Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

troktiko - η αληθινή ιστορία (2013) full movie

Troktiko... η αληθινή ιστορία



 Το ντοκυμανταίρ "troktiko-η αληθινή ιστορία" είναι ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα (δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέρα από προσωπική εργασία) από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013.
Δεν έγινε νωρίτερα, επειδή από όλους τους εμπλεκομένους δεν γνώριζα κανέναν άλλο πέρα από τον Σωκράτη Γκιόλια. Έτσι, μου πήρε πάρα πολύ χρόνο -και τελικά χρειάστηκε μιά συγκυρία και μιά τυχαία συνάντηση- ώστε να καταφέρω να πιάσω από κάπου την άκρη του νήματος και να βρω τους ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν την ιστορία από πρώτο χέρι.
Στόχος μου δεν ήταν να επαναλάβω τα ήδη γνωστά και γραμμένα σε εφημερίδες και ιστοτόπους, αλλά να προσπαθήσω να μαζέψω καινούριο υλικό που ακούγεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να απαντήσει στα φυσιολογικά ερωτήματα: ποιός, που, πότε, πως και γιατί;
Παρακολουθώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από μέσα ολόκληρη την ιστορία του troktiko.blogspot.com, ο καθένας έχει πλέον περισσότερα στοιχεία ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη.
Ολόκληρο το ντοκυμανταίρ (διάρκειας 70 λεπτών) θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για download από link που θα δημοσιευτεί στο troktiko.blogspot.com το πρωί της 19ης Ιουλίου 2013.

Κώστας Λακαφώσης - Ιούλιος 2013
troktiko.documentary@gmail.com

ΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΖΑΧΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ένα αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Ζαχόλη Κορινθίας.

Ο “king maker” των Δημοκρατικών προβλέπει ότι… η Χίλαρι έρχεται (στις προεδρικές εκλογές του 2016)

David-Axelrod-Barack-Obama
Twitter @EmOikonomidis
Μετά τις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, έκοψε το… θρυλικό μουστάκι του, όχι επειδή έχασε κάποιο στοίχημα, αλλά επειδή κέρδισε εκείνο με τον εαυτό του, ενδεχομένως και με τις πιθανότητες.
Ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ο “king maker” του Δημοκρατικού Κόμματος, πολιτικός σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και στρατηγικός εγκέφαλος της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012, μοιράστηκε με την αμερικανική κοινωνία την εκτίμηση-συμπέρασμα στην οποία καταλήγουν όλοι, και όμως… δυσκολεύονται να το πιστέψουν.

Παγκόσμια πρωτιά… απαισιοδοξίας για τους Έλληνες!

greek-society
Οι Έλληνες υπήρξαμε διαχρονικά λαός ψυχολογίας. Με τα θετικά και τα αρνητικά του. Η αίσθηση του μέτρου, της σύνεσης και της μετριοπάθειας υπήρξαν στοιχεία συμπληρωματικά και όχι κεντρικής υφής για το εθνικό dna, εν πολλοίς με τα γνωστά αποτελέσματα.
Στα χρόνια του Μνημονίου, μια κοινωνία σε βαθιά μελαγχολία και απόγνωση, στα όρια της κλινικής κατάθλιψης, δυσκολεύεται να πειστεί ότι πρέπει να παλέψει, να μην το βάλει κάτω, να κοιτάξει (έστω φευγαλέα και διστακτικά) ψηλά και μακριά, για να διαπιστώσει ότι το μέλλον είναι εκεί. Μόνο που δεν μας περιμένει, αλλά πρέπει να τρέξουμε για να το προλάβουμε.

Ο Μπαλτάκος χάραξε “κόκκινη γραμμή” για εκλογές

Takis-Baltakos
(Photo Eurokinissi)
Την “κόκκινη γραμμή” η υπέρβαση της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, χάραξε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος.
Ο γνωστός νομικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, και κάθε άλλο παρά… έκρυψε με διπλωματικό τρόπο τις σκέψεις του.
“Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης.
Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό.
Είτε είναι Αύγουστος είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές.
Γι’ αυτό και ξαναλέω: να μην παίζει κάποιος με την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω”, σημείωσε με βόημα ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ανακλήθηκε η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

xaΑνακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί στην νεολαία της Χρυσής Αυγής, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας, για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, που οργανώνει το κόμμα, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας από 2 έως και 5 Αυγούστου.
Όπως επισημαίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού – κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».
Επιπλέον, στους λόγους της ανάκλησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Πέρασε, χωρίς απώλειες, το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

vouli
Ψηφίστηκε, έπειτα από μία έντονη συνεδρίαση, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.
Σε σύνολο 260 ψηφισάντων, ναι ψήφισαν 155 βουλευτές, όχι 104 βουλευτές, παρών ένας βουλευτής.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κατά δήλωσαν οι βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, σε σύνολο 260 παρόντων βουλευτών, “ναι” επί του νομοσχεδίου δήλωσαν 155 βουλευτές, “όχι” 104 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.
Πάντως από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή καταψήφισε το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης απουσίαζε από την ψηφοφορία.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ysterografa.gr

Α. Γεωργιάδης: "Δεν τους φοβάμαι... Θα πηγαίνω όποτε θέλω στο Αττικό Νοσοκομείο”

Adonis-Georgiadis
Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM” μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε το πρωί στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου είχε μεταβεί για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στους χώρους λειτουργίας της μονάδας του ΕΣΥ.
“Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου.
Ήταν έκφραση βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, ακόμη και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: Να καταδικάσει τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τις ακρότητες και τις βιαιότητες σε βάρος πολιτικών προσώπων.
Επιχειρεί, ταυτόχρονα, με δηλώσεις βουλευτών του να δικαιολογήσει την άσκηση βίας.
Τί άλλο θα κάνει για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα;».

Η ΚΡΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τις προτάσεις του για τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος για τη συγκεκριμένη νομοθετική επεξεργασία είχε οριστεί Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε:

Αέναες κινήσεις χορού

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13ff6828a61c0e1a&attid=0.6&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374257284857&sads=y-I_PiFcYIxmUZwrEKKlfOkYTrQ&sadssc=1
 
Ο χορός είναι η μεγαλύτερη, η πιο συγκινητική, η πιο ωραία απ’ τις καλές τέχνες, γιατί δεν είναι απλώς η έκφραση ή η απόσπαση από τη ζωή, αλλά η ίδια η ζωή”.
Hav. Ellis

Του Απόστολου Παπαφωτίου

Αυτά τα λόγια του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα ταιριάζουν απόλυτα στην κα Έλενα Μιχαηλίδου, δασκάλα κλασικού χορού και διευθύντρια της ομώνυμης Σχολής στην Κόρινθο.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13ff6828a61c0e1a&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374257501517&sads=K0yD7EI1pUx_-wGtzjBg8eEvxHsΗ ίδια διευθύνει και διδάσκει επί σειρά δεκαετιών στη σχολή της, κλασικό και σύγχρονο χορό. Κάθε χρόνο στο τέλος του εξαμήνου, παρουσιάζει σε κεντρική εκδήλωση από τις τάξεις, της σχολής της, δρώμενα από μπαλέτο και ρυθμική.
Στη σχολή διδάσκεται ένα πλήρες πρόγραμμα τεχνικών μαθημάτων, μπαλέτο, μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης, αυτοσχεδιασμός, χορολογία, χορογραφία. Συγχρόνως προσκαλούνται γνωστοί χορευτές και χορογράφοι από τη Λυρική Σκηνή για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο, τις δεξιότητες των μαθητών.

ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ


Αύριο 20 Ιουλίου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους στην εδαφική περιφέρεια του Χελυδορίου (Κούτου), ανάμεσα στη Ζάχολη και τον Πύργο, σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου.
Στο παρελθόν, όλοι οι περιηγητές, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές, μιλούσαν για το θαυμάσιο τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι και για την πλούσια βλάστηση, δάση με πεύκα και έλατα, καλλιεργημένες εκτάσεις, πολλά νερά. Αυτή η εικόνα είχε μείνει στη μνήμη όλων μας. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη που περιγράφεται στις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, του έτους 2000, η οποία εξαπλώθηκε από την Αχαΐα μέχρι την ανατολική Κορινθία και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, κάηκε ολοσχερώς και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόνο το καθολικό, στο μέσον της αυλής, σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Η πρόσβαση στον ιερό αυτό τόπο γίνεται από τη Ζάχολη μέσω Δερβενίου ή από τον Πύργο, μέσω Λυγιάς. Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.
Με  αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία , στις 20 Ιουλίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. σας παρουσιάζουν την Ιστορία της Μονής καθώς και απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση - οδοιπορικό στο ιστορικό αλλά και κατεστραμένο μοναστήρι της περιοχής μας.
Την παρουσίαση της ιστορίας του μοναστηριού κάνει ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάσιος. στο video που ακολουθεί:



 

Στο Ξυλόκαστρο -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης - Θεατρική παράσταση «Αισχύλου Αγαμέμνων».

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης - Θεατρική παράσταση «Αισχύλου Αγαμέμνων».
Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Κυριακή 21 Ιουλίου  Ώρα 21.30
To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αισχύλου Αγαμέμνων». Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδ.Τζήμου, Βασ.Μπισμπίκης, Θέμης Πάνου, Βασ. Χαλακατεβάκης.
Είσοδος 17€/12€ μαθητικό, φοιτητικό ανέργων /10€ για περιορισμένο αριθμό ηλεκτρονική προπώληση viva.gr
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό  πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ  – το πρώτο έργο από την τριλογία του  Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που  λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Σάββατο 20 Ιουλίου  Ώρα 21.15
Θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη. Παίζουν: ΄Αννα Βαγενά, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.
Είσοδος 17€/12€ μαθητικό, φοιτητικό άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, καθηγητές, δάσκαλοι κλπ). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά.

Στο Δερβένι Θεατρική Ομάδα «Μικρός Νότος» - Διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού»

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου   | Σάββατο 20 Ιουλίου  Ώρα 21.00
Η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Νότος» θα παρουσιάσει τη διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού» με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο.
Είσοδος 5€
Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

«Ο Καραγκιόζης διερμηνέας» στο Δερβενι

To Θέατρο Σκιών Θ. & Κ. Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει το έργο «Η κλωνοποίηση του Καραγκιόζη»
Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου   | Παρασκευή 19 Ιουλίου Ώρα 20.30
To Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης διερμηνέας».
Είσοδος 5 €

Τουρνουά Mini - Soccer - Γελινιάτικα 19-21/7

Τουρνουά Mini - Soccer - Γελινιάτικα 19-21/7
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει στις 19, 20 και 21 Ιουλίου 2013 το 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-SOCCER στα ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού
  • Συμμετοχές δεκτές έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ - Πληροφορίες
Ιωάννης Σαλωνίτης
2743360209-6973652848

Βρέθηκε το κλεμμένο σκάφος του Λιάγκα στην Ακράτα


 Σε παραλία κοντά στην Ακράτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το σκάφος του Γιώργου Λιάγκα, το οποίο άγνωστοι έκλεψαν χθες τα ξημερώματα από το Φισκάρδο όπου το είχε αγκυροβολήσει ο ίδιος, καθώς κάνει με την οικογένειά του ολιγοήμερες διακοπές στην Κεφαλλονιά.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, πιθανόν οι δράστες "έδεσαν" το σκάφος όταν δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός και κατάλαβαν πως ο κλοιός στένεψε, καθώς οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό του.
Το πρωί της Πέμπτης (18-07-2013), ο δημοσιογράφος πήγε να πάρει το φουσκωτό του, που το είχε δεμένο στο γραφικό Φισκάρδο, αλλά δεν το έβρισκε πουθενά! Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισε το κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών...

Επίτιμος δημότης Σπάρτης ο Βλαντιμίρ Πούτιν;


 Ο Δήμος της Σπάρτης προτίθεται το επόμενο διάστημα, να ανακηρύξει επίτιμο δημότη της πόλης, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με το υπουργείο Εξωτερικών και το Ίδρυμα Ρωσοελληνικής Φιλίας «Ιωάννης Ανδριώτης», γι’ αυτό και το προσεχές Σάββατο 20 Ιουλίου, θα επισκεφθεί τη Σπάρτη ο Ρώσος Πληρεξούσιος Υπουργός και Πρέσβης, Γεβγκένι Γιουρκόφ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ιδρύματος Ρωσοελληνικής Φιλίας Κάρολο Ανδριώτη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ιδρύματος Θανάση Μυλωνόπουλο.
Ο ξένος διπλωμάτης θα συναντήσει το δήμαρχο της πόλης Σταύρο Αργειτάκο και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου.

Κρήτη: Κοιτάξτε ψηλά και χαμογελάστε - H NASA φωτογραφίζει τη γη!


 Μετά από 23 χρόνια η NASA θα φωτογραφήσει τη γη από τον μακρινό Κρόνο - Διαβάστε τι λέει ο διάσημος αστρονόμος Καρλ Σάγκαν...
«Η γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή σε μια γιγαντιαία κοσμική αρένα. Οι φλυαρίες μας, η ψευδαίσθηση ότι κατέχουμε προνομιακή θέση στο σύμπαν, όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση από αυτόν τον κόκκο θαμπού φωτός. Η μπλε χλωμή κουκίδα, όμως, είναι το μόνο σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ».

Δημόσιο: το νέο κύμα διαθεσιμότητας – Καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι δήμων οι επόμενοι


 Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αναζητά άμεσα, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τους 4.800 υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η λίστα όμως που πρέπει να συμπληρωθεί δεν σταματά εδώ, εκτός από τις 12.500 που απαιτούνται βάσει συμφωνίας με την τρόικα για εφέτος η κυβέρνηση αναζητά άλλους τόσους για το 2014.
Ουσιαστικά “λείπουν” περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα.
 Έτσι αναζητούνται μεγάλες δεξαμενές απ' όπου θα προκύψουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Μετά από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα εντοπίστηκαν μια σειρά από υπηρεσίες και τομείς του δημοσίου όπου υπηρετούν χιλιάδες άτομα και μπορούν να γίνουν περικοπές.
 Στους ΟΤΑ στοχοποιούνται περίπου 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στην Παιδεία το πλάνο προβλέπει ως και διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευτικών, που θα προκύψουν μετά από συγχωνεύεις σχολίων και τμημάτων ή θα κριθούν υπεράριθμοι μετά την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών.
Ωστόσο για το άμεσο μέλλον γίνεται λόγος για περίπου 700 άτομα (γενικώς), αλλά και 1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Υγείας γίνεται λόγος για 1.250 άτομα που θα μετακινηθούν καθώς μικρά νοσοκομεία θα αλλάξουν δομή και θα μετατραπούν σε Κ.Υ αστικού τύπου είτε σε εξειδικευμένες μονάδες χρονίως πασχόντων. Το προσωπικό αυτό, σύμφωνα με το iatropedia.gr θα μετακινηθεί σε άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία (διαβάστε εδώ).
Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:
350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες
Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο σεναρίων και διαρροών. Πάντα όμως μένουν στο τραπέζι και τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς μπορούν να προκύψουν ακόμη και απευθείας απολύσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις.

newsit.gr

Πως κατανέμονται οι δημοτικοί αστυνομικοί ανά δήμο

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στο νομό Θεσσαλονίκης υπηρετούν οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί που με το πολυνομοσχέδιο οδηγούνται σε διαθεσιμότητα,
Δημοτικοί αστυνομικοί υπηρετούν σε μόλις 13ο από τους 325 δήμους στους οποίους, σύμφωνα με την υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, θα παραμείνει το 10% από αυτούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, το μεγαλυτερο μέρος των δημοτικών αστυνομικών απασχολείται στους δήμους της Αττικής και αφορά σε περίπου 2.500 έως 2.700 αστυνομικούς, με τους 1000 απο αυτούς να ανηκουν στο δυναμικό του δήμου Αθηναίων.
Στον Πειραιά ο αριθμός των αστυνομικών ανερχεται στους 106, η Καλλιθέα, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους του λεκανοπεδίου 18,  ενω στο νομό της Θεσσαλονίκης φτάνει τους 500, με 280 απο αυτούς να απασχολουνται στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας εργάζονται απο 50 έως 70 αστυνομικοί (από 70 σε Ηράκλειο και Πάτρα, 50 ατομα στη Λάρισα, 50 Καβάλα), ενω σε μικρούς, ιδιαίτερα νησιωτικούς δήμους, ο αριθμός είναι μονοψήφιος (για παράδειγμα η Λέρος έσει 5, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι μόλις 1 ή 2).

Λευκή Βίβλος», «Μεγάλος Καλλικράτης», «Επιτελικό Κράτος»: Το χρονικό της ανικανότητας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι βέβαιο ότι, το χάος που έχει προκληθεί στην (πτωχευμένη) χώρα, δεν θα είχε προκληθεί αν συστηματικά και σκόπιμα δεν φρόντιζαν κάποιοι να κρύβουν (και επομένως να αθωώνουν) τους επίορκους και όλους αυτούς που έχουν προσληφθεί σε διάφορους φορείς (κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) με πλαστά δικαιολογητικά.

Το χρονικό της θεσμοθέτησης της παρανομίας ξεκινά με την ψήφιση των νόμων του 1997, 2000 και 2002 (οπότε, όπως ήδη έχουμε γράψει «νομιμοποιήθηκαν» οι παράνομες προσλήψεις με την κατάργηση του ελέγχου των δικαιολογητικών που προσκόμιζαν οι προς πρόσληψη υπάλληλοι) και συνεχίζεται με το σίριαλ της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης – δια της αξιολόγησης, της μετάταξης, της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, της εφεδρείας, της πονεμένης ιστορίας της συγχώνευσης ή κατάργησης οργανισμών ή φορέων  – με αλλεπάλληλες απογραφές δημοσίων υπαλλήλων, με δηλώσεις πολυπραγμόνων υπουργών και με την εμπλοκή της περίφημης Task Force των κυρίων Ράιχενμπαχ και Φούχτελ, αλλά και οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ.

“Κατέβασαν ρολά” τα ιδιωτικά κανάλια

MEGA-ANT1
Χωρίς πρωινές ενημερωτικές εκπομπές ήταν σήμερα το πρωί τα ιδιωτικά κανάλια, μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει απεργία, για τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ.
Έτσι, ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είπε “Καλημέρα” από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, και ο Γιώργος Οικονομέας με τον Δημήτρη Καμπουράκη δεν εμφανίστηκαν στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”,
Αντιθέτως, ο ΣΚΑΪ είχε κανονικά εκπομπή, με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Άννα Μπουσδούκου να παρουσιάζουν την “Πρώτη Γραμμή”

Τα γερμανικά ΜΜΕ παίζουν το “παιχνίδι” του Σόιμπλε

Wolfgang-Schaeuble-Giannis-Stournaras
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Είναι ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την Επανένωση των δυο Γερμανιών, σχεδόν… χωρίς να ανοίξει μύτη, και με την τότε Ανατολική Γερμανία να είναι η εμφανώς ριγμένη του εγχειρήματος, προς όφελος του επιχειρηματικού κατεστημένου της Δυτικής Γερμανίας.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πλήρωσε ακριβά, με προσωπικό κόστος τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σε εκείνες τις “σκοτεινές μέρες” για τη Δημοκρατία, απ’ την άλλη όμως εξασφάλισε και μια ιδιότυπη “ασυλία” από το mediaκο κατεστημένο της χώρας του. Μια ασυλία που τον προστάτεψε από τα χειρότερα και την πολιτικη εξαφάνιση, ακόμη και όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων του CDU.
Φυσικά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει αυτό που ήθελε, και για το οποίο προετοιμαζόταν μια ζωή. Δεν έγινε Καγκελάριος. Δεν έγινε καν δήμαρχος Βερολίνου, όταν το ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά ούτε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο αργότερα.
Η δεκαετία ωστόσο έκλεισε με τον ίδιο στο υπουργείο Οικονομικών, που στα χέρια του μετατράπηκε σε… ομοσπονδιακό ταμείο συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Ο “άνθρωπος του κατεστημένου”, ο… τοποτηρητής αν θέλετε, έφτασε σήμερα να είναι ο πολιτικός που εν πολλοίς καθορίζει τις τύχες της Ευρώπης. Και της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ.
Η επίσκεψή του στην Ελλάδα είχε εκκωφαντική σημειολογία στήριξης της χώρας για την οποία πριν από περίπου έναν χρόνο… κανείς δεν ήθελε να ακούει, ενώ σήμερα όλοι θέλουν να έχουν μερίδιο στην ανάκαμψή της. Είχε ωστόσο και πολιτική χρηστικότητα για τον ίδιο, τη Μέρκελ, το CDU και τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους ενόψει της αναμέτρησης για τη Μπούντεσταγκ στις 22 Σεπτεμβρίου.
Και αυτό φαίνεται από την… ηρωική υποδοχή που επιφυλάσσουν τα γερμανικά ΜΜΕ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για όσα είπε χθες στην Αθήνα, με έμφαση και κεντρικό πυρήνα την άρνηση ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους. Αυτό ακριβώς ήθελε ο Σόιμπλε: Να στείλει το μήνυμα που επιθυμούσαν να ακούσουν οι Γερμανοί πολίτες, προκειμένου να μην ανησυχούν. Και το μήνυμα αυτό να τύχει της “σωστής” διαχείρισης από την πλευρά των γερμανικών ΜΜΕ.
Μετά τις εκλογές, το… τροπάριο θα αλλάξει. Αυτό ωστόσο συμβαίνει παραδοσιακά στη σχέση “εμπιστοσύνης” ανάμεσα σε έναν πολιτικό και την κοινωνία στην οποία απευθύνεται. Και είναι εκπαιδευμένοι αμφότεροι: Και ο πολιτικός αλλά και η κοινωνία.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13ff61277c93f341&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374223108436&sads=vv_L9NrVx5dwVsm3vXtXwqTewXg

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13ff61277c93f341&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374223144805&sads=deXXTc32BwoePd3_dSx5-kbtXs4

ΣτΕ: Ακύρωσε απόφαση πειθαρχικού για ποινή οριστικής απόλυσης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε αποφάσεις πειθαρχικού συμβουλίου, με τις οποίες είχε επιβληθεί  σε ελεγκτή του ΣΔΟΕ  ποινή της υποβάθμισης κατά ένα βαθμό, αλλά και  οριστικής απόλυσης. Και αυτό διότι , όπως γράφει το aftodioikisi.gr, ο ελεγκτής αθωώθηκε  για τις κατηγορίες της εκβίασης της  παθητικής δωροδοκίας και  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,  με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, σε βάρος υπαλλήλου του ΣΔΟΕ που υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου, τον Ιανουάριο του 2002 ασκήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών πειθαρχική δίωξη για τα παραπτώματα: 1) της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και 2) της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός της υπηρεσίας.
Του  καταλογίστηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 1998 κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση απαίτησε και πήρε το ποσό των 3.961,8 ευρώ για τον ίδιο και άλλα μέλη του τριμελούς συνεργείου ελέγχου, προκειμένου να μην προβούν σε έλεγχο κλειστής αποθήκης, καθώς η επιχείρηση εμφάνιζε υψηλό πιστωτικό υπόλοιπο.
Παράλληλα, ασκήθηκε σε βάρος του και ποινική δίωξη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.
Τόσο από το Πρωτοβάθμιο όσο και από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ο επίμαχος εφοριακός κρίθηκε ένοχος του παραπτώματος «της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός υπηρεσίας» και του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.
Το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (Σεπτέμβριος 2005) του επέβαλε την ποινή του υποβιβασμού κατά ένα βαθμό, ενώ παράλληλα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατά την τετραετία 1998-2002. Όμως με βούλευμα κρίθηκε ότι «δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος» του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Και αυτό γιατί κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου και τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν προέκυψε «πλουτισμός» του υπαλλήλου της ΣΔΟΕ, αλλά αντίθετα αντιστοιχία των εισοδημάτων του και των δηλώσεων «πόθεν έσχες».
Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ” Τμήματος του ΣτΕ έκαναν δεκτή την αίτηση του εφοριακού και ακύρωσαν τις πειθαρχικές αποφάσεις.

Ομιλία Χρίστου Δήμα για την ΕΡΤ (video)

 
Η  Ομιλία Χρίστου Δήμα στη Βουλή στις 18.07.2013 για την πρόταση σύστασης εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΕΡΤ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σημερα συζητάμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κατάργηση της ΕΡΤ που υποτίθεται πως θα διερευνήσει τις άκρως επιζήμιες πράξεις και παραλείψεις για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.

Θα μας γδάρουνε ζωντανούς!


Του  Άγη Βερούτη
Αυτό που πραγματικά με εντυπωσιάζει, είναι η πλήρης απουσία εκπροσώπησης της παραγωγικής μεσαίας τάξης, σε οποιαδήποτε έκφανση εξουσίας ή πολιτικής παράταξης.


Ενώ επαγγελματικές ή μη ομάδες, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι τραπεζικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι μικρασιάτες, και πλείστες συντεχνίες, αλλά και η εργατική τάξη, και φυσικά η οικονομική ελίτ, έχουν εξασφαλίσει εκπροσώπηση των συμφερόντων τους στις εξουσίες, η μεσαία τάξη λάμπει δια της απουσίας εκπροσώπησης.

Σκεπτόμενος γιατί συμβαίνει αυτό στη χώρα μας, κατέληξα ότι η απουσία εκπροσώπησης της μεσαίας τάξης ήταν πρωταρχική αιτία του εκτροχιασμού της οικονομίας μας στο Κραχ που βιώνουμε, και επίσης ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση της υπέρ της δικαιούμενης ευημερίας των υπολοίπων, που αναφέρω ενδεικτικά πιο πάνω.

Με λίγα λόγια, όσο η μεσαία παραγωγική τάξη δεν εκπροσωπείται ούτε καν από τα ίδια τα συνδικαλιστικά της όργανα, τόσο οι υπόλοιποι θα ευημερούν σε κόστος της.

Καλή αντάμωση εκεί που υπόσχονται πως θα μας γδάρουνε ζωντανούς οι εκδοροσφαγείς συντρόφοι. Πλησιάζει ο καιρός.

Καληνύχτα.
 

Και τη νέα σεζόν με Δημόπουλο – Καρσιώτη ο Παννεμεατικός

Και τη νέα σεζόν με Δημόπουλο – Καρσιώτη ο Παννεμεατικός 
Ένα δίδυμο το οποίο με βάση τα αποτελέσματα και την πορεία του συλλόγου είναι επιτυχημένο, δεν το χαλάς. Έτσι αποφάσισε και η διοίκηση του Παννεμεατικου, να διατηρήσει στον πάγκο του συλλόγου, τους Δημήτρη Δημόπουλο και Γιώργο Καρσιώτη, με τους οποίους έφτασε στην 6η θέση της βαθμολογίας και στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας.
Από εκεί και πέρα, στα μεταγραφικά έχουν υπάρξει επαφές με ορισμένους ποδοσφαιριστές ώστε να γίνει πιο δυνατή η ομάδα, αν και σίγουρα είναι σημαντική η απώλεια του Μπασιώτη στην επίθεση. 
apopsi24.gr

«Μπαμ» με Μπασιώτη ο Ολυμπιακός Λουτρακίου

«Μπαμ» με Μπασιώτη ο Ολυμπιακός Λουτρακίου 
Στα «ερυθρόλευκα» θα ντυθεί την ερχόμενη περίοδο ο Βαλάντης Μπασιώτης, ο οποίος μετά από δύο πολύ καλές σεζόν στον Παννεμεατικό, επιστρέφει (για 3η φορά) στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Ο νεαρός επιθετικός όπως μεταδίδει η apopsi24.gr, αποφάσισε να αφήσει τη Νεμέα, με την οποία σε δύο χρόνια είχε 45 συμμετοχές και 33 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ βοήθησε τα μέγιστα ώστε τα «λιοντάρια» να φτάσουν ως τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου δείχνει ότι αλλάζει, καθώς την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν είχε κάποιον κλασσικό φορ, αν και οι Μπεκιάι (κυρίως) και Κατσιάπης βοήθησαν.
Οι επαφές με παίκτες συνεχίζονται και πιθανότατα και μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και νεότερα.

Σταμάτης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή

stamatis
Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές αλλά και ότι ποτέ δεν πρόκειται η ΝΔ να συνεργαστεί μετεκλογικά με την Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης στη Βουλή.
Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει πολιτικό αρραβώνα με την Χρυσή Αυγή με την οποία, όπως είπε, θα ψηφίσουν από κοινού την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.
«Επειδή ακούστηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αν οι προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να εξαντληθούν τα τέσσερα χρόνια μέχρι τις εκλογές θα πω το εξής: Δεν είναι πρόθεση του πρωθυπουργού αλλά πολιτική απόφαση. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τον βίο της μέχρι την τελευταία μέρα για να μπορέσει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, για να γνωρίζει τι πέτυχε και τι όχι. Δεν θα παίξει μικροκομματικά παιχνίδια. Αυτή είναι εδραία πολιτική απόφαση και της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού», ανέφερε ο κ. Σταμάτης.
Και ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε: «Το κατά πόσο η ΝΔ σχεδιάζει να συνεργαστεί μετά τις εκλογές με την Χρυσή Αυγή δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Τέτοιο πολιτικό γάμο που ονειρεύεστε δεν θα τον δείτε ποτέ. Αντίθετα όμως, σε λίγο, θα δούμε ένα πολιτικό αρραβώνα. Θα ψηφίσετε μαζί με την Χρυσή Αυγή την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο».

ysterografa.gr

Τσίπρας, Γλέζος στον Πρόεδρο για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων από Σόιμπλε!

Τσίπρας, Γλέζος στον Πρόεδρο για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων από Σόιμπλε!Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, την ίδια ώρα που βρισκόταν στην Αθήνα ο Β. Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή και πρόεδρο του εθνικού φορέα διεκδίκησης των αποζημιώσεων Μ. Γλέζο, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έθεσαν το θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν δημόσια το...

Οικολόγοι προς Σ. Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ): Εάν καλύψατε τον Χρυσαυγίτη, παραιτηθείτε!

Οικολόγοι προς Σ. Κεδίκογλου: Εάν καλύψατε τον Χρυσαυγίτη,  παραιτηθείτε!«Διαψεύστε άμεσα, ή ειδάλλως, παραιτηθείτε», πετά το γάντι στον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητώντας σαφή απάντηση για τη φημολογία ότι ψήφισε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γερμένη για την επίθεσή του στον δήμαρχο Αθηναίων. Στην επιστολή τονίζουν ότι « ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει να προΐσταται της Ελληνικής Παιδείας όποιος...»...
περισσότερα  eklogika.gr

Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής και του Στάθη Μπούκουρα


 
Την Παρασκευή, 5/7, διακόσιοι Κορίνθιοι, κυρίως νέοι, είπαν ένα βροντερό «όχι» στο ναζισμό, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική πορεία που κάλεσε η Πρωτοβουλία μας – πορεία που αποσιωπήθηκε πλήρως από τα τοπικά ΜΜΕ. Ήταν η μαζική απάντησή μας στον ξυλοδαρμό δύο Κορίνθιων από δέκα χρυσαυγίτες με σιδερογροθιές και αλυσίδες, επίθεση που έγινε την Παρασκευή 28/6 στο πανηγύρι του Απ. Παύλου μπροστά σε δεκάδες Κορίνθιους και συνάντησε την πανελλαδική κατακραυγή.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας στο κεντρικό δελτίο του Κορινθιακού καναλιού AXION TV στις 8 Ιουλίου, μιλώντας για τα επεισόδια που έγιναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το Σάββατο 6 Ιουλίου, αναφέρθηκε στα μάρμαρα τα οποία λέει ομάδα κουκουλοφόρων έσπασαν από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Παύλου και τα οποία υποτίθεται πέταξαν προς τα γραφεία. Αυτό, σύμφωνα και με έρευνα συμπολίτισσάς μας (http://ypirxelogos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html?spref=fb), φυσικά δεν ισχύει. Αλλά και η ανακοίνωση της αστυνομίας, την οποία αυτή τη φορά ο κ. Μπούκουρας δεν λαμβάνει υπόψη, αναφέρει ξεκάθαρα από πού προήλθαν τα μάρμαρα και ποιος προκάλεσε ζημιές και τραυματισμό:
«Από το εσωτερικό των γραφείων και ιδίως από το δεύτερο και τρίτο όροφο, πετάχτηκαν κομμάτια μαρμάρων προς τους συγκεντρωθέντες εξωτερικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε (5) συνολικά σταθμευμένα οχήματα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας ημεδαπός.»
Επίσης υπάρχουν άφθονοι αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του site του Νίκου Χατζηνικολάου, που είδαν το βουλευτή να βγάζει όπλο και να πυροβολεί στον αέρα 4-5 φορές – ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται τρύπα και σε παρμπρίζ αυτοκινήτου.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