Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Αύριο πάλι



Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Δήμος Μούτσης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Άλλες ερμηνείες: Δημήτρης Ψαριανός || Κώστας Σμοκοβίτης

Αύριο πάλι, αύριο πάλι θα 'ρθω να σε βρω
Κρίμα που δεν με πιστεύεις
Κρίμα που μ' αφήνεις μόνο μου να ζω

Αύριο πάλι, αύριο πάλι θα 'ρθω να σου πω
Κρίμα που δεν με πιστεύεις
Κρίμα που δεν ξέρεις πόσο σ' αγαπώ

Οι «δίδυμοι πύργοι» της Ευρωστίνης

 ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΙΚΑΣ

Ενσαρκώνοντας τη μεσαιωνική Ζάχολη, o πύργος του ... Πύργου και ο πύργος του Κούτου, αν και δίδυμοι σαν τους twins του Μανχάταν, δεν είχαν κοινή τύχη. Ο πρώτος ανακαινίστηκε -αν και δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς- ενώ ο δεύτερος αφέθηκε στην τύχη του και κατέρρευσε.




  
Εγκαταλείποντας τις εστίες τους στη Μονεμβασιά, οι άρχοντες Μαμωνάδες φόρτωσαν τα υπάρχοντά τους σε γκαμήλες ψάχνοντας καινούρια πατρίδα. Ακολουθούσαν έναν «χρησμό»: θα εγκατασταθούν και θα χτίσουν τον πύργο τους στο σημείο όπου θα γονατίσει αποκαμωμένη η πιο γερή τους γκαμήλα. Ήταν ο πύργος του Κούτου.
Αργότερα, άλλος κλάδος της ίδιας οικογένειας εγκαταστάθηκε στην ίδια περιοχή και έχτισαν τον δικό τους πύργο, από τον οποίο πήρε το όνομά του το χωριό. Ήταν ο πύργος του Κορδή, στον Πύργο.

Κυκλοφόρησε το 3ο φύλλο της¨"Συμπολιτείας"
















Διαβάστε την μέ ένα κλικ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ… κήρυξε πόλεμο μετά τη συνάντηση με Μιχελάκη και Μητσοτάκη!

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÊÁÉ ÐÏÑÅÉÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÏÅ-ÏÔÁ 
(EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η νομοθετική ρύθμιση για τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα γίνει ή τώρα ή το Σεπτέμβριο
Μεταξύ άλλων σε διαθεσιμότητα θα βγουν μέχρι τέλος Ιουλίου οι σχολικοί φύλακες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Σε ποσοστό 5%-10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους ως υπάλληλοι ενώ ένα άλλο ποσοστό- το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από αξιολόγηση.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ένα από τα κριτήρια θα αποτελέσει η ημερομηνία γέννησης των δημοτικών αστυνομικών που θα πρέπει να είναι μετά το 1993.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα είναι « Καμία απόλυση».

Θρίλερ με τους δραπέτες των Τρικάλων - Ο Αρχηγός της Αστυνομίας πήγε στη Θεσπρωτία


Πάνω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τα όρη του Σουλίου, όπου γίνεται για 3η μέρα η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών, πέταξε με ελικόπτερο το μεσημέρι, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος...
Το έκανε για να έχει εικόνα του ανάγλυφου της περιοχής. Αμέσως μετά έγινε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ενισχύθηκαν από χθες με καταδρομείς του στρατού, βρίσκονται κατά μήκος του Καλαμά, των συνόρων, ενώ υπάρχει και μια τρίτη ζώνη στα χωριά του Κάτω Ζάλογγου.
  Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δραπετών.
Όπως διαβάζουμε στο AgrinioNews, ο Κόλα, ο φερόμενος ως "αρχηγός" των δραπετών, μαζί με τον Ιλίρ Κούπα, είχαν κάνει στάση στο Λαμπίρι της ορεινής Τριχωνίδας.
Τουλάχιστον έτσι εκτιμάται, μέχρι οι ενδείξεις γίνουν αποδείξεις...

Συγκεκριμένα σε απόμερη περιοχή κοντά στο Λαμπίρι αποκαλύφθηκε διάρρηξη κατοικίας. Ο ιδιοκτήτης την αντιλήφθηκε σήμερα καθότι ήταν από τις 21 Ιουνίου στην Αθήνα.
Από την κατοικία λείπουν ρούχα και κάποια φαγώσιμα και οι εκτιμήσεις είναι πως εκεί έμειναν οι δραπέτες καταδιωκόμενοι, μετά από την περιοχή του ορεινού Θέρμου,
όταν όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν πως κινούνται προς Προυσό.

Τελικώς μετά το Λαμπίρι επέλεξαν να κατέβουν προς Παραβόλα και όχι να συνεχίσουν προς Ευρυτανία...
newsit.gr
 

Τμηματική καταβολή της δόσης για την Ελλάδα

eurog

Την τμηματική καταβολή της δόσης, που θα ανέρχεται τελικά στα 6,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, αποφάσισε το Eurogroup.
Η χώρα μας θα πάρει τον Ιούλιο 4 δισ.ευρώ από την ευρωζώνη και 1,8 δισ. από ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, τον Οκτώβριο θα αποδεσμευθεί ακόμη 1 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα περίμενε ότι το σύνολο της δόσης θα φτάνει τα 8,1 δισ. ευρω, ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε να δοθούν 6,8 δισ. ευρώ, λόγω ενστάσεων που έθεσε η Γερμανία.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ. ΣΤΑΜΟΥ ΣΕ Γ.ΜΠΑΚΟ (...εφευρίσκετε έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα...)

Από τη Δημοτική Σύμβουλο του Δημου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κ. Μαρία Δ. Στάμου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση της που  αποτελει απάντηση  στον κ. Γ. Μπάκο.
Η κ. Στάμου στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

*Σκέφτηκα να μην απαντήσω στα λεγόμενά σας, για αυτό και άργησα, αλλά ορισμένα πράγματα «δεν καταπίνονται».

Κύριε Μπάκο,

Ένταση στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ

stamatis
Με τους εισηγητές όλων των κομμάτων άνοιξε η αυλαία της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
«Δεν φταίμε εμείς για το “μαύρο” στη δημόσια τηλεόραση αλλά όσοι κάνουν κατάληψη στο κτίριο και βγάζουν πολιτικούς λόγους» είπε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης για να λάβει την οργισμένη απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Η Χούντα το έκανε καλύτερα».
Ένταση, υπήρξε όμως και σε άλλες περιπτώσεις.
Γενικά, για ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία, που δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης με επίκεντρο των έντονων επικρίσεων της το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τους χειρισμούς της.

«Πιθανόν να δοθεί τμηματικά η δόση στην Ελλάδα»

daisel
Στο ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί στην Ελλάδα σε υποδόσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Θα ακούσουμε την τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότε και πως θα εκταμιευθεί η δόση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ντάισελμπλούμ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά σε υποδόσεις, αν αυτό είναι «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει», κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της τρόικας.
Στην Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα προκειμένου οι χώρες αυτές να παραμείνουν στη σωστή τροχιά και για να εργαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

ysterografa.gr

Συνταγές μαγειρικής - Κάπαρη στη Ζάχολη


Λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα Ροζενά, πηγαίνοντας για Σαραντάπηχο ή Γκούρα ή Καρυά (πάει… παντού αυτός ο δρόμος), βρίσκουμε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του δήμου μας, τη Ζάχολη ή Εβροστίνη. Αφού κάναμε τη βόλτα μας στο ειδυλλιακό ρέμα των Μύλων, πήγαμε στο μαγαζί με τα παραδοσιακά προϊόντα του Τάκη Νικολατσόπουλου και πήραμε τη συνταγή του για να φτιάξουμε την κάπαρη που μαζέψαμε φέτος.

Ο Τάκης μάς είπε τα εξής: «Αφού μαζέψουμε τα τρυφερά βλαστάρια της κάπαρης, τ’ αφήνουμε μια μέρα στον ήλιο να μαραθούν. Μετά τα βάζουμε σ’ ένα δοχείο με νερό μέχρι ν’ αλλάξουν χρώμα, να ξανθύνουν λίγο. Αυτό μπορεί να πάρει δύο και τρεις βδομάδες. Μετά τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα σ’ ένα μίγμα που αποτελείται από 2 μέρη νερό, 1 μέρος ξύδι και αλάτι... κατά βούληση.
Το πότε είναι έτοιμα θα το καταλάβεις με την αλάνθαστη μέθοδο της δοκιμής. Είναι έτοιμα όταν αρέσει του καθενός».
Μ’ αυτή τη συνταγή φτιάχνει ο Τάκης την κάπαρη που στολίζει τα ράφια του. Αφού ήπιαμε κι ένα σφηνάκι ρακή, βγήκαμε από το μαγαζί του και βρεθήκαμε μπροστά στο βασανιστικό δίλημμα: Σε ποια από τις δύο πολύ καλές ταβέρνες του χωριού να πάμε; «Σε ποια ταβέρνα πήγαμε την προηγούμενη φορά; Α, ωραία! Σήμερα θα πάμε… στην άλλη!».

Μαρία Ζαχαράτου
 sympoliteia.net

Επιστρέφει στη Ν.Δ. ο Τατούλης;

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Εδώ και χρόνια, από εποχής Κώστα Καραμανλή, ο Πέτρος Τατούλης “τα’ χει σπάσει” με το κόμμα που τον ανέδειξε, τη Νέα Δημοκρατία. Προ τριετίας δε, συνεργάστηκε με το κραταιό τότε ΠΑΣΟΚ κι αναδείχθηκε περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Έγινε κάτι που καμία από τις δύο πλευρές, δεν το περίμενε. Κι εκείνος να γίνει περιφερειάρχης μ’ ένα κόμμα που ήταν πάντοτε απέναντί του κι οι “πράσινοι” να καταλάβουν ένα παραδοσιακά “γαλάζιο” κάστρο.
Τώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει όπως η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο (είναι κόμμα… Γ’ Εθνικής) μαθαίνουμε ότι έχει βρεθεί η φόρμουλα της επανάκαμψής του στη Ν.Δ. κι αυτό πρόκειται να γίνει πολύ άμεσα. Εξάλλου, εκείνος με τον Καραμανλή είχε έλθει σε ρήξη, όχι με τον Σαμαρά. Με τον νυν πρωθυπουργό, ότι είπε ο ένας για τον άλλο, έγινε παραμονές αυτοδιοικητικών εκλογών και ήδη έχουν ξεχαστεί!
Lykavitos.gr

Λήξη συναγερμού για τη φωτιά στην Ελασσόνα

Αν και η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, στην Ελασσόνα, η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ καλύτερη κι έτσι, στις 17:00 το απόγευμα, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να επιστρέψουν σιγα - σιγά οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την

- περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας) και την

- περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιοχή Κύμης- Αλιβερίου).
Στην περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική, στο 199.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην κάψουν ξερά χόρτα και κλαδιά, να μην χρησιμοποιήσουν μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Επιχείρηση μετά από κατάληψη αντιεξουσιαστών

 
Ένταση επικράτησε στα Προπύλαια το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από την ειρηνική εισβολή φοιτητών στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να ακουστούν οι απόψεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του akous.gr, μέλος της διοίκησης κάλεσε την αστυνομία και αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Δέλτα, που περικύκλωσαν το κτίριο. Εγκλωβισμένα στο κτίριο βρέθηκαν περί τα 50 άτομα – μέλη της διοίκησης, υπαλληλικό προσωπικό και φοιτητές.
Εν τω μεταξύ, κλήθηκε η Πυροσβεστική να ανοίξει με τροχό την πόρτα της Πρυτανείας, ώστε να απεγκλωβιστούν φοιτητές που κλειδώθηκαν μέσα με σκοπό να αποφύγουν την προσαγωγή τους.
Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διακόπηκε, ενώ επικράτησε ένταση, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών κατά τη διάρκεια των προσαγωγών.
  Η επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30, με 20 προσαγωγές. Οι δρόμοι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.
 

Η Σούπερ Λίγκα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την Επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (SUPERLEAGUE) υπογράφηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Νέες θέσεις εργασίας στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας


 
Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, συνολικά πέντε ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του θα προχωρήσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εδρεύει στην Πάτρα, και συγκεκριμένα των παρακάτω ειδικοτήτων:
ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού 2
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού 2
ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων 1
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, από τις 16 έως και τις 26 Ιουλίου 2013, να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, ΤΚ 26334, Πάτρα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Πρωτοκόλλου, για τις θέσεις του ΤΕΙ Πάτρας, υπ' όψιν Κωνσταντίνου - Γεράσιμου Ακτύπη & Ολγας Καρβουνιάρη.

Για πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσωπικού του ΤΕΙ.Δυτικής Ελλάδας (Αικατερίνη Αθανασοπούλου, τηλ. 2610-369109 & Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τηλ. 2610 - 369111).

Μεγάλη φωτιά στην Ελασσόνα - Εκκενώνεται η πόλη!



Συναγερμός σήμανε στην Ελασσόνα από φωτιά που ξέσπασε στις 13.20. Οι φλόγες κυκλώνουν το στρατόπεδο της περιοχής, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν αεροσκάφη και 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες  ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.
Όπως διαβάζουμε στο thessalianews.gr μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα υπέργειες αποθήκες με καύσιμα και πυρομαχικά και ελλοχεύει πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκτός ελέγχου εκρήξεις, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές όπως είναι ο προφήτης Ηλίας..
Εκκενώνεται αυτή την ώρα η Ελασσόνα!
Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας!
Με ντουντούκες έχουν βγει στους δρόμους της πόλης και φωνάζουν στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την Ελασσόνα άμεσα
Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες: η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό...

Αυτή την ώρα έχει σχεδόν αδειάσει η πόλη της Ελασσόνας.

Συγκλονιστική η μάχη των πυροσβεστών, πάνω από 20 οχήματα, 60 άνδρες και αεροσκάφη επιχειρούν αυτή την ώρα στο στρατόπεδο. Αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας όλη η δύναμη των πυροσβεστών είναι σε επιφυλακή

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών - Κλειστή η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος



Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου  απο τις 16.00, πραγματοποιήται  η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Τρόικα: Συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Αίτημα προς το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης

Giannis-Stournaras-Eurogroup

Η τρόικα ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, και εισηγείται την εκταμίευση της δόσης, για την οποία θα αποφασίσει το Eurogroup. Διαπιστώνει “αβεβαιότητα” ως προς το αποτελέσμα της εφαρμογής του Μνημονίου, προβλέπει ωστόσο ότι η Ελλάδα μπορεί υπό προϋποθέσεις να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Χρυσοχοϊδης: Εγκρίθηκε η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Mihalis-Xrysoxoidis
Με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάβει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την επιστολή υπογράφη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλοτε Επίτροπος Οικονομίας των Βρυξελλών Όλι Ρεν, ο οποίος επισημαίνει ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα απαλλαγεί η εταιρεία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων, θα εξασφαλίσει την επιβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας, θα επαναφέρει τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους στο κέντρο του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού και θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, στο επιβατικό και εμπορικό κοινό”.
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από την πλευρά του, τόνισε: “Η έγκριση της έναρξης ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει νέο κεφάλαιο, όχι μόνο στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά και στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας”.

ysterografa.gr

Ο Κυριάκος, το δημόσιο και… η βία

Kyriakos-Mitsotakis
Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και μέσω εκείνου στην Ελλάδα της κρίσης και της προπτικής των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό “Focus”, σε ρεπορτάζ με τον… ηχηρό τίτλο “Αν χρειαστεί, με τη βία”.
Το ρεπορτάζ καταγράφει τη διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να διαδεχθεί τον Αντώνη Μανιτάκη στο αξίωμα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και δίνει έμφαση στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να… ξεφορτώσει το δημόσιο, μέσω απολύσεων και κινητικότητας.
“Την ώρα που διαπραγματεύεται με την τρόικα στο υπουργικό γραφείο του, στο δρόμο ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών. Οι επικεφαλής της τρόικας θέλουν περισσότερες περικοπές στο δημόσιο, κάτι για το οποίο οι διαδηλωτές δεν θέλουν ούτε να ακούσουν. Δύσκολα μπορεί να ζηλέψει κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση στην οποία βρίσκεται.
Στο σχετικό ερώτημα του “Focus” για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενασχόληση με την πολιτική, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αφοπλιστική: “Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να προσφέρω στην πατρίδα μου”, είναι τα λόγια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από όσες έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.
Η φράση ωστόσο που του αποδίδεται, και προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις, εστιάζει στο ότι “θα φροντίσει να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό, είτε με τη βία”. Πάντοτε υπό την αίρεση της… ελεύθερης αφήγησης των συντακτών του ρεπορτάζ.
Αργότερα το μεσημέρι, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδόθηκε ανακοίνωση διάψευσης:
Το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για το νέο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Στην ανάγκη με βία». Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε έκανε αυτή ή παρόμοια δήλωση, ούτε στο περιοδικό Focus, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης”.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επενδύουμε σε διεθνείς συνεργασίες, με τελικό αποδέκτη τον πολίτη


«Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επενδύουμε, με καθαρούς και ισότιμους όρους, σε διεθνείς συνεργασίες, τελικός αποδέκτης των οποίων είναι ο ίδιος ο πολίτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  για την ανάπτυξη της δραστηριότητας της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας στη Νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αυτή εξετάστηκε κατά τη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, στην Τρίπολη στις 4 και 5 Ιουλίου. 

Δίκες εξπρές: Τέλος Νοεμβρίου φεύγουν οι 6.000 συμβασιούχοι

Θα συνεχίσουν να είναι οι δήμοι η βασική «δεξαμενή» για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Αυτό προκύπτει από την πρωινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με εκπροσώπους του δ.σ. της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Αθανασίου, έδωσε το περίγραμμα της ρύθμισης που πρόκειται να φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα., αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δούν την έξοδο από το δημόσιο όσων από τους 6.000 συμβασιούχους που εργάζονται, κυρίως, στους δήμους με προσωρινές διαταγές ακόμη και επί εφτά χρόνια, δεν έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις.
«Παύουν να ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα»
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, στόχος είναι να δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσων των συμβασιούχων και εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν «να παύουν να ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα», δηλαδή, οι συμβασιούχοι να βρίσκονται εκτός υπηρεσίας μέχρι την τελική εκδίκαση των υποθέσεών τους.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, το «τέλος Νοεμβρίου» για το οποίο μίλησε ο κ. Αθανασίου δεν είναι τυχαίο, καθώς η κυβέρνηση υπολογίζε, αν και δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από την τρόικα, να προσθέσει αυτό τον αριθμό στους 1.350 υπαλλήλους που πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2013 αλλά και στους 11.000 του 2014.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου στην Καλαμάτα του Γραμματέα του Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου και Επικεφαλή Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρου Μπούκλη



Σε συνέντευξη τύπου που έδψσε σήμερα το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας ο Περιφ.Σύμβουλος, Γραμματέας του Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου και Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρος Μπούκλης αναφέρθηκε σε καίρια θέματα τονίζοντας ότι:

  • Πρέπει να γίνει μία ενδελεχής αυτοκριτική και ανασκόπηση του παραγόμενου έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ειδική συνεδρίαση και προγραμματισμός έργου με διαβούλευση. Δεν είναι όλα θετικά, ούτε είναι όλα αρνητικά. Πρέπει να βασισθούμε στα θετικά και να υπερνικήσουμε τα αρνητικά.
  • Η ανεργία μπορεί να «πολεμηθεί» και μέσω της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (αυτό συζητήθηκε και πρόσφατα μεταξύ του Λ.Μπούκλη και του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου). Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και σήμερα αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα.
  •  Σχετικά με την διαχείριση στερεών αποβλήτων πρέπει να λυθεί το διαχρονικό πρόβλημα μετά και το φιάσκο των δεματοποιητών. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση και να αποφύγουμε να δεσμευθεί η Περιφέρεια για εγγυημένες ποσότητες στους υποψήφιους αναδόχους για τα επόμενα 25 χρόνια. Πρέπει να τηρηθεί και ο ΠΕΣΔΑ και η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία που έθεταν από το 2011 και συνεχίζουν να θέτουν συγκεκριμένους στόχους ανακύκλωσης – κομποστοποίησης για τα επόμενα χρόνια.
  • Στον τουρισμό πρέπει να δοθεί έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό και στην παράλληλη στήριξη τοπικών κοινωνικών-συνεταριστικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη μέσω allinclusive μοντέλων αποτελούν επιλογές χωρίς ιδιαίτερο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική οικονομία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί και το Πελοποννησιακό «καλάθι αγροτικών προϊόντων».
Στο θέμα της ΕΡΤ  ο Λ.Μπούκλης ανέφερε ότι πρώτη φορά είδαμε σε διεθνές επίπεδο να κλείνει κρατική τηλεόραση με τέτοιο τρόπο, που σίγουρα δεν τιμά την Ελληνική Κυβέρνηση, Η ΕΡΤ θέλει αναδιάρθρωση και αξιοκρατία, και λύσεις σε προβλήματα που η ίδια κομματοκρατία δημιούργησε και όλοι συμφωνούμε σε αυτό, αλλά το κατέβασμα των διακοπτών και στην Αγία Παρασκευή αλλά και τοπικά στην Καλαμάτα μας θλίβουν.
Για την Χρυσή Αυγή τόνισε ότι ελπίζει μέσα σε τρία χρόνια με την είσοδο νέων πολιτικών, με τεχνοκρατικά στοιχεία και ταυτόχρονα με κοινωνικές ευαισθησίες, που θα θελήσουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο μας, να αποδυναμωθεί η πολιτική της δύναμη. Ως Οικολόγοι είμαστε ενάντια στην βία από όπου και εάν προέρχεται και προτάσσουμε θέματα πολιτικού ήθους. Το γεγονός της μη συζήτησης του θέματος του Φεστιβάλ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, δείχνει έντονα τον πολιτικό καιροσκοπισμό που ανθεί και σήμερα καθώς τα κόμματα μετρούν τα πολιτικά κουκιά και κρύβονται.
Στο θέμα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε ότι βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας, εκ της θέσεως του Γραμματέα, θα ζητά πλέον ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε προς συζήτηση θέμα.
Για την Δημόσια Υγεία έκανε ειδική μνεία για αναμονή στοιχείων από τις Περιφερειακές Ενότητες σε θέματα ελέγχων ποιότητας νερού και τροφίμων. Πρέπει και σε αυτό το κρίσιμο θέμα να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να βρούμε τρόπους βελτίωσης.
Επιπρόσθετα επισήμανε ότι στο θέμα καταπολέμησης κουνουπιών η έναρξη δράσεων ήταν εφέτος (2013) καθυστερημένη χρονικά.
Στο θέμα του Προαστιακού Λουτρακίου, ζήτησε να υλοποιηθεί το καθολικό αίτημα των κατοίκων για άμεση ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο συνέδριο των Οικολόγων – Πράσινων, σημείωσε ότι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του άφησε έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο την κομματική του ταυτότητα, παραμένοντας όμως ενεργό μέλος του κόμματος. Οι Πράσινες ιδέες πρέπει να γίνουν πράξη και στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι το Πράσινο Κίνημα όπως και στην Ευρώπη πρέπει και εδώ να βρει την θέση που πολιτικά και κοινωνικά του αξίζει.

Στο Λουτράκι για 4η χρονιά τα πρότυπα CAMPS ποδοσφαίρου και μπάσκετ της INTERSPORT


 
   Λουτράκι, 8 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα πρότυπα CAMPS ποδοσφαίρου και μπάσκετ της INTERSPORT με διαμονή ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας την INTERSPORT, με τον καλύτερο τρόπο, σε κορυφαίο διοργανωτή παιδικών αθλητικών camps.
Τα εντατικά προπονητικά προγράμματα υλοποιήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του SPORTCAMP στο Λουτράκι πριν λίγες μέρες, προσελκύοντας περισσότερους από 60 συνολικά μικρούς αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά του αγαπημένου τους αθλήματος από κορυφαίους προπονητές.
Αγόρια και κορίτσια 6-16 ετών έζησαν συναρπαστικές αγωνιστικές εμπειρίες μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων που περιλαμβάνουν προπονήσεις και φιλικούς αγώνες με ακαδημίες από διάφορες περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, ενώ είχαν ευχάριστες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης στο ασφαλές περιβάλλον του μεγαλύτερου ιδιωτικού αθλητικού κέντρου.

Οι καθημερινές προπονήσεις ποδοσφαίρου διεξήχθησαν υπό την καθ’ οδήγηση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της CHARLTON κου Stacey Beckham και την υποστήριξη του υπεύθυνου ποδοσφαιρικών διοργανώσεων του SPORTCAMP κου Μπάμπη Πελέκη, ενώ τις προπονήσεις του μπάσκετ επέβλεψε ο Υπεύθυνος Scouting της TNBA κος Jeff Javorek και ο τεχνικός διευθυντής της TNBA Greece κος Αχιλλέας Δεμέναγας.

Μετά τις απονομές, τα δώρα και τις βραβεύσεις όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα επόμενα αθλητικές διοργανώσεις της INTERSPORT και του SPORTCAMP.


«Καλοβλέπει» Σγούρο ο Μανδραϊκός !!!

«Καλοβλέπει» Σγούρο ο Μανδραϊκός !!!

Φαίνεται πως είναι μέσα στους παίκτες που θα ήθελε στην ομάδα του Μανδραϊκού ο νέος τεχνικός του συλλόγου Κυριάκος Μίχας, καθώς το δυναμικό του παιχνίδι, είναι από τα στοιχεία που τον κάνουν σημαντικό για έναν σύλλογο. Ο λόγος για το Δημήτρη Σγούρο, τον κεντρικό αμυντικό του Παννεμεατικού, ο οποίος αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες επιλογή του τεχνικού του Μανδραϊκού.
Ο Μανδραϊκός με νέο τεχνικό και με νέα διοίκηση, θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή πορεία τη φετινή σεζόν στην Γ’ Εθνική και όπως φαίνεται, ένας από τους παίκτες που θα ήθελε στο ρόστερ ο κ. Μίχας είναι και ο Δημήτρης Σγούρος.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτοικος Μάνδρας και ένας άλλος γνώριμό μας. Ο λόγος για τον Τάσο Χουστουλάκη, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα 6μηνο τη σεζόν 2010-2011 στην Κόρινθο, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα και του Διαγόρα Ρόδου, ενώ έχει περάσει και από τον Ασπρόπυργο με μεγάλη επιτυχία.
 
apopsi24.gr

Ανακοίνωση του "Πορτοκαλί​"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προπηλακίστηκε χθες από τραμπούκους της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μιας από τις αντιδραστικότερες συντεχνίες της χώρας που κρατούν "ομήρους" εκατομμύρια πολίτες κάθε φορά που αποφασίζουν παράνομες κινητοποιήσεις και απεργίες ή κλείνουν τις χωματερές των σκουπιδιών.
Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχουν σε επιθέσεις (πέρυσι προπηλάκισαν το Δήμαρχο Νεαπόλεως και Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και το Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη ενώ επιχείρησαν ξανά να προπηλακίσουν το Γιώργο Καμίνη).
Ας μην ξεχνάμε επίσης και τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Γιώργου Καμίνη από κουκουλοφόρους της αριστεράς και από μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Ίσως οι ναζιστικές στολές που φόρεσαν τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελλαρίου Ανκέλας Μέρκελ να σημαίνουν κάτι παραπάνω από μια άθλια διαμαρτυρία. http://www.palo.gr/cluster/multimedia/koinonia-nea/641/?clid=5816192
"Πορτοκαλί"
Τηλ: 210.7472530
Δράση

Κρύβοντας το μέλλον κάτω από το παρελθόν και την προπαγάνδα των αριθμών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι προφανές ότι όλη αυτή η συζήτηση περί του παρελθόντος (την ώρα που το παρόν της χώρας βυθίζεται και το μέλλον της παραμένει αβέβαιο) διαθέτει όλα τα στοιχεία της πολιτικής αποσταθεροποίησης, της πρόκλησης χάους και του τορπιλισμού της ψυχικής ενότητας σε επίπεδο λαού.

Ελλοχεύουν δηλαδή σ’ αυτή την άκαιρη και επικίνδυνη συζήτηση στοιχεία πολιτικής σκοπιμότητας, προσωπικών φιλοδοξιών, κομματικής επιβίωσης και προπαγανδιστικής επιβολής ή συγκάλυψης – ως γνωστόν ο Γκέμπελς έλεγε πως η κοινή γνώμη πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα.

Και βέβαια μας ενδιαφέρει το παρελθόν.

Και βέβαια πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους φθάσαμε ως εδώ.

Προσδοκούμε στην ανάκαμψη, αλλά έχουμε υπερβεί τα όριά μας!

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Η κατάσταση της Χώρας επιβάλλει κάθε τόσο να έρχονται οι υπάλληλοι της Τρόικας στην πατρίδα μας, να επιβλέπουν την πρόοδό μας στα όσα η Χώρα έχει συμφωνήσει αλλά και να παρακολουθούν την απαραίτητη πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών που αν ολοκληρωθούν θα σηματοδοτήσουν ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο κράτος χωρίς σπατάλες και δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Μέχρις εδώ συμφωνούμε όλοι. Ναι, επιβαλλόταν να αλλάξουμε, να ξεφύγουμε από τον κακό μας εαυτό και να αποτινάξουμε τις παθογένειες που έκαναν τη δημόσια διοίκηση να σέρνεται και να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Να σταματήσουμε τις αλόγιστες σπατάλες που ακόμη και σήμερα πνίγουν την οικονομία μας και να επιμερίσουμε δίκαια τα βάρη στους Έλληνες. Να απορρίψουμε την ατολμία των πολιτικών μας να πουν την αλήθεια στο λαό και να ζητήσουμε να προχωρήσουν ταχύτερα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μπας και γλυτώσουμε τον οικονομικό όλεθρο.

Βραδιά κλασικής μουσικής και ποίησης

Πρόσκληση
Με μεγάλη μας χαρά σας περιμένουμε σε εκδήλωση κλασικής μουσικής και ποίησης αφιερωμένη στην προβολή Ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπό την αιγίδα του " Όμορφου κόσμου" Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Αννρωπιστικού συλλόγου την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Οινοποιείο μας.
Συμμετέχουν οι γνωστοί καλλιτέχνες
Λουμινιτσα Μακαβέϊ, βιολί
Σταύρος Παργινός,τσέλο
Ευαγγελία Σερέτη, ποίηση
Την βραδιά αυτή θα έχετε την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τους παρακάτω παραγωγούς που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους.
Αγρόκτημα Μίνα: Οικολογικές Αγροτικέ ς καλλιέργειες
Αριαδνη: Παραδοσιακά προϊόντα
Γεωδή: μαρμελάδες, σάλτσες, αλείματα
Φούρνος Κασίμης
Παντοπωλείο:Not just Greek salad
Οινοποιία Α. Μεγαπάνος
Είσοδος: 10€
Χάρτης για την εύκολη προσέλευσή σας
Παρακαλώ επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο 6943906 019 διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες
megapanos.gr



 


Πρετεντέρη​ς: Επάξιος μιμητής του (Γιώργου) Παπανδρέου ο Τσίπρας

Giannis-Pretenteris
Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί και πάλι ο Γιάννης Πρετεντέρης με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, παρομοιάζοντας μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή το… ιστορικό σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, που σφράγισε τις βουλευτικές εκλογές του 2009, μέσω των οποίων το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία.
“Με άλλα λόγια, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο να τους χρωστάμε, αλλά να τους πάρουμε και το βόδι.
Η Ελλάδα θα πάψει να έχει χρέος, δεν θα πληρώνει τοκοχρεωλύσια και θα μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά της για να διορίζει στην ΕΡΤ, να ξαναφτιάχνει την αγροφυλακή και να πληρώνει τα πανεπιστήμιά της πιο ακριβά και από το Χάρβαρντ.
Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρει ξανά εκείνο το παλιό και αγαπημένο “λεφτά υπάρχουν”.
Πράγμα που τον καθιστά, όπως επιδιώκει εσχάτως, επάξιο μιμητή του Παπανδρέου.
Αλλά όχι του Ανδρέα. Του Γιώργου!”, τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

ysterografa.gr

Τίμησαν τον Άγιο Προκόπιο στο Κουφόδασος Χελυδορίου


Σήμερα 8 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Προκόπιο και στην περιοχή μας εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου στο Κουφόδασο Χελυδορίου της ορεινής Κορινθίας, που αποτέλεσε αυτόνομη μονή και σήμερα είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης.
Κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τον Άγιο με λειτουργία και αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα μετά από απόπειρα κλοπής ΙΧ από 2 άτομα


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κόκλυζα και στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας μετά από απόπειρα κλοπής ΙΧ από 2 άτομα στις 4.30 τα ξημερώματα.
Οι δύο άγνωστοι, σύμφωνα με αυτήκοοες πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr , προσπάθησαν με λοστό να ανοίξουν ένα ΙΧ μάρκας Opel Corsa αλλά έγιναν αντιληπτοί από την γιό της 50χρονης ιδιοκτήτριας.
Αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τον λοστό.
Αυτόπτες μάρτυρες παρέα παιδιών που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία Γραικοχωρίου, 2 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Ηγουμενίτσας, κάνουν λόγω για 2 άτομα περίπου 40 χρονών, ενώ στον έναν διέκριναν πως φορούσε πράσινη μπλούζα.
Οι 2 δράστες με τις φωνές του 30χρονου που τους αντιλήφθηκε, τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς την Κόκλυζα.
Αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν κάθε στενό της περιοχής

Αχαΐα: Σε ετοιμότητα για να μην κλείσει ο πομπός της ΕΡΑ Πάτρας

"Την ΕΡΑ Πάτρας δεν θα την πάρουν" λένε οι εργαζόμενοι - Σε ετοιμότητα  για να μην πέσουν πομποί στην Αχαΐα -  Χορευτική παράσταση απόψε στο Δασύλλιο - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ  Έριξαν το πομπό της ΕΡΤ στον Αίνο Κεφαλονιάς
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας και της Επιτροπής Στήριξης των Σωματείων επισημαίνεται: "Η Κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άνοιγμα της ΕΡΤ, συνεχίζει τον κατήφορο της παρανομίας, κόβοντας τους αναμεταδότες.
Συγκεκριμένα, έκοψε τους αναμεταδότες στα Γεράνεια Όρη, στον Υμηττό, σήμερα κόβει τους αναμεταδότες στον Αίνο της Κεφαλονιάς. Όλα μάλιστα δείχνουν ότι από στιγμή σε στιγμή με πραξικοπηματικό τρόπο ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την ίδια τακτική στην ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο.
ΤΗΝ ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ!!!
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!!!
Καλούμε το Λαό και την νεολαία της Πάτρας να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, στο Δασύλλιο.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, σωματεία, συλλογικότητες θα είναι η μεγάλη ασπίδα προστασίας της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Πάτρας.
Είμαστε εδώ όλοι μαζί σε 24ωρη βάση και σας περιμένουμε.
Ελεύθεροι, αποφασισμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για :
ΨΩΜΙ - ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Συντονιστείτε όλοι στους 92,5 Μ στην ΕΡΑ – Πάτρας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Παράνομοι και πειρατές στη ζωή μας είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας και όχι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ο Λαός που μας στηρίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΤΩΡΑ!!!
Πάτρα, 7 Ιουλίου 2013
Επιπλέον απόψε στις μμ στην ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και το Χορευτικό του Τμήμα δίνουν παράσταση συμπαράστασης στον αγώνα για Δημόσια Ραδιοτηλεόρασης και μήνυμα για να μη δοκιμάσουν την κατάργηση του σήματος της ΕΡΑ στην Αχαΐα.

Ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την Παπούα Νέα Γουινέα



Δύο ισχυροί σεισμοί μεγέθους 7,2 και 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την Παπούα Νέα Γουινέα.
Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 7,2 σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της Παπούα Νέα Γουινέα, με επίκεντρο 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ταρόν, στο νησί της Νέας Ιρλανδίας, στις 04:35 π.μ τοπική ώρα (18:35 GMT της Κυριακής). Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 379 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε λίγο αργότερα κοντά στην πόλη Καντριάν στο νησί της Νέας Βρετανίας. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης, και το εστιακό βάθος στα 62 χιλιόμετρα. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ποιοι χτύπησαν τον Καμίνη;

Εκρηκτικό μείγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί δημιουργείται στους δήμους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή της παρούσας φάσης της διαθεσιμότητας.
Το μείγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό καθώς οι ενδείξεις έχουν γίνει, πλέον, για τους περισσότερους στην αυτοδιοίκηση, αποδείξεις, ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα είναι τα «θύματα» και των επόμενων φάσεων της διαθεσιμότητας (σ.σ. εκτός από τους 12.500 του Σεπτεμβρίου άλλοι τόσοι υπάλληλοι πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του 2013) αλλά και των απολύσεων: Είτε αυτών που θα γίνουν μέσω της διαθεσιμότητας (μέχρι 11.000 στους συνολικά 25.000 για φέτος) είτε των 12.350 που έχουν απομείνει από τους 15.000 μέχρι το τέλος του 2014 μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
«Δημοτικές επιχειρήσεις, δήμοι με πλεονάζον προσωπικό και προβληματικά οικονομικά, καθαριότητα μπαίνουν στο στόχαστρο», σύμφωνα την πρόβλεψη στην aftodioikisi.gr έμπειρου αυτοδιοικητικού που, για ευνόητους λόγους, θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
Το «κερασάκι στην τούρτα»
Ποιο είναι το «κερασάκι στην τούρτα» σε όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;
Μα, τι άλλο από τη χθεσινή επίθεση εργαζόμενων στους δήμους («δεν ήταν της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν ήταν από αυτούς που έρχονταν μέχρι σήμερα στις πορείες», διαβεβαίωνε την aftodioikisi.gr, παλαιός συνδικαλιστής, «δείχνοντας» προς το μέρος «αγανακτισμένων» υπαλλήλων από αυτούς που απολύονται) στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Ο ίδιος συνδικαλιστής που δεν συμμετέχει πλέον στα όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά είναι «μόνιμος» στις κινητοποιήσεις προέβλεπε ότι, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, «δεν χρειάζεται παρά μία σπίθα για να φέρει την καταστροφή. Αρχής γενομένης από τη σημερινή πορεία», συμπλήρωνε.
Και κατέληγε: «Σε κάθε περίπτωση αυτοί που χτύπησαν τον Καμίνη άναβαν το φυτίλι για να φτάσει γρηγορότερα στο μπαρούτι»

Kαταδικάζουν την επίθεση κατα Καμίνη

kaminis

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκαν μέσω του twitter για την επίθεση εις βάρος του Γιώργου Καμίνη, έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".
"Κουράγιο δήμαρχε!", έγραψε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Κεδίκογλου για επίθεση σε Καμίνη: Απαράδεκτη κάθε μορφή βίας
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων έξω από την ΚΕΔΕ, το βράδυ της Κυριακής, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Έντονα καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ την επίθεση που δέχθηκε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, αναφέρεται:
“Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο”.

Χτύπησαν τον Γιώργο Καμίνη έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ

Επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά την ώρα που έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς ολοκληρωνόταν η συνεδρίση, άρχισαν να τον σπρώχνουν και στη συνέχεια τον χτύπησαν
Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν οτι ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, έστειλε το εξής tweet: "Χτύπησαν τον δήμαρχο Αθηναίων. Οδεύει προς το νοσοκομείο".
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη φασιστική - όπως τη χαρακτηρίζει- επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη.
Όπως αναφέρει: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ".
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων επιβαιώνει αρχικά ότι ο κ.Καμίνης δεν δέχτηκε μόνο φραστική αλλά και σωματική επίθεση, ενώ στη συνέχεια αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλου.
Αναλυτικά αναφέρει: " Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους".

Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση «εργαζομένων» στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους".
newsit.gr

Μεγάλη φωτιά σε συνοικία του Άργους


argosΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στις παρυφές της πόλης του Αργους και συγκεκριμένα στην περιοχή Άκοβα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 περίπου το απόγευμα και κινδύνευσαν άμεσα,τόσο το μοναστήρι της Γεννήσεως του Χριστού όσο και σπίτια στην περιοχή Συνοικισμός του Αργους.
Η φωτιά εκδηλώνεται στο λόφο πίσω από το γήπεδο της πόλης και στη μάχη της κατάσβεσης ενεργούν δυνάμεις απ όλη την Πελοπόννησο ενω ήδη επιχειρούν, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κώστα Γιόβα, 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες , 23 άτομα πεζοοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής,υδροφόρες των δήμων της περιοχής, εθελοντές πολίτες και ρίψεις νερού κάνουν 5 καναντέρ και 2 πεζετέλ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται επικίνδυνη γιατί βρίσκεται στίς παρυφές της πόλης.

Οι εκλογές κερδίζοντα​ι (κυρίως) από τη σύγκριση ηγετών

David-Cameron-Ed-Miliband
Twitter @EmOikonomidis
Η πολιτική επικοινωνία εστιάζει μεταξύ άλλων στην αποτελεσματικότερη διαχείριση συμβόλων, συμβολισμών και… timing, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα την επιδίωξη εκλογικής επικράτησης και μετεκλογικής εδραίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πόροι που σπαταλώνται, υλικοί και ανθρώπινοι, στην αναζήτηση ιδεών, προτάσεων, σχεδίων και στρατηγικών επιλογών προκαλούν τις περισσότερες φορές πληθωρισμό στο… χάσιμο χρόνου.

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Μάρνης Σκουντριδάκης


dimosiografosΈφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Μάρνης Σκουντριδάκης σε ηλικία 79 ετών.

Ο Μάρνης Σκουντριδάκης είχε δουλέψει ως δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Σύνταξης και μετέπειτα ως Διευθυντής στις εφημερίδες Ακρόπολη, Απογευματινή, Καθημερινή, Ελεύθερο Τύπο, κ.α.

Στην ΕΡΤ υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, ενώ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε διετελέσει Διευθυντής Νέων Μέσων Επικοινωνίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 15:30 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Έριξαν το πομπό της ΕΡΤ στον Αίνο Κεφαλονιάς - Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πάτρας - Κινητοποίηση για να μην πέσουν πομποί στην Αχαΐα - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Το Συντονιστικό των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μετά τα Γεράνεια, ακολουθεί ο Αίνος, το Παναχαϊκό όρος και το Δασύλλιο Πάτρας. Με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ιδιώτες τεχνικοί ρίχνουν και… άλλο μαύρο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να φιμώσει την ΕΡΤ, το βράδυ της 11ης Ιουνίου έχει και άλλα…θλιβερά επεισόδια. Έριξαν τον πομπό στα Γεράνεια.
Σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ρίχνουν τον πομπό στον Αίνο της Κεφαλλονιάς και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για να ρίξουν και τους πομπούς στην Αχαΐα.
Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι στην τοπική ΕΡΑ και πλήθος πολιτών έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν μία ακόμη πράξη ωμής παρέμβασης στις δημόσιες συχνότητες.