Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σύγκρουση μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ - Η οργή Παπανδρέου για τη μαύρη τρύπα και οι διαρροές για διαγραφή του από το κόμμα


Το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται για άλλη μία φορά από τις εσωτερικές του αντιπαραθέσεις και αυτή τη φορά η κόντρα είναι κόντρα μεγατόνων ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνά σε δάνεια τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την συνάντηση 50 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ανακοινώθηκαν για την συνάντηση αυτή από την Ιπποκράτους, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη!

Είναι τόσο άγριο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που κάποιοι με διαρροές φέρνουν τα πράγματα στα άκρα, σημειώνοντας πως οι σκληροπυρηνικοί του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον κ. Βενιζέλο να διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, κάτι που είναι τεράστιας σημασίας, μιας και ο κ. Παπανδρέου είναι ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και το κόμμα έχει στιγματιστεί από το πολιτικό αυτό όνομα.

«Βροχή» αγωγών από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου!

margarita
Με μπαράζ αγωγών κατά δημοσιευμάτων και ΜΜΕ απαντά η Μαργαρίτα Παπανδρέου που κάνει λόγο για «κατεστημένα συμφέροντα» που χτυπάνε την οικογένεια της.
«Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. οσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν.
Αυτό αναφέρει η  Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία προχώρησε σήμερα στην κατάθεση σειράς αγωγών για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται νομικά εναντίον:
  • Του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ
  • του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ
  • και του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.
  • Του «ΔΟΛ», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας που εκδίδει το Πρώτο Θέμα, του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της εφημερίδας και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία» του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων.
Με την αγωγή της η κυρία Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους τρεις εκδότες των εφημερίδων.

ysterografa.gr

Εγκρίθηκε το Μνημόνιο στην Κύπρο! (video)

kypros30
Η κυπριακή Βουλή ενέκρινε το Μνημόνιο Συναντίληψης και τη Δανειακή Σύμβαση, με ψήφους 29 υπέρ και 27 κατά!
Υπέρ της έγκρισης της δανειακής σύμβασης ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδορς του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκος Κουτσού, σύνολο 27 ψήφοι, τάχθηκαν εναντίον.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα ψηφίστηκαν τα μνημονιακά νομοσχέδια που εκκρεμούσαν στη βουλή και τα οποία συνδέονταν άμεσα με τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Video



ysterografa.gr

Eυχές από το Παράρτημα «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Το Παράρτημα «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, εύχεται, Αυτό το Πάσχα, νάχουμε δίπλα μας τον αναστάντα Θεάνθρωπο ,που θα γιατρέψει τις πληγές που άφησε η φτώχεια και η ανημπόρια!
Επίσης να 'ναι η Ανάστασή σαν την Άνοιξη: χαρούμενη, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεωργ. Λαλιώτης

Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην ΕΠΣ Κορινθίας

wpid police684788 Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκράτι
Σε κινητοποίηση βρίσκονται Αστυνομικές Δυνάμεις και η Ασφάλεια Κορινθου καθώς πριν λίγη ώρα
άγνωστοι δράστες  τοποθέτησαν εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρκών Σωματείων Κορινθίας. Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από δοχείο (μπιτόνι) με εύφλεκτο υλικό, κροτίδα και φυτίλι, δεν εξερράγη καθώς βρέθηκε μετά από έγκαιρη επέμβαση  αστυνομικής δύναμεις η οποία απέκλεισε την περιοχή.

                                                                 

To τροπάριο της Κασσιανής


  Το τροπάριο ψάλλει η Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής  Ηλία Γιουρούκου

Γράφει ο πρωτοψάλτης καθηγητής Βυζαντινής μουσικής ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ*

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Το τελευταίο τροπάριο στην ακολουθία είναι της ευσεβούς και λογίας ποιήτριας του Βυζαντίου Κασσιανής. “Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σην αισθομένη θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη, μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει…”.

Η μοναχή Κασσιανή, ή Κασσία, ή Ικασία, γεννήθηκε περίπου στα 810 μ.Χ και συμμετείχε στην αντίσταση κατά των εικονομάχων. Η πένα της, που ήταν απαράμιλλη, συνέτεινε στο να επισκιαστούν οι σύγχρονές της υμνογράφοι- μελωδοί. Θεωρείται η πλέον επιφανής γυναίκα μελωδός στο Βυζάντιο.

Η Κασσιανή πριν γίνει μοναχή, ήταν ανάμεσα στις παρθένες ευγενικής καταγωγής που συνάντησε ο Θεόφιλος για να επιλέξει ανάμεσά τους την μέλλουσα σύζυγό του. «Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα» (από τη γυναίκα πηγάζουν τα κακά) της είπε ο αυτοκράτορας, έχοντας υπόψη του την Εύα. Εκείνη είχε άποψη και την είπ...ε: «αλλ’ ως εκ γυναικός πηγάζει τα κρείτω» του απάντησε (αλλά και από τη γυναίκα πηγάζουν τα καλά) έχοντας στο νου της την Παναγία.

Αυτή όμως η πράγματι έξυπνη απάντηση χαρακτηρίσθηκε από τον Θεόφιλο ότι περιείχε και κάποια προπέτεια και επιπολαιότητα, οπότε έδωσε το μήλο στην επίσης ωραία, αλλά και σεμνή Θεοδώρα.

Η Κασσιανή απογοητεύθηκε από την αποτυχία της και πήρε την απόφαση να αποτραβηχτή από τον κόσμο και να μονάση. Έκτισε με δικά της χρήματα ένα μοναστήρι, που πήρε αργότερα το όνομά της, ντύθηκε το μοναχικό σχήμα και αφιερώθηκε στη λατρεία του Χριστού και στην ποίηση, συνδυάζοντας έτσι τη βαθειά ευσέβεια και την κλίση της στα γράμματα. Λέγεται μάλιστα ότι μετά την αποτυχία της είπε: «Επειδή δεν έγινα βασίλισσα του προσκαίρου τούτου κόσμου, θα γίνω υπήκοος της αιωνίας Βασιλείας του Χριστού».

Λέγεται ότι ο έρωτα του Θεόφιλου με την Κασσιανή δεν έσβησε ποτέ και υπάρχει ένας θρύλος σχετικός με το Τροπάριο: εκείνη ήταν στη μονή και το έγραφε, οπότε έμαθε ότι έρχεται ο βασιλιάς. Όταν άκουσε τα βήματά του, έφυγε, αφήνοντάς το μισοτελειωμένο.

Τότε εκείνος πήρε το φτερό, το βούτηξε στη μελάνη και έγραψε επάνω στο αναλόγιό της, συμπληρώνοντας το ποίημα: «ων εν τω παραδείσω Εύα το δειλινόν, κρότον τοις ωσίν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη» (ενώ ήταν στον Παράδεισο η Εύα το δειλινό, άκουσε κρότο και κρύφτηκε από φόβο).

Εκείνη δεν διέγραψε τη φράση, αντίθετα συνέχισε και ολοκλήρωσε το έργο της. Κατά τον Βυζαντινολόγο Κρουμβάχερ: «H Κασσιανή ήταν μία εξαίρετη μορφή και ότι το έργο της το διακρίνει ισχυρά πρωτοβουλία, βαθεία μόρφωσις, αυτοπεποίθησις και παρρησία. Πολύ συναίσθημα και βαθεία θεοσέβεια»


* Ο Ηλίας Γιουρούκος είναι   πρωτοψάλτης - καθηγητής Βυζαντινής μουσικής, από το Δερβένι Κορινθίας όπου έλαβε τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής
Είναι Ιδρυτής και Διευθηντής της Βυζαντινής χορωδίας Αθηνών & της χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Ηλία Γιουρούκου
 Διετέλεσε  Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος , Πρόεδρος Ενώσεως Ιεροψαλτών περιχής Αττικής. Είναι   δημιουργός των μουσικοθρησκευτικών έργων: "Η Φάτνη",   " ΤΟ οδοιπορικό του Θείου Πάθους", "Κάλαντα  έθιμα", "Παραδόσεις του 12ημέρου" & "Τώρα ν' Αγια Σαρακοστή".
Είναι επίση παραγωγός και  παρουσιαστής τηλεοπτικών & ραδιοφωνικών εκπομπών και Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ    "Βαλκανική Ένωση Φιλίας".-

O Aντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες επιθεώρησε έργα σε Δερβένι και Πιτσά


O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε τη Δυτική Κορινθία για την επιθεώρηση των έργων που εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,  εντός των ορίων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο, κ. Α. Κλαδούχο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Κατά την περιοδεία του, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κατοίκους και εκπροσώπους των φορέων της ευρύτερης περιοχής, να ακούσει τα αιτήματά τους και  να συζητήσει μαζί τους  για την πορεία εξέλιξης των έργων.

Ο κ. Δέδες μετέβη αρχικά, στο χώρο όπου εκτελείται η  κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013, προϋπολογισμού 1.605.000 ευρώ. Διαπιστώθηκε πως οι εργασίες υλοποίησής του συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στα πλαίσια του συμβατικού χρονοδιαγράμματος.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Κλαδούχος, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τον προσανατολισμό του προς τη συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για τη συμβολή του στο υπό κατασκευή έργο εντός των ορίων του Δήμου του, τόνισε πως η σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου είναι
ιδιαίτερης σημασίας παρέμβαση, που εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους μαθητές της περιοχής και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε περίοδο που επικρατούν ανακατατάξεις και συγχωνεύσεις σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε λέγοντας, πως ξεπροβάλλουν πλέον σημαντικά έργα στη δυτική Κορινθία ύστερα από πολλά  έτη απραξίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και σχετικά με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, δήλωσε πως αποτέλεσε ορόσημο για την έναρξη της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ στο Νομό Κορινθίας. Ανέφερε πως η μελέτη του έργου, καθώς και η επίβλεψή του πραγματοποιούνται από το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το κτίριο που θα παραδοθεί θα είναι κατασκευαστικά και τεχνικά άρτιο, ώστε να εξυπηρετήσει με τον πιο λειτουργικό τρόπο τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δερβένι.

Επόμενη στάση της περιοδείας, αποτέλεσε ο χώρος εκτέλεσης των συμπληρωματικών έργων της Λιμνοδεξαμενής των Πιτσών, ένα έργο μείζονος σημασίας για τους καλλιεργητές της περιοχής, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και πολύ σύντομα θα γίνει και επίσημα η τεχνική και διοικητική του παραλαβή, ενώ έτυχε ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από τους αγρότες της περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στη συνάντηση κι ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για τη συνεργασία τους.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε και σειρά άλλων έργων για την ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, των οποίων η κατασκευή έχει δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όπως το υδραυλικό έργο του εγκιβωτισμού του ποταμού Σύθα, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Ενημέρωσε πως η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας  ανέλαβε τη μελέτη του έργου το οποίο δημοπρατήθηκε και ξεκινά, επισήμανε δε, ότι η ολοκλήρωσή του πρόκειται να διευθετήσει ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια και επικινδυνότητα της ευρύτερης περιοχής που συνεπάγονται τα πλημμυρικά ύδατα, με λύση που διαθέτει χαρακτηριστικά «μονιμότητας» για τις επόμενες δεκαετίες.
 Ακόμη, ο κ. Δέδες, υπογράμμισε πως το ΕΣΠΑ στο Ξυλόκαστρο σηματοδοτείται και από την αναβάθμιση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας , με τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, έργο προϋπολογισμού 249.600 ευρώ. Ενημέρωσε ότι ύστερα από εισήγησή του, εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου για την  αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών κι εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Η μελέτη κατασκευής του έργου πραγματοποιήθηκε επίσης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και σύντομα και το έργο αυτό θα μπει σε τροχιά υλοποίησης με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Με αφορμή την επιθεώρηση των έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του, προέβη σε δύο σημαντικές επισημάνσεις. Αναφέρθηκε στο γεγονός της συνεχούς διεκδίκησης και τελικά της υλοποίησης σημαντικών δράσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο σύνολό της, παρά τη γενικότερη  έλλειψη χρηματοδότησης έργων λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε  ο κ. Δέδες στη συμβολή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την υλοποίηση έργων, οι οποίοι με φιλότιμο και ευσυνειδησία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες παρά την υποστελέχωσή της Υπηρεσίας τους σε ανθρώπινο δυναμικό και τις επιπτώσεις της σημερινής αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν με έντονο τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέθανε ο Ανδρέας Ντούζος



 Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα  ο πρωταγωνιστής ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Ανδρέας Ντούζος σε ηλικία 76 ετών. Ο ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο έδινε τον αγώνα του στην εντατική μετά από ένα ατύχημα στο κεφάλι μετά από γλίστρημα  αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά, έχασε τη μάχη με το θάνατο τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου.
Ο Ανδρέας Ντούζος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Ντούζου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

Η σύζυγος του Αναστασία και τα δύο του παιδιά, ο Στηβ και η Τέτα είναι συντετριμμένοι. Συγκινητικά είναι τα λόγια του Στηβ Ντούζου, που έγραψε πριν από λίγη ώρα στο facebook...



zappit.gr
 

"Πάγωσε" η κοσμική Αθήνα από την δολοφονία της γνωστής αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη - Ο φίλος της την πάτησε με το αυτοκίνητο!


Αστρολόγος, φίλη πολλών κοσμικών της Αθήνας η άτυχη Νατάσα Λιβάνη συγκλόνισε τους πάντες με τον θάνατό της σήμερα τα ξημερώματα κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο άνθρωπος που αγαπούσε.
Ο 43χρονος δράστης - εγγονός βουλευτή - ήταν σε κατάσταση μέθης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη του .
Οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος τα ξημερώματα στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά είναι ανατριχιαστικές. Δέκα λεπτά μετά τις τρεις η αστυνομία ενημερώθηκε από τον γιο της 55χρονης αστρολόγου. Ο 27χρονος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε το άγριο έγκλημα.

Ποιά ήταν η Νατάσα ΛιβάνηΣτο σύντομο βιογραφικό που ανάρτησε στο blog της έγραφε:

Γεννήθηκα στην Αθήνα, και μένω στην Κηφισιά και διατηρώ εκεί γραφείο. Πρώτη μου δουλειά στο «Auto week» του τότε Επενδυτή και στην εφημερίδα « η Ελλάδα σήμερα». Στη συνέχεια συμμετέχω στο πρωινό μαγκαζίνο του Star Channel «Star breakfast » και το βράδυ στο «Star News». Μια συνέντευξη με την Ρίκα Βαγιάννη στο Star στην «Νύχτα» και αργότερα στη NET άρεσε πολύ. Κατόπιν ήρθε η συνεργασία στο ΜΕΝ, στο ΚΑΙ, στο Mirror. Συγχρόνως εμφανίζομαι στο τότε New Channel υλοποιώντας ένα όνειρό μου, να λέω άστρα μετά το δελτίο ειδήσεων.΄Ενα φεγγάρι εργάζομαι για το Αστροσκόπιο του Πέτρου Κωστόπουλου που έκανα μια μοναδική φωτογράφιση στο πρωτοχρονιάτικο τεύχος με κείμενα δικά μου. Κατόπιν δουλεύω για το περιοδικό Crash και για το Ωροσκόπιο, όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα βγάζοντας 2 επώνυμους κάθε μήνα εκτός των άλλων, για το ΝΥΦΗ, το Celebrity και το Mirror με νέα διεύθυνση. Η παρουσία μου στον Κώστα Χαρδαβέλα επίσης έκανε αίσθηση. Αξέχαστη θα μείνει η 8ετή συνεργασία μου με το Playboy. ΄Ενα διάστημα έγραφα στο « Style watch» fashion, περιοδικό μόδας στο internet. Θα πρέπει να αναφέρω και τον Alpha όπου έβγαινα στην εκπομπή «Αυτό μας έλειπε».
Πληροφορίες από newsit.gr

Απάντηση κ. Κώστα Κόλλια στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου


Κόρινθος, 30.04.13

«   Προς
     Πρόεδρο και Δ.Σ.
     Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου
     «Ο Ερμής»
Κύριε Πρόεδρε,
Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα σε ανακοίνωσή σας, που δημοσιεύθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, ότι εκφράζετε την λύπη σας προς το πρόσωπό μου επειδή δεν ανταποκρίθηκα σε πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος της περιοχής.

 Όντως στις 04/03/2013 έλαβα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου με αρ. πρωτ.: 1571, με την οποία μου απευθύνατε πρόσκληση για μελλοντική συνάντηση. Η πρόσκληση είχε ως εξής:

« ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ                                

      «Ο ΕΡΜΗΣ»
      ΝΙΚΗΤΑΡΑ 19
      Τ.Κ.20200
      ΚΙΑΤΟ                                  
     27420-26795

                                                                                              

Προς: Βουλευτές Κορινθίας                                    ΚΙΑΤΟ,4/3/2013                                
                                                                               ΑΡ.ΠΡΩΤ:1571                       

        

                Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Η περίοδος ύφεσης που διανύουμε έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στον κλάδο του εμπορίου που προσπαθεί καθημερινά ν’ αντεπεξέλθει και να κρατηθεί εν ζωή.
Η εξοντωτική φορολογία από τη μια και η έλλειψη ρευστότητας από την άλλη  λειτουργούν ως συμπληγάδες για την βιωσιμότητα της Μικρομεσαίας επιχείρησης.
Ως κατεξοχήν εκπρόσωπός μας και με την συνεχή ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας, διαθέτετε πλήρως την απαιτούμενη γνώση για να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η οικονομία της τοπικής κοινωνίας μας και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο καταιγισμός από φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα μέτρα, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Θεωρώντας ως δεδομένη την έμπρακτη αγάπη και την μαχητικότητά σας για τον τόπο που εκπροσωπείτε, παρακαλούμε να δεχθείτε  άμεσα συνάντηση μαζί μας ,στα γραφεία του Συλλόγου μας στο Κιάτο, ώστε να μπορέσουμε να σας εκθέσουμε το πλήρες μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας. Θα μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να βγει ο τόπος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την βαθιά κρίση. Ο ακριβής χρόνος συνάντησης θα προσδιοριστεί με τηλεφωνική επικοινωνία μας.

 
Με εκτίμηση
O Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
 Βασίλης Παγώνης                Καλού Αργυρώ

Όπως σας εξήγησα και στην τηλεφωνική μας επικοινωνία δεν έλαβα ποτέ γνώση από εσάς ή κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου για την ακριβή ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της εν λόγω συνάντησης.
Επιτρέψτε μου κύριε Πρόεδρε να επισημάνω ότι ακόμα και αν είχε ακολουθήσει και δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα που όριζε την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης θα έπρεπε να είχε επιβεβαιωθεί η λήψη του ως είθισται, γιατί η αξιοπιστία των ηλεκτρονικών μέσων δεν είναι ποτέ δεδομένη. Πριν προβείτε σε αυτή την ανακοίνωση οφείλατε να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το είχα λάβει.
Σας γνωρίζω προσωπικά και είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα σε βάρος μου με αυτή σας την ανακοίνωση. Επειδή όμως με εμφανίζει ως αδιάφορο για τα προβλήματα σας και αυτό με αδικεί κατάφορα, παρακαλώ όπως διερευνήσετε προσωπικά το θέμα και επιβεβαιώσετε δημοσίως τα ανωτέρω.
Τόσο μέσω του Κοινοβουλίου με ερωτήσεις και αναφορές, όσο και με τις παρεμβάσεις μου στην Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, της οποίας είμαι μέλος, έχω στηρίξει κατ΄επανάληψη τα αιτήματα των μελών του Συλλόγου σας, τα οποία εκπροσωπείτε. Ποτέ δεν έχω αρνηθεί να παραστώ σε οποιαδήποτε συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Κιάτου ή ο Δήμος Σικυωνίων γενικότερα.
Όλοι έχουμε αναγνωρίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα η πόλη του Κιάτου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Νομού. Είναι αυτονόητο ότι όλοι μας, ιδιαίτερα όσοι κατέχουμε θεσμικές θέσεις, οφείλουμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ενότητας να συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την αγορά και τους εμπόρους του Κιάτου.
Κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν τούτων, σας γνωρίζω ότι εξακολουθώ να είμαι στην διάθεσή σας οποτεδήποτε μου ζητηθεί προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα του Συλλόγου σας.
 
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Κόλλιας
 Βουλευτής Κορινθίας

Βενιζέλος: Έχει δημιουργηθεί μια στέρεη βάση για το μέλλον

ÇÑÁÊËÅÉÏ ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ Å ÅÐÉÓÊÅØÇ ÏÌÉËÉÁ


«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει, για άλλη μια χρονιά, τη χώρα μας σε μία κρίσιμη φάση, αλλά φέτος κάτι έχει αλλάξει. Οι σκληρές θυσίες των πολιτών έχουν δημιουργήσει μια στερεή βάση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με ασφάλεια», αναφέρει στο Πρωτομαγιάτικο μήνυμα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Όλη αυτή η προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και τον κίνδυνο δεν έγινε επειδή κάποιοι εγκατέλειψαν τις αξίες τους, τις αρχές τους και έπαψαν να σκέφτονται με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, συνοχής. Έγινε από ανάγκη, γιατί έπρεπε να δημιουργήσουμε το δημοσιονομικό και οικονομικό περιβάλλον που λειτουργεί ως προϋπόθεση για να έχουν οι Έλληνες πολίτες τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Ό, τι κάνουμε το κάνουμε για να ξαναδώσουμε στα παιδιά, στους νέους, το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα στην ελπίδα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας τώρα είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η στήριξη των επιχειρήσεων, η ανάκαμψη της οικονομίας, η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι. Ο καθένας όμως σε αυτή τη διαδρομή οφείλει να βαδίζει στο δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.
 
MAPIA ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣ​Ε Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​" ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ​Σ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

Με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλατζή, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ακολούθησε η παρέλαση των τμημάτων και των φιλαρμονικών που κατευθύνθηκαν στον Κήπο των Ηρώων.
Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ο κ. Καλατζής ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.
Ωστόσο όμως φέτος δεν ακολουθήθηκε όλο το τελετουργικό σε ότι αφορά την υποδοχή του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, αφού ο δήμος μετά από σχετική απόφαση δεν απέστειλε επίσημη πρόσκληση.
Αξια εκπροσωπήθηκε και ο Δημος μας, μιας και οι 3 Φιλαρμονικές της Αιγιάλειας έδωσαν βροντερό παρών: η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", η Φιλαρμονική Ακράτας και η Φιλαρμονική Αιγίου!
Τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων-επισκεπτών του Μεσολογγίου απέσπασαν οι μουσικοί της Αιγείρας, όταν στη κεντρική πλατεία της πόλεως παιάνισαν το νέο τους εμβατήριο "INDEPENDENTIA March", του αμερικανού συνθέτη Robert B. Hall!
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την επιμονή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από το ευρώ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η “Αριστερή Πρωτοβουλία” του κ. Λαφαζάνη πανηγύρισε με ιδιαίτερη θέρμη την απόφαση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το ευρώ στην επίσημη ιστοσελίδα της iskra.gr
Θα ξεκαθαρίσει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας ποια είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Υπέρ του ευρώ, όπως ο ίδιος διατείνεται ή υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, που υποστηρίζει με σθένος ο εσωκομματικός του αντίπαλος;
Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει ως στρατηγική του να πατά σε δύο βάρκες. Ας είναι, πάντως, πιο προσεκτικός, γιατί, όπως φαίνεται, τη μία την τραβά ο κ. Λαφαζάνης παρέα με τον κ. Αλαβάνο και σύντομα θα βρεθεί στο νερό...».

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την απώλεια του πρώην μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για την απώλεια του πρώην μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης, υπήρξε ένας μεγάλος ιεράρχης, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα στη Γερμανία και ένας πνευματικός άνθρωπος που πίστεψε με πάθος στην παιδεία ως βασική προϋπόθεση ανάπτυξης. Το έργο του τόσο στην Κρήτη όσο και στη Γερμανία έτυχε καθολικής αναγνώρισης. Ο λιτός και ταπεινός τρόπος ζωής του είναι παράδειγμα για όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».
 

Πασχαλινές Ευχές απο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δημαγωγοί εσωτερικού, «αχάπαροι» εξωτερικού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εκπομπές, απευθείας μεταδόσεις, καταγγελίες, μεγαλοστομίες, επί τόπου «εκστρατείες», θρήνοι, οδυρμοί και κροκοδείλια δάκρυα για την «καταστροφή της Κύπρου».

Όλα αυτά, ένα μήνα πριν…

Γιατί τώρα άλλαξε ο καιρός.

Με το θέμα δεν ασχολείται πια κανείς από όσους διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως «η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Ήδη το κυπριακό μνημόνιο είναι γεγονός, ενώ στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία ακούγονται φοβερά πράγματα – στα οποία δεν δίνει κανείς σημασία.

Προφανώς, επειδή δεν βολεύουν.

Προφανώς, επειδή αποδεικνύουν πως τίποτε δεν έγινε τυχαία.

Πρόγραμμα σβούρας Μαιου 2013



Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

http://svourakorinthos.espivblogs.net

Ν/σ–«καμπανάκι» για 2.000 υπαλλήλους 17 υπουργείων

Τη διαδικασία με την οποία θα οδηγηθούν είτε σε άλλες θέσεις του δημοσίου είτε εκτός περί τους 2.000 υπαλλήλους 17 υπουργείων που «περισσεύουν» με τα νέα οργανογράμματα, περιγράφει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο βρίσκεται στο δρόμο για τη Βουλή.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν και είτε θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στο δημόσιο είτε εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι ακατάλληλοι, θα οδηγηθούν στην έξοδο.
Με το νομοσχέδιο θα δίνεται η εξουσιοδότηση για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων στα οποία θα αποτυπωθούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείου με τη λεπτομερή περιγραφή των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων των γενικών διευθύνσεων των διευθύνσεων, των τμημάτων και των θέσεων των υπαλλήλων. Στόχος είναι αφενός να εξυπηρετείται η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και αφετέρου η τοποθέτηση σε κάθε θέση των καταλληλότερων υπαλλήλων με βάση και τα ερωτηματολόγια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχουν σταλεί σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στα υπουργεία και στους φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους, προκειμένου να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας στην οποία υπηρετούν.

aytodioikisi.gr

Η Χ. Α. θα μοιράσει τρόφιμα για τη Λαμπρή στο Σύνταγμα




 
Την Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή , όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του συνδέσμου , θα πραγματοποιήσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την εθνοκτόνο μνημονιακή πολιτική.

Eπίσης σε μηνημά της γιά ην εργατική Πρωτομαγιά, η Χρυσή Αυγή, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στηρίζει και τιμά τον Έλληνα εργαζόμενο και αγωνίζεται ενάντια σε όσους του στέρησαν την δουλειά και την ελπίδα..



 

Επανιδρύεται ο Ηρακλής Νεμέας

Μπορεί οι περισσότεροι φίλαθλοι της Κορινθίας και όχι μόνο να γνωρίζουν τον Παννεμεατικό, αλλά η κομώπολη της Νεμέας, είχε και μια δεύτερη ομάδα, η οποία έκανε πριν από αρκετα χρόνια  αξιοπρόσεκτη πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα.

Πρόκειται  όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μανωλάκης στην apopsi24.gr , για τον Ηρακλή Νεμέα και όπως δείχνουν τα πράγματα, επανιδρύεται, μετά από ενέργειες των ποδοσφαιριστών Γιώργου Ψυρρή και Παναγιώτη Ρογκάκη, αλλά και των … παλαίμαχων παραγόντων Βαγγέλη Κασκαντάμη και Γιώργου Νικολούλη.
Φυσικά στόχος εκτός του να παίξουν μπάλα τα παιδιά της περιοχής, είναι και η εκμετάλλευση ορισμένων από αυτά, ώστε να αγωνιστούν στη συνέχεια και με τη φανέλα του Παννεμεατικού, μιας και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που κάνουν αυτό το εγχείρημα, «Ο Ηρακλής θα αποτελέσει … δορυφόρο του Παννεμεατικού».
Ήδη το καταστατικό του συλλόγου, φαίνεται πως είναι έτοιμο και μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανόν και να κατατεθεί στην ΕΠΣΚ, ώστε να είναι όλα έτοιμα και να αρχίσουν οι ενέργειες για τη δημιουργία διοικητικού συμβουλίου και αναζήτηση προπονητή, αλλά και ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν αυτή την προσπάθεια.

Σοκ στην Κηφισιά – Βρήκε τη μητέρα του στις ρόδες του αυτοκινήτου – Γνωστή αστρολόγος δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της



   Την πάτησε με το αυτοκίνητό της μετά από καυγά στη μέση του δρόμου στην Κηφισιά
- Σε κατάσταση σοκ ο γιος της 55χρονης που μιλούσε μαζί της στο κινητό την ώρα του εγκλήματος
- Ο 43χρονος δράστης ήταν σε κατάσταση μέθης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη του
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος τα ξημερώματα στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά.

Δέκα λεπτά μετά τις τρεις η αστυνομία ενημερώθηκε από τον γιο της 55χρονης αστρολόγου. Ο 27χρονος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε το άγριο έγκλημα.
Μιλούσε με τη μητέρα του την ώρα που ο 43χρονος σύντροφός της τη σκότωνε με τον αυτοκίνητο.
Όλα ξεκίνησαν από το σπίτι της 55χρονος όπου εκείνη ο 43χρονος σύντροφός της και ο γιος της βρίσκονταν και διασκέδαζαν.
Κάποια στιγμή ο 43χρονος αποφάσισε να φύγει. Όντας σε κατάσταση μέθης η 55χρονη προσφέρθηκε να τον μεταφέρει με το αμάξι της.
Όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του 43χρονου στην οδό Ασκληπιού το ζευγάρι, άγνωστο γιατί, άρχισε να διαπληκτίζεται.
Ο 43χρονος δεν επέτρεπε στην 55χρονη να φύγει, αυτό είπε η γυναίκα στον γιο της τον οποίο κάλεσε στο τηλέφωνο ζητώντας του βοήθεια.
Αυτά ήταν και τα τελευταία της λόγια.
Η γυναίκα είχε κατέβει από το αυτοκίνητο για να μιλήσει με τον γιο της. Ο 27χρονος είπε πως ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο και η γραμμή έκλεισε.
Ήταν προφανώς η στιγμή που ο 43χρονος χτυπούσε με το αμάξι της 55χρονη ρίχνοντάς τη νεκρή.
Ανήσυχος ο γιος της αστρολόγου πήρε ένα ταξί και πήγε στο σπίτι του 43χρονου για να δει τι συνέβαινε.
Τότε βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.
Είδε το αυτοκίνητο της μητέρας του στην άκρη του δρόμου. Η μια ρόδα ήταν πάνω στο στήθος της άτυχης γυναίκας που κείτονταν άψυχη .
Ο 43χρονος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από το ποτό.
Σοκαρισμένος ο 27χρονος ενημέρωσε ασθενοφόρο, ήταν όμως ήδη αργά για τη μητέρα του.
Ο 43χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να δώσει καμία εξήγηση. Είπε μόνο, σύμφωνα με πληροφορίες, που είχαν έναν καυγά, πως βγήκε εκτός εαυτού λόγω του ποτού και πως δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θύμα και τον δράστη ο 43χρονςο, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα. Οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν συχνοί, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο 43χρονος θα φτάσει σε αυτό το σημείο.
newsit.gr

Βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα στον ΟΣΕ στην Αμαλιάδα


asthenΤο πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στον σταθμό του ΟΣΕ στην Αμαλιάδα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο. Επίσης έχει κληθεί και ιατροδικαστής για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή σε παθολογικά αίτια.

Καλά λόγια Στεφανόπουλου για Σαμαρά με… χρονοκαθυστέρηση

Kostis-Stefanopoulos-Kostas-Simitis
Συνέντευξη στην εφημερίδα “Γνώμη” της Πάτρας παραχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αφιερώνοντας καλά λόγια για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καταφεύγοντας ωστόσο και σε μια αποστροφή που προκαλεί εύλογες συζητήσεις.
“Πριν γίνει πρωθυπουργός, δεν είχα καλή εντύπωση γι’ αυτόν. Τώρα ως πρωθυπουργός τα καταφέρνει πολύ καλά, και είμαι πια υπέρ αυτού”, είναι η επίμαχη αποστροφή του Κωστή Στεφανόπουλου για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης το 1995, είχε προτείνει τον Αχαιό πολιτικό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διάδοχο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, τραβόντας τον ουσιαστικά από την αφάνεια και την πολιτική απομόνωση στην οποία είχε βρεθεί μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, όταν ηττήθηκε στη μάχη ηγεσίας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και μάλιστα δυο φορές.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος πάντως εμφανίζεται προβληματισμένος από την πορεία του τόπου, και δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το μέλλον. “Νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, γι’ αυτό και συνεχίζουν να μας πιέζουν οι ξένοι να εφαρμόσουμε τις αλλαγές”, υποστηρίζει, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον Αναστάσιο


Antonis-Samaras-AnastasiosΤον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο επισκέφτηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται ο Ορθόδοξος ιεράρχης.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ειρηναίος σε ηλικία 102 ετών

Mitropolitis-Eirhnaios
Εκοιμήθη το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, πρώην Κισάμου και Σελίνου, σε ηλικία 102 ετών.
Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ενώ διέγραψε σημαντική διαδρομή, με αξιοπρόσεχτο ποιμαντικό και θεολογικό έργο.
Μεταξύ άλλων, είχε σπουδάσει Θεολογία και Κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στα Πανεπιστήμια της Λιλ και του Παρισιού.

ysterografa.gr

Αντιδράσεις για την εκλογή Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ

fotopoulos
Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της ΔΕΗ προκάλεσε η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπροσώπου των εργαζομένων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας – Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. «Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας».
Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».
Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.

ysterografa.gr

Σουλτς: Δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα η Μέρκελ

schulze
Ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε σήμερα από το Παρίσι ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν πρέπει “να καθίσταται υπεύθυνη για όλα” μετά τις έντονες επικρίσεις που έχουν εκφραστεί στη Γαλλία για την Γερμανίδα καγκελάριο.
“Όπως το βλέπω εγώ, δεν υπάρχει γαλλογερμανική αντιπαράθεση”, είπε ο Σουλτς μετά από μακρά συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία και του Ολάντ με την Μέρκελ είναι “αρκετά σταθερές”, πρόσθεσε.
“Το να καθίσταται η Άγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη το βρίσκω άδικο. Γύρω από το τραπέζι στις Βρυξέλλες δεν κάθεται μόνο η Άγκελα Μέρκελ, υπάρχουν και άλλοι 26 ηγέτες κυβερνήσεων”, υπογράμμισε.
Όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο κειμένου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που χαρακτηρίζει την Μέρκελ “καγκελάριο της λιτότητας” ο Σουλτς αρνήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει το γαλλικό κόμμα στην καγκελάριο.
“Είναι γνωστό ότι είμαι Σοσιαλδημοκράτης, επομένως δεν είμαι οπαδός της Άγκελα Μέρκελ, όμως δεν μπορούμε να την καθιστούμε υπεύθυνη για όλα” στην Ευρώπη, επέμεινε.

ysterografa.gr

ΙΔΑΧ ΔΕ: Από 6 φορείς , στην Πελοποννήσο οι πρώτοι «διαθέσιμοι»


Από 73 φορείς ( 6 από την Πελοπόννησο) προέρχονται οι πρώτοι 1891 + 78 δημόσιοι υπάλληλοι που με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό προκύπτει , σύμφωνα με την aftodioikisi.gr, από έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που στάλθηκε στους συγκεκριμένους φορείς (υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους, περιφέρειες, πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ) ώστε να καταγραφεί η δαπάνη τους δημοσίου για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους πριν ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου «για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης, καλούνται οι υπηρεσίες από τις οποίες υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, να συμπληρώσουν τον Πίνακα Δαπάνης, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, προκειμένου να εγκριθεί η μεταφορά πίστωση του υπαλλήλου που μετακινείται.»
Οι φορείς στην Πελοπόννησο από τους οποίους μετακινούνται οι ΙΔΑΧ ΔΕ είναι:
  1. AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΟΝΙΟΥ
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  4. ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
  5. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  6. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
 

Μητροπολίτ​ης Πειραιώς για Χρυσή Αυγή: Ιδεοληψίες σατανιστών

peiraios
Τα βέλη του έστρεψε για ακόμα μία φορά στην Χρυσή Αυγή ο Mητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Την κατηγόρησε πως είναι «εντολοδόχος διεθνιστικών σιωνιστικών κέντρων», ενώ υποστήριξε πως «εμφορείται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών».
Συγκεκριμένα σε μια αιχμηρή ανακοίνωση, ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι ο πολιτικός χώρος της Χρυσής Αυγής «αγωνίζεται για την επιβολή του νεοπαγανισμού της Νέας Εποχής και ότι εμφορείται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών όπως ο εωσφοριστής Άλιστερ Κρόουλι, ο Ουίλιαμ Γέιτς, ο Έντουαρντ Λύτον, ο Άρθουρ Μάχεν, ο Σαξ Ρόμερ, ο Αλτζερνόν Μπλακγουντ, ο Τσαρλς Γουίλιαμς, ο Όστιν Σπέαρ, ο Ουίλιαμ Χόρτον, ο Ίσραελ Ριγκάρντι, ο Ζεράρ Ανκώς κ.ά.»
«Το όνομα που επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985 για την επωνυμία της κίνησής του και το ιδεολογικό περιεχόμενό της είναι δάνειο από το σατανιστικό, αποκρυφιστικό και παγανιστικό ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής στο οποίο πρωταγωνίστησε δραματικά ο γνωστός σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι που στηρίζεται στην ερμητική Καμπάλα, η οποία είναι έμπνευσις και έργο των σιωνιστών σατανιστών ραββίνων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επιπρόσθετα υπογραμμίζεται πως «το προσωπείο έπεσε γιατί ο διεθνής Σιωνισμός επιδιώκει την εωσφορική παγκόσμια θρησκεία MPA για την επικράτηση της οποίας το “πετραδάκι” της προσθέτει και η Χρυσή Αυγή με τις δηλώσεις και ενέργειές της».

ysterografa.gr

Πρόβλεψη για καταστροφικό σεισμό αναμένουν Ρώσοι σεισμολόγοι.

Ρώσοι σεισμολόγοι προβλέπουν καταστροφικό σεισμό στον  Ειρηνικό ωκεανό κοντά στην ιαπωνική νήσο Χοκάιντο και τις ρωσικές Νότιες Κουρίλες.
«Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της νήσου Χοκάιντο. Στις 21 Οκτωβρίου του 2011 και στις 2 Φεβρουαρίου του 2013 ακριβώς κάτω από το νησί σημειώθηκαν δύο ισχυροί σεισμοί μεγάλου εστιακού βάθους με μεγέθη 7,1 και 7,2 αντίστοιχα.
Αυτούς τους σεισμούς θα πρέπει να τους θεωρήσουμε ως μεσοπρόθεσμους προδρόμους ενός καταστροφικού σεισμού ανατολικά της νήσου Χοκάιντο», - πιστεύουν οι επιστήμονες του ρωσικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωφυσικής.

korinthostv.blogspot.gr

Ερντογάν: Δεν θέλω να γίνω σουλτάνος

Tayyip-Erdogan
Η βαριά ηγετική σκιά του σεργνιανίζει στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία, προκαλώντας αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο “Ατατούρκ” της εποχής μας, και η φιλοδοξία του να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί περίπου κοινό μυστικό στη γειτονική χώρα.
Η πολιτική αυτή μετακίνηση ωστόσο δεν θα δρομολογηθεί αν δεν προηγηθεί μια Συνταγματική Αναθεώρηση που θα επιτρέψει στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποκτήσει ουσιαστικές, παρεμβατικές αρμοδιότητες, όχι δηλαδή όπως συμβαίνει σήμερα με τον μάλλον συμπληρωματικό ρόλο που έχει ο Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Οι φιλοδοξίες του Ταγίπ Ερντογάν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα ανασχετικά, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός εξαντλεί τη στρατηγική της διπλωματίας και των ελιγμών απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στην Αναθεώρηση, με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.
Σήμερα, μιλώντας σε συμπόσιο του κόμματος ΑΚΡ, ο Ερντογάν μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τουλάχιστον ο ίδιος την κατανοεί, σε μια προσπάθεια να υπερβεί τις ενστάσεις και τους δισταγμούς απέναντί του.
“Σε ένα προεδρικό σύστημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι βασιλιάς. Δεν είναι σουλτάνος. Κάποιοι όμως, που είτε έχουν άγνοια, είτε λένε συνειδητά ψέματα, προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα άλλο, αρνητικό κλίμα.
Δεν πρόκειται για ένα σύστημα με το οποίο ο λαός μας αισθάνεται άβολα. Το γνωρίζουμε από το παρελθόν. Οι Οθωμανοί έζησαν με αυτό. Σήμερα, οι περισσότερες χώρες που προοδεύουν στον κόσμο, το επιλέγουν και το στηρίζουν.
Η κοινωνία μας θα πρέπει να συζητήσει για το θέμα αυτό. Και αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα, να αποφασίσει τι θέλει να κάνει”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας παρέλειψε φυσικά να προσθέσει ότι… ο ίδιος θα φροντίσει ώστε η κοινωνία να λάβει τη σωστή απόφαση.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: «Είμαστε τα θύματα στο σταυρό επάνω»


Το ακούσαμε και αυτό...Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως από πέρυσι είναι σταυρωμένος, αυτός αλλά και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Όπως είπε από το βήμα της Βουλής σταυρώθηκαν για το μέλλον του ελληνικού λαού. Μάλιστα παρουσίασε τον εαυτό του θύμα...Ακούστε το ηχητικό
 
pinakio.blogspot.gr