Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κόρινθος: Έβγαζαν διαβατήρια σε αλλοδαπούς με στοιχεία Ελλήνων! - Πώς "λειτουργούσε" το κύκλωμα

 

Εξαρθρώθηκε  εγκληματική οργάνωση στην Κορινθία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υφαρπαγές Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών. Με χρηματικά ανταλλάγματα προμηθεύονταν πιστοποιητικά γέννησης από Έλληνες και στη συνέχεια τα παραχωρούσαν σε αλλοδαπούς, οι οποίοι εξέδιδαν Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και Διαβατήρια!


Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή; Συναγερμός από προκήρυξή τους

 

- Πληροφορίες πως οι Anonymous «εισέβαλαν» στα άδυτα της Βουλής
- Αν επαληθευτούν θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα
- Τι λένε στην προκήρυξή τους για τη Βουλή και το κλείσιμο της ΕΡΤ
- Είχαν προειδοποιήσει πως θα «χτυπήσουν» στις 15 Ιουνίου
- Φέρονται να έχουν στα χέρια τους, τους κωδικούς πρόσβασης όλων των βουλευτών


Φυλάκιση 7 ετών για τον πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής

Carlos-Menem
Σε φυλάκιση 7 ετών καταδικάστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ, καθώς κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες που τον βάρυναν περί πώλησης όπλων στο Εκουαδόρ και την Κροατία, τη δεκαετία του 1990.
Και για τις δυο χώρες, η διεθνής κοινότητα είχε επιβάλλει τότε εμπάργκο, η πώληση όπλων από την πλευρά του Κάρλος Μένεμ λοιπόν θεωρήθηκε παράνομη πράξη.
Παράλληλα, απαγορεύτηκε στο 82χρονο πλέον Μένεμ να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές, καθώς σήμερα είναι Γερουσιαστής, ενώ προτείνεται στη Γερουσία να ψηφίσει για να άρει την ασυλία του.
Το πιθανότερο είναι ότι λόγω της ηλικίας του, ο Κάρλος Μένεμ θα εκτίσει σε κατ’ οίκον περιορισμό την ποινή που του επιβλήθηκε.

ysterografa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : Είμαστε απέναντι από τους καθοδηγούμενους συνδικαλιστές

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων, είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους.
Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.
Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους “φιμωμένους” από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ».

Νέο σχέδιο Μαξίμου: Δίμηνες συμβάσεις για να μην κλείσει η ΕΡΤ

Νέο, πιο προωθημένο από το πρώτο για άνοιγμα της ΕΡΤ εντός Ιουλίου, φαίνεται ότι επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επικίνδυνη, για την κυβέρνηση, τροπή που παίρνουν τα πράγματα.
Σύμφωνα με αυτό και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι οι οποίοι, με την πίεση των κομματικών τους στελεχών και των πολιτών-ψηφοφόρων τους,  ζητούν «ανοιχτή ΕΡΤ», ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του σε συνεργασία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και νυν εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη ετοιμάζονται να προτείνουν:
-Τη λειτουργία της ΕΡΤ με επαναλήψεις και υποτυπώδες “live” πρόγραμμα
- Πρόσληψη μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων ήδη εργαζόμενων στην ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα
Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου εκτός από τους κυβερνητικούς του εταίρους «κλείνει το μάτι» και στους εργαζόμενους, δίνοντας σε ορισμένους από αυτούς «διαβατήριο» για το νέο φορέα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε το φράγμα του Ασωπού

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f3ee942d3154d4&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371186447810&sads=UuR4AAAGagia4FWjJ9Ikw7Jxj4M 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο συνεργατών, χθες 13/06/2013, το εκτελούμενο έργο του φράγματος του Ασωπού.
Συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Παπαφωτίου, κ. Δέδε, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πισιμίση, τους Δημάρχους κ. Πνευματικό, κ. Σταματόπουλο, κ. Ανδριανάκο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Νεμέας, το Διευθυντή της ΔΕΚΕ κ. Παπαιωάννου, υπηρεσιακούς παράγοντες και μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας "ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.".
Το φράγμα κατασκευάζεται σε στένωση, του ποταμού Ασωπού της Νεμέας, η οποία ορίζεται από την ευθεία που συνδέει τις κοινότητες Στιμάγκα και Παραδείσι.
Το έργο εξελίσσεται πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό, μετά από μια προσωρινή παύση εργασιών και περιλαμβάνει:
Χωμάτινο φράγμα ύψους 68,00μ. από το φυσικό έδαφος, με στέψη πλάτους 10,00μ. μήκους 425,00μ. και υψόμετρο +210,00. Το προταθέν φράγμα είναι χωμάτινο αποτελούμενο από ζώνες, των οποίων τα υλικά θα εξευρεθούν εντός του ταμιευτήρα καθώς και σε περιοχές προς τα κατάντη του φράγματος. Η τυπική διατομή περιλαμβάνει τις ακόλουθες επί μέρους ζώνες:
  • Πρόφραγμα
  • Κεντρικό Αδιαπέρατο Πυρήνα Στεγάνωσης
  • Διαβαθμισμένα φίλτρα (λεπτόκοκκο και χονδρόκοκο)
  • Διαβαθμισμένο Στραγγιστήριο
  • Σώμα στήριξης ανάντη
  • Σώμα στήριξης κατάντη
  • Προστασία ανάντη πρανούς με λιθορριπή
  • Προστασία κατάντη πρανούς με φυτική γη
Οι μάργες - ιλυόλιθοι από τις οποίες αποτελείται ολόκληρη η λεκάνη κατάκλυσης είναι γενικά αδιαπέρατες, πράγμα που εξασφαλίζει πλήρως και τη στεγανότητα του μελλοντικού ταμιευτήρα.
Οι κύριες διαστάσεις του Φράγματος, όπως προέκυψαν από τις υδραυλικές μελέτες και τους στατικούς και εδαφομηχανικούς υπολογισμούς και τους λοιπούς υπολογισμούς ευσταθείας, έχουν ως εξής:

Υψόμετρο στέψεως
+210,00
Μέγιστο ύψος από φυσικό έδαφος
68m
Πλάτος στέψεως
10m
Μέγιστο πλάτος βάσεως φράγματος
450m
Κλίση ανάντη πρανούς
1,0 κατ.:3,5 οριζ.
Κλίση κατάντη πρανούς
1,0 κατ.:3,0 οριζ.
Μήκος στέψεως
425m
Όγκος επιχώματος φράγματος
4.500.000m3
Ανώτατη στάθμη αποθηκεύσεως
+203,30
Ανώτατη στάθμη πλημμύρας
+207,50
Κατωτάτη στάθμη υδροληψίας
+170,00
Επιφάνεια ταμιευτήρα στη στάθμη συγκράτησης νερού
1,27 km2
Επιφάνεια ταμιευτήρα στην ανώτατη στάθμη πλημμύρας
1,43km2

Ο ετήσιος όγκος του νερού του ταμιευτήρα αξιοποιείται ως ακολούθως:
  1. 17,95 εκ. μ3 για αρδευτικούς σκοπούς
  2. 6,0 εκ. μ3 για τεχνητό εμπλουτισμό
  3. 2,37 εκ. μ3 για οικολογική παροχή
  4. 2 – 2,5 εκ. μ3 για άλλες χρήσεις (ύδρευση γειτονικών περιοχών)

Σήμερα εκτελούνται οι κάτωθι εργασίες και υποέργα:
  1. Πραγματοποιούνται εκσκαφές στο δεξιό αντέρεισμα για την κατασκευή του πυρήνα του φράγματος.
  2. Κατασκευάζεται το πρανές του υπερχειλιστού ύψους 80,0 μ. από τον πυθμένα του.
  3. Ενισχύεται το πρανές με προτεταμένα αγγύρια και οπλισμούς βάθους 7,0 μ. και διατομής Φ25. Συγχρόνως γίνεται επένδυση του πρανούς με εκτοξευόμενο Σκυρόδεμα (Ganite).
  4. Κατασκευάζονται τα σώματα στήριξης του φράγματος με αδρανή διαβαθμισμένα υλικά.
  5. Είναι ήδη σε λειτουργία τα φίλτρα και τα κόσκινα για την παραγωγή των αδρανών.
  6. Κατασκευάζεται ο εξωτερικός οχετός του έργου που θα μεταφέρει την περιοχή του Ασωπού, στην ήδη κατασκευασθείσα σήραγγα εκτροπής μήκους 250,0 μ. και διαμέτρου 9,0 μ. Ο αγωγός κατασκευάζεται από οπλισμένο Σκυρόδεμα διαμέτρου 9,0 μ.
Είναι το έργο του φράγματος του Ασωπού, έργο όχι μόνο αρδευτικό, υδρευτικό αλλά και τουριστικό. Η δε λίμνη, ανάντη του φράγματος, μήκους 6,0 περίπου χιλιομέτρων, θα είναι πόλος έλξεως των επισκεπτών επηρεάζοντας συγχρόνως και το μικροκλίμα της περιοχής. Η κατασκευή του φράγματος θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη της περιοχής, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.
Για την λειτουργία του φράγματος και των λοιπών έργων απαιτείται φορέας διαχείρισης ο οποίος θα καθορίζει του όρους αξιοποίησης του φράγματος και της περιοχής, της εκμετάλλευσης του υδάτινου δυναμικού και όλων των συναφών έργων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μελετάει την περιοχή ως μια ενότητα, για την πολλαπλή αξιοποίηση της, σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας αντίστοιχα έργα και δράσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.