Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"-ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟ "HANGOVER Night Club"!

Για 7η συνεχή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 187ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, τη Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου 2013! 

 Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΤΑ ΒΑΪΑ", MARCIA TRIONFALE και "ΑΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ", ενω πριν την έναρξη της λιτανείας θα παιανίσει στους δρόμους τις πόλης το νέο της εμβατήριο "INDEPENDENTIA March"!
 
Όπως είναι γνωστό, τα πασίγνωστα clubs "HANGOVER" και "ΜΕΔΟΥΣΑ", δείχνοντας την αγάπη τους προς την Αιγειράτικη Φιλαρμονική, αποφάσισαν να προσφέρουν χορηγία για το 2013.
 Η αρχή θα γίνει με τη πλήρη κάλυψη των εξόδων του λεωφορείου, που θα μεταφέρει τη Φιλαρμονική στο Μεσολόγγι όπου και συμμετέχει ενεργά στις "Εορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου 2013"! 

 Το "HANGOVER Night Club" στην Ακράτα εδώ και ένα χρόνο έχει παρουσιάσει πολλά θεματικά party που αγαπήθηκαν αλλά και live καλλιτεχνών που έμειναν στις πιο ευχάριστες αναμνήσεις όλων. Δικαίως θεωρείται το top club της Ανατολικής Αιγιάλειας! 

 Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τους ιδιοκτήτες των clubs "HANGOVER" και "ΜΕΔΟΥΣΑ", Μανώλη Φακίτσα και Νικολόπουλο Γιώργο, και επιφυλλάσονται να τους τιμήσουν δημόσια με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο στη θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής! 

 Αξίζει να αναφερθεί ότι για πολλά χρόνια ο κ. Μανώλης Φακίτσας αποτέλεσε εξαιρετικό ταλέντο και ως μουσικός της Φιλαρμονικής Αιγείρας, στα κρουστά και ιδίως στο τύμπανο!
μεγας χορηγος.JPG

Η Τουρκία… απαιτεί από τη Δύση πόλεμο με τη Συρία!

Egemen-Bagis
Η διπλωματική… βουλιμία της Τουρκίας  να βγάλει από τη μέση το τελευταίο εμπόδιο που τη χωρίζει από το να εξελιχθεί στην απόλυτη κυρίαρχο της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου σε επίπεδο… διαμεσολάβησης με τη Δύση, στα χρόνια της Αραβικής Άνοιξης, δηλαδή τη Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ, οδηγεί τους “σωματοφύλακες” του Ταγίπ Ερντογάν, σαν τον Εγκεμέν Μπαγίς, σε άγαρμπες δημόσιες παρεμβάσεις και παροτρύνσεις.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Άγκυρας Εγκεμέν Μπαγίς, από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε, παρότρυνε τον Μπαράκ Ομπάμα να ακολουθήσει τα βήματα του Μπιλ Κλίντον, και όπως ο τελευταίος άναψε το “πράσινο φως” για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, ένα ιστορικό λάθος που μέχρι και σήμερα πληρώνουν τα Βαλκάνια, έτσι και ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου να εγκρίνει μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, ανεξαρτήτως του αν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει κάνει χρήση χημικών όπλων.
“Το καθεστώς στη Συρία είναι απολυταρχικό, και εγκαλείται για εγκλήματα κατά του λαού του. Η επέμβαση είναι αναπόφευκτη”, σχολίασε με έμφαση ο Εγκεμέν Μπαγίς, την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει δεύτερες σκέψεις για την αντιπολίτευση της Συρίας και το πόσο αξιόπιστος συνομιλητής της Δύσης μπορεί να είναι την επόμενη μέρα, όπως απέδειξε η πρόσφατη απαγωγή των δυο Μητροπολίτων, αλλά και όπως δείχνουν τα αυξανόμενα κρούσματα διείσδυσης τρομοκρατικών και ακραίων στοιχείων στους κόλπους όσων θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν έχουν ποντάρει πολλά στην ανατροπή Άσαντ στη Συρία, προκειμένου να “πατήσουν πόδι” στη Δαμασκό, και να διευρύνουν τη δυνατότητα επιρροής τους σε μια περιοχή που διαρκώς προκαλεί… καρδιοχτύπια για τη διεθνή σταθερότητα.

ysterografa.gr

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 4

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Για μία ακόμα φορά με τους κανονισμούς της Βουλής και τις συνταγματικές διαδικασίες που καθόρισαν στο παρελθόν και ισχύουν μέχρι σήμερα, οι παλαιοκομματικοί επαγγελματίες της πολιτικής, η Βουλή καλείται να ψηφίσει αύριο το Μνημόνιο 4.

