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 9175/23-04-2013 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα 311, 312 και 313 μέχρι και την 24η Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή. Με εκτίμηση

Για την «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»
Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας
Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης: Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους


«Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης δεν θα λυθεί με ακραίες συμπεριφορές εκτός της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατικής διαδικασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση παραπομπής και μόνο σε πειθαρχικά όργανα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2013.

«Είναι ψέμα ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι απότοκη των μνημονιακών πολιτικών ∙ αντίθετα, πρόκειται για δέσμευση που απορρέει μέσα από το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στο τεκμήριο αθωότητας που αποτελεί τη βασική αρχή όλων των φιλελεύθερων συνταγμάτων, όπως τόνισε, και η οποία δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανένα.

Πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία υπερψηφίστηκε, ήταν η τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 ούτως ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες του τεκμηρίου της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξα πολύ προσεκτικός για αντίστοιχα θέματα, αναλαμβάνοντας προσωπικό ρίσκο και δέχθηκα προσωπική και οικογενειακή επίθεση από πολιτικά κόμματα, τα οποία ανέλαβαν το ρόλο του φυσικού δικαστή και του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι προστατεύω επίορκους. Τα ίδια κόμματα τώρα τηρούν σιγή ιχθύος καταδεικνύοντας εμφανή ασυνέπεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση από την Περιφέρεια της τήρησης των νόμων, ακόμα και αν είναι σκληροί, καταδεικνύει την πίστη της στην πολιτική προστασίας από ανεύθυνες και ακραίες απόψεις.      
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης κράτησε υπεύθυνη στάση όπως στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου και υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα σε μια αποδεκατισμένη δημόσια διοίκηση, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, παράγοντας ωστόσο τεράστιο έργο.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖ​Ο


«Πριν τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ και διαβεβαίωνε ότι είχε βρει το δρόμο για την Ιθάκη και ότι είχε χαρτογραφήσει και τα νερά.
Τελικά, τρία χρόνια μετά, οι Έλληνες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην εγκληματική πολιτική του κ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που ο ίδιος περιορίζεται στο ρόλο του περιφερόμενου τουρίστα, κοροϊδεύοντας ακόμα και αυτούς που τον εξέλεξαν στις εκλογές του 2012.
Τρία χρόνια μετά, οι Έλληνες πολίτες έχουν υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες – δυστυχώς και κυριολεκτικά και μεταφορικά -  και, το κυριότερο, αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε προοπτική με την ακολουθούμενη πολιτική.

Όμως, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, στέκουν όσο μπορούν με το κεφάλι ψηλά. Δείχνουν ο ένας στον άλλο την αλληλεγγύη τους. Όσοι έχουν ακόμη, μοιράζονται. Τα παιδιά στο σχολείο μοιράζονται το κολατσιό τους. Οι γονείς στο σουπερμάρκετ μοιράζονται τις αγορές για τα κοινωνικά παντοπωλεία. Η κοινωνία μας προσπαθεί να μείνει ενωμένη.
Είναι αυτή η αλληλεγγύη, αυτή η κοινωνική και οικογενειακή συνοχή των Ελλήνων που τους εξοργίζει. Για αυτό και συνεχίζουν και επιτίθενται στην ελληνική οικογένεια. Για αυτό και θέλουν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Δεν θα τους περάσει.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει και βλέπει. Βλέπει, ακόμη, αυτούς που τους υποσχέθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου πριν τις εκλογές του 2012, να εφαρμόζουν χωρίς κανένα δισταγμό τις απαιτήσεις της Τρόικας, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που επιβάλλουν δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα είναι ο κ. Στουρνάρας να μεταθέτει την «ανάπτυξη» από εξάμηνο σε εξάμηνο.
Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να σταθεί στις δικές της δυνάμεις. Και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να πείσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, τιμώντας με τις πράξεις και τις θέσεις μας, την εμπιστοσύνη αυτών που μας στήριξαν στις εκλογές του 2012.»

