Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της πόλης του Ξυλοκάστρου

Περιοχή Ξυλοκάστρου 
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας καλεί ΟΛΟΥΣ (πολίτες, εμπόρους, επαγγελματίες, φορείς, συλλόγους) την Δευτέρα 10-06-2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Βλασίου να σας ενημερώσει για τα έργα στο Δήμο και την ανάπλαση του υπόλοιπου τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Ξυλοκάστρου.
Η ανάπλαση και του υπολοίπου τμήματος της παραλιακής ζώνης του Ξυλοκάστρου (από Κούστα – Σύθα), συμπληρώνει ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την όψη της παραλίας και την εικόνα της πόλης μας.
Η ολοκλήρωση του έργου, αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά την παραλία μας και δίνει ένα νησιωτικό χαρακτήρα στον πόλη μας.
Συνδέει και προβάλλει τα στολίδια μας: τον Πευκιά, τον Αγ. Βλάση και τον αναπλασμένο χώρο του Σύθα.
Δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να δουν και να χαρούν αυτά που είναι δικά τους: τον κοινόχρηστο χώρο και τη θάλασσα τους. Να απολαύσουν και να χαρούν την ανατολή, τη δύση του ηλίου και τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού κόλπου.
«Ανοίγουμε» το σημερινό και αυριανό αισθητικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό ορίζοντα της πόλης μας.

Κατερίνα Φαρμακη: Με χτυπούν γιατι ζητούσαν να γίνουν γραφείο τύπου μου



Μια απάντηση που θα συζητηθεί έδωσε για το συμβάν η πρωην βουλευτής Κορινθίας Κατερινα Φαρμακη λέγοντας πως η σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου δεν έγινε στο χώρο του εργατικού κέντρου και πως οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το συμβάν μετέφεραν ψευδή εικόνα γιατι όταν ήταν βουλευτής ζητούσαν να αναλάβουν το γραφείο τύπου επι πληρωμή.



korinthostv.blogspot.gr

ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ : ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

της Ανθούλας Δανιήλ
ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ: ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...
Εκεί σπάροι και πέρκες
ανεμόδαρτα ρήματα
ρεύματα πράσινα μες στα γαλάζια
όσα είδα στα σπλάχνα μου ν' ανάβουνε
σφουγγάρια, μέδουσες
με τα πρώτα λόγια των Σειρήνων
όστρακα ρόδινα με τα πρώτα μαύρα ρίγη...

Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΟΦΙΑ


ΑΠΟΨΕΙΣ
της Ελένης Λαδιά          
Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΟΦΙΑΕίναι γνωστό πως τα παραμύθια και τα παιδικά ποιήματα κρύβουν μία αναδρομική σοφία. Όταν τα μαθαίνουμε ως παιδιά, δεν υποψιαζόμαστε πόσα ψήγματα χρυσού κρύβουν. Αργότερα η μνήμη ανακαλεί, ερεθισμένη από ένα γεγονός του παρόντος, αυτή την, κρυμμένη στις παιδικές σπηλιές, σοφία. Θυμάμαι πως παιδί διάβασα το παραμύθι ενός ανωνύμου, που έλεγε για έναν ψαρά, ο οποίος ψάρεψε ένα μάτι. Όταν πήγε να το πουλήσει στην αγορά, το μάτι βάραινε στη ζυγαριά. Όσο κι αν στο αντίθετο ζύγι έβαζαν διάφορα βαριά πράγματα, το μάτι πάντα βάραινε. Το έμαθε ο βασιλιάς και έβαλε όλα τα πλούτη του βασιλείου στην ζυγαριά, αλλά το μάτι εξακολουθούσε να είναι βαρύτερο. Εντυπωσιάστηκαν οι πάντες ενώ ο βασιλιάς έταξε ένα μεγάλο ποσό σε όποιον θα έλυνε αυτό το πρόβλημα. Τότε πλησίασε ένας γεροντάκος και ρίχνοντας μια φούχτα χώμα επάνω στο μάτι, εκείνο έγινε ελαφρύτερο από το καθετί. Πολλές φορές, ενήλικη πλέον, σκέφτηκα πως αυτό συμβόλιζε την απληστία του ζωντανού ματιού. Όταν έσβησε με το χώμα, δεν επιθυμούσε τίποτε πλέον.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ποιούς στίχους;
Του Γεωργίου Δροσίνη το ποίημα: «Δεν θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα/ σε ξένα αναστηλώματα δεμένο./ Ας είμαι ένα καλάμι, ένα χαμόδεντρο./ Μα όσο ανεβαίνω, μόνος ν’ ανεβαίνω».
«Το κρυφό σχολειό» του Ιωάννη Πολέμη (που ανέθρεψε γενιές Ελλήνων και τώρα οι σύγχρονοι μελετητές θεωρούν πως ήταν μύθος): «Απ’ έξω μαυροφόρα απελπισιά/ πικρής σκλαβιάς χειροπιαστό σκοτάδι/ και μέσα στη θολόκτιστη εκκλησιά/ στην εκκλησιά που παίρνει κάθε βράδυ/ την όψι του σχολειού...»
Του Ιωάννη Πολέμη επίσης το ποίημα για τον φαντασμένο καπνό: «Είπε ο καπνός μια μέρα: μεγάλος θα γεννώ/ θ’ανέβω στον αέρα/ θα πάω στον ουρανό...» αλλά «και πριν στα ύψη φέρη /το μαύρο του κορμί/ δυνάμωσε το αγέρι/ τον σκόρπισε με ορμή».
Ή τη «Σημαία» του ίδιου ποιητή: «Πάντα κι όπου σ’ αντικρίζω/ με λαχτάρα σταματώ/ και περήφανα δακρύζω/ ταπεινά σε χαιρετώ». (Ήταν τότε που δεν την έσχιζαν και δεν την έκαιγαν).
Το σοφό ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του πεύκου», ως προς το οικολογικό μήνυμα, δύναται να συνδεθεί με τον ύμνο του Καλλιμάχου (τρίτος προχριστιανικός αιώνας) «Εις Δήμητρα». Εκεί ο άπληστος Ερυσίχθων παίρνοντας βοηθούς όλους τους ανδρογίγαντες, οπλισμένους με πελέκεις και αξίνες χαλούν το ωραίο άλσος της θεάς. Κόβουν τα δέντρα και πονούν οι νύμφες, γιατί αυτά είναι η κατοικία τους, τα δένδρα έχουν πάντα ψυχές, που τις έλεγαν παλιά Αμαδρυάδες. Όταν στο ιερό άλσος της θεάς πληγώνουν οι αγροίκοι και άξεστοι άνθρωποι την πανύψηλη λεύκα, όπου τέρπονταν τα μεσημέρια οι νύμφες, η Δήμητρα αισθανόμενη τον πόνο της, φώναξε οργισμένη: «Ποιός μου κόπτει τα καλά δένδρα;» Και λαμβάνοντας ανθρώπινη φωνή είπε στον Ερυσίχθονα, «παιδί μου γιατί κόβεις τα δέντρα;»
«Γιάννη, γιατί έκοψες το πεύκο/ γιατί, γιατί;/ αέρας θα ’ναι λέει ο Γιάννης/ και περπατεί».
Η Δήμητρα τιμώρησε τον Ερυσίχθονα για την απαίσια συμπεριφορά του, με τέτοιον λιμό, ώστε στο τέλος μη χορταίνοντας καταβρόχθισε τον εαυτό του. Ο Γιάννης καταραμένος από το κομμένο πεύκο δε βρίσκει λίγη δροσιά μέσα στο λιοπύρι, αφού σκότωσε «το πεύκο το σπλαχνικό». Η τύχη του δεν ήταν καλύτερη: «Πέφτει σα δέντρο απ’ το πελέκι... /βογγάει βαριά. /Μακριά του στάθηκε το δάσος/ πολύ μακριά. Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι·/φωνή καμιά/ Στ’ αγκάθια πέθανε, στον κάμπο,/ στην ερημιά».
Αυτή είναι η αναδρομική σοφία, πάντα κρυμμένη στις παιδικές σπηλιές...

 diastixo.gr

Θεσσαλία-Στερεά: Στο στόχαστρο 165 Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ

Σε 165 ανέρχονται το Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας που οδηγούνται σε κατάργηση ή συγχώνευση. Πρόκειται για ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ που ανήκουν σε δήμους ή περιφέρειες και εξετάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο στο πλαίσιο του πρώτου ξεκαθαρίσματος που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  γίνεται για τους οργανισμούς των ΟΤΑ ανά Αποκεντρωμένη Διοίκησης
Η λογική που κυριαρχεί σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δεδομένο ότι έχουν να φέρουν σε πέρας το πολύ δύσκολο εγχείρημα των 15.000 απολύσεων και των 150.000 διαθεσιμοτήτων,  είναι «το πολύ δύο Νομικά Πρόσωπα» σε κάθε δήμο, ώστε οι οργανισμοί των δήμων να μειωθούν από 1000 (χωρίς τις σχολικές επιτροπές) που είναι σήμερα σε περίπου 700.
Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ

Η τσάντα που έκρυψε την ωρολογιακή βόμβα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το περίφημο «περιστατικό της τσάντας» δεν υπήρξε απλώς ένα εντελώς διαδικαστικό θέμα που στρεβλώθηκε και διογκώθηκε, για να καταλήξει τελικά στην επιτομή της αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αποκάλυψε και την ύπαρξη μιας ωρολογιακής βόμβας στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, που, καθώς φαίνεται, δεν είναι δυνατόν να ανιχνευθεί από κανένα μηχάνημα επί του πλανήτου.

Αποκάλυψε ότι σημαντικό τμήμα του λαού, παραζαλισμένο, υπερπληροφορημένο – δηλαδή ανενημέρωτο – χειραγωγούμενο, δεν μπορεί να δει (δεν του επιτρέπουν να δει) την αλήθεια.

Ούτε να ανησυχεί γι’ αυτό που πράγματι αξίζει να προκαλεί την ανησυχία του.

Δύο πυλώνες έχει η Ελευθερία: Την Δημοκρατία και την Δημοσιογραφία.

Και οι δύο, δοκιμάστηκαν σκληρά.

Γιώργος: Για το Μνημόνιο φταίει ο Καραμανλής...

George-Papandreou-Kostas-Karamanlis
Το δικό του… αφήγημα για την κρίση παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVO  του Οντάριο στον Καναδά.
Ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε στον Κώστα Καραμανλή και το έλλειμμα που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν απέναντι στην Ελλάδα, εκείνες τις κρίσιμες ώρες, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι με την αντιπολιτευτική πολιτική που είχε ακολουθήσει ο σημερινός Πρωθυπουργός… οι Έλληνες πλήρωσαν πολλά χρήματα.
“Η πολιτική που ακολουθήθηκε επιβλήθηκε από τους εταίρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχτηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα.
Είχα ζητήσει από την Ευρώπη να εγγυηθεί το χρέος της Ελλάδας, και να μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να προχωρήσω στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.
Αντί για αυτό όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι επέλεξαν την ορθοδοξία της λιτότητας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ελληνικό πρόβλημα, ενώ όπως αποδείχτηκε ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Παρέλαβα ένα έλλειμμα που υπολογιζόταν στο 10%, και αποδείχτηκε ότι ήταν 15,6%. Αν ήταν στο 10%, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε εύλογο χρόνο με έναν καλό συνδυασμό αναπτυξιακών πολιτικών, δημοσιονομικής πειθαρχίας, περιορισμού της σπατάλης και αναδιοργάνωσης του κράτους”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί οκταετία αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι παραιτήθηκε οικειοθελώς από την ηγεσία, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα, τόνισε ότι έχει διαφωνίες για το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, αποτελούσε ωστόσο μονόδρομο, και ανακάλεσε στη μνήμη του το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το απαραίτητο, από τη στιγμή που δεν είχε πλέον τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται και στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι, τη μακρά εκλογική περίοδο που επέλεξε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την πλήρωσαν οι Έλληνες με πολλά χρήματα, ενώ αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει τον σημερινό Πρωθυπουργό ότι, πέραν του κόστους, στην περίπτωση που η χώρα πήγαινε σε εκλογές, η Βουλή θα είχε πολλούς ακραίους.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα “συμφέροντα” που εκτιμά ότι κρατούν την Ελλάδα υπό ομηρία, διαφώνησε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο για τη διαπίστωση “μαζί τα φάγαμε”, ενώ απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής σε μια λανθασμένη αντίδραση των Ελλήνων πολιτών στην κρίση.

 ysterografa.gr

Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά ΝΔ, σε πτώση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, άνοδος Χ.Α.

Δημοσκόπηση PULSE για το «Ποντίκι»: Πρωτιά ΝΔ, σε πτώση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, άνοδος Χ.Α
Με μισή μονάδα περνά μπροστά η ΝΔ  από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντέρμπι της πρωτιάς, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PULSE για την εφημερίδα «Ποντίκι». Από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της ίδιας εταιρίας πριν δύο μήνες (Μάϊος 2013) , η ΝΔ σημειώνει ανοδική τάση μισής μονάδας, την οποία χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με άνοδο μιας μονάδας, νέα πτώση μιας μονάδας για το ΠΑΣΟΚ  και τους ΑΝΕΛ, άνοδο μισής μονάδας για το ΚΚΕ.
Αναλυτικότερα:
Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνουν:
-ΝΔ: 20%
-ΣΥΡΙΖΑ:19,5%
-ΠΑΣΟΚ: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%
-Χρυσή Αυγή:13%
-Δημοκρατική Αριστερά: 3,5%
-ΚΚΕ: 5,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%
Άλλο Κόμμα: 5,5%
Λευκό/Αποχή: 12%
Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 9,5%
Ακριβέστερη εικόνα δίνει η αναγωγή επί των εγκύρων:
-ΝΔ: 23%
-ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%
-ΠΑΣΟΚ: 7%
-Ανεξάρτητοι Ελληνες: 4,5%
-Χρυσή Αυγή: 14,5%
-Δημοκρατική Αριστερά: 4%
-ΚΚΕ: 6%
-Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%
-Άλλο Κόμμα: 6%
-Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 11%  

Η έκθεση-σοκ του ΔΝΤ για «λάθη» στην Ελλάδα - «Διαφωνεί θεμελιωδώς» η Ε.Ε!

Η έκθεση-σοκ του ΔΝΤ για «λάθη» στην Ελλάδα - «Διαφωνεί θεμελιωδώς» η Ε.Ε!Σημαντικά λάθη στη διαχείριση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και... «μαγείρεμα» και παράκαμψη των κανόνων του κατά τα τελευταία τρία χρόνια, φέρεται να παραδέχεται το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έκθεσής του. Σε εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ το οποίο χαρακτηρίζεται
ως «αυστηρά εμπιστευτικό», το Ταμείο αναγνωρίζει ότι υποτίμησε τον αρνητικό αντίκτυπο που οι συνταγές της λιτότητας θα είχαν στην ελληνική οικονομία. Παραδέχεται ότι η τρόικα αγόρασε χρόνο έτσι ώστε... να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος στην υπόλοιπη ευρωζώνη των 17 χωρών-μελών! Προτρέπει τους εταίρους του Ταμείου στην Ευρώπη, να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για μείωση του ελληνικού χρέους. Απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «διαφωνούμε θεμελιωδώς με αυτή τη θέση». Η έκθεση φέρνει νέους κλυδωνισμούς στη κυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει ότι ...φεύγει εάν ληφθούν νέα μέτρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να λέει...

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογούνται νέα μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του ΔΝΤ ισοπεδώνει το «success story» - Έρχονται νέα μέτραΓια ισοπέδωση της πρόσφατης επικοινωνιακής εκστρατείας του «success story» από την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Τονίζει πως αποκαλύπτει την πραγματικότητα και τους κρυφούς σχεδιασμούς που υπόκρυπταν τα μνημόνια της 'σωτηρίας'. Σχολιάζει ότι η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει μη βιωσιμότητα του χρέους και για πρώτη φορά ομολογεί χρηματοδοτικό κενό 4,6 δις ευρώ για το 2014 για το οποίο δίνει προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου φέτος, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπισή του!...

«Ομάδα κρούσης»: 15 υπερεξουσίες για τη διαφθορά στο δημόσιο

«Δημιουργούμε, έναν ενιαίο και ισχυρό ελεγκτικό φορέα» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Αντώνης Μανιτάκης μετά την συνάντηση με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή και τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. Παρασκευά Νομικό, με τους οποίους συζήτησε το σχέδιο νομου που προβλέπει τη δημιουργία Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής με 15 υπερεξουσίες σε θέματα ελέγχου της διαφθοράς (και όχι μόνο) στο δημόσιο.
Οπως έχει ηδη γράψει η aftodioikisi.gr  η νέα «ομαδα κρούσης» θα προκύψει με τη συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών και θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», το οποίο θα δοθεί στα κόμματα και στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Πούτιν: Ο γάμος μας τελείωσε

Lyudmila-putin
Επιβεβαιώνοντας με τον πλέοκ εκκωφαντικό τρόπο τις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα και ήθελαν τον γάμο του να περνάει βαριά κρίση, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση, μαζί με τη σύζυγό του Λουντμίλα, για να ανακοινώσουν από κοινού ότι ο γάμος τους τελείωσε.
Τα… κουτσομπολιά ήθελαν στο παρελθόν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζευγάρι με την πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα.

ysterografa.gr

“‘Εφυγε” ο Πιέρ Μωρουά

Pierre-Mauroy
Συγκίνηση προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, σοσιαλιστή Πιέρ Μωρουά, σε ηλικία 84 ετών.
Την ανακοίνωση του θανάτου του Μωρουά έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ζαν-Μαρκ Ερό, Λοράν Φαμπιούς.
Ο Πιέρ Μωρουά ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας στην πρώτη κυβέρνηση του Φρανσουά Μιτεράν, από το 1981 μέχρι το 1984.

Παρέμβαση Σαμαρά για την παραδοχή λάθους από το ΔΝΤ

Antonis-Samaras
(Photo: Eurokinissi)
Παρέμβαση στο θέμα της έκθεσης του ΔΝΤ όπου παραδέχονται λάθη στο δημοσιονομικό πρόγραμμα έκανε από το Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως εδώ και ένα χρόνο ασκεί κριτική σε αυτά που χαρακτηρίζει ως λάθη το ΔΝΤ επισημαίνοντας πως ένας πολιτικός δεν πρέπει μόνο να κάνει κριτική αλλά να διορθώνει τα λάθη. Για τον Αντώνη Σαμαρά σημασία έχει όπως είπε, να εκπληρωθούν οι στόχοι και να βγει η χώρα από το μνημόνιο. ” Δεν είμαι αισιόδοξος , είμαι πραγματιστής που πατάει στα πόδια του” δήλωσε χαρακτηριστικά  προσθέτοντας πως στην Ελλάδα ύπάρχει μία τρικομματική κυβέρνηση που έπρεπε σε μικρό διάστημα να διορθώσει  λάθη. ”  Τα καταφέραμε σε λίγο χρόνο, πετυχαίνουμε  τους στόχους μας ,  κανείς δεν μιλάει πλεόν για grexit αλλα για grecovery” δήλωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει διανήσει τα 2/3 του δρόμου. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα την ανεργία η οποία, όπως τόνισε, απειλεί την κοινωνική συνοχή, ξεκαθάρισε όμως πως οι Ελληνες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με αξιοπρέπεια.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα ”Helsinking Sanoat”, στην οποία είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα πέρασε από το  ”grexit” στο “grecovery”, και προσθέτει ότι “η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο”.
“Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή” λέει ο Πρωθυπουργός και σημειώνει ότι “έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη”.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι “η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων”, επισημαίνει, όμως, ότι “από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη”.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι “οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς”.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. “Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι” υπογραμμίζει.
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι “η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση”.

ysterografa.gr

H X. A. απαντά στο ΔΝΤ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

 Τα κοράκια του ΔΝΤ παραδέχθηκαν πως αποτελούν καταστροφή για την Ελλάδα και την εθνική μας οικονομία. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση καταγγελία του Μνημονίου και οριστική παύση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

Αυτόφωρο για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Θετικό βήμα η εγκύκλιος του Αντεισαγγελέα του ΑΠ για την προστασία του περιβάλλοντος
Η Δράση επικροτεί την εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Δ. Δασούλα, σύμφωνα με την οποία, στις περιπτώσεις τέλεσης αυτόφωρων περιβαλλοντικών αδικημάτων, οι παραβάτες θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ οι σχετικές υποθέσεις θα πρέπει να εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Η εγκύκλιος αναδεικνύει την αυτονόητη σημασία της  προστασίας του περιβάλλοντος από βλαπτικές ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. 
Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Λενιώ Μυριβήλη και Φίλιππος Δραγούμης, “δεν αρκεί όμως μια εγκύκλιος ούτε και η αυστηροποίηση των ποινών για να βελτιώσουν τη στρεβλή κατάσταση που επικρατεί. Απαιτείται ξεκαθάρισμα του νομικού πλαισίου, καθώς και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Μόνο έτσι θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα όποιος θέλει να ξεκινήσει ή να συνεχίσει μια δραστηριότητα για το πού και με ποιούς όρους μπορεί. “ 
Και στον τομέα του περιβάλλοντος, η Δράση ζητά να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των προβλημάτων και την αποτελεσματική και αδιάβλητη λειτουργία των μηχανισμών.  Αυτός είναι ο τρόπος για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, χωρίς να κατασπαταλάμε τους διαθέσιμους πόρους.


Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

361 Research Solutions

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1a086bc680094&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hhm2wffg1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370585480538&sads=GkFWCEIT1Gq7oROcvkGDUTNfwgc 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα ευέλικτη εταιρεία έρευνας αγοράς

Η 361ο Research Solutions είναι η νέα εταιρεία έρευνας αγοράς που προσφέρει  ευέλικτες λύσεις, προκειμένου να απαντήσει σε κάθε μικρή ή μεγάλη ερευνητική ανάγκη.

Η εταιρεία, η οποία έκανε τη δυναμική της εμφάνιση τον Μάρτιο του 2013, δημιουργήθηκε από έμπειρα στελέχη της ελληνικής αγοράς. Θέτει ως στόχο να απαντήσει με σαφήνεια στα ερευνητικά ερωτήματα, συνδυάζοντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθοδολογίες, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα της εποχής και πάντοτε προς όφελος των πελατών της.

Διαβάζοντας το όνομά της, γίνεται σαφές ότι παρέχει σφαιρική κάλυψη όλων των πιθανών ερευνητικών αναγκών, αφήνοντας παράλληλα χώρο στην καινοτομία. Σε αυτό βοηθά η χρήση ποικίλων μεθόδων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, σε συνδυασμό με την έμφαση στην ομαδική δουλειά και την κατά περίπτωση συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη της Έρευνας Αγοράς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το motto της εταιρείας είναι : TeamWork makes the DreamWork. Η 361ο Research Solutions φιλοδοξεί να ξεπερνά πάντοτε τις προσδοκίες των πελατών της με υπηρεσίες και εργαλεία που σχεδιάζονται με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε έρευνας. 

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1a086bc680094&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hhm2wffy3&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370585600992&sads=mECUVd5m9zhIKHzzxQID11lLyGUΣτον τομέα της Ποσοτικής έρευνας, η 361ο Research Solutions προσφέρει υπηρεσίες Face-to-Face, In house C.A.T.I, Online research, Mystery Shopping, Observations, Traffic flows, Hall test, In-store interviews, Exit interviews, B2B research, Tracking studies καθώς και Omnibus/ Catibus.

Στον τομέα της Ποιοτικής έρευνας διενεργούνται Focus groups, Online focus groups, In-depth interviews, Telephone-depth interviews, Dual interviews, Conflict interviews, Family interviews, Observations, Shop-Alongs, Ethnography, Workshops, Desk research καθώς και Social Media.

Η 361ο Research Solutions είναι πλήρες μέλος της ESOMAR.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f1a086bc680094&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hhm2wffr2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370585523982&sads=nJvBGYUGV0Gjfng6k6-d-y89v-MΠαράλληλα, η εταιρεία εγκαινιάζει την παρουσία της στο Internet με το web site http://www.threesixtyone.gr/, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέροντα ερευνητικά συμπεράσματα για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και όχι μόνο.

Την 361ο Research Solutions μπορείτε επίσης να τη βρείτε στο Facebook στο www.facebook.com/361ResearchSolutions, καθώς και στο Twitter  ως @361_R_Solutions.
Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στη Λεωφόρο Ηρακλείτου 1Α, στο Χαλάνδρι. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: τηλ. 211 1060700, email  e.info@threesixtyone.gr.