Οι διαδικασίες είναι φαστ φούντ. Το Κοινοβούλιο ένα αντίγραφο χαμπουργκεράδικου. Το μπιφτέκι, οι κιμαδιασμένοι Ελληνες.

Κατά τ' άλλα η κάστα των επαγγελματιών της πολιτικής, εθίγη όταν πρόσφατα από το βήμα της Ολομέλειας είπα οτι η Βουλή ειναι για τα μπάζα και οι Bουλευτές σκέτες μαριονέτες και γλάστρες.

Αύριο το βράδυ αυτός ο επικίνδυνος θίασος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τον ενώνει η διατήρηση της βουλευτικής καρέκλας, θα πει με ταχύριθμες πραξικοματικές διαδικασίες άλλο ένα ΝΑΙ, θηλιά σε εκατομμύρια Έλληνες».

Επίθεση χρυσαυγιτών σε εικονολήπτη στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης

GΈνταση προκλήθηκε το πρωί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν εικονολήπτης τοπικού μέσου δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μην φαίνονται πρόσωπα.
Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκο Γόντικα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό που έγγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει».
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη Νικόλαος Σκαντζός με δηλώσεις τους ανέφερε ότι για δεύτερη φορά δίνουν αίμα και πρόθεσή τους είναι να δώσουν αίμα στα πλαίσια της νομιμότητας για τον συνάνθρωπο, ενώ έκανε λόγο για πρόκληση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος του νοσοκομείου και η αιμοδοσία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.
Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σε δηλώσεις ανέφερε ότι – η παρουσία τους – ανάγκασε να δώσουν αίμα όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς να αναγράφεται τίποτα ιδιαίτερο στις φιάλες αίματος.
Ο Νίκος Γόντικας κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής χειροδίκησαν κι έσβησαν το βίντεο του εικονολήπτη, τονίζοντας «να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δοσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες. Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα».
Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, σημειώνει ότι, «η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της». Προσθέτοντας πως, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Video




Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου  της Χρυσής Αυγής
 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ημέρα πανελλήνιας αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής. 
Το αίμα που συλλέγει η Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής χαρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες συμπολίτες μας.
  - Κανένα απολύτως επεισόδιο δε συνέβη σήμερα κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας ημέρας αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής. Ας αφήσουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες οι μισθοδοτούμενοι από τα αποκόμματα της Αριστεράς. Αναφερόμαστε ειδικότερα στην αιμοδοσία των Τ.Ο. Λαρίσης και Τριπόλεως, που προσπάθησαν να αμαυρώσουν  για κομματική προβολή...

Κουτσούμπας: Οι καιροί αλλάζουν, οι ελπίδες ξεσπάνε…

Dimitris-Koutsoumpas
(Photo: Eurokinissi)
Το πολιτικό στίγμα του ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα, καθώς και ένα δείγμα των απόψεών του για όσα έρχονται, παρέθεσε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, με χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το πρωί σε επιστημονικό συνέδριο του Περισσού για τον Μπρεχτ.
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού του κ. Κουτσούμπα:

Απολύσεις: στη λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ και η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Κατάλογο με 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων και θα αποτελέσουν την πρώτη «δεξαμενή» για τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 4.000 εντός του έτους και οι 2000 εξ αυτών άμεσα έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.
Συμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στα εν λόγω Νομικά Πρόσωπα εργάζονται υπάλληλοι αορίστου χρόνου, αλλά και συμβασιούχοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Από τους υπό κατάργηση φορείς έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη λίστα των 252 (στους οποίους πιθανότατα θα προστεθούν και άλλοι) θα επιλεγούν 15 έως 20 οργανισμοί οι οποίοι θα καταργηθούν σε πρώτη φάση (μετά το Πάσχα) ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των 1500 ώς 2000 απολύσεων. Από τους 15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση θα προέλθουν περί τους 120 έως 200 υπαλλήλους. Σ’ αυτούς θα προστεθούν και μερικές εκατοντάδες επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (υπολογίζονται γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ άλλη «δεξαμενή» (ίσως και άνω των 1500) από τις 1800 έως 2000 υπαλλήλους που πρόκειται να απολυθούν από το δημόσιο μετά το Πάσχα θα είναι η υπό ιδωτικοποίηση φορείς του ΤΑΙΠΕΔ: Πρόκειται για φορείς όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, ο ΟΠΑΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και μικρά λιμάνια, μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία έχει προταθεί κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμη και ολόκληρων κλάδων (όπως για παράδειγμα κλητήρες, καθαρίστριες κλπ) η διοικητικών δομών.
Μεταξύ των υπό κατάργηση φορέων στην Πελοπόννησο είναι: η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α. Ε. , η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Επιδαύρου, η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Πυργου, η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαϊας ( Δήμος Πατρέων), η Κοινωνιή προστασία και αλληλεγγυη Δήμου Μεγαλόπολη,   η Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Δυτικής Αχαϊας και η Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων ( Καρναβάλι Πάτρας),
Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σκανάρουν τη λίστα με τα υπό κατάργηση ΝΠΙΔ από τη short list των 30 οργανισμών, ανάμεσα τους, κυρίως, Ινστιτούτα και αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οργανισμοί που είτε δεν λειτούργησαν ποτέ είτε δεν λειτουργούν (ή υπολειτουργούν) σήμερα.
Πάντως, στην ομάδα του Μαξίμου και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει «άγχος» γιατί οι αριθμοί με τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, προς το παρόν, δεν βγαίνουν. Έτσι, άλλωστε εξηγείται και η γνωστή ρύθμισης Μανιτάκη για τις προσωρινές διαταγές που υπό τη δημόσια κατακραυγή αφαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο.


Σημ. Ο πίνακας είναι από το matrix24.gr

Στ. Μεϋμάρογλου: Ανεβάσαμε τον Αστέρα Δερβενίου από την 7η στη 5η θέση


O προπονήτης Στέφανος Μεϋμάρογλου προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

"Στίς 27/2/2013, κατόπιν προτάσεως που δεχτήκαμε, αναλάβαμε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Δερβενίου. Παραλάβαμε την ομάδα σε αυτήν την βαθμολογική κατάσταση:
Βαθμολογία σε 23 Αγώνες:
Ομαδες:
1) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 53
2) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 52
3) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 45
4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 43
5) ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 42
6) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 38
7) ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 37
Σε σύνολο 16 συνολικά ομάδων . . .

Μετά απο δύο μήνες παραμονής μας στήν τεχνική ηγεσια της ομάδος, δώσαμε την ώθηση, στο να τερματίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα στήν εξής κατάταξη:
Ομάδες:
1) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 72
2) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 64
3) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 61
4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 58
5) ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 50
Σε σύνολο 16 συνολικά ομάδων . . .

Ψιλά γράμματα είναι τώρα αυτά για κάποιους, αλλα δεν πειράζει. Εμείς πάντα θα μιλάμε με στοιχεία . . .".

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ (7) ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 27/2/2013 - 27/4/2013 . . .
(4) ΝΙΚΕΣ
(1) ΙΣΟΠΑΛΙΑ
(2) ΗΤΤΕΣ
- Τελική κατάταξη στήν 5η θέση στην βαθμολογία.
- Τρίτη καλύτερη άμυνα στό πρωτάθλημα.