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
                                     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΔΡΑΣΗ για τον κομματικό καβγά στον ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κομματικός καβγάς που ξέσπασε μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση για το ποιος θα έχει τον κύριο λόγο στην κατεύθυνση των νέων προγραμμάτων του Οργανισμού (επιδοτούμενης 6μηνης εργασιακής εμπειρίας για νέους κάτω των 29 ετών) και πολλών άλλων κονδυλίων που έρχονται από την ΕΕ για να διατεθούν στην ιδιωτική οικονομία του ενάμισυ εκατομμυρίου ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ, υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει με το νέο σύστημα διανομής του κράτους "4-2-1". Όπως και με τα προγράμματα Stage (δράση που χρηματοδότησε η ΕΕ πριν 15 χρόνια) έτσι και τώρα, το κομματικό κράτος προσπαθεί να κατευθύνει τα προγράμματα σε αθρόες πελατειακές τοποθετήσεις στο Δημόσιο, την Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ αντί για τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας. Η είσοδος νέων στην αγορά (όπως είναι και ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός) θα αποτραπεί με ανακατεύθυνση των επιλογών αποκλειστικά προς το Δημόσιο σε εξάρτηση από τον κομματάρχη της τοπικής ή κλαδικής οργάνωσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ο καβγάς είναι για το ποιο κόμμα θα "διορίσει" και ποιο θα ωφεληθεί. Και κάτι τέτοιο προϋποθέτει τον έλεγχο του ΟΑΕΔ. Έχουμε ξαναπεί με κάθε ευκαιρία: αυτή η χώρα δεν έχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης όσο το κράτος παραμένει εκλογικό λάφυρο των κομμάτων και η δημόσια διοίκηση άντρο του κομματισμού. Και η κρίση σε έναν οργανισμό κλειδί για την ανεργία και την απασχόληση όπως ο ΟΑΕΔ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος καίγεται και η τρικομματική τσακώνεται για την μοιρασιά των ιματίων μας. Προφανώς, και για ακόμη μία φορά, σχεδόν καμία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα γίνει δεκτή στα νέα προγράμματα τα οποία θα "εκποιηθούν" πελατειακά στο Δημόσιο δημιουργώντας ξανά εξαρτήσεις και ελπίδες για ανανέωση της εργασίας από τα κόμματα, κάνοντας τους πολίτες πελάτες και επαίτες.

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου:
Τηλ. 2107472530

Χρυσή Αυγή - Τρία χρόνια καταστροφι​κής μνημονιακή​ς πολιτικής

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το Μνημόνιο απεδείχθη εθνοκτόνο, προκάλεσε χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων, επέφερε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας και εκτίναξη του χρέους σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα.
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει την άμεση μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, σε αντίθεση με την αριστερά που μετά από δεκάδες κωλοτούμπες, μιλά πλέον για... "αναστολή". ΝΔ και Σύριζα είναι οι δύο όψεις της ίδιας πολιτικής ξεπουλήματος στους διεθνείς τοκογλύφους. Πάγιο και διαρκές αίτημα της Χρυσής Αυγής, αλλά και όλου του ελληνικού λαού, να κάτσουν στο σκαμνί οι πρωταίτιοι της γενοκτονίας του Έθνους. Εξεταστική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο για όσους έδεσαν την χώρα με τα δεσμά του μνημονίου.

Όχι στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Ξεπουλάνε τζάμπα τον τελευταίο κερδοφόρο οργανισμό που απέμεινε σε ένα διαλυμένο κράτος. Μνημόνιο σημαίνει εκποίηση των πάντων και υποταγή σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Όχι στο σκάνδαλο εκχώρησης του ΟΠΑΠ, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Όταν έχεις αντιμνημονιακούς «ήρωες» σαν τον Σόρος, τι να τον κάνεις τον Περρίκο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε (μετά από θερμή – απ’ όσο κατάλαβα -εισήγηση του δημάρχου Γ. Καμίνη)την ελεημοσύνη του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος.

