Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γενική άποψη Δερβενίου το 1960 και σήμερα


 

Δέκα συλλήψεις στο Βραχάτι σε αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (16-5-2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε ενενήντα δύο (92) άτομα εκ των οποίων τριάντα οκτώ (38) ημεδαποί και πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα πέντε (95) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
· Ένας (1) ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους -64.463,31- ευρώ.
· Πέντε (5) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
· Μία (1) ημεδαπή και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν είκοσι δύο (22) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -25- γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

O «αγγελιοφόρος»του Χαμόγελου του Παιδιού ...

είναι ο Ιορδάνης Στάιος
- Ταξίδεψε σε 8 χώρες με το ποδήλατο του και διέσχισε 2623 χλμ για τα παιδιά
 – Τι λέει για την προσπάθεια του αλλά και τι υπόσχεται για το μέλλον

Ο "αγγελιοφόρος" του Χαμόγελου του Παιδιού... Ιορδάνης Στάιος
«Δεν είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης αλλά διέσχισα 2623 χλμ για να χαμογελάσουν τα παιδιά»
Πέρασε από την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία,τη Βουλγαρία
Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου
 
Ο ίδιος μίλησε για την «περιπέτεια» του αυτή και υπογράμμισε πως η καλύτερη ανταμοιβή στις κακουχίες που πέρασε ήταν το χαμόγελο των παιδιών και η χαρά τους όταν τον αντίκρισαν…
 

18 ΜΑΪΟΥ-ΔΙΕΘ​ΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου, ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, "με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών", ανάγοντας έτσι τα μουσεία, σε φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών.
Κάθε χρόνο διερευνάται ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον πολιτισμό.
Το θέμα του φετινού εορτασμού της Ημέρας των Μουσείων, είναι «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή».
Ανάμεσα στα Μουσεία που συμμετέχουν, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας. (Ξενάγηση από αρχαιολόγους της ΛΖ΄ ΕΠΚΑ, Ώρες 9:00, 11:00 & 13:00).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας κατασκευάστηκε την περίοδο 1970-1978 και περιλαμβάνει συλλογές ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο Ισθμίας καθώς και το αρχαίο λιμάνι των Κεχγρεών. Το πιο εντυπωσιακό έκθεμα και μοναδικό στην Ελλάδα είναι οι 87 καλλιτεχνικοί πίνακες Opus Sectilae, δηλαδή ψηφιδωτά από ελεφαντόδοντο και γυαλί.

Οι Κεγχρεές ήταν το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου, το εμπορικό της λιμάνι, στον πρώτο φυσικό όρμο, νότια της Ισθμίας. Εκεί περισώζονται ερείπια των αντικριστών μόλων του λιμανιού ενώ μέσα στο νερό, στα όρια του βόρειο λιμενοβραχίονα φαίνονται ερείπια μικρών ναϊσκόμορφων χτισμάτων, αφιερωμένα κατά πάσα πιθανότητα στον Ποσειδώνα και την Ίσιδα.

Το καλοκαίρι του 375 μ.Χ. ήρθαν με πλοίο σε αυτό το λιμάνι, από την Ιταλία ή την Αίγυπτο και ξεφορτώθηκαν στην αυλή του ιερού της Ίσιδος, οι καλλιτεχνικοί πίνακες. Ένας τρομερός σεισμός εκείνο το καλοκαίρι βύθισε το λιμάνι των Κεγχρεών και κατέστρεψε τα περισσότερα κτίρια, παρασύροντας στο βυθό και τα κιβώτια με τους πολύτιμους πίνακες. Παρέμειναν στον υγρό τάφο τους για πολλούς αιώνες, μέχρι που τα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές του 1976.


PROGRAMMA-mera-mouseion-2013
Γενικές Πληροφορίες:
Διεύθυνση: Κυρά-Βρύση Ισθμίας, Τ.Κ. 20 100, Ίσθμια
Τηλ. : 27410 37244

Ωράριο: Τρίτη-Κυριακή: 08.30-15.00

Πρόσβαση: Από την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου μετά τον Ισθμό, στρίβουμε αριστερά για Επίδαυρο. Υπάρχει ταμπέλα με την ένδειξη «Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας»

Πρόσκληση για τη συνδιαμόρφ​ωση πλάνου λειτουργία​ς & δράσεων του Κέντρου Νέων Κορινθίας

{images:title}
Το Σάββατο 18/5, 5-10μμ, στον εσωτερικό χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος προγραμματίσαμε μια διαδραστική και συμμετοχική συνάντηση, μέσα από την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να καταλήξουμε στην πρόταση μας προς την περιφέρεια σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία του ΚΝΚ έτσι όπως το οραματιζόμαστε.

