Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νέο τσεκούρι στους συνταξιούχους! Θα πληρώσουν την εισφορά του 2012 μαζί με το φόρο!

Τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο η δεξιά δεν γνωρίζει τη ποιεί η αριστερά ... Όπως αποδείχθηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν παρακράτησε το 2012 ως όφειλε την εισφορά αλληλεγγύης βάσει εισοδήματος σε 400.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν τώρα να την πληρώσουν ολόκληρη μαζί με το φόρο που τους αναλογεί.

Το ίδιο το Κράτος με λίγα λόγια δεν εκτέλεσε το νόμο που ψήφισε και έτσι για ακόμη μια φορά θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Πρόκειται βέβαια για χρήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν εισπράξει οι συνταξιούχοι, ωστόσο και εκείνοι δεν έχουν καμία ευθύνη από τη στιγμή που στα ενημερωτικά δελτία που λαμβάνουν αναφέρεται κράτηση για εισφορά.

Με τους απανωτούς φόρους και τις δεκάδες κρατήσεις κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το ίδιο το κράτος ... ξέχασε να κρατήσει την ειδική εισφορά 1% ως 4%.

Τη γκάφα τώρα την ανακάλυψαν οι... φωστήρες και βρήκαν ως μόνη λύση την εφάπαξ παρακράτηση της εισφοράς μέσω των φετινών δηλώσεων.

Έτσι 400.000 συνταξιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν έναν εξτρά φόρο εκτός αυτού που υπολόγιζαν ότι θα πληρώσουν.
Τώρα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν πως θα πληρώσουν πλέον του φόρου και :
·1% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος από 12.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ.
·2% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 20.001 έως 50.000 ευρώ.
· 3% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 50.001 έως 100.000 ευρώ.
·4% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 100.000 ευρώ και πάνω.


newsit.gr

Πάτρα: Εφιάλτης για τροχονόμο εν ώρα υπηρεσίας - Τον σακάτεψαν με καδρόνια!


 Η άγρια επίθεση έγινε στην πλατεία Όλγας, που επικρατεί αναστάτωση όπως θα δείτε στις φωτογραφίες - Ο άτυχος τροχονόμος σώθηκε από το κράνος που φορούσε...
Με καδρόνια χτυπούσαν στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του έναν τροχονόμο ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στο πάνω μέρος της Πλ. Γεωργίου, τέσσερις νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Η επίθεση ήταν "δολοφονική" αφου και οι τέσσερις τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και ο άτυχος τροχονόμος γλίτωσε επειδή φορούσε κράνος. Στο σημείο βρέθηκαν επί τόπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι αστυνομικοί, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας επικρατεί αναστάτωση.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί και όλοι δηλώνουν πως "δεν πάει άλλο με αυτήν την κατάσταση". Θα πρέπει να σημειωθεί πως δύο εβδομάδες πριν, δέκα τουλάχιστον νεαροί είχαν χτυπήσει με καδρόνια με πρόκες δύο λιμενικούς επειδή τους πέρασαν... για αστυνομικούς.

Μάλιστα ο ένας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και τοποθετήθηκε λάμα στο χέρι του. Στην Πλατεία Γεωργίου είναι συγκεντρωμένοι 100 περίπου άτομα του αντιεξουστικού χώρου και η κατάσταση είναι τεταμένη...




newsit.gr

Ο Σαμαράς πετάει το γάντι και εγκαινιάζει διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Antonis-Samaras
(Photo: Eurokinissi)
Την κήρυξη διμέτωπου αγώνα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο θα παραστεί και ο Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να υψώσει τους τόνους, και να χαράξει διαχωριστικές γραμμές, “δείχνοντας” στην κατεύθυνση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Χρυσής Αυγής.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συγκυρία είναι κρίσιμη, καθώς μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, έχουν αρχίσει να φαίνονται πλέον τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, με τους διεθνείς αναλυτές  να εκτιμούν ότι από το 2014 η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί ουσιαστικά.
Τη στιγμή αυτή λοιπόν, στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή προκαλούν ρωγμές στη συγκεκριμένη προσπάθεια, είτε αμφισβητώντας την εικόνα αναστροφής του κλίματος, όπως κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, είτε με το να δημιουργούν διαρκώς πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή.
Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να… βάλει τελεία, και να αξιοποιήσει τη μεγάλη προσωπική αποδοχή που απολαμβάνει εντός της ελληνικής κοινωνίας, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

ysterografa.gr

Αν δεν υπάρχει Δημοκρατία, τότε γιατί να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποτίθεται πως όλη αυτή η συζήτηση γύρω από τον αντιρατσιστικό νόμο σκοπό έχει να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να εξοβελιστεί η γλώσσα του μίσους και η άρνηση των εγκλημάτων που προκάλεσαν ανελεύθερα καθεστώτα με τρομερούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Στην πραγματικότητα, όμως, η γλώσσα του μίσους υπάρχει παντού – και συχνά δεν διαφέρει από την γλώσσα της Χρυσής Αυγής.

Με τελευταίο επεισόδιο τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Ισπανία, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να υποστηρίζει πως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη «τυπικά υπάρχει δημοκρατία», καθώς «οι λαοί μας βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Στην ομιλία του στην Casa de America, ο κ. Τσίπρας είπε συγκεκριμένα:

Μπλόκο από την ΠΝΟ σε πλοία στον Πειραιά!

PNO-bloko
Προβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προχώρησαν σε μπλόκο σε πλοία τα οποία θα αναχωρούσαν για δρομολόγια κυρίως προς τον Αργοσαρωνικό, διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για το γεγονός ότι τους οφείλονται πολλά δεδουλευμένα.
Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι, καθώς οι εργοδότες δεν φάνηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας ότι από την πλευρά τους έδωσαν σημαντική πίστωση χρόνου, χωρίς ωστόσο από την άλλη πλευρά να βρουν ανταπόκριση.
Μετά από διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, η κατάσταση εκτονώθηκε, και τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται πλέον κανονικά

ysterografa.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2013

                     
        "ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ"

Σήμερα, που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πρέπει επιτέλους να κάνουμε ένα "δώρο" στους Πολίτες της Πελοποννήσου.

Να τους δώσουμε κάτι για το οποίο έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να πληρώνουν, χωρίς αντίκρυσμα.

Να λυθεί άμεσα το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων) που αποτελεί το μεγάλο περιβαλλοντικό αγκάθι και σε Περιφερειακό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες, τόσο ο Α' όσο και ο Β' βαθμός Αυτοδιοίκησης δεν έχουν καταφέρει, εδώ και τριάντα (30) μήνες να εφαρμόσουν ένα στοιχειώδες, έστω, προσωρινό σχέδιο νόμιμης διαχείρισης που να καλύπτει και τους 26 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Πολίτες που έχουν πληγεί πολλαπλά από την βαθιά οικονομική κρίση συνεχίζουν και πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Το ανταποδοτικό τους όφελος είναι: χωματερές και δεματοποιητές να φλέγονται, απορρίμματα να μεταφέρονται σε άγνωστους χώρους τελικής διάθεσης δημιουργώντας νέες χωματερές και οι προϋπάρχουσες  χωματερές να παραμένουν ανοιχτές. Ακόμη και Χ.Υ.Τ.Α. να οδηγούνται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προς επιβολή προστίμου.

Συνεπώς, τα χρήματα των Πολιτών-Δημοτών, αντί να αξιοποιούνται, δυστυχώς τους "επιστρέφονται" με την μορφή επικίνδυνων ρύπων για την ανθρώπινη υγεία, τα ύδατα, το έδαφος και τον αέρα, όπως η Ε.Ε. σημειώνει.

Και όμως θα μπορούσαν εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι των απορριμμάτων, που παράγουμε κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο, να είχαν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να είχαν δώσει αφενός προστιθέμενη αξία στα χρήματα των Δημοτών (κοινώς: "να είχαν πιάσει τόπο") και αφετέρου βιώσιμη αναπτυξιακή ώθηση στις τοπικές κοινωνίες.

Ενόψει της τρίτης θερινής περιόδου επί Καλλικράτη, χωρίς ουδεμία λύση να έχει εφαρμοστεί στην πράξη και εν αναμονή δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών και ημεδαπών τουριστών (συνεπώς: αυξημένες ποσότητες απορριμμάτων) το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Λύσεις τώρα, είναι η απαίτηση των Πολιτών.
 

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά
κιν 6944764651

Λαγκάρντ: Επιμένει για τις απολύσεις στο δημόσιο

Να φύγουν από το δημόσιο οι κοπανατζήδες κι οι μη αποδοτικοί και τη θέση τους να πάρουν οι εργατικοί,  ζήτησε με συνέντευξή της στη ΝΕΤ η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα η κ. Λαγκάρντ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι όλα γίνονται για να απολυθούν οι υψηλόμισθοι και να προσληφθούν νέοι άνθρωποι με τον κατώτερο μισθό και πρόσθεσε με έμφαση: «Σίγουρα δεν είναι αυτό, που σχεδιάζουμε ή προγραμματίζουμε ως μέρος του ελληνικού προγράμματος. Παρόλα αυτά, είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά στους ανθρώπους που έχουν προσόντα, είναι εργατικοί και είναι άνεργοι, αντίθετα με αυτούς που είτε είναι κοπανατζήδες είτε δεν αποδίδουν και δεν θα έπρεπε να τους δοθεί απαραιτήτως μια δουλειά εφόρου ζωής. Νομίζω ότι αυτή είναι μια αρχή που όλοι θα υποστηρίξουν», κατέληξε.
Αναφορικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, παρέπεμψε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, ένα νομικό εργαλείο, όπως είπε και συμπλήρωσε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να το εφαρμόσουν όπως προβλέπει ο νόμος.

aftodioikisi.gr

«Παράνομα στο ΔΣ της ΔΕΗ ο Φωτόπουλος», λέει ο Σπάρτακος

fotopoulos
Παρέμβαση κατά της εκλογής του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ, ως εκπροσώπου των εργαζομένων, έκανε απόψε ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» Γ. Αδαμίδης, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α. Ζερβό, ο κ. Αδαμίδης επισημαίνει ότι:
«Η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ΠΔ 57/1985 αναφέρει ρητώς ότι η ιδιότητα μέλους του Δ.Σ της επιχείρησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η δε παράγραφος 3, του ίδιου άρθρου, ορίζει ότι η εκλογή και αποδοχή μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης της ιδιότητας του μέλους στην διοίκηση συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεπάγεται έκπτωση από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης».
«Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταλήγει ο κ. Αδαμίδης, κατά την άποψή μου απαιτείται ο έλεγχος νομιμότητας της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε καθώς και η εγκυρότητα/νομιμότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013».

ysterografa.gr

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου «Οφέλτης - Ο φίλος της Νεμέας»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1033b1844a488&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370419498597&sads=cmraX5Ht2wmMApMveQiapZuEBdU 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στην Αρχαία Νεμέα, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του ιδρυτή του σωματείου «Οφέλτης - Ο φίλος της Νεμέας» κου Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.
Ήταν μία σεμνή αλλά και ουσιαστική εκδήλωση. Σεμνή όπως ταιριάζει στην προσωπικότητα του τιμώμενου. Ουσιαστική επίσης όπως ταιριάζει πάλι στην προσωπικότητα του ιδίου.
Το έργο του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου είναι μεγάλο, ιδιαίτερο και σημαντικό. Είναι σταθερός φίλος της Νεμέας για είκοσι και πλέον χρόνια, όπου η παρουσία του είναι έντονη σε πολλές κοινωνικές δράσεις. Συμμετέχει ενεργά, ως μέλος της τιμητικής επιτροπής του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμείων Αγώνων.
Εργάζεται ιδιαιτέρως για την αναστήλωση των κιόνων του Ναού του Διός της Νεμέας, μαζί με άλλους φωτισμένους ανθρώπους, με όραμα και στόχο την αποκατάσταση του αρχιτεκτονικού μνημείου. Η συμμετοχή του δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές χορηγίες, αλλά επεκτείνεται και στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων. Ο ίδιος, ως πολιτικός μηχανικός, έχει μεγάλες δυνατότητες προς τούτο. Υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Σωματείου «Οφέλτης - Ο φίλος της Νεμέας». Ο Οφέλτης έχει ως σκοπό την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το όραμα του κου Παπαλεξόπουλου παραμένει συνεχές και αφορά στην ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου με το Στάδιο, στη σύνδεση του Ιερού της Νεμέας με τα άλλα Ιερά της Πελοποννήσου, στην Αναβίωση των αρχαίων Νεμείων Αγώνων, στην αποκατάσταση και συντήρηση της “Κρυπτής Εισόδου” και σε πολλές άλλες δράσεις. Η συμπεριφορά του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου και της ομάδας που τον πλαισιώνει και συνεργάζονται από κοινού, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία. Μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής και συλλογικής προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1033b1844a488&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370419410124&sads=OPkX_cUdiHQZf0tWepDSHVEIcm4 
Με γνώση, με μεθοδικότητα, με συνεχή εργασία, τα ακατόρθωτα γίνονται κατορθωτά. Και τούτο επιβεβαιώνεται καθαρά από την εικόνα της Νεμέας πριν τριάντα χρόνια και τη σημερινή, όπου μετά την αποκάλυψη τους, ο Ναός του Διός, ο Αρχαιολογικός χώρος, το Στάδιο και άλλα, είναι “Θέας άξια”.
Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος συνεχίζει την πορεία των μεγάλων χορηγών, που έρχονται από την αρχαιότητα. Δια ιδίων εξόδων και με το αίσθημα της προσφοράς, συντελεί με ισχυρό τρόπο, στη διατύπωση της Ιστορίας της Νεμέας.
Εις ανταπόδοση όλων αυτών, η ευγενική χειρονομία του Δήμου Νεμέας έρχεται να βεβαιώσει την αμφίδρομη σχέση του ιδίου με τη Νεμέα. Σε ένα κίονα οκταγωνικής μορφής τοποθετήθηκε, ως επίστεψη, η γλυπτική σύνθεση του μικρού Οφέλτη, έργο του Αναστ. Ξύδη. Για το δημιουργό αρμόζουν τα λόγια του αείμνηστου αρχαιολόγου Χρήστου Καρούσου «περικαλές άγαλμα εποίησε ουκ αδαής».
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1033b1844a488&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370419346429&sads=Lz5qWLWd6wq-kHdMzui91OvQ3FQ 
Πάνω σε μια έδρα του ιδίου κίονα, σμιλεύτηκε επιγραφή από τον Νίκο Γεωργίου, χαραγμένη σε ελληνικό αλφάβητο του 6ου π.Χ., με γράμματα πού έχουν αποκαλυφθεί στον χώρο και με διάταξη βουστροφηδόν με δύο στίχους. Η επιγραφή αυτή σηματοδοτεί την πλατεία, η οποία πλέον φέρει το όνομα Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται πάντοτε δίπλα σε κάθε σοβαρή προσπάθεια, σε κάθε καλή πρακτική που έχει στόχο την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, χώρος με ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο, μοναδικό Ιερό της αρχαιότητας, σε στενή σχέση με τα λοιπά Ιερά, όπου τελούνταν οι αντίστοιχοι αγώνες, αποτελεί σημαντικό στόχο για την Περιφέρεια, για να “ξαναδομηθεί” ο χώρος με τις αρχαίες χρήσεις του Σταδίου, των Αγώνων και την ενοποίηση του χώρου. Παράλληλα πραγματοποιεί πολλά έργα στην περιοχή, τα οποία έχουν στόχο την αναβάθμιση, την επισκεψιμότητα και τη συνεχή αξιοποίηση της, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και με όραμα το μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 7

ΔΡΑΣΕΙΣ 7

76.193 περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο α΄ πεντάμηνο του 2013. Αύξηση των προσλήψεων κατά 33,27% το Μάιο.

Σημαντική αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, καταγράφηκαν 55.729 περισσότερες προσλήψεις σε σύγκριση με τις απολύσεις. Μάλιστα, οι προσλήψεις εμφανίζουν τον ίδιο μήνα, αύξηση κατά 33,27% σε σχέση με το Μάιο του 2012.
Η τάση αναστροφής της ανεργίας που καταγράφηκε το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής εργασίας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, οι συνολικές προσλήψεις ήταν περισσότερες κατά 76.193 από τις απολύσεις.

 106 εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπίες από την Εκκλησία!

Archiepiskopos-Ieronimos
Μια απάντηση στη μεγάλη και διαρκή συζήτηση για το αν η Εκκλησία συνδράμει από την πλευρά της στην ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας, στην εποχή της μεγάλης κρίσης που περνάει ο τόπος, επιχείρησε να δώσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και προέρχονται από τη Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, υπολογίζεται ότι για το έτος 2012, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Μητροπόλεις όλης της χώρας διέθεσαν το ποσό των 106 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση και λειτουργία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, καθώς και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, “Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις”.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι με τη μέριμνα της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων, προσφέρθηκαν περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες, οι οποίοι κατέφυγαν στα συσσίτια της Εκκλησίας.

ysterografa.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου πενηντατρία χρόνια πριν (25 - 5 - 1959)

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/522601_2529051084926_1018059979_n.jpg

Η ομάδα του Αστέρα Δερβενίου πενηντατρία χρόνια πριν ( 25 - 5 - 1959)
Στη φωτογραφία διακρίνονται ( Όρθιοι απο αριστερά) οι  Χρ. Προδρομίδης, Δαλάκας, Αγ. Παύλου , Μουρίκας, Νικολούλιας , Κούσπας και ο Παλαιολόγος Κουσουλός., ( Καθήμενοι) Εξαδάκτυλος , Γιώργος Αναστασόπουλος (τ. ευρωβουλευτης), Τσαβάρας , Κουσουλός και Γιώργος Οικονομόπουλος

Η «Μυθική Πελοπόννησος» εντυπωσίασε στο Λονδίνο.

φωτογραφία 2.JPGΕξαιρετικής ομορφιάς και ιδιαίτερα ασφαλή προορισμό χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο τουριστικό της προϊόν, το οποίο παρουσίασε σε tour operators και πλήθος δημοσιογράφων σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην οποία συμμετείχε η διεθνούς φήμης συγγραφέας κα Victoria Hislop, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού κ. Αριστοτέλης Γκανάς.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των υποδομών και την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρίσιμου προφίλ, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε επίσης για τη φιλοξενία των Πελοποννησίων και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες της. Μίλησε για το πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμά της, αλλά και για τη μυθολογία της, και έκανε λόγο για τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή καθώς και για την ιδιαίτερη γαστρονομία και την μεσογειακή κουζίνα της.
φωτογραφία 1.JPG Ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κος Κωνσταντίνος Μπίκας αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο ως ένα προορισμό που μπορεί με τις ομορφιές της να ενθουσιάσει τον επισκέπτη της, τονίζοντας ιδιαίτερα το διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον των Άγγλων πολιτών για διακοπές σε αυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του διαφαίνεται ήδη σημαντική αύξηση των Άγγλων τουριστών προς την Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια ακλούθησε συνέντευξη της κας Victoria Hislop, η οποία αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο και στα βιώματά της από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Δήλωσε ωστόσο ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την Πελοπόννησο και τις ομορφιές της.
Μετά το πέρας της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γευτούν νοστιμιές της Πελοποννήσου, καθώς και ποικιλίες Πελοποννησιακών κρασιών.

Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές

kouvelis500
Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος με τη Ν.Δ. ώστε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

“Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία. Δεν χρειάζονται εκλογές” απάντησε ο κ. Κουβέλης, σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχουν περιθώρια να συμφωνήσουν με τη Ν.Δ. στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: “Πρέπει να βρεθεί ο κοινός τόπος. Και πρέπει να βρεθεί διότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι αναγκαίο να υπάρξει ως νομοθέτημα. Η δημοκρατία μας έχει ανοχή, αλλά ταυτόχρονα έχει και νόμους και οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Κυρίως πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τους Έλληνες πολίτες. Αυτοί που θέλουν να εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτοί που έχουν μισαλλόδοξο λόγο πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νομικής πρόβλεψης και αυτή η νομική πρόβλεψη πρέπει να εξασφαλιστεί με ένα νομοθέτημα”.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση Νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων

 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής. Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Τι προμηνύει η αιματηρή εξέγερση στην Τουρκία;

- Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)


Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) - Αρθρογράφος  Διεθνής αναλυτής.jpgΔιά ασήμαντον αφορμήν! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση στη γειτονική Τουρκία. Για ένα μικρό πάρκο που ακούει στο όνομα Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν ήθελε να μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο αφυπνίστηκε η οικολογική συνείδηση των γειτόνων που αντέδρασαν με αθρόες διαμαρτυρίες.

Για μια γυναικεία τσάντα: Κουμπουροφόροι και θέατρο του παραλόγου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και είμαι βέβαιη πως όλοι συμφωνούμε ότι για μια πτωχευμένη χώρα ζητήματα όπως αυτό στο οποίο θα αναφερθώ είναι κάτι περισσότερο από πολυτέλεια, θεωρώ πως πρέπει να το πράξω, διότι έτσι θα προστεθεί άλλο ένα κεφάλαιο στον τόμο υπό τον γενικό τίτλο «Δεν είναι τυχαίο που χρεοκοπήσαμε».

Χθες, λοιπόν, χάλασε ο κόσμος επειδή, λέει, αρνήθηκα τον έλεγχο κατά την είσοδό μου στο κτίριο της Βουλής.

Η αλήθεια είναι μία: Δεν αρνήθηκα να υποβληθώ σε έλεγχο, αλλά – καθώς δεν είμαι ηθοποιός – αρνήθηκα να λάβω μέρος σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε μια παρωδία που πιστεύω ότι δεν αντανακλά το πνεύμα της απόφασης του προεδρείου της Βουλής, αλλά αποτελεί αυθαίρετη (και άχρηστη) ερμηνεία της γενικής οδηγίας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID 2013

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f0e3fa11aa679e&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370411940918&sads=O00VMwwbQsfhj8TjbNNF9-3DCxE
  ΠΛΑΝΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
 Ο Παγκόσμιος Αγώνας JET SKI (AKROPOLIS JET RAID 2013), διεξάγεται και φέτος στον Κορινθιακό Κόλπο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
Στον αγώνα συμμετέχουν περισσότεροι από 35 αθλητές, από όλο τον κόσμο (16 κράτη).
Το Λουτράκι κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις περιοχές από όπου θα περάσουν οι αθλητές : Λουτράκι, Κόρινθος, Ισθμός Κορίνθου, Αίγινα-Αγκίστρι, νησάκι Όμβριος, Αλκιονίδες νήσοι (Καλάνησα), Ναύπακτος, Ηραίο Περαχώρας και Σαράντη Βοιωτίας.
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association), σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid, διοργανώνει για τρίτη φορά στην Ελλάδα και στην ιστορία του θεσμού στην Ευρώπη, τη διεξαγωγή ενός διεθνούς αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης, δίνοντας την ευκαιρία στο Δήμο Λουτρακίου να φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες αθλητικές εκδηλώσεις, προσφέροντας σε όλους, μια από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις του Ελληνικού ναυταθλητισμού.
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f0e3fa11aa679e&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370412034168&sads=9dcT_RzuDpg7FXPZ-5bWNHCQ9mg

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα πραγματοποιήθηκε εχθές  Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» η Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος.

Πολλές αποδοκιμασίες άκουσε ο βουλευτής κ. Ρήγας από πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που παρευρέθηκαν στην συνέλευση, κάνοντας τον να σταματήσει αρκετές φορές την ομιλία του.
Αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν στον κ. Ρήγα :

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ στην συνέλευση φώναζαν το όνομα του Παπανδρέου για αρκετή ώρα.
Επίσης μετέφεραν στον κ. Ρήγα την επιθυμία τους, να επιστρέψει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είπαν στο κ. Ρήγα ότι αποδείχτηκε πως ο Βενιζέλος ήθελε να κάνει το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του Σαμαρά και το πέτυχε.

Νίκος Χαραλαμπίδης
Μέλος του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας

Ανετράπη άρμα μεταφοράς προσωπικού στην Αττική. Θανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη

arma-metaforas-prosopikou
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, λίγο μετά τις έξι το πρωί σημειώθηκε ανατροπή άρματος μεταφοράς προσωπικού στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, σε παράδρομο του Ωρωπού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός.
Το άρμα κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ωρωπού, προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση.

H τρόικα επιμένει στο “όχι” για μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

troika-Megaro-Maximou
Μαύρα και άραχνα είναι όπως φαίνεται τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό για την προοπτική μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.
Την ώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμώντας πως πέρα του δημοσιονομικού όφελους θα έχει και επικοινωνιακές επιπτώσεις στην κοινωνία, μετά το ΔΝΤ και η ΕΕ έδειξε πως πολύ δύσκολα θα δοθεί το πράσινο φως.
Το θέμα ετέθη στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λιθουανό Επίτροπο για τις φορολογικές υποθέσεις Σεμέτα ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα συνιστούσε στην Αθηνα να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.
Η τοποθέτηση αυτή του εκπροσώπου της ΕΕ έρχεται μια μέρα μετά τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία τόνισε πως στο τραπέζι δεν πρόκεται να πέσει θέμα μείωσης φόρων αλλά και μια μέρα πριν την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα.
Πληροφορίες θέλουν τους εκπροσώπους των δανειστών μας να έχουν ήδη μεταφέρει στην ελληνική πλευρά τη διαφωνία τους με το θέμα και πλέον είναι σαφές πως τη μάχη για να μεταπειστούν οι εταίροι θα τη δώσει προσωπικά το Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από την τρόικα να δεχθεί το μέτρο της μείωσης να λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να εξεταστούν στην πράξη τα αποτελέσματά του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σαφές πως αν η τρόικα επιμείνει στην άρνησή της τότε  η κυβέρνηση θα έχει υποστεί μια ” επικοινωνιακή” έστω ήττα καθώς το θέμα είχε ανέβει το τελευταίο διάστημα από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ /  ysterografa.gr

Εξεταστική επιτροπή για το «ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»

Οι υπόλογοι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έως την ΡΕΠΟΥΣΗ

ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ και ΝΑΖΙΣΜΟΣ
ιδεολογίες του θανάτου 

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί Διεθνώς στα ζητήματα επιστροφής και προβολής των ανθρωπιστικών αξιών, του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, του σεβασμού του άλλου, του διαφορετικού λαού. Δραστηριοποιούμενος στα πλαίσια μιας μεγάλου Διεθνούς Κύρους Αληθινής Μ.Κ.Ο. της «Διεθνής Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών» δημιούργησα σχολή για αυτά τα ζητήματα. Παρ’ όλο το εχθρικό, ελεγχόμενο, υποανάπτυκτο και λούμπεν εσωτερικό περιβάλλον. Μέχρι τότε ο Ανθρωπισμός και ο Διεθνισμός ήταν απαγορευμένοι για την Μικρά Ασία. Η Ιστορία ακόμη μια φορά μου έδωσε δίκαιο.
Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών. Το 1992 μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρότεινα την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Χίο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Γενοκτονίες. Δεν έγινε εδώ. Το έκαναν η Δανία και η Ολλανδία. Η οπτική αυτή θα τροφοδοτούσε έναν Διεθνή πολιτικό πρωταγωνιστισμό της Ελλάδας ως Ηθική Δύναμη. Οι διώκτες και οι πολέμιοί μου την πήγαν στο Ναϊρόμπι παρ’ όλο που τους προειδοποίησα και για αυτό χρόνια πριν.