Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησε το ταξίδι του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα για την Ρωσία

 

Διαβάστε ακόμα την Η ιστορία του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια αλλά και ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας αναχώρησε από την Πάτρα για πρώτη φορά μετά το 1980 ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες κάτοικοι της Πάτρας είδαν για πρώτη φορά να βγαίνει από τον Ναό το πολύτιμο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης 

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αλλά και ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος που θα συνοδεύσουν τον Σταυρό στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, παρέδωσαν στον πρόεδρο του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας» Β. Γιακούνιν το πολύτιμο κειμήλιο.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί


"Είναι και ο Νίκος εδώ!" - ΦΩΤΟ EUROKINISSIΒαγγέλης Μεϊμαράκης - Νίκος Κωνσταντόπουλος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ηχηρές παρουσίες συνδικαλιστών του "παλιού ΠΑΣΟΚ" όπως ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης αλλά και μια ακόμη πιο ηχηρή απουσία, αυτή τη Μανώλη Γλέζου, έκλεψαν τις εντυπώσεις την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την αυλαία του και στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο βρέθηκε σχεδόν όλο το... παλιό ΠΑΣΟΚ.

Στο συνέδριο μέσα από το οποίο θα γίνει ενιαίο κόμμα φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει άνοιγμα στον κεντροαριστερο χώρο. Σε αυτό που λέγεται... παλιό ΠΑΣΟΚ.
 Πολλά στελέχη αυτού του "παλιού ΠΑΣΟΚ" ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στις πρώτες θέσεις του Συνεδρίου κι άκουσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθύνει κάλεσμα προς κάθε ψηφοφόρο. «Στο δημοκρατικό προσκλητήριο της μαχόμενης Αριστεράς έχουν όλοι και όλες την ισότιμη θέση που τους αναλογεί», είπε.

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. Παρουσίες ηχηρές, αν μη τι άλλο.
Εκείνο που ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν η μια και μοναδική απουσία: αυτή του Μανώλη Γλέζου. Ενός ιστορικού (όχι μόνο για την Αριστερά) προσώπου.
Ο κ. Γλέζος δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή του με την κατάργηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε.

 newsit.gr

Πρόωρες εκλογές με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Ν.Δ βλέπει ο Economist





Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014 ''προφητεύει'' για την Ελλάδα το Economist που εκτιμάει πως στη χώρα μας υπάρχει ήδη πολιτική αστάθεια, την οποία βασίσει:''στην κατακερματισμένη πολιτική σκηνή, τις συχνές κοινωνικές ταραχές και τις οικονομικές δυσκολίες εν μέσω αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας''.
 Ως πλέον πιθανή ημερομηνία θεωρεί την ημέρα των ευρωεκλογών, θεωρώντας πως θα γίνουν και εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα.
Αιτία των πρόωρων εκλογών, πάντα κατά τον Economist, είναι ''η συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα που πυροδοτεί την οικονομική ύφεση και την υψηλή ανεργία, οπότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στο κοινοβούλιο -ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που στις δημοσκοπήσεις είναι στήθος με στήθος με τη ΝΔ- θα εξακολουθήσουν να καρπώνονται το αίσθημα κατά της λιτότας''.

Οι αναλυτές του Economist προσθέτουν επίσης πως ''υπάρχει ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τα συμφέροντα που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ''.

Εντυπωσιακή όμως είναι η πρόβλεψη για την επομένη των εκλογών.
Το Economist θεωρεί πως το βράδυ των εκλογών θα πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα βγει πρώτο κόμμα.
Όμως κυβέρνηση θα σχηματίσει και πάλι η Ν.Δ, γιατί ο Economist εκτιμάει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να βρει συμμάχους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις και του πρακτορείου Reuters για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τρόικα είπε το πολυπόθητο ''Ναι'' για την καταβολή της επόμενης δόσης και συνεπώς η Ελλάδα γλίτωσε από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, ΌΜΩΣ η ευφορία αυτή μπορεί να είναι προσωρινή.
 Πως δικαιολογεί τις εκτιμήσεις του το Reuters;
Ο Φ. Ερικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, δηλώνει με βεβαιότητα πως ''η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά και είναι ουτοπικό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να σταθεί στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα''.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο θεωρεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο κούρεμα χρέους, ακόμα και αν ''περάσει με ασφάλεια από την επίσκεψη της Τρόικα τον Σεπτέμβριο''.

newsit.gr

Δημοσκόπηση: ο ντέρμπι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Παραμένει πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ


publicissue
Αρκετά ενδιαφέρουσα στοιχεία προκύπτουν από το βαρόμετρο της public issue που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το ντέρμπι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να κερδίζει έδαφος μετά τον ανασχηματισμό.
Η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 28,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει Τρίτη με 11%, ενώ έκπληξη αποτελεί η ανοδική τάση του ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 8% (με ανώτατο όριο το 9,5%).
Αντίθετα, η Δημοκρατική Αριστερά παρουσιάζει εκ νέου απώλειες και πιάνει οριακά το 3%.
Στο 7% το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ως προς τις μεταβολές στην εκλογική επιρροή, η ΝΔ χάνει σε ένα μήνα 1 ποσοστιαία μονάδα με 28,5% τον Ιούνιο του 2013 και 27,5% τον Ιούλιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 27,5%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο 1,5% (από 6,5% στο 8%), οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1% (από 6% τον Ιούνιο σε 7% τον Ιούλιο), η ΧΑ μείωση 0,5% (από 11,5% στο 11%), η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5% (από 4,5% στο 3%), το ΚΚΕ άνοδο 1 ποσοστιαίας μονάδας (από 6% στο 7%) και τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν πτώση 0,5% (από 8,5% τον Ιούνιο στο 8% τον Ιούλιο).

Διαθεσιμότητα: Επαναπροσλάμβονται μόνο οι του «σκληρού ΑΣΕΠ»

aftodioikisi.gr
Μόνο όσοι έχουν προσληφθεί με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα τοποθετούνται σε νέες κενές οργανικές θέσεις εφόσον ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό άφησε να εννοηθεί σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αυξημένες πιθανότητες να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο έχουν οι «διαθέσιμοι» που έχουν περάσει από «σκληρό ΑΣΕΠ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι εννοεί τον γραπτό διαγωνισμό.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζουν και τις περιπτώσεις προσλήψεων που έγιναν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Αυτοί οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη μοριοδότηση εφόσον ενταχθούν σε διαθεσιμότητα.

Μπακογιάννης κατά Μητσοτάκη για τις απολύσεις


Επικριτικός με το θείο του, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον πρωθυπουργό για απολύσεις, ειδικά των δημοτικών αστυνομικών, εμαφνίζεται με δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρπενησίου, υιός της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας«Η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης. Και προσθέτει αναφορικά με τις απολύσεις με τις οποίες συμφώνησε με την τρόικα ο θείος του υπουργός αλλά και τις «μεταρρυθμίσεις»: «Γίνονται πρόχειρα. Δεν μπορεί να τα ρίχνουν όλα στον Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ίδιος τόσο καιρό;»
Οσον αφορά τους χειρισμούς που έγιναν με τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μπακογιάννης μού δήλωσε: «Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ” ό,τι κλήθηκε να λύσει».
Αλλά ο δήμαρχος Καρπενησίου δεν σταματά εδώ και ζητεί: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις».
Με πληροφορίες από το Βηματοδότη

aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης για Κουκουλόπουλο: Κοίτα ποιοι μιλάνε…


Τη δική του απάντηση έδωσε στον Πάρη Κουκουλόπουλο αναφορικά με την πρόταση του για κατάργηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αν και δεν αναφέρθηκε προσωπικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τον «φωτογράφησε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το σύστημα στην Αυτοδιοίκηση ως δήμαρχοι και κυβέρνησαν τόσα χρόνια».
Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει μόλις 459 υπαλλήλους και όχι περί τους 6.000 που τίθενται σε διαθεσιμότητα από την αυτοδιοίκηση». Έθεταν δε το ερώτημα: «Αν καταργηθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τι προτείνει ο κ. Κουκουλόπουλος, να τους απολύσουμε;»
 Υπενθύμιζαν δε ότι ο νέος υπουργός ξεκίνησε τη διαθεσιμότητα από το υπουργείο του και περί τους 50 οδηγούς και τεχνίτες που εντάσσονται σε αυτό το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Καταργήστε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης»!

Να καταργηθεί τα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντί για τη Δημοτική Αστυνομία, ζήτησε μιλώντας στο Real fm, o, παραλίγο υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην ερώτηση «εάν αντί να βάλουν οριζόντια, λέτε, την Δημοτική Αστυνομία, ας καταργούσαν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;», σημείωσε: «Φυσικά. Και το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μια γραμματεία παρά τω πρωθυπουργό είναι. Ποιος είπε ότι χρειάζεται, δεν βλέπεται τι κάνει; Υποδεικνύει στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Παιδείας κ.τ.λ ποιους να διώξει. Τι κάνει ακριβώς, σε τι χρειάζεται;».
Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζητησε να καταργηθεί η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «που χρειάζεται 3,5 χρόνια για να δώσει μία επιδότηση σε ένα νέο αγρότη».
«Ορισμός του γονατογραφήματος»
Παράλληλα ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι « αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή είναι ορισμός του γονατογραφήματος και βαφτίζεται αποφασιστικότητα, με την ίδια ευκολία που ο διεθνής διασυρμός με το μαύρο στην ΕΡΤ, βαφτίστηκε μεταρρύθμιση».
Για την κινητικότητα είπε ότι «είναι ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου», προσθέτοντας ότι «καταργείται κάθε φραγμός και κριτήρια. Η ανασφάλεια στο δημόσιο γενικεύεται και ο πέλεκυς στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων», κατέληξε.
Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ή κάποια άρθρα του,  ζητώντας να αποσυρθεί το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία.

aytodioikisi.gr

Οι απολύσεις τραντάζουν την κυβέρνηση

Σκληρή δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή θα είναι η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης την Τρίτη το βράδυ, μια μέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Στουρνάρα, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Μιχελάκη, είναι απολύτως ενδεικτική της αγωνίας που υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται ειδικά σε σχέση με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Χλιαροί με τα στελέχη σας και αμείλικτοι με τους Έλληνες, κύριοι του ΥΠΟΙΚ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στο γενικό κλίμα μιθριδατισμού που επικρατεί στη χώρα, διαβάσαμε την είδηση βιαστικά και την ακούσαμε στα πεταχτά.

Πρόκειται, όμως, για τη σοβαρότερη, κατά τη γνώμη μου, είδηση των τελευταίων ημερών – πιο σοβαρή και από την έγκριση της δόσης από το Eurogroup.

Την προηγούμενη Δευτέρα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία στελέχη (λέμε τώρα)της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και την επομένη ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απειλή βλάβης επιχείρησης κατ’ επάγγελμα, παθητικής δωροδοκίας από κοινού και υπεξαγωγής εγγράφων από κοινού.

Το ένα από αυτά τα μπουμπούκια που εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν (ελπίζω δηλαδή να… ήταν, γιατί στη χώρα που λέγεται Ελλάς ποτέ δεν ξέρεις) προϊστάμενος τμήματος και τα άλλα δύο (μπουμπούκια) ήσαν (και εδώ ελπίζω) ελεγκτές.

Συζήτηση Χρίστου Δήμα με Γερμανούς αξιωματούχους


Σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το γραφείο του Γερμανικού Ιδρύματος Hanns Seidel στην Αθήνα συμμετείχε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρώην Υπουργός της Γερμανίας Prof. Ursula Mannle, οι Βουλευτές κκ Franz Obermeir και Alexander Radwan και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι και ακαδημαϊκοί. Τα δύο κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κρίση στην Ελλάδα και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας- Γερμανίας και η ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Στην εισήγηση του ο Χρίστος Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη όχι μόνο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα αλλά επιτέλους να συμφωνηθεί ένα απλό, λιτό, κατανοητό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα. Δεν μπορεί το φορολογικό καθεστώς να αλλάζει κάθε χρόνο λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Επίσης τόνισε τον προβληματισμό του για την «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) δηλαδή την υποχρεωτική μετανάστευση πολλών νέων στο εξωτερικό, με πολλά προσόντα και πολύ καλές σπουδές. Αυτό υπογράμμισε στην Γερμανική αντιπροσωπεία πως είναι πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρώπη μιας και όλο περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να μεταναστέυσουν εκτός Ευρώπης για να βρουν εργασία που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Ο Κουίκ αποκήρυξε τα περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, μέσω Twitter


Terence-Quick
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter,  o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αποκήρυξε τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος του Πάνου Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα διατύπωσε στην τηλεόραση ο Νότης Μαριάς.
“Οι όποιες απόψεις συναδέλφων μου για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΑΝΕΞ ΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζουν”, ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει κρατήσει συνεπή στάση κατά της συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ντάισελμπλουμ: Το 2014 η συζήτηση για κούρεμα στο ελληνικό χρέος


dis
«Ανοιχτό» άφησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddendeutsche Zeitun, ο πρόεδρος του Εurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σημείωσε πως «η Eυρωζώνη είναι πρόθυμη να παράσχει πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «υπάρχει προοπτική για νέα βοήθεια προς την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα».
Για το ενδεχόμενο κουρέματος σχολίασε: «Θα αποφασίσουμε το 2014 για νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος, καθώς και για το ζήτημα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μηχανισμού της ΕΕ, του ESM».
Τέλος ερωτώμενος για τη σύσταση μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, επεσήμανε πως «η ευθύνη αυτή δεν πρέπει να βαραίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

26η Αμφικτυονία Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας: συνέδριο στην Καλαμάτα, στις αρχές Οκτωβρίου


Η 26η Αμφικτυονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα, από την Παρασκευή 4 μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Για την καλή διοργάνωση αυτής της συνάντησης, το Δήμαρχο – που υποσχέθηκε την αρωγή του Δήμου – επισκέφθηκαν σήμερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (www.posea.grκαι ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ομοσπονδίας, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου. Το αντικείμενο της 26ης Αμφικτυονίας είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η προώθηση της ιδέας δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.

Πηγή: www.kalamata.gr 
http://www.kalamata.gr/default.asp?static=101&id=4377

Αμβρόσιος: Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε επί Ανδρέα Παπανδρέου

Mitropolitis-Kalavryton-Amvrosios
Με άρθρο στο προσωπικό blog του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος διατυπώνει την εκτίμηση ότι η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Αναλυτικά το άρθρο του κ. Αμβρόσιου έχει ως εξής:
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1986
ΗΛΘΑΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Διατάχθηκε η σύλληψη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Mohamed-Badie
Τη σύλληψη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντιέ διέταξαν οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου, περνώντας στο… επόμενο επίπεδο της σύγκρουσης με το κόμμα των Ισλαμιστών, που είχε φέρει στην εξουσία της χώρας τον ανατραπέντα Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου κατηγορούν τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ότι προκάλεσε με τα κηρύγματά του τα αιματηρά επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας.
Ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντιέ είχε συλληφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

ysterografa.gr

Τρία προβλήματα και τρεις λύσεις για τους παιδικού σταθμούς της Αθήνας


paidikos stathmos 4
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επιλογή των παιδιών που θα φιλοξενηθούν το προσεχές σχολικό έτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Ίδιες διαδικασίες και φυσικά και πάλι τα ίδια προβλήματα, από τις αιτήσεις μέχρι την τελική επιλογή. Αποτέλεσμα: τεράστια ταλαιπωρία για τους γονείς, συνέχιση της ευνοιοκρατίας και τελικά κατασπατάληση πόρων και χάσιμο μίας ακόμα ευκαιρίας να κάνουμε τη ζωή των πολιτών λίγο καλύτερη.
Ξεκινώντας από τη διαδικασία των αιτήσεων, αυτές γίνονται ακόμα με τον ίδιο κλασικό τρόπο της φυσικής παρουσίας των ενδιαφερομένων και συνοδεύονται πάντα από πληθώρα πιστοποιητικών. Κάθε χρόνο οι ενδιαφερόμενοι ακούνε απαντήσεις του τύπου:  «Δεν έχει τη σφραγίδα αυτό το χαρτί», «Δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το χαρτί γιατί έχει παλιά ημερομηνία» κ.α. με αποτέλεσμα να χάνουν δύο και τρεις ημέρες στις ουρές. Μάλιστα, πολλές φορές κάποιοι υπάλληλοι «καθοδηγούν» τους γονείς στη συμπλήρωση της αιτήσεως με αποτέλεσμα, ακόμα και αν πετύχουν σε κάποιο σταθμό, να ανακαλύπτουν εκ των υστέρων ότι αυτή η επιλογή δεν τους βολεύει.
Άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό της μοριοδότησης. Με δεδομένο ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έπρεπε να εξυπηρετούν πρωτίστως τους εργαζόμενους γονείς, αδυνατεί ο κοινός νους να αντιληφθεί το σύστημα μοριοδότησης που ισχύει στο Δήμο Αθηναίων. Με βάση αυτό εάν δύο γονείς, μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, έχουν ακόμα την τύχη να είναι εργαζόμενοι, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να «τιμωρηθούν» καθώς το παιδί τους δεν πρόκειται να γίνει δεκτό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Εάν δε είναι μισθωτοί ή έντιμοι φορολογούμενοι και δηλώνουν το πραγματικό σύνολο των εισοδημάτων τους, καλύτερα είναι να μην μπουν καν στοv κόπο της αιτήσεως.
Η επιλογή είναι το τρίτο μεγάλο πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ρουσφέτια που παρέμεινε στα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Η «διαδικασία επιλογής» αποτελεί κοινό μυστικό για τους γονείς οι οποίοι αμέσως μετά την αίτηση προσπαθούν να βρουν όποιον μπορούν έτσι ώστε να τους βοηθήσει. Φυσικά τα αποτελέσματα εκδίδονται μετά από συσκέψεις «επιτροπών» ενώ η έκδοση των αποτελεσμάτων μετά από το «μαγείρεμα» έχουν τέτοια μορφή ώστε ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει.
Φυσικά ο «γόρδιος δεσμός» μπορεί να λυθεί και μάλιστα χωρίς να ανακαλύψουμε και πάλι τον τροχό. Πρώτον, λοιπόν, οι αιτήσεις να γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν υπεύθυνα όλα τα στοιχεία τους και αυτόματα να λαμβάνουν έναν κωδικό, ο οποίος θα είναι γνωστός μόνο στους ίδιους. Κανένα επιπλέον χαρτί να μην προσκομίζεται μέχρι και την επιλογή.
Δεύτερον, απαιτείται ο επανακαθορισμός της μοριοδότησης. Προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες και στις οικογένειες των δύο εργαζομένων- γονέων. Με βάση τα νέα κριτήρια κανείς γονέας που το έχει πραγματικά ανάγκη δεν θα πρέπει να αποκλείεται από τη διαδικασία.
Τρίτον, να γίνεται η επιλογή με πλήρως ηλεκτρονικό αυτοματοποιημένο τρόπο με βάση προκαθορισμένα κριτήρια χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Δήμος θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα με βάση τους επιτυχόντες κωδικούς και θα τους καλεί να προσκομίζουν τα απαραίτητα για την εγγραφή δικαιολογητικά.
Οι απλές αυτές προτάσεις για να υλοποιηθούν δε χρειάζονται παρά πολιτική βούληση και κοινή λογική. Άλλωστε εφαρμόζονται από χρόνια σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί ο επόμενος δήμαρχος της Αθήνας να αντιληφθεί ότι το θέμα των παιδικών σταθμών είναι κοινωνική υποχρέωση σε όσους πολίτες την έχουν ανάγκη και όχι ρουσφέτι προς ψηφοφόρους. Ο σημερινός δήμαρχος έχασε οριστικά την τελευταία ευκαιρία.
 
Γρηγόρης Λέων
Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων

grigorisleon.wordpress.com