Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το μαγευτικό σαββατόβραδο του Σαμαρά στο Λουτράκι


ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι άνθρωπος της θάλασσας και των απλών απολαύσεων. Αυτών που δίνουν ορμή και ζωντάνια στον άνθρωπο.
Το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, όπως και των προκατόχων του άλλωστε, δεν του δίνει τη δυνατότητα για “αποδράσεις”, παρά μόνο για κάτι πολύ σύντομο.
Χθες Σάββατο, ολοκληρώνοντας τη δουλειά του στο μέγαρο Μαξίμου, τράβηξε πορεία για το Λουτράκι, όπου διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο ΠΟΣΕΙΔΩΝ RESORT, κάνοντας ένα όμορφο δείπνο δίπλα στη θάλασσα αλλά και στην πισίνα.
Η παρουσία του ήταν άκρως διακριτική, δεν ενόχλησε στο παραμικρό τους άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου, παρότι ισχυρή αστυνομική δύναμη, “χτένιζε” τη γύρω περιοχή.

 lykavitos.gr

Δήλωση της Ντίνας Νικολάκου για απολύσεις και νομοσχέδιο

Η ανθρωποθυσία, η απελπισία και η ανεργία δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο της Ελλάδας, που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ο αμοραλισμός, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός δεν μπορεί να είναι το μέλλον.
Η εθνική λαϊκή ενότητα είναι ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε πάλι την πατρίδα μας και τη ζωή μας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και που διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος. Οι οριζόντιες αποφάσεις των απολύσεων, χωρίς αξιολόγηση, αγνοώντας τις κοινωνικές επιπτώσεις οδηγούν σε αδιέξοδο. Η κοινωνική βαρβαρότητα θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε κοινωνικές εκρήξεις.
Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει μεγάλες αντοχές και αντιμετωπίζει την κρίση με ψηλά το κεφάλι.
Το φιλότιμο του Έλληνα στερεύει. Ας το κατανοήσουν αυτό οι έχοντες την ευθύνη.

Πέτρος Τατούλης, «Όσο η χώρα παίρνει αποφάσεις κάτω από πίεση η κρίση δεν αντιμετωπίζεται, αλλά βαθαίνει»

«Όσο η χώρα παίρνει αποφάσεις κάτω από πίεση χωρίς σχεδιασμό και στόχευση η κρίση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί, αλλά αντίθετα θα βαθαίνει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας την έντονη αγωνία του για τις εξελίξεις που προμηνύονται στο χώρο της παιδείας, της περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης , κατά τη συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών για τη μεταφορά των μαθητών του σχολικού έτους 2013-2014.

 Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο

polunomosxedio
Ψηφίστηκε, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε διευκρινίσεις για τους λόγους και τη διαδικασία κατάργησης κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ σε νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές προχώρησε ο υπουργός Υγείας.

Επεισοδιακή σύσκεψη Στουρνάρα, Μιχελάκη, Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ

kede
Με επίκεντρο της συζήτησης το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να απαλειφθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη, βάσει της οποίας ασκείται πειθαρχική δίωξη σε δημάρχους στην περίπτωση που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με τους δημάρχους, η διάταξη αυτή αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και εάν δεν αποσυρθεί, υπάρχει πρόταση μαζικής παραίτησης δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων ανά την Ελλάδα, με στόχο την προκήρυξη δημοτικών εκλογών.
Το δεύτερο αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να μην υπάρξουν νέες παρεμβάσεις προς την ενίσχυση του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, ήτοι το Παρατηρητήριο να μην ελέγχει εκ των προτέρων τον προϋπολογισμό των δήμων. Το συγκεκριμένοι αίτημα, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει το προσεχές διάστημα και νέο κύμα διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, στη σύσκεψη συζητήθηκε και το να μετακινηθούν το 80% των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και να ασχολούνται με την είσπραξη φόρων αρμοδιότητας των δήμων. Πάντως, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, οι δήμαρχοι που μετείχαν στη σύσκεψη υποστήριξαν ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να θιγούν και καθαρίστριες των σχολείων. Επιπλέον, οι δήμαρχοι πρότειναν να υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, προκειμένου να εισπράξει το κράτος, για λογαριασμό των δήμων, τα ποσά που τους οφείλουν διάφοροι φορείς και στη συνέχεια να τούς τα αποδώσει. Παράλληλα, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα κατάργησης νομικών προσώπων (π.χ. αναπτυξιακών εταιρειών) στους δήμους.
Σημειώνεται, ότι η σύσκεψη διεξήχθη σε πολύ έντονο κλίμα, καθώς στέλεχος της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι αρμόδιος σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να είπε «δεν μπορώ να συνομιλώ με Ταλιμπάν». Ο συγκεκριμένος δήμαρχος αποχώρησε από τη συνάντηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη φράση του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών.

Κανονικά η λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων, με παρέμβαση Σαμαρά

asulo
Θα συνεχισθεί κανονικά η λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων και δεν θα επηρεαστεί από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το clawback, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό είχε επισημάνει τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του Ασύλου αν εφαρμοζόταν η διάταξη του clawback, (αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης).
Σύμφωνα με την κ. Ηλιάδη ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αυτή τι στιγμή, καταβάλλει τα ήδη μειωμένα κατά 30% νοσήλια με καθυστέρηση 8 μηνών, ενώ ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι
οφειλόμενες εκκαθαρίσεις του 2011 από τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος προς το Άσυλο να υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Καψής: Προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις

Pantelis-Kapsis
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής ξεκαθάρισε ότι οι προσλήψεις για τη νέα ΕΡΤ θα πραγματοποιηθούν αξιοκρατικά, από ανεξάρτητη Επιτροπή, και χωρίς τις… συνήθεις πολιτικές παρεμβάσεις του παρελθόντος.
Μεταξύ άλλων, ο Παντελής Καψής σημείωσε τα εξής:
“Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει η προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα.
Γίνεται προκήρυξη για 2.000 θέσεις για τη δημόσια τηλεόραση. Θα υπάρξει Επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές, και οι επιλογές αυτές θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια.
Θα υπάρξει πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες.
Πρέπει η δημόσια τηλεόραση να αυτονομηθεί από την κυβέρνηση.
Θα υπάρξει συμβούλιο που θα υλοποιήσει αξιοκρατικά προσλήψεις δημοσιογράφων. Αν υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν πρόβλημα να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να καταφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θέλουν”, σημείωσε ο Παντελής Καψής, αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ysterografa.gr

Δίωξη για κακουργήματα σε Διώτη και Καπελέρη

diotis
Για δύο κακουργήματα πρόκειται να βρεθεί κατηγορούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης και για ένα  ο Γιάννης Καπελέρης, αναφορικά με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.
Τον κ. Διώτη βαρύνει και η κατηγορία υπεξαγωγής εγγράφου.
Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή.
Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ, ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.

ysterografa.gr

Άρειος Πάγος: Τα δικαιώματα όσων δουλεύουν μπροστά σε υπολογιστή



 Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι όσοι εργάζονται μπροστά σε οθόνες, όπως είναι του ηλεκτρονικού υπολογιστή, δικαιούνται μεν έως 15 λεπτά διάλειμμα ανά δίωρο, αλλά η χορήγησή του θα γίνεται μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

H Bουλή αποφασίζει απόψε την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου

Με τις ομιλίες των εισηγητών ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο. Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού. Πρόκειται να στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος.

Ασταμάτητη η Εθνική Νέων! - “Λύγισε” και την Κροατία

 

Με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη και Αντετοκούνμπο η Εθνική Νέων επικράτησε με 77-68 της Κροατίας στο πρώτο ματς της φάσης των “12” και έφτασε τις 5 νίκες σε 5 ματς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας.

Η εθνική νέων ανδρών, έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της Κροατίας με σκορ 77-68 κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "8" του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία.

Η Ελλάδα τελείωσε το ματς με 14 (!) τάπες, εκ των οποίων οι 6 ανήκαν στον εκπληκτικό Αντετοκούνμπο που έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση, μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ.

Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος τελείωσε το ματς με 25 πόντους.

Επόμενος αγώνας για τους παίκτες του Κώστα Μίσσα, την Τρίτη το απόγευμα κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Τα δεκάλεπτα:
16-18, 30-36, 49-56, 68-77

Κροατία: Πάντουριτς 11, Σάματς 10, Σέγκαριτς 2, Κανάετ, Μπούοβτας 3(1), Μπόμπαν 12(3), Ράμλιακ 11(1), Βλάιτς 2, Σίρκο 17(2).

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 9(1), Λαρεντζάκης 25(3), Παπαπέτρου 7(1), Καραμαλέγκος 3(1), Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 12(1), Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 14, Καμπερίδης 3, Γόντικας.

Αληθινή μαρτυρία: «Οι Γερμανοί μας έκαιγαν»

 
Στις 15 Ιουλίου του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές έκαψαν χωρίς δισταγμό χωριά ολόκληρα στο Ζαγόρι.
Ογδόντα χρόνια μετά... η ελληνική πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Σόιμπλε και να του «γλύψει» τις ρόδες του αναπηρικού του καροτσιού..Στον άνθρωπο που είναι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς για τις 1245 ψυχές που αυτοκτόνησαν και για τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων των Ελλήνων που υποφέρουν αυτή την στιγμή.  
Ο κ. Βόλφγκανγκ ο οποίος έχει δείξει τις ανθελληνικές του διαθέσεις θα γίνει δεκτός με δόξα και τιμές την Πέμπτη στην Ελλάδα.
Η μαρτυρία του Φρίξου Τζιόβα στο ΑΜΠΕ δείχνει ότι τίποτα δεν διδαχθήκαμε από την αιματηρή ιστορία μας.
Μια πολιτική σκηνή που προσκυνά τους απογόνους των εμπρηστών ψυχών και συνυπογράφει στις απαιτήσεις τους, που δεν είναι άλλες για νέο αιματοκύλισμα.
Διαβάστε τις μνήμες του κ. Τζιόβα γιατί πολύ απλά τόσα χρόνια αδιαφορήσαμε για την ιστορία μας και τώρα την ζούμε με άλλον τρόπο...

Τα τελικά αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

sinedriosiriza
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής του 1ου Συνεδρίου, το ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξαν 2.294 σύνεδροι και συγκεντρώνει ποσοστό 67,61% (135 έδρες στην Κεντρική Επιτροπή) ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα συγκέντρωσε 1023 ψήφους και 30,15% (60 έδρες).

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια έλαβαν:
Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ 35 ψήφοι (1,03% και 2 έδρες),
Κομμουνιστική τάση / πλατφόρμα 25 ψήφοι (0,74% και 2 έδρες),
Παρέμβαση των μελών 9 ψήφοι (0,27% και 1 έδρα),
Παρέμβαση για την ενότητα 7 ψήφοι (0,21%, 0 έδρες)
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που εκλέγονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στις τρεις πρώτες θέσεις εκλέγονται οι: Γιάννης Δραγασάκης (1458 ψήφοι), Ευκλείδης Τσακαλώτος (1352 ψήφοι) και Γιάννης Μηλιός (1060 ψήφοι).
Για να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

“Καταδρομική” επιδρομή στο Μαξίμου από τη δημοτική αστυνομία!

dimotiki-astynomia
“Καταδρομική” επιδρομή επιχείρησαν το μεσημέρι προς το Μέγαρο Μαξίμου εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία. Περίπου 100 μηχανές της δημοτικής αστυνομίας έσπασαν τον κλοιό που υπήρχε και έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας τη διαδρομή από το Καλλιμάρμαρο, για να τους μπλοκάρουν τελικά την τελευταία στιγμή οι αστυνομικοί.
Οι εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας περιορίστηκαν παρακάτω στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην πλαϊνή είσοδο του Ζαππείου και η εντολή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να υπάρξουν συλλήψεις, αν δεν αποχωρήσουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΡΙΔΗΣ /ysterografa.gr

ΔΡΑΣΗ: Ποιά η πρακτική αξία της μεταφοράς των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καμία πραγματική ωφέλεια, πλην της «εικονικής» εξυπηρέτησης της μνημονιακής πρόβλεψης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Γιατί αφαιρείται από την τοπική αυτοδιοίκηση η αρμοδιότητα στην τήρηση της τάξης στους Δήμους; Ποιος ο λόγος να μην ασκείται πλέον απευθείας από τους Δήμους ο έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η εφαρμογή τοπικών κανονιστικών πράξεων, η ελεγχόμενη στάθμευση και η αντιμετώπιση του παραεμπορίου;
Η Δράση διαφωνεί με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και με τον τρόπο που αυτή προωθείται, ιδίως στον βαθμό που τοπικές αρμοδιότητες επανέρχονται στην πραγματικότητα στο κεντρικό κράτος.



Πάνος Μιχαλόπουλος

Άριστα… στη διαφθορά παίρνουν οι Δήμοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, οι Δήμοι καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πιο διεφθαρμένων φορέων με ποσοστό 45%. Αντίστοιχα οι δημόσιοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν την πιο διεφθαρμένη κατηγορία υπαλλήλων με ποσοστά 58.3% και 27.5% αντίστοιχα.

Εκπτώσεις... μελαγχολίας, χωρίς ρευστό

therines-ekptoseis
Στην εποχή του Μνημονίου, με την εντυπωσιακή μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων να ρίχνει εκκωφαντικά τη βαριά σκιά της πάνω από την αγορά και την οικονομία, η περίοδος των εκπτώσεων επαναφέρει με θλίψη στο νου μνήμες από μια Ελλάδα που… χάθηκε.
Από σήμερα μέχρι και τις 31 Αυγούστου, οι πολίτες-καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα καταστήματα, ποντάροντα σε αγορές προϊόντων με μειωμένες τιμές, ώστε να δώσουν πνοή στην αγορά, και να επιτρέψουν στους εμπόρους να πάρουν μια ανάσα, βαθιά ή όχι… θα δείξει, προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή τις επιχειρήσεις τους, και να μην οδηγηθούν σε λουκέτα που θα επιβαρύνουν την ήδη υψηλά ανεργία.
Οι προβλέψεις κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, καθώς η κοινωνία δεν έχει ρευστό, κατά ένα μεγάλο μέρος δεν έχει πια… ούτε καταθέσεις, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να φαντάζουν πολυτέλεια, και να μην αποτελούν ουσιαστικά κίνητρο για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης στην καθημερινότητά της.
Οι έμποροι από την πλευρά τους θα κάνουν ό, τι μπορούν, με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις, στις τάξεις τους ωστόσο υπάρχει περίσσευμα προβληματισμού, καθώς με σταθερό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, οι περίοδοι τόσο των θερινών όσο και των χειμερινών εκπτώσεων λειτουργούν ως επιταχυντής για την περαιτέρω οικονομική δυστοκία τους.
Οδηγώντας τους περισσότερους σε λουκέτα, καθώς τα έσοδα που προσδοκούν δεν έρχονται ποτέ, και έτσι το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων σηματοδοτεί αύξηση της ανεργίας. Λόγω των επιχειρήσεων που κλείνουν…

ysterografa.gr

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Αρκεί να μην πετάξουν μακριά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που προέκυψε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την επαναστατική γυμναστική των πολυήμερων και πολύωρων συνεδριάσεων είναι ότι ο (προερχόμενος κυρίως από τον αυτοδιαλυθέντα Συνασπισμό) πυρήνας εξουσίας του κόμματος δεν ενδιαφέρεται για τη βούληση των Συνιστωσών – απλώς τους επιτρέπει να λένε τη γνώμη τους.

Γι’ αυτό και με μεγάλη ευκολία έγινε αποδεκτό το αίτημα να αυτοδιαλυθούν, κατόπιν… ωρίμανσης,  σε «εύλογο χρονικό διάστημα» (δηλαδή… ποτέ) και όχι στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των τριών μηνών που είχε αρχικά τεθεί.

Οι πέντε Συνιστώσες που δεν δέχθηκαν να αυτοδιαλυθούν, προσθέτουν στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και αυτές που αυτοδιαλύθηκαν – δηλαδή ελάχιστα.

Επομένως, δεν ενδιαφέρει αν ο Μανώλης Γλέζος θα διαλύσει ή όχι τους «Ενεργούς Πολίτες» του ή ο Α. Νταβανέλος τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά του ή ο Γιάννης Θεωνάς την Κίνηση  για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς ή ο Π. Μαντάς το ΔΗΚΚΙ του.

Η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου

Νέες λίστες για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας τον Σεπτέμβριο που θα περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους, βλέπουν το φως της διαθεσιμότητας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr για τις καθαρίστριες.
Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια η Αυτοδιοίκηση θα κληθεί να συνεισφέρει στη νέα «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας 5 έως 6.000 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σενάριο που ταιριάζει «γάντι» για τις 3.000 σχολικές καθαρίστριες που και εκτός ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί και χαμηλά προσόντα έχουν. Παράλληλα στο στόχαστρο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, βρίσκονται και οι 6.000 καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ως ωρομίσθιες. Εκτός από τις καθαρίστριες στο στόχαστρο βρίσκοντας:
-1250 υπάλληλοι από το υπουργείο Υγείας
-350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
-1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
-1.270 αγροφύλακες
-1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης
-1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας
-700 εκπαιδευτικοί
Επιπλέον, όπως ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στη «δεξαμενή» εντάσσονται ακόμη 1.500 που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν αλλά και εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: άμεση κατάργηση του κανονισμού για την υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή ή τη θέσπιση ανώτατου ποσού στις αμοιβές των προπονητών

Αστέρας Δερβενίου - Dervéni, GreeceΗ διοίκηση του Αστέρα Δερβενιου θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό του Δερβενίου αλλά και γενικότερα της Κορινθίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο αυτό το καιρό.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως είναι γνωστό, έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της κοινωνίας και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα έσοδα των συλλόγων έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, μιας και έχουν σταματήσει παντός είδους επιχορηγήσεις από την πολιτεία.
Όπως είναι γνωστό, στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, κατόχου διπλώματος εγκεκριμένου από την UEFA. Τους τελευταίους μήνες έχουμε έλθει σε επαφή με πολλούς τέτοιους προπονητές, προκειμένου να αναλάβουν την ομάδα μας. Αδυνατούμε να καταλάβουμε, πως κάποιοι από αυτούς ζητούν υπέρογκα ποσά ως μισθό, την ώρα μάλιστα που έχουν και άλλη μόνιμη εργασία. Το καρτέλ που έχει στηθεί σχετικά με τις αμοιβές των προπονητών, πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους.
Θεωρούμε ότι είμαστε ένας σοβαρός σύλλογος, που δεν σταματάει από το Νοέμβρη να τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει το καλοκαίρι. Σε μια χρονιά μάλιστα, που η μοναδική επιχορήγηση του Συλλόγου μας, αυτή από το Δήμο, ίσα ίσα που αρκεί για τις μετακινήσεις στους εκτός έδρας αγώνες, η διαρκής επιδίωξή μας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.
Ζητούμε από την επανεκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, την άμεση κατάργηση του κανονισμού για την υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή ή τη θέσπιση ανώτατου ποσού στις αμοιβές των προπονητών σε περίπτωση που ο προαναφερθείς κανονισμός δε δύναται να καταργηθεί.
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι λίγοι αξιόλογοι προπονητές που έχουν συναίσθηση του τόπου και του χρόνου.

Μεγάλο προβάδισμα Τατούλη σε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου



Προβάδισμα Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου  καταγράφει δημοσκόπηση της Marc.
Ο  περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% στην πρόθεση ψήφου έναντι 15,1% του Σταύρου Μπένου και 10% της Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Παράλληλα, στην παράσταση νίκης ο Πέτρος Τατούλης αγγίζει το 35% έναντι μόλις 7,9% του Σταύρου Μπένου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ.Τατούλης διατηρεί προβάδισμα στους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας, ενώ στη Μεσσηνία προηγούνται ο κ.Μπένος και στη Λακωνία η κ.Πατριανάκου.

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι θεωρούμενοι ως υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου:
Τατούλης 24,4%
Μπένος 15,1
Πατριανάκου 10,2
Πετράκος 8,9%
Μανώλης 6,9%
Γόντικας 3,1
Παναγιώταρος 7,1%
Κανένας 12%

Βανδαλισμοί σε φωλιές της caretta-caretta στην Τριφυλία

 
Με βανδαλισμούς σε βάρος οχημάτων και εξοπλισμού του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ», όπως και σε φωλιές θαλασσίων χελωνών, θεωρούν ορισμένοι ότι θα… φέρουν τουρίστες στην Τριφυλία και στην ευρύτερη περιοχή του Καλού Νερού
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» με ανακοίνωσή του, «τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2013, οι Έλληνες, Αγγλοι, Τσέχοι και Γάλλοι ερευνητές του "ΑΡΧΕΛΩΝ", αφού ολοκλήρωσαν τη νυκτερινή παρατήρηση και το μαρκάρισμα χελωνών, βρήκαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, βανδαλισμένο με μαχαιρωμένα και τα 4 λάστιχα.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στη βόρεια άκρη του παραθαλάσσιου χωριού Καλό Νερό, που αποτελεί τμήμα του πυρήνα της 2ης σημαντικότερης παραλίας ωοτοκίας (μετά την Ζάκυνθο) της καρέτα καρέτα στην Μεσόγειο.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πράξεων, όπως η κλοπή του επιστημονικού εξοπλισμού του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» την 13η Ιουνίου, τους επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε βάρος των φωλιών των θαλασσίων χελωνών και τους προπηλακισμούς και τις απειλές σε βάρος των ερευνητών του προγράμματος.
Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την ταυτότητα των δραστών των παραπάνω πράξεων, να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές αρχές της Κυπαρισσίας, καθώς είναι το μόνο σίγουρο ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα της χώρας μας αλλά και της περιοχής της Τριφυλίας ειδικότερα, την στιγμή που η χώρα μας, στην προσπάθεια να βγει από τις δυσκολίες της, βασίζεται στην καλή εικόνα της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου

Δικηγόρος με το όνομα "Φούφουτος" έπαιρνε προκαταβολές και εξαφανιζόταν

 
diki1Μισές δουλειές έκανε ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπαιρνε προκαταβολές από πελάτες, κυρίως αλλοδαπούς προκειμένου να δρομολογήσει υποθέσεις τους,
ωστόσο ποτέ δεν έκανε καμία νομική ενέργεια, αρνούμενος στη συνέχεια να επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δώσει.

Με την υπόθεση του εν λόγω δικηγόρου ασχολήθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο επικύρωσε τρεις αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν ποινές δίμηνης προσωρινής παύσης. Επίσης, ακύρωσε δύο άλλες δίμηνες πειθαρχικές αποφάσεις, όπως και την οριστική παύση που του είχε επιβληθεί.

Το ΣτΕ έκρινε ως μη νόμιμη την οριστική απόλυση καθώς η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έγινε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων αλλά του επιβλήθηκε αυτεπάγγελτα από το συμβούλιο.

Όνομα; "Φούφουτος"

Η δράση του δικηγόρου αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες που έκαναν θύματα του. Σε μία μάλιστα περίπτωση, αλλοδαπή είχε δώσει 410 ευρώ προκειμένου να της εκδώσει πράσινη κάρτα.

Ο δικηγόρος αφού εισέπραξε τα χρήματα, χάθηκε, με την γυναίκα να καταφέρνει μετά από πολλές προσπάθειες, να τον βρει. Ρωτώντας τον "πως ονομάζεται", πήρε την απάντηση "φούφουτος".

Άλλη περίπτωση αφορά αλλοδαπή, η οποία τον πλήρωσε 880 ευρώ για της βγάλει άδεια παραμονής στη χώρα και εργασίας, δίνοντας της μάλιστα βεβαίωση ότι "θα της τακτοποιούσε τα χαρτιά". Άλλη αλλοδαπή του είχε δώσει 440 ευρώ για έκδοση ταυτότητας ενώ για τακτοποίηση υποθέσεων τους είχε λάβει 235 και 440 ευρώ από άλλους δύο ανυποψίαστους πολίτες.
 
 ilialive.gr

72 ώρες – φωτιά για την κυβέρνηση – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

 

Κρίσιμο τριήμερο για τη χώρα με την κυβέρνηση να μπαίνει σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα και ως την Τετάρτη ξεκίνησαν και αναμένεται να κορυφωθούν με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Με τις δημοτικές υπηρεσίες ήδη “νεκρές” και τις τριήμερες κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια που σε ορισμένους δήμους άρχισαν από χθες να συσσωρεύονται.
Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια, αλλά και ολονυχτία στο Σύνταγμα με αποκλεισμό της Βουλής.
Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται αύριο με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
Για το κυβερνητικό στρατόπεδο ο ... αγώνας είναι διπλός. Αφενός στο μέτωπο των βουλευτών όπου επιχειρείται να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις ώστε να μην υπάρξουν απώλειες, ενώ παράλληλα στο μέτωπο των δημάρχων, ειδικά σε ό,τι αφορά “γαλάζιους” και “πράσινους” επιχειρείται ένα... μασαζ με επιχειρήματα ότι ουσιαστικά το 80% των δημοτικών αστυνομικών δεν θα βρεθούν εκτός δημοσίου, αλλά σε νέα θέση.
Στις 2 μ.μ. η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, στις 4 μ.μ., η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάντως σε ότι αφορά στο πολυνομοσχέδιο από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά τη συζήτηση της Τρίτης και της Τετάρτης δεν αναμένονται απώλειες.

Θήβα: Εφιάλτης στις γυναικείες φυλακές για την παιδοκτόνο!

 

Στις γυναικείες φυλακές της Θήβας κρατείται η 31χρονη γυναίκα που σκότωσε το τριών μόλις μηνών αγοράκι της, το οποίο στη συνέχεια έβαλε στην κατάψυξη...


Ο Πρετεντέρης ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ

Giannis-Pretenteris
Με ειρωνική διάθεση προσεγγίζει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα” όσα ειπώθηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επανεξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου, και έθεσε τις βάσεις για ένα ενιαίο κόμμα.
“Στη δεκαετία του ’30, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στον Βόλο συζήτησε το σοβαρό θέμα αν υπάρχει Θεός. Συμφωνία δεν προέκυψε, και ως εκ τούτου το ερώτημα τέθηκε σε ψηφοφορία. Αν δεν απατώμαι, ο Πανάγαθος έχασε με ψήφους 7-5, ή κάτι παρεμφερές.
Οι απόγονοι των προαναφερθέντων δεν έχουν φαίνεται θεολογικές απορίες. Ως εκ τούτου, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε πιο ταπεινά με το ζήτημα του του δημοσίου χρέους. Αλλά με ανάλογες διαδικασίες.
Έγινε λοιπόν η σχετική ψηφοφορία, και η πλειοψηφία αποφάσισε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους, σε αντίθεση με τη μειοψηφία που ήθελε να διαγραφεί όλο το χρέος – ε, μην είμαστε και πλεονέκτες.
Ουδείς βεβαίως γνωρίζει ποιός, πού ή πως θα εκτελέσει την απόφαση του Συνεδρίου. Την οποία πάντως υποστηρίζω ανεπιφύλακτα. Διότι, αν υπάρχει κάποιο μέρος όπου διαγράφουν χρέη, χρήσιμο είναι να το γνωστοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους μας, και να μην το κρατάει μόνο για τον εαυτό του. Όλοι έχουμε κάτι χρωστούμενα για τακτοποίηση”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ήρθε στην Αθήνα ο Μπρέσεβιτς για την ΑΕΚ

brese
Επί αθηναϊκού εδάφους βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ τη Δευτέρα περνάει από ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει στην ΑΕΚ.

Τελειώνει ο Αμπντούν από τον Ολυμπιακό!

abdoun
Θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση του Τζαμέλ Αμπντούν από τον Ολυμπιακό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το deal με ομάδα του εξωτερικού είναι μία ανάσα από την ολοκλήρωσή του

Ο Νετανιάχου… κουράστηκε να περιμένει τις ΗΠΑ και απειλεί με επίθεση το Ιράν!

netanyahu
Με δηλώσεις του στο CBS ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου τόνισε πως δεν θα περιμένει για πολύ ακόμη τις ΗΠΑ, ώστε να αναλάβουν δράση στο θέμα του Ιράν και υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πάρει απόφαση για επίθεση «πριν να είναι αργά…»
Ο Νετανιάχου δηλώνει οργισμένος με την Τεχεράνη και θεωρεί πως το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι εξαιρετικά σημαντικό και επικίνδυνο για την περιοχή.
Το τελευταίο διάστημα περίμενε από τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση για το θέμα, ωστόσο, κατά τη γνώμη του παρατηρείται καθυστέρηση και δεν κρύβει πως η δική του πρόθεση είναι να επιτεθεί στο Ιράν, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση.
Ακόμη, ο Νετανιάχου υπογραμμίζει πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον νέο πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, εκτιμώντας πως λανθασμένα οι ΗΠΑ έχει κάνει… πίσω στην όλη υπόθεση.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Το «βρώμικο» δίλλημα με τις 9.000 καθαρίστριες

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, πλέον, για τα καλά οι σχολικές καθαρίστριες που ανήκουν μεν στο υπουργείο Παιδείας αλλά μισθοδοτούνται μέσω των δήμων,  ενόψει το επόμενου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για περίπου 3.000 εργαζόμενες αορίστου χρόνου, ενώ ακόμη 6.000 υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή και ως ωρομίσθιες.  Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευάλωτη καθώς τα τυπικά προσόντα τους είναι ελάχιστα και θα μπορούσαν με ιδιαίτερη ευκολία να περικοπούν οριζοντίως γεμίζοντας τις «δεξαμενές» τόσο της διαθεσιμότητας των 12.500 όσο και των υπολοίπων 2.000 (;) απολύσεων του 2013. Παράλληλα,  σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια, η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα και με μικρότερο από το σημερινό κόστος από ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.  Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν, ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και από τους δημάρχους, καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν ανήκουν στο δυναμικό των δήμων τους.
«Ναυαγεί» πριν ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών  
Η λύση αυτή που συζητείται εντόνως, σύμφωνα με πληροφορίες, της aftodioikisi.gr, εφόσον

Η αθώωση του Ζίμερμαν και οι συστάσεις Ομπάμα για ψυχραιμία!

zimerman
Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Τζορτζ Ζίμερμαν έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε δεκάδες πόλεις.
Ο Ζίμερμαν, εθελοντής φρουρός, σκότωσε  τον 17χρονο αφροαμερικανό Τρέιβορ Μάρτιν, σε ώρα περιφρούσησης, αλλά αθωώθηκε, καθώς πολλοί μάρτυρες (έξι ανώνυμες γυναίκες, οι πέντε λευκές), ανέφεραν πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης άρχισαν οι διαδηλώσεις στη Φλόριντα, την Ατλάντα και στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Μεγάλη ήταν η διαδήλωση και στη Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με δημόσια τοποθέτησή του, ζήτησε ψυχραιμία από τους διαδηλωτές και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια.
“Είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και οι ένορκοι αποφάνθηκαν. Ζητώ τώρα από τον κάθε Αμερικανό να σεβαστεί την έκκληση για ψύχραιμη σκέψη από δύο γονείς που έχασαν τον νεαρό γιο τους”, είπε ο Ομπάμα.
“Ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν ήταν μια τραγωδία. Οχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική”, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος λίγο μετά τη δολοφονία του Μάρτιν τον περασμένο χρόνο είχε πει ότι αν ο ίδιος είχε γιο “θα έμοιαζε στον Τρέιβον”.
Ο πρόεδρος αναγνώρισε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση “προκάλεσε έντονα πάθη”, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία μετά την ετυμηγορία.
“Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν”, τόνισε.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να αποφανθεί αν αυτά είναι επαρκή ώστε να στηρίξει μία νέα παραπομπή του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν. Επιπλέον, θα εξετάσει αν αυτό είναι εφικτό μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα.

ysterografa.gr

Ο Παπακωνσταντίνου και το “δράμα” του πολιτικού συστήματος (την εποχή της μεγάλης και σύνθετης κρίσης)

Giorgos-Papaconstantinou
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας  Λαγκάρντ, και η αναμενόμενη παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Δικαιοσύνη για τα… περαιτέρω, επιβεβαιώνουν κατά τρόπο εκκωφαντικό μια διαρκή παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Που σε περιόδους ψυχολογικής ευημερίας περνάει απαρατήρητη, σε περιόδους βαθιάς, σύνθετης και επώδυνης κρίσης όπως είναι η σημερινή ωστόσο, λειτουργεί ως “μεγάλος επιταχυντής” για την ποιοτική και εν πολλοίς μη αναστρέψιμη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσέρχεται για να απολογηθεί για τους ατυχείς χειρισμούς στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ενώπιον ενός Κοινοβουλίου μέλη του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, πρώην “σύντροφοι”. Δηλαδή, πολιτικοί που, αν δεν γνώριζαν, όφειλαν να το κάνουν. Και άλλοι που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να μάθουν, πόσο μάλλον να διορθώσουν.
Ο πρώην “τσάρος”, είναι εκείνος που, ως πανίσχυρος στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του κάτω από την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, την άνοιξη του 2010. Χωρίς μάχη, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτύπωση των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, ώστε να μην βρισκόμαστε σήμερα, τρία χρόνια, αιφνιδιασμένοι και άφωνοι με το “λάθος” του πολλαπλασιαστή, και το πόσο έξω έπεσαν οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των επιτελών της τρόικας.
Το πόρισμα κατηγορίας κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προέρχεται από μια Επιτροπή που κάθε άλλο παρά συνέβαλε στην αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου. Αντιθέτως, αναλώθηκε σε καφενειακού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, εκατέρωθεν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και απαξιωτικό περιβάλλον λειτουργίας, που έδιωξαν κι άλλους πολίτες από την πολιτική. Τους απομάκρυναν αγανακτισμένους.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr
Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής. Να μνημονεύεται μελλοντικά ως “πριν και μετά”. Να διδάξει δηλαδή σε ένα πολιτικό σύστημα εμφανώς κατώτερο των περιστάσεων, με βαριές ευθύνες για την εθνική κρίση, τι πρέπει να αλλάξει ώστε η Ελλάδα να βγει νωρίτερα από την κρίση. Και τι να αποφύγει, ώστε να μην υπάρξει ξανά στο μέλλον “εθνικό ατύχημα”.

Το απόγευμα οι πίνακες με τις 2.500 “απολύσεις” στην Παιδεία

kathigites-diathesimotita
Το απόγευμα αναμένεται να είναι έτοιμοι οι πίνακες με τα ονόματα των 2.500 καθηγητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, “φλερτάροντας” ανοιχτά με την προοπτική της απόλυσης, και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Η σχετική προθεσμία την οποία έθεσε το υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έγγραφο που έστειλε την Παρασκευή, λήγει στις 18.00 το απόγευμα, και μέχρι τότε θα πρέπει να αποσταλούν οι ονομαστικές λίστες τόσο των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στον προθάλαμο δηλαδή της απόλυσης, όσο και εκείνων οι οποίοι καλύπτονται από τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί.
Την ίδια ώρα, στον χώρο της Παιδείας υπάρχει αναβρασμός, και τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών προειδοποιούν τον αρμόδιο Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για “θερμό” υπόλοιπο του καλοκαιριού.

ysterografa.gr

Παπανδρέου και Σεγκούρο… καταδίκασαν τη λιτότητα

papandreou
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στην ευρωζώνη, καθώς και εκείνες στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν απόψε ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η εφαρμοζόμενη λιτότητα πρέπει να τερματιστεί, ως μοναδική διάσταση ενός προγράμματος γιατί δεν μπορεί να αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Θα πρέπει τόνισαν, «να μεταβούμε από τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή στην δημοσιονομική υπευθυνότητα, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη έμφαση στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι απαιτείται, αφενός μεν μια ισχυρή δόση αναπτυξιακών πολιτικών για ολόκληρη την Ευρώπη, με κοινά προγράμματα που θα ενοποιήσουν τον Ευρωπαϊκό χώρο και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας ιδιαιτέρως για τους νέους ανθρώπους, αφετέρου δε προώθηση των αναγκαίων για κάθε χώρα μεταρρυθμίσεων, που θα χτυπούν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.
Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η συνεχιζόμενη λιτότητα διαμορφώνει ένα δύσκολο περιβάλλον για τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες οι πολίτες τις αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμα μέσο περιορισμού των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων τους.
Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών του Νότου, μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από την κρίση με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, οπότε και είχε συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα στο πλαίσιο της Μεσογειακής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τέλος, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τακτικές επαφές τους, ενώ ο κ. Παπανδρέου, αφού ενημερώθηκε από τον Αντόνιο Σεγκούρο για τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και τις θέσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον αγώνα που δίνουν οι σοσιαλιστές στην Πορτογαλία.

ysterografa.gr

Στίβος: "Ντοπέ" οι Τζαμαϊκανοί Ασάφα Πάουελ και Σερόν Σίμπσον

 
Σαν κεραυνός έπεσε στο χώρο του στίβου η είδηση πως δύο κορυφαίοι σπρίντερ βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και δεν θα δώσουν το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας. Ο λόγος για τον Αμερικανό, Τάισον Γκέι και τον Τζαμαϊκανό, Ασάφα Πάουελ.
Ο Αμερικανός, κάτοχος του ρεκόρ των 100μ. στη χώρα του από το Άμστερνταμ που βρίσκεται αποκάλυψε πως βρέθηκε θετικός σε κάποια ουσία, χωρίς όμως να πει ποια είναι αυτή.
“Δεν υπήρξα θύμα σαμποτάζ, δεν έχω καμιά ιστορία να πω. Βασικά εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο και δεν έπρεπε να το κάνω”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκέι.
Οι αποκαλύψεις όμως, δεν σταματάνε εδώ… Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 30χρονος Τζαμαϊκανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ, Ασάφα Πάουελ και η συμπατριώτισσά του, ασημένια Ολυμπιονίκης στα 4Χ100, Σερόν Σίμπσον, βρέθηκαν , επίσης θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών όπως και άλλοι αθλητές από την Τζαμάικα.
«Για μένα αυτό είναι πολύ δύσκολο» τόνισε με δήλωσή της στο πρακτορείο Reuters η Σίμπσον και συνέχισε: «Ειδοποιήθηκα στις 14 Ιουλίου 2013 ότι το πρώτο δείγμα που μου πήραν στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος, στις 21 Ιουνίου, μετά τους τελικούς των 100μ βρέθηκε θετικό στην ουσία oxilofrine (methylsynephrine)» ανάφερε η Τζαμαϊκανή.

Την είδηση για την περίπτωση του πρώην κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στην κούρσα «της μίας ανάσας» έδωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο μάνατζέρ του, Πολ Ντόιλ.

«Συνεργαζόμαστε με την παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) για να δούμε πως μπήκε στον οργανισμό του».
Eπίσης
 θετικός έχουν βρεθεί συνολικά πέντε αθλητές Ο ατζέντης του Γιουσέιν Μπολτ έσπευσε να ενημερώσει πως ο πελάτης του δεν βρίσκεται στη λίστα.



Δημοσκόπηση για την εφημερίδα Επενδυτής: Οριακό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία


Οριακό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (13/07).
Η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν το 19,7% των ψηφοφόρων ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 19,5.
Η ΝΔ διατηρεί, επίσης, οριακό προβάδισμα και στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  (29,1% έναντι 28,7%) ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με διαφορά (51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ).

Βίαια επεισόδια στο Μπέλφαστ της B. Ιρλανδίας.

 
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για τρίτη συνεχή νύχτα στο Μπέλφαστ όταν προτεστάντες διαδηλωτές πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες καουτσούκ, αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Πάνω από 600 αστυνομικοί από την Αγγλία είχαν αναπτυχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω των επεισοδίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στην παρέλαση της 12ης Ιουλίου, με την οποία κορυφώνονται οι πορείες των προτεσταντών που οργανώνει το τάγμα της Οράγγης.

Περίπου 400 επιπλέον αστυνομικοί έφθασαν το Σάββατο στο Μπέλφαστ λόγω των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη νύχτα. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν αστυνομικοί έστησαν οδόφραγμα για να εμποδίσουν τους προτεστάντες να περάσουν από την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης για να αποφευχθούν επεισόδια.

Οι πορείες των προτεσταντών οργανώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο και κορυφώνονται με την παρέλαση της 12ης Ιουλίου, επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ επί του καθολικού αντιπάλου του Ιακώβου ΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.

Αίγυπτος: Επίθεση σε λεωφορείο με εργάτες - Δύο νεκροί, 14 τραυματίες

 
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη βόρεια επαρχεία του Σινά, στην Αίγυπτο, όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους σε εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η επίθεση στο λεωφορείο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Έλ Αρίς.


 e-typos.com