Στη συνάντηση θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο του Open Space, που είναι ένα εργαλείο για αποδοτικότερες συναντήσεις! Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η διεξαγωγή συζητήσεων σε μικρότερες ομάδες αρχικά, και στη συνέχεια η συζήτηση με όλη τη συνέλευση.

Σας προσκαλούμε να οραματιστείτε πως εσείς φαντάζεστε το Κέντρο Νέων Κορινθίας. Να κάνουμε μια δελεαστική και ρεαλιστική πρόταση στην περιφέρεια, να αναπτύξουμε τις ιδέες μας για το πως το κέντρο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας ζωντανός κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος για νέους! Θέλουμε τη συμμέτοχη σας γιατί πιστεύουμε ότι η συλλογική δράση φέρνει χαρά, δύναμη και ελευθερία!


Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΣΓΚ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-​ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


19 ΜΑΪΟΥ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ένας από τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας από στρατοκρατικό καθεστώς, είναι και ο ελληνισμός του Πόντου.

Οι Έλληνες του Πόντου αποτελούσαν πάντοτε ένα ζωτικό κομμάτι της περιοχής και παρόλο που ήταν μακριά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, διέγραψαν την δική τους πορεία η οποία όμως ήταν παράλληλη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων.

Δεν είχαν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή πολλών ελεύθερων ευρωπαϊκών πόλεων. Ο όρος γενοκτονία όπως διαμορφώθηκε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου(στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945), σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας και πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις (άρθρο 1 της ειδικής Σύμβασης, την οποία έχει ψηφίσει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1948 στο έγκλημα της γενοκτονίας).



Το 1919 αρχίζει ο νέος διωγμός κατά των Ελλήνων, πολύ πιο συστηματικός και συνάμα άγριος από τους προηγούμενους. Η 19η Μαΐου 1919 ημερομηνία την αποβίβασης του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, είναι η αρχή για τη δεύτερη και πιο σκληρή φάση (1919-1922) της Ποντιακής Γενοκτονίας (Η Α’ φάση της Γενοκτονίας, 1914-1918, έλαβε χώρα κυρίως κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με θύτες τους Νεότουρκους εθνικιστές). Η τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, οι εξορίες, η εξάλειψη της Ποντιακής ηγεσίας στην Αμάσεια το 1921, οι πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι μαζικές δολοφονίες, ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να μετοικήσουν μετά από εξοντωτικές πορείες, στην Ελλάδα, στη ΕΣΣΔ, το Ιράν, στη Συρία, και αλλού (Αυστραλία, ΗΠΑ). Τον επίλογο της ποντιακής γενοκτονίας αποτελεί ο βίαιος ξεριζωμός των επιζώντων μετά το 1922-1923.
Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού έχει αναγνωριστεί επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων (επίσημη Εθνική Επέτειος από 24 Φεβρουαρίου 1994), την Κύπρο, τη Σουηδία, πολιτείες των ΗΠΑ και περιφερειακές κυβερνήσεις στην Αυστραλίας, όπως προσφάτως και η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία σε μία ιστορική κίνηση, αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου παράλληλα με αυτήν, των Αρμενίων και Ασσυρίων κατά την περίοδο 1915-1922

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



Στις 19 Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή, θα εορτασθεί η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1.  ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ     
Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι και της δύσης του ηλίου της 19ης Μαΐου 2013. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της χώρας καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

  1. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
 Ώρα 10.30. Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.

3.  ΟΜΙΛΙΑ

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία από την κα. Πολυξένη Ορκοπούλου.

