Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Βρούτσης: Νέες θέσεις εργασίας ως το τέλος του 2014

Vroutsis1
Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει τις 160.000 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών», που ήδη υλοποιείται, θα προστεθούν τα προγράμματα για 75.000 νέους, που ξεκινούν στις αρχές του 2014, ενώ από τα 180 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από τα 6 δισ του «Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους» θα προκύψουν νέα προγράμματα για επιπλέον 40-50.000 νέους ανέργους.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Άργος: Γιατρός πέθανε την ώρα που χειρουργούσε


 Σοκ στην ιατρική κοινότητα προκάλεσε ο θάνατος του 48χρονου χειρουργού, κατά την διάρκεια χειρουργείου στο Νοσοκομείο Άργους.
Όπως διαβάζουμε στο argoliki.gr ο γιατρός έκανε επέμβαση σε έναν ασθενή με πρόβλημα στην χολή, όταν ξαφνικά είπε στους υπόλοιπους ότι ζαλιζόταν και έπεσε στο πάτωμα.
Καρδιολόγοι του νοσοκομείου έτρεξαν για να τον συνεφέρουν ενώ οι άλλοι χειρουργοί συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την επέμβαση της χολής.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Αιτωλοακαρνανία: Έπεσε με τη "γουρούνα" στο γκρεμό και σκοτώθηκε



 Νεκρός ανασύρθηκε ένας 64χρονος άνδρας ο οποίος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε με τη μηχανή του, τύπου γουρούνα, σε γκρεμό, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά στο Θέρμο.
Όπως γράφει το aerasnews, άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να ανασυρθεί ο άτυχος άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, την έρευνα έχει αναλάβει το Α.Τ. Θέρμου.

Μεσσηνία: Το γαμήλιο γλέντι τους βγήκε ξινό...



 Σε περιπέτεια εξελίχθηκε μια βραδιά γαμήλιου γλεντιού σε παραλιακή περιοχή της Πυλίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsmessinia δεκάδες καλεσμένοι των νεόνυμφων άρχισαν να διαμαρτύρονται για στομαχικές διαταραχές προερχόμενες πιθανότατα από τα φαγητά που τους σέρβιρε το κέτεριγκ στο κεντρο διασκέδασης που είχαν επιλέξει για το γαμήλιο γλέντι.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά προς τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες.

Έκπληκτοι οι νεόνυμφοι παρακολουθούσαν το κέντρο να αδειάζει από τους καλεσμένους τους και το γαμήλιο γλέντι τους, να τινάζεται στον αέρα.

Αρκετοί από τους καλεσμένους του γάμου απειλούν πλέον με μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων του καταστήματος και πιθανόν η συνέχεια του... γλεντιού να μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες.

newsit.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Το «τέλος των μνημονίων» προβλέπει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 
Φίλες και φίλοι, καλημέρα σας

Αγαπητέ πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,
Πρώτα από όλα να σου πούμε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου. Έχω περάσει από τη θέση σου, ξέρω πόσες δυσκολίες είχες. Τα πήγες πάρα πολύ καλά και ένα μεγάλο μπράβο και τις ευχαριστίες μας για την εξαιρετική σου δουλειά.

Φίλες και φίλοι,

Πριν από τρία χρόνια στο 8ο τακτικό συνέδριο τότε μας Συνέδριο με νεοεκλεγέντα για πρώτη φορά στην ιστορία της Παράταξής μας από την βάση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τότε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία βγήκε πάλι μπροστά και κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να το πούμε, με δύναμη, ενότητα, λόγο, προτάσεις και ένα ισχυρό ιδεολογικό οπλοστάσιο που ανταποκρίνεται στους σκοπούς που εκφράζει αυθεντικά την ευρεία Κεντροδεξιά.

Συναυλία Αποφοίτησης Μαθητών Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Συναυλία Αποφοίτησης Μαθητών Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQlc3iYifvXi6IqMsro6D2kAxDn5AhGxQoQUGIBBstEIelfZvCw1PYBQF-WFoHM9t_DxkpgYpWCvVppJzYBr5sPi3ELoysjrZ-g88X3JP-K81qmGOlIrteMaDZOzu3InD18fU-0kZ1hkw/s400/Derveni-low2.jpg 

Η αποψινή συνέλευση θα γίνει τελικά στις 8:00μμ μέσα στο Τουριστικό Περίπτερο Δερβενίου και όχι στις 8:30μμ στην πλατεία, λόγω του ότι υπάρχει εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου απόψε στο Δερβένι στο προαύλιο του Γυμνασίου στις 9μμ.
Δυστυχώς, αν και ενημερώσαμε τους υπεύθυνους του δήμου πριν μερικές εβδομάδες για την αποψινή συνέλευση, κανείς δεν μας είπε για την άλλη εκδήλωση και όταν το μάθαμε από τα δελτία τύπου του δήμου (Τρίτη 24/6), δεν γινόταν να την αναβάλουμε. Επειδή όμως δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο Δημοτικό Ωδείο, θα ξεκινήσουμε νωρίτερα και θα μεταφερθούμε μέσα στο Τουριστικό Περίπτερο, ώστε αν ξεκινήσει η συναυλία του Ωδείου πριν τελειώσει η συνέλευση να μην ενοχλήσουμε.

Βορίδης: Αν δεν είχα φιλοδοξίες… θα ψάρευα

Makis-Voridis
(Photo Eurokinissi)
Ο αποκλεισμός του Μάκη Βορίδη από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ένα από τα θέματα “αιχμής” που απασχόλησαν το παρασκήνιο και τα πολιτικά κουτσομπολιά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έχει… φρενάρει εδώ και έναν χρόνο την πολιτικά ανοδική πορεία του, καθώς μετά τη μετακίνησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, κέρδισε με δυσκολία την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν υπήρξε “βαρύς” αντίπαλος απέναντί του, δεν έγινε υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά που σχηματίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, λόγω του βέτο που είχε βάλει ο Φώτης Κουβέλης, και δεν έγινε υπουργός ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που η ΔΗΜΑΡ και… το βέτο της δεν υπήρχαν πλέον ως εμπόδια.
Μιλώντας σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, ο Μάκης Βορίδης εκθέτει τις απόψεις του, μιλάει για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του, και… κοιτάζει στο μέλλον.
“Βουλευτής έγινα τέσσερις φορές. Έγινα και υπουργός. Αν εξαιτίας της πολιτικής μου διαδρομής δεν έγινα υπουργός σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρωθυπουργό”, τόνισε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου.
“Ο Κώστας Καραμανλής με τον μεσαίο χώρο απεικόνιζε τη σχέση μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας με ααναφορές σε επίπεδο τόσο κοινωνικό όσο και συμπεριφορών. Με αυτή την έννοια, δεν νομίζω ότι έχει εγκαταλειφθεί η πολιτική αυτή.
Η Παράταξη πρέπει να διατηρήσει τη προνομιακή της σχέση με τα μεσαία στρώματα, που σήμερα μπορεί να διακυβεύεται, αλλά και με την αριστοτελική αρχή της μεσότητας”, επεσήμανε με έμφαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ακόμη ότι “δεν με ενδιαφέρει η υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας”, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του.
“Όσοι είμαστε πολιτικοί, έχουμε φιλοδοξίες. Αν δεν είχαμε, θα ήμασταν σε κάποιο νησί να ψαρεύουμε. Αν κάποιος έχει μια πιο συμβατική πολιτική διαδρομή από αυτή που είχα εγώ, προφανώς έχει λιγότερα να εξηγήσει.
Από την άλλη, οι πιο δύσκολες και περίπλοκες διαδρομές συγκροτούν, κατά γενική ομιλία, ανθρώπους πιο ώριμους, πιο σύνθετους”, υπογραμμίζει ο Μάκης Βορίδης.

ysterografa.gr

Δράση: Συγχαρητήρια Γιάννη Αντετοκούμπο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ
Η Δράση συγχαίρει τον 18χρονο Έλληνα Καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο για την επιλογή του στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ, του σημαντικότερου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.
Η θέση αυτή αποτελεί την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ Έλληνας καλαθοσφαιριστής στη διαδικασία επιλογής αθλητών από τις ομάδες του ΝΒΑ.
Στο πρόσωπο του Γιάννη καθρεφτίζεται η προσπάθεια όλων των Ελλήνων που τα καταφέρνουν με τις δικές τους δυνάμεις και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Μπράβο Γιάννη!

ΚΕΔΕ: «Όχι» στις απολύσεις, «ναι» στη διαθεσιμότητα

Την κατηγορηματική του αντίθεση  στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους  και στα νομικά τους πρόσωπα εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Kατά τη σημερινή συνεδρίασή του,  το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τάχθηκε ομόφωνα κατά των απολύσεων και υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους δήμους , ενώ θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να εκθέσει τις απόψεις του, αλλά και να ενημερωθεί για τις θέσεις της.
«Εδώ και μέρες κυριαρχεί η είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι  η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας έχει προχωρήσει  σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα από τον περασμένο Δεκέμβριο 11 Δήμοι, 2 Περιφέρειες και 2 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν προσφερθεί οικειοθελώς για να αξιολογηθούν οι δομές και οι υπηρεσίες τους. Η αξιολόγηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για την αξιολόγηση και των υπολοίπων Δήμων«, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε  σε μια δημόσια διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική.  Θα πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό  ότι δεν θα αποκτήσουμε ξαφνικά και ευέλικτη και αποτελεσματική  διοίκηση και ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών. Μιλάμε για ανθρώπους, για υπαλλήλους και όχι για ψυχρούς αριθμούς».
Καταληγοντας, ο κ. Ασκούνης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Αυτοδιοίκησης στις όποιες απολύσεις στους δήμους :«Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στις όποιες απολύσεις. Έχουμε ταχθεί υπέρ της κινητικότητας και μάλιστα στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να μετακινηθούν εργαζόμενοι  από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε Δήμους και  Περιφέρειες που έχουν ελλείψεις».

aftodioikisi.gr

Ομπάμα: Προέχει η υγεία του Μαντέλα

obama
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία του Νέλσον Μαντέλα και ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει αν θα τον συναντήσει κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Είπατε τίποτα για την ''ανάτπυξη'';

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Την επόμενη φορά που κάποιος επενδυτής θα θελήσει να πραγματοποιήσει επένδυση σε εξοπλισμό της επιχείρησής του δε θα παραλείψω να ζητήσω άδεια από το Συμβούλιο Επικρατείας για την υλοποίηση τουλάχιστον των ''ηλεκτρομηχανολογικών''(για το φόβο των ''Ιουδαίων'' φυσικά). Βρέ που καταντήσαμε!!

Ερώτηση για δυνατούς λύτες.Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να εκδοθεί μία άδεια ''βιοτεχνίας παγοκύβων''; Για να πάρεις άδεια ακόμη και σε βιοτεχνικό πάρκο να φτιάχνεις παγάκια χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 χρόνια και το κόστος έκδοσης και οι αμοιβές μπορούν να ξεπεράσουν τις 3000 ευρώ για καλαμπούρι.Επίσης καθόλο το διάστημα αυτό μπορείς να κάνεις έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ και να λειτουργείς, όχι όμως νομότυπα.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για κάθε λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.Κάνεις έναρξη επιτηδεύματος χωρίς την άδεια λειτουργίας ,πληρώνεις κανονικά ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και λοιπούς φόρους -τέλη,πληρώνεις κανονικά τις ασφαλιστικές σου εισφορές αλλά είσαι παράνομος και ανά πάσα στιγμή έτοιμος για το ''φρέσκο''(αυτόφωρο).
Και τώρα που τα έγραφα αυτά τι θυμήθηκα λέτε;
''Αυτοφοράκιας''.Αλήθεια τι είναι ο αυτοφοράκιας; Μα είναι το άτομο(πρόσωπο) ο οποίος επί πληρωμή δέχεται ως υπεύθυνος καταστήματος ή επιχείρησης να πηγαίνει αυτοβούλως στο αυτόφωρο όσες φορές χρειαστεί έως ότου εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης (υγειονομικού ενδιαφέροντος).
Μιλάμε για διεθνείς πρωτοτυπίες.Κατά τα άλλα θέλουμε επιχειρήσεις,θέλουμε επενδύσεις ,δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ.κλπ.
Δεν είμαστε ικανοί όχι καφενέδες αλλά ούτε καν παγάκια για τους καφέδες μας να αφήσουμε να φτιάχνουν χωρίς να τα σκάσουν χοντρά υποκλινόμενοι στη αθάνατη ελληνική σοβιετική γραφειοκρατία.
Χαιρετισμούς σε όλους όσους ασχολούνται με αναλύσεις για ανασχηματισμούς,χαρτοφυλάκια και λοιπά ''δημοκρατικά εδέσματα'' .
Περί ανάπτυξης κάτι κύριοι;

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΥΚΑΡΙΑΣ!!!

Του Δημήτρη Γιάννου
Η Νέα Μεταπολίτευση, όπως σωστά οριοθέτησε τη νέα πολιτική εποχή ο Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορεί να βασιστεί σε παρωχημένες λογικές, σε φθαρμένα υλικά και σε ξεπερασμένες κομματικές δομές και νοοτροπίες. Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη είτε η συνολική μεταρρύθμιση των υπαρχόντων κομμάτων είτε η γέννησε νέων πολιτικών σχημάτων. Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και βιώνοντας τη δυσκολότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 9ο συνέδριο της ΝΔ, το κρισιμότερο, κατά τη γνώμη μου, συνέδριο για το μέλλον και την προοπτική της κεντροδεξιάς παράταξης.

Τόση ανεργία-τόσα κλεμμένα…

Του Θανάση Νικολαΐδη

Η μηχανή αχρήστεψε εργατικά χέρια και ωφέλησε τους ιδιοκτήτες. Τ’ αφεντικά και φαν της «ιδεολογίας» και του συστήματος. Και πλημμύρισε τον κόσμο η ανεργία, η Ευρώπη ανέργους, με την Ελλάδα…μπροστάρισσα. Και, βέβαια, δεν είναι «γνήσια» η ανεργία στη χώρα μας της αρπαχτής (αλλά) και της λούφας, αλλά είναι άλλη ιστορία. Το (μέσο) ελληνόπουλο σνομπάρει τα μεροκάματα π. χ. στο χωράφι, γιατί «έμαθε γράμματα» και αράζει. Με το αντίτιμο του φραπέ εξασφαλισμένο από τη γονική μέριμνα. Παίρνουμε, λοιπόν, την ανεργία δεδομένη και το πρόβλημα μπροστά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ κονδύλια και με τον άνεργο δεν παίζεις. Ούτε κι αυτός με τις ανάγκες της ζωής. Απέναντι το Κράτος, μαδημένο από μακρυχέρηδες. Με τους θησαυρούς του συλημένους «επιστημονικά». Αδύναμο να ανταποκριθεί και εν πολλοίς αναξιόπιστο. Και δεν χρειάζονται πολλές μετρήσεις για τον προσδιορισμό της αναξιοπιστίας του. Πέφτει το μάτι στους (δίκαια) εξοργισμένους ομολογιούχους, ξαναπέφτει στα κλεμμένα και βγαίνει το συμπέρασμα χειροπιαστό.

ΔΕΝ ποντάρουμε, λοιπόν, στο (αναξιόπιστο) Κράτος για τους ανέργους. Ούτε απ’ τον ελλειμματικό του τακτικό λεγόμενο προϋπολογισμό και στα έσοδά του, με τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις του. Μόνο σε «έκτακτα» ποντάρουμε για την επιδότηση των ανέργων. Σε «έσοδα» από επιστροφές κλεμμένων.

ΕΧΟΥΜΕ παρελθούσες, παρούσες και μελλοντικές δικαστικές υποθέσεις, που τρέφουν τη…φαντασία μας. Θα τελειώσουν, θα επιδικαστούν…μυθώδη ποσά σε καταδικασμένους και θα φουσκώσουν τα ταμεία για τους…ανέργους. Και, βέβαια, η μνήμη ξεκινάει απ’ τα «αποτελματωμένα» Βατοπέδια, ξεκουράζεται στο…κελί του Άκη και βαλτώνει στη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΕΝ τα βάζεις με την Εκκλησία και γράψε «αθώος». Παλιά η ρήση, την επανέλαβε ο Α. Παπανδρέου: «Είναι η Εκκλησία ένα κάρβουνο. Αν το πλησιάσεις αναμμένο θα καείς. Αν είναι σβηστό, θα μουντζουρωθείς». Έτσι κι αλλιώς ζημιωμένος! Πέρασε απ’ τη ζωή μας το Βατοπέδι και δεν άφησε ίχνη. Περνάει ο κ. Τσοχατζόπουλος με την παρέα του και τα εκατομμύρια θα παραμείνουν στην κρύπτη τους. Και, βέβαια, διατηρούσαμε μιαν ελπίδα πως κάποιοι θα ‘χαναν τον ύπνο τους απ’ τις αποκαλύψεις του, αλλά αυτά δεν γίνονται με «κανονικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας» τουτέστιν, κράτησης με τηλεόραση, κινητό και επισκέψεις.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ τον «αγώνα» των συνέδρων για την (απόκρυψη) της Λίστας και μας πιάνει πανικός. Περιμένουμε το πρώτο ευρώ από’ τις «εισπράξεις» και μας πιάνει απελπισία. Το ίδιο και οι άνεργοι.

Υ.Γ. Κυρία Τσαπανίδου (που…κελαηδάτε συμπάσχουσα με τους αναξιοπαθούντες, καθεκάστην) και με το…συμπάθειο:
Συμπεριλάβατε στις φορολογικές σας δηλώσει ό,τι εισπράξατε «τότε» απ’ την ΝΕΤ;

Απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου, τόσο ως απλός πολίτης όσο και ως βουλευτής, την υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων που ξεκάθαρα καταπατούνται στην περίπτωση της τριετούς προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 282 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζουν με σαφήνεια τα ανώτατα όρια προφυλάκισης.
 
Η Ν.Δ. προσφεύγει στην προσφιλή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει όσους υπενθυμίζουν τις εγγυήσεις που παρέχει ένα Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα. Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης, επιδεικνύει ολοένα και σκληρότερο αυταρχισμό, ευτελίζοντας έτσι το νομικό μας πολιτισμό. Τρανταχτά παραδείγματα αυτής της αντίληψης είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αυταρχική διολίσθηση και στη θεσμική διάβρωση. Έχει διαλέξει πλευρά, είναι με τη Δημοκρατία».