Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σκέπασαν ελληνικά αγάλματα στο Κατάρ, να μην τα δουν γυναίκες!

agalmata
Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πραγματικό και προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα. Ο λόγος για την απόφαση των οργανωτών της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», που παρουσιάζεται στη Ντόχα του Κατάρ, να κρύψουν πίσω από ένα παραβάν τα δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα που είχε δανείσει η Ελλάδα για τις ανάγκες της έκθεσης! Ο υπουργός ζήτησε να αποσυρθούν τα αγάλματα και να επιστρέψουν στη χώρα.
Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 28 Μαρτίου στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων, περιελάμβανε μεταξύ άλλων και δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα: Τον Κούρο του Πτώου και τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.
Τα αγάλματα με γυμνά τα επίμαχα σημεία, αυτονόητο για την αρχαιοελληνική τέχνη δεν ήταν καθόλου αυτονόητο για το ισλαμικό Κατάρ. Έτσι η έκθεση των αγαλμάτων θεωρήθηκε ως προσβολή για τα αυστηρά ήθη της χώρας -κυρίως διότι την έκθεση θα έβλεπαν και γυναίκες, όπως αναφέρθηκε- έτσι άρχισε μία διαπραγμάτευση με τους έλληνες αρχαιολόγους που είχαν συνοδέψει τα αρχαία έργα.
Οι οργανωτές της έκθεσης πρότειναν να ρίξουν στα αγάλματα μαύρα πέπλα, κάτι σαν τσαντόρ, αλλά όπως είναι φυσικό η πρόταση απορρίφθηκε. Επελέγη τελικά η λύση του παραβάν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κ.Τζαβάρα, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στα εγκαίνια της έκθεσης.
Πάλι καλά δηλαδή που σκέφτηκαν τη λύση του παραβάν και δεν τα «ευνούχισαν» όπως έκαναν πριν από κάμποσους αιώνες φανατικοί χριστιανοί. Για αυτό καλό είναι την επόμενη φορά που θα πρόκειται η χώρα να δανείσει κάποιους από τους αρχαιοελληνικούς θησαυρούς μας, η εξέταση του αιτήματος να μην γίνει στο πόδι όπως φαίνεται πως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, θα πρέπει να σταθμίζονται οι πολιτισμικές παράμετροι της χώρας και όχι μόνο να κάνουμε τους «πρόθυμους» στους ….επενδυτές.

rizopoulospost.com

 

Ανατροπή με την ανακεφαλαι​οποίηση της Εθνικής!

National-Bank-of-Greece
Νέα ανατροπή, έστω και… μικρότερης έντασης σε σχέση με το “πάγωμα” της συγχώνευσης με τη Eurobank είχαμε σήμερα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπερκαλύπτεται το 10% του στόχου συμμετοχής ιδιωτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, και το διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την αναπροσαρμογή του συγκεκριμένου στόχου από το 10% στο 12%.
Σχετική ενημέρωση μάλιστα θα γίνει τόσο προς το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, όσο και προς τις αρμόδιες αρχές.
Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας ανέρχονται σήμερα σε περίπου 250.000, ένας αριθμός που περιλαμβάνει και τους περίπου 70.000 μετόχους της Eurobank οι οποίοι αντάλλαξαν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής.

ysterografa.gr

Άσμουσεν: Να μην ελπίζει η Ελλάδα σε μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Asmussen skeptisch
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jörg Asmussen, μιλώντας σήμερα από το Λονδίνο, έσπευσε να μειώσει τις προσδοκίες των υπερχρεωμένων χωρών για την φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Όπως είπε, ο αντίκτυπος μιας τέτοιας κίνησης στα κράτη της περιφέρειας θα ήταν περιορισμένος, παρότι εκεί είναι που συντρέχει περισσότερο η σχετική ανάγκη.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ αναγνώρισε, πάντως, ένα μεγάλο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις διαφορετικές συνθήκες δανεισμού στα πλαίσια της ευρωζώνης. Την ώρα δηλ. που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Ελλάδας δανείζονται με υψηλά επιτόκια, οι γερμανικές ανταγωνίστριές τους προμηθεύονται φθηνό χρήμα από τις εγχώριες τράπεζες. Αυτό, όπως παραδέχθηκε και ο Σοσιαλδημοκράτης Asmussen, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
Θυμίζουμε, ότι τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τον χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη αλλά και τις έντονες υφεσιακές τάσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών οικονομιών, προεξοφλείται η άμεση λήψη πρωτοβουλίας από την Φρανκφούρτη για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

