Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Βενιζέλος διαλύει το ΠΑΣΟΚ και ιδρύει την… Ελιά

Evangelos-Venizelos
(Photo: Eurokinissi)
Με άρθρο που υπογράφει στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζει πτυχές της πολιτικής στρατηγικής που σχεδιάζει να αναπτύξει το επόμενο διάστημα, καταργώντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, και επενδύοντας σε μια κοινή παράταξη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, ως… πρόβα για το μέλλον.

Αναλυτικά, το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

Σημάδια ζωής από τους απαχθέντες Μητροπολίτες!

mitropolites
Καλά στην υγεία τους αλλά κρατούμενοι από μια ομάδα σε ένα μικρό χωριό βορειοδυτικά του Χαλεπίου, είναι οι δυο απαχθέντες επίσκοποι στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης τις οποίες επικαλείται η λιβανέζικη ιστοσελίδα dailystar.com.Ib.
Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχί έχουν απαχθεί από τις 22 Απριλίου και κανείς μέχρι στιγμής δεν είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει πληροφόρηση σχετικά με το ποιοι και γιατί τους απήγαγαν.

ysterografa.gr

Ο Ομπάμα βάζει το FBI να παρακολουθ​εί το διαδίκτυο

Barack-ObamaΣύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times», η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να υποστηρίξει απαίτηση του FBI, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι chat στο διαδίκτυο θα υποχρεώνονται να επιτρέπουν υποκλοπές. Όποιος δεν συμμορφώνεται απειλείται με σκληρές ποινές.
Οι πολύμηνες διαφωνίες μεταξύ τους, προφανώς, λύθηκαν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις βουλήσεις του FBI. Κατά τη νέα εκδοχή των νόμων παρακολούθησης στο διαδίκτυο, η εποπτεία της επικοινωνίας προσώπων μέσω του ίντερνετ θα γίνει κατά πολύ ευκολότερη.
Τα νέα προς ψήφιση μέτρα προβλέπουν αυστηρές ποινές για εταιρείες του διαδικτύου όπως η Google ή το Facebook, οι οποίες θα αρνούνται, πιθανώς, την διευκόλυνση στις υποκλοπές.
Η κριτική, όπως είναι φυσικό, δεν λείπει. Έτσι, το Κέντρο για την Δημοκρατία και την Τεχνολογία, το οποίο μάχεται για ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο, δήλωσε δια του εκπροσώπου του, ότι οι νέες παρεμβάσεις θα καταστήσουν την επικοινωνία πιο ανασφαλή και θελκτική στους χάκερς.

ysterografa.gr

Πένθος στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, "έφυγε" ο Ν. Κολλιάκος


Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ολυμπιακού Λουτρακίου, καθώς "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Νίκος Κολλιάκος.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων" και πατέρας του Παντελή Κολλιάκου έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το πρωί της Τετάρτης έγινε η κηδεία του στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι, όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου. Η διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς και οι βετεράνοι του συλλόγου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
 
"Στις καρδιές μας θα μείνει ο Μεγάλος Νίκος Κολλιακος, αφού από χθες δεν είναι πια κοντά μας. Ο Νίκος Κολλιακος γεννήθηκε στο Λουτρακι το 1935. Στον Ολυμπιακό ήρθε από 15 χρόνων,λόγο του ταλέντου που τον διέκρινε τον έκανε αμέσως και έπαιξε στην Α' ομαδα.
Ήταν από τους τυχερούς αφού έπαιξε αντίπαλος με Ολυμπιακό Πειραιώς, Προοδευτική, Εθνικό, ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Αργοναυτη την περίοδο 1955-56. Στην Β' εθνική το 63-64 και κατόπιν Δ' Ερασιτεχικη κατηγορία. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1965 γιατί σε περίοδο προετοιμασίας της ομάδας έσπασε το πόδι του. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν από τους κορυφαίους της Κορινθίας. Θαυμάστηκε για το πρώιμο παίξιμο, την εξυπνάδα, το χιούμορ του και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Μεγάλε Νίκο σου ευχόμαστε Καλό ταξίδι".

korinthiasports.gr

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 161.800,00 €

Ειδικότερα,
Αντικείμενο της πράξης είναι η “προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)” που λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο και συγκεκριμένα στο ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. Σκοπός της πράξης είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στο ΤΕΠ με την προμήθεια καινούργιου - σύγχρονης τεχνολογίας - άκρως απαραίτητου μη υπάρχοντος εξοπλισμού, καθώς και η αντικατάσταση εξοπλισμού που είναι παλαιάς – ξεπερασμένης τεχνολογίας (end of life) και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον σκοπό του.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ενός (1) Υποέργου με τίτλο “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το τμήμα επειγόντων προστατικών (ΤΕΠ) του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου”, στο οποίο περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων και βοηθητικού εξοπλισμού που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και επαρκή- ασφαλή λειτουργία των ΤΕΠ του Γ.Ν. Κορινθου.
Τονίζεται πως το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω του ότι χωροταξικά βρίσκεται σε κύριο οδικό άξονα μεταξύ Αθήνας και Πελοποννήσου καλύπτοντας καθημερινά πολλαπλά τροχαία, καθώς και σε περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση όλο τον χρόνο, έχει αυξημένη αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό του ΤΕΠ και επομένως η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αιτιολογείται πλήρως για το Νοσοκομείο.

Τι λέει η 70χρονη που αποπειράθηκε να ληστέψει κατάστημα στο Ξυλόκαστρο με μαχαίρι φορώντας αποκριάτικη μάσκα

Για τις αιτίες που την οδήγησαν να αποπειραθεί να ληστέψει κατάστημα με μαχαίρι μίλησε η 70χρονη γυναίκα που συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς εμφάνιζε αρρυθμίες.
"Θόλωσε το μυαλό μου. Μέρες ολόκληρες σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι, για να μη μας κόψουν το ρεύμα" ήταν τα πρώτα λόγια της, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
Η εικόνα του φτωχικού σπιτικού αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της.
Το ζευγάρι καλείται κάθε μήνα να τα βγάλει πέρα με μία σύνταξη του ΟΓΑ και ένα μικρό επίδομα της Πρόνοιας, συνολικά 550 ευρώ.
"Πριν από την κρίση ήμασταν καλύτερα. Δούλευαν τα παιδιά μας και εμείς τα περνούσαμε με τη σύνταξή μου και το επίδομα πρόνοιας της γυναίκας μου.
Τώρα και τα δύο παιδιά μας είναι άνεργα και τα βοηθάμε και αυτά όσο μπορούμε, αλλά έχουμε πλέον στεγνώσει", λέει ο σύζυγος της 70χρονης που έγινε το πρόσωπο των ημερών στο χωριό της και όχι μόνο.
Εμφανώς καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, η 70χρονη προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή πράξη της.
"Όλο τον χειμώνα ανάβαμε την ηλεκτρική θερμάστρα για να ζεσταθούμε. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έφτασε τα 800 ευρώ μαζί με το χαράτσι.
Τα τελευταία χρήματα που είχα τα έδωσα στην κόρη μου που είναι άνεργη, χωρισμένη και με ένα παιδί. Δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι.
Μετά, βέβαια, δεν είχα να πληρώσω τις δικές μου υποχρεώσεις. Φοβόμουν πως θα μου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, γι’ αυτό έφτασα στο σημείο αυτό και ζητώ συγγνώμη.
Ντρέπομαι γι’ αυτό που έκανα, αλλά το βρήκα ως μοναδική λύση μέσα στη φτώχεια που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια" λέει η ηλικιωμένη, δείχνοντας μια σακούλα γεμάτη με κουτιά φάρμακα, τα οποία λαμβάνει η ίδια και ο σύζυγος της.
Στις 24 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, η 70χρονη μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Ξυλόκαστρο και απαίτησε από την υπεύθυνη και τον σύζυγό της να της παραδώσουν τα χρήματα από το ταμείο.
Στη συμπλοκή που ακολούθησε η 70χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα. Η συνέχεια ήταν να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

news247.gr

Δημόσιο: Οι 39 σελίδες που κρίνουν το μέλλον 206.000 υπαλλήλων

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον 39 σελίδων «Οδηγό για το Σχεδιασμό Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας» από τον οποίο θα εξαρτηθεί η τύχη 206.000 υπαλλήλων υπουργείων.
Πρόκειται για ερωτηματολόγια στα οποία, όπως τονίζεται στο σημείωμα, περιλαμβάνονται ερωτήματα σχετικά με τα γενικά στοιχεία της θέσης, τα στοιχεία του υπηρετούντος υπαλλήλου, τον άμεσα προϊστάμενο και τους υφισταμένους εφόσον υπάρχουν, τις απαιτήσεις της θέσης.
Από τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια θα εξαρτηθεί η τοποθέτηση των υπαλλήλων στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων, αφού προηγουμένως ελεγχθούν και τα τυπικά προσόντα τους και η αντιστοίχησή τους με τη θέση που κατέχουν. Έτσι, στη συνέχεια, όσων τα προσόντα δεν συμβαδίζουν με το περίγραμμα θέσης τότε θα τίθενται στο καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να καταλάβουν τη νέα τους θέση.
Όπως τονίζεται στο εισαγωγικό σημείωμα «πρόκειται για ένα εργαλείο διοικητικού σχεδιασμού των θέσεων εργασίας μέσα από την ανάλυση κάθε θέσης και των προσόντων που πρέπει να διαθέτει ο κάτοχός της, σε συνδυασμό με την ευρύτερη στοχοθεσία της δημόσιας οργάνωσης στην οποία ανήκει. Επομένως, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας επιδρούν θετικά στη λειτουργία της στελέχωσης, διευκολύνουν την ουσιαστική εφαρμογή του συστήματος διοίκησης μέσω στόχων και συμβάλλουν στην ορθολογική οργάνωση και διαχείριση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ο προσανατολισμός των δημοσίων οργανώσεων σε μετρήσιμα αποτελέσματα συνδέεται άρρηκτα με το σχεδιασμό των θέσεων εργασίας.»
»Ο παρών Οδηγός αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο στο οποίο αποτυπώνεται η σημασία της κατάρτισης περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, η σχετική μεθοδολογία και σειρά πρακτικών οδηγιών για τη δόμηση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται υποδείγματα με έντυπα και συναφές ερωτηματολόγιο το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε φορέα προκειμένου να εξαχθεί η πρώτη πληροφορία για τη δημιουργία των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Οδηγός έχει διαχρονικό χαρακτήρα, δηλαδή η χρήση του είναι δυνατή κάθε φορά που οι οργανώσεις της δημόσιας διοίκησης χρειάζεται να σχεδιάσουν από την αρχή ή να ανασχεδιάσουν περιγράμματα θέσεων εργασίας και τις διοικητικές τους δομές.»
Να σημειωθεί ότι ο Οδηγός διαρθρώνεται ως εξής:
Εισαγωγή
Ενότητα 1: Ορισμοί-ωφέλεια
Ενότητα 2: Εφαρμογή του Οδηγού
Ενότητα 3: Μεθοδολογία
Παράρτημα 1: Ερωτηματολόγιο Ανάλυσης της Θέσης Εργασίας
Παράρτημα 2: Έντυπο Περιγράμματος Θέσης Εργασίας
Παράρτημα 3: Παραδείγματα Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας
Ο ΟΔΗΓΟΣ

aftodioikisi.gr

Παράταση τεχνικού ελέγχου δικύκλων μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ & Ι.ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι 25.5.2013.


Μέχρι και την 25/5/2013 παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για τεχνικό έλεγχο των Δικύκλων Μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ και τα Ι.ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την τροποποίηση της υπ’ αρ. 3432/8-4-2013 απόφασης για την παράταση στα προγράμματα πρόσκλησης Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων Μοτοσυκλετών.

Η Εφορία ξεκινάει ελέγχους στα δάνεια

eforia-elegxoi
Εκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας, σχεδιάζει η Εφορία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του “Έθνους”.
Η ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα υποστηρίζει ότι τα στοιχεία από τους ελέγχους θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος, και στόχος του υπουργείου Οικονομικών που δίνει τη σχετική εντολή στις Εφορίες είναι να εντοπιστούν αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις πόθεν έσχες.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι πιστωτικές κάρτες και η αξία των ακινήτων.

ysterografa.gr

Ξεδόντιασμα της Χρυσής Αυγής με όπλο τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι αυθεντικοί και ενδεικτικοί, αφού διεξάγονται πλέον καθημερινά.

Διάλογος πρώτος (μέσα σε ένα ταξί):

Οδηγός: «Κανονίστε να πάμε από την Αριστερά στη Χρυσή Αυγή».

Επιβάτης: «Και τι θα πετύχετε;»

Οδηγός: «Τίποτε».

Επιβάτης: «Οπότε, γιατί να το κάνετε;»

Οδηγός: «Έτσι, από αντίδραση, για να τιμωρήσω»

Επιβάτης: «Ποιους;»

Οδηγός: «Τους πολιτικούς»

«9η ΜΑΙΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ EUROPE DIRECT
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ INFORMATION CENTRE OF
ΝΑΥΠΛΙΟΥ NAFPLIO
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου,
21100 Ναύπλιο
ΤΗΛ: 2752 362141
ΝΑΥΠΛΙΟ 8 ΜΑΙΟΥ 2013
Δελτίο τύπου
                                                                       
 
Με αφορμή την 9η Μαΐου-Ημέρα της Ευρώπης, το Κέντρο Ευρωπαïκής Πληροφόρησης Europe Direct Ναυπλίου σε συνεργασία με το ΦΟΥΓΑΡΟ,θα συμμετάσχει στη δράση με τίτλο «12 ώρες για την Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Halles de Schaerbeek» στις Βρυξέλλες,την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013,10:00-24:00.
Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στις Βρυξέλλες, η οποία συντονίζεται από τον Τζίμι Τζαμάρ επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Το ´12 ώρες για την Ελλάδα ­´ www.12hoursforgreece.com, θα περιλαμβάνει έργα και ιδέες που προέκυψαν στην Ελλάδα,στο πλαίσιο της κρίσης και θα επικεντρώνεται σε μια από τις σημαντικότερες αξίες που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο,τη Δημοκρατία.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει,επίσης, μαραθώνιο ανάγνωσης της «Πολιτείας»του Πλάτωνα, η οποία θα διαρκέσει 10 ώρες, και θα συμμετέχουν 200 αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων,ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών,συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία,φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου,μύηση στους ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.Θα ακολουθήσει συναυλία,στην οποία θα συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας.
Tο ΦΟΥΓΑΡΟ θα αναμεταδώσει ζωντανά από τις Βρυξέλλες μέσω web streaming την εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τις 11:00 π.μ. έως τις11:00 μ.μ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συνδιοργαν​ώνουν Ημερίδα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση & Περιφερεια​κή Αυτοδιοίκη​ση: Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, σας προσκαλούν στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή», η οποία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους, «Ίδρυμα Ζαφείρη» την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στις 19:00.
το πρόγραμμα τηςημερίδας «Ευρωπαϊκή Ένωση & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή»
19:00 Προσέλευση
19: 15 Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί
• Μανώλης Σκαντζός, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
• Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας
19:30 Κώστας Αγραπιδάς, Διευθυντής Υπουργείου Απασχόλησης, Δήμος Ζαχάρως, «Ευέλικτες Μορφές Απασχόλησης»
19:45 Χρύσα Αντωνάκη, Δήμος Σαμοθράκης, «Περιφερειακή Νησιωτική Ανάπτυξη: η περίπτωση της Σαμοθράκης»
20:00 Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, «Νέες Τεχνολογίες στην Ανακύκλωση»
20:15 Αλέξανδρος Ευσταθίου, «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Βιομάζα και Βιοκαύσιμα»
20: 30 Γιώργος Κρεμλής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αν. Διευθυντής, Γενική Δ/νση
Περιβάλλοντος, «Οι Περιφέρειες και η Νέα Προγραμματική Περίοδος της Ε.Ε., 2014¬2020»
20:45 Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Το Παρελθόν ως Πρόκληση για το Μέλλον της Ευρώπης»
Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Έργων & Περιφερειακής Ενημέρωσης



 


 


 
 

Νέο χαράτσι στα διόδια Πατρών - Κορίνθου

diodia
Αντιμέτωποι με υψηλότερες χρεώσεις και πληρωμή διοδίων και στις δυο κατευθύνσεις θα είναι όσοι ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό, λόγω της επανεκκίνησης των έργων της Πατρών- Κορίνθου Ελευσίνας, πράγμα που σημαίνει διπλασιασμό των εξόδων για ένα ταξίδι Πάτρα- Αθήνα.
Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής», αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο και κατόπιν θα ζητηθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και μέσα στο καλοκαίρι, θα κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή οι τροποποιήσεις στις συμβάσεις παραχώρησης.
Τα τέσσερα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. γεγονός που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είναι έτοιμα το 2015. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει σε πολύ σύντομο διάστημα οι εργασίες να εξελίσσονται σε εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα. Προϋπόθεση γι’ αυτό βέβαια είναι να υπάρξει η απαραίτητη ρευστότητα από τις τράπεζες.
Σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (λ.χ. στην εθνική οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί), ενώ σταδιακά οι χρεώσεις στα διόδια θα ανέβουν, ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων.
 
fresh-press.gr

Πωλείται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κτίρια της ΕΡΤ


Πακέτο 300 ακινήτων με γήπεδα, τουριστικές εκτάσεις, κάμπινγκ, εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών και κτίρια της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων για να πωληθούν, όπως ορίζεται στο Μνημόνιο.
Μέσα στο Πάσχα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ''πακέτου'' 300 ακινήτων τα οποία και θα πωληθούν βάση του Μνημονίου.

Μεταξύ των ακινήτων αυτών συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τη Euro2day:

- Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

- Κτίρια της ΕΡΤ

- Οι εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών σε Αιδηψό, Καμμένα Βούρλα

- Ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου

- Τα Ξενία Βυτίνας, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού Ηρακλείου

- Το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο

- 228 μικρότερα οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα)
newsit.gr

7/5/13 - Κωνσταντίνος Καραμανλής - Coursework

Η ένταξη στην Ε.Ο.Κ. ως βασικός άξονας της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή -
Οι εθνικές εκλογές του 1981 ως σημείο αποτίμησης

Εργασία στα πλαίσια του του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Διαβάστε όλη την εργασία, εδώ.

 





http://vbalafas.blogspot.gr/2013/05/coursework.html

Η Ελλάδα είπε (επιτέλους) ευχαριστώ και ο Γκάλης έκλαψε!

galisproto
Σε κλίμα συγκίνησης ο Νίκος Γκάλης επέστρεψε στο “σπίτι” του, αποθεώθηκε από τον κόσμο του Αρη και δήλωσε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να κρεμάει η αγαπημένη του ομάδα τη φανέλα του.
Ο… τεράστιος Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν στο “Παλέ” άρχισε να δονείται η ατμόσφαιρα από τα συνθήματα του κόσμου.
“Νίκος Γκάλης οε οε οε”, “είσαι Θεός μοναδικός” και “τι την έκανε την μπάλα ο Θεός…” ήταν τα συνθήματα, που κυριάρχησαν με τον Γκάλη να ευχαριστεί όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα ψηλά, στην οροφή. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, κανείς δεν μπορεί να διακριθεί μόνος του.
Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές και τη διοίκηση του Άρη. Πιο πολύ από όλους μας έδωσε φτερά ο κόσμος μας. Δύο φορές έχω νιώσει τέτοια συγκίνηση, μία στη γέννηση της κόρης μου και μία σήμερα”, δήλωσε ο Γκάλης.

Πηγή sport.gr

ysterografa.gr

Η Κική Δημουλά απαντά στις κατηγορίες για ρατσισμό

dimoula
Στο σάλο που έχει προκληθεί μετά τη δήλωση που φέρεται να έκανε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, απάντησε η Κική Δημουλά.
Μιλώντας η ίδια στο maga.gr τονίζει:”Δεν θα κάνω δήλωση να πείσω ότι δεν αποκάλεσα όλους τους κλέφτες δολοφόνους. Είπα μια περίπτωση που συνέβη μέσα στην οικογένειά μου και χρειάστηκε να φτάσουμε στο νοσοκομείο και εννοούσα πόσο τρόμο μου δημιουργεί αυτό το πράγμα”.
“Δεν μπορώ εγώ να απολογηθώ για ό,τι συμβαίνει. Δεν είπα ότι βγήκα στην πόρτα μου και άκουσα ουρλιαχτά από μια γυναίκα που της είχαν αρπάξει τον σταυρό από τον λαιμό της. Είπα ότι η αδελφή μου ετών 70 και ο άντρας της ετών 75 δέχτηκαν επίθεση. Τους χτύπησε την πόρτα κάποιος, του άνοιξαν, μπήκαν δύο μέσα, τους φίμωσαν το στόμα, τους έκλεισαν στο μπάνιο και επί δυόμισυ ώρες ανενόχλητοι δεν άφησαν τίποτα. Ξάφρισαν όλο το σπίτι. Κατέθεσαν στην αστυνομία, ήρθαν οι αστυνομικοί και πήραν αποτυπώματα και φυσικά δεν έγινε τίποτα. Και τη δεύτερη φορά, ένας έξω από την πόρτα της αδελφής μου, επειδή δεν του έδωσε το κλειδί να μπει μέσα στο σπίτι της, την χτύπησε και πήγαμε στο νοσοκομείο”, επισημαίνει και κάνει λόγο για εχθρικότητα απέναντι εναντίον της άνευ προηγουμένου, την οποία, όπως λέει, έχει συναντήσει σε πάρα πολλές φάσεις.

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κιάτο

Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση - παρουσίαση των θέσεων για τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κιάτο, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, αυτή την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 8.30μμ. Την εισήγηση θα κάνουν μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής. Γιατί υπάρχει κι άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ! Να νικήσει ο λαός!

Οι Εβραίοι απαιτούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής

graumannΤο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο επιδιώκει την απαγόρευση όλων των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου, Dieter Graumann, προειδοποιεί κυρίως για τους «ακροδεξιούς στην Ελλάδα».
Κατά το κλείσιμο των ετήσιων εργασιών του στη Βουδαπέστη, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τα ακροδεξιά κόμματα «που απειλούν τη δημοκρατική τάξη και τις μειονότητες».
Ως παράδειγμα για τις επισημάνσεις του, το Συνέδριο χρησιμοποίησε, εκτός από το NPD της Γερμανίας και το Jobbik της Ουγγαρίας, τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρθηκε ότι διεξάγεται μια επικίνδυνη αντισημιτική συζήτηση, η οποία θυμίζει έντονα την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος υπό τον Χίτλερ και απευθύνεται προτροπή προς την Ευρώπη να απαγορεύσει και απομονώσει τις παρατάξεις που την πρεσβεύουν.
Ειδικά για την Χρυσή Αυγή ο Graumann ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία απέδωσε στη Χρυσή Αυγή ρατσισμό και εξύμνηση των Ναζί και τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν επιτρέπεται να την ανέχονται. Αντιθέτως, θα πρέπει να απαιτήσουν από την Αθήνα την τήρηση των κοινών Αρχών της Ευρώπης.
Στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου στη Βουδαπέστη έλαβαν μέρος 500 εκπρόσωποι από περισσότερες από 70 εβραϊκές κοινότητες.

ysterografa.gr

Ο σερ Άλεξ κατεβαίνει από το τρένο (της Γιουνάιτεντ);

sir-Alex-Ferguson
Δημοσίευμα της Daily Mail ανάβει φωτιές στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αναφέρει πως ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ετοιμάζεται να πει αντίο, έπειτα από 26 χρόνια στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως ο πολυνίκης τεχνικός θα γνωστοποιήσει την απόφαση του την Κυριακή στο ματς με την Σουόνσι, το οποίο θα έχει χαρακτήρα φιέστας καθώς οι “κόκκινοι διάβολοι” θα γιορτάσουν το 20ο πρωτάθλημα τους.
Περισσότερα στο sport.gr

Απολύσεις: Στα επόμενα κύματα καταργήσεων οι οργανισμοί των ΟΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) των δήμων και των περιφερειών θα βρίσκονται εκτός της πρώτης λίστας των υπό κατάργηση οργανισμών του δημοσίου που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί τις αρχές Ιουνίου, δίνουν στους συνομιλητές τους Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τόσο από τη γνωστή εγκύκλιο Μανιτάκη όσο και με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση – συγχώνευση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου τη Μεγάλη Πέμπτη, το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από στελέχη κομμάτων αλλά και αιρετούς σχετικά με τους οργανισμούς των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση ήταν κοινή σε όλους, δηλαδή, ότι «δεν πρόκειται να ενταχθούν στο πρώτο κύμα των καταργήσεων τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ».
Κάτι, βεβαίως, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται καθόλου (τουναντίον μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες) να ενταχθούν στα επόμενα κύματα, αρχής γενομένης από αυτό των επόμενων 2.000 απολύσεων εντός του 2014.

Οι αρχηγοί αποφασίζουν αρχές Ιουνίου για τις απολύσεις

Στις αρχές Ιουνίου θα «κληρώσει», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για την πρώτη λίστα φορέων του δημοσίου (ΝΠΙΔ) που θα καταργηθούν, οδηγώντας στην έξοδο από το δημόσιο περί τους 2000 υπαλλήλους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
Την απόφαση, όμως, δεν θα τη λάβει ούτε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Α. Μανιτάκης ούτε ο Μέγαρο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «λίστα Σταμάτη» που επεξεργάζονται από κοινού οι υπουργοί Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα παραδοθεί από τον κ. Μανιτάκη που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα στους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να λάβουν την τελική απόφαση.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λίστα θα περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια για κατάργηση οργανισμών, ώστε οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά.
Όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αυτό το διάστημα σβήνουν και γράφουν, «η λίστα θα είναι πλήρως αιτιολογημένη και αξιολογημένη», ενώ η ενημέρωση προς τα τρία κόμματα της κυβέρνησης «θα είναι συνεχής.»

Γκάλης: Το 1987 η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου

galis
Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την σπουδαία καριέρα του, τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα, την αποχώρηση του από τον Άρη, την Εθνική ομάδα και πολλά άλλα.
Περισσότερα στο sport.gr

Ο Κρίστι αδυνατίζει για να γίνει… Πρόεδρος των ΗΠΑ

Chris-Christie
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ, Ρεπουμπλικανός Κρις Κρίστι, υπεβλήθη μυστικά σε επέμβαση τον Φεβρουάριο, προκειμένου να χάσει βάρος, στην προσπάθειά του να αυξήσει τις πιθανότητες να είναι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2016.
Ο Κρις Κρίστι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το υπερβολικό βάρος του ωστόσο έχει σταθεί διαχρονικά εμπόδιο σε όσους θα ήθελαν να τον δουν υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο, με αντικειμενικές πιθανότητες να είναι ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο ίδιος συνηθίζει σε συνεντεύξεις του να αστειεύεται για το βάρος του, και έχει εκφράσει την προσδοκία να μην τον κρίνουν αρνητικά οι Αμερικανοί ψηφοφόροι για τη συγκεκριμένη αδυναμία του, το γεγονός ωστόσο ότι αποφάσισε να κάνει εγχείριση, και να την κρατήσει μυστική, δείχνει ότι… καίγεται για απώλεια κιλών.
Ο Κρις Κρίστι θεωρείται ότι έβαλε το τελευταίο… καρφί στην προσπάθεια του Μιτ Ρόμνεϊ να κερδίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όταν δεν δίστασε να εμφανιστεί στο πλευρό του εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ, και να τον επαινέσει για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του τυφώνα “Sandy”, που έπληξε κυρίως τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ.

ysterografa.gr

ΜΠΑΚΟΥ: Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

60bbd94f39542bbcdabdbc1cfe3c9e6e.jpg
H βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη που συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής Νότιου Καυκάσου για τη συμβίωση των κοινωνιών, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν το συμβούλιο της Ευρώπης και κυρίως την κατάσταση στον Καύκασο μετά τον πόλεμο. Επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τον αγωγό TAP που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την χώρα μας. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του TAP στην ευρύτερη περιοχή