Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ από το Άστρος... έγινε αισθητή στην Κόρινθο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.31 το απόγευμα στην περιοχή του Άστρους Κυνουρίας.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χλμ.. Η δόνηση, που είχε επίκεντρο 108 χλμ. ΝΔ της Αθήνας  και 4 χλμ. βορειοδυτικά του Άστρους, έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο και προκάλεσε αναταραχή στους κατοίκους της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


 

Ο Φωστήρας νίκησε τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι και τον έπιασε στη κορυφή . Όνειρο ήταν και πάει για την Κόρινθο που έχασε με 3 - 0 στο Αίγιο

  
Στους αγώνες της 23ης αγωνιστικής  σήμερα Κυριακή στο πρωτάθλημα στο Νότιο όμιλο της Football league 2
Ο Παναιγιάλειος πέρασε ένα εύκολο απόγευμα με την Κόρινθο και πήρε την νίκη με 3-0. Ο Μπούνιας έκανε το 1-0 στο 4΄, στο 61΄ο Μπουρλάκης έκανε το 2-0 και το τελικό 3-0 έγινε με σουτ του Παπαδόπουλου στο 90+2.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης (70' λ.τ Ρέλλας), Παπαχρήστος, Σούλης, Τ.Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Μπούνας, Λαζανάς, Σκαρτσίλας (88' Μπουλούμπασης), Μπουρλάκης (90+1΄ Δαλιάνης).
Κόρινθος (Νούλας-Μιχαηλίδης): Τεντώνης, Κοτσόκολος, Πεχλιβανόπουλος (55' λ.τ Τσουβαλτσίδης), Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος, Λουμπαρδέας, Αράπογλου (77' Αμπαδιωτάκης), Φίλης, Γκάτσης (65' Μακρής), Χαρίτος, Τσατσόπουλος. .
Ο Φωστήρας ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπυ του Νοτίου ομίλου, καθώς επικράτησε με 1-0 επί του Αχαρναϊκού εκτός έδρας, με το γκολ του Δωροβίνη στο 20΄, και έπιασε τους γηπεδούχους στην κορυφή της βαθμολογίας με 39 βαθμούς.
Από την άλλη, ο Πανηλειακός πήρε μια μεγάλη εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Μαγούλας, με τον Σπανό να κάνει το 1-0 με κεφαλιά στο 15΄. Πλέον ο Πανηλειάκος πλησίασε τις θέσεις που οδηγούν στην Football League καθώς έφτασε τους 30 βαθμούς
Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Γκριτζάπης, Κυριακίδης, Ζαγκούρσκας, A. Καραχάλιος (73' Αποστολόπουλος), Σπανός, Τομαράς (60' Παναγόπουλος), Μπιταξής (85' Γεωργόπουλος).
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μπαλασάκης, Μπιμπίρης, Γαρουφαλιάς (80' Ιατρού), Τριάντος (65' Ιακωβάκης), Χάλαρης, Στρατομήτρος, Εβερετ, Κορνελάτος (61' Παγώνης), Δημητριάδης, Μαρίνος, Χρυσάφης.
Την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα στη «μάχη» για την 6η θέση έχασαν τα Χανιά, τα οποία «κόλλησαν» 1-1 στην Καλαμάτα . Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Ζντράβγκοβιτς με καρφωτή κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειχναν πως κρατούσαν με ευκολία το υπέρ τους αποτέλεσμα, ωστόσο στο 71’ ο Ηλιόπουλος με σουτ στην κλειστή γωνία του Θεοδωρόπουλου, έφερε το ματς στα ίσια. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Διώτης (Αιτωλοακαρνανίας) ο οποίος απέβαλε στο 91’ τον Πάγκαλο και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Τσόπελα, Ηλιόπουλο, Τσιμικλή, Ζντράβγκοβιτς, Κορτσινίδη, Μποχώνη, Τσάτσο, Γωνιωτάκη.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κυριακόπουλος, Τσόπελας, Σαραντόπουλος (56' Βασίλεφ), Ψυχογιόπουλος, Τρίψας (85' Μπιζίμης), Πούτσης, Μπελεβέντης (56' Γεωργιόπουλος), Τσιμικλής, Τριανταφυλλάκης, Ρήγας.
Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Ψυχουντάκης, Τσατσαρής, Ζντράβγκοβιτς (78' Μποτωνάκης), Παπαζούδης, Δουμάνης (86' Ταταράκης), Πάγκαλος, Τσάτσος, Ζαντριάς (58' λ.τ Γωνιωτάκης).
Με γκολ του Σκάρου στο 92΄η Γλυφάδα κατάφερε να πάρει έναν σημαντικό βαθμό στο Ρέθυμνο κόντρα στην Επισκοπή και να παραμείνει ζωντανή στην μάχη της εξάδας. Οι Γλυφαδιώτες που είδαν το γκολ του Σκάρου στο 15΄να ισοφαρίζεται άμεσα από τον Κοζανίδη στο επόμενο λεπτό και τον Τριανταφύλλου στο 24΄να τους βάζει πίσω στο σκορ με κτύπημα φάουλ κατάφεραν έστω και στην εκπνοή να ¨κλέψουν” έναν υπερπολύτιμο βαθμό. O Τριανταφύλλου είχε δοκάρι στο 50'. 
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Κελαϊδής Α., Μαραθιανός, Ρουμπάκης, Φραντζεσκάκης, Δελήυμπασης, Τζέκος (54’ Πουλάκης), Κοζανίδης (90’ Μποτωνάκης), Τριασνταφύλλου, Ψωμάς, Ταχματζίδης (63’ Τριχάκης), Σελινιωτάκης
ΓΛΥΦΑΔΑ: Χώνος, Λημνιός, Μουστόγιαννης (54’ Νικόλτσης), Καζαντζής, Χατζηισαΐας, Κολοτούρος, Βιδάλης (65’ Ζαχαράτος), Φουντουκίδης, Κόντι (70’ Καϊμακαμούδης), Σκάρος, Κασνέτσι
Ο  Ρούβας που ελπίζει πήρε στα "χαρτιά"  τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα  λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το πρωτάθλημα , ενώ τέλος ρεπό έχει η Προοδευτική

Η 23 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ  1 - 1
ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ 2 - 2
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ 0 - 1 
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  3 - 0
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 1 - 0
ΡΟΥΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ. 3 - 0 α. α.
ΡΕΠΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

H Bαθμολογία
 
1
21
26-12
39
2
22
31-18
39
3
22
33-18
38
4
21
31-22
36
5
21
26-21
35
6
21
27-23
30
7
21
28-29
30
8
21
25-22
29
9
21
27-24
27
10
21
24-23
27
11
22
23-22
26
12
21
16-20
19
13
21
0-63
-2

   

