Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δημοσκόπηση: οι μισοί λένε όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο – Αυξάνονται οι... νοσταλγοί της δραχμής


 Οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα είναι για την κυβέρνηση ο μόνος δρόμος για το... success story. Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή, είναι αποφάσεις που διχάζουν την κοινωνία.Η δημοσκόπηση έγινε στις 9 και 10 Ιουλίου σε δείγμα 1.001 ανθρώπων πανελλαδικά
 Και μάλλον φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Το 50% των ερωτηθέντων λέει όχι στις απολύσεις στο δημόσιο, ενώ το 47% πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι πολίτες τάσσονται και κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Συμφωνεί μόλις το 32%, ενώ το 62% διαφωνεί.
Εξάλλου, το 72% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Όλα αυτά ενώ ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της δραχμής. Σε σχέση με τον Ιούνιο, οι... υπέρμαχοι της επιστροφής στη δραχμή έχουν αυξηθεί κατά 6% και από το 20% έχουν πια φτάσει το 26%.
57% των ερωτηθέντων θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και 39% θεωρεί πως πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωζώνη.
 Προβάδισμα 0,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.
Η ΝΔ διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (29,1% έναντι 28,7% ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με 51% έναντι 34%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3%, και ο Φώτης Κουβέλης 2%.
 Μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου, η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να ενταχθεί στην αντιπολίτευση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δε μπορεί να καρπωθεί τις αντιδράσεις κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ξεπερνά πια το 13% στην εκτίμηση ψήφου.

Aντωνης Κλαδούχος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ¨: Οι Δήμοι σε «ξαφνικό θάνατο»

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες) απαξιώνει, υποβαθμίζει και ενταφιάζει έναν γνήσια λαϊκό, δημοκρατικό θεσμό. Το τελευταίο «αποκούμπι» της τοπικής κοινωνίας.
Μας οδηγούν στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στον εξευτελισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακρωτηριάζουν βασικές και αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες και έπεται η συνέχεια.
Με το προς συζήτηση πολυνομοσχέδιο, η Κυβέρνηση, διευρύνει την ασφυκτική εποπτεία – επιτροπεία των Δήμων μετατρέποντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Διοίκηση που θα υλοποιεί τις κυβερνητικές επιλογές.
Η απόφαση αυτή είναι καθαρά αντισυνταγματική (οικονομική & διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αλλά και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Με την απόφαση της η Κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια δικαίου και λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Θέλει τους Δήμους, ιμάντες διαχείρισης της κρίσης και επιβολής των επιλογών της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή. Έχει υποστεί δραματική περικοπή των οικονομικών πόρων (μείωση 60%).
Η οικονομική αφαίμαξη, η θεσμική απαξίωση, ο γραφειοκρατικός Γολγοθάς και η αρπαγή δημοτικών χώρων - «φιλέτων», οδηγούν στη διάλυση του θεσμού.

Θεωρούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων συμμάχους και συνεργάτες στην υπηρεσία των συμπολιτών μας. Πολίτες, εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και αιρετοί βρισκόμαστε στην ίδια όχθη. Λέμε όχι στην οικονομική, παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ερημοποίηση της χώρας.

Η έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) που συνήλθε στην Αθήνα στις 12/07/2013 και είχε ως θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σε αυτές, καθώς και την διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.» αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Την άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και συνολικά για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
  2. Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για διαδημοτική κινητικότητα που θα παρακάμπτει τις σημερινές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  3. Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Εκτός: της καθαριότητας, των κοινωνικοπρονιακών δομών (ΚΑΠΗ –«βοήθεια στο σπίτι» - ΚΔΑΠ – βρεφονηπιακοί σταθμοί – Κοινωνικό Παντοπωλείο) και των διαγωνιστικών επιτροπών που θα λειτουργήσουν κανονικά με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας.
  4. Συγκέντρωση όλων των αιρετών την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, (πορεία στη Βουλή και επίδοση του ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα).
  5. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεων της.
  6. Αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Σιδηροδρομική τραγωδία στο Παρίσι: 6 νεκροί και 30 τραυματίες


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν σοβαρά, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.
 Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας του εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν, ενώ ένα εκ των οποίων ανατράπηκε. Όπως αναφέρει το dpa, αυτή η τραγωδία αποτελεί το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι.
 Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, επιβεβαίωσε τον αριθμό των μέχρι στιγμής νεκρών και τραυματιών. Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF. Ανέφερε επίσης ότι «έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας από το Παρίσι στη Λιμόζ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια». Ανακοίνωσε τέλος, ότι όλοι οι τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.

Ο επικεφαλής της SNCF, Γκιγιόμ Πεπί, δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμα άγνωστα. Το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, κοντά στο Παρίσι, στο οποίο βρήκαν το θάνατο έξι άνθρωποι, δεν οφείλεται "σε ανθρώπινο λάθος", δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ στο RTL. "Ευτυχώς ο μηχανοδηγός είχε εξαιρετικά αντανακλαστικά και ενεργοποίησε το συναγερμό αμέσως, αποφεύγοντας έτσι τη σύγκρουση με τραίνο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και το οποίο ήταν υπόθεση δευτερολέπτων να πέσει πάνω στα βαγόνια που εκτροχιάζονταν. Δεν πρόκειται συνεπώς για ανθρώπινο λάθος", τόνισε ο υπουργός.

newsit.gr

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

trainose_568216536
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.
Όπως αναφέρει η πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπογράψει συμβάσεις:
- πενταετή σύμβαση με το Δημόσιο, για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών, έναντι ετήσιας αμοιβής που δεν θα ξεπερνά τα 50.000.000€
Οι προσφορές πρέπει να έχουν φτάσει στα χέρια του Αιμίλιου Στασινάκη, από την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας, μέχρι την 16η/09/2013 στις 17:00
- σύμβαση πρόσβασης (track access) με τον ΟΣΕ, υπό την ιδιότητά του ως διαχειριστή της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής,
- μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης τροχαίου υλικού με τον ΟΣΕ, υπό την τρέχουσα ιδιότητά του ως κυρίου του τροχαίου υλικού,
- μακροχρόνια σύμβαση υπηρεσιών συντήρησης με την ΕΕΣΣΤΥ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, και
- μακροχρόνια συμφωνητικά για τη μίσθωση επιλεγμένων ακινήτων
Η διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και όσοι προκριθούν, θα υπογράψουν σύμβαση εμπιστευτικότητας και θα υποβάλουν στη συνέχεια δεσμευτική προσφορά.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου.
Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν:
Α) σε έντυπη μορφή εις διπλούν (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο), μέσα σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη “Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, η οποία θα υποβληθεί είτε προσωπικά στον Αιμίλιο Στασινάκη, από την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας είτε θα του αποσταλεί με courier
Β) σε ηλεκτρονική μορφή (και με εύκολα προσβάσιμο τύπο αρχείου), είτε αποθηκευμένο σε CD-ROM, DVD ή USB stick) και πάλι είτε στα χέρια του εκπροσώπου της Επενδυτικής Τράπεζας είτε με courier είτε με e-mail
Τα χρηματοοικονομικά κριτήρια του διαγωνισμού προβλέπουν για τη συμμετοχή νομικών προσώπων ότι «ο μέσος όρος των ετήσιων ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων των πλέον πρόσφατων τριών ελεγμένων εταιρικών χρήσεων» θα υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ για τα επενδυτικά ταμεία τα 200 εκατ. ευρώ.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και όσοι προκριθούν, θα υπογράψουν σύμβαση εμπιστευτικότητας και θα υποβάλουν στη συνέχεια δεσμευτική προσφορά.
Αποκλείονται όσοι βρίσκονται σε πτώχευση και όσοι έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, που σχετίζονται με την επαγγελματική ή επιχειρηματική του συμπεριφορά, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ, η Kantor Management Consultants, η Louis Berger, η Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο Μ&Π Μπερνίτσα.

Απέπλευσε το “Κρήτη ΙΙ”, που προσέκρουσε σε προβλήτα λιμανιού Πάτρας

Patra-limani
Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr, το επιβατηγό οχηματογαγωγό πλοίο “Κρήτη ΙΙ”, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από την Πάτρα για Ηγουμενίτσα και Βενετία, προσέκρουσε τα ξημερώματα στον προβλήτα του λιμανιού της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Το πλοίο έχει 90 μέλη πλήρωμα, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ μετά τον απαραίτητο έλεγχο απέπλευσε κανονικά για τον προορισμό του,.
Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που είχε παραδοθεί στις φλόγες στις 20 Νοεμβρίου, όταν βρισκόταν έξι περίπου ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο γκαράζ. Έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά και το πλοίο είχε αποσυρθεί επί μήνες για επισκευή.

“Βόμβα” μεγατόνων Νικήτα Κακλαμάνη κατά Στουρνάρα

Nikitas-Kaklamanis
(Photo Eurokinissi)
Τις πιο “δηλητηριώδεις” αιχμές που έχει αφήσει ποτέ κορυφαιίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον βουλευτής, κατά του Γιάννη Στουρνάρα, εξαπολύει ο Νικήτας Κακλαμάνης με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, που με συνέπεια ασκεί σφοδρή κριτική κατά του Υπουργού Οικονομικών εδώ και περίπου έναν χρόνο, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, και την εξαιρετικά δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, λόγω της εφαρμογής του Μνημονίου.
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να εμπιστεύεται τον Γιάννη Στουρνάρα, παρά την κριτική που δέχεται ο Υπουργός Οικονομικών από πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης αιφνιδιάζει:
Και ο Παπανδρέου εμπιστευόταν τον Παπακωνσταντίνου, και είδατε τα αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ συνετρίβη στις εκλογές και ο Παπακωνσταντίνου, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται στη Δικαιοσύνη”, είναι η αφοπλιστική αποστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας επικρίνει και τον τρόπο (δια βοής) εκλογής του Ανδρέα Παπαμιμίκου στο αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
“Δεν μπορεί να ευαγγελίζεσαι την ανανέωση στο κόμμα, και νέος Γραμματέας να εκλέγεται δια βοής. Ήταν λάθος του Ανδρέα που δέχτηκε αυτή τη διαδικασία. Ξεκίνησε άσχημα. Παρά ταύτα, του εύχομαι δύναμη και επιτυχία”, σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

ysterografa.gr

Θέλουν να κόψουν τη μισθοδοσία των Κληρικών

ΤΡΟΪΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Τους μισθούς των περίπου 9.500 κληρικών της Ελλάδας έχει βάλει «στο μάτι» η τρόϊκα που φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει για τα καλά το κεφάλαιο των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επανέφεραν την πρόταση που είχαν θέσει και το 2011 στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων ή στην καλύτερη περίπτωση να την μοιραστεί με την Εκκλησία.

Αχαΐα: Με καταλήψεις και ενημέρωση στις γειτονιές απαντούν οι καθηγητές



 Σε μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων προχωρούν από αύριο οι καθηγητές μέλη της Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων τους.
Ο χορός των κινητοποιήσεων αρχίζει στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, όπου έχουν κληθεί η Ένωση Γονέων, σύλλογοι Γονέων και μαθητές σε συνάντηση – ενημέρωση στο συγκρότημα των 2ου – 5ου – 6ου ΕΠΑΛ (τέρμα Αγ. Σοφίας)

Τη Δευτέρα στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων) όπου σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr αναμένεται να γίνει και συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

Στις 10.00 το πρωϊ της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει μοτοπορεία από την Περιφέρεια προς τις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας για ενημέρωση (διανομή ανακοινώσεων) και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της επομένης.

Διαθεσιμότητα-Απολύσεις: Απογραφή εξπρές σε ΝΠΙΔ, Δημοτικές Επιχειρήσεις

Στην εκκίνηση της διαδικασίας απογραφής όλων των Νομικών Προσώπων και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων (πλην ΔΕΚΟ) που είχε προβλεφθεί από ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου του 2012 προχωράει με διαδικασίες εξπρές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκινάει ενόψει των υπόλοιπων 12.500 διαθεσιμοτήτων του 2013 αλλά και των υπόλοιπων απολύσεων του τρέχοντος έτους μέχρι τις 4.000 και των 11.000 του 2015.
Συγκεκριμένα, με σημερινή εγκύκλιο του το υπουργείο ζητά να σταλούν μέχρι τέλος Αυγούστου όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ και των Δημόσιων (και Δημοτικών) Επιχειρήσεων.
«Οι πληροφορίες που θα χρειαστούν για κάθε απογραφόμενο είναι: ΑΦΜ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, Προϋπηρεσία σύμφωνα με το Ν.4093/201 (έτη, μήνες, μέρες)», αναφέρεται στην εγκύκλιο και προστίθεται ότι «η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας είναι η 30η Αυγούστου 2013».
«Προκειμένου να διενεργηθεί η προαναφερόμενη απογραφή, θα πρέπει οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων να διαβιβάσουν την παρούσα εγκύκλιο σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις που εποπτεύουν, εξαιρουμένων των Δ.Ε.Κ.Ο που υπάγονται στο κεφάλαιο Β’ του Ν.3429/2005», αναφέρεται στην εγκύκλιο. «Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να μεριμνήσει και για την διαβίβαση της παρούσας εγκυκλίου σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α α΄ και β΄ βαθμού», προστίθεται.
Επιπλέον, προκειμένου δε η διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα «η διαβίβαση της εγκυκλίου προς τα εποπτευόμενα Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και η σχετική κοινοποίηση στην υπηρεσία μας με τα στοιχεία επικοινωνίας των αποδεκτών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19-7-2013».

aftodioikisi.gr

Βουνάτσος: Παραιτούμαι, όποιος έχει αρχ…α να με ακολουθήσει

vounatsos
Tην παραίτησή του υπέβαλλε με… ηχηρό τρόπο ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος κατά τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
«Όποιος έχει αρχ….α να παραιτηθεί», φέρεται να δήλωσε ο κ. Βουνάτσος για να δεχθεί το χειροκρότημα του ακροατηρίου, όπως αναφέρει το lesvosreport.gr.
Πάντως, η εν λόγω δήλωσή του προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις με τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου να καλεί τον κ. Βουνάτσο να ανακαλέσει την έκφραση που χρησιμοποίησε.
Ο δήμαρχος Λέσβου πάντως δεν ανακάλεσε και έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της ΚΕΔΕ.

ysteografa.r

“Κόντρα” για τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

embrer
Τροπολογία που επιτρέπει και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να χρησιμοποιεί τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη Embraer και Gulfstream κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Επιπροσθέτως, με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος , επανασυστήνεται η Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων η οποία θα προκαλέσει, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού «Ετήσια δαπάνη ύψους 130.000 ευρώ…».
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στη Βουλή μόλις ενημερώθηκαν για την τροπολογία και ζητούν να αποσυρθεί.

ysterografa.gr

Συνταξιούχοι: Πατρίκιοι και Πληβείοι

Του Φώτη Σαραντόπολου

Το ταμείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ επιδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του 2012 με 535 εκ. ευρώ (10.000 ευρώ ανά συνταξιούχο - επιδότηση που θα παραμείνει η ίδια από τώρα μέχρι και το 2016).

Το ταμείο της ΔΕΗ, ομοίως, θα επιδοτείται μέχρι το 2016 με 579 εκ. ευρώ (16.000 ευρώ ανά συνταξιούχο).

Στο μεταξύ, η κρατική επιχορήγηση στον ΟΑΕΕ μειώθηκε ήδη κατά 40%

Να βρίσω τώρα ή να περιμένω να σκάσει μύτη κανένας συνταξιούχος "ευγενούς Ταμείου";



ΥΓ. Αν συναντήσετε το πηγάδι της φωτογραφίας, μην πιείτε από αυτό. Λένε ότι πέρασαν από εκεί συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και λοιποί πηγαδο-ουρήσαντες ...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου του και με αφορμή τη σπουδαιότητα των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με το, προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έλαβε την παρακάτω απόφαση, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ταυτίζεται με το σημερινό ψήφισμα της έκτακτης συνέλευσης των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (που συνήλθε σήμερα, 12 Ιουλίου 2013 στην Αθήνα) :
Τάσσεται υπέρ της απόσυρσης του προτεινόμενου πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση.

  • Αναστέλλει την λειτουργία του Δήμου, Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2103. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, προτείνεται να λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ημέρα γενικής απεργίας.
  • Η πλειοψηφία του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, θέτουν στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση, των προτάσεων της ΚΕΔΕ.
  • Προτείνεται η συγκέντρωση όλων των αιρετών την ημέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.
  • Αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

Αιχμές Ψυχάρη για την τοποθέτηση Παπουτσή

psicharis
Ο Ανδρέας Ψυχάρης άφησε αιχμές για την τοποθέτηση του Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.
«Γίνονται ορισμένες περίεργες επιλογές από την Κυβέρνηση για διορισμούς σε διεθνείς οργανισμούς», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝSA ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών του διαδικτύου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την NSA, με τη συνδρομή της εταιρείας Microsoft, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian που μεταφράστηκε και δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, «η Microsoft με την ΝSA, είχαν τόσο στενή συνεργασία, που η εταιρεία του Bill Gates, παρέδωσε ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησης προγραμμάτων όπως το Outlook, το MSN, το Skype και το Skydrive».

Όπως αποκαλύπτει ο πρώην πράκτορας της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν:

-Η Microsoft παρέδωσε στην NSA ότι χρειαζόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της κρυπτογράφησης και να παρακολουθεί τις οnline συνομιλίες των χρηστών της.

-Έδωσε πρόσβαση προ κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες Outlook και Hotmail.

-Βοήθησε στην άμεση πρόσβαση της NSA στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, η οποία έχει πάνω από 250.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

-Η Skype, απόκτημα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε σε τις υπηρεσίες πληροφοριών για να επιτρέψει στο Prism να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες μέσω video και φωνή.

-Αυτά τα υλικά διαμοιράζονταν από την NSA σε FBI και CIA, καθώς, όπως αναφέρεται στα έγγραφα το χαρακτήριζαν ως «ομαδικό παιχνίδι».

«Κατά πόσο έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την ελληνική κυβέρνηση; Έχει αρχίσει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Έχει ζητήσει η κυβέρνηση στοιχεία από εμπλεκόμενες εταιρίες που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα όπως η Microsoft και η Google;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, καταπατώνται όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις θέσεις που αποφασίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίοι, επικίνδυνοι, αδίστακτοι, με σταλινικές ιδεοληψίες, οδηγούν την πατρίδα σε μοντέλα ολοκληρωτικών καθεστώτων που εφαρμόστηκαν τον προηγούμενο αιώνα…

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις θέσεις που αποφασίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ακραίοι, επικίνδυνοι, αδίστακτοι, με σταλινικές ιδεοληψίες, οδηγούν την πατρίδα σε μοντέλα ολοκληρωτικών καθεστώτων που εφαρμόστηκαν τον προηγούμενο αιώνα…
Το Συνέδριο του Σύριζα είναι απολύτως αποκαλυπτικό για το πού πραγματικά επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας.
Τα κείμενα που συζητούνται και ψηφίζονται στο Συνέδριό τους περιλαμβάνουν τις θέσεις της Κ.Ε., τις θέσεις του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου και της αριστερής πλατφόρμας και τις θέσεις των τάσεων του κόμματός τους.
Πέραν της αυτονόητης παρατήρησης ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν σε υπαρκτές ισχυρές «θεσμοθετημένες τάσεις» του Σύριζα, παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και είναι εξίσου ακραίες όσο και οι θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και της Κ.Ε. του κόμματος:
Συγκεκριμένα παραθέτουμε ενδεικτικά τις θέσεις όπως παρουσιάζονται στο επίσημο site του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ:
  1. Θέσεις τάσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας μαζικών απολύσεων, στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με ταυτόχρονη κατάργηση κρίσιμων λειτουργιών και υπηρεσιών του. Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων προσφέρονται ως ανθρωποθυσία, στο βωμό της εκπλήρωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αξιολόγησης κι ελέγχου υπαλλήλων και λειτουργιών, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά από διαρκείς κυβερνητικές παλινωδίες που χαρακτήριζαν ως λύση για το Δημόσιο Τομέα πρώτα την εφεδρεία, στη συνέχεια τη διαθεσιμότητα και πρόσφατα την κινητικότητα, επελέγη τελικά η «εύκολη» λύση των μαζικών απολύσεων που βαφτίζεται ως «μεταρρύθμιση» και η προσθήκη χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων στη στρατιά του 1.500.000 ανέργων Ελλήνων, που βαφτίζεται ως «εξυγίανση».

Η πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, πήρε το όνομά της στα τέλη του 19ου αιώνα, επειδή ήταν ο χώρος του θρήνου των υπαλλήλων των όμορων Υπουργείων που απολύονταν κάθε φορά μετά τις εκλογές, ανάλογα με την Κυβέρνηση που εκλεγόταν, επειδή τότε δεν είχε θεσμοθετηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο. Σήμερα, η Κυβέρνηση με τις επιλογές της μετατρέπει όλη τη Χώρα σε μια απέραντη πλατεία Κλαυθμώνος, με μία διαφορά. Το φαινόμενο δε θα επισυμβαίνει μόνο μετά τις εκλογές, αλλά θα είναι διαρκές, αφού το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό, κατά το δοκούν με απλές υπουργικές αποφάσεις να καταργεί θέσεις, κλάδους και ειδικότητες του Δημοσίου.

Η αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο δεν αποτελεί μόνο χρέος των Αυτοδιοικητικών για την υπεράσπιση των θεσμών που υπηρετούν και των εργαζομένων τους ή αντίσταση για την τιμή των όπλων. Είναι τώρα, επιτακτική ανάγκη για κάθε ενεργό πολίτη να εκφράσει δημοκρατικά τη θλίψη και την οργή του για τη βίαιη παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων της Δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας μας και τον εκβαρβαρισμό της κοινωνικής ζωής της Πατρίδας μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χρυσή Αυγή ΟΧΙ στις απολύσεις και την εξαθλίωση των Ελλήνων

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

 Αν ο Στουρνάρας θέλει να εξοικονομήσει χρήμα, ας κόψει τους παχυλούς μισθούς βουλευτών, υπουργών και λοιπών golden boys του Δημοσίου. Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο και την εξαθλίωση των Ελλήνων.