Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0

Αγκαλιά με την πρώτη θέση των πλέι οφ είναι ο ΠΑΟΚ που κάνει όνειρα για σεντόνι, καθώς επικράτησε 1-0 στην Τούμπα του Αστέρα με γκολ του Ολίσε...
Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση, με τον Αστέρα ουσιαστικά να μένει εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς.
Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στην Τούμπα από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γρήγορο γκολ. Ο Τσιώλης είχε κάνει κάποιες αλλαγές φρεσκάδας στην ενδεκάδα που απέδωσαν, ενώ ο Γεωργιάδης παρέταξε την ομάδα χωρίς εκπλήξεις. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Αστέρας απειλούσε με αντεπιθέσεις, με τους Κάφα, Ναβάρο και Περόνε. Στο 33’ ο Κοντοές τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή με τον Γιαλούση, αλλάζοντας τα πλάνα του Τσιώλη. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την κατοχή δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πολιορκώντας την εστία του Φούλοπ. Στο 54’ ο Βούκιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, με το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από την εστία των Αρκάδων. Στο 57’ όμως, και μετά από φάση διαρκείας και αδυναμία των αμυντικών του Αστέρα να διώξουν, η μπάλα στρώθηκε στον Ολίσε και με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στο Γ της εστίας του Φούλοπ για το 1-0. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Περόνε σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 88’ ο Κάτσε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τον Αστέρα να πιέζει στα τελευταία λεπτά, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κουμάλο, Λίνο (80’ Σταφυλίφης), Κάτσε, Λάζαρ (88’ Λόρενς), Ολίσε, Ρομπέρ, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές (33’ Γιαλούσης), Αλβαρεζ (70’ Καλαντζης), Ουσέρο, Κάφα (55’ Ράγιος), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε

Πρωταθλητής ο Απόλλων, Καλλονή κι Εργοτέλης στη Super League

Ανέβηκαν Απόλλων, Εργοτέλης και Καλλονή! (pics)
Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε Σε μια αγωνιστική - θρίλερ που τα είχε όλα, ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο Εργοτέλης και η Καλλονή είναι οι ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την άνοδο στη Super League.
Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο στη Super League θα διεκδικήσουν σε αγώνες πλέι οφ οι Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Νίκη Βόλου.
Ο αγωνιστικός μαραθώνιος των 42 αγωνιστικών, ολοκληρώθηκε με ένα πραγματικό θρίλερ, που τα είχε όλα. Επεισόδια στο Καυατζόγλειο και σύρραξη των παικτών στον αγώνα Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-2, κι επίσης επεισόδια στο πιο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, στη Μυτιλήνη και στον αγώνα της Καλλονής με τον Εργοτέλη 2-2.
Στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης 6.000 άνθρωποι κρέμονταν σαν τσαμπιά από σταφύλι, για να ζήσουν την πιο μεγάλη στιγμή της Καλλονής. Η τοπική ομάδα υποδεχόταν τον Ολυμπιακό Βόλου, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμοι στους 72β και ο νικητής, ανεξάρτητα με τα άλλα αποτελέσματα, ανέβαινε απευθείας στη Super League.
Tελικά, σε ένα επεισοδιακό ματς, η μπίλια έκατσε στο «Χ», 2-2, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τα άλλα παιχνίδια, φέρνει την Καλλονή για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Super League. H ομάδα του Βόλου προηγήθηκε δύο φορές, κρατώντας μέχρι το 83' αυτή την απευθείας άνοδο, αλλά σε εκείνο το σημείο, ένας «μαθουσάλας» των ελληνικών γηπέδων, ο Ηλίας Κώτσιος με ξερό σουτ έκανε το 2-2, που αποδείχθηκε υπεραρκετό για την ιστορική άνοδο.
Η Καλλονή και ο Ολυμπιακός Βόλου, μαζί με τον Παναιτωλικό, που κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή με 2-0, ισοβάθμησαν στους 73β. Στην τριπλή αυτή ισοβαθμία και στην επιμέρους βαθμολογία, η Καλλονή είχε 8β., ο Παναιτωλικός 4β., και ο Ολυμπιακός Βόλου 3β, αντίστοιχα.