Μεγάλοι σεισμοί κατέστρεψαν τις Μυκήνες

{images:title}
Ισχυροί σεισμοί κατέστρεψαν τα μεγάλα ανάκτορα του μυκηναϊκού κόσμου στην Πελοπόννησο (Μυκήνες, Τύρινθα, Μιδέα) όπως προτείνει νέα έρευνα, που διεξάγεται από έναν γερμανό σεισμολόγο και μία ελληνίδα αρχαιολόγο. Δεν ήταν δηλαδή αιτία η -αμφισβητούμενη ούτως ή άλλως- Κάθοδος των Δωριέων που μαθαίναμε στο σχολείο ούτε εξεγέρσεις κοινωνικών ομάδων όπως έχει επίσης ειπωθεί ή ακόμη αλλαγές στο κλίμα που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες. Τον 12ο π. Χ. αιώνα όντως οι Μυκήνες και η Τύρινθα καταστράφηκαν. Αλλά ο σεισμολόγος κ. Κλάους Χίνζεν από την Κολωνία κι η έφορος Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων Αργολίδας κυρία Αλκηστις Παπαδημητρίου μελετώντας τα σεισμολογικά στοιχεία της Τίρυνθας υποπτεύονται ήδη την πραγματική αιτία.
Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος κατά το οποίο έχει εγκατασταθεί και σεισμογράφος στην μυκηναϊκή ακρόπολη ενώ επίσης προβλέπεται η χρησιμοποίηση τεχνολογίας τρισδιάστατων αναπαραστάσεων. Σε προσομοιώσεις των Κυκλώπειων τειχών εξάλλου θα εφαρμοστούν διάφορες δυνάμεις, σύμφωνα και με τα ανασκαφικά δεδομένα, ώστε να μελετηθεί η πτώση τους. Στα σχέδια του κ. Χίνζεν μάλιστα είναι η χρησιμοποίηση της μεθόδου της οπτικής φωταύγειας, με την οποία μπορεί να χρονολογηθεί το έδαφος κάτω από τις πέτρες των τειχών ώστε να αποκαλυφθεί αν ανατράπηκαν όλα την ίδια χρονική στιγμή, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.
Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται να περιμένει κανείς ως το φθινόπωρο οπότε αναμένεται να εξαχθούν τα πρώτα βέβαια αποτελέσματα. Γιατί πρόκειται για έργο σύνθετο, αφού εκτός των άλλων πολλές πέτρες των κυκλώπειων τειχών μετακινήθηκαν από τον Σλήμαν το 1884, όταν, με τις ελάχιστες ανασκαφικές γνώσεις της εποχής αλλά και με τον δεδομένο ερασιστεχνισμό του πραγματοποιούσε έρευνες στις μυκηναϊκές ακροπόλεις με τον Ομηρο ανά χείρας.
Αυτά ανέφερε στην ετήσια συνάντηση σεισμολόγων των ΗΠΑ ο κ. Χίνζεν όπου παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα δίνοντας βεβαίως και τα στοιχεία της Τίρυνθας: Το παλάτι της με τα κυκλώπεια τείχη, που είχαν περί τα 10 μέτρα ύψος και 8 πλάτος, κτισμένα με ογκόλιθους που ζυγίζουν 13 τόνους!
Την μετακίνηση των λίθων αυτών επιβεβαιώνει και η κυρία Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας πάντως, ότι από την αρχαιότητα ήδη είχε αρχίσει η μεγάλη διαρπαγή υλικού, που έφθασε ως τον 20ό αιώνα. Οπως λέει «Τα τείχη της ακρόπολης της Τίρυνθας κατασκευάστηκαν σε τρεις κυρίως οικοδομικές φάσεις με σκοπό την σταδιακή οχύρωση όλου του λόφου από την νότια πλευρά του, που είναι και η υψηλότερη ως την βόρεια με το χαμηλότερο εξάρμα. Και ως οικοδομικό υλικό χρησιμοποιήθηκε ο κόκκινος και γκρίζος ασβεστόλιθος που υπάρχει στην περιοχή αυτή, όπως και λίγο μακρύτερα στο λόφο του Προφήτη Ηλία».
Η ίδια αναφέρει εξάλλου και άλλα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία: Οτι ο Κλάους Κίλιαν κορυφαίος προϊστορικός αρχαιολόγος και μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, που ανέσκαπτε την Τίρυνθα είχε εντοπίσει κάτω από την ακρόπολη έναν τοίχο με οφιοειδές σχίσμα, το οποίο αποδίδεται σε σεισμό. «Οι έρευνές του συνέβαλλαν πολύ στην διαπίστωση ότι η καταστροφή των μυκηναϊκών ανακτόρων δεν προήλθε από εχθρικές επιδρομές αλλά είχε σχέση με την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα», λέει η κυρία Παπαδημητρίου.
Παρ΄ όλα αυτά πρόκειται για θεωρία, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πτώση όλου του μυκηναϊκού κόσμου, καθώς είναι απίθανο να έγιναν την ίδια εποχή σεισμοί σε όλη την Ελλάδα, όπου επίσης υπήρχαν μυκηναϊκά ανάκτορα.
http://www.tovima.gr/

isthmos.gr

Ο Ολυμπιακός σφραγίζει το εισιτήριό του κόντρα στον Πανθρακικό

Ο Ολυμπιακός σφραγίζει το εισιτήριό του κόντρα στον Πανθρακικό
Τη συμμετοχή του στον τελικό της 11ης Μαΐου, προκειμένου να διεκδικήσει το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης , θέλει να οριστικοποιήσει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό (20:00, OTESport 3) στη ρεβάνς της επιβλητικής νίκης του με 6-2 στο «Καραϊσκάκη».
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ θα υποβληθεί σε επέμβαση στη χολή και έτσι στον πάγκο θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Όπως όλα δείχνουν, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κάρολ. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας και Λυκογιάννης.
Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τον Φουστέρ και τον Μάσαντο. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μανιάτης. Στην επίθεση θα παίξουν οι Φετφατζίδης, Αμπντούν και Μήτρογλου.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Γκρεκό, Μανωλάς και Μοντέστο. Εκτός έμειναν οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας (τους προφυλάσσει εν όψει του τελικού), Πάντελιτς και Πίνο (μάλλον δεν είναι σε θέση να βοηθήσει).
Από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός θα αγωνισθεί για το θαύμα, μετρώντας έξι απουσίες: Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λαδάκη, Κουτσόπουλο, Κοντογουλίδη και Πόπτση.
Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Βρονταράς, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Στάθη, Σαρακατσάνο, Σερφά και Χρήστου.
Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μακρυδημήτρης και Καστσελάν. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Λουσέρο, Βαϊρουά και Τζανής. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παπαδόπουλος.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αθανασιάδης, Μελίσσης, Νουκ, Μιχαλόπουλος, Μίνγκας, Ντιόγκο, Καθάριος, Γωνιάδης και Σκλιοπίδης.

Βεβηλώνουν απροκάλυπτα την Αγιά Σοφιά


Με την ευκαιρία της ισλαμικής εορτής, «Kutlum Doğum», δηλαδή της επετείου των γενεθλίων του προφήτη του Ισλάμ, του Μωάμεθ, μέσα στην Αγια Σοφια, στο σύμβολο της ελληνικής Ορθοδοξίας αλλά και γενικότερα του χριστιανισμού, γίνεται αυτές τις μέρες υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων της Τουρκίας, μεγάλη έκθεση ισλαμικής ιερής καλλιγραφίας, γνώστης στα τουρκικά ως Hüsn-ü Hat.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει γνωστά ισλαμικά ρητά και ισλαμικές επιγραφές που παρουσιάζουν με την χαρακτηριστική αραβική ιδεογραφική μορφή, διάφορες ισλαμικές προσευχές. Δεδομένου δε ότι οι επιγραφές αυτές έχουν την ίδια θρησκευτική άξια που έχουν και οι άγιες εικόνες στην Ορθοδοξία, αντιλαμβάνεται κανείς την θρησκευτική διάσταση αυτής της έκθεσης που γίνεται για πρώτη φορά μέσα στον αρχιτεκτονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα η έκθεση αυτή έχει προβληθεί τόσο πολύ, ώστε από όλη την Κωνσταντινούπολη αλλά και από άλλες περιοχές έρχονται πιστοί μουσουλμάνοι να δουν και να προσκυνήσουν αυτές τις επιγραφές που θεωρούνται σαν ιερά σύμβολα του Ισλάμ.

korinthostv.blogspot.gr

Κ. Τσάκωνας: "Τα εγκεφαλικά με φυλάκισαν στο σπίτι"



Για τη δύσκολη περίοδο που διανύει μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, τα εγκεφαλικά που έπαθε και την αδυναμία του να παίξει πια στο θέατρο μίλησε ο Κώστας Τσάκωνας.
Σε συνέντευξή του στην News δήλωσε: “Έχω αρκετά προβλήματα υγείας και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να αποσυρθώ οριστικά από όλα. Δεν μπορώ να ξαναπαίξω. Προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ τα δύο άρρωστα αδέλφια μου, αυτό που έπρεπε να κάνει η πολιτεία που μας τα παίρνει κανονικά. Όσο είσαι στα πάνω σου και σε έχουν ανάγκη σε παίρνουν τηλέφωνο οι “συνάδελφοι”.”.
Και συμπληρώνει: “Πλέον μπορώ να σταθώ όρθιος μόνο 15 λεπτά τη μέρα, λόγω προβλήματος με τη μέση μου. Το ατύχημα με το δέντρο το 2004 (σ.σ. είχε πέσει στο κεφάλι του ολόκληρο δέντρο) μου δημιούργησε απώλεια μνήμης, έπαθα εγκεφαλικά και πολλά άλλα” και εξομολογείται πως πλέον παραμένει κλεισμένος στο διαμέρισμά του στην Αργυρούπολη, χωρίς να μπορεί να πάει πουθενά.
Τέλος, ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να παίξει πια στο θέατρο, αλλά έχει ως επιθυμία να βρεθεί για μια ακόμη φορά στη σκηνή: “Θα ήθελα να παίξω για τελευταία φορά, να αντικρίσω τον κόσμο και να με χειροκροτήσει. Όμως πάνω από 15 λεπτά δεν μπορώ να είμαι όρθιος. Πονάω. Πονάω πάρα πολύ. Και όλα αυτά είναι απόρροια των εργασιών που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Έφτιαξα ένα σπίτι τετραώροφο μόνος μου. Όλα μα όλα τα έκανα εγώ. Κράτησα μερικά χρήματα για να έχω αξιοπρεπή γεράματα και βλέπω να μου τα παίρνει τώρα η Εφορία”.
 
.tlife.gr

Πάτρα: Συνελήφθη πρώην Σταρ Ελλάς με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία



Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα, πρώην Σταρ Ελλάς, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Σύμφωνα με το patranews.gr, η νεαρή καλλονή συνελήφθη στο διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο, όπου αστυνομικοί της ΕΚΑΜ εντόπισαν και συνέλαβαν τον Αλέξη Φράγκο.
Η Σταρ Ελλάς κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ ο πυγμάχος που επίσης ήταν μέσα στο σπίτι είναι γνώριμος των Αρχών, αφού στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για ανθρωποκτονία που τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχε κάνει!
Σύμφωνα με την αστυνομία, η εστεμμένη και ο πρωταθλητής έκρυβαν τον Α. Φράγκο ο οποίος αναζητούνταν για την δολοφονία του Πάνου Τσίρκα.
 
tlife.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Μέσα στο σπίτι του, στη Νέα Ιωνία του Βόλου αυτοκτόνησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας.
Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Κόγιας, τον Οκτώβριο του 2012, είχε έρθει με τα πόδια από το Βόλο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα μνημόνια στον κλάδο του ΟΕΒΕ.

Σήμερα, μέσα στο κατ’ ευφημισμό σπίτι της Δημοκρατίας, η συγκυβέρνηση θα ψηφίσει αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά το Μνημόνιο 4, που πολύ φοβάμαι (και πραγματικά θέλω να διαψευστώ) ότι θα οδηγήσει και άλλους Έλληνες στα μπαλκόνια, στις θηλιές και στις σφαίρες. Ειδικότερα, μάλιστα, με τις διατάξεις εκείνες που δεν επιλύουν τα οξυμμένα ζητήματα των οφειλετών του Δημοσίου και όχι μόνο.
Φυσικά, δεν περιμένω κανένα συλλυπητήριο σχόλιο ούτε από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων, που συγκυβερνούν στην υπηρεσία της τρόικας, ούτε από τον υπεύθυνο Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ούτε από τα συναρμόδια υπουργικά μέλη της κυβέρνησης, ούτε και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος, δυστυχώς, αν και παλαιός κοινοβουλευτικός άνδρας, βλέπει (αν βλέπει) την εκτροπή της Δημοκρατίας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και πολυνομοσχέδια εξπρές, τα οποία δεν έχουν κανένα λόγο να χαρακτηρίζονται έτσι και μάλιστα εμφανιζόμενα σε ένα άρθρο.

Τον Κώστα Κόγια τον είχα συναντήσει πριν από ελάχιστους μήνες σε σύσκεψη που είχε γίνει στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Βόλο με πρωτοβουλία της Βουλευτού Μαγνησίας του Κινήματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Μας περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα τις οικονομικές αγχόνες που κατασκεύασαν τα μνημόνια για τον κλάδο που υπηρετούσε.
Πού να φανταστώ ότι με μία πραγματική αγχόνη θα έβαζε τέλος στη δική του ζωή.
Ο Θεός να τον αναπαύσει...»

Πυροβολισμοί στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη! (video)

BI7lhnzCMAAGA8R.jpg-large
Στο περιθώριο της σημερινής ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, συναγερμός προκλήθηκε από επεισόδιο που έλαβε χώρα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη, το Palazzo Chigi.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσαν 6-7 πυροβολισμοί, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία.
Ο δράστης τραυματίστηκε επίσης από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες φορούσε κοστούμι και γραβάτα.
Η ηγεσία της Αστυνομίας ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.
Η κατάσταση της υγείας των δυο αστυνομικών δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Ιταλός, και ονομάζεται Λουίτζι Πρεϊτι, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Εκτός από τους δυο αστυνομικούς τραυματίστηκε και μια γυναίκα περαστικός, χωρίς και η δική της κατάσταση να εμπνέει ανησυχία.
Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο υποστήριξε ότι το συμβάν δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τρομοκρατική πράξη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας δεν βοηθάει την κοινωνία να διατηρήσει τη συνοχή και την ψυχραιμία της.
Στο σημείο του συμβάντος έφτασε το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Video



ysterografa.gr

Επανεξελέγη πρόεδρος ο Καμμένος

Panos-Kammenos
(Photo: Eurokinissi)
Το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέλεξε ομόφωνα τον Πάνο Καμμένο πρόεδρο του Κινήματος.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τους συνέδρους:

«Σας υπόσχομαι ένα πράγμα, αυτό που σας υποσχέθηκα και στο Δίστομο, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Και σας υπόσχομαι και άλλο ένα, θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ενώσουμε τον ελληνικό λαό, θα γίνουμε πιο πολλοί, θα γίνουμε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και θα πάρουμε τη διακυβέρνηση του τόπου. Θα σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία και θα δώσουμε την ελπίδα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Προχωράμε όλοι μαζί, από σήμερα το βράδυ, με δημοκρατικές διαδικασίες. Θα εκλέξουμε τα όργανά μας δημοκρατικά, για να κερδίσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη».

ysterografa.gr

Σεισμός 4,2 R στο Αίγιο

seismiki-donisi
Σεισμική δόνηση 4,2 R σημειώθηκε στις 8 το πρωί στο Αίγιο, με το εστιακό βάθος της να υπολογίζεται σε 13 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον Κορινθιακό Κόλπο,σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά του Αιγίου.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Κορινθίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Βοιωτίας
Δεν υπήρξαν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση

Giannis-Stournaras-Xrysanthos-Lazaridis
(Photo: Eurokinissi)
Απαντήσεις… για όλα δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”, την ώρα που στη Βουλή δοκιμάζεται η κυβερνητική πλειοψηφία, στο περιθώριο της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο και των εντάσεων που προκαλούν επιμέρους ρυθμίσεις του.
Ο Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, πιστώνει στον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, και διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Γιάννη Στουρνάρα στον “Τύπο της Κυριακής”:

Γιώργος Δώνης: O απόλυτος επαγγελματίας. Γιατί είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ καλός επαγγελματίας…κορυφαίος θα έλεγα στην Ελλάδα.

Το κακό είναι ότι ο επαγγελματισμός του αυτός δεν έχει να κάνει με αυτή καθ αυτή τη δουλειά της προπονητικής αλλά με όλα τα υπόλοιπα. Το κυριότερο και πιο σημαντικό είναι ότι ξέρει να διαλέγει δουλειές και συνεργασίες. Πάει πάντοτε εκεί που είναι αδύνατον να αποτύχει και που θα έχει πολύ μεγάλη πίστωση χρόνου και ανοχή.

Το πρόβλημα όλων σχεδόν των προπονητών στον πλανήτη είναι η αστάθεια που έχει το επάγγελμά τους κι ότι τη μια βδομάδα μπορεί να ναι θεοί και την επόμενοι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για κάποιο κακό αποτέλεσμα ή κακή εμφάνιση.
Πόσες φορές δεν έχουμε δει ειδικά στην Ελλάδα απόλυτα πετυχημένους προπονητές να διώκονται κακήν κακώς επειδή ξεκίνησε μουρμούρα από την κερκίδα, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι δημιουργούν κλίμα εναντίον τους κλπ.

Λέτε να είχαν δίκιο αυτοί που ήθελαν επιστροφή στη δραχμή;

Βρε μήπως είχαν δίκιο;

Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος

Δεν εννοώ φυσικά ότι μπορεί να είχαν δίκιο με τις μπρουρδοθεωρίες ή την άγνοιά τους.
Αλλά ξέρετε, μερικές φορές, άλλο θες να κάνεις, άλλο βγαίνει, κι αυτό το άλλο μπορεί να είναι καλύτερο.
Ας το σκεφτούμε λίγο:

Αν είχαμε από το 2009 δραχμή, μετά και από μία υποτίμηση που θα ήταν τουλάχιστον 50%, θα είχε συμβεί το εξής απλό:
Οι δαπάνες μισθοδοσίας ΔΥ και ΔΕΚΟ, καθώς και οι συντάξεις, θα είχαν μειωθεί κατά 50% (σε ευρώ).
Δηλαδή, αντί για 19,8 δις ευρώ που πλήρωσε το κράτος μας το 2009 και 21,1 δις για ασφαλιστικά Ταμεία και ΔΕΚΟ και 6,5 δις (αν θυμάμαι καλά) για συντάξεις δημοσίου, σύνολο 47,4 δις ευρώ, το 2010 θα πλήρωνε τα μισά, εξοικονομώντας 23,7 δις, χωρίς να έχει μειωθεί (ονομαστικά) κανένας μισθός και καμμία σύνταξη.
Αν από αυτά, διέθετε (πχ) τα 5,7 δις για ΑΥΞΗΣΕΙΣ (σε όσους ΔΥ αξίζουν και σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών), θα υπήρχε και μία απονομή δικαιοσύνης, και θα περίσσευαν και 18 δισεκατομμυριάκια.
Και για να μην φωνάζει κανείς, η επιστροφή στη δραχμή θα έπρεπε να είχε γίνει με δημοψήφισμα, ικανοποιώντας τον κάθε καμένο και αγανακτισμένο ...
Και ούτε χαράτσια, ούτε μειώσεις (ονομαστικές επαναλαμβάνω), ούτε διάλυση του ιδιωτικού τομέα, μία ωραία Αργεντινή θα ήμασταν ... αλλά και με κάμποσα θετικά.

Δυστυχώς, και για αυτό, είναι πια αργά ...

ΥΓ. Δεν περιμένουν να καταλάβουν έστω και μία λέξη από τα παραπάνω οι θιασώτες της δραχμής. Το πολύ πολύ να με συγχαρούν, θεωρώντας ότι επί τέλους με πείσανε ...
 

Απολύσεις: Στη σhort list 30 οργανισμών στο Μαξίμου και η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου

Short list 30 οργανισμών που είτε θα καταργηθούν είτε θα ιδιωτικοποιηθούν επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, να προχωρήσει στην απόλυση 1800 έως 2000 υπαλλήλων έως τον Ιούνιο. Πρόκειται, κυρίως, για Ινστιτούτα Κέντρα και Ιδρύματα αλλά και μεγάλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.
Όπως γράφει το Έθνος η επίσημη ανακοίνωση της λίστας αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη και σε αυτή περιλαμβάνονται οι εξής φορείς:
1) Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
2) Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
3) Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών
4) Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης, «Ο Γέρος του Μοριά»
5) Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων
6) Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας
7) Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
8) Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
9) Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
10) Ελληνικό Ινστιτούτο Ελληνικού και Αλλοδαπού Δικαίου
11) Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
12) Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου Θάλασσας
13) Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14) Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας
15) Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων
16) Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου
17) Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
18) ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)
19) Οργανισμός Ανέγερσης Μουσείου Ακρόπολης
20) Εταιρεία Διανομής Αερίου.
Παράλληλα, εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση:
1) Της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) με 1200 εργαζόμενους
2) Του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με 285 εργαζόμενους.
Οι υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμοί
Παράλληλα μία μεγάλη «δεξαμενή» για τις 1800 έως 2000 απολύσεις είναι από καταργήσεις οργανικών θέσεων σε εταιρείες του δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι οι θέσεις που θα καταργηθούν μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 1500, καθώς ολόκληρες υπηρεσίες (καθαριότητα, κλητήρες κλπ) μπορούν να δοθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες. Οι φορείς αυτοί είναι οι:
1) ΕΥΑΘ
2) ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ
3) Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών
4) ΕΥΔΑΠ
5) ΟΛΠ
6) ΟΛΘ
7) ΕΛΠΕ
8) ΛΑΡΚΟ.
Επιπλέον, καταργήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν και σε άλλους υπό ιδιωτικοποίηση φορείς, όπως στους οργανισμούς μικρούς λιμανιών και μαρίνων αλλά και στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Πάντως, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr η συγκεκριμένη λίστα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και δεν αποκλείεται σε αυτή να ενταχθούν και άλλοι οργανισμοί ή να αφαιρεθούν κάποιοι (όπως ορισμένοι από τους υπό ιδιωτικοποίηση), για τους όποιους είναι πιο δύσκολο να υπάρξει άμεση κατάργηση οργανικών θέσεων.

Αντώνης Καραμούζης, ένας μαίτρ των οπτικών και ένας άρχοντας της Πάτρας πού «έφυγε» από κοντά μας…

Ο θάνατος του Αντώνη του Καραμούζη είναι αλήθεια ότι σκόρπισε θλίψη σε πάρα πολλούς ανθρώπους εδώ στην Πάτρα πού είχαν την τύχη από κοντά να τον γνωρίσουν…
Και θα λέγαμε ακόμη, ότι σημάδεψε το τέλος μιάς εποχής παλαιών πρακτικών οπτικών, ισάξιων όμως με σπουδασμένους σήμερα επιστήμονες, πού ξεκίνησαν από απλοί βοηθοί και μαστορόπουλα παλαιών φαρμακοποιών ( φαρμακοτρίφτες τότε τους λέγανε ) φτιάχνοντας γυαλιά παραγγελμένα όμως στην Αθήνα, κι΄ ότι σού πέση…
Ήταν ο άνθρωπος πού φόρεσε γυαλιά όχι μόνο σε φτωχούς και άσημους ανθρώπους αλλά και σε πολιτικούς , βουλευτές, υπουργούς, Μητροπολίτες, ακόμη και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κωστή τον Στεφανόπουλο πού ερχότανε από την Αθήνα «στού Καραμούζη» να φτιάξει τα γυαλιά του, όπως μας έλεγε χαμογελώντας ο κύρ Αντώνης…
  Υπήρξε γυιός ευλαβούς ιερέως και ξεκίνησε από πολύ μικρός σαν μαστορόπουλο σ΄ έναν φαρμακοποιό, κάπου εκεί κοντά στο Μαρκάτο, φαρμακοτρίφτες τότε τους λέγανε…

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Πέθανε η ηθοποιός Λίνα Λαμπράκη

lina
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, η επί σειρά ετών πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Λίνα Λαμπράκη.
Γεννημένη στην Κομοτηνή, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα.
Μετά από σειρά κινηματογραφικών και άλλων συνεργασιών στην Αθήνα ήρθε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας στα 1973.
Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η ερμηνεία της “Ηλέκτρας” του Σοφοκλή (1975)με το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη.
Από το 1971 μέχρι σήμερα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Σ.Ε.Η. στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1978-1980), μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1981-1983) και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-1990). Ειχε συνταξιοδοτηθεί αλλά δίδασκε μέχρι πρόσφατα στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ ενώ συνεργαζόταν με θεατρικά σχήματα της πόλης.
Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας εκφράζει την “βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού Λίνας Λαμπράκη, εμβληματικής φυσιογνωμίας του ΚΘΒΕ που υπηρέτησε με ήθος το ελληνικό θέατρο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους”
Η Λίνα Λαμπράκη, πρωταγωνίστρια αλλά και δασκάλα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. μέχρι τώρα, άφησε έντονα το στίγμα της στο ΚΘΒΕ συμμετέχοντας συνολικά σε σαράντα μία παραστάσεις. Η θητεία της σε αυτό ξεκίνησε το 1972 στην παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις». Τελευταία της συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2011 στα «Μικρά Διονύσια», μια παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα- Γρηγόρη Καραντινάκη, με την οποία το ΚΘΒΕ γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας του
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θρηνεί την απώλεια της Λίνας Λαμπράκη. Κορυφαία ηθοποιός, εμβληματική φυσιογνωμία του ΚΘΒΕ, δασκάλα της σχολής και αγαπημένη φίλη, η Λίνα μας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές μας και στις τάξεις του ΚΘΒΕ. Την θυμάμαι στην τελευταία της εμφάνιση ως Εκάβη, στην ορχήστρα της Επιδαύρου με ανοιχτά τα υπέροχα χέρια της να αιωρείται, Ιέρεια στο μυστήριο του Θεάτρου. Καλό ταξίδι”, σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης.

ysterografa.gr

O φίλος του Ντράγκι στο τιμόνι της οικονομίας που μπορεί να… γκρεμίσει την ευρωζώνη

Fabrizio-Saccomanni
Ο Ενρίκο Λέττα εξέπληξε ευχάριστα με την ευελιξία που έδειξε στις επιλογές των μελών της νέας ιταλικής κυβέρνησης, του σχήματος μάχης που καλείται να βγάλει από το πολιτικό αδιέξοδο τη χώρα η οποία μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της ευρωζώνης, αν η Ρώμη… δεν προσέξει.
Πολλές γυναίκες, κανένας από τους “δεινόσαυρους” της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, τεχνοκράτες, και μια “εγκάρδια συνεννόηση” με τον Λαό της Ελευθερίας, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι δείγματα γραφής και παράμετροι που προσφέρονται για αισιόδοξη ανάλυση.
Όπως είναι εύλογο, η προσοχή επικεντρώνεται στο υπουργείο Οικονομικών, εκεί όπου ο Ενρίκο Λέττα επέλεξε να εμπιστευτεί τα κλειδιά σε έναν τραπεζίτη, 71 ετών. Τον Φαμπρίτσιο Σακομάνι, μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, που θεωρείται από τα καλύτερα οικονομικά μυαλά της γειτονικής χώρας, με πολυετή παρουσία σε θέσεις ευθύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η επιλογή Σακομάνι βέβαια έχει μια πρόσθετη, και μάλλον εύλογη σημειολογία: Ήταν Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας και στα χρόνια που κεντρικός τραπεζίτης της Ρώμης ήταν ο Μάριο Ντράγκι, σημερινός διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δηλαδή, ο άνθρωπος από τις νηφάλιες και στοχευμένες αποφάσεις του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η μακροημέρευση του ευρώ.
Ο Σακομάνι υπήρξε σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του, και σίγουρα η αποψινή επιλογή του, οδήγησε σε… χαρμόσυνες καμπάνες στις Βρυξέλλες, καθώς ο Μάριο Ντράγκι θα μπορεί να συνεννοείται με τον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, χωρίς να μην καταλαβαίνονται και να χάνουν χρόνο, που στην παρούσα συγκυρία δεν περισσεύει ούτε για τη Ρώμη αλλά ούτε και για την ευρωζώνη συνολικά.

ysterografa.gr

Η σύνθεση της κυβέρνησης Λέττα στην Ιταλία

Enrico-Letta
Ο επίλογος της κρίσης ακυβερνησίας στην οποία εισήλθε η Ιταλία μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, γράφτηκε σήμερα στο περιθώριο των επαφών του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα με τους ηγέτες των κομμάτων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να σταθούν στο πλευρό του και να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και του κεντρώου κόμματος του Μάριο Μόντι.
Το “κλου” των σημερινών επαφών του Ενρίκο Λέττα ήταν φυσικά η συνάντηση με τον “Καβαλιέρε”, η καλή χημεία με τον οποίο, όπως και με τον Αντζελίνο Αλφάνο αποτελεί κεντρικό συστατικό στοιχείο του μέλλοντος που έρχεται για την Ιταλία. Ο Λέττα, που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του από τον χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας, και διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι ανιψιός του Τζιάνι Λέττα, επιτελάρχη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και προσωπικός φίλος του Αντζελίνο Αλφάνο.
Στη γειτονική Ιταλία άλλωστε, έχει ήδη παγιωθεί η… παραφιλολογία, σε παρασκηνιακό επίπεδο, ότι ο Ενρίκο Λέττα έχει τεθεί υπό την προστασία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος άλλωστε πέτυχε τον αντικειμενικό σκοπό του, που ήταν ο παραμερισμός του μέχρι πρότινος ηγέτη της Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.
Ο Ενρίκο Λέττα συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να του παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του, η ορκωμοσία της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.
Μετά τη συνάντηση με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Ενρίκο Λέττα εμφανίστηκε μπροστά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, προκειμένου να ανακοινώσει ο ίδιος τη σύνθεση της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετέχουν πέντε στελέχη του Λαού της Ελευθερίας, του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Οι Αντζελίνο Αλφάνο, Μαουρίτσιο Λούπι, Γκαετάνο Κουαριαριέλο, Νούντσια Ντε Τζιρολάμο και Μπεατρίς Λορενζίν.
Ο Αντζελίνο Αλφάνο αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, ενώ Υπουργός Εξωτερικών επελέγη η Έμα Μπονίνο. Το κρίσιμο πόστο του Υπουργού Οικονομικών, πέρασε στα χέρια του μέχρι σήμερα Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

Η πλήρης σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης:
Υπουργός Εξωτερικών: Έμα Μπονίνο
Υπουργός Δικαιοσύνης: Άννα Μαρία Κανσελιέρι
Υπουργός Οικονομικών: Φαμπρίτσιο Σακομάνι
Υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος: Αντζελίνο Αλφάνο
Υπουργός Μεταρρυθμίσεων: Γκαετάνο Κουαλιαριέλο
Υπουργός Υγείας: Μπεατρίς Λορενζίν
Υπουργός Υποδομών: Μαουρίτσιο Λούπι
Υπουργός Ανάπτυξης: Φλαβιόα Ζανονάτο
Υπουργός Άμυνας: Μάριο Μάουρο
Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Γιοσέφα Ίντεμ
Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Τζιαμπιέρο Ντ’ Αλία
Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής: Νούντσια Ντε Τζιρολαμόαλε
Υπουργός Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας: Ντάριο Φραντσεσκίνι
Υπουργός Παιδείας: Μαρία Κιάρα Καρότσα
Υπουργός Συνοχής: Κάρλο Τριτζίλια
Υπουργός Εργασίας: Ενρίκο Τζιοβανίνι
Υπουργός Περιβάλλοντος: Αντρέα Ορλάντο
Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Έντσο Μοάβερο
Υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων: Γκαετάνο Ντελρίο
Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής: Άννα Μαρία Μπερνίνι
Υπουργός Τουρισμού: Μάσιμο Μπρέι
Υπουργός Ενσωμάτωσης: Σεσίλ Κιέντζ
Ο Φίλιππο Πατρόνι Γκρίφι ορίστηκε Γραμματέας της προεδρίας του υπουργικού συμβουλίου.

ysterografa.gr

28η αγωνιστική στη Β Κορινθίας

 H αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Β κατηγορίας Koρινθίας άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου , στο γήπεδο του Συνοικισμού όπου, η Δάφνη Εξαμιλίων επεβλήθηκε άνετα με 0 - 4 επί του Αστέρα Κορίνθου, με τέρματα του Γλυκοφρύδη (55’), Σκούρα ( 62’ & 72') και Αντωνόπουλου (92').  
Με την νίκη της αυτή η ομάδα των Εξαμιλίων έφτασε τους 60 βαθμούς και παρέμεινε το φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης, όπου υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει και στην άνοδο.


 Η αγωνιστική θα συνεχιστεί  σήμερα το απόγευμα
Στον 1ο όμιλο, η πρωτοπόρος Κόρινθος '06 δοκιμάζεται στο Κουταλά, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι της Περαχώρας με την Προόδο Αγίου Βασιλείου. Ο ΑΟ Μαψού υποδέχεται τον Αγιάννη, ενώ ο ΑΣ  Λουτρακίου αντιμετωπίζει το Σοφικό '05. Ο Αίας Αφιονορίου αγωνίζεται με τον Άγιο Γεώργιο, Τρίποντα στα χαρτιά θα πάρουν ο Ποσειδών Κ.Β. απέναντι στον ΠΓΣ που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, όπως και ο Φωκάς κόντρα στα Αστέρια Λουτρακίου, που αποχώρησαν την περασμένη αγωνιστική.

Στον 2ο όμιλο, ο Ολυμπιακός Άσσου που εξασφάλισε την άνοδο παίζει στο Πετρί με τη Θύελλα Λεοντίου, ενώ ο  ΑΟ Ζευγολατίου υποδέχεται στο Βραχάτι τον Ασπρόκαμπο. Η Λυκοποριά αντιμετωπίζει τον Άρατο στο Βασιλικό, ενώ στη Στιμάγκα οι Νέοι φιλοξενούν τη Δάφνη Πουλίτσας.
Τρίποντα στα χαρτιά θα πάρουν οι Παμφενεατικός, Απέσσας Χαλκίου και ΑΟ Λαύκας επί των Παμβοχαϊκού , Κεραυνού Μ. Βάλτου και Ατρομήτου Μποζικών , αντίστοιχα , οι οποίοι έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Τέλος ρεπό έχει η ομάδα των Ταρσινών
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος (28/4, 17:00)
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 3-0 α.α.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 0-4
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. 0-3 α.α.
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ ’05
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2ος όμιλος (28/4, 17:00)
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3-0 α.α.
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛ.
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΡΑΤΟΣ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΠΕΣΣΑΣ 0-3 α.α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. 3-0 α.α.
ΡΕΠΟ: ΤΑΡΣΙΝΑ '97

Η «μάχη» της 6ης θέσης - Ντέρμπι σε Αίγιο και Μενίδι

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε του 1ου ομίλου. Κι αν δεχτούμε το ότι οι Αστέρας Μαγούλας, Επισκοπή και Παναγιάλειος, που ισοβαθμούν στους 35 πόντους στις θέσεις 3 έως 5, απέχουν ένα... βήμα από την εξασφάλιση της ανόδου στη Football League, τότε το μόνο εισιτήριο προβιβασμού που επί της ουσίας απομένει προς διεκδίκηση είναι το 6ο.
Μια ματιά στον πίνακα που σας παραθέτουμε αρκεί για να βγει το συμπέρασμα ότι έξι ομάδες είναι ακόμη στο κόλπο για την κατάκτηση της 6ης και τελευταίας προνομιούχου θέσης. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε πιο... εξονυχιστικά, θα διαπιστώσουμε ότι ρεαλιστικά η μεγάλη «μάχη» θα γίνει μεταξύ της Γλυφάδας, του ΑΟ Χανίων και του Πανηλειακού. Και αυτό διότι Κόρινθος και Προοδευτική χρωστούν από ένα ρεπό, ενώ ο Ρούβας απέχει πέντε πόντους από τη Γλυφάδα η οποία -όπως και οι Κρητικοί- θα πάρει τρεις πόντους στα χαρτιά από την προγραμματισμένη αναμέτρηση με τον Εθνικό Αστέρα. Η Γλυφάδα, πάντως, έχει δύσκολο πρόγραμμα, καθώς καλείται να δώσει τρεις εκτός έδρας αγώνες (παίζει στο Ρέθυμνο την Κυριακή), σε αντίθεση με τον Πανηλειακό που έχει δύο εντός και ο ένας εκτός είναι κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Τα Χανιά, τέλος, παίζουν και με τον Πανηλειακό και τη Γλυφάδα και τα δύο αυτά ματς δύναται να κρίνουν πολλά.
     6. Γλυφάδα 29
    Επισκοπή (Ε) Αστέρας Μαγούλας (Ε) Εθνικός Αστέρας (Μ) Χανιά (Ε)
    7. Χανιά 28
    Καλαμάτα (Ε) Ρούβας (Μ) Πανηλειακός (Ε) Γλυφάδα (Μ)
    8. Πανηλειακός 27
    Αστέρας Μ.(Μ) Εθνικός Αστέρας (Ε) Χανιά (Μ) Φωστήρας (Ε)
    9. Κόρινθος 26
    Παναιγιάλειος (Ε) Ρεπό Επισκοπή (Ε) Αστέρας Μ. (Μ)
    10. Προοδευτική 24
    Ρεπό Επισκοπή (Μ) Αστέρας Μ. (Ε) Εθνικός Αστέρας (Ε)
    11. Ρούβας 24
    Εθνικός Αστέρας (Μ) Χανιά (Ε) Φωστήρας (Μ) Καλαμάτα (Ε)
     
     
Με τους αγώνες της 23ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Κυριακή το πρωτάθλημα στο Νότιο όμιλο της Football league 2
Να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το σημερινό (17:00) εντός έδρας παιχνίδι με την Κόρινθο θέλει ο Παναιγιάλειος, προκειμένου να «κλειδώσει» την άνοδο. Ο Νίκος Κουρμπανάς δεν υπολογίζει τους Ακπαρίδη, Κανελλόπουλο, Διαμαντόπουλο (τραυματίες) και Μαυρόπουλο (τιμωρημένος), ωστόσο θα έχει και πάλι στη διάθεση του τους Τάκη Παπαδόπουλο και Θύμιο Αργυρόπουλο, που αναμένεται να πάρουν θέση και στο αρχικό σχήμα. Από κει και πέρα αναφορικά με την 11αδα οιδύο προαναφερθέντες μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο θα είναι τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, αντί των Ρέλλα, Μπουρλάκη και Μαυρόπουλου. Την 18άδα συμπληρώνουν οι Μπαλτιμάς, Θεοφανόπουλος, Αγουρίδης, Μπουλούμπασης, Ρέλλας, Δαλιάνης, Μπουρλάκης. Με πολλές απουσίες στη σύνθεση της θα ταξιδέψει η αποστολή της Κορίνθου το μεσημέρι (13:45) για το Αίγιο. Η "Μπάρτσα" θα αντιμετωπίσει τον Παναιγιάλειο χωρίς να έχει στην αποστολή τους τιμωρημένους Αρχοντάκη, Παππά, Κατσίκη και Παπαευθύμιου. Έτσι, το τεχνικό δίδυμο της Κορίνθου, Νούλας-Μιχαηλίδης θα προσπαθήσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο και μόνο τη νίκη! Από κει και πέρα, μετά το τέλος της πρωινής προπόνηση στο Στάδιο της Κορίνθου, ανακοινώθηκε από το τεχνικό τιμ η αποστολή: Τεντώνης, Μέλκας, Φίλης, Λούρας, Αράπογλου, Τσατσόπουλος, Νικολόπουλος, Μακρής, Σπυρόπουλος, Δανιήλ, Λούβρης, Λουμπαρδέας, Κοτσόκολος, Τσουβαλτσίδης, Χαρίτος, Αμπαδιωτάκης, Γκάτσης, Πεχλιβανόπουλος.

O Αχαρναϊκός στο ντέρμπι της αγωνιστικής μάχεται κόντρα στον Φωστήρα. Το συγκρότημα του Φώτη Θανέλλα θέλει το τρίποντο της νίκης για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Β' Εθνική! Ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα για τον έλληνα τεχνικό, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Κουμπαρούλη, Μανάλη και Νεόφυτο. Το θετικό αποτέλεσμα θα... κυνηγήσει και ο Φωστήρας στο ντέρμπι των "πρωτοπόρων" με τον τεχνικό της ομάδας, Θύμιο Γεωργούλη να να αφήνει εκτός τον τραυματία Τασουλή και για αγωνιστικούς λόγους τους Μπαμπούνη, Καλτσή, Μπράχο και Σαμπράκο.
Ο Πανηλειακός αγωνίζεται κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας. Για το κυριακάτικο ματς , για την ομάδα του Πύργου δεν υπολογίζεται ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, υποχρεωτικά, αφού είναι δηλωμένος να εκτίσει ποινή από κίτρινες κάρτες. Ενώ, για τους μέχρι πρότινος τραυματίες, και απόντες από τα τελευταία ματς Κώστα Βλαχόπουλο και Παναγιώτη Καραχάλιο, προκύπτει ότι εξαρτάται από τους ίδιους, αν θέλουν και μπορούν να είναι διαθέσιμοι στο κυριακάτικο ματς. Αντίθετα, θα είναι πάλι διαθέσιμος ο Γιάννης Κατσαρός, που στο προηγούμενο ματς εξέτισε τη δική του ποινή της μιας αγωνιστικής. Οι υπόλοιποι υπολογίζονται ήδη κανονικά και ο Γεωργόπουλος που αντιμετώπισε πρόβλημα τις παραμονές του ματς στην Επισκοπή και τελικά δεν ήταν διαθέσιμος εκεί.
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου έχει καταλύσει η αποστολή του Αστέρα Μαγούλας από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς σήμερα δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Πανηλειακό
Χωρίς άγχος και με στόχο τη νίκη θα παίξει η Καλαμάτα κόντρα στον ΑΟ Χανιά που "καίγεται" για το τρίποντο. Οι "μελανόλευκοι" μπορεί εδώ και αρκετό καιρό να βρίσκονται εκτός στόχων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουν για να "κλείσει" η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την αποστολή του Α.Ο. Χανιά για το ματς με την Καλαμάτα ο Μουράτ Σεροπιάν απέκλεισε τους τραυματίες Βουρβαχάκη, Καμπλιώνη, Πυθαρούλη και Παπαδάκη και για λόγους τακτικής τους Γύπαρη και Κόνιαρη.
Η Επισκοπή αγωνίζεται με τη Γλυφάδα στο «Θ. Βαρδινογιάννης»,
Ο αγώνας Ρούβας - Εθνικός Αστέρας δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το πρωτάθλημα , ενώ τέλος ρεπό έχει η Προοδευτική

Η 23 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
 ΡΟΥΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ.                         3 - 0 α. α.
 ΡΕΠΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  
    

Αστέρας λαμπρός στον... τελικό – Ιστορική πρόκριση επί του ΠΑΟΚ


Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του! Ο Ουσέρο πέτυχε και τα δύο γκολ των Αρκάδων.
Η νίκη-πρόκριση του Αστέρα κρίνεται δίκαια καθώς η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν σαφώς καλύτερη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος όπου και σκόραρε και τα δύο της γκολ. Οι παίκτες μαζί με τους οπαδούς ένα κουβάρι πανηγύρισαν την ιστορική αυτή στιγμή ενώ ο Ουσέρο αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στον Φορμίκα. Μετά από δύο χαμένους ημιτελικούς ο Αστέρας είναι πλέον στον τελικό.
Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη του με 2-1 στο πρώτο ματς στην Τούμπα και πλέον ο Γιώργος Δώνης έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση με τις μουρμούρες από την κερκίδα να πληθαίνουν.
“Μαγική” χρονιά και στις δυο εγχώριες διοργανώσεις για τους Αρκάδες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την είσοδο τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Ο Αστέρας πίεζε από τα πρώτα λεπτά και είχε την κατοχή της μπάλας με τον ΠΑΟΚ να περιμένει στην άμυνα. Ωστόσο ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς καθώς στο 31' ο Λόρενς επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Γεωργακόπουλος βρήκε άτσαλα τη μπάλα και στην έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο βραχύσωμος Ντε Μπλάσις έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 40' ο Ναβάρο λόγω τραυματισμού αποχώρησε και έδωσε την θέση του στον Καλαντζή ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Λόρενς, ο Καμαρά γύρισε επικίνδυνα αλλά ο Σανκαρέ έκοψε. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους. Ο Ντε Μπλάσις σούταρε αλλά ο Αποστολόπουλος έκοψε σωτηρία μπροστά από τον Ιτάνζ.
Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στην επανάληψη, θέλοντας να πετύχει το τέρμα που θα του έδινε την πρόκριση στον τελικό. Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και στο 58' Κατσουράνης και Έτο θα απομάκρυναν τα σουτ των Περόνε και Καλατζή ενώ ο Λίνο έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή των Αρκάδων “καρποφόρησε” στο 61' όταν ο Πιπίνης έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ουσέρο και εκείνος με βολίδα άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα! Ο σκόρερ πανηγύρισε σηκώνοντας την φανέλα του Φορμίκα στον ουρανό.
Ο Αστέρας εξακολούθησε να είναι καλύτερος και μετά το γκολ έψαχνε ένα δεύτερο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε απαντήσεις και στο 79' η κεφαλιά του Περόνε πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Στο 86' ο Αστέρας έφτασε στο 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Ουσέρο. Ο Καλαντζής μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Ντε Μπλάσις που έκανε τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Ουσέρο που έκανε το 2-0. Τέσσερα λεπτά ο Ισπανός σκόρερ των Αρκάδων αντικαταστάθηκε εν μέσω αποθέωσης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.