ysterografa.gr

H ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚ​ΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ​ΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙ​ΔΗ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανοχή του κ. Τσίπρα στις ανθελληνικές τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει 48 ώρες από την αποκάλυψη της δήλωσης του βουλευτή του Σύριζα Καραγιαννίδη που αμφισβητεί τα “εθνικά σύνορα” της πατρίδας μας και ακόμα και αυτή την ώρα ο κ. Καραγιαννίδης παραμένει στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Επειδή η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα όφειλε στα εθνικά θέματα να είναι υπεύθυνη όπως αρμόζει από το θεσμικό της ρόλο,  ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές:
           είτε άμεσα να απομακρύνει το βουλευτή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απομονώνοντας εμπράκτως, αντίστοιχες ανθελληνικές απόψεις,
           είτε  δια της σιωπής του να επιβραβεύσει τις απόψεις του κ. Καραγιαννίδη.
Εκτός και αν συμβαίνει αυτό που οι περισσότεροι υποψιάζονται: ότι, δηλαδή,  ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτός που τελικά κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ…».

Παπανδρέου: Αναπτυξιακό εργαλείο οι μεγάλοι οδικοί άξονες


Greek government  announced a second round of austerity measuresΟ Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε την επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό, επισημαίνοντας ότι «οι μεγάλοι οδικοί άξονες πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα, ώστε να αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο».
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:
«Η επανεκκίνηση των εργασιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, αποτελεί σημαντικό γεγονός, για την επίτευξη του οποίου κατεβλήθησαν για μακρύ χρόνο μεγάλες προσπάθειες.
Σε μια περίοδο που απαιτείται η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών και συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για να βγούμε από την κρίση, η σημασία της εξέλιξης αυτής είναι μεγάλη, και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη.
Οι μεγάλοι οδικοί άξονες πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα, ώστε να αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο.
Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η ολοκλήρωση των εργασιών που είχαν διακοπεί και σήμερα ξαναρχίζουν, όπως αυτών στην Ολυμπία Οδό, αλλά απαιτείται και η ολοκλήρωση του συνόλου του φυσικού αντικειμένου του έργου (Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα).
Έτσι, θα διαμορφώσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης σε μεγάλες περιοχές της χώρας που έχουν επί πολλά χρόνια στερηθεί, δυνατότητες που προσφέρουν τέτοιου χαρακτήρα και μεγέθους έργα.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση με αποφασιστικότητα. Να δημιουργήσουμε τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