4.  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων από τους κ.κ., Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Πρωτοδικών και Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου, Δήμαρχο Κορινθίων, Πρώην Υπουργούς κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΑΕΙ, Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Κορινθίας, Δημάρχους του Νομού, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, Διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, Προέδρους των Επιστημονικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακούς Εφόρους Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή, Πρόεδρο Επιμελητηρίου, Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδρους των Εργατικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Προέδρους άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

Η σειρά κατάθεσης στεφανιών θα γίνει με φροντίδα του Τελετάρχη και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού, σε μνήμη των νεκρών των Ελλήνων του Πόντου. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τελετάρχης στην παραπάνω εκδήλωση ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Κορινθίων κ. Λυγάκης Δημήτριος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «...δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ​ΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και την επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρα εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις.
Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το  κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.
Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.
Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος».

"ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ" της Ζαΐρας Παπαληγούρα

ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αν. Καθηγήτριας κας Ζαΐρας Παπαληγούρα

 ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ ( Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη )
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.:
Βασίλης Ταρλατζής  Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής ΑΠΘ
 Ευθυμία Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ
 Γρηγόρης Αμπατζόγλου Καθηγητής Ψυχιατρικής-παιδοψυχιατρικής ΑΠΘ

Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαιτέρως

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το βιβλίο αυτό είναι ο καρπός μιας επιστημονικής έρευνας αλλά και το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ενασχόλησης με τα ζητήματα που αναφέρονται στην υπογονιμότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Απευθύνεται, κυρίως, στους ειδικούς. Δηλαδή, σ' εκείνους που ασχολούνται με την ψυχική υγεία, στους γυναικολόγους, τους βιολόγους και τους νομικούς. Επειδή, όμως, δεν κινείται μόνον σ' ένα στενά -και στεγνά- επιστημονικό πλαίσιο, επειδή μέσα στις σελίδες του ζωντανεύουν οι φωνές, ο πόνος και η αγωνία των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την τραυματική εμπειρία του να μην μπορούν (ή να μην μπορούν εύκολα) ν' αποκτήσουν παιδί, απευθύνεται και σ'αυτούς: σε γυναίκες και άνδρες που είτε αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες, είτε σκέπτονται να κάνουν χρήση των νέων μεθόδων αναπαραγωγής επειδή επιθυμούν ν' αποκτήσουν παιδί χωρίς σύντροφο ή βρίσκονται σε μια ομοφυλοφιλική σχέση.

Στόχος του βιβλίου αυτού δεν είναι να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που, θεωρούμενα υπό διαφορετικό πρίσμα, δεν μπορεί παρά να παραμένουν ανοιχτά, αλλά να προβληματίσει και να προσφέρει υλικό για μια εκ των υστέρων σκέψη. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και "δράση" ας σταθούμε για λίγο δίπλα σε αυτούς τους γονείς ακούγοντας με ταπεινοφροσύνη την προσωπική -πάντοτε λίγο-πολύ οδυνηρή- ιστορία τους. Ας δούμε με ποιον τρόπο κατόρθωσαν ν' αποκτήσουν τα παιδιά τους, κάτι που για άλλους είναι τόσο εύκολο, και ας δοκιμάσουμε να σκεφθούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε, να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους που θα βρεθούν στη δική τους θέση.

Βιογραφικό
Η Ζαΐρα Παπαληγούρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ρh.D.) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Εργάστηκε με γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και από το 2008 είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν κυρίως την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τις σχέσεις μητέρας-παιδιού και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Έχει μια κόρη.

Πέθανε ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Βιδέλα

General-Jorge-Videla-who--007

Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Βιδέλα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (1976-81), πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών.
Ο Βιδέλα ήταν ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 1976 και ουδέποτε εξέφρασε μεταμέλεια για τις απαγωγές και τις δολοφονίες που πραγματοποίησε το καθεστώς του. Μεταξύ άλλων η στρατιωτική δικτατορία ήταν υπεύθυνη και για τις “εξαφανίσεις” χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως αριστερών, από το 1976 μέχρι το 1983.
Είχε καταδικαστεί σε ισόβια και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη φυλακή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης και της συστηματικής “κλοπής” των βρεφών που γεννιόντουσαν από πολιτικούς κρατούμενους στα κρυφά κέντρα βασανιστηρίων όπου κρατούνταν.
Όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, πέθανε από φυσικά αίτια στο κελί του, σε φυλακή του Μπουένος Άιρες.
“Πέρασε τη ζωή του προκαλώντας μεγάλη καταστροφή, η οποία άφησε το στίγμα της στη ζωή της χώρας”, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και βραβευμένος με Νόμπελ Αργεντινός Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ. “Ο θάνατός του έβαλε τέλος στη φυσική παρουσία του, όχι όμως και σε όσα έκανε στη χώρα”, κατέληξε.

ysterografa.gr

Ένταση μεταξύ Δραγασάκη και Ηλιόπουλου, που αποβλήθηκε από την Ολομέλεια! (video)

iliopoul
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Γιάννη Δραγασάκη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.
Αφορμή στάθηκαν οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για Αλέξη Τσίπρα (Mr Alexis) με τον προεδρεύοντα της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη να τον απειλεί με αποβολή.
Εκεί η κατάσταση ξέφυγε με τον Ηλιόπουλο και τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίζουν και να φωνάζουν μεταξύ άλλων «άντε ρε ξεφτιλισμένοι, χειροκροτάτε γίδια».
Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ επιβλήθηκε μομφή εναντίον του με ομόφωνη απόφαση του προεδρείου.
Στη συνέχεια αποχώρησε και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής με κάποιους να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ», κατά την έξοδό τους.
Αναλυτικά οι διάλογοι:
Ηλιόπουλος: Ερώτηση-σούπα που προετοιμάζει το Mister Alexis για πρωθυπουργό ο οποίος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…
Δραγασάκης: Να με ακούσετε.
Ηλιόπουλος: Όχι να ακούσετε εσείς…
Δραγασάκης: Η συζήτηση διεξάγεται σε έναν χώρο που διέπεται από κανονισμό. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά.
Ηλιόπουλος: Ποιο είναι υβριστικό;
Δραγασάκης: Είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Δεν έχετε δικαίωμα να χαρακτηρίσετε σούπα μια ερώτηση. Παρακαλώ τον κύριο φρούραρχο να έρθει…
Ηλιόπουλος: Χειροκροτήστε γίδια…Ποιον φρούραρχο;
Δραγασάκης: Δεν είστε εδώ σε καμία συμμορία να μιλάτε έτσι…
Ηλιόπουλος: Συμμορία είστε εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άντε ρε ξεφτίλες. Άντε ρε ξεφτιλισμένοι.
Η συζήτηση για το ρατσιστικό νομοσχέδιο
Όσον αφορά στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ρατσισμό, στην ανάγκη σύμπραξης όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας που εκτρέπουν τη Δημοκρατία, τόνισαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την αναβολή κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου ο κ. Ρουπακιώτης υπερασπίστηκε το νομοθέτημά του στέλνοντας μήνυμα σε όσους αστόχαστα, όπως είπε, λησμονούν ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται από τα τρία κόμματα, ότι με τη δύναμη που του δίνει η στήριξη του κόμματός του θα υπερασπιστεί το σύνταγμα, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Δεν διεκδικούμε την τελειότητα κανενός νομοσχέδιου. Όσα γράφονται για τυχόν περικοπές δράσεων ελευθερίας και έκφρασης προσώπων, είναι επιεικώς ασεβή.
Θέλω να διαβεβαιώσω και να επαναφέρω τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του κ. Κουβέλη ότι θα προωθηθεί αυτό το νομοσχέδιο. Προσωπικά θα υπηρετήσω τη θεσμική λειτουργία και την τάξη, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και το νομοσχέδιο θα συμπληρωθεί χωρίς να εγκαταλειφθεί καμία βασική αρχή ή άξονάς του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Ρουπακιώτη να μην δεχτεί παρεμβάσεις που θα αλλοιώνουν την ουσία και το πνεύμα του νομοσχεδίου.
«Αυτό που ενόχλησε είναι ότι με το νομοσχέδιο σμπαραλιάζεται, συνθλίβεται η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και ότι σε αυτό τον τόπο είναι ίσοι και όμοιοι αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Φοβούνται ότι και τυπικά μπορεί να εκπνεύσει αυτό το ιδεολόγημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Ο κίνδυνος για τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι μείζων. Θα επαναλάβω την παράκλησή μου ότι αν δεν αναζητηθούν συγκλίσεις των δημοκρατικών δυνάμεων και του δημοκρατικού τόξου κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει.
Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να αναδείξει την ανάγκη υπεράσπισης της νομιμότητας χωρίς να ακουμπάει στα όρια περιορισμού της έκφρασης και της ελευθερίας της γνώμης», ανταπάντησε ο κ. Ρουπακιώτης.

