Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, η οποία αριθμεί συνολικά 43 μέλη. Μόνο τρεις είναι οι γυναίκες στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο

Πρωθυπουργός : Αντώνης Σαμάρας
Αντιπρόεδρος : Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Οικονομικών: Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού: Άκης Γεροντόπουλος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναπληρωτής: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Γκιουλέκας
Υφυπουργός: Συμεών Κεδίκογλου
Υπουργείο Πολιτισμού: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ανδριανός
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Ιωάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός : Βασίλης Κεγκέρογλου
Υπουργείο Υγείας: Άδωνις Γεωργιάδης
Αναπληρωτής: Αντώνης Μπέζας
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αναπληρωτής: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη : Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης: Θόδωρος Καράογλου
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου
Υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης: Παντελής Καψής 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ! Αναταραχή στη ΝΔ από την τακτική Α.Σαμαρά: "Μας πουλάει για χάρη του Βενιζέλου"

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από τις πληροφορίες που θελουν..
εγνωσμένης αξίας και δημοτικότητας στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης να απομακρύνονται από την κυβέρνηση για να μπουν σε αυτήν στελέχη του ... ΠΑΣΟΚ!

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αφορούν στελέχη όπως ο "καραμανλικός" Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ο Μ. Σαλμάς και ο υφυπουργός υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, ακόμα και ο υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Παναγιωτόπολυος, αν υπάρξει "καραμπόλα" με το υπουργείο Εξωτερικών και απομακρυνθεί ο Δ.Αβραμόπουλος για να ικανοποιηθεί ο Ε.Βενιζέλος.

Ήδη έχουν αρχίσει οι "μουρμούρες" και αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις μέσα στην ΚΟ ττης ΝΔ από το γεγονός ότι ο Α.Σαμαράς για άλλη μία φορά επιχειρεί να διασώσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε το 1995 με την εκλογή Στεφανόπουλου στην προεδρία, ενώ κανείς δεν έχει ξεχάσει πόσο ευεργέτησε το ίδιο κόμμα το 1993.

Επίσης είναι πολλοί άξιοι νέοι βουλευτές οι οποίοι ανέμεναν υπουργοποίηση για να δείξουν τις δυνατότηττές τους και τώρα βλέπουν την "πλάτη" των ΠΑΣΟΚων του 4% (σύμφωνα με την τελευεταία δημοσκόπηση...

Η «έφοδος» του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές θέσεις θα αφορά τουλάχιστον 5 υπουργεία και μια αντιπροεδρία αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πιο ειδικά, ως σίγουρες υπουργικές τοποθετήσεις είναι αυτές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είτε στο υπουργείο Υγείας (εκτοπίζοντας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο) είτε στο νεοσυσταθέν υπουργείο Υποδομών, του Παρι Κουκουλόπουλου στο Εσωτερικών, παραμένει ο Αθανάσιος Ταυτάρης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γιάννη Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ

Επιστρέφει ο σκληρος "μνημονιακός" πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης (υφυπουργός στο ΠΕΚΑ) και η Εύη Χριστοφιλοπούλου ακούγεται για υφυπουργός Παιδείας. Στην κυβέρνηση αναμένεται να διοριστούν επίσης ο κ. Συμεών Κεδίκογλου (εξάδελφος του σημερινού κυβερνητικού εκπροσώπου) και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όλοι οι παραπάνω βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σκληροί "μνημονιακοί"...

Όλα αυτά την ώρα που η αμερικανική εφημερίδα WSJ δεν βλέπει να μακροημερεύει η νέα κυβέρνηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μια κυβέρνηση που κινδυνεύει με κατάρρευση κάθε φορά που επιχειρεί να «περικόψει το λίπος» δύσκολα θα εξαντλήσει την τετραετία, πόσο μάλλον να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας.

Σύμφωνα με την WSJ η πολιτική και κοινωνική κατάσταση είναι πιο εύθραυστη από όσο «υπονοούν» οι αγορές των ομολόγων. Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στην πολιτική κρίση και στην αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την κυβέρνηση. Στο ίδιο άρθρο, εκτιμάται πως η ηρεμία στην Ελλάδα μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Πηγή: www.zoomblog.org

Ξεκίνησε το ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στη φάση της… καθαρογραφής του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μετά από έντονες ζυμώσεις τις τελευταίες ώρες,  βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση του νέου σχήματος. Πληροφορίές μάλιστα αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μια παράμετρος που έχει τη σημασία της, είναι η “απόρρητη” εισήγηση την οποία φέρεται να έχει καταθέσει στους δυο πολιτικούς αρχηγούς ο Γιάννης Στουρνάρας, για τη συμμετοχή πλήθους τεχνοκρατών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και ιδιαίτερα στα υπουργεία-αιχμής όπου παρατηρήθηκαν στο παρελθόν μοιραίες καθυστερήσεις, προκαλώντας προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι έχει “κλειδώσει” η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα κυβέρνηση, ενώ ακούγεται έντονα ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα δοθεί στην Ελίζα Βόζεμπεργκ, για την οποία έχει θετική εικόνα το ΠΑΣΟΚ, και η θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την ΕΡΤ στον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο Αλιβιζάτου δεν περπατάει πλέον, και φαβορί για τη θέση του υφυπουργού ΕΡΤ είναι ο Παντελής Καψής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν και υπάρχουν αντιδράσεις για μια τέτοια προοπτική από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις, ενώ έχει ειδοποιηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επιστρέφει από τη Λευκάδα, για να τελέσει αύριο την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει στα χέρια του στη νέα κυβέρνηση 6 υπουργεία, και 15 στελέχη του θα είναι εκείνα που θα συμμετάσχουν στο καινούριο σχήμα του υπουργικού συμβουλίου.
Έντονη είναι και η φημολογία ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει δυο αντιπροέδρους: Τον Ευάγγελο Βενιζέλο που θα αναλάβει και το υπουργείο Εξωτερικών, και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Επίσης, στις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, η “ζαριά” του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και τον Νίκο Δένδια σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στην περίπτωση τελικά που ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ θα ανατεθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει συναρμοδιότητα για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Στην περίπτωση που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετακομίσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να βρεθεί στο Πεντάγωνο σε θέση αναπληρώτριας Υπουργού.

Δεν θα επιχειρηθεί εκκένωση της ΕΡΤ - Συνέντευξη Τύπου των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο

ERT-louketo
Σύμφωνα με διασταυρούμενες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, η επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς… βία, αποτελεί ένα από τα πρώτα ζητούμενα της νέας κυβέρνησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί η εκτόνωση της κατάστασης μέσω συνεννοήσεων με τους εργαζομένους, και σε κάθε περίπτωση αποκλείεται το ενδεχόμενο βίαιης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του Ραδιομεγάρου, που θα έβαζε με το “καλημέρα” τη νέα κυβέρνηση σε νέα δεινά.

Στο μεταξύ συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν αύριο Τρίτη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το μέλλον των οποίων είναι ακόμη στον αέρα, περίμεναν τον αποψινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ώστε να θέσουν από αύριο επί τάπητος το θέμα τους, περιμένοντας σαφείς απαντήσεις από τη νέα κυβέρνηση.

Ένα μικρό βήμα αλλαγής (μεταρρύθμισης), ένα τεράστιο βήμα για τη χώρα.

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Η σημασία του όρου ''μεταρρύθμιση'' έχει πάρει επικές-μυθικές διαστάσεις στο λεξιλόγιο όλων των πολιτικών αλλά και στο μυαλό των πολιτών της χώρας.
Μήπως όμως ορισμένες πολύ μικρές αλλαγές στο τρόπο που λειτουργεί η πολιτεία, είναι αρκετές να δείξουν το δρόμο σε όλους;
Είναι άραγε θεμιτό και απαραίτητο, να προσπαθήσουμε να επιφέρουμε τεράστιες καινοτομίες-αλλαγές καθεστώτος σε ολόκληρους κλάδους της οικονομίας-κοινωνίας, με αποτέλεσμα πολιτικές συγκρούσεις που θα σείσουν συθέμελα το οικοδόμημα ή είναι προτιμότερο να αρχίσουμε από μικρότερου εύρους παρεμβάσεις, που τα αποτελέσματά τους θα μας οδηγήσουν αργά αλλά σταθερά στη πολυπόθητη ανάκαμψη-ανάπτυξη και οι παρενέργειές τους θα αλλάξουν την οπτική των πολιτών, ως προς την έννοια μεταρρύθμιση και τη γενικότερη αντίληψη και επικρατούσα νοοτροπία;

‘’ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ’’-Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Του Στέλιου Φενέκου
Αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραμμές αφού δεν αντέχω πια να βλέπω το σάπιο σύστημα να προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος μου, εις βάρος σας, εις βάρος των παιδιών μας.
Δημιουργήσαμε την ‘’κοινωνία αξιών’’ και βλέπουμε νέους, εργατικούς και δυναμικούς ανθρώπους να ενώνονται μαζί μας, με στόχο να δημιουργήσουμε την κρίσιμη μάζα ανατροπής. Σκοπός μας είναι να πετάξουμε από τους θώκους τους καταχραστές της εμπιστοσύνης μας, τους σφετεριστές του δημόσιου πλούτου, τους διεφθαρμένους ολιγάρχες, τους εργασιακά αναλφάβητους.
Πολλοί ήλθαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Εθελοντές με αγνές προθέσεις, οραματιστές και εργατικοί που δουλεύουν με ενθουσιασμό.
Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο πλήθος αναποφάσιστων, διστακτικών συμπολιτών μας οι οποίοι διστάζουν είτε φοβούνται να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός. Διστάζουν να υποστηρίξουν φανερά το ΝΕΟ. Φοβούνται μήπως κάνουν λάθος και προκύψει κι αυτό σαν το παλιό και ζέον. Και στον βωμό της διστακτικότητας, θυσιάζεται η μόνη επιλογή που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα στον τόπο μας:
‘’Η αποφασιστική και τολμηρή υποστήριξη των ΝΕΩΝ πολιτικών δυνάμεων’’, που σε γενικές γραμμές αποτελούνται από ανθρώπους άφθαρτους, χωρίς κληρονομικές διαδοχές, με υψηλό πολιτικό κριτήριο έστω κι αν δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουν όλες στελέχη δυναμικά, από τα σπλάχνα της κοινωνίας, που γνωρίζουν τι θα πει δουλειά και σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια κάθε εργαζόμενου, κάθε οικογενειάρχη, κάθε νέου που πασχίζει για ένα καλύτερο μέλλον.
Αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής. Μας διέλυσαν τις ελπίδες, διέλυσαν την κοινωνία, την ασφάλεια, κατέστρεψαν την ζωή μας, υποθήκευσαν το μέλλον μας. Δεν πρέπει να φοβάστε πλέον γιατί εκεί επενδύουν για την αυτοσυντήρησή τους. Στο φόβο. Και αυτόν σπέρνουν έντεχνα με τις γκεμπελικές πρακτικές τους.
Η μόνη ελπίδα είναι οι ΝΕΕΣ πολιτικές δυνάμεις.
Δώστε την δυνατότητα με την υποστήριξή σας να πετάξουμε το ΠΑΛΙΟ, τρισάθλιο, ολιγαρχικό σύστημα από τις πλάτες όλων μας. Δώστε την δυνατότητα στο ΝΕΟ και δυναμικό, να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας. Να ξαναγεννηθεί μέσα μας ελπίδα, να δώσουμε προοπτική και μέλλον στους δικούς μας ανθρώπους.
Είναι η μεγάλη μάχη του ΝΕΟΥ έναντι του ΠΑΛΙΟΥ για το μέλλον μας. Και πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί.
Ήλθε η ώρα της συμμετοχής.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ



Γράφει ο θεόδωρος Τσίκας
Για λόγους ενημέρωσης, παραθέτω τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ που ενέκρινε το καλοκαίρι του 2011 το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου.
Στην απόφαση αντιτάχθηκαν δημοσίως πολλοί που σήμερα διαμαρτύρονται δικαίως, αριστερή αντιπολίτευση, συνδικαλιστικοί κύκλοι κλπ... Ανάμεσα τους, ο τότε τομεάρχης της Ν.Δ. για θέματα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.

Κατόπιν, ανατέθηκε σε επιτροπή προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων από διεθνή ΜΜΕ, με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, να ετοιμάσει αμισθί σχέδιο νόμου, το οποίο παραδόθηκε μερικούς μήνες αργότερα επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.
Ο τότε υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής, εισηγήθηκε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση. Η Ν.Δ. επισήμως αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ήταν ''ειδικού σκοπού", και πρέπει να ασχολείται μόνο με την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας...

Η Μέρκελ υπόσχεται επιδόματα και αυξήσεις στις συντάξεις

Angela-Merkel-signs-book-for-Margaret-Thatcher
Το εκλογικό μανιφέστο του συνασπισμού CDU/CSU ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, αφού είχε εξασφαλίσει πρώτα την ομόφωνη έγκριση των μελών των δυο κομμάτων.
Μεταξύ άλλων, το εκλογικό μανιφέστο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγούνται με διψήφια διαφορά των Σοσιαλδημοκρατών, περιλαμβάνει όχι νέες αυξήσεις τους φόρους, διάθεση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, αυξήσεις στις συντάξεις για τις μητέρες, καθώς και στα επιδόματα προνοίας για τα μικρά παιδιά, καθώς και επενδύσεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.
Οι προτάσεις Μέρκελ έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις, καθώς… δεν συμβαδίζουν απόλυτα με την πολιτική ακραίας λιτότητας την οποία έχει επιβάλλει η Γερμανίδα Καγκελάριος στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ysterografa.gr

OI ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΟΥ GREEN CAMP ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ

image.jpeg
Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ξεκίνησε η πρώτη περίοδος του Green Camp. Οι κατασκηνωτές της Πράσινης  Κατασκήνωσης έχουν φέτος την ευκαιρία να διδαχθούν τεχνικές και μυστικά του volley και beach volley από τους κορυφαίους του αθλήματος Νίκο Ρουμελιώτη και Βάσω Καραντάσιου. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά και τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και νοιώθουν τη χαρά του αθλητισμού δίπλα σε αυτές τις δύο μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες.
image.jpeg
 Γιώργος Κουλουράς

ΣΟΚ! 31χρονος στρατιωτικός παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μέσω διαδικτύου

 Πιάστηκε από τους άνδρες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
έπειτα από καταγγελία 11χρονης!
Στρατιωτικός, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχτές το πρωί στην Κω.
Η υπόθεση, όπως μας ενημερώνει το pinakio.blogspot.gr, άρχισε να ερευνάται από την Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στο «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις και κάνοντας ασελγείς προτάσεις.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου στρατιωτικού.
Ακολούθησε έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του στην Κω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, σπόροι κάνναβης, ένας ειδικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα USB, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα πειστήρια.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στο facebook και συνομιλούσε μαζί τους, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τούς ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.
Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e- mail στο11012@hellenicpolice.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f75cf0900ef8d9&attid=0.1&disp=inline&realattid=d2b44864bc28802a_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1372088709340&sads=1uu4AgiS9YyZAulqRfBdlxoQNqo&sadssc=1
 
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τα Τίρανα όπου βρίσκεται, έδωσε την εξής συνέντευξη στο http://www.epirus-ellas.gr και στο δημοσιογράφο Τρύφωνα Τριπούρτη:

Ερ: Σε τι κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία;

Απ: Σε ένα κλίμα αμφιβολίας για την εγκυρότητα των εκλογών, που το σημάδεψαν και τα αιματηρά επεισόδια, στη μία περίπτωση με ένα νεκρό και δύο τραυματίες και στην άλλη με ένα τραυματία. Η συνέχεια μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, θα έλεγα ότι ήταν μάλλον ήρεμη.

Ερ: Εσείς διαπιστώσατε συμπτώματα νοθείας στα εκλογικά τμήματα που ήσαστε παρατηρητής;

Απ: Η διαπίστωσή μου είναι ότι όλες οι εφορευτικές επιτροπές τηρούσαν τους κανονισμούς. Αλλά αυτό που έζησα στο τελευταίο εκλογικό τμήμα, όπου έπρεπε να κάνω, μαζί με τη συνάδελφο Φωτεινή Πιπιλή, την επίβλεψη του κλεισίματος της κάλπης, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου και σας διαβεβαιώ ότι έχω αρκετή εμπειρία ως παρατηρητής ΟΑΣΕ.

Ερ: Τι συνέβη;

Απ: Στο τμήμα 2112 η κάλπη έκλεισε στις 19:05. Έγιναν κανονικά οι διαδικασίες καταμέτρησης των ψηφισάντων, των ψηφοδελτίων που περίσσεψαν, της συγκέντρωσης και σφράγισης εντύπων, σφραγίδων κλπ και η σύνταξη και υπογραφή του πρωτοκόλλου περαίωσης της εκλογικής διαδικασίας, από όλα μέλη της εφορευτικής.

Στις 19:55 μπήκε μέσα στο εκλογικό κέντρο ένας 35αρης, συνοδεία δύο άλλων, ο οποίος έδειξε ένα ταμπελάκι της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής απαιτώντας να πάρει 35 ψηφοδέλτια για να ψηφίσουν κάποιοι… φυλακισμένοι!

Στην αρχή είπε ότι ήταν απόφαση του αλβανικού Δικαστηρίου. Μετά απευθυνόμενος σε εμένα είπε ότι ήταν απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Του εξήγησα ότι εγώ είμαι εκεί ως παρατηρητής, δεν μπορώ να παρέμβω και ότι θα καταγράψω το συμβάν για να το διερευνήσει ο ΟΑΣΕ. Όπως και το έκανα, όπως το έκανε και η εφορευτική επιτροπή, με δεδομένο ότι ο τύπος αυτός τα πήρε τελικά τα ψηφοδέλτια κι έφυγε τρέχοντας.
Ερ: Στην Αλβανία, στις φυλακές δεν δίνουν ψηφοδέλτια;

Απ: Φυσικά! Αλλά ο συγκεκριμένος τύπος μου είπε ότι Παρασκευή βράδυ κουβάλησαν στις φυλακές της περιοχής και άλλους κρατούμενους που δεν τους είχαν… υπολογίσει! Βγάλτε όποιο συμπέρασμα θέλετε κ. Τριπούρτη.

Ερ: Είναι από τις περιπτώσεις που θα διερευνηθούν;

Απ: Ασφαλώς. Ο ΟΑΣΕ άρχισε να το διερευνά από εκείνη τη στιγμή που του ανέφερα τηλεφωνικά το περιστατικό, πριν συμπληρώσω το σχετικό έντυπο με την παρατήρηση- καταγγελία.

Ερ: Οι Έλληνες Βουλευτές πού ήσασταν παρατηρητές των εκλογών;

Απ: Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ Μάκης Βορίδης ήταν στην περιοχή Χειμάρας – Αγίων Σαράντα. Η Φωτεινή Πιπιλή, ο Γιώργος Βαρεμένος και εγώ είχαμε αγροτικές περιοχές νότια και δυτικά των Τιράνων, όπου ζουν πολλοί Αλβανοί οι οποίοι είχαν δουλέψει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Με παιδιά γεννημένα στην πατρίδα μας. Εισπράξαμε πολύ έντονα την ικανοποίηση αυτών των ανθρώπων που πήγαμε στην Αλβανία για να βοηθήσουμε στην ελεύθερη άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Τέλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε αναλάβει μία αστική περιοχή βόρεια των Τιράνων.

Οφείλω να σας πω ότι ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ απένειμε στην ελληνική αντιπροσωπεία τα εύσημα για τη συνεπή δουλειά που κάναμε.

Ερ: Άλλοι παρατηρητές υπήρχαν;

Απ: Από την Ελλάδα, από διάφορες οργανώσεις, με διαπίστευση που τους δόθηκε, ήταν πάνω από 20. Αυτοί είχαν αναπτυχθεί κυρίως στη ζώνη των Βορειοηπειρωτών.

Πάντως, οφείλω να επισημάνω ότι είχαμε… πανικό από παρατηρητές και μέσα από την Αλβανία και από διάφορες χώρες, που ξεπέρασαν τις 9.000 για περίπου 700 εκλογικά τμήματα.

Ερ: Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» ή οι «Τσάμηδες», έκαναν την εμφάνισή τους;

Απ: Στη ζώνη της δικής μου επιτήρησης όχι. Αλλά ειδικότερα την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», το Πρόεδρό της συγκεκριμένα, τον συνάντησα στην καθιερωμένη ενημέρωση που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Του εξήγησα ενώπιον όλων των ξένων Βουλευτών, ότι η «Συμμαχία» του έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές σε συμπεριφορές και δράσεις εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Ρωτήθηκε, μάλιστα, ευθέως, εάν θέτουν και ζήτημα αλλαγής των συνόρων της Αλβανίας.

Η απάντησή του πρέπει να προβληματίσει. Είπε επί λέξει:

«Αλλαγή συνόρων δεν θέτουμε. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε και όχι, σε όποιους θέλουν να γίνουν Ομόσπονδοι με την Αλβανία που ονειρευόμαστε! Όπως τα αδέλφια μας στο Κόσσοβο ή όπου αλλού».

Όσο για τους Τσάμηδες, κ. Τριπούρτη, το θεωρώ αυτή τη στιγμή έναν αναπτυσσόμενο κίνδυνο, όπως μας το ομολόγησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, διότι έχουν διασπαρεί στα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας, του Μπερίσα και του Ράμα, έχουν ξεκινήσει διεθνοποίηση του «ζητήματος» που θέτουν και τα καταφέρνουν να είναι καθημερινά στην επικαιρότητα και των εφημερίδων και των καναλιών.

Ερ: Γενικά είστε ικανοποιημένος από την αποστολή σας στην Αλβανία;

Απ: Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων Βουλευτών, αλλά και των λοιπών Ελλήνων παρατηρητών, κάναμε όσο μπορούσαμε καλύτερα το καθήκον μας.

Πάντως, με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και ακολουθώντας την έκκληση που μας έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατά τη συνάντηση που είχαμε, θα πιέσω με τις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις την ελληνική κυβέρνηση να έχει από κοντά την Αλβανία, με κάθε είδους βοήθεια, γιατί αν δεν προλάβουμε, θα έχει οικονομικά, πολιτιστικά και ίσως και πολιτικά παραδοθεί πλήρως στην Τουρκία, η οποία με πακτωλό χρημάτων κάνει πάρτι εκεί.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στην Αθήνα αργά σήμερα (24/6/2013) το μεσημέρι.

Επαναφέρουν αιφνιδιαστικά τον Καραμανλή στο προσκήνιο














Ποιος βουλευτής της Ν.Δ. είπε «Αν άκουγαν τον Καραμανλή δεν θα φτάναμε εδώ …»
 Την ώρα που Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε πυρετό διεργασιών και τα κομματικά επιτελεία κορυφώνουν τις ζυμώσεις με τα στελέχη και τους βουλευτές τους ξάφνιασε η τοποθέτηση του Αργύρη Ντινόπουλου που έφερε και πάλι στο προσκήνιο το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, με αφορμή μια… φιτιλιά του δημοσιογράφου, Γιώργου Οικονομέα, για την πενταετία πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.
Ο Καραμανλής, σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, ήταν εκείνος που κράτησε υπεύθυνη στάση, ενώ συμπλήρωσε «άλλοι ήταν εκείνοι που φώναζαν … λεφτά υπάρχουν» και συνέχισε «Αν άκουγαν τότε τον Καραμανλή … δεν θα φτάναμε εδώ».

amaliadanews.gr

Προβάδισμα στον Ράμα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών

Προβάδισμα στον Ράμα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών
Με καταμετρημένο μικρό ακόμη τμήμα των ψήφων στις αλβανικές εκλογές για το νέο Κοινοβούλιο, ο σχηματισμός της αντιπολίτευσης υπό τον Έντι Ράμα εμφανίζεται να προηγείται έναντι του συνασπισμού του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία. Οι δυνάμεις υπό τον Ράμα εμφανίζονται στο 58% ενώ ο συνασπισμός της κυβέρνησης βρίσκεται κοντά στο 42%, αν και μένει ακόμη μεγάλο μέρος των εκλογικών τμημάτων να προσμετρηθούν.
Συγκεκριμένα,με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, η «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία», που αποτελείται από 37 κόμματα και ηγείται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες στην 140μελή Βουλή.
Από την άλλη, η «Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη» των 25 κομμάτων υπό το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα εξασφαλίζει το 42% η 57 έδρες.
Δύο exit poll που είχαν δημοσιοποιηθεί αφότου έκλεισαν οι κάλπες έδιναν αντικρουόμενα αποτελέσματα, και σε κάθε περίπτωση ανάλογες μετρήσεις δεν έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν.
Τις διαδικασίες παρακολυθεί στενά η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το βάρος των ανησυχιών για νοθεία. Τις εκλογές αμαύρωσε ήδη το αιματηρό περιστατικό στο Λατς, στα βόρεια της Αλβανίας, με το θανάσιμο πυροβολισμό ενός εκλογικού αντιπροσώπου του κόμματος της αντιπολίτευσης και των τραυματισμό ενός υποψηφίου με τον σχηματισμό της κυβέρνησης

thestival.gr

Σφίγγει o κλοιός γύρω από τους 5 αδίστακτους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων


 Υπό τον συντονισμό του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας, για τη σύλληψη των 5 αδίστακτων δραπετών των φυλακών Τρικάλων, που έχουν σκοτώσει δύο ανθρώπους από την ημέρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληρογορίες του nafpaktianews.gr o κλοιός σφίγγει γύρω από τους δράστες, ενώ μια μικρή ομάδα εξ αυτών φέρεται να έχει ξεκοπεί σε χωριό της περιοχής Άνω Σεργούλα του δήμου Δωρίδας και συγκεκριμένα στο χωριό Παλιοχωράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται νέες ενισχύσεις από την Αθήνα, για να αποκλειστούν περισσότερα σημεία στην ορεινή Ναυπακτία και Δωρίδα, με την τελική επέμβαση να θεωρείται θέμα ωρών. Όπως εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, οι δραπέτες γνωρίζουν καλά τις περιοχές και ως εκ τούτου μπορούν να κινούνται πιο άνετα, ενώ το φυσικό περιβάλλον τούς επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα μέρη για να κρυφτούν, όπως για παράδειγμα χαράδρες, δάση και σπηλιές.

Εξάλλου, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, ώστε να κινούνται πιο εύκολα.

newsit.gr

Oδηγόςστην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών παρέσυρε τον τροχονόμο για να αποφύγει το αλκοτέστ!


 Παρέσυρε έναν τροχονόμο με το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά και έβρισε και απείλησε τους άλλους δύο συναδέλφους του. Ο λόγος για έναν θερμόαιμο οδηγό, ηλικίας 65 ετών. Όλα έγιναν χθες βράδυ (23-06-2013) στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου κοντά στο Αίγιο.
Τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία μετά από τροχαίο. Ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός του ΙΧ δεν έμεινε στη λωρίδα κυκλοφορίας του, αλλά μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, προσπερνώντας τα οχήματα που βρίσκονταν μπροστά του.

Οι τροχονόμοι που ήταν στο σημείο, βλέποντας την κίνησή του, προσπαθούν να τον σταματήσουν για έλεγχο και τη διενέργεια αλκοτέστ. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 65χρονος, άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους δύο από τους τρεις τροχονόμους, ηλικίας 48 και 46 ετών, ενώ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον τρίτο τροχονόμο, ηλικίας 33 ετών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο.
Στη συνέχεια ο οδηγός παραδόθηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

Επιστρέφει από τη Λευκάδα για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Ιερώνυμος

Antonis-Samaras-Archbishop-Ieronimos
Τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ώρα τέλεσης της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρέθηκε το πρωί στη Λευκάδα, όπου είχε λαμπρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης, πολιούχου του νησιού.

Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός. Ολοκληρώθηκαν οι ζυμώσεις για το νέο σχήμα, μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στη φάση της… καθαρογραφής του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μετά από έντονες ζυμώσεις τις τελευταίες ώρες,  βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση του νέου σχήματος. Πληροφορίές μάλιστα αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μια παράμετρος που έχει τη σημασία της, είναι η “απόρρητη” εισήγηση την οποία φέρεται να έχει καταθέσει στους δυο πολιτικούς αρχηγούς ο Γιάννης Στουρνάρας, για τη συμμετοχή πλήθους τεχνοκρατών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και ιδιαίτερα στα υπουργεία-αιχμής όπου παρατηρήθηκαν στο παρελθόν μοιραίες καθυστερήσεις, προκαλώντας προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι έχει “κλειδώσει” η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα κυβέρνηση, ενώ ακούγεται έντονα ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα δοθεί στην Ελίζα Βόζεμπεργκ, για την οποία έχει θετική εικόνα το ΠΑΣΟΚ, και η θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την ΕΡΤ στον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο Αλιβιζάτου δεν περπατάει πλέον, και φαβορί για τη θέση του υφυπουργού ΕΡΤ είναι ο Παντελής Καψής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν και υπάρχουν αντιδράσεις για μια τέτοια προοπτική από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

«Για το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ φταίνε ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκης»

Στη ΔΗΜΑΡ και στους δύο υπουργούς της με προεξάρχοντα τον Α. Μανιτάκη, επιρρίπτει την ευθύνη για την «αναγκαστική επιλογή» του «λουκέτου» στη ΕΡΤ ο Α. Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς αφού τονίζει πως «ό,τι έγινε ήταν ‘αναγκαστική επιλογή’ από την αρχή ως το τέλος» απαριθμεί τις ευθύνες των υπουργών της ΔΗΜΑΡ και, κυρίως, του κυρίου Μανιτάκη, υπενθυμίζοντας ότι «όλοι μαζί είχαμε αναλάβει την υποχρέωση να υπάρξουν 2.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο έως τα τέλη Μαΐου. Ωστόσο:
-«Η διαδικασία της ‘διπλής αξιολόγησης θέσεων και προσωπικού’ δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις εβδομάδες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχε κάνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση.
- «Επιλεκτικές απομακρύνσεις ‘επίορκων’ ή ‘κοπανατζήδων’ δεν μπορούσαν να φθάσουν τον αριθμό αυτό» (σ.σ. τις 2.000), επιρρίπτοντας και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, τις ευθύνες στον Α. Μανιτάκη, που δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό.
- «Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση μέσα από συμβασιούχους. Ό ένας υπουργός την προώθησε και ο άλλος υπουργός της ματαίωσε! Και οι δύο ήταν από τη ΔΗΜΑΡ, όπως θυμάστε». 

aftodioikisi.gr

Ο Μόρσι βγάζει τον στρατό κατά των διαδηλωτών στην Αίγυπτπο

Morsi-military-leader
Ακόμη ένας ηγέτης που ανέδειξε η Αραβική Άνοιξη αποδεικνύει τις… δημοκρατικές ευαισθησίες του. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι δείχνει έτοιμος να καταφύγει στη βοήθεια του στρατού, για να αντιμετωπίσει τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις κατά της πολιτικής του.
Ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον οποίο διόρισε ο Μόρσι στο αξίωμά του πριν από έναν χρόνο, δήλωσε σήμερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανείς, όταν βλέπουν ενέργειες που οδηγούν στην κοινωνική αναταραχή, και θα προστατεύσουν τη λαϊκή βούληση.

ysterografa.gr