Πρωταθλητής ο Απόλλων, ξανά 13 χρόνια μετά στα σαλόνια

Ο Απόλλων Αθηνών γνώριζε εξ αρχής την τύχη του. Νίκη στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής θα σήμαινε αυτόματα και απευθείας άνοδο στη Super League. Aν κα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, να πάρει με μαζική άμυνα στο τέλος την πολύτιμη νίκη με 2-1 και να συνδυάσει την επιστροφή του μετά από 13 χρόνια στα σαλόνια, με τον τίτλο του πρωταθλητή στη Football League. Το ξέφρενο πάρτι για τους φιλάθλους και τους συντελεστές της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έχει ήδη ξεκινήσει… 
Από εκεί και πέρα, σε ένα ατελείωτο γλέντι έχει ξεκινήσει σε Μυτιλήνη και Ηράκλειο! Στον Ταρλά σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, η Καλλονή, κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο την άνοδο με γκολ που πέτυχε στο 83’ του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο της ήταν αρκετό για να υπερισχύσει των Θεσσαλών στην ισοβαθμία των 73 βαθμών και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή στη Super League
Άμεση επιστροφή για Εργοτέλη, αφιερωμένο στον Παπουτσάκη
Με διάλειμμα μίας σεζόν, ο Ερτογέλης επιστρέφει στη Super League, εξαργυρώνοντας τη σταθερή πορεία του στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Κρήτης, έφυγε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Νίκη Βόλου και με συγκομιδή 74β, πήρε τη δεύτερη θέση. Στο τέλος τα μέλη της ομάδας αφιέρωσαν την άνοδο στον Απόστολο Παπουτσάκη,.  
Την ευκαιρία να ανέβει απευθείας στη Super League έχασε ο Ηρακλής, καθώς είδε τον Παναιτωλικό να κάνει… δολοφονικό πέρασμα με 2-0 από τη Θεσσαλονίκη και να διεκδικεί κι αυτός απευθείας άνοδο η οποία όμως δεν ήρθε. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής κι η Νίκη Βόλου θα κονταροχτυπηθούν στα play off για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχωρίζει αλλά δεν πρόλαβε το τρένο το 3-0 του Βύζαντα Μεγάρων επί της Αναγέννησης Επανομής το οποίο του εξασφάλισε την παραμονή του στη κατηγορία, με τον Θρασύβουλο να ακολουθεί τους Θεσσαλονικείς στη Γ’ Εθνική μετά το 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Πανσερραϊκός με τη σειρά του, Την ευκαιρία να ανέβει απευθείας στη Super League έχασε ο Ηρακλής, καθώς είδε τον Παναιτωλικό να κάνει… δολοφονικό πέρασμα με 2-0 από τη Θεσσαλονίκη και να διεκδικεί κι αυτός απευθείας άνοδο η οποία όμως δεν ήρθε. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής κι η Νίκη Βόλου θα κονταροχτυπηθούν στα play off για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχωρίζει το 3-0 του Βύζαντα Μεγάρων επί της Αναγέννησης Επανομής το οποίο του εξασφάλισε την παραμονή του στη κατηγορία, με τον Θρασύβουλο να ακολουθεί τους Θεσσαλονικείς στη Γ’ Εθνική μετά το 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Πανσερραϊκός με τη σειρά του, πέρασε με 3-1 από την έδρα του Φωκικού αλλά δεν πρόλαβε το τρένο των πλέι οφ αφού χάνει στην ισοβαθμία από τη Νίκη Βόλου. Στα άλλα ματς της ημέρας, η Λάρισα νίκησε 2-1 την Καλλιθέα, η Καβάλα με το ίδιο σκορ την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Εθνικός Γαζώρου τον Πιερικό στις Σέρρεςπέρασε με 3-1 από την έδρα του Φωκικού των πλέι οφ αφού χάνει στην ισοβαθμία από τη Νίκη Βόλου. Στα άλλα ματς της ημέρας, η Λάρισα νίκησε 2-1 την Καλλιθέα, η Καβάλα με το ίδιο σκορ την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Εθνικός Γαζώρου τον Πιερικό στις Σέρρες

Τα αποτελέσματα της 40ης αγωνιστικής
Λάρισα - Καλλιθέα: 2-1
Νίκη Βόλου - Εργοτέλης: 1-1
Φωκικός - Πανσερραϊκός: 1-3
Θρασύβουλος - Ηρακλής Ψαχνών: 1-1
Βύζας Μεγάρων - Αναγέννηση Επανομής: 3-0
Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης: 1-2
Καβάλα - Αναγέννηση Γιαννιτσών: 2-1
Εθνικός Γαζώρου - Πιερικός: 2-1
Καλλονή - Ολυμπιακός Βόλου: 1-1
Ηρακλής - Παναιτωλικός: 0-2
Ρεπό η Δόξα Δράμας

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



1. Απόλλων
50-29
75
2. Εργοτέλης
42-25
74
3. Καλλονή
48-22
73
4. Παναιτωλικός
55-23
73
5. Ολυμπιακός Βόλου
49-23
73
6. ΑΕΠ Ηρακλής
49-25
71
7. Νίκη Βόλου
44-23
68
8. Πανσερραϊκός
40-29
68
9. Λάρισα
42-25
63
10. Δόξα Δράμας
35-27
60
11. Ηρακλής Ψαχνών
42-37
55
12. Καβάλα
35-36
53
13. Καλλιθέα
42-44
50
14. Eθνικός Γαζώρου
27-35
41
15. Παναχαϊκή 2005
32-40
39
16. Πιερικός
33-61
39
17. Φωκικός
28-51
37
18. Αναγέν. Γιαννιτσών
35-68
34
19. Βύζας Μεγάρων
22-49
32
20. Θρασύβουλος
23-48
28
21. Αναγέν. Επανωμής
24-77
15

ΠΑΟ Λουτράκι - Άτταλος Ν. Περάμου 2 - 0

Με νίκη συνέχισε την πορεία του  , στα μπαράζ γιά την άνοδο στη Γ' Εθνική , ο ΠΑΟ Λουτράκι , καθώς νίκησε με 2 - 0 τον Άτταλο Ν. Περάματος με σκόρερ τον Αποστολάκη . Ο ίδιος είχε και δοκάρι στο 26΄ όπως και ο Χρυσαφιδης στο 33΄που απεχώρησε με αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο καθώς μετα απο ένα άσχημο πέσιμο χτύπησε τον αγκώνα του.

Αποτελέσματα 5η αγωνιστική
ΠΑΟ Λουτράκι - Άτταλος Ν. Περάμου 2-0
Θύελλα Ραφήνας - Φοίβος Κρεμαστής 3-0 α.α.

 
Βαθμολογία
1. Θύελλα Ραφήνας         13-4   13
2. ΠΑΟ Λουτράκι            9-6   10
3. Φοίβος Κρεμαστής      5-9     3
4. Άτταλος Ν. Περάμου  5-13   3

Επόμενη Αγωνιστική (2/6, 17:00)
Θύελλα Ραφήνας - ΠΑΟ Λουτράκι
Φοίβος Κρεμαστής - Άτταλος Ν. Περάμου

Φωστήρας, Παναιγιάλειος , Αχαρναϊκός, Επισκοπή , Αστέρας Μαγούλας και Χανιά κέρδισαν την άνοδό τους στη Football League

Ανέβηκαν Αστέρας Μαγ. και Χανιά!

Την άνοδό τους στη Football League πανηγυρίζει ο ΑΟ Χανίων που στο φινάλε του πρωταθλήματος επικράτησε στον «τελικό» με 2-0 του ΑΟ Γλυφάδας και εξασφάλισε το εισιτήριο για την άνοδο, όπως και ο Αστέρας Μαγούλας που πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρα της Κορίνθου! Την άνοδο επίσης κέρδισαν ο Φωστήρας ως πρωταθλητής του νοτίου ομίλου , που έμεινε στη λευκή ισοπαλία στον Ταύρο με τον Πανηλειακό , ο Παναιγιάλειος που νίκησε με 2 - 1 την Επισκοπή , που επίσης κέρδισε άνοδο καθώς και ο Αχαρναϊκός μου σήμερα είχε ρεπό.
Κόρινθος: Ένταση και μισάωρη καθυστέρηση με Μαγούλα | onsports.gr
Με μισή ώρα καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας της Κορίνθου με τον Αστέρα Μαγούλας, καθώς  επικράτησε αρκετή ένταση.στην κερκίδα των φιλοξενούμενων με τους οπαδούς της Κορίνθου, με ανταλλαγή φωτοβολίδων και συγκρούσεις κάτι το οποίο ανάγκασε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας η οποία άλλαξε εξέδρα στους φιλάθλους του Αστέρα Μαγούλας! Είναι αξιοσημείωτο  πως δεν υπήρχε ενημέρωση για παρουσία οπαδών του Αστέρα Μαγούλας, όμως, περισσότεροι από 100 βρέθηκαν στην Κόρινθο. Μετά από 33 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση... Λίγο πριν τη σέντρα ο επιθετικός της Μαγούλας, Πέτρος Δημητριάδης τιμήθηκε από τους οργανωμένους της Κορίνθου για την προσφορά του στην "Μπάρτσας"! Ο Αστέρας επικράτησε της Κορίνθου με 0 - 2 και πέτυχε την άνοδό του στη  Football League με τέρματα που σημείωσαν με σουτ ο Χρυσάφης στο 15΄ και ο Δημητριάδης στο 53΄ . Στο 59' ο Παπαευθημίου είχε δοκάρι γιά την Κόρινθο.
Κόρινθος (Νούλας-Μιχαηλίδης): Τεντώνης, Τσατσόπουλος (54' Δανιήλ), Φίλης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Νικολόπουλος (54' Κοτσόκολος), Παπαευθυμίου, Γκάτσης, Αράπογλου, Αμπαδιωτάκης, Λούβρης.
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μπαλασάκης, Οικονομόπουλος, Χάλαρης, Στρατομήτρος, Τριάντος, Χρυσάφης, Έβερετ, Αλεξίου, Δημητριάδης, Μαρίνου, Παγώνης (60' Ιακωβάκης).
Τα Χανιά πανηγυρίζουν καθώς ο ΑΟΧ έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Γλυφάδας και με τέρματα του Μποτωνάκη στο 82' και του Γωνιωτάκη πήρε την νίκη με 2 - 0 και έπειτα απο 30 χρόνια επέστρεψε στη Β' Εθνική.
ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Ταταράκης (72' λ.τ Κουρτάνοβιτς), Μποχώνης, Ζντραβκοβιτς, Βουρβαχάκης, Τσατσαρής, Παπαζούδης (79' λ.τ Μποτωνάκης), Δουμάνης, Γωνιωτάκης, Πάγκαλος, Σαντριάς (66' Καμπλιώνης).
ΑΟ Γλυφάδας (Δημήτρης Δημακόπουλος): Χώνος, Τσιρογιάννης, Μουστόγιαννης, Καζατζής, Καϊμακαμούδης, Χατζησαϊας, Κολοτούρος, Βιδάλης (85' Κόντη), Φουντουκίδης, Σκάρος
Νίκη Παναιγιάλειου επί της Επισκοπής, άνοδος και για τις δύο!
Χαρές και πανηγύρια και στο Αίγιο καθώς ο Παναιγιάλειος μετά από μια δεκαετία κέρδισε την άνοδό του στη  Football League , όπως και η Επισκοπη. την οποία νίκησε με σκορ 2- 1
Αμφότερες οι ομάδες είχαν εξασφαλίσει την άνοδο τους στο πρωτάθλημα της Football League της επόμενης περιόδου, ωστόσο ο γηπεδούχος Παναιγιάλειος ήλπιζε σε ήττα του Φωστήρα και παράλληλα δική του νίκη για να στεφθεί και πρωτάθλητής.
Η νίκη ήρθε για τους παίκτες του Νίκου Κουρμπανά, ωστόσο ο Φωστήρας δεν τους έκανε τη χάρη και έτσι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.
Τα τέρματα για λογαριασμό των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μπουρλάκης στο 26ο λεπτό και Σκαρτσίλας στο 32', ενώ για τους παίκτες της Επισκοπής μείωσε ο Μπορωνάκης στο 55΄.  Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι σκόρερ του Παναιγιάλειου είχαν και δοκάρια ο Σκαρτσίλας στο 21' και ο Μπου΄λάκης στο 36'
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Μπαλτιμάς, Θεοφανόπουλος, Σανδραβέλης, Τ. Παπαδόπουλος, Σούλης, Γκοτσούλιας, Αγουρίδης, Μπουρλάκης, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Λαζανάς.
  Επισκοπή (Κώστας Ανυφαντάκης): Κελαϊδής, Πουλάκης, Σουμπασάκης, Μποτωνάκης, Πρωτογεράκης, Δημογιάννης, Αργυράκης, Βελονάκης, Τριχάκης, Ανωγειανάκης, Σεληνιωτάκης.

Mε νίκη ολοκλήρωσε τη χρονιά η βαθμολογικά αδιάφορη Καλαμάτα, η οποία νίκησε μπροστά στο κοινό της τον Ρούβα, με 1-0.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, προειδοποίησαν με το δοκάρι του Σαραντόπουλου στο 18ο λεπτό και οκτώ λεπτά αργότερα πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με σουτ του Ηλιόπουλου.
Με αυτή τη νίκη η Καλαμάτα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 26 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 30.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κολοβούρης Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος (76' Τσόπελας), Μπελεβέτης, Γεωργιόπουλος, Πούτσης, Ηλιόπουλος, Ρήγας, Σαραντόπουλος.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Διαμαντής, Γούτσιος, Πέτρας, Ανυφαντάκης, Σεντεμέντες (63' Κίτσος), Κεφαλούκος, Κορδονούρης, Λυκούδης (54' Βάσος), Χατζησάββας (87' Μπολόσης), Φουκαράκης, Παντελής

Ο αγώνας Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική δεν έγινε, λόγω αποχώρησης των γηπεδούχων, ενώ τέλος ο Αχαρναικός είχε πεπό


Η ( τελευταία) 24η αγωνιστική
Kαλαμάτα - Ρούβας     1 - 0
Παναιγιάλειος-Επισκοπή  2 -  1
Φωστήρας-Πανηλειακός 0 - 0
Κόρινθος-Αστέρας Μαγούλας 0 - 2
Χανιά-Γλυφάδα 2 - 0
Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική  0 -3 α. α.
Ρεπό: Αχαρναϊκός
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



1. Φωστήρας

28-13

43

2. Παναιγιάλειος

37-21

42

3. Αχαρναϊκός

34-21

41

4. Επισκοπή

36-26

39

5. Αστέρας Μαγούλας

32-26

39

6. Χανιά

31-24

38

7. Προοδευτική

34-26

36

8. Πανηλειακός

30-24

34

7. Γλυφάδα

33-33

34

10. Ρουβάς

27-27

30

11. Κόρινθος

24-28

26

12. Καλαμάτα

18-23

23

13. Εθνικός Αστέρας

0-72

-2

Η κορύφωση του... θρίλερ

Καταγγελία για δωροδοκία
Η κανονική περίοδος της φετινής Football League φτάνει στο τέλος, με το φινάλε να θεωρείται ακατάλληλο για καρδιακούς. Το θρίλερ που έχει παιχτεί από την αρχή σχεδόν της σεζόν φτάνει στην κορύφωσή του, καθώς πέραν της Επανομής που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, τίποτα άλλο δεν έχει κριθεί.
Με τρία ματς ουσιαστικά «τελικούς» και τις θέσεις της απευθείας ανόδου να είναι ανοιχτές, όλα αναμένεται να κριθούν στο νήμα. Αρχικά, ο πρωτοπόρος Εργοτέλης δοκιμάζεται στον Βόλο κόντρα στη Νίκη, με τους Κρητικούς να θέλουν το τρίποντο ώστε να είναι σίγουρα στη Super League και να... εξαργυρώσουν το πριμ των 100.000 ευρώ που τους έχει τάξει η διοίκησή τους. Στην αντίπερα όχθη, οι «κυανόλευκοι» μόνο αδιάφοροι δεν είναι, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό για να είναι στα πλέι οφ.
Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη Καλλονή και Ολυμπιακός Βόλου κοντράρονται με έπαθλο μία θέση στα μεγάλα σαλόνια, καθώς ο νικητής δεδομένα θα είναι εκεί τη νέα σεζόν. Μάλιστα, το δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Λέσβου αποδείχθηκε «μικρό», μιας και από χθες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Μεγάλο ματς και στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και του Παναιτωλικού, με τις δύο ομάδες, ωστόσο, να μην ορίζουν την τύχη τους για μια θέση στην προνομιούχο πρώτη τριάδα, αφού χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Αντίθετα, ο Απόλλων ορίζει τη μοίρα του και με διπλό στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή επιστρέφει στη Super League μετά από 13 χρόνια. Τέλος, στο νήμα θα κριθεί και η μάχη της παραμονής, με τον Βύζαντα Μεγάρων (οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη συμπαράσταση οπαδών τους, καθώς η διοίκησή τους κατάφερε να σφραγίσει εισιτήρια) να βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του Θρασύβουλου.
Λίγες ώρες πριν από την αυλαία της Football League, η ΠΑΕ Παναχαϊκή καταγγέλλει «ενοχλήσεις» παικτών της, από τον πλευρά του Απόλλωνα, εν όψει τους σημερινού αγώνα της Πάτρας.
Η πατρινή ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της την Κυριακή (26/5) καταγγέλλει ότι ο μάνατζερ Νίκος Ζαφειρόπουλος και ο παίκτης του Απόλλωνα, Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, «ενόχλησαν τηλεφωνικά ποδοσφαιριστές μας σε σχέση με τον σημερινό αγώνα Παναχαϊκή – Απόλλων Αθηνών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο Απόλλων με νίκη σήμερα στο γήπεδο της Αγυιάς, εξασφαλίζει, ανεξάρτητα των άλλων αποτελεσμάτων, την απεθείας άνοδό του στη Super Legue.

Ποιός θα πάρει τα 2 εισιτήρια ανόδου:

Φινάλε σήμερα στον νότιο όμιλο της Football League 2 με δύο εισιτήρια ανόδου να είναι ανοιχτά και να συμπληρώνουν το παζλ.
Και αν το πρώτο είναι σχεδόν κλεισμένο, αφού ο Αστέρας Μαγούλας χρειάζεται μόλις ένα βαθμό κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Κόρινθο, για το δεύτερο θα πέσουν κορμιά.
Ουσιαστικά, η αναμέτρηση των Χανίων θα ορίσει τον κάτοχο. Ο νικητής της αναμέτρησης του τοπικού ΑΟ με τη Γλυφάδα θα καπαρώσει την 6η προνομιούχο θέση. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ευνοημένη θα βγει η Προοδευτική, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία (36 πόντους) με τα Χανιά. Αμυδρές ελπίδες διατηρεί και ο Πανηλειακός. Οι Πυργιώτες, όμως, θα πρέπει να κερδίσουν μέσα στον Ταύρο τον Φωστήρα, να έρθει ισόπαλο το αποτέλεσμα στα Χανιά και να ηττηθεί ο Αστέρας Μαγούλας.
Ενα σενάριο που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως απίθανο (ανεβαίνουν Προοδευτική, Πανηλειακός, σε τετραπλή ισοβαθμία στους 36).
Τέλος, όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλητή, ο Ταύρος έχει φορέσει τα γιορτινά του και οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται ένα μόλις βαθμό για να σηκώσουν την κούπα. Σε περίπτωση ήττας και νίκης του Παναιγιάλειου επί της Επισκοπής, τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ (1-0 και τα δύο παιχνίδια). Το πρόγραμμα θα ανοίξει το ματς Καλαμάτα - Ρούβας χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ντινόπουλος: Τον Χατζηνικολάου τον… ξέβρασε η τηλεόραση. Χατζηνικολάου: Ας τον μαζέψουν (video)

Dinopoulos-Xatzinikolaou
Σφοδρή επίθεση κατά του εκδότη της “Real News” Νίκου Χατζηνικολάου εξαπέλυσε ο Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Γιάννη Τρουπή, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας του Συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου, περί σχεδιασμού της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος διέψευσε το ρεπορτάζ της “Real News”, και θύμισε με νόημα τη θητεία του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Alter”, πάλι σε συνεταιρισμό με τον Όμιλο Κουρή, το οποίο έβαλε λουκέτο με δραματικό τρόπο, αφήνοντας πίσω χρέη και εργαζομένους που δεν αποζημιώθηκαν και κινήθηκαν δικαστικά.
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, άφησε αιχμές και για προσπάθεια “απαλλοτρίωσης” της συχνότητας του Καναλιού της Βουλής και του 902, τονίζοντας: “Το ρεπορτάζ γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902. Τους έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοσία τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι”.
Στην εκπομπή παρενέβη ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αργύρη Ντινόπουλου: “Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί. Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ. Δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά. Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν”, επεσήμανε ο εκδότης της “Real News”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Ντινόπουλος και Χατζηνικολάου… έχουν παρελθόν, καθώς είχαν ανταλλάξει σκληρούς χαρακτηρισμούς και πριν από μερικούς μήνες, λόγω της επίθεσης του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Video



ysterografa.gr       

“Έφυγε” από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος Κοσμάς Ζαφείρης

Kosmas-Zafeiris
Σε ηλικία 59 ετών, “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κοσμάς Ζαφείρης, μετά από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Κοσμάς Ζαφείρης ήταν το παλαιότερο μέλος του ΠΣΑΤ στην Κέρκυρα, και ένας από τους πιο αγαπητούς συναδέλφους.
Πατέρας δυο παιδιών, είχε τιμηθεί το 2003 από τον ΠΣΑΤ για τη δημοσιογραφική δουλειά του, ενώ εκτός από εξαιρετικός αθλητικός συντάκτης υπήρξε και εξαιρετικός σκιτσογράφος, έχοντας αποσπάσει επαίνους για τη δουλειά του.
Στη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε στην ΕΡΤ, στην “Ενημέρωση”, το “Ράδιο Φαίακες”, το “Ράδιο Κέρκυρα”, το “Ionian TV”, και υπήρξε ανταποκριτής των αθηναϊκών εφημερίδων “Φως των Σπορ” και “Sportime”, καθώς και ραδιοφωνικών σταθμών “Sport Fm”.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ένα έργο ζωής για εκείνον, το λεύκωμα “Στις αλάνες της μικρής πατρίδας, 80 χρόνια ποδόσφαιρο στη Βορειοδυτική Ελλάδα, 1932-2012″.