Video





ysterografa.gr

Μεγάλη αναβάθμιση της Τουρκίας από τη Moody's


turkey-sΗ οικονομική άνθιση που βιώνει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποδίδει καρπούς και στις αγορές. Η Moody´s έγινε ο δεύτερος Οίκος Αξιολόγησης που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Τα επιτόκια των τουρκικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα σε χαμηλό-ρεκόρ.
Η Moody´s ανέβασε ένα επίπεδο τα τουρκικά ομόλογα δίνοντάς τους πλέον «Baa3», χαρακτηρισμός που αντιστοιχεί σε μέση αξιολόγηση. Την ίδια κίνηση είχε κάνει η Fitch ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.
Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του χρέους της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο του 36% του ΑΕΠ, τάση που η Moody´s εκτιμά ότι θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.
Μετά από όλα αυτά η Τουρκία δικαιούται να ελπίζει ότι θα προμηθευθεί φθηνό χρήμα από τις αγορές, δεδομένου ότι και τα επιτόκια για τα δεκαετή ομόλογα μειώθηκαν στο 4,64%.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι δεδομένη



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δημοσίευμα, που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Θάρρος» με τίτλο «Προς ματαίωση (;) η κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέσαμε ως ξεκάθαρη προτεραιότητα τη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών, ικανού να υποδεχθεί αεροσκάφη όλων των κατηγοριών. Για το σκοπό αυτό προβαίνουμε σε παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργίας του και τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και στο επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αισθητικής του».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί δεδομένη την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία χρηματοδότησής της με ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρών (αεροδιάδρομος, πύργος ελέγχου, συστήματα ασφαλείας) θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου, όπως έχει αποφασιστεί μετά τη συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, εντάξαμε έργα ύψους 235.000 ευρώ στο ταμείο πυροπλήκτων και η σχετική δαπάνη έχει ήδη εγκριθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη.

Στο επίπεδο της διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι προκειμένου να προβούμε σε ήπιες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αποτελέσματος υψηλής αισθητικής, ανάλογης με αυτήν που αρμόζει σε ένα προορισμό όπως η Πελοπόννησος και ασφαλώς η Μεσσηνία.

Για την προσβασιμότητα του αεροδρομίου, θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κόμβου του αεροδρομίου εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο στη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μάλιστα παρά τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα της κ. Αγγελάκα ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία, το ζήτημα ακόμα δεν έχει διευθετηθεί. 

«Η αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον ορατή» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια αυτή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί βασικό πυλώνα, απ’ όπου η Πελοπόννησος συνδέεται με προορισμούς απ’ όλο τον κόσμο και με τακτικές πτήσεις και με πτήσεις charter. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι η έλευση 23.000 επιπλέον τουριστών για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο».

Αναμφίβολα, σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών αυτών, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, είναι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις Δημοτικές Αρχές και τους τοπικούς και παραγωγικούς φορείς. Ιδιαίτερα δε με τους επαγγελματίες του τουρισμού, η συνεργασία για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι πολύ αποδοτική, όπως καταδεικνύει το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την εταιρεία Temes S.A. στην αύξηση των πτήσεων της Aegean και της Air Berlin. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Air Berlin αποφάσισε να παρατείνει τα δρομολόγιά της μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά νωρίτερα, δηλαδή από το Μάρτιο. 

RALLY ACROPOLIS: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ - -​ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Με 33 ελληνικές συμμετοχές (7 περισσότερες από αυτές του 2012), το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 θα αποτελέσει τον 1ο και 2ο γύρο του εθνικού Πρωταθλήματος, αλλά και την ουσιαστική έναρξη των ελληνικών αγώνων ράλλυ για τη φετινή χρονιά. Είναι η η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στοιχείο που δείχνει ότι ο ελληνικός γύρος του WRC βρίσκει και πάλι τη θέση του στον ελληνικό θεσμό.

Αν και φέτος δε θα δούμε κάποιον Έλληνα οδηγό με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, το παρών θα δώσουν οι νικητές της κατηγορίας PWRC το 2011, Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος με ένα Mitsubishi Lancer Evo X, όπως και ο περυσινός Έλληνας νικητής, Γιάννης Ζούνης, αλλά και ο Χάρης Καλτσούνης, που με αυτήν, αισίως φτάνει τις 40 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε αποκλειστικά ο «Λεωνίδας», κατά κόσμον Αλέξανδρος Μανιατόπουλος.

Τον αγώνα στο σύνολό του θα ακολουθήσουν επτά ελληνικά πληρώματα, εντούτοις, απέναντί τους - από το Σάββατο- θα βρουν ακόμα είκοσι έξι συμμετέχοντες που θα αγωνιστούν μόνο για το ελληνικό Πρωτάθλημα.
Ανάμεσά τους, μερικοί από τους κορυφαίους συνδυασμούς των ελληνικών αγώνων, όπως οι περυσινοί Πρωταθλητές Ελλάδας Γρηγόρης Νιώρας-Κωνσταντίνος Κακαλής, οι Πρωταθλητές 2011, Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης, οι πάντα θεαματικοί Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος και πολλοί ακόμα.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα που συμμετέχουν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 1 Ιουνίου (Κλένια-Μυκήνες 1, Γυμνό 1, Κεφαλάρι 1 και Ζήρια 1) και στις τέσσερις ε.δ. της Κυριακής 2 Ιουνίου (Πίσσια 1-2, Λουτράκι 1-2) στις οποίες θα εκκινούν αμέσως μετά τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις για το WRC. Οι επτά Έλληνες αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα του WRC, θα βαθμολογηθούν και για το ελληνικό Πρωτάθλημα, για τις κοινές ειδικές διαδρομές.

Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το Πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή.

Αν και ο... καθαρά ελληνικός αγώνας ξεκινάει το Σάββατο, όλοι οι Έλληνες συμμετέχοντες θα ανέβουν στη ράμπα της Τελετής Εκκίνησης στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 17:00.

Δείτε τους Έλληνες συμμετέχοντες (επισυναπτόμενο αρχείο).

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι σε όλους και σε όλες σας ολόθερμα καλή επιτυχία! Οι προσπάθειες οι δικές σας, των γονέων και των εκπαιδευτικών σας για ένα καλύτερο αύριο, δεν περιορίζονται στη διεξαγωγή των εξετάσεων, ούτε στους κόπους και τις προσπάθειες των τελευταίων δώδεκα ετών. Είναι αυτές που δίνουν αξία στη διαδρομή αυτή και θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.
Για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι μας, απαιτείται προσπάθεια, υπομονή και προσήλωση στα ιδανικά της ζωής. Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, δε σταματά ποτέ. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν ένα εισιτήριο στον αγώνα της εξέλιξης των μαθητών, όχι όμως και το μοναδικό. Οι ευχές όλων μας, συνοδεύουν την έναρξη ενός νέου κύκλου στη ζωής σας, όπως τον έχει ονειρευτεί ο καθένας από σας!
Καλή σταδιοδρομία!

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων
Κώστας Λογοθέτης

Η Κόρινθος κανονικά στην Κρήτη

Τελικά η δραματική έκκληση της Διοικούσας Επιτροπής της Κορίνθου έπιασε τόπο, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό για τα έξοδα του ταξιδιού της ομάδας στην Κρήτη όπου την Κυριακή , προτελευταία αγωνιστική , αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Επισκοπή.
 Έτσι η αποστολή της ομάδας του Ισθμού θα αναχωρήσει το βράδυ του Σαββάτου για τη Μεγαλόνησο
Ωστόσο τα αγωνιστικά προβλήματα είναι αρκετά, καθώς η Κόρινθος έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές και το δίδυμο των Νούλα - Μιχαηλίδη θα έχει στη διάθεση του 12-13 ποδοσφαιριστές. Από το υπάρχον ρόστερ, νοκ άουτ έχει τεθεί ο Μακρής, ο οποίος έχει υποστεί διάταση συνδέσμων στο γόνατο, καθώς και ο Χαρίτος, ο οποίος δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις.
Εδώ και εβδομάδες, ο στόχος είναι να κλείσει αξιοπρεπώς η σεζόν και αυτό τελικά θα συμβεί, χάρη στις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και τη θέληση της τεχνικής ηγεσίας των παικτών, που απέμειναν. Η ιστορία της Κορίνθου δεν πρέπει να αμαυρωθεί.
 

