Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αποκλειστική – απολαυστική συνέντευξη Άδωνη Γεωργιάδη (Μέρος 1ο)

IMG_4549


Δεν συνηθίζονται οι συνεντεύξεις σε δύο μέρη. Όπως δεν συνηθίζεται πολιτικά πρόσωπα να μην υπεκφεύγουν σε ερωτήσεις. Ή μήπως είναι σύνηθες να ρωτάς για το ευρώ και να παίρνεις την απάντηση: «Ένας σαπιοκοιλιάς ξόδεψε 2.500$ για να δείχνει γελοίος»! Αυτός είναι ο Άδωνις. Οι ερωτήσεις «ζούνε» μόνο για την απάντηση που θα λάβουν…
Μέρος 1ο
• «Ο Γ. Παπανδρέου, πάτησε γκάζι προς την καταστροφή» – Τι λέει για την εξεταστική
• «Ο Σαμαράς προσπαθεί, το σύνολο της κυβερνήσεως δεν ακολουθεί» – Ποιοι υπουργοί έχουν την ψήφο του
• «Φρικώδες το βίντεο του Παναγιώταρου» – Τι αποκαλύπτει για την Χρυσή Αυγή και το πρόγραμμα της: «Οι νέοι θα μαζεύουνε φράουλες στη Μανωλάδα»
• Θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Κασιδιάρη;
• Ποιοι οι 7 χαρακτηρισμοί για τους πολιτικούς αρχηγούς;

Εκτός Eurobank ο Νανόπουλος!

Nikos-Nanopoulos
Έκπληξη πρώτου μεγέθους στις τραπεζικές εξελίξεις αποτελεί η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Νίκου Νανόπουλο να στείλει επιστολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, ανακοινώνοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος για το συγκεκριμένο αξίωμα, κατά την τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου.
Στην επιστολή του ο Νίκος Νανόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Eurobank θα μπορέσει να χτίσει μια νέα πορεία επιτυχιών και κατακτήσεων, αξιοποιώντας τα προτερήματά της ως τράπεζα, καθώς και τις ικανότητες του προσωπικού της.
Ο Νίκος Νανόπουλος είχε συνδέσει το όνομά του με την αλματώδη άνοδο της Eurobank τα τελευταία χρόνια, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στη συγχώνευση την οποία τελικά μπλόκαρε η τρόικα, με την Εθνική Τράπεζα.

ysterografa.gr

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗΝ CARMEN ΣΤΟ BADMINTON

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f2cf7d2b9b7428&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1370862894122&sads=1_frzeqvxuSxnwwIv1WYyzVDtDM&sadssc=1
 Η ομάδα ‘Danza Flamenca Grupo’ του Βασίλη Σκεπετάρη σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου, παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση ‘‘CARMEN’’ flamenco. Ύστερα από την πετυχημένη παρουσίαση τον Δεκέμβριο του 2011 στο θέατρο-Ολύμπια- Εθνική Λυρική Σκηνή, η δραματική αυτή ιστορία πάθους, ζήλιας και θανάτου, ζωντανεύει ξανά στην σκηνή του θεάτρου Badminton στις 12 Ιουλίου 2013, για μία και μοναδική παράσταση.
Για πρώτη φορά 40 χορευτές, 50μελής ορχήστρα και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε ένα υπερθέαμα γεμάτο πάθος και συναίσθημα, σε συνδυασμό flamenco και κλασικής μουσικής. Η παράσταση είναι βασισμένη στην θρυλική όπερα του Γάλλου συνθέτη Ζώρζ Μπιζέ. Το λιμπρέτο της γράφτηκε από του Ανρί Μεϊλάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ με βάση την ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ. Διηγείται την ιστορία της καταστροφής του δεκανέα Δον Χοσέ που σαγηνεύεται από την τη φλογερή τσιγγάνα Κάρμεν. Εγκαταλείπει τον παιδικό του έρωτα και τα στρατιωτικά του καθήκοντα κι όταν παρόλα αυτά, χάνει τον έρωτα της Κάρμεν από τον φημισμένο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, σε μια κρίση ζηλοτυπίας την σκοτώνει.
Διάθεση εισιτηρίων από 15/06 (viva.gr - θέατρο Badminton). Χορεύουν: CARMEN: Άννα Φωτοπούλου DON JOSE: Βασίλης Σκεπετάρης ESCAMILLO: Βαλάντης Χάνος MICAELA: Κατερίνα Καρτίκη FRASQUITA: Βένυ Μαργαρίτη MERCEDES: Νίκη Δυαλινά
Ρούλα Βασιλάκη, Κατερίνα Νικολοπούλου, Νίκη Δυαλινά, Βένυ Μαργαρίτη, Κατερίνα Καρτίκη, Σοφία Σέγκου, Τιζιάννα Κασάπη, Κορίνα Παρασκευοπούλου, Άννα Φούντζουλα, Δέσποινα Παπαθανασοπούλου, Διονύσιος Βάλμης. Κων/να Τσαγκούρη, Ελένη Γιαννοπούλου, Γιούλη Πιστόλη, Βάσω Γκιώνη, Ευαγγελία Ντουφεξή, Μαρία Καλούδη, Κατερίνα Ευτυχιάκου, Μαρίνα Μαστοράκη, Γωγώ Σταυροπούλου, Μένια Χατζηιωακειμίδου, Σταματία Καραγιάννη, Ζωή Πολυκαρπίδου, Σταυρούλα Στράτου, Κυριάκος κοιλιομενιάτης, Μενέλαος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Φανάρας, Αλέξιος Πατρικουνάκος.
Ορχήστρα: -ΚΛΑΡΙΝΕΤΑ- ΓΚΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΥΑΡΤΙΝΟ), ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΒΑΓΕΝΑΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΖΟΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΖΩΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΜΠΑΝΟΥ ΦΑΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
-ΟΜΠΟΕ- ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΖΩΗ
-ΦΛΑΟΥΤΑ-
ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΓΕΡΗ, ΡΕΠΠΑ ΠΑΟΛΑ, ΚΑΤΣΙΑΒΟΥ ΒΙΚΥ,ΑΡΓΥΡΩ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΕΝΤΡΟΘΑΝΑΣΗ
-ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ- ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
-ΣΑΞΟΦΩΝΑ- ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ ΟΛΓΑ,ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΟΛΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΑΠΙΑ, ΡΟΣΣΕΛΛΑ ΜΠΡΙΓΚΤΕΝ -ΚΟΡΝΑ- ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΤΑΚΗΣ, ΜΠΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ -ΒΑΡΥΤΟΝΑ–ΤΡΟΜΠΟΝΙΑ- ΚΡΙΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΡΝΑΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΜΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΡΥΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -ΤΟΥΜΠΕΣ- ΜΠΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΟΛΛΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
-ΚΡΟΥΣΤΑ- ΣΥΓΡΙΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΟΛΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
-ΚΙΘΑΡΑ FLAMENCO-
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ
-ΚΙΘΑΡΑ FLAMENCO – ΤΡΑΓΟΥΔΙ-
ALEJANDRO CHACON
-CAJON-
PEDRO FABIAN

Ο Αντώνης Κλαδούχος θα ενημερώσει για τα έργα στο Δήμο και την ανάπλαση του υπόλοιπου τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Ξυλοκάστρου.


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Αντώνης Κλαδούχος, με σχετική ανακοίνωση καλεί ΟΛΟΥΣ (πολίτες, εμπόρους, επαγγελματίες, φορείς, συλλόγους), απόψε στις 8μιση το βράδυ στην πλατεία Αγίου Βλασίου, όπου θα ενημερώσει για τα έργα στο Δήμο και την ανάπλαση του υπόλοιπου τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Ξυλοκάστρου. Η ανάπλαση και του υπολοίπου τμήματος της παραλιακής ζώνης του Ξυλοκάστρου (από Κούστα – Σύθα), συμπληρώνει ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την όψη της παραλίας και την εικόνα της πόλης. Η ολοκλήρωση του έργου, αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά την παραλία  και δίνει ένα νησιωτικό χαρακτήρα στην πόλη.

Τα πολιτικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες πάνω από το ΔΝΤ και την κρίση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια ολοσέλιδη καταχώριση έκανε την εμφάνισή της στους Νιου Γιορκ Τάιμς την περασμένη Παρασκευή. Τίτλος του κειμένου, που υπογράφεται από το «Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί» και πληρώθηκε με έρανο, «Τι συμβαίνει στην Τουρκία».

Στο κείμενο αυτό, ο τίτλος του οποίου χάνεται μέσα σε καπνούς δακρυγόνων, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασαν οι φοβερές ταραχές στην Κωνσταντινούπολη.

Και προκύπτει σαφώς πως το εμπορικό κέντρο που ο Ερντογάν αποφάσισε να ανεγείρει στην Πλατεία Γκεζί, κόβοντας μερικά δένδρα, ήταν απλώς η αφορμή.

Τα αίτια, βρίσκονται στην αυξανόμενη καταπάτηση των πολιτικών και των ατομικών δικαιωμάτων από μια κυβέρνηση, όπου απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο:

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Θεοδώρων (video)

 
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Θεοδώρων...


korinthostv.blogspot.gr

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει αναγκάσει εκατομμύρια χρήστες να δακρύσουν!!! Σκύλος αποχαιρετά το νεκρό αφεντικό του (PHOTO)


Η συγκινητική φωτογραφία κατά τη διάρκεια κηδείας αστυνομικού στις ΗΠΑ...                              
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το ύστατο χαίρε ενός αστυνομικού σκύλου στο αφεντικό του, την ώρα της κηδείας.
Ο αστυνομικός στο Κεντάκι, Jason Ellis δολοφονήθηκε σε ηλικία 33 ετών σε ενέδρα κακοποιών.
Στην κηδεία του, όπου και παρευρέθηκαν πλήθος ένστολων, ξεχωριστή θέση είχε ο Figo, ο τετράποδος συνεργάτης του άτυχου άντρα. Ο σκύλος δούλευε στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών, και όταν βρέθηκε μπροστά στο φέρετρο, ακούμπησε το πόδι του, σαν να θέλει να χαιρετήσει για τελευταία φορά το αφεντικό του.
Ο Figo «συνταξιοδοτήθηκε» και τη φροντίδα του ανέλαβε η χήρα του Jason Ellis καθώς και τα δύο μικρά παιδιά του.

 
 korinthostv.blogspot.gr

Πύργος: Οδύνη για τον ξαφνικό θάνατο 47χρονου εκπαιδευτικού - ''Έσβησε'' στο εξοχικό του!


Θλίψη στην κοινωνία του Πύργου από τον αιφνίδιο θάνατο του 47χρονου εκπαιδευτικού Χάρη Δρακόπουλου, καθηγητή στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Ο άτυχος 47χρονος βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία στη Σπιάτζα, όταν αισθάνθηκε δυσφορία γύρω στις 15.15 χθες (09-06-2013) το μεσημέρι.

Αμέσως οι δικοί του ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 47χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου, συμμετέχοντας ενεργά για πολλά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα ως μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου. Είχε κερδίσει τους πάντες με την ευγένεια, και την καλοσύνη του χαρακτήρα του. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε πέρα από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης στην πόλη, όλους όσοι τον γνώριζαν.

Οι εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι τις 10 Ιουνίου, οι εγγραφές στις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, εν όψη και  του ιδρυτικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί 10-14 Ιουλίου, πληροφορίες, Ξυλόκαστρο:  6949061989, Κόρινθος: 6974818740, Κιάτο: 6974781157, Λουτράκι: 6976272881,  Βραχάτι: 6937166869 και Νεμέα: 6973055297

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, με 34 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη στις 8μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση που θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1 , περιλαμβανει , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα:  
  1. Τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2013.
  2. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ της ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ» με κωδικό MIS 445733 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι΄΄- Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  3. Αποδοχή απόφασης ένταξης έργων της ΟΤΔ ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ ΟΤΑ  στο Πρόγραμμα ΄΄Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» - Τροποποίηση προϋπολογισμού .
  4. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  5. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  6. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  7. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  8. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  9. Καθορισμός χώρων παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
  10. Επιβολή τελών παραχώρησης  χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
  11. Αίτημα για διαγραφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού και επαναβεβαίωσή του.
  12. Αποδοχή χρηματοδότησης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
  13. Ερώτημα μείζονος μειοψηφίας για πλήρη ενημέρωση σχετικά με το θέμα του ΠΕΥΚΙΑ Ξυλοκάστρου.
  14. Ενημέρωση-συζήτηση για την εξέλιξη της υπόθεσης και τυχόν Δικαστικών εξελίξεων για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΦΡΑΝΤΖΗ» (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
  15. Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου-Τροποποίηση αρ 318/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
  16. Αίτημα για διαγραφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.    
  17. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  18. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  19. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  20. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  21. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  22. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  23. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  24. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  25. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  26. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  27. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  28. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤ. & ΔΗΜ. ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΔΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ.
  29. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤ. & ΔΗΜ. ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ οικ. ΕΒΡΟΣΤΙΝΗΣ Τ.Δ. ΕΒΡΟΣΤΙΝΗΣ-ΡΟΖΕΝΩΝ.
  30. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΗΜ. ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΛΗΝ Τ.Δ. ΕΒΡΟΣΤΙΝΗΣ – ΡΟΖΕΝΩΝ.
  31. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ-ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΖΩΝΗΣ.
  32. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ (ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΕΟ ) ΣΤΟ Τ.Δ. ΛΥΓΙΑΣ.
  33. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Κ/Χ ΣΤΟ Τ.Δ. ΛΥΓΙΑΣ.
  34. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Τ.Δ. ΣΤΟΜΙΟΥ.

Σε κατάσταση συναγερμού η Ελβετία

floods-in-SwitzerlandΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Ελβετίας, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη χαλαζόπτωση που έπληξαν χθες τα δυτικά της χώρας, προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, εξαιτίας των οποίων αποκλείστηκαν οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές.

Ιγνατίου: Ένοχος ο Γιώργος, όχι οι “κηπουροί” του

Mixalis-Ignatiou
Την πολιτική ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, αναδεικνύει ο Μιχάλης Ιγνατίου με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, επιχειρώντας μια σύγκριση ευθυνών του τότε πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, και κυρίως με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
“Δεν γινόταν τίποτα επί διακυβέρνησής του, χωρίς  να εγκριθεί από τον κ. Παπανδρέου. Όλα όσα έγιναν με τον μηχανισμό ΔΝΤ-Ε.Ε. φέρουν την υπογραφή του. Αυτός αποφάσιζε, αυτός διέταζε, οι υπόλοιποι εκτελούσαν.
Σίγουρα έχουν ευθύνη και αυτοί που… πατούσαν τη σκανδάλη εκ μέρους του. Αλλά, οι σοβαροί και θαρραλέοι πολιτικοί ηγέτες παίρνουν τις ευθύνες τους, δεν τις μεταβιβάζουν στους “μικρούς κηπουρούς”, σημειώνει μεταξύ άλλων με νόημα στο άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Δημόσιο: «Ξεφόρτωμα» με εθελουσία και τρία πλασματικά έτη

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο για τους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η διάταξη που είχε προαναγγελθεί από τον Α. Μανιτάκη σε προ μηνός ομιλία τους στη Βουλή αναμένεται να ενταχθεί στο  νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου και θα αφορά, κυρίως, τους υπαλλήλους των φορέων που συγχωνεύονται αλλά και όσους ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το σχέδιο θα δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς μέχρι τριών πλασματικών ετών για υπαλλήλους όμως που δεν βρίσκονται (τόσο) κοντά στη σύνταξη. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο, κυρίως, σε 50αρηδες -55αρηδες αλλά και μητέρες με ανήλικα παιδιά να αποχωρήσουν από το δημόσιο με αποζημιώση αλλά μειωμένη σύνταξη υπό το φόβο της απόλυσης μετά το ένα έτος της διαθεσιμότητας.
Με έκπτωση η εξαγορά των πλασματικών ετών
Μάλιστα, προκειμένου το πρόγραμμα να γίνει πιο ελκυστικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο σχεδιάζει η εξαγορά των πλασματικών ετών να γίνει με έκπτωση.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του προγράμματος, με το οποίο το δημόσιο θα «ελαφρύνει» ακόμη περισσότερο και, άρα, θα μειωθούν οι πιθανότητες για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πέραν των 15.000 που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα με πρόσληψη ισάριθμων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Πάτρα: Φύλακας στην πλ. Γεωργίου απομακρύνει τις ιερόδουλες

Φύλακα στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει βάλει ο δήμος Πάτρας προκειμένου να απομακρύνει από το σημείο ιερόδουλες και τοξικομανείς.
Σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας στην πλατεία Γεωργίου υπάρχει ένας φύλακας που ελέγχει διακριτικά την κατάσταση, προκειμένου να εντοπίσει τις αλλοδαπές που περιφέρονται στο σημείο και προσφέρουν ερωτική ικανοποίηση. Τα ύποπτα άτομα προειδοποιούνται υπό την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αρχίζει να αποδίδει αφού το φαινόμενο έχει αρχίσει να εξαλείφεται.

aftodioikisi.gr

Βενιζέλος: Λάθος μου που έβαλα στα ψηφοδέλτια, Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÕÅÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ( ICON PRESS / ÊÙÓÔÁÓ ÌÐÁËÔÁÓ)
Aπαντήσεις σε πολλά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στο μηναίο περιοδικό Crash.
Ο κ. Βενιζέλος πήρε σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου, αλλά και για την οικονομική διαχείρισης του κόμματος.
Ακόμη, μιλάει με απαξιωτικούς τόνους για τους πρώην υπουργούς Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ραγκούση, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ήταν λάθος του που τους συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια.
Για τα θέματα της κυβέρνησης επανέλαβε πως πλέον δεν θα επιτρέψει τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης να πιστώνονται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα αρνητικά στο ΠΑΣΟΚ.
Για τους Ραγκούση – Παπακωνσταντίνου τόνισε συγκεκριμένα ότι «τα βάρη επιλογών που έχουν γίνει με τρόπο προκλητικά αλεξιπτωτιστικό δε θα τα αναλάβω.
Για το θέμα της κρίσης σημείωσε πως η «απόβαση» του ΔΝΤ στην Ευρώπη αποτελεί «μία αρνητικότατη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μας υπερβαίνει κατά πολύ ως Ελλάδα. Νομίζω ότι εμείς ήμασταν απλώς το πρόσχημα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

ysterografa.gr

Νέος Γραμματέας στους ΑΝΕΛ ο Σπύρος Γαληνός

anel
Ολοκληρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις οποίες άνοιξε το πρωί με ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.
Το Εθνικό Συμβούλιο εξέλεξε τον γραμματέα του κόμματος, την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.
Συγκεκριμένα για τη θέση του γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξελέγη ο πρώην βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ενώ δεύτερος σε σειρά εκλογής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπίσαλας. Υποψήφιοι για το αξίωμα του γραμματέα ήταν έξι στελέχη εκ των οποίων οι δυο πρώτοι πέρασαν το δεύτερο γύρο όπου εξελέγη, ο κ.Γαληνός.
Τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που εξελέγησαν είναι οι: Γιώργος Αναγνωστάκος, Σάββας Τσιμαχίδης, Νίκος Δαγλαρτζής, Παναγιώτης Πλακεντάς, Ιωάννης Μοίρας, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μιχάλης Σακελάρης.
Πρώτος αναπληρωματικός εξελέγη ο Νίκος Ντίνος.
Επίσης για την Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι: Ευρυδίκη Κουρνέτα, Νικόλας Μαρκάτος, Σταματίνα – Ρομίνα Βουγιουκλάκη, Μαρία Αγγέλου και Χριστίνα Ντούβαλη. Τέλος για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου εξελέγησαν οι κ.κ. Γεώργιος Κοκκοράκης και Ανδρέας Κομματάς.

O (αμετανόητος) Ερντογάν (ξανα) έχασε την ψυχραιμία του

Tayyip-Erdogan
Ένας ηγέτης πλησιάζει πιο κοντά στην πτώση του, όταν χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα που τον περιβάλλει, και την οποία καλείται να διαχειριστεί από τη θέση ευθύνης την οποία κατέχει. Ό, τι συμβαίνει δηλαδή με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά την αρχική απόπειρα να… αυτοσυγκρατηθεί και να επιχειρήσει να κατευνάσει την εξεγερμένη Τουρκία, σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας σε πολλές πόλεις της χώρας, άρχισε πάλι να κουνάει το δάχτυλο, και να απευθύνεται απαξιωτικά σε εκείνους που έχουν εξεγερθεί κατά της πολιτικής του.
Μετά λοιπόν, από την πρωινή ομιλία του στα Άδανα, το απόγευμα μίλησε στην Άγκυρα, όπου σήκωσε και πάλι τους τόνους κατά των διαδηλωτών. “Όταν ξεκινούσαμε, φορέσαμε το σάβανό μας. Λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός, όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες.
Αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Είναι το λόμπι του επιτοκίου. Μια, δυο ή τρεις τράπεζες, εσείς που ξεκινήσατε αυτή τη μάχη εναντίον μας,  θα το πληρώσετε πολύ ακριβά.
Κάναμε υπομονή, αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εξεγερμένων της Κωνσταντινούπολης αλλά και άλλων πόλεων της Τουρκίας.

ysterografa.gr

Συλλήψεις για τη χασισοφυτεία στο Γύθειο

elas
Εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε αγροτοδασική περιοχή στο χωριό Μυρσίνη της Μάνης, φυτεία χασίς αποτελούμενη από 142 δενδρύλλια και συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, δύο Έλληνες 49 και 43 ετών αντίστοιχα κι ένας 32χρονος Αλγερινός, ενώ ο 43χρονος κατηγορείται και για κατοχή κροτίδων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου εντόπισαν αρχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, σε αγροτοδασική περιοχή στην Μυρσίνη Γυθείου, μια φυτεία χασίς, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Στη συνέχεια, χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνέλαβαν τους δύο Έλληνες και τον Αλγερινό, που όπως προέκυψε καλλιεργούσαν από κοινού την φυτεία με τα 142 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,7 έως 2,3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει λεφτά στην Πολιτεία

samaraspaok
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε επίσημα για την συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά το θέμα των χρεών της ΠΑΕ.
Σε αυτήν ξεχωρίζει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού πως “ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία, αλλά θέλει να δώσει χρήματα στην Πολιτεία”, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει την πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του “Δικεφάλου” ενώ ο Σαββίδης πρότεινε άμεση αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους ύψους με την καταβολή των περίπου 11 εκ. ευρώ.

ysterografa.gr