Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δεν ξανάγινε ! Συνελήφθη o Λάκης Γιαννιδάκης στην εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνέβη xθές σε εκδήλωση ης Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και είναι πραγματικά απίστευτο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνο σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της sfedona.gr Λάκης Γιαννιδάκης βρισκόταν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και κάλυπτε δημοσιογραφικά την σημαντική πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία Κατερίνα Φαρμάκη είχε υποβάλλει μήνυση για ένα πολιτικό άρθρο του δημοσιογράφου Φώτη Νικολακόπουλου.
Περιπολικό της αστυνομίας με επικεφαλή τον Αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Κορίνθου έφτασε στο χώρο της πολιτικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον Λάκη Γιαννιδάκη να τον ακολουθήσουν στην αστυνομία.όπου  εκρατήθει επί πεντάωρο
Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις ,  πολλά κορυφαία θεσμικά πρόσωπα της Κορίνθου τον επισκέφθηκαν εκφράζοντας την συμπαράστασή τους και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του .
Τελικά ο Λάκης Γιαννιδάκης αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ελεύθερος ενώ  ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Πληροφορίες: korinthostv.blogspot.gr

Ζαμπόν...από κάδο σκουπιδιών



Γύρευε λίγο φαγητό στο κάδο. Σκέφτηκε πως δίπλα από την καντίνα όλο και καμιά χαλασμένη ντομάτα ή πατάτα που παράπεσε θα έβρισκε...ίσως αν ήταν τυχερός μπορεί να εντόπιζε και μια φέτα ζαμπόν... Αυτός ο άνθρωπος θα περιμένει μάλλον την ανάπτυξη από τον Οκτώβρη ή τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα...Καλή όρεξη στην τριήμερη κυβέρνηση και στον κ. Στουρνάρα...
 
 
pinakio.blogspot.gr

Άλλαξε το φαβορί για τον ρόλο της Χίλαρι

Carey-Mulligan-Hillary-Clinton
Από τη  Jennifer Lawrence στη Scarlett Johansson και από εκεί στην Carey Mulligan.  H νεαρή πρωταγωνίστρια της ταινίας “The Great Gatsby” είναι πλέον, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ το απόλυτο φαβορί για τον ρόλο της Χίλαρι Κλίντον στην αυτοβιογραφική ταινία “Rodham”, την οποία… τρέμουν οι Ρεπουμπλικανοί, μπροστά στο ενδεχόμενο να ευνοήσει την άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφια για την Προεδρία στις εκλογές του 2016, ώστε να διαδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, μέλη της ομάδας παραγωγής έχουν ήδη προσεγγίσει την Carey Mulligan,  προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις της, και το κατά πόσο θα την ενδιέφερε να υποδυθεί τη Χίλαρι Κλίντον στην υπό προετοιμασία ταινία, που αναμένεται να… σαρώσει.
Η Mulligan είναι μια από τις πλέον εξελίξιμες νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, και εφόσον τελικά κερδίσει τις υπόλοιπες συνυποψήφιές της, σε μια λίστα που εκτός από την Scarlett Johansson και την Jennifer Lawrence περιλαμβάνει τις Reese Witherspoon, Jessica Chastain και Amanda Seyfried.

ysterografa.gr

ΔΝΤ για δημόσιο: «Διώξτε 1.500 υπαλλήλους το μήνα»

Αποχώρηση 26.543 δημοσίων υπαλλήλων (περίπου 1.500 το μήνα) μέχρι τα τέλη του 2014 ζητά στην  έκθεση του το ΔΝΤ. Πρόκειται για 11.500 περισσότερες από τις 15.000 απολύσεις που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα (4.000 το 2013 και ακόμη 11.000 το 2014), που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (25.000 φέτος).
Στην έκθεσή του το ΔΝΤ κινείται στο κλίμα των προ ημερών δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η παροχή σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών παρεμποδίζεται από την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα ευκρινές στον τομέα των εσόδων: «Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να απολύσουν τους υπαλλήλους που δεν αποδίδουν. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα ανοίξει θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό», σημειώνεται στην έκθεση.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης του ΔΝΤ, το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο θα μειωθεί από τις 727.458 το 2012, στις 691.493 το 2013, στις 664.950 το 2014, στις 643.367 το 2015 και στις 624.000 το 2016.
Παράλληλα στην έκθεση τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως θα :
-Εξασφαλίσει ότι σωρευτικά 12.500 υπάλληλοι θα ενταχθούν σε κινητικότητα έως τέλη Ιουνίου 2013 και 25.000 υπάλληλοι μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.
-Ολοκληρώσει τα σχέδια στελέχωσης (νέα οργανογράμματα και περιγραφή των νέων θέσεων) για 450.000 υπαλλήλους έως τον Ιούνιο του 2013
-Ολοκληρώσει τα σχέδια στελέχωσης για όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης έως το Δεκέμβριο 2013
-Ολοκληρώσει την αξιολόγηση μεμονωμένων υπαλλήλων έως το Δεκέμβριο 2013.
-Καθορίσει μέχρι τον Ιούνιο του 2013 λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2013 σε διαβούλευση με ΕΕ-ΕΚΤ – ΔΝΤ.

aftodioikisi.gr

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κορώνη - Aισθητός σε Μεσσηνία ,Ηλεία και Λακωνία

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σημειώθηκε 2 χιλιόμετρα δυτικά στην Κορώνης στην παραλία της Φοινικούντας, στις 14.53, με εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κατεγράφει σεισμική δόνηση 5R και το επίκεντρο προσδιορίζεται 22 χλμ νοτιονατολικά της Πύλου με εστιακό βάθος 23, 7 χλμ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός «τράνταξε» την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ έγινε αισθητός και στην Ηλεία, αλλά και στη Λακωνία.
Οπως δήλωσε  o σεισμολόγος κύριος Γκανάς "ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, γιατί έγινε σε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα που "δίνει" σεισμους τέτοιου μεγάθους".
Μέχρι στιγμής, στην αστυνομία και στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ατόμων ή ζημιές.

Ποίο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης;

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Καποδίστριας, Καλλικράτης  και ότι άλλο… πιασάρικο μπορούσε να σκεφτεί  όποιος προσπάθησε  να μείνει στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής,  χρησιμοποιήθηκε για να ονομάσει τις μεταρρυθμιστικές  του πρωτοβουλίες, σχετικά με την Περιφερειακή Δημοκρατία.

Πόσο Δημοκρατία όμως είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός με την κεντρική διοίκηση;  Πόσο Δημοκρατία είναι η … αιώνια παρουσία αιρετών; Πόσο Δημοκρατία είναι οι κομματικές στοιχίσεις;

Φυσικά είναι κατ΄  επίφασιν Δημοκρατία, διότι εκτός της καθεστωτικής μονιμότητας, δημιουργούνται  επιπλέον στο εκλογικό σώμα, πολλές σκέψεις -κυρίως άδικες - για προθέσεις , πράξεις, συμπλεύσεις και σκοπιμότητες.

Από το 2009 ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην πατρίδα μας , που μας οδηγούν σε αναθεώρηση όσων πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε.

Κάτι «μυρίζει» η αναταραχή στον χώρο του Τύπου

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης

Αναταραχή αυτές τις μέρες στο μέτωπο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία του  Τύπου!.. Καλπάζουσα   κρίση με στάση πληρωμών και ομαδικές  απολύσεις στις 55 (!!!) εφημερίδες και στους 54(!!!) ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς ,μόνο της Αττικής. Χαμός  με τις εκλογές στα ψηφοθηρικά σωματεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, με τους 12.000 «δημοσιογράφους»(!!!) ,εντός και εκτός εισαγωγικών. Αθόρυβη σφαγή μεταξύ  δεινοσαύρων της mediακής ζούγκλας. Και, βέβαια, η εμφανέστατη και επικινδύνως αυξανόμενη  περιφρόνηση του μεγάλου κοινού προς τα  παραδοσιακά μέσα δημοσιότητας…
…Με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των κυκλοφοριών και της  τηλεθέασης ,την κάθετη πτώση των διαφημίσεων ,το θηριώδες παθητικό, ακόμη και στα επτά  μεγαλύτερα,  κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας,(με τις αιωνίως προσωρινές άδειες τους), αλλά και στα 110 περιφερειακά και στους 947  ραδιοσταθμούς της χώρας- «ζωή νάχουν»!!!. Και βεβαίως τη γέννηση εκατοντάδων νέων  blogs μέσω των οποίων κορυφώνεται το ξέσπασμα της άνεργης νεολαίας εναντίον όλων των εξουσιών, ιδιαίτερα όμως της «4ης εξουσίας», δηλαδή του.. σιναφιού μας !..
 Πού να φανταζόταν κανείς ότι η 31η Μαϊου του 1987,  ημέρα που ο ( ξεχασμένος από τους πάντες) Μιλτιάδης Εβερτ ,ως δήμαρχος Αθηναίων, ξεκινούσε την ελεύθερη ραδιοφωνία με τον «9,84»,θα γινόταν η αφετηρία ενός χειμαρρώδους πολλαπλασιασμού σταθμών και καναλιών, ( φαινόμενου μοναδικού στην Ευρώπη) με ιδιοκτήτες ακόμη και σεσημασμένους, που ίδρυαν σταθμούς για  να στήνουν δουλειές ,να εκβιάζουν υπουργούς, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, ακόμη και για να ρίχνουν κορίτσια στο κρεβάτι τους….

 …Και πού να φανταζόταν κανείς ότι  η 15η Ιανουαρίου του 1915,ημέρα που ο Κονδυλάκης, ο Παπαντωνίου και ο Ξενόπουλος ίδρυαν το «Ταμείο Αλληλοβοηθείας» των πάμπτωχων τότε δημοσιογράφων που πληρώνονταν με..μακαρονάδες ,( «ταμείο» που εξελίχθηκε στη σημερινή ΕΣΗΕΑ), θα  μαγαριζόταν με τόσους αχόρταγους καραγκιόζηδες και διεφθαρμένους κονδυλοφόρους που νοικιάζουν ή πωλούν τις πέννες και τα λαρύγγια τους, πιτσιλώντας ακόμη και αυτούς που τιμούν το λειτούργημα, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία…  

 Η «4η εξουσία» (βαρόνοι,  εκδότες, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές ) λειτούργησε αποσυνθετικά τις τελευταίες δεκαετίες. Συμβιβάστηκε αμαχητί με τις τρείς «συντεταγμένες» .Δεν πυροδότησε επαναστάσεις όπως εκείνες του 1843, του 1862, του 1909 και του 1922. Δεν γέννησε ένα νέο Γαβριηλίδη. Φταίμε όλοι για το κατάντημα, καθαροί και λεκιασμένοι. Μετατρέψαμε τα media σε οίκους εμπορίου. Οι εξαιρέσεις είναι σπάνιες, δεν φτουράνε, πνίγονται, δεν αντέχουν στον αποπνικτικό ανταγωνισμό .Και έτσι ήλθε ο κατήφορος..

…Ποιός περίμενε να έχουν χάσει όλες μαζί οι ημερήσιες εφημερίδες στα έξη τελευταία χρόνια τρεις φορές την κυκλοφορία τους. Και από 320.000 φύλλα που πουλούσαν το Μαϊο του 2007 να πουλούν 98.500!…Οι δε κυριακάτικες, στο ίδιο διάστημα, να έχουν πέσει από τα 1.100.000 φύλλα στα 505.000! Ποιός  περίμενε να αγοράζονται οι εφημερίδες μόνο για τις προσφορές τους;… Να αναμένουμε ίσως  τα ακόμη χειρότερα τώρα το καλοκαίρι; Να αναμένουμε λουκέτα και εξαθλίωση; Να αναμένουμε το τέλος της παραδοσιακής δημοσιογραφίας;

 …Όχι βέβαια, γιατί σε αυτό το χώρο  που σήμερα δεινοπαθεί, ανάμεσα σε αχόρταγους βαρόνους και σε «αλήτες και ρουφιάνους»  υπάρχουν κρυφοί, ανώνυμοι, σιωπηλοί, σεμνοί στρατιώτες έτοιμοι να δώσουν την ψυχή τους σε όποιους  αποφασίσουν να ηγηθούν μιας επαναστατικής εξυγίανσης στο χώρο του Τύπου  ό,τι και αν τους κοστίσει. Γνωρίζω ότι το λειτούργημα διαθέτει άφθονο «επαναστατικό υλικό». Γνωρίζω ακόμη ότι υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί επιχειρηματίες, καλοί πατριώτες, που θα ήθελαν να ενθαρρύνουν ένα ανατρεπτικό  κίνημα ,ακόμη και στο χώρο του Τύπου. Άλλωστε κάπως έτσι ξεκίνησαν  αρκετές μικρές και μεγάλες ανατροπές στην  ιστορία.  Πυροδοτήθηκαν από παράγοντες που στήριξαν αρχικά, αλλά  σιχάθηκαν τελικά το Σύστημα γιατί δεν άντεξαν τη βρωμιά του…

 «Όνειρα γλυκά» ,θα πουν κάποιοι!.. «Μη χάνουμε την αισιοδοξία μας », θα επιμείνω και έχω τους λόγους μου. Η δόλια πατρίδα παλεύει, ανασαίνει, δεν το βάζει κάτω .Και περιμένει και από εμάς ,τους ανθρώπους του Τύπου, βετεράνους, μάχιμους και ευέλπιδες, να φανούμε  άξιοι της αγωνιστικής ιστορίας του!…
Ch.Passalaris@hotmail.com

(Από τη Real News)
elzoni.gr

Η ουτοπία της «Συμμαχίας του Νότου» και η προπαγάνδα της «Εναλλακτικής»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να ξεφύγει από τη σκληρή (εσωκομματική του) πραγματικότητα και από τα πιεστικά ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη να εξηγήσει πώς θα κατορθώσει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της (πτωχευμένης) χώρας μετά την ακύρωση του μνημονίου και την κατάργηση (αυτό παίζεται, διότι λέει ότι απλώς θα την επαναδιαπραγματευτεί)της δανειακής σύμβασης.

Εν αναμονή, λοιπόν, του συνεδρίου του κόμματός του, όπου θα πληροφορηθούμε αν και ποιες από τις δεκατρείς συνιστώσες του θα δεχθούν να αυτοδιαλυθούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα…

Και εν αναμονή συγκεκριμένων απαντήσεων για το πώς ακριβώς θα είναι αυτή η μεταμνημονιακή εποχή την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται (και για την οποία απλώς μας λέει πως τίποτε δεν θα είναι ίδιο, χωρίς να διευκρινίζει αν θα είναι καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα)…

Η απόδραση από την δεινή πραγματικότητα συνεχίζεται.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" στο Δερβένι ξεκινά τις προβολές του

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό...Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” , σε λίγες ημέρες θα είναι και πάλι κοντά μας για 7η συνεχή χρονιά , όπου για τους καλοκαιρινους μήνες θα μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα” αρχίζει για έβδομη χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, και πάλι να λειτουργεί. Με πυξίδα την περσινή μεγάλη επιτυχία θα συνεχίσει και φέτος να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά (ώρα 9:30 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες της φετινής παραγωγής όλων των μεγάλων κινηματογραφικών εταιρειών. Ταινίες βραβευμένες στα Όσκαρ και στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, που σημείωσαν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το εξαιρετικά επιλεγμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους καθώς και ορισμένες κλασσικές δημιουργίες κορυφαίων σκηνοθετών.. Η περσινή ανταπόκριση του κοινού απέδειξε ότι ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αναγκαιότητα για τους κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής του Δερβενίου και όχι μόνο, ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούν την ψυχαγωγία και την ποιοτική διασκέδαση τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Γι΄ αυτό η προσπάθεια συνεχίζεται με την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο ονειρικό για τους κινηματογραφόφιλους
Στο Δερβένι ο θερινός κινηματογράφος πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 50 πίσω από το κοινοτικό γραφείο , όπου σήμερα είναι κτισμένο το Νηπιαγωγείο . Αργότερα στο χώρο του θερινού κινηματογράφου κατασκευάστηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο του Δερβενίου και ιδιώτες λειτούργησαν καινούργιο θερινό κινηματόγραφο για μια 30 ετία σε παραπλήσιο χώρο , απέναντι από το γυμναστήριο (όπου τώρα το γήπεδο 7Χ7) με τις ονομασίες (Σίνε Έφη), «ΡΕΧ» , «ΑΥΛΑΙΑ» . Από τον κινηματογράφο αυτόν σήμερα μόνο η τσιμεντένια οθόνη του υπάρχει καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου εδώ και μια δεκαετία έκτισε οικοδομή , οι μνήμες μας είναι νώπες.
Ήταν μια απλοική κατασκευή με την αναγκαία οθόνη προβολής, τις καρέκλες για το φιλοθέαμον κοινό, την καμπίνα προβολής και φυσικά ..το αναψυκτήριο.
Η κληματαριά, οι λεμονιές, η βουκαμβίλια και το γιασεμί, το χαλίκι και τα πάνινα καθίσματα (καρέκλες σκηνοθέτη!!!), το πέρασμα της γάτας , ακόμη και οι επιδρομές των κουνουπιών Περιφραγμένος από μαντρότοιχο που είχε διακοσμήσει με ζωγράφική φιγούρες κλπ ο τότε φιλόλογος και καθηγητής ιστορίας Νίκος Ντελόπουλος που υπόγραφε τα έργα του «υπό τύπον Ντελοπούλου» , είναι στοιχεία που έχουν μείνει στη μνήμη μου από τον θερινό κινηματογράφο του χωριού μου.
Τη μαγεία του θερινού σινεμά εντείνει ο ξάστερος ουρανός πάνω από τους θεατές και δημιουργεί μια δεύτερη σκηνή προς την οποία συχνά δραπετεύει το μάτι και γιατί όχι κλέβει την παράσταση! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας με μια ιστορία της 7ης τέχνης να "ξεδιπλώνεται" στην οθόνη.
Όμορφες βραδιές με πανσέληνο για φαν του σινεμά και όχι μόνο. Για να ζήσουμε όσα διηγούνται οι μεγαλύτεροι με νοσταλγία ή να ξαναθυμηθούμε καλοκαίρια των παιδικών ή των εφηβικών μας χρόνων. Για να απολαύσουμε ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood ή ταινίες της δικής μας Φίνος Film ή και τις πιο cult. Βλέπουμε ταινίες που δεν προλάβαμε να δούμε τον χειμώνα ή πιο ανάλαφρες για να τις απολαύσουμε παρέα με το καλοκαιριάτικο φεγγάρι.
Ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αγαπημένη ψυχαγωγία των Ελλήνων. Πώς να μην είναι, άλλωστε; Πραγματική αγωγή ψυχής και ηρεμίας... Έχει φανατικούς θαυμαστές, που τον διατηρούν ζωντανό παρά την επέλαση του home cinema.
Πριν κλείσω το σημείωμα μου αυτό , με αφορμή, λοιπόν, την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά στο Δερβένι, αξίζει να αναφερθώ και για τον χειμερινό ιστορικό κινηματογράφο της πόλης το «Σίνε Ελίτ» που λειτούργησε από την δεκαετία του 50 και σχεδόν για μια 30εντία απολαύσαμε ταινίες του καλού Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου , ενώ από τα θεατρικά του πλατό πέρασαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί της εποχής εκείνης που οι παραστάσεις τους έμειναν αξέχαστες στο φιλοθέαμον κοινό του Δερβενίου και όχι μόνο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ανακοίνωση της Δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης Ξυλοκάστρου

Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου

Αιμοδοσία στις 09/06/13 και 12/06/13 στο Ξυλόκαστρο

 
‘ Το αίμα είναι ζωή ‘

  Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20 στο Ξυλόκαστρο

ΔΝΤ: "Όχι" σε νέα μέτρα, "ναι" σε "κούρεμα" του ελληνικού χρέους– “Κάναμε λάθος με το πρόγραμμα στην Ελλάδα”

lagarde1
Δόθηκε απόψε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η έκθεση για την Ελλάδα, η οποία αποτελείται από τριακόσιες ογδόντα πέντε σελίδες.
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον δημοσιονομικό τομέα και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά, όπως είπε, χρειάζονται να γίνουν περισσότερα και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Τόμσεν, μεταξύ άλλων, αναγνώρισε λάθη για τους πολλαπλασιαστές και το κούρεμα που έπρεπε να γίνει νωρίτερα, όπως είπε.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Λουκέτο» και μεταφορά των Νομικών Προσώπων στους δήμους

Υπέρ του «λουκέτου» στα Νομικά Πρόσωπα και της μεταφοράς του συνόλου των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στον οικείο δήμο, τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υπενθυμίζει δε ότι αυτή είναι η «ξεκάθαρη και διαχρονική θέση αρχής της Ομοσπονδίας» και καλεί ΚΕΔΕ και ΥΠΕ, καθότι «το κλείσιμο ενός Νομικού Προσώπου μπορεί να χρειαστεί σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία (Ν.3463/2006-άρθρο 241, Ν.3584/2007-άρθρο 219 και Ν.3852/2010-άρθρο 239) μερικούς μήνες…. να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή της διαδικασίας με πλήρη εξασφάλιση του μεταφερόμενου προσωπικού».
Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι ξεκάθαρο πως η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, υπολογίζει μεγάλο ποσοστό των απολύσεων αυτών να προέλθει από τους Ο.Τ.Α. μέσω καταργήσεων-συγχωνεύσεων των Νομικών Προσώπων τους (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.).»

ysterografa.gr

Η... διαφορετική πρόταση Αλαβάνου

alavanow
«Είναι έτοιμο για τις ευρωεκλογές του 2014 το “Σχέδιο Β΄” και βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ γόνιμες συζητήσεις με άλλες αριστερές και κινηματικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία για τη διάσωση και ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εταιρεία Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης.
«Η Ελλάδα ένα από τα πιο ακραία θύματα του νεοφιλελευθερισμού. Μάλιστα η εκδοχή της Ευρωζώνης είναι από τις πιο βάρβαρες εκφράσεις του νεοφιλελευθερισμού, δεδομένου ότι πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των εργασιακών ρυθμίσεων και των κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία, περιλαμβάνει και τη γερμανική ιδιαιτερότητα που είναι η έξαλλη αντιπληθωριστική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.
Χαρακτήρισε «παραμύθια τα όσα λέγονται ότι μπορούμε να καταργήσουμε τις πολιτικές της τρόικας μέσα στην Ευρωζώνη» και σημείωσε:
«Η μόνη διέξοδος είναι η εθνική νομισματική πολιτική συνδυασμένη με την κρατικοποίηση των τραπεζών, την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους και τον οικονομικό σχεδιασμό».
Η εκδήλωση έγινε στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία, για την παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, με τίτλο “Νεοφιλελευθερισμός-χυδαία απλός ή απλά χυδαίος;” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg.
Μίλησαν ακόμα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λευτέρης Τσουφλίδης και ο υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Θέμης Τζήμας.
Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Εταιρίας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

ysterografa.gr

Οι Τούρκοι διαδηλωτές δεν δέχτηκαν τη “συγγνώμη”

Occupy-Istanbul
Κάθε άλλο παρά… πέφτουν οι τόνοι στην Τουρκία, όπως θα ευχόταν και περίμενε ο Ταγίπ Ερντογάν, που παραμένει σε διεθνή περιοδεία, την ώρα που ο Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Μπουλέντ Αρίντς τον έχουν παραμερίσει, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους διαδηλωτές.
Στη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν Μπουλέντ Αρίντς, οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών δεν δέχτηκαν τη “συγγνώμη” που τους είχε απευθύνει δημοσίως, επέμειναν στις θέσεις τους, και ζήτησαν την παραίτηση και παραδειγματική τιμωρία των αρχηγών της Αστυνομίας, οι οποίοι ενορχήστρωσαν τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων τους, στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, που έφτασε μέχρι την πλατεία Ταξίμ, με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή και εγρήγορση, αλλά και την αγωνία για πιθανά νέα σοβαρά επεισόδια, να είναι έκδηλη.
Συγκέντρωση με επεισόδια στην Άγκυρα
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία έριξε πολλά δακρυγόνα και χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που μετέχει σε ευρεία αντικυβερνητική κινητοποίηση σήμερα στην Άγκυρα.
Χιλιάδες συνδικαλιστές έχουν κατακλύσει την πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαδηλώνουν με αίτημα την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ysterografa.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Μεγάλη κατάκτηση της ψυχιατρικής αντιμεταρρύθμισης η θεμελίωση της νέας Ψυχιατρικής πτέρυγας.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f14e4226f81231&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hhkntsz62&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370500411640&sads=nRCwhUFHs9M84Tkj35v_AIsCB_k 
Μεγάλη κατάκτηση χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στη νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του «γιατί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ή αντιμεταρρύθμιση όπως θα ταίριαζε καλύτερα, ενσωματώνει αυτές τις δομές των ψυχιατρικών κλινικών εντός των γενικών νοσοκομείων, υπακούοντας στη σύγχρονη επιστημονική αντίληψη για τις ψυχικές παθήσεις».
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη στάση όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου σχετικά με την κατασκευή της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο κατά την παραλαβή του ήταν εντελώς στάσιμο χωρίς προοπτική βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας. «Αντίθετα, αυτή τη στιγμή, τρέχει με μεγαλύτερες προοπτικές, δεδομένης της υπερδέσμευσης πόρων που έχει επιτευχθεί».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύνολο των έργων που επιτελούνται στο επίπεδο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και την ένταξη στο τρέχων ΕΣΠΑ για τις όλες τις δομές υγείας που υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Ήδη εκτελείται το έργο του ιατροεπιστημονικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενώ οριστικοποιείται η μελέτη για την καθ’ ύψος επέκτασή του, ανέφερε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι εκτελούνται εξίσου σημαντικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΠΕΠ για την Υγεία, όπως οι 19 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Κόρινθο, αλλά και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του να μεταφερθεί η αρμοδιότητα ευθύνης των υγειονομικών μονάδων στις Περιφέρειες, ενώ το Υπουργείο να διατηρήσει τον εποπτικό του ρόλο, όπως προβλεπόταν αρχικά από τον Καλλικράτη. «Οι Περιφέρειες μπορούν με ορθή διαχείριση να καταρτίσουν το στρατηγικό χάρτη των υγειονομικών υπηρεσιών, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας και διαβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης.

9ο Τακτικό Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Δάφνη, 14-15 Ιουνίου 2013

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα λάβει χώρα την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» του Δήμου Δάφνης – Υμηττού Αττικής.

Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη το συνέδριο θα μετατραπεί σε αρχών και θέσεων και στο τέλος των εργασιών του θα δημοσιευθεί πολιτική διακήρυξη. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ορίζεται το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων θα πραγματοποιηθούν με βάση όσα ορίζονται από τη Γενική Εγκύκλιο ανάδειξης συνέδρων για το 9ο τακτικό συνέδριο, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της οργάνωσης μας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί ο ιστότοπος του συνεδρίου, με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τις διαδικασίες, την εγγραφή στον κατάλογο των ομιλητών καθώς και τη δήλωση συμμετοχής συνέδρων ως ex officio.

Από το Γραφείο Τύπου

Στο Λουτράκι η τελική φάση του μεγαλύτερου τουρνουά Mini Soccer για ερασιτέχνες στην Ελλάδα και την Κύπρο!


Η INTERSPORT διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το INTERSPORT Soccer Challenge, το μεγαλύτερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων 5x5, φέρνοντας για άλλη μια φορά τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό μέσω του πιο δημοφιλές αθλήματος που αγγίζει όλες τι παρέες και ηλικίες, του ποδοσφαίρου Mini soccer!

Αθλητικά κέντρα σε Ελλάδα &  Κύπρο φιλοξένησαν από αρχές Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις τους τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή. Αυτές  αγωνίστηκαν σε ομίλους και play-offs μέχρι την ανάδειξη του πρωταθλητή του Αθλητικού κέντρου.

Οι νικήτριες ομάδες του κάθε αθλητικού κέντρου πήραν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Sportcamp, στο Λουτράκι, στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013.

Εκεί όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την διεκδίκηση του μεγάλου δώρου της διοργάνωσης. Σε ένα 3ήμερο το οποίο έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια ότι είναι γεμάτο από πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές, εντυπωσιακά γκολ, κρίσιμα παιχνίδια με πολλές εκπλήξεις, happenings και διαγωνισμούς. 

Το μεγάλο έπαθλο για την πρωταθλήτρια ομάδα του 2013 είναι ένα ταξίδι στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσει έναν εντός έδρας αγώνα της REAL MADRID FC  για το Champions League της περιόδου 2013-2014!

Σας περιμένουμε στο αθλητικό κέντρο Sportcamp, στο Λουτράκι για να απολαύσετε συναρπαστικές ποδοσφαιρικές στιγμές!

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος θριαμβευτικά επανεξελέγη στο τιμόνι του ΣΑΤΑ

lymperopoulos
Στο τιμόνι του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), θα παραμένει για ακόμα δύο χρόνια ο συμπολίτης μας ,( εκ Λουτρού Κορινθίας) Θύμιος Λυμπερόπουλος, καθώς στις  εκλογές του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, που διενεργήθηκαν το τριήμερο (2-3-4 Ιουνίου), ανέδειξαν και πάλι νικητή τον προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστή  καθώς η παράταξη ΔΑΚ-ΜΜΕ , της οποίας ηγείται συγκέντρωσε το 45,5% των 4.321 μελών που ψήφισαν και ανέδειξε 10 μέλη στα 21 του διοικητικού συμβουλίου.

Δεύτερος ήρθε ο συνδυασμός που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 16,54 % και 3 έδρες και τρίτος ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 13,75% και 3 έδρες.

Την τέταρτη θέση έλαβε ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ με 12,44% και 3 έδρες, ακολουθεί ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με 7,06% και 1 έδρα και την τελευταία θέση πήραν οι Ανεξάρτητοι με ποσοστό 4,18% και 1 έδρα.
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος λίγο μετά την επανεκλογή του δήλωσε προς toxrima.gr, πως “συνεχίζει τον αγώνα με εντατικούς ρυθμούς”.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως βασικό στοίχημα για τον ίδιο θα αποτελέσει η κάθαρση του κλάδου, για την οποία θα παλέψει με κάθε κόστος.
Παράλληλα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΑΤΑ δήλωσε επίσης πως η μεγάλη κρίση που βιώνει ο κλάδος των ταξί, έγινε η αιτία να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών ταξί που έφτασε στην κάλπη.
Ειδικότερα, ενώ το 2011 ψήφισαν 3090, φέτος ψήφισαν 4321, σαφώς αυξημένο το ποσοστό, ωστόσο μικρό και παλι αν λάβει κανείς υπ όψιν του ότι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤΑ φτάνουν τους 15.000.
Σχολιάζοντας την προσέλευση ο Θ. Λυμπερόπουλος δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσέλευση. Δεν είναι εύκολο κάποιος να σβήνει τη  μηχανή και να χάνει το μεροκάματο για να έρθει να ψηφίσει. Ακόμα και ο τρόπος που γίνονται οι εκλογές, δεν ευνοεί. Κάλπες υπήρχαν σε ένα σημείο της Αθήνας μόνο. Πόσο εύκολο είναι κάποιος από τα Μέγαρα να έρθει να ψηφίσει στο Μεταξουργείο;»
Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ήρθε τρίτο το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, όπου και κατέλαβε 3 έδρες.
Ο κ. Λυμπερόπουλος κληθείς να σχολιάσει προς toxrima.gr το συγκεκριμένο γεγονός επισήμανε: «Με μια λέξη μεταφράζεται αυτό. Αγανάκτηση. Όμως η αγανάκτηση, ο θυμός και η οργή δεν λύνουν τα προβλήματα».


Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ήταν:

ΨΗΦΙΣΑΝ 4321 ΜΕΛΗ

ΔΑΚ-ΜΜΕ - ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ.)
ΨΗΦΟΙ 1920 - 45,50%
ΕΔΡΕΣ 10
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΑΥΡΙΚΗΣ (Κ.Κ.Ε.)
ΨΗΦΟΙ 698 - 16,54%
ΕΔΡΕΣ 3

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΑΣΙΤΑ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
ΨΗΦΟΙ 594 - 13,75%
ΕΔΡΕΣ 3

ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΞΙ - ΔΗΜΟΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΨΗΦΟΙ 525 - 12,44%
ΕΔΡΕΣ 3
ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΨΗΦΟΙ 298 7,06%
ΕΔΡΕΣ 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
ΨΗΦΟΙ 206 - 4,18%
ΕΔΡΕΣ 1

Τι αποκάλυψε ο Καρακούσης στο Twitter για τον Ερντογάν

Antonis-Karakousis
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με τα πρόσφατα επεισόδια κατά του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί ο έμπειρος δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
“Κατά μια εκδοχή, στην τελευταία επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν δεχτηκε έντονη κριτική για τα πυρηνικά σχέδια. Οι Αμερικανοί υποπτεύονται άλλα. Θεωρούν ότι ο Ερντογάν έχει μυστικά σχέδια απόκτησης πυρηνικών όπλων. Και στο θέμα αυτό είναι κάθετοι. Δεν θέλουν να δουν την Τουρκία να ακολουθεί το δρόμο του Ιράν. Είναι αυτή μια παράμετρος ενδιαφέρουσα”, σημειώνει με νόημα ο Αντώνης Καρακούσης.

ysterografa.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                            ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 5/6/2013
ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Εορτασμού του Πολιούχου της Πόλεως
ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Εκκλησία των
Αγίων Θεοδώρων στις 19:30 μ.μ.

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στις 20:30 μ.μ.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΠΡΑΘΙ» στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στις 7:00 π.μ.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Οργανισμού «Προμηθέας» του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων στην Πλατεία Φιλοστράτας στις 20:30 μ.μ.

"30α ΘΩΔΕΙΑ"

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1405087c4765c&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370496481081&sads=vCd76xUz-eynF2mNlUXwackRizo

Πέτρος Τατούλης: «Πύλη στο δικό τους Μύθο» η Πελοπόννησος για το Βρετανό Τουρίστα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f13dbeaf8d87b8&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hhkdhsxf3&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370496357080&sads=Xw6hjjp5GbQAWtcnd3lLLXkgayc 
 «Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ανεξάντλητης ομορφιάς προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας πληθώρα επιλογών στον ταξιδιώτη, από οικογενειακές διακοπές, extreme και ασφαλείς δραστηριότητες, μέχρι και υψηλές γαστρονομικές προτάσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας κατά την παρουσία του στο Λονδίνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου το χρονικό διάστημα 3 και 4 Ιουνίου 2013.
Κάλεσμα στους Βρετανούς τουρίστες να εξερευνήσουν την Πελοπόννησο ως την «πύλη στο δικό τους μύθο» απήυθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην επιφανή ακαδημαϊκό των Κλασσικών Σπουδών, πολυβραβευμένη συγγραφέα και δημοφιλή παρουσιάστρια του BBC κα Bettany Hughes, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δυναμική που παρουσιάζουν οι εξαιρετικού κάλλους προορισμοί τους οποίους διαθέτει και τους οποίους γνωρίζει, εφόσον την έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν.

52 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ “ΟΧΙ” ΣΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

SYNOMOSPONDIA-EMPORIOY,www.esee.gr,esee,ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,διευρυμένο ωράριο,ανοικτά τις Κυριακές

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Διαβάστε >
1. Γιατί το διευρυμένο ωράριο είναι εδώ και πολύ καιρό πραγματικότητα, αφού είναι απελευθερωμένο από το 2005 και τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν 96 ώρες εβδομαδιαίως από τις 5.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ από Δευτέρα έως Σάββατο.
 2. Γιατί είναι μύθος ότι παντού στην Ευρώπη τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, όταν τις καθημερινές ανοίγουν στις 10 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα.

3. Γιατί οι 72 έως 96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως, προ κρίσης, εντός κρίσης, όσο και μετά την κρίση εποχή ήταν, είναι και θα είναι υπεραρκετές και οι περισσότερες στην Ευρώπη των 27.

Νέο stop στη βιομηχανία προσωρινών διαταγών για τους συμβασιούχους

Αναμορφωμένη τη ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσωρινές διαταγές υπέρ των συμβασιούχων που είχε προκαλέσει κόντρα μεταξύ του Α. Μανιτάκη και του Α. Ρουπακιώτη φέρνει στη Βουλή ενσωματωμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι τότε η ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε αποσυρθεί μετά την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να την υπογράψει.