Ολιγόωρες Νυχτερινές Εκτροπές Κυκλοφορίας στην Εθνική Κορίνθου - Πατρών



Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από την ερχόμενη Δευτέρα 20/05 μέχρι και την Παρασκευή 24/05, από τις 21:00 (και ειδικά την Παρασκευή από τις 22:00) το βράδυ ως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων σε ορισμένα τμήματα της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών η μία εκ των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, ως εξής:

· τη Δευτέρα 20/05 το βράδυ θα εκτραπεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων (ΧΘ 159+000) και Ακράτας (ΧΘ 148+800)

· την Τρίτη 21/05 το βράδυ θα εκτραπεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αιγίου (ΧΘ 172+500) και Καλαβρύτων (ΧΘ 159+000)

· την Τετάρτη 22/05 το βράδυ θα εκτραπεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων (ΧΘ 182+500) και Αιγίου (ΧΘ 172+500)

· την Πέμπτη 23/05 & την Παρασκευή 24/05 το βράδυ θα εκτραπεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων (ΧΘ 182+500) και Ρίου (ΧΘ 206+500)

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η αντίθετη κατεύθυνση θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ: Βατό και αναμενόμενο ο « ... αστρολάβος του ουρανού και της ζωής»


Καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά άρχισε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα Γενικής Παιδείας, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, καθώς και το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνον δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.Ηταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Την πέρασε για… «κάδο απορριμμάτων»

ΣΟΚ ομολογία του οδηγού για την 16χρονη που παρέσυρε εγκατέλειψε αβοήθητη στο Δερβένι



Κρίσιμες ειναι οι ώρες γιά την  16χρονη μαθήτρια που παρέσυρε και εγκατέλειψε με το φορτηγό του στο Δερβένι 63χρονος οδηγός.
  Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Αιγίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά επειδή η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού αναφέρουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο μεταξύ ΣΟΚ προκάλεσε η ομολογία του οδηγού που αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς στο σπίτι του στα Ροζενά είπε ότι δεν κατάλαβε πως χτύπησε άνθρωπο, άκουσε ένα θόρυβο και νόμισε ότι παρέσυρε κάδο απορριμμάτων!!! Η ομολογία του αυτή έχει σοκάρει τις αρμόδιες αρχές αλλά και τους συγγενείς του ανήλικου κοριτσιού.
Όπως αναφέραμε και σε χθεσινή ανάρτηση ο οδηγός πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Πάτρα: Η συγκινητική ιστορία τριών ηλικιωμένων αδελφών από την Ναυπακτία που πέθαναν μέσα σε 17 μέρες!

Φωτογραφία αρχείου
Ακολούθησαν διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή τους αλλά η μοίρα αποφάσισε να ξαναβρεθούν και οι τρεις παρεούλα σε κόσμους άλλους.
Ο λόγος για τρεις αδερφές από την Αφροξυλιά Ναυπακτίας, τη Θεοδώρα Γεωργούλα, την Παρασκευή Κυρίτση, και την αδερφούλα τους Σταυρούλα Τσακίρη, το γένος Κυρίτση.
Η Παρασκευή μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1957, η Θεοδώρα το 1964 και η Σταυρούλα ζούσε στο Ρίο της Πάτρας, όπως γράφει στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος" η Ευγενία Παυλοπούλου.

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - Δημόσια Διαβούλευση Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (πρώην Δήμου Ευρωστίνης) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες. Κάτοικοι και φορείς μπορούν να εκφράσουν εγγράφως και τεκμηριωμένα τις απόψεις τους στο Δημαρχείο Δερβενίου πληροφορίες κ. Μαρία Κουτρούλη Τηλ:2743360106 begin_of_the_skype_highlighting 2743360106 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, Fax: 2743032812, e-mail: mkoutrouli@xylokastro.gov.gr Οι απόψεις θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας

Συνημμένα αρχεία:

 

Τρια χρόνια "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ "

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια ακριβώς από την εμφάνιση μας στην μπλοκόσφαιρα και γενικά στο διαδίκτυο με τίτλο "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Εδώ Δερβένι" ένα blog ενημέρωσης με ενδιαφέρουσες ειδήσεις θέσεις . απόψεις και δραστηριότητες από το Δερβένι , την Δυτική Κορινθία , την Ανατολική Αιγιαλεία και όχι μόνο.
Ήταν 17 Μαΐου του 2010 , όταν στις 11.41 οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " έκαναν δειλά – δειλά την εμφάνιση τους στην μπλοκόσφαιρα σαν blogspot με πρώτο τίτλο «Νέα αρχή» , καθώς μέχρι εκείνη την ημέρα λειτουργούσε , από τις 4 Δεκεμβρίου 2009 ως σελίδα στο facebook,μαζί με τις αδελφές σελίδες



 
Η συμπλήρωση των τριών έτών παρουσιίας του blog  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Εδώ Δερβένι" στην μπλοκόσφαιρα συμπίπτει, με την πρόκριση στον τελικό της ΕUROVISION  της Ελληνικής συμετοχής  Alcohol Is Free του Αγάθωνα Ιακωβίδη και των Koza Mostra που φέτος γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας!!