ysterografa.gr

Ο Σάλλας ως “εξαίρεση”, και το πολιτικό σύστημα

Mixalis-SallasΖούμε χωρίς αμφιβολία στην εποχή μιας εθνικής κρίσης που διατρέχει οριζόντια το σύνολο σχεδόν της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής καθημερινότητας της χώρας, “μολύνοντας” τον ίδιο τον πυρήνα του αξιακού κώδικα και των ηθικών προτεραιοτήτων μιας κοινωνίας η οποία δυσκολεύεται να αποδεχτεί, πόσο μάλλον να συνηθίσει και να μάθει να συμβιώνει με την καινούρια πραγματικότητα, την οποία “βιαίως” εισήγαγε το Μνημόνιο στο εθνικό dna.
Σε αυτή την εποχή της προϊούσας σύγχυσης και του αυταπόδεικτου προσανατολισμού, συνιστά επείγουσα ανάγκη η αναζήτηση, τροφοδότηση και ενίσχυση εξαιρέσεων. Που θα μπολιάσουν με φρέσκο αέρα, και κυρίως καινούριες ιδέες, αισθητική και οπτική του μέλλοντος, μια Ελλάδα που φαντάζει κουρασμένη.
Η επόμενη Ελλάδα, η Ελλάδα μετά την κρίση, θα πρέπει να είναι η Ελλάδα των εξαιρέσεων. Γιατί έτσι θα αποδειχτεί στην πράξη ότι… πάθαμε και μάθαμε, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να αποτραπεί τυχόν μελλοντική επανάληψη των στρεβλώσεων και των αστοχιών, του κακού ριζικού που μας έφερε στο σημείο να φλερτάρουμε διαρκώς με τον γκρεμό.
Στην αναζήτηση τέτοιων εξαιρέσεων, ο Τύπος αλλά και το πολιτικό σύστημα υποδέχτηκαν περίπου έκπληκτοι την προχθεσινή, βαθιά πολιτική τοποθέτηση ενός τραπεζίτη. Δηλαδή, ενός εκπροσώπου του συστήματος που δαιμονοποιήθηκε ως η κατεξοχήν “αιτία του κακού”, που μπαίνει απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες των ανθρώπων.
Όσα είπε ο Μιχάλης Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς για την προστασία της εργασίας και την ανάκτηση φίλτρων κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ξένισαν και προκάλεσαν εντύπωση, επειδή μια από τις αξίες που έμειναν πίσω, αν όχι χάθηκαν στη θύελλα της κρίσης, είναι το… αντάμωμα με την κοινή λογική.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς βέβαια αποτελεί περίπτωση “εξαίρεσης”. Από την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, τα πρώιμα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και το όραμα μιας Αλλαγής που υποσχέθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου χωρίς να αποδειχθεί συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία, εξελίχτηκε σε “σταθερή αξία” σε έναν άκρως ανταγωνιστικό τομέα της οικονομίας και επομένως του δημοσίου βίου, επειδή δεν έχασε ποτέ το πολιτικό και κοινωνικό αισθητήριό του.
Σε αντίθεση δηλαδή με τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, που έχασε την επαφή του με την εθνική, κοινωνική πραγματικότητα, σε αντίθεση με άλλους επιφανείς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας όπως είναι οι εφοπλιστές, που μάλλον η ματιά τους είναι αμετανόητα στραμμένη στο εξωτερικό, μακριά από τη χώρα και τις εθνικές προτεραιότητες οι οποίες προβάλλουν, σε αντίθεση ακόμη και με άλλους τραπεζίτες, που χαμένοι στην ανάγνωση των αριθμών, προσπερνούν την αυτονόητη διαπίστωση ότι οι αριθμοί αυτοί κρύβουν ανθρώπους.
Η περίπτωση Σάλλα λοιπόν χρήζει επισήμανσης. Και παραδειγματισμού. Για να αγκαλιάσουν και άλλοι “κεντρικοί παίκτες” του σημερινού δημοσίου βίου τη δική του οπτική για το παρόν της χώρας, με όρους μέλλοντος. Κυρίως όμως για να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε να μην… πέφτουμε από τα σύννεφα ή να μας ακούγονται ξένες, επισημάνσεις και παραδοχές που θα έπρεπε να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στην εθνική διαδρομή.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Πολιτικός ρατσισμός – ή εμείς ή αυτοί

Γράφει ο Μίκης Πρωτοπαπαδάκης
 
 
Λένε πως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Η εικόνα που παρουσιάζουμε εδώ, ασφαλώς τις αξίζει. Αφήνει όμως και κάποια ερωτηματικά.

Πρώτο ερώτημα: Ποιοί είναι ‘‘εμείς’’ και ποιοί είναι ‘‘αυτοί’’; Εννοεί Έλληνες και ξένοι ή μήπως πρόκειται για δύο σύνολα Ελλήνων; Αν ισχύει το δεύτερο, ποιά είναι η ιδιότητα που χαρακτηρίζει κάθε σύνολο, ώστε να ξεχωρίζουν οι ‘‘εμείς’’ από τους ‘‘αυτοί’’;

Δεύτερο ερώτημα: Το ‘‘Ή εμείς, ή αυτοί’’ έχει ξανακουσθεί στον χώρο της πολιτικής στον τόπο μας, στον ενικό αριθμό: «Ή αυτός, ή εγώ». Το είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Βουλή, όταν διαφώνησε οριστικά με τον Κωνσταντίνο, και με αυτό το σύνθημα κήρυξε τον Εθνικό Διχασμό.

Όταν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή, λίγα χρόνια αργότερα, ο Βενιζέλος είπε στην Βουλή και πάλι: «Το έργον κατέρρευσε. Και εγώ λέγω, ότι η κατάρρευσίς του οφείλεται εις τον εμφύλιον σπαραγμόν –Ιδιόγραφον Ημερολόγιον του Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά, 1979».

Το ερώτημα είναι: Αν αποκτήσει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν το θάρρος οι ηγέτες του, μετά την νέα καταστροφή που θα επιφέρει, να πουν εκείνα, που είπε ο Βενιζέλος;



elzoni.gr

Ελλάδα, η χώρα του μαύρου!