Ο Νταβούτογλ​ου παραμένει προκλητικό​ς - Απάντηση ΥΠΕΞ : Σαφείς οι διεθνείς συμβάσεις

Ï ÅÊÐÐÑÏÓÙÐÏÓ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÃÑÇÃÏÑÇÓ ÄÅËÁÂÅÊÏÕÑÁÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε ομιλία του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τις διεθνείς συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων, σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και το καθεστώς συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος και Ψέριμος.
davutoglouΑφορμή για την τοποθέτησή του ήταν ερώτηση βουλευτή του Kόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Λουτφού Τουρκάν, ο οποίος είπε πως «παρόλο που ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Ελληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια Ελληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο».
Ο Νταβούτογλου απάντησε πως «Οι συμφωνίες αυτές περιέχουν διάφορες λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και τον αφοπλισμό των νησιών αυτών. Υπό την έννοια αυτή, πρόκειται για ένα νομικό θέμα που έχει σχέση με την ερμηνεία των σχετικών άρθρων στις δύο συμφωνίες. Πέραν αυτού, το γεγονός ότι τα σύνορα στη θάλασσα του Αιγαίου δεν καθορίστηκαν με την Ελλάδα με μία ισχύουσα συμφωνία μέχρι σήμερα, αποτελεί μια άλλη διάσταση του προβλήματος».

Ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας, απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και διεθνείς συμβάσεις.
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο», σχολίασε ο κ. Δελαβέκουρας και συνέχισε:
«Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και γι’ αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

ysterografa.gr

Ξαφνική «σιωπή» του Ήλιου θορύβησε τους επιστήμονες

Marciavelius_12_4_13_b
Ένα ανεξήγητο φαινόμενο κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που «παρακολουθεί» τον Ήλιο και το οποίο έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες που παραδέχονται πως δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Το SDO μετέδωσε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ήλιο σαν να έχει κρατήσει την ανάσα του, σχεδόν «παγωμένο» χωρίς καμιά δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.
Αυτή η απρόσμενη «σιωπή» ανησύχησε τους επιστήμονες της NASA γιατί αυτή η απουσία δραστηριότητας διαρκεί πολύ. Ο Ήλιος λειτουργεί με κύκλους δραστηριότητας που συνήθως διαρκούν 11 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η δραστηριότητα αυξάνεται, κορυφώνεται και στην συνέχεια υποχωρεί και περιέρχεται σε υφεσιακή φάση.
Στο ζενίθ της δραστηριότητας αυξάνεται ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνειά του.
Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, ο Ήλιος είναι πολύ διαυγής με δύο κηλίδες μόνο.
Αυτό που έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες είναι ότι φέτος υπολόγιζαν να έχουμε το ζενίθ της ηλιακής δραστηριότητας και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Τώρα όλοι περιμένουν τις καινούργιες φωτογραφίες για να δουν αν ο Ήλιος επανήλθε σε κάποια πιο εμφανή δραστηριότητα, διαφορετικά οι προφήτες θα επαναφέρουν την προφητεία των Μάγια για το 2012 και θα πουν πως κάποιοι δεν ξέρουν αριθμητική.


rizopoulospost.com

Πολυνομοσχέδιο: Τροπολογία για 400.000 ανέργους στους ΟΤΑ

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο έγινε η αφορμή για την προσπάθεια εκπαραθύρωσης του προέδρου του ΟΑΕΔ Β. Κικίλια από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, φέρνει στη Βουλή με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για πρόγραμμα που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς αφορά 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, με καθαρές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους – εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους – εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν ότι ναι μεν υπάρχει πρόθεση να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο αλλά δεν περιέχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κάτι που το καθιστά απαγορευτικό. Ωστόσο κύκλοι του ΠΑΣΟΚ απαντούσαν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, καθώς πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία, ενώ παραδέχονταν ότι αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

Το κείμενο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ που αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι το εξής:

Π. Πελοποννήσου: Έρχεται 1 τρισ. από τον… ουρανό


 
Ένα τρισ. δολάρια μπορεί να αποφέρει η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας μέχρι το 2020» προανήγγειλε ο Dr Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην πόλη.
Ο Δρ. Παπαδόπουλος, Μεσσήνιος καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Τρίπολη, τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης.
Ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020» θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια. Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.
Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Τέλος, ο Dr Περικλής Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, από αύριο κιόλας, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό.
Από την πλευρά του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον επιφανή προσκεκλημένο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι αυτές είναι οι καινοτομικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας και να την βγάλουν από την κρίση και όχι η χίμαιρα των συμβατικών μεγάλων επενδύσεων, που αφενός λόγω της διεθνούς ανισορροπίας είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και αφετέρου θα αποδώσουν με μεγάλη καθυστέρηση στην πραγματική οικονομία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθεί.

aytodioikisi.gr

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε, μιλήστε για τα δάνεια πολέμου»


nazi akropoliΜεγάλο δημοσίευμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» καλεί με τον τίτλο «Κύριε Schäuble, μιλήστε για τα δάνεια πολέμου» την γερμανική κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Το κομμάτι παραθέτει πολλές λεπτομέρειες από το ιστορικό και τις εξελίξεις της υπόθεσης. Γίνεται αναφορά στον διαχρονικό ρόλο του Μανώλη Γλέζου αλλά και την πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ομόνοια του ελληνικού λαού γύρω από την προβολή της σχετικής απαίτησης, καθώς και στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η άποψη της εφημερίδας εκφράζεται με την τελευταία παράγραφο:
«Αυτή η απειλητική ηθικά κατάσταση θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία, αργά ή γρήγορα, υπό πίεση, ώστε να κάνει, τουλάχιστον συμβολικά, υποχωρήσεις, π.χ. μέσω μιας μερικής αποποίησης των οφειλόμενων από την Ελλάδα ποσών, τα οποία θα πρέπει ούτως ή άλλως να αποποιηθεί κάποτε, γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να τα αποπληρώσει».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι το πιο πολυδιαβασμένο στην ιστοσελίδα της Welt και πολλοί είναι οι οργισμένοι Γερμανοί που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση της χώρας τους. Αυτό δείχνει και πόσο λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο ενός φιλικού συμβιβασμού, στο οποίο καλεί εμμέσως η εφημερίδα.

ysterografa.gr

Γιγανταίο πέος στον πλανήτη Άρη! - VIDEO



Δεν δημοσιεύθηκε όπου κι όπου. Δημοσιεύθηκε στο site της NASA.
Το οποίο βεβαίως από την επισκεψιμότητα έπεσε. Το αγαπημένο ρομπότ των επιστημόνων, το Curiosity που εξερευνά τον κόκκινο πλανήτη ήταν λίγο άτακτο. Και ζωγράφισε με τις ρόδες του ένα γιγαντιαίο πέος.
Φυσικά και η φωτογραφία διαδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός. Το Curiosity βρίσκεται στον Αρη από τον περασμένο Αύγουστο και ψάχνει ενδείξεις ζωής.



newsit.gr

Λονδίνο, έρχεται ο πρωταθλητής Ευρώπης! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 82-72


 
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -15 πήρε την τρίτη νίκη (82-72) επί της Εφές και πάει στο Λονδίνο (κόντρα στην ΤΣΣΚΑ) για να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή!Το ΣΕΦ δεν έλεγε να αδειάσει για αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα! Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν με μπλουζάκια «London 2013» και γνώρισαν την αποθέωση!
Ο Ολυμπιακός πήρε την πολυπόθητη τρίτη νίκη επί της Εφές (82-72) και έκλεισε θέση στο αεροπλάνο για το Λονδίνο στις 10-12 Μαΐου. Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στην κορυφαία τετράδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια και θέλει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που θα είναι η αντίπαλός του στα ημιτελικά θα γράψει έναν ακόμα τελικό!
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Παίρνοντας όμως δύναμη από το κατάμεστο ΣΕΦ έκαναν την ανατροπή και στο τέλος όταν πλέον έπαιζε η καρδιά και όχι τα χέρια έφτασαν στην τεράστια νίκη!