Τα τρία αυτά χρόνια , μέχρι στιγμής έγιναν 22.699 αναρτήσεις - δημοσιεύσεις ( 2.151 το 2010 , 7.239 το 2011 , 9.269 το 2012 και 4.040 έως σήμερα το 2013) και με 291.173 αναγνώσεις από όλο τον κόσμο ( Ελλάδα 270.813 , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 59.899, Γερμανία 21.618 , Ρωσσία 13.846, Κύπρο 2.563, Γαλλία 2.236 , Ηνωμένο Βασίλειο 1.545 , Ουκρανία 1.001, Αυστραλία 531 , Ολλανδία 480 , Καναδά 366, Ιράν 359 , Κροατία 127 , Ιταλία 127 , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 18, Ισπανία 15 ,Ελβετία 13, Πακιστάν 12, Ινδονησία 11, ακόμα και από Λουξεμβούργο, Περού, Σουηδία , Κίνα , Ρουμανία , Σερβία , Αλβανία, Βουλγαρία Λιβερία , Βιετνάμ , Ιαπωνία , Νότια Κορέα κ. α.)
Όλους εσάς που μας εμπιστεύεσται για την ενημέρωσή σας οφείλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , καθώς μας δίνεται το θάρρος για να συνεχίσουμε. Οι « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συνεχίζουν το έργο τους χάρις εσάς σας ευχαριστούμε.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ



22 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΡΗ...(Κάντε ένα διάλειμμα από τις ειδήσεις...)

Click here to see a large version



Καταπληκτικές φωτογραφίες, που μας έστειλε ο κ. Βασίλης Χλέτσος


Click here to see a large version

Image credits: Oleg GordienkoTulip Fields in NetherlandsClick here to see a large version

Image credits: unknownTianzi Mountains, ChinaClick here to see a large version


Περισσότερες φωτογαφίες .efenpress.gr

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου, στα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 8η Προσυνεδριακή στάση του κόμματος. 

-Σήμερα, Παρασκευή, και αύριο Σάββατο, βουλευτές, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς στους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

-Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο της 8ης Προσυνεδριακής στάσης του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Ήπειρος,  ενώ θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  

Η πρώτη μάχη. Από τις πολλές…

Panelladikes-Exetaseis
Η σημερινή αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη μάχη που δίνουν οι μαθητές για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο. Να γυρίσουν σελίδα, να αφήσουν πίσω τους τα εν πολλοίς ανέμελα χρόνια του σχολείου, να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, να προσπαθήσουν να βάλουν σε σειρά τα όνειρά για ένα καλύτερο μέλλον, και φυσικά για μια ρεαλιστική επαγγελματική αποκατάσταση.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις… σέρνουν μαζί τους τον μύθο της “πύλης εισόδου” στο μέλλον. Δεν αποτελούν ωστόσο, παρά μια από τις πολλές μάχες που θα κληθούν οι μαθητές να δώσουν στη ζωή τους. Μια ευκαιρία, από τις πολλές. Έστω και λιγότερες σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, λόγω της βαθιάς κρίσης την οποία διέρχεται η Ελλάδα, με απτά ωστόσο σημάδια απόπειρας εξόδου και υπέρβασής της.
Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις βέβαια έχουν την πρόσθετη ιδιαιτερότητα του… θρίλερ που προηγήθηκε με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ, και την απειλή τους να απεργήσουν, που αναστάτωσε τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους.
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι το πρώτο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές. Μια Γλώσσα με ιστορική διαδρομή, ζωντανή και ζωηρή, έμπλεη λέξεων με βαθιά νοήματα. Ελπίδα και πίστη στον εαυτό μας, δυο από αυτές. Καλό ξεκίνημα, και καλή επιτυχία.
Το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.
Ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

ysterografa.gr