Γράφει η Γωγώ Ατζολετάκη
 
Τι κράτος! Τι χώρα! Τι όνειδος για τον πολιτισμό!...

Εκεί που κάποτε έθαλε το ζωογόνο ΦΩΣ, έχουν σκοτεινιάσει πλέον οι ορίζοντες και έχει ανατείλει εφιαλτικά το ΣΚΟΤΟΣ της υποκρισίας, της εθελοτυφλίας, των ύποπτων συναλλαγών και της υπόθαλψης παντός εγκλήματος.

Ουδείς γνωρίζει ουδέν!

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και σπεύδουν οι εντεταλμένες υπηρεσίες να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα εγκλήματα που διαπράττονται στο "καρτέλ" της φράουλας. Σταυροκοπιούνται οι "ενάρετοι" και διαστέλλονται με κατάπληξη οι "ανυποψίαστοι" οφθαλμοί τους...

Να τον χαίρεται τον δελφίνο του ο κ. Καμμένος - και οι ναυτικοί τους «σωτήρες» τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό που προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Ν. Μαριάς, αλλά αφήνουμε την σπαζοκεφαλιά για τον πρόεδρό του – αρκετά πονοκεφαλιάζουμε να ερμηνεύουμε όσα (ανάλογα με τον καιρό) υποστηρίζει κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι θα κάνει με το μνημόνιο.

(Απλώς αναφέρω ότι στις 18 του μήνα, από του βήματος της Βουλής, ο κ. Μαριάς πρότεινε οι «αντιμνημονιακοί» βουλευτές να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο – όχι να παραιτηθούν – και να ενωθούν με τον λαό στις πλατείες, ασκώντας τα δικαιώματά τους… εκτός κοινοβουλίου(!), ανταποκρινόμενοι, όπως είπε, στο ερώτημα του λαού «γιατί παραμένετε ακόμη στη Βουλή, νομιμοποιώντας αυτή την κατάσταση της τρόικας;». Πρότεινε δηλαδή – αν καταλαβαίνω – να παραμείνουν βουλευτές, αλλά… να μην πηγαίνουν στο κοινοβούλιο (και επομένως να πάψουν να είναι νομοθέτες), ώστε αυτό να μην λειτουργεί αφού δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση. Κι’ αυτό, διότι, όπως είπε, «ό,τι ήταν να πούμε (σ.σ. μέσα στη Βουλή) το έχουμε πει». Στην επιστολή του πάλι της 21ης Απριλίου, διευκρίνισε πως η «αποχώρηση» δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες).

Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Χρυσοκελλαριάς στο ΕΣΠΑ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 745.000,00
Ειδικότερα,
  «ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Κ. ΧΡΥΣΟΚΕΛΛΑΡΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  745.000,00 € και επιλέξιμης δαπάνης από το Ε.Π. 533.346,66 €

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοκελλαριάς στο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Το υπάρχον δίκτυο, είναι από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και σε σχετικά περιορισμένο βαθμό από PVC. Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο (PE) 3ης γενιάς (σ80, MRS10, PE100) (κατά EN 12201-2) και ονομαστικής πίεσης λειτουργίας 10 και 12,5 ατμοσφαιρών. Το συνολικό μήκος των νέων αγωγών θα είναι 7.822 μ.

Πέτρος Τατούλης: Η δημιουργική προσέγγιση των μαθητών στο έργο του Καβάφη δείγμα ελπίδας και προσδοκίας για το μέλλον


Τη δημιουργική προσέγγιση των μαθητών στο έργο του Καβάφη εξήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, «η οποία αποτελεί απόδειξη του ταλέντου τους, αλλά και δείγμα ελπίδας και προσδοκίας για το μέλλον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά τη διάρκεια της βράβευσής τους για τη συμμετοχή και διάκρισή τους στο διαγωνισμό «2013 – Έτος Καβάφη: Εμπνέομαι και Δημιουργώ» που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτή την προσπάθεια, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, και τόνισε ότι στην εποχή αυτή της κρίσης οι νέοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση με σημείο αναφοράς τη δημιουργικότητά τους και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Τατούλης στην επιτυχία της περσινής εκδήλωσης βράβευσης των μαθητών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», αποτέλεσμα της οποίας, όπως ανέφερε και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ήταν να τριπλασιαστεί ο αριθμός των σχολείων που επισκέφθηκαν την Πελοπόννησο. «Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Πελοπόννησο προσφιλή προορισμό, όχι μόνο για τα σχολεία του εσωτερικού, αλλά για όλα τα σχολεία διεθνώς» δήλωσε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης.
           
«Ο διάλογος των νέων με τους ποιητές και τους λογοτέχνες αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο μύησής τους με το ρόλο του υπευθύνου πολίτη» ανέφερε ο κ. Τατούλης και σημείωσε πως ο μεγάλος αυτός ποιητής, ο οποίος έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, σήμερα αποδεικνύεται επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.
Ο Καβάφης, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, αντανακλά τη μακρόχρονη διαδρομή των απανταχού Ελλήνων και αποτελεί το μύστη τους στην ανάγνωση της ιστορίας τους, αλλά και στην αντίληψη του αρχαιοελληνικού και μεσαιωνικού πολιτισμού.   
Η προσπάθεια αυτή για το έτος Καβάφη, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, απέδειξε ότι οι νέοι είναι έτοιμοι να αποτελέσουν τους ώριμους συνεχιστές της παράδοσης του μεγάλου αυτού ποιητή, καθώς και της παράδοσης των πολύ σπουδαίων λογοτεχνών που έχει αναδείξει αυτός ο τόπος.

Ο κ. Τατούλης επανέφερε τέλος και την πρότασή του για το θεσμό της χορηγίας, ο οποίος ίσχυε άλλωστε και στην αρχαία Ελλάδα, και τη δημιουργία ενός ταμείου σταθερών και πάγιων βραβείων που θα αναλάβει την οικονομική ενίσχυση των σπουδών των μαθητών.
Σε αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι μαζί, γιατί «έχουμε χρέος να καλλιεργήσουμε τη συλλογική παιδεία και τη συλλογική συνείδηση, αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».         

Έμειναν στο "Χ"

Χθες το απόγευμα διεξήχθη στο γήπεδο της Πουλίτσας, το υπόλοιπο του αγώνα μεταξύ των Ταρσινών '97 και του ΑΟ Ζευγολατίου, που είχε διακοπεί, λόγω του τραυματισμού του διαιτητή Καρακάση.
Ο αγώνας συνεχίστηκε από το 88ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για 4 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε, με τον ΑΟΖ να διατηρείται στη 2η θέση με 57 βαθμούς (στο +6 από την Λυκοποριά) και τα Ταρσινά στην 5η με 48.

Στο μεταξύ με απόφαση που εξλεδωσε η ΕΠΣ Κορινθίας και εφαρμόζεται ήδη τα δύο τελευταία χρόνια, οι ομάδες της Β' κατηγορίας δεν θα επιβαρυνθούν με έξοδα διαιτησίας τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

"Η Διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας ενημερώνει τα σωματεία μέλη της, τα οποία συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας ότι την 29 αγωνιστική 12 Μαίου 2013, τα εξοδολόγια διαιτησίας θα περιλαμβάνουν μόνο τα οδοιπορικά των διαιτητών και βοηθών διαιτητών και όχι την προβλεπόμενη αμοιβή, η οποία είναι προσφορά της Επιτροπής Διαιτησίας και των διαιτητών μας στα δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση ερασιτεχνικά σωματεία μας.
Το ίδιο θα ισχύσει και για την επόμενη αγωνιστική 19 Μαίου για όσα σωματεία δεν ήταν γηπεδούχα κατά την πρώτη αγωνιστική της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας.
Στην δύσκολη εποχή που περνά ο τόπος μας, η συμβολική αυτή χειρονομία, που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια,αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αποδεικνύει την ευαισθησία της ΕΠΣ Κορινθίας και των διαιτητών μας προς τους αγωνιστές παράγοντες των σωματείων μας", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ.

Στο Δερβένι το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος - Τον Οκτώβριο του 2015 έτοιμη η "Ολυμπία Οδός"

Αχαϊα: Στα Μαύρα Λιθάρια το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος - Τον Οκτώβριο του 2015 έτοιμη η "Ολυμπία Οδός" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε ο Νίκος Τσούκαλης
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την σημερινή επίσκεψή του , μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου-Πατρών) σε Ζευγολατιό , Πλάτανο και  Δερβένι.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής.
«Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μεγάλη ημέρα για την έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα, για επιστροφή της αισιοδοξίας.
«Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό σηματοδότησε την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.
Τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, τον Νίκο Τσούκαλη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, συνόδευαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας , Νίκος Ταγαρας, Θανάσης Νταβλούρος, η πρ. βουλευτής κ. Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη , η Αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου , Δήμαρχοι της περιοχής, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας και πλήθος κόσμου

Για «προκλητική επικοινωνιακή φιέστα» με «μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε Ζευγολατιό και Δερβένι , ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά και επαναβεβαίωσης της συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων, μετά τους τριγμούς που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες, επιχειρούν να στείλουν με την κοινή τους παρουσία στην επιθεώρηση των έργων της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ,
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη, που εκπροσωπεί τον Φώτη Κουβέλη, στο πρώτο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στις 10:00 ακριβώς.
Πρώτος ο κ. Βενιζέλος και δέκα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός.
Εκεί τους υποδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και τους ξενάγησε ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας.όπου τους ενημέρωσε τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Πρώτος ρώτησε ο κ. Σαμαράς «σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα το έργο και πότε θα παραδοθεί».
«Μέχρι σήμερα είναι στο 30% και θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2015», απάντησε ο μηχανικός της Κοινοπραξίας, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα».
«Όπως ξέρετε ήμασταν και οι δύο υπουργοί Πολιτισμού», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Τώρα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μεταβαίνουν στο δεύτερο σημείο στο 143ο χιλιόμετρο στο Δερβένι.
Οι εργασίες κατασκευής – πριν την παύση εργασιών - των νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών επικεντρώνονται κυρίως στις μεγάλες κατασκευές, όπως η κατασκευή σηράγγων, γεφυρών, άνω και κάτω διαβάσεων και αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και σε διαπλατύνσεις της υφισταμένης οδού αφού ο νέος αυτοκινητόδρομος ακολουθεί κατά κύριο λόγο την υφιστάμενη χάραξη.
Οι γεωλογικές συνθήκες, οι γεωτεχνικές δυσκολίες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες στο τμήμα της Κορίνθου-Πατρών, καθώς και οι απαιτήσεις των σύγχρονων προδιαγραφών χάραξης αυτοκινητοδρόμων με επαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, επιβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις την κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού σηράγγων.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών θα έχει πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων.
Οι 5 νέες σήραγγες στο Δερβένι, τα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και την Παναγοπούλα θα μικρύνουν τις αποστάσεις, θα μειώσουν το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Πλήρης διάνοιξη έχει επιτευχθεί στις μεγαλύτερες σήραγγες του έργου στην περιοχή της Παναγοπούλας (τμήμα 4.003μ προς Κόρινθο + τμήμα 3.160μ προς Πάτρα), στη σήραγγα Δερβενίου (δύο σήραγγες προς Κόρινθο) και, επίσης, απομένει μικρό τμήμα στη σήραγγα Μαύρων Λιθαριών. Η φάση εκσκαφής όλων των σηράγγων είναι κατά 62% ολοκληρωμένη και ήδη φού απομένουν περίπου 200 μέτρα ακόμα διάνοιξης.  Στη συνέχεια, θα γίνει η τσιμέντωση των σηράγγων και θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
Κατά τη σημερινή τους επίσκεψη οι δύο αρχηγοί και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, θα στείλουν το μήνυμα ότι η επανεκκίνηση των κατασκευαστικών έργων στη χώρα σημαίνει και άμεσες, νέες θέσεις εργασίας. Πιο συγκεκριμένα ξεκινούν και πάλι τέσσερα μεγάλα έργα που είναι η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα), ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός - Κλειδί), ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Μαλιακός - Εγνατία Οδός) και η Ιόνια Οδός/Νέα Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα).
Στα έργα αυτά αναμένεται να βρουν δουλειά 25.000 άτομα, εργάτες, εδικό προσωπικό και έλληνες επιστήμονες, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015. 

H Χρυσή Αυγή για την περιοδεία Σαμαρα - Βενιζέλου στα εργα της Ολυμπίας Οδού

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Σαμαράς και Βενιζέλος πανηγυρίζουν μαζί με τους μεγαλοεργολάβους που συνεχίζουν να τα οικονομούν χοντρά, την ώρα που η χώρα καταρρέει. Μαζί τους πανηγυρίζουν και οι λαθρομετανάστες, που δουλεύουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σε όλα τα δημόσια έργα, ενώ ο ελληνικός λαός τσακίζεται από την ανεργία.

Χρίστος Δήμας : Η μεγάλη καθυστέρησ​η στην απονομή των συντάξεων και η γενιά των 30αρηδων-4​0αρηδων. (ομιλία στην Βουλή:vide​o)


Για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί πολλές οικογένειες, σε όλη τη χώρα, την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, μίλησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Το νομοσχέδιο θεσπίζει την επιτάχυνση της διαδικασίας όσον αφορά το θέμα της απονομής της σύνταξης.Δηλαδή, εξασφαλίζεται η προκαταβολή της σύνταξης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, που αντιστοιχεί στο 50% του βασικού τους μισθού που έπαιρναν κατά τον χρόνο αποχώρησης τους από την Υπηρεσία, προσαυξημένου με το 50% του τυχών καταβαλλόμενου επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Ο Χρίστος Δήμας ανέφερε στην ομιλία του πως "η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, δεν απαιτεί μόνο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, –πράγμα με το οποίο ασχολείται το παρόν νομοσχέδιο- αλλά και την δημιουργική και ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των γενεών." Επίσης υπογράμμισε πως "σε μία εποχή πολύ δύσκολη για όλους μας, ειδικά όμως για τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν εργαστεί για πολλές δεκαετίες και έχουν πληρώσει πολλά χρήματα στις εισφορές τους, λογικό είναι να απαιτούν από το κράτος να τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια." Τέλος, ο Χρίστος Δήμας εκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως "η σωστή και δίκαιη κατανομή των κρατικών εσόδων πρέπει να χαρακτηρίζει και την καταβολή των συντάξεων. Τα φαινόμενα καταβολής παράνομων συντάξεων και αναπηρικών συντάξεων χωρίς πραγματική αιτία αναπηρίας, εξοργίζουν αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται, τον συνεπή πολίτη που τους πληρώνει και συνεπώς πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα."

Κώστας Κόλλιας: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού στα έργα της Ολυμπίας Οδού επιβεβαιώνει την τήρηση όλων των δεσμεύσεων»


Επίσκεψη στην Κορινθία πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα στην Ολυμπία Οδό. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού διατρανώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τήρηση όλων των δεσμεύσεων αναφορικά με την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Σαμαρά, γεγονός που καταδεικνύει τη βαρύτητα την οποία αποδίδει η Κυβέρνηση στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, και ιδιαίτερα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Όπως είχα ενημερώσει τους πολίτες της Κορινθίας από τις αρχές Μαρτίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης διαβεβαίωνε για την έναρξη των εργασιών σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα. Έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη, η διαβεβαίωση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη αναφορικά με την Ολυμπία Οδό, καθώς ο Αν.Υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών ήταν σε απόλυτη προτεραιότητα. Προ δύο εβδομάδων, ο ίδιος ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι πριν το τέλος Απριλίου θα έμπαιναν τα μηχανήματα στα εργοτάξια.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο τήρησε μία προς μία τις δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε. Η ενημέρωση που είχαμε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αποδείχθηκε απολύτως ακριβής. Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού διέψευσε και τους τελευταίους δύσπιστους, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν βέβαιοι ότι η επανέναρξη των εργασιών δεν ήταν τίποτε άλλο από μία έωλη υπόσχεση.

Τα προβλήματα που επί μακρόν εμπόδιζαν την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου για την Κορινθία έργου, έχουν ξεπεραστεί οριστικά. Η επανέναρξη των εργασιών θα προσφέρει δουλειά σε 2.500 επιστήμονες, εργάτες, υπαλλήλους. Είμαι βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, ενισχύοντας τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό του Νομού μας, προσφέροντας δουλειά σε συμπολίτες μας, ασφάλεια στους χρήστες του δρόμου, αλλά και ένα σπουδαίο έργο υποδομής, που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στο Νομό μας και θα δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.»

“Έφυγε” ο Λάζαρος Εφραίμογλου

Lazaros-Efraimoglou
“Έφυγε” σήμερα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Λάζαρος Εφραίμογλου. Σε ηλικία 81 ετών, είχε αφοσιωθεί στη στήριξη και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ είχε διαθέσει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το σύνολο της περιουσίας του.
Το επίσημο βιογραφικό του: στα  ysterografa.gr

Γερμανική… κατοχή, Ντόρτμουντ και Μπάγερν "πάτησαν" Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

lewa
Τον εφιάλτη της… 4άρας έζησε στη Γερμανία και η Ρεάλ! Η Ντόρτμουντ “πάτησε” τη Βασίλισσα με 4-1, με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει και τα τέσσερα γκολ (!) και ετοιμάζεται να συναντήσει την Μπάγερν στον τελικό του Champions League!
 
Στο μεταξύ ο… απόηχος της τεσσάρας της Μπάγερν , μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επί της Μπαρτσελόνα, στο Allianz Arena, στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Champions League συνεχίζει να κάνει το γύρο του κόσμου κι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως υποδέχθηκε το θρίαμβο των βαυαρών ο διεθνής Τύπος.
bayernΕκτός από τα καταλανικά ΜΜΕ που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών εφημερίδων αποθεώνουν τη Μπάγερν.
Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα  και είναι πλέον με το 1,5 πόδι στον τελικό της διοργάνωσης. Την Πρωτομαγιά ο επαναληπτικός του Camp Nou.
 

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

Ειδήσεις όχι και τόσο ευχάριστες για τους συμβασιούχους του δημοσίου βγαίνουν από την σημερινή συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση την Πέμπτη στη Βουλή θα προβλέπεται η έξοδος από το Δημόσιο όσων επέστρεψαν μετά από προσωρινές διαταγές. Αυτό σημαίνει την αυτόματη έξοδο χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν επιστρέψει μέσω δικαστικών απόφάσεων στις θέσεις τους, με στόχο να καλυφθεί ο προβλεπόμενος από τη συμφωνία με την τρόικα, αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.
Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη (20.3.2013) του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που ψηφίστηκε από τη Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».
Επιπλέον, με το νομοσχέδιο:

Επίθεση εργατολόγω​ν σε Μανιτάκη για τις απολύσεις

’ Ÿ ¥ › —
Ειδική ρύθμιση που καταργεί τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για τους απολυμένους του Δημοσίου που επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους, προωθεί ο Αντώνης Μανιτάκης και η Ενωση Ελλήνων Εργατολόγων επιτίθεται στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο νόμος επιβάλλει την αυτόματη έξοδο εκατοντάδων υπαλλήλων για να καλυφθεί ο προβλεπόμενος από τη συμφωνία με την τρόικα, αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.
Με λίγα λόγια, απολύονται για δεύτερη φορά συμβασιούχοι που γύρισαν με προσωρινές δικαστικές εντολές στις θέσεις τους.
Γι` αυτό το λόγο η αντίδραση των Εργατολόγων είναι έντονη και σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματικό» το πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης με το επίμαχο νομοσχέδιό του, «παρά τη ρητή Συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και παρά τα όσα έχουν επανειλημμένως κριθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσωρινή δικαστική προστασία του πολίτη», καταργεί με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, για τους οποίους «η Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)».
Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, καταργείται και πρόσφατη διάταξη του Αντώνη Ρουπακιώτη , που προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».
Η λεπτομέρεια αυτή δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στον κ. Μανιτάκη, καθώς για να περάσει η νέα διάταξη και να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή την Πέμπτη, θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης!
Όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του συναδέλφου του, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

ysterografa.gr

ΠΕΜΠΤΗ 25 - 4 ΣΤΙΣ 9:00 π.μ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ​Υ





 

ΠΕΜΠΤΗ 25 -4 ΣΤΙΣ 9:00 π.μ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ να υποδεχθούμε όλοι μαζί την ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ που έρχεται να εγκαινιάσει τα έργα του αυτοκινητόδρομου !!! Το χάρισμα δηλαδή 400.000.000 ευρώ στους μεγαλοεργολάβους των διοδίων...
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - Αιτία πολέμου, η μη ολοκλήρωση της


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Ολυμπία Οδός ονομάζεται η Βορειοδυτική Οδός Πελοποννήσου, ο αυτοκινητόδρομος ο οποίος συνδέει τις πόλεις Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Το συνολικό μήκος της οδού αυτής είναι 283,7χλμ.
Μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, η “κουτσουρεμένη” οδός θα σταματήσει στην Πάτρα. Θα έχει μήκος 120χλμ. Δηλαδή από όλο το μήκος της οδού, υλοποιείται μόνο το 43%. Το υπόλοιπο αφίεται να εκτελεσθεί στο άγνωστο μέλλον. Ολόκληρο το έργο είναι ενταγμένο στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Ανάπτυξης Αυτοκινητοδρόμων, με το χαρακτηρισμό Ε9, σύμφωνα με τις αρχές και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ανάπτυξη του διευρωπαϊκού δικτύου Μεταφορών.