Πρόκειται για μια δωρεά ύψους 663.000 ευρώ, που θα γίνει μέσω της ΜΚΟ του Σόρος «Open Society» («Ανοιχτή Κοινωνία» και ό,τι ήθελε προκύψει, ακόμη και… «Μακεδονία»), προκειμένου να ανακαινιστεί το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου στο σταθμό Λαρίσης, «ώστε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο κόμβος αλληλοβοήθειας του Δήμου», όπως ο ίδιος ο κ. Καμίνης εξήγησε σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, διερωτώμενος… πού βάζουμε τον ηθικό πήχη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η δωρεά αφορά στην ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου, στον πρώτο όροφο του οποίου ήδη στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Επιβεβαίωσ​η από το Spiegel ! (Η Ελλάδα μεταναστεύ​ει όταν) η Γερμανία απορροφά 10.000 επιστήμονε​ς το μήνα για να Αναπτυχθεί !

http://www.spiegel.de/ Help Wanted: Will Dearth of Experts Starve German Economy?
 
Μιλάνε όλοι οι πλασίε του Μνημονίου για την “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, την “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ” και τις “ΞΕΝΕΣ” μονον(!) “ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”.
Αλλά ποιος τελικά είναι αυτός που δημιουργεί την ανάπτυξη; Τι είναι ανταγωνιστικότητα και γιατί μόνο οι “ΞΕΝΕΣ” επενδύσεις είναι η λύση;
Πολύ σωστά “ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη” έγραφε προχθές ότι αν δεν παράγεις, ο,τι και να κάνεις, θα χρεωκοπήσεις.
Οπως γράφει το σημερινό άρθρο του Spiegel (1), η Γερμανία βασίζει την ανάπτυξη της στο ειδικευμένο και υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.
Για την ακρίβεια η αγορά εργασίας στην Γερμανία αυτή τη στιγμή απαιτεί 10.000 εργάτες τον Μήνα και 1,5 εκατομμύρια εμπειρους εργαζομένους μέχρι το 2025 !
Την ανάπτυξη λοιπόν και την ανταγωνιστικότητα δεν την εμποδίζουν οι “μισθοί” αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο ! Οι μισθοί είναι η ίδια η Επένδυση (2) !
Για δημιουργήσεις από βίδα (3) μέχρι αεροπλάνο, εκτός από τον ανειδίκευτο, χρειάζεσαι αυτόν που θα αντιληφθεί την ανάγκη της Αγοράς, αυτόν που θα το σχεδιάσει, αυτόν που θα το κατασκευάσει και όλη την Αλυσίδα !
Για να τους έχεις αυτούς, πρέπει να τους πληρώσεις !
Ο,τι πληρώνεις παίρνεις !
Τι συμβαίνει σήμερα στις προδοτικές Κυβερνήσεις ;
Δημιούργησαν ένα εργασιακό περιβάλλον που στοχεύει και διώχνει ακριβώς τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανάπτυξη!
Το Ελληνικό Κράτος και η Ελληνική Οικογένεια, για κάθε Επιστήμονα δίνει δεκάδες χιλιάδες σε χρήμα και ανθρωποώρες από το Νήπιο μέχρι το Μάστερ, για να έρθει μια τρόικα και εσκεμμένα να σου υπαγορεύσει ότι αυτός θα έχει μισθό 320,72 € με 4ωρο και θα δουλεύει 6ωρο+, ώστε αυτός να μεταναστεύσει για να καλύψει τις Γερμανικές – κι όχι μόνο – ανάγκες !
Από την αρχή της κρίσης έχουν μεταναστεύσει 120.000 Ελληνες (4), σε οικονομίες που αντιλαμβάνονται την αξία του έμπειρου εργατικού δυναμικού. Αντίστοιχα παραδείγματα είναι πχ η Βουλγαρία κι η Λετονία που παρά τους χαμηλούς μισθούς τελικά και ερήμωσαν δημογραφικά και ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ, μιας κι εμειναν επι το πλείστον ανειδίκευτοι δεν υπήρχαν οι Εργαζόμενοι για να δουλέψουν ακόμη και 100€/μήνα!
Οταν εμείς λοιπόν κλείνουμε τα Ναυπηγεία, από λίγα στο κόσμο με τεχνογνωσία σε Υποβρύχια και Πολεμικά Σκάφη και τελευταία απαξιώνουν και την ΕΑΒ, δεν χάνουμε τις παραγγελίες και έμπειρο εργατικό δυναμικό σε υψηλή Τεχνολογία προς την Ανατολή, αλλά προς τα Ναυπηγία του Κιέλου και την Αεροπορική Βιομηχανία της Αγγλίας και της Γαλλίας που πληρώνουν καλύτερους Μισθούς και μάλιστα χωρίς να έχουν το κόστος της εκπαίδευσης!
Η Τουρκία βάσισε την δική της ανάπτυξη στην Αμυντική Βιομηχανία και ο όγκος των εξαγωγών έφθασε πάνω από $ 1 δισ. ευρώ. Ενώ ναυπηγικά υπάρχει κατασκευαστικός οργασμός, όταν στην εφοπλιστική Ελλάδα δεν χτυπάει Αμόνι !
Μας δίνουν το καρότο των “ΞΕΝΩΝ” επενδύσεων, δίνουν όλα τα λεφτά των ΕΣΠΑ στα “μεγάλα” έργα, ώστε να επαναληφθεί το ίδιο πάρτυ των Εργολάβων που μας υπερχρέωσαν και δεν βλέπουμε τη φάκα της αιμορραγίας και δημογραφικής ερήμωσης του προτεκτοράτου που μας ετοιμάζουν.
Ανάπτυξη θα έχουμε, όχι όμως “Γερμανικού” τύπου, αλλά “τριτοκοσμικού” τύπου Μπανανίας.
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός @avgerinosx

Είδε κανείς τον Καραμανλή να πεθαίνει; (video)

Konstantinos-Karamanlis
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα γνώρισε στην ιστορική διαδρομή της αναρίθμητους ηγέτες. Που λατρεύτηκαν και συγκλόνισαν τις μάζες, παρακινώντας την εκάστοτε κοινωνία να εγκαταλείψει τους ενδοιασμούς της, και να διεκδικήσει ένα πεπρωμένο που, ακόμη κι αν δεν της ταίριαζε, κανείς δεν μπορούσε να της στερήσει το δικαίωμα να το ζήσει.
Οι περισσότεροι, όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική, ήταν προσωπικότητες που ακριβώς λόγω των παθών που “ξύπνησαν”, καταγράφηκαν από την Ιστορία με διπλή ανάγνωση. Από τον Ιωάννη Καποδίστρια κιόλας, έστω και λιγότερο, για να ακολουθήσουν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πιο πρόσφατα, άλλοι μικρότερης εμβέλειας. Σχεδόν για όλους, υπάρχει ένας ορατός αντίλογος, που εκφέρεται και οι υποστηρικτές του τον υπερασπίζονται.
Για εκείνον που έφυγε σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου του 1998, τέτοιος ισχυρός αντίλογος δεν υπάρχει. Γι΄αυτό και ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ξεκίνησε από την Πρώτη Σερρών για να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του έθνους, όπως αναγράφει και ο τάφος του στην Πολιτεία, είναι μάλλον ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης στη μακρά Ιστορία του τόπου, που αναγνωρίστηκε, ακόμη και εν ζωή, σχεδόν από όλους. Δηλαδή και από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Κι αν η πρόσφατη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου το σημερινό πολιτικό σύστημα έπλεξε το εγκώμιο “εκείνου”, είναι μια εξόχως χαρακτηριστική απεικόνιση, ποιός θα ξεχάσει τον ιστορικό διάλογό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μπροστά στις κάμερες, όταν το 1995 αποχωρούσε με το κεφάλι ψηλά από την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον δημόσιο βίο. Ποιός θα ξεχάσει την βαθιά, εγκεφαλική υπόκλιση εκείνου που οι Έλληνες έμαθαν να φωνάζουν “Ανδρέα”, στον κυριότερο πολιτικό αντίπαλό του. Στον οποίο “χρέωσε” ακόμη και τη δική του συμβολή στον τόπο.
Για τον Καραμανλή εχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Και έχουν ειπωθεί… ακόμη περισσότερα. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι αποτέλεσε την πιο εκκωφαντική “ηγεμονία της εξαίρεσης” που γνώρισε αυτός ο τόπος. Δεν ήταν τζάκι, αντιθέτως “έχτισε” το δικό του. Δεν κολάκευσε την κοινωνία στην οποία απευθυνόταν, αντιθέτως προσπάθησε να παρέμβει στο dna της, με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο που το έκανε το ΠΑΣΟΚ μετά το 1981.
Εκείνος, από τη… χαμένη στον χάρτη Πρώτη Σερρών, ταξίδευε διαρκώς τη ματιά του πιο μακριά. Στην Ευρώπη. Την Ενωμένη Ευρώπη. Στο μέλλον. Το μέλλον που κερδίζεται και δεν χαρίζεται, ούτε προκύπτει ως φυσική εξέλιξη της ακινησίας.
Έκανε ρήξεις. Με το παλάτι, με τον εαυτό του, με την αυτοκαταστροφική νοοτροπία των Ελλήνων. Έβαζε στόχους, είχε πρόγραμμα και έκανε… follow up της διαδρομής μέχρι την ολοκλήρωση ενός έργου. Ήταν σκληρός με τον εαυτό του, ώστε να έχει τα περιθώρια να είναι σκληρός και με όσους βρίσκονταν γύρω του.
Προκαλεί… στιγμές ευφορίας, ακόμη και το να φανταστεί κανείς πως θα αντιμετώπιζε ο Καραμανλής καταστάσεις σαν και αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στην εθνική χρεοκοπία. Συμπεριφορές, σκανδαλώδεις σε όλα τα επίπεδα, πολιτικών, πόσο μάλλον… υπουργών του. Δηλαδή όσων ο ίδιος θα είχε εμπιστευτεί.
Η “βαριά σκιά” του Καραμανλή αποτελεί την τελευταία καταγεγραμμένη περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα ήταν πράγματι “ισότιμη εταίρος” και “παίκτης” στο διεθνές σκηνικό. Επειδή μπροστά του κοντοστέκονταν οι υπόλοιποι ξένοι ηγέτες, αντικρίζοντας και αναγνωρίζοντάς τον ως “ισοϋψή”.
Είχε πει κάποτε, προς το τέλος της ζωής του: “Είχα τρεις στόχους. Να δώσω στον Έλληνα δουλειά, να τον βγάλω από τη φτώχεια. Να εξασφαλίσω τη χώρα. Και να αλλάξω τη νοοτροπία των Ελλήνων. Τους δυο πρώτους στόχους τους πέτυχα. Ο Έλληνας χόρτασε. Έπαψε να πεινάει. Η χώρα εξασφαλίστηκε με την ένταξή της στην Ευρώπη. Τον τρίτο στόχο δεν τον πέτυχα”.
Έχει κανείς αντίρρηση ότι έτσι ακριβώς συνέβη; Ο Καραμανλής ήταν “ένας από εμάς”. Ένα διαρκές ιστορικό παράδειγμα ότι όντως, μια εξαίρεση μπορεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην Ιστορία. Όχι επειδή τον άφησαν. Αλλά επειδή άδραξε τις ευκαιρίες που είχε, και άλλαξε ο ίδιος το μέλλον.
Ο Καραμανλής έφτιαξε ο ίδιος το πεπρωμένο του. Ίσως γι΄αυτό, την επομένη του θανάτου του, το πιο “ομιλητικό” πρωτοσέλιδο δεν προήλθε από κάμια μεγάλη πολιτική εφημερίδα, αλλά από τη μεγαλύτερη αθλητική. Το “Φως των Σπορ”, του επιστήθιου φίλου του, Θεόδωρου Νικολαϊδη. Ενός άλλου αυτοδημιούργητου ανθρώπου, που επίσης έφτιαξε μόνος το πεπρωμένο του, και επηρέασε την εποχή του.
Για τον λόγο αυτό, και επειδή ως φίλος δεν του ζήτησε ποτέ τίποτα, παρά μόνο την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό του, στην τελευταία σελίδα του “Φωτός” μπορούσε να διαβάσει κανείς μια φράση βγαλμένη από την καρδιά του εκδότη του. Μια φράση που επίσης ταξίδεψε στο μέλλον: “Τον είδε κανείς να πεθαίνει;”

Video



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr