Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η συζήτηση στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο (live)

vouli
Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 109 άρθρα.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει απόψε το βράδυ.
Παρακολουθήστε από το κανάλι της Βουλή την εξέλιξη της συζήτησης:

Συνεχής ζωντανή μετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση διαδηλώσεων, λόγω Σόιμπλε

rythmiseisΈκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή στην Αθήνα αύριο λόγω της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, από τις 9.00 έως τις 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των παραπάνω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
Οι απαγορεύσεις και οι ρυθμίσεις θα ισχύουν επίσης για το τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε ακτίνα 100 μέτρων. Επίσης θα ισχύουν και για τις γέφυρες, τους ανισόπεδους κόμβους και τις διαβάσεις που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σαμαράς: Το πλοίο έχει φύγει, και πίσω δεν κάνουμε. Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου

Antonis-Samaras
Τη μείωση του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης από την 1η Αυγούστου στο 13%, ανακοίνωσε με δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για την πρώτη μείωση φόρων στην Ελλάδα στην εποχή του Μνημονίου, και τη χρησιμοποίησε ως παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η ελληνική κοινωνία, φτάνει να προσπαθήσει.
Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, την οποία πήρε πάνω του τους τελευταίους μήνες, και τόνισε με έμφαση ότι αν το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις φόρων, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, από τη στιγμή φυσικά που η Ελλάδα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους της.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές αποστροφές από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
“Το πλοίο έχει φύγει, και πίσω δεν κάνουμε.
- Δεν χαλαρώνουμε. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, που δεν είναι μακριά.
- Βασίζομαι στο φιλότιμο του Έλληνα.
- Αν το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετυχαίνουμε τους στόχους.
- Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις, και να τις χτυπούν στα μηχανήματα. Μόνο έτσι θα έχουμε και άλλες μειώσεις.
- Είπα στην τρόικα ότι με τη μείωση του ΦΠΑ θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Δεν το πιστεύουν ακόμη, αλλά δέχτηκαν να το εφαρμόσουμε.
- Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στο 13% το είχα πάρει πάνω μου εδώ και μήνες. Δεν ήταν εύκολο.
-  Από 1ης Αυγούστου μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση.
- Πετύχαμε να μην επιβληθούν νέα μέτρα, γιατί έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο.
- Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά και σημαδιακά πράγματα για τη χώρα μας. Δεν λύθηκαν φυσικά τα προβλήματα”.

Τι λέει το ΕΣΡ για την λειτουργία και το πρόγραμμα της ΔΤ!


Οι αποφάσεις του ΕΣΡ...
Πρόστιμα ύψους 40.000 ευρώ, και συγκεκριμένα, 20.000 ευρώ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεως στις 28 και 29/10/12 και 20.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στις 6/4/13, επιβλήθηκαν στον ΑΝΤ1, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Επίσης, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον TV Χαλκιδικής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος που είχε ζητηθεί από το ΕΣΡ, ενώ, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Extra Sport του νομού Θεσσαλονίκης για προσβολή προσωπικότητας.

Ακόμη, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Ξάνθη Channel για επί σειρά ετών παράλειψη υποβολής στοιχείων και οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως λειτουργίας στο Ράδιο 6 του νομού Ξάνθης.

Βάσει του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013, το Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού NITRO RADIO 102,5 του νομού Αττικής το δικαίωμα να διαχειριστούν τη συχνότητα και να τον λειτουργήσουν οι ίδιοι.

Τέλος, ερωτώμενος για την έναρξη λειτουργίας της «Δημόσιας Τηλεόρασης» (ΔΤ), ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, χαρακτήρισε νόμιμη τη λειτουργία της και σχολιάζοντας το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα αρκέστηκε να πει πως πρόκειται για μία «έκτακτη, προσωρινή κατάσταση» και πως το Συμβούλιο παρακολουθεί τις εξελίξεις

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 Tου Ανδρέα Μητσόπουλου

Είναι γνωστό στον Ελληνικό Λαό ότι η Αριστερά, διαχρονικά και κατά τρόπο συμπλεγματικό, τρέφει αγιάτρευτη εμπάθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ήδη από τη μαύρη δεκαετία του 1940, όπου χάρις την ανδρεία των Ελλήνων Αξιωματικών, η Πατρίδα νίκησε δύο ολοκληρωτικά φασιστικά καθεστώτα, του Χίτλερ αρχικά αλλά και του Στάλιν στη συνέχεια, στο άρμα του οποίου η τότε Αριστερά ήθελε να αλυσοδέσει την Ελλάδα μας.
Σήμερα η Αριστερά και ειδικότερα η ακραία έκφρασή της, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των χιλίων συνιστωσών, στρέφεται κατά των ακρογωνιαίων θεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με την ίδια ένταση. Η εμπάθεια αυτή που φθάνει στα όρια του φανατισμού, ουσιαστικά στρέφεται κατά της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και κατά της Δημοσίας Τάξεως και Ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών.
Για του λόγου το αληθές, αρκεί κανείς να μπει στον κόπο να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα φρίξει. Οι θέσεις που διατυπώθηκαν για τις Ένοπλες Δυνάμεις στο Συνέδριό του που διεξήχθη από 10 έως 14 Ιουλίου είναι τραγελαφικές, εμετικές και επικίνδυνα ανθελληνικές.

Ξέφραγο αμπέλι το Δημόσιο! Ο Μιχελάκης στέλνει στο πειθαρχικό 6 δημοσίους υπαλλήλους - Ο ένας είχε να πατήσει στη δουλειά 2 χρόνια


 Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει ο Γιάννης Μιχελάκης έξι υπαλλήλους, για αδικαιολόγητη, μακρά απουσία από την εργασία τους και καλεί σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Οι υπάλληλοι φαίνεται ότι μπαινόβγαιναν ό,τι ώρα ήθελαν στη δουλειά, ενώ άλλοι είχαν να πατήσουν για... μήνες.
 Μια υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία, καθώς απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για περισσότερα από δυο χρόνια! Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.
Άλλος υπάλληλος αναφέρεται ότι απείχε από τα καθήκοντά του για επτά μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για έξι μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2011.

Άλλος υπάλληλος απουσίαζει αδικαιολόγητα δυο μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011, κάτι που έκανε και ένας άλλος υπάλληλος για 42 ημέρες, από 1η Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

Δύο υπάλληλοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για επτά μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του 2013.

Σε απολογία καλούνται δυο υπάλληλοι που βρέθηκε, δειγματοληπτικά τον Νοέμβριο 2012, να αποκλίνουν από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, εκείνο τον μήνα. Επίσης, ένας άλλος υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία, καθώς παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που δεν τηρούσαν το ωράριό τους, και δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων.

newsit.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν τον Λου για επιθεώρηση στην Ελλάδα

jacklew
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή για να συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα αυτή της ευρωζώνης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο πριν από λίγο.
Ο Λου πρόκειται να φθάσει στην Αθήνα μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Μόσχα το Σαββατοκύριακο.
Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών [Γιάννη Στουρνάρα] πρόκειται να γίνει μερικές ημέρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντηθεί με τον Αμερικανικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, την 8η Αυγούστου.

ysterografa.gr

ΔΗΜΑΡ: Θετικό βήμα η μείωση του ΦΠΑ, έστω και με καθυστέρηση

dimar
Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας πως έστω και με πιλοτική μορφή, αποτελεί μία θετική εξέλιξη.
«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, υποστηρίχθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά με τη λογική ότι χρειάζεται μείωση της φορολογίας στα είδη κατανάλωσης ώστε να κινηθεί η αγορά. Η απόφαση καθυστέρησε πολύ ωστόσο είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση, έστω και με τη μορφή πιλοτικής εφαρμογής.
Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου ώστε να περάσει η μείωση στην τελική τιμή, να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο μη έκδοσης αποδείξεων και τα έσοδα από το ΦΠΑ να αυξηθούν.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάσει. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεσα ένα συνολικό πλαίσιο νέων ρυθμίσεων που θα ελαφρύνει τους πολίτες από το ασήκωτο βάρος της υπερφορολόγησης και θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας. Αυτός πρέπει να είναι ένας βασικός άξονας διεκδίκησης για την αναγκαία τροποποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ποινικές διώξεις σε Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Σάββα Θεοδωρίδη!

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, άσκησε ποινική δίωξη στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Σάββα Θεωρίδη.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ασκήθηκε για παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/1999 (ποινική αντιμετώπιση προσυννεοημένων αγώνων), που αφορά την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τον Αστέρα Τρίπολης.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις στο Τύπο μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου Ελλάδος. Οι αρκάδες είχαν καταγγείλει εισβολή παραγόντων του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.
Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 132 παρ. 1 του νόμου 2725/1999 (ποινική αντιμετώπιση προσυννενοημένων αγώνων), συγκεκριμένα στο ημίχρονο του αγώνα των πλέι-οφ της Α1 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στις 9 Ιουνίου.
 Η δίωξη στηρίζεται στο φύλλο αγώνα, στο οποίο οι διαιτητές είχαν καταγράψει φραστική επίθεση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Διαβάστε το Φύλλο Αγώνα που καίει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο


Οι καταγγελίες για την είσοδο του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών


Απορία και έκπληξη προκάλεσαν στους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός η ποινική διώξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου Σάββα Θεοδωρίδη που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αρειστίδης Κορέας.

"Προκαλεί μεγάλη εντύπωση σε όλη την ολυμπιακή οικογένεια πρώτον η διαρροή στα ΜΜΕ αφού εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Δεύτερον το πιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της δίωξης όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι και οι 6 διαιτητές είπαν επανειλημμένα και σε όλα τα αρμόδια όργανα ότι το μόνο που ήθελαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν να ευχηθούν καλή επιτυχία".

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο



Σάλο προκάλεσε πρόσφατα το σκάνδαλο PRISM για την παρακολούθηση πολιτών μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Το γεγονός πως οποιοσδήποτε κυβερνητικός οργανισμός μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα έχει ταρακουνήσει τους χρήστες του Internet. Υπάρχουν τρεις απλοί τρόποι έτσι ώστε να μειώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε αυτή την απειλή.
Ας κρυπτογραφήσουμε τα πάντα!

Βενιζέλος: Να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση

Evangelos-VenizelosΤο παράδειγμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να τονίσει ότι η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα μπορεί να οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα, εφόσον γίνεται με συγκεκριμένη στρατηγική.
“Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι.
Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά.
Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος.
Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Τι σημαίνει αυτό ως πρώτη κίνηση;
Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικας πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης.
Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος.
Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα  της χώρας, της κοινωνίας,  που είναι η ανεργία”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Κοντογεώργος θέτει… όρους για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο!

kontogeorgosΠροειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος.
Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να διευκρινίσει την στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κοντογεώργος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός, τονίζοντας ότι λέει όχι «στα οριζόντια μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και το μέλλον της χώρας».

Καρατζαφέρης: Σαμαράς και Βενιζέλος δίνουν στους Έλληνες μπακλαβάδες, ενώ… έχουν ζάχαρο

Giorgos-KaratzaferisΕπίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
O Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για τα χθεσινά επεισόδια στη Βουλή και το γενικότερο επίπεδο του σημερινού Κοινοβουλίου, έκανε λόγο για δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα έναντι των δανειστών, προκειμένου να μην ασκούνται άλλες πολιτικές πλην όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο, και έθεσε και πάλι θέμα νομίσματος, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, όσο βρίσκεται στο σκληρό ευρώ.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89:
“Γιατί είναι έκπληξη όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή; Είναι το Κοινοβούλιο που επέλεξε ο ελληνικός λαός. Εμείς λειτουργούσαμε πυροσβεστικά, τώρα είναι ένα επίπεδο Χρυσής Αυγής.
- Ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα δώσει τις απαντήσεις.
- Βλέπω να είναι προεκλογικό το επόμενο διάστημα.
- Να κάνουμε μια συμμαχία του Νότου, και να πούμε ότι έχουμε άλλα συμφέροντα και άλλες ανάγκες.
- Είμαι υπέρμαχος μιας άλλης Ευρώπης, όχι της γερμανικής Ευρώπης. Δεν θέλω να υπηρετήσω τα συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά τα συμφέροντα της Ελλάδας.
- Πέρυσι τον Φεβρουάριο, μου έφερε ο κ. Παπαδήμος την επιστολή Λαγκάρντ. Έπρεπε να την υπογράψω και εγώ. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, υπέγραψαν. Έχοντας υπογράψει, δεν μπορούν να κάνουν καμία πολιτική, πέρα από αυτές που τους επιβάλλουν.
- Αδύνατο να επιβιώσουμε μέσα στο ακριβό ευρώ. Η χώρα πιο εύκολα θα μπορέσει να βγει από την κρίση με ένα φτηνό εθνικό νόμισμα, παρά με το ακριβό ευρώ.
- Οι λαθρομετανάστες έχουν φτάσει στα όρια. Εφορμούν. Τι θα γίνει χωρίς δημοτική αστυνομία;
- Πως θα στέλνει ο γονιός το παιδί του στο σχολείο, αν δεν υπάρχει έλεγχος από σχολικούς φύλακες;
- Και να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Πόσοι θα απασχοληθούν;
- Έχουμε έναν ασθενή με ζάχαρο, και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος του δίνουν μπακλαβάδες κάθε μέρα”.

ysterografa.gr

Βορίδης: Ποιόν ενδιαφέρει ότι πριν από 30 χρόνια ήμουν στην ΕΠΕΝ;

Makis-VoridisΤις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο Μάκης Βορίδης με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.  O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε και πάλι εκτός κυβερνητικού σχήματος, και δέχτηκε δημόσια… επίπληξη από τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω όσων είπε για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε για εκείνο το περιστατικό, τη μάχη ιδεών με την Αριστερά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Αναφορικά δε με το δικό του “παρελθόν”, αναρωτήθηκε με νόημα: “Ποιόν ενδιαφέρει ότι πριν από 30 χρόνια ήμουν στην ΕΠΕΝ;”.
Ακολουθούν οι πιο σημαντικές αποστροφές από τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
“Όλοι στη ΝΔ είμαστε αφοσιωμενοι στη παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, στις μεγαλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
- Ο πόλεμος είναι βαθιά ιδεολογικός, αν δεν νικηθεί το αξιακό σύστημα που επικράτησε στη Μεταπολίτευση, η ελληνική κοινωνία θα επιστρεψει σε όλες τις κακές συνήθειες.
- Δεν εχω κανένα πρόβλημα να ακολουθήσω τη γραμμη του κόμματος.
- Θεωρώ ότι η θέση του πρόεδρου της ΝΔ ήταν διαφοροποιημένη απο τη δική μου.
- Ο τόπος δεν θα ξεκολλήσει, αν δεν ανατραπούν οι ψευδοαξίες της Αριστεράς που καλλιεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
- Αυτοί χτύπησαν την ιδιωτική πρωτοβουλία, την περιουσία, το ίδιο το δημιουργικό ένστικτο των Ελλήνων.
- Ποιόν ενδιαφέρει ότι πριν από 30 χρόνια ήμουν στην ΕΠΕΝ;
- Λένε τι έκανα πριν από τριάντα χρόνια; Αν νομίζουν ότι απαντάνε στα επιχειρήματα ας συνεχίσουν.
- Δεν μπορεί να υπάρχει ευαισθησία μόνο για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα.
- Δεν είναι σκληρό για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να χάνουν τη δουλειά τους; Γιατί τους διακρίνουμε;”.

ysterografa.gr

Η Όλγα καλωσόρισε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Olga-Kefalogianni
Εμφανώς ικανοποιημένη, αν όχι δικαιωμένη για τη συνεπή  μάχη που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, εμφανίστηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Η Υπουργός Τουρισμού γνωρίζει ότι το μέτρο θα έχει θετική επίδραση στον τουρισμό, στην αύξηση των εσόδων από τον οποίο έχει ποντάρει πολλά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για τη φετινή χρονιά.
“Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό.
Τώρα απομένει στον ιδιωτικό τομέα και στους επιχειρηματίες να δείξουν ότι αυτή η μείωση, θα μπορέσει να δώσει τέτοια ώθηση στην κατανάλωση ώστε να ισοσκελιστεί η άμεση μείωση στα έσοδα”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ysterografa.gr

Οι Βρυξέλλες έστειλαν... μήνυμα στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

Simon-O-Connor
Σαφές μήνυμα… προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την εγγύηση της χρηματοδότησης της Ελλάδας έστειλαν σήμερα οι Βρυξέλλες, καθώς ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες.
Το χρονικό διάστημα δεν είναι φυσικά τυχαίο, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό του, ότι για να συνεχίσει να συμμετέχει στη χρηματοδότηση μιας χώρας, θα πρέπει αυτή να είναι εγγυημένη… από τους υπόλοιπους δανειστές, για τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο’ Κόνορ, ένα σχετικά μικρό χρηματοδοτικό κενό το οποίο εντοπίζεται για το 2014, δεν αποτελεί νέα εξέλιξη, καθώς είχε προβλεφθεί από την τρόικα, δεν είναι όσο μεγάλο υποστηρίζουν δημοσιεύματα, και θα είναι περισσότερο εφικτό να εκτιμηθεί με ακρίβεια το φθινόπωρο, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της μικροψυχίας και της μιζέριας»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Την πέραν των ορίων υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και εν γένει της ποιότητας ζωής και παροχών Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, λίγες μόλις ημέρες μετά την περιοδεία του στην προαναφερόμενη περιοχή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες και του Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μιχαλάτο, «τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κατούνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καθώς πλέον είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση κλειστό».

Σήμερα το ΚΥ δεν έχει τη δυνατότητα καθημερινής εφημερίας από δυο ιατρούς όπως προβλέπεται, δεν διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ούτε ασθενοφόρο και οδηγό. Η εφημερία καλύπτεται από ένα μόνο ιατρό, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του νοσηλευτή, μένοντας έτσι αναγκαστικά κλειστό τις περισσότερες ώρες, θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων.

Σε κίνδυνο, όμως βρίσκονται οι ζωές τόσο των κατοίκων όσο και των παραθεριστών και στην Πάλαιρο, επίσης στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, αφού στο ΚΥ δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να παρέχει άμεση διακομιδή στο Νοσοκομείο Λευκάδας, που καλύπτει την περιοχή.

Σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να φύγει ασθενοφόρο από τη Λευκάδα να πάει στην Πάλαιρο και να επιστρέψει στην Λευκάδα για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, ανεβάζοντας στο διπλάσιο το χρόνο ανταπόκρισης. Χρόνος, που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για τη ζωή ενός ασθενή.

Μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο Τέρενς Κουίκ διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ταυτόχρονα και σε συνδυασμό και με τις εκεί ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αναγκάζονται να υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Τελευταίο χτύπημα στο Μικροβιολογικό και Βιοχημικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας. Οι εφημερίες για το μήνα Ιούνιο παρέμειναν ακάλυπτες. Έτσι τα περιστατικά των επειγόντων που χρειάζονται εργαστηριακό έλεγχο διακομίζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου ήδη από τις 8 Ιουνίου.

Για τη στελέχωση του Νοσοκομείου έχει επιλεγεί ιατρικό προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου όμως δεν έχει γίνει ακόμα με αποτέλεσμα, να ασφυκτιά και να οδηγείται με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά σε κλείσιμο.

«Ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ενός ατυχούς συμβάντος; Γιατί δεν τηρείτε το οργανόγραμμα στο Κέντρο Υγείας Κατούνας; Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αγορά ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Παλαίρου, την κάλυψη των άκρως επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε ιατρικό προσωπικό και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, ώστε να μην οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο αλλά και την παροχή εκ μέρους του Υπουργείου, πληροφοριών που σχετίζονται με το σχεδιασμό του για την εν γένει παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Πέτρος Τατούλης, «Οι οριζόντιες λύσεις βαθαίνουν την κρίση»

Την έντονη αγωνία του, αλλά και τη βαθιά του πεποίθηση, ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση δεν θα δώσουν λύση στην κρίση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποφάσεις που λαμβάνονται κάτω από πίεση, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου ώριμης αντιμετώπισης της κρίσης επιδεινώνουν το πρόβλημα».

Απαντώντας στους έντονους προβληματισμούς των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι ο τομέας της παιδείας αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των Περιφερειών και Κυβέρνησης, καθώς η αρμοδιότητα της δια βίου μάθησης, αν και θα έπρεπε σύμφωνα με τον Καλλικράτη να μεταβιβαστεί στις αιρετές Περιφέρειες, παραμένει στην κεντρική κυβέρνηση, όπως άλλωστε συνέβη και με την αρμοδιότητα της υγείας.

Συγκεκριμένα για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τη μεταφορά της ευθύνης της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προτίθεται να καλύψει το κόστος για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

«Οι οριζόντιες λύσεις δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα βαθαίνουν την κρίση» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας το φόβο ότι θα ακολουθήσουν ακόμα πιο επώδυνες εξελίξεις.

Σάλος με βίντεο προπηλακισμού μικρού παιδιού από υποστηρικτές του Μόρσι (video)

child-beaten-by-Islamists
Σάλο έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο κια εμφανίζει ένα μικρό παιδί στην Αίγυπτο να προπηλακίζεται από υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ραμσί στο Κάιρο.
“Ποιός είσαι; Ποιός σε έστειλε εδώ; Είσαι με τον Μόρσι; Ποιοί είναι μαζί σου;”, ακούγονται να φωνάζουν στο μικρό παιδί οι Ισλαμιστές, την ωρα που το τραβούν από τα χέρια και το σπρώχνουν.
Το παιδί έχει τρομοκρατηθεί, ενώ στη συνέχεια κάποιος το χτυπάει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, και κάποιος άλλος του δίνει χαστούκι στο μάγουλο.
Όταν κάποιος προσπάθησε να τους σταματήσει, βρέθηκε και ο ίδιος να προπηλακίζεται, με τους οπαδούς του Μόρσι να του λένε ότι το μικρό παιδί είχε… πληρωθεί από αντιπάλους του Μόρσι.

Video



ysterografa.gr

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ;

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη έχουν δει να χάνουν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.
Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από τι 31,88% και φθάνουν το 50% και πλέον, ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά που έχουν κυριολεκτικά «διαλύσει» την ψυχολογία των στελεχών του Στρατεύματος.
Την ίδια στιγμή, το 48% των στρατιωτικών δεν μπορεί πλέον να βγάλει τα έξοδα ούτε του μισού μήνα. Το δραματικό αυτό στοιχείο προκύπτει από εσωτερική δημοσκόπηση που διενήργησε στα μέλη του ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) .
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σαμαράς στην συνάντηση με την τρόικα ζήτησε να μην πραγματοποιηθούν οι περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτές προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016;
Δεν θα γίνει το 2014 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 περαιτέρω μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ένστολους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ένστολων λόγω, νέου μισθολογίου ύψους 161.800.000 ευρώ. Θα μειωθούν επίσης οι δαπάνες και κατά 5.900.000 ευρώ το 2015 και 5.100.000 ευρώ το 2016, εξαθλιώνοντας πλήρως το σύνολο των στελεχών; 
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
ΓΓ Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Η Ντόρα φεύγει για… Βρυξέλλες

Dora-Bakoyanni
Η Ντόρα μετακομίζει. Για τις Βρυξέλλες. Και μάλιστα, με ξεκάθαρη ατζέντα για την ανάγκη παρέμβαση της Ελλάδας εκεί όπου ουσιαστικά λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, επομένως και για το μέλλον των Ελλήνων.
Η πρώην ΥΠΕΞ των κυβερνήσεων Καραμανλή μίλησε το πρωί στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Άννα Μπουσδούκου, και στο ερώτημα που της τέθηκε για το μέλλον της, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι κάθε άλλο παρά αποκλείει την προοπτική μετακόμισης στις Βρυξέλλες, με την εύγλωττη αποστροφή “θα το δούμε”.
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν της έγινε κάποια πρόταση για να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ούτε και θα επιθυμούσε μια τέτοια αξιοποίησή της.
Οι πιο χαρακτηριστικές αποστροφές από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν οι ακόλουθες:
“Δεν μπορεί στο μυαλό του κόσμου η μεταρρύθμιση να ταυτιστεί με απολύσεις.
- Η μεταρρύθμιση θα γίνει και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.
- Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι οριζόντιες περικοπές. Τώρα πληρώνουμε τα 3,5 χρόνια αδράνειας στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
- Αποκλείεται λογική συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα με κατ’ αρχήν σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
- Το τελευταίο διάστημα ταξιδεύω διαρκώς στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά ζητήματα. Είναι μια προσωπική επιλογή ανασυγκρότησης να μην τοποθετούμαι συχνά στο εσωτερικό.
- Η κατάσταση που βιώνουμε είναι κρίσιμη, οι Έλληνες όμως… κουράστηκαν να το ακούνε.
- Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι η κοινή λογική δεν είναι όσο κοινή νομίζουμε.
- Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε Δανία.
- Θα πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών. Τον πολίτη τον χρειαζόμαστε σύμμαχο.
- Στην αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μάθουν ελληνικά και Ιστορία, ώστε να αποφεύγουνται εκρήξεις σαν τη χθεσινή στο Κοινοβούλιο.
- Δεν είμαστε δικτάτορες. Με εκλογές ερχόμαστε στην εξουσία, με εκλογές φεύγουμε”.

ysterografa.gr

Έμφραγμα ξανά στο κέντρο της Αθήνας – Πορεία δημοτικών αστυνομικών και δημάρχων


Με σύνθημα "όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα", οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της υπηρεσίας, πραγματοποιούν και σήμερα πορεία προς τη Βουλή ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 Με σύνθημα "όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα", οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της υπηρεσίας, πραγματοποιούν και σήμερα πορεία προς τη Βουλή ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 Μιχελάκης: Δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους

 Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει πως θα αξιοποιηθούν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επισήμανε: "Η δημοτική αστυνομία είχε την δυνατότητα να καλύψει το κομμάτι της ασφάλειας; Η απάντηση είναι όχι διότι δεν, καταρχήν να σας πω κάτι, δεν ήταν εκπαιδευμένοι για αυτό τον τρόπο, δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε την εκπαίδευση που έχουν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας".

Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι τα οριζόντια μέτρα περικοπών είναι άδικα, και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών στους δήμους αλλά και στα υπουργεία.

"Αυτή τη στιγμή κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη, είναι και λανθασμένη. Όταν όμως βρισκόμαστε κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάζεσαι να προχωράς σε αυτές τις περικοπές, πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η ιστορία και τουλάχιστον όσο αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτές είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές υπό την προϋοπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους και σε ο,τι αναλογεί και στο υπουργείο αυτό το πράγμα μιλάω για τους πάντες, δεν πετάω το μπαλάκι μόνο στους δήμους, ο,τι αφορά και το υπουργείο στο θέμα αυτό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων. Δηλαδή αξιολόγηση δομών, δηλαδή πόσες υπηρεσίες πρέπει να έχει ένας δήμος. Αυτές οι υπηρεσίες με πόσους υπαλλήλους πρέπει να στελεχωθούν; Για να δεις, αυτές οι υπηρεσίες έχουν παραπάνω ή λιγότερους από αυτό;" ανέφερε.

Αδίστακτοι δολοφόνοι – Σταμάτησαν και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ

Η οδός Κεδρινού λίγο μετά τη μάχη - ΦΩΤΟ NEWSIT
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία από τις εννιά το πρωί και μετά τη μάχη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με τρεις κακοποιούς μια ανάσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας και το Εφετείο.
 Όλα ξεκίνησαν όταν είκοσι λεπτά πριν τις εννιά οι αστυνομικοί εντόπισαν κοντά στην οδό Λουκάρεως ένα αυτοκίνητο μάρκας volvo με τρία άτομα να κινείται ύποπτα.
 Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν κυκλωτική κίνηση και να βγουν μπροστά από τους δράστες.
Οι κακοποιοί φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των αστυνομικών και έτσι επί της οδού Κεδρινού ουσιαστικά έστησαν δική τους ενέδρα.
 Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν για να ελέγξουν το μαύρο όχημα είδαν έκπληκτοι τις πόρτες να ανοίγουν και να βγαίνουν από αυτό οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες κρατώντας υποπολυβόλα τύπου καλάσνικοφ.
Χωρίς να διστάσουν στιγμή οι κακοποιοί σήκωσαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν
Οι αστυνομικοί έσπευσαν να καλυφθούν και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους δράστες να μπουν ξανά στο αυτοκίνητο και να ξεφύγουν.
 Όπως αποδείχθηκε ένας από τους αστυνομικούς γλίτωσε από ένα πραγματικό θαύμα καθώς μια από τις σφαίρες από το πολεμικό όπλο των δραστών σφηνώθηκε στο παρμπριζ της μηχανής. Από ένα δεύτερο θαύμα καμία απ' τις τουλάχιστον 10 σφαίρες των δραστών δεν τραυμάτισε κάποιον από τους δεκάδες περαστικούς που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο σημείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία.
Δεκάδες μηχανές και περιπολικά έζωσαν την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Αχαϊας σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής το μαύρο volvo που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Οι ίδιοι οι κακοποιοί είχαν γίνει άφαντοι.
 Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν όπλα ή κάποιο άλλο στοιχείο, ενώ και από τα στοιχεία του αυτοκινήτου φάνηκε πως δεν έχει δηλωθεί κλοπή.
Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα το αυτοκίνητο ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο που διαμένει στους Αγίους Αναργύρους και οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τη σχέση του με τους δράστες.

newsit.gr

Δράση: 1.337.621 άνεργοι. Πότε θα ασχοληθείτε με αυτούς; Κυβέρνηση και Τρόικα αδιαφορούν. Για πόσο ακόμα θα αντέξει η Ελληνική κοινωνία;

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία διαμορφώθηκε στο εφιαλτικό 26,9%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ καταγραφής και είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης,  ο οποίος βρίσκεται στο 12,2%, ενώ οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το 2014 εκτινάσσουν το ποσοστό στο 28,2%.
 Η ανεργία στους νέους έφθασε στο 57,5% και σε 400.000 οικογένειες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.

Πλαστά δικαιολογητικά: Οι νόμοι της ντροπής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κάποιοι (διότι το τσουβάλιασμα αποτελεί άκρως φασιστική πρακτική) από τους δημάρχους που φωνασκούν αυτόν τον καιρό είχαν φροντίσει εγκαίρως να καθαρίσουν τα του οίκου τους και να αποπέμψουν όσους έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Επί του θέματος δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, αν και κάποιοι θα σπεύσουν να διερωτηθούν πώς (στον αγγελικά πλασμένο κόσμο μας) είναι δυνατόν να είναι τόσοι πολλοί αυτοί που εξαπάτησαν δημόσιους φορείς με αυτόν τον απροκάλυπτο και ποινικά κολάσιμο τρόπο.

Κατά τη γνώμη μου, ναι.

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στη χώρα που λέγεται Ελλάς όχι μόνο έχει καταστρατηγηθεί εντελώς (και με… 49 τροποποιήσεις) ο νόμος του ΑΣΕΠ, αλλά και επειδή έχουν ψηφιστεί ειδικοί νόμοι που άνοιξαν τον δρόμο στις προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά.

Επειδή ξεχνάμε εύκολα, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω:

Προς απόλυση και επίσημα 11.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους»

Μέσω του αναθεωρημένου μνημονίου έρχεται η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους, συνολικά, 25.000 που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θα απολυθούν.  Σύμφωνα με το capital.gr με το νέο όρο που εισήχθη στο αναθεωρημένο μνημόνιο, αν τελικώς δεν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής, θα οδηγηθεί στην έξοδο το 44%  των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό απολύσεων έως το τέλος του 2014 από 15.000 σε 26.000.

Κώστας Κόλλιας: «Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα των χωριών στην κοινωνική και οικονομική ζωή»

Με αφορμή δηλώσεις της Διοικητού του ΟΑΕΕ σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των εξαιρέσεων από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Έκτακτο! Πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς πίσω από τη ΓΑΔΑ

Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν πριν από περίπου 5 λεπτά σε δρόμο πίσω από τη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και διέφυγαν πεζή, καθώς το αυτοκίνητό τους βράθηκε στην οδό Αχαΐας.


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Τα 4 απλά βήματα για τη κατάρρευση.

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Σε αντιδιαστολή με τα τέσσερα απλά βήματα για την έξοδο από το μνημόνιο ορίστε τα τέσσερα απλά βήματα για τη κατάρρευση.

1.Αυξάνουμε υπέρμετρα τη φορολογία σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως στο παραγωγικό τομέα της οικονομίας έως του σημείου αδυναμίας πληρωμής.
2.Συντηρούμε και αυξάνουμε τις ήδη υψηλές δημόσιες δαπάνες και όπου είναι δυνατόν τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία.
3.Απορροφούμε όλη τη διαθέσιμη ρευστότητα σε μη παραγωγικές επενδύσεις, δημιουργώντας συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην οικονομία.
4.Δεν υιοθετούμε ούτε μια πραγματική μεταρρύθμιση και εξορθολογισμό(παρά μόνο φραστικά) σε κανένα επίπεδο της οικονομίας και της πολιτείας.
Ποιού είδους "τέσσερα απλά βήματα" παρατηρούμε σήμερα;
Εύχομαι ειλικρινά, για το καλό όλων να διαψευστώ!

Προσοχή! Το νέο λεφτόδεντρο ονομάζεται "ανείσπρακτοι φόροι"

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Ακούσατε και εσείς στις ειδήσεις για τα 58 δις ανείσπρακτων φόρων;
Δεν είναι και λίγα, 58 δις δια 10.000.000 Έλληνες = 5.800 ευρώ στον καθένα. Άσε που καλύπτουν μισθούς και συντάξεις ΔΥ και ΔΕΚΟ και ελλείμματα Ταμείων για άλλο 1,5 χρόνο …

Δεν ξέρω αν ετοιμάζεστε να πάτε νωρίς για ύπνο, για να δείτε επί τέλους και μερικά όνειρα της προκοπής, σας έχω άσχημα νέα …

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Δεν θα βγει «μαύρο» ούτε για ένα λεπτό

ert
«Οι ραδιοτηλεοπτικές μονοδιάστατες συνεντεύξεις είναι ενδεχομένως χρήσιμες για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά δεν συμβάλουν θετικά στην εξεύρεση λύσης» σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σημειώνοντας την ανάγκη ο διάλογος με την κυβέρνηση να συνεχιστεί.
Επαναλαμβάνουν ότι «δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, καθώς και των στοιχείων προϋπηρεσίας κ.λ.π που αφορούν τους συναδέλφους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όπου αλλού», τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να “σφραγίσουνε” ραδιοφωνικά στούντιο και πλατό και να συναινέσουνε να βγει «μαύρο» στο σύνολο των δημοσίων συχνοτήτων, ούτε για ένα λεπτό της ώρας».
Παράλληλα με σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο μέλος του ΔΣ της εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών Γιώργο Μπακόλα, που τοποθετήθηκε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ «και κράτησε στο ύψος της την εταιρία των Ελλήνων Σκηνοθετών με την αντίθεση του για την ανακοίνωση που εξέδωσε και τελικά απέσυρε το εν λόγο ΔΣ».

Σαμαράς-Βενιζέλος: Πέντε αλλαγές σε διαθεσιμότητα, παρατηρητήριο

Σε πέντε (αναμενόμενες) αλλαγές με τις οποίες επιχειρείται να μειωθούν οι αντιδράσεις δημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και  Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:
- Δεν εντάσσονται στη διαθεσιμότητα οι κάτοχοι διδιακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στη Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν περί τους 200 εργαζόμενους με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν σχολικοί φύλακες με τέτοια προσόντα.
- Αφαιρούνται από το Οικονομικό παρατηρητήριο τα περί αστικής και πειθαρχικής ευθύνης των δημάρχων που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους, ενώ αφαιρέιται και η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με την οποία οριζόταν ότι θα γινόταν έλεγχος των προύπολογισμών στη φάση της κατάρτισης από το Οικονομικό Παρατηρητήριο και το γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ προβλέπεται ότι για την  καταρτιση των προϋπολογισμών των δήμων θα δίνονται μόνο οδηγίες. Είναι ενδεικτικό ότι η λέξη «υποδείξεις» αντικαθίσταται από τον όρο «προτάσεις».
-Αντικαθίσταται το ΠΔ. για την αξιολόγηση των δημοτικών αστυνομικών και αντικαθίσταται με ΚΥΑ ώστε η διαδικασία να προχωρήσει πολύ γρηγορότερα.
-Οι δήμαρχοι που επιθυμούν να ασκούνται αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας από την ΕΛΑΣ μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που η Δημοτική Αστυνομία εντάσσεται στην ΕΛ.ΑΣ., μπορούν να ζητήσουν να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ. Όταν δημιουργηθεί η νέα υπηρεσία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τότε οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τους δήμους.
- Θα δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς  πέντε πλασματικά έτη για τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε αντί να απολυθούν να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται για τα έτη 2001 έως 2006 που είχαν προσλφθεί στους δήμους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ και είχαν μεν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά όχι και ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου το 20% των σχολικών φυλάκων βρίσκονται σε ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση.
Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους,  σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Και οι περιφερειάρχες στο μέτωπο κατά του πολυνομοσχεδίου

Και οι περιφερειάρχες συντάσσονται, πλέον, στο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει δήμαρχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Με μία σκληρή της ανακοίνωση η Ένωση Περιφερειών χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικές» τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το Οικονομικό Παρατηρητήριο η Ένωση Περιφερειών, επικαλούμενη και τη σχετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.
Η ΕΝΠΕ αφού κάνει λόγο για «ένα πρωτοφανές για τα θεσμικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας μας σύστημα επιτροπείας των Περιφερειών από την Κυβέρνηση», προσθέτει με έμφαση: «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από προφάσεις και προσχήματα. Το ζήτημα πλέον έχει φτάσει στον πυρήνα σεβασμού του Συντάγματος.  Ή το σέβεται και το εφαρμόζει ή δεν της αρέσει  και το αλλάζει. Αλλά δεν μπορεί, εν γνώσει της, να το παραβιάζει. Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι περιττή ή ενοχλητική για  κάποιους, ας βρουν το θάρρος να την καταργήσουν».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΝΠΕ είναι το εξής:
«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην επιχειρούμενη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη για ψήφιση με την κατεπείγουσα διαδικασία στην Βουλή.
Με τις διατάξεις του άρθρου 78 εισάγεται ένα πρωτοφανές για τα θεσμικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας μας σύστημα επιτροπείας των Περιφερειών από την Κυβέρνηση. Στην ουσία, εισάγεται ένα σύστημα ελέγχου σκοπιμότητας των αποφάσεων αιρετών συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, με ταυτόχρονη υποχρέωση  συμμόρφωσης στις δικές τους υποδείξεις, και  επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, δεν είναι κατά τη γνώμη του «ρεαλιστικός».  Την άποψη αυτή για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων για το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, αποδέχεται πλέον και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, η οποία στην επίσημη Έκθεσή της εκφράζει την άποψη ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 102 του Συντάγματος και την κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι η εφαρμογή των κανόνων νομιμότητας και διαφάνειας στην οικονομική διοίκηση και διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας.
Γι” αυτό το λόγο άλλωστε επιδιώκουμε την άμεση εφαρμογή διατάξεων οι οποίες θωρακίζουν το θεσμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και διασφαλίζουν την άμεμπτη διαχείριση του δημοσίου χρήματος (επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη» για τον Προληπτικό “Έλεγχο των δαπανών των Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και τη λειτουργία του Ελεγκτή Νομιμότητας).
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από προφάσεις και προσχήματα. Το ζήτημα πλέον έχει φτάσει στον πυρήνα σεβασμού του Συντάγματος.  Ή το σέβεται και το εφαρμόζει ή δεν της αρέσει  και το αλλάζει. Αλλά δεν μπορεί, εν γνώσει της, να το παραβιάζει. Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι περιττή ή ενοχλητική για  κάποιους, ας βρουν το θάρρος να την καταργήσουν.                                       
Για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις αυτές που αποτελούν πλήγμα στην κοινή μας προσπάθεια για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάταξη του τόπου μας.»

aftodioikisi.gr

Ζωή: Σωματοφύλακας του Βενιζέλου η Νέα Δημοκρατία

zoi
Την καταγγελία περι «υπόθαλψης» του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από τους βουλευτές της ΝΔ επανέφερε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις διώξεις που παρήγγειλε η τακτική δικαιοσύνη κατά των κ.κ. Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη.
Στην ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σημειώνει:
«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ. Για τους ίδιους φόρους που και η Βουλή ψήφισε χτές υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τους ίδιους φόρους για τους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει ο κ. Βενιζέλος, που, ενώ νομοθέτησε το «χαράτσι», δεν άγγιξε ούτε έναν από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αντίθετα, κάποιους τους ωφέλησε και νομοθετικά (π.χ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης), έχοντας την λίστα Λαγκάρντ στην προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση και κατοχή του».
Απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ αναφέρει «Ως πότε, θα υποθάλπετε εκείνους που υπέσκαψαν το δημόσιο συμφέρον; Τώρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο ιδιώτες πρώην Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. (Ι. Διώτη, Ι. Καπελέρη) για το ίδιο ακριβώς αρχείο και τους ίδιους μη εισπραχθέντες φόρους, και ψηφίσθηκε η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, για τις ίδιες ακριβώς πράξεις και παραλείψεις, με ποιο πρόσχημα και με ποιο επιχείρημα θα επενδύσετε την εξασφάλιση ατιμωρησίας στον κ. Βενιζέλο; Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας, που υπαγορεύει να ελεγχθούν αρμοδίως όλα τα ενεχόμενα και εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή».

ysterograga.gr

Νέος άνεργος, κάτοικος Ξυλοκάστρου

«Είμαι 25 χρονών και νιώθω σαν να ’χω βγει στη σύνταξη! Να τα βράσω αυτά που μου προσφέρει το Ξυλόκαστρο. Μπούχτισα από ποιότητα ζωής, ησυχία και ηρεμία. Δεν είμαι συνταξιούχος, δουλειά ψάχνω».
Αυτά μου είπε η Χριστίνα ένα βράδυ. Απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής, μόνιμη κάτοικος Ξυλοκάστρου και άνεργη. Είναι η πιο χαρακτηριστική περιγραφή της πραγματικότητας ενός νέου που ζει μόνιμα στο δήμο μας και δεν έχει δουλειά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντικούς συλλόγους, Χιλιομοδίου, Αθικίων, Γαλατακίου, Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Προστασίας του Δάσους Αγίων Θεοδώρων, την Πυροσβεστική Κορίνθου και τέλος όλους τους ιδιώτες βυτιοφορείς, οι οποίοι βοήθησαν εθελοντικά στην άμεση αντιμετώπιση και κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς στους Αγίους Θεοδώρους.

Σκέψεις για το συνέδριο και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Μαυροειδής
 ‘’Ο Τσίπρας νίκησε, η Αριστερή Πλατφόρμα κέρδισε’’. Δεν βλέπουμε πουθενά αυτόν που έχασε…Συμφωνία λοιπόν κατά 95% με διαφορές σε κάποιες τροπολογίες; Πρέπει να εξηγηθεί πολιτικά, σε ποιο βαθμό συμβιβάζεται μια πολιτική ρήξης με την ευρωζώνη και το κεφάλαιο, με μια πολιτική απόρριψης αυτής της ρήξης.
 
 αριστερό blog

Μέσα στο 2014 η σύνδεση του Λουτρακίου με τον Προαστιακό

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13fe86c1e7d20f7a&attid=0.1&disp=inline&realattid=cf0140db9b3e2d0f_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374048681599&sads=V2VqLM70PoA7_k-Xv3L73I6i9eM&sadssc=1 
Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει τεθεί σε επαναλειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι και θα έχει συνδεθεί με την προαστιακή γραμμή ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΚΙΑΤΟ, όπως αποφασίσθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΟΣΕ, Κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστα Λογοθέτη και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργου Δέδε.
Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των ενεργειών που μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί και οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν στο οριστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ θα εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής από μετρική σε κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση (τοπογραφική, περιβαλλοντική, χάραξη,επιδομή κανονικού εύρους πλάτους 1,43, υδραυλική, στατική, ηλεκτροκίνηση μονοσύρματης γραμμής επαφής τύπουtrolley φιλικής στο περιβάλλον,ΑΣΙΔ, κ.λ.π), καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότηση του όλου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου,στα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου (Νοέμβριος 2013).
Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Το έργο θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2014, θα έχει ανάδοχο μέσα στο πρώτο τρίμηνο και θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και καθημερινά τους πετυχαίνουμε. Μακριά από βερμπαλισμούς, επικοινωνισμούς και πολιτικούς τραμπουκισμούς που οι πολίτες έχουν βαρεθεί και ο τόπος δεν έχει πια ανάγκη. Η Νέα Πελοπόννησος ημέρα με την ημέρα έρχεται πιο κοντά στην Πελοπόννησο. Ο στόχος μας είναι κάθε έργο που εκτελούμε,κάθε σχεδιασμός να έχει ανταποδοτικότητα στον πολίτη, να βελτιώνει την καθημερινότητα του, να δημιουργεί πραγματική αφετηρία ανάπτυξης».

Κακλαμάνης: Κύριε Καμίνη είστε δήμαρχος ή… τραπεζίτης;

nikitas2
Τιτλοποίηση και παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους, πρότεινε – σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη – ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Όπως αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης», κατά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο των Οικονομικών, ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί για τους δήμους η δυνατότητα να τιτλοποιούν και να παραχωρούν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τις οφειλές τρίτων (π.χ. καταστηματαρχών), όπως κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και άλλα δάνεια.
Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει την ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων «απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».
Και καταλήγει λέγοντας ότι η «αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και άλλων δημάρχων».

ysterografa.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ]

 
ANAKOINΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την απίστευτη υποδοχή που κάνατε στην παράσταση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.15 θα δοθεί έκτακτη παράσταση αποκλειστικά για τα μέλη και τους φίλους της θεατρικής ομάδας "Πειραματιστές". Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μα κάποιον από τους συνεργάτες της παράστασης. Σας περιμένουμε.

Οριστικά τον Αύγουστο προσωρινός ανάδοχος για την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δελτίο Τύπου:
 «Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περνάει στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων της ΠΠ. – Οριστικά τέλος Αυγούστου ο προσωρινός ανάδοχος»

Ένα ακόμα σταθερό και αποφασιστικό βήμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Οικονομική Επιτροπή σε ειδική συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» και ενέκρινε την συνέχιση στο επόµενο στάδιο του Διαγωνισµού, δηλαδή στο στάδιο της Αξιολόγησης του Φακέλου Β' (Οικονομική Προσφορά), και των τριών Διαγωνιζομένων που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στις 11 Ιουλίου:
            (1)       ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ  Α.Ε.»
            (2)       «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»

            (3)       ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.»,

Η σοβαρότητα και η ταχύτητα με τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει τις διαδικασίες αποτελούν εγγύηση ότι η επιλογή αναδόχου θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 

Π. Κουρουμπλής: «Τα κοράκια της ντροπής»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Στο Αθηναϊκό Κέντρο καταφθάνουν «νέοι επισκέπτες» έτοιμοι να διαπραγματευθούν με το παρασιτικό τραπεζικό σύστημα του τίτλους των «κόκκινων» δανείων.
Ο ελληνικός λαός, μικρο-ιδιοκτήτες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μετά την αφαίμαξη των εισοδημάτων του καλείται να υποστεί περαιτέρω αρπαγή της περιουσίας του.
Όταν ο ελληνικός λαός, παρά τα φοβερά δεινά που βιώνει, πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και τους τόκους αυτής, οι τραπεζίτες των θαλασσοδανείων και των επισφαλειών των δάνειων των ημετέρων, αποφάσισαν να πουλήσουν  για ένα κομμάτι ψωμί, δηλαδή στο 20% με 30% τα τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια των ελλήνων πολιτών.
Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά καθίσταται υπόλογη, εάν επιτρέψει στους απάτριδες τραπεζίτες να καταστήσουν τους Έλληνες τους πιο φτωχούς στην Ευρώπη.
Ο Σόλων πριν από 2500 χρόνια, είχε το κουράγιο να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής  του, η σημερινή Κυβέρνηση αδυνατεί. Τα κοράκια πανηγυρίζουν».

Μια βοσκοπούλα αγάπησα Τασία Βέρα