Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αστέρας Τρίπολης: «Δεν μας πτοεί τίποτα...»

Αστέρας Τρίπολης: «Δεν μας πτοεί τίποτα...» | onsports.gr

Μηνύματα συμπαράστασης από όλον τον πλανήτη δέχεται ο Αστέρας Τρίπολης για τον τρόπο που έχασε το τρόπαιο.
Σε ανακοίνωσή της η αρκαδική ΠΑΕ τονίζει πως η ομάδα δεν θα σταματήσει πουθενά, ενώ ευχαρίστησε τον συγκλονιστικό κόσμο που βρέθηκε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Από τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μέχρι την Αφρική και φυσικά ολόκληρη την Ελλάδα, λαμβάνουμε τα θερμότερα μηνύματα για τον Αστέρα Τρίπολης.
Δεν μας πτοεί τίποτε και δεν θα σταματήσουμε πουθενά.
Σας είμαστε ευγνώμονες για την ανατριχίλα που μας κάνατε να νιώσουμε στο ΟΑΚΑ.
VAMOS για πλέι οφ
..".

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 22:00 - Θρύλε, η κούπα στα χέρια σου...

Οι Γιώργος Πρίντεζης, Στράτος Περπέρογλου και Βασίλης Σπανούλης θέλουν να τελειώσουν την δουλειά στο Λονδίνο και να κάνουν το repeat 

Ο Ολυμπιακός απέχει 40 λεπτά από το repeat στην Ευρωλίγκα! Στις 22:00 (ΕΤ1, NS1, Sentra 103,3) οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό του Λονδίνου!
Ενα παιχνίδι μακριά από το όνειρο βρίσκεται ο Ολυμπιακός που απόψε θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή κούπα και να γράψει ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (στις 10) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκα και αν στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης, θα γίνουν η τρίτη ομάδα μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι που θα έχουν κατακτήσει back to back ευρωπαϊκό τίτλο.
Ενα παιχνίδι μακριά από το repeat ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Επειτα από 30 ολόκληρα παιχνίδια που έδωσαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη φετινή χρονιά, τους μένει απλώς ένα 40λεπτο για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα και να κόψουν πρώτοι το νήμα του φετινού μαραθωνίου της Ευρωλίγκα. Η εξωπραγματική εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ήδη ξεχαστεί από τους παίκτες του Ολυμπιακού και άπαντες κοιτούν μπροστά. Θα ήταν λάθος να μείνουν εκεί και να αρκεστούν στα εγκωμιαστικά σχόλια που ακούγονται από κάθε πλευρά, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες θα έχαναν την ουσία.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αστειεύεται, θεωρητικά είναι το φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τη χρίσουν ξανά «βασίλισσα». Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετάξει εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί για την Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και έχει στόχο να επαναλάβει την έκπληξη του ημιτελικού, βγάζοντας για μία ακόμη φορά εκτός πορείας ένα φαβορί.
ι δώδεκα «κομάντος» του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι και παράλληλα διατηρούν τη συγκέντρωσή τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ζουν την κάθε στιγμή του φάιναλ φορ, αλλά παράλληλα δεν παρεκκλίνουν εκατοστό από τον στόχο τους που φυσικά είναι το repeat. Ενα χρόνο παρά μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι και πάλι εδώ, έτοιμοι και αγριεμένοι για να πατήσουν και πάλι κορυφή και να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην ευρωπαϊκή μπασκετική ιστορία. Κι όπως είπε ο Γιώργος Πρίντεζης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι το ένστικτο

Η άνεση του Απόλλωνα και η «σφαγή» για δύο θέσεις

Η άνεση του Απόλλωνα και η «σφαγή» για δύο θέσεις
Όλες οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Super League, προχώρησαν με νίκες στο κυρίως πιάτο της 38ης αγωνιστικής, με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα να κρατά μια απόσταση ασφάλειας, την ίδια στιγμή που έξι ομάδες συνωστίζονται σε απόσταση δύο βαθμών και διεκδικούν την απευθείας άνοδο, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τέλος.
Ο Απόλλων κέρδισε εύκολα την Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Ρζιούπολη με 4-2 και με την 21η νίκη του σε 36 αγώνες, ανέβηκε στους 70β. κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Από εκεί και μετά γίνεται ο χαμός. Ο Ηρακλής κερδίζοντας στο «Καυταζόγλειο» τον Πανσερραϊκό 2-0, διεύρυνε το σερί του στις πέντε νίκες κι ανέβηκε ξανά μόνος στη 2η θέση με 65β, έναν παραπάνω από τον 3ο αυτή τη στιγμή Εργοτέλη.
Τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκης πέτυχε η Νίκη Βόλου επί της Παναχαικής, 1-0 κι έφθασε στους 63β, όσους έχουν και οι Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή. Σύμφωνα με τα παραπάνω, δύο από τις έξι αυτές ομάδες θα ακολουθήσουν τον Απόλλωνα στην απευθείας άνοδο και οι άλλες τέσσερις θα παλέψουν, μέσω των πλέι φο, για το 4ο και τελευταίο εισιτήριο. Ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα, που ισοφαρίστηκε στο τέλος στην Καβάλα (1-1), έχασαν σημαντικό έδαφος για μια θέση στα πλέι οφ.
«Άναψε» η μάχη και στην ουρά
Νέο ενδιαφέρον απέκτησε και η μάχη για την αποφυγή της 20ής θέσης, που οδηγεί στον υποβιβασμό. Ο Βύζας κέρδισε στα Μέγαρα τον Φωκικό 1-0 και εκμεταλλευόμενος την εντός έδρας ήττα του Θρασύβουλου από τη Δόξα Δράμας (4-0) πλησίασε την ομάδα της Φυλής στον έναν βαθμό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας 0-4
Παναχαϊκή-Νίκη Βόλου 0-1
Καβάλα-Λάρισα 1-1
Ηρακλής-Πανσερραϊκός 2-0
Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής 1-0
Απόλλων -Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-2
Βύζας Μεγάρων-Φωκικός 1-0
 Καλλονή- Καλλιθέα 2-0
Ολυμπιακός Βόλου- Ηρακλής Ψαχνών 2-0
 Παναιτωλικός- Εργοτέλης 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Απόλλων
36
47-26
70
2. ΑΕΠ Ηρακλής
36
43-20
65
3. Εργοτέλης
36
35-23
64
4. Νίκη Βόλου
37
41-22
63
5. Καλλονή
36
37-18
63
6. Παναιτωλικός
36
48-23
63
7. Ολυμπιακός Βόλου
36
43-21
63
8. Πανσερραϊκός
36
32-25
59
9. Δόξα Δράμας
37
33-25
57
10. Λάρισα
36
38-23
55
11. Ηρακλής Ψαχνών
36
40-33
53
12. Καβάλα
36
30-32
46
13. Καλλιθέα
36
36-37
46
14. Πιερικός
36
31-50
39
15. Παναχαϊκή 2005
37
29-35
36
16. Eθνικός Γαζώρου
36
23-31
36
17. Φωκικός
36
25-45
35
18. Αναγέν. Γιαννιτσών
36
30-59
31
19. Θρασύβουλος
37
22-43
27
20. Βύζας Μεγάρων
36
17-44
26
21. Αναγέν. Επανωμής
36
22-67
15

Μετά από 10 χρόνια, ο Παναιγιάλειος και πάλι στην Football League.

Ανοδος για Παναιγιάλειο!
Μετά από 10 χρόνια, ο Παναιγιάλειος είναι και πάλι στην Football League. Η ομάδα του Αιγίου ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Αχαρναϊκό στην έδρα της, στο ντερμπι της 24ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Football League 2 και εξασφάλισε την άνοδο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.
Ετσι, έγινε η τρίτη ομάδα που «σφραγίζει» το εισιτήριο, μετά τον Φωστήρα και τον Αχαρναϊκό.
 Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με τέρμα του Ραχίμ στο 18ο λεπτό. Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε παραπανω από τέσσερα λεπτά, αφού στο 22' ο Παναιγιάλειος ισοφάρισε με σουτ του Μπουρλάκη. Το "τρελό" δεκαπεντάλεπτο συνεχίστηκε με τους παίκτες του Μάκη Παπαδόπουλου να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ με σουτ του Βεστάκη στο 27ο λεπτό.
Το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Παπαχρήστος στο 31ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν ευνόησε και τις δύο ομάδες.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Τ. Παπαδόπουλος, Σούλης, Γκοτσούλιας, Γ. Παπαδόπουλος, Μπούνας, Λαζανάς, Μπουρλάκης, Σκαρτσίλας.
Αχαρναϊκός (Μάκης Παπαδόπουλος): Παγούδης, Μωυσιάδης, Μαγγίνας, Μανάλης, Αναστασίου, Αθανασόπουλος, Χριστόπουλος, Ντεντόπουλος, Καλογερόπουλος, Ραχίμ, Βεστάκης.
Μετά την ισοπαλία του Αιγίου, ο Φωστήρας εδραιώθηκε στην  πρώτη θέση της βαθμολογίας. μετά τη νίκη του με 2-0 επί της Καλαμάτας και άφησε πίσω του τον Παναιγιάλειο και τον Αχαρναϊκό.
Τα τέρματα που έδωσαν τη νίκη στους παίκτες του Θύμιου Γεωργούλη, πέτυχαν οι Πάλλας στο 24ο λεπτό με σουτ και Δωροβίνης στο 92' με πέναλτι.
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Τσούκης, Πεταυράκης, Τσώνης, Παραράς, Τσαγκαράκης, Κούτρος, Δωροβίνης, Κάμπας, Στάμος (67' Κόπελας), Πάλλας.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κολοβούρης, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τσιμικλής, Πούτσης (72' Κουρέας), Γεωργιόπουλος (33' Σαραντόπουλος), Ηλιόπουλος, Μπελεβέντης, Ρήγας

Αντίθετα, η «μάχη» για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις «φούντωσε», με την Προοδευτική και τα Χανιά να μπαίνουν γερά στο κόλπο, την Επισκοπή και τον Αστέρα Μαγούλας να μην παίρνουν τους πόντους που ήθελαν για να εξασφαλιστούν, ενώ ο Ρούβας τέθηκε νοκ-άουτ.
Η Προοδευτική επιβλήθηκε 1-0 της Επισκοπής και ελπίζει. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη εμφανίστηκαν διαβασμένοι και θα έφευγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από τον Κορυδαλλό, αν στο 92ο λεπτό το σουτ του Αργυρίου δεν ήταν εύστοχο. Η νίκη αυτή ωστόσο δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα, αφού όπως όλα δείχνουν η Προοδευτική έχασε το "τρένο" της πρώτης εξάδας.
Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης): Mπαντίκος, Κουσουρής (67' Αντωνίου), Λαζούρας, Παπανικόλας, Τούρλος, Μπελέρης, Τεγούσης (65' Αργυρίου), Επιτροπάκης, Παναγιωτόπουλος, Λέκκας, Κοξαράκης (57' Βούζας).
Επισκοπή (Κώστας Ανυφαντάκης): Κελαϊδής, Ρουμπάκης, Φραντζεσκάκης (60' Τριχάκης), Σουμπασάκης, Δελήμπασης (40' Κοζανίδης), Τζέκος, Δημογιάννης, Αργυράκης, Ψωμάς, Βελονάκης (68' Ανωγειανάκης), Σελινιωτάκης.
Ζωντανός στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στην Football League έμεινε ο A.O Xανιά, ο οποίος νίκησε 3-2 του Ρούβα στο ντέρμπι της Κρήτης,σε ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ζαντριά στο 15' και το 25, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πανε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 2-1, αφού μείωσαν στο 37ο λεπτό με σουτ του Παντελή. Στο 54' ο Πετράς χτύπησε το "καμπανάκι" με το δοκάρι που είχε και στο 69' ο Φουκαράκης έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, αποτέλεσμα που δεν βόλευε καμία ομάδα, ο Βουρβαχάκης με σουτ στο 86ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και παράλληλα το δικαίωμα να ελπίζει σε κάποιο θαύμα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Μαρκαντωνάκης, Κορτσινίδης, Καμπλιώνης (85' Βουρβαχάκης), Ψυχουντάκης, Ζντράγκοβιτς, Παπαζούδης, Τσάτσος (65' Μποτωνάκης), Δουμάνης (79' Ταταράκης), Γωνιωτάκης, Μποχώνης, Ζαντριάς.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Λυράκης, Κίτσος, Πετράς, Σεντεμέντες, Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Κεφαλούκος, Μουρατίδης (88' Έκελμανς), Αντωνάκης (74' Λυκούδης), Φουκαράκης, Παντελής.
Ο Αστέρας Μαγούλας ήθελε τη νίκη για να γιορτάσει την άνοδο, αλλά τελικά ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Γλυφάδα που εξακολουθεί να ελπίζει.
Τέλος, ο Πανηλειακός πήρε ξεκούραστο «τρίποντο» άνευ αγώνα απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, ενώ ρεπό είχε η Κόρινθος.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 2-2
Φωστήρας - Καλαμάτα 2-0
Χανιά - Ρούβας 3-2
Προοδευτική - Επισκοπή 1-0
Αστέρας Μαγούλας - Γλυφάδα 2-2
Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός 0-3 α.α.
Ρεπό: Κόρινθος

Η Βαθμολογία


1. Φωστήρας

21

26-12

39

2. Αχαρναϊκός

22

31-18

39

3. Παναιγιάλειος

22

33-18

38

4. Επισκοπή

21

31-22

36

5. Αστέρας Μαγούλας

21

26-21

35

6. Πανηλειακός

21

27-23

30

7. Γλυφάδα

21

28-29

30

8. Χανιά

21

25-22

29

9. Προοδευτική

21

27-24

27

10. Ρουβάς

21

24-23

27

11. Κόρινθος

22

23-22

26

12. Καλαμάτα

21

16-20

19

13. Εθνικός Αστέρας

